PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - προβλημα με οθονη κλιματισμου σε 207

papillon - Σαβ 11 Δεκ 2010, 00:49:51
Θέμα δημοσίευσης: προβλημα με οθονη κλιματισμου σε 207
καλησπερα παιδια...οπως αναφερω κ στο τιτλο υπαρχει το εξης προβλημα σε 207 φιλου....το αριστερο τμημα της οθονης εχει εξασθενισει σημαντικα + το οτι του αναβει το κλιμα απο μονο του......πηγε ρωτησε κ του ειπαν για αλλαγη ολοκληρου του τμηματος με κοστος καπου στα 500 ευρω...εψαξα στο φορουμ για παρομοιο θεμα αλλα δεν βρηκα κατι....να προσθεσω πως ρωτησε για οθονη απο κανενα τρακαρισμενο αλλα δεν βρηκε κατι...χρειαζεται οντως αντικατασταση ολοκληρη η οθονη?αν καποιος ειχε παρομοιο προβλημα ή ξερει κατι παραπανω ας βοηθησει!!!
ironman02 - Σαβ 11 Δεκ 2010, 01:44:50
Θέμα δημοσίευσης:
Τι ελεεινοί και τρισάθλιοι που είναι γ@μώ το κερ...τό μου!!!

Και η δική μου οθόνη άναβε η μισή διότι είχε καεί ένα λαμπάκι από μέσα. Κόστος νομίζω κάνα 15ευρω με την αλλαγή (κάπου το είχα ξαναγράψει αυτό). Μην τολμήσει να πάει ν'αλλάξει ολόκληρο το σύστημα. Πιθανότατα είναι λαμόγια..

Αυτό που λές οτι κολλάει μου το έκανε και εμένα μια φορά και νομίζω ότι μάλλον είχε κολλήσει απλά το κουμπάκι λίγο μέσα. Αν παίξει λιγάκι με το κουμπάκι δυνατά για να ξεφρακάρει μάλλον δεν θα του το ξανακάνει. Εμένα δεν το ξανάκανε τουλάχιστον.

Αν θές, έστω και με pm, πες μου που του είπαν ν'αλλάξει όλη την μονάδα να ξέρω να μην πατήσω ποτέ...
Bill207 - Σαβ 11 Δεκ 2010, 05:07:16
Θέμα δημοσίευσης: Re: προβλημα με οθονη κλιματισμου σε 207
και βάζω μπρος σήμερα το βράδυ, και το ίδιο συναίβει και σε μένα!
το δεξί μέρος της οθονης του κλιματισμου έχει εξασθενίσει αρκετά

αυτό είναι λαμπάκι από μέσα να φανταστώ;

papillon έγραψε:
+ το οτι του αναβει το κλιμα απο μονο του.....

αυτό μου το κάνει και σε μένα, "παίζω" λίγο με τις θερμοκρασίες και δεν ξανατυχαίνει
σκαλώνει καμιά φορά το έχω προσέξει
rallakias22 - Τετ 26 Ιαν 2011, 13:20:30
Θέμα δημοσίευσης:
Aυτο μου το εχει κανει και εμενα πριν κανα μισο χρονο αναβε η μιση οθονη αλλα μολις χτυπουσα λιγο το ταμπλο στην μερια του συνοδηγου εσβηνε. Μου το εκανε δυο τρεις φορες και δεν μου το ξαναεκανε απο τοτε.
makis106 - Τετ 26 Ιαν 2011, 13:51:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ενδείξεις ύπαρξης της λεγόμενης πεζο-αυτο-ίασης όπως λέει και ο Στελάρας Exclamation Laughing Laughing
Paoki - Παρ 04 Φεβ 2011, 17:59:16
καλησπέρα. εμένα δε μου αναβε μονος του ο κλιματισμος αλλά εξασθλενησε η δεξιά μερια της ένδειξης. μετά απο καιρο μαυρισε ολο. με φακο αν φεξεις κ βλεπεις τις ενδειξεις πηγαινε σε ηλεκτρολογο κ αλλαξε 2 ψειρες που εχει εσωτερικα (βεβαια θα βγαλει μερικα κοματια της κονσολας πχ θηκη,ηχοσυστημα κλπ) μονο 2 ψειρες αλλαξα 10 ευρω κοστος. αν οντως εχει προβλημα η οθονη τοτε..κριμα)
rallaki-1 - Παρ 04 Φεβ 2011, 18:08:12
Paoki έγραψε:
καλησπέρα. εμένα δε μου αναβε μονος του ο κλιματισμος αλλά εξασθλενησε η δεξιά μερια της ένδειξης. μετά απο καιρο μαυρισε ολο. με φακο αν φεξεις κ βλεπεις τις ενδειξεις πηγαινε σε ηλεκτρολογο κ αλλαξε 2 ψειρες που εχει εσωτερικα (βεβαια θα βγαλει μερικα κοματια της κονσολας πχ θηκη,ηχοσυστημα κλπ) μονο 2 ψειρες αλλαξα 10 ευρω κοστος. αν οντως εχει προβλημα η οθονη τοτε..κριμα)

Μπορείς να μου πεις αν είδες τι έβγαλαν πρώτα και πως?? Για να το κάνω μόνος μου!
Paoki - Παρ 04 Φεβ 2011, 20:52:04
απ'οσα είδα εβγαλε τα ασημί κάθετα πλαστικα. αφαιρεσε την θηκη,επειτα το συστημα του κλιματισμου για να εχει καλυτερη προσβαση.μετα δεν ειδα τι εκανε.... σορρυ.λογικα θα εχει καποιο καπακι και θα φαινονται οι 2 ψειρες. δεν ξερω τι τυπος ειναι παντως. οταν εβαλε τις νεες φωτιζε πολυ περισσοτερο. εβαλε δυνατοτερες επειδη πλεον στα αυτοκινητα βαζουν λαμπες που καιγονται ευκολα (λογω υψηλης τασης)
kostasvti - Παρ 04 Φεβ 2011, 21:32:38
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα αυτο με την ενεργοποιηση του κλιματισμου απο μονο του μου το κανει καθε αρχη του χειμωνα, 2 χρονια τωρα. το κανει 2-3 φορες παιζω λιγο on-off και δεν το ξανακανει. δεν ξερω αν ειναι τυχαιο
giler84 - Τετ 11 Ιαν 2012, 20:29:30
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα,

γνωριζει κανεις τον τυπο της λαμπας και την διαδικασια αλλαγης ?
Paoki - Πεμ 12 Ιαν 2012, 01:17:26
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα φίλε μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω στον τύπο των λαμπών... είναι πάντως πάρα πολύ μικρούλες...
dimkeras - Πεμ 12 Ιαν 2012, 11:27:17
Θέμα δημοσίευσης:
giler84 έγραψε:
καλησπερα,

Γειά σου φίλε μου.

Οι λάμπες που αναζητάς είναι τύπου Τ5-12Volt-2Watt.

Μπορείς να τις βρεις οπουδήποτε πουλάν είδη αυτοκινήτου ή σε ηλεκτρολογείο. Προσοχή όμως, μην τις αντικαταστήσεις με LED διότι θα φωτίζουν σημειακά και δε θα φαίνεται όμορφο (επιβεβαιωμένο).

Ο κλιματισμός στο 207 έχει 2 τέτοιες λάμπες μέσα σε πλαστική βάση (δε χρειάζεται να πάρεις βάσεις).

Η διαδικασία αντικατάστασης είναι λίγο επίφοβη, αν δεν το κατέχεις το "σπορ" μπορεί να κάνεις ζημιά. Ωστόσο θα σου την περιγράψω :

1) Αφαιρείς (κουνώντας δεξιά-αριστερά και τραβώντας προς τα έξω) τα πλαστικά φιλετάκια που κατεβαίνουν δεξιά κι αριστερά της κεντρικής κονσόλας.
2) Αφαιρείς τις 2 βίδες Torx που συγκρατούν το πανελάκι με τα κουμπιά του κλειδώματος, του parking sensor, του ESP κλπ που βρίσκεται χαμηλά στην κονσόλα.
3) Η μονάδα κλιματισμού έχει 4 (αν θυμάμαι καλά) βίδες Torx που τις αφαιρείς και την τραβάς προσεκτικά προς τα έξω.
4) Στην πίσω πλευρά βλέπεις 2 μαύρες πλαστικές βάσεις που αν τις στρίψεις (αριστερόστροφα νομίζω) βγαίνουν και βλέπεις τις λάμπες.
5) Τραβάς τη λάμπα να βγει, βάζεις την καινούρια και ακολουθείς την αντίστροφη διαδικασία για το δέσιμο.

Ελπίζω να σε βοήθησα Wink
mutunas - Πεμ 12 Ιαν 2012, 11:52:12
Θέμα δημοσίευσης:
giler84 έγραψε:
καλησπερα,

ίδιο με του citroen c4 δεν είναι η μονάδα του κλιματισμού;
αν ναι τότε η διαδικασία είναι εδώ http://www.youtube.com/watch?v=Y-iiYpTVRoM&list=UUGNprDA7cPSd0Lp_uns7BKg&index=34&feature=plcp

τα led είναι 1210 (υπάρχουν άθφονα στο ebay και με πολλά χρώματα)
giler84 - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:24:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την βοήθεια dimkeras και mutunas οπότε μάλλον μένει να το βγάλω τον κλιματισμό για να ανακαλύψω εάν είναι λεδ οι λάμπες... μόλις το βρω θα σας ενημερώσω.
dimkeras - Δευ 16 Ιαν 2012, 13:42:14
Θέμα δημοσίευσης:
giler84 έγραψε:
Ευχαριστώ για την βοήθεια dimkeras και mutunas οπότε μάλλον μένει να το βγάλω τον κλιματισμό για να ανακαλύψω εάν είναι λεδ οι λάμπες... μόλις το βρω θα σας ενημερώσω.

Σε όσα 207 έχω δει δεν είναι led.
antonis1980 - Τετ 21 Σεπ 2016, 12:42:45
Θέμα δημοσίευσης: Κρίμα ο χανιαδάκης
μόλις γύρισα από τον ηλεκτρολόγο (Καόνης Κώστας)...
Με 10 ευρώ κόστος αλλάξαμε 2 λαμπάκια και έχω πάλι φως στην οθόνη του κλιματιστικού!

Η peugeot χανιαδάκης μου είπε ότι δεν υπάρχουν λαμπάκια και έπρεπε να αλλαχτεί όλο το αντίστοιχο κομμάτι της κονσόλας με κόστος 350 ευρω + εργασία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έχω peugot 207 gt του 2007

[/img]
antonis1980 - Τετ 21 Σεπ 2016, 12:43:18
Θέμα δημοσίευσης: Re: Κρίμα ο χανιαδάκης
Με 10 ευρώ κόστος αλλάξαμε 2 λαμπάκια και έχω πάλι φως στην οθόνη του κλιματιστικού!

Η peugeot χανιαδάκης μου είπε ότι δεν υπάρχουν λαμπάκια και έπρεπε να αλλαχτεί όλο το αντίστοιχο κομμάτι της κονσόλας με κόστος 350 ευρω + εργασία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://s1356.photobucket.com/user/Antonis_Koniaris/media/IMG_20160921_131514s_zpsfut9ufs4.jpg.html?o=1

http://s1356.photobucket.com/user/Antonis_Koniaris/media/IMG_20160921_131531s_zps4ciln5wn.jpg.html?o=1

http://s1356.photobucket.com/user/Antonis_Koniaris/media/IMG_20160921_131842s_zpsa5j59edg.jpg.html?o=0
makis106 - Τετ 21 Σεπ 2016, 16:59:03
Θέμα δημοσίευσης: Re: Κρίμα ο χανιαδάκης
antonis1980 έγραψε:

Laughing Laughing Laughing ειναι απιστευτοι οι τυποι!!
Κι εμενα μου καηκε μια, τις αλλαξα και τις δυο, κοστος 2€...
Stamatak - Παρ 17 Μάρ 2017, 19:43:28
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα παιδια και εχω το ιδιο πρόβλημα..Ποτε αναβει με την μια όταν βαλψ μπροστα ποτε μετα από λιγη ωρα, γενικα ότι του ερθει κανει..Λετε να μην κανουν καλη επαφη τα λαμπάκια από πισω η να μην δινει το σωστο ρευμα η μπαταρια..?
antonis1980 - Παρ 17 Μάρ 2017, 21:06:35
Θέμα δημοσίευσης:
και μενα ετσι μου εκανε για ενα διαστημα μεχρι που εσβησαν τελειως
10ευρω θα δώσεις μην αγχωνεσαι
Stamatak - Παρ 17 Μάρ 2017, 23:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω φιλε θα παω σε έναν ηλεκτρολογο να μου τα αλλαξει...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες