PSClub - Hellas

Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις - ΑΣΕΤΟΝ

volvos - Τρι 07 Δεκ 2010, 22:48:17
Θέμα δημοσίευσης: ΑΣΕΤΟΝ
...
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=34240

ENA θεμα που εχει συζητηθει πολυ στο φορουμ των 4τ και οσονουπω να εφαρμοσουμε στο σαξο του σαλεξ...

δε το ξερει ουτε ο σαλεξ ουτε το σαξο αλλα σε συνδιασμο με τις δοκιμες που ηδη κανει λεω να παμε ενα βημα παραπερα Laughing

στοχος η αντιστροφη του κυκλου ΟΤΤΟ Laughing Laughing Laughing
sod - Τετ 08 Δεκ 2010, 04:22:20
Θέμα δημοσίευσης:
Λες?
SnakeMJK - Τετ 08 Δεκ 2010, 08:28:24
Θέμα δημοσίευσης:
με μία απλή αναζήτηση στο νετ βλέπεις ότι είναι απλά αστικός μύθος...
συν busted από mythbusters (episode 53)
volvos - Τετ 08 Δεκ 2010, 10:32:13
Θέμα δημοσίευσης:
me σωστο προγραμματισμο για πειραγμα αβανς αφου ανεβαζεις αντικροτικοτητα θα δεις αποτελεσματα...σκετη ακετονη λογικο να μη κανει διαφορα

ειναι σα να λες οτι σε ενα αμαξι ρυθμισμενο για 95 θα δεις διαφορα με 100αρα...σιγα τα ωα που θα δεις Cool
SnakeMJK - Τετ 08 Δεκ 2010, 10:36:47
Θέμα δημοσίευσης:
άλλο αυτό...
γιατί όσο διάβασα στο 4Τφόρουμ, δεν είδα κάτι για προγραμματισμό. εκεί λένε βάζεις καθαρό ασετόν κ πάει "γα***ντας". καλύτερα κ απ το κίτρινο μαγνητάκι στην παροχή βενζίνης Laughing Laughing
volvos - Τετ 08 Δεκ 2010, 10:51:46
Θέμα δημοσίευσης:
την ακετονη που εχει ηδη δοκιμασει σαλεξοντραγκστεροσαξο
την βαζουμε για οικονομια....αν νομιζει κανεις οτι θα παει και καλυτερα.....
MEMsound - Τετ 08 Δεκ 2010, 11:01:27
Θέμα δημοσίευσης:
ειχαν αναφερθει καμποσα σχετικα εδω
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=403461#403461
Tzive - Τετ 08 Δεκ 2010, 15:10:19
Θέμα δημοσίευσης:
το μονο σιγουρο που δουλευει είναι η καθαρή ΤΟΥΛΟΥΟΛΗ...
recife_rallye - Τετ 08 Δεκ 2010, 22:44:16
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
το μονο σιγουρο που δουλευει είναι η καθαρή ΤΟΥΛΟΥΟΛΗ...

Η οποια ομως (οπως και ολα τα παρεμφερη)ανεβαζει πολυ πυρομετρο...
Θελει προσοχη
Αν διαβασετε και καποιο ποστ απο τους 4τ ενα παιδι λεει πως εσπασε μοτερ απο τολουολη...(αν και ηταν κοντρακιας και εβαλε λαθος αναλογια μαλλον) Laughing
salex - Πεμ 09 Δεκ 2010, 00:17:05
Θέμα δημοσίευσης:
'Εβαλα κιόλας.
Αλλά επειδή κάτι του εφταιγε πρωτού ξεκινήσω τα πειράματα, ψάχνω να βρω αν έχει κάψει πολλαπλασιαστή ή του φταίει κάτι άλλο και ψιλορετάρει στο ρελαντί!

Πρώτη φορά βλέπω αυτοκίνητο να βγάζει "system too lean" και να βγάζει μαύρα συννεφάκια από την εξάτμιση.
Ανώμαλο αυτοκίνητο ήταν πάντοτε το μικρό μου...
Tzive - Πεμ 09 Δεκ 2010, 01:18:54
Θέμα δημοσίευσης:
παιδες μιλαμε για καθαρη τουλουολη που πλεον δεν βρισκεις ΠΟΥΘΕΝΑ !!!

εγω ξεκινησα με αναλογια που μου ειχε πει ο νονος μου (χημικος κτλ) με 1 λιτρο σε καθε γεμισμα στο 106 μου... και ειχα φτασει στα 2-3 λιτρα σε 20 λιτρα 100αρας... σε καθημερινη χρηση για τουλαχιστον ενα εξαμηνο και ολο στον κοφτη...

ημουν pt52 με 12.5:1 συμπιεση και το αμαξι μολις του εριχνα τον μαγικο ζωμο επερνε κοντα 2 κενα... αλλεπαληλλα πατηματα με αντιστοιχο pt52 που πηγαινα κοπιες... !!!

αυτα απο μενα... αλλα βεβαια δεν μπορεις να βρεις πουθενα. εχω τον νονο μου με εργοστασιο χρωματων-βερνικιων και πλεον τους απαγορευουν να την χρησιμοποιουν ακομα και αυτοι... δεν ειναι 100% καθαρη...
salex - Πεμ 09 Δεκ 2010, 14:00:26
Θέμα δημοσίευσης:
Λουκά, η τολουόλη έχει κάποια εμπορική εφαρμογή ή ονομασία;

Πώς τη ζητάμε και πού τη βρίσκουμε;
Γιατί το ασετόν είναι εύκολο στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς. Η τολουόλη όμως;
Tzive - Πεμ 09 Δεκ 2010, 14:36:28
Θέμα δημοσίευσης:
το μπιτονι αν θυμαμαι καλα εγραφε διαλυτικο βερνικιων αλλα δυστυχως χωρις προσμιξεις δεν νομιζω οτι πλεον κυκλοφορει και αν δεν ειναι καθαρη τουλουολη καλυτερα να μην το δοκιμασετε...

α σε ολα αυτα τα πειραματα που κανετε καλο ειναι να ριχνετε και μια σταγονα λαδι μεσα στον μαγικο ζωμο... Wink
salex - Πεμ 09 Δεκ 2010, 16:22:46
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
το μπιτονι αν θυμαμαι καλα εγραφε διαλυτικο βερνικιων αλλα δυστυχως χωρις προσμιξεις δεν νομιζω οτι πλεον κυκλοφορει και αν δεν ειναι καθαρη τουλουολη καλυτερα να μην το δοκιμασετε...

α σε ολα αυτα τα πειραματα που κανετε καλο ειναι να ριχνετε και μια σταγονα λαδι μεσα στον μαγικο ζωμο... Wink

Να βάλω Κρητικό λάδι του θείου, να έχω και κάτι από τον τόπο μου στη βενζίνη που καίω;
Έτσι κι αλλιώς οικολογική βελτίωση κάνουμε.
(μερικά ml φτάνουν, σωστά;)
manosm3 - Πεμ 09 Δεκ 2010, 16:41:53
Θέμα δημοσίευσης:
Συντεκνε ποτε θα μας ανακοινωσεις τα αποτελεσματα της ακετονης; Laughing
volvos - Πεμ 09 Δεκ 2010, 16:48:39
Θέμα δημοσίευσης:
στελιο αν διαβασεις τοπικ 4τ θα δεις οτι ακετονη απο φαρμακειο σπαει μοτερ ...θελει 100% καθαρη

κακομοιρη μου με λιωμενο πιστονι θα μου το δωσεις το σαξο?
απο βδομαδα παιρνω λεφτα επιταγης και σε ενημερωνω κανονισε τη πορεια σου Cool
milvas7 - Πεμ 09 Δεκ 2010, 21:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:
Συντεκνε ποτε θα μας ανακοινωσεις τα αποτελεσματα της ακετονης; Laughing

καιρό τον περιμένουμε..
Tzive - Παρ 10 Δεκ 2010, 00:38:25
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα εγω εριχνα 2-3 σταγονες, οχι οτι θα παθει τιποτα αν δεν ριξεις αλλα ειναι λιγο πιο safe το ολο πειραμα
Arvas - Τρι 14 Δεκ 2010, 17:05:48
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη ειχε τυχει να διαβασω ολο το τοπικ απο το gtc.gr που ηταν τοτε πανω απο 70 σελιδες και ηταν το αυθεντικο να αναφερω απλα καποια πραγματα για να μην γινονται παρανοησεις... την τολουολη την βαζανε για επιδοσεις αλλα ειχανε πολλοι προβληματα γιατι ετρωγε καποια τσιμουχακια και εκανε και το μιγμα πολυ πλουσιο βεβαια παιζανε σε 4:1 αναλογια με βενζινη περιπου...
το ασετον δεν εμπαινε ουτε για να ανεβασει οκτανια ουτε για επιδοσεις μιας και η αναλογια ηταν τραγικα μικρη (περιπου 100μλ ανα ντεποζιτο) μονο για οικονομια και καταφερνε υποτιθεται να πετυχαινει καλυτερη καυση.
nikos 206cc - Τρι 14 Δεκ 2010, 17:35:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχε εχθες εκπομπη myth busters και εκαναν το πειραμα με καθαρη ακετονη..οι διαφορες σε επιδοσεις μηδενικες και η διαφορα στην καταναλωση ελαχιστη Confused
Arvas - Τρι 14 Δεκ 2010, 18:57:39
Θέμα δημοσίευσης:
το τι ισχυει ακριβως φιλε μου δεν το ξερω εγω απλα μεταφερω μια περιληψη απο ολα εκεινα τα ποστ. υπηρχαν καποιοι που εβλεπαν μεγαλες διαφορες και αλλοι που δεν εβλεπαν τιποτα... παντως επειδη γενικα τουσ βλεπω τους myth busters δεν κανουν παντα ολα τα πραγματα σωστα ωστε να εξετασουν κατι 100%. αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι τους βγαζω λαθος στο συγκεκριμενο απλα δεν πειθομαι 100%.
takis_206 - Τετ 15 Δεκ 2010, 00:31:44
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Tzive έγραψε:

Να βάλω Κρητικό λάδι του θείου, να έχω και κάτι από τον τόπο μου στη βενζίνη που καίω;
Έτσι κι αλλιώς οικολογική βελτίωση κάνουμε.
(μερικά ml φτάνουν, σωστά;)

στελιο αμα θελεις σου στελνω και τσικουδια!!!!
sps - Τετ 15 Δεκ 2010, 10:13:46
Θέμα δημοσίευσης:
To ασετον απο οτι εχω καταλαβει εχει αφυγραντικες ιδιοτητες, κοινως αφαιρει την υγρασια που ενδεχομενως περιεχει η βενζινη.
Οποτε γι αυτο φαινεται οτι παει καλυτερα και λειτουργει πιο στρωτα το μοτερ.
milvas7 - Τετ 15 Δεκ 2010, 12:17:55
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν την αφαιρεί ,την διασπά κ την μετατρέπει σε καύσιμη ύλη

ανεβάζει κ την αντικροτικότητα της βενζίνης

άνυδρη ακετόνη =150 RON
AlienHack - Τετ 15 Δεκ 2010, 12:28:31
Θέμα δημοσίευσης:
AN θελεται καλυτερη καυση και οικονομια ΗΗΟ.. ηλεκτρολυση και υδροξιδειο... Laughing
sps - Τετ 15 Δεκ 2010, 12:44:21
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:
Δεν την αφαιρεί ,την διασπά κ την μετατρέπει σε καύσιμη ύλη

ανεβάζει κ την αντικροτικότητα της βενζίνης

άνυδρη ακετόνη =150 RON

Μην κολλας στις λεξεις το ιδιο λεμε
vasilisalessia - Τετ 15 Δεκ 2010, 13:01:01
Θέμα δημοσίευσης:
εδω παντως ιταλια χρησιμοποιουνε καθαριστικα κινητηρων μπεκ κλπ. και μαλιστα μια μαρκα τη συστηνει η peugeot ιταλιας απο οτι εχω ακοθσει.μαρκες οπως sintoflon..bardhal..gen-art..δειτε τα...υπαρχει και η stp αλλα λενε οτι δεν ειναι τοσο αλο οπως τα παραπανω
Arvas - Πεμ 16 Δεκ 2010, 19:49:24
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
To ασετον απο οτι εχω καταλαβει εχει αφυγραντικες ιδιοτητες, κοινως αφαιρει την υγρασια που ενδεχομενως περιεχει η βενζινη.
Οποτε γι αυτο φαινεται οτι παει καλυτερα και λειτουργει πιο στρωτα το μοτερ.

Αυτο το κανει η ισοπροπανολη. δεσμευει την υγρασια και την καιει μαζι με την βενζινη. Οσο για την αυξηση οκτανιων με 120ml σε 50 λιτρα βενζινης δεν νομιζω να αυξανει και τιποτα εκτος αν μετραει καποιος το 0,000001 οκτανιο..
stratos gti - Παρ 17 Δεκ 2010, 19:39:08
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα το ασετον δεν ειναι μονο για τα νυχια.....καποτε μου ειχαν πει για ναφθαλινη .......για το μηχανακι αλλα δεν το δοκιμασα
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες