Παράθεση: |
207 1,4 με το μοτέρ της πεζώ |
Bill207 έγραψε: |
τί λάδια παίρνει ρε παιδιά το 207 1,4 με το μοτέρ της πεζώ; (90 άλογα)
5-40; |
Driver ///M έγραψε: | ||
5W30 προτείνει η peugeot αλλά και 5W40 μπαίνει άφοβα. Εγώ προτιμάω τα πρώτα πάντως. Καλύτερα να μην παίξεις με άλλο ιξώδες. |
Randy έγραψε: |
Ειπαμε 10-40, επιμενετε εσεις... |
Bill207 έγραψε: |
...απλά ήθελα να το επαληθεύσω γιατί αυτήν τη φορά θα του πάρω εγώ τα λάδια
(23€ το λίτρο τα χρεώνουν, μάρκας ΤΙΤΑΝ ![]() |
Ειπαμε 10-40, επιμενετε εσεις... |
Driver ///M έγραψε: | ||
Mπορείς να βρεις κάποια επίσημη πηγή της πεζώ που να λέει το ιξώδες αυτό? Προσωπικά, μου φαίνεται σχετικά χοντρό λάδι. Στην αντιπροσωπεία την πρώτη φορά μου είχαν βάλει 5w40 (δε θυμάμαι τι λάδι) και τη δεύτερη (σε άλλη αντιπροσωπεία) 5w30 shell helix. Την τρίτη πήγα εγώ 5w30 total ineo. Γενικά και τα δύο αυτά ιξώδη είναι μια χαρά. Από προσωπική εμπειρία παρατήρησα πως με τα 5w30 τσιμπάει λίγο περισσότερο λάδι από το 5w40, αλλά μπορεί και να έτυχε. |
Mπορείς να βρεις κάποια επίσημη πηγή της πεζώ που να λέει το ιξώδες αυτό?
Προσωπικά, μου φαίνεται σχετικά χοντρό λάδι. |
Κώδικας: |
Το 10w40 ειναι χοντρό λάδι για τον ET3J4 |
Κώδικας: |
Το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου αν το διαβάσετε δεν λέει για τον ET3J4 οτι προτείνεται το 10w40 |
Randy έγραψε: | ||||||
Θα με κανετε να σκαναρω την αποδειξη του σερβις στη Lion ε. 10w-40 ΠΑΝΤΑ βαζανε στον κινητηρα μου. (1.4 16V 90 αλογα). Το 207 1.4 δεν εχει τον ιδιο κινητηρα.. |
Πηρα τηλ στην αντιπροσωπεια και επιμενουν οτι το αμαξι μου παιρνει 10-40.
1.4 16V 90 αλογα. Μοντελο 2006. Ηθελα να δοκιμαζα κανα Motul 300V 5-40.. |
Πάλι καλά που δεν σου είπαν μονότυπο 40. |
drdino έγραψε: | ||
Πάλι καλά που δεν σου είπαν μονότυπο 40. |
Αντε παλι.. Ο κινητηρας ο δικος μου δεν ειναι ο 1.4 Vti.
Εμενα παιρνει 10w-40 και απο το 2006 που το αγορασα μονο αυτο βαζουν στα service. Προσφατα πηρα τα Red Line 10w-40..Full συνθετικα. Ανωτερα απο τα Total που εχω τωρα.. |
Red Line provides a
greater viscosity than the next higher petroleum grade. |
Πιστεύω πως θα βοηθούσε όλους όσοι ζητούν προτάσεις για λάδια να μας αναφέρουν, κάποια από τα παρακάτω στοιχεία (όχι, δεν χρειάζεται όλα, βασικά όπου ξεφεύγουν από τον μέσο όρο):
... και ότι άλλο θεωρούν σχετικό. Πιστεύω πως έτσι οι προτάσεις μας θα είναι ποιο σωστές και όλοι ποιο ικανοποιημένοι |
χωρίς φυσικά μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων |