RASTAVIPER έγραψε: | ||
Tα Ferodo πόσους τύπους έχουν? Ξέρω τα 2500, 3000 και τα premier πιο πάνω που αναφέρονται. Yπάρχει και άλλος τύπος? Με ενδιαφέρει για 266χ22 δίσκο. Επίσης σε νορμάλ rallye (που δεν μπαίνει σε πίστα αλλά το πατάει γενικά) , περίπου ποιος είναι κατά μέσο όρο ο χρόνος για φάγωμα των μπροστά και των πίσω, με δίσκο brembo νορμάλ? |
sps έγραψε: |
Rastaviper υπαρχουν και τα ds
performance που ειναι fast road τακακι και τοποθεττουνται αναμεσα στα πρεμιερ και τα ds 2500! |
RASTAVIPER έγραψε: |
Ωραιος!
Τιμες για τους διαφορους τυπους εχουμε? |
kane έγραψε: |
Για να βρείτε ποια τακακια ειναι τα
σωστα,βγαλτε ενα,και καντε το ενα περιγραμμα σε ενα χαρτι!!! μπακάλικο,αλλα δοκιμασμένο. Εβαλα τα 2500 και χαρακτοτρυπητους δισκους ορεκα στα 266 μου στο σαξο...τρομερο φρενο! Μενει να δουμε τι "πιανει" και στο βουνο... |
alekoukos106 έγραψε: |
εγω που ρωτησα για ds2500
και omp μου ειπαν γυρω στα 90 κατι ευρω...σταυρο εσυ με 266 χρειαστηκες και αλλη τρομπα??? ![]() |
oxi οπως ειναι τα εβαλα.Βεβαια εγω
εχω και αβς,αρα αν δεν απατωμαι εχω μεγαλυτερη τρομπα. |
ευχαριστω σταυρο... ![]() ειδες διαφορα ε??εχασες αισθηση????ειμαι ![]() |
MEMsound έγραψε: |
μήπως να φτιάχνατε ενα τοπικ
για φρενα σε 106/σαξο? ![]() |
volvos έγραψε: |
ta 2500 se 266 διασταση εχουν
120ευρω απο ντινο τα πηρε μανθος προαλλες... |
ο σταυρος για την ακρίβεια αλλα
το ιδιο κάνει ![]() |
MAD έγραψε: |
Για δισκους 266mm Χ 22mm σε 206
κωδικος για το DS 2500 ειναι το 1399 και τα πηρα απο ελτρεκα περιπου 150 ευρω με την εκπτωση του club!!! Το 1340 δεν ειναι ο κωδικος του 2500!!!!! Αν δεν κανω λαθος το 1340 ειναι τα premium!!!! |
![]() είσαι σίγουρος?? ![]() |
Μανθο αν εννοεις τους δισκους εχουμε
και λεμε..... Δισκους 266 Χ 22 Τρυπιτους!!!! ΒΡΕΜΒΟ! Απο 110 ευρω ο ενας ---> 90 ευρω με εκπτωση!!! Ειμαι σιγουρος γιατι τα εβαλα πριν ενα μηνα!!!! τα 1340 δεν κανουν για τους συγκεκριμενους δισκους!!! ![]() |
Nαι Μανθο 150 με εκπτωση!!!!! 185
ευρω κανονικη τιμη!!! eltrekka. Περιστεριου!!!! ![]() |
Eλπιζω να το θυμασε ποτε ηταν!!!!
Μιλαγαμε τοτε αλλωστε!!! ![]() |
Ναι ρε συ θυμάμαι.
αλλά τα εχει ακριβήνει αρκετά τελικά... ![]() |
Τα 1340 (premium) εχουν 102
ευρω!! |
Ποια Ferodo είναι πιο κάτω
από τα 100€? Θυμάμαι ότι υπήρχαν και πιο κάτω.. |
kane έγραψε: | ||||
οχι! μιας και μιλάμε για 266 φρένα απο πεζο 206 και συναφη μοντελα! δηλ για ιδίου τυπου αναλώσιμα...
κοιταξε,εχουν διαφορα,αλλα μη φανταστεις οτι με τα κερδιζεις μετρα φρεναρισματος τρελα...απλά "αντεχουν" στην χρηση.Δηλ στη παρατεταμενη χρηση δεν σε προδιδιουν,μεχρι προφανως καποιο οριο! |
Steve έγραψε: | ||
66? |
p206xs2 έγραψε: |
Για να βοηθήσω λίγο μιας και έκανα πρόσφατα αγορά (το έχω αναφέρει και σε άλλο τόπικ):
Για 206 1.6 16v (μοντέλο 2003) τιμές από Eltrekka: Δίσκοι Brembo απλοί 266x22, ζευγάρι (κωδ. BR 09.8695.14) 112,40 ευρώ Τακάκια Ferodo premier (κωδ. FDB 1399, μπροστινά) 50,30 ευρώ Τιμές με την έκπτωση τελικές με ΦΠΑ. |
Steveακο γραψε λαθος!!!!!!! 266Χ22!!!!! Συγγνωμη! ![]() |
Άλλα τα premium και άλλα τα premier?Και γιατί τα μεν έχουν 100€ και τα δε 50€? Οι αρχικές τους τιμές ποιες είναι? |
MAD έγραψε: | ||
![]() |
Και κατι αλλο που προσεξα.
Με τα φρενα του Ραλυε,χαρακτους ΒΡΕΜΒΟ και με τα ΟΜΡ Κεβλαρ τακακια, εβγαζα 25.000χλμ. Τωρα με τα 26ό,απλους ΒΡΕΜΒΟ +με απλα ΦΕΡΟΝΤΟ τακ. ειμαι στα 15.000χλμ +ηδη αρχισαν να σφυρανε,που μαλλον σημαινει οτι θελουν αλλαγμα. Γιατι τρωγονται τοσο? Εσεις τι προτεινετε που να αντεχουν αρκετα? |
χμμ,παληκαρε τι διαολο? φρεναρεις
απο τα 200-0 ολη τη μερα??? 266 και τα "εφαγες" σε 15.000χλμ? Εμενα με βουνό,πιστα (οχι πολλά πραματα,καμμια 20-30 γυρους) και πολιτική χρηση καγκουρεξ και βγαλανε 60.000χλμ+++ Φρέναρε λίγο και με το σαζμαν ρε παιδάκι μου ![]() |
plaketokofths έγραψε: |
το οτι σφυράνε δεν
συνεπάγεται οτι θέλουν αντικατάσταση, εγώ εχω 266χ22 δισκους με τα εργοστασιακά τακάκια τα οποία από τα 5000χλμ σφύραγαν κι εβγαλαν 28000χλμ ανετα. Ξαναεβαλα τα ιδια (jurid/bosch) τα οποία πλέον σφυρίζουν απο τα 30,000χλμ κι έχω κάνει 35000+χλμ για την ώρα. Η χρήση που τους κάνω είναι ειτε πολύ "ελαφριά" ειτε πολύ σκληρή που μένω απο φρνα λόγο υπερθέρμανσης (αυτο βέβαια οφείλεται στο οτι εχω σιδερένιες ζάντες και δεν ψυχονται σωστά). Κι αυτή η σκληρή χρήση συμβαίνει τουλάχιστον 2 φορες τη βδομάδα απο Πεντέλη για Νέα Μάκρη. Με την ευκαιρία αυτή, το 206 με τα εργοστασιακά τακάκια και δισκους (266χιλ) έχει πολύ δυνατό φρένο, αρκεί να μην μπεί το abs το οποίο εγώ προσωπικά πιστεύω οτι στο 206 ο ελεγκτής στο εγκεφαλάκι του abs ειναι ftd. Σημειωση εδώ οτι πίσω εχω ταμπούρα! ![]() |
Σορρυ που θα σε απογοητεύσω, αλλά άσχετα με πίστες κλπ, ποτέ δεν έβγαζα πάνω από 25.000 χλμ με τα ραλίσια φρένα και όταν είχα ακόμα τους μαμά δίσκους/τακάκια.. Τώρα με τα φρένα από το 206, δεν ξέρω τι γίνεται και φαγωθήκαν. Πάντως σε σχέση με αυτό που λέει και ο plaketokofths, δε νομίζω ότι σφυράνε για πλάκα, καθώς δεν το έκαναν ποτέ πριν. Εδώ και μερικές βδομάδες σφύρανε σε κάθε πάτημα, ανεξάρτητα ισχύως φρεναρίσματος...Και οι δίσκοι μπήκαν με τα καινούρια τακάκια.Άρα δε φταίνε οι δίσκοι.. |
ΜΕ το ποστ μου εννουσα οτι μαλλον
παιζεις με τα φρενα διχως να χρειαζεται...εκτος φυσικα και αν τα 20.000χλμ σου τα κανεις ολη μερα ταπα σε καταβαση.Εκει παω πασο... |
Φιλε οπως +να χει., δε δικαιολογειται τετοια διαφορα στην αντοχη, η οποια ειναι τεραστια με δεδομενη την ιδια χρηση. Πρεπει να βρεθει κατι με περισσοτερη αντοχη. Τελικα για φρενα απο 206 XS, 2003 ,ποια ζηταω?Τα 1370, τα 1599 η τα 1399? |
p206xs2 έγραψε: | ||||||||
Στο site της Ferodo δεν υπάρχει τύπος premium, μόνο premier και αυτα πήρα εγώ. Αρχικές τιμές δεν ξέρω μιας και η απόδειξη γράφει κατευθείαν τιμές για επίσημα μέλη PSClub. Νομίζω όμως ότι είναι περίπου 20% μειωμένες.
Ναι, τόσο όσο είπα. Γιατί να κάνουν 150 ευρώ? Σε αυτές τις τιμές παίζουν τα αγωνιστικά DS2500.
Συμφωνώ απόλυτα! Έτσι την "πάτησα" και γώ (νόμιζα ότι έτρωγα δίσκους) και είδα τελικά ότι τα τακάκια έιχαν πολύ ψωμί ακόμη. Τα άλλαξα όμως γιατί δεν είχα μείνει ευχαριστημένος με τα πεζό τακάκια.
Το δικό μου, όπως είπα και πιο πάνω, με ABS 1,6 16v 6ος/2003 φοράει 1399 (με το τετράγωνο αυτάκι στις άκρες των τακακίων). Και λογικά όλα τα με ABS 206 αυτά θα φορούν. |
ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΤΡΕΚΚΑ Η έκπτωση είναι ίδια και για 2 μαγαζιά, καθώς ένας κωδικός υπάρχει για την έκπτωση του PSCLUB. Οπότε δε γίνεται άλλη τιμή να δίνει το ένα κατάστημα και άλλη το άλλο. Και η τιμή για τα 1399 Ferodo Premier είναι 50€ τελική... |
sod έγραψε: |
50,30 τελικη,αγορασα
χτεs.... |
Η λεπτομέρεια πάνω από
όλα... |
sod έγραψε: |
Ναι η λεπτομερεια.......... |
Κάτι που πρόσεξα πρόσφατα.
Ο δεξιός δίσκος κάνει 1 δαχτυλίδι ακριβώς στη μέση.Σαν να πήγε κάποιος και να έκανε 1 κύκλο με διαβήτη φαίνεται.Δεν το είχα προσέξει όταν άλλαξα τακάκια πριν κανά μήνα...Ο υπόλοιπος δίσκος είναι χαρτί. Μπορεί να έγινε έτσι όμως από τα καινούρια τακάκια?? |
εγω πριν τη μετατροπη ειχα
απιστευτα φρενα με δισκους-τακακια μαμα....μετα αρχισαν τα δυσκολα....χαλια φρενο,το παταγεσ και το αμαξι επιταχυνε....εδω και ενα μηνα φοραω ds2500 τα οποια μαρεσαν παρα πολυ στην πιστα(4γυροι) και στο δρομο με ικανοποιουν...μονο λιγο που σφυρανε... |
ρε σεις...τα δικά μου 2500 γιατι
δεν σφυράνε? περίεργο δεν ειναι? ![]() |
Steve έγραψε: |
Να βγάλεις τις λαμπάδες από τα
αυτάκια σου. |
ειναι απλο δε παταει ποτε
φρενο... |
Ghost Dog έγραψε: |
Εχω βαρεθει να διαβαζω
βλακειες......................................... ........................... απλως δεν του δωσαν 2500 του παιδιου! Χουμορ κανω kane,μην αρχιζεις να ψαχνεις τι φταιει..... ΤΑ ΠΙΟΟΟΟ ΠΟΛΛΑ 2500αρια δε σφυρανε! ![]() |
sps έγραψε: |
Σταυρο 247 εχεις? |
επειδή πολύ το κουράζουμε...
ΕΓΩ προσωπικά δεν ειμαι ευχαριστημένος απο αυτον τον συνδυασμο. Οσο κουφό κι αν φαινεται,σε 206 που εχω οδηγησει με πρεμιερ τακακια,το φρενο μου φανηκε 4πιστονου σε αισθηση (γιαυτο ισως φταει τρομπα?). |
Υ.Γ. πανο (καλαμ) αν θυμασαι εδω και καιρό σου χω πει οτι τα φρένα "δεν" μ'αρεσαν.(τα φοραω χρονια). |
τωρα σταυρο τι φταιει οπως ξαναειπαμε θελει ψαξιμο.
εγω στα δικα μου (283) αλλαξα τρομπες σεβρο τα παντα και ακομα δε ειμαι ικανοποιημενος. για αυτο θα παω σε τετραπιστονα να ησυχασω. |
p206xs2 έγραψε: |
Και ο λόγος είναι ότι η διαφορά του 0,5μ ή 1μ (ή ακόμη και cm) στην απόσταση μπορεί να είναι διαφορά στο σταματάω mm από τον πίσω προφυλακτήρα του μπροστινού ή πέφτω πάνω του, με ό,τι συνεπάγεται σε κόστος αυτό. |
thodwrhs έγραψε: |
οι δισκοι μ αρχιζουν τα παιζουν... |
RoadRunner122 έγραψε: |
Εγώ απεναντίας θα σου πρότεινα να πας σε DS2500. Εάν οι δίσκοι σου έχουν ψωμί δεν είναι υποχρεωτικό να τους αλλάξεις, συνεργάζονται και με bendix μιά χαρά τα 2500.
|