PSClub - Hellas

Εσωτερικό και Αμάξωμα - Κέρωμα??

kostasvti - Τρι 24 Νοέ 2009, 00:13:18
Θέμα δημοσίευσης: Κέρωμα??
Κοντευω να κλεισει χρονο το 207 και ειπα να δοκιμασω να το κερωσω. Ειναι κοκκινο aden (οχι μεταλλικο) και πηρα ενα προιον της armorall (protectant wax).
Επειδη ψιλοφοβαμαι το εχει δοκιμασει κανενας αλλος? υπαρχει και ιδαιτερο που πρεπει να προσεξω εκτος απο τα αβαφα πλαστικα?

Ευχαριστω παιδια
Ilias207Rallye - Τρι 24 Νοέ 2009, 14:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
Για το συγκεκριμενο δε γνωριζω απο εμπειρια να σου πω.

Το δικο μου παντως μια φορα το μηνα το περναω ενα χερι απο αυτο: http://www.falcar.com/Cleaners/armorall/ARMOCLEA0080.jpg
Armorall ειναι και αυτο. Ειναι στην ουσια μια κρεμα, πηχτη. Στην συσκευασια δινει και το σφουγγαρακι. Very happy

Αν θες δοκιμασε το, ειναι γυαλιστικο μαζι με κερι.
Εγω το περναω ως εξης:

Περνεις μια λεκανη με νερο, βρεχεις το σφουγγαρακι και το στραγγιζεις καλα.
Βουτας το σφουγγαρακι στην κρεμα και με απαλες κυκλικες κινησεις το περνας σε ολο το αμαξι. Οχι ομως προχειρα, αφιερωσε λιγο χρονο! Καθε τοσο να ξεπλενεις το σφουγγαρακι στην λεκανη.
Την κρεμα αυτην την περνας μονο στην λαμαρινα και οχι στα πλαστικα οπως ο προφυλακτηρας μπροστα σε μενα, αλλα σε σενα εχει και αβαφα πλαστικα οπως πισω και στα πλαγια αν δεν κανω λαθος. Επισης αποφευγεις τα τζαμια, φαναρια και τις νικελ λεπτομερεις.
Αφηνεις να στεγνωσει. Θα δεις οτι σχηματιζεται μια κρουστα στα σημεια που το εχεις περασει. Μην αγχωθεις, ετσι πρεπει!
Μετα θα παρεις ενα βαμβακερο πανι, καθαρο (εγω πηρα ενα παλιο φανελακι), και με απαλες κυκλικες κινησεις θα το καθαρισεις. Καθε τοσο πρεπει να αλλαζεις πλευρα στο πανι.
Το αποτελεσμα? Γυαλισμενο και κερωμενο αυτοκινητο! Θα το καταλαβεις απο την ζωηραδα του χρωματος, αλλα και απο την υφη (θα ειναι πιο απαλο).

-Προϋποθεση οταν περνας την κρεμα αυτην, να εχει προηγηθει καλο πλυσιμο, να ειναι δηλαδη το αμαξι πεντακαθαρο. Επισης μετα το περασμα, μην πλυνεις το αμαξι ξανα.. το εχω δει και αυτο!
Laughing

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι.
Οσο για το που μπορεις να βρεις την κρεμα αυτην, πανε σε ενα πολυκαταστημα σιγουρα θα εχει στα ειδη αυτοκινητου! Cool
kostasvti - Τρι 24 Νοέ 2009, 19:25:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ηλια σε ευχαριστω πολυ! επειδη το αμαξι ειναι σχετικα καινουριο γι αυτο πηρα μονο κερι. θα το κανω οπως λες αλλα αντι για σφογγαρακι θα χρεισιμοποιησω ενα δευτερο καθαρο πανακι!

Σε ευχαριστω!
mathanas - Τρι 24 Νοέ 2009, 20:08:55
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.autoexpress.co.uk/products/products/218892/armor_all_protectant_wax.html

αυτο ειναι και το χω δοκιμασει και ειναι μια χαρα δε ζοριζει το χρωμα και θα κρατησει κανα δυο μηνες με συχνο πλυσιμο.... Επισης και στα πλαστικα τα μαυρα να σου παει δε μασανε και δε παθαινουν τιποτα φευγει πολυ ευκολα.
alekoukos106 - Τρι 24 Νοέ 2009, 20:25:11
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω χρησιμοποιω μια φορα το μηνα περιπου κερι MEGUIAR'S το gold class και παροτι ψιλοακριβο αξιζει ακομα και το τελευταιο ευρω....θα μεινεις μαλ**ας απο τα αποτελεσματα του.τοσο στην οψη οσο και στην αφη.... Wink
kostasvti - Τρι 24 Νοέ 2009, 22:11:01
Θέμα δημοσίευσης:
mathanas έγραψε:
http://www.autoexpress.co.uk/products/products/218892/armor_all_protectant_wax.html

αυτο ειναι και το χω δοκιμασει και ειναι μια χαρα δε ζοριζει το χρωμα και θα κρατησει κανα δυο μηνες με συχνο πλυσιμο.... Επισης και στα πλαστικα τα μαυρα να σου παει δε μασανε και δε παθαινουν τιποτα φευγει πολυ ευκολα.

ναι αυτο ειναι!
θα δοκιμαστει σαββατο για να δουμε αποτελεσματα.
Ilias207Rallye - Τρι 24 Νοέ 2009, 23:37:51
Θέμα δημοσίευσης:
kostasvti έγραψε:
Ηλια σε ευχαριστω πολυ! επειδη το αμαξι ειναι σχετικα καινουριο γι αυτο πηρα μονο κερι. θα το κανω οπως λες αλλα αντι για σφογγαρακι θα χρεισιμοποιησω ενα δευτερο καθαρο πανακι!

Σε ευχαριστω!

Να σαι καλα Κωστα.
Εγω το αμαξι το εχω 4 μηνες και το περναω την κρεμα αυτην σχεδον μια φορα τον μηνα (οταν εχει καλο καιρο, λιακαδα κυριως, γιατι μαρεσει μετα το πλυσιμο να καθομαι να το χαζευω να γυαλιζει...) Very happy

Μπορεις να χρησιμοποιησεις οτι θελεις για να το αλοιψεις, αλλα απο την στιγμη που σου δινει σφουγγαρακι γιατι να παιδευεσαι αδικα!? Wink
anestis_106 - Τετ 25 Νοέ 2009, 21:07:53
Θέμα δημοσίευσης:
alekoukos106 έγραψε:
Εγω χρησιμοποιω μια φορα το μηνα περιπου κερι MEGUIAR'S το gold class και παροτι ψιλοακριβο αξιζει ακομα και το τελευταιο ευρω....θα μεινεις μαλ**ας απο τα αποτελεσματα του.τοσο στην οψη οσο και στην αφη.... Wink

Συμφωνώ απόλυτα. Όλα τους τα προιόντα είναι πολύ καλά, αλλά πανάκριβα
kostasvti - Πεμ 26 Νοέ 2009, 00:27:12
Θέμα δημοσίευσης:
θα χρησιμοποιησω το armor γιατι και αυτο δεν ηταν φθηνο.. και οταν τελειωσει αναλογως αποτελεσματος βλεπουμε.. απο πλευρα συχνοτητας τι ξερουμε? λεει οτι αυτα που περιεχουν μια παπ@ρια καρναουμπα η καπως ετσι κρατει βαρια κανα διμηνο. ισχυει?
Ilias207Rallye - Πεμ 26 Νοέ 2009, 17:38:20
Θέμα δημοσίευσης:
kostasvti έγραψε:
απο πλευρα συχνοτητας τι ξερουμε?

Μια φορα το μηνα το περναω απο αυτην την κρεμα-αλοιφη της Armorall.
Αλλοι μου ειπαν οτι δεν κανει τοσο συχνα, αλλοι μου ειπαν οτι δεν εχει σχεση..

Οταν το περασα πρωτη φορα και ειδα πως δρα πανω στο αμαξωμα και στο χρωμα μου φανηκε τελειως ακινδυνο, για μια φορα τον μηνα. Wink
ironman02 - Σαβ 28 Νοέ 2009, 13:20:08
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει δοκιμάσει κανείς autoglym κερί να μας πεί τη γνώμη του? Γιατί θεωρούνται πολύ καλά προιόντα..
Είδα αυτό που λέει οτι κάνει και σε βρεγμένο αμάξι και μου φάνηκε ενδιαφέρον και όχι πολύ ακριβό..

http://cgi.ebay.co.uk/AUTOGLYM-AQUA-WAX-500ML-PACK-FREE-1STCLASS-POST_W0QQitemZ250537112476QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item3a552cf39c
mechanic - Σαβ 28 Νοέ 2009, 13:59:53
Θέμα δημοσίευσης:
Το ηδιο (Armorall) χρησιμοποιω και εγω και εχει πολυ καλα αποτελεσματα
προσωπικα το κερωνω μια φορα το μηνα και βλεπω οτι κραταει καλο "φιλμ"
προστασιας.
(το βλεπεις αν πεσει κουτσουλια που καθαριζεται αμεσως και χωρις να αφησει ιχνος, περα απο οταν πεσει νερο κτλ)
Παντως εχω μια απορια......
προσφατα εβλεπα σε περιοδικο με αξεσουαρ
κατι ΠΑΝακριβα κερια, μιλαμε παιζανε στα 150 μεχρι 280 ευρω ενα απλο κουτακι, (δεν θυμαμαι τη μαρκα)
και δεν ειναι για αποκατασταση κτλ... αναφερει οτι ειναι για καινουργια χρωματα
τι παραπανω εχουνε?
αξιζει να παρω κατι τετοιο? Rolling eyes
Driver ///M - Τρι 01 Δεκ 2009, 22:38:18
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
Το ηδιο (Armorall) χρησιμοποιω και εγω και εχει πολυ καλα αποτελεσματα
προσωπικα το κερωνω μια φορα το μηνα και βλεπω οτι κραταει καλο "φιλμ"
προστασιας.
(το βλεπεις αν πεσει κουτσουλια που καθαριζεται αμεσως και χωρις να αφησει ιχνος, περα απο οταν πεσει νερο κτλ)
Παντως εχω μια απορια......
προσφατα εβλεπα σε περιοδικο με αξεσουαρ
κατι ΠΑΝακριβα κερια, μιλαμε παιζανε στα 150 μεχρι 280 ευρω ενα απλο κουτακι, (δεν θυμαμαι τη μαρκα)
και δεν ειναι για αποκατασταση κτλ... αναφερει οτι ειναι για καινουργια χρωματα
τι παραπανω εχουνε?
αξιζει να παρω κατι τετοιο? Rolling eyes

Mάλλον αναφέρεσαι στη swissvax όπου έχει κερί το οποίο κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 1500 λίρες Αγγλίας (περίπου 1700 ευρώ).
http://www.swissvax.co.uk/products/wax-products.asp (βλέπε το divine). Απλά τα κεριά αυτά πουλάνε πιο πολύ εφέ και φίρμα και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την τιμή τους. Τα κορυφαία κεριά που έχω δοκιμάσει είναι τα collinite 845 και 915 και το meguiars NXT που κοστίζουν περίπου 30 ευρώ έκαστο. Οτιδήποτε περισσότερο είναι μάλλον υπερβολή.

Σχετικά με το κάθε πότε είναι καλό να κερώνεται ένα αμάξι, πιστεύω ότι κάθε δύο μήνες είναι ό,τι πρέπει. Όχι ότι πιο συχνά βλάπτει, αλλά δεν προσφέρει παραπάνω προστασία και σπαταλάται τζάμπα το προϊόν. Συνεπώς, καλό είναι το χειμώνα που το χρώμα ταλαιπωρείται να περνιέται κάθε 1,5-2 μήνες κερί, ενώ το καλοκαίρι και κάθε τρίμηνο είναι μια χαρά.

Και μια διευκρίνιση. Το armorall soft paste wax δεν είναι και γυαλιστικό όπως ειπώθηκε, αλλά καθαρό κερί carnauba που σημαίνει ότι προσφέρει λάμψη και προστασία αλλά δεν αφαιρεί οξειδώσεις, κατάλοιπα και ό,τι άλλο αφαιρούν τα γυαλιστικά. Γι'αυτό συνιστάται αν δεν είναι εντελώς καθαρή η επιφάνεια που θα κερώσουμε να περάσουμε πρώτα πηλό, μετά γυαλιστικό (ήπιο ή πιο επιθετικό ανάλογα την περίπτωση) και μετά κερί.
ironman02 - Τετ 02 Δεκ 2009, 01:36:44
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καμιά γνώμη / εμπειρία για τα autoglym???
paranoia - Τετ 02 Δεκ 2009, 12:55:12
Θέμα δημοσίευσης:
Τα autoglym θεωρούνται κορυφαία προιόντα και είναι τα μοναδικά πλέον που χρησιμοποιώ προσωπικά. Αυτό που δείχνεις πάντως δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά δεν χάνεις και τπτ να το δοκιμάσεις...

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ αυτό
http://cgi.ebay.co.uk/AUTOGLYM-SUPER-RESIN-POLISH-FREE1STCLASS-POST-1-LITRE_W0QQitemZ130344498175QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item1e592333ff

προσφέρει καθαρισμό του χρώματος “γέμισμα” μικροατελειών και προστασία. Δεν είναι 100% κερί, είναι περισσότερο γυαλιστικό αλλά είναι εξαιρετικό και κορυφαίο και το βρίσκω γύρω στα 16 ευρώ στα μαγαζιά.
Driver ///M - Τετ 02 Δεκ 2009, 15:01:21
Θέμα δημοσίευσης:
To srp της autoglym είναι από τα λεγόμενα all in one προϊόντα, δηλαδή περιέχουν και γυαλιστικά συστατικά και κερί. Καλό είναι λοιπόν, τέτοια προϊόντα να μην περνιούνται σε εντελώς καινούρια χρώματα αφού τρώνε (έστω και πολύ λίγο) βερνίκι. Καλύτερα να περνιούνται σε χρώματα ενός έτους και πάνω που έχουν αρχίσει να ταλαιπωρούνται (βλέπε ελαφρές αράχνες και οξείδωση), ενώ στα καινούρια και ένα καθαρό κερί αρκεί. Τέλος, μετά από το srp πρέπει να περνιέται και ένα καθαρό κερι carnauba (όπως το armorall και το meguiars gold class που αναφέρθηκαν προηγουμένως) ώστε να δίνει περισσότερο λάμψη στο χρώμα και να προστατεύει ακόμα περισσότερο.

Πάντως, ενώ τα autoglym είναι από τα κορυφαία προϊόντα στο χώρο, στα κεριά πιστεύω ότι η meguiars είναι καλύτερη (κυρίως το ΝΧΤ 2) όπως και η collinite (845) και η turtlewax (me to gloss platinum).
ironman02 - Τετ 02 Δεκ 2009, 18:21:23
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks guys για τις απαντήσεις...Και εγώ έτσι είχα ακούσει οτι τα autoglym είναι πολύ καλά. Είμαι και εγώ της άποψης να μην χρησιμοποιούμε γυαλιστικά σε καινούργια χρώματα.. Ξέρουμε αν το meguiars NXT 2.0 περιέχει γυαλιστικά κτλ? Κάνει δηλαδή για καινούργια χρώματα? Φαίνεται καλό και αυτό...Καλό marketing έχει!! Very happy
Driver ///M - Τετ 02 Δεκ 2009, 18:42:11
Θέμα δημοσίευσης:
To NXT 2 είναι ό,τι πρέπει για καινούρια χρώματα. Είναι συνθετικό κερί (όχι φυσικό carnauba) που σημαίνει ότι υστερεί λιγάκι σε βάθος χρώματος, αλλά προσφέρει πολύ καλύτερη προστασία από κουτσουλιές, οξειδώσεις κλπ. Επίσης δεν έχει γυαλιστικά στοιχεία που αφαιρούν βερνίκι. Για τα χρήματά του είναι ίσως ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί μαζί με το turtlewax gloss platinum (που είσαι εξίσου καλή ευκαιρία αφού κοστίζει γύρω στα 10 ευρώ λιγότερο και προσφέρει παρόμοια αποτελέσματα).
paranoia - Τετ 02 Δεκ 2009, 19:39:05
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε driver το δικό μου αμάξι είναι 6ετίας πλέον και γ' αυτό χρησιμοποιώ γυαλιστικά όχι πολύ συχνά βέβαια αλλά όσο να ναι έχει υποστεί μια ταλαιπωρία το χρώμα. Κερί έχω ένα χρόνο να βάλω...
Τι θα μου πρότεινες λοιπόν από κερί μετά το spr να βάζω;

Το armorall hi shine paste wax δίνει όντως λάμψη αλλά φεύγει σχεικά γρήγορα μετά από 2-3 βδομάδες...
ironman02 - Τετ 02 Δεκ 2009, 19:47:02
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
To NXT 2 είναι ό,τι πρέπει για καινούρια χρώματα. Είναι συνθετικό κερί (όχι φυσικό carnauba) που σημαίνει ότι υστερεί λιγάκι σε βάθος χρώματος, αλλά προσφέρει πολύ καλύτερη προστασία από κουτσουλιές, οξειδώσεις κλπ. Επίσης δεν έχει γυαλιστικά στοιχεία που αφαιρούν βερνίκι. Για τα χρήματά του είναι ίσως ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί μαζί με το turtlewax gloss platinum (που είσαι εξίσου καλή ευκαιρία αφού κοστίζει γύρω στα 10 ευρώ λιγότερο και προσφέρει παρόμοια αποτελέσματα).

Thanks για τις πληροφορίες!! Ήσουν κατατοπιστικότατος! Thumb Left
Driver ///M - Πεμ 03 Δεκ 2009, 02:44:55
Θέμα δημοσίευσης:
paranoia έγραψε:
Φίλε driver το δικό μου αμάξι είναι 6ετίας πλέον και γ' αυτό χρησιμοποιώ γυαλιστικά όχι πολύ συχνά βέβαια αλλά όσο να ναι έχει υποστεί μια ταλαιπωρία το χρώμα. Κερί έχω ένα χρόνο να βάλω...
Τι θα μου πρότεινες λοιπόν από κερί μετά το spr να βάζω;

Το armorall hi shine paste wax δίνει όντως λάμψη αλλά φεύγει σχεικά γρήγορα μετά από 2-3 βδομάδες...

Φίλε μου, η παλαιότητα του αυτοκινήτου έχει να κάνει κυρίως με το τί γυαλιστικό θα χρησιμοποιήσεις (για τα καινούρια χρώματα ένα πολύ ήπιο σαν το srp ή την κόκκινη 1Ζ ενώ για τα πιο παλιά κάτι πιο επιθετικό, όπως η Μ80 της meguiars ή η σκληροπυρηνική χρυσή της 1Ζ) και όχι με το τί κερί. Προτείνω αρχικά να περάσεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) ένα πιο επιθετικό γυαλιστικό από το srp (η Μ80 της meg είναι ό,τι πρέπει καθώς είναι μεν επιθετική αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, σε αντίθεση με την χρυσή 1Ζ που είναι φοβερή για τοπικές γρατζουνιές ή οξειδώσεις αλλά όχι και για όλο το αμάξωμα αφού τρως τζάμπα βερνίκι) αφού το χρώμα σου είναι 6ετίας αλλά σε καλή κατάσταση, ώσε να φύγουν κάποιες αράχνες και μικρογρατζουνιές και μετά μπορείς να περάσεις ένα οποιοδήποτε κερί. Εγώ πρότεινα και προηγουμένως το NXT 2.0 ή το platinum gloss. Το πρώτο έχει πολύ περισσότερη αντοχή, ενώ το δεύτερο είναι λίγο κατώτερο ως προς την αντοχή αλλά έχει φοβερό βάθος χρώματος και είναι και πιο φτηνό. Και το collinite 845 είναι άψογο, απλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα και παραγγέλνεται μόνο από ίντερνετ, οπότε δεν είναι τόσο απλή η αγορά του.

Το armorall το έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ. Οπτικά δίνει πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά όπως είδες κι εσύ δεν κρατάει πολύ γιατί είναι φυσικό carnauba κερί, ενώ τα άλλα δύο που προτείνω είναι συνθετικά και όπως είναι φυσικό κρατάνε περισσότερο (κανα δίμηνο το χειμώνα και ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι). Η λάμψη πάντως εξαρτάται και από το χρώμα του αυτοκινήτου σου. Αν πχ το αμάξι σου είναι μαύρο, προτείνω να περάσεις εκτός από συνθετικό κερί και ένα φυσικό, γιατί οι αντανακλάσεις του μαύρου είναι άλλο πράγμα. Αν πάλι το αμάξι σου είναι άσπρο ή ασημί, είτε χρησιμοποιήσεις συνθετικό κερί είτε φυσικό, η διαφορά θα είναι απειροελάχιστη ως προς την εμφάνιση.
Snap5 - Δευ 07 Δεκ 2009, 16:57:50
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω ερώτηση, μιας και προσέχουμε τα πλαστικά κατά το κέρωμα (μιας και "ασπρίζουν") μήπως το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκόλητα?Υπαρχει πρόβλημα αν περαστούν με κερί?
Driver ///M - Δευ 07 Δεκ 2009, 21:58:10
Θέμα δημοσίευσης:
Snap5 έγραψε:
Εχω ερώτηση, μιας και προσέχουμε τα πλαστικά κατά το κέρωμα (μιας και "ασπρίζουν") μήπως το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκόλητα?Υπαρχει πρόβλημα αν περαστούν με κερί?

Aυτό δεν το ξέρω αν και λογικά δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Πάντως δεν υπάρχει και λόγος να περάσεις τα αυτοκόλλητα με κερί, αφού σίγουρα δεν τους προσφέρει τίποτα. Γενικά λοιπόν απέφευγέ το.
kostasvti - Δευ 07 Δεκ 2009, 22:15:41
Θέμα δημοσίευσης:
πλαστικα με τιποτα μην βαλεις, αυτοκολλητα δεν εχει νοημα αλλα θα σου φυγει η μαγκια να βγαλεις τις ασπριλες που θα εχουν κολλησει στις ακρες του αυτοκολλητου.
NemesisUltra - Δευ 07 Δεκ 2009, 22:51:52
Θέμα δημοσίευσης:
μια βοήθεια για μένα το αμάξι μου είναι 2 μήνες βαμμένο πλέον

χρησιμοποιώ το υγρό ψεκαστικό κερί τις Formula1 μετά από καλο πλύσιμο

ψεκάζω αντί το αμάξι πάνω στο πανί για πιο ελεγχόμενο καθάρισμα και το περνάω πάνω στο αμάξι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό για ψιλό κέρωμα

για αλοιφή έχω το Formula 1 Carnauba car Wax τι γνώμη έχετε για αυτό και αν είναι σωστό για το χρώμα μου δεν το έχω χρησιμοποίηση ακόμα στο νέο χρώμα ( το αποτέλεσμα στο παλιό χρώμα ήταν φοβερό δεν μπορούσες να ακουμπήσεις το αμάξι το χέρι μου γλιστρούσε και είχε αρκετή αντοχή για πολλές μέρες )

έχω κάνει το μπλε του rx8
Driver ///M - Δευ 07 Δεκ 2009, 23:52:20
Θέμα δημοσίευσης:
Aν και τη μάρκα αυτή δεν την ξέρω, προφανώς και μπορείς να περάσεις το αμάξι σου με το κερί αυτό. Είναι κερί carnauba (απ'ότι γράφεις) άρα φυσικό, οπότε κάνει για όλα τα αμαξώματα νέα και παλιά. Απλά, αν η επιφάνεια είναι φρεσκοβαμμένη σαν τη δικιά σου δεν πρέπει να περαστεί με κερί για κανά μήνα περίπου, γιατί φράζουν οι πόροι και το χρώμα δεν στεγνώνει όσο καλά θα έπρεπε. Μετά το μήνα όμως, το χρώμα κερώνεται άφοβα. Αν θες να είσαι απόλυτα καλυμμένος, περίμενε και 2-3 εβδομάδες (γιατί μερικά χρώματα στεγνώνουν πιο αργά ενώ άλλα πιο γρήγορα) και κέρωσέ το μετά.
Και άλλη μια γενική συμβουλή, το κερί πρέπει να απλώνεται όσο πιο λεπτά γίνεται ώστε να έχει λεπτό πάχος πάνω στο αμάξωμα. Κι αυτό γιατί όταν "σπάει" και γίνεται λεπτό, απορροφάται καλύτερα και στεγνώνει πιο γρήγορα, ενώ αφαιρείται και πιο εύκολα.
NemesisUltra - Τρι 08 Δεκ 2009, 00:13:23
Θέμα δημοσίευσης:
Smile περνάω πολύ ώρα με το γυάλισμα.. ειδικά στο μπλε μεταλλικό που έχω κάνει και σε αντίθεση με τις ολόλευκες ζάντες φοβερό στο μάτι

εκτος αυτού είναι και καλο για το χρώμα γλιστράει το νερό δεν κρατάει το χώμα και και

καποιο κερι να μου προτινεις κάποιο προϊόν ?
Driver ///M - Τρι 08 Δεκ 2009, 22:56:30
Θέμα δημοσίευσης:
Από συνθετικά κεριά, το Meguiars NXT 2 είναι μια χαρά.
Από φυσικά, το πολύ ισχυρο 915 είναι ότι καλύτερο στα λεφτά του κα διαρκεί άνετα άνω από 4 μήνες. Μπορεί να μη βρίσκεται τόσο εύκολα όσο το πρώτο, αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο.
kostasvti - Κυρ 13 Δεκ 2009, 16:19:57
Θέμα δημοσίευσης:
Και εκ του οπτικου αποτελεσματος :

Εγινε με armorall wax το αμαξι ειναι ενος χρονου σχεδον αρα (καινουριο χρωμα) προσοχη μεγαλη στα πλαστικα μερη του αυτοκητου. Αν πεσει λιγο κατευθειαν σκουπισμα γιατι αφηνει ασπρα σημαδακια. Φευγουν αλλα θελει πολυυυυ τριψιμο.
abaleo - Κυρ 18 Ιούλ 2010, 22:10:47
Θέμα δημοσίευσης:
3 ώρες σήμερα τις έφαγα για να αναστήσω τη γυαλάδα του μαύρου 206 μου...
καλό πλύσιμο αρχικά
μετά έβαλα αλοιφή για γρατζουνιές της sonax η οποία τις ανεπαίσθητες γρατζουνιές τις φτιάχνει αλλά δεν κάνει τιποτα απολύτως στις πιο βαθιές κια πρώτος γύρος τριψίματος
μετά πέρασα όλο το αμάξωμα (εκτός πλαστικών) με μια κρέμα γυαλίσματος μεταλλικών χρωμάτων πάλι της sonax (10€) που περιέχει και κερί carnauba (σαν πορτοκάλι μύριζε αυτό Laughing) και έλιωσα κυριολεκτικά στο τρίψιμο, τόσο που σκέφτομαι την επόμενη φορά να πάρω αλοιφαδώρο... Laughing
τα αποτελέσματα θα σας τα πω αύριο γιατί με πήρε η νύχτα!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες