PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Tριζουν τα τακακια

kaisaras96 - Τετ 11 Ιούν 2003, 23:26:41
Θέμα δημοσίευσης: Tριζουν τα τακακια
Exει κανεις αντιμετωπισει προβλημα με τα τακακια του? Evil Evil
Εμενα με εχουν πεθανει στο θορυβο....ξερει κανεις καμια λυση Question Question

Εψαξα λιγο για αντιστοιχο τοπικ και δεν βρηκα τιποτα......αν υπαρχει κατι Embarassed
chatasos - Πεμ 12 Ιούν 2003, 06:40:22
Θέμα δημοσίευσης:
Evil Evil Evil
TZAG - Πεμ 12 Ιούν 2003, 06:46:02
Θέμα δημοσίευσης:
Κατ' αρχήν πόσο καιρό έχεις το 206 και πόσα χλμ έχουν "φάει" τα τακάκια σου έως τώρα Question
Η λύση βασικά είναι μία αλλά υπάρχουν κι άλλες δύο όχι και τόσο σίγουρες γιά το αποτέλεσμά τους.
Η πρώτη και σίγουρη είναι να αλλάξεις τα παλιά τακάκια με καινούργια τα οποία να είναι από αμίαντο ή με αγωνιστικά. Τα δεύτερα νομίζω είναι μεταλλικά τα οποία όμως φθείρουν πολύ γρήγορα τους δίσκους. Γιατί η Peugeot, γιά οικολογικούς λόγους τοποθετεί τακάκια "φιλικά στο περιβάλλον" χωρίς αμίαντο. Αυτά όμως έχουν το ελλάτωμα να "σφυρίζουν" μετά από κάποια χιλιόμετρα (εμένα ξεκίνησαν στα 15.000 χλμ).
Οι άλλες δύο (όχι και τόσο σίγουρες) λύσεις είναι να βάλεις τα ίδια καινούργια τακάκια ή να ψεκάσεις αυτά που έχεις με ειδικό σπρέι, αλλά και πάλι θα ξέρεις ότι το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί... Rolling eyes
teoman - Πεμ 12 Ιούν 2003, 07:24:59
Θέμα δημοσίευσης: Re: Tριζουν τα τακακια
kaisaras96 έγραψε:

Εψαξα λιγο για αντιστοιχο τοπικ και δεν βρηκα τιποτα......αν υπαρχει κατι Embarassed

Τα εργοστασιακά γύρω στα 20000km σφυρίζουν,αλλά όχι τόσο εκνευριστικά όσο λες.Κάπου εκεί τα αλλάζεις...

...Και μάλλον δεν έψαξες και τόσο καλά γιατί υπάρχει topic με πλήρης ανάλυση... Wink
kaisaras96 - Σαβ 14 Ιούν 2003, 00:10:29
Θέμα δημοσίευσης:
Eμενα τριζουν απο καινουργειο.
Τωρα εχω 17000 χιλιομετρα απο τον περασμενο Αυγουστο που το αγορασα
Απο τον Καλιανταση που το πηρα μου ειπε ετσι κανουν και δεν ενδιαφερθηκε καθολου.
Ποτε ποτε σταματαν και αλλο τε.......... Evil
Παντως αν και τα ζοριζω πιστευω αυτο ειναι σε λογικο επιπεδο
teoman - Σαβ 14 Ιούν 2003, 00:18:31
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Eμενα τριζουν απο καινουργειο.
Τωρα εχω 17000 χιλιομετρα απο τον περασμενο Αυγουστο που το αγορασα
Απο τον Καλιανταση που το πηρα μου ειπε ετσι κανουν και δεν ενδιαφερθηκε καθολου.
Ποτε ποτε σταματαν και αλλο τε.......... Evil
Παντως αν και τα ζοριζω πιστευω αυτο ειναι σε λογικο επιπεδο

Δεύτερο κρούσμα στην ίδια αντιπροσωπεία...?
Έχω την εντύπωση ότι τα ίδια έχει τραβήξει και η Έφη (MR2)...
Μιας και έχεις ήδη κάνει τόσα km,άλλαξέ τα.
douf - Τρι 08 Ιούλ 2003, 17:31:32
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ.ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΡΙΞΙΜΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ,ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΛΑΧΤΗΚΑΝ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΓΓΥΗΣΗΣ.
NICK THE GREEK - Τρι 08 Ιούλ 2003, 17:58:56
Θέμα δημοσίευσης:
για κοιτα και λιγο τα πισω φρενα.ειδικα αν εχεις ταμπουρα.
douf - Τετ 09 Ιούλ 2003, 16:48:19
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΕΧΩ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΟ ΡΟΔΙΤΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΠΑΣ !
George - Παρ 11 Ιούλ 2003, 07:35:38
Θέμα δημοσίευσης:
Και τα δικα μου τακακια τριζουν αδιακοπα απο την πρωτη σχεδον μερα που το πηρα Evil . ειναι τρομερα εκνευριστικο .....υπαρχει κανενα σπρευ ειδικο για τακακια?
kaisaras96 - Παρ 11 Ιούλ 2003, 12:28:06
Θέμα δημοσίευσης:
Nα και καποιος με το ιδιο προβλημα!κι εμενα απο καινουργειο τριζουν σαν... Evil
Τωρα που πηγα και αλλαξα το κλειδι μου τα κοιταξαν τα τακακια και μου ειπαν οτι θελουν αλλαγη και τα μπροστα και τα πισω Exclamation Exclamation Exclamation
Ειναι λογικο με 18000χλμ να θελουν αλλαγη και τα πισω Question Question Question

Ασχετο George μηπως συχναζεις στο παρκιν των μηχανολογων της πατρας γιατι εχω δει ενα ασημι 206 16αρη,νομιζω με δερματινα???
NICK THE GREEK - Παρ 11 Ιούλ 2003, 13:24:17
Θέμα δημοσίευσης:
το τριξιμο εχει να κανει με την ποιοτητα των οικολογικων υλικων τριβης που χρησιμοποιουν οι εταιριες.με την αλλαγη τοποθετησε κατι καλυτερο. οσο για τα πισω τακακια απο οσο ξερω τα αλλαζουμε με την δευτερη αλλαγη των μπροστινων.
kaisaras96 - Παρ 11 Ιούλ 2003, 22:36:41
Θέμα δημοσίευσης:
Tα καλυτερα τα σκεφτομαι κι εγω,γιατι το πολυ πολυ να τριζουν κι αυτα και να ερθω στα ιδια,αλλιως παραπονο δεν εχω.....
Θα παω πρωτα σε εναν εμπειρο συνεργιατζη που τον εμπιστευομαι να τον ρωτησω για τα πισω τακακια γιατι φοβαμαι οτι θελουν να μου φαν λεφτα
....βελτιωτικα τακακια ομως ποια Question
NICK THE GREEK - Παρ 11 Ιούλ 2003, 22:54:46
Θέμα δημοσίευσης:
για τα πισω σιγουρα θελουν να στα φανε! τωρα για τακακια FERODO, SPARCO, BREMBO...Σιγουρα θα βρεις κατι καλο! Idea
Tony - Σαβ 12 Ιούλ 2003, 00:59:15
Θέμα δημοσίευσης: Re: Tριζουν τα τακακια
kaisaras96 έγραψε:

Φίλε μου στην ζωή μου έμαθα ότι πληρώνεις παίρνεις!!! Smile

Με τα μαμά τακάκια άρχισαν να σφυράνε από τα πρώτα χιλιόμετρα. Όταν τα άλλαξα έβαλα BENDIX και πάλει κάνανε σαν διαόλια.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρήκα τακάκια με τα οποία εδώ και 8.000χιλ δεν έχω ακούσει ΚΙΧ

Τα FERODO που μπορεί να είναι λίγο τσουχτερά στην τιμή (50Euro) όμως τα φρένα σου δουλεύουν και καλύτερα και δεν πρόκειται να σου ξανασπάσουν τα νεύρα.

Εμένα από φίλο τα βρήκα 35 Euro και τα έβαλα μόνος μου.
Δεν είναι δύσκολο απλός πρέπει να ξέρεις πως μπαίνουν γιατί είναι λίγο ζόρι.
Miltellas - Κυρ 13 Ιούλ 2003, 01:25:42
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως έχω ξαναπεί για το 2.0 και το 1.6 16V: Bendix > Τιμή & Απόδοση
Τα 60Ε είναι πολύ καλή τιμή. Λιανική έχουν γύρω στα 75-80Ε. Για τα 1.4 βγαίνουν σε δύο εκδόσεις (φτηνά-ακριβά).

Υπάρχει τόπικ με τακάκια και έχει αρκετές πληροφορίες.
nemo - Τετ 30 Ιούλ 2003, 20:49:40
Θέμα δημοσίευσης:
Kai emena sfirizan... Proxtes pou to piga gia to etisio service (apo ton Kalliantasi to eho parei kai ego) tous eipa to provlima kai mou eipan oti tha to ftiaksoun... Kathisa apo pano gia na do ti tha kanoun kai eida oti lisan ta mprostina takakia mono kai ta tripsane me gialoharto... To sfirigma stamatise alla pao stihima oti meta apo merika hiliometra tha ksanarhisei... Ftaiei to iliko... Oikologikes @~$$%£.... Otan xreiastei na ta allakso tha balo ferondo.... Pros to paron to amaksi exei 9600klm...

Pantos sti sigkekrimeni antiprosopeia an eisai epimonos kai kathesai apo pano i douleia sou ginetai...
alxdr74 - Σαβ 02 Αύγ 2003, 00:39:54
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως στο δικο μου το 1,4 εχω 72,000 χιλιομετρα εχω αλλαξει δυο φορες τακακια βαζοντας τα μανισια και καμια φορα δεν αντιμετωπισα προβλημα!! Να εχουν "σφυριξει" το πολυ μια-δυο φορες μεχρι τωρα!
Δημήτριος - Τρι 05 Αύγ 2003, 17:37:47
Θέμα δημοσίευσης:
douf έγραψε:
ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ.ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΡΙΞΙΜΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ,ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΛΑΧΤΗΚΑΝ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΓΓΥΗΣΗΣ.

Υπάρχει και το αμυδρό ενδεχόμενο να έχουν υποστεί στρέβλωση οι δισκόπλακές σου. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει... Πάντως δεν χάνεις και τίποτα αν το εξετάσεις...
douf - Τετ 06 Αύγ 2003, 09:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και έχουν αλλαχτεί μια φορά οι δισκόπλακες υπομονή μέχρι την πρώτη επίσκεψη για τον έλεγχο Twisted evil
StAkIS - Παρ 05 Σεπ 2003, 14:49:35
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω κάνει 57000 χλμ. και έχω αλλάξει "άπειρες" φορές τακάκια και όλα τρίζανε!!! Exclamation

Τις προάλλες άλλαξα δισκόπλακες και τακάκια και πάλι τρίζουν αλλά πιο λίγο!!! Evil Evil

Βαρέθηκα να τ'ακούω σε συνδιασμό με άλλους εσωτερικούς ήχους και απλά κάνω το κλασσικό, να βάζω μουσική στην διαπασόν...Μετά όμως και όταν βγω από το αμάξι εξακολουθώ να μην ακούω τίποτα...!!! Very happy Very happy Very happy Laughing
douf - Παρ 05 Σεπ 2003, 15:53:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ακόμα δεν έχω κάνει την επίσκεψή μου στην αντιπροσωπεία,αλλά στις 9000 χλμ. αρχίσανε να σφυρίζουν στο φρενάρισμα τα τακάκια. Άλαξες και τακάκια μαζί με τις δισκόπλακες ή όχι ? Όσο για το τρίξιμο απ' ότι διάβασα σε άλλο topic πρέπει να φταίνε τα λάστιχα γιατί άκουσα ότι και κάποιος φίλος είχε το ίδιο θόρυβο και μόλις τα άλλαξε σταμάτησε. Question
lia206cc - Παρ 05 Σεπ 2003, 19:25:37
Θέμα δημοσίευσης:
douf έγραψε:
Όσο για το τρίξιμο απ' ότι διάβασα σε άλλο topic πρέπει να φταίνε τα λάστιχα γιατί άκουσα ότι και κάποιος φίλος είχε το ίδιο θόρυβο και μόλις τα άλλαξε σταμάτησε. Question

ΤΟΙΝΙΟΙΝΙΟΙΝ!!! Άλλο πάλι και τούτο!
Έχω 28.000 χλμ - τακάκια ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑ!
Βάλε κάνα σπρέι, καθάριζέ τα με αέρα που και πού, πάτα κάνα απότομο φρενάρισμα ή ... ξάπλωσε στο κάθισμά σου και απόλαυσέ το!
***ώ την οικολογία μου! Peugeot αγοράσαμε ή Greenpeace?
Μην αγχώνεσαι... το πολύ πολύ να σε μουντζώνουν στο δρόμο που θα τους σπάς τα νεύρα - ή θα σε φωνάζουν "τακάκιkiller". Αλλά μη χαλάς τη ζαχαρένια σου! Έτσι κι αλλιώς με τα κέφια τους σφυράνε. Το προηγούμενο δίμηνο τα δικά μου "τραγουδούσαν" συνέχεια και μετά το 15αύγουστο βγάλαν το σκασμό! Υπομονή...
kavaliotis - Παρ 05 Σεπ 2003, 22:45:59
Θέμα δημοσίευσης:
Μια λυση ειναι να βαλετε ηχεια και μεσα στις ροδες ωστε να μην ακουγονται τα τακακια! Laughing Laughing Laughing
douf - Δευ 08 Σεπ 2003, 08:09:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως Λιάνα να έχεις δίκιο γιατί έτσι κι αλλιώς μωρό είναι ακόμα θα μεγαλώσει και θα στρώσει Laughing
PoLiThS - Δευ 08 Σεπ 2003, 10:27:47
Θέμα δημοσίευσης:
Μην ανησιχήτε για το σφύριγμα.... Ο λέοντας σφυράει κλέφτικα σε θυλικού γένους αυτοκίνητα έτσι για να κάνει αισθητή την παρουσία του... Αφήστε το παιδί να εκφραστεί Razz
Miltellas - Τρι 09 Σεπ 2003, 06:00:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ζητήστε τα Bendix με την καλή πάστα για να ησυχάσετε.
Άλλαξα τα πίσω τακάκια της Valeo που με έχουν αρρωστήσει στο σφύριγμα και έβαλα πάλι Bendix και ησύχασα.
Μπροστά έβαλα της Lucas και όλα πάνε καλά, δεν σφυρίζουν και σε συνθήκες πόλης αποδίδουν πολύ καλά. Πάντως σαν πάστα δεν πείθουν όπως τα Bendix που έχουν πιο μαλακή (τα Bendix δεν έχουν λεία πάστα αλλά κοκκώδης).
Ο Γιάννης (1.6 16V) έβαλε Textar μπροστά και σφυρίζουν κι αυτά.

Άρα από όσα δοκίμασα, τα καλύτερα μέχρι τώρα είναι τα Bendix (τα καλά) και ίσως τα Lucas.
Δημήτριος - Τρι 09 Σεπ 2003, 23:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Ζητήστε τα Bendix με την καλή πάστα για να ησυχάσετε.
Άλλαξα τα πίσω τακάκια της Valeo που με έχουν αρρωστήσει στο σφύριγμα και έβαλα πάλι Bendix και ησύχασα.
Μπροστά έβαλα της Lucas και όλα πάνε καλά, δεν σφυρίζουν και σε συνθήκες πόλης αποδίδουν πολύ καλά. Πάντως σαν πάστα δεν πείθουν όπως τα Bendix που έχουν πιο μαλακή (τα Bendix δεν έχουν λεία πάστα αλλά κοκκώδης).
Ο Γιάννης (1.6 16V) έβαλε Textar μπροστά και σφυρίζουν κι αυτά.

Άρα από όσα δοκίμασα, τα καλύτερα μέχρι τώρα είναι τα Bendix (τα καλά) και ίσως τα Lucas.

Παιδιά και τα Jurid που έβαλα εγώ στα πίσω δισκόφρενά μου Cool Cool αποδείχθηκαν πολύ καλά, καθότι δεν τρίζουν καθόλου...
douf - Τετ 10 Σεπ 2003, 11:24:35
Θέμα δημοσίευσης:
Τα TEXTAR τα έχω δοκιμάσει στο 106 που είχα,στην αρχή καλά ήταν, μετά όμως λάλησαν κι αυτά.Τέλος πάντων όμως στις 16 έχω ραντεβού με LION για τον πρώτο έλεγχο και θα δούμε Wink
Miltellas - Πεμ 11 Σεπ 2003, 03:40:40
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:

Παιδιά και τα Jurid που έβαλα εγώ στα πίσω δισκόφρενά μου Cool Cool αποδείχθηκαν πολύ καλά, καθότι δεν τρίζουν καθόλου...

Λογικό αφού τα Jurid είναι Bendix. Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες