PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 207 - Πρόβλημα με την αλλαγή Ώρας

dope207 - Τετ 10 Ιούν 2009, 07:57:51
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Πρόβλημα με την αλλαγή Ώρας
Καλημέρα και πάλι...
θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών πάνω σε ένα θέμα που με ταλαιπωρεί εδώ και ένα περίπου χρόνο. Weird look

Στο Ηχοσύστημα που έφτιαξα για το rallye έχω βάλει για πηγή, την Alpine CDA-9884R. Ο λόγος που κατέληξα στο εν λόγο μοντέλο, είναι ότι παίρνει ειδικό αντάπτορα που σου δίνει τη δυνατότητα να μην χάσεις το joystic καθώς και το μενού στην πάνω οθόνη.

Μέχρι εδώ καλά.

Στις επιλογές του Menu για την ημερομηνία και την ώρα μπαίνεις πλέων από το joystic. Ο τρόπος είναι απλός...

θα σας πω λίγο τη διαδικασία για να καταλάβετε που είναι ακριβός το πρόβλημα. (υπομονή) Confused

Πατώντας ταυτόχρονα τα 2 εξωτερικά κουμπιά πάνω και κάτω ( « ») μπαίνεις στο μενού.

πάλι με τα 2 εξωτερικά κουμπιά πάνω και κάτω ( « ») πλοηγείσαι μέσα στο μενού μέχρι να φτάσεις εκεί που θέλεις. π.χ. "Date &Time" .

Για Enter πατάμε το εσωτερικό κουμπί του Volume Up , ενώ για Escape το Volume Down.

αφού πατήσουμε όσα enter χρειαστούν για να φτάσουμε στο σημείο που η ώρα θα αναβοσβήνει για να μπορέσουμε να την αλλάξουμε, ΑΥΤΗ Η ΡΙΜΑΔΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ. Cussing out Cussing out Cussing out

έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς και όλα τα κουμπιά και δεν λέει να αλλάξει. κάποια στιγμή το προσπάθησε ο μάστορας και ως δια μαγιάς άλλαξε το ρολόι κατά μία ώρα μπροστά κ από τα λεπτά αφαίρεσε 3-4. το θέμα είναι ότι δεν κατάλαβε και αυτός πως το κατάφερε αφού το πάλευε πάνω από 1 ώρα και κάποια στιγμή είχε λαλήσει.

υπάρχει κάποιος που ξέρει, γιατί και απο την Alpine, @@ πήραμε Sad

ευχαριστώ εκ των προτέρων, κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη...
dope207 - Πεμ 11 Ιούν 2009, 09:39:47
Θέμα δημοσίευσης:
έστω μια γνώμη?!?!?!?!?!? Confused Confused Confused Confused Confused Confused
panos 206 - Πεμ 11 Ιούν 2009, 11:28:31
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτήσω κάτι...
Φτάνεις πατώντας το enter στο σημείο που αναβοσβήνει η ώρα?Ή δεν φτάνεις καθόλου εκεί?
Και μια ίσως χαζή ερώτηση...το manul σε βοηθά καθόλου?
dope207 - Πεμ 11 Ιούν 2009, 12:26:34
Θέμα δημοσίευσης:
panos 206 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι...
Φτάνεις πατώντας το enter στο σημείο που αναβοσβήνει η ώρα?Ή δεν φτάνεις καθόλου εκεί?
Και μια ίσως χαζή ερώτηση...το manul σε βοηθά καθόλου?

με το enter φτάνω εκεί που αναβοσβήνει κανονικότατα, και μπορώ να επιλέξω τι θέλω να αλλάξω (ώρα, λεπτά, ημέρα, μήνα, έτος), αλλά όταν είναι να αλλάξω π.χ. την ώρα, δεν αλλάζει και συνεχίζει να αναβοσβήνει. με ότι συνδυασμό κουμπιών και αν έκανα δεν λέει να αλλάξει.
Όσο για το manual το μόνο που αναφέρει είναι το τι κάνει το κάθε κουμπί... Rolling eyes
Sidobre - Πεμ 11 Ιούν 2009, 12:56:24
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν αλλάζετε την ώρα, αφού έχεις φιάξει ότι έχεις φιάξει πρέπει να πλοηγηθείς στο κάτω μέρος της οθόνης και να πατήσεις enter στο ΟΚ. Είναι μικρό το κουτάκι ΟΚ στην οθόνη και ξεφεύγει από πολλούς.

Αρα, πας, αλλάζεις την ώρα και όταν την αλλάξεις πηγαίνεις πάνω στο OK και πατάς Enter. Wink
dope207 - Πεμ 11 Ιούν 2009, 13:14:35
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Οταν αλλάζετε την ώρα, αφού έχεις φιάξει ότι έχεις φιάξει πρέπει να πλοηγηθείς στο κάτω μέρος της οθόνης και να πατήσεις enter στο ΟΚ. Είναι μικρό το κουτάκι ΟΚ στην οθόνη και ξεφεύγει από πολλούς.

Αρα, πας, αλλάζεις την ώρα και όταν την αλλάξεις πηγαίνεις πάνω στο OK και πατάς Enter. Wink
Μα το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να την αλλάξω, και εκτός από αυτό δεν έχω την εργοστασιακή πηγή, αλλά μια Alpine CDA-9884R, με ειδικό αντάπτορα που σου δίνει τη δυνατότητα να μην χάσεις το joystic καθώς και το μενού στην πάνω οθόνη.

ξέρω ότι σας ζαλίζω, απλά μήπως το έχει βάλει και κανένας άλλος και έχει βρει τη λύση πάνω στο θέμα
p3r1kl1s - Πεμ 11 Ιούν 2009, 14:05:56
Θέμα δημοσίευσης:
dope207 έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Μα το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να την αλλάξω, και εκτός από αυτό δεν έχω την εργοστασιακή πηγή, αλλά μια Alpine CDA-9884R, με ειδικό αντάπτορα που σου δίνει τη δυνατότητα να μην χάσεις το joystic καθώς και το μενού στην πάνω οθόνη.

ξέρω ότι σας ζαλίζω, απλά μήπως το έχει βάλει και κανένας άλλος και έχει βρει τη λύση πάνω στο θέμα

Φιλέ μου και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα "αν θεωρείται πρόβλημα"
Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξεις την ώρα σου όσο και να παίδευσε…
Εγώ έχω μια οθόνη 2din PIONEER AVIC HD3 και δεν το έχω καταφέρει ακόμα…
Απλά πήγαινε στο μαγαζί που έκανες την εγκατάσταση με το παλιό σου radio-cd και πες τους να σου κάνουν τράμπα για ένα λεπτό μέχρι να κάνεις την ώρα και την ημερομηνία.
Εγώ το έκανα μόνος μου γιατί είμαι τσιράκι σε ηλεκτρολογείο Smile
dope207 - Πεμ 11 Ιούν 2009, 14:21:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβός και εγώ αυτό σκέφτομαι... αλλά, αλλά λέω, με ζώνουν τα φίδια γιατί κάποια στιγμή το άλλαξε άθελα του ο ηλεκτρολόγος μου. οπότε κάτι θα γίνεται - κάπως. και αυτό που μου είπε ο μηχανικός μου ,περιμένει την καινούργια έκδοση του διαγνωστικού, όπου κατά 99% θα έχει τη δυνατότητα να αλλάζεις την ώρα από το pc μέσο του διαγνωστικού κοτσαρισμένο στη φύσα... μέχρι τότε περιμένουμε. Crying or Very sad

thanks για την ανταπόκριση πάνω στο θέμα παιδιά.... Very happy Very happy Very happy
p3r1kl1s - Πεμ 11 Ιούν 2009, 14:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
dope207 έγραψε:
Ακριβός και εγώ αυτό σκέφτομαι... αλλά, αλλά λέω, με ζώνουν τα φίδια γιατί κάποια στιγμή το άλλαξε άθελα του ο ηλεκτρολόγος μου. οπότε κάτι θα γίνεται - κάπως. και αυτό που μου είπε ο μηχανικός μου ,περιμένει την καινούργια έκδοση του διαγνωστικού, όπου κατά 99% θα έχει τη δυνατότητα να αλλάζεις την ώρα από το pc μέσο του διαγνωστικού κοτσαρισμένο στη φύσα... μέχρι τότε περιμένουμε. Crying or Very sad

thanks για την ανταπόκριση πάνω στο θέμα παιδιά.... Very happy Very happy Very happy

Για αυτό είμαστε εδώ Smile
tasos207RC - Πεμ 11 Ιούν 2009, 23:28:52
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και ειπες οτι δοκιμασες ολα τα κουμπια,μηπως αλλαζει απο την ροδα του joystick που αλλαζεις τους αποθηκευμενους σταθμους?
dope207 - Παρ 12 Ιούν 2009, 06:48:39
Θέμα δημοσίευσης:
tasos207RC έγραψε:
Αν και ειπες οτι δοκιμασες ολα τα κουμπια,μηπως αλλαζει απο την ροδα του joystick που αλλαζεις τους αποθηκευμενους σταθμους?
Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ούτε και με αυτό παίζει. ακόμα και με πατημένο το πλαϊνό κουμπί που αλλάζει το source και να παίζω με τη ρόδα, ή τα βελάκια, πάλι τίποτα... Shocked
greenpug106 - Παρ 12 Ιούν 2009, 07:03:15
Θέμα δημοσίευσης:
Σου έχω στείλει το τηλέφωνο του δικού μου ηλεκτρολόγου.

Πιθανόν να μπορεί να σε βοηθήσει Smile
dope207 - Παρ 12 Ιούν 2009, 07:20:21
Θέμα δημοσίευσης:
greenpug106 έγραψε:
Σου έχω στείλει το τηλέφωνο του δικού μου ηλεκτρολόγου.

Πιθανόν να μπορεί να σε βοηθήσει Smile
Σε ευχαριστώ πολύ !!! Very happy
DRAKE - Κυρ 14 Ιούν 2009, 13:52:19
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μπεις στο MENU απο το joustick πρέπει να κάνεις κάποιον προγραματισμό ή δουλεύει αφού αφαιρέσεις την εργοστασιακή πηγή; Δεν την έχω βγάλει ακόμα αλλά για να μπώ στο μενου μπάινω μόνο από το αντοίστοιχο κουμπί της πηγής και όχι από το joustik γιατί ο συδυασμος αυτός σε μένα δεν δουλεύει...
fynos - Κυρ 14 Ιούν 2009, 15:41:40
Θέμα δημοσίευσης:
Το έχετε λύσει ή ακόμα ?
dope207 - Δευ 15 Ιούν 2009, 15:29:47
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Το έχετε λύσει ή ακόμα ?
Nop... αλλά που θα μου πάει. Smile
dope207 - Δευ 15 Ιούν 2009, 15:34:17
Θέμα δημοσίευσης:
DRAKE έγραψε:
Για να μπεις στο MENU απο το joustick πρέπει να κάνεις κάποιον προγραματισμό ή δουλεύει αφού αφαιρέσεις την εργοστασιακή πηγή; Δεν την έχω βγάλει ακόμα αλλά για να μπώ στο μενου μπάινω μόνο από το αντοίστοιχο κουμπί της πηγής και όχι από το joustik γιατί ο συδυασμος αυτός σε μένα δεν δουλεύει...

Σου επισυνάπτω ένα κείμενο από το πρώτο post, που έβαλα σε αυτό το θέμα....

Ότι αναφέρω, αφορά το joystick στο τιμόνι, αφού έχω βάλει τον αντάπτορα.

Πατώντας ταυτόχρονα τα 2 εξωτερικά κουμπιά πάνω και κάτω ( « ») μπαίνεις στο μενού.

πάλι με τα 2 εξωτερικά κουμπιά πάνω και κάτω ( « ») πλοηγείσαι μέσα στο μενού μέχρι να φτάσεις εκεί που θέλεις. π.χ. "Date &Time" .

Για Enter πατάμε το εσωτερικό κουμπί του Volume Up , ενώ για Escape το Volume Down.
fynos - Δευ 15 Ιούν 2009, 15:37:31
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σου λύσω τις απορίες αργότερα, τώρα δεν προλαβαίνω Wink

Έχεις δοκιμάσει για enter το source ?
Αυτό που είναι στην κορυφή . . .
dope207 - Δευ 15 Ιούν 2009, 15:55:59
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:

Άπειρες φορές Sad
κάποια στιγμή από το λάλημα που είχα φάει, άρχισα να γυρίζω το τιμόνι, μπας και γυρίσει η ώρα Laughing
fynos - Δευ 15 Ιούν 2009, 16:02:39
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορεί !
Για πέρνα την Πέμπτη να το δω, αν περάσω βέβαια !
dope207 - Δευ 15 Ιούν 2009, 16:26:38
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Δεν μπορεί !
Για πέρνα την Πέμπτη να το δω, αν περάσω βέβαια !
θα προσπαθήσω, για΄τι και εγώ μ ε τη δουλειά έχω κάτι ωράρια άστα.... Crying or Very sad
mrkaza - Δευ 15 Ιούν 2009, 21:22:50
Θέμα δημοσίευσης:
dope207 έγραψε:
fynos έγραψε:

Άπειρες φορές Sad
κάποια στιγμή από το λάλημα που είχα φάει, άρχισα να γυρίζω το τιμόνι, μπας και γυρίσει η ώρα Laughing

Εγω θα ηθελα να αλαζε και να σε εβλεπα απο μια γωνια Smile , παντος καθως η αλαγη πηγης ειναι κατι που με ενδιαφερει περιμένω νεα Smile
DRAKE - Δευ 15 Ιούν 2009, 23:08:51
Θέμα δημοσίευσης:
dope207 έγραψε:
DRAKE έγραψε:

Σου επισυνάπτω ένα κείμενο από το πρώτο post, που έβαλα σε αυτό το θέμα....

Ότι αναφέρω, αφορά το joystick στο τιμόνι, αφού έχω βάλει τον αντάπτορα.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά Rolling eyes αν ΔΕΝ βγάλεις το εργοστασιακό ηχοσύστημα ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους συνδυασμούς που περιγράφεις από το joustik;
dope207 - Τρι 16 Ιούν 2009, 07:30:32
Θέμα δημοσίευσης:
DRAKE έγραψε:

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά Rolling eyes αν ΔΕΝ βγάλεις το εργοστασιακό ηχοσύστημα ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους συνδυασμούς που περιγράφεις από το joustik;

Ακριβός, και ποιος ο λόγος εξάλλου, αφού θα μπορούσα να κάνω την αλλαγή από την εργοστασιακή πηγή.
αφού δεν έχω το menu και τον πλοηγό της εργοστασιακής πυγής, τη λύση μου την δίνει ο αντάπτωρας, που ενεργοποιεί την πάνω οθόνη, το joystic καθώς και τη δυνατότητα να μπω στο menu μέσα από αυτό...
ίσως τελικά να έχει έτσι το πράμα και απλά να μην μπορεί να αλλάξει. sorry για τον πονοκέφαλο που έχω προκαλέσει παιδιά, αλά είναι καλή σπαζοκεφαλιά από τη μία Dizzy2
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες