PSClub - Hellas

Μετάδοση - 207 -''Γρατζουνισμα'' στην αλλαγη 1ης -> 2α σε 207 Rallye

soulos6 - Πεμ 04 Δεκ 2008, 03:41:34
Θέμα δημοσίευσης: 207 -''Γρατζουνισμα'' στην αλλαγη 1ης -> 2α σε 207 Rallye
Επειδη το αυτοκινιτακι μου το εχω μολις 25 μερες και του εχω 3500χλμ, και θα ηθελα να το χαρω για παααααρα πολλα θελω να ρωτησω:
Κατα την αλλαγη 1ης σε 2α -και μιλαμε για απαλη εως κοτισια αλλαγη- και αφου μπει η 2α και πατησω ελαφρια το γκαζι και τσουλισει το αυτοκινητο μερικα μετρα, ακουγεται ενας ελαφρυς ηχος σαν γδαρσιμο-γρατσουνισμα, σαν εκεινη τη στιγμη να κουμπωνει η ταχυτητα, αλλα χωρις να ειναι αισθητο κατι τετοιο.
Εχει συμβει και σε αλλους? Να το φοβαμαι? Ειναι για αντιπροσωπεια ή οχι ακομα?
makis106 - Πεμ 04 Δεκ 2008, 07:38:12
Θέμα δημοσίευσης:
Βλέπω γνωρίστηκες με το καινούργιο σου σασμάν! Laughing
Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχουμε αντιμετωπίσει, είναι γδάρσιμο σε γρήγορη αλλαγή 1ης-2ας. Επάνω στην αλλαγή όμως και όχι μετά την αλλαγή! Ίσως θα έπρεπε να πας απο Peugeot...
thesalos - Πεμ 04 Δεκ 2008, 08:09:30
Θέμα δημοσίευσης: Re: ''ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΣΜΑ'' ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ 1ης σε 2α. 207 Rallye.
soulos6 έγραψε:
Επειδη το αυτοκινιτακι μου το εχω μολις 25 μερες και του εχω 3500χλμ, και θα ηθελα να το χαρω για παααααρα πολλα θελω να ρωτησω:
Κατα την αλλαγη 1ης σε 2α -και μιλαμε για απαλη εως κοτισια αλλαγη- και αφου μπει η 2α και πατησω ελαφρια το γκαζι και τσουλισει το αυτοκινητο μερικα μετρα, ακουγεται ενας ελαφρυς ηχος σαν γδαρσιμο-γρατσουνισμα, σαν εκεινη τη στιγμη να κουμπωνει η ταχυτητα, αλλα χωρις να ειναι αισθητο κατι τετοιο.

Μηπως εννοεις το γρατσουνισμα που κανει στα εικοσι χιλιομετρα ? προσεξε το λιγο Wink Wink Wink
android - Πεμ 04 Δεκ 2008, 16:43:25
Θέμα δημοσίευσης:
κανει ενα τακ σαν κατι να κουμπωνει σαν κατι να οπλιζει σε τοσο κοτισια αλαγη ...αν ειναι σασμαν το κλασικο γκρανκ το κανει πριν μπει η ταχυτητα και η μπαινει η ταχυτητα η δεν μπαινει Laughing
fynos - Πεμ 04 Δεκ 2008, 18:12:12
Θέμα δημοσίευσης:
Στα πρώτα 500km θα έπρεπε να είχες αλλάξει βαλβολίνες με TRP.
Τώρα όλα τα υπόλοιπα . . . .
thesalos - Πεμ 04 Δεκ 2008, 23:36:53
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ο ανθρωπος μιλαει για κοτισια αλλαγη δηλαδη αλλαζει την πρωτη πριν φτασει καν ο δεικτης στα εικοσι χιλιομετρα και σας λεει οτι ακουγεται μετα την αλλαγη της ταχυτητας. Σιγουρα του το κανει οταν ο δεικτης δειχνει εικοσι τοτε που ενεργοποιηται ο βομβητης. Ολα τα 207 το κανουν αυτο το γρατσουνισμα τουλαχιστον και τα τεσσερα που οδηγησα εγω αλλο περισσοτερο αλλο λιγοτερο αλλα ολα το κανουν ειδικα οταν εχεις το χερι σου πανω στο λεβιε το... αισθανεσαι περισσοτερο Laughing
drdino - Πεμ 04 Δεκ 2008, 23:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
Σόρρυ για το οφφτόπικ, αλλά τι σχέση έχει ο βομβητής της ζώνης με οποιονδήποτε οπλισμό;
thesalos - Πεμ 04 Δεκ 2008, 23:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Σόρρυ για το οφφτόπικ, αλλά τι σχέση έχει ο βομβητής της ζώνης με οποιονδήποτε οπλισμό;

Μου εμεινε απο προηγουμενο τοπικ Laughing Laughing Laughing
Πλακα κανω. Λοιπον ακριβως στα εικοσι χιλιομετρα ενργοποιηται ο περιβοητος βομβητης εκεινη την ωρα νιωθεις κατι σαν γρατσουνισμα το οποιο προερχεται απο την εντολη που δινουν οι αισθητηρες και κουμπωνει κατι ισως καποιο ρελε δεν ξερω αλλα οσοι εχουν 207 και το εχουν παρατηρησει μπορουν να το επιβαιβεωσουν
drdino - Πεμ 04 Δεκ 2008, 23:59:59
Θέμα δημοσίευσης:
Πιθανότερο να ακούς το αυτόματο κλείδωμα ή τις ηλεκτροβάνες του ESP... Wink
thesalos - Παρ 05 Δεκ 2008, 00:05:10
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Πιθανότερο να ακούς το αυτόματο κλείδωμα ή τις ηλεκτροβάνες του ESP... Wink

Δεν διαφωνω γιατι δεν ξερω αλλα γινεται ακριβως στα εικοσι χιλιομετρα και πιστευω οτι αυτο εννοει μπορει να ειναι κατι απο αυτο που λες. πιστευω οτι ο Αργυρης μπορει να μας πει τι ακριβως ειναι αλλα οντως ειναι σαν γρατσουνισμα και σιγουρα δεν ειναι απο το σασμαν
power - Παρ 05 Δεκ 2008, 00:07:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ισχύει αυτό στα 20χιλ αλλά έχω την εντύπωση πως έχει να κάνει με το πεντάλ του φρένου.
soulos6 - Παρ 05 Δεκ 2008, 00:30:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω ολουσ σας για τις απαντησεις.
Δεν προκειται για τον ηχο που νομιζεις οτι αν κοιταξεις τον καθρεφτη θα δεις πισω σου τιποτα γραναζια ή δοντακια.
Ο ηχος οντως υπαρχει καπου στα 20-30 χλμ.
Μαλλον πρωι πρωι παω PEUGEOT για επιβεβαιωση.
android - Παρ 05 Δεκ 2008, 00:39:46
Θέμα δημοσίευσης:
εχεις δοκιμασει να πας σιγα την 1η μεχρι 30-40 να δεις αν το κανει κ χωρις αλλαγη?η μηπως αφηνεις ψιλοαποτομα συμπλεκτη κ τρανταζεται ?
recife_rallye - Παρ 05 Δεκ 2008, 10:59:53
Θέμα δημοσίευσης: Re: ''ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΣΜΑ'' ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ 1ης σε 2α. 207 Rallye.
soulos6 έγραψε:

Αυτο το κανει σε καθε αλλαγη της 1ης σε 2α 'η μονο στην πρωτη πρωτη αλλαγη..?
chris_207 - Τρι 09 Δεκ 2008, 22:53:35
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορει να μου εξηγησει κανεις τη γινετε με το σασμαν εννοω για γρηγορει αλλαγει απο1 για 2 που γρατσουναει στην πεζω μου εχουν αλλαξει 2 φορες μεχρι τωρα συχρονιζε 1ης2ας και γραναζει 2ας και παλι εχει το ιδιο προβλημα και στην πεζω μου λενε κακη χρηση και δεν το καλειβη η εγκυησει και δεν μου το ξαναφτιαχνουν. εγω αγαναχτισει μου ερχετε να το πουλησω. εχει βρει κανενας καμια λυση τη φταιει. σε εναν μηχανικο που πηγα εξω, μου ειπε οτι μπορει να φταιει ο συμλεκτης.207 ralley εχω.
android - Τρι 09 Δεκ 2008, 23:22:04
Θέμα δημοσίευσης:
ετσι οπως ειναι μαμα απλα να την βαζεις πιο σιγουρα κ οχι σαν καφρος...ας χασεις κ 1 δεκατο δεν τρεχει τπτ....στην ουσια το ιδιο ειναι γτ και που γρατζουναει παλι το χανεις το δεκατο
Sidobre - Τρι 09 Δεκ 2008, 23:47:18
Θέμα δημοσίευσης:
1. Δοκίμασε βαλβολίνη Elf TRP (όπως όλοι εδώ μέσα)
2. Δρομολόγησε κάποια στιγμή ένα καλύτερο δίσκο/πλατώ

Κάνε αυτα και νομίζω ότι θα σταματήσει το ζήτημα.

Αργότερα, και όσο η εξέλιξη προχωράει, πιθανό να βρεθούν καλύτερες (ενισχυμένες) βάσεις κλπ κλπ.
sotos27 - Παρ 30 Ιαν 2009, 22:39:39
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εχει ακουστει τιποτα γι quick shift για 207 rallye gt?
νομιζω οτι χρειαζεται ενα τετοιο.αν ναι εχει βρει κανενας ας γραψει και τιμουλα
gammabass - Πεμ 05 Μάρ 2009, 09:30:01
Θέμα δημοσίευσης: Γρατσουνισμα
Παιδια, το δικο μου 207 Rallye ηταν απο τα πρωτα 4 που μπηκαν στην Ελλαδα (i think) και στην πρωτη στιγμη που ειπα να το δοκιμασω στα γρηγορα του για ΓΡΗΓΟΡΗ αλλαγη απο 1η σε 2α διαπιστωσα αυτο το γρατσουνισμα και μια μικρη λαστιχενια αισθηση ως προς το κουμπωμα της 2ας.Μονο ομως σε γρηγορη αλλαγη.Οταν ομως οδηγεις σαν ανθρωπος και οχι σαν να μην υπαρχει αυριο τοτε δεν κανει τιποτα,συμπεριφερεται σαν ενα κανονικο κιβωτιο.Επειδη ακομα το κανει μετα απο 37000χλμ αλλοι (ειδικοι) μου εχουν πει οτι φταιει το συγχρονιζε και αλλοι να αλλαξω τις βαλβολινες.Οπως και να εχει δεν το πειραζω ακομα αφου συνεχιζει και δουλευει,θα περιμενω (ισως) μεχρι να τα παιξει τελειως ωστε να παω σε κανενα καλο κιβωτιο αργοτερα.
kabletzas - Παρ 13 Μάρ 2009, 20:51:33
Θέμα δημοσίευσης: Re: Γρατσουνισμα
gammabass έγραψε:
Παιδια, το δικο μου 207 Rallye ηταν απο τα πρωτα 4 που μπηκαν στην Ελλαδα (i think) και στην πρωτη στιγμη που ειπα να το δοκιμασω στα γρηγορα του για ΓΡΗΓΟΡΗ αλλαγη απο 1η σε 2α διαπιστωσα αυτο το γρατσουνισμα και μια μικρη λαστιχενια αισθηση ως προς το κουμπωμα της 2ας.Μονο ομως σε γρηγορη αλλαγη.Οταν ομως οδηγεις σαν ανθρωπος και οχι σαν να μην υπαρχει αυριο τοτε δεν κανει τιποτα,συμπεριφερεται σαν ενα κανονικο κιβωτιο.Επειδη ακομα το κανει μετα απο 37000χλμ αλλοι (ειδικοι) μου εχουν πει οτι φταιει το συγχρονιζε και αλλοι να αλλαξω τις βαλβολινες.Οπως και να εχει δεν το πειραζω ακομα αφου συνεχιζει και δουλευει,θα περιμενω (ισως) μεχρι να τα παιξει τελειως ωστε να παω σε κανενα καλο κιβωτιο αργοτερα.

Παιδια ειμαι καινουριος στο site και πραγματικα εχετε κανει φοβερη δουλεια. ειμαι κατοχος ενος 207 GTII μοντελο του 2008

Σχετικα με το θεμα εχω να πω τα εξης:

μου το παρουσιασε και μενα οταν το δοκιμασα για πρωτη φορα στα 2000 χιλιομετρα απο αλλαγη 1ης σε 2αρας πανω σε κοντρικο.κατευθειαν πηγα σε αντιπροσωπεια, τους εκανα παραπονα και μου αλλαξαν συχρονιζε, γραναζι και κομπλερ δευτερας. εκανα 1000 χιλιομετρα αλλα το ξαναεκανα μολις εκανα την αλλαγη. το ξαναπηγα και ξανααλλαξα τα ιδια πραγματα αλλα αυτη τη φορα και δισκο πλατο ροπυλεμαν (τα μαμισια). βελτιωθηκε αλλα αν δεν τη προσεξω το ξανακανει. το τελευταιο που εκανα ηταν να αλλαξω τις βαλβολινες με motul 75w80 και συμπληρωνοντας motor cote αντιτριβικο. το σασμαν εγινε πολυ πιο μαλακο σαν αισθηση και τις αλλαγες τωρα τις κανει κανονικα
makis106 - Παρ 13 Μάρ 2009, 21:02:10
kabletzas έγραψε:
το σασμαν εγινε πολυ πιο μαλακο σαν αισθηση και τις αλλαγες τωρα τις κανει κανονικα

Δηλαδή πλέον δε χτυπάει σε γρήγορη αλλαγή 1ης σε 2α Question Question Question
kabletzas - Κυρ 15 Μάρ 2009, 20:05:50
makis106 έγραψε:
kabletzas έγραψε:
το σασμαν εγινε πολυ πιο μαλακο σαν αισθηση και τις αλλαγες τωρα τις κανει κανονικα

οχι φιλε μου τωρα ειναι μια χαρα μετα απο ολα αυτα
makis106 - Δευ 16 Μάρ 2009, 00:16:11
kabletzas έγραψε:
makis106 έγραψε:
kabletzas έγραψε:

οχι φιλε μου τωρα ειναι μια χαρα μετα απο ολα αυτα

Mάλιστα, άρα προσθήκη motor cote. Είδομεν Exclamation
grpts - Σαβ 08 Αύγ 2009, 17:01:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ειμαι κι εγω απο τους ατυχους που εχουν προβλημα με το σαζμαν του gt και συγκεκριμενα στην αλλαγη πρωτης - δευτερης αφου ομως εχω ανεβασει στροφες με πρωτη .το σαζμαν μαγκωνει ασχημα και κανει πολυ θορυβο κατι σαν να την παιρνει καρφωτη .. Πηγα στη peugeot-Ροδιτη απο οπου εχω αγορασει το αυτοκινητο και μου ειπαν οτι μετα τον αυγουστο θα το φτιαξουνε κατεβαζοντας σαζμαν και αλλαζοντας συγχρονιζε γιατι τωρα παιζουν και οι αδειες στη μεση κτλ. το αυτοκινητο εχει 15000χλμ. και ο λογος που δε το ειχα διαπιστωσει νωριτερα ειναι οτι δεν ειχα κυνηγησει καθολου το αμαξι αντιθετα το παραπροσεχα γιατι οταν τα σκας ... πονανε .Αφου λοιπον θα κατεβει το σαζμαν θα ηθελα να ρωτησω αν παιζει να μακρυνει η 5η για να δουλευει με λιγοτερες στροφες πχ. στα 140-150 και φανταζομαι θα εχει καλυτερη οικονομια στον ανοιχτο δρομο και αν αξιζει κατι τετοιο
fynos - Σαβ 08 Αύγ 2009, 17:09:49
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι τίποτα Γιώργο, ίδιος αν είναι και στην εγγύηση !
Κρίμα δεν έχουμε κάνα μπλόκε να βάλεις τώρα που το κατεβάζεις !!

Γρανάζι 5ης υπάρχει, αρκεί να μην έχει cruise control γιατί πολύ απλά θα το χάσεις μίας και δεν θα μπορεί το BSI να διαβάσει και να υπολογίσει στροφές και χιλιόμετρα !
Τώρα δεν θυμάμαι χαρακτηριστικά αλλά κάποιος με RC θα ξέρει . . . ..
grpts - Σαβ 08 Αύγ 2009, 17:16:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε φιλε γιαννη κριμα για το μπλοκε .. δε πειραζει ομως γιατι τωρα παμε για εξατμιση και εισαγωγη, cruise control δεν εχει το δικο μου αλλα για το γραναζι της 5ης θα συμφωνησουν στην αντιπροσωπεια ???
fynos - Σαβ 08 Αύγ 2009, 17:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομίζω να συμφωνήσουν, έκτος και με τον μηχανικό μπορείς να συνεννοηθείς τόσα καλά που αν δεν του είναι κόπος να το τοποθετήσει !
grpts - Σαβ 08 Αύγ 2009, 17:46:20
Θέμα δημοσίευσης:
και που το βρισκουμε αυτο το γραναζακι .. ?
fynos - Σαβ 08 Αύγ 2009, 17:53:36
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως είχε πει ένας μηχανικός απ’ εδώ, χρειάζεσαι ένα 47x35.
Να και το σχετικό σχεδιάγραμμα, αριστερά το μαμά και δεξιά το καινούριο !
dope207 - Τετ 12 Αύγ 2009, 14:48:22
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάλι θέλω να κάνω μια άλλη ερώτηση μέσα σε αυτό το θέμα.
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά πολλές φορές όταν κουμπώνω τετάρτη και πέμπτη, είτε πλακωμένος είτε χαλαρά, η αίσθηση που έχω στον λεβιέ είναι σα να είναι τελείως ξερό το σασμάν. μήπως παίζουν ρόλο οι βαλβολίνες? Confused
Μιας και σε λίγο καιρό πλησιάζει το Service των 20.000, γνωρίζω ότι δεν θέλει τότε, να τις αλλάξω και να του βάλω ποιο ενισχυμένες ή όχι ?
Αν ναι τι προτείνετε.... Rolling eyes
fynos - Τετ 12 Αύγ 2009, 14:56:34
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικά υποστηρίζουμε ELF TRP, αλλά αν η κατάσταση έχει προχωρήσει μην περιμένεις να δεις καμία διαφορά !
Η γνώμη μου είναι ότι μετά τα 5000κμ χάνεις το παιχνίδι με της βαλβολίνες .
dope207 - Τετ 12 Αύγ 2009, 15:51:53
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Γενικά υποστηρίζουμε ELF TRP, αλλά αν η κατάσταση έχει προχωρήσει μην περιμένεις να δεις καμία διαφορά !
ΟΚ, αλλά όταν λες "αν η κατάσταση έχει προχωρήσει", τι εννοείς?? Crying or Very sad
Να τονίσω ότι πουθενά αλλού δεν έχω πρόβλημα στο θέμα τις μετάδοσης, μονάχα αυτή η αίσθηση στον λεβιέ
kane - Τετ 12 Αύγ 2009, 16:45:54
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην ανοιγω νεο τοπικ...

Εχει δοκιμάσει κανεις το σετ ενισχυμένου δισκοπλατω της σακς να μας πει εντυπώσεις???
fynos - Τετ 12 Αύγ 2009, 17:09:24
Θέμα δημοσίευσης:
dope207 έγραψε:
fynos έγραψε:
ΟΚ, αλλά όταν λες "αν η κατάσταση έχει προχωρήσει", τι εννοείς?? Crying or Very sad
Να τονίσω ότι πουθενά αλλού δεν έχω πρόβλημα στο θέμα τις μετάδοσης, μονάχα αυτή η αίσθηση στον λεβιέ

Αν είναι μόνο η αίσθηση τότε προλαβαίνεις !
ΑΛΛΑ μην το αφήσεις !
dope207 - Τετ 12 Αύγ 2009, 18:23:27
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:

Αν είναι μόνο η αίσθηση τότε προλαβαίνεις !
ΑΛΛΑ μην το αφήσεις !
Μήνυμα καταχωρήθηκε Wink
Thanks και πάλι
Jim207GT - Τετ 12 Αύγ 2009, 18:40:08
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Όπως είχε πει ένας μηχανικός απ’ εδώ, χρειάζεσαι ένα 47x35.
Να και το σχετικό σχεδιάγραμμα, αριστερά το μαμά και δεξιά το καινούριο !

Μόλις μου επιβεβαίωσες την ακρίβεια του GPS αφου το calculator δείνει 225@6600 που ήταν και η max που είδα με κόφτη 5η. Twisted evil Laughing Laughing

Τώρα με το 215/45 πρέπει να δείξει 228 Twisted evil

Πρέπει να βρεθεί μόντα με το cruise και την 5η άμεσα...... Confused
SAKIS-LEMANS - Τετ 12 Αύγ 2009, 18:40:11
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ όταν το πρωτοπήρα το 207 γραντζουνούσε 1η και 2α. Αμέσως πήγα και άλλαξα βαλβολίνες, οι οποίες όταν τις έιδα, είγαν βγεί μέσα στα γρέζια...Τώρα πλέον δεν κάνει κιχ, πέρα απο αυτήν την ηλήθια βάση σασμάν.... κλακ κλικ και τα λοιπά. Αλλα λίγα τα ψωμιά της... κάτι θα βολέψω και εκει...
SAKIS-LEMANS - Τετ 12 Αύγ 2009, 18:45:19
Θέμα δημοσίευσης:
@Jim207GT, τι λένε τα 215/45, φαντάζομαι πολύ καλύτερη απόσβεση από τα 205/45. Από επιταχύνσεις? έχει κάτι λίγο παραπάνω σε διάμετρο τροχού, καταλαβες διαφορά?Πάντως έχω την εντύπωση ότι 215 /40 θα κοπανάει αρκετά. Βέβαια παίζει και το πόσο μαλακό είναι το λάστιχο, όχι σαν αυτές τις παπ***ές τα bridgeston... Crying or Very sad
mrkaza - Τετ 12 Αύγ 2009, 19:28:48
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω γιατι νομιζω οτι το lemans εχει 40αρια λαστιχα και οχι 45αρια ?
Αν αυτο αληθευει τοτε η διαφορα του 205/40/17 με το 215/45/17 ειναι πολυ μεγαλη Sad και θα σου αλαξει αρκετα το βημα .

Ενω στα Rallye που εχουν 205/45/17 το να πας σε 215/45/17 ειναι αρκετα ποιο ανωδινο πιστευω .

Αν και θα με ενδιαφερε αν εχει βαλει κανει 225/40/17 με αλλη ζαντα γιατι δε νομιζω να χωρανε στης εργοστασιακες .
Jim207GT - Τετ 12 Αύγ 2009, 19:45:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 215 είναι μια πολύ καλή λύση, να καταλάβεις διαφορά στο βήμα δεν παίζει με την καμία. Φαντάσου οτι στις 3.000rpm έχεις απλά +4χλμ από το μαμά, τρίχες. Απόσβεση πάρα πολύ καλύτερη σε αυτούς που βάλαν πιο πολιτικά γιατι εγώ με τα Hankook μικρή προς το καλύτερο αλλά μικρή.

@Mrkaza και τα 225/45 χωράνε μιά χαρά σε 17χ7 μιας και τέτοια φοράγε ο αδερφός μου στο Jetta.(Απλά μαγουλιάζει αρκετά)

Ότι άλλες απορίες εδώ μην ξεφύγουμε πάλι Laughing
SAKIS-LEMANS - Πεμ 13 Αύγ 2009, 07:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
mrkaza έγραψε:
Αν αυτο αληθευει τοτε η διαφορα του 205/40/17 με το 215/45/17 ειναι πολυ μεγαλη Sad και θα σου αλαξει αρκετα το βημα .

Ενω στα Rallye που εχουν 205/45/17 το να πας σε 215/45/17 ειναι αρκετα ποιο ανωδινο πιστευω .

Αν και θα με ενδιαφερε αν εχει βαλει κανει 225/40/17 με αλλη ζαντα γιατι δε νομιζω να χωρανε στης εργοστασιακες .

την ίδια διάσταση έχει και το rc απλά άλλους δείκτες...
mrkaza - Πεμ 13 Αύγ 2009, 09:33:14
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
mrkaza έγραψε:

την ίδια διάσταση έχει και το rc απλά άλλους δείκτες...

Οκ thanks εμεις συνεχισαμε εδω παντος http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=330743#330743
kostas107 - Πεμ 13 Αύγ 2009, 09:38:12
Θέμα δημοσίευσης:
παιδες καλημερα,θελω να μαθω πληροφοριες για το γραναζι της 5ης του 308 με τα 150hp,ειδα απο το foroum οτι ειναι το 47/35,εγω εχω το 207 rally,σκοπευω να μαθω πληροφοριες εαν ειναι για να το τοποθετησω,π.χ τιμη,απο που μπορω να το αγορασω και εαν χρειαζεται κατεβασμα του σανσμαν?οποιος γνωριζει κατι για τα παραπανω περιμενω τα φωτα του!!
ευχαριστω εκ τον προτερων!!!!!!
Ilias207Rallye - Τετ 02 Σεπ 2009, 10:03:15
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον θα ηθελα την γνωμη σας πανω σε μια συζητηση που εχει σχεση με το σασμαν του 207.

Την πρωτη μου, ακομα δεν την εχω ανοιξει τερμα, μεχρι 4,5-5 χιλ. στροφες το πολυ. (Μονο δυο τρεις φορες το πολυ να εχω αλλαξει ταχυτητα στις 6 χιλιαδες, αλλα χωρις να το σπινιαρω)
Μιλουσαμε με κατι φιλους σχετικα με το σασμαν του 207, και μου ελεγαν οτι εφ'οσων την πρωτη μου δεν την εχω ανοιξει ακομα μεχρι τερμα δεν εχουν παει βαλβολινες σε ολα τα δοντακια απο το γραναζι και θα εχει ως αποτελεσμα το προβλημα-γρατζουνισμα στην αλλαγη 1ης-2ας.

Στο cc που εχω, την πρωτη την ανοιγα μεχρι τερμα, και το γρατζουνισμα αυτο το παρουσιασε. Καθε φορα που ανοιγω 1η-2α γρατζουναει αρκετα και μερικες φορες δε παιρνει ταχυτητα ευκολα. Δυο λυσεις εχω. Η να κρατησω τον λεβιε προς τα κατω μεχρι να την παρει, ή αφησω το γκαζι ωστε να πεσουν οι στροφες.

Γνωριζοντας αυτο το πραγμα, ειπα το RC να το προσεξω ιδιαιτερα, μιας και ειναι η αχιλλειος πτερνα των 207 το σημειο αυτο. Επισης απο οσο εχω ακουσει στους περισσοτερους (οπως και στο cc μου), το προβλημα αυτο εμφανιστηκε κοντα στα 6-7 χιλ. χιλιομετρα.

Πιστευετε αν το προσεξω και συνεχισω να το ανοιγω ομαλα θα ειναι ενταξει ή δεν το γλιτωνω ουτε στο RC το προβλημα...? Scratch
recife_rallye - Τετ 02 Σεπ 2009, 10:15:16
Θέμα δημοσίευσης:
Οι φιλοι σου μαλλον δε στα ειπανε καλα.. Rolling eyes
Ακου λοιπον..Κατ αρχην το σασμαν του ρψ δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με του ραλι-τζι τι!
Δευτερον αυτα με τις πρωτες και τα γραναζια ειναι αρλουμπες!
Τριτον ολα τα 207 εμφανιζουν προβλημα στην αλλαγη 1ης-2ας λογω μαλακων βασεων μηχανης!
Αν ψαξεις σε παλαιοτερα ποστ με αναλογα θεματα θα διαβασεις και λεπτομερειες... Wink
NoDsl - Τετ 02 Σεπ 2009, 10:22:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που λές με τις βαλβολίνες είναι εντελώς άκυρο imho. Τι σχέση έχουν οι βαλβολίνες με το πόσες στροφές στροφάρει το μοτερ.

Αν ηταν να τα πηγαίνουμε τάπα για να ανεβάζουν βαλβολίνες τότε θα έπρεπε να μην παίρνουμε και με χλμ τις στροφές για να μην μετατοπίζεται το λάδι στο κάρτερ και δεν λιπαίνεται ο στρόφαλος.

Το σασμάν όσο καλύτερα του συμπεριφερθείς πιστευω τόσο περισσότερο θα κρατήσει.

Αν έχεις οδηγήσει και μηχανές και ξέρεις πόσο σκαλώνουν μερικές φορές οι ταχύτητες, ειδικά στο κατέβασμα, καλό είναι και πριν αλλάξεις να σκάς και μια ελαφριά διπλογκαζιά να ρολάρουν και τα συχρονιζέ και την πάρει πιο γλυκά.

Εγώ 500χλμ που έχω στο δικό μου, αν και πολύ νωρίς για να εκφέρω γνώμη, πιστευω οτι το σασμανάκι του είναι μια χαρά. Όμορφα τις ρουφάει τις ταχύτητες απλά θέλει να το αφήνεις να πάρει το τζόγο του οταν κομπλάρει η ταχύτητα και αφήσεις συμπλέκτη γιατί μετακινείται λίγο ο μοχλός οπότε με το χέρι πάνω στο λεβιέ θέλει να του αφήνεις λίγο αέρα και να μην τον τραβάς.

Αμα λέω καμια βλακία διορθώσεις δεκτές. Άσφαλτοι δεν είμαστε.
recife_rallye - Τετ 02 Σεπ 2009, 10:26:29
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
Αυτό που λές με τις βαλβολίνες είναι εντελώς άκυρο imho. Τι σχέση έχουν οι βαλβολίνες με το πόσες στροφές στροφάρει το μοτερ.

Αν ηταν να τα πηγαίνουμε τάπα για να ανεβάζουν βαλβολίνες τότε θα έπρεπε να μην παίρνουμε και με χλμ τις στροφές για να μην μετατοπίζεται το λάδι στο κάρτερ και δεν λιπαίνεται ο στρόφαλος.

Αν έχεις οδηγήσει και μηχανές και ξέρεις πόσο σκαλώνουν μερικές φορές οι ταχύτητες, ειδικά στο κατέβασμα, καλό είναι και πριν αλλάξεις να σκάς και μια ελαφριά διπλογκαζιά να ρολάρουν και τα συχρονιζέ και την πάρει πιο γλυκά.

Εγώ 500χλμ που έχω στο δικό μου, αν και πολύ νωρίς για να εκφέρω γνώμη, πιστευω οτι το σασμανάκι του είναι μια χαρά. Όμορφα τις ρουφάει τις ταχύτητες απλά θέλει να το αφήνεις να πάρει το τζόγο του οταν κομπλάρει η ταχύτητα και αφήσεις συμπλέκτη γιατί μετακινείται λίγο ο μοχλός οπότε με το χέρι πάνω στο λεβιέ θέλει να του αφήνεις λίγο αέρα και να μην τον τραβάς.

λες.. Laughing Laughing Laughing Laughing Razz Razz Razz
MEMsound - Τετ 02 Σεπ 2009, 10:31:21
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:

μια χαρα τα λες...
μακάρι να συμπεριφέρονταν ολοι ετσι στα κιβώτιά τους....
recife_rallye - Τετ 02 Σεπ 2009, 10:54:25
Θέμα δημοσίευσης:
βρε μια χαρα τα λεει,απλα οταν θες να πας πολυ γρηγορα δεν κοιτας να δωσεις χρονο στην αλλαγη να γινει σωστα..κατα τα αλλα ομως μια χαρα τα λεει
Ilias207Rallye - Τετ 02 Σεπ 2009, 11:00:26
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
βρε μια χαρα τα λεει,απλα οταν θες να πας πολυ γρηγορα δεν κοιτας να δωσεις χρονο στην αλλαγη να γινει σωστα..κατα τα αλλα ομως μια χαρα τα λεει

Αυτο ακριβως.. πιστευω πως οταν λεμε "γρατζουνισμα" στην αλλαγη 1ης-2ας, δεν εννοουμε σε αργους ρυθμους...
MEMsound - Τετ 02 Σεπ 2009, 11:49:38
Θέμα δημοσίευσης:
κατι μου λεει οτι εχετε μπερδεψει το γρηγορο με το καφρικο...
τελος πάντων δικό σας ειναι το κιβώτιο, μπορείτε να του συμπεριφέρεστε οπως θέλετε...
αναρωτιέμαι πάντως εκτός από εκκίνηση από στάση (ειτε πρόκειται για φανάρι στην βουλιαγμένη είτε για drag strip...) που αλλου σας χρειάζεται τόσο "γρηγορη" αλλαγή από 1η σε 2α Confused Shocked
Εκτός και μένετε στην κορφη του Ολύμπου κι εχετε πήξει στις φουρκέτες 1ης Laughing Laughing Laughing
recife_rallye - Τετ 02 Σεπ 2009, 12:16:20
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

Mανθο εδω μαλλον εισαι λαθος..δεν χρειαζεται στα 207 να κανεις καφρικες αλλαγες για να γρατσουνισει η 2α! Confused γρατσουναει και με τις γρηγορες..
makis106 - Τετ 02 Σεπ 2009, 12:48:03
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
MEMsound έγραψε:

Mανθο εδω μαλλον εισαι λαθος..δεν χρειαζεται στα 207 να κανεις καφρικες αλλαγες για να γρατσουνισει η 2α! Confused γρατσουναει και με τις γρηγορες..

+1
MEMsound - Τετ 02 Σεπ 2009, 13:33:23
Θέμα δημοσίευσης:
ε τότε οσα 207 εχω οδηγήσει θα ειχαν "πρόβλημα" και δεν γρατζουνουσαν Laughing
grpts - Τετ 02 Σεπ 2009, 14:08:43
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια επειδη το προβλημα το εχω κι εγω δεν τιθεται θεμα καφρικης η γρηγορης αλλαγης .αν ανεβασω στροφες με 1η αρκετες τη 2η δε θα τη παρει η θα τη παρει καρφωτη και σιγα να προσπαθησω να την βαλω .ο μηχανικος ειπε καθαρα θεμα συγχρονιζε οτι δηλ υπαρχει προβλημα το οποιο δε το προκαλεσα εγω .θα παω για κατεβασμα, εαν ηξερε και καποιος ποιο ειναι το γραναζι που μακραινει τη 5η .. περιμενω απαντηση ρε παιδια please για να το παραγγειλω
grpts - Τετ 02 Σεπ 2009, 14:22:34
Θέμα δημοσίευσης:
grpts έγραψε:
παιδια επειδη το προβλημα το εχω κι εγω δεν τιθεται θεμα καφρικης η γρηγορης αλλαγης .αν ανεβασω στροφες με 1η αρκετες τη 2η δε θα τη παρει η θα τη παρει καρφωτη και σιγα να προσπαθησω να την βαλω .ο μηχανικος ειπε καθαρα θεμα συγχρονιζε οτι δηλ υπαρχει προβλημα το οποιο δε το προκαλεσα εγω .θα παω για κατεβασμα, εαν ηξερε και καποιος ποιο ειναι το γραναζι που μακραινει τη 5η .. περιμενω απαντηση ρε παιδια please για να το παραγγειλω
up - up -up
Ilias207Rallye - Τετ 02 Σεπ 2009, 15:06:46
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
MEMsound έγραψε:

Η απαντηση αυτη με καλυψε! Thumb right

MEMsound έγραψε:

αναρωτιέμαι πάντως εκτός από εκκίνηση από στάση που αλλου σας χρειάζεται τόσο "γρηγορη" αλλαγή από 1η σε 2α Confused Shocked

Εκτος απο σταση, γρηγορη αλλαγη χρειαζεται οταν ανοιγεις και απο πρωτες ρολλ...! Very happy
dimkeras - Τετ 02 Σεπ 2009, 22:45:27
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλάξτε βαλβολίνες να μη γρατσουνάει Wink
recife_rallye - Τετ 02 Σεπ 2009, 22:54:07
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

Συμφωνω!Βοηθαει αλλα δεν το εξαλειφει 100%....!
Ilias207Rallye - Πεμ 03 Σεπ 2009, 09:59:05
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
dimkeras έγραψε:

Εχετε να προτεινετε καποιες συγκεκριμενες...?
Αν ειναι να το κανω το πειραμα στο cc ωστε σε περιπτωση (χτυπα ξυλο) που το παρουσιασει και στο RC να εχω την λυση ετοιμη! Very happy
grpts - Πεμ 03 Σεπ 2009, 10:25:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ilias207Rallye έγραψε:
recife_rallye έγραψε:
dimkeras έγραψε:

Εχετε να προτεινετε καποιες συγκεκριμενες...?
Αν ειναι να το κανω το πειραμα στο cc ωστε σε περιπτωση (χτυπα ξυλο) που το παρουσιασει και στο RC να εχω την λυση ετοιμη! Very happy
τα περισσοτερα παιδια εδω μεσα προτεινουν elf-trp .εγω τις εβαλα αλλα να σου πω δεν ειδα και τρελες διαφορες με πριν .πολυ ελαχιστη διαφορα..
Ilias207Rallye - Πεμ 03 Σεπ 2009, 10:36:08
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλιστα.. ευχαριστω για την προταση, αν ειναι θα τις δοκιμασω στο cc μηπως και τελικα κανουν..

Οσων αφορα το γρατζουνισμα αυτο, μια θεωρια λεει οτι γινεται λογω μαλακων βασεων μηχανης. Εαν αλλαχθουν βασεις μηχανης και σασμαν με καποιοες αφτερμαρκετ, σκληροτερες, το προβλημα πιθανως θα εξαληφθει..
Κατα ποσο ισχυει αυτο δε γνωριζω, αλλα εχει μια λογικη... Scratch

Υ.Γ.: Σαν αποτελεσμα θα εχει σιγουρα το να τριζει ολοκληρο το αμαξι στο ρελαντι!
Jim207GT - Πεμ 03 Σεπ 2009, 10:48:55
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν για όσους είχατε πρίν Γαλλικό, και για όσους αλλάζετε σωστά γρήγορα 1-2α και σας γρατσουνάει τότε να πάτε να σας αλλάξουν συχρονιζέ καθώς και γρανάζια 1ης-2ας όσο είναι νωρίς(και εντός εγγύησης).

Εμένα αντικαταστήθηκαν κάπου στα 10.000-11.000χλμ αφού είχε παραγίνει το κακό και γραντζούναγε μέχρι και στις 4.000rpm και με χαλαρή αλλαγή.(Το "βοήθησα" να παραγίνει για να το δούν, πέτυχα βέβαια αλλαγή 1ης-2ας σε 0,25δ).Να προσθέσω είχε ξεκινήσει σα μικρό γρατζούνισμα στις 6.500rpm.

Τώρα 42.000χλμ και αλλάζω μιά χαρά πάνω από τις 6.000rpm ακόμα με καγκούρικη αλλαγή. Αν βρώ και βάσεις ποιός με πιάνει. Laughing
makis106 - Πεμ 03 Σεπ 2009, 10:52:15
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη θες να πεις ότι το πρόβλημα διορώνεται?
Το λέω αυτό γιατί σε φιλαράκι μου με rallye, άλλαξαν πρώτα αυγχρονιζέ και μετά αντικατάσταση σαζμάν και μόλις έβγαινε απ το συνεργείο, ξανά το ίδιο...
Jim207GT - Πεμ 03 Σεπ 2009, 10:59:06
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Δημήτρη θες να πεις ότι το πρόβλημα διορώνεται?
Το λέω αυτό γιατί σε φιλαράκι μου με rallye, άλλαξαν πρώτα αυγχρονιζέ και μετά αντικατάσταση σαζμάν και μόλις έβγαινε απ το συνεργείο, ξανά το ίδιο...

Προφανώς δέν ξέραν που παν τα τέσσερα, ή ο φιλαράκος σου αλλάζει με τους αγκώνες. Τελευταία υπόθεση να ξαναμπήκαν προβληματικά συχρονιζέ/σασμαν και τις δύο φορές.
makis106 - Πεμ 03 Σεπ 2009, 11:16:43
Θέμα δημοσίευσης:
Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Το δεύτερο αποκλείεται πάντως. Τέλος πάντων, αφού υπάρχει περίπτωση βελτίωσης, με βλέπω να γυροφέρνω την αντιπροσωπεία πάλι γιατί 6-7 μήνες εγγύησης έμειναν!
manaros - Πεμ 03 Σεπ 2009, 16:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
εγω να κανω την ακυρη ερωτηση;τι διαφορα εχει το κιβωτιο του gt/rallye με το rc;μιλαω κυριως ποιοτικα και οχι αν ειναι πιο μακρυ η πιο κοντο...
ifganas - Τετ 09 Σεπ 2009, 14:26:29
Θέμα δημοσίευσης: OK
το γρσατζουνισμα στα 20κμ ειναι η ενεργοποιηση του ABS k ESP
makis106 - Τετ 09 Σεπ 2009, 15:05:46
Θέμα δημοσίευσης: Re: OK
ifganas έγραψε:
το γρσατζουνισμα στα 20κμ ειναι η ενεργοποιηση του ABS k ESP

Αν ήταν αυτό το πρόβλημά μας, θα είχαμε σωθεί! Μιλάμε για γρατζούνισμα σε αλλαγή 1ης-2ας.

...Αν και απ' ότι έχω παρατηρήσει, αν βρεις τον τρόπο μπορείς να κάνεις γρήγορες αλλαγές χωρίς να την ακούσεις, έχω να την ακούσω πολύ καιρό, χρειάζεται αρκετή εξοικίωση...
king207cc - Τετ 09 Σεπ 2009, 23:24:28
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια να κάνω μια ερώτηση? γιατί όταν βάζω απο 1η σε 2α χτυπάει το κιβώτιο πάνω στο πλαστίκο, πέζει κάτι με τι βάση του?
Ilias207Rallye - Τρι 13 Οκτ 2009, 13:55:12
Θέμα δημοσίευσης:
Την περασμενη βδομαδα αρχισε και το le mans να παθαινει το γνωστο μας προβλημα με το σασμαν.
Ετσι αφιερωσα ολο το απογεμα κανοντας δοκιμες. Παρατηρησα τα εξης.

Απο σταση, ξεκινωντας με χειροφρενο χωρις esp η αλλαγη γινεται λουκουμι, χωρις το παραμικρο κιχ!
Αν κανω το ιδιο με esp ενεργο, δε προκειται να παρει την ταχυτητα ποτε.

Απο σταση με εκκινηση χωρις χειροφρενο και απενεργοποιημενο esp με αρκετη προσοχη και πειθαρχια, την παιρνει την ταχυτητα, γρατζουνωντας ελαφρα.
Αν κανω το ιδιο με esp ενεργο, παλι δε προκειται να παρει την ταχυτητα ποτε.

Ρολλ πρωτη με απενεργοποιημενο esp παιρνει την ταχυτητα αψογα, χωρις γρατζουνισματα.
Με ενεργο esp γρατζουναει, αλλα δεν την παιρνει παντα..

Τα συμπερασματα που εβγαλα ειναι τα εξης.
Ναι, εχει ευαισθητο σασμαν το 207 (κατι μας ειπες τωρα..), αλλα σημαντικο ρολο παιζει και το esp αν θα ειναι ενεργοποιημενο η απενεργοποιημενο!
Αυτο ειναι απλο να το διαπιστωσουν οσοι εχουν RC, για τα rallye/gt ειναι δυσκολο, καθως το esp μετα τα 50 χλμ/ωρα μπαινει αυτοματα.

Το λεω αυτο, γιατι δοκιμασα να κανω το πειραμα και στο cc turbo που εχω και πανω στην αλλαγη 1ης-2ας εμπαινε το esp...

Περιμενω σχολια-γνωμες!
SAKIS-LEMANS - Τρι 13 Οκτ 2009, 15:36:36
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως μου έχει τύχει να βάλω 1η εν κινήσει σε φουρκέτα στον δρόμο για το Πάπικο, no problem. Βέβαια βαλβολίνες αλλάχτηκαν αμέσως αφού γραντζουνούσε από τότε σχεδόν που το πήρα.

Και μια που μιλάμε για σασμάν, έχει βγεί οδηγία από την πεζό να αλλαχτούν οι βάσεις σασμάν στην εγγύηση. Σταματάει και το τακ τακ... κα ιτο γρύλισμα είναι ελάχιστο.
Ilias207Rallye - Τρι 13 Οκτ 2009, 15:49:19
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν λες να αλλαχτουν οι βασεις σασμαν, εννοεις με ιδιες παλι να υποθεσω ετσι?
Να σαι καλα, δε το ηξερα, οποτε θα το ζητησω στο μεγαλο σερβις.. Very happy
Παντως στην αντιπροσωπεια ενημερωσα οτι γρατζουναει, ωστε να μην μου βρουν δικαιολογιες αργοτερα.

Επισης οταν αλλαξες βαλβολινες παρατηρησες διαφορα σημαντικη? Και αν επιτρεπεται, ποιες βαλβολινες εβαλες?
Byakuya - Τρι 13 Οκτ 2009, 16:54:34
Θέμα δημοσίευσης:
ELF TRP Wink
Ikaros! - Τετ 14 Οκτ 2009, 00:47:32
Θέμα δημοσίευσης:
το γρατζουνισμα το κανει και σε μενα σε αλλαγη 1-2 απο σταση και οταν η αλλαγη γινεται με υπερκαφρικο τροπο...παντως αλλα αυτοκινητα που εχω οδηγησει με την ιδια πυρηνικη αλλαγη δεν κανουν κιχ...νομιζω πως περα απο τις βαλβονινες που σιγουρα θελουν αλλαγη παιζει και κατι αλλο...δες ξερω αν θεωρηθει κοτσανα αυτο που θα γραψω αλλα αν αλλαχτει ο λεβιες με εναν πιο βαρυ ισως να φτιαξει,το λεω απο εμπειρια σε προηγουμενο αυτοκινητο..
saikoe_39 - Τετ 14 Οκτ 2009, 01:04:21
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικο μου...207 ραλλυε....γρατζουναει σε πολυ γρηγορη αλλαγη και οχι παντα......(αν ειμαι τρικαβαλος..σιγουρα θα ακουστει σε γρηγορη αλλαγη παντα)....
το θεμα ειναι οτι η αισθηση που εχω...ειναι οτι σαν να μαλακωνει ο επιλογεας...και να τραβιεται πιο κατω απο οτι πρεπει για να κουμπωσει η ταχυτητα....στο μυαλο μου....βαζω σαν κακο τις πολυ μαλ**ες? βασεις....οι οποιες αφηνουν ο μοτερ να κανει βολτες.....!!!
SAKIS-LEMANS - Τετ 14 Οκτ 2009, 06:46:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ilias207Rallye έγραψε:
Οταν λες να αλλαχτουν οι βασεις σασμαν, εννοεις με ιδιες παλι να υποθεσω ετσι?
Να σαι καλα, δε το ηξερα, οποτε θα το ζητησω στο μεγαλο σερβις.. Very happy
Παντως στην αντιπροσωπεια ενημερωσα οτι γρατζουναει, ωστε να μην μου βρουν δικαιολογιες αργοτερα.

Επισης οταν αλλαξες βαλβολινες παρατηρησες διαφορα σημαντικη? Και αν επιτρεπεται, ποιες βαλβολινες εβαλες?

αλλάζει το σινεπλόκ, πιο σκληρο και πιο μεγάλο (είδες όλα τα προταιρήματα! μουχαχαχ!) Α! και το τσουτσούνι είναι πιο μικρό! (αυτό να είσαι σίγουρος ότι είναι πλεονέκτημα!) Για βαλβολίνες βάλε ELF TRP που έχουν εδώ τα παιδιά. Εγώ έβαλα της AMSOIL, το κιβώτιο εκτός του ότι δεν γραντζουνάει είναι κα ιπιο στιβαρό, Βάλε τώρα που έχει λίγα χλμ, να το σώσεις πριν κάνει κάτι μόνιμο.
kostis22pat - Παρ 16 Οκτ 2009, 02:13:59
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ..ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙ 5ΟΟΟΚΜ..
ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΑΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ''ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΜΑ''..ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ?
SAKIS-LEMANS - Παρ 16 Οκτ 2009, 08:36:19
Θέμα δημοσίευσης:
kostis22pat έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ..ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙ 5ΟΟΟΚΜ..
ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΑΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ''ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΜΑ''..ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ?

όπωσδήτοτε!

θα δεις τα γρέζια μπου θα βγούν.... βάλε elf trp. Τα υπόλοιπα διάβασε παραπάνω.
NOS KOS - Τρι 30 Μάρ 2010, 16:17:54
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια το γρατζουνισμα σε 207 ραλλυ απο 1η σε 2αρα ειναι πολυ συνιθισμενο ακομα κ απο αντιπροσωπεια καινουργιο!εχει φιλος μου το συγεκριμενο αμαξι!συνεβαινε αυτο το φαινομενο κ λογω εγγυησης παει στην πεζω ροταει για τι συμβαινει αυτο κ του λεει τη βαζεις πολυ γρηγορα την 2ρα γι αυτο συμβαινει αυτο! Laughing Laughing Laughing να την βαζεις πιο ηπια! Laughing Laughing Laughing Shocked τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο το εφτιαξε σε καποιο συνεργειο με καπια πατεντα στην ντιζα!λεπτομερειες δεν γνωριζω παντως αλλαγη βαλβολινων κλπ δεν το εξαλειφουν αυτο το πραγμα! Rolling eyes
nOkpos - Τρι 30 Μάρ 2010, 16:39:49
Θέμα δημοσίευσης:
αν αλλαξεις βαλβολινη απο την στιγμη που σου εχει κανει
δεν κανεις τπτ.

πρεπει απο την αρχη να γινει η αλλαγη για να προλαβουμε το προβλημα
και απο οτι διαβασα λενε οτι ειμαστε καφροι αυτοι που το παθαμε αυτο το
προβλημα .
δεν ειναι ετσι δεν γινετε με 2000 χιλ και ενω μου εχει βγαλει και αλλα 100
προβλημα να φταιω εγω !
οπως και στο mini ετσι και στο 207 δεν εχουν βαλει αρκετα σκληρες βασεις
σασμαν και μοτερ.
Gr13 - Τετ 31 Μάρ 2010, 00:02:17
Θέμα δημοσίευσης:
Και σε μένα το κάνει από πρώτη 2a,η λύση που βρήκα ήταν το παράτησα όπως είναι.
Ilias207Rallye - Τετ 31 Μάρ 2010, 01:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
NOS KOS έγραψε:
παντως αλλαγη βαλβολινων κλπ δεν το εξαλειφουν αυτο το πραγμα! Rolling eyes

Ερχομαι να σε διαψευσω!
Εδω και 6000 χλμ εχω αλλαξει βαλβολινες με τις LE και ενω μου το ειχε κανει δυο τρεις φορες, πλεον μπορω και παταω και απο σταση ανετα χωρις να εχω προβλημα.
Βεβαια καποιες φορες μπορει να γρατσουνισει λιγο, αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να μην παρει την ταχυτητα. Wink

nOkpos έγραψε:
στο 207 δεν εχουν βαλει αρκετα σκληρες βασεις
σασμαν και μοτερ.

Εχει φτιαξει φιλος μου μηχανικος χειροποιητη βαση μηχανης και την εχουν βαλει ηδη δυο ατομα.
Δεν εχουν πια προβλημα, αλλα τα αμαξια στο ρελαντι τριζουν.
Driver ///M - Τετ 31 Μάρ 2010, 20:22:02
Θέμα δημοσίευσης:
Για 207 90hp, κάνουν οι βαλβολίνες που λέγατε (ΤRP), ή υπάρχουν άλλες πιο κατάλληλες?
notis1313 - Πεμ 01 Απρ 2010, 17:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
μαγκεσ με βαλβολινες δεν γινεται τιποτα γα** το κερατο μου!!!!ειχα αλλαξει βαλβολινες σχεδον αμεσως οταν ειδα το προβλημα και...τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου!!!!
nOkpos - Πεμ 01 Απρ 2010, 19:00:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ilias207Rallye έγραψε:
NOS KOS έγραψε:
παντως αλλαγη βαλβολινων κλπ δεν το εξαλειφουν αυτο το πραγμα! Rolling eyes

Ερχομαι να σε διαψευσω!
Εδω και 6000 χλμ εχω αλλαξει βαλβολινες με τις LE και ενω μου το ειχε κανει δυο τρεις φορες, πλεον μπορω και παταω και απο σταση ανετα χωρις να εχω προβλημα.
Βεβαια καποιες φορες μπορει να γρατσουνισει λιγο, αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να μην παρει την ταχυτητα. Wink

nOkpos έγραψε:
στο 207 δεν εχουν βαλει αρκετα σκληρες βασεις
σασμαν και μοτερ.

Εχει φτιαξει φιλος μου μηχανικος χειροποιητη βαση μηχανης και την εχουν βαλει ηδη δυο ατομα.
Δεν εχουν πια προβλημα, αλλα τα αμαξια στο ρελαντι τριζουν.

τοτε το προβλημα ηταν σε εσενα περισσοτερο και οχι στο αυτοκινητο
αν το προβλημα ειναι στο αυτοκινητο .......
Wink
MLN - Παρ 02 Απρ 2010, 17:13:11
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια και εγω με 21000χλμ εχω το ιδιο προβλημα...ξερετε ποσο κοστιζει για αλλαγη συγχρονιζε και γραναζι ?? και απο που μπορω να παρω καλυτερες βαλβολινες και ποιες ?
nikosss207rc - Πεμ 22 Απρ 2010, 17:44:43
Θέμα δημοσίευσης: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΑΣΜΑΝ ΑΠΟ 207GT
ΚΑΛΗΑΣΠΕΡΑ.ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙΣ ΤΟ 207GT ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΤΝ 1Η Κ ΤΗΝ 2Α ΜΕΤΑ ΤΗΣ 5.ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 4.800 ΚΟΥΜΠΟΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΜΕΤΑ 2Α Κ 2Η ΟΧΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?ΣΤΗΝ PEUGEOT ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΤ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΒΑΖΕΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?
drdino - Πεμ 22 Απρ 2010, 21:20:05
Θέμα δημοσίευσης:
Πού το ξέρουν;

Έχει αλλάξει πράμα στο αμάξι;
rallaki-1 - Πεμ 14 Οκτ 2010, 19:14:32
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει δει κανένας αυτο:

http://www.peugeotsport-racingshop.com/Catalogue/Pno002_01.aspx?nom=207

Και από εκεί πατάτε:
207 -> RC Rallye -> BOITE DE VITESSE
και
207 -> RC Rallye -> ARBRE PRIMAIRE MCS
και
207 -> RC Rallye -> ENSEMBLE FOURCHET

Μηπως μας λύσει το πρόβλημα??
franch_power - Πεμ 14 Οκτ 2010, 20:31:42
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια να πω κ εγω την δικια μου προσωπικη εμπειρια απο την πρωτη μερα που το αγορασα το τουτουνι μου με το που βαζω μπποστα και κουμπωνο 2αρα στην συνεχεια καθως αρχιζω και την φορτονω γυρω στις 1800-2000 ακουω στιγμιαια σαν να κουρεβαιτε γραναζι αλλα στην συνεχεια δεν το κανει καθολου! το παρακολουθησα και παρατηρησα το εξης οτι αν ξανα κλεισω τον διακοπτει της μηχανης και ξανα βαλω μπροστα θα τον κανει το θορυβο κ μετα παλι στην πορεια δεν το ξανακανει! πηγα στην αντιπρωσοπια και μου ειπαν οτι ειναι το esp και το κανει σε ολα τα thp 207 και να μην ανυσηχω!! Rolling eyes αληθευει καποια τετοια εξηγηση? η θα κατεβασουμε σασμαν απο το τιποτα κ θα χασω καθε εκτιμη και ιδεα για το rallye μου!!
ironman02 - Πεμ 14 Οκτ 2010, 20:52:00
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό το παρατηρώ στο πετάλι του γκαζιού που λές και όντως είναι το esp. Μόλις πιάσεις κάπου 20-30 χλμ μπαίνει το esp και νιώθεις ένα γρατζούνισμα στο πετάλι. Δεν νόμίζω όμως οτι το έχω παρατηρήσει στο κιβώτιο αυτό. Πάντως ισχύει.
stergios_ath - Τρι 28 Δεκ 2010, 18:55:54
Θέμα δημοσίευσης:
εγω λογο ληξης εγγυησης πηγα σε ενα εξουσιοδοτημενο για ενα γενικο ελεγχο.παρατηρησα τον τελευταιο μηνα οτι καμια φορα δεν μ κουμπονε την πρωτη σε ξεκινημα καιδυσκολευοταν στην αλλαγη 1ης σε 2α..θα μου αλλαζαν το συγχρονιζε ειπαν στην εγγυηση..καθως βγαλαν τισ βαλβολινες για να τις δουν και να το αλλαξουντο συγρονιζε.. οι βαλβολινες ηταν σαν νερο(κρυο κινητηρας)..τελικα αλλαχτηκαν οι βαλβολινες και δεν παρουσιαζεται το φαινομενο μου αναφεραν..αυριο θα το παρω απο το συνεργειο ..ελπιζω να μην εχω παθει καποια ζημια για ευνοητους λογους..
alexandros 207 Rallye - Τρι 28 Δεκ 2010, 19:10:15
Θέμα δημοσίευσης:
stergios_ath έγραψε:
εγω λογο ληξης εγγυησης πηγα σε ενα εξουσιοδοτημενο για ενα γενικο ελεγχο.παρατηρησα τον τελευταιο μηνα οτι καμια φορα δεν μ κουμπονε την πρωτη σε ξεκινημα καιδυσκολευοταν στην αλλαγη 1ης σε 2α..θα μου αλλαζαν το συγχρονιζε ειπαν στην εγγυηση..καθως βγαλαν τισ βαλβολινες για να τις δουν και να το αλλαξουντο συγρονιζε.. οι βαλβολινες ηταν σαν νερο(κρυο κινητηρας)..τελικα αλλαχτηκαν οι βαλβολινες και δεν παρουσιαζεται το φαινομενο μου αναφεραν..αυριο θα το παρω απο το συνεργειο ..ελπιζω να μην εχω παθει καποια ζημια για ευνοητους λογους..

ποσα χλμ εχεις τις βαλβολινες?
stergios_ath - Τρι 28 Δεκ 2010, 22:01:23
Θέμα δημοσίευσης:
45000 χιλ. τις εχω.
driver7 - Τρι 28 Δεκ 2010, 22:25:31
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν να είναι πολλά, δε νομίζεις????? Confused
NoDsl - Τετ 29 Δεκ 2010, 00:03:31
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ειναι λάδια οι βαλβολίνες.... Πάνω απο 100000χλ κανουν κανονικα.
driver7 - Τετ 29 Δεκ 2010, 00:10:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ό,τι θέλει ο καθένας...κρατήστε τις και 200000 χλμ...μετά μην λέμε πως γρατζουνάει ή δεν παίρνει καλά τις ταχύτητες....και παρεπιπτόντως, λάδια είναι και οι βαλβολίνες...

Στις 45000 και βγήκε νεράκι στις 100000 θα βρεθεί τίποτα μέσα?? Laughing
MEMsound - Τετ 29 Δεκ 2010, 00:19:57
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
Δεν ειναι λάδια οι βαλβολίνες.... Πάνω απο 100000χλ κανουν κανονικα.

οχι στα αυτοκινητα μας ετσι οπως τα χρησιμοποιουμε...
στων μπαμπαδων μας ισως.... Wink
stergios_ath - Παρ 31 Δεκ 2010, 20:07:02
Θέμα δημοσίευσης:
προς θεου οχι και 100000..δεν ειπα κατι τετοιο..αλλα οταν σου λενε οτι προβλεπεται στις 60000 απο την πεζω(δεν το εχεις και αυτο στο νου σου)..λοιπον το κιβωτιο τελικα μετα απο αλλαγη βαλβολινων ειναι σχεδον σαν οταν το παρελαβα καινουργιο(βεβαια εχω εναν ενδιασμο σαν να μην παιρνει την αλλαγη πρωτης σε δευτερα λιγο γρηγορα..οχι πολυ γρηγορα..αλλα θελω να πιστευω οτι ειναι η μαλ**ες? βασεις του μοτερ)σκεφτομουν για την τοποθετηση βασης της powerflex οπως εχουν αναφερει και αλλα παιδια οτι ειναι πολυ καλη..
bagosgt - Παρ 31 Δεκ 2010, 21:36:23
Θέμα δημοσίευσης:
σημερα εμαθα οτι το σασμαν μας δεν εινακ κ κατι καινουριο(σαν κατασκευη).αλλα ειναι αυτο που φορουσε κ το 406(μπορει με καποιες μικροαλλαγες),κ πολλα 106 καποια εποχη τα παντρευαν 406-106.
ακομα εμαθα οτι τα πρωτα μινι κουπερ φορουσαν σασμαν 106,μιας κ ο μηχανικος μου ειχε λυσει κ ειχε επισκευασει.κοιτα να δεις τι μαθαινεις αν πηγαινεις για καφε στον μηχανικο σου Laughing
MEMsound - Παρ 31 Δεκ 2010, 22:23:47
Θέμα δημοσίευσης:
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
chiefjian - Κυρ 16 Ιαν 2011, 06:01:21
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια σημερα εκανα δοκιμες αφου εβγαλα καθισματα-ρεζερβα κτλ (παρακαλω μην αρχισετε να βριζετε Very happy Very happy Very happy ) και στην αλλαγη 1-2ας γρατζουνισε..την πηρε κανονικα την ταχυτητα αλλα γρατζουνισε!Το αυτοκινητο εχει 11000χλμ αλλα ειναι 2008,να κοιταξω για βασεις σασμαν powerflex και τι κοστος θα εχω περιπου?? Rolling eyes
nOkpos - Κυρ 16 Ιαν 2011, 09:52:26
Θέμα δημοσίευσης:
chiefjian έγραψε:
Παιδια σημερα εκανα δοκιμες αφου εβγαλα καθισματα-ρεζερβα κτλ (παρακαλω μην αρχισετε να βριζετε Very happy Very happy Very happy ) και στην αλλαγη 1-2ας γρατζουνισε..την πηρε κανονικα την ταχυτητα αλλα γρατζουνισε!Το αυτοκινητο εχει 11000χλμ αλλα ειναι 2008,να κοιταξω για βασεις σασμαν powerflex και τι κοστος θα εχω περιπου?? Rolling eyes

το προβλημα αυτο οτι και να κανεις θα γρατζουναει,πανω απο 4000-4500 στροφες γρατζουναει στανταρ. οποτε αν το κανει αυτο θα πας στη πεζο τσαμπα λεφτα ειναι ολα τα αλλα..
αν θελεις αφου σου το φτιαξουν τοτε βαλε μια καλη βαλβολινη βαλε και μια ενισχυμενη βαση σαζμαν και θα εισαι οκ.
chiefjian - Κυρ 16 Ιαν 2011, 16:52:26
Θέμα δημοσίευσης:
Το κακο ειναι οτι δεν εχω εγγυηση.... Crying or Very sad
ironman02 - Σαβ 30 Απρ 2011, 07:33:20
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω ότι αυτό το το τοπικ κάνει για αυτό που θελω να πω γι'αυτό δεν ανοίγω άλλο αν και εγώ εχω 207:)

Πηγα να κάνω προσπέραση από πρώτη σε δευτερα σε ανηφόρα σε έναν που πήγαινε με 10 και η δευτέρα δεν μπήκε πότε..Βασικα μπήκε αλλά έκανε ένα τρελο γκραου και από τότε ψιλόκολλάνε οι ταχύτητες και δεν μπαίνουν εύκολα.Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις 1,3,5, και πιο πολύ στην 5 νομίζω που χθες δεν έμπαινε σχεδόν καθόλου..Καμία ιδέα τι μπορεί να κούρεψα; Παίζει να πάθαμε μεγάλη ζημία;Αυτή η δευτέρα δε παλεύεται...
makis106 - Τρι 03 Μάϊ 2011, 21:58:03
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ, οι μαλακές βάσεις επιδεινώνουν τις ιδιοτροπίες του σασμάν ειδικά στην αλλαγή 1ης->2ας.
Στο 6άρι διορθώθηκε κάτι ή παλί τα ίδια Question Rolling eyes
chiefjian - Τρι 03 Μάϊ 2011, 22:07:19
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εκανα test drive το καινουριο παντως και εχει πολυ καλυτερο σασμαν...και με πολυ ωραια κλιμακωση....αλλα εχει παλι την κλασσικη λαστιχενια αισθηση!Αααα...και 1η σε 2α δεν κανει οπως κανουν τα δικα μας!Πηρα βολτα ενα ρου-σου με 70000κμ και το σασμαν του επαιρνε αλλαγη 1ης 2ας....πως γινεται αυτο τι διαφορα εχει με τα δικα μας..?????
Rolling eyes
makis106 - Τρι 03 Μάϊ 2011, 22:36:43
Θέμα δημοσίευσης:
Nομίζω οτι όσο υπάρχουν ντίζες, η λαστιχένια αίσθηση δεν πρόκειται να εξαλειφθεί.
Έκανε κανονική αλλαγή το 6άρι? Καλά ήταν και καινούργιο. Κάποιος που να το έχει καιρό πρέπει να μας πει...
Τα RC απ όσο ξέρω, το ίδιο πρόβλημα έχουν, και η μόνη διαφορά στο σασμάν είναι στο διαφορικό, που δεν παίζει όμως ρόλο στις αλλαγές. Μπορει να φορούσε βάσεις το συγκεκριμένο κ να ήταν προσεγμένο.
chiefjian - Τετ 04 Μάϊ 2011, 04:43:46
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Nομίζω οτι όσο υπάρχουν ντίζες, η λαστιχένια αίσθηση δεν πρόκειται να εξαλειφθεί.
Έκανε κανονική αλλαγή το 6άρι? Καλά ήταν και καινούργιο. Κάποιος που να το έχει καιρό πρέπει να μας πει...
Τα RC απ όσο ξέρω, το ίδιο πρόβλημα έχουν, και η μόνη διαφορά στο σασμάν είναι στο διαφορικό, που δεν παίζει όμως ρόλο στις αλλαγές. Μπορει να φορούσε βάσεις το συγκεκριμένο κ να ήταν προσεγμένο.

Παιζει για το ρου-σου να εχεισ δικιο γιατι το οδηγησα απο σποντα.....οσο φια τισ ντιζες που λες συμφωνω αν και το κουπερ ρ56 εχει φοβεροοοοο σασμαν,εγω καθε φορα που το παιρνω βολτα το λατρευω το σασμαν του....!! Love
mathanas - Τετ 04 Μάϊ 2011, 09:30:34
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως και μενα που δεν ειναι ρου-σου αλλαζει 1 - 2 στο κοφτη χωρις να χει γρατζουνισει ποτε και γενικα ποτε δεν εχει διαμαρτυρηθει σε αλλαγη. Δε βοηθαει για γρηγορες αλλαγες και μου τη σπαει η διαδρομη, ομως αλλαζει κανονικα χωρις διαμαρτυρια απλα δεν εμπνεει για τετοιες αλλαγες....
Απο καινουργιο με τις μαμα βαλβολινες και τωρα που χει total και παλι.
makis106 - Τετ 04 Μάϊ 2011, 15:37:15
Θέμα δημοσίευσης:
Noμίζω οτι οι περισσότεροι πλέον έχουμε περιοριστεί και προσαρμοστεί σε σχετικά γρήγορες και όχι γρήγορες αλλαγές. H Powerflex, οι βαλβολίνες κλπ, απλώς βελτιώνουν την κατάσταση... ειδικά η βάση.
ironman02 - Τετ 04 Μάϊ 2011, 15:58:38
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Noμίζω οτι οι περισσότεροι πλέον έχουμε περιοριστεί και προσαρμοστεί σε σχετικά γρήγορες και όχι γρήγορες αλλαγές.

+1!

Γενικά δεν είχα πρόβλημα και εγώ με την αλλαγή σε δευτέρα, αλλά δεν είχα κάνει νομίζω μέχρι τώρα τόσο hardcore αλλαγή 1ης-2ας.
Είναι και ψιλο σπάνιο να προσπερνάς με αλλαγή από 1η σε 2α.
Συνήθως θα έχεις μια 2α μέσα και θα πηγαίνεις για 3η.

Γενικά δε κάνω και πατήματα από στάση..Αυτά τα λίγα που έχω κάνει ήταν εν κινήσει.

Τώρα που πραγματικά χρειάστηκα να κάνω γρήγορη αλλαγή δε μπήκε ποτέ..

Έτυχα σε ζώο που ανέβαινε βουνό με στροφές και 10 χλμ και πέρασα σε στροφή (ανοιχτή!) και έπρεπε να το κάνω μπαμ μπαμ..Smile)

Το παρακολουθώ λιγάκι τώρα το κιβώτιο μετά το "γκράου" και νομίζω ότι τρώει μερικά κολλήματα αν πάω να κουμπώσω αργά μια ταχύτητα (ταξί mode).

Στο πιο γρήγορο την παίρνει πιο εύκολα. Είδωμεν..Ελπίζω να μη το σακάτεψα..!!
ironman02 - Σαβ 21 Μάϊ 2011, 00:56:57
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά συνεχίζει και μου κάνει νερα..Έχει αποκτήσει μια δυσκολία γενικά το κιβώτιο και το εντοπίζω κυρίως σε 1η,3η,5η.
Μερικές φορες για παράδειγμα η τρίτη σκαλώνει και δε μπορεί να μπει καθόλου.Σα να βρίσκει σε τοίχο.Αφήνω και ξανάπατάω συμπλεκτη, δοκίμαζω ξανά και μπαίνει αφού εχω ρήξει ένα καντήλι πρώτα. Και επίσης εχω την αίσθηση ότι γρατζουναει περισσότερο τώρα.Τα κολληματα τα τρώει πιο πολύ στις αργές αλλαγές.Στις γρήγορες είναι πιο δεκτικό..

Καμία ιδέα ρε παιδιά;Θέλει αναγκαστικά κατέβασμα το κιβώτιο τώρα ή παίζει κ να είναι κάτι πιο απλό; Μήπως και γλιτώσουμε τη 300αρού από το κατέβασμα..Sad
mitsos 306 - Κυρ 22 Μάϊ 2011, 22:55:47
Θέμα δημοσίευσης:
για το θεμα αλλαγη 1η-2η, εχω τεραστιο θεμα, το εχω αφηγηθει σε αλλο τοπικ παλιοτερα, εν ολιγοις,

με το που πηρα το αμαξι εκανε θορυβο και δεν επαιρνε γρηγορα 2α,

μετα απο ταλαιπωρια και δυο αλλαγες σαζμαν(μια ανακατασκευη και ενα ολοκαινουριο απο γαλλια), το προβλημα παραμενει, με αποτελεσμα στην γρηγορη αλλαγη 1η-2η να γρατζουναει,
και να κανει θορυβο παντα, βεβαια ειναι πολυ χαμηλος, τον ακους μονο στο ρελαντι και σταματαει οταν πατησεις συμπλεκτη.

οποτε οτι στησιματα εχω κανει ειναι 2ες ρολαριστες, μην μας μεινει και στο χερι...

το δευτερο σαζμαν αλλαχτηκε στις 3.500 χιλ. τωρα το αμαξι εχει 51.000 και κατα αλλα δεν αντιμετωπιζω καποιο αλλο προβλημα

οσο για το γεγονος οτι βασιζεται στο σαζμαν του 4406 ειναι αληθεια.

επισης ειναι απαραδεκτο το γεγονος οτι

α. το αμαξι δεν βγαινει 6-ταχυτο

β. οτι δεν μπορεις να μακρυνεις την 5η και να κρατησεις και το cruise control
king207cc - Κυρ 22 Μάϊ 2011, 22:58:24
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:

α. το αμαξι δεν βγαινει 6-ταχυτο

βγαινει πλεον
makis106 - Κυρ 22 Μάϊ 2011, 23:01:21
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:

β. οτι δεν μπορεις να μακρυνεις την 5η και να κρατησεις και το cruise control

Και αυτό γίνεται πλέον!
mitsos 306 - Δευ 23 Μάϊ 2011, 08:29:21
Θέμα δημοσίευσης:
και δεν ζητουσα ενα τσουβαλι λιρες...
mechanic - Δευ 23 Μάϊ 2011, 09:26:18
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Τελικά συνεχίζει και μου κάνει νερα..Έχει αποκτήσει μια δυσκολία γενικά το κιβώτιο και το εντοπίζω κυρίως σε 1η,3η,5η.
Μερικές φορες για παράδειγμα η τρίτη σκαλώνει και δε μπορεί να μπει καθόλου.Σα να βρίσκει σε τοίχο.Αφήνω και ξανάπατάω συμπλεκτη, δοκίμαζω ξανά και μπαίνει αφού εχω ρήξει ένα καντήλι πρώτα. Και επίσης εχω την αίσθηση ότι γρατζουναει περισσότερο τώρα.Τα κολληματα τα τρώει πιο πολύ στις αργές αλλαγές.Στις γρήγορες είναι πιο δεκτικό..

Καμία ιδέα ρε παιδιά;Θέλει αναγκαστικά κατέβασμα το κιβώτιο τώρα ή παίζει κ να είναι κάτι πιο απλό; Μήπως και γλιτώσουμε τη 300αρού από το κατέβασμα..Sad

xreiazesai opos kai dipote allagi sygxronize... Rolling eyes
alla i aitia pou sou prokalei to provlima einai i kaki rythmisi, i topothetisi (sigoura eloxevei lathos stin oli egkatastasi) kai o epilogeas sou den einai metadidei sosta tin kinisi sto sasman, ayto einai kai i aitia pou sou exei faei ta sygxronize kai tha synexisei na sta troei oses fores kai an ta allakseis (an den to ftiakseis).

px se filou 207 pou o anthropos den kserei grigori allagi ti simainei,
stin arxi den empaine kala 1i 3i 5i afou tous zitise na rythmisoune tis ntizes, meta den empaine kala 2a 4i Very happy opou kai tou stypise kai ta sygxronize 2as kai 4is.
egine episkevi kai allaxtike genika oloklriro to moxliko systima, apo tote exei isos to poio oraio (gia peugeot Very happy ) se aisthisi sasman.
ironman02 - Δευ 23 Μάϊ 2011, 10:07:11
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
ironman02 έγραψε:

xreiazesai opos kai dipote allagi sygxronize... Rolling eyes
alla i aitia pou sou prokalei to provlima einai i kaki rythmisi, i topothetisi (sigoura eloxevei lathos stin oli egkatastasi) kai o epilogeas sou den einai metadidei sosta tin kinisi sto sasman, ayto einai kai i aitia pou sou exei faei ta sygxronize kai tha synexisei na sta troei oses fores kai an ta allakseis (an den to ftiakseis).

px se filou 207 pou o anthropos den kserei grigori allagi ti simainei,
stin arxi den empaine kala 1i 3i 5i afou tous zitise na rythmisoune tis ntizes, meta den empaine kala 2a 4i Very happy opou kai tou stypise kai ta sygxronize 2as kai 4is.
egine episkevi kai allaxtike genika oloklriro to moxliko systima, apo tote exei isos to poio oraio (gia peugeot Very happy ) se aisthisi sasman.

Ευχαριστώ για την απάντηση Mech! Το υποπτεύθηκα αυτό είναι η αλήθεια, αλλά έτσι όπως τα λές και να αλλάξω τα συγχρονιζέ πάλι θα αποκτήσω το ίδιο πρόβλημα μετά..?

Δηλαδή τι πρέπει να φτιάξω για να μην το ξαναπαρουσιάσει? Πρέπει να αλλαχτεί ολόκληρο το μοχλικό σύστημα που αναφέρεις? Αν μπούν τα ίδια πράγματα πάνω δε θα το ξανακάνει? Έχει τελειώσει και η
εγγύηση και θα πάει ο κούκος αηδόνι με όλα αυτά..Sad Σκέφτηκα μήπως το αφήσω έτσι πρός το παρών και όταν πάω για δίσκους κτλ να το κοίταγα, αλλά ρε γα**το θα αργήσει πολύ ο δίσκος..Sad

Στου φίλου που αλλάχτηκαν όλα αυτά ξέρουμε πόσο πήγε το κόστος? Μου ήρθε εντελώς απρόσμενα αυτή η ζημιά τώρα.. Και το σασμάν = υψηλό κόστος Sad
mechanic - Δευ 23 Μάϊ 2011, 12:09:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ok min se pairnei apo kato...

Gia arxi pas kai zitas monaxa na sou rytmisoune tis ntizes kai (an den exeis allaksei) na allakseis valvolines.
Kai stin poreia vlepeis pos tha pane ta pragmata.
Mias kai den eisai egkyisi den einai aparaitito na ta kaneis ola mazi. Kai an ekei pou tha to pas kseroune kai gnorizoun ti prepei na kanoun toulaxisto tha stamatiseis na "vriskeis toixo" kathe fora pou allazeis taxytita. Opote me to gratzounisma ton sygxronize an den allazeis tis taxytites grigora tha mporeseis na syziseis arketo kairo mazi tous.
(san na eisai me gkomena pou den poly-goustareis alla tin kratas mexri na vreis kati kalytero... Very happy )
ironman02 - Δευ 23 Μάϊ 2011, 12:41:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία..Αυτό θα κάνω. Αν καταφέρω να μη βρίσκω τοίχο θα είναι καλά..Βαλβολίνες έχω αλλάξει οπότε οκ.

Το γα**το είναι ότι πρώτη φορά μου έκανε "γκράου" το κιβώτιο, αλλά φαίνεται ότι ήταν βαρβάτο και ψιλοσακατεύτηκε.Sad Μια φορά και καλή..

Είναι σαν γκόμενα που τη γουστάρεις αλλά έχει σπασμένη μύτη από μαλλιοτράβηγμα! Very happy

Σε περίπτωση που κάνω κάποια στιγμή επισκευή, ξέρεις αν στο φίλο σου αλλάξανε τα εξαρτήματα με τα ίδια? Γιατί αν είναι να αλλάξουν όλο το μοχλικό σύστημα με τα ίδια και μετά να πάθει το ίδιο πρόβλημα δεν έχει νόημα. Τσάμπα λεφτά.. Rolling eyes

Thanks πάντως!
mechanic - Δευ 23 Μάϊ 2011, 20:43:36
Θέμα δημοσίευσης:
Koita, ti pragmatika allaksane den ksero...
theoritika ta allaksane ola mias kai itan egkiisi, opote isos na lene kai alitheia. me sigouria den mporo na sou apantiso.
Pantos ayto to sasman exei to eksis paradokso....

eno einai teras antoxis, (prin agoraso to lemanaki) eixa kanei kathe filotimi prospatheia se ena test drive na spaso to sasman kai den ta katafera... opote ayto itan kai to teleytaio test oste na paro approval apo ton eayto mou kai na agoraso pezo.
Sta dyo xronia kai kati pou to exo tora pia den exo akousei oute exo niosei "gratzounisma" i kati allo... den kontraro vevaia sxedon pote (kai otan to kano oi allages mou den einai oi poio grigores pou mporo na kano, alla xestika.... Very happy kai na me perasei kapoios allos pou pithanon na tou evgaina ligo mprosta an allaza grigora)
Vevaia otan strivo den skeftomai poso grigrora i arga na allakso taxytita ekei allazo me to rythmo pou allazoume taxytites otan eimaste me to esp ektos kai ta lastixa na tsirizoun synexomena...
Mexri edo ola ok.

Apo tin alli se amaksi filou evgale provima copy paste opos to perigrafeis.
kai to ga**to einai oti to sasman tou itan entaksei alla tin akouse apo tis "lathos theseis" pou edine o epilogeas...
to poio pithano pou paei to myalo mou einai kapoia astoxia (fthino) ylikou
Episis kalou kakou rikse kai mia matia stis vaseis sou oti einai oles ok, kai den exeis kapoia pou na mazevei ypografes...
ironman02 - Δευ 23 Μάϊ 2011, 21:01:07
Θέμα δημοσίευσης:
Το γα**το είναι ότι και εμένα μέχρι τώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Και εγώ όμως δεν έκανα ποτέ κάφρικες αλλαγές. Μια φορά χρειάστηκε να κάνω, γιατί ήταν λίγο επικίνδυνη η προσπέραση που επιχείρησα και τα είδε όλα..

Μάλλον η "ευαισθησία" θα προυπήρχε, απλά εγώ δε το είχα ζορίσει μέχρι τώρα σε τέτοιο σημείο ώστε να φανεί.
mechanic - Δευ 23 Μάϊ 2011, 21:15:36
Θέμα δημοσίευσης:
Den thelo na to paikso meta Xriston profitis,
alla ena kainourgio amaksi meta tis 20 protes ores tou strosimatos, prepei na to zoriseis, kai meta tis 30 na to lioseis.
An kati den paei kala pistepse me tha fanei....

An prokeitai gia metaxeiro, ekei den exeis alli epilogi apo to na to zoriseis sto test drive (an exeis dynatotita fysika).

Den ekanes kati lathos, apla isoun ligo atyxos.
Des ayta pou sou eipa kai isos etsi exeis kataferei na glytoseis ta xeirotera (apo oikonomikis apopseos).
ironman02 - Δευ 23 Μάϊ 2011, 21:49:03
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
Den thelo na to paikso meta Xriston profitis,
alla ena kainourgio amaksi meta tis 20 protes ores tou strosimatos, prepei na to zoriseis, kai meta tis 30 na to lioseis.
An kati den paei kala pistepse me tha fanei....

An prokeitai gia metaxeiro, ekei den exeis alli epilogi apo to na to zoriseis sto test drive (an exeis dynatotita fysika).

Den ekanes kati lathos, apla isoun ligo atyxos.
Des ayta pou sou eipa kai isos etsi exeis kataferei na glytoseis ta xeirotera (apo oikonomikis apopseos).

Δίκιο έχεις μάλλον. Ίσως έπρεπε να το είχα ζορίσει πιο πολύ..

Μολίς βρώ λίγο χρόνο θα το αφήσω να του ρίξουν μια ματιά να δούμε τι μπορεί να γίνει.

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις συμβουλές Thumb Left
ironman02 - Τρι 24 Μάϊ 2011, 11:12:03
Θέμα δημοσίευσης:
Πέρασα από την αντιπροσωπεία και το κάνανε μια βόλτα και μου είπαν ότι το πρόβλημα απ’ότι φαίνεται είναι από μέσα από το κιβώτιο (ο επιλογέας ή κάτι άλλο) και ότι πρέπει να ανοιχτεί για να δουν περεταίρω τι μπορεί να φταίει. Ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να ρυθμιστούν οι ντίζες ή κάτι άλλο έτσι ώστε να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση και ήταν αρνητικοί. Λέει δε μπορεί να γίνει κάτι με αυτά. Θα πρέπει να κατέβει να το δουν.

Ρώτησα και αν με καλύπτει καθόλου η εγγύηση (έχει λήξει εδώ και 3-4 μήνες) και μου είπαν ότι μόνο σε περίπτωση που βγει πολύ μεγάλο το κόστος μπορούν να κάνουν μια αίτηση στα κεντρικά στη Peugeot μήπως και κάνει μια καλή έκπτωση.

Τους είπα ότι θα το σκεφτώ. Λέω να το αφήσω έτσι προς το παρών και στο μέλλον αν χειροτερέψει βλέπουμε..Πολύ φοβάμαι ότι αν τους το αφήσω μπορεί να αλλάξουν κανένα συγχρονιζέ και μετά να ξανακάνει τα ίδια και εγώ εν τω μεταξύ να έχω δώσει κανα 600άρι και να πρέπει να ξανακατέβει μετά.. Τα 2 χρόνια εγγύηση είναι πάρα πολύ λίγα τελικά..
mechanic - Τρι 24 Μάϊ 2011, 11:42:44
Θέμα δημοσίευσης:
καλα... επειδη βλεπω οτι εχεις ψιλομπλεξει....

πηγαινε το στην ντακαρ, πες τους οτι εισαι απο εμενα (Θανασης ο μηχανικος που δουλευει στο εξωτερικο με το ασπρο λεμαν) και ζητα τους να σου ρυθμισουν τις ντιζες.
Δεν θα γινει κανα θαυμα, αλλα τουλαχιστο να βελτιωθει η κατασταση, μεχρι να εχεις χρηματα στην ακρη.
και οταν με το καλο εχεις χρηματα ψαξε καπου αλλου να το πας για επισκευη. Το να λες στον πελατη οχι δεν δοκιμαζω την ταδε η τη δεινα λυση που του προτεινεις (γιατι ειναι χρονοβορο/μπελας και αν δεν ξερουν θα κανουν μαλ***α που πρεπει να τη διορθωσουνε μετα) Δεν ειναι επαγγελματικη συμπεριφορα. Γιατι εσυ να πληρωσεις μισο η ενα μηνιατικο σου? γιατι αυτοι βαριουνται η δεν ξερουν να κανουν τη δουλεια τους????

(μην βγει καμια τσουτσου να πει οτι κανω διαφημιση, καποια στιγμη πρεπει να μαθουμε να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους... Evil τα εχω παρει ρε φουστη μου, το παληκαρι δεν βρισκει στο δρομο το μηνιατικο του... το δουλευει και θα στερηθει καποια πραγματα απο την καθημερινοτητα του για να φτιαξει κατι που στην πραγματικοτητα ειναι απο το εργοστασιο κατασκευαστικο προβλημα. και οχι γιατι ειναι καβλωμενος φον κουλεμπεργκ που αλλαζει με τους αγκωνες τις ταχυτητες. Γιατι να πληρωνει μαλ***ες αλλωνων?)
ironman02 - Τρι 24 Μάϊ 2011, 12:47:03
Θέμα δημοσίευσης:
Και το κακό Θανάση είναι ότι οι περισσότεροι κάπως έτσι είναι. Δεν ασχολούνται και απλά προσπαθούν να κάνουν ότι τους βολεύει/συμφέρει περισσότερο.
Μόνο αν ήταν το δικό τους αμάξι θα έκαναν το κάτι παραπάνω.. Έχω επισκεφτεί 2-3 διαφορετικές αντιπροσωπείες τα 2 χρόνια και κάτι που το έχω γιατί από καμία δεν είχα μείνει ευχαριστημένος. Στη μια μου είχαν τραβήξει ένα σωληνάκι και έχανε το ψυγείο νερό και έμεινα στη μέση του δρόμου, στην άλλη μου γρατζουνίσανε τα φανάρια και στη τρίτη μου γρατζουνίσανε το εσωτερικό και είχαν βρει και κάπου μπροστά με τον προφυλακτήρα. Αυτό δείχνει αδιαφορία.
Άσε που δεν έχω ιδέα αν τελικά αλλάξανε αυτά που έπρεπε..

Ευχαριστώ για τη πληροφορία πάντως. Τα καλά πρέπει να τα μοιραζόμαστε! Θα προσπαθήσω να πάω μια βόλτα από εκεί, αλλά μου πέφτει λίγο μακριά και θα πρέπει να κανονίσω να πάρω άδεια μια μέρα. Οι ώρες των συνεργείων δε βολεύουν καθόλου ρε μαμώτο..Έπρεπε να είναι και Σάββατα ανοιχτά! Smile
mitsos 306 - Τρι 24 Μάϊ 2011, 23:45:39
Θέμα δημοσίευσης:
ολες οι αντιπροσωπειες το ιδιο ειναι ...
εγω θεσσαλονικη εγινα μαλλια κουβαρια με την laion...
Vini - Τετ 25 Μάϊ 2011, 07:45:43
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
...Τα 2 χρόνια εγγύηση είναι πάρα πολύ λίγα τελικά..

Όταν εγώ το έλεγα αυτό, όλοι έπεσαν και με έφαγαν εδώ μέσα που έκανα επέκταση εγγύησης μαζί με την παραγγελία. Ευτυχώς (για μένα) η εγγύηση μου ισχύει μέχρι το 2013.

Ελπίζω να βγάλεις γρήγορα άκρη με το πρόβλημα και κυρίως με το δυνατότερο χαμηλό κόστος.
ironman02 - Τετ 25 Μάϊ 2011, 09:40:13
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το αφήσω έτσι προς το παρών και βλέπουμε (εκτός αν γίνει κάτι με τις ντίζες και βελτιωθεί λιγάκι). Αν δώ ότι κάποια στιγμή δε παλεύεται θα δικιμάσω να το φτιάξω.

Και εγώ ήθελα να κάνω επέκταση, αλλά η αντιπροσωπεία που το πήρα δεν είχε αυτή την επιλογή. Είχα βρεί μια στο κερατσίνι που έκανε, αλλά φαγώθηκε ο father να το πάρω από τον "γνωστό" ο οποίος μετά από λίγο έκλεισε.. Rolling eyes.
Vini - Τετ 25 Μάϊ 2011, 10:19:05
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
... να το πάρω από τον "γνωστό" ο οποίος μετά από λίγο έκλεισε.. Rolling eyes.

Ποιος έκλεισε; Shocked
ironman02 - Τετ 25 Μάϊ 2011, 10:24:32
Θέμα δημοσίευσης:
H peugeot που ήταν πάνω στη Πεντέλης στα βριλήσσια-μελίσσια (δε ξέρω τι πιάνεται). Penteli car center νομίζω λεγόταν.
Vini - Τετ 25 Μάϊ 2011, 10:34:42
Θέμα δημοσίευσης:
α, ναι. Η εμπορία που ήταν κοντά στην παλιά ναυτική βάση, στα Μελίσια.
Είχα πάει εκεί δυο-τρεις φορές, πριν πολλά χρόνια με το 206.

Παλιά λεγόταν Κανελλής αν θυμάμαι καλά...
ironman02 - Δευ 30 Μάϊ 2011, 17:54:12
Θέμα δημοσίευσης:
Θα με τρελάνει αυτό το κιβώτιο ρε παιδιά..

Σήμερα έτσι ξαφνικά λειτουργούσε απίστευτα καλά. Ούτε κολλήματα ούτε τίποτα. Η τρίτη που σκάλωνε συχνά και γρατζουνούσε, σήμερα έμπαινε πιο γλυκά και απ΄όταν ήταν καινούργιο..

Όλες γενικά έμπαιναν πολύ πιο εύκολα και γλυκά και δε μου σκάλωσε ούτε μια φορά. Λες και πήγε κάποιος με το μαγικό ραβδάκι και το έκανε καλά.

Θα το παρατηρήσω βέβαια από εδώ και πέρα γιατί μπορεί πάλι να "κυλήσει" στα γνώριμα σκαλώματα αλλά μου έκανε τρελή εντύπωση. Τι στο διάολο? Δε καταλαβαίνω..Αν είναι δυνατόν! Μακάρι να μείνει έτσι. Φτού φτού μη το ματιάσω!Very happy
Pughell - Δευ 30 Μάϊ 2011, 20:39:07
Θέμα δημοσίευσης:
Κατι με τον δισκο ή με το πλατο λογικα...
makis106 - Δευ 30 Μάϊ 2011, 20:39:09
Θέμα δημοσίευσης:
Κλασική περίπτωση Peugeot-αυτοίασης Exclamation
ironman02 - Δευ 30 Μάϊ 2011, 21:07:06
Θέμα δημοσίευσης:
Μακάρι να είναι αυτοίαση! Για να δούμε πόσο θα κρατήσει..! Rolling eyes
rallaki-1 - Δευ 30 Μάϊ 2011, 21:13:29
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Θα με τρελάνει αυτό το κιβώτιο ρε παιδιά..

Σήμερα έτσι ξαφνικά λειτουργούσε απίστευτα καλά. Ούτε κολλήματα ούτε τίποτα. Η τρίτη που σκάλωνε συχνά και γρατζουνούσε, σήμερα έμπαινε πιο γλυκά και απ΄όταν ήταν καινούργιο..

Όλες γενικά έμπαιναν πολύ πιο εύκολα και γλυκά και δε μου σκάλωσε ούτε μια φορά. Λες και πήγε κάποιος με το μαγικό ραβδάκι και το έκανε καλά.

Θα το παρατηρήσω βέβαια από εδώ και πέρα γιατί μπορεί πάλι να "κυλήσει" στα γνώριμα σκαλώματα αλλά μου έκανε τρελή εντύπωση. Τι στο διάολο? Δε καταλαβαίνω..Αν είναι δυνατόν! Μακάρι να μείνει έτσι. Φτού φτού μη το ματιάσω!Very happy

Και εμένα μια είναι πάραπολυ καλό και μια είναι χάλια!! Δεν υπαρχει περίπτωση να είναι δίσκος ή κατι παρόμοιο.. Κατι με τις ντίζες παίζει ή κατι με τις βασεις της μηχανής. Απλά κανένας μηχανικός δεν καθεται να ασχοληθει για να το βρει.. Ολοι λένε την μαλ***α τους και μεχρι εκεί. Παντως δεν πιστευω σε καμια περιπτωση πως φταίει το κιβωτιο.
Εμενα μου έχουν ανοιξει το κιβωτιο 3 φορες και μια φορά έγινε αντικατάσταση και ΤΙΠΟΤΑ!
N207r - Τρι 25 Οκτ 2011, 14:02:46
Θέμα δημοσίευσης:
κ το δικο μ τα ιδια γρατζουναει απο 1η σε 2α οταν εχει φουσκοσει για τα καλα η 1η (μαμα ειναι) ενα απογευμα που παταγα με ενα cupra dsg μαμηθηκε ο διας οσπου το εκανε κ σε απλα γρηγορη αλλαγη..
σημερα το παω αντιπ/πια κ στο δρομο που εκανα κατι καγκουρικες αλλαγες δεν εκανε κιχ..
μονο 1η σε 2α απο εκει κ μετα αλλαζει σαν dsg που λεει ο λογος..
τα μαστορια μου ειπαν χωρις δευτερη κουβεντα για επισκευη σασμαν τι να κανω ρε παιδια να το αφησω ετσι? η να του κανω επισκευη? στις 11/11 τελος η ςγγυηση οτι κανω τωρα.. α.. βαλβοληνες εχω αλλαξει στα 30.000 κ τωρα εχω 33.000..
MEMsound - Τρι 25 Οκτ 2011, 16:52:44
Θέμα δημοσίευσης:
αν παιζει να επισκευαστει δωρεαν ή εστω με λιγοτερο κοστος οσο εισαι στην εγγυηση το κανεις τωρα...
και μαζι (ακριβως μετα την επισκευη/ληξη εγγυησης) δρομολογηγεις το σενιαρισμα των βασεων του μοτερ σου...
θα δεις αρκετη διαφορα... (βλ σχετικο τοπικ περι βασεων)
grpts - Τετ 26 Οκτ 2011, 15:22:54
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
κ το δικο μ τα ιδια γρατζουναει απο 1η σε 2α οταν εχει φουσκοσει για τα καλα η 1η (μαμα ειναι) ενα απογευμα που παταγα με ενα cupra dsg μαμηθηκε ο διας οσπου το εκανε κ σε απλα γρηγορη αλλαγη..
σημερα το παω αντιπ/πια κ στο δρομο που εκανα κατι καγκουρικες αλλαγες δεν εκανε κιχ..
μονο 1η σε 2α απο εκει κ μετα αλλαζει σαν dsg που λεει ο λογος..
τα μαστορια μου ειπαν χωρις δευτερη κουβεντα για επισκευη σασμαν τι να κανω ρε παιδια να το αφησω ετσι? η να του κανω επισκευη? στις 11/11 τελος η ςγγυηση οτι κανω τωρα.. α.. βαλβοληνες εχω αλλαξει στα 30.000 κ τωρα εχω 33.000..

Φιλε μου πηγαινε στην αντιπροσωπεια που το αγορασες να σου αλλαξουν συγχρονιζε 1ης - 2ης το καλυπτει η εγγυηση , και μη σου πουνε μαλ...ιες , ειναι κατασκευαστικο προβλημα και το ξερουν καλα πλεον και παρε και βαλε βαλβολινες ELF NFP , πηγαινε οσο εχεις την εγγυηση ακομα γιατι αλλιως δεν προκειται να στρωσει ..!
N207r - Πεμ 27 Οκτ 2011, 12:11:54
Θέμα δημοσίευσης:
εχω βαλει τις nfp παρολα αυτα τπτ..
το καλο ειναι οτι δεν μου εφεραν αντιρηση στο να μου αλλαξουν σηχρονηζε κ κομπλερ 2αρας χωρις λευτα ελπιζω να στροσει μετα..
ironman02 - Πεμ 27 Οκτ 2011, 12:22:47
Θέμα δημοσίευσης:
Θα έπρεπε και αυτό να το περνάνε στην εγγύηση και ας έχει λήξει αν είναι κατασκευαστικό πρόβλημα. Όπως συμβαίνει με το esp.

Και εγώ είχα θέμα αλλά τώρα σαν να έχει ψιλοστρώσει μόνο του. Θέλω να δώ τώρα με τα κρύα αν θα ξανακάνει τα ίδια, γιατί με το που καλοκαίριασε και ανέβηκε η θερμοκρασία έφτιαξε.
N207r - Τετ 02 Νοέ 2011, 15:28:26
Θέμα δημοσίευσης:
σημερα πηρα το ραλλακι μ με αλλαγμενο το συχρονιζε 2ας στα πλαισια της εγγυησης..
δε δοκιμασα αν την τριζει το αφηνω να στρωσει πρωτα..
επι την ευκαιρια αλλαξα κ γραναζι 5ης με το 44ρι χωρις να πληρωσω εργασια..
SαλιγκαρAKIS - Παρ 04 Νοέ 2011, 17:21:45
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
σημερα πηρα το ραλλακι μ με αλλαγμενο το συχρονιζε 2ας στα πλαισια της εγγυησης..
δε δοκιμασα αν την τριζει το αφηνω να στρωσει πρωτα..
επι την ευκαιρια αλλαξα κ γραναζι 5ης με το 44ρι χωρις να πληρωσω εργασια..

Ποιά αντιπροσωπεία είναι αυτή να την έχουμε στα υπόψιν μας γιατί δέν κάνουν και πολλές τέτοιες "χάρες"! Very happy
N207r - Παρ 04 Νοέ 2011, 21:49:46
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι επαρχία κκορινθο κυρκας λέγετε κ μού λέει δέν του έχει ξανατυχει κάτι παρόμοιο
MEMsound - Σαβ 05 Νοέ 2011, 09:01:27
Θέμα δημοσίευσης:
απ την στιγμη που σου ανοιξαν το κιβωτιο "εντος εγγυησης" το να σου βαλουν το Χ η το Ψ γραναζι 5ης δεν εχει διαφορα στο κοστος συναρμολογησης.
αντι να βαλουν στην θεση του το Χ εβαλαν το Ψ. Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες