coyote έγραψε: |
Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν ξεκινάει το αυτοκίνητο απο κρύο. Το αυτοκίνητο ρετάρει, έχει πολύ πλούσιο μείγμα (φαίνεται κι απο την εξάτμιση), μπουκώνει, και πάει να σβήσει στα πατήματα του γκαζιού (αν και δεν σβήνει). Μερικές φορές στο πάτημα του γκαζιού δουλεύει 3κύλινδρο. Δεν ανάβει η ένδειξη check engine ούτε για μια στιγμή, και το περίεργο είναι πως μόλις η θερμοκρασία νερού ανέβει λίγο (περάσει το 1/4) όλα δια μαγείας εξαφανίζονται, και το αυτοκίνητο δουλεύει ρολόι... Αναφέρω πως μέσα στο τελευταίο 6μηνο πριν την εμφάνιση του προβλήματος είχαν γίνει τα εξής, κατα χρονολογική σειρά: - Αλλαγή τρόμπας βενζίνης (τότε άναβε και το check engine) - Αλλαγή πολλαπλασιαστή (τότε συνέχισε να ανάβει το check engine, ώσπου τελικά η αλλαγή έγινε αφού μείναμε στον δρόμο) Λίγο πρίν εμφανιστεί το πρόβλημα: - Service, στο οποίο ρυθμίστηκαν και οι βαλβίδες Αφού εμφανίστηκε: - Αλλαγή αισθητήρα λ - Αλλαγή MAP - Μέτρηση συμπίεσης κυλίνδρων (όπου τελικά δεν υπήρχε πρόβλημα) Αναφέρω όλα τα παραπάνω, ώστε να μπορέσετε να με βοηθήσετε καλύτερα. Έχω χάσει εμπιστοσύνη στους μηχανικούς πιά. Πριν μείνω απο πολλαπλασιαστή τελικά, είχα φάει το κεφάλι του μηχανικού μήπως φταίει ο πολλαπλασιαστής που ανάβει το check, κι η απάντηση του ήταν "αποκλείεται! Ο πολλαπλασιαστής δεν κάνει 'κοψίματα', σε αφήνει μια και καλή". Κι ο συγκεκριμένος ήταν και αγωνιζόμενος με 106(...) και θεωρητικά παντογνώστης των 106... Ο τελευταίος μηχανικός που το πήγα, μια μου λέει αποκλείεται να είναι τα μπεκ, μια μου λέει μπορεί τελικά να είναι τα μπέκ, μπορεί να είναι και η ψυχρής εκκίνησης, μπορεί να είναι και ο εγκέφαλος(!). Ήμαρτον πιά! Δεν θέλω να βγώ off topic, αλλα με πήρε η μπάλα... Προσωπικά, 3 πράγματα μου έχουν κολλήσει σαν πιθανές αιτίες. Μπεκ (βουλωμένο), αισθητήρας ψυχρής εκκίνησης (μιας και μόλις ζεσταθεί λίγο σταματάει το πρόβλημα), και βηματικό μοτέρ. Αφήνω εκτός την ρύθμιση που έγινε στις βαλβίδες, αλλά περιμένω τις δικές σας γνώσεις... * Sorry για το μεγάλο post, αλλα αναφέροντας όλα τα παραπάνω πιστεύω πως γλυτώνουμε άσκοπα post ερωτήσεων... |
Touristas έγραψε: |
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΨΥΧΡΗΣ τα καινούργια μοτέρ. Υπάρχει η βαλβίδα θερμοκρασίας νερού του εγκεφάλου. Από αυτή ο εγκέφαλος διαβάζει συνέχεια και ξέρει την θερμοκρασία του κινητήρα και ανάλογα κανονίζει το ρελαντί , ψεκασμό κτλ. |
coyote έγραψε: | ||
Όταν είχα τα προβλήματα με το check engine, τοτε δηλαδή που η αιτία ήταν ο πολλαπλασιαστής, είχε αλλαχθεί η βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης με μια μεταχειρισμένη για δοκιμή. Το θυμάμαι σίγουρα, γιατι την είχε αναφέρει με αυτή την ονομασία... Ούτως ή άλλως το μοτέρ το δικό μου είναι μονόφυσο κι όχι τρίφυσο. Μπορεί αυτό που λες να ισχύει στα μοντέλα μετά το 2000 με τους δύο λ. Στο λέω γιατι και πρίν απο 2 εβδομάδες που το συζήταγα με έναν άλλο μηχανικό, ως βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης την ανέφερε. |
drdino έγραψε: |
Tι είναι αυτό καλέ; Turbocompressorατο; ![]() |
brnklsmr έγραψε: |
Πρωτον ευχαριστω για τις οδηγιες!
Ο MAP τελικα στο δικο μου έιναι στα στην αριστερη πλευρά της εισαγωγής. Ένα καθάρισμα σε αυτον και με αλλαγή στην βαλβιδα θερμοκρασιας (την πρασινη στην κατω δεξια γωνία του μοτερ όπως το κοιτας) όλα εφτιαξαν!!!! Εφτιαξαν τουλαχιστον προς το παρον καθως με την βενζινη εκει που εχει φτασει καβαλαω πιο συχνα την μηχανη.... Μολις εχω νεωτερα τηα ενημερωσω! Ευχαριστω σας όλους! |