DIMIP έγραψε: |
παιδια δεν μου πεφτει λογος σε αυτο το forum (ουτε admin ουτε υπευθυνος) αλλα μηπως θα ηταν καλυτερα οταν παει να ξεφυγει η συζητηση και το θεμα αλλαζει να ανοιγουμε ενα νεο topic?
παραδειγμα εδω που ενω μιλουσαμε για τεκμηρια ξαφνικα το γυρισαμε στις βενζινες και τα πετρελαια. εσεις τι λετε? vini, sidobre (kai oi alloi -den jero pios einai ypeythino poy) ti λεte? |
206Tomcat έγραψε: |
H απλή αμόλυβδη έχει 96 οκτάνια , η super 98 ενώ η V-power 100 |
Δεν ξέρω αν κανείς εδώ χρησιμοποιεί V-power πάντως αν υπάρχει κάποιος θα ήταν καλό να μας γράψει τις εντυπώσεις του από την χρήση της.Εγω προσωπικά δεν την χρησιμοποιώ λόγο του low budget φοιτητή αλλά έχω ακούσει ότι μετά από 5-6 γεμίσματα βλάπεις φοβερή διαφορά στο αμάξι. |
Φίλε Sidorde τελικά το έψαξα λίγο παραπάνω το θέμα σχετικά με τα οκτάνια των αμόλυβδων βενζινών.Η απλή αμόλυβδη έχει 95 οκτάνια «πρακτικά» ενώ η super αμόλυβδη έχει 98! |
Oι βενζίνες αποτελούν μίγματα αρωματικών υδρογονανθράκων με σημαντικότερο ίσως συστατικό το βενζόλιο . |
Το καύσιμο εισέρχεται στο θάλαμο καύσης του κινητήρα συμπιέζεται από το έμβολο , το οποίο με την ανάφλεξη εκτονώνεται και δίνει την κίνηση (αν θυμάμαι καλά). |
Αντώνης έγραψε: |
Στην γερμανια που ημουνα ειδα σε ενα βενζιναδικο της shell αφισα που ελεγε 100 οκτανια.οι εκδοχες ειναι δυο
1.δεν εχει κυκλοφορησει στην ελλαδα 2.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η 99+ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ 100. Μαλλον το πρωτο νομιζω οτι ειναι ![]() ![]() |