PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις - Ιδέα για την Λέσχη

SnakeMJK - Σαβ 01 Σεπ 2007, 12:39:14
Θέμα δημοσίευσης: Ιδέα για την Λέσχη
Η συγκεκριμένη ιδέα μου ήρθε πριν καμια βδομάδα και γενικά την επεξεργαζόμουν στο μυαλό μου... Το πράμα έχει ως εξής. Δημιουργούμε μέσα στο χώρο της λέσχης κάτι σαν "βιβλιοθήκη υλικών", εγώ το χω στο μυαλό μου σαν πολλά τετράγωνα στον τοίχο όπου θα μπορούν να χωρέσουν πράγματα όπως εξατμίσεις, αμορτισέρ, ελατήρια κλπ, καθώς και μερικά παραλληλόγραμμα κουτιά για τις αντιστρεπτικές και άλλα υλικά με παρεμφερές σχήμα Razz Η ιδέα είναι αν κάποιος πουλάει κάτι, να μπορεί να το τοποθετεί σε αυτή την "ντουλάπα", να βάζει και ένα ταμπελάκι από κάτω με την τιμή και να περιμένει. Αν κάποιος θέλει να αγοράσει κάτι, θα δίνει τα χρήματα στην λέσχη και έπειτα κάποιος υπεύθυνος της λέσχης θα στέλνει ΠΜ στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ότι πουλήθηκαν τα πράγματα. Για τον όλο κόπο κλπ να μένει στη λέσχη ένα ποσοστό των χρημάτων, πχ 20%. Έτσι, θα έχουμε κάτι σαν motorsport διακόσμηση στην λέσχη και θα βγαίνουν και κάποια έσοδα. Την δημιουργία της συγκεκριμένης ντουλάπας μπορούμε να την κάνουμε και μόνοι μας φαντάζομαι... Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Αυτά Razz Razz Razz
MEMsound - Σαβ 01 Σεπ 2007, 12:47:01
Θέμα δημοσίευσης:
1ον και κύριο (για να ξεκινάμε να συζητάμε)
θα πρέπει ότι εκτίθετε να είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ...

2ον
Ποιοί θα αναλάβουν την κατασκευή? Μάλλον για βιτρίνα μιλάμε και όχι για ντουλάπα...

3ον εγώ δεν διαφωνώ, αρκεί να λυθούν τα 2 παραπάνω.
fynos - Σαβ 01 Σεπ 2007, 12:48:38
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμμμμ ο χώρος δεν είναι και τόσο μεγάλος για να τον στενέψουμε και άλλο !
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Σαβ 01 Σεπ 2007, 12:57:51
Θέμα δημοσίευσης:
Να ξεσαβουρώσουμε τις αποθήκες μας και να σαβουρώσουμε τη λέσχη???

Πόσο καιρό λεγαμε να φύγουν τα πράγματα που είχαν αφήσει κάποια παιδιά........

Και το forum μια χαρά εξυπηρετεί τις αγοραπωλησίες
DimiP - Σαβ 01 Σεπ 2007, 15:20:25
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ιδέα για την Λέσχη
SnakeMJK έγραψε:
Η συγκεκριμένη ιδέα μου ήρθε πριν καμια βδομάδα και γενικά την επεξεργαζόμουν στο μυαλό μου... Το πράμα έχει ως εξής. Δημιουργούμε μέσα στο χώρο της λέσχης κάτι σαν "βιβλιοθήκη υλικών", εγώ το χω στο μυαλό μου σαν πολλά τετράγωνα στον τοίχο όπου θα μπορούν να χωρέσουν πράγματα όπως εξατμίσεις, αμορτισέρ, ελατήρια κλπ, καθώς και μερικά παραλληλόγραμμα κουτιά για τις αντιστρεπτικές και άλλα υλικά με παρεμφερές σχήμα Razz Η ιδέα είναι αν κάποιος πουλάει κάτι, να μπορεί να το τοποθετεί σε αυτή την "ντουλάπα", να βάζει και ένα ταμπελάκι από κάτω με την τιμή και να περιμένει. Αν κάποιος θέλει να αγοράσει κάτι, θα δίνει τα χρήματα στην λέσχη και έπειτα κάποιος υπεύθυνος της λέσχης θα στέλνει ΠΜ στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ότι πουλήθηκαν τα πράγματα. Για τον όλο κόπο κλπ να μένει στη λέσχη ένα ποσοστό των χρημάτων, πχ 20%. Έτσι, θα έχουμε κάτι σαν motorsport διακόσμηση στην λέσχη και θα βγαίνουν και κάποια έσοδα. Την δημιουργία της συγκεκριμένης ντουλάπας μπορούμε να την κάνουμε και μόνοι μας φαντάζομαι... Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Αυτά Razz Razz Razz

20% ;;;;

βλεπω τη βιτρινα να την κοσμουν ωραιοτατες αραχνες

(και συγγνωμη δηλαδη...)
brz20 - Σαβ 01 Σεπ 2007, 15:47:01
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως ομως πρεπει να σκεφτητε το θεμα εφορια.
Δεν ξερω τι παιζει αλλα μηπως ειναι λιγο παρανομο η εκθεση αντικειμενων με σκοπο την πωληση ενω το καταστημα δεν εχει αυτην την ιδιοτητα.
SnakeMJK - Σαβ 01 Σεπ 2007, 23:19:08
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά μια ιδέα έριξα Razz
Και το ποσοστό 20% το είπα εντελώς τυχαία...
gonakinen - Κυρ 02 Σεπ 2007, 00:05:19
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά έκανες ...

Απλά επειδή λόγω χώρου ίσως είναι αδύνατον (γιατι φαντάσου να φέρω κι εγώ 2 αμάξια ανταλλακτικά που έχω για σκότωμα τι θα γίνει..).

Επειδή όμως σα βάση ιδέας είναι καλή, μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο που έχουμε κανει κι εμείς στη λέσχη.

Σε συγκεκριμένο σημέιο υπάρχει πίνακας ανακοινώσεων , στον οποίο οι υποψήφιοι πωλητές βάζουν σε φώτο την πραμάτεια τους.. Wink
brz20 - Κυρ 02 Σεπ 2007, 01:02:06
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο πιο πρακτικο ακουγετε.
Απλα η οπτικη επαφη μπορει να πιασει και κανεναν ξεμπαρκο πελατη.
Καταλαβαινετε τι εννοω.
underage - Σαβ 08 Σεπ 2007, 22:42:24
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Μηπως ομως πρεπει να σκεφτητε το θεμα εφορια.
Δεν ξερω τι παιζει αλλα μηπως ειναι λιγο παρανομο η εκθεση αντικειμενων με σκοπο την πωληση ενω το καταστημα δεν εχει αυτην την ιδιοτητα.

Συμφωνώ απόλυτα, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, ακόμα και εάν δεν "υπάρξει" κάποιο ποσοστό κέρδους για το club Scratch
brz20 - Κυρ 09 Σεπ 2007, 13:08:51
Θέμα δημοσίευσης:
Τα ελεγα εγω.Δεν τα 'λεγα?
Laughing Laughing Laughing
Κσπου βεβαια το ειχα ακουσει.
Δεν ξερω πως ακριβως το λενε στην γλωσσα των εφοριακων.
"Διπλη ιδιοτητα" καπως ετσι.
underage - Κυρ 09 Σεπ 2007, 14:31:44
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Δεν ξερω πως ακριβως το λενε στην γλωσσα των εφοριακων.
"Διπλη ιδιοτητα" καπως ετσι.

Όταν αγοράζεις κάτι (από αέρα κοπανιστό έως διαστημόπλοιο) ο πωλητής πληρώνει στο κράτος ΦΠΑ, το οποίο εισπράττει από τον αγοραστή. Αν ο αγοραστής είναι έμπορος που έχει σκοπό την μεταπώληση, με την σειρά του όταν το πουλήσει θα αποδώσει το ΦΠΑ στην εφορία, το οποίο στην ουσία πληρώνει ο τελικός καταναλωτής.

Το club είναι οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν έχει κέρδη επιτιδεύματος, τα εσοδά του είναι για να καλύπτονται τα εξοδά του δηλ. για να επιβιώνει,δεν αποδίδει ΦΠΑ στο κράτος.

Αν χρησιμοποιηθεί ο χώρος ακόμα και για μεταπώληση παλαιών αντικειμένων, θα πρέπει να γίνει έναρξη ασκήσεων επαγγέλματος και να αποδίδεται το ΦΠΑ 19%.

Πχ αν κάποιος έχει φούρνο και φάει ο ίδιος μια τυρόπιττα πρέπει να κόψει απόδειξη για να αποδωθεί το ΦΠΑ στο Ελληνικό κράτος, ακόμα και οι πλανόδιοι πωλητές πληρώνουν εφορία και ΦΠΑ
brz20 - Κυρ 09 Σεπ 2007, 16:19:25
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα σε πιανω.
Αυτο βεβαια με τον φουρναρη δεν το ηξερα.
vinman - Κυρ 09 Σεπ 2007, 20:16:05
Θέμα δημοσίευσης:
underage έγραψε:

Πχ αν κάποιος έχει φούρνο και φάει ο ίδιος μια τυρόπιττα πρέπει να κόψει απόδειξη για να αποδωθεί το ΦΠΑ στο Ελληνικό κράτος, ακόμα και οι πλανόδιοι πωλητές πληρώνουν εφορία και ΦΠΑ

Έτσι ακριβώς....ή κόβεις ειδικό στοιχείο αυτοπαράδοσης για να αποδώσεις σωστά τον Φ.Π.Α....και αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα... Wink
MEMsound - Κυρ 09 Σεπ 2007, 21:11:12
Θέμα δημοσίευσης:
καλά νομίζω ότι υπερβάλετε σχετικά με την Λέσχη
Δεν χρειάζεται να αναφέρονται πουθενά τιμές
Ούτε και ότι πωλούνται τα πράγματα ούτε να έχουν κρεμασμένα ταμπελάκια με τιμές...
Το να υπάρχει μια βιτρίνα με (υποχρεωτική προυπόθεση) ΚΑΘΑΡΑ και ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ πράγματα (και όχι "αποθήκη λοοκ"...) δεν νόμίζω ότι θα χαλούσε κανένα.
Δεν χρειάζεται να δώσουμε λογαριασμό σε οποιονδήποτε ότι τα πράγματα πουλούνται.
Μπορούν να βρίσκονται εκεί πχ για επίδειξη, πχ για επεξήγηση του πως λειτουργούν και επίλυση αποριών κλπ κλπ...

Το ίδιο πχ και 1~2 πράγματα από κάποιο συνεργάτη του PSClub επίσης για επίδειξη (ισως εκεί χρειάζεται κάποιο δελτίο αποστολής, όχι φυσικά τιμολόγιο και ούτε θα είναι για πώληση)

Αν κάποιος σας έχει λογιστικές άκρες ας μάθει, τι ακριβώς ισχύει.
underage - Δευ 10 Σεπ 2007, 15:52:32
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Ούτε και ότι πωλούνται τα πράγματα ούτε να έχουν κρεμασμένα ταμπελάκια με τιμές...
Δεν χρειάζεται να δώσουμε λογαριασμό σε οποιονδήποτε ότι τα πράγματα πουλούνται.

Με την εφορία ή το ΣΔΟΕ δεν είναι να υπερβάλει ποτέ κανείς!!!
Οποιαδήποτε επιχείρηση που κάθε χρόνο τυπώνει διαφημιστικά μπλουζάκια, καπελάκια, ημερολόγια κλπ πρέπει να πληρώνει στον δήμο κάποιο ποσό λόγω της διαφήμισης της, ακόμα και στην αφισοκόλληση πληρώνονται έξοδα διαφήμισης στο δήμο και πρόστιμο για την ρύπανση, εκτός εάν η αφίσα γράφει επάνω ΔΗΜΟΣ ΤΑΔΕ
Όταν γίνεται κάποια έκθεση αυτοκινητου, κατοικίας, συσκευασίας υπάρχει κάποιος διοργανωτής ο οποίος πληρώνει διάφορους φόρους.

Όσο για το αν θα δώσουμε λογαρισμό ή όχι υπάρχουν και οι ρουφιάνοι, ακόμα και το ΣΔΟΕ που ψάχνεται από μόνο του. Όπως και να το κάνεις Μάνθο είναι μεγάλο ρίσκο, γιατί οι συνέπειες μετά θα είναι δαπανηρές
Giannis307 - Δευ 10 Σεπ 2007, 16:31:16
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνωμη δηλδη αμα βαλουμε σε μια βιτρινα κατι που ξηλωσα εγω απο το αμαξι μου (μεταχειρησμενο) πρεπει ντε και καλα να κοπει τιμολογιο?Δηλαδη με αυτο το σκεπτικο στο μαγαζι που δουλευω που εχω ενα ραφι με παλιους συμπιεστες (για ντεκορ) να φοβαμαι μην ερθει και μου κοψει κανεις κανα κουστουμι?Δεν μου ακουγετε πολυ λογικο.... Rolling eyes
brz20 - Δευ 10 Σεπ 2007, 17:47:05
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ετσι πως το θεσατε το ζητημα δεν εχετε και αδικο.
Ντεκοπ.Το θεμα ειναι θα το χαψουν οι Rambo?
Giannis307 - Δευ 10 Σεπ 2007, 19:15:17
Θέμα δημοσίευσης:
Με λαδακι ολα γινονται...Ε τωρα αμα εχουν τον αλαδωτο τι να πω....Απλα το μονο που πρεπει ειναι να φαινονται τα πραγματα οτι ειναι μετχ...Δηλαδη να μην τα γυαλισουμε κιολας....
brz20 - Δευ 10 Σεπ 2007, 22:59:51
Θέμα δημοσίευσης:
Και ετσι διονιζετε το κρατος-μπουρδελο.
Συγνωμη για το διονιζετε.
DimiP - Τρι 11 Σεπ 2007, 10:25:35
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Το να υπάρχει μια βιτρίνα με (υποχρεωτική προυπόθεση) ΚΑΘΑΡΑ και ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ πράγματα (και όχι "αποθήκη λοοκ"...) δεν νόμίζω ότι θα χαλούσε κανένα.
Μπορούν να βρίσκονται εκεί πχ για επίδειξη, πχ για επεξήγηση του πως λειτουργούν και επίλυση αποριών κλπ κλπ...

Το ίδιο πχ και 1~2 πράγματα από κάποιο συνεργάτη του PSClub επίσης για επίδειξη (ισως εκεί χρειάζεται κάποιο δελτίο αποστολής, όχι φυσικά τιμολόγιο και ούτε θα είναι για πώληση)

Αν κάποιος σας έχει λογιστικές άκρες ας μάθει, τι ακριβώς ισχύει.

συγγνωμη για το αστειο αλλα πως δηλαδη να λειτουργουν 2 φρυδακια για φαναρια ;;; ή ενας προφυλακτηρας ;;;

(πλακα κανω)
MEMsound - Τρι 11 Σεπ 2007, 10:45:45
Θέμα δημοσίευσης:
τα πρώτα μπορούν να γίνουν πτέρυγες για ανεμιστήρα...
και ο προφηλακτήρας με λίγο πολυεστέρα ακόμα ένα ωραιότατο κανό...

οκ τώρα? Laughing
DimiP - Τετ 12 Σεπ 2007, 09:33:23
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
τα πρώτα μπορούν να γίνουν πτέρυγες για ανεμιστήρα...
και ο προφηλακτήρας με λίγο πολυεστέρα ακόμα ένα ωραιότατο κανό...

οκ τώρα? Laughing

Laughing Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες