PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις - Προσοχή Αχινοί !

fynos - Σαβ 30 Ιούν 2007, 11:31:23
Θέμα δημοσίευσης: Προσοχή Αχινοί !
Οι αχινοί είναι μια απειλή για τους λουόμενους σε όλη τη Μεσόγειο. Συγκεντρώνονται κατά δεκάδες, κολλούν στα βράχια και όποιος έτυχε ποτέ να τους πατήσει ξυπόλυτος, ξέρει από πρώτο χέρι πόσο επώδυνο και δύσκολο είναι να βγουν αυτά τα μυτερά αγκαθάκια.

Ο σκελετός των αχινών
Οι μορφές των αχινών είναι συμμετρικές, ενώ οι σπουδαιότερες πλευρές του σώματός τους είναι η κατώτερη και η ανώτερη. Τρέφονται από το κάτω μέρος του σκελετού τους, όπου βρίσκεται το στόμα τους και αφήνουν τα περιττώματά τους από το ανώτερο. Το σώμα τους χαρακτηρίζεται από τον ασβεστολιθικού τύπου σκελετό τους, ο οποίος είναι αρκετά πιο περίπλοκος από αυτό που εμείς αντικρίζουμε ως καύκαλο, αφού αποτελείται από δέκα διπλές σειρές ασβεστολιθικών πλακιδίων, τα οποία και απομένουν εκτεθειμένα στον βυθό ή στην παραλία έπειτα από τον θάνατο ενός αχινού. Αυτό που είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο στους αχινούς είναι το γεγονός ότι η εμφάνισή τους είναι κατά κάποιο τρόπο παραπλανητική. Τα επικίνδυνα αγκάθια τους συμπληρώνονται από μια σειρά βαδιστικών ποδίσκων, οι οποίοι είναι μια μορφή σωλήνων που καταλήγουν σε βεντούζες, καθώς και από μικρές ποδολαβίδες. Τα φυμάτια, πάνω στα οποία στηρίζονται τα αγκάθια είναι μέρος της εξωτερικής τους επιφάνειας και έχουν σφαιρική μορφή

Μετά την επαφή με τον αχινό
Εάν, οι βελόνες των αχινών παραμείνουν βαθιά στο δέρμα, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κοκκιωμάτων, που απαιτούν χειρουργική αφαίρεση. Γι΄ αυτό, η έγκαιρη εξαγωγή των βελονών σώζει από τα σοβαρότερα προβλήματα.

Αντιβίωση & Επέμβαση
Τα φάρμακα που ενδείκνυντε για την μετά επαφή με των αχινό είναι:
Ezumycin -> αντιβιοτικό
Handlinol -> αντιμυκητιασικό
Loproc -> για να μην σε πειράξουν τα παραπάνω
Όλα αυτά τα φάρμακα θα χορηγούνται για περίπου ένα μήνα !!
Η επέμβαση για την αφαίρεση των αγκαθιών πρέπει να γίνει σε αποστειρωμένο περιβάλλον, με αλά λόγια σε χειρουργείο. Δεν είναι κάτι απλό, η επέμβαση διαρκή περίπου 30 λεπτά μαζί με τα διαδικαστικά της μερικής νάρκωσης + τοπική αναισθησία.
Το πρώτο 12ώρο θα είναι αρκετά επώδυνο και ιδίως μετά την επέμβαση.

Κόστος
Για την αφαίρεση των αγκαθιών (περίπου 22 για μένα) αλλά και τα αντιβιοτικά είναι σχεδόν 300 εύρο για την συμμετοχή σου με κάποιο ταμείο (ΙΚΑ), αλλιώς αρκετά παραπάνω !

Συμπέρασμα ΜΗΝ το παραμελήσετε, τα γιατροσόφια του τύπου λάδι ή βαζελίνη δεν δουλεύουν . . . Προσοχή !
Gr@lly - Σαβ 30 Ιούν 2007, 11:34:40
Θέμα δημοσίευσης:
Α τόσο καλά..
Δηλαδή μόνο τα φάρμακα στοιχίζουν 3 μέρες διακοπές..
fynos - Σαβ 30 Ιούν 2007, 11:37:12
Θέμα δημοσίευσης:
Φάρμακα και χειρουργείο + κάποια αλλά πραγματάκια !
Για αυτό στα παιδία ιδίως καλό είναι να τους φοράμε αυτά τα trendy παπουτσάκια για την παραλία, αλλά και όπου χρειάζεται και για τους ενήλικες !!
Road_Runner - Σαβ 30 Ιούν 2007, 11:39:35
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα, σοβαρα μιλας?
Τοσο σοβαρα ήταν το πόδι σου?
fynos - Σαβ 30 Ιούν 2007, 11:42:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι δεν το είχα καταλάβει, αλλά το βράδυ (έκτες) μετά το χειρουργείο το ένοιωσα πολύ καλά (δυο παυσίπονα σε διάστημα 1,30 ώρας).
volvos - Σαβ 30 Ιούν 2007, 12:22:13
Θέμα δημοσίευσης:
ηξερα τη παροιμια
οποιος νυχτα περπατει λασπες και σκ**α πατει...

τωρα θα τη κανουμε
οποιος νυχτα μπανιαρει μανθους και αχινους πατει...
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Σαβ 30 Ιούν 2007, 12:31:44
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ηξερα τη παροιμια
οποιος νυχτα περπατει λασπες και σκ**α πατει...

τωρα θα τη κανουμε
οποιος νυχτα μπανιαρει μανθους και αχινους πατει...

Ωραία παρομοίωση ρε, χαχαχα γελάσαμε

Κακίες
MEMsound - Σαβ 30 Ιούν 2007, 12:32:34
Θέμα δημοσίευσης:
περαστικά σου Γιάννη
Τελικά τα παπουτσάκια που χρησιμοποιώ (γιατί ουσιαστικά φοβαμαι/αγχώνομαι όταν δεν βλέπω που πατάω γενικώς) όταν κάνω βράδυ μπάνιο κάνουν δουλειά...

το προτίνω σε όλους...

εξάλλου ενα παλιό ζευγάρι παπούτσια όλοι έχουμε Wink Wink
brz20 - Σαβ 30 Ιούν 2007, 15:33:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ανιχοσαλατα εχετε φαει ποτε?
Ασχετο.
Εχω πατησει αχινο οταν ημουν 2α ή 3η γυμνασιου αν θυμαμαι καλα.
Δεν το καταλαβα καθολου μεσα στην θαλασσα αλλα οταν βγηκα πονουσε λιγο το ποδι μου.
Το γυρισα και ειδα οτι στο πισω μερας ειχα κατι μαυρα στηγματα.
Αγκαθακια.
Ενταξει με βελονακι πηρα μονο μου να τα βγαλω.
Δεν ειχαν μπει πολυ μεσα.Οποτε οινοπνευμα στο βελονι και φωτια.
Μετα σιγα σιγα κατι εβγαλα αλλα ουτε τα μισα.
Με τις μερες εβλεπα να ανοιγει το δερμα και τα πετουσε μονο του.
Ο οργανισμος μπορει να αποβαλει ολα τα ξενα σωματα.
Αν και η αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα οτι μπορει να ειναι σοβαρο.Πιο πολυ το ειχα παρει στην πλακα τοτε.
Του στυλ "Οκ τον πατησα,τωρα υπομονη μεχρι να βγουνε"

Υ.Γ Η μανα μου δηλαδη θα πλουτισει αν τις τυχουν δυο τετοια περιστατικα.
Μηπως να παω να ριξω κανεναν αχινο σε καμια πισινα γιατι στα Τρικαλα δεν εχουμε θαλασσα.
mixalis13 - Σαβ 30 Ιούν 2007, 16:13:37
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως επειδή είμαι απο νησί, κάθε καλοκαίρι οταν ήμουν και λιγάκι πιο μικρός πάταγα συνέχεια αχινούς.. λάδι, βελόνες αιμοληψίας (αυτές με τις τρύπες στην μέση) και τσιμπιδάκι φρυδιών ήταν ο καλύτερος μου φίλος!! χαχα!! συνήθως τα έβγαζα μόνος μου.. Twisted evil
micra_iro - Σαβ 30 Ιούν 2007, 16:22:06
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχω πατησει ποτε αχινο αλλα θυμαμαι οτι η τριημερη στον Αστακο ΑΙτωλοακαρνανιας με το λυκειο ειχε καταστραφει ολοσχερως, βεβαια δεν ηταν μονο αυτο αλλα και κατι μεθυσμενοι καθηγητες που μας ειχαν παει Laughing Laughing Laughing
SnakeMJK - Σαβ 30 Ιούν 2007, 17:28:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ απ την άλλη έχω πατήσει άπειρες φορές αλλά δεν χρειάστηκε κάτι ιδιαίτερο. Μάλιστα σε μία από αυτές πρέπει να είχαν μπει σχεδόν ολα τα αγκαθάκια του αχινού μέσα, αφού τον είχα στην κυριολεξία λιώσει! Έβγαλα με το χέρι όσα ήταν έξω από το δέρμα και τα υπόλοιπα αφομοιώθηκαν από τον οργανισμό μετά από πολύ καιρό, πάνω από 2-3 χρόνια στάνταρ!
fynos - Σαβ 30 Ιούν 2007, 18:54:07
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά σοβαρευτείτε έστω και για μία φορά . . . .
Και εγώ δεν θα γελάσω με των πόνο του άλλου και ας λέει εξυπνάδες !!
volvos - Σαβ 30 Ιούν 2007, 19:05:57
Θέμα δημοσίευσης:
μα δε κανω πλακα.
αυτο το πραμα μου το εχουν πει. δε το εχω δει να δουλευει βεβαια.
οτι λογω αμωνιας βοηθαει παρα πολυ εκεινη τη στιγμη να βγουν τα αγκαθια....

αλλωστε αν δε σε πειραξουμε πως θα ξεχαστεις? Laughing
τωρα τελικα το πατας?
fynos - Σαβ 30 Ιούν 2007, 19:08:45
Θέμα δημοσίευσης:
Άντε ρε vovlve τι να σου πω . . . . αμμωνία έβαλα όταν πήγα στο αυτοκίνητο αλλά τίποτα . .
Όχι σήμερα έκανα την αλλαγή στην γάζα, αλλά δεν πατιέται !
SnakeMJK - Σαβ 30 Ιούν 2007, 19:30:34
Θέμα δημοσίευσης:
Που σε έφαγε ο αχινός; Πρέπει να είναι πολύ μαλακό μέρος για να σε πονάει τόσο.
kovac - Σαβ 30 Ιούν 2007, 19:55:57
Θέμα δημοσίευσης:
Περαστικά John. Sad
Την επόμενη φορά μπανάκι σε παραλίες γνωστές και ειδικά το βράδυ. Smile
(Η σπαστική συμβουλή) Laughing Laughing Laughing

Πωπω ρε συ...από το πουθενά.. Confused Confused Confused Confused Confused Confused
fynos - Σαβ 30 Ιούν 2007, 20:36:38
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Που σε έφαγε ο αχινός;

Ακριβός πίσω από τα δάκτυλα, και δύο ανάμεσα στα δάκτυλα !
brz20 - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 15:05:54
Θέμα δημοσίευσης:
Πισω απο τα δαχτυλα ειναι πολυ μαλακο σημειο.
Δικαιολογιμενα τοσος πονος.
Εμενα που ηταν στην φτερνα δεν καταλαβα Χριστο.
Απλα αναγκαζομουν να φοραω βαμβακερες κατσες ωστε να ειναι πιο παχουλες για να μην ποναω οταν το παταω.
Το λαδι τοτε ειχε κανει δουλεια γιατι ειχε μαλακωσει το ποδι.
MEMsound - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 20:29:45
Θέμα δημοσίευσης:
κι άλλοι έχουν πατήσει αχινό αλλά δεν ταλαιπωρήθηλαν τόσο.
Γιάννη προφανώς έχεις κάποια ευαισθησία (σαν αλλεργία) στην πως να το πω "ουσία" του αχινού για αυτό και σου προκάλεσε όλο αυτό.

οπότε από δω και μπρος για τετοια καταστάσεις παπουτσάκια...

τιπ: καλό είναι να εχετε μια σακούλα σκουπιδιών μαζ΄πι σας για να παούτσια μετά για να μην κάνετε το αμαξι μούσκεμα μετά...
α και 1 2ο ζευγάρι παπούτσια εκτός και αν δεν εχετε πρόβλημα να οδηγάτε ξυπόλυτοι Wink
brz20 - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 20:47:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ξυπολυτος δεν παιζει να μπορεις να οδηγησεις.
Εγω δεν μπορω να το κανω αυτο.
Οσο για την σακουλα ειναι καλη ιδεα αλλα λιγο too much.
Ειπαμε να ριξουμε μια βουτια.
Βατραχοπεδηλα καλυτερα θα ειναι.
Παντως για την αλεργια το πιστευω και εγω γιατι το ανεφερα στην μανα μου τελειως εγκυκλοπαιδικα και μου ειπε οτι υπαρχουν ατομα που μπορουν να την παθουν απο τον αχινο.
salex - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 20:53:14
Θέμα δημοσίευσης:
Μάνθο, χωρίς να ξέρω τί παπούτσια φοράς, η δική μου εμπειρία από αχινό ήταν με σερφοπάπουτσα και πόνεσε κανονικά.

Αν τον πατήσεις από πάνω, είναι πολύ πιθανόν αν δεν έχουν σκληρή σόλα τα παπούτσια να διαπεράσουν τα αγκάθια του τη σόλα.
Ωστόσο εγώ ήμουν αρκετά άτυχος/τυχερός ώστε να τον χτυπήσω πλαγίως, οπότε το νεοπρένιο δεν είχε καμία ελπίδα να μου προστατέψει τα δάκτυλα.

Δακτυλέρο πονεμένο, ίσα που κατάφερα να μαζέψω αετούς και λοιπά τζάρτζαλα κι οδήγησα χειμωνιάτικα από την Ανάβυσσο σπίτι με τη στολή και τα παπούτσια του surf μέσα στο αυτοκίνητο...

Ε.Τ.Ε. το κόλπο με τις βελόνες και το τσιμπιδάκι φρυδιών + οινόπνευμα λειτουργεί μόνο όσο τα αγκάθια βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Διαφορετικά καλύτερα να το δει και να το βγάλει γιατρός.

Περαστικά στους παθόντες!
mikerrgp - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 20:53:28
Θέμα δημοσίευσης:
ειμαι ακομα ενας στην λιστα κακοποιημενον απο αχινο..........
MEMsound - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:09:45
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο αναφε΄ρομαι σε βραδινά μπάνια που ούτως η άλλως δεν πάς για να κάνεις κανονικό κολύμπι αλλά πλτσούρισμα στα ρηχά...

εγω χρησιμοποιώ παλιά αθλητικά, τα οποία όμως εμποδζουν το κολύμπι.

επίσης όποτε πάω για βουτιές από βράχια και οσο ειμαστε στο μπες βγες και βουτα από δω και από εκεί τα χρησιμοποιώ βολέυουν πολύ στα βράχια και οταν θες να πάς για "απλωτές" τα πετάς στα βράχια και τα μαζευεις μετά... Razz Laughing
Giannis307 - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:09:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ελατε ρε παιδια...Τι ναπω και γω που εκει που εχω εξοχικο εχει χιλιαδες αχινους...Πιστευω οτι θα επρεπε να χαιρομαστε(και να προσεχουμε) οταν βλεπουμε αχινους γιατι αυτο σημαινει οτι τα νερα ειναι καθαρα..Ο αχινος με την παραμικρη μολυνση στο νερο κοβει λασπη!

Πρωσωπικα οσες φορες πατησα αχινο δεν εκανα τπτ...Απλα το αφησα και απεβαλε το ποδι μου τα αγκαθια μονο του....Εννοειται οτι δεν με σουβλησαν τα αγκαθια ετσι..
Επισης αμα πατησεις αχινο πρεπει να πεσει ολο το βαρος σου πανω του για να καρφωθεις...
brz20 - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:41:31
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο με τα καθαρα νερα το ξερω και εγω.
Χριαζετε προσοχη ομως.
Ασε που αν πιασεις κανεναν μεγαλο κανεις πολυ καλο διακοσμιτικο.
Giannis307 - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:47:48
Θέμα δημοσίευσης:
Oυ και επειδη συνηθως αχινους εχει σε θαλλασες με πετρες στο βυθο αμα ψαχτεις λιγο παιζει να βγαλεις και κανα χταποδακι Wink Wink Wink Wink
sod - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:58:15
Θέμα δημοσίευσης:
mikerrgp έγραψε:
ειμαι ακομα ενας στην λιστα κακοποιημενον απο αχινο..........

Περαστικα σου...... Wink
Road_Runner - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 22:34:03
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

Ξυπόλυτος παίζει να οδηγήσεις και μάλιστα μπορείς να οδηγήσεις πολυ καλύτερα, ακθώς έχεις πολύ καλύτερη αίσθηση του πενταλ. Αρκέι να έχεις δυνατά δάκτυλα.
brz20 - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 23:45:25
Θέμα δημοσίευσης:
Μια φορα το εκανα γιατι επρεπε να βγαλω το αμαξι για να φυγει ο πατερας μου και δεν καταφερα και πολλα.
Ενταξει δεν σκοτωθικα κιολας αλλα μου φαινοταν καπως.
Παντως προτιμω παπουτσια που εχουν πολυ λεπτη σολα.Οποτε εχω μια αμεσοτητα.
Παντως εχω πολυ καιρο να παω σε παραλια με αχινους.
Ολο αμμουδιες εχει εδω και ετσι δεν τους βρησκεις ευκολα.
cipher - Δευ 02 Ιούλ 2007, 11:39:15
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Ελατε ρε παιδια...Τι ναπω και γω που εκει που εχω εξοχικο εχει χιλιαδες αχινους...Πιστευω οτι θα επρεπε να χαιρομαστε(και να προσεχουμε) οταν βλεπουμε αχινους γιατι αυτο σημαινει οτι τα νερα ειναι καθαρα..Ο αχινος με την παραμικρη μολυνση στο νερο κοβει λασπη!

Μπα... Αυτό ίσχυε παλιά (μιλάω για γύρω στα 15+ χρόνια πίσω), μέχρι που είδα αχινούς σε γνωστή για τις βρομίτσες και τα κολοβακτηρίδιά της παραλία της περιοχής, οπότε άλλαξα γνώμη. Προφανώς οι καημένοι μεταλλάχτηκαν, για να επιβιώσουν! Laughing
ultra-one - Δευ 02 Ιούλ 2007, 12:04:11
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
brz20 έγραψε:

Ξυπόλυτος παίζει να οδηγήσεις και μάλιστα μπορείς να οδηγήσεις πολυ καλύτερα, ακθώς έχεις πολύ καλύτερη αίσθηση του πενταλ. Αρκέι να έχεις δυνατά δάκτυλα.

Σωστοοοός Νίκο. Συμφωνώ απόλυτα! Cool
MEMsound - Δευ 02 Ιούλ 2007, 13:10:33
Θέμα δημοσίευσης:
+πλυμμένα πόδια
+ανοιχτά παράθυρα αλλιώς μπορεί να πάς από ασφυξία...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
cipher - Δευ 02 Ιούλ 2007, 14:07:22
Θέμα δημοσίευσης:
+κομμένα νύχια, για να μη σπάσεις κανένα σε απότομο φρενάρισμα Rotfl
volvos - Δευ 02 Ιούλ 2007, 14:12:47
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
brz20 έγραψε:

εσυ που εχεις δυνατα δαχτυλα αγορι ξερεις να κανεις και αλλα κολπα??
ου να μου χαθεις...κοτετσι που σου χρειαζεται...

οταν εχουν μπει βαθια και πας γιατρο πως τα βγαζει?
με καυτηριασμο?
brz20 - Δευ 02 Ιούλ 2007, 15:48:32
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing
Giannis307 - Δευ 02 Ιούλ 2007, 20:25:26
Θέμα δημοσίευσης:
Σε μια φιλη μου που της ειχανε μπει πολυ βαθεια και της εκαναν και μολυνση (γυναικεια ποδαρακια Wink Wink ) της τα αφαιρεσε με ψιλο επεμβασουλα με τοπικη ναρκωση.Αλλα το ξαναλεω ειχε μολυνθει και πρηστει το μεγαλο της δαχτυλο....
Εγω παντως οταν μπει σε κανα γνωστο η καμια γνωστη (κατα προτιμηση) λαδακι και καρφιτσα,και αμα ειναι του πονου πολυ τους ποτιζεις και λιγο ουζακι και γινονται ντιρλα!!
salex - Τρι 03 Ιούλ 2007, 09:18:42
Θέμα δημοσίευσης:
Καλύτερα με ουζάκι και λαδάκι, γιατί αν χρειαστεί να πας σε γιατρό θα σου κάνει το ποδαράκι σκακιέρα για να καταφέρει να βγάλει τα αγκάθια.
Ξέρετε, μερικοί είναι χασάπηδες χωρίς κανένα απολύτως οίκτο.
volvos - Τρι 03 Ιούλ 2007, 10:59:39
Θέμα δημοσίευσης:
ara καταληξαμε οτι η μονη λυση ειναι καρμπον παπουτσακια θαλασσης...
ενα γκρουπ μπαι παρακαλω...
βαμενα και ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!!

στελιο περα απο ουζακι λαδακι πρεπει να εχεις και κανα φιλο-φιλη με σταθερο χερι....εγω παντως αποφευγω να μπαινω σε θαλλασες με αχινους !
τωρα εκει στη περιπτωση μας επρεπε να εχουν ενημερωθει τα παιδια απο τους παλιους οτι εχει αχινους...εγω προσωπικα δε θα εμπαινα καν αν μου το ελεγαν αυτο
gonakinen - Τρι 03 Ιούλ 2007, 11:12:05
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρώτο πράγμα που κανουν όλοι άμα πατήσουνε αχινό, είναι να τραβήξουν με δυναμη το πόδι τους και να αρχίξουν το τρέξιμο.
Αυτό είναι κ το λάθος.
Πρώτον γιατί τραβώντας το πόδι απότομα παίρνεις όσο το δυνατόν περισσότερες τσίτες μαζί σου, και μέχρι να τι καταλάβεις, αρχίζεις το τρέξιμο με απότελεσμα να τις χώνεις πιο βαθειά.

Αμα θες να τη βγάλεις ανώδυνα, μόλις καταλάβεις ότι τονε πάτησες, τραβας αργά το πόδι, και τον κρατας καρφωμένο στην πατούσα και αργα αργά βγαίνεις έξω...

Από και και πέρα ο καθένας επιλέγει τον τρόπο...

Πάντως τόση ώρα διαβάζω τα πόστ, και μόνο τα κακά λέτε...

κανείς δεν ανέφερε τι καλό μεζέ που κάνει... Very happy
MEMsound - Τρι 03 Ιούλ 2007, 11:15:55
Θέμα δημοσίευσης:
ημουν εκεί την Τρίτη βράδυ (πριν την Πέμπτη που πήγαμε) και μια παρέα εκανε και βουτιές ο ένας με τον άλλο.
επίσης έχω δει πάρα πολλές φορές να κάνουν βραδυνό μπάνιο εκεί.
δεν ήξερα αλλά ούτε και είχα φανταστεί ότι μπορεί να έχει αχινούς.
εννοείται πως αν το ήξερα
1ον δεν θα πηγαίναμε εκεί
και
2ον θα είχα προειδοποιήσει
πάντως ούτε και Λεφ που είναι της περιοχής το ήξερε

(εγω τα παπούτσια τα φοράω πάντα σε βράδινο μπάνιο γιατί ψιλοσιχαίνομαι και ψιλοφοβάμαι γενικώς όταν δεν βλέπω που πατάω... Embarassed Confused )

υ.γ. αν θέλετε πορτοκαλί καρμπον παπουτσάκια το κανονίζουμε Laughing Laughing Laughing Laughing εγω πάντως βολευομαι και με τα παλια "συμβατικά" αθλητικά μου Laughing Laughing Laughing

fynos - Τρι 03 Ιούλ 2007, 11:57:57
Θέμα δημοσίευσης:
gonakinen έγραψε:
Το πρώτο πράγμα που κανουν όλοι άμα πατήσουνε αχινό, είναι να τραβήξουν με δυναμη το πόδι τους και να αρχίξουν το τρέξιμο.
Αυτό είναι κ το λάθος.

Σωστός, αλλά εγώ δεν το έκανα αμέσως αυτό μίας και έχω ξαναπατήσει αχινό αλλά δεν είχα πάθει τόσο μεγάλη ζημία, μετά που έπρεπε να ανεβώ όλο των Διόνυσο για να πάω σπίτι μου και στην συνέχεια που έψαχνα φαρμακείο να διανυκτερεύει στην Δροσιά !
xrisa-xs - Τρι 03 Ιούλ 2007, 16:51:12
Θέμα δημοσίευσης:
κατ' αρχήν Γιάννη περαστικά.. στο είχα πεί και την Πέμπτη πως ήταν σοβαρό θέμα οι αχινοί που πάτησες...

τα γιατροσόφια που λέτε με ζεστό λαδάκι είναι δοκιμασμένα και δουλεύουν.. εκτός και αν είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή και χρειάζεται γιατρό.

κατά τα άλλα εγώ πολλές φορές μπαίνω στη θάλασσα με σαγιονάρες (και ας κοροϊδεύετε εσείς Razz ) όταν πρόκειτε για βραδυνό μπανάκι ή και για πρωινό... ψάχνω όμως ένα trendy carbon παπουτσάκι αλλά δεν βρίσκω τίποτα... (το group buy να συντομεύει παρακαλώ Razz Razz Laughing )
fynos - Τρι 03 Ιούλ 2007, 17:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ Χρύσα . . . . . Wink
pygolabida - Τρι 03 Ιούλ 2007, 17:06:04
Θέμα δημοσίευσης:
Έφτασεεεε.....

http://www.beachfactory.com/category_Aquashoes.html?gclid=CInHr9nTi40CFRXAXgod6DdkkQ

http://www.onestopbeachshop.co.uk/acatalog/Footwear.html
fynos - Τρι 03 Ιούλ 2007, 17:10:05
Θέμα δημοσίευσης:
Πσσσσσσσσσσς τι οργάνωση είναι αυτή Razz
MEMsound - Τρι 03 Ιούλ 2007, 17:13:46
Θέμα δημοσίευσης:
ιδανικό:
ευκολο βάλε~βγάλε
χοντρή σόλα για βράχια αχινούς κλπ κλπ

αν και θα εμποδίζει στο κολύμπι αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει το βράδυ... Wink Wink
xrisa-xs - Τρι 03 Ιούλ 2007, 17:16:44
Θέμα δημοσίευσης:
με αρέ! ένα σε περτικαλί και ένα μπλεδούλι παρακαλώ Laughing
MEMsound - Τρι 03 Ιούλ 2007, 17:25:07
Θέμα δημοσίευσης:
σε περτικαλί τελευταία μόνο ζάντες κυκλοφορούν...
οχι παπούτσια... Laughing Laughing Laughing Laughing

αστειεύομαι.
φυσικά και κυκλοφορούν και για αθλητικά παπουτσάκια λένε πολύ αλλα είναι λίγο δεσμευτικά = μόνο για σπορ/βόλτα με ανάλογα ντύσιμο

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες