PSClub - Hellas

Κινητήρας - 106 - ΒΕΛΤΙΩΣΗ 2ου ΣΤΑΔΙΟΥ σε Rallye 1.6 8v

WilDuck - Τρι 20 Φεβ 2007, 10:43:13
Θέμα δημοσίευσης: 106 - ΒΕΛΤΙΩΣΗ 2ου ΣΤΑΔΙΟΥ σε Rallye 1.6 8v
Αν και ξέρω ότι από πλευράς χρημάτων/απόδοσης δεν αξίζει, θα ήθελα να ακούσω την άποψη όσων γνωρίζουν κάτι πάνω στη συγκεκριμένη βελτίωση.

Μοτέρ: rallye 1.6 8v μονόφυσο (1997).

Οι μηχανικοί που πήρα τηλ μου είπαν για max. ιπποδύναμη 128-130hp.

400 εκκεντροφόρος
400 ροϊκή
400 πρόγραμμα.

Κάπου εκεί παίζουν οι τιμές.

- Εκκεντροφόρο μπορώ να πάρω π.χ. από rallye 13άρι και να γλιτώσω κάποια χρήματα?
- Με την αξιοπιστία τι γίνεται? Θα είναι ευαίσθητο το μοτέρ σε ταξίδια με την 5η στο πάτωμα? Rolling eyes
- Από αντοχή στο χρόνο πώς θα τα πηγαίνει? Rolling eyes
- Θα χρειάζεται κάποια παραπάνω service σε αναλώσιμα σε σχέση με το μαμά?
- Θα "αγριέψει" πολύ η λειτουργία του? ¶ρρυθμο ρελαντί κτλ?

- Για φουλ εξάτμιση τι προτείνετε? Έχω ένα χειροποίητο χταπόδι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό.

Πολύ μυστήριο με αυτό το χταπόδι ρε Θωμά... Laughing

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! Wink
Pughell - Τρι 20 Φεβ 2007, 12:10:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εχε χαρη που ειμαι Θεσσαλονικη,εναλλακτικα θα σε ειχα ταραξει στην φαπα! Laughing

Δομικα το συγκεκριμενο μοτερ ειναι τερας αξιοπιστιας,μακραν καλυτερο απο τα 16v οποτε πιστονια,φθορες,κλπ δεν χρειαζεται να σε απασχολουν εκτος και αν κατεβαζει 1 λιτρο στα 500 χλμ. Laughing

Απο εκει και περα παρολο που με ΦΠΕ βγαζει αλογα,στα ειπα και μεσω pm,για 130 πραγματικα αλογα,θελει πολλα φραγκα.

Αν παντως καταληξεις και εχεις χρηματα να το κανεις,εχει η PS εγκεφαλο και εκκεντροφορο group N(ο Θεος να τον κανει Ν αυτον που δινουν Shocked ) με αποδοση απο 125 μεχρι 130 αλογα.
Ενα φιλτρο στο μαμα κουτι,την αγωνιστικη de cat εξατμιση της Peugeot Sport,τον εγκεφαλο,τον εκκεντροφορο,τα μπουζι που δινει(Champion C59R),λιγο πλανισμα και bye-bye μαμα 16v... Laughing Laughing Laughing

Ιδιαιτερα στην δικια σου περιπτωση που ειναι και πιο ελαφρυ,μπορει να εισαι και μαζι με τα ΦΠΕ... Confused
MEMsound - Τρι 20 Φεβ 2007, 12:27:40
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο συγνώμη αλλά μήπως δεν θα ήταν ότι καλύτερο να αγοράσεις ένα 8ν μοτερ και μετά να προσπαθείς να το κάνεις να πηγαίνει σαν 16ν????

Γιατί δεν αγοράζεις απευθείας ένα 16ν να ξεμπερδεύεις? Confused Confused Confused Confused Confused
Lef205 - Τρι 20 Φεβ 2007, 12:32:00
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο συνηθισε καλυτερα την μεταβαση απο τα 75 στα 105+ και μετα κοιτα για κατι παραπανω. Wink
WilDuck - Τρι 20 Φεβ 2007, 13:50:35
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Γιώργο συγνώμη που θα στο πω έτσι αλλά μήπως είναι τελείως μαλ***α να αγοράζεις ένα 8ν μοτερ καιμετά να προσπαθείς να το κάνεις να πηγαίνει σαν 16ν????

Γιατί δεν αγοράζεις απευθείας ένα 16ν να ξεμπερδεύεις? Confused Confused Confused Confused Confused

Γιατί μιλάμε για 1000Ε παραπάνω. (τα οποία δεν τα έχω τώρα).

Γιατί οπτικά είναι ίδιος με τον δικό μου, οπότε παίζει και να περνάω ΚΤΕΟ. (4πορτο με τάσια είναι. Δεν κινεί υποψίες).
WilDuck - Τρι 20 Φεβ 2007, 13:54:08
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Αν παντως καταληξεις και εχεις χρηματα να το κανεις,εχει η PS εγκεφαλο και εκκεντροφορο group N(ο Θεος να τον κανει Ν αυτον που δινουν Shocked ) με αποδοση απο 125 μεχρι 130 αλογα.
Ενα φιλτρο στο μαμα κουτι,την αγωνιστικη de cat εξατμιση της Peugeot Sport,τον εγκεφαλο,τον εκκεντροφορο,τα μπουζι που δινει(Champion C59R),λιγο πλανισμα και bye-bye μαμα 16v... Laughing Laughing Laughing

Ιδιαιτερα στην δικια σου περιπτωση που ειναι και πιο ελαφρυ,μπορει να εισαι και μαζι με τα ΦΠΕ... Confused

Το ξέρω ρε Παόκι ότι δεν παίρνει εύκολα άλογα!
Τη δική σου την κάσα πάντως την πατάω με μισό γκάζι... Laughing Laughing Laughing

Πόσο πάνε όλα αυτά τα PS, όμως, ρε Στέλιο?
Εκκεντροφόρος PS,
αγωνιστική εξάτμιση PS,
εγκέφαλος...

Δεν υπάρχει κάποια πιο οικονομική λύση?
Π.χ. εκκεντροφόρος από την κάσα του Στέλιου ? Laughing

Στελλάρα αγορίνα μου είσαι και ο πρώτος! Μην ακούς κανέναν! Cool
WilDuck - Τρι 20 Φεβ 2007, 13:56:35
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Γιωργο συνηθισε καλυτερα την μεταβαση απο τα 75 στα 105+ και μετα κοιτα για κατι παραπανω. Wink

Λευτέρη, είσαι πολύ σωστός!
Απλώς, επειδή τα χρήματα δε μαζεύονται από τη μια μέρα στην άλλη, ρωτάω και ακούω γνώμες για να ξέρω πώς θα κινηθώ κουμπαρικά. (Σε σχέση με τον κουμπαρά μου). Laughing
WilDuck - Τρι 20 Φεβ 2007, 13:59:50
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

840 kg. είμαι.
¶ντε, με το μοτέρ να πάρω καμιά 20-30 παραπάνω... Rolling eyes
brz20 - Τρι 20 Φεβ 2007, 14:28:23
Θέμα δημοσίευσης:
Πουπουλο εισαι.
Οι εκκεντροφοροι PS απο οτι ξερω θα σου χαλασουν την ηρεμια του ρελαντι.
Οταν εψαχνα και εγω για εκκεντροφορους μου ειχε πει καποιος εδω μεσα(δεν θυμαμαι ακριβως,μαλλον ο Τασος ομως)οτι εχουν αγρια χαρακτηριστικα.
Το μοτερ σου μαμα πρεπει να βγαζει 105 αλογα αν δεν κανω λαθος.
Αντεχει παντως.
MEMsound - Τρι 20 Φεβ 2007, 15:06:26
Θέμα δημοσίευσης:
WilDuck έγραψε:
MEMsound έγραψε:
Γιώργο συγνώμη που θα στο πω έτσι αλλά μήπως είναι τελείως μαλ***α να αγοράζεις ένα 8ν μοτερ καιμετά να προσπαθείς να το κάνεις να πηγαίνει σαν 16ν????

Γιατί μιλάμε για 1000Ε παραπάνω. (τα οποία δεν τα έχω τώρα).

Γιατί οπτικά είναι ίδιος με τον δικό μου, οπότε παίζει και να περνάω ΚΤΕΟ. (4πορτο με τάσια είναι. Δεν κινεί υποψίες).

απλά μου φάινεται πολύ περίεργο όταν ακόμα δεν έχεις βάλει το 8ω να ρωτάς πώς θα βγάλει παραπάνω άλογα.
εκτός και αν κάνεις οικονομοτεχνικό πλάνο για μετά από κάνα 6μηνο
(αν και ο ενθουσιασμός του ποστ έδειχνε διάθεση για άμεσες βελτιώσεις)
ενιγουέϊ...μπορέι και να κατάλαβα λάθος...
Πάντως στα ΚΤΕΟ έχει αρκετά τσακάλια που ξέρουν από αυτά (γιατί κερδίζουν από το λάδωμα) και δεν είναι ευκολε/φθηνές τέτοιες "πονηριές"...

WilDuck έγραψε:
Lef205 έγραψε:

Λευτέρη, είσαι πολύ σωστός!
Απλώς, επειδή τα χρήματα δε μαζεύονται από τη μια μέρα στην άλλη, ρωτάω και ακούω γνώμες για να ξέρω πώς θα κινηθώ κουμπαρικά. (Σε σχέση με τον κουμπαρά μου). Laughing
Cool

εγώ (αν ήθελα τα άλογα του 16ν) θα περίμενα θα τα μάζευα.
θα εβαζα το 16ν πάνω και με το καλημέρα θα είχα χωρίς καμία μετατροπή ότι θα ήθελα...
Πάντως ο Λευτέρης έχει δίκιο
Μάθε το έτσι
Εξάντηλέσε το (όχι στην ευθεία...)
..καιμετά άρχισε να το πειράζεις.

το 8ν μπορεί να μην είναι 16ν αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχει αρκετό γκάζι.
μια χαρά είναι για στροφοδιαδρομή Wink
Pughell - Τρι 20 Φεβ 2007, 15:47:38
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το φατε το παιδι ρε... Laughing

Λοιπον...

Παράθεση:
Εκκεντροφόρος PS,
αγωνιστική εξάτμιση PS,
εγκέφαλος...

Τα συγκεκριμενα πραγματα πανε παααρα πολλα,απλα εξατμιση δεν θα βαλεις την PS αλλα μια αλλη.
Απο εκει και περα υπολογιζε καμια 500αρα για τον εκκεντροφορο(φιλικη τιμη απο τον Γκαγκα,780Ε κανει κανονικα Shocked ),κανενα 600αρι για τον εγκεφαλο ε,και οσα ακομα δωσεις για εξατμιση.Α!Αλλα 55-60Ε για τα μπουζι... Confused
Δεν ειναι λιγα αλλα δουλευει σιγουρα. Wink
Και ειναι και μακραν καλυτερο απο μαμα 16βου,ισως και απο καποια ΦΠΕ.
Καλα,για αποκριση δεν το συζηταω... Cool

Παράθεση:
Πουπουλο εισαι.
Οι εκκεντροφοροι PS απο οτι ξερω θα σου χαλασουν την ηρεμια του ρελαντι.
Οταν εψαχνα και εγω για εκκεντροφορους μου ειχε πει καποιος εδω μεσα(δεν θυμαμαι ακριβως,μαλλον ο Τασος ομως)οτι εχουν αγρια χαρακτηριστικα.
Το μοτερ σου μαμα πρεπει να βγαζει 105 αλογα αν δεν κανω λαθος.
Αντεχει παντως.

Καμια σχεση αυτο που λες...Εσυ αναφερεσαι σε 16v εκκεντροφορους ενω ο Γιωργος εχει 8v.Κραταει κανονικα ρελαντι και οριακα ιιισως βγαλει και καρτα,αν και πολυ χλωμο το κοβω. Confused

Παράθεση:
απλά μου φάινεται πολύ περίεργο όταν ακόμα δεν έχεις βάλει το 8ω να ρωτάς πώς θα βγάλει παραπάνω άλογα.
Πάντως στα ΚΤΕΟ έχει αρκετά τσακάλια που ξέρουν από αυτά (γιατί κερδίζουν από το λάδωμα) και δεν είναι ευκολε/φθηνές τέτοιες "πονηριές"...

Γιατρε μου το μοτερ ειναι ολοιδιο ακριβως με το δικο του,μονο η εισαγωη αλλαζει ελαφρως στο plenum.Στο κατω κατω με μια "μαιμουδια" γινεται και εντελως νομιμος και τελειωσε η υποθεση. Wink Twisted evil
Οσο για τις βελτιωσεις,αν κανει οτι σκεφτεται με το μοτερ κατω,τοτε το κοστολογιο πεφτει σημαντικα... Confused

Παράθεση:
θα εβαζα το 16ν πάνω και με το καλημέρα θα είχα χωρίς καμία μετατροπή ότι θα ήθελα...
Μάθε το έτσι

μια χαρά είναι για στροφοδιαδρομή

Βασικα εδω διαφωνω καθετα,πλην της εκδοχης των αλογων...
Θετωντας σαν οριο τα 2000Ε για ενα μοτερ των 120-125 αλογων,το 8βου ειναι μακραν φθηνοτερο και πιο αξιοπιστο απο τα 16βαλβιδα αδερφια του. Wink
Το να βρεις καλο 16βου ειναι σαν να περιμενεις να σου πεσει το Λοττο,ενω τα καλα 8βου ειναι καπως περισσοτερα,εκτος αυτου οπως ειπα ειναι και σαφως πιο αξιοπιστα οποτε αντεχουν. Rolling eyes

Ασε που δεν εχεις και μπλεξιματα με ΚΤΕΟ,τελη,κλπ... Wink

Απο εκει και περα συμφωνο οτι καλυτερα να το μαθει ετσι και μετα να ριξει και αλλα χρηματα.
Ετσι και αλλιως πριν απο τα αλογα εκρεμμουν πολλα ακομα πραγματα(φρενα,αναρτηση,κλπ). Rolling eyes
brz20 - Τρι 20 Φεβ 2007, 16:18:52
Θέμα δημοσίευσης:
780 ευρω για 8V???
Πολυ ακριβοι.Τι χαρακτηριστικα εχουν?
Για 16V ξερεις τιμη?Συγνωμη για το offtopic.
Pughell - Τρι 20 Φεβ 2007, 16:37:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι ψιλοτερας ο 8v... Confused
Οι 16v ειναι κοντα στο 1000αρικο το ζευγαρι για το 106.
MEMsound - Τρι 20 Φεβ 2007, 16:40:39
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Παράθεση:

Γιατρε μου το μοτερ ειναι ολοιδιο ακριβως με το δικο του,μονο η εισαγωη αλλαζει ελαφρως στο plenum.Στο κατω κατω με μια "μαιμουδια" γινεται και εντελως νομιμος και τελειωσε η υποθεση. Wink Twisted evil
Οσο για τις βελτιωσεις,αν κανει οτι σκεφτεται με το μοτερ κατω,τοτε το κοστολογιο πεφτει σημαντικα... Confused

Παράθεση:
Μάθε το έτσι

μια χαρά είναι για στροφοδιαδρομή

Βασικα εδω διαφωνω καθετα,πλην της εκδοχης των αλογων...
Θετωντας σαν οριο τα 2000Ε για ενα μοτερ των 120-125 αλογων,το 8βου ειναι μακραν φθηνοτερο και πιο αξιοπιστο απο τα 16βαλβιδα αδερφια του. Wink
Το να βρεις καλο 16βου ειναι σαν να περιμενεις να σου πεσει το Λοττο,ενω τα καλα 8βου ειναι καπως περισσοτερα,εκτος αυτου οπως ειπα ειναι και σαφως πιο αξιοπιστα οποτε αντεχουν. Rolling eyes

Ασε που δεν εχεις και μπλεξιματα με ΚΤΕΟ,τελη,κλπ... Wink

Απο εκει και περα συμφωνο οτι καλυτερα να το μαθει ετσι και μετα να ριξει και αλλα χρηματα.
Ετσι και αλλιως πριν απο τα αλογα εκρεμμουν πολλα ακομα πραγματα(φρενα,αναρτηση,κλπ). Rolling eyes

για να τα λες εσύ κάτι παραπάνω θα ξέρεις
απλά με τις μετατροπές αν και μου αρέσουν απίστευα σαν ιδέα με τα όσα έχω δει εδώ στο Ελλάδα έχω απίστευτα ξενερώσει (και φοβηθεί...)
BTS - Τρι 20 Φεβ 2007, 18:21:15
Θέμα δημοσίευσης:
WilDuck έγραψε:
Pughell έγραψε:

Το ξέρω ρε Παόκι ότι δεν παίρνει εύκολα άλογα!
Τη δική σου την κάσα πάντως την πατάω με μισό γκάζι... Laughing Laughing Laughing

Εκκεντροφόρος PS,
αγωνιστική εξάτμιση PS,
εγκέφαλος...

Δεν υπάρχει κάποια πιο οικονομική λύση?
Π.χ. εκκεντροφόρος από την κάσα του Στέλιου ? Laughing

Στελλάρα αγορίνα μου είσαι και ο πρώτος! Μην ακούς κανέναν! Cool

Έχω τον γνωστό εκκ PS grN σε reprofile από τον Μπούμπη και σκέφτομαι να τον δώσω, για να βάλω κάποιον πιο κοντά στον μαμά.

Αν σε ενδιαφέρει, στείλε μου πμ για να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες. Idea
WilDuck - Τρι 20 Φεβ 2007, 22:23:59
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

Γιατί να μη ρωτήσω δηλαδή ρε συ Μάνθο?

Κακό είναι να ξέρω στα πόσα άλογα μπορεί να "παίξει" το μοτέρ μου? Shocked

Το πλάνο μπορεί να υλοποιηθεί και στο 3μηνο. Wink

Απλά, επειδή έχω σαν όριο (για την καρότσα μου) τα 130hp, γουστάρω να έχω έναν βελτιωμένο 8βου, που να μοιάζει με μαμά 1400... Very happy

Γούστα είναι αυτά Μάνθο!
WilDuck - Τρι 20 Φεβ 2007, 22:26:14
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Θα το φατε το παιδι ρε... Laughing

Πες τα ρε Στελλάρα... Laughing

Θα σε πρήξω στα πμ τώρα!
Εκεί που πήγες να ησηχάσεις λίγο, έμπλεξες πάλι! Very happy
WilDuck - Τρι 20 Φεβ 2007, 22:27:47
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
Έχω τον γνωστό εκκ PS grN σε reprofile από τον Μπούμπη και σκέφτομαι να τον δώσω, για να βάλω κάποιον πιο κοντά στον μαμά.

Αν σε ενδιαφέρει, στείλε μου πμ για να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες. Idea

Όχι και τόσο γνωστός σε μένα... Laughing

PS Gr.N σε reprofile από τον Μπούμπη...
Χμμμ....

Έχεις πμ.
brz20 - Τρι 20 Φεβ 2007, 22:56:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μου αρεσει που εχεις βαλει ενα ταβανι για τα αλογα.
Αυτο δειχνει οτι ξερεις τι ζητας.
gonakinen - Τετ 21 Φεβ 2007, 04:21:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ασχετο.

Από ανάρτηση και φρένα , τι έχουμε??
WilDuck - Τετ 21 Φεβ 2007, 09:31:59
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Μου αρεσει που εχεις βαλει ενα ταβανι για τα αλογα.
Αυτο δειχνει οτι ξερεις τι ζητας.

Ε ναι ρε συ.
Είπαμε. Να το παίξουμε γρήγοροι. Όχι και να μας ξεκολλάνε από τις κολώνες... Laughing

125-130 είναι υυυυπεραρκετά για τα 840+ κιλά μου... Cool
WilDuck - Τετ 21 Φεβ 2007, 09:57:24
Θέμα δημοσίευσης:
gonakinen έγραψε:
Ασχετο.

Από ανάρτηση και φρένα , τι έχουμε??

Μαζί με το μοτέρ θα μπουν:

Καινούρια μαμά αμορτισέρ rallye (νομίζω ότι για όλα τα μοντέλα δίνει τον ίδιο κωδικό).
Μεταχειρισμένα ελατήρια μαμά rallye 16v.
"Κούρδισμα" πίσω.
Αντιστρεπτική μπροστά σίγουρα δεν έχω.
Πίσω, δεν είμαι σίγουρος. Rolling eyes

247 αεριζόμενα μπροστά με σωληνάκια υψηλής.
Ή τα μαμά rallye ή κάτι σε aftermarket δίσκους-τακάκια.

Πίσω ταμπούρα.
WilDuck - Τετ 21 Φεβ 2007, 10:16:28
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι, κανένα πρόβλημα με το Μάνθο! Love

Την πλάκα μας κάνουμε! Clapping

Ταβάνι στην τσέπη μου, όχι.
Κάθε μήνα βάζω κάτι στην άκρη και βλέπω πώς θα κινηθώ.
brz20 - Τετ 21 Φεβ 2007, 11:11:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραια.
Να γνωριστουμε να κανουμε παρεα γιατι εχουμε πολλα κοινα.
Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
Μονο που εμενα μου εχει κολησει η τουρμποκατασταση για να πιασω τα αλογα που θελω.
Προσπαθω να βγαλω ακρη σε αυτο το μονοπατι.
Εγω στην θεση σου θα αρχιζα με Φιλτρο,εξατμηση(απο χταποδι μεχρι πισω) και μετα θα εμπεναν εκκεντροφοροι.Μετα απο ολα αυτα και καπως ταυτοχρονα θα πετουσα και ενα προγραμμα για να δουλεψουν καλα ολα αυτα.
Μια βολτα στο δυναμομετρο να δω τι κερδισα.Αν δεν εφταναν(που μαλλον δεν....)θα πηγαινα σε αλλα κολπα.
WilDuck - Τετ 21 Φεβ 2007, 11:17:13
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Ωραια.
Να γνωριστουμε να κανουμε παρεα γιατι εχουμε πολλα κοινα.
Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

Είμαι 1.85, πράσσινα μάτια... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Παράθεση:
Μονο που εμενα μου εχει κολησει η τουρμποκατασταση για να πιασω τα αλογα που θελω.

Καλό και το τούρμπο αλλά δε θέλω να μπλέξω...
brz20 - Τετ 21 Φεβ 2007, 11:48:27
Θέμα δημοσίευσης:
Κολημα σου λεω αγριο.
Αστο μην το πιασουμε εδω γιατι θα ξεφυγουμε.
WilDuck - Πεμ 22 Φεβ 2007, 12:17:31
Θέμα δημοσίευσης:
εδώ http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=191998#191998

Touristas έγραψε:
Αυτό που έκανα οι περισσότεροι είναι να παίρνουν την φλάντζα του 206 και να την βάζουν σε 106 rallye για να ανεβάσουν συμπίεση μιας και του 106 (NFX-NFW) δείχνει τεράστια μπροστά στου 206 (NFU).

Αργύρη, αργότερα σκέφτομαι για αλλαγή εκκεντροφόρου.

Με τη φλάντζα από 206 1.6, ξέρεις πόσο θα πάει η συμπίεσή μου?
COOL ALEXIS - Παρ 23 Φεβ 2007, 00:51:59
Θέμα δημοσίευσης:
Τα άσχετα post αλλά και σχόλια... στα σκουπίδια Wink

Εκ της MOD-Team
Lef205 - Παρ 23 Φεβ 2007, 03:00:59
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε ανθρωπα γιατι εχεις λυσσαξει για το μοτερ? Laughing Laughing Laughing
Βαλε βρε με τα λεφτα των εκκεντροφορων καπακιων εγκεφαλων ανεγκεφαλων κλπ,μια καλυτερη αναρτηση,καλυτερα υλικα τριβης στα φρενα κορωνοπηνιο ή ακομη καλυτερα κιβωτιο παρε μια τετραδα ημισλικ,μπορεις να κανεις ενα καρο περιφερειακα και ειναι προτιμοτερο να "ξεφτυλισουν" καποια στιγμη αυτα το μοτερ σου παρα μονο ενα μοτερ που θα ξεφτυλισει το υπολοιπο μαμα συνολο!
Ενα αυτοκινητο με τα παραπανω και "μαμα" μοτερ ειναι πιο απολαυστικο απο ενα αυτοκινητο με εκκεντρα εγκεφαλους κλπ και ολα τα υπολοιπα μαμα.
Ακουσε με,πριν 5 χρονακια περασα τη φαση σου με ενα 205 και ξερω πολυ καλα πως σκεφτεσαι! Laughing Laughing
Οταν ασχολεισαι με μικτες διαδρομες (κοινως στροφιλικια) το μοτερ ενα δυνατο μοτερ ειναι λιγοτερο απολαυστικο απο πχ ενα καλο κιβωτιο με μπλοκε Κ/Π κλπ!
Pughell - Παρ 23 Φεβ 2007, 09:34:17
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Οταν ασχολεισαι με μικτες διαδρομες (κοινως στροφιλικια) το μοτερ ενα δυνατο μοτερ ειναι λιγοτερο απολαυστικο απο πχ ενα καλο κιβωτιο με μπλοκε Κ/Π κλπ!

+2 Rolling eyes

Αντε να στα πει και κανενας ακομα μπας και βαλεις λιγο μυαλο για καμια σωστη αναρτηση και στησιμο/φρενα της προκοπης... Confused
WilDuck - Δευ 26 Φεβ 2007, 09:24:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ δεν είπα ότι θα παραμείνω μαμά σε στήσιμο/φρένα.

Φρένα μπροστά θα βάλω ραλλίσια με αλλαγμένες δισκόπλακες/τακάκια/σωληνάκια υψηλής.

Πίσω δισκοφρενάτο άξονα χλωμό προς το παρόν.

Αμορτισέρ: καινούρια πήρα.Peugeot. Παρήγγειλα και τα 3ποντα eibach.

Εντάξει, για μπλοκέ με την καμία. Laughing

Τώρα, όσον αφορά τις αντιστρεπτικές, πάλι με την καμία, προς το παρόν. Ρε μιλάμε θέλει αλλαγή όλο το μπροστινό σύστημα για να μπει η ραλλίσια αντιστρεπτική.
Γόνατα, ψαλίδια +++.
¶ντε γεια! Shocked
Και τα παλιά τι να τα κάνω? Να τα φάω? Rolling eyes

Και για ζάντες, προς το παρόν με τα 13άρια. Confused Cool Laughing

Εντός ολίγου πάω για 14άρια και ραλλίσιο κιβώτιο.

Κάτσε να το βάλω πάνω το μοτέρ.
Επειδή είμαι και ελαφρύς, πιστεύω θα με καλύπτει μια χαρά.
Αλλά, να. Πως να το κάνουμε..

Θέλω που και που να ρίχνω και καμιά κολωνίτσα στον Στελλάρα! Very happy
WilDuck - Δευ 26 Φεβ 2007, 09:34:11
Θέμα δημοσίευσης:
ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Την Παρασκευή τηλεφώνησα σε 2 πολύ γνωστούς μηχανικούς - βελτιωτές σαξόραλλων.

Και οι 2 μου φάνηκαν αρκετά συζητήσιμοι και εξυπηρετικοί.

Ο 1ος με 1100Ε μου υποσχέθηκε 135hp, γιατί έχει φτιάξει κι άλλο 8βου, και τόσα άλογα έδειξε. Βέβαια, 1 εβδομάδα πριν μου είχε θέσει σαν ανώτατο όριο τα 130hp. Με reprofile του δικού μου εκκεντροφόρου.

Ο 2ος μου μίλησε ανοιχτά και μου είπε:

"Δεν αξίζει φίλε. Θα χάσεις πολύ στις χαμηλές στροφές, δε θα σου κρατάει ρελαντί και το κόστος είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τα άλογα που θα πάρεις. Μιλάμε για 115-120 άλογα το πολύ! Να στο πω απλά: αν ήταν δικό μου το αυτοκίνητο, δε θα το έκανα. Α, και το κόστος. 1500Ε (με reprofile του δικού μου εκκεντροφόρου). Αλλά δεν το αναλαμβάνω γιατί είναι σα να σε κοροϊδεύω. Δε θα δεις μεγάλη διαφορά στα άλογα".

Τα συμπεράσματα δικά σας...
Pughell - Δευ 26 Φεβ 2007, 10:57:00
Θέμα δημοσίευσης:
WilDuck έγραψε:
Θέλω που και που να ρίχνω και καμιά κολωνίτσα στον Στελλάρα! Very happy

Ρε κολληματα που εχει ο κοσμος... Laughing
Παντως με το σχεσατο που εβαλα,και εκκεντροφορο να βαλεις,ουτε στον υπνο σου... Cool

Σχετικα με τα 135 με reprofile,απλα Rotfl Rotfl Rotfl ...

Απο εκει και περα,οπως σωστα σου ειπε ο 2ος ανθρωπος,τα 115-120 ειναι οριο για reprofile εκκεντροφορο.
Μονο με καινουργιο και κανιβαλο μαλιστα θα περασεις τα 130 και οντως χαμηλα θα σερνεται στο φασμα ρελαντι-4000... Sad Απλα θα κανει ενα ξεσπασμα 4500-7000. Confused

Εγω σου ειπα...Schrick. Wink Μπορει να μην σου βγαλει τα τρελα αλογα αλλα θα εχει ρελαντι και καρτα καυσαεριων και ακομα και μεχρι τις 7000+ θα ειναι γραμμικο χωρις να χανει πολλα αλογα και θα δουλευει απο χαμηλα. Smile
Αρκει βεβαια να γινει και σωστο το προγραμμα. Rolling eyes
WilDuck - Δευ 26 Φεβ 2007, 14:18:11
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Εγω σου ειπα...Schrick. Wink Μπορει να μην σου βγαλει τα τρελα αλογα αλλα θα εχει ρελαντι και καρτα καυσαεριων και ακομα και μεχρι τις 7000+ θα ειναι γραμμικο χωρις να χανει πολλα αλογα και θα δουλευει απο χαμηλα. Smile
Αρκει βεβαια να γινει και σωστο το προγραμμα. Rolling eyes

Το θέμα, βέβαια, είναι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙ όλα αυτά.

Γιατί, ο πρώτος μηχανικός που μίλησα απόρησε με το όλο shrick project.
Μου το βάζει πάνω, αλλά δεν εγγυάται αν θα δουλέψει.
Και απόρησε όταν είπα να γυαλίσει μόνο τους αυλούς εξαγωγής...

¶ρα, το δύσκολο δεν είναι να αγοράσω shrick, φλάντζα από 206 και να πάω το καπάκι για γυάλισμα.

Το δύσκολο είναι να βρω έναν καλό μηχανικό που να ξέρει ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να δουλέψει. Και να το αναλάβει κι όλας!!!

---

Τι άλλες λύσεις έχω Στελλάρα?
Κάτι σε ενδιάμεσο στάδιο.

Π.χ. 1ο στάδιο + συμπίεση? (δε μου ακούγεται καλό).
1ο στάδιο + reprofile εκκεντρ. (μόνο αυτό).

Κάτι τέτοιο ας πούμε...

Ρε, τι σχεσάτα και ορεξάτα μου λες εσύ......... Laughing Laughing Laughing
Pughell - Δευ 26 Φεβ 2007, 14:21:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ο μηχανικος δεν χρειαζεται να ειναι επιστημονας καθως το μονο που θα κανει θα ειναι η τοποθετηση. Wink
Το μονο που θελει ψαξιμο,ειναι το προγραμμα. Confused

Ο αλλος δηλαδη που απορησε με το Schrick project,με την δικια του λογικη πως βγαζει 135 απο reprofile εκκεντροφορο και δεν μπορει να βγαλει 125 με εναν Schrick ο καραγκιοζης; Question
Ετσι και αλλιως στα μαμα σημαδια θα τον βαλει,δεν χρειαζεται αλλο χρονισμα... Confused
WilDuck - Τρι 27 Φεβ 2007, 09:06:32
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ, η τοποθέτηση είναι απλό πράγμα.

Το αν θα δουλέψει σωστά, όμως? (Δεν εννοώ από πλευράς προγραμματισμού).

Το αν θα συνεργαστούν σωστά o Schrick, η φλάντζα από 206, το γυάλισμα μόνο των αυλών εξαγωγής κτλ...
Γιατί, εγώ πρέπει να πάω στον Χ μηχανικό με τον αέρα του γνώστη. "Θέλω αυτό, αυτό κι αυτό". Cool

Και αν ο μηχανικός δε συμφωνεί? Rolling eyes
Θα πρέπει να στηριχτώ μόνο στα λόγια σου.

Δεν το λέω κακοπροαίρετα ρε Στελλάρα. Φαίνεται ότι γνωρίζεις πολλά πάνω στο αντικείμενο.

Αλλά πες ότι σε κάποια φάση έρχονται σε αντίθεση αυτά που λες εσύ με αυτά που θα μου προτείνει αυτός.
Τι κάνουμε τότε? Very happy

Καλά ρε, δεν υπάρχει κάποιος που να έχει βελτιώσει δικό του 8β 16άρι ραλλύ ? Shocked
Pughell - Τρι 27 Φεβ 2007, 09:38:49
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα,θα στο πω απλα...Και οι μηχανικοι δουλεια κανουν οποτε οταν πας και τους λες "Εγω θα σου φερω ολα τα πραγματα και εσυ θα τα μονταρεις!",χανουν χρηματα καθως αυτοι τα ανταλλακτικα(βελτιωτικα και μή) δεν τα αγοραζουν στις ιδιες τιμες με σενα οποτε καταλαβαινεις οτι χανουν χρηματα απο αυτο.
Κοινως εχουν καθε λογο να σου πουν οτι κατι απο αυτα που διαλεξες δεν θα δουλεψει,ενω το δικο τους θα δουλεψει σιγουρα... Rolling eyes Απλο δεν ειναι; Wink

Απλα σε παρα πολλες περιπτωσεις οι "αλχημειες" τους και κοστιζουν περισσοτερο αλλα και δεν πηγαινουν και οπως πρεπει οποτε νομιζω οτι καλυτερα ειναι να ξερεις που βαδιζεις και να εχεις προσχεδιασει απο πριν το τι θελεις να κανεις παρα να στο κανει αυτος "με την εμπειρια του". Confused
WilDuck - Τρι 27 Φεβ 2007, 10:59:45
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
χανουν χρηματα καθως αυτοι τα ανταλλακτικα(βελτιωτικα και μή) δεν τα αγοραζουν στις ιδιες τιμες με σενα οποτε καταλαβαινεις οτι χανουν χρηματα απο αυτο.

Σωστός.

Pughell έγραψε:
Απλα σε παρα πολλες περιπτωσεις οι "αλχημειες" τους και κοστιζουν περισσοτερο αλλα και δεν πηγαινουν και οπως πρεπει

Για το πρώτο, με βρίσκεις 100% σύμφωνο.
Όσον αφορά το δεύτερο, όμως, νομίζω ότι μπορείς να το πεις μόνο όταν δεις αντίστοιχη δουλειά του βελτιωτή. Εγώ, δυστυχώς, δεν έχω δει τίποτα.

Pughell έγραψε:
οποτε νομιζω οτι καλυτερα ειναι να ξερεις που βαδιζεις και να εχεις προσχεδιασει απο πριν το τι θελεις να κανεις παρα να στο κανει αυτος "με την εμπειρια του". Confused

Σίγουρα.
Εσύ, δηλαδή, έχεις δει 8βου με schrick, φλάντζα από 206 και γυάλισμα αυλών εξαγωγής και το προτείνεις σαν την καλύτερη λύση.
Σωστά?
Pughell - Τρι 27 Φεβ 2007, 11:24:45
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Για το πρώτο, με βρίσκεις 100% σύμφωνο.
Όσον αφορά το δεύτερο, όμως, νομίζω ότι μπορείς να το πεις μόνο όταν δεις αντίστοιχη δουλειά του βελτιωτή. Εγώ, δυστυχώς, δεν έχω δει τίποτα.

Εχω δει 6-7 εκκεντροφορατα 8v εκ των οποιων καποια με Kent PT11 και καποια με μπουμπη.
Καπως καλυτερα τα Kent,χαλια τα μπουμπακια...

Schrick σε 16αρι δεν ειδα ακομα αλλα ειδα σε 13αρι που ειναι σαφως δυσκολοτερο μοτερ,και δουλευε εξαιρετικα απο χαμηλα μεχρι τον κοφτη. Wink
Ασε που βγαζει ροπη απο αρκετα χαμηλα Wink και δεν χρειαζεται να εισαι πανω απο τις 4000 για να εχεις δυναμη σαν τους Kent και τον μπουμπισιο. Sad

Γενικα η τεχνολογια των Schrick ειναι αλλου οσο αφορα τους εκκεντροφορους,απλα ελαχιστοι τους πληρωνουν και την ψαχνουν...
Απλα εχουν την νοοτροπια/σχεδιαση του να δουλευουν καλυτερα στο υπαρχον φασμα του μοτερ και οχι να ξεφευγουν απο αυτο για να αποδωσουν,πραγμα που σε αλλους αρεσει και σε αλλους παλι,οχι. Confused

Απο εκει και περα εσυ κρινεις... Rolling eyes
WilDuck - Τρι 27 Φεβ 2007, 11:28:27
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Schrick σε 16αρι δεν ειδα ακομα αλλα ειδα σε 13αρι που ειναι σαφως δυσκολοτερο μοτερ,και δουλευε εξαιρετικα απο χαμηλα μεχρι τον κοφτη. Wink
Ασε που βγαζει ροπη απο αρκετα χαμηλα Wink και δεν χρειαζεται να εισαι πανω απο τις 4000 για να εχεις δυναμη σαν τους Kent και τον μπουμπισιο. Sad

Απλα εχουν την νοοτροπια/σχεδιαση του να δουλευουν καλυτερα στο υπαρχον φασμα του μοτερ και οχι να ξεφευγουν απο αυτο για να αποδωσουν,πραγμα που σε αλλους αρεσει και σε αλλους παλι,οχι. Confused

Οκ, με κάλυψες πλήρως φίλε! Wink

Περιμένω πμ με λεπτομέρεις για τον schrick.

Μη μου πασάρεις όμως καμιά μούφα, για να βγάλεις τη μπουγάτσα σου πιο γρήγορη... Laughing Laughing Laughing

---
Α! Επειδή το ανέφεραν κι άλλοι (όπως και εσύ), για εισαγωγή από 13άρι τι γνώμη έχεις?
Pughell - Τρι 27 Φεβ 2007, 11:55:57
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω συνιστω να πας για το πιο ηπιο προφιλ που εχει με 272 μοιρες και 11,4 βυθισμα.
Βγαζει και 282 με ιδιο ονομαστικο βυθισμα αλλα μεγαλυτερο βυθισμα στο ΑΝΣ,απλα θα δουλευει αρρυθμα χαμηλα,ασε που ειναι και οριακα στο θεμα καρτας... Confused

Απο εκει και περα για την εισαγωγη που λες,βγαζει αλογα αλλα χαλαει την ομοιογενεια.

Αν βαλεις παντως εισαγωγη,υπολογισε οτι θελεις και την πεταλουδα της μαζι(που ειναι τερας μπροστα σε αυτες των 1600,8v&16v) απλα θα χρειαστει κανενα 250αρι για ολα μαζι... Rolling eyes

Αν εχεις τα χρηματα,βαλτην,και βαλε και τον 282.
Θα σερνεται βεβαια κατω απο τις 3000-3500 αλλα μεχρι τις 7000+ θα πυροβολαει.

Εγω παντως θα προτιμουσα τον 272 με την μαμα εισαγωγη για πιο overall χρηση καθως στο βουνο το ευρυ φασμα ειναι πιο χρησιμο απο το σκυλιασμα ψηλα. Wink
plaketokofths - Τρι 27 Φεβ 2007, 11:59:32
Θέμα δημοσίευσης:
προγραμμα απο γνωστό βελτιωτή στην Αθήνα καθαρίζεις με 250ε για τον 1.6 8V, στείλε πμ να σου πω για να κρίνεις.

Η φλάντζα απο το 206 1.6 16V σίγουρα κάνει για το 1.6 8V?

ΥΓ. Φιλος μου εχει ενα rallye 1.6 8V το οποίο έφερε κάποιες τούμπες αλλά μηχανικά είναι άριστο, φοράει πρόγραμμα σκούπα, εξάτμιση, 13/59, το μοτέρ γενικά ήταν και είναι σε άριστη κατάσταση. Επίσης ίσως σου χρειαστούν τα ηλεκτρικά, φρένα κτλ. Με τα πολλά αυτός ενδεχομένως πουλάει ολο το αμαξι για κανα 1000e max. Το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα στις γωνίες του ουρανού αρα και στις αντίστοιχες κολώνες. Θες να ρωτήσω?
WilDuck - Τρι 27 Φεβ 2007, 12:01:44
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Απο εκει και περα για την εισαγωγη που λες,βγαζει αλογα αλλα χαλαει την ομοιογενεια.

Αν εχεις τα χρηματα,βαλτην,και βαλε και τον 282.
Θα σερνεται βεβαια κατω απο τις 3000-3500 αλλα μεχρι τις 7000+ θα πυροβολαει.

Εγω παντως θα προτιμουσα τον 272 με την μαμα εισαγωγη για πιο overall χρηση καθως στο βουνο το ευρυ φασμα ειναι πιο χρησιμο απο το σκυλιασμα ψηλα. Wink

Όχι, δε θέλω να γίνει έτσι το αμάξι.
Δεν είναι κάθε μέρα κοντρομέρα... Laughing Laughing Laughing

Περιμένω, λοιπόν, πμ για τους 272. Wink

ΜΠΟΥ-ΓΑ-ΤΣΑΑΑΑΚΙΙΙΙ
ΕΙ-ΣΑΙ ΤΡΕΕΕΛΑΑΑΑ.... Laughing Laughing Laughing
Pughell - Τρι 27 Φεβ 2007, 12:13:57
Θέμα δημοσίευσης:
WilDuck έγραψε:
Όχι, δε θέλω να γίνει έτσι το αμάξι.
Δεν είναι κάθε μέρα κοντρομέρα... Laughing Laughing Laughing

Περιμένω, λοιπόν, πμ για τους 272. Wink

ΜΠΟΥ-ΓΑ-ΤΣΑΑΑΑΚΙΙΙΙ
ΕΙ-ΣΑΙ ΤΡΕΕΕΛΑΑΑΑ.... Laughing Laughing Laughing

Ενας ειναι ο εκκεντροφορος στα 8v ρεεεεε!!!
Ενας ειναι,εκτος και αν εβαλες μοτερ απο Alfa Romeo στο Peugeot και δεν μας το λες... Laughing Laughing Laughing

Κατσε να βρω και κανενα link για τον Schrick που θες...

Παντως απο οσο ξερω ο Τσουργιαννης τους εφερνε για ενα διαστημα και ειχε κανει και 1-2 τετοια μοτερ οταν τον ειχα ρωτησει παλιοτερα.
Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι λεει σαν μηχανικος...
Τοτε ειχα ακουσει καλα λογια. Confused
Pughell - Τρι 27 Φεβ 2007, 12:22:50
Θέμα δημοσίευσης:
Να και τα χαρακτηριστικα του Schrick.

Βυθισμα εκκεντροφορου 7,0
Βυθισμα βαλβιδας (11,4)
Διαρκεια εισαγωγης/εξαγωγης/γωνια εκκεντρων 272/272/112
Χρονισμος/ανοιγμα-κλεισιμο βαλβιδων 20-64-64-20
Βυθισμα στο ΑΝΣ 1,6
Διακενο βαλβιδων 0.20/0.35

Σε γενικες γραμμες εχει λιγο μεγαλυτερο βυθισμα απο τον group N για το 1300αρι(και σε βυθισμα βαλβιδας και στο ΑΝΣ),2 μοιρες περισσοτερη διαρκεια και 2 μοιρες μικροτερη γωνια εκκεντρων.
Οποτε θα δουλευει ανετα μεχρι τις 6500-6800 και δεν θα χανει δυναμη μεχρι τις 7000. Wink
WilDuck - Τρι 27 Φεβ 2007, 12:36:06
Θέμα δημοσίευσης:
¶ψογος! Wink

Τι κωδικό έχει αυτός?
WilDuck - Τρι 27 Φεβ 2007, 12:37:59
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ενας ειναι ο εκκεντροφορος στα 8v ρεεεεε!!!
Ενας ειναι,εκτος και αν εβαλες μοτερ απο Alfa Romeo στο Peugeot και δεν μας το λες... Laughing Laughing Laughing

Ναι ρε, μπερδεύτηκα.
Αμέσως εσύ... Very happy

Παράθεση:
Παντως απο οσο ξερω ο Τσουργιαννης τους εφερνε για ενα διαστημα και ειχε κανει και 1-2 τετοια μοτερ οταν τον ειχα ρωτησει παλιοτερα.

Κάτι μου λέει αυτό το όνομα.
Θεσ/κη είναι?
Pughell - Τρι 27 Φεβ 2007, 12:48:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ο κωδικος του εκκεντροφορου ειναι 0257 01 720-00 απλα πρεπει να τους πεις το μεγεθος των κομβιων της κεφαλης σου που στην προκειμενη περιπτωση ειναι 44,12 - 43,62 - 43,12 - 42,62 - 36,92.

Βεβαια για καλο και για κακο,οταν βγαλτε τον εκκεντροφορο,τον μετρατε για να ειστε σιγουροι... Rolling eyes

Ο Τσουργιαννης Αθηνα ειναι ρε απο οσο ξερω!!! Exclamation
Pughell - Τρι 27 Φεβ 2007, 12:56:00
Θέμα δημοσίευσης:
Α,και υποψιν...
Κοστος αγορας του εκκεντροφορου οριακα στα 320Ε! Exclamation Exclamation Exclamation
Αν σου πει ο εκαστοτε εμπορος για παραπανω,τον πουλο,και τον παιρνεις απο Γερμανια. Wink
290Ε τον πουλανε οποτε με τα μεταφορικα δεν προκειται να βγει παραπανω απο 320. Wink
WilDuck - Τρι 27 Φεβ 2007, 13:08:24
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Α,και υποψιν...
Κοστος αγορας του εκκεντροφορου οριακα στα 320Ε! Exclamation Exclamation Exclamation
Αν σου πει ο εκαστοτε εμπορος για παραπανω,τον πουλο,και τον παιρνεις απο Γερμανια. Wink
290Ε τον πουλανε οποτε με τα μεταφορικα δεν προκειται να βγει παραπανω απο 320. Wink

Ευχαριστώ πολύ φίλε!

Θα τα πούμε και μέσω πμ. Wink
RASTAVIPER - Τρι 27 Φεβ 2007, 19:40:05
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι λεει σαν μηχανικος...
Τοτε ειχα ακουσει καλα λογια. Confused

Τσουργιαννη???Μακριαααααα!!!!! Shocked Shocked
Ειχε φτιάξει φίλος 1 saxo πριν 4-5 χρόνια 2ο στάδιο και το αμάξι δεν πήγαινε βήμα.Είχε σκάσει 1 περιουσία το παληκάρι...Μιλάμε για πίκρα.Να τον παίρνουν πιο νορμάλ SAXO!!
Pughell - Τετ 28 Φεβ 2007, 08:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
Δεκτο. Wink
Εγω ειπα,δεν ξερω,απλα ακουσα... Confused

Παρολα αυτα οι Schrick ειναι κορυφαιοι! Wink
WilDuck - Τετ 28 Φεβ 2007, 08:43:10
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Τσουργιαννη???Μακριαααααα!!!!! Shocked Shocked

Να τος και ο Θωμάς! Very happy

Ούτε απ'έξω δε θα περάσω τότε...
Pughell - Τετ 28 Φεβ 2007, 08:45:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω σου ειπα παντως... Rolling eyes
Ο μηχανικος το μονο που θα κανει ειναι η τοποθετηση. Wink
Το προγραμμα ειναι το ζορι. Confused
WilDuck - Τετ 28 Φεβ 2007, 08:49:45
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ο μηχανικος το μονο που θα κανει ειναι η τοποθετηση. Wink

Να δούμε πόσα θα ζητήσει όμως...
Pughell - Τετ 28 Φεβ 2007, 11:02:55
Θέμα δημοσίευσης:
Στα ειπα... Rolling eyes
kpsig - Παρ 02 Μάρ 2007, 18:25:39
Θέμα δημοσίευσης:
285 μοίρες μπορείς να παίξεις χωρίς πιστόνια με υψηλή (12:1) συμπίεση οπωσδήποτε άλλη εισαγωγή μεγαλύτερους αυλούς εισαγωγής/εξαγωγής, ο προγραμματισμός είναι όλο το κλειδί.
Τρέχω κάτι πιο exteme. Θέλει ΠΟΛΥ διάβασμα και μελέτη αν θες να κάνεις κάτι μόνος σου, φτηνό και σοβαρά. Χωρίς υπερβολή θέλει μαθηματικά και λύσεις τύπων. ΟΙ περισσότεροι βελτιωτές άλλαζαν λάδια/τακάκια γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο και ξαφνικά ανακάλυψαν τη Βελτίωση.
Και τα χρήματα που ζητούν είναι ΠΑΡΑ πολλά! Εάν έχεις διάθεση πμ.
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2007, 09:20:57
Θέμα δημοσίευσης:
Με 285 μοιρες το βυθισμα θα ειναι σιγουρα πανω απο 11,5 οποτε για να εχει και 12 συμπιεση με μαμα πιστονια,η κεφαλη πρεπει να πλανιστει τοσο πολυ που αν καταφερει να την γλιτωσει και να μην βρισκουν τα πιστονια στις βλαβιδες,τοτε θα θυσιασει αρκετα για το αναλογο χρονισμα ωστε να μην βρισκουν... Confused

Ασε που με 12 συμπιεση συνεπαγεται και αποκλειστικα χρηση 100αρας και ετσι και κολλησει στην κινηση το παιδι,θα βραζει ολοκληρο το μοτερ. Sad

Εδω εμενα με 11-11,2 και με διπλα βεντιλατερ απο την μπροστα πλευρα κιολας και αν πεσω στην κινηση της Θεσσαλονικης κιολας(το καλοκαιρι) το καημενο το βεντιλατερ δεν σβυνει και καθολου. Confused

Βεβαια απο οτι εμαθα,μαλλον βρηκε εκκεντροφορο και εγκεφαλο Peugeot Sport group N. Wink
WilDuck - Δευ 05 Μάρ 2007, 13:13:26
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Βεβαια απο οτι εμαθα,μαλλον βρηκε εκκεντροφορο και εγκεφαλο Peugeot Sport group N. Wink

Ποιός ρε μπουγατσάκια? Shocked

Εγώ? Laughing Laughing Laughing
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2007, 13:25:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε βλαμμενε,εσυ... Wink
kpsig - Δευ 05 Μάρ 2007, 13:35:53
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Με 285 μοιρες το βυθισμα θα ειναι σιγουρα πανω απο 11,5 οποτε για να εχει και 12 συμπιεση με μαμα πιστονια,η κεφαλη πρεπει να πλανιστει τοσο πολυ που αν καταφερει να την γλιτωσει και να μην βρισκουν τα πιστονια στις βλαβιδες,τοτε θα θυσιασει αρκετα για το αναλογο χρονισμα ωστε να μην βρισκουν... Confused

Ασε που με 12 συμπιεση συνεπαγεται και αποκλειστικα χρηση 100αρας και ετσι και κολλησει στην κινηση το παιδι,θα βραζει ολοκληρο το μοτερ. Sad

Εδω εμενα με 11-11,2 και με διπλα βεντιλατερ απο την μπροστα πλευρα κιολας και αν πεσω στην κινηση της Θεσσαλονικης κιολας(το καλοκαιρι) το καημενο το βεντιλατερ δεν σβυνει και καθολου. Confused

Poli enimeromenos eisai! Wink. Isos xreiastei kai planisma 1,8 mm! Alla tha doume giati kai ego douleuo pano se kati analogo giati paizei kai poli i flantza...Gia tin iperthemansi isos xreiazesai kai allo psigeio kai elegxo o thermostatis sou. (sorry gia Agglika).
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2007, 13:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως η πιο λεπτη φλαντζα που εχω βρει ειναι η μαμα απο το 16αρι 206 με τα 110 αλογα που ειναι μολις 0,7.
Ακομα και η Spesso δεν βγαζει πιο λεπτη απο 0,8. Sad

Οσο για την υπερθερμανση,το ψυγειο μου καλο ειναι,η συμπιεση ειναι που το ξεσκιζει... Confused
Εδω και με αλλαγμενη φουσκα/θερμοστατη και παλι τα ιδια ηταν... Confused

Στο 16αρι σιγουρα θα ειναι καπως καλυτερα βεβαια λογω μπεκ λαδιου για τα πιστονια αλλα παλι το 12 ειναι πολυ... Sad

Σχετικα με το βυθισμα,για να μην αλλιωθει και η κεφαλη απο το πολυ πλανισμα,μια καλη λυση ειναι τα πιστονια καθως λογω του κωνικου σχηματος τους αφηνουν αισθητα περισσοτερο χωρο για τις βαλβιδες.
Η αλλη λυση ειναι να μπει αυτουσιος ο εκκεντροφορος της PS για το kit car απλα σαν μονοπεταλουδο δεν προκειται να δουλεψει. Confused

Γενικα το συγκεκριμενο μοτερ ειναι μπερδεμα... Crying or Very sad
kpsig - Δευ 05 Μάρ 2007, 16:20:56
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Δυστυχως η πιο λεπτη φλαντζα που εχω βρει ειναι η μαμα απο το 16αρι 206 με τα 110 αλογα που ειναι μολις 0,7.

Οσο για την υπερθερμανση,το ψυγειο μου καλο ειναι,η συμπιεση ειναι που το ξεσκιζει... Confused
Εδω και με αλλαγμενη φουσκα/θερμοστατη και παλι τα ιδια ηταν... Confused

Στο 16αρι σιγουρα θα ειναι καπως καλυτερα βεβαια λογω μπεκ λαδιου για τα πιστονια αλλα παλι το 12 ειναι πολυ... Sad

Σχετικα με το βυθισμα,για να μην αλλιωθει και η κεφαλη απο το πολυ πλανισμα,μια καλη λυση ειναι τα πιστονια καθως λογω του κωνικου σχηματος τους αφηνουν αισθητα περισσοτερο χωρο για τις βαλβιδες.
Η αλλη λυση ειναι να μπει αυτουσιος ο εκκεντροφορος της PS για το kit car απλα σαν μονοπεταλουδο δεν προκειται να δουλεψει. Confused

Γενικα το συγκεκριμενο μοτερ ειναι μπερδεμα... Crying or Very sad

To ksero me ta pistonia... Kai oi tsepes einai lathos giati (ksana)peftei i simpiesi. Pantos me auti ti flantza tou 206 (auti tha balo) exoume -0,7 kai alla tosa tha paro apo tin kefali. Eos ekei. Ego tha exo tetrapetaloudo Wink 40mm. Apla ton ekkentroforo tou kit car den ton brika pouthena... Alitheia, ti xaraktiristika exei?
BTS - Δευ 05 Μάρ 2007, 18:26:02
Θέμα δημοσίευσης:
kpsig έγραψε:

To ksero me ta pistonia... Kai oi tsepes einai lathos giati (ksana)peftei i simpiesi. Pantos me auti ti flantza tou 206 (auti tha balo) exoume -0,7 kai alla tosa tha paro apo tin kefali. Eos ekei. Ego tha exo tetrapetaloudo Wink 40mm. Apla ton ekkentroforo tou kit car den ton brika pouthena... Alitheia, ti xaraktiristika exei?

Ο εκκ του kit car έχει βύθισμα 7.7 και είναι κατασκευής της Solution F. Θεωρείται ο καλύτερος αγωνιστικός εκκ για TU 8V.

Πλέον τον βρίσκεις μόνο σε reprofile από την εξαιρετική techniprofil (300E)

www.techniprofil.com

Είμαι και εγώ στην ίδια φάση. Έχω ένα μαντεμένιο μοτέρ 106 xsi 1360κ.εκ. που το φτιάχνω maxi GrN-mini gGrA.
Όχι γιατί με περιορίζουν οι κανονισμοί, αλλά για να μην ξεφύγει σε κόστος και να συνεργάζεται με τις νορμάλ σχέσεις στο χώμα.

Ορίστε και μερικές φωτό από το καπάκι μου με πολύ συντηρητική ροϊκή από εμένα:

http://www.gl-yachting.gr/picture_library/DSC012031.jpg

http://www.gl-yachting.gr/picture_library/DSC012041.jpg
BTS - Δευ 05 Μάρ 2007, 18:29:23
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Στέλιο υπάρχει τίποτα σε μεταλλική με πάχος 1.2 ή 1.3mm;
kpsig - Δευ 05 Μάρ 2007, 20:56:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ο εκκ του kit car έχει βύθισμα 7.7 και είναι κατασκευής της Solution F. Θεωρείται ο καλύτερος αγωνιστικός εκκ για TU 8V.

Πλέον τον βρίσκεις μόνο σε reprofile από την εξαιρετική techniprofil (300E)

www.techniprofil.com

Είμαι και εγώ στην ίδια φάση. Έχω ένα μαντεμένιο μοτέρ 106 xsi 1360κ.εκ. που το φτιάχνω maxi GrN-mini gGrA.
Όχι γιατί με περιορίζουν οι κανονισμοί, αλλά για να μην ξεφύγει σε κόστος και να συνεργάζεται με τις νορμάλ σχέσεις στο χώμα.

Ορίστε και μερικές φωτό από το καπάκι μου με πολύ συντηρητική ροϊκή από εμένα:

http://www.gl-yachting.gr/picture_library/DSC012031.jpg

http://www.gl-yachting.gr/picture_library/DSC012041.jpg[/quote]

Εγώ θα φτιάξω το καπάκι μου τελευταία εβδομάδα Μαρτίου και έως τότε πρέπει να έχω βρει και εκκεντροφόρο. Βυθισμα 7,7 και διάρκεια ?
BTS - Δευ 05 Μάρ 2007, 22:52:05
Θέμα δημοσίευσης:
kpsig έγραψε:

Εγώ θα φτιάξω το καπάκι μου τελευταία εβδομάδα Μαρτίου και έως τότε πρέπει να έχω βρει και εκκεντροφόρο. Βυθισμα 7,7 και διάρκεια ?

Διάρκεια όσο και αν έχω ψάξει, δεν έχω βρει.

Παρ' όλα αυτά είναι ένας εκκ εξαιρετικά δημοφιλής στη Γαλλία και όλοι τον γνωρίζουν με το όνομα του: SF5B.

Αν σε ενδιαφέρει, θα πρέπει να στείλεις τον δικό σου εκκ για reprofile στη διεύθυνση που έδωσα παραπάνω. ΚΑθυστέρηση 2 εβδομάδες και κόστος 300 ε.

Πιστεύω όμως ότι οι επιλογές είναι πάρα πολλές για τους TU 8V (Schrick, Colombo, Kent, Newman) και μπορείς να βρεις κάτι ακριβώς για τις ανάγκες σου. Μην ξεχνάμε ότι ο εκκ τύπου kit car απαιτεί και σχεσάτο...

Μία καλή επιλογή είναι οι Cat ( www.catcams.be ), φτηνοί και με μεγάλη γκάμα για όλες τις εφαρμογές.
Pughell - Τετ 07 Μάρ 2007, 09:41:42
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
Pughell έγραψε:

Στέλιο υπάρχει τίποτα σε μεταλλική με πάχος 1.2 ή 1.3mm;

Βγαζει η Spesso γιατρε μου... Rolling eyes
Κανε ενα τηλεφωνο στην AVC Weber και ρωτα τιμη.Αν στην δωσουν φτηνα(περιπου στα 90-100Ε) ειναι καλα,εναλλακτικα,εξωτερικο... Wink

Σχετικα με τον εκκεντροφορο του Kit Car,τα συγκεκριμενα σωματα θα ειναι στενα καθως αυτο το μοτερ φορουσε 45αρια...Βεβαια δουλευε μονο ψηλα οποτε αν σε ενδιαφερει η ροπη καλο ειναι να βαλεις κατι πιο mild σε μοιρες και βυθισματα...
Κρινωντας απο αυτον που φορουσε το 1300 group A που ηταν και μονοπεταλουδο,αυτος θα ειναι αρκετα πανω απο 300 μοιρες με παρα πολυ μεγαλο βυθισμα στο ΑΝΣ(3,5mm+)... Sad
BTS - Τετ 07 Μάρ 2007, 10:44:17
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Βγαζει η Spesso γιατρε μου... Rolling eyes
Κανε ενα τηλεφωνο στην AVC Weber και ρωτα τιμη.Αν στην δωσουν φτηνα(περιπου στα 90-100Ε) ειναι καλα,εναλλακτικα,εξωτερικο... Wink

Δεν διατύπωσα καλά την ερώτηση. Του ραλλύ η μεταλλική η εργοστασιακή (η καλή, η γνήσια, η κορεάτικη Laughing) πόσα mm είναι;

ΥΓ. Η Spesso έχει 1.0 και 1.6mm, για λεπτότερη δεν το έχω ψάξει. Είχα πάρει την πρώτη από αυτές πριν δυο χρόνια.
Pughell - Τετ 07 Μάρ 2007, 11:06:22
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θελω να σε παρω στον λαιμο μου αλλα για το 13αρι(οποτε και για τα 14αρια καθως η διαμετρος ειναι ιδια) αν δεν κανω λαθος ειναι 1mm και βγαινει μονο σε περμανιτη και οχι μεταλλικη. Sad
BTS - Τετ 07 Μάρ 2007, 11:21:18
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Δεν θελω να σε παρω στον λαιμο μου αλλα για το 13αρι(οποτε και για τα 14αρια καθως η διαμετρος ειναι ιδια) αν δεν κανω λαθος ειναι 1mm και βγαινει μονο σε περμανιτη και οχι μεταλλικη. Sad

Πάλι δεν το διατύπωσα καλά. Confused

Το ραλλύ το 16βου δεν έβγαινε με μεταλλική σε κάποια φάση; Πόσα mm είναι αυτή;
Pughell - Τετ 07 Μάρ 2007, 11:34:14
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα καταλαβα! Laughing

1,2 αν δεν κανω λαθος και 0,7 ειναι αυτη του 206. Very happy
BTS - Τετ 07 Μάρ 2007, 11:50:32
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Τωρα καταλαβα! Laughing

1,2 αν δεν κανω λαθος και 0,7 ειναι αυτη του 206. Very happy

Α γεια σου... Laughing
WilDuck - Πεμ 15 Μάρ 2007, 13:50:07
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.streetandcircuit-shop.biz/index.asp?function=DISPLAYPRODUCT&productid=1891

Πέτρο, τι λες για αυτό?
Stevon - Πεμ 15 Μάρ 2007, 16:06:33
Θέμα δημοσίευσης:
WilDuck έγραψε:
http://www.streetandcircuit-shop.biz/index.asp?function=DISPLAYPRODUCT&productid=1891

Πέτρο, τι λες για αυτό?

Πάρτο με κλειστά τα μάτια......
Εγώ στο δικό μου XSi το φόραγα(με κάποια πράγματα παραπάνω αλλά όχι και με το ρυθμιζόμενο γρανάζι Sad ) και το αμαξάκι..."πέταγε"
Pughell - Πεμ 15 Μάρ 2007, 16:12:52
Θέμα δημοσίευσης:
Και αυτος χωρις το ρυθμιζομενο γραναζι το πουλαει και ο Γιωργος εχει ηδη χταποδακι Supersprint. Very happy
BTS - Πεμ 15 Μάρ 2007, 16:32:15
Θέμα δημοσίευσης:
WilDuck έγραψε:

Πέτρο, τι λες για αυτό?

Ο PT11 είναι καλός εκκ για τα 8V. Το θέμα είναι τι προέλευσης είναι το πρόγραμμα...
Stevon - Πεμ 15 Μάρ 2007, 17:22:41
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Και αυτος χωρις το ρυθμιζομενο γραναζι το πουλαει και ο Γιωργος εχει ηδη χταποδακι Supersprint. Very happy

Όντως....τώρα το διάβασα....
Παράθεση:
Kent Cam PT11 (without pulley)
Embarassed Embarassed

Με μπέρδεψε η φωτό...
Pughell - Παρ 16 Μάρ 2007, 09:45:40
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
WilDuck έγραψε:

Πέτρο, τι λες για αυτό?

Ο PT11 είναι καλός εκκ για τα 8V. Το θέμα είναι τι προέλευσης είναι το πρόγραμμα...

Και για ποιον εγκεφαλο ειναι,τον Bosch των XSi ή τον Marelli των Rallye... Confused
WilDuck - Παρ 16 Μάρ 2007, 12:02:37
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
Πάρτο με κλειστά τα μάτια......
Εγώ στο δικό μου XSi το φόραγα(με κάποια πράγματα παραπάνω αλλά όχι και με το ρυθμιζόμενο γρανάζι Sad ) και το αμαξάκι..."πέταγε"

Όταν μπει το κιτάκι θα γίνουν επιπλέον:

Γυάλισμα κεφαλής, αύξηση συμπίεσης με άλλη φλάντζα, μπουζί κ φουλ 50άρα εξάτμιση.
Έχω ήδη χταπόδι supersprint, οπότε ευελπιστώ να δω 125-130hp! Very happy

Ρυθμιζόμενο γρανάζι γιατί να πάρω?
Που βοηθάει?
Λογικά, αυτός ο εκκεντροφόρος θα μπαίνει στα "μαμά" σημάδια ή είπα βλακεία?
Πόσο κοστίζει περίπου?

Ευχαριστώ! Wink
Stevon - Παρ 16 Μάρ 2007, 15:46:39
Θέμα δημοσίευσης:
WilDuck έγραψε:

Λογικά, αυτός ο εκκεντροφόρος θα μπαίνει στα "μαμά" σημάδια ή είπα βλακεία?
Πόσο κοστίζει περίπου?

Ευχαριστώ! Wink

Πόσο κοστίζει ποιό...????
Το γρανάζι....??θα σε γελάσω.......
Ή ο εκκεντροφόρος......???
¶ν λές για τον εκκεντροφόρο...εγώ το 2002 τον είχα πάρει περίπου 280¤

Τώρα για το κούμπωμα του στα μαμά σημάδια......και εγώ έτσι τον είχα και το αυτοκίνητο τόσο στα χαμηλά...όσο και στις μεσαίες......έκανε απίστευτη κοιλιά.Ή τοτε απάντηση του τεχνικού μου ήταν ότι θα διορθωνόταν εάν τοποθετούσαμε το γρανάζι , αφού έτσι θα μπορούσαμε να δόσουμε προ-πορεία ή αργο-πορεία στον εκκεντροφόρο.(δέν θυμάμαι πλέον τί ακριβώς απο τα δύο ήθελε)
Βεβαια το δικό σου μοτέρ επειδή είναι 1,6 και όχι 1,4 ίσως να δουλέυει και ετσί αφού σαφώς έχεις αρκετά μεγαλύτερη ροπή σε αυτές τις στροφές σε σύγκριση με το 1,4.
Pughell - Παρ 16 Μάρ 2007, 15:51:42
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα αν εβαζες το γραναζι θα αλλαζε και το χρονισμα(λογικο) οποτε οτι θα κερδιζες χαμηλομεσαιες θα το εχανες ψηλα.Δυστυχως ειναι η μια ή η αλλη... Confused

Μηπως το προγραμμα ηταν κουκουρουκου; Question
Stevon - Σαβ 17 Μάρ 2007, 10:04:05
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Μηπως το προγραμμα ηταν κουκουρουκου; Question

Το πρόγραμμα αλλά και ο εγκέφαλος ολόκληρος ήταν[(υποτίθεται)βέβαια το θετικό είναι ότι και να μήν ίσχυε αυτό...δέν τον είχα πληρώσει....]απο κάποιο cup που γινόταν στην Ιταλία.....απο εκεί και έπειτα ...τί να σου πώ.....??? Rolling eyes
Pughell - Σαβ 17 Μάρ 2007, 14:08:53
Θέμα δημοσίευσης:
Cup με Kent στην Ιταλια και ολας περιεργο μου φαινεται... Sad
Δεν λεω οτι λες ψεματα,ηξερα καποιον που ειχε ιδιο εκκεντροφορο με προγραμμα Italtechnica... Confused
WilDuck - Δευ 19 Μάρ 2007, 11:08:58
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:

Τώρα για το κούμπωμα του στα μαμά σημάδια......και εγώ έτσι τον είχα και το αυτοκίνητο τόσο στα χαμηλά...όσο και στις μεσαίες......έκανε απίστευτη κοιλιά.

Γιατί να συμβαίνει αυτό, όμως, όταν ο PT11 έχει:

Power Band: 2000-6000 ?
Pughell - Δευ 19 Μάρ 2007, 11:19:16
Θέμα δημοσίευσης:
Προγραμμα ή συμπιεση... Confused
Stevon - Δευ 19 Μάρ 2007, 14:40:55
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Cup με Kent στην Ιταλια και ολας περιεργο μου φαινεται... Sad

Όχι Στέλιο...δέν λέω αυτό...το πρόγραμμα & ο εγκέφαλος ήταν απο αυτό το cup , όχι και ο εκκεντροφορος. Wink

Επίσης
Παράθεση:
Προγραμμα ή συμπιεση...
...πολύ σημπίεση....

+

Παράθεση:
όμως, όταν ο PT11 έχει:

Power Band: 2000-6000 ?

έ.....τον είχα πειράξει και λίγο...δέν ήταν μαμά PT11....

(μήν ρωτήσετε..πού...φαντάζεστε....)
Pughell - Δευ 19 Μάρ 2007, 14:47:18
Θέμα δημοσίευσης:
Καταλαβα,cupισιος εγκεφαλος με "σκαλισμενο" ΡΤ11 και πολυ συμπιεση...
Το παραδοξο ειναι οτι θεωρητικα με την πολυ συμπιεση θα επρεπε να εχει μεσαιες ομως εκτος και αν ο "αλλος" τον εκανε τερας τον εκκεντροφορο και ηθελε πολυ συμπιεση για να αποδωσει.
Παντως το καταλυτικο XSi ηταν σχετικα χαμηλα σε συμπιεση οποτε μου φαινεται παραδοξο το να ηθελε πανω απο 11:1 για να δουλεψει σωστα... Confused
Ασε που και απο το εργοστασιο εχει αρκετα ροπατο χαρακτηρα παρα τρελο στροφαρισμα πανω απο τις 7000+. Sad
Stevon - Δευ 19 Μάρ 2007, 15:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
Υπολόγισε ότι τα βυθίσματα ήταν 1 κλίκ πάνω απο PT12 ενώ η διάρκεια κάτω απο αυτόν στις 288μοίρες.
Η συμπίεση είχε φτάσει το 12.... Shocked

Τώρα η λειτουργία του, ουσιαστηκά έκανε το εξής= ρελαντί με 3,000-3,500 πάρα πολύ καλά....έκανε μία κοιλιά 3,500-5,000,ενώ απο 5,000-5,200 έως και 8,000 του κόφτη....τράβαγε τρελλά....

Εάν βρώ την δυναμομέτρηση του...θα την postαρω για να πάρεις μία ιδέα.
Pughell - Δευ 19 Μάρ 2007, 16:05:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ε,εκανε οτι μαλ***ες κανει και με τα 13αρια για αυτο και εκανε κοιλια...
Σχεδον τα ιδια εκανε και στο 13αρι μου οπου "θεωρητικα" ειχε δωσει 285 μοιρες με 9,5 βυθισμα με την διαφορα οτι το αμαξι μεχρι τις 3000 ηταν πολυ καλο(σαν το δικο σου) απο εκει και μετα ψοφουσε εντελως μεχρι τις 7000 και απο τις 7200 μεχρι τον κοφτη επαιρνε ελαφρως τα ποδια του και μαλιστα με 11+ συμπιεση. Confused

Ευτυχως ή δυστυχως τα 8βαλβιδα μοτερ θελουν βυθισμα και οχι μοιρες για να βγαλουν αλογα... Sad

Αν την βρεις παντως κανε ενα "ανεβασμα". Smile
nirve - Παρ 11 Μάϊ 2007, 23:56:24
Θέμα δημοσίευσης: 106 - 106 1,6 8v - Δώστε μου λίγο φώς...!!!!
Έχω ένα rallye 1600 8v

sto opoio exw kanei anakataskeyi kinitira evala xtapodi 4-2-1 kataliti americat grupn teliko skoupa me filtro bmc gyalisa xitwnia kai stin synexeia ta etripsa katevasa kapaki 8/10(etsi mou eipe o mpoumpis gia 2o stadio ekkentroforo ( o mastoras) oxi egw
tespa DEN EXW KATHOLOU XAMILA kai epidi exw rixsei polla prepei na synexisw siga siga as mou pei kapoios ti na kanw gia arxi??? egw lew na valw prwta ena rythmizomeno granazi ekkentroforou mipws kai parw xamila
vinman - Σαβ 12 Μάϊ 2007, 00:26:32
Θέμα δημοσίευσης:
Μιχάλη καλώς ήρθες στο forum του Psclub... Wink
Θα σε παρακαλούσα να γράφεις μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες.

Vinman/Υπεύθυνος Δημ.Σχέσεων
Lef205 - Σαβ 12 Μάϊ 2007, 11:22:26
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=9460

Υπαρχει ηδη τοπικ για αυτο το θεμα.
nirve - Σαβ 12 Μάϊ 2007, 12:54:08
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:

το κοίταξα όμως δεν μπορώ να πώ οτι μου έδωσε λύση

Το τόπικ του Nirve ενσωματώθηκε στο παρόν.
Εκ της MOD Team
MEMsound

Lef205 - Σαβ 12 Μάϊ 2007, 13:54:12
Θέμα δημοσίευσης:
nirve έγραψε:
Lef205 έγραψε:

το κοίταξα όμως δεν μπορώ να πώ οτι μου έδωσε λύση

Το τόπικ του Nirve ενσωματώθηκε στο παρόν.
Εκ της MOD Team
MEMsound

Μιχαλη μου οταν ενα θεμα αφορα το προβλημα σου και ας μην σου δινει λυση ειναι προτιμοτερο να δημοσιευεις ερωτηση στο ηδη υπαρχον παρα να ανοιγεις καινουργιο .
Πες μας λεπτομερειες τι εκκεντρο φορας τι διαμετρο εξηατμισης τι προγραμμα κλπ.
nirve - Σαβ 12 Μάϊ 2007, 14:08:24
Θέμα δημοσίευσης:
φοραει μια grup N (τελικό) η οποια είναι πολύ μεγάλη, πιστευω πως θελει μια πιο στενη. Εκκεντροφορο δεν εχω αλλαξει. Είχα πάρει τον μουμπη τηλ και μου ειχε πει πως με περιπου 160 ευρω θα μου τον κανει 2ο σταδιο όμως μετα το αμαξι θα θελει καποιες ρυθμισεις οπως ρυθμιζομενο γραναζι προγραμμα σκουπα κατεβασμα καπακι 8/10

κατεβασα το καπακι ομως δεν εχει καθολου χαμηλα
εχω κανει γενικη μοτερ
χταποδι 4-2-1
καταλυτη americat
katebasma kapaki 8-10
γυαλισμα και αγριεμα χυτωνια
σκουπα (φιλτρο BMC)

ειδα σε μια σελιδα οτι μπορουν να μου κανουν το γραναζι μου ρυθμιζομενο πηρα τηλ και μου ειπαν 90 ευρο.
ενας γνωστος μου ,μου ειπε να του βαλω ρυθμιζομενο και να του δωσω προπορεια σαν αποτελεσμα να δωσει το αμαξι.
παντως στα ψιλα για 8v μου λενε οτι παει πολυ καλα με αυτα που εχει

πειτε μου καμια γνωμη εκτως απο την αποψη του 16v γιατι οταν εκανα αυτα δεν ηξερα τιποτα πηγαινα σαν το ζωο
Fotografos - Κυρ 13 Μάϊ 2007, 23:18:05
Θέμα δημοσίευσης: Engine Rebuild
Καλησπέρα σε όλους.
Θέλω να κάνω ένα ψιλοrebuild στο μοτεράκι μου 306 1.6 8ν 94' για να προχωρίσω σε βελτίωση πρόγραμα εκεντροφόρο κεφαλή για 130άλογα περίπου.
Το θέμα είναι οτι θέλω να την κάνω μόνος μου Smile
Μέχρι στιγμής μόνο με δίχρονα μοτεράκια έχω ασχοληθεί Smile
DT 125 16PS το έκανα περίπου 33 με μία συμπίεση που θα ζήλεβε και τετράχρονο!
Γνωρίζει κανένας αν υπάρχει κάποιο manual που να γράφει πραματάκια όπως τι λύνουμε πρώτο απο που λύνουμε το καθένα κτλ κτλ χρονησμοί κτλ τι τσιμούχες να αλάξω κτλ Rolling eyes ?
Και επίσης μιας και θα φορεθούν εκεντροφόροι μεταγενέστερα, τι χιλιοστά φλάντζα χρειάζομαι για μια καλή συμπίεση χωρίς να σκάσει το μοτέρ, και αν μπορώ να έχω αυτή τη φλάτζα πρίν αλλάξω τους εκεντροφόρους, φυσικά όταν θα ξαναλυθεί κεφαλή θα τοποθετήθεί πάλι καινούρια!
Γνωρίζει κάποιος κάτι? ή αν έχει ασχοληθεί κανένας ερασιτεχνικά?
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
htanso21 - Δευ 14 Μάϊ 2007, 02:04:28
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα πόσα άλογα έχει το μοτέρ σου ;
Fotografos - Δευ 14 Μάϊ 2007, 03:11:51
Θέμα δημοσίευσης:
Όσα το έλεγε ο κατασκευαστής, ή 88 ή 90 αν θυμάμαι καλά.
htanso21 - Δευ 14 Μάϊ 2007, 03:24:34
Θέμα δημοσίευσης:
Από τα 90 στα 130 είναι μεγάλο το νούμερο…

Θέλεις πολλά χρήματα πιστεύω για να φτάσεις κάτι τέτοιο.

Για αρχή τα κλασικά… εξάτμιση από χταπόδι και κάτω (ίσως και άλλο χταπόδι), άλλο καταλύτη (αγωνιστικό για να ¨κόβει¨ λιγότερο), πλάνισμα κεφαλής για μεγαλύτερη συμπίεση μαζί με ένα σετ εκκεντροφόρους, blue print, πρόγραμμα, πιο ελεύθερο φίλτρο, αλλαγή ρυθμιστή βενζίνης (δεν ξέρω αν η τρόμπα που έχεις τώρα, μπορεί να δώσει παραπάνω ποσότητα καυσίμου)…

Αυτά σίγουρα είναι πάνω από τα 1.500 ευρώ… και δεν ξέρω αν παρόλα αυτά φτάσεις τα +40 άλογα που θες.

Μετά μπορείς να πας σε πιο extreme καταστάσεις με τατραπετάλουδα, turbo και άλλα εξωτικά πραγματάκια… αλλά το κόστος πολλαπλασιάζετε και δεν ξέρω κατά πόσο ¨αξίζει¨.

Μην ξεχνάς ότι μια αλλαγή τόσων αλόγων συνεπάγεται και με άλλες αναρτήσεις, άλλα φρένα κτλ… μην σου πω και δυνατότερη κόρνα (αστειεύομαι)
Fotografos - Δευ 14 Μάϊ 2007, 03:28:25
Θέμα δημοσίευσης:
Το αμάξι το έχω στήσει αρκετά καλά, πίσω άξονα xsara vts με δίσκους αναρτήσεις ελατήρια μπρός φρένα 266χιλ κτλ.
Βασικά αν βάλω κεφαλή απο ραλάκι 8ν 1600άρι εισαγωγή εγγεφαλο και πλεξούδα απο αυτό το αμάξι πάω κάπου στα 105, ε μετά με πρόγραμα και εκεντροφόρους συμπιέσεις κτλ θα φτάσει 125 130, μακάρι διλαδή, απλά θέλω να φτιάξω το μοτεράκι πρώτα γιατί έχει γράψει κάμποσα χιλιόμετα, καλα δεν μου λες έσυ δεν κοιμάσε τέτοια ώρα? Laughing Laughing Laughing Laughing
htanso21 - Δευ 14 Μάϊ 2007, 03:48:22
Θέμα δημοσίευσης:
Χαχαχα σωστά… κανονικά έπρεπε να κοιμάμαι… αλλά από ότι φαίνετε θα κοιμάμαι αύριο στην δουλειά. Laughing

Τώρα αφού θες να κάνεις τόσες αλλαγές, μαζί σου Exclamation

Αλλά από την άλλη, αφού θες να κάνεις όλα αυτά, γιατί δεν κοιτάς μπας και βρεις κανένα μοτέρ από Xsara 2.0 Vts με τα 163 (αν θυμάμαι καλά) Question

Αξιόπιστα και χωρίς πολλά πολλά… Wink
Fotografos - Δευ 14 Μάϊ 2007, 03:51:49
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχάς συνάδελφος απότι είδα χεχε!
Κοίτα μία τέτοια μεταροπή θα πάει γύρω στα 6 χιλιάρικα, είχα ψαχτεί για gti 6 167 άλογα 6άρι σασμάν και άντε γειά!
Αλλά τόσα λεφτά δυστιχώς δεν μπορώ να διαθέσω, άσε μετά και κανα χιλιάρικο για να το διλώσεις!
Θα κρατήσω αυτό το μοτεράκι θα το κάνω ψιλοκαινούριο και θα του ρίξω καμια 30-40αλογάκια πάνω, απο τότε που είδα πως περνάω τουρμπίσια σταρλετάκια και κάτι honda s2000 σε στροφές με τα 90 ταπεινά μου αλογάκια λέω δεν βαριέσε, λίγο δύναμη παραπάνω να ξεκολάει το αμάξι και να το ευχαριστιέσε λίγο καλύτερα.
htanso21 - Δευ 14 Μάϊ 2007, 03:57:44
Θέμα δημοσίευσης:
Όντως συνάδελφοι! Αν και πλέων μόνο στα χαρτιά είμαι φωτογράφος, μιας και εξασκώ άλλο επάγγελμα, αλλά ότι και να κάνω… πάντα φωτογράφος θα νιώθω…

Τέσπα μην χαλάμε το θέμα.

Αν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις έτσι με αυτό το μοτεράκι, κανένα πρόβλημα.
Απλά φοβάμαι ότι με κόψε από εδώ, βάλε από εκεί… μην αποκτήσει κανένα πρόβλημα…
Αλλά αφού όλα θα τα κάνεις μόνος σου, θα ξέρεις τουλάχιστον τι κάνεις και πως το κάνεις για να διορθώσεις κάτι αν χρειαστεί.

Έτσι όπως λες να το κάνεις… πόσο περίπου θα στοιχίσει;
Fotografos - Δευ 14 Μάϊ 2007, 04:02:33
Θέμα δημοσίευσης:
Χμ κοίτα για την ανακατασκευή αν δεν χρειαστώ πιστόνια ελλατήρια θα αλάξω στάνταρ, βάλε οτι πρέπει να αλάξω χταπόδια καλαμάρια κτλ στις εξατμήσεις γιατί όλα βαράνε απο κάτω, πιστεύω κατα 500άρικο με 700ευρώ για να έρθει στα ίσα του το μοτεράκι.
Τώρα για να το βελτιώσω χρειάζομαι κεφαλή ραλλυ, εισαγωγή,πλεξούδα εγγέφαλο και εκεντροφόρους, συν ότι άλλα ψιλοπραματάκια χρειαστώ αν πετύχω καλές τιμές δεν θα πάνε αυτά 1000άρικο με 1200?
Κοίτα υπολογίζω να δώσω διλαδή πάνω κάτω 2 χιλιάρικα και να έχω ένα αγριούτσικο μοτεράκι και σχετικα αξιόπιστο, τουλάχιστον έχει φθηνά ανταλακτικά το 8βάλβιδο, πλήν κάποιον εξερέσεων.
Αν και για αρχή θα πρέπει να βρώ κανα service manual να δω πώς λύνονται όλα αυτα τα ματζαφλάρια!!!
Fotografos - Δευ 14 Μάϊ 2007, 04:06:24
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά φίλε συγνώμη! αλλά εγώ την κάνω!
5 ώρες τώρα περίμενα να κατέυει ένα game και επιτέλους κατέβηκε!
Πάω να το τεστάρω!
Χάρικα που τα είπαμε αν θές άφησε μου το msn σου σε πμ να τα λέμε!
Καλό ξημέρωμα.
(By the way.... η ώρα στο φόρουμ μου φένετε πάει μία ώρα πίσω ή κάνω λάθος? Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes )
htanso21 - Δευ 14 Μάϊ 2007, 04:09:45
Θέμα δημοσίευσης:
Χάρηκα και εγώ φίλε μου! Καλό τεστάρισμα!

Για το msn, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το e-mail μου από το profil μου.

Και εγώ την κάνω για ύπνο…
STELIOS - Δευ 14 Μάϊ 2007, 07:29:28
Θέμα δημοσίευσης:
Βλεπω και αναφερεσται σε εκκεντροφορους.
Fotografos, η κεφαλη σου εχει ΕΝΑΝ εκκεντροφορο μονο.
Παντος μια καλη αρχη για αυτο που θελεις να κανεις θα ηταν να αλλαξεις το καπακι σου με το αντιστοιχο του Rallye (150~200 ευρω). Oμως θα χρειαστεις πολλα $$$ για να το φτασεις στα 130 αλογα. Καλητερα να πας κατευθειαν σε μοτερ 16v, θα γλητωσεις χρονο και χρημα και θα εχεις μια καλη βαση για παραπανω βελτιωση.
Pughell - Δευ 14 Μάϊ 2007, 09:16:19
Θέμα δημοσίευσης:
Κλασσικη μαλ***α εκκεντροφορου reprofile... Whistling

Για να μην παιδευεσαι τζαμπα ξεκινα με τον εκκεντροφορο και δωσε 300Ε και αγορασε εναν καινουργιο για να "γεμισει" το φασμα σου στις χαμηλομεσαιες. Wink

Ετσι και αλλιως με 8 δεκατα κατεβασμενη κεφαλη εισαι ηδη πολυ ψηλα απο συμπιεση,πολυ παραπανω απο οτι χρειαζεται με αποτελεσμα να κανει και κακο παρα καλο μαλιστα,οποτε με εναν σωστο εκκεντροφορο θα εχεις δυναμη απο τις 3500 μεχρι και τον κοφτη.

Με ρυθμιζομενο γραναζι και λοιπες παπαριες μην μπλεξεις ακομα,δεν χρειαζεται. Rolling eyes Σωστο εκκεντροφορο και αναλογο προγραμμα χρειαζεσαι... Sad
Pughell - Δευ 14 Μάϊ 2007, 09:26:43
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα για μενα η πιο σωστη κινηση χωρις να χρειαζεται μπλεξιματα με υπουργεια συγκοινωνιων,κλπ θα ηταν η αγορα ενος μεταχειρισμενου μοτερ 1600 8v απο 106 Rallye(ή 1600 8v XSi) και μετα ολα τα υπολοιπα. Wink

Το προαναφερομενο μοτερ ειναι η σωστη βαση εκκινησης καθως εχει ολα οσα χρειαζονται για 130 αλογα.
Σωστη κεφαλη(καμια επαφη με των απλων 1600αριων με τα 90 αλογα),αλλες μπιελες και πιστονια.

Οποτε αν καποιος εχει την διαθεση,και τα χρηματα φυσικα Laughing ,το κανει και ενα μικρο rebuild(ελατηρια πιστονιων,κουζινετα στροφαλου,φλαντζες,κλπ) για τον φοβο των Ιουδαιων. Wink
Το προαναφερομενο rebuild μαζι με την εργασια μηχανικου δεν προκειται να κοστισει πανω απο 500-600Ε εκτος και αν τα χιτωνια εχουν παρει οβαλ οποτε απαιτηται ρεκτιφιε. Sad

Απο εκει και περα το θεμα της συμπιεσης λυνεται με μια φλαντζα απο 1600αρη 16v 206 οποτε γλιτωνετε και το πλανισμα της κεφαλης,ροικη δεν χρειαζεται(οποιος κανει ειναι τουλαχιστον ηλιθιος) μονο ενα τριψιματακι στους αυλους εξαγωγης θελει.

Μετα εξαρταται απο τον καθενα ποσο μακρυα θελει να παει σε κοστολογιο τοποθετωντας εκκεντροφορο,χταποδι,εισαγωγη απο 1300 κλπ. Smile
Lef205 - Δευ 14 Μάϊ 2007, 09:32:31
Θέμα δημοσίευσης:
Υπαρχουν βιβλια (εχω αν θες) που αναφερουν θεωρητικα τα τι και πως αλλα μπορω να σου πω απο πρωτο χερι οτι η θεωρια στο συγκεκριμενο θεμα απεχει παρα πολυ απο την πραξη.
Αν ασχολεισαι, εχεις εμπειρια χρονο βοηθεια απο μηχανικο σε δυσκολη στιγμη και φυσικα τα καταλληλα εργαλεια ξεκινα το αλλιως αστο καλυτερα γιατι το μοτερ πες κουτσα στραβα το ριχνεις κατω αλλα απο 'κει και περα αρχιζουν τα πολυ δυσκολα που καταληγουνν σε δυο δρομους
'η που θα φτιαξεις μετα απο κοπο και ερευνα ενα μοτερ που δεν θα πληρωνεται γιατι η δουλεια που θα εχεις ριξει θα ειναι πολλη, ή που δεν θα παρει ποτε ξανα μπροστα.
Δεν στο παιζω εξυπνος γνωστης ή ξερολας απλα τα εχω δει να συμβαινουν "μεσα στο σπιτι μου".

Μanual μπορεις να προθυμευτεις γιατι 306 σου απο την Haynes στο βιβλιοπωλειο No Limits στην Καλλιροης.
Fotografos - Δευ 14 Μάϊ 2007, 18:54:21
Θέμα δημοσίευσης:
Το ξέρω ότι έχει έναν εκεντροφόρο Razz απλά η δύναμη της συνήθειας απο τα 16ν Smile
Ναι το ξέρω καλύτερα να βρώ ένα έτοιμο 8ν να ρίξω επάνω, πάντως για 16ν δεν θα το ήθελα και τόσο πολύ, πιστεύω 130 άλογα θα μου είναι αρκετά και αργότερα αν θα έχω λεφτα ένα δίλιτρο, μήπως έχει κανένας κανα γνωστό να δίνει 8ν μοτεράκι? χωρίς σασμάν φυσικά μιας και στις 22 πληρώνομαι να πάω να το πάρω να έχω μια αρχή να κάνω, πήρα στη σεβάλ και μου ζήτησαν ένα χιλιάρικο για το 8ν έλεος!
STELIOS - Δευ 14 Μάϊ 2007, 19:51:13
Θέμα δημοσίευσης:
Απατεωνιες... βρισκεις ανετα αυτο το μοτερ με ~450 ευρω.
Fotografos - Δευ 14 Μάϊ 2007, 20:50:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι σίγουρα εκει γύρω στα 400-500 θα διαθέσω το πολύ γι αυτό το μοτέρ!
Σε κάποια φάση μόλις άκουσα την τιμή και έμεινα λαλάκας του λέω κεφαλή εισαγωγή και εγγέφαλο πόσο?
Τί μου λέει?
Ένα χιλιάρικο!
Παιδιά άν κάποιος έχει αυτό το μοτεράκι και το πουλάει ειλικρινά το αγοράζω επιτόπου (22 που πληρώνομαι).
Στείλτε πμ αν έχετε κάτι.
Pughell - Τρι 15 Μάϊ 2007, 08:53:03
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω παντως που ρωτησα εναν δικο μου ανθρωπο που του εχω τυφλη εμπιστοσυνη,επειδη ηξερα οτι εχει ενα καλο μοτερακι,τα ιδια χρηματα μου ζητησε περιπου...
Περιπου 1000Ε για κομπλε σετ μοτερ,πλεξουδας,εγκεφαλο. Confused

Απο την μια ειναι μεγαλο ποσο αλλα αν κατσεις και το καλοσκεφτεις τα πιο φθηνα ειναι περιπου στα 500Ε που με ενα προληπτικο rebuild θα παει στα ιδια χρηματα... Sad

Αν θες να σου στειλω με pm το τηλεφωνο του αν και στο 1000αρικο πιστευω οτι θα βρεις και εκει καποιο καλο σετακι. Wink

Α,επισης ο ανθρωπος μου ειπε οτι αν ο εγκεφαλος που φορας τωρα ειναι Marelli,γλιτωνεις την πλεξουδα, Very happy
αν οχι τοτε αναγκαστικα θα πρεπει να παρεις και αυτην μαζι. Confused
Fotografos - Τρι 15 Μάϊ 2007, 14:14:41
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ευχαριστώ πολύ Στέλιο, θα ψάξω για λίγες μέρες ακόμα και αν δεν βρώ κάτι γύρω στα 500, θα πάω να πάρω εισαγωγή κεφαλή εγγέφαλο να α βάλω σε αυτό που έχω Smile
Pughell - Τρι 15 Μάϊ 2007, 14:23:52
Θέμα δημοσίευσης:
Με επιφυλαξη αλλα τα σωθικα του μοτερ σου νομιζω οτι δεν ειναι ιδια με του rallye. Confused
Το rallye εχει μπιελες απο 13αρι και αλλα πιστονια.

Αν οντως δεν ειναι ιδια τοτε θελει καποια προσοχη καθως με εισαγωγη 1300,κεφαλη rallye και αναλογο εκκεντροφορο rallye ή ακομα χειροτερα aftermarket η δυναμη θα βγει αρκετα πανω απο τις 6500(με 11+ συμπιεση) που σημαινει οτι για να εκμεταλλευτεις σωστα το μοτερ θα πρεπει να ανεβαζεις 7000 περιπου.
Ε,φαντασου τι καταπονησεις θα δεχεται περαν απο τις προυπολογισμενες του εργοστασιου... Sad

Αν δεν ανεβασεις και την συμπιεση τοσο(11+),θα βγει ακομα ψηλοτερα η δυναμη οποτε εισαι υποψηφιος για μπιελα... Crying or Very sad
Fotografos - Τρι 15 Μάϊ 2007, 14:32:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ο μηχανικός που το πάω μου είχε πεί οτι θα δουλέυει 4500-7000περίπου, χάνωντας ένα 10% περίπου χαμηλά, προσωπικά το βρίκω αρκετά ψηλά, αμα δεν βρω μοτεράκι θα πάω να τοθ βάλω ένα πρόγραμμα και έναν εκεντροφόρο για μεσαίες και τελείωσε η υπόθεση Smile
Touristas - Τρι 15 Μάϊ 2007, 14:40:25
Θέμα δημοσίευσης:
Την μετατροπή που θέλει να κάνει την είχα κάνει στο 205 που είχα Στέλιο.
Κορμός από 306 1.6 με 90hp , κεφαλή από 106 1.3 μαζί με εισαγωγή και ηλεκτρικά.
Χταπόδι supersprint 4-2-1 δυο καζάνια , ρυθμιζόμενο γρανάζι εκκεντροφόρου.
Εκκεντροφόρο λίγο κανίβαλο δεν θυμάμαι χαρακτηριστικά αλλά για να δουλέψει ήθελε αρκετή συμπίεση λόγο διαφορετικών εμβόλων.
Από αξιοπιστία ......τρελή δεν μου έκανε κιχ ποτέ και το έσκιζα σε κάθε ευκαιρία.
Απόδοση....... τι rallye του πατέρα μου 16V τα έβρισκε λίγο ως αρκετά σκούρα.
Pughell - Τρι 15 Μάϊ 2007, 14:45:38
Θέμα δημοσίευσης:
Fotografos έγραψε:
Ο μηχανικός που το πάω μου είχε πεί οτι θα δουλέυει 4500-7000περίπου, χάνωντας ένα 10% περίπου χαμηλά, προσωπικά το βρίκω αρκετά ψηλά, αμα δεν βρω μοτεράκι θα πάω να τοθ βάλω ένα πρόγραμμα και έναν εκεντροφόρο για μεσαίες και τελείωσε η υπόθεση Smile

Δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα... Sad
Με την αλουμινενια εισαγωγη θα χασεις αισθητα κατω απο τις 3000-3500. Confused
Με ραλλισια κεφαλη και μαμα ραλλισιο εκκεντροφορο απο 1300 τα αλογα σου θα ειναι καπου στις 6500,οχι πιο ψηλα.Απο εκει και περα θα "βουταει" ασχημα.

Παντως για προγραμμα και εκκεντροφορο δεν αξιζει να βαλεις στο υπαρχον μοτερ αν δεν αλλαξεις τουλαχιστον την κεφαλη με την αντιστοιχη ραλλισια.Απο εκει και απο τον εκκεντροφορο βγαινει ολη η δυναμη. Confused

Γενικα αν θες να κινηθεις σε πιο "οικονομικο πακετο" παρε μια κεφαλη με μαμα εκκεντροφορο απο 1600 8v Rallye,βαλε και μια φλαντζα απο 206 για να ανεβει η συμπιεση και κανε και το αναλογο προγραμμα.
Θα εισαι στα 110-115 αλογα περιπου με πολυ λιγα χρηματα(σαφως κατω απο 1000Ε). Wink
Fotografos - Τρι 15 Μάϊ 2007, 19:35:42
Θέμα δημοσίευσης:
Έχουμε και λέμε!!!!
Κάτω απο 900 δεν βρίσκω πουθενά 8ν με χαρτιά! και το καλύτερο! η τοποθέτηση 1300!!!
Με λίγα λόγια με αυτά τα λεφτά βάζεις και 16ν Sad
Οπότε αφήνω το όνειρο των 120+ίππων και πιάνω το όνειρο το πώς να σταματάω καλύτερα τους 90 που έχω, δευτέρα βάζω φρένα 266χιλ με σλινάκια υψηλής SmileSmile
Pughell - Τετ 16 Μάϊ 2007, 07:43:35
Θέμα δημοσίευσης:
1300Ε τοποθετηση; Question W00t

Καλα,εχουνε χαζεψει εντελως οι μαστορες σας στην Αθηνα... Dizzy2
Lef205 - Τετ 16 Μάϊ 2007, 09:52:33
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
1300Ε τοποθετηση; Question W00t

Καλα,εχουνε χαζεψει εντελως οι μαστορες σας στην Αθηνα... Dizzy2

Παλιο αυτο. Sad
STELIOS - Τετ 16 Μάϊ 2007, 12:47:26
Θέμα δημοσίευσης:
Παρε ενα τηλ εδω: 210 - 60.00.703 και ρωτα για μοτερ rallye 8ν. Πανω απο 500 αποκλειεται να σου πει....

Επεισης, αν ενδιαφερεσαι εχω ολα τα ανταλακτικα για να κανεις το ΔΙΚΟ σου μοτερ Rallye (κεφαλη, εισαγωγη-πεταλουδα, εξαγωγη, λαιμο, καταλυτη ολα απο rallye 8ν).
Ηταν να κανω ακριβως την ιδια μετατροπη αλλα απο σημερα το πρωι το 206 μου δεν υφησταται (BANG !!!), οποτε τα δινω οπως τα πηρα...
PHSYBORG - Τετ 16 Μάϊ 2007, 12:58:39
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Παρε ενα τηλ εδω: 210 - 60.00.703 και ρωτα για μοτερ rallye 8ν. Πανω απο 500 αποκλειεται να σου πει....

Στην Αγ.Παρασκευη?

Βang = ?????μεγαλη ζημια ????? Shocked Question
Pughell - Τετ 16 Μάϊ 2007, 13:04:04
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Ηταν να κανω ακριβως την ιδια μετατροπη αλλα απο σημερα το πρωι το 206 μου δεν υφησταται (BANG ...

Ελα ρε Στελλαρα... Sad Sad Sad
Fotografos - Τετ 16 Μάϊ 2007, 16:15:13
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά σας ευχαριστώ απίστευτα για το ενδιαφέρον που δείξατε, θα έπερνα τηλ εκεί που μου είπες Στέλιο αλλά τώρα το έκλεισα το αμάξι για φρένα οπότε λεφτά γιοκ Sad τον άλλο μήνα πάλι Smile
Αλλά ρε παιδιά 1300 για τοποθέτηση? μα δεν βάζω 16ν πάλι 8ν βάζω σχεδόν ίδια είναι με αυτή τη βλακεία που έχω για μοτέρ Sad
Πάντως για να βελτιώσω το υπάρχον μοτέρ μου είπαν αν δεν σκάσει στο δυναμόμετρο θα σκάσει μετά απο λίγα χιλιόμετρα.
Μάλλον πρέπει να έρχομαι και εγω στην λέσχη σιγά σιγα Smile
Fotografos - Τετ 16 Μάϊ 2007, 16:16:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ωχ ο αναίσθητος εγώ τώρα το είδα το BANG!!! τι έγινε? το εργαλείο πως είναι? Sad
Pughell - Πεμ 17 Μάϊ 2007, 09:20:56
Θέμα δημοσίευσης:
Το μοτερ δεν προκειται να σκασει αν δεν πας για κατι τρελο ρε... Wink
Σου ειπα και παλιοτερα,με μαμα κορμο απο 306 και τα υπολοιπα απο 16αρι 8v Rallye(κεφαλη,εισαγωγη,πεταλουδα,κλπ) το αμαξι πηρε πολυ τα πανω του και μαλιστα και με φλαντζα απο 206 και λιγο πλανισμα που ανεβαζει την συμπιεση κατα πολυ,δεν εχει προβλημα εδω και πανω απο 6 μηνες και στα χερια μαλιστα σιδεροφαγου απο οτι εμαθα. Wink

Σκεψου σοβαρα την περιπτωση των πραγματων που εχει ο Στελιος καθως ειναι οτι ακριβως χρειαζεσαι για φτηνα αλογα. Rolling eyes

Κατα την αποψη μου αν υποθεσουμε οτι οντως το εργοστασιακο 306 ειναι 90,τοτε τα 105+ θα τα βγαλεις ευκολα με τα παραπανω πραγματα συνδυασμενα με φιλτρο και εξατμιση. Wink
STELIOS - Πεμ 17 Μάϊ 2007, 12:16:23
Θέμα δημοσίευσης:
Fotografos έγραψε:
Ωχ ο αναίσθητος εγώ τώρα το είδα το BANG!!! τι έγινε? το εργαλείο πως είναι? Sad

Δεν ειναι καλα.
Μαλλον παμε για κατι αλλο τωρα...
Fotografos - Πεμ 17 Μάϊ 2007, 22:12:16
Θέμα δημοσίευσης:
Αν τα έχει μέχρι τέλη του άλλου μήνα τα πραματάκια και δεν τα έχει δώσει τότε κάτι θα κάνουμε που ξαναπληρώνομαι!
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
micra_iro - Κυρ 29 Ιούλ 2007, 07:14:53
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη δεν καταφερα να διαβασω ολα τα ποστ απο την αρχη (για ευνοητους λογους) θα ηθελα να ρωτησω αν εχει πραγματοποιηθει τετοια βελτιωση (1.6 8V 130HP ατμοσφαιρα) και αν ναι ποσα κιλα ροπη?
RASTAVIPER - Κυρ 29 Ιούλ 2007, 11:33:56
Θέμα δημοσίευσης:
micra_iro έγραψε:
επειδη δεν καταφερα να διαβασω ολα τα ποστ απο την αρχη (για ευνοητους λογους) θα ηθελα να ρωτησω αν εχει πραγματοποιηθει τετοια βελτιωση (1.6 8V 130HP ατμοσφαιρα) και αν ναι ποσα κιλα ροπη?

Ποιοι είναι οι ευνόητοι λόγοι?7 σελίδες είναι μόνο.
Πάντως ρώτα και τον Wilduck που έχει το παλιό μου μοτεράκι και το έχει σκαλίσει αρκετά..
micra_iro - Κυρ 29 Ιούλ 2007, 17:30:42
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
micra_iro έγραψε:

Ποιοι είναι οι ευνόητοι λόγοι?7 σελίδες είναι μόνο.

Αυτοι ειναι οι ευνοητοι λογοι Laughing Laughing Wink
Pughell - Δευ 30 Ιούλ 2007, 08:18:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει πραγματοποιηθει απο ενα αλλο παιδι. Very happy
Πηρε αυτουσια την κεφαλη του 1300 Rallye με την εισαγωγη και τον εκκεντροφορο της και την εβαλε σε 16αρη κορμο.
Αποδοση περιπου 130-135 αλογα και 15 κιλα ροπη,αν θυμαμαι καλα.

Εκτος απο την 13αρισια κεφαλη ειχε ελαφρως ανεβασμενη συμπιεση,ψιλοροικη,χταποδι Supersprint και εξατμιση Φ50 χωρις καταλυτη και φυσικα αλλο προγραμμα.
Απλα μετα τις 6500-6800 αρχιζε και "ψοφουσε" αν και κατα τα αλλα "οργωνε" μεχρι εκει. Smile

Αν αλλαχτει και ο εκκεντροφορος,τα 135 αλογα ειναι σχετικα ευκολα αν και πανω απο αυτο το νουμερο τα πραγματα γινονται και πολυ δυσκολα αλλά και πολυεξοδα. Confused
WilDuck - Δευ 30 Ιούλ 2007, 12:45:12
Θέμα δημοσίευσης:
Να 'μαι κι εγώ! Very happy

Δεν το έχω σκαλίσει ακόμα το μοτεράκι ρε παιδιά. Embarassed

Το φοράω σε καρότσα S1 4πορτη, 840kg.

Φιλτροχοάνη, χταπόδι supersprint και φουλ 50άρα με μεσαίο και τελικό.
Αυτά προς το παρόν.

Σε λίγο βάζω 14/60 και σε κανένα τρίμηνο θα μπει εκκεντροφόρος, φλάντζα, πρόγραμμα και κάτι ψιλά.

Πάντως, ρε Θωμά, μήπως δεν είναι μαμά το μοτέρ?
Στις 5000 σκυλιάζει!
Τρώει κλωτσιά, λέμε! Shocked
5000-7000 την αποκαλώ "περιοχή του κομπρέσσορα".

Δεν είναι ενδεικτικό, αλλά έτρεξα με GOLF GT από 1ες ρολλαριστές.
1η του έκανα ένα αμάξι (5000-7000),
2α άλλο ένα (5000-7000)
και μέχρι τα 130-140 ήμουν 2-3 αμάξια μπροστά.

Έπρεπε να δείτε το ύφος του παιδιού... Laughing Laughing Laughing Laughing
Pughell - Δευ 30 Ιούλ 2007, 15:04:10
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν τον εκκεντροφορο δεν εχει... Rolling eyes Laughing Laughing Laughing
Ακους εκει 7000 το ΦΠΕ 16αρι. Rotfl
WilDuck - Τρι 31 Ιούλ 2007, 10:43:34
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Δηλαδή, φοράω εκκεντροφόρο?

Ρε παιδί μου, μην κολλάς στο 7.

Από τις 5000-6800 ας πούμε. Cool

Μην ξεχνάς και το Κ/Π μου, ε?
17/61.
Κάτι, που λογικά, θα έχει μετατοπίσει την ωφέλιμη περιοχή υψηλότερα από ένα εργοστασιακό 1.6 8v. Wink
micra_iro - Τρι 31 Ιούλ 2007, 10:47:05
Θέμα δημοσίευσης:
WilDuck έγραψε:
Pughell έγραψε:

νομιζω πως ολα τα αυτοκινητα φορανε εκκεντροφορους απλα στα βελτιωμενα οι εκκεντροφοροι αγριευουνε λιγακι
Pughell - Τρι 31 Ιούλ 2007, 10:54:45
Θέμα δημοσίευσης:
WilDuck έγραψε:

Ρε παιδί μου, μην κολλάς στο 7.

Από τις 5000-6800 ας πούμε. Cool

Μην ξεχνάς και το Κ/Π μου, ε?
17/61.
Κάτι, που λογικά, θα έχει μετατοπίσει την ωφέλιμη περιοχή υψηλότερα από ένα εργοστασιακό 1.6 8v. Wink

Βλακεια ειπες παλι... Laughing
Το Κ/Π δεν εχει καμια σχεση απολυτως με το μοτερ και το φασμα του. Wink
Οσο για το οτι αποδιδει μεχρι εκεινες τις στροφες,για αυτο λεω οτι φοραει εκκεντροφορο.
Ολα τα μαμα μετα τις 6200-6500 το πολυ εχουν παραδωσει πνευμα και τα ΦΠΕ ακομα πιο χαμηλα απο τις 6500 καθως το ΦΠΕ στο συγκεκριμενο μοτερ ριχνει και αλλο την δυναμη στο φασμα 6000-6500. Confused

micra_iro έγραψε:
WilDuck έγραψε:
Pughell έγραψε:

νομιζω πως ολα τα αυτοκινητα φορανε εκκεντροφορους απλα στα βελτιωμενα οι εκκεντροφοροι αγριευουνε λιγακι

Ναι ρε,αυτοκινητο χωρις εκκεντροφορο δεν υπαρχει,τουλαχιστον ακομα... Confused
Απλα εννοω οτι ο εκκεντροφορος σου ειναι αλλαγμενος. Rolling eyes
WilDuck - Τρι 31 Ιούλ 2007, 11:09:40
Θέμα δημοσίευσης:
micra_iro έγραψε:
WilDuck έγραψε:
Pughell έγραψε:

Χαχαχαχα!! Laughing Laughing Laughing

Καλά ρε Ηρώ, βαλτή είσαι κι εσύ και παίζεις με τον πόνο μου? Very happy

Είσαι και Φιλαδελφιώτισσα.

Α ρε μας γκρεμίσανε το γήπεδο οι άχρηστοι. Sad

Και το Joe Weider. Shocked Laughing
WilDuck - Τρι 31 Ιούλ 2007, 11:16:58
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Οσο για το οτι αποδιδει μεχρι εκεινες τις στροφες,για αυτο λεω οτι φοραει εκκεντροφορο.
Ολα τα μαμα μετα τις 6200-6500 το πολυ εχουν παραδωσει πνευμα και τα ΦΠΕ ακομα πιο χαμηλα απο τις 6500 καθως το ΦΠΕ στο συγκεκριμενο μοτερ ριχνει και αλλο την δυναμη στο φασμα 6000-6500. Confused

Σου λέω, 5000-7000 κάνει PARTY το μοτέρ.

Ρε Θωμά, εσένα σου φαινόταν για μαμά δηλαδή?

Θα κανονίσω δυναμομέτρηση.
Καλύτερα να περιμένω Σεπτέμβριο για να μην έχει τόση ζέστη, όμως.

Μπουγατσάκια, πώς θα βεβαιωθώ αν φοράει λεπτότερη φλάντζα κεφαλής?

Και για να σας τρελάνω όλους,

σε 2 απανωτές μετρήσεις χτες βράδυ, έβγαλε 7.6" 0-100.

Οκ, χρονόμετρο χεριού.
Οκ, κλέβει και λίγο το κοντέρ.

Το Golf GT πάντως, από ρολλαριστές 1ες ακόμα με ψάχνει.

Περίεργα πράγματα για ΦΠΕ.
840kg, αλλά και πάλι πάει ΤΡΕΛΑ το αμάξι.... Rolling eyes

Κοίτα ρε κάτι προβλήματα που μπορεί να έχει ο άνθρωπος, ε?
Μα γιατί να ράβει έτσι το αμάξι μου...? Laughing Laughing Laughing

Αν είναι βλακεία αυτό που είπα για το Κ/Π,
ΟΚ είναι εκκεντροφοράτο το μοτέρ.

Στις 5000 τρώει ΚΛΩΤΣΙΑ!

Αλλά, πώς εξηγείται το ήσυχο ρελαντί? Καμία αρρυθμία!

Επίσης, άλλαξα εγκέφαλο γιατί ο προηγούμενος κάηκε.
Τι στο καλό, το ρελαντί καθόλου δεν επηρεάστηκε?
Μου είπαν ότι είναι μαμά ο εγκέφαλος.[/quote]
Pughell - Τρι 31 Ιούλ 2007, 11:58:40
Θέμα δημοσίευσης:
Απλα το πιο πιθανο ειναι οτι δεν εχει αυξημενη συμπιεση,για αυτο και "τραβαει" μεχρι τις 7000 και πιθανοτατα φοραει κανεναν εκκεντροφορο σχετικα light,σαν μαμα απο 1300 ας πουμε ή κανεναν Kent PT11. Confused
Αν ειχε συμπιεση θα "κολωνε" ακομα νωριτερα. Wink

Τωρα για το 7,6 0-100,δεν το σχολιαζω... Laughing
RASTAVIPER - Τρι 31 Ιούλ 2007, 12:13:31
Θέμα δημοσίευσης:
WilDuck έγραψε:
Σου λέω, 5000-7000 κάνει PARTY το μοτέρ.

Ρε Θωμά, εσένα σου φαινόταν για μαμά δηλαδή?

Θα κανονίσω δυναμομέτρηση.
Καλύτερα να περιμένω Σεπτέμβριο για να μην έχει τόση ζέστη, όμως.

Κοίτα εγώ δεν είχα κάνει τίποτα στο μοτέρ, όπως σου είχα πει, αλλά και τόσα χρόνια που το δούλευα ναι μεν μου άρεσε το πώς άνοιγε αλλά δε θεωρούσα ότι έτρεχε και κάτι το συνταρακτικό.
Μάλιστα με άλλο 8v φίλου με ΦΠΕ, εκείνος με έπαιρνε έστω και με μικρή διαφορά.Επίσης με αρκετά 16v έπεφτε ξύλο (πότε από μένα και πότε από αυτούς).
Επίσης σκέψου και το άλλο.Το αμάξι είχε περάσει από 2-3 αρκετά γνωστούς μηχανικούς της Αθήνας και κανένας δεν είπε τίποτα για εκκεντροφόρο κλπ.Δεν μπορεί κανείς από αυτούς να μην το καταλάβαινε αν είχε πάνω του κάτι διαφορετικό.Είτε με άνοιγμα μοτέρ είτε και με τη λειτουργία του.

Να χαίρεσαι που το μοτεράκι μου πάει καλά και να το προσέχεις.
Αυτά από μένα! Very happy
Pughell - Τρι 31 Ιούλ 2007, 12:35:35
Θέμα δημοσίευσης:
Θωμα ο εκκεντροφορος του 1300 ή ακομα και ο PT11 της Kent(στα μαμα σημαδια) ειναι παρα πολυ δυσκολο να τον ξεχωρισεις καθως πρεπει να τον βγαλεις και να τον συγκρινεις με εναν μαμα για να καταλαβεις τις διαφορες.
Στο ρελαντι δεν εχει καμια παρενεργεια οποτε λογικο το να μην το καταλαβαν.

Ο λογος ειναι απλος. Smile
Η διαφορα βρισκεται κυριως στην εξαγωγη και οχι στην εισαγωγη(στα εκκεντρα εννοω) οποτε για αυτο και δουλευει με το μαμα προγραμμα κιολας. Wink
WilDuck - Τετ 01 Αύγ 2007, 11:59:00
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Τωρα για το 7,6 0-100,δεν το σχολιαζω... Laughing

Για το 7.9" του Golf GT, το οποίο έφαγε 2-3 αμάξια όμως...? Rolling eyes Twisted evil
Pughell - Τετ 01 Αύγ 2007, 12:03:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ε,ναι,οκ,και εγω θα κατεβασω το 13αρι στην Τριπολη καθως ο Δημητριαδης μου "την μπαινει" ασχημα τωρα τελευταια... Laughing

Συνελθε ρεεεεεεεεε! Very happy Δεδομενης της ιδανικης περιπτωσης οτι το Golf στην συγκεκριμενη ασφαλτο δεν θα εκανε κατω απο 9,υπολογισε οτι εισαι καπου εκει... Wink

Μετρα με τηλεμετρια και δες ποσο δυσκολο και ποσα αλογα χρειαζεται για να κανει ενα 106 7 sec για τα 100χλμ και μετα πες μου. Confused
WilDuck - Τετ 01 Αύγ 2007, 12:16:53
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Συνελθε ρεεεεεεεεε! Very happy Δεδομενης της ιδανικης περιπτωσης οτι το Golf στην συγκεκριμενη ασφαλτο δεν θα εκανε κατω απο 9,υπολογισε οτι εισαι καπου εκει... Wink

1. Η άσφαλτος είναι ολοκαίνουρια σε εκείνο το σημείο.
2. Πόσο να "γράψει" από 1ες ρολλαριστές? Σχεδόν καθόλου Στελλάρα.

Παράθεση:
Μετρα με τηλεμετρια και δες ποσο δυσκολο και ποσα αλογα χρειαζεται για να κανει ενα 106 7 sec για τα 100χλμ και μετα πες μου. Confused

Το ξέρω.
Με τηλεμετρία θα κάνω κάνα 8άρι, ίσως και λίγο παραπάνω.

GOLF GT 1300/170 = 7.64 kg/hp
106 840/115 = 7.30 kg/hp

--- Με ένα light εκκεντροφόρο, χταπόδι, φουλ εξάτμιση Φ50 και φίλτρο, δε θα είναι 115hp?

Να λοιπόν πώς μπορεί να μείνει πίσω το Γκολφάκι. Wink

Πάντως, όποιος καλός φίλος έχει GOLF GT, ας στείλει πμ για μια φιλική. Wink
Pughell - Τετ 01 Αύγ 2007, 12:29:40
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη δεν καταλαβαινεις,ενα τελευταιο θα σου πω...

160-165 αλογα,850 κιλα,15αρια σλικ και μπλοκε 40% με 13/59 διαφορικο.
Μετρημενο με τηλεμετρια σε ασφαλτο-γυαλοχαρτο εκανε μολις 6,12... Confused

Συγκρινε και δες... Wink
Tomakos - Τετ 01 Αύγ 2007, 12:34:52
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως και εμένα το αμάξι που είναι φούλ "καραμαμά"(εκτός της αφαίρεσης του μεσαίου στην εξάτμιση και 50άρα σωλήνα απο καταλύτη και πίσω), εκεί στις 5000 σαλ τρώει μια "κλωτσιά"....

Όσο για το GT, δεν έχω ανοίξει με κάποιο για να σας πω..... Laughing Laughing Wink
Pughell - Τετ 01 Αύγ 2007, 12:37:13
Θέμα δημοσίευσης:
Το παραδοξο δεν ειναι η κλωτσια αλλα το οτι τραβαει μεχρι τις 7000 σχεδον... Sad
Tomakos - Τετ 01 Αύγ 2007, 12:44:43
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Το παραδοξο δεν ειναι η κλωτσια αλλα το οτι τραβαει μεχρι τις 7000 σχεδον... Sad

Ευχάριστο παράδοξο όμως... Wink
WilDuck - Πεμ 02 Αύγ 2007, 12:21:29
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Επειδη δεν καταλαβαινεις,ενα τελευταιο θα σου πω...

160-165 αλογα,850 κιλα,15αρια σλικ και μπλοκε 40% με 13/59 διαφορικο.
Μετρημενο με τηλεμετρια σε ασφαλτο-γυαλοχαρτο εκανε μολις 6,12... Confused

Συγκρινε και δες... Wink

Παράθεση:
Ε,ναι,οκ,και εγω θα κατεβασω το 13αρι στην Τριπολη καθως ο Δημητριαδης μου "την μπαινει" ασχημα τωρα τελευταια...

Συνελθε ρεεεεεεεεε! Δεδομενης της ιδανικης περιπτωσης οτι το Golf στην συγκεκριμενη ασφαλτο δεν θα εκανε κατω απο 9,υπολογισε οτι εισαι καπου εκει...

Παράθεση:
106 840/115 = 7.30 kg/hp

Για αυτή την αναλογία δεν απάντησες όμως. Rolling eyes

6.12??

WOW!!! Shocked Shocked Shocked

Φοβερός ο παίχτης!!! Wink

Ρε συ, τόσο δύσκολο είναι το 8άρι?
Πλάκα με κάνεις? Laughing

Το μαμά ραλλύ με 100 κιλά πάνω από εμένα πώς έκανε 8 ψιλά?

Είμαι 100 κιλά κάτω, με 13άρι λάστιχο και 2α που σπάει στα 115 (χρειάζομαι μόνο μια αλλαγή).

Τέσπα, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν.

Έχω ανοίξει με πάρα πολλά (Leon FR, Ibiza FR, SLK) και πάνω κάτω ξέρω τι ψάρια πιάνω. Wink
WilDuck - Πεμ 02 Αύγ 2007, 12:26:23
Θέμα δημοσίευσης:
Tomakos έγραψε:
Πάντως και εμένα το αμάξι που είναι φούλ "καραμαμά"(εκτός της αφαίρεσης του μεσαίου στην εξάτμιση και 50άρα σωλήνα απο καταλύτη και πίσω), εκεί στις 5000 σαλ τρώει μια "κλωτσιά"....

Έλα ρε Τομάκο! Που κρυβόσουν τόσο καιρό? Very happy
Είναι φυσιολογική δηλαδή αυτή η "κλωτσιά" στις 5000. Rolling eyes

Χμμμ...

Τώρα, για το τράβηγμα μέχρι τις 7...
Τραβάει ρε παιδιά.
Δεν τραβάει φυσικά τόσο δυνατά και σπασμωδικά, αλλά τραβάει.
Ίσως παίζει να νομίζω εγώ ότι πυροβολάει, ενώ στην πραγματικότητα έχει αρχίσει και πέφτει η καμπύλη ιπποδύναμης.

Η φουλ δύναμη είναι μέχρι τις 6500.
Από εκεί και πάνω, αρχίζει και χάνει άλογα, αλλά όχι κάτι δραματικό.

Όπως τα λες ρε Στέλιο, έπρεπε να ψοφάει στις 6500, αλλά δε συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό.
Pughell - Πεμ 02 Αύγ 2007, 12:31:14
Θέμα δημοσίευσης:
WilDuck έγραψε:

Παράθεση:
106 840/115 = 7.30 kg/hp

Καταρχην δεν εισαι 840...860 ηταν το XSi χωρις A/C μαλιστα(15 κιλα περιπου). Rolling eyes

WilDuck έγραψε:
Ρε συ, τόσο δύσκολο είναι το 8άρι?
Πλάκα με κάνεις? Laughing

Το μαμά ραλλύ με 100 κιλά πάνω από εμένα πώς έκανε 8 ψιλά?

Το μαμα 16v rallye κανει 8,5+ με 185/55/14,σχεδον 10 αλογα πανω και περιπου 1 κιλο ροπης. Wink

WilDuck έγραψε:
Είμαι 100 κιλά κάτω, με 13άρι λάστιχο και 2α που σπάει στα 115 (χρειάζομαι μόνο μια αλλαγή).

...εισαι χονδρικα 40-50 κιλα κατω απο ενα μαμα 16αρι 8v,με σαφως λιγοτερη προσφυση και με μακρυτερο σασμαν. Wink
Εκτος αυτου η 2α σου σπαει τα 115 στο κοντερ!
Μπες στον υπολογιστη χιλιομετρων του club,βαλε τα απαραιτητα νουμερα και θα δεις οτι στις 7200(με 165/65/13) δεν εχεις ουτε 97 χιλιομετρα γιατρε. Cool
WilDuck - Πεμ 02 Αύγ 2007, 12:41:39
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
WilDuck έγραψε:

Παράθεση:
106 840/115 = 7.30 kg/hp

Καταρχην δεν εισαι 840...860 ηταν το XSi χωρις A/C μαλιστα(15 κιλα περιπου). Rolling eyes

840 λέει το βιβλιαράκι.
Α/C δεν έχω.
Και το έχω ζυγίσει σε πλάστιγγα.
840 είναι. Very happy

Ρε Στελάρα, σε πάω πολύ ρε φίλε, αλλά ώρες ώρες τρως κολλήματα. Big wink
Με την καλή έννοια στο λέω, ε.
Χωρίς παρεξήγηση. Love

Για να λέω κάτι, το έχω ψάξει λιγάκι.

WilDuck έγραψε:

Pughell έγραψε:
...εισαι χονδρικα 40-50 κιλα κατω απο ενα μαμα 16αρι 8v,με σαφως λιγοτερη προσφυση και με μακρυτερο σασμαν. Wink
Εκτος αυτου η 2α σου σπαει τα 115 στο κοντερ!
Μπες στον υπολογιστη χιλιομετρων του club,βαλε τα απαραιτητα νουμερα και θα δεις οτι στις 7200(με 165/65/13) δεν εχεις ουτε 97 χιλιομετρα γιατρε. Cool

Θα σου απαντούσα ότι με 13άρια η 2α ανεβάζει κάπως γρηγορότερα, αλλά δε βαριέσαι.

Επίσης, στον υπολογιστή του club, όταν το είχα υπολογίσει πριν κάτι μήνες μου έβγαζε γύρω στα 106 πραγματικά km/h. Δεν έχω το χαρτάκι κοντά μου.

Επειδή πολλά είπαμε, θα μου βρεις ένα GOLF GT ή τσου? Hunter
Pughell - Πεμ 02 Αύγ 2007, 12:49:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ψιιιιτ...
Ε!!!
Μπεεεε,ρε,μπεεεεεε!!!! Laughing Laughing Laughing

Τοσες φορες το εγραψα στο "Κορωνοπηνια",ο υπολογιστης του club δειχνει 4% περισσοτερα απο τα πραγματικα. Wink
Για αυτο σου λεω,με 2α στις 7200,δεεεεεν.... Laughing

Το γεγονος οτι ανεβαζει πιο γρηγορα με τα 13αρια το δεχομαι,αλλα σπινιαρει και περισσοτερο ομως,ε! Rolling eyes

Οσο για τα 840,αν δεν εχεις a/c οντως τοσα...ΘΑ ΗΣΟΥΝ αλλα δυστυχως εισαι και 5θυρος. Laughing Laughing Laughing
Το τι εγραψε η πλαστιγγα δεν μπορεις να το παρεις σαν απολυτο μετρο συγκρισης καθως ξερεις οτι ολα αυτα τα ζυγιστικα μηχανηματα εχουν απωλειες/διαφορες. Confused
Tomakos - Πεμ 02 Αύγ 2007, 13:53:17
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικό μου πάντως σε πλάστιγγα έδειξε 885 kg χωρίς A/C, χωρίς ηλεκτρικά παράθυρα, χωρίς ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές....(πετάχτηκα κ γω... Laughing )
Pughell - Πεμ 02 Αύγ 2007, 13:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργηηηηη!Ακους ρεεεεεεεε; Laughing Laughing Laughing
RASTAVIPER - Πεμ 02 Αύγ 2007, 14:41:23
Θέμα δημοσίευσης:
Tomakos έγραψε:
Το δικό μου πάντως σε πλάστιγγα έδειξε 885 kg χωρίς A/C, χωρίς ηλεκτρικά παράθυρα, χωρίς ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές....(πετάχτηκα κ γω... Laughing )

Ωχ. πάει το δεδομένο ότι είμασταν 850 κιλά μαμά;;
Τόσο έξω έχει πέσει η Peugeot;
Εκτός αν έχεις βάλει τίποτα ηχοσυστήματα ή λοιπά πράγματα.Με ρεζέρβα δεν είμαστε στα 850;;
Tomakos - Πεμ 02 Αύγ 2007, 14:43:05
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Tomakos έγραψε:

Ωχ. πάει το δεδομένο ότι είμασταν 850 κιλά μαμά;;
Τόσο έξω έχει πέσει η Peugeot;
Εκτός αν έχεις βάλει τίποτα ηχοσυστήματα ή λοιπά πράγματα.Με ρεζέρβα δεν είμαστε στα 850;;

Μόνο ρεζέρβα είχα επάνω όταν ζυγίστηκε....
Pughell - Παρ 03 Αύγ 2007, 07:53:14
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγα και μην εισασταν 850 κιλα ρεεεεεε!!!! Rolling eyes
890 λεει η Peugeot για Rallye 1600 8v και 30 κιλα λιγοτερο για το XSi. Wink
RASTAVIPER - Παρ 03 Αύγ 2007, 12:17:45
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Σιγα και μην εισασταν 850 κιλα ρεεεεεε!!!! Rolling eyes
890 λεει η Peugeot για Rallye 1600 8v και 30 κιλα λιγοτερο για το XSi. Wink

Στέλιο έχω όλα τα επίσημα στοιχεία για το Rallye S2 από Αγγλία και όλοι έλεγαν για 850κιλά.
Επίσης ο Bugs στο site του μιλάει για 865.
Σιγά μην είμαστε 890 και το 16v με aircondition,abs,ηλεκτρικά παράθυρα και λοιπές σαβούρες είναι μόλις 60 κιλά παραπάνω.Αν είναι έτσι και το 16v δεν είναι 950 που λέγαν τα περιοδικά, αλλά 990.
Pughell - Παρ 03 Αύγ 2007, 12:20:54
Θέμα δημοσίευσης:
Θωμα το 13αρι(μαμα) με 16αρι(μαμα) και τα δυο "αδεια" απο επιπλεον εξοπλισμο ειχαν σχεδον 80 κιλα διαφορα στην ιδια πλαστιγγα με γεματο ρεζερβουαρ. Wink
Οποτε... Rolling eyes

Οσο για το site του Νικου,πολλα ειναι ελλειπη. Wink
WilDuck - Δευ 06 Αύγ 2007, 11:13:49
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Γιωργηηηηη!Ακους ρεεεεεεεε; Laughing Laughing Laughing

840 λέει το βιβλιαράκι. Για 5θυρο 106 XR 1.4

Με το νέο μοτέρ, ξύλωσα A/C και ζυγίστηκα 860kg.

με 10-15 lt. βενζίνη και κάτι ψιλοπράγματα στο πορτ-παγκάζ.

Γι'αυτό επιμένω ότι είμαι 840. Idea

ΣΤΕΕΕΕΕΛΙΟΟΟΟ???

ΑΚΟΥΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣΣ ??? Laughing Laughing Laughing
Pughell - Δευ 13 Αύγ 2007, 08:10:51
Θέμα δημοσίευσης:
Καλααα...Εγω παντως επιμενω οτι δεν ειναι τοσο καθως με την ιδια λογικη εγω πρεπει να ζυγισω το 13αρι στα 820 κιλα που μου φαινεται καπως δυσκολο... Confused

Α!Τα 840 που λεει το βιβλιαρακι ειναι για αμαξι με A/C και υδραυλικο; Question
Γιατι δεν νομιζω...Μαλλον πρεπει να αναφερεται στο "γυμνο" XR... Rolling eyes
WilDuck - Πεμ 16 Αύγ 2007, 10:48:35
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού σου λέω ότι το ζύγισα ρε αρχηγέ.

Σε καλή πλάστιγγα, σύγχρονη.

Δεν το ζυγίζεις κι εσύ;

Μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων. Wink
Tomakos - Πεμ 16 Αύγ 2007, 16:34:05
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και έχει αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ, να πω και γώ ότι δοκίμασα το δικό μου με ένα Golf GT φίλου μου...
Το μόνο που κατάφερα ήταν να κρατηθώ μισό φτερό πίσω του μέχρι και τη δευτέρα και με το κούμπωμα της τρίτης άρχισε και χανόταν στον ορίζοντα σιγά σιγά....
RASTAVIPER - Σαβ 18 Αύγ 2007, 12:02:47
Θέμα δημοσίευσης:
Tomakos έγραψε:
Μιας και έχει αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ, να πω και γώ ότι δοκίμασα το δικό μου με ένα Golf GT φίλου μου...
Το μόνο που κατάφερα ήταν να κρατηθώ μισό φτερό πίσω του μέχρι και τη δευτέρα και με το κούμπωμα της τρίτης άρχισε και χανόταν στον ορίζοντα σιγά σιγά....

Αφού το πιάσατε όλοι ας πω και γω την εμπειρία μου.
Πριν 2 Σάββατα άνοιξα.2 άτομα εγώ (αν και η Μαρία είναι κατηγορία φτερό Very happy ) και 2 αυτός.
Δεν κάναμε καθαρά ανοίγματα από φανάρι αλλά ανοίξαμε 2 φορές ρεμπρίζ.
Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από το άνοιγμα της 3ης μου, που οχι μόνο τον μάζευε τρελά το αμάξι αλλά του έκανε και διαφορά κιόλας.Μετά από 2 φορές όπου στην 3η του έφευγα έτσι, έκοβε αυτός την κόντρα.

(Σημαντική διόρθωση...
Είδα ότι μιλάτε για GOLF GT. Για να λέμε την αλήθεια, εγώ μιλάω για GOLF TSI.Με GT δεν έχει τύχει ακόμα και σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα)
WilDuck - Τρι 21 Αύγ 2007, 12:18:45
Θέμα δημοσίευσης:
Tomakos έγραψε:

Τι να πω...

Τότε, ή είμαι βελτιωμένος ή έπεσα σε κουλό.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες