mechanic έγραψε: |
Παιδες καλημερα,
-Στη συνεχεια το τελικο φευγει και κρατατε μονο την μπουκα και ενα τμημα απο την κουρμπα της σωληνωσης λιγο πριν το νικελ -και το αντιθαστατε με υποηχητικου τυπου προφυσιο... Δηλαδη μια σωληνα μηκους 50εκατοστων η οποια ξεκιναει απο 50μμ και σε μηκος 40εκ εχει ανοιξει γραμμικα στα 60χηλιοστα. τα υπολοιπα 10εκατοστα (με 50μμ διαμετρο) πρεπει να ειναι στην αρχη και ωστε να σταθεροποιειται η ροη. Προσοχη... ![]() |
-Στη συνεχεια το τελικο φευγει και κρατατε μονο την μπουκα και ενα τμημα απο την κουρμπα της σωληνωσης λιγο πριν το νίκελ |
Οσον αναφορα [size=18](γεια σου ρε steve ![]() |
mrkaza έγραψε: |
...δε θα φοραω το προβλιματικο παντελονι |
NoDsl έγραψε: | ||
Έτριζε στο κάθισμα λόγω υγρασίας; ![]() ![]() ![]() ![]() Ανοίξανε οι ουρανοί ρε φίλε εκείνη τη μέρα ![]() |
οχι εχει κατι μυτερα κουμπια και κανει ζυμια αν ξεχαστεις και εισε λιγο αγαρμπος εγω στο δικο μου εχω κατι χαζοκαλυματα οποτε το βαζω (μου αρεσει ![]() ![]() σιγα τι βροχη με 20 km/h εβλεπα 3 ολοκλιρα μετρα μακρια με την βαρκα μου στο ποταμι (κηφυσο) ε 207 ηθεα να πω :D |
Παράθεση: |
Οποιος θελει βεβαια και δεν τον απασχολει αν θα κανει φασαρια
μπορει να κρατησει το μαμα μεσαιο αλλα πρεπει απαραιτητως να αφαιρεσει το εσωτερικο orifice, οκ? -Στη συνεχεια το τελικο φευγει και κρατατε μονο την μπουκα και ενα τμημα απο την κουρμπα της σωληνωσης λιγο πριν το νικελ |
με την εσαγωγη που εχω ανεβασει σε φωτο
|
salex έγραψε: |
Βρε παιδιά, ο Θανάσης συνιστά να φύγει το τελικό γιατί το τελικό έχει τους περισσότερους περιοριστές ροής μέσα του.
Έχετε δει πόσο μεγάλο μπαούλο είναι; |
alexandros 207 Rallye έγραψε: | ||
σορυ για το ![]() αυτη η φωτο που σκ**α ειναι? ![]() και ![]() mechanic δεν ξερω τι δουλεια ακριβως κανεις αλλα δεν καθεσαι ελλαδα λεω εγω να μας κανεις αυτα που αναλυεις? ![]() ![]() περισσοτερα θα εβγαζες...μπα ε? 1ος πελατης θα ημουνα εγω παντως.... ![]() καντο για την Ελλαδα ρε γα**το και για το club!!! |
salex έγραψε: |
Βρε παιδιά, ο Θανάσης συνιστά να φύγει το τελικό γιατί το τελικό έχει τους περισσότερους περιοριστές ροής μέσα του.
Έχετε δει πόσο μεγάλο μπαούλο είναι; |
ParisMcridis έγραψε: | ||
ποια η διαφορα του να κρατησεις το τελικο κ να αφαιρεσεις το μεσαιο???υπαρχει διαφορα λογο διαφορετικης θεσης η διαφορετικης εσωτερικης ποιοτητας στα καζανια??η αλλαζει ολη η ροη κ εχουμε αλλα αποτελεσματα??? |
Σε περιπτωση που θελεις να κρατησεις το μαμα μεσαιο
πρεπει να το τροποποιησεις... δηλαδη να αφαιρεσεις ενα περιοριστη ροης που εχει εσωτερικα (πολυ ευκολο αν το βαλεις στον τορνο). και για το μαμα μεσαιο προτεινω αλλαγη για ενα και μονο λογο, επειδη δεν ειναι αρκετα "μακρυ" (οσον αναφορα τον περιορισμο του θορυβου) Κοβει βεβαια αλλα οχι τοσο ωστε να κλεινεις το παραθυρο και να μην την ακους... οποτε εκει ενα ευμεγεθης μεσαιο ελευθερας ροης με πολυ καλη μονωση θα κανει τη δουλεια που θελεις, + οτι κρατας και την διαμετρο στα 50μμ οποτε αυτοματως το μπασο κοβεται σε πολυ χαμηλα επιπεδα... ![]() τωρα απο εκει και επειτα το θεμα ηχου η θορυβου ειναι κατι τελιως υποκειμενικο για τον καθε εναν απο εμας, οποτε και πρατεις αναλογως |
Ασχετο αν απλα βαλουμε στον τορνο το μαμα μεσαιο και εξαφανισουμε το orifice κανουμε τιποτα ή οχι ? |
Pugobios έγραψε: |
αφου σου απαντησανε σε αλλο ποστ γιατι ξαναρωτας εδω? ![]() |
τις γνωμες θα τις ακουσεις και στο αλλο θεμα που εκανες την ιδια ερωτηση...δεν γινεται να κανουμε την ιδια ερωτηση σε καθε ενα θεμα που ισως να κολαει αυτο που ρωταμε...αν διαβασεις τους κανονες του φορουμ θα καταλαβεις... |
ια να σε γραψει η αστυνομια κανονικα πρεπει να εχει ντεσιμπελομετρο,
(και αυτο να μετραει με υσηχια στον περιβαλοντα χωρο και οχι με κανα παπι που εχει κομμενη εξατμιση να περναει διπλα εκεινη την ωρα) αλλιως δεν μπορει να σου κανει κατι απο την στιγμη που η εξατμιση σου παραγει ηχο εντος οριων... βεβαια τωρα τα ξερετε καλυτερα απο εμενα αν θελει καποιος να σε γραψει δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρει κατι.... |
ParisMcridis έγραψε: |
Μια ερωτηση γιατι πριν λιγο με κοιταγαν καλα καλα κατι της διας οπως επαιζα με το γκαζι σε μια διασταυρωση(εχω βγαλει το μεσαιο κ κανει κ κανα σκασιμο που κ που...)πως θα εξηγησεις στο οργανο(μπουζουκι συνηθως) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
τελικά το δικό μας έχει 50αρα ή 55αρα σωλήνα από το εργοστάσιο ?
Θα ηθελα αν υπάρχει διάταξει που να ξεκινάει σε κάτι να μπαίνει μεσαίο προφυσιο και για τελικό ενα 63,5 της magna flow . Για να γίνει όμως αυτό τι διάσταση σωλήνας χρειαζόμαστε και αν θα εχει λιγότερο θόρυβο από τη λύση που ανέφερες στην αρχή . Καθώς ναι μεν είναι 63,5 άλλα έχει 2 καζάνια :D Επισης μια Photo απο ενα προφυσιο |
nOkpos έγραψε: |
να κανω και εγω μια ερωτηση ? μπορω ? ![]() λοιπον εχω και εγω το 150αρι μοτερ και του εβαλα απο σπιραλ μεχρι πισω την εξατμιση του rc χωρις μεσεο μονο τελικο,το τελικο ειναι αν δεν κανω λαθοσ 60αρι εσωτερικα . κανει αρκετο θορυβο και λεω να βαλω ενα σχετικα μακρι λεπτο μεσεο. θα κανει τπτ ?? εγω νομιζω οτι το αυτοκινητο πηρε στα μεσεα αρκετα χαμηλα και πολυ ψηλα εχασε λιγο ..(χωρις το μεσεο) |
MEMsound έγραψε: |
@μεκανικ
η θεση του πρφυσίου ειναι "συγκεκριμενη"? πρεπει να μπει στο Χ σημειο ή μπορεινα μπει και πιο πριν/μετα - σε "συγκεκριμενο" / υπολογισμενο πχ Ψ σημειο. σε συνεχεια/συναρτηση με το παραπανω εντός της σωληνας και μεχρι το προφυσιο δεν εχουμε αυξηση του μπακπρεσουρ? - κοινως (αν το επιτρεπει ο διαθεσιμος χωρος) - δεν ειναι προτιμοτερο το προφυσιο να μπει οσο πιο μπροστα γινεται επισης οπως ειπες εντος προφυσίου δεν εχουμε αυξηση του μπακπερσεσουρ οσο ανεβαίνουν οι στροφες - εννοεις σε σχεση με την χρηση αντι προφυσίου ενος συμβατικου σκευους / καζανιου? υ.γ. δεν βιαζομαι να μου απαντησεις αμεσα - οποτε εχεις χρονο ![]() ![]() |
Στο σημειο που εισαι παντως και αν υποθεσω οτι δεν θελεις να ριξεις αλλο χρημα στην εξατμιση σου τοτε...
αν θελεις να αποδιδει καλυτερα ψηλα, ανοιξε τα διαφραγματα (ο ηχος/φασαρια θα εχει ελαχιστοτατη διαφορα προς τα πανω απο οτι εισαι τωρα) δεν θα γινει κανα θαυμα αλλα σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο οτι τωρα |
mechanic έγραψε: | ||
Αν ο ηχος που βγαζει το μαμα τελικο του RC σου φαινεται "πολυς" (πρεπει να κανεις παρεα με τον κολητο μου ![]() τοτε βαζοντας ενα απλο μεσαιο ελευθερας ναι εχεις δηκιο, θα σου κοψει λιγο το "μπασο" που κανει οταν ειναι αδεια η εξατμιση... Να ξερεις οτι το τελικο για την 175αρα εκδοση (επι της ουσιας) δεν εχει μονωση... (λιγο πετροβαμβακα στην αρχη) οτι κανουν τα διαφραγματα μοναχα... τα οποια ως ενα σημειο μπορεις να τα ανοιξεις μεγαλονωντας τις τρυπες στο διατρητο σωληνα που εχει εσωτερικα (ενα τετοιο "εγχειρησμενο" νομιζω οτι πουλαει ο pughel) Στο σημειο που εισαι παντως και αν υποθεσω οτι δεν θελεις να ριξεις αλλο χρημα στην εξατμιση σου τοτε... αν θελεις να αποδιδει καλυτερα ψηλα, ανοιξε τα διαφραγματα (ο ηχος/φασαρια θα εχει ελαχιστοτατη διαφορα προς τα πανω απο οτι εισαι τωρα) δεν θα γινει κανα θαυμα αλλα σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο οτι τωρα επισης αν ζητουμενο ειναι απλα να "γονατισεις" τον ηχο και να μην ακουγεται σχεδον τιποτα, τοτε ενα μεσαιο ελευθερας 54αρι χωρις στενωσεις οσο ποιο μακρυ σε παιρνει... (για 50αρα διαμετρο κοστιζει ενα ευρω ο ποντος στον εξατμισα, καμια φορα και λιγοτερο αναλογα τα κονε του, οποτε προσεχε τι θα σου ζητησουν οκ? ![]() Φυσικα μπορεις να κανεις και τις δυο κινησεις συνδιασμενες ολα ειναι αναλογα του τι ορεξη εχεις, ποσο πιανουν τα χερια σου (αν θελεις να τα λερωσεις ![]() και τι χρημα διαθετεις |
και μπαινει αποκλειστικα σαν τελικο να υποθεσω?αρα τον θορυβο δεν τον γλυτωνεις... |
to opoio 207 mazi me eisagogi pou yparxei o tropos kataskevis tis se analogo topik |
milvas7 έγραψε: |
θάνο είναι safe να βάλεις 55 σωλήνα απο σπιράλ κ πίσω σε 150άρι χωρίς πρόγραμμα με ελέυθερο τελικό?
(gia xoris programma milontas) kai dedomeno oti tin kaneis eleytheri xoris diafragmata ktl... nai einai ok alla mexri max.54ara oxi parapano... σε γνωστό εξατμισά που έβαλα το πίσω μού πε ότι το μεσαίο είναι ελέυθερο to mesaio moiazei alla den einai elefthero... exei orifice mesa tou... ![]() κ δεν θέλει αλλαγή, allagi mporei na min thelei alla thelei sigoura diorthosi/veltiosi, me to na afaireseis to orifice ![]() ενώ στον γνωστό στην καλλιθέα μού πε αλλαγη το μεσαίο με μεγαλύτερο κ 55άρα σωλήνα, μόλις βάλω πρόγραμμα θα μου την κάνει 60άρα. giati gia na tou doseis kai alla lefta? otan kaneis mia douleia na tin kaneis arxis x'arxis sosta ektos an exeis xrono kai xrima gia petama opote ok... exontas mesaio-teliko eleftheras an i 54ara solina (me tin proypothesi oti den einai me kolimenes 90ares gonies) einai mia xara kai den xreiazetai allagi... οκ καλά ωσ εδω, με τις κούρμπες τί γίνεται? κάτι με χαλάει εκει πίσω.. i solina einai 54ara mama tou RC ? i ftiaxti 54ara? για πιο ελέυθερο καταλύτη τι λες? αυτό το προφύσιο ποιος το φτιάχνει ?σόρυ αν σε ζάλισα, αν θες στείλε πμ το τηλ σου να με κατατοπίσεις γιατι νοιώθω το αμάξι οτι έχει κ άλλο να δώσει. χωρίς βέβαια να με πιάσουν κότσο κ να δώσω ένα σκασμό λεφτά |
makis106 έγραψε: | ||
Μία βοήθεια γιατί δεν μπορώ να το εντοπίσω... |
κατάλαβα.. με βλέπω εν δυνάμει πειραματιστή..την ευχή σου ![]() |
re min milate me kala logia gia mena, me kanete kai ntrepomai
(sovara milao) |
Το έκανα 54 για να μη το αλλαξω παλι οταν βαλω προγραμμα, που θα την κανω ολη 54 μεχρι την μπουκα.
οταν λες που ανοιγει που εννοεις? 700 ΧΛΜ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΆΝΩ! |
θάνο για down pipe κ καταλύτη δεν μας έχεις ενημερώσεις αναλόγως
ισχύει οτι αν τα αλλάξεις έχεις μια ωφέλεια 10-15 άλογα? κ αν ναι που θα βοηθούσε το μοτεράκι μας..παντου? ψηλές? χαμηλές? όχι απαραίτητα απο μόνα τους ..αλλα σε συνδυασμό.. |
Σήμερα είμαι χαρούμενος, σύμφωνα με τις συμβουλές του θανούλη ![]() Αν μου έλεγε κ την πατέντα που έκανε στην μαμά εισαγωγή, θα μπορούσα να πω κ καλύτερα λόγια ,όχι ότι τα χρειάζεται εδώ που τα λέμε.. , η αν μπορούσε να μου το κάνει κ ο ίδιος , με το αζημίωτο φυσικά ![]() |
chiefjian έγραψε: |
Αν καταργησουμε εντελως το μεσαιο και αλλαξουμε τελικο κερδιζουμε κατι??Και κατα ποσο επηρεαζεται το back pressure?To τελικο ειναι αυτο.(σωληνα εισοδου 60 και αποληξη 80) :
http://s171.photobucket.com/albums/u319/fynos/?action=view¤t=IMG_0376.jpg copyright by fynos |
android έγραψε: | ||
οτι παπαρια να κανεις στην εξατμιση του gt αν τα καζανια που θα βαλεις ειναι ελευθερα κερδος θα δεις σιγουρα... το μονο θεμα ειναι του θορυβου απλα με μονο μεσαιο κερδιζεις λιγο παραπανω μετα τις 5500 απ οτι ειδα σε rc |
chiefjian έγραψε: | ||||
![]() ![]() ![]() |
android έγραψε: | ||||||
βεβαια σε ολα αυτα θες και μεγαλυτερη σωληνα ε...την εχουμε μικρη εμεις με τα 150αρια απο μαμα ![]() |
Αυτον περιμενω 2 μερες τωρα... ![]() |
μα γιατι να βαλεις 63.5.... βαλε 60αρα αφου εχεις 60αρη καζανι και μια χαρα φτανει...εκτος αν θες big turbo kit μετα |
μα γιατι να βαλεις 63.5.... βαλε 60αρα αφου εχεις 60αρη καζανι και μια χαρα φτανει...εκτος αν θες big turbo kit μετα |
60αρα λοιπον!! ![]() ![]() |
bagosgt έγραψε: | ||||
με 63.5 μονο little turbo kit κανει.τα big turbo απο 70 κ πανω... ![]() ![]() ![]() παντως περαν της πλακας,η 60αρα πιστευω ειναι η ιδανικη διαμετρος για τη φουλ βελτιωση των μοτερ μας,με τη γνησια τουρμπινα παντα ![]() |
απο σπιραλ κ πισω 70??????????????? |
απο σπιραλ κ πισω 70??????????????? |
Θα ηθελα να μαθω τον τροπο που λες οτι με 100 ευρω παει σαν RC το rallaki μου!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
victor230 έγραψε: |
xoris na kremasei to moter, tote an to petyxei ayto ego sou xarizo ton pezakla mou
|
victor230 έγραψε: |
xoris na kremasei to moter, tote an to petyxei ayto ego sou xarizo ton pezakla mou |
kprs έγραψε: |
το μεσσαιο εννοειται τον καταλυτη ? |
το μονο μεσαιο που χει το αμαξι μας ειναι καζανι...ο καταλυτης ειναι πανω...πισω απο το ψυγειο...σε αυτο που λενε down pipe |
giannis27 έγραψε: |
στο κέντρο του διάτρητου ,στην μέση του καζανιού δηλαδή. |
android έγραψε: |
καλυτερα να βαλει αλλο καζανι η να το αφησει στην ησυχια του οπως ειναι...ειναι μπλεξιμο ..αυτο το κοψε κατεβασε κατω βγαλε ξανακολατο πανω ειναι καπως...και ολοι θα γκρινιαζουν και στο τελος θα παρει το καζανι στο χερι
με ενα 80 ευρω βαζει ενα πιο μεγαλο κ ησυχο καζανι |
Pipis έγραψε: |
Καλησπέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με τον αισθητήρα Λ αν βάλω εξάτμιση 63,5 απο downpipe και πίσω και τον καταλύτη κάτω? |
Καλησπέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με τον αισθητήρα Λ αν βάλω εξάτμιση 63,5 απο downpipe και πίσω και τον καταλύτη κάτω? |
mechanic έγραψε: | ||
Αν εχεις μαμα σεταπ τοτε θα χασεις χαμηλα και ψηλα δεν θα κερδισεις αυτα που μπορεις να παρεις.... |
Δηλαδή εγώ που δεν φοράω πρόγραμμα και βάλω 63,5φ απο downpipe μέχρι πίσω και το καταλύτη κάτω θα έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα γενικά.Πρόγραμμα θα βάλω πιο μετά. |
Άν απο την μαμά εξάτμιση βγάλω το μεσαίο, απο απόδοση και θόρυβο τι θα γίνει? |
Όταν εννοείς το τελικό δηλαδή απο το μεσαίο και πίσω να είναι μόνο σωλήνα? |
Να ρωτήσω κάτι τελευταίο.Όταν λένε εξάτμιση ελευθέρας ροής το μόνο που έχει είναι ο καταλύτης και όλο το άλλο είναι μόνο σωλήνα? |