PSClub - Hellas

Μετάδοση - Nτιζάκια σασμάν

panagiwtis - Τρι 20 Απρ 2010, 13:21:49
Θέμα δημοσίευσης: Nτιζάκια σασμάν
θελω να ρωτησω αν εχει φτιαξει κανεις τα ντιζακια του 106,γιατι δεν εχω βγαλει ακρη απ τα θεματα που ειναι ηδη...υπαρχει κανενας να ξερει πως φτιαχνονται η τα εχει πανω στο αυτοκινιτο του..να τα δω, να φτιαξω και γω, η να τα βγαλω μια φωτογραφια......... Rolling eyes
black7monster - Τρι 20 Απρ 2010, 18:10:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ντιζακια για το μαμα σασμαν η για BE??
Pughell - Τρι 20 Απρ 2010, 19:41:56
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικα ΜΑ... Confused
Uniball χρειαζεσαι και ντιζες με σπειρωμα.
panagiwtis - Τρι 20 Απρ 2010, 20:12:43
Θέμα δημοσίευσης:
μαμα σασμαν
RoadRunner122 - Τρι 20 Απρ 2010, 21:19:58
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιώτη, ετοιμάζουμε ντιζάκια για 2 σασμάν.

Θα φτιάξουμε στον τόρνο ντίζες με θυλικό σπείρωμα και uniballs με αρσενικό σπειρωμα (στις άκρες)
.
Απλά για να περάσει η βίδα στο uniball πάνω στο παλάτζο, πρέπει κανονικά να κατέβει το σασμάν ώστε να κοπεί η μπίλια και να ανοιχτεί η ανάλογη τρύπα.

Απ'ότι βλέπω μένεις Άνοιξη οπότε μπορούμε να τα πούμε κάποια στιγμή για να σου δείξω τι εννοώ. Εγώ είμαι Δροσοπηγή (πάνω απ'το Κρυονέρι)...
Pughell - Τρι 20 Απρ 2010, 22:07:34
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη ψαξτε το λιγο,ο Προφητης δεν κοβει το "κεφαλακι",καπως αλλιως το κανει και ανα πασα στιγμη μπορεις να το γυρισεις σε μαμα ντιζες... Confused
RoadRunner122 - Τρι 20 Απρ 2010, 22:13:25
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Γιαννη ψαξτε το λιγο,ο Προφητης δεν κοβει το "κεφαλακι",καπως αλλιως το κανει και ανα πασα στιγμη μπορεις να το γυρισεις σε μαμα ντιζες... Confused

O Προφήτης για να κρατάει τα μαμά μπαλάκια φοράει αυτά:

τα οποία κουμπώνουν πάνω στα μαμά μπαλάκια χωρίς μετατροπές. Τα φοράω κι εγώ τώρα αλλά δεν είδα μεγάλη διαφορά. Συνήθως είναι μπρούτζινα και αν τα βάλεις-βγάλεις 1-2 φορές ξεχειλώνουν και αρχίζουν τις τζιριτζάντζουλες Laughing

Τα ντιζάκια που θα φτιάξουμε, θα είναι με uniball, δηλαδή με αυτά (αλλά στην αρσενική version τους):

Pughell - Τρι 20 Απρ 2010, 22:16:58
Θέμα δημοσίευσης:
Με μια επιφυλαξη,ναι,στα βολτισια βαζει αυτα της 1ης φωτο,στα αγωνιστικα ομως βαζει αυτα της 2ης με το περασμενο πασο.
Σχετικα με τζογους,εγω απο το μαυρο μου 1300αρι ακομα,ποτε δεν ειχα προβλημα(σχεδον μια δεκαετια δηλαδη)... Sad
panagiwtis - Τρι 20 Απρ 2010, 22:19:01
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.mypicx.com/04202010/uniball/ με αυτα δε μπορουμε να τα φτιαξουμε?
Pughell - Τρι 20 Απρ 2010, 22:26:21
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικα ναι... Scratch
RoadRunner122 - Τρι 20 Απρ 2010, 22:27:02
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο, δεν είπα ότι θα χεις πρόβλημα. Ενδεχομένως αν είναι καλής ποιότητας να μην έχεις και ποτέ. Αλλά επειδή για να μπει και να βγει το joint από το μπαλάκι πρέπει αναγκαστικά να ξεχειλώσει, θέλοντας και μη, θα αποκτήσει τζόγους. Αλλά ξαναλέω είμαι επιφυλακτικός όσον αφορά την ποιότητα των δικών μου.

panagiwtis έγραψε:

Παναγιώτη, αυτά είναι τα 1α που πόσταρα και που φοράω τώρα.
Φτιάχνονται πανεύκολα με ντίζες Μ8 αν θυμάμαι καλά. Διαστάσεις έχω οπότε δεν είναι κάτι δύσκολο.

Όπως και να χει, τα 1α δεν θα έχουν καμιά επαφή με τα 2α όσον αφορά τη στιβαρότητα. Εν αναμονή να τελειώσω με το clio και να πιάσω το 106...
Εκτώς κι αν θέλει να πάρει σειρά ο iceage Rolling eyes Laughing Laughing Laughing
iceage - Τρι 20 Απρ 2010, 22:40:09
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Στέλιο, δεν είπα ότι θα χεις πρόβλημα. Ενδεχομένως αν είναι καλής ποιότητας να μην έχεις και ποτέ. Αλλά επειδή για να μπει και να βγει το joint από το μπαλάκι πρέπει αναγκαστικά να ξεχειλώσει, θέλοντας και μη, θα αποκτήσει τζόγους. Αλλά ξαναλέω είμαι επιφυλακτικός όσον αφορά την ποιότητα των δικών μου.

panagiwtis έγραψε:

Παναγιώτη, αυτά είναι τα 1α που πόσταρα και που φοράω τώρα.
Φτιάχνονται πανεύκολα με ντίζες Μ8 αν θυμάμαι καλά. Διαστάσεις έχω οπότε δεν είναι κάτι δύσκολο.

Όπως και να χει, τα 1α δεν θα έχουν καμιά επαφή με τα 2α όσον αφορά τη στιβαρότητα. Εν αναμονή να τελειώσω με το clio και να πιάσω το 106...
Εκτώς κι αν θέλει να πάρει σειρά ο iceage Rolling eyes Laughing Laughing Laughing

Πρέπει να έχω πάνω από 30 φωτό με διαφορετικές εκδόσεις από ντιζάκια και από τους 2 τύπους.Αλλά δεν έχω χρόνο να τις ανεβάσω τώρα. Τα τελευταία 4 χρόνια έχω φτιάξει και φορέσει όλα σχεδόν τα πιθανά σενάρια και συνδιασμούς σε ντιζάκια. Μόνο τα rod-end έχουν αυτό το κάτι παραπάνω σε feeling και στιβαρότητα(και όλα αυτά πρέπει να συνδιάζονται κατά προτίμηση με βάσεις της Ps τουλάχιστον στην έκδοση groupN, αλλιώς από το πέρα δώθε του μοτέρ θα σας πετάεις ταχύτητες και δυσάρεστα αποτελέσματα).

@RR122 :ακόμη το κλιό? Πριν προλάβεις να κάνεις εξαέρωση το ψυγείο θα είμαι ήδη μέσα.
RoadRunner122 - Τρι 20 Απρ 2010, 22:43:23
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
@RR122 :ακόμη το κλιό? Πριν προλάβεις να κάνεις εξαέρωση το ψυγείο θα είμαι ήδη μέσα.

(το Clio είναι κάπως έτσι αυτή τη στιγμή, οπότε πάρε χαρτάκι και περίμενε Razz ).

... κάπου εδώ είναι που πετάγεται ο Volvos και λέει "ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΩ ΝΤΙΖΑΚΙΑ???"
MEMsound - Τετ 21 Απρ 2010, 01:26:31
Θέμα δημοσίευσης:
αυτος δε νοιωθει απο αλλαγες ταχυτητων γι αυτο εχει κανει αχταρμα το σασμαν μερικες φορες...
οποτε προηγουμαι Laughing
ευχαριστω
GALLOS2010 - Τετ 21 Απρ 2010, 08:19:51
Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα επειδη με ενδιαφερει και εμενα το θεμα αλλαζετε τις στανταρ ντιζες με ντιζες που εχουν πασο και με αλλα ακρα ωστε να μπορειτε να μαζευετε τα κενα που κανουν οι στανταρ ντιζες η κοβετε ραβετε για να μπω λιγο στο θεμα και να καταλαβω.μηπως υπαρχουν καποιες φωτο στο περιπου? ευχαριστω
volvos - Τετ 21 Απρ 2010, 08:46:11
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΩ ΝΤΙΖΑΚΙΑ??
volvos - Τετ 21 Απρ 2010, 08:51:10
Θέμα δημοσίευσης:
κοομμενη η πλακα εμενα ο λεβιες μου κανει σα χυτρα στο ρελαντι αυτη τη στιγμη
αν δε μου τα βαλετε μεχρι 7 μαη απλα θα δε θα παρει ποτε μπρος το κλιο...
Gr@lly - Τετ 21 Απρ 2010, 15:14:20
Θέμα δημοσίευσης:
Θα βαλω μια φωτο για να δειται πως περιπου ειναι...
panagiwtis - Τετ 21 Απρ 2010, 15:39:22
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.mypicx.com/04212010/ntizakia/ group A group N
RoadRunner122 - Πεμ 22 Απρ 2010, 12:19:34
Θέμα δημοσίευσης:
Gr@lly έγραψε:
Θα βαλω μια φωτο για να δειται πως περιπου ειναι...

Για βάλε ρε φίλε μπας και ξεστραβωθούμε...
volvos - Πεμ 22 Απρ 2010, 12:27:59
Θέμα δημοσίευσης:
με laser τα κοψανε...
RoadRunner122 - Πεμ 22 Απρ 2010, 15:00:12
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
με laser τα κοψανε...

Σιγά μην τα κόψανε και με το GoldenEye! Laughing
volvos - Πεμ 22 Απρ 2010, 15:08:18
Θέμα δημοσίευσης:
οταν μιλαει ο γκραλι εσυ μοκο μικρε.ρωτα γιωργο Laughing
Gr@lly - Δευ 26 Απρ 2010, 15:32:33
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
οταν μιλαει ο γκραλι εσυ μοκο μικρε.ρωτα γιωργο Laughing

Ετσι δειξε ποιος ειναι αντρας.............
RoadRunner122 - Τρι 27 Απρ 2010, 03:36:26
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ρωτα γιωργο Laughing

Ρώτησα! Rotfl
MEMsound - Τρι 27 Απρ 2010, 09:51:10
Θέμα δημοσίευσης:
μεσα στις επομενες μερες θα κοιταξω να ξυλωσω τα δικα μου ντιζακια για να τα φτιαξουμε (εκτός απο το μακρυ που εχω ηδη το αντιστοιχο της PS - που κλασσικα μιας και τιποτα δεν ειναι ιδιο ακριβως μεταξυ 1,6 και 2,0...και απο καποιο σημειο και μετα κατανταει αηδια...) θελει κοντυμα = μια βολτα απο Τόλη...

οτι χρειαζεται για τα 2 κοντα ντιζακια το εχετε?
volvos - Τρι 27 Απρ 2010, 09:53:54
Θέμα δημοσίευσης:
μανθο δωσε τα γκραλυ με αυτους δε θα βγαλουμε ακρη
φημες λενε οτι εχουν παρει μια 2860 και προσπαθουν να τη βαλουν στο κλιο
volvos - Δευ 17 Μάϊ 2010, 13:10:02
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΑ ntizakia einai pano....
μιας και το πηγα να ξηλωσω ψυκτρα τον εχωσα και τα εβαλε
εντυπωσεις απο απογευμα

βεβαια δε ξερω ποσο αντικειμενικη θα ειναι αποψη μου καθως ο λεβιες μου ηταν σα χυτρα ταχυτητας ακομα και ρελαντι κουνιοταν μονος του...
ειχε αποκτησει τζογο στη νεκρα περι τους 3 ποντους δεξια αριστερα....
MEMsound - Δευ 17 Μάϊ 2010, 14:25:26
Θέμα δημοσίευσης:
ριξε ενα βλεφαρο στο παλατζο (ασπρο μεγαλο σχετικα σινεμπλοκ/μπαλακι στο εμπρος μερος της οριζοντιας ντιζας - που ερχεται απο το κατω μερος του λεβιε προς τα εμπρος)
volvos - Τρι 18 Μάϊ 2010, 08:53:41
Θέμα δημοσίευσης:
den ειχα πολυτελεια για πειραματισμους δυστυχως

ο λεβιες ειναι πιο σχιφτος (τα παλια ειχαν κοπει σχεδον)
εχει ομως ενα τζογο δεξια αριστερα οπως παλια αλλα θελει λιγο δυναμη να το κουνησεις ενω πριν του εδινες μια και εκανε περα δωθε μονο του...

απο διαφορα στη αποδοση δε ξερω ψηλα στο κοφτη τι κανει θα δουμε αμα στριψω λαθος το βραδυ προς ο.χ
vasilis(lionking) - Τετ 29 Σεπ 2010, 17:35:51
Θέμα δημοσίευσης:
σε ΜΑ πως στο καλο βγαινει η μεγαλη ντιζα?(που παει πανω απο σασμαν) ηθελα να την βγαλω αλλα εριξα τετοιο σφιξιμο Razz εκτος αν εχει καποιο κολπο Rolling eyes
RoadRunner122 - Τετ 29 Σεπ 2010, 17:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
Κουμπωτά μπαίνει. Αντίστροφα βγαίνει. Δοκίμασε με ένα μεγάλο γερμανικό να αγκαλιάσει τη χούφτα και να το κάνεις σαν λοστό.
vasilis(lionking) - Τετ 29 Σεπ 2010, 18:11:30
Θέμα δημοσίευσης:
Thumb right
z@ck! - Τετ 29 Σεπ 2010, 19:48:52
Θέμα δημοσίευσης:
προσεχε μονο να το πιασεις οσο πιο μεσα μπορεις.....
λιγεσ μερες πριν εκανα μαλ***α και αρπαξε αμεσως επειδη ηταν πολυκαιρισμενο... Sad
stratos gti - Τετ 20 Οκτ 2010, 01:05:51
Θέμα δημοσίευσης:
αυτα εδω μπορω να τα αγορασω απο καποιον σ ελλαδα??
LIONKING - Τετ 20 Οκτ 2010, 07:49:07
Θέμα δημοσίευσης:
βγαλε τη μεγαλη που βλεπεις στη φωτο δηλ αυτη που ειναι πανω στο σασμαν δωστη να στην κανουν ρυθμιζομενη.στη μια ακρη που παταει στο αυτι του σασμαν βαλε αλλη μια μπιλια απο πανω για να ερθει στο ιδιο υψος με το παλατζο γιατι θα μακρυνεις και στην αλλη ακρη που παταει 3-4δακτυλα το τσουτσουνι του μπαλατζο(εννοειται οτι θα το βγαλεις).δωσε και 2-3 δακτυλα μηκος στον επιλογεα και εισαι κομπλε.τις δυο μικρες μην τις πειραξεις ειναι μονο για τα μποσικα αριστερα-δεξια.το μπρος-πισω με αυτα θα αλλαξει παααρα πολυ.στην μια την μικρη μπορεις να αλλαξεις θεση απλα(μια πανω)
stratos gti - Τετ 08 Δεκ 2010, 19:19:23
Θέμα δημοσίευσης:
οποιος μπορει να κανει τα μανισια ντιζακια ρυθμιζονενα ας επικοινωνησει μαζι μου μεσω πμ η τηλ 6983363744 θεσσαλονικη
LIONKING - Τρι 04 Ιαν 2011, 16:04:02
Θέμα δημοσίευσης:
ξερει κανεις το μηκος της μαμα ντιζας για 106? την μεγαλη εννοω που ειναι πανω απο το σασμαν,η εστω αν ειναι ευκολο να κοιταξει καποιος Rolling eyes
z@ck! - Τετ 12 Ιαν 2011, 13:40:16
Θέμα δημοσίευσης:
θα σου πω σημερα γιατι θα βαλω σε εμενα Wink
z@ck! - Τετ 12 Ιαν 2011, 18:24:10
Θέμα δημοσίευσης:
λεπον.... εφτιαξα το μεγαλο το πανω.... Cool

Arrow... τα υλικα....Arrow :

4χΜ6 jointball (γωνιακα)
2xM8 jointball,(γωνιακα)
1m ντιζα για τα Μ6 και 1m για Μ8 γαλβανισμενες... (δεν θα χρειαστει παραπανω απο μισο μετρο απο καθεμια)
εγω αγορασα και 2 Μ6 jointball παραπανω.... (ποτε δεν ξερεις..) Whistling

Τα Μ6 ειναι για τα κατω τα 2 μικρα (=4 jointball ) και τα Μ8 για το πανω (=2 jointball )
τα υλικα μου κοστισαν 22,5 ευρο απο ενα μαγαζι στον ασπροπυργο (κοντα στην δουλεια μου)

το μεγαλο το εφτιαξα ηδη μεσα σε 10 λεπτακια...
κεντρο με κεντρο απο την μια μπιλια στην αλλη ειναι 33cm +- 1-2mm.

το μονο που χρειαστηκα ηταν ενας τροχος, ενα μετρο και ενα μαρκαδορο.

αυριο θα βγαλω και τα 2 μικρα για να τα φτιαξω και αυτα Wink

μαλ***α που δεν το ειχα κανει τοσο καιρο βασικα, γιατι δεν ειναι τιποτα ...
πιστευω πως και τα υλικα κοστιζουν λιγοτερο απο 20αρικο που ειναι λιγοτερο απο ενα μαμα τιζακι....
και αν καποιος δεν εχει τροχο .... και το σιδεροπριονο κανει μια χαρα.. Wink Wink
stratos gti - Τετ 12 Ιαν 2011, 21:40:59
Θέμα δημοσίευσης:
απο τι μαγαζι πηρες τα υλικα????
LIONKING - Τετ 12 Ιαν 2011, 23:32:19
Θέμα δημοσίευσης:
εε λογικα απο καταστημα με βιομηχανικα βιδες εργαλεια κλπ.ωραιος ο ζαχαριας,33 ειναι το μαμισιο σου ε
z@ck! - Πεμ 13 Ιαν 2011, 06:59:48
Θέμα δημοσίευσης:
stratos gti έγραψε:
απο τι μαγαζι πηρες τα υλικα????

LIONKING έγραψε:
εε λογικα απο καταστημα με βιομηχανικα βιδες εργαλεια κλπ....
Wink

Ετσι οπως τα λες ειναι Βασιλη. καλο θα ειναι να μπλει και λιγο locktite, και εβαλα και στην εκτεθειμενη ντιζα για να μην μαζευει βρομα ...
Wink Wink
stratos gti - Πεμ 13 Ιαν 2011, 18:08:05
Θέμα δημοσίευσης:
τα πηρα .....αλλα θα κανω το μεγαλο και ενα μικρο,,,, πρεπει να τα κανω το ιδιο μεγεθος με τα μανισια...πιο κοντα..... πιο μακρια...τι???
RoadRunner122 - Πεμ 13 Ιαν 2011, 18:22:14
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
... και λιγο locktite, και εβαλα και στην εκτεθειμενη ντιζα για να μην μαζευει βρομα ...
Wink Wink

Bρε αγόρι, δεν πρόκειται να στεγνώσει ποτέ αυτό που έκανες. Η loctite (και όλες οι κόλες σπειρωμάτων) είναι αναερόβιες που σημαίνει ότι ΜΟΝΟ σε κενό αέρος στεγνώνουν.

Μλκία μου προχθές που δε σου είπα να πάρεις ντίζες inox. Είναι 1-2ευρώ πιό ακριβές αλλά είναι λίγο πιό δύσκαμπτες και εννοείται δε σκουριάζουν (σε αντίθεση με τις γαλβανιζέ που εμένα έχουν σκουριάσει).

Μιά καλή λύση για να μη μαζεύουν μπίχλα είναι να περάσεις από πριν θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι Wink
RoadRunner122 - Πεμ 13 Ιαν 2011, 18:23:28
Θέμα δημοσίευσης:
stratos gti έγραψε:
τα πηρα .....αλλα θα κανω το μεγαλο και ενα μικρο,,,, πρεπει να τα κανω το ιδιο μεγεθος με τα μανισια...πιο κοντα..... πιο μακρια...τι???

Εφόσον δεν έχεις πειράξει τα παλάτζα σου (άλλες μπίλιες, αποστάτες κλπ) θα τις κάνεις ίδιο ακριβώς μήκος.
MEMsound - Πεμ 13 Ιαν 2011, 18:58:13
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Μιά καλή λύση για να μη μαζεύουν μπίχλα είναι να περάσεις από πριν θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι Wink

στομυαλο μου εισαι... Cool
z@ck! - Πεμ 13 Ιαν 2011, 20:50:10
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
z@ck! έγραψε:
... και λιγο locktite, και εβαλα και στην εκτεθειμενη ντιζα για να μην μαζευει βρομα ...
Wink Wink

Bρε αγόρι, δεν πρόκειται να στεγνώσει ποτέ αυτό που έκανες. Η loctite (και όλες οι κόλες σπειρωμάτων) είναι αναερόβιες που σημαίνει ότι ΜΟΝΟ σε κενό αέρος στεγνώνουν.

Μλκία μου προχθές που δε σου είπα να πάρεις ντίζες inox. Είναι 1-2ευρώ πιό ακριβές αλλά είναι λίγο πιό δύσκαμπτες και εννοείται δε σκουριάζουν (σε αντίθεση με τις γαλβανιζέ που εμένα έχουν σκουριάσει).

Embarassed Embarassed
εργαψα ολα τα αλλα και δεν εγραψα την λεξη "θερμοσυστελλόμενο"!! Embarassed Embarassed

Και Ναι το ξερω παλικαρι μου Cool Cool
τα ντιζακια τα εχω στα χερια μου και δεν τα εχω βαλει λογω βροχης . Οταν στεγνωσει λιγο θα τα προβαρω και οταν εχω τελικη μορφη θα βαλω locktite λιγο πριν τα σφιξω. Wink

Για τις inox το ξερω... ζητησα αλλα δεν ειχε και ειπα δεν γ....ται.... Sad
RoadRunner122 - Πεμ 13 Ιαν 2011, 20:57:08
Θέμα δημοσίευσης:
Έλααααααα αλλού αυτάαααα Laughing Laughing Laughing

Είδες 1 λέξη πώς αλλάζει όλο το νόημα??? Laughing Laughing Laughing

inox ντίζες έχει στο LeroyMerlin Wink
z@ck! - Πεμ 13 Ιαν 2011, 21:21:29
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
..inox ντίζες έχει στο LeroyMerlin Wink

Δεν εχει νοημα αφου θα ειναι "προσωρινα"...
θα παρω jointball με βιδα αντι για παξιμαδι και θα παρω ντιζα με πασο απο μεσα οπως σου ειχα πει Wink

απλα κατσε να τελειωνω τωρα... σιριαλ το εχω κανει το θεμα... Sad Evil

Αληθεια... Leroy που εχει εδω πανω? Question
RoadRunner122 - Πεμ 13 Ιαν 2011, 21:35:53
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
Αληθεια... Leroy που εχει εδω πανω? Question

2 εχει ρε. Πειραιως & Ελ.Βενιζέλ.
z@ck! - Πεμ 13 Ιαν 2011, 21:43:31
Θέμα δημοσίευσης:
γωνια???? Cool
πμ καλυτερα.... Very happy
stratos gti - Πεμ 13 Ιαν 2011, 23:49:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εφόσον δεν έχεις πειράξει τα παλάτζα σου (άλλες μπίλιες, αποστάτες κλπ) θα τις κάνεις ίδιο ακριβώς μήκος.[/quote]

δεν τα χω πειραξει αλλα και τι διαφορα θα εχει ετσι ??.....θα θελα να το κανω ωστε να γινει πιο μικρη η διαδρομη μπρος πισω....εχω και quick shift b&m που πιστευω θα βοηθησει ..
RoadRunner122 - Παρ 14 Ιαν 2011, 00:07:32
Θέμα δημοσίευσης:
Για να κοντύνεις το μπρος-πίσω πρέπει να προεκτείνεις 20mm τη μπίλια του πάνω παλάτζου. Αυτή που είναι στον καθρεύτη, όχι στο σασμάν.

Εαν την προεκτείνεις, πρέπει να μακρύνεις κατά 3-4mm τη πάνω ντίζα. Όχι ότι θα έχεις θέμα, απλά για να κάθεται στο ίδιο σημείο στη νεκρά.
stratos gti - Παρ 14 Ιαν 2011, 00:10:36
Θέμα δημοσίευσης:
O Προφήτης για να κρατάει τα μαμά μπαλάκια φοράει αυτά:

αυτα που πηρα ειναι ετσι http://img9.imageshack.us/i/phs6.jpg/

ειναι καλυτερα η χειροτερα απο τα παραπανω????
RoadRunner122 - Παρ 14 Ιαν 2011, 00:15:34
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά που πήρες είναι κλάσεις ανώτερα (εξαρτάται κι από την ποιότητά τους βέβαια).

ΑΛΛΑ για να τα βάλεις αυτά, πρέπει να πάρεις όλα τα παλάτζα στο χέρι, να κόψεις τις μπίλιες και να τρυπήσεις για να περάσεις βίδες. Επιπλέον πρέπει να φτιαξεις ροδέλες-αποστάτες κωνικούς (για μπορεί να παίρνει γωνίες η μπίλια των γωνιακών ρουλεμάν).
Γενικά, αυτό που πας να κάνεις θελει αρκετή δουλίτσα όχι τόσο γι αυτά που λέω παραπάνω όσο για το ζόρι που θα φας να βγάλεις τα παλάτζα. Εκτώς κι αν έχεις το σασμάν κάτω οπότε πάσο...
stratos gti - Παρ 14 Ιαν 2011, 00:25:14
Θέμα δημοσίευσης:
η μαρκα τους ειναι kejia και τα πηρα 4 τα μικρα και 5 τα μεγαλα....οχι δε το εχω κατω το σασμαν....
RoadRunner122 - Παρ 14 Ιαν 2011, 01:02:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ε λογικά είναι μέτριας ποιότητας.

Υπολόγισε ότι τα SKF έχουν 25ευρώ έκαστο (Μ8 πάσο με 8mm τρύπα).
stratos gti - Παρ 14 Ιαν 2011, 01:37:13
Θέμα δημοσίευσης:
εχεις δικιο πρωτα πηγα στην skf και ρωτησα και μ ειπε 20 το κομματι...αλλα μ λεει αυτος ο ιδιος δεν αξιζει να δωσεις τοσα για αυτα...και εψαξα αλλου
takis_206 - Παρ 14 Ιαν 2011, 02:48:18
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="RoadRunner122"]Στέλιο, δεν είπα ότι θα χεις πρόβλημα. Ενδεχομένως αν είναι καλής ποιότητας να μην έχεις και ποτέ. Αλλά επειδή για να μπει και να βγει το joint από το μπαλάκι πρέπει αναγκαστικά να ξεχειλώσει, θέλοντας και μη, θα αποκτήσει τζόγους. Αλλά ξαναλέω είμαι επιφυλακτικός όσον αφορά την ποιότητα των δικών μου.

βγαζεις την ασφαλεια το γυριζεις στο πλαι με μια πενσα και βγενει πολυ ευκολα...τα χρισιμοποιο συχνα σε διαφορες δουλειες,δεν ξεχυλονει δεν χαλαει.
RoadRunner122 - Παρ 14 Ιαν 2011, 03:36:19
Θέμα δημοσίευσης:
Τάκη, αναλόγως την ποιότητα. Αυτά που φοράω εγώ τώρα (όχι για πολύ) αν δε βάλεις την ασφάλεια, βγαίνουν με το μικρό δαχτυλάκι.

Οπότε ας μη 8εωρούμε τα πάντα δεδομένα Wink
takis_206 - Παρ 14 Ιαν 2011, 05:20:27
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο ειναι το καλο η ασφαλεια κανει ολη την δουλεια σε πολλες περιπτοσεις εχω δει βγαλμενα ντιζακια απο αποτυχιμενη αλλαγη.η ασφαλεια κραταει το μπαλακι στη θεση του παντως ειναι οικονομικα και κανουυν δουλεια. παντα μιλαμε για βολταδικο .
RoadRunner122 - Παρ 14 Ιαν 2011, 11:29:05
Θέμα δημοσίευσης:
Σαφώς! Αν θες μιά εύκολη και οικονομική λύση, τα balljoints είναι ότι καλύτερο.

Αν πας σε γωνιακά ρουλεμάν έχει αρκετή μανούρα στην τοποθέτηση κ την τροποποίηση των παλάτζων...
z@ck! - Παρ 14 Ιαν 2011, 11:43:59
Θέμα δημοσίευσης:
την προεκταση στο μοχλικο θα την τελειωσω αυριο Cool

οχι τις ντιζες, αλλα αυτο που θα μειωσει την διαδρομη "προς - πισω"
RoadRunner122 - Παρ 14 Ιαν 2011, 12:00:34
Θέμα δημοσίευσης:
Zάχο, αν θες έχω βιδωτό μπαλάκι Μ8.

Δηλαδή κάτι σαν βίδα με πάσο Μ8 και αντί για κεφάλι, μπαλάκι για να κουμπώσει το 8ρι balljoint Wink
Έχω και μακρύ παξιμάδι Μ8 για να φτιάξεις αποστάτη...

Τηλ αν είναι...
z@ck! - Παρ 14 Ιαν 2011, 12:37:18
Θέμα δημοσίευσης:
εχω 2 τετοια απο τα jointball που αγορασα... Wink

το μακρυ παξιμαδι θελω και ελεγα να αγοραζα αυριο και για τις ντιζες (αυτο που ελεγα).....
παντως θα πεσει αργκον.... Twisted evil
LIONKING - Παρ 14 Ιαν 2011, 19:54:08
Θέμα δημοσίευσης:
μεγαλωσε το παλατζο ετσι

Uploaded with ImageShack.us

και μετα κανε τρυπα και βαλε αλλη μια μπιλια στον επιλογεα στην (στη φωτο ειναι εργοστασιακο )πανω μερια γωνια

Uploaded with ImageShack.us

ετσι διατηρεις και τις εργοστασιακες θεσεις και γλιτωνεις πολυ διαδρομη μπρος πισω Wink
RoadRunner122 - Παρ 14 Ιαν 2011, 22:34:26
Θέμα δημοσίευσης:
Bασίλη, διαφωνώ με την 1η φωτό.

Η προέκταση πρέπει να γίνει κατά μήκος της μπίλιας (οριζόντια, προς τη μετώπη) και όχι προς τα πάνω.

Το ζητούμενο είναι το εξής: σε δεδομένες μοίρες περιστροφής του παλάτζου, το άκρο της μπίλιας να διαγράφει μεγαλύτερο τόξο. Αυτό επιτυγχάνεται με την αύξηση της ακτίνας.

Με την προέκταση προς τα πάνω, η ακτίνα παραμένει ίδια, οπότε και το τόξο. Το κέρδος που έχεις στη περίπτωση που αναφέρεις, οφείλεται μόνο στη μετατόπιση της μπίλιας του παλάτζου του σασμάν προς τα πάνω (προς το κέντρο περιστροφής του δηλαδή, οπως στη 2η φωτό) αλλά και πάλι είναι αμελητέο...
LIONKING - Σαβ 15 Ιαν 2011, 00:20:34
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ρε συ επειδη πας επανω την μπιλια γιαυτο ψηλωνεις στο παλατζο για να ειναι στο ιδιο υψος Razz και το κερδος ερχεται οταν κανεις την μεγαλη ντιζα ρυθμιζομενη και την μαζεψεις αρκετα.αφου φαντασου οταν ξεκινας απο 0 και αρχιζει και κονταινεις μεχρι σε σημειο να μην περνεις χαμπαρι ποτε μπαινει ταχυτητα και τοτε να σου βρισκει και να γρατζουνιζει.τεσπα αν περασεις απο δω μια φορα το βλεπεις και απο κοντα και θα δεις οτι εχει διαφορα αρκετη
RoadRunner122 - Σαβ 15 Ιαν 2011, 00:45:16
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι ρε, απλά υπάρχουν 2 δρόμοι. Ο ένας ειναι να μεγαλώσεις το τόξο του παλατζου του καθρεύτη και ο αλλος να μικρύνεις το τόξο του παλάτζου στο σασμάν.

Εσύ επιλέγεις τον 2ο κι εγώ τον 1ο Wink

Απλά θεωρώ ότι με τον 1ο τρόπο, φτιάχνοντας μιά προσθήκη σε τόρνο, είναι πολύ πιό απλό, αφού ούτε χρειάζεται ηλεκτροκόλληση κλπ ούτε ασχολείσαι με το σασμάν. Το ύψος του επιπέδου της ντίζας παραμένει το ίδιο οπότε έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με πιό απλό τρόπο.

Εγώ έχω ήδη φτιάξει τον αποστάτη οποτε μη προσπαθείς να με μεταπείσεις Laughing Laughing Laughing

btw, μιλάμε για νορμάλ μαμά πύργο ή για πυργολεβιέ ψηλό?
LIONKING - Σαβ 15 Ιαν 2011, 01:05:03
Θέμα δημοσίευσης:
μιλαμε για μαμα πυργο με λεβιε after market υποτιθετε 30 τοις εκατο κοντο(παπ***α)δηλ 1 ποντο πιο μακρυ απο το μαμα αλα δε μου αρεσε και το μακρυνα 3 δακτυλα Laughing νταξει υπερβαλα και εβρισκε λιγο και ελυσα τη μεσαια βαση της εξατμισης να κατεβει λιγο ο κατ και ειναι κομπλε και ψηνομαι για κανα πυργακι μονο Scratch
stratos gti - Σαβ 15 Ιαν 2011, 09:36:29
Θέμα δημοσίευσης:
pughell για δωσε λιγο και συ τα φωτα σου....
iceage - Κυρ 16 Ιαν 2011, 13:19:30
Θέμα δημοσίευσης:
LIONKING έγραψε:
μεγαλωσε το παλατζο ετσι

Αυτή η προέκταση γίνεται για σασμάν ΒΕ και μόνον. Τέλος. Εάν το παλάτζο που βρίσκεται πάνω στο σασμάν σου έχει 2 θέσεις για την τοποθέτηση της ντίζας τότε επιλέγεις την θέση που είναι πιο ψηλά. Και δεν χρειάζεται αλλαγή η ντίζα μιας και η εργοστασιακή σαν μήκος φτάνει. Αλλιως πέρνεις από έναν παλιατζή ένα παράτζο από 106 Rallye 8v και το βάζεις πάνω μιας και έχει 2 θέσεις για την ντίζα.
stratos gti - Κυρ 16 Ιαν 2011, 15:52:41
Θέμα δημοσίευσης:
μα ειναι το δικο μου μονο αυτο το παλατζο πρεπει να παρω γιατι μου ειπαν τα παιδια οτι πρεπει να βγαλω τα μπαλακια και να κανω τρυπες ??? οποτε να χω και τα δικα του καβατζα για μετα αν βαλω τα μανισιο.... χρειαζομαι κατι αλλο εκτος απο το παλατζο αυτο??? 1,6 η και 13αρι??
RoadRunner122 - Κυρ 16 Ιαν 2011, 17:01:45
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργη τα μπλεξες λίγο.

Το παλάτζο με τα 2 μπαλάκια που λες είναι για να κοντύνεις το αριστερά-δεξιά.

Το παλάτζο που αναφέρεται ο Βασίλης είναι για το μπρος-πίσω.

Στράτο, με τα rodend (άκρα ντίζας με γωνιακά ρουλεμάν) που πήρες, πρέπει να κόψεις μπαλάκια και να κάνεις τρύπες για να περάσουν βίδες! Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό?
stratos gti - Δευ 17 Ιαν 2011, 18:47:55
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Γιώργη τα μπλεξες λίγο.

Το παλάτζο με τα 2 μπαλάκια που λες είναι για να κοντύνεις το αριστερά-δεξιά.

Το παλάτζο που αναφέρεται ο Βασίλης είναι για το μπρος-πίσω.

Στράτο, με τα rodend (άκρα ντίζας με γωνιακά ρουλεμάν) που πήρες, πρέπει να κόψεις μπαλάκια και να κάνεις τρύπες για να περάσουν βίδες! Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό?

αυτο το καταλαβα....απλα ρωταω αν χρειαζεται να παρω κατι αλλο εκτος απο το παλατζο που θα τρυπησω???
z@ck! - Δευ 17 Ιαν 2011, 18:55:44
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ... το παλατζο απο την μερια του σασι... Wink
Πηγαινε σε κανα παλιατζιδικο ... δεν χρειαζεται να ειναι απο 8ν... απο οτι 106 ναναι... παρε τα 2 παλατζα, φτιαχτα "στον παγκο" και μετα τα φορας και κανεις τελικες ρυθμισεις. Wink
RoadRunner122 - Σαβ 09 Απρ 2011, 20:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΗΚΗ ΝΤΙΖΩΝ ΣΑΣΜΑΝ 106 (MA)

Μιάς που τα μέτρησα, ας τα γράψω κι εδώ να υπάρχουν. Τα μήκη είναι μετρημένα από κέντρο μπίλιας σε κέντρο μπίλιας.

Exclamation Πάνω ντίζα: 331mm

Exclamation Μεσαία ντίζα: 186mm

Exclamation Κάτω ντίζα: 186mm

iceage - Κυρ 10 Απρ 2011, 21:15:55
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
ΜΗΚΗ ΝΤΙΖΩΝ ΣΑΣΜΑΝ 106 (MA)

Μιάς που τα μέτρησα, ας τα γράψω κι εδώ να υπάρχουν. Τα μήκη είναι μετρημένα από κέντρο μπίλιας σε κέντρο μπίλιας.

Exclamation Πάνω ντίζα: 331mm

Exclamation Μεσαία ντίζα: 186mm

Exclamation Κάτω ντίζα: 186mm

Άρα θέλουμε από ένα σετ τα πιο κοντά και από μισό σετ το πιο μακρύ.
RoadRunner122 - Δευ 11 Απρ 2011, 11:20:46
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:

Προτείνω 3 τμχ όλα κοντά.

Το 1 κοντό tie rod μένει ως έχει.

Τα 2 κοντά θα τα τορνίρει ο John στο σωστό μήκος από τη μεριά του ίσιου (clockwise) σπειρώματος και θα φτιάξει νέο σπείρωμα.

Αν πάρουμε μακρυά κ τα κόψουμε στη μέση, θα πρέπει να κάνει στα μισά ίσιο σπείρωμα (cw) και τα άλλα μισά αντίστροφο (c/cw). Kαι απ'ότι μου έχει πει, δεν αναλαμβάνει αντίστροφο Rolling eyes

Για όσους φαίνονται κινέζικα, προσεχώς, ετοιμάζουμε κάτι σούπερ Thumb Left
MEMsound - Δευ 11 Απρ 2011, 11:43:26
Θέμα δημοσίευσης:
ενημερωθηκα χθες...
ωραια χρωματα
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
(αν κι εγω εχω την ενισχυμενη να βαλω καποια στιγμη)

στα κοντα πάντως δεν ξερω αν θα δειτε ουσιαστικη διαφορα
αναμενω!
RoadRunner122 - Δευ 11 Απρ 2011, 12:47:12
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα, ουσιαστικά θα βελτιωθούν 3 πράγματα σε σχέση με το μαμά πάντα:

1) Μειωμένοι τζόγοι. Αν υπολογίσεις πως από τα 6 συνολικά μπαλάκια υπάρχει αθροιστικά ένας τζόγος περίπου 1-2mm, αυτό θα εκμηδενιστεί κυριολεκτικά, αφού τα rodends δεν έχουν καθόλου τζόγο.

2) Θα κοντυνουν οι διαδρομές, αφού θα τροποποιηθούν ανάλογα τα παλάτζα.

3) Καλύτερη αίσθηση στο κούμπωμα, γιατί τα tierods που έχουμε επιλέξει είναι μπετόν αρμέ, οπότε θα είναι 100% άκαμπτα.

Wink

Μιά που τα είδες, για πρότεινέ μου χρωματάκι... Ο άλλος ο ξενέρωτος θέλει titanium να ούμε Razz
Μάλλον για μπλεδάκι με κόβω Rolling eyes
MEMsound - Δευ 11 Απρ 2011, 12:52:43
Θέμα δημοσίευσης:
i agree...
εκτος και αν εχεις και τιποτα αλλο ανοδιωμενο οποτε επιλέγεις ιδιο χρωμα... Cool
LIONKING - Δευ 11 Απρ 2011, 12:59:15
Θέμα δημοσίευσης:
γιαννη μονο για ντιζες μιλαμε η και μπαλατζο?απτην αρχη ολα? τι σου κοστισε?
volvos - Δευ 11 Απρ 2011, 12:59:17
Θέμα δημοσίευσης:
τα δικα μου πρεπει να τα αλλαξω???? Laughing
MEMsound - Δευ 11 Απρ 2011, 13:00:38
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

εσυ να περιμενεις Laughing
και να φτιαξεις το παλατζο πρωτα
volvos - Δευ 11 Απρ 2011, 13:02:33
Θέμα δημοσίευσης:
skata αλλαξα μπαλακι και παλι τα ιδια κανει...θελει κατεβασμα σαζμαν Crying or Very sad
MEMsound - Δευ 11 Απρ 2011, 13:09:34
Θέμα δημοσίευσης:
ταλαιπωρια... Laughing
RoadRunner122 - Δευ 11 Απρ 2011, 13:33:59
Θέμα δημοσίευσης:
LIONKING έγραψε:
γιαννη μονο για ντιζες μιλαμε η και μπαλατζο?απτην αρχη ολα? τι σου κοστισε?

Τα πάντα όλα, απ'την αρχη Wink Κόστος θα σου πω στο τέλος, πάντως όχι κάτι τραγικό, ανάλογα τα υλικά που θα επιλέξει κανείς (κυρίως η ποιότητα rodends) ..

volvos έγραψε:

Πρώτα ράβδους Razz
iceage - Δευ 11 Απρ 2011, 18:49:50
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
iceage έγραψε:

Προτείνω 3 τμχ όλα κοντά.

Και αυτό πως θα το φτιάξουμε με το κοντό ρε?

RoadRunner122 έγραψε:

Kαι απ'ότι μου έχει πει, δεν αναλαμβάνει αντίστροφο Rolling eyes

Εγώ τον έχω δει να κάνει ανάποδο. Ήμουν παρόν ένα σάββατο.
RoadRunner122 - Δευ 11 Απρ 2011, 23:41:05
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Εγώ τον έχω δει να κάνει ανάποδο. Ήμουν παρόν ένα σάββατο.

Eγώ σου λέω τι μου είχε απαντήσει πριν κανα 6μηνο. Εφόσον τον είδες, θα του πούμε να το κάνει, θέλει δε θέλει Laughing

έχεις πμ
Giannis307 - Παρ 15 Απρ 2011, 22:23:32
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα αλαξα δισκοπλατο και στην επανασυναρμολογηση εσπασε η μια φωλια απο την ντιζα του δεξια αριστερα του λεβιε....Επιδη σε καμια περιπτωση δεν θα τα εσκαγα για καινουριες ντιζες καναμε με τον μηχανικο το εξης.....Μετρησαμε κεντρο με ακρη της φωλιας κοψαμε την παλια πανω απο την ντιζα καναμε σπειρωμα και βαλαμε μεταλικη φωλια.....

Το α κοματι του σχεδιου....

Το απο τελεσμα ειναι πολυ καλο μιας και παρολο που δεν κοντυνε η διαδρομη εγινε πολυ πιο σαφης ειδη σε 2-3 4-5 οπου ενιωθες την ελαστικοτητα του λεβιε....σκεφτομαι να κανω το ιδιο και για το μπρος πισ...φωτος αυριο με το καλο...
RoadRunner122 - Σαβ 16 Απρ 2011, 22:24:30
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη, μπορείς να πάρεις 1 μέτρο ντίζα Μ8 (για τη μακρυά) κι άλλο 1 μέτρο ντίζα Μ6 (για τις 2 κοντές), αντίστοιχα ball-joints και να αντικαταστήσεις και τις 3 ντίζες χωρίς να πειράξεις τα μπιλάκια.
Έχεις πολύ πιό σαφές κούμπωμα, απλά πρόσεξε την ποιότητα των ball-joints γιατί τα φτηνιάρικα ξεχειλώνουν εύκολα κι αποκτούν τζόγους.

Τα δικά μου (προς το παρόν):

Giannis307 - Σαβ 16 Απρ 2011, 22:31:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχω 3 ντιζακια,,,,αλλα 2 συρματοσχοινα με φωλιες στην ακρη...
RoadRunner122 - Δευ 18 Απρ 2011, 14:37:54
Θέμα δημοσίευσης:
ααα καλά κρασά, τώρα είδα ότι έχεις 307, sorry Embarassed
iceage - Δευ 18 Απρ 2011, 16:55:27
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Δεν εχω 3 ντιζακια,,,,αλλα 2 συρματοσχοινα με φωλιες στην ακρη...

Τότε θα κατά πάσα πιθανότητα μπορείς να κάνεις ότι κάνουν και τα Honda. Θα πρέπει να βγάλεις τα ενθέματα μέσα από τις φωλιές τους και να πας σε ένα μηχανουργείο να σου φτιάξει κόπιες αυτών μεταλλικές. Τέτοια silent-block έχουν και τα 207 και 107.
RoadRunner122 - Τετ 04 Μάϊ 2011, 13:23:58
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΡΟΣΕΧΩΣ:

z@ck! - Τετ 04 Μάϊ 2011, 13:51:37
Θέμα δημοσίευσης:
πω πω φιλε!!! τι γα**το χαλι ειναι αυτο!! :Ρ
περα της πλακας , ωραιος! θα τα δω απο κοντα προσεχως. Wink
MEMsound - Τετ 04 Μάϊ 2011, 14:40:15
Θέμα δημοσίευσης:
προσεχως...σε ιδιες μπλε αποχρωσεις Bluegrab Bluegrab Bluegrab Bluegrab Bluegrab Bluegrab Laughing

υ.γ. περαν της πλακας...πολυ ομορφη φαινεται η ντιζα... (ενω και το εν λογω τραγουδακι ειναι απ τα λιγα Ελληνικα που τρογωνται - ασχετο αυτο Laughing)
Sinanai - Τετ 04 Μάϊ 2011, 14:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
Puke right

Εννοείται για το τραγούδι κι όχι για τη ντίζα.
z@ck! - Τετ 04 Μάϊ 2011, 15:21:11
Θέμα δημοσίευσης:
Κωστη σου εχω καλυτερο !!! διαβασε και στοιχους απο κατω να δεις!!

Η αληθεια ειναι οτι θελω να δω τελειωμενο ολο το μοχλικο ... Exclamation
Sinanai - Τετ 04 Μάϊ 2011, 15:23:56
Θέμα δημοσίευσης:
Στο mute κάτι γίνεται... ΩΧ! Η ιδιαιτέρα το Οκτανίου!!!

Τα ξέρει αυτά ο εργοδότης της;;; Laughing Laughing Laughing
iceage - Τετ 04 Μάϊ 2011, 19:10:39
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
ΠΡΟΣΕΧΩΣ:

Γιούπι ήρθαν. Μαζεύονται σιγά σιγά τα κομμάτια του παζλ.
Yahoo! Yahoo! Yahoo! Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Onfire Onfire Onfire Shocked Shocked Shocked
LIONKING - Τετ 04 Μάϊ 2011, 23:49:47
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
ΠΡΟΣΕΧΩΣ:

γιαννη αυτα θελουν καμια αλαγη στις μαμα μπιλιες?
RoadRunner122 - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 00:17:43
Θέμα δημοσίευσης:
Eννοείται! Τις κόβεις τελείως, ανοίγεις τρύπες είτε στο ίδιο σημείο είτε πιό μέσα ή έξω για να κοντύνεις ανάλογα και περνάς βίδες με κωνικές ροδέλες...
AlienHack - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 13:41:30
Θέμα δημοσίευσης:
μια που δεν το ειχα δει αυτο το thread μεχρι τωρα και μια που ειμαι εντελος απογοητευμενος απο τους τζογους του λεβιε (των ντιζών δηλαδη) του 206 μου...
μπορειτε να με βοηθησετε να δω τι αλαγη μπορω να κανω μπας και παρει λιγο στιβαροτητα ο λεβιες-σασμαν?

Καταρχας, οι διαστασεις των ντιζων σε 106 με 206 ειναι οι ιδιες?

Για να μην μπλεξω με ιδιοκατασκευη κανουριων ντιζων οπως δειχνετε στις προηγουμενες σελιδες υπαρχουν ετοιμες απο καποια τριτη εταιρια για 206? αν ναι το κοστος εχουν?

Καποιος που να εχει φτιαξει τις ντιζες που λετε στην προηγουμενη σελιδα και να ειναι διατεθημενος να μου κανει και μενα ενα σετ (με πληρομη φυσικα) ... ΖΑΚ?? Laughing
RoadRunner122 - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 13:55:28
Θέμα δημοσίευσης:
Alex, αν θες να περιμένεις λίγο (κανα μήνα) που θα ξηλώσω τις δικές μου ντίζες που φοράω τώρα (με ball-joints) μπορώ να στις φέρω (ανεβαίνω μια φορά το μήνα Σαλόνικα στάνταρ) Wink

Το μήκος νομίζω δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης, οπότε δεν είναι πρόβλημα.
AlienHack - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 14:23:44
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Alex, αν θες να περιμένεις λίγο (κανα μήνα) που θα ξηλώσω τις δικές μου ντίζες που φοράω τώρα (με ball-joints) μπορώ να στις φέρω (ανεβαίνω μια φορά το μήνα Σαλόνικα στάνταρ) Wink

Το μήκος νομίζω δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης, οπότε δεν είναι πρόβλημα.

ναι ρε φιλε. με το αζημιοτο φυσικα. Smile
εσυ σε σχεση με μαμα ειδες διαφορα με αυτες? Εσυ τι θα βαλεις τωρα?
RoadRunner122 - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 14:39:57
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
εσυ σε σχεση με μαμα ειδες διαφορα με αυτες? Εσυ τι θα βαλεις τωρα?

Ναι ρε, έχει διαφορά, ειδικά αν ο τζόγος προέρχεται απ'τα μαμά ντιζάκια που καίγονται τα σινεμπλόκ τους και αποκτούν μπόσικα.

Τώρα θα βάλω rod-ends αυτά τα μπλε στη φωτό...
AlienHack - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 16:45:47
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα απο τα ντιζακια ειναι ο τζογος και τα σινεμπλοκ τους οπως λες, γιατι σηκωσα το αμαξι εβγαλα την heatshield της εξατμισης και τα ειδα... ολα τα ντιζακια παιζουν απιστευτα.. ειδικα το μεγαλο που πιανει κατω απο τον λεβιες και συνανταει ενα αλλο κατω απο το καρτερ σχεδον ( εκει στο πιασιμο με το δευτερο ντιζακι ειχε ενα μεγαλο αν θυμαμαι καλα σινεμπλοκ) εε εκει επαιζε σαν χαρχαλο...

αυτα τα μπλε που λες ειναι ετοιμο κιτ εταιριας? ποσο βγαινει?
MEMsound - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 17:28:39
Θέμα δημοσίευσης:
υπαρχει ετοιμο σετ κομπλε για 206
εχει λινκ στο τοπικ αυτο σε πιο πισω σελιδες αν δεν κάνω λάθος
ή σε αυτο
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=16251&postdays=0&postorder=asc&start=0
AlienHack - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 17:37:48
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
υπαρχει ετοιμο σετ κομπλε για 206
εχει λινκ στο τοπικ αυτο σε πιο πισω σελιδες αν δεν κάνω λάθος

το παρον thread το διαβασα απο την αρχη πριν γραψω αλλα δεν προσεξα λινκ για τα συγκεκριμενα μπλε ντιζακια.. Confused τοσο γκαβος ειμαι? Laughing

θα βαλω του roadrunner αυτα που ειχε φτιαξει να δω διαφορες με μαμα.. ετσι κ αλλιος θα μου τα σκοτωσει.. Wink Laughing και αν οντως υπαρχει αισθητη διαφορα αργοτερα προβαινω στην ακομα καλυτερη αγορα αυτου του κιτ..

ποσο βγαινει θυμαται κανεις?
MEMsound - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 17:40:54
Θέμα δημοσίευσης:
τσεκαρε και το αλλο τοτε Laughing (το προσθεσα εν το μεταξυ)
RoadRunner122 - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 18:12:39
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:

όχι τα μπλε που πόσταρα στη φωτό παραπάνω είναι δική μας κατασκευή, ας πούμε πατέντα. Ενδεχομένως να βρεις και έτοιμα όπως λέει ο Μάνθος αλλά να ξέρεις πως αυτά χρειάζονται περισσότερη δουλειά για να μπουν, ενώ τα χρυσαφί μπαίνουν PnP Wink
AlienHack - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 18:59:56
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
AlienHack έγραψε:

όχι τα μπλε που πόσταρα στη φωτό παραπάνω είναι δική μας κατασκευή, ας πούμε πατέντα. Ενδεχομένως να βρεις και έτοιμα όπως λέει ο Μάνθος αλλά να ξέρεις πως αυτά χρειάζονται περισσότερη δουλειά για να μπουν, ενώ τα χρυσαφί μπαίνουν PnP Wink

τα μπλε ειναι δικα σας? Shocked φοβερη δουλεια! ποτε με το καλο θα ειναι το κιτ ετοιμο?? Laughing ανεβαινεις με το αμαξι θεσνικη?
RoadRunner122 - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 19:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
τα μπλε ειναι δικα σας? Shocked φοβερη δουλεια! ποτε με το καλο θα ειναι το κιτ ετοιμο?? Laughing ανεβαινεις με το αμαξι θεσνικη?

Κατά τις αρχες του επόμενου μήνα (θα γίνουν και πολλά άλλα μαζί οπότε συγκεντρώνω υλικά...)

Σαλόνικα με το αμάξι... παλιά στο Texas! (όταν η βενζίνη ήταν φθηνότερη απ'το νερό) Rolling eyes
LIONKING - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 22:40:38
Θέμα δημοσίευσης:
ρε συ γιαννη νταξει το παλατζο το βγαζεις κοβεις τις μπιλιες κλπ στις μικρες ντιζες δε θυμαμαι αν βγαινουν ευκολα οι μπιλιες οπως επισης στο αυτι του σασμαν που ειναι για τις ταχυτητες τι αλαζαεις?γιατι τωρα εχω κανει απο πανω αλλη τρυπα με μπιλια αλα αμα χρειαστει βγαινει Confused
RoadRunner122 - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 22:51:43
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα, εχω αγοράσει όλα τα παλάτζα εις διπλούν ώστε να μπορώ να τα φτιάξω ευκολότερα. Το κόστος ήταν αστείο από μαγαζί με μτχρισμένα. Με εξαίρεση το πάνω πάνω του σασμάν (για το μπρος-πίσω) το οποίο θα γίνει σε 2-3 βδομάδες που θα κατέβει σασμάν (θα κατέβαινε ούτως ή άλλως για δισκόπλατω, 14/60, μπλοκέ, ελαφρύ βολάν, συγχρ ps κλπ).

Από κει και πέρα, αν δεν κατεβάσεις σασμάν τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα αφού τα σημεία που βρίσκονται οι μπίλιες είναι δυσπρόσιτα.
Όταν γίνει, θα ανεβάσω diy αλλά θα αναφέρεται σε σασμάν κατεβασμένο.

Πάντως Βασίλη, όλες οι μπίλιες θα "ξυριστούν" και στη συνέχεια θα ανοιχτούν 8ρες τρύπες (σε κάποια παλάτζα στο ίδιο σημείο που ήταν οι μπίλιες, σε κάποια άλλα ελαφρώς μετατοπισμένα, αν κ σκέφτομαι να κάνω και 2-3 ακόμα ώστε να μπορεί να αλλάξει η θέση πάνω στο παλάτζο).
LIONKING - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 23:16:48
Θέμα δημοσίευσης:
to παλατζο με το μαυρο μπαλακι για την μεγαλη ντιζα βγαινει ευκολα Smile το αλλο ετσι και ετσι,τωρα αυτο στο σασμαν το βλεπω ακυρο να το κατεβασω μονο γιαυτο Sad βλεπουμε οτι μπορει ναγινει επι τοπου Confused
RoadRunner122 - Παρ 06 Μάϊ 2011, 01:02:03
Θέμα δημοσίευσης:
Πρέπει να βγάλεις και αυτό που λες (που βιδώνει στο καθρεύτη) και του αριστερά-δεξιά και το οριζόντιο που περνά πάνω απ'τον καταλύτη.
Το μεγάλο το πάνω δε βγαίνει ούτως ή άλλως γιατί ερχεται από μέσα... Confused
stratos gti - Παρ 06 Μάϊ 2011, 20:12:43
Θέμα δημοσίευσης:
θα ανεβάσω diy αλλά θα αναφέρεται σε σασμάν κατεβασμένο. ....

αμήν και πότε???? σκέφτεσαι ν τ κατεβάσεις??
RoadRunner122 - Παρ 06 Μάϊ 2011, 20:48:55
Θέμα δημοσίευσης:
Yπομονή... προέχουν κι άλλες υποχρεώσεις, το σασμάν δεν είναι το κέντρο του κόσμου Confused
z@ck! - Παρ 06 Μάϊ 2011, 22:15:03
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Yπομονή... προέχουν κι άλλες υποχρεώσεις, το σασμάν δεν είναι το κέντρο του κόσμου Confused

Οχι.. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ!!! Razz Mr. Green
ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!
Γιαννη θα φτιαξεις και τον αποστατη για το μπρος πισω στο μοχλικο?
RoadRunner122 - Παρ 06 Μάϊ 2011, 22:51:34
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
Γιαννη θα φτιαξεις και τον αποστατη για το μπρος πισω στο μοχλικο?

Toν εχω έτοιμο ρε, κανα χρόνο τώρα
LIONKING - Παρ 06 Μάϊ 2011, 23:48:39
Θέμα δημοσίευσης:
γιαννη την εξαγωνη μπλε "ντιζα" που την βρισκεις?σκεφτομαι να ξαναφτιαξω σαν αυτη στη φωτο αλα με μαμα φωλιες,φαινεται αρκετα γουρουνισια.μποσικα δρν εχω και το μονο που θελω ειναι το μπρος πισω
z@ck! - Σαβ 07 Μάϊ 2011, 00:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
το εχεις φτιαγμενο για τα uniball? νομιζα οτι ηταν μονο για το joinball...
RoadRunner122 - Κυρ 08 Μάϊ 2011, 00:43:46
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
το εχεις φτιαγμενο για τα uniball? νομιζα οτι ηταν μονο για το joinball...

θυλικό πάσο Μ8 έχει και βιδώνεις είτε μπίλια είτε βίδα με uniball Wink
AlienHack - Κυρ 05 Ιούν 2011, 23:25:52
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

μποι αλαξες ντιζακια τελικα? τα παλια σου τα θέλω!! Laughing

επίσης να ρωτησω κατι, μετα απο λιγο ψαξιμο οσο το αμαξι ηταν πανω σε μπαρα βρηκα τον βασικο λογο που ο λεβιες μου παιζει 1-2 εκ προς καθε κατευθυνση...
και αυτος ο λογος ειναι η βασικη ΜΕΓΑΛΗ ντιζα που ενωνει τον λεβιε με ενα μεταλικο αυτι που εχει μπροστα.

αυτη στο κεντρο που φενεται να μπαινει μεσα στην κουκουναρα......
προσοχη οχι η μπροστα, αυτη που ειναι πισω στο βαθος η μεγαλη

σε εκεινο το σημειο ακριβοσ στην κουκουναρα παιζει πολυ γιατι εχουν φαγωθει τα πλαστικα που εχει ΚΑΙ η βαση και η ντιζα.. την βαση την αλαξα με καινουρια, εκανε μονο 25 ευρο και βελτιώθηκε πολυ η αισθηση ΑΛΛΑ ακομα παιζει και εχει τζογο επειδη εχει φαγωθει ΚΑΙ το πλαστικο της ντιζας...

η ερωτηση μου ειναι να την αλαξω με καινουρια και μηπως ξερει κανενας ποσο κανει? ή μηπως εσεις εδω που φτιαχνετε ντιζες ξερετε αν μπορω να φτιαξω μια καλυτερη?

ευχαριστώ.. Wink
RoadRunner122 - Δευ 06 Ιούν 2011, 00:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
Alex, όχι ακόμα. Τα ντιζάκια θα καθυστερίσουν λίγο ακόμα, μιάς και θα γίνει ολικό rebuilt στο σασμάν και περιμένω μερικά ακόμα πραγματάκια. Ελπίζω αρχές Ιουλίου να είμαι έτοιμος.
Τα ντιζάκια μου τελικά είναι σε χάλια κατάσταση κι αυτό γιατί τα balljoints έχουν πάρει μπόσικα απ'το βάλε-βγάλε. Αλλά μπορείς να φτιάξεις εύκολα ρε. Σιγά το πράμα.

Btw, η φωτο δεν ανοίγει.
AlienHack - Δευ 06 Ιούν 2011, 01:57:23
Θέμα δημοσίευσης:
εφτιαξα την φωτο να λειτουργει...

οσο για τα ντιζακια.. οταν ανεβεις παμε μαζι να κερασω καφε να παρουμε και τα υλικα απο ενα μαγαζι και να μουδειξεις πως γινεται ενα... αφου εχεις και την εμπειρια απο αυτα που εφτιαξες...

επισης να αυτη η ντιζα που ψαχνω, και θελω να κανω μια ερωτηση αν κανενας εχει δει και ξερει, αυτη η μπαρα στην ακρη της εκει στο κεφαλαρι της εχει πλαστικο μεσα? εκει που μπαινει διλαδη η πλαστικη μπιλια απο την βαση , εχει και η μπαρα πλαστικο περιβλημα μεσα? για να δω αν μπορει να εχει φαγωθει αυτό.. αν δεν εχει μην την πάρω καινουρια τζάμπα...

RoadRunner122 - Δευ 06 Ιούν 2011, 11:12:44
Θέμα δημοσίευσης:
Aν κατάλαβα σωστά, είχε φθαρεί το λαστιχένιο μπαλάκι που φωλιάζει μέσα στη ντίζα του λεβιέ. Αν και φθείρεται σπάνια, ναι, ίσως είχες κι από κει κάποιους τζόγους, αλλά είναι το μόνο σημείο που πρέπει να παραμείνει μαμά (αν δε θες να σου πετάει τις ταχύτητες σε κάθε λακούβα ή γκαζιά). Οπότε καλά έκανες και το αντικατέστησες Wink

Όσο για τα ντιζάκια, μιλάμε όταν είναι να ανέβω προς τα πάνω Wink
AlienHack - Δευ 06 Ιούν 2011, 11:38:38
Θέμα δημοσίευσης:
δες και το πιω πανω ποστ μου προσθεσα φωτο και ερωτηση... Wink

επίσης
δες αυτα... συνολο θα μου βγουν καμια 50-60 ευρω στην πορτα μου και φαινονται γουρουνια, με κλιπ προστασιας μεσα για να μην παιζει πολυ και μην κατα λαθος βγουν.. φαινονται καλη φαση.

εσενα συνολο ολα τα υλικα οταν τα πηρες για να φτιαξεις τα ντιζακια ποσο σου βγηκαν? αν βγαινουν καμια 30αρα τα υλικα ε ας δωσω κανα 20αρικο παραπανω να παρ κατι τετοιο.. Wink

http://cgi.ebay.co.uk/Peugeot-206-GTI-GROUP-N-GEAR-LINKAGES-GEAR-RODS-X3-/270687823875?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f06406803
AlienHack - Δευ 06 Ιούν 2011, 13:16:38
Θέμα δημοσίευσης:
μια που μπηκαμε στον χορό με τα ντιζακια του σασμαν και την κολοαισθηση του λεβιε ας τα ρωτησω ολα, να τα κανω κιολας να τελειωνω γιατι απο την αρχη που πηρα το αμαξι ο λεβιες μου ηταν απαραδεκτος σε αισθηση.... Crying or Very sad

λοιπον το 5 οπως ειπα το αλαξα και η πλαστικη μπιλια που δειχνω με βελος ηταν φαγωμενη ειχε γινει τετραγωνη.. ειδα διαφορα αρκετη σε παιξιμο του λεβιε και σε αισθηση.. αλλα θελει ακομα..

τα ντιζακια 2 και 3(χ2) θα τα αλαξω ειτε με δικα μου χειροποίητα (με βοηθεια του RoadRunner122 ειτε με αυτα τα ωραια που βρηκα στο ebay...

Οποτε παμε παρακατω , στο 1 που με καιει... αυτο οπως ρωτησα ποιο πανω ξερει κανενας αν εχει πλαστικο μεσα στο σημειο που εχω βαλει ερωτιματικό? γιατι αν εχει θα εχει λιωσει και χρηζει αλαγης.. αν δεν εχει τζαμπα μην το αλαξω. ο γκαγκασταθης δεν το φερνει μονο σε αντιπρωσοπεια... Confused ελπιζω μην κανει κανα 100αρικο.. μεταχειρα βρηκα με 5 ευρώ αλλα αν ειναι παλι λιομενο.. Confused

Τελος ερωτηση για τον λεβιέ νουμερο 9. Η μπιλια η πλαστικη που εχω βαλει με ερωτηματικό. Παιζει να εχει φαγωθει και αυτη και να κανει τον λεβιε να παιζει? επίσης σε ενα shortshift σαν αυτό
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320631857679&category=10406&_trksid=p5197.c0.m619

που αλαζει ολη την βαση απο την οποια περναει ο λεβιες,, πως σκ**α βαζεις τον λεβιε και την μπιλια μεσα? Confused

αυτα... σορυ για τις ερωτησεις αλλα αρκετα ανεχτηκα το θεμα σασμαν οπως ηταν τοσα χρονια με εναν λεβιε να παιζει σαν χαρχαλο...

UPDATE: το 1, η ραβδος που θελω δηλαδη κανει 79Ε απο την αντιπρωσοπια και μετα απο παραγγελια απο Γαλλια... οποτε δεν προκειτε να την παρω αν δεν σιγουρευτώ οτι εχει πλαστικο μεσα και οτι θα διορθωθει το θεμα του πεξιματος του λεβιε.. Confused ΜΗΠΩΣ κανενας εχει ιδεα σε περιπτωση που εχει πλαστικο μεσα μηπως μπορώ να βρω κατι εγω να το αντικαταστήσω?? μην παιρνω ολοκληρη ραβδο, μηπως μπορώ να κολήσω μεσα καμια πλαστική ροδέλα... Wink
RoadRunner122 - Δευ 06 Ιούν 2011, 14:45:53
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
εσενα συνολο ολα τα υλικα οταν τα πηρες για να φτιαξεις τα ντιζακια ποσο σου βγηκαν? αν βγαινουν καμια 30αρα τα υλικα ε ας δωσω κανα 20αρικο παραπανω να παρ κατι τετοιο.. Wink

http://cgi.ebay.co.uk/Peugeot-206-GTI-GROUP-N-GEAR-LINKAGES-GEAR-RODS-X3-/270687823875?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f06406803

Τα υλικά για τα δικά μου, βγήκαν κανα 30ρι. Έχουν κι αυτά ασφάλειες. Ουσιαστικά δεν έχουν κάποια διαφορά, αφού τα άκρα είναι ίδια. Το μόνο που αλλάζει είναι η ντίζα. Η δική μου είναι αρσενική ενώ σ'αυτά που λες είναι θυλικιά. Αν δεν έχεις χρόνο να ξοδέψεις για να πας να αγοράσεις υλικά και να κάτσεις να τα φτιάξεις (μισάωρο), τότε τα παραγγέλνεις και είσαι οκ.

AlienHack έγραψε:

Οποτε παμε παρακατω , στο 1 που με καιει... αυτο οπως ρωτησα ποιο πανω ξερει κανενας αν εχει πλαστικο μεσα στο σημειο που εχω βαλει ερωτιματικό?

Στην αντίστοιχη του 106, όχι, δεν έχει τίποτα μέσα. Είναι μεταλλική και εσωτερικά. Έχε υπόψη σου στο συγκεκριμένο σημείο, πρέπει να υπάρχει ένα μικρό μπόσικο. Διαφορετικά θα έχεις πρόβλημα με ξεκουμπώματα στο πάτα-άσε.

AlienHack έγραψε:
Τελος ερωτηση για τον λεβιέ νουμερο 9. Η μπιλια η πλαστικη που εχω βαλει με ερωτηματικό. Παιζει να εχει φαγωθει και αυτη και να κανει τον λεβιε να παιζει? επίσης σε ενα shortshift σαν αυτό
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320631857679&category=10406&_trksid=p5197.c0.m619

που αλαζει ολη την βαση απο την οποια περναει ο λεβιες,, πως σκ**α βαζεις τον λεβιε και την μπιλια μεσα? Confused

To αν έχει φαγωθεί η μπίλια θα το δεις τραβώντας το λεβιέ προς τα πάνω. Αν παίζει, τότε ενδεχομένως να την έχεις φάει λίγο. Παρόλαυτά δεν θα δεις τρελλή διαφορά αν το αλλάξεις.
Στο πυργολεβιεδάκι που βρήκες, βγάζεις το μαμά λεβιέ σου, αφαιρείς τη πλαστική μπίλια και τον περνάς από κάτω προς τα πάνω Wink
volvos - Δευ 06 Ιούν 2011, 14:51:33
Θέμα δημοσίευσης:
γιαννη τα δικα μου τα μικρα ντιζακια που φτιαξαμε ποσο εχει το καθε Joint και που τα βρισκω?
RoadRunner122 - Δευ 06 Ιούν 2011, 14:57:32
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
γιαννη τα δικα μου τα μικρα ντιζακια που φτιαξαμε ποσο εχει το καθε Joint και που τα βρισκω?

Θα τα βρεις στο γωνιακό μαγαζί με τα μαρκούτσια στη Σπ.Πάτση. Τιμή /τεμαχιο δεν θυμάμαι ρε...
AlienHack - Δευ 06 Ιούν 2011, 15:20:27
Θέμα δημοσίευσης:
Roadrunner ησουν κατατοπιστικότατος... Laughing Laughing

να εχει μποσικα που λες η μεγαλη η ντιζα ΑΛΛΑ να παιζει ο λεβιες 1-1,5 εκ δεξια και αριστερα δεν λεει... Confused Crying or Very sad

λες στο 206 να εχει πλαστικο μεσα? πρπεει να πεσω απο κατω να το δω.. αλλα και 80 ευρώ δεν λεει..

τα ντιζακια για 20 ευρό παραπανω θα παραγγειλω αυτα απο το νετ..

για τον λεβιε... χμμμ πανω κατω δεν παει ο λεβιες, μονο δεξια αριστερα.. αρα η μπιλια του αυτη δεν ειναι φαγωμενη..

ΑΝτε να τα φτιαξω να δω μπας και στρωσει λιγο η αισθηση...
volvos - Δευ 06 Ιούν 2011, 15:23:38
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
volvos έγραψε:

Θα τα βρεις στο γωνιακό μαγαζί με τα μαρκούτσια στη Σπ.Πάτση. Τιμή /τεμαχιο δεν θυμάμαι ρε...

κατσε σε αυτο με τα μαρκουτσια ή στο διπλα του?
ως τι τα ζηταω?Μ8?
δε θυμασαι περιπου τιμη?
LIONKING - Δευ 06 Ιούν 2011, 15:40:14
Θέμα δημοσίευσης:
πανο εχει ο μαρκουτσας στην κωσταντινουπολεως (και πατση γωνια)τετοιες αρθρωσεις που τις χρισιμοποιουν για αμορτισερακια για πορτ παγκαζ, και ντιζες ναι μ8 θελει,καπου ενδιαμεσα σ.πατση οπως ανεβαινεις δεξια εχει ντιζες κανα ευρο το μετρο Razz τιμη joint οπως στην φωτο 3-4 ευρο το πολυ το ζυγαρι

γιαννη την εξαγωνη ντιζα με εσωτερικο σπειρωμμα την εφτιαξες σε τορνο η την βρηκες ετοιμη?
RoadRunner122 - Δευ 06 Ιούν 2011, 16:25:17
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
κατσε σε αυτο με τα μαρκουτσια ή στο διπλα του?
ως τι τα ζηταω?Μ8?
δε θυμασαι περιπου τιμη?

Σε αυτό με τα μαρκούτσια, το γωνιακό.

Zητάς 4xM6 και 2xM8 (Μ6 τις 2 κοντές και Μ8 για τη μακρυά)

Κανα 30ρι μαζί με τις ντίζες πάνε Πάνο...
AlienHack - Δευ 27 Ιούν 2011, 13:16:07
Θέμα δημοσίευσης:
Μια που εχουμε ιδια σασμαν, εχουν καμια σχεση τα ντιζακια απο τα σασμαν μεταξυ 106 και 206? εννοω σε διαστασεις (μηκοι)
MEMsound - Δευ 27 Ιούν 2011, 13:28:03
Θέμα δημοσίευσης:
οχι
AlienHack - Δευ 27 Ιούν 2011, 13:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
και σορυ που σας ζαλίζω, εχουμε τα ακριβες μικη των ντιζων του 206? δεν θυμαμαι αν εχουν ανφερθει σε αυτο το thread..
MEMsound - Δευ 27 Ιούν 2011, 14:15:56
Θέμα δημοσίευσης:
οχι επισης
TOMMI - Κυρ 29 Μάρ 2015, 22:20:15
Θέμα δημοσίευσης:
Θέλω να παραγγείλω joint ball ποια πρεπει να πάρω ?
http://www.skf.com/group/products/bearings-units-housings/spherical-plain-bearings-bushings-rod-ends/rod-ends-requiring-maintenance/steel-on-bronze-female-thread/index.html

http://www.skf.com/group/products/bearings-units-housings/spherical-plain-bearings-bushings-rod-ends/maintenance-free-rod-ends/female-thread/index.html

http://www.skf.com/group/products/bearings-units-housings/spherical-plain-bearings-bushings-rod-ends/rod-ends-requiring-maintenance/steel-on-steel-female-thread/index.html
eliase30 - Πεμ 18 Αύγ 2016, 14:55:46
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα παιδια...
εντελως νέος κατοχος (δυστυχως όχι και σε ηλίκια)...
μολις εχθες αγόρασα ενα 13αρι ραλλακι και ειμαι σε αναζητηση λυσης αυτου του θεματος...Οταν κουναω τον λεβιε αριστερα-δεξια στη νεκρα ακουω απο κατω εναν θορυβο σα να χτυπαει κατι στη λαμαρινα!
2 πραγματα εχω στο μυαλο μου, ή εχει καποιο θέμα ο επιλογέας ή κατι παιζει στα ντιζακια...φυσικα επισης, δεν εχω καθολου καλη αισθηση στις αλλαγες ταχυτητων...υποψιν το σαζμαν ειναι μαμα 1.3
Οποιος μπορει να βοηθησει καλοδεχομενος...χαχα
athanas - Παρ 19 Αύγ 2016, 08:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που ακους λογικα ειναι η μπιλια που εχει στο παλατζο και οχι τα ντιζακια...
eliase30 - Παρ 19 Αύγ 2016, 08:58:49
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:
Αυτο που ακους λογικα ειναι η μπιλια που εχει στο παλατζο και οχι τα ντιζακια...

Ωραία, και ποια ειναι η λύση του προβλήματος αυτού?
δηλαδη τι αλλάζεται?Βασικα επισκευαζεται κάτι ή αλλάζεται?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες