PSClub - Hellas

Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης - 207 - Ελατήρια + Αποστάτες/εντυπώσεις και συμπεριφορά

207gtmx - Παρ 26 Μάρ 2010, 18:29:05
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Ελατήρια + Αποστάτες/εντυπώσεις και συμπεριφορά
Θα ήθελα να γράψω την εμπειρία μου από την αλλαγή των ελατηρίων και την προσθήκη αποστατών στο 207 "rallye" facelift.
Όταν πρωτοπήρα το αυτοκίνητο (μετά από χρόνια συμβίωσης με πισωκίνητα roadster - στα οποία δεν θα ήθελα να αναφερθώ), μου έκανε εντύπωση η αστάθεια (έστω και αν παραμένει σαν τάση και όχι σαν επικίνδυνο φαινόμενο) στο φρενάρισμα με 150+ χλμ/ώρα καθώς και η υποστροφική συμπεριφορά του μπροστόβαρου 207.
Ήξερα ότι η συμπεριφορά αυτή δεν οφείλεται στα εξαιρετικά (άποψή μου) σε άλλα αυτοκίνητα PzeroNero.
Στην αρχή έπαιξα λίγο με τις πιέσεις όπου (με τη χρήση ψηφιακού μετρητή πιέσεων) κατέληξα στα 2.5-2.6 bar εμπρός και 2.5 πίσω.
Η τάση ψαρέματος στο φρενάρισμα στα πολλά και η συμπεριφορά στις στροφές ήταν ακόμη ενοχλητική.
Δεύτερη κίνηση, ελατήρια eibach 3πόντων. Το 207 έγινε σταθερότερο στα πολλά χλμ , η συμπεριφορά στις στροφές ήταν καλύτερη αλλά δεν ενέπνεε για γρήγορη οδήγηση, ενώ επίσης το ψάρωμα στο απότομο φρενάρισμα (από 150+ χλμ/'ωρα)περιορίστηκε αλλά δεν εξαλείφθηκε.
Τρίτη κίνηση, αποστάτες momo 16mm εμπρός-πίσω και ¨ίσια¨(όχι κωνικά) μπουλόνια 20mm μακρύτερα των εργοστασιακών. Εκεί το αυτοκίνητο πραγματικά άλλαξε προς το πολύ καλύτερο. Κάθε τάση ψαρώματος σε απότομο φρενάρισμα με πολλά χλμ έχει εξαφανιστεί και η εντύπωση που δίνει το αυτοκίνητο στις στροφές είναι ότι έχει πολύ καλύτερο πάτημα. Το γνωστό και από άλλα μέλη ¨στραμπούληγμα¨των εμπρός ελαστικών απλά δεν υπάρχει, το αυτοκίνητο πλέον στρίβει όπως πρέπει.
Σημειώστε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό τρέμουλο στο τιμόνι (τουλάχιστον μέχρι τα 200χλμ/ώρα ¨Smile )- το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο, οπότε αν υπήρχε η παραμικρή υποψία ότι τρέμει το τιμόνι, θα οφείλοταν στους αποστάτες, ΑΠΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΜΟ -γι΄αυτό και τους προτείνω ανεπιφύλακτα. Δεν αξίζει να πάρετε κάποιους άλλους, ειδικά αν σκεφτείτε και την τιμή τους (παρακάτω) - έχουν και έγκριση tuv.

Ένιωσα την ανάγκη να γράψω επειδή έχω διαβάσει ότι και άλλα μέλη θα ήθελαν να βελτιώσουν τη συμπεριφορά στο 207 τους.

Το κόστος των αλλαγών επίσης είναι αρκετά προσιτό.
Τα 3ποντα ελατήρια της eibach κόστισαν 225 ευρώ με τοποθέτηση και ευθυγράμμιση.
Οι αποστάτες 16mm της momo κόστισαν 106 ευρώ η τετράδα και τοποθετήθηκαν από εμένα (...)
Τα μακρύτερα μπουλόνια κόστισαν 46 ευρώ η 20άδα και αγοράστηκαν από την Americat (Αυλώνος 33, κοντά στο μετρό στα Σεπόλια)
Τα ελατήρια και οι αποστάτες μπορούν να αγοραστουν από πολλά καταστήματα, τα μπουλόνια όμως επειδή δεν είναι τα κοινά κωνικά, είναι δυσκολότερο να βρεθούν, γι΄αυτό και σας έγραψα που μπορείτε να τα βρείτε.

Θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες αν θέλετε.

(ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε αρκετά μέλη, και αν προχωρήσετε σε αυτές τις αλλαγές, παρακαλώ γράψτε δυο λόγια με τις εντυπώσεις σας)
spyros_rallye - Σαβ 27 Μάρ 2010, 22:24:34
Θέμα δημοσίευσης:
ποσα κμ εχεις κανει?
207gtmx - Σαβ 27 Μάρ 2010, 23:36:07
Θέμα δημοσίευσης:
spyros_rallye έγραψε:
ποσα κμ εχεις κανει?

Φίλε Σπύρο, τι σχέση έχει αυτό ? (αρκετά για να έχει "στρώσει" το μοτέρ-, αν ρωτάς γι αυτό)
drdino - Κυρ 28 Μάρ 2010, 02:00:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως για να μάθει αν έχουν εμφανιστεί τπτ φθορές σε ρουλεμάν κλπ.
spyros_rallye - Κυρ 28 Μάρ 2010, 11:08:41
Θέμα δημοσίευσης:
207gtmx έγραψε:
spyros_rallye έγραψε:
ποσα κμ εχεις κανει?

Φίλε Σπύρο, τι σχέση έχει αυτό ? (αρκετά για να έχει "στρώσει" το μοτέρ-, αν ρωτάς γι αυτό)

...απλα ρωταω διοτι διαφερει η συγκριση που μας αναφερεις αν η μαμα αναρτηση ηταν ακομα στην αρχη της οταν την αλλαξες με το αν ειχες κανει πχ 35000κμ οπως εγω που ειναι αρκετα δουλεμενη.
Βεβαια κατι τετοιο που εκανες σκεφτομαι να κανω και εγω, απλα το λεω για να εχουμε ολοι πιο σωστα συμπερασματα.
207gtmx - Κυρ 28 Μάρ 2010, 12:15:35
Θέμα δημοσίευσης:
spyros_rallye έγραψε:
207gtmx έγραψε:
spyros_rallye έγραψε:
ποσα κμ εχεις κανει?

...απλα ρωταω διοτι διαφερει η συγκριση που μας αναφερεις αν η μαμα αναρτηση ηταν ακομα στην αρχη της οταν την αλλαξες με το αν ειχες κανει πχ 35000κμ οπως εγω που ειναι αρκετα δουλεμενη.
Βεβαια κατι τετοιο που εκανες σκεφτομαι να κανω και εγω, απλα το λεω για να εχουμε ολοι πιο σωστα συμπερασματα.

Φίλε Σπύρο, έχω κάνει περίπου 5.000χλμ (τα ελατήρια τα έχω από τότε που το πήρα). Μέχρι στιγμής τα αμορτισέρ απλά δεν χτυπούν καθόλου με το set-up που έχω. Όταν τα "παίξουν" τα αμορτισέρ, τότε θα τοποθετήσω του RC.
Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσω αν συναντήσω κάποιο πρόβλημα.
Γενικότερα, με τους αποστάτες η διαφορά είναι μεγάλη.
Έχοντας συνηθίσει να έχω καλοστημένα αυτοκίνητα, στην αρχή όταν πρωτοπήρα το αυτοκίνητο απογοητεύτηκα (μη σας φαίνεται περίεργο αν πήρατε το rallye/gt και νιώσατε ότι έχει καταπληκτικό κράτημα - δεν έχει. Με τις αλλαγές που έκανα πατάει πραγματικά καλά στο δρόμο και γι΄αυτό έγραψα το post, δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο και γράψτε εντυπώσεις!

Καλά χιλιόμετρα σου εύχομαι Σπύρο- αν κάποιος θέλει να ρωτήσει λεπτομέρειες για καταστήματα- για να έχει τους αποστάτες ή τα ελατήρια αυθημερόν-, για να μην τρέξει να ψάξει όπως έκανα εγώ, ας μου στείλει pm.

Ηλίας
sasasj - Κυρ 28 Μάρ 2010, 13:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
Το ίδιο όφελος πιστέυεις οτι θα έχει και το RC αν γίνουν αυτές οι αλλαγές, ή είίναι μονο για το Rallye;
Θα το πάω για χαμήλωμα το δικό μου μέσα στον Απρίλη αλλα για αποστάτες δεν μου φαίνεται καλή ιδέα. Μπορεί να δουλεύει καλήτερα τώρα αλλα με τον καιρό μηπως βγούν άλλα προβλήματα;
Οι photos ευπρόσδεκτες όταν τις βάλεις.
207gtmx - Κυρ 28 Μάρ 2010, 18:35:27
Θέμα δημοσίευσης:
sasasj έγραψε:
Το ίδιο όφελος πιστέυεις οτι θα έχει και το RC αν γίνουν αυτές οι αλλαγές, ή είίναι μονο για το Rallye;
Θα το πάω για χαμήλωμα το δικό μου μέσα στον Απρίλη αλλα για αποστάτες δεν μου φαίνεται καλή ιδέα. Μπορεί να δουλεύει καλήτερα τώρα αλλα με τον καιρό μηπως βγούν άλλα προβλήματα;
Οι photos ευπρόσδεκτες όταν τις βάλεις.

βαφω εμπρός-πίσω προφυλακτήρα (σε λευκό rallye- ήταν μαύροι) και ανεβάζω φωτογραφίες.
Νομίζω θα υπάρχουν τα ίδια οφέλη σε RC (αξίζει να δοκιμάσεις νομίζω, και -γιατί όχι- να γράψεις εντυπώσεις).
...
Μόλις γύρισα από μονοήμερη στη Νεμέα και το αυτοκίνητο πατάει πολύ καλύτερα. Πλέον αισθάνεσαι ότι το οδηγείς: το τοποθετείς πριν την στροφή, κλείνεις στο apex και σημαδεύεις στην έξοδο.
Το αυτοκίνητο πλέον ΠΑΤΑΕΙ στο δρόμο- και στο φρενάρισμα και σε επαρχιακό δίκτυο. Με ζεστά λάστιχα και καλή άσφαλτο (και δρόμο χωρίς αυτοκίνητα βέβαια) σε απότομο φρενάρισμα το αυτοκίνητο σημαδεύει με ΑΚΡΊΒΕΙΑ όπου δείχνει το τιμόνι.
mathanas - Κυρ 28 Μάρ 2010, 22:22:20
Θέμα δημοσίευσης:
Μερικες παρατηρησεις

1. αν ειχες ταση "ψαρεματος" με τους αποστατες την μεγαλωσες μαλλον....Προσωπικα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο σε φρεναρισματα

2.Το αμαξι ναι δεν ειναι τραπεζι σα το παλιο rallye αλλα εχει απιστευτο turn in τι να λεμε τωρα....

3.Στα πολλα ειναι πολυ σταθερο δε κουνιεται....εκει που ισως ζοριζεται λιγο ειναι σε πολυ κλειστες δαιδρομες.

4.Τα pzero με 36+ αερα δε μαγουλιαζουν, μαλλον τα silentblock που ειναι πιο μαλακ απο του rc δινουν αυτη την αισθηση

Παντως οι αποστατες σε λογικα πλαισια μαλλον βελτιωνουν ενα αμαξι , απλα κατα τη γνωμη μου το αυτοκινητο δεν εχει τοσο εντονα αυτα τα προβληματα που ανεφερες..... εκτος πια και αν στο facelift ειναι ολη η αναρτηση βουτυρο....που δε νομιζω
207gtmx - Κυρ 28 Μάρ 2010, 22:40:55
Θέμα δημοσίευσης:
mathanas έγραψε:
Μερικες παρατηρησεις

1. αν ειχες ταση "ψαρεματος" με τους αποστατες την μεγαλωσες μαλλον....Προσωπικα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο σε φρεναρισματα

2.Το αμαξι ναι δεν ειναι τραπεζι σα το παλιο rallye αλλα εχει απιστευτο turn in τι να λεμε τωρα....

3.Στα πολλα ειναι πολυ σταθερο δε κουνιεται....εκει που ισως ζοριζεται λιγο ειναι σε πολυ κλειστες δαιδρομες.

4.Τα pzero με 36+ αερα δε μαγουλιαζουν, μαλλον τα silentblock που ειναι πιο μαλακ απο του rc δινουν αυτη την αισθηση

Παντως οι αποστατες σε λογικα πλαισια μαλλον βελτιωνουν ενα αμαξι , απλα κατα τη γνωμη μου το αυτοκινητο δεν εχει τοσο εντονα αυτα τα προβληματα που ανεφερες..... εκτος πια και αν στο facelift ειναι ολη η αναρτηση βουτυρο....που δε νομιζω

Shocked
Για το νο1: από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα? - μαντικές ικανότητες, ίσως? (έχει γραφτεί αρκετές φορές εδώ μέσα για ΤΆΣΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΊΗΣΗΣ σε ΑΠΌΤΟΜΟ φρενάρισμα από ΠΟΛΛΆ χιλιόμετρα - η οποία παραμένει τάση και δεν είναι επικίνδυνη όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- ίσως το αυτοκίνητό σου να αποτελεί εξαίρεση)

Για τα υπόλοιπα: κάθε οδηγός έχει τα όριά του και κάποιες εμπειρίες από αυτοκίνητα, αν για σένα το gt/rallye έχει άριστο κράτημα, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τίποτα............ (είναι απλό φίλε)

Παρακαλώ (το έγραψα και παραπάνω) αν κάποιος κάνει τις αλλαγές που περιγράφω, ας γράψει τις εντυπώσεις του. Καταλαβαίνω ότι είναι ανοιχτός χώρος το φόρουμ αλλά ούτε τις ίδιες εμπειρίες έχουμε όλοι, ούτε οδηγούμε με τον ίδιο τρόπο...........και πάνω απ΄όλα είναι διαφορετικά να οδηγήσουμε ένα αυτοκίνητο με κάποιες αλλαγές και διαφορετικά να φανταζόμαστε και να γράφουμε.........
mez - Κυρ 28 Μάρ 2010, 22:44:14
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης καλό θα ήταν να σκεφτείς ότι το αυτοκίνητο δεν έχει απαραίτητα "χειρότερο" στήσιμο σε σχέση με τα πισωκίνητα που περιγράφεις, απλά διαφορετικό. Μην μπαίνεις στο τρυπάκι να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Με τις κινήσεις που έκανες έφερες το αμάξι πιο κοντά στο δικό σου οδηγικό στυλ (και καλά έκανες).
sps - Δευ 29 Μάρ 2010, 00:30:03
Θέμα δημοσίευσης:
Εισαι σιγουρος οτι τα eibach χαμηλωματος με μαμα αμορτισερ προσφερουν ασφαλες κρατημα?
Γιατι εγω αλλα εχω δει.
sasasj - Δευ 29 Μάρ 2010, 02:10:57
Θέμα δημοσίευσης:
Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιό είναι καλύτερο για οοολα τα αυτοκινητα 207 που κυκλοφορούν στους δρόμους γιατι απο τη μια καθε δρόμος δεν είναι το ίδιο, κάθε οδηγός έχει άλλες πρακτικές οδήγησης και κάθε αίσθηση που μεταδίδει στον οδηγό είναι διαφορετική ανάλογα με τις καταστάσεις.
Σήμερα το ζόρισα αρκετά (λόγο ανάγκης) και είδα ένα άλλο αυτοκίνητο στα χέρια μου. Τι εννοώ! Πρώτα οτι αυτά που έκανα δεν περίμενα να τα κάνω, και μέχρι τώρα δεν είχα δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, ένα διαδρομή 45 km μέσα σε 24 λεπτά, και ενδιάμεσα έκανα στάση 6 λεπτών! Δηλαδή 18 λεπτά για απόσταση 45 km διασχύζοντας 4 χωριά και την μισή Κοζάνη (Διαδρομή Αιανή-Κοζάνη απο το σπίτι μου ώς την νομαρχία Κοζάνης).
Το ψάρεμα υπάρχει και δεν κρύβεται (χωρίς να ναι επικύνδυνο ακόμα και με φρενάρισμα πάνω σε στροφή) και τα φρένα του δεν είναι αποτελεσματικά για συνεχές και απότομο φρενάρισμα. Νιώθεις οτι πάνε να σε προδόσουν.
Για το χαμήλωμα είμαι σίγουρος οτι θα βελτιώσει την κατάσταση, αλλα για τις προσθήκες δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν κανουν καλό μακροχρόνια. Δεν διαφωνώ στο οτι την συγκεκριμένη στιγμή δουλεύουν καλά, αλλα μετα απο καιρό ίσως βγεί κάπου αλλού κάποιο πρόβλημα.
207gtmx - Δευ 29 Μάρ 2010, 07:49:35
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Εισαι σιγουρος οτι τα eibach χαμηλωματος με μαμα αμορτισερ προσφερουν ασφαλες κρατημα?
Γιατι εγω αλλα εχω δει.

αγαπητέ sps, έγραψα για ΕΛΑΤΗΡΙΑ + ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ

αν τα ελατήρια από μόνα τους αποτελούσαν λύση, ΔΕΝ θα προχωρούσα σε αποστάτες.

Αν κάποιος έχει τοποθετήσει ελατήρια και δεν είναι ευχαριστημένος, ας δώσει 150 ευρώ για αποστάτες ΜΟΜΟ + μπουλόνια και ΜΕΤΆ, αφού οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε γρήγορους ρυθμούς, ας γράψει δυο λόγια.

προσοχή: ακόμα καλύτερα θα ήταν να αυξήσουμε το μετατρόχιο με ελαφρύτερες ζάντες με μικρότερο offset.
207gtmx - Δευ 29 Μάρ 2010, 07:53:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτηση:

Μπορεί να μας πει κάποιο μέλος για την εμπειρία του με αλλαγή ζαντών σε rallye/gt/rc με aftermarket με μικρότερο offset ?
(δηλαδή με άλλες που να βγαίνουν πιο "έξω" ή με άλλα λόγια με ζάντες που να αυξάνουν το μετατρόχιο).

Παρακαλώ, ας μας γράψει εντυπώσεις κάποιος που το έχει κάνει.

για αποφυγή παρεξηγήσεων από γρήγορη ανάγνωση το ξαναγράφω
ΠΡΟΣΟΧΉ: για να μας απαντήσει κάποιος δεν αρκεί να έχει βάλει ζάντες αλουμινίου, πρέπει να έχει βάλει ζάντες με μικρότερο offset, δηλαδή ζάντες που βγαίνουν πιο έξω, δηλαδή ζάντες που αυξάνουν το μετατρόχιο.
Jim207GT - Τρι 30 Μάρ 2010, 23:32:55
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου καλέ καλέ μου φίλε.

Τόσα post που έχουν γίνει και έχουμε αναλύσει για την χρήση ελατηρίων χαμηλόματος με εργοστασιακά αμορτησέρ έκανες τον κόπο να τα διαβάσεις??

Τις απόψεις ιδιοκτητών ακόμα και 207RC που προβήκαν πρίν από εσένα εδώ και ενα και πλέον χρόνο σε τέτοιες λύσεις που πλέον τις απορρίπτουν μπήκες στο κόπο να τις διαβάσεις?

Δεν στα λέω με κανένα ήφος για χλεβασμό. Απλά τυχαίνει ίσως να είμαι και ο μόνος που έχω την τύχη να οδηγήσω τα 207 με ότι έχει έρθει στο κεφάλη του κάθε ιδιοκτήτη να βάλει στην αναρτησή του. Από τελείως μαμά, ότι συνδιασμό ελατηρίων-αμορτησερ υπάρχει στο εμπόριο μέχρι και 207RC με φουλ την αναρτηση του R3 (3.500€).

Μεγαλύτερη διαφορά είδες από τους αποστάτες παρά από την ψευδεύσθηση που σου δίνουν αυτή την στιγμή τα ελατήρια που έβαλες. Μεγάλη προσοχή γιατι σε πολύ γρήγορους ρυθμούς σε επαρχιακό δρόμο έτσι όπως έχεις το αυτ/το έχει πολύ ξερές αντιδράσεις, που μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση.

Πραγματικά εαν θες την γνώμη μου, μιας και πήρες τα ελατήρια πήγαινε και πάρε και 4 αμορτησερ να δουλέψουν με αυτά τα ελατήρια. Όσο για τους αποστάτες μια χαρά είναι, και γώ με ΕΤ 15 είμαι και μόνο θετικά σχόλια έχω. Τώρα αν την ακούσουν τα ρουλεμαν μετά από κάμποσα χλμ, θα δίξει.
207gtmx - Τετ 31 Μάρ 2010, 01:26:34
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Φίλε μου καλέ καλέ μου φίλε.

Τόσα post που έχουν γίνει και έχουμε αναλύσει για την χρήση ελατηρίων χαμηλόματος με εργοστασιακά αμορτησέρ έκανες τον κόπο να τα διαβάσεις??

Τις απόψεις ιδιοκτητών ακόμα και 207RC που προβήκαν πρίν από εσένα εδώ και ενα και πλέον χρόνο σε τέτοιες λύσεις που πλέον τις απορρίπτουν μπήκες στο κόπο να τις διαβάσεις?

Δεν στα λέω με κανένα ήφος για χλεβασμό. Απλά τυχαίνει ίσως να είμαι και ο μόνος που έχω την τύχη να οδηγήσω τα 207 με ότι έχει έρθει στο κεφάλη του κάθε ιδιοκτήτη να βάλει στην αναρτησή του. Από τελείως μαμά, ότι συνδιασμό ελατηρίων-αμορτησερ υπάρχει στο εμπόριο μέχρι και 207RC με φουλ την αναρτηση του R3 (3.500€).

Μεγαλύτερη διαφορά είδες από τους αποστάτες παρά από την ψευδεύσθηση που σου δίνουν αυτή την στιγμή τα ελατήρια που έβαλες. Μεγάλη προσοχή γιατι σε πολύ γρήγορους ρυθμούς σε επαρχιακό δρόμο έτσι όπως έχεις το αυτ/το έχει πολύ ξερές αντιδράσεις, που μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση.

Πραγματικά εαν θες την γνώμη μου, μιας και πήρες τα ελατήρια πήγαινε και πάρε και 4 αμορτησερ να δουλέψουν με αυτά τα ελατήρια. Όσο για τους αποστάτες μια χαρά είναι, και γώ με ΕΤ 15 είμαι και μόνο θετικά σχόλια έχω. Τώρα αν την ακούσουν τα ρουλεμαν μετά από κάμποσα χλμ, θα δίξει.

Φίλε καλέ κλπ....,

ούτε ήφος υπάρχει ούτε χλεβασμός από μέρους σου (ούτε και γενικώς)... ούτε και από εμένα υπάρχει ύφος ούτε χλευασμός (.....)

όσο για τα υπόλοιπα, οι αποστάτες κάνουν δουλειά όπως λες, και πολύ σύντομα θα μπει και ένα σετ αμορτισέρ για να ολοκληρωθεί το θέμα ανάρτηση.
Jim207GT - Τετ 31 Μάρ 2010, 08:58:11
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ευχαριστώ για τη διόρθωση.....

Και πολύ καλά θα κάνεις μιας και όπως σου είπα και πιο πρίν αυτό που νοιώθεις τώρα είναι ψευδαίσθηση. Και άμα θες να το ολοκληρώσεις προγραμμάτισε και μια αγορά μπλοκέ διαφορικού. Εκεί θα δείς και την μεγαλύτερη διαφορά στο κράτημα του αυτ/του σου.
spyros_rallye - Παρ 02 Απρ 2010, 09:33:59
Θέμα δημοσίευσης:
1,6 ποντους προσθηκες σε καθε τροχο δεν ειναι υπερβολικο? Προσφατα σε φορντ εσκορτ φιλου που ειχε 1,5 προσθηκες επαιζε τοσο πολυ ο τροχος που του εσπασε τα μπουλονια στο δρομο?
206kwn - Παρ 02 Απρ 2010, 09:53:09
Θέμα δημοσίευσης:
Θα δεις ότι μακροχρόνια μπορεί και να κλαίς τα λεφτά που έδωσες για τα ελατήρια Wink
Οι αποστάτες είναι καλή σαν κίνηση (από ότι ακούγεται από άλλα μέλη που τους έχουν) - εγώ περιμένω να έρθουν! Wink

Αλλά μαμά ανάρτηση με αφτερμαρκετ ελατήρια χαμηλώματος είναι ότι χειρότερο!
207gtmx - Παρ 02 Απρ 2010, 09:54:13
Θέμα δημοσίευσης:
spyros_rallye έγραψε:
1,6 ποντους προσθηκες σε καθε τροχο δεν ειναι υπερβολικο? Προσφατα σε φορντ εσκορτ φιλου που ειχε 1,5 προσθηκες επαιζε τοσο πολυ ο τροχος που του εσπασε τα μπουλονια στο δρομο?

Οι αποστάτες της ΜΟΜΟ που αναφέρονται παραπάνω είναι hub-centric, ειδικά φτιαγμένοι για τα 207 και ΔΕΝ "παίζουν". Είναι φτιαγμένοι έτσι ώστε να εφαρμόζουν απόλυτα πάνω στη δισκόπλακα και στη ζάντα.
Επίσης τα μπουλόνια που αναφέρονται παραπάνω είναι 20mm μακρύτερα των εργοστασιακών.
Αν τοποθετηθούν σωστά τα παραπάνω όπως αναφέρονται, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα (οι αποστάτες έχουν έγκριση tuv).

Αυτό το παράδειγμα που αναφέρεις -αλλά και άλλα που ακούγονται κατά καιρούς- έχουν να κάνουν με μη επώνυμους αποστάτες οι οποίοι δεν είναι hub-centric (επίσης τα μπουλόνια είναι απαραίτητο να είναι μακρύτερα των εργοστασιακών). Ρώτησε το φίλο σου τί μάρκα και τί τύπος ήταν οι αποστάτες και γράψε πάλι.
MEMsound - Παρ 02 Απρ 2010, 12:29:14
Θέμα δημοσίευσης:
οι εν λογω αποστατες ειναι γαματοι
τους ιδιος εχω κι εγω
απλα τους πηρες λιγο ακριβα
μιας εγω τους αγορασα 55ε/ζευγαρι μαζι με τα (8) μπουλονια τους (=110/4αδα)

περι αμορτισερ... (και αφου απ οσα λες το "κυνηγας λιγο το πραγμα" απο πλευρας οδηγησης)
καλητερα αντι να δωσεις ενα σκασμο λεφτα συνεχιζοντας στην λαθος κατευθυνση (με τα ελατηρια που χεις παρει)
σπρωξε τα ελατηρια ή καντα βαση για τραπεζακι στο σαλονι
και παρε μια στενοπιατελη...

η διαφορα ειναι η μερα με την νυχτα και δυστυχως δεν μπορεις να την καταναοησεις/καταλαβεις απο περιγραφες αλλων., παρα μονο οταν την δοκιμασεις
207gtmx - Παρ 02 Απρ 2010, 13:01:15
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
οι εν λογω αποστατες ειναι γαματοι
τους ιδιος εχω κι εγω
απλα τους πηρες λιγο ακριβα
μιας εγω τους αγορασα 55ε/ζευγαρι μαζι με τα (8) μπουλονια τους (=110/4αδα)

περι αμορτισερ... (και αφου απ οσα λες το "κυνηγας λιγο το πραγμα" απο πλευρας οδηγησης)
καλητερα αντι να δωσεις ενα σκασμο λεφτα συνεχιζοντας στην λαθος κατευθυνση (με τα ελατηρια που χεις παρει)
σπρωξε τα ελατηρια ή καντα βαση για τραπεζακι στο σαλονι
και παρε μια στενοπιατελη...

η διαφορα ειναι η μερα με την νυχτα και δυστυχως δεν μπορεις να την καταναοησεις/καταλαβεις απο περιγραφες αλλων., παρα μονο οταν την δοκιμασεις

Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο!

σύντομα θα πάμε σε coilovers...

οι αποστάτες όντως είναι γα**τοι (περισσότερο έγραψα αυτό το post για να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε με το θέμα της αύξησης του μετατροχίου στο 207 καθώς υπάρχουν σημαντικά οφέλη- πλέον υπάρχουν και αρκετοί που το επιβεβαιώνουν)
MEMsound - Παρ 02 Απρ 2010, 15:15:59
Θέμα δημοσίευσης:
Moλις σκεφτηκα μια λεπτομερεια...
τα μπουλονια που πηρα εγω σετ μαζι με τους αποστατες ειναι κωνικα (στο κεφαλι) οποτε ΔΕΝ κανουν για τις μαμα ζάντες
αρα τα 110ε/4αδα "αποστατων+μπουλονια" ισως να ηταν διαφορετικη αν αντι για κωνικα επαιρνα ισια μπουλονια (αν ειχε να μου δωσει ισια μπουλονια...)
drdino - Παρ 02 Απρ 2010, 15:23:02
Θέμα δημοσίευσης:
Aποστάτες ε; χμμμμ....

Σε τι μεγέθη υπάρχουν δαύτοι;
MEMsound - Παρ 02 Απρ 2010, 15:30:57
Θέμα δημοσίευσης:
σε οτι θες βασικα βρησκεις
της ΜΟΜΟ υπαρχουν με χειλακι (αφαλο) στα 16mm και 20mm (και 25mm αν δεν κανω λαθος)
207gtmx - Παρ 02 Απρ 2010, 19:46:12
Θέμα δημοσίευσης:
Με φάγατε..... μετά το πάσχα πηγαίνω για coilover (2μήνες έχω το αμάξι, έλεος!) Mad

Wink
surgeon - Τετ 14 Απρ 2010, 14:32:05
Θέμα δημοσίευσης:
207gtmx έγραψε:
Με φάγατε..... μετά το πάσχα πηγαίνω για coilover (2μήνες έχω το αμάξι, έλεος!) Mad

Wink

Θυμασαι μηκος τα μπουλονια?Οι αποστατες ok.
207gtmx - Τετ 14 Απρ 2010, 15:53:48
Θέμα δημοσίευσης:
surgeon έγραψε:
207gtmx έγραψε:

Wink

Θυμασαι μηκος τα μπουλονια?Οι αποστατες ok.

Το σπείρωμά τους είναι 20mm μακρύτερο από το εργοστασιακό ! (αφού έχεις τις οδηγίες...!)

γράψε αν θέλεις και 2 εντυπώσεις
saikoe_39 - Τετ 14 Απρ 2010, 16:06:36
Θέμα δημοσίευσης:
εδω και λιγες μερες εβαλα σκετα ελατηρια h&r.....εγινε λιγο πιο σφιχτο...το κοπανημα ειναι σε ανεκτα επιπεδα...χαμηλωσε ομορφα(νομιζω οτι με τα H&r χαμηλωνει πιο λιγο απο οτι με τα eibach...)
στο δρομο...νομιζω οτι απεκτησα λιγα μουτρα παραπανω....και σε ανωμαλιες κανει σαν κατσικι(το πισω μερος)....δεν εχει κατι το θετικο....για χαμηλωμα καλα ειναι.......!!!!!!
spyros_rallye - Τετ 14 Απρ 2010, 17:09:00
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.106parts.com/images/newparts/EIBACH/S90-1-05-012.jpg
ypovoleas - Τετ 14 Απρ 2010, 18:05:13
Θέμα δημοσίευσης:
με τα h&r κοπαναει περισσοτερο απο τα eibach και ειναι λιγο πιο χαμηλο.στο λεω σιγουρα αυτο.
saikoe_39 - Τετ 14 Απρ 2010, 19:03:32
Θέμα δημοσίευσης:
ypovoleas έγραψε:
με τα h&r κοπαναει περισσοτερο απο τα eibach και ειναι λιγο πιο χαμηλο.στο λεω σιγουρα αυτο.

στο ποσο κοπανε δεν ξερω.....

αλλα στο υψος..το δικο μου...και διπλα με Rc και eibach.....το rc εδειχνε οτι ηταν πιο χαμηλο μπροστα....

παντως δεν κερδιζεις τπτ ....ισως μια εχτρα σταθεροτητα...αν φορας και αλλα αμορτισερ..!!!!!!!!
MEMsound - Τετ 14 Απρ 2010, 21:35:10
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:
εδω και λιγες μερες εβαλα σκετα ελατηρια h&r.....εγινε λιγο πιο σφιχτο...το κοπανημα ειναι σε ανεκτα επιπεδα...χαμηλωσε ομορφα(νομιζω οτι με τα H&r χαμηλωνει πιο λιγο απο οτι με τα eibach...)
στο δρομο...νομιζω οτι απεκτησα λιγα μουτρα παραπανω....και σε ανωμαλιες κανει σαν κατσικι(το πισω μερος)....δεν εχει κατι το θετικο....για χαμηλωμα καλα ειναι.......!!!!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ενας ανθρωπος που "νοιωθει" Wink
saikoe_39 - Τετ 14 Απρ 2010, 23:23:04
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
saikoe_39 έγραψε:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ενας ανθρωπος που "νοιωθει" Wink

χαχαχα....

ειχε χαρη που τα ελατηρια τα πηρα σχεδον τσαμπα....διαφορετικα δεν παιζει να τα εβαζα με την καμια...!!!!!
SAKIS-LEMANS - Πεμ 15 Απρ 2010, 02:23:03
Θέμα δημοσίευσης:
ίσως αν βάλεις ένα σαμπγούφερ και πλάσμα φωτισμό βλτιώσει την καστάσταση?

χαχαχαχα! πες τα γιατί τα βλέπω έξω, ο κόσμος καταστρέφει ένα πολύ καλό αμάξι....
207gtmx - Πεμ 15 Απρ 2010, 07:06:18
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:

χαχαχαχα! πες τα γιατί τα βλέπω έξω, ο κόσμος καταστρέφει ένα πολύ καλό αμάξι....

ναι! είναι τέλειο με εργοστασιακή ανάρτηση!

Very happy
spyros_rallye - Παρ 16 Απρ 2010, 19:32:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιος ξερει να μου πει που οφειλεται το γεγονος οτι μετα τα 180+ περιπου αν πατησω φρενα το πισω μερος ψαρευει πααααρα πολυ?
Για να βοηθησω ειμαι εντελως μαμα αναρτηση και προσφατα -αν παιζει ρολο- εβαλα καινουρια δυαδα πισω μονο χωρις ευθυγραμμιση παρα μονο ζυγοσταθμιση.
king207cc - Παρ 16 Απρ 2010, 20:29:00
Θέμα δημοσίευσης:
spyros_rallye έγραψε:
Ποιος ξερει να μου πει που οφειλεται το γεγονος οτι μετα τα 180+ περιπου αν πατησω φρενα το πισω μερος ψαρευει πααααρα πολυ?
Για να βοηθησω ειμαι εντελως μαμα αναρτηση και προσφατα -αν παιζει ρολο- εβαλα καινουρια δυαδα πισω μονο χωρις ευθυγραμμιση παρα μονο ζυγοσταθμιση.

μπροστόβαρα κουβαδάκια.. που να δεις στο cc πως πάει ο κώλος! Laughing
spyros_rallye - Παρ 16 Απρ 2010, 21:47:58
Θέμα δημοσίευσης:
πριν την αλλαγη των ελαστικων εχω την εντυπωση οτι ηταν πιο σταθερο πισω...
Jim207GT - Σαβ 17 Απρ 2010, 00:12:17
Θέμα δημοσίευσης:
spyros_rallye έγραψε:
πριν την αλλαγη των ελαστικων εχω την εντυπωση οτι ηταν πιο σταθερο πισω...

Μονο εντυπωση ήταν..... Laughing

Απλά τα μαμά ελατήρια είναι πάρα πολύ μαλακά γιανα αντέξουν τις δυνάμεις ειδικά του άγριου φρεναρίσματος. Γενικά μαμά έχει έντονη μεταφορά βάρους κάτι που διορθώνετε βέβαια αλλά με το τίμημά του.
xalkiadakhs 207gt - Σαβ 17 Απρ 2010, 01:41:08
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:

Απλά τα μαμά ελατήρια είναι πάρα πολύ μαλακά γιανα αντέξουν τις δυνάμεις ειδικά του άγριου φρεναρίσματος. Γενικά μαμά έχει έντονη μεταφορά βάρους κάτι που διορθώνετε βέβαια αλλά με το τίμημά του.

φιλε jim γενικα νομιζω οτι με τα μαμα μετα απο καποια χιλιομετρα ""πιεσης""
απλα δεν αντεχουν το βαρος του αυτοκινητου...και ειδικα τα πισω εαν το εχεις χαμηλωσει κιολας ειναι πολυ εντονο....
spyros_rallye - Σαβ 17 Απρ 2010, 08:52:02
Θέμα δημοσίευσης:
ισως ειναι σημαδι οτι τελειωνει η μαμα αναρτηση....!
nikosss207rc - Κυρ 18 Απρ 2010, 14:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα παιδια και απο μενα/εδω και 3 μηνες ειμαι κατοχος του 207rc.εγω προσοπικα ειμαι πολυ ευχαριστημαινος απο το αμαξι.το αμαξι στριβει σαν τρενο.δεν καταλαβαινει τπτ.απλα το στριβεις το γκαζι στο πατωμα και μπαινει.ολοι μ λενε να βαλω ελατηρια χαμηλοματος αλλα δεν παιζει.το μονο που θα παρει το αμαξι με τα ελατηρια ειναι εμφανιση κ θα χασει στο στριπσιμο.γνωμη και παλι οποιος θελει να το κατεβασει σκαει 2000-3000χιλιαρικα κ βαζει κ αναρτηση κομπλε.και αφηστε που μια αγωνιστηκη αναρτηση δεν προσφερει τπτ.προσφερει μεσα στην πιστα ναι.στο δρομο της ελλαδας οχι.γιατι σε μια στροφη που ο δρομος τηα εχει σκαμπανεβασματα η αγωνιστηκη αναρτηση θα χοροπιδιξει πολυ λογο σκληροτητας.οποτε κινδυνος να φυγεις.και παλι αυτι ειναι η γνωμη μου.αν κανω καπου λαθος ας με διορθωση καποιος
sps - Κυρ 18 Απρ 2010, 15:07:40
Θέμα δημοσίευσης:
nikosss207rc έγραψε:
καλησπερα παιδια και απο μενα/εδω και 3 μηνες ειμαι κατοχος του 207rc.εγω προσοπικα ειμαι πολυ ευχαριστημαινος απο το αμαξι.το αμαξι στριβει σαν τρενο.δεν καταλαβαινει τπτ.απλα το στριβεις το γκαζι στο πατωμα και μπαινει.ολοι μ λενε να βαλω ελατηρια χαμηλοματος αλλα δεν παιζει.το μονο που θα παρει το αμαξι με τα ελατηρια ειναι εμφανιση κ θα χασει στο στριπσιμο.γνωμη και παλι οποιος θελει να το κατεβασει σκαει 2000-3000χιλιαρικα κ βαζει κ αναρτηση κομπλε.και αφηστε που μια αγωνιστηκη αναρτηση δεν προσφερει τπτ.προσφερει μεσα στην πιστα ναι.στο δρομο της ελλαδας οχι.γιατι σε μια στροφη που ο δρομος τηα εχει σκαμπανεβασματα η αγωνιστηκη αναρτηση θα χοροπιδιξει πολυ λογο σκληροτητας.οποτε κινδυνος να φυγεις.και παλι αυτι ειναι η γνωμη μου.αν κανω καπου λαθος ας με διορθωση καποιος

οι αγωνες ραλλυ που γινονται?
Σε δρομους της ελλαδας δε γινονται, με λακουβες, χασιματα, τουμπια κλπ?
Θελω να πω πως μια καλη αγωνιστικη αναρτηση οπως η ps για το 207 ή bilstein 40ρια, με σωστη διαδρομη, φυσικα και θα δουλευει στους δρομους μας.Με το τιμημα της ανεσης ενδεχομενως.
saikoe_39 - Κυρ 18 Απρ 2010, 15:30:29
Θέμα δημοσίευσης:
nikosss207rc έγραψε:

οποιος σε Rc βαζει χαμηλωματος...για μενα θελει ξυλο..χαχαχαχα......(φιλικα μην με φατε οσοι εχετε χαμηλωματος.. Very happy Very happy )
surgeon - Τετ 21 Απρ 2010, 19:21:44
Θέμα δημοσίευσης: ?!
Το σετ αποστατες της momo δεν εχει τις δυο βιδες που τα καθηλωνουν (το ενα σετ, το δευτερο τις εχει). Φανταζομαι ουτε να το σκεφτω να τα βαλω χωρις αυτες?
surgeon - Κυρ 25 Απρ 2010, 09:24:43
Θέμα δημοσίευσης:
Εβαλα τους αποστατες της momo που προτεινε ο φιλος μας 16mm. Ειναι πολυ καλοι πατανε αψογα στις ζαντες, αυτο που δε μου πολυ αρεσει ειναι τα μπουλονια. Τα δικαμας στο κοματι της ζαντας εχουν ποιο μεγαλη διαμετρο και εφαπτονται τελεια ενω τα aftermarket εχουν ενιαια διαμετρο σε ολο το μηκος. Αυτο μου δημιουργει μια ανασφαλεια γιατι ολη τη πιεση τη τραβαει ο ομφαλος των αποστατων (σε λακουβα ας πουμε) παρα το σφηξιμο.Η κυληση ειναι τελεια προς το παρων. Τι λετε? Επισης μου ειπαν κατι βλακειες οτι δε θα δουλευει το ABS σωστα τωρα με τους αποστατες,ισχυει?
Οδηγικα σε χαλαρους ρυθμους ειναι ok, περιμενω να περασει το ΣΚ να το πυροβολησω σε καμια στροφοδιαδρομη και ειδωμεν, (οχι οτι ειμαι και ειδικος Rolling eyes ).
MEMsound - Κυρ 25 Απρ 2010, 19:18:10
Θέμα δημοσίευσης:
με τι μπουλονια τους εβαλες?
με κωνικα που σου εστειλαν μαζι με τους αποστατες?

αυτο ειναι λαθος
χρειαζεσαι αλλα με ισιο κεφαλι (ροδελα) οπως τα μαμα
ή μπουζονια με ισια παξιμαδια... Wink
android - Κυρ 25 Απρ 2010, 19:30:39
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
με τι μπουλονια τους εβαλες?
με κωνικα που σου εστειλαν μαζι με τους αποστατες?

αυτο ειναι λαθος
χρειαζεσαι αλλα με ισιο κεφαλι (ροδελα) οπως τα μαμα
ή μπουζονια με ισια παξιμαδια... Wink

προσοχη σε αυτο το θεμα με τις μαμα ζαντες...δεν μπαινει οτι να ναι
surgeon - Κυρ 25 Απρ 2010, 20:22:12
Θέμα δημοσίευσης:
Τα μπουλονια τα αγορασα ξεχωριστα. H διαφορα με τα μαμα μπουλονια ειναι οτι τα μαμα οτι στο κοματι της ζαντας ειναι ποιο φαρδια και εφαπτονται στις τρυπες της ζαντας. Τα aftermarket εχουν την ιδια διαμετρο σε ολο το μηκος, δεν ειναι κωνικα και εχουν ροδελα.Η ζαντα συγκρατειται απο την πιεση που ασκουν ταμπουλονια και κεντραρεται μονο!!!! απο τον ομφαλο του αποστατη που ειναι αλουμινενιος, πραγμα που με κανει λιγο ανασφαλη, ειδικα για να το παω flat out στροφες και ιστοριες.μπορει να υπερβαλω, ξερω εγω?
MEMsound - Δευ 26 Απρ 2010, 00:05:42
Θέμα δημοσίευσης:
ααα οκ τοτε
θεωρητικα τουλαχιστον αφου ειναι ετσι τα νεα μπουλονια σου εισαι "οκ"

υ.γ απο που πηρες τα μπουλονια αυτα και ποσο?
surgeon - Δευ 26 Απρ 2010, 15:01:50
Θέμα δημοσίευσης:
Τα μπουλονια ειναι απο Americat Σεπολια,45 euria. Μου τα προτεινε ο 207gtmx.
Thanks.
xalkiadakhs 207gt - Δευ 26 Απρ 2010, 15:42:26
Θέμα δημοσίευσης:
τελικη τιμη εχουμε φιλε μου?δηλαδη 45 τα μπουλονια και τα υπολοιπα?θα χαρω παρα πολυ να ακουσω εντυπωσεις σου απο την αναβαθμιση που εκανες,μπορει οπως λες να μην εισαι και ο ειδικος αλλα δεν πειραζει εγω θα σε ακουσω!!!
surgeon - Δευ 26 Απρ 2010, 18:18:54
Θέμα δημοσίευσης:
200 euria τα MOMO οι αποστατες.
Sorry δεν σε εχω παρει ακομα phone(πιτσιδια Wink )
surgeon - Δευ 26 Απρ 2010, 18:21:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ψεματα ειπα 200 μου ζητουσε ενας στη Λεωφ. Βουλιαγμενης, 100 τα αγορασα απο ενα στο περιστερι (προταση του 207gtmx κιαυτος).
MEMsound - Δευ 26 Απρ 2010, 18:45:44
Θέμα δημοσίευσης:
100ε ειναι ακριβα για τους 4 αποστατες σκετους
τους εχω βρει 62ε/4αδα
surgeon - Δευ 26 Απρ 2010, 20:04:03
Θέμα δημοσίευσης:
62euria ειναι πολυ kαλα. Μολις γυρισα απο δοκιμαστικη σε συνθηκες κοντρας (οποτε και οδηγικα λαθη) μεγαλο μερος με mini cooperS. Πριν απο στροφες 130-150 φρενα βαθια, τμονια γκαζι και φυγαμε καμια φορα λιγο φρενο να διορθωσω (λογω cooper). Πρωτη εντυπωση πολυ καλη, η ουρα στη θεση της στα φρενα προοδευτικη, το στριψιμο πολυ γλυκο, βελτιωμενο. Πιστευω οτι αξιζε που τα εβαλα, η οδηγηση εγινε στο 90% το δικομου, θα το ζορισω και αλλο και ειδωμεν.
Το φουρδελω το μινι στις ευθειες αργα αλλα σταθερα με μαζευε χαμω το φελεκιμου, τι τα ταιζουν, οι στροφες αλλου παπα ευαγγελιο αλλα και εκει εφτεγε ο οδηγος του φανταζομαι.
Αυτα.
207gtmx - Δευ 26 Απρ 2010, 21:20:05
Θέμα δημοσίευσης:
Το 207 φαίνεται να βελτιώνεται με την αύξηση του μετατροχίου....

Προσοχή με τους αποστάτες: τα μακρύτερα μπουλόνια ΠΡΈΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχουν "ίσια πατούρα" (να ΜΗΝ είναι κωνικά για τις μαμά ζάντες )

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ !
surgeon - Τρι 27 Απρ 2010, 14:40:07
Θέμα δημοσίευσης:
Στα 130 ενα μικρο τρεμουλο,(χωρις ζυγοσταθμιση, ευθυγραμιση μετα τη τοποθετηση).
Paylos_207T - Σαβ 05 Ιούν 2010, 15:15:33
Θέμα δημοσίευσης:
eibach gia 207 cc me 207 rallye τι διαφορα εχουν?
milvas7 - Δευ 30 Αύγ 2010, 10:24:43
Θέμα δημοσίευσης:
Paylos_207T έγραψε:
eibach gia 207 cc me 207 rallye τι διαφορα εχουν?
λογικα μια μικρη θα την εχουν λογω διαφορα βαρους
milvas7 - Δευ 30 Αύγ 2010, 10:33:25
Θέμα δημοσίευσης: 207 - ελατηρια κ αποστατες/εντυπωσεις και συμπεριφορα
εγω φοραω 16 μπροστα κ 20 πισω το αμαξι εγινε τραπεζι κ θυμιζει λιγο απο clio rs Rambo βεβαια φοραω κ 4 κιτρινα bilstein με eibach 3π
xaris rallye - Πεμ 14 Οκτ 2010, 09:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
geia sou file spiro...ithena na sou pw pws egwayto pou vlepw san provlima sto diko mou rallye einai ayto pou les kai esy i astatheia tou timoniou....an to katevasw me elatiria kai kainourgia amortiser ti les tha ginei kati?
milvas7 - Κυρ 17 Οκτ 2010, 10:53:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αν εχεις μονο ασταθεια τιμονιου, αλλα δεν εχεις προβλημα με το κρατημα γενικοτερα,καλο ειναι να κοιταξεις την ζυγοσταθμιση των μπροστινων σου ελαστικων, κ κανε κ μια ευθυγραμμιση καλου κακου..γιατι κ απο το εργοστασιο καμμια φορα υπαρχουν αποκλισεις..πάντως γενικά τα μαμά ελατήρια ειναι μαλακά κ γιαυτο υπάρχουν έντονες μεταφορές βάρους στα φρένα.
εγώ εχω παραγγείλει την αντιστρεπτικη του rc για αυτό το λόγο..
ace - Σαβ 23 Οκτ 2010, 23:49:31
Θέμα δημοσίευσης:
για σας θα ήθελα να σας ρωτήσω τι ελατήρια μου προτείνεται βάλω στο 207 rallye που έχω?
MEMsound - Κυρ 24 Οκτ 2010, 04:45:30
Θέμα δημοσίευσης:
να μην βαλεις ελατηρια
recife_rallye - Κυρ 24 Οκτ 2010, 08:22:17
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
να μην βαλεις ελατηρια

+1

Ειναι εγκλημα!το χω σκυλομετανιωσει Sad
milvas7 - Κυρ 24 Οκτ 2010, 13:29:38
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι ειστε τοσο απολυτοι με τα ελατηρια βρε παιδια?

του ρουσου δηλ που ειναι σκληροτερα κ χαμηλοτερα δηλ κανουν κακο στο αμαξι?
ξερω εχει κ αλλα αμορτισερ ,αλλα αν τα συνδυασεις? εγω παντως εχω δει κ πλεονεκτηματα
μπορει καποιου στα μαμα να μην του αρεσει που εχει εντονες μεταφορες βαρους ας πουμε στα πολλα,
γιατι καταδικαζετε την λυση λιγο χαμηλοτερων ελατηριων?
MEMsound - Κυρ 24 Οκτ 2010, 19:00:30
Θέμα δημοσίευσης:
γιατι δεν εχουν ρεμπαουντ τα μαμα αμορτισερ
milvas7 - Κυρ 24 Οκτ 2010, 20:56:29
Θέμα δημοσίευσης:
ναι βρε μανθο αλλα εγω ειπα αν τα συνδυαζες ας πουμε, υπαρχει θεμα?
MEMsound - Κυρ 24 Οκτ 2010, 21:08:50
Θέμα δημοσίευσης:
φυσικα και οχι Wink
milvas7 - Δευ 25 Οκτ 2010, 19:07:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι..καθότι ελληνες στο thinking κ γαλλοι στο steering Thumbs Up
stergios207 - Κυρ 14 Νοέ 2010, 14:07:14
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα και απο μενα.Θα θελα να ρωτησω το εξης,ποιον συνδιασμο προτεινετε σαν καλυτερη λυση,των 16mm,των 20 mm η των 16mm μπροστα και 20mm πισω?
surgeon - Κυρ 14 Νοέ 2010, 14:53:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω με 16 μπρος πισω μια χαρα ευχαριστημενος ειμαι. Τωρα για τα αλλα ντεν ξερει.
milvas7 - Κυρ 14 Νοέ 2010, 20:36:10
Θέμα δημοσίευσης:
stergios207 έγραψε:
Καλησπερα και απο μενα.Θα θελα να ρωτησω το εξης,ποιον συνδιασμο προτεινετε σαν καλυτερη λυση,των 16mm,των 20 mm η των 16mm μπροστα και 20mm πισω?

Που νοιώθεις το αμάξι να θέλει βελτίωση?
ένας γενικός κανόνας είναι, οτι όπου αυξάνεις μετατρόχια έχεις καλύτερη πρόσφυση οπότε κ ανάλογα πράττεις,
εγώ ασ πούμε που ήθελα τον κώλο περισσότερο προβλέψιμο, φάρδυνα λιγο πιο πολύ πίσω επι παραδείγματι
stergios207 - Δευ 15 Νοέ 2010, 12:48:34
Θέμα δημοσίευσης:
Και εμενα πιο πολυ με ενδιαφερει το πισω μερος,απλα ηθελα να ηξερα αν αλλαζοντας τον κωλο και αφηνοντας την μουρη οπως ειναι θα αντιμετωπιζα καποιο προβλημα.
milvas7 - Δευ 15 Νοέ 2010, 13:23:32
Θέμα δημοσίευσης:
Απο την μάνα του έχει ιδια μετατρόχια μπρος-πίσω, οπότε καλύτερα είναι να μήν υπερβάλλεις, κ αισθητικά δεν θα είναι ωραίο, κ μπορέι να σου βγάζει λίγα μούτρα παραπάνω μετά
stergios207 - Δευ 15 Νοέ 2010, 13:47:08
Θέμα δημοσίευσης:
Thumb Left
stergios207 - Δευ 15 Νοέ 2010, 19:15:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι κατι που πρεπει να προσεξω οταν παω να αγορασω τους αποστατες της momo?Ζηταω δλδ 4 αποστατες για 207 και το μεγεθος τους και ειμαι οκ?
fynos - Σαβ 20 Νοέ 2010, 21:13:10
Θέμα δημοσίευσης:
Έχοντας σχεδόν τελείωση από το θέμα του στησίματος του αυτοκινήτου, και έχοντας πλέον Camber 1 μοίρα εμπρός (πουπάκις) και 1,5 πίσω (εργοστάσιο)
, σκέφτομαι και εγώ για τοποθέτηση whel spacer στα 10mm (momo, KW, H&R, etc,)

Γενικότερα τπτ άλλο εκτός από momo έχετε δοκιμάσει ?
Στα 10mm κανείς ?
Μπουλόνια με ροδέλα ?

Very happy
milvas7 - Σαβ 20 Νοέ 2010, 22:27:45
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη καλησπέρα..μπορείς να ρωτήσεις κ για sparco, ειναι πολυ ποιοτικοί, φοράω κ γω 16 κ 20..τρέμουλο μηδέν ως την τελική, κ σιγουρότερο πάτημα.
Μπουλόνια τα δίνει πακέτο όλα 140 ε, κώνικά θα ζητήσεις, έιναι καρμπον με τα μαμά, απλά μακρύτερα. Επίσης οι μπροστα αποστάτες βιδώνουν πάνω στο μουαγιέ με βίδες αλλεν που δίνει, πράγμα καλό.
hr, eibach πανάκριβοι..
Δέν μου λές απο την ανάρτηση πήρες 1 μοίρα κάμπερ? γιατί μαμά μου παν δεν αλλάζει
milvas7 - Σαβ 20 Νοέ 2010, 22:44:03
Θέμα δημοσίευσης:
stergios207 έγραψε:
Ειναι κατι που πρεπει να προσεξω οταν παω να αγορασω τους αποστατες της momo?Ζηταω δλδ 4 αποστατες για 207 και το μεγεθος τους και ειμαι οκ?

Να μήν είναι χτυπημένοι, κ να ζητήσεις ίσια μπουλόνια με ροδέλα, είναι ίδια με τα μαμά, αλλά μακρύτερα
fynos - Κυρ 21 Νοέ 2010, 10:17:43
Θέμα δημοσίευσης:
Camber 1 μοίρα πείρα από το γόνατο, το πρεσάραμε (με διάφορες διαδικασίες) και σαν safe αποτέλεσμα βγήκε το παραπάνω.
Τώρα αν βρω κάπου ένα γόνατο για να το σπάσουμε, θα μπορέσουμε να μάθουμε και πόσες μοίρες μπορεί να πάρει.....

Από που προμηθευόμαστε μόνο μπουλόνια και πόσο ?
Νομίζω ότι τα μαμά δεν είναι κωνικά και για αυτό έχουν και ροδέλα.
Κάνω λάθος ?
milvas7 - Κυρ 21 Νοέ 2010, 10:46:04
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω, πακέτο τα δίνει η σπαρκο με τους αποστατες, κάποιοι τα πήραν κ χώρια, συνήθως τα δίνουν όμως. ναί με ροδέλα θα ζητήσεις ..ίσια σαν τα μαμά, έκανα λάθος Smile ..στη μέση είναι κάπως κωνικά
stergios207 - Δευ 22 Νοέ 2010, 20:06:46
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω φάει όλη την Θεσ/νικη για να βρω ίσια μπουλόνια με ροδέλα αλλα μάτια για την ώρα.Μήπως ξέρει κανένας απο Θεσ/νικη που μπορώ να βρω??
B.M-SPORT - Δευ 22 Νοέ 2010, 22:27:07
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:
Δεν ξέρω, πακέτο τα δίνει η σπαρκο με τους αποστατες, κάποιοι τα πήραν κ χώρια, συνήθως τα δίνουν όμως. ναί με ροδέλα θα ζητήσεις ..ίσια σαν τα μαμά, έκανα λάθος Smile ..στη μέση είναι κάπως κωνικά

Μιλτο απο που πηρες τους αποστατες της sparco;
milvas7 - Δευ 22 Νοέ 2010, 22:52:05
Θέμα δημοσίευσης:
θα σου στείλω πμ βασίλη
surgeon - Τρι 23 Νοέ 2010, 06:32:11
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Έχοντας σχεδόν τελείωση από το θέμα του στησίματος του αυτοκινήτου, και έχοντας πλέον Camber 1 μοίρα εμπρός (πουπάκις) και 1,5 πίσω (εργοστάσιο)
, σκέφτομαι και εγώ για τοποθέτηση whel spacer στα 10mm (momo, KW, H&R, etc,)

Γενικότερα τπτ άλλο εκτός από momo έχετε δοκιμάσει ?
Στα 10mm κανείς ?
Μπουλόνια με ροδέλα ?

Very happy

Φιλε τα μπουλονια ειναι μεγαλο θεμα (τουλαχιστον για εμενα τον ασχετο). Εγω εφτιαξα ειδικη πατουρα γιαν να αγκαλιαζει το μπουλονι μεσα στην ζαντα που εχει διαφορετικη διατομη. otherwise τρεμει στα 130 οσο και να τα κεντραρεις καλα. Ριξε phone να σουπω αν θες.
milvas7 - Τετ 24 Νοέ 2010, 15:44:38
Θέμα δημοσίευσης:
B.M-SPORT έγραψε:
milvas7 έγραψε:

Μιλτο απο που πηρες τους αποστατες της sparco;
ΚΑΡΠΟΥ 33, Ν.ΚΟΣΜΟΣ
ΤΗΛ:210-9023330
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
BUD RACING
fynos - Πεμ 25 Νοέ 2010, 10:25:11
Θέμα δημοσίευσης:
Και η τιμή πακέτο με τα μπουλόνια ?
saikoe_39 - Πεμ 25 Νοέ 2010, 12:01:59
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Και η τιμή πακέτο με τα μπουλόνια ?

για να γινει καλυτερη η τιμη...χτυπα και για μενα ενα σετακι που δεν ειμαι ελλαδα... Very happy
fynos - Πεμ 25 Νοέ 2010, 12:08:20
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το κοιτάξω θα πράξω ανάλογα....
Αυτό που θέλω πρωτίστως να βρω είναι τα καλύτερα μπουλόνια και αποστάτες.
Για 10μμ πάω όχι περισσότερο !
milvas7 - Πεμ 25 Νοέ 2010, 12:12:10
Θέμα δημοσίευσης:
Arrow
milvas7 - Πεμ 25 Νοέ 2010, 12:12:38
Θέμα δημοσίευσης:
εμένα για 16αρηδες μου πήρε 140 κομπλέ με σουπερ μπουλόνια, εφάμιλλα των μαμά
Ghost Dog - Πεμ 25 Νοέ 2010, 12:13:29
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:

Wink
MEMsound - Πεμ 25 Νοέ 2010, 13:31:05
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:

10αρηδες ειναι πολυ λεπτοί για να εχει σεβαστό πάχος και αντοχη ο αφαλός/πατουρα τους
με μηχανουργείο που το συζηταγαμε το πεπτότερο που μας εφτιαχνε (με πάτουρα) ηταν 13mm, ενώ η ΜΟΜΟ βγαζει απο 16mm και πάνω

χωρις πατουρα το πιο πάχυ που μπορείς να φτιαξεις ειναι αν θυμαμαι καλά 4~5mm

και αυτο γιατι ο αφαλός του ακρου σου ειναι αν θυμαμαι καλα 9-10mm
SocratiS RCoura - Παρ 17 Δεκ 2010, 04:33:59
Θέμα δημοσίευσης:
καλα ολα αθτα βρε παιδια αλλα μια φωτο δεν ειδαμε..... Crying or Very sad
milvas7 - Παρ 17 Δεκ 2010, 09:26:26
Θέμα δημοσίευσης:
Το αμάξι ή τους αποστάτες? Smile
SocratiS RCoura - Σαβ 18 Δεκ 2010, 00:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
το αμαξι με τουσ αποστατεσ.....!!να δουμε και εμφανισιακα τι λεει αν γινεται!!!
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 00:23:16
Θέμα δημοσίευσης:
πώς κατεβάζω φωτο? Confused Smile
king207cc - Σαβ 18 Δεκ 2010, 00:27:30
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:
πώς κατεβάζω φωτο? Confused Smile

Arrow http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=16328
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 00:39:07
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστώ βάγγο... http://img35.imageshack.us/i/016fsu.jpg
SocratiS RCoura - Σαβ 18 Δεκ 2010, 00:40:29
Θέμα δημοσίευσης:
με 16mm?
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 00:43:11
Θέμα δημοσίευσης:
16 μπροστά κ 20 πίσω http://img88.imageshack.us/i/0132n.jpg/
king207cc - Σαβ 18 Δεκ 2010, 00:50:37
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:
16 μπροστά κ 20 πίσω http://img88.imageshack.us/i/0132n.jpg/

πολύ μου φένεται 20 πίσω, μιας και έκανες το καλό βάλε και μπροστά φώτο! Wink
SocratiS RCoura - Σαβ 18 Δεκ 2010, 00:53:21
Θέμα δημοσίευσης:
καθαρα εμφανισιακα παντωσ το προτιμω μαμα...!!τ λετε?? Question
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 00:57:39
Θέμα δημοσίευσης:
SocratiS RCoura έγραψε:

τί μας δείχνεις πλαινή? Shocked
king207cc - Σαβ 18 Δεκ 2010, 01:01:05
Θέμα δημοσίευσης:
SocratiS RCoura έγραψε:

τι έχεις βάλει απο ελατήρια?
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 01:02:33
Θέμα δημοσίευσης:
http://img59.imageshack.us/i/016rrw.jpg/ ορίστε..
king207cc - Σαβ 18 Δεκ 2010, 01:10:19
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:
http://img59.imageshack.us/i/016rrw.jpg/ ορίστε..

μ αρεσει μπροστά!! αναδεικνύει τη ζάντα!
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 01:28:40
Θέμα δημοσίευσης:
Απο κοντά είναι καλύτερο πάντως..
SocratiS RCoura - Σαβ 18 Δεκ 2010, 01:35:38
Θέμα δημοσίευσης:
http://s1088.photobucket.com/albums/i334/SocratiS_RCoura/?action=view&current=DSC01041.jpg

http://s1088.photobucket.com/albums/i334/SocratiS_RCoura/?action=view&current=DSC01038.jpg

το προτιμω απο το να εξεχουν οι ζαντεσ λεσ και ειμαστε 10 με 20 χρονια πισω!!!
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 01:40:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ο παλιός ειναι αλλιώς..κ κοιτάει την ουσία της οδήγησης ..
ο νέος είναι ωραίος κ κοιτάει τις εντυπώσεις Cool
king207cc - Σαβ 18 Δεκ 2010, 01:43:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μίλτο oi 16 που δίνεις τους είχες πίσω?
SocratiS RCoura - Σαβ 18 Δεκ 2010, 01:49:52
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:

λατρευω να στριβω τ αυτοκινητο και να δοκιμαζω τα ορια του οπωσ επισησ και το C2 που ειχα αλλα ειμαι μανιακοσ με την εμφανιση πραγματικα!!!
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 01:51:23
Θέμα δημοσίευσης:
king207cc έγραψε:
Μίλτο oi 16 που δίνεις τους είχες πίσω?

μάλιστα..
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 01:54:06
Θέμα δημοσίευσης:
SocratiS RCoura έγραψε:
milvas7 έγραψε:

λατρευω να στριβω τ αυτοκινητο και να δοκιμαζω τα ορια του οπωσ επισησ και το C2 που ειχα αλλα ειμαι μανιακοσ με την εμφανιση πραγματικα!!!

γι αυτο κ έχεις ωραίο αμάξι κούκλα

αλλά τόσο χαμήλωμα τι το ήθελες? Confused
SocratiS RCoura - Σαβ 18 Δεκ 2010, 02:02:12
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:
SocratiS RCoura έγραψε:
milvas7 έγραψε:

θα σου πω...
κατεβαινα απο τ αυτοκ μου και προχωρουσα κανονικα για το σπιτι μου με πλατη στο αυτοκ γατι δεν ηθελα να το κοιταξω!!! τωρα πια κατεβαινω απο το αυτοκ και προχωραω προσ την πορτα του σπιτιου μου με πλατη στ σπιτι μεχρι και που μπαινω και μεσα κοιταζοντασ ακομα το αυτοκ!!! Very happy

πιστευω οτι σε καλυψα και καταλαβεσ για τ αρρωστια εχω στο σαυρισμα!!! Embarassed
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 02:07:12
Θέμα δημοσίευσης:
Αχ εσείς η νεολαία! κοιτάτε το δέντρο κ χάνετε το δάσος Afroman Laughing
SocratiS RCoura - Σαβ 18 Δεκ 2010, 02:12:20
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:
SocratiS RCoura έγραψε:
milvas7 έγραψε:

το c2....

http://s1088.photobucket.com/albums/i334/SocratiS_RCoura/?action=view&current=DSC00810.jpg

http://s1088.photobucket.com/albums/i334/SocratiS_RCoura/?action=view&current=DSC00771.jpg

http://s1088.photobucket.com/albums/i334/SocratiS_RCoura/?action=view&current=DSC00701.jpg

μη σου πω οτι και ψηλη μου φαινεται η RCoura μου.....χαχα Laughing
SocratiS RCoura - Σαβ 18 Δεκ 2010, 02:17:36
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:
Αχ εσείς η νεολαία! κοιτάτε το δέντρο κ χάνετε το δάσος Afroman Laughing

εμενα προσωπικα με ενδιαφερει παρα πολυ το κρατημα και γι αυτο σκεφτομαι σοβαρα να βαλω κ εγω αποστατεσ.
διαβαζω προσεκτικα τα οσα λεγονται...πρωτα ομωσ λεω να δοκιμασω με μια θολομπαρα και βλεπω μετα τ κανω!!!
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 02:26:55
Θέμα δημοσίευσης:
αν κ είναι εκτος τοπικ, θολόμπαρα μη βάλεις..ένα τράκο να φάς απ τη μια μεριά την ακούει κ η άλλη...+ οτι δεν χρειάζεται το 207 τέτοιο πραγμα..
king207cc - Σαβ 18 Δεκ 2010, 02:29:38
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:
αν κ είναι εκτος τοπικ, θολόμπαρα μη βάλεις..ένα τράκο να φάς απ τη μια μεριά την ακούει κ η άλλη...+ οτι δεν χρειάζεται το 207 τέτοιο πραγμα..

συμφωνω με τον Μίλτο! τέλος ομως το off topic Embarassed
SocratiS RCoura - Σαβ 18 Δεκ 2010, 02:31:36
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:

υπαρχει θολομπαρα που δεν εχεισ προβλημα σε χτυπημα....θα το ψαξω ακομα και θα αποφασισω..!!!
για τουσ αποστατεσ εχω ακουσει οτι μετα απο καποια χιλιομετρα το τιμονι τρεμει!!! Sad
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 02:38:37
Θέμα δημοσίευσης:
SocratiS RCoura έγραψε:
milvas7 έγραψε:

υπαρχει θολομπαρα που δεν εχεισ προβλημα σε χτυπημα....θα το ψαξω ακομα και θα αποφασισω..!!!
για τουσ αποστατεσ εχω ακουσει οτι μετα απο καποια χιλιομετρα το τιμονι τρεμει!!! Sad

Τι να σου πώ..πρώτη φορά ακούω θολόμπαρα να δουλεύει στον ένα θόλο Shocked σπαστή είναι? τέλοσπάντων, όχι δεν τρέμουν αν είναι αξιόλογη μάρκα μελετημένοι κ κομμένοι με lazer, κ όχι σε κανένα τόρνο χειροποίητοι...
SocratiS RCoura - Σαβ 18 Δεκ 2010, 02:43:35
Θέμα δημοσίευσης:
milvas7 έγραψε:
SocratiS RCoura έγραψε:
milvas7 έγραψε:

Τι να σου πώ..πρώτη φορά ακούω θολόμπαρα να δουλεύει στον ένα θόλο Shocked σπαστή είναι? τέλοσπάντων, όχι δεν τρέμουν αν είναι αξιόλογη μάρκα μελετημένοι κ κομμένοι με lazer, κ όχι σε κανένα τόρνο χειροποίητοι...

το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το σκεφτω καλα κ για αποστατεσ κ για θολομπαρα Cool
milvas7 - Σαβ 18 Δεκ 2010, 02:47:44
Θέμα δημοσίευσης:
ψάξτο κ δεν θα χάσεις.. Cool
milvas7 - Τρι 21 Δεκ 2010, 17:09:33
Θέμα δημοσίευσης:
Όnοιος θέλει υπάρχουν 2 16άρηδες αποστάτες αλουμινίου της sparco, μαζί με τα μπουλόνια
Bill207 - Τρι 21 Δεκ 2010, 20:04:34
Θέμα δημοσίευσης:
SocratiS RCoura έγραψε:
milvas7 έγραψε:

όντως υπάρχει τέτοια θολόμπαρα
που σε τρακάρισμα σπάει η θολόμπαρα και δεν επηρεάζει τίποτα άλλο
milvas7 - Τρι 21 Δεκ 2010, 21:33:53
Θέμα δημοσίευσης:
ναι τί μάρκας?
Bill207 - Τρι 21 Δεκ 2010, 23:47:54
Θέμα δημοσίευσης:
νομίζω sparco
αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος
το είχα δει σε saxo vts
chiefjian - Τετ 09 Φεβ 2011, 03:54:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά τα ελατήρια του rc κάνουν "δουλειά" σε μαμά ανάρτηση rallye..??
MEMsound - Τετ 09 Φεβ 2011, 11:42:26
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχει νοημα χωρις τα αμορτισερ του ρψ
Andreasf1 - Κυρ 11 Μάϊ 2014, 17:12:36
Θέμα δημοσίευσης:
Κατι άλλο που με "προβληματίζει" με τους αποστάτες και δεν έχω δει να αναφέρεται είναι το βάρος τους, δλδ πόσο ζυγίζει περίπου ο κάθε αποστάτης, ας πούμε για παράδειγμα 15 χιλιοστών?

Ρωτώ καθότι είμαι προ αγορά Ζαντών MAK XLR 17" και μαζί θα μου δώσει και αποστάτες διότι (μάλλον) το offset είναι 40αρι και για να έρθει στα εργοστασιακά νούμερα θέλει αποστάτη 15 χιλιοστών..(δεν τις έχω δει ακόμα τις ζάντες απο κοντά για να δω τι παίζει μιας και μίλησα απο το τηλέφωνοο τύπάκος που θα τις πάρω και δεν είναι τόσο γνώστης του αντικειμένου, οπότε δεν ήξερε και ποιο είναι το offset της ζάντας)

Προφανώς η αλλαγή των μαμα ζαντών με τις μακ γίνεται καθαρά για θέμα βάρους και δεν θέλω να φορτώνομαι τσάμπα βάρος απο τους αποστάτες..
kourlis - Κυρ 11 Μάϊ 2014, 18:11:30
Θέμα δημοσίευσης:
Έχετε στο νου σας ότι φαρδαίνοντας τα μετατρόχια κρατώντας το ίδιο σετ-απ ελατηρίων-αμορτισέρ ουσιαστικά μαλακώνει το αυτοκίνητο και γέρνει περισσότερο μιας και αυξάνεται ο "μοχλός" του τροχού ως προς τον άξονα στρέψης... Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ γιατί δεν ξέρω κατά πόσο το εξήγησα σωστά...
JDROGAS - Κυρ 11 Μάϊ 2014, 19:54:44
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
Κατι άλλο που με "προβληματίζει" με τους αποστάτες και δεν έχω δει να αναφέρεται είναι το βάρος τους, δλδ πόσο ζυγίζει περίπου ο κάθε αποστάτης, ας πούμε για παράδειγμα 15 χιλιοστών?

Ρωτώ καθότι είμαι προ αγορά Ζαντών MAK XLR 17" και μαζί θα μου δώσει και αποστάτες διότι (μάλλον) το offset είναι 40αρι και για να έρθει στα εργοστασιακά νούμερα θέλει αποστάτη 15 χιλιοστών..(δεν τις έχω δει ακόμα τις ζάντες απο κοντά για να δω τι παίζει μιας και μίλησα απο το τηλέφωνοο τύπάκος που θα τις πάρω και δεν είναι τόσο γνώστης του αντικειμένου, οπότε δεν ήξερε και ποιο είναι το offset της ζάντας)

Προφανώς η αλλαγή των μαμα ζαντών με τις μακ γίνεται καθαρά για θέμα βάρους και δεν θέλω να φορτώνομαι τσάμπα βάρος απο τους αποστάτες..

Αν παρεις κατι επωνυμο (momo,sparco) εχουνε αμελητεο βαρος μιλαμε για 200-300 γραμμαρια μιλαω για 16 χιλιοστα που γνωριζω.
Φυσικα ισχυει οτι λεει το παλλικαρι παραπανω οτι μαλακωνεις,βεβαια για αποστατες 15-16 χιλιοστα δεν νομιζω οτι θα το καταλαβεις καν.
Αποψη μου παντα ολα αυτα ειναι συνιστωσες που πρεπει να συνυπολογιζεις οσο αναφορα μπροστινο συστημα-γεωμετρια-αναρτηση.Οτι αλλαζεις αλλαζει και κατι απο λιγο εως πολυ καλυτερα η χειροτερα για τον καθεναν.
Νομιζω η επιλογη ζαντας με 40 οφσετ δεν ειναι και οτι καλυτερο παντως....
Andreasf1 - Δευ 12 Μάϊ 2014, 00:57:00
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είναι όντως 40αρι το οφφσετ της ζάντας, με έναν αποστάτη 15χιλιοστά στην ουσία κάνεις το οφφσετ της ζάντας 25αρι οπότε είσαι μια χαρά απο θέμα γεωμετριών.. Πας στα εργοστασιακά νούμερα και δεν φαρδαίνεις..
Οπότε δεν έχεις τέτοια προβλήματα.
JDROGAS - Δευ 12 Μάϊ 2014, 07:57:12
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
Αν είναι όντως 40αρι το οφφσετ της ζάντας, με έναν αποστάτη 15χιλιοστά στην ουσία κάνεις το οφφσετ της ζάντας 25αρι οπότε είσαι μια χαρά απο θέμα γεωμετριών.. Πας στα εργοστασιακά νούμερα και δεν φαρδαίνεις..

Το γνωριζω αυτο απλα δεν βλεπω το λογο να επελεγα ζαντα με 40 οφσετ αυτο ειπα....
Ετσι θα ειμαι αναγκασμενος να φοραω παντα αποστατες.
ParisMcridis - Δευ 12 Μάϊ 2014, 09:45:20
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
Andreasf1 έγραψε:

Το γνωριζω αυτο απλα δεν βλεπω το λογο να επελεγα ζαντα με 40 οφσετ αυτο ειπα....
Ετσι θα ειμαι αναγκασμενος να φοραω παντα αποστατες.

Το μονο καλο ειναι οτι μπορεις να εχεις οτι οφσετ θες.Δλδ αυριο μπορει να εχει 15 αντι για το μαμα με οτι καλο μπορει να του δωσει το μεγαλυτερο οφσετ.
JDROGAS - Δευ 12 Μάϊ 2014, 13:12:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ισως δεν εγινα εγω κατανοητος απο τα λεγομενα μου.
Ο Ανδρεας ειναι ηδη -15 στο οφσετ οποτε το παιχνιδι του αν θελει να μεγαλωσει ακομα το μετατροχιο του ειναι περιορισμενο.Με λιγα λογια θα ειναι ηδη με αποστατες απλα και μονο για να πιασει τα εργοστασιακα νουμερα.
Κι εγω φοραω αποστατες αλλα με 25 οφσετ.Οποτε εχω περιθωριο να παιξω ακομα παραπανω αν το θελω,συν οτι εαν βαλει μεγαλυτερους αποστατες στο μελλον θα θελει και σιγουρα μπουλονια μακρυτερα.
driver7 - Δευ 12 Μάϊ 2014, 13:18:42
Θέμα δημοσίευσης:
Μην το παρακάνεις με το μεγάλο οφσετ ώστε αργότερα με άλλους αποστάτες να μικρύνεις σε 25 ή παρακάτω...

Επίσης μετά τα 20mm προσθήκη, εκτός από τα κατά 20mm μακρύτερα μπουλόνια που θέλεις, ούτως ή άλλως, μπορεί να χρειαστείς να τρυπήσεις μουαγιέ ώστε να μπουν με ασφάλεια οι ζάντες και να μείνουν εκεί....

Δεν είναι τόσο απλό βάζω όση προσθήκη θέλω σε όποια ζάντα θέλω...

Γνώμη μου είναι πως αν οι ζάντες που πάρεις είναι καινούριες, να τις αφήσεις και να ψάξεις να βρεις κάποιες με εργοστασιακό οφσετ ή αν θέλεις να φαρδύνεις κάποιες με μικρότερο, ώστε να αποφύγεις τις προσθήκες.
ParisMcridis - Δευ 12 Μάϊ 2014, 14:38:07
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
Ισως δεν εγινα εγω κατανοητος απο τα λεγομενα μου.
Ο Ανδρεας ειναι ηδη -15 στο οφσετ οποτε το παιχνιδι του αν θελει να μεγαλωσει ακομα το μετατροχιο του ειναι περιορισμενο.Με λιγα λογια θα ειναι ηδη με αποστατες απλα και μονο για να πιασει τα εργοστασιακα νουμερα.
Κι εγω φοραω αποστατες αλλα με 25 οφσετ.Οποτε εχω περιθωριο να παιξω ακομα παραπανω αν το θελω,συν οτι εαν βαλει μεγαλυτερους αποστατες στο μελλον θα θελει και σιγουρα μπουλονια μακρυτερα.

Ξερω πολυ καλα τι λες.Ειχα ζαντες με 40 οφσετ και απο την εταιρια ηρθαν με αποστατη 1.5ποντο γιανα παω στο 25.Αλλα μετα εβαλα φρενα.Ηθελα 1 ποντο ακομα.Αποστατη δυσκολο να βρεις με χειλακι 1 ποντο.Αν η ζαντα που θα επιλεξεις γενικα εχει 65 τρυπα για το μουαγιε και ειναι 25 οφσετ δυσκολα βρισκεις μετα αποστατες σωστους.Γενικα ειμαι της αποψης η θα παρεις ζαντα με 15 οφσετ η μεταξυ 35-40 για τα δικα μας.Για να μπορεις να παιζεις γενικα αν σε ενδιαφερει.Αν δε σε νοιαζει και πολυ βαζεις 25 που ειναι το μαμα και τελος.
ParisMcridis - Δευ 12 Μάϊ 2014, 14:40:24
Θέμα δημοσίευσης:
driver7 έγραψε:
Μην το παρακάνεις με το μεγάλο οφσετ ώστε αργότερα με άλλους αποστάτες να μικρύνεις σε 25 ή παρακάτω...

Επίσης μετά τα 20mm προσθήκη, εκτός από τα κατά 20mm μακρύτερα μπουλόνια που θέλεις, ούτως ή άλλως, μπορεί να χρειαστείς να τρυπήσεις μουαγιέ ώστε να μπουν με ασφάλεια οι ζάντες και να μείνουν εκεί....

Γνώμη μου είναι πως αν οι ζάντες που πάρεις είναι καινούριες, να τις αφήσεις και να ψάξεις να βρεις κάποιες με εργοστασιακό οφσετ ή αν θέλεις να φαρδύνεις κάποιες με μικρότερο, ώστε να αποφύγεις τις προσθήκες.

Αυτο που λες για τους αποστατες απλα δεν ισχυει.Μπορεις σε ζαντα οφσετ 40 να βαλεις 2.5 ποντους αποστατη με μακρια μπουλονια.Δε χρειαζεται κατι αλλο.Δεν πρεπει να τσιμεντωσεις τι ζαντα στο μουαγιε μη φυγει.
Andreasf1 - Δευ 12 Μάϊ 2014, 16:53:59
Θέμα δημοσίευσης:
Οι ζαντες που θα πάρω είναι μεταχειρισμενες ελαφρώς σε καλή κατάσταση και καλη τιμή. Αν ήταν καινούργια προφανώς θα έπαιρνα με 25άρι οφφσετ! Δεν έχω σκοπό να μεγαλώσω το μεταξονιο στο μέλλον ούτε να βάλω αλλά φρένα(σιγα που δεν σταματανε το νντιζελα τα εργοστασιακα φρένα). Ο μόνος λόγος όπως προειπα είναι για να πέσω σε βάρος καθότι ντιζελακι δεν τις σηκώνει τις 17αρες μαμα 11 κιλών ζαντες. Απλά για να έρθω στο 25άρι οφφσετ η λύση είναι μονοδρομος για αποστάτες. Δεν θέλω να παίξω με γεωμετριες... Τουλάχιστον όχι αυτό τον καιρό.

Και αυτές οι μακ με αποστατες από το εργοστασιο ήρθαν για να μπουν πάνω στο 208 για να μην εχει θέμα με οφφσετ.
driver7 - Τρι 13 Μάϊ 2014, 19:02:44
Θέμα δημοσίευσης:
ParisMcridis έγραψε:
driver7 έγραψε:

Αυτο που λες για τους αποστατες απλα δεν ισχυει.Μπορεις σε ζαντα οφσετ 40 να βαλεις 2.5 ποντους αποστατη με μακρια μπουλονια.Δε χρειαζεται κατι αλλο.Δεν πρεπει να τσιμεντωσεις τι ζαντα στο μουαγιε μη φυγει.

O καθένας βάζει ό,τι νομίζει καλύτερο και πιο ασφαλές στο αμάξι του...άλλο αν κάτι μπορεί να γίνει και άλλο ποιό είναι το σωστό.

Επίσης δεν "τσιμεντώνεις" τη ζάντα στο μουαγιέ, αλλά την προσθήκη...η ζάντα κανονικά βιδώνει. Και επίσης υπάρχουν και άνω των 25mm προσθήκες...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες