spyros_rallye έγραψε: |
ποσα κμ εχεις κανει? |
207gtmx έγραψε: | ||
Φίλε Σπύρο, τι σχέση έχει αυτό ? (αρκετά για να έχει "στρώσει" το μοτέρ-, αν ρωτάς γι αυτό) |
spyros_rallye έγραψε: | ||||
...απλα ρωταω διοτι διαφερει η συγκριση που μας αναφερεις αν η μαμα αναρτηση ηταν ακομα στην αρχη της οταν την αλλαξες με το αν ειχες κανει πχ 35000κμ οπως εγω που ειναι αρκετα δουλεμενη. Βεβαια κατι τετοιο που εκανες σκεφτομαι να κανω και εγω, απλα το λεω για να εχουμε ολοι πιο σωστα συμπερασματα. |
sasasj έγραψε: |
Το ίδιο όφελος πιστέυεις οτι θα έχει και το RC αν γίνουν αυτές οι αλλαγές, ή είίναι μονο για το Rallye;
Θα το πάω για χαμήλωμα το δικό μου μέσα στον Απρίλη αλλα για αποστάτες δεν μου φαίνεται καλή ιδέα. Μπορεί να δουλεύει καλήτερα τώρα αλλα με τον καιρό μηπως βγούν άλλα προβλήματα; Οι photos ευπρόσδεκτες όταν τις βάλεις. |
mathanas έγραψε: |
Μερικες παρατηρησεις
1. αν ειχες ταση "ψαρεματος" με τους αποστατες την μεγαλωσες μαλλον....Προσωπικα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο σε φρεναρισματα 2.Το αμαξι ναι δεν ειναι τραπεζι σα το παλιο rallye αλλα εχει απιστευτο turn in τι να λεμε τωρα.... 3.Στα πολλα ειναι πολυ σταθερο δε κουνιεται....εκει που ισως ζοριζεται λιγο ειναι σε πολυ κλειστες δαιδρομες. 4.Τα pzero με 36+ αερα δε μαγουλιαζουν, μαλλον τα silentblock που ειναι πιο μαλακ απο του rc δινουν αυτη την αισθηση Παντως οι αποστατες σε λογικα πλαισια μαλλον βελτιωνουν ενα αμαξι , απλα κατα τη γνωμη μου το αυτοκινητο δεν εχει τοσο εντονα αυτα τα προβληματα που ανεφερες..... εκτος πια και αν στο facelift ειναι ολη η αναρτηση βουτυρο....που δε νομιζω |
sps έγραψε: |
Εισαι σιγουρος οτι τα eibach χαμηλωματος με μαμα αμορτισερ προσφερουν ασφαλες κρατημα?
Γιατι εγω αλλα εχω δει. |
Jim207GT έγραψε: |
Φίλε μου καλέ καλέ μου φίλε.
Τόσα post που έχουν γίνει και έχουμε αναλύσει για την χρήση ελατηρίων χαμηλόματος με εργοστασιακά αμορτησέρ έκανες τον κόπο να τα διαβάσεις?? Τις απόψεις ιδιοκτητών ακόμα και 207RC που προβήκαν πρίν από εσένα εδώ και ενα και πλέον χρόνο σε τέτοιες λύσεις που πλέον τις απορρίπτουν μπήκες στο κόπο να τις διαβάσεις? Δεν στα λέω με κανένα ήφος για χλεβασμό. Απλά τυχαίνει ίσως να είμαι και ο μόνος που έχω την τύχη να οδηγήσω τα 207 με ότι έχει έρθει στο κεφάλη του κάθε ιδιοκτήτη να βάλει στην αναρτησή του. Από τελείως μαμά, ότι συνδιασμό ελατηρίων-αμορτησερ υπάρχει στο εμπόριο μέχρι και 207RC με φουλ την αναρτηση του R3 (3.500€). Μεγαλύτερη διαφορά είδες από τους αποστάτες παρά από την ψευδεύσθηση που σου δίνουν αυτή την στιγμή τα ελατήρια που έβαλες. Μεγάλη προσοχή γιατι σε πολύ γρήγορους ρυθμούς σε επαρχιακό δρόμο έτσι όπως έχεις το αυτ/το έχει πολύ ξερές αντιδράσεις, που μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Πραγματικά εαν θες την γνώμη μου, μιας και πήρες τα ελατήρια πήγαινε και πάρε και 4 αμορτησερ να δουλέψουν με αυτά τα ελατήρια. Όσο για τους αποστάτες μια χαρά είναι, και γώ με ΕΤ 15 είμαι και μόνο θετικά σχόλια έχω. Τώρα αν την ακούσουν τα ρουλεμαν μετά από κάμποσα χλμ, θα δίξει. |
1,6 ποντους προσθηκες σε καθε τροχο δεν ειναι υπερβολικο? Προσφατα σε φορντ εσκορτ φιλου που ειχε 1,5 προσθηκες επαιζε τοσο πολυ ο τροχος που του εσπασε τα μπουλονια στο δρομο? |
MEMsound έγραψε: |
οι εν λογω αποστατες ειναι γαματοι
τους ιδιος εχω κι εγω απλα τους πηρες λιγο ακριβα μιας εγω τους αγορασα 55ε/ζευγαρι μαζι με τα (8) μπουλονια τους (=110/4αδα) περι αμορτισερ... (και αφου απ οσα λες το "κυνηγας λιγο το πραγμα" απο πλευρας οδηγησης) καλητερα αντι να δωσεις ενα σκασμο λεφτα συνεχιζοντας στην λαθος κατευθυνση (με τα ελατηρια που χεις παρει) σπρωξε τα ελατηρια ή καντα βαση για τραπεζακι στο σαλονι και παρε μια στενοπιατελη... η διαφορα ειναι η μερα με την νυχτα και δυστυχως δεν μπορεις να την καταναοησεις/καταλαβεις απο περιγραφες αλλων., παρα μονο οταν την δοκιμασεις |
207gtmx έγραψε: |
Με φάγατε..... μετά το πάσχα πηγαίνω για coilover (2μήνες έχω το αμάξι, έλεος!) ![]() ![]() |
surgeon έγραψε: | ||
Θυμασαι μηκος τα μπουλονια?Οι αποστατες ok. |
ypovoleas έγραψε: |
με τα h&r κοπαναει περισσοτερο απο τα eibach και ειναι λιγο πιο χαμηλο.στο λεω σιγουρα αυτο. |
saikoe_39 έγραψε: |
εδω και λιγες μερες εβαλα σκετα ελατηρια h&r.....εγινε λιγο πιο σφιχτο...το κοπανημα ειναι σε ανεκτα επιπεδα...χαμηλωσε ομορφα(νομιζω οτι με τα H&r χαμηλωνει πιο λιγο απο οτι με τα eibach...)
στο δρομο...νομιζω οτι απεκτησα λιγα μουτρα παραπανω....και σε ανωμαλιες κανει σαν κατσικι(το πισω μερος)....δεν εχει κατι το θετικο....για χαμηλωμα καλα ειναι.......!!!!!! |
MEMsound έγραψε: | ||
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ενας ανθρωπος που "νοιωθει" ![]() |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
χαχαχαχα! πες τα γιατί τα βλέπω έξω, ο κόσμος καταστρέφει ένα πολύ καλό αμάξι.... |
Ποιος ξερει να μου πει που οφειλεται το γεγονος οτι μετα τα 180+ περιπου αν πατησω φρενα το πισω μερος ψαρευει πααααρα πολυ?
Για να βοηθησω ειμαι εντελως μαμα αναρτηση και προσφατα -αν παιζει ρολο- εβαλα καινουρια δυαδα πισω μονο χωρις ευθυγραμμιση παρα μονο ζυγοσταθμιση. |
πριν την αλλαγη των ελαστικων εχω την εντυπωση οτι ηταν πιο σταθερο πισω... |
Jim207GT έγραψε: |
Απλά τα μαμά ελατήρια είναι πάρα πολύ μαλακά γιανα αντέξουν τις δυνάμεις ειδικά του άγριου φρεναρίσματος. Γενικά μαμά έχει έντονη μεταφορά βάρους κάτι που διορθώνετε βέβαια αλλά με το τίμημά του. |
nikosss207rc έγραψε: |
καλησπερα παιδια και απο μενα/εδω και 3 μηνες ειμαι κατοχος του 207rc.εγω προσοπικα ειμαι πολυ ευχαριστημαινος απο το αμαξι.το αμαξι στριβει σαν τρενο.δεν καταλαβαινει τπτ.απλα το στριβεις το γκαζι στο πατωμα και μπαινει.ολοι μ λενε να βαλω ελατηρια χαμηλοματος αλλα δεν παιζει.το μονο που θα παρει το αμαξι με τα ελατηρια ειναι εμφανιση κ θα χασει στο στριπσιμο.γνωμη και παλι οποιος θελει να το κατεβασει σκαει 2000-3000χιλιαρικα κ βαζει κ αναρτηση κομπλε.και αφηστε που μια αγωνιστηκη αναρτηση δεν προσφερει τπτ.προσφερει μεσα στην πιστα ναι.στο δρομο της ελλαδας οχι.γιατι σε μια στροφη που ο δρομος τηα εχει σκαμπανεβασματα η αγωνιστηκη αναρτηση θα χοροπιδιξει πολυ λογο σκληροτητας.οποτε κινδυνος να φυγεις.και παλι αυτι ειναι η γνωμη μου.αν κανω καπου λαθος ας με διορθωση καποιος |
nikosss207rc έγραψε: |
καλησπερα παιδια και απο μενα/εδω και 3 μηνες ειμαι κατοχος του 207rc.εγω προσοπικα ειμαι πολυ ευχαριστημαινος απο το αμαξι.το αμαξι στριβει σαν τρενο.δεν καταλαβαινει τπτ.απλα το στριβεις το γκαζι στο πατωμα και μπαινει.ολοι μ λενε να βαλω ελατηρια χαμηλοματος αλλα δεν παιζει.το μονο που θα παρει το αμαξι με τα ελατηρια ειναι εμφανιση κ θα χασει στο στριπσιμο.γνωμη και παλι οποιος θελει να το κατεβασει σκαει 2000-3000χιλιαρικα κ βαζει κ αναρτηση κομπλε.και αφηστε που μια αγωνιστηκη αναρτηση δεν προσφερει τπτ.προσφερει μεσα στην πιστα ναι.στο δρομο της ελλαδας οχι.γιατι σε μια στροφη που ο δρομος τηα εχει σκαμπανεβασματα η αγωνιστηκη αναρτηση θα χοροπιδιξει πολυ λογο σκληροτητας.οποτε κινδυνος να φυγεις.και παλι αυτι ειναι η γνωμη μου.αν κανω καπου λαθος ας με διορθωση καποιος |
με τι μπουλονια τους εβαλες?
με κωνικα που σου εστειλαν μαζι με τους αποστατες? αυτο ειναι λαθος χρειαζεσαι αλλα με ισιο κεφαλι (ροδελα) οπως τα μαμα ή μπουζονια με ισια παξιμαδια... ![]() |
Paylos_207T έγραψε: |
eibach gia 207 cc me 207 rallye τι διαφορα εχουν? |
να μην βαλεις ελατηρια |
stergios207 έγραψε: |
Καλησπερα και απο μενα.Θα θελα να ρωτησω το εξης,ποιον συνδιασμο προτεινετε σαν καλυτερη λυση,των 16mm,των 20 mm η των 16mm μπροστα και 20mm πισω? |
stergios207 έγραψε: |
Ειναι κατι που πρεπει να προσεξω οταν παω να αγορασω τους αποστατες της momo?Ζηταω δλδ 4 αποστατες για 207 και το μεγεθος τους και ειμαι οκ? |
milvas7 έγραψε: |
Δεν ξέρω, πακέτο τα δίνει η σπαρκο με τους αποστατες, κάποιοι τα πήραν κ χώρια, συνήθως τα δίνουν όμως. ναί με ροδέλα θα ζητήσεις ..ίσια σαν τα μαμά, έκανα λάθος ![]() |
fynos έγραψε: |
Έχοντας σχεδόν τελείωση από το θέμα του στησίματος του αυτοκινήτου, και έχοντας πλέον Camber 1 μοίρα εμπρός (πουπάκις) και 1,5 πίσω (εργοστάσιο)
, σκέφτομαι και εγώ για τοποθέτηση whel spacer στα 10mm (momo, KW, H&R, etc,) Γενικότερα τπτ άλλο εκτός από momo έχετε δοκιμάσει ? Στα 10mm κανείς ? Μπουλόνια με ροδέλα ? ![]() |
B.M-SPORT έγραψε: | ||
Μιλτο απο που πηρες τους αποστατες της sparco; |
Και η τιμή πακέτο με τα μπουλόνια ? |
Θα το κοιτάξω θα πράξω ανάλογα....
Αυτό που θέλω πρωτίστως να βρω είναι τα καλύτερα μπουλόνια και αποστάτες. Για 10μμ πάω όχι περισσότερο ! |
Θα το κοιτάξω θα πράξω ανάλογα....
Αυτό που θέλω πρωτίστως να βρω είναι τα καλύτερα μπουλόνια και αποστάτες. Για 10μμ πάω όχι περισσότερο ! |
πώς κατεβάζω φωτο? ![]() ![]() |
16 μπροστά κ 20 πίσω http://img88.imageshack.us/i/0132n.jpg/ |
SocratiS RCoura έγραψε: |
καθαρα εμφανισιακα παντωσ το προτιμω μαμα...!!τ λετε?? ![]() |
SocratiS RCoura έγραψε: |
καθαρα εμφανισιακα παντωσ το προτιμω μαμα...!!τ λετε?? ![]() |
http://img59.imageshack.us/i/016rrw.jpg/ ορίστε.. |
Ο παλιός ειναι αλλιώς..κ κοιτάει την ουσία της οδήγησης ..
ο νέος είναι ωραίος κ κοιτάει τις εντυπώσεις ![]() |
king207cc έγραψε: |
Μίλτο oi 16 που δίνεις τους είχες πίσω? |
SocratiS RCoura έγραψε: | ||
λατρευω να στριβω τ αυτοκινητο και να δοκιμαζω τα ορια του οπωσ επισησ και το C2 που ειχα αλλα ειμαι μανιακοσ με την εμφανιση πραγματικα!!! |
milvas7 έγραψε: | ||||
γι αυτο κ έχεις ωραίο αμάξι κούκλα αλλά τόσο χαμήλωμα τι το ήθελες? ![]() |
γι αυτο κ έχεις ωραίο αμάξι κούκλα αλλά τόσο χαμήλωμα τι το ήθελες? ![]() |
Αχ εσείς η νεολαία! κοιτάτε το δέντρο κ χάνετε το δάσος ![]() ![]() |
αν κ είναι εκτος τοπικ, θολόμπαρα μη βάλεις..ένα τράκο να φάς απ τη μια μεριά την ακούει κ η άλλη...+ οτι δεν χρειάζεται το 207 τέτοιο πραγμα.. |
αν κ είναι εκτος τοπικ, θολόμπαρα μη βάλεις..ένα τράκο να φάς απ τη μια μεριά την ακούει κ η άλλη...+ οτι δεν χρειάζεται το 207 τέτοιο πραγμα.. |
υπαρχει θολομπαρα που δεν εχεισ προβλημα σε χτυπημα....θα το ψαξω ακομα και θα αποφασισω..!!! για τουσ αποστατεσ εχω ακουσει οτι μετα απο καποια χιλιομετρα το τιμονι τρεμει!!! ![]() |
Τι να σου πώ..πρώτη φορά ακούω θολόμπαρα να δουλεύει στον ένα θόλο ![]() |
υπαρχει θολομπαρα που δεν εχεισ προβλημα σε χτυπημα....θα το ψαξω ακομα και θα αποφασισω..!!! |
Andreasf1 έγραψε: |
Κατι άλλο που με "προβληματίζει" με τους αποστάτες και δεν έχω δει να αναφέρεται είναι το βάρος τους, δλδ πόσο ζυγίζει περίπου ο κάθε αποστάτης, ας πούμε για παράδειγμα 15 χιλιοστών?
Ρωτώ καθότι είμαι προ αγορά Ζαντών MAK XLR 17" και μαζί θα μου δώσει και αποστάτες διότι (μάλλον) το offset είναι 40αρι και για να έρθει στα εργοστασιακά νούμερα θέλει αποστάτη 15 χιλιοστών..(δεν τις έχω δει ακόμα τις ζάντες απο κοντά για να δω τι παίζει μιας και μίλησα απο το τηλέφωνοο τύπάκος που θα τις πάρω και δεν είναι τόσο γνώστης του αντικειμένου, οπότε δεν ήξερε και ποιο είναι το offset της ζάντας) Προφανώς η αλλαγή των μαμα ζαντών με τις μακ γίνεται καθαρά για θέμα βάρους και δεν θέλω να φορτώνομαι τσάμπα βάρος απο τους αποστάτες.. |
Andreasf1 έγραψε: |
Αν είναι όντως 40αρι το οφφσετ της ζάντας, με έναν αποστάτη 15χιλιοστά στην ουσία κάνεις το οφφσετ της ζάντας 25αρι οπότε είσαι μια χαρά απο θέμα γεωμετριών.. Πας στα εργοστασιακά νούμερα και δεν φαρδαίνεις..
Οπότε δεν έχεις τέτοια προβλήματα. |
JDROGAS έγραψε: | ||
Το γνωριζω αυτο απλα δεν βλεπω το λογο να επελεγα ζαντα με 40 οφσετ αυτο ειπα.... Ετσι θα ειμαι αναγκασμενος να φοραω παντα αποστατες. |
JDROGAS έγραψε: |
Ισως δεν εγινα εγω κατανοητος απο τα λεγομενα μου.
Ο Ανδρεας ειναι ηδη -15 στο οφσετ οποτε το παιχνιδι του αν θελει να μεγαλωσει ακομα το μετατροχιο του ειναι περιορισμενο.Με λιγα λογια θα ειναι ηδη με αποστατες απλα και μονο για να πιασει τα εργοστασιακα νουμερα. Κι εγω φοραω αποστατες αλλα με 25 οφσετ.Οποτε εχω περιθωριο να παιξω ακομα παραπανω αν το θελω,συν οτι εαν βαλει μεγαλυτερους αποστατες στο μελλον θα θελει και σιγουρα μπουλονια μακρυτερα. |
driver7 έγραψε: |
Μην το παρακάνεις με το μεγάλο οφσετ ώστε αργότερα με άλλους αποστάτες να μικρύνεις σε 25 ή παρακάτω...
Επίσης μετά τα 20mm προσθήκη, εκτός από τα κατά 20mm μακρύτερα μπουλόνια που θέλεις, ούτως ή άλλως, μπορεί να χρειαστείς να τρυπήσεις μουαγιέ ώστε να μπουν με ασφάλεια οι ζάντες και να μείνουν εκεί.... Δεν είναι τόσο απλό βάζω όση προσθήκη θέλω σε όποια ζάντα θέλω... Γνώμη μου είναι πως αν οι ζάντες που πάρεις είναι καινούριες, να τις αφήσεις και να ψάξεις να βρεις κάποιες με εργοστασιακό οφσετ ή αν θέλεις να φαρδύνεις κάποιες με μικρότερο, ώστε να αποφύγεις τις προσθήκες. |
ParisMcridis έγραψε: | ||
Αυτο που λες για τους αποστατες απλα δεν ισχυει.Μπορεις σε ζαντα οφσετ 40 να βαλεις 2.5 ποντους αποστατη με μακρια μπουλονια.Δε χρειαζεται κατι αλλο.Δεν πρεπει να τσιμεντωσεις τι ζαντα στο μουαγιε μη φυγει. |