PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - 106 rallye 300+Hp Τα φώτα σας!

vagos222 - Σαβ 13 Φεβ 2010, 22:06:42
Θέμα δημοσίευσης: 106 rallye 300+Hp Τα φώτα σας!
Καλησπέρα σας.
Είμαι νέο μέλος αλλά παρακολουθώ το forum λίγο καιρό τώρα...
Θα ήθελα να μου πείτε απόψεις και ιδέες για το πώς να βελτιώσω το 106 rallye μου..΄΄Εχει κάνει καμια 200,000++ Km αλλά μέχρι τώρα εκτός από λάδια,κανα τακάκι και λάστιχα δεν έχει βγάλει την παραμικρή βλάβη...
Αυτό που θα ήθελα είναι να το κάνω 300-360 Hp , να κάνει 0-100 σε 5-6s , και να κρατάει τρένο στις στροφές ....
Θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται τις ακριβείς μετατροπές που πρέπει να γίνουν...
Ευχαριστώ.
kane - Σαβ 13 Φεβ 2010, 22:28:40
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε εισαι σε λαθος ενοτητα!

1ο ποστ,κατευθειαν στα ανεκδοτα επρεπε να παει!
Arvas - Σαβ 13 Φεβ 2010, 22:41:33
Θέμα δημοσίευσης:
για τα αλογα βρες ενα τροπετο vr38dett (απ' οτι ξερω κυκλοφορουν πολλα..) και θα εισαι τζετ... για το στησιμο να σου απαντησουν οι στροφακηδες.
smoki - Σαβ 13 Φεβ 2010, 22:41:51
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:

+1000
Κρατα τα λεφτα και πηγαινε παρε ενα focus rs η evo x
vagos222 - Κυρ 14 Φεβ 2010, 00:43:10
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:

Very happy Laughing Laughing Laughing

Γιατί ρε παιδιά...αφού βλέπω πολλά rallaκια και με περισσότερα από 400ps...
Δηλαδή πόσα αλογάκια θεωρείτε normal για αυτό το αμάξακι???
Εγώ υπολόγιζα καμιά 300αρα άλογα για να πηγαίνει τζετ και μετά καμιά μετατροπή για να πηγαίνει και στις στροφές...
Σκεφτόμουν να αλλάξω πιστόνια,μπιέλες,έκκεντρα,μπεκ,εγκεφαλακι,μια τουρμπίνα ,intercooler...για αρχή....Θέλει και τίποτα άλλο???
Και για κράτημα αμορτισέρ,μπάρες,λάστιχα,φρένα.....αρχικά..
Τι άλλο να άλλαξω??καμια ιδέα?Παίζει να μου πείτε ακριβώς και ποια να αγοράσω???
MHTSOS90 - Κυρ 14 Φεβ 2010, 03:06:45
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου αμα το κανεις τοσα αλογα δεν θα μπενεις στις στροφες κατευθειαν εξω θα εισαι θα εισαι μονο για ευθεια!!!! τωρα οσο αφορα τα αλογα μην νομιζεις οτι ειναι στραγαλια και τα πετας ετσι τσπ γινετε να το κανεις το rallye 300 με αφτα που ειπες αλλα θελει πολυ χαρτι!
Andreas - Κυρ 14 Φεβ 2010, 05:46:56
Θέμα δημοσίευσης:
ρωτα τα παιδια που το εχουν κανει ποσα τελικα εδωσαν, γιατι ειναι μερα παρα μερα στο συνεργειο , και αν γυριζε ο χρονος πισω αν θα ξαναμπεναν σε αυτη την διαδικασια.

τα αλογα που βγαζει ειναι ηδη αρκετα για το αμαξωμα του , το βαρος του κτλ κτλ κτλ.

μια αστεια παρομοιωση με τα 300 αλογα που θελεις ...
Ανεβα σε ενα αλογο βαλτου νεφτι και φωτια στον πισινο και δες πως θα πηγαινεις.Καπως ετσι θα πας και με το ραλακι σου αν κανεις οτι σκεφτεσαι.
MEMsound - Κυρ 14 Φεβ 2010, 08:37:50
Θέμα δημοσίευσης:
smoki έγραψε:
kane έγραψε:

+1000

μην εισαι τσιγκουνης ρε Σπυρο

εγω πονταρω +10000000

Dizzy2 Dizzy2 Dizzy2 Dizzy2 Dizzy2 Dizzy2 Dizzy2
MTerry - Κυρ 14 Φεβ 2010, 09:14:18
Θέμα δημοσίευσης:
Εμείς εδώ στα Γιάννενα απο αυτά που εγραψες θα λέγαμε :

" Ωραίο τριάρι πέταξε ο τζές !!! "

τριάρι = παραμύθι
τζές = ο τύπος

Οπως ειπε ο kane . . . στα ανέκδοτα ! Very happy
Lefter1s RC - Κυρ 14 Φεβ 2010, 12:59:35
Θέμα δημοσίευσης:
smoki έγραψε:
kane έγραψε:

+1000

Σε ΑΣΠΡΟ εννοειται! Very happy
Giannis307 - Κυρ 14 Φεβ 2010, 18:13:02
Θέμα δημοσίευσης: Re: 106 rallye 300+Hp Τα φώτα σας!
vagos222 έγραψε:
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να μου πείτε απόψεις και ιδέες για το πώς να βελτιώσω το 106 rallye μου..΄΄Εχει κάνει καμια 200,000++ Km αλλά μέχρι τώρα εκτός από λάδια,κανα τακάκι και λάστιχα δεν έχει βγάλει την παραμικρή βλάβη...
Αυτό που θα ήθελα είναι να το κάνω 300-360 Hp , να κάνει 0-100 σε 5-6s , και να κρατάει τρένο στις στροφές ....
Θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται τις ακριβείς μετατροπές που πρέπει να γίνουν...
Ευχαριστώ.

Tη ροπη την θες τραπεζι η να κανει μονο ξεσπασμα ψηλα?
Arvas - Κυρ 14 Φεβ 2010, 18:37:48
Giannis307 έγραψε:
vagos222 έγραψε:
Καλησπέρα σας.
Ευχαριστώ.

Επισης μιλαμε για ατμοσφαιρικα η τουρμπατα αλογα;;;
MEMsound - Κυρ 14 Φεβ 2010, 18:42:10
Giannis307 έγραψε:

τραπεζι για 8 αλλα να εχει και την δυνατοτητα προεκτασης ωστε να χωραει 10 ή και 12, στην περιπτωση που εκτος απο τα ξαδελφια+θειους ερθει και η γιαγια και ο παππους... Laughing
vagos222 - Κυρ 14 Φεβ 2010, 19:23:20
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα ήθελα να το κάνω 300ps ώστε να μπορώ να ''τρέχω'' λίγο στην ευθεία..Και έλεγα όμως να βελτιώσω και ανάρτηση-φρένα+μπάρες ect και να κρατάει και λίγο καλύτερα και στις στροφές...
Την ροπή την θέλω από τις 4-5.000rpm... μέχρι τέρμα... και τα άλογα να είναι turbάτα...
Δεν έχω πολύ σχέση με την βελτίωση αλλά λίγο που παρακολουθώ νόμιζα πως με μία τουρμπίνα,inercooler,πιστόνια,μπιέλες,μπεκ,νέο ecu,έκκεντρα,αντλίες ίσως και κανα βολάν και τροχαλίες να βγαίναν τα 300ps και αξιόπιστα...Δηλαδή δεν θέλω να το πάω 300ps και να το πάρω στο χέρι σε 20,000km... ή μία μέρα που θα το τρέχω όλη μέρα...
Έβλεπα κάτι αγγελίες στο net και είδα full μηχανή για 106 που έβγαζε 370ps και 35kg ροπής με 60,000km στα 6,000€....
Οπότε υπολόγιζα πως θα μου κοστίσει κανα 10χίλιαρο... άμα το πάω στο συνεργείο... μόνο για μηχανή..
king207cc - Κυρ 14 Φεβ 2010, 19:31:42
Θέμα δημοσίευσης:
vagos222 έγραψε:
Βασικα ήθελα να το κάνω 300ps ώστε να μπορώ να ''τρέχω'' λίγο στην ευθεία..Και έλεγα όμως να βελτιώσω και ανάρτηση-φρένα+μπάρες ect και να κρατάει και λίγο καλύτερα και στις στροφές...
Την ροπή την θέλω από τις 4-5.000rpm... μέχρι τέρμα... και τα άλογα να είναι turbάτα...

ορίστε το λές και μόνος σου focus RS Laughing
isim - Κυρ 14 Φεβ 2010, 22:14:26
Θέμα δημοσίευσης:
Θεος Laughing Laughing Laughing
smoki - Κυρ 14 Φεβ 2010, 22:30:29
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
smoki έγραψε:
kane έγραψε:

+1000

Σε ΑΣΠΡΟ εννοειται! Very happy

Ε, ενταξει και σε λαχανι δεν ειναι ασχημο...

@vaggos22
Βαλε ενα φπε+εκκεντροφορους, βαλε πεζοσπορισιο σεταπ για στησιμο, παρε και ενα μπλοκε και μια χαρα θα εισαι με το αμαξι. Μην προσπαθειτε να βγαλετε απο την μυγα ξυγκι...
bagosgt - Δευ 15 Φεβ 2010, 18:35:20
Θέμα δημοσίευσης:
μου φαινεται το εχουν οι βαγγεληδες ρε γ@μωτο μου,οποτε να τα λες με το μαλακο μη μας παρουν ολους τους βαγγεληδες στο ψιλο Wink
κ επειδη ειχα μπει στην ιδια διαδικασια κ το εδωσα πριν τα 220-230 το μοτερ,να σου πω οτι με μονο ενα εξτρα μπεκ μεχρι εκει πας,για να φτασεις εκει που θες,θες 4μπεκο κ αλλια αντλια βενζινης.οταν με το καλο φτασεις στα αλογα που συζηταμε απλα να σου πω οτι αν βαλεις 28αρα ρουλεμανατη κ εισαι με το ποδι στο γκαζι,καθε 3μηνο θα θες επισκευη τουρμπινας(οποτε να προτιμησεις μια λιγοτερο πολυστροφη),τα κακομοιρα τα ημιαξονια δε θα αντεξουν,οπως κ τα λαστιχα που θα τα πληρωνεις για πλακα.
κ αν εισαι πολυ καφρος με τις αλλαγες,ενας τετραφτερος μπορει να βγαλει τη δυναμη στο δρομο,αλλα δε νομιζω να αντεξει το καβουκι απο το σασμαν κ να μη σπασει,αν εισαι βαρβαρος.ολες αυτες τις ζημιες τις επαθε ο επομενος που πηρε το μοτερ κ το εφτασε εκει που ηθελε κ τωρα εχει φτασει σε σημειο να πηγαινει στη βροχη με το παπι,για να μη του βγαλει κατι αλλο.κ αν δε ξερεις το κοστος για τις ζημιες που σου ειπα,ρωτα κ θα δεις αν συμφερει Wink
formulagloria - Τρι 16 Φεβ 2010, 02:05:23
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε παιδιά,,μην το συζητάτε.... Confused

..αυτοκίνητο μπροστοκίνητο αντέχει μέχρι 220 ίππους μαχ...!
(για να μπορεί να στρίβει κιόλας, για ευθείες πάει και παραπάνω
αλλα από ότι κατάλαβα εδώ μιλάτε για αυτοκίνητο δρόμου και όχι Dragster).

Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις ,,,που σίγουρα δεν αντιστοιχούν
στο 10ετίας ++ πλέον 106...πχ το Focus RS με τα 300 άλογα
έχει τόνους τεχνολογίας για να αντέχει την ιπποδύναμη και το
μοτέρ του είναι 2,500cc όχι 1600!!...
Tzive - Τρι 16 Φεβ 2010, 13:08:15
Θέμα δημοσίευσης:
ενα κάλο pt52 με λίγο στήσιμο και λίγο ελάφρωμα πάντως παίζει κάτω απο 6sec το 0-100km/h
orfanos mulopotamos - Τρι 16 Φεβ 2010, 20:12:56
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια το παιδι μπορει να μην του αρεσει το focus... να γουσταρει 106... φιλε μου αν θες να το ανεβασεις γυρω στα 300 αλογα... εχω ενα φιλο αλλα το αυτοκινητο δεν μπορει να το κυκλοφορησει... δεν παλευεται αυτο το πραγμα... τωρα το πουλαει γιατι το εχει και καθεται... τωρα αν θες σου δινω το τηλ. του...
kane - Τρι 16 Φεβ 2010, 20:17:52
Θέμα δημοσίευσης:
σωστο κι αυτο...

Πουλαει ενας γνωστος ενα σαξο καμμια 300τοσα αλογα...

Αμα ψηνεσαι πες μου.

Αλλα δε νομιζω ναστριβει τραινο,μονο αν το βαλεις πανω σε τπτ ραγες... Confused
MEMsound - Τετ 17 Φεβ 2010, 01:11:51
Θέμα δημοσίευσης:
ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing
mechanic - Τετ 17 Φεβ 2010, 02:00:35
Θέμα δημοσίευσης:
Vres kapoion
International super ram air turbo "cheap" tunning
By John karamitros at north peristeri Very happy

(Dedomeno oti milas sovara...)
re file ti kathesai kai to psaxneis?
pare ena metaxeiro vromogkazo kai telionei i ypothesi...
giati prospatheis na kaneis tin papia kykno?
(by the way, akoma kai to 300ari focus RS sto kleisto strofiliki exei piso tou kolimena aytokinita opos to mini kouper works i to clio III RS cup)
kai esy nomizeis oti to 106 tha strivei?
mono sto parkarisma tha doulevei to timoni tou...
surgeon - Τετ 17 Φεβ 2010, 03:32:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μην τους ακους, ζηλιαρηδες ειναι γιατι θα τους εχεις μια πρωτη δευτερα μετα...............
Φιλε ουτε τα πολλα φραγκα εχεις για να εισαι στο χωσε (φανταζομαι), ουτε ολη μερα,το ονειρο σου ειναι, να εισαι με ενα κατσαβιδι στο χερι.
Βεβαια αν δε παθεις δε μαθαινεις λενε.................... Cool
black7monster - Τετ 17 Φεβ 2010, 14:05:59
Θέμα δημοσίευσης:
Με light turbo τα φτανεις τα αλογακια που θες,ισως λιγο λιγοτερα,χωρις να θυσιασεις την ανεση και την αξιοπιστια του αυτοκινητου αρκει να μην το μεταχειριζεσε σαν ατμοσφαιρικο.....Θα του αλλαξεις τον χαρακτηρα αρα θα πρεπει να προσαρμοστεις και συ στα νεα δεδομενα.Αν το κανεις αυτο δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Wink Αντε καμια βαση μηχανης,απολυτα φυσιολογικο ακομα και για ατμο μοτερ.
kane - Τετ 17 Φεβ 2010, 14:50:30
Θέμα δημοσίευσης:
γουυυυυυυυυυρρργγγγ τσουφ.... Laughing Laughing Laughing
SAKIS-LEMANS - Τετ 17 Φεβ 2010, 16:51:00
Θέμα δημοσίευσης:
κάτσε γιατί τώρα έπεσε το μάτι μου στο τόπικ αυτό....

300 άλογα σε 106, μάλλον θέλεις να δέσεις με σκοινί το τιμόνι για να μπορέσει να πάει ευθεία!

χεράς για την ευθεία πρέπει να είσαι.

Αν το ξεκινάς βέβαια μετά θα είσαι ο βασιλιάς της κόντρας!

Ένα παλικάρι με τετραπετάλουδο κόρσα (αυτά τα παλιά παναλαφρα) μου έλεγε πως δεν μπορεί να αλλάξει λωρίδα πατώντας γκάζι! Δαγκώνει άσχημα το αυτοκινητο!

κάτι παρόμοιο περίμενε και εσύ.
mikerrgp - Τετ 17 Φεβ 2010, 17:53:02
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη ολοι λενε το μακρυ τους κ το κοντο τους εδω μεσα
http://www.youtube.com/watch?v=c5JGjlOofrc

ας μας απαντησει ο κωστας απο αμαλιαδα αν αυτο το πραγμα που εχει ονειρευτει ο φιλος μπορει να γινει

δεν το επικροτω αλλα δεν το καταδικαζω ο καθε ανθρωπος φτιαχνει το αμαξι του οπως εκεινος γουσταρει η με ηχο η με αυτοκολλητα η με κλουβι η με μ μπλοκε η χωρις αντιστρεπτικες για να χασει 3 κιλα στην κοντρα η με ροζ λαμπακια δικο του ειναι στην τελικη βρε αδερφε

φιλικα παντα
bagosgt - Τετ 17 Φεβ 2010, 17:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
οφφ τοπικ

φημες λενε οτι το πουντο εβο αμπαρθ στριβει καλυτερα απο το κλιο,ισχυει αυτο?λενε παντως οτι το καινουριο πουντο ειναι ετοιμο για πιστα.
βολβεεεεεε εχεις αποψη για το θεμα?
volvos - Τετ 17 Φεβ 2010, 18:16:41
Θέμα δημοσίευσης:
εχω οδηγησει το πουντο αμπαρθ που το νεο ειναι φεισλιφτ...ποσο διαφορα να εχει?

αυτο που οδηγησα ηταν σα να οδηγεις πουντοτζιτο ....υποστροφη και κωλο ντουβαρακι...
orfanos mulopotamos - Τετ 17 Φεβ 2010, 20:19:09
Θέμα δημοσίευσης:
αδερφε αμα εχεις φραγκα γινονται ολα... για να θες να το φτασεις τοσο ψιλα παει να πει οτι υπαρχει ρευστο καντο τετρακουνα μετα μηπως και καταφερρεις να το στριψεις κιολας... οπως ειπε ο φιλος παρα πανω πρεπει να προσαρμοστεις στην τουρμποκατασταση μετα(αφησε να ζεσταθει λιγο- αφησε να κρυωσει γιατι το σκισα λιγο πιεσεις κ.τ.λ.) εγω παντως στην θεση σου θα του εριχνα ενα 4πεταλουδο με οτι αυτο συνεπαγεται... και θα εχεις και γκαζι και θορυβο που θα αφηνει μαλ**ες? μερικους μερικους....αααα... και το κεφαλι σου ησυχο.. Wink
bagosgt - Τετ 17 Φεβ 2010, 20:51:06
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
εχω οδηγησει το πουντο αμπαρθ που το νεο ειναι φεισλιφτ...ποσο διαφορα να εχει?

αυτο που οδηγησα ηταν σα να οδηγεις πουντοτζιτο ....υποστροφη και κωλο ντουβαρακι...

αν ειναι μονο φεισ λιφτ τοτε εχεις δικιο(μιας κ το εχει ο αδερφος μου) απλα μου ειπαν οτι δεν εχει καμια σχεση με το παλιο(οπως κ το μοτερ που βγαζει 170 αντι για 180+ που εβγαζε το προηγουμενο).απλα δεν εχει τυχει να κατσω κ να ασχοληθ,να διαβασω κ να ψαξω κτλ κτλ γιαυτι ρωτησα Wink
Steve - Τετ 17 Φεβ 2010, 21:48:54
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Αλλα δε νομιζω ναστριβει τραινο,μονο αν το βαλεις πανω σε τπτ ραγες... Confused
Σπέρνω ράγες Cool
black7monster - Πεμ 18 Φεβ 2010, 00:13:32
Θέμα δημοσίευσης:
mikerrgp έγραψε:

ας μας απαντησει ο κωστας απο αμαλιαδα αν αυτο το πραγμα που εχει ονειρευτει ο φιλος μπορει να γινει

δεν το επικροτω αλλα δεν το καταδικαζω ο καθε ανθρωπος φτιαχνει το αμαξι του οπως εκεινος γουσταρει η με ηχο η με αυτοκολλητα η με κλουβι η με μ μπλοκε η χωρις αντιστρεπτικες για να χασει 3 κιλα στην κοντρα η με ροζ λαμπακια δικο του ειναι στην τελικη βρε αδερφε

φιλικα παντα

Γινεται ανετα,γιατι να μην γινεται??αν σου ελεγαν για ενα 106 στα 600+ χωρις να ξερεις τον κωστα θα το πιστευες???
mikerrgp - Πεμ 18 Φεβ 2010, 09:59:18
Θέμα δημοσίευσης:
black7monster έγραψε:
mikerrgp έγραψε:

φιλικα παντα

Γινεται ανετα,γιατι να μην γινεται??αν σου ελεγαν για ενα 106 στα 600+ χωρις να ξερεις τον κωστα θα το πιστευες???

δεν εχω μαθει να αμφισβητω τιποτα Laughing
SnakeMJK - Πεμ 18 Φεβ 2010, 10:21:48
Θέμα δημοσίευσης:
απλά μαθηματικά κύριοι...

μαμά 120 άλογα

φίλτρο 10 άλογα
εξάτμιση 20 άλογα
πρόγραμμα 30 άλογα

έφτασες τα 180 άλογα με το ξεκίνα... άνετα βγαίνουν τα 300... βάλε κ από αυτά τα τσιπ που δίνουν στο ebay με 20 λίρες... εγγυημένη απόδοση.

Laughing Laughing Laughing

υγ: αυτός που ξεκίνησε το θρεντ ζήτημα αν έχει δίπλωμα.... Razz
206kwn - Πεμ 18 Φεβ 2010, 10:25:24
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
απλά μαθηματικά κύριοι...

μαμά 120 άλογα

φίλτρο 10 άλογα
εξάτμιση 20 άλογα
πρόγραμμα 30 άλογα

έφτασες τα 180 άλογα με το ξεκίνα... άνετα βγαίνουν τα 300... βάλε κ από αυτά τα τσιπ που δίνουν στο ebay με 20 λίρες... εγγυημένη απόδοση.

ε κανένα εκκεντροφοράκι ακόμα και την βάρεσε την 300ρα πιστεύω Laughing
reselie - Πεμ 18 Φεβ 2010, 10:28:20
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως ειδα ενα τετοιο τσουφ τσουφ μπροστα μου να μπαινει σε μια στροφη με "φλεγομενα" τα μπροστινα λαστιχα και να σκαει πανω στα κατσαβραχα απεναντι Very happy
black7monster - Πεμ 18 Φεβ 2010, 11:20:50
Θέμα δημοσίευσης:
Και θεωρεις οτι φταει το αμαξι???Δεν στριβει γιατι ειναι ο οδηγος κουλος.106 με μπλοκε,αναρτηση,μαμα σασμαν και 28αρα κανει τουμπες στις στροφες.Να λεμε πραγματα που ξερουμε κι οχι οτι εχουμε ακουσει που ελεγε ενας γνωστος της ξαδερφης ενος πελατη της θειας του μηχανικου.
abaleo - Πεμ 18 Φεβ 2010, 11:55:29
Θέμα δημοσίευσης:
να την πετάξω και γω?
αν πας στις στροφές με μετριασμένο γκάζι δεν στρίβεις?
δεν είπαμε να στρίβεις με 300 άλογα, χρησιμοποίησε το 1/3 του στάβλου!!!
black7monster - Πεμ 18 Φεβ 2010, 12:10:29
Θέμα δημοσίευσης:
Αν φοραει μεγαλο turbo δεν εχεις την απαιτηση να στριβει γιατι λαγκαρει,αν το turbo ειναι μικρο το αμαξι γινεται παιχνιδακι στις στροφες....
206kwn - Πεμ 18 Φεβ 2010, 14:51:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι όντως!!! Στρίβει και παραστρίβει.......

........στις 2 πρώτες στροφές....

Μετά θα βγεί η μπιέλα και θα την κάνεις λεβιέ!!!!!
Και η μόνη στροφή που θα κάνει θα είναι πρός το συνεργείο!!!!
black7monster - Πεμ 18 Φεβ 2010, 15:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
Για να το λες εσυ κατι θα ξερεις...σωστα???Εμεις που το εχουμε turbo απο το 2001 και περασαμε απο ολα τα σταδια πεταμε χαρταετο.Βεβαια ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι σεβαστη.
206kwn - Πεμ 18 Φεβ 2010, 15:23:58
Θέμα δημοσίευσης:
1)Άν το έχεις πάνω από 200 άλογα φέρτο στο επόμενο track day, να έρθω κι εγώ και δώστο μου να δεις για πότε γίνεται βίδες!!!!

2)Άν δεν το σπάς καθόλου και οδηγάς σαν ταρίφας τότε λογικό να το έχεις από το 2001..

3)Άν το σπάς σε καθημερινή βάση,το έχεις βάλει σε πίστες,βγάζει πολλά άλογα και το δουλεύεις επί 9 χρόνια έτσι απροβλημάτιστα τότε πρέπει να εισηγηθούμε στο βιβλίο με τα ρεκόρ γκίνες!!!
Giannis307 - Πεμ 18 Φεβ 2010, 15:49:49
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
1)Άν το έχεις πάνω από 200 άλογα φέρτο στο επόμενο track day, να έρθω κι εγώ και δώστο μου να δεις για πότε γίνεται βίδες!!!!

Ρε την παλευεις...?
Περαν αυτου δηλωνες αμεσα οτι εισαι κουλαδι!
Και το αμαξι του παλικαριου μια χαρα δουλευει..!
206kwn - Πεμ 18 Φεβ 2010, 16:06:12
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:

Ρε την παλευεις...?
Περαν αυτου δηλωνες αμεσα οτι εισαι κουλαδι!
Και το αμαξι του παλικαριου μια χαρα δουλευει..!

Μάλλον εσύ δεν την παλέβεις johnie walker Smile
Εσύ αυτό κατάλαβες Question Ότι δηλαδή είμαι κουλάδι Question
Εδώ τα περισσότερα τουρμπάτα-μετατροπές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες δρόμου και θές να μου πείς ότι αυτό αντέχει σε συνθήκες πίστας (που όσο να ναι είναι πιο πιεσμένα τα πράγματα)....

Από μένα μακάρι να δουλεύει καλά γιατί έτσι θα δώσει και ελπίδες και σε μας γιατί βρήκαμε 1 (ένα,one,uno) τουρμπάτο που δουλεύει τόσο καιρό απροβλημάτιστα (θα μου επιτρέψετε να μην το πιστέψω αυτό χωρίς να έχω τίποτα με το παλικάρι και χωρίς να τον ξέρω Wink )

Anyway τι να πώ!! Ίσως και να βρήκαμε τον ψύλο μέσα από τα άχυρα!!

Περιμένω τότε το επόμενο track day για να μπώ έστω και συνοδηγός για τουλάχιστον 5 γύρους καψίματος!!!
black7monster - Πεμ 18 Φεβ 2010, 16:08:49
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:

2)Άν δεν το σπάς καθόλου και οδηγάς σαν ταρίφας τότε λογικό να το έχεις από το 2001..

3)Άν το σπάς σε καθημερινή βάση,το έχεις βάλει σε πίστες,βγάζει πολλά άλογα και το δουλεύεις επί 9 χρόνια έτσι απροβλημάτιστα τότε πρέπει να εισηγηθούμε στο βιβλίο με τα ρεκόρ γκίνες!!!

α)250 τροχο ειναι στο 0,9 και δεν παθαινει τιποτα.
β)http://www.youtube.com/watch?v=0aMszXWWljQ
Σαν καλος ταριφας που ειμαι κανω κοντρουλα με αλλο ταξιτζη...
γ)Με μαμα εντοσθια και με 28αρα δουλεψε για 5 χρονια......μετα ανεβηκαν οι απαιτησεις......!!Το χρησιμοποιοω καθημερινα,θα με βρεις καθε πρωι στον Κηφισσο μποτηλιαρισμενο με το 106,στο super market με αυτο,ταξιδια με αυτο παλι...!!Αααα και που σε,εχει και A/C...

ΥΓ.Το οτι κατι ειναι αγνωστο σε σενα δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.
Αν στο δωσω δεν θα μπορεσεις να πατησεις πανω απο 3 ταχυτητες......στην τριτη θα θες το 166....
volvos - Πεμ 18 Φεβ 2010, 16:21:46
Θέμα δημοσίευσης:
e tote εισαι η περιπτωση του γκινες που λεγε πιο πανω καποιος

γιατι οσα 16βαλβιδα 106-σαξο κλπ δουλεψαν πανω απο 0.5 για πολυ καιρο ειτε ανοιξε ο κορμοσ σα μανιταρι ειτε πηραν τη πλαστικη εισαγωγη στο χερι...

το να κανεις ενα 16αρι 106 να δουλευει σωστα τουρμπισιο θελει τοσα λεφτα που καταντα απλα ανωμαλια

χαρακτηριστικη περιπτωση του ntz που ειχε στοιχισει οσο μερικα εβο ... και χρονους εκανε μεγαρα και δουλευε πολλα χρονια και το πουλησε για πενταροδεκαρες...
drspeed - Πεμ 18 Φεβ 2010, 16:25:45
Θέμα δημοσίευσης:
Θα βγεις μία μέρα κατά Ιούνιο-Ιούλιο μεριά στην Μαραθώνος λίγο μετά το Πικέρμι και θα στηθείς να περιμένεις να περάσει ένα μπλε 106GTI με ιταλικά νούμερα και θα προσπαθήσεις να τον σταματήσεις.
Αυτό το 106 έχει 300+ άλογα και δουλεύει έτσι τουλάχιστον 30.000 χλμ χωρίς να κάνει τσίκ και στρίβει σαν το διάολο. Ετοίμασε και καμία 35.000-40.000€ για να κάνεις και εσύ το ίδιο.
Τόσο του πήγε του παιδιού να το φτιάξει με αρκετή προσωπική εργασία.

Εγώ έχω ξεκινήσει να φτιάξω το παλιό μου polo του 2003 και μέχρι τώρα έχουν φύγει 30.000€ και το πράγματα είναι ακόμα στο γκαράζ εδώ και 1 χρόνο και περιμένουν να βρώ χρόνο για να ασχοληθώ μαζί τους.
Και το 106 αλλά και το δικό μου στην τελική τους μορφή έχουν τόση σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο όσο και οι ντομάτες με τα αγγούρια.

Τέτοιες βελτιώσεις θέλουν πολύ χρήμα, πολλές γνώσεις, πολλές ώρες στο γκαράζ και πάρα μα πάρα πολύ μεράκι
Δέν είναι για τον καθένα που απλά θέλει ένα δυνατό αμάξι.
Αυτός και εγώ είχαμε λεφτά για "πέταμα" και αποφασίσαμε να κάνουμε την κ@ύλα μας.

Όλα γίνονται αρκεί να έχεις το χρήμα τον χρόνο και την όρεξη
206kwn - Πεμ 18 Φεβ 2010, 16:27:54
Θέμα δημοσίευσης:
black7monster έγραψε:
α)250 τροχο ειναι στο 0,9 και δεν παθαινει τιποτα.....

Ομολογουμένως αυτό το έχω ακούσει άπειρες φορές Wink
Και εδώ Πάτρα.....Αλλά τα κατά-καιρούς τουρμπάκια για ένα περίεργο λόγο πάνω από 6μηνο δεν κυκλοφοράνε!!!! Και τσουπ...Πάλι ατμοσφαιρικά!!!
Είπα-Δεν σε ξέρω,δεν έχω κάτι μαζί σου αλλα αυτό θα μου επιτρέψεις να το πιστέψω σε όσο βαθμό θέλω εγώ!!!! Wink

black7monster έγραψε:
β)http://www.youtube.com/watch?v=0aMszXWWljQ
Σαν καλος ταριφας που ειμαι κανω κοντρουλα με αλλο ταξιτζη........

Συγχαρητήρια αλλά αυτό είναι 1 άνοιγμα Wink Δεν είναι καθημερινό σκίσιμο Wink

black7monster έγραψε:
γ)Με μαμα εντοσθια και με 28αρα δουλεψε για 5 χρονια......μετα ανεβηκαν οι απαιτησεις......!!Το χρησιμοποιοω καθημερινα,θα με βρεις καθε πρωι στον Κηφισσο μποτηλιαρισμενο με το 106,στο super market με αυτο,ταξιδια με αυτο παλι...!!Αααα και που σε,εχει και A/C...

και μάγκας είσαι Wink

black7monster έγραψε:
ΥΓ.Το οτι κατι ειναι αγνωστο σε σενα δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει..

Σωστός,είπαμε...Βρήκαμε τον ψύλο στα άχυρα!!!

black7monster έγραψε:
Αν στο δωσω δεν θα μπορεσεις να πατησεις πανω απο ταχυτητες......στην τριτη θα θες το 166....

Έχω οδηγήσει και πολύ πιο γρήγορα και αξιόλογα μηχανήματα πίστεψέ με Wink
black7monster - Πεμ 18 Φεβ 2010, 16:31:24
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
e tote εισαι η περιπτωση του γκινες που λεγε πιο πανω καποιος

γιατι οσα 16βαλβιδα 106-σαξο κλπ δουλεψαν πανω απο 0.5 για πολυ καιρο ειτε ανοιξε ο κορμοσ σα μανιταρι ειτε πηραν τη πλαστικη εισαγωγη στο χερι...

το να κανεις ενα 16αρι 106 να δουλευει σωστα τουρμπισιο θελει τοσα λεφτα που καταντα απλα ανωμαλια

χαρακτηριστικη περιπτωση του ntz που ειχε στοιχισει οσο μερικα εβο ... και χρονους εκανε μεγαρα και δουλευε πολλα χρονια και το πουλησε για πενταροδεκαρες...

Για το πρωτο που λες δεν ειμαι για το γκινες φιλε,200 αλογακια στο 1 bar και λογικη χρηση αλλα καθημερινη και δεν επαθε τιποτα,.Την εισαγωγη την εχω ακομα,μπορω να στην χαρισω...τον κορμο τον φοραω ακομα...
Για το δευτερο που λες ειναι αλλη κουβεντα,ασχετο τελειως.Οπως την βρισκει ο καθενας.Αλλοι τα τρωνε στον τζογο,αλλοι τα κρατανε μηπως και γεννησουν και αλλοι τα χωνουν στα αυτικινητα....
stamatis_vts - Πεμ 18 Φεβ 2010, 16:31:29
Θέμα δημοσίευσης:
στο καρ πουλιεται ενα μοτερ με 370 αλογα... εσυ θα εισαι ο 4ος ιδιοκτητης
ειναι οτι απεμεινε απο ενα 106 ραλι που αγορασε ενα χωραφι σε εναν παραλιακο δημο... Crying or Very sad
black7monster - Πεμ 18 Φεβ 2010, 16:34:54
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα και κακως ασχοληθηκα,δεν εχω κατι να κερδισω απο ολο αυτο,απλα καταθετω τις εμπειριες μου,οχι φαντασιωσεις....και εισπρατω ειρωνια!!!!
Δεν τρεχει τιποτα,εσεις ξερετε καλυτερα... Wink
Jim207GT - Πεμ 18 Φεβ 2010, 16:48:38
Θέμα δημοσίευσης:
black7monster έγραψε:
Τελικα και κακως ασχοληθηκα,δεν εχω κατι να κερδισω απο ολο αυτο,απλα καταθετω τις εμπειριες μου,οχι φαντασιωσεις....και εισπρατω ειρωνια!!!!
Δεν τρεχει τιποτα,εσεις ξερετε καλυτερα... Wink

Μην χαλιέσαι φίλε Δημήτρη, είπαμε έχεις κάτι μοναδικό και σπάνιο, λογικό ο καθένας να είναι δύσπιστος, ειδικά άμα είναι της "πιάτσας" και γνωρίζει τις τύχες αρκετών τουρμπο-μετατροπών σε saxoραλλα. Το ότι είσαι η εξαίρεση απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα......Και γώ έκανα 180.000χλμ με το ραλλάκι μου και ούτε λάμπα δεν του είχα αλλάξει, αλλά ο πιτσηρικάς που το πήρε το σπασε στο 2μηνο Wink
black7monster - Πεμ 18 Φεβ 2010, 17:12:09
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν χαλιεμαι Δημητρη,απλα αυτα που λεω ειναι βγαλμενα μεσα απο τα 10 χρονια που εχω το 106 και πιστεψε με του εχω κανει παρα πολλα,βιωματα και αληθειες ειναι ολα.Ο καθενας μπορει να αμφισβητει και δικαιωμα του αλλα οταν καποιος ζει καθημερινα τα αντιθετα απο οσα μερικοι υποστηριζουν τι γινεται?Απλα υπερισχυουν οι πολλοι.
Το θεμα μας δεν ειναι το δικο μου αμαξι αλλα η συμπεριφορα των τουρμπισμενων 106 στο στριψιμο και η κουβεντα πηγε αλλου.Εγω την αποψη μου ειπα οτι στριβουν και μαλιστα μια χαρα,αλλοι υποστηριζουν το αντιθετο.
Αληθεια οταν μπει το παιδι που ξεκινησε το τοπικ τι συμπερασμα θα βγαλει???
formulagloria - Πεμ 18 Φεβ 2010, 19:21:09
Θέμα δημοσίευσης:
Με 25.000Ευρώ αγοράζεις μεταχειρισμένη Φορμουλα και με 40.000 καινούργια.. Wink
Με 3.000Ευρώ αγοράζεις κάρτ και μαθαίνεις να οδηγείς ολοκληρωτικά.. Wink

Προσωπικά δεν βρίσκω νόημα "οδηγικό" να ξοδέψω τόσα λεφτά
για ένα τούρμπο 106 το οποίο δεν θα μου προσφέρει σημαντικά οδηγικά..

Περισσότερο θα ευχαριστηθείς ένα όχημα που τα 150 τα 200 ή τα 300 άλογα
τα σηκώνει και με το παραπάνω..!!

Μόνο "εγωιστικά" μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, με την έννοια
ότι θα περνάς ότι κινείται και θα χαίρεσαι, μέχρι να σε κόψει καμια γιαγιά με
τα ψώνια από το σούπερμάρκετ...και το κάνεις ακορντεόν...
MEMsound - Πεμ 18 Φεβ 2010, 20:39:50
μου αρεσει οτι το εχετε παρει πολυ στα σοβαρα ολο το θεμα
και μαλλον εχετε ξεχασει το πρωτο ποστ:

vagos222 έγραψε:
...Αυτό που θα ήθελα είναι να το κάνω 300-360 Hp , να κάνει 0-100 σε 5-6s , και να κρατάει τρένο στις στροφές ....

ισως να φταιει ο τροπος γραφης και το "βαθυτερο" νοημα να ειναι διαφορετικο... ΑΛΛΑ για εμενα απο την αρχη το πραγμα μου δειχνει από λιγο εως παααααρα πολυ "ρηχη" προσεγγιση του θεματος "βελτιωση"...

λες και υπαρχει ετοιμη συνταγη απο καποιον "τσελεμεντε" βελτιώσεων για κάτι τοσο extreme, που θα κρατησει σημειώσεις σε μπλοκακι και θα πάει για ψωνια...

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ρε σεις αυτο με το ΤΕΡΑΣ που εχει φτιαξει πχ ο αμαλιαδα ή ακομα και το πιο "μινι" 8ν τερατακι του μπλακμονστερ που και οι 2 φαινεται να χουν φαει καμποσα χρονια πάνω στο θεμα?????

μηπως τα χετε ολα λιγο ανακατεψει???
formulagloria - Πεμ 18 Φεβ 2010, 21:59:01
Θέμα δημοσίευσης:
..αν θες να ειναι 571 άλογα να κανει 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα και να κρατάει
τρένο στις στροφές...(και να χωράει και το παιδί με το σκύλο πίσω)...

δώσε 106.900 EΥΡΏ και πάρε ένα audi RS6... Wink

...αφού λέμε "απίθανα" πράγματα τουλάχιστον να πώ κάτι που
υπάρχει και μια περίπτωση να γίνει αν έχεις τα λεφτά... Very happy
106 T16 - Παρ 19 Φεβ 2010, 00:29:38
vagos222 έγραψε:
Καλησπέρα σας.
Ευχαριστώ.

Κοίτα το θέμα ξέφυγε λίγο...Με 300-360 άλογα παιρνάς σε ένα αλλό στάδιο που χρειάζεσαι αρκετά πράγματα και χρήματα και το αμάξι ίσως δεν θα είναι ιδιαιτερα φιλικό και έυκολο στις στροφές.Το ιδανικότερο εαν θέλεις κατα την γνώμη μου είναι γύρω στα 200 άλογα τροχό,χωρίς προβλήματα(σαζμάν) και που θα είναι σε όλες τις στροφές (rpm)φιλικό για καθημερινό αυτοκίνητο χωρίς να χαλάσεις πολλά λεφτά.Α και το σημαντικότερο...μπορεί και στρίβει ώστε να το ευχαριστηθείς Smile
alekoukos106 - Παρ 19 Φεβ 2010, 04:36:40
106 T16 έγραψε:
vagos222 έγραψε:
Καλησπέρα σας.
Ευχαριστώ.

Κοίτα το θέμα ξέφυγε λίγο...Με 300-360 άλογα παιρνάς σε ένα αλλό στάδιο που χρειάζεσαι αρκετά πράγματα και χρήματα και το αμάξι ίσως δεν θα είναι ιδιαιτερα φιλικό και έυκολο στις στροφές.Το ιδανικότερο εαν θέλεις κατα την γνώμη μου είναι γύρω στα 200 άλογα τροχό,χωρίς προβλήματα(σαζμάν) και που θα είναι σε όλες τις στροφές (rpm)φιλικό για καθημερινό αυτοκίνητο χωρίς να χαλάσεις πολλά λεφτά.Α και το σημαντικότερο...μπορεί και στρίβει ώστε να το ευχαριστηθείς Smile

κι αυτο που λες το ιδιο σεναριο επιστημονικης φαντασιας ειναι...με 200 αλογα τροχο θες σασμαν και αναρτηση για να το κρατησουν στο δρομο που να στοιχιζουν τουλαχιστον 10000 ευρω...
106 T16 - Παρ 19 Φεβ 2010, 08:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
Α καλα... Rolling eyes
Pughell - Παρ 19 Φεβ 2010, 08:48:10
Θέμα δημοσίευσης:
Τοπικο Saxo παντως με ρουλεμανατη 28αρα,σωστη αναρτηση και 8αρια Toyo,δεεεν εστριβε...
Με τον σωστο ορισμο του στριψιματος,οχι απλως να αλλαζει κατευθυνση.

Επισης αλλο παιδι με turbακι ακομα χαμηλοτερης ιπποδυναμης και αναλογου στησιματος(σοβαρο ατομο,οχι 18χρονο),ελεγε οτι θελει πολυ σεβασμο στο γκαζι για να στριψεις σωστα και οτι σε καμια περιπτωση δεν ειναι ο ορισμος του στριψιματος στα "σφιχτα" κομματια.
Στα "πατημενα" βελτιωνοταν σημαντικα το πραγμα λογο ροπης...

Τα προαναφερομενα αυτοκινητα,καπου στα 300 το πρωτο και καπου στα 250 το δευτερο.
Η ωμη αληθεια παντως ειναι οτι απο τα 200 αλογα και πανω,το στριψιμο του 106/Saxo αλλαζει ριζικα προς το χειροτερο θυμιζοντας περισσοτερο γερμανοισπανικες κατασκευες παρα ατοφιες γαλλικες,πραγμα πολυ λογικο βεβαια...
Steve - Παρ 19 Φεβ 2010, 09:23:50
alekoukos106 έγραψε:
κι αυτο που λες το ιδιο σεναριο επιστημονικης φαντασιας ειναι...με 200 αλογα τροχο θες σασμαν και αναρτηση για να το κρατησουν στο δρομο που να στοιχιζουν τουλαχιστον 10000 ευρω...
baftomle kai petato
Giannis307 - Παρ 19 Φεβ 2010, 10:14:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ως προς την ταριφικη οδηγηση....και 1.4 8V να εχεις επιβαλεται πλεον με το κοστος της βενζινης να οδηγας σαν ταριφας....ποσο μαλλον αν εχεις και δυναμη......Το στριψιμο ειναι κατι το υποκειμενικο παιδια....και σχετικο με το ποσο ξερει ο αλλος τις ικανοτητες του και το αυτοκινητο του....απο κει ακαι περα ποοοοοοοσα μαμα σαξοραλα εχουν γινει τροπετο επειδη "δεν εστριψαν ποτε"?Αρα δεν εχει να κανει με την ποσοτητα αλλα με την ποιοτητα και ο νοων νωητο!

Απο κει και περα καθαρα απο περιεργεια κυριε 206kwn τι εχετε οδηγησει και εχετε ως μετρο συγκρισης?Μιας και το ανεφερες ποιο πανω.....για πες....
Steve - Παρ 19 Φεβ 2010, 12:37:16
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Απο κει και περα καθαρα απο περιεργεια κυριε 206kwn τι εχετε οδηγησει και εχετε ως μετρο συγκρισης?Μιας και το ανεφερες ποιο πανω.....για πες....
Την Veyron μου
greenpug106 - Παρ 19 Φεβ 2010, 13:50:42
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.youtube.com/watch?v=eMC7NwTayY8

279 ίππους τροχό λέει

206kwn - Παρ 19 Φεβ 2010, 15:51:00
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:

Τώρα τί να κάτσω να σου πώ ρε μλκ Question Τη στιγμή που είμαστε οφτόπικ, δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο αυτή η ειρωνία σε μένα (τη στιγμή που όλοι έχουν την ίδια άποψη με μένα), εγώ δέν σου μίλησα και δεν είσαι δικηγόρος του παιδιού στο οποίο αναφέρομαι βρές μου 1 μόνο λόγο να κάτσω να ασχοληθώ μαζί σου....Αλήθεια....1 μόνο.....

Steve έγραψε:
Την Veyron μου

Την επόμενη φορά να κατέβεις Πάτρα με το zonda ή με τη reventon που έχεις στο γκαράζ σου γιατί η veyron δεν μου άρεσε Laughing Laughing
Pughell - Παρ 19 Φεβ 2010, 15:55:02
Θέμα δημοσίευσης:
greenpug106 έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=eMC7NwTayY8

279 ίππους τροχό λέει

Αμα αλλαξει πλευρο,πες του οτι θα παρει αλλους 10 Κωτσο... Cool
280 τροχο με την πλαστικη εισαγωγη,τοτε και εγω εχω παντρευτει την Claudia Schiffer...
alekoukos106 - Παρ 19 Φεβ 2010, 17:59:14
Θέμα δημοσίευσης:
106 T16 έγραψε:
Α καλα... Rolling eyes

τι δεν καταλαβες?????
Tzive - Παρ 19 Φεβ 2010, 18:09:06
Θέμα δημοσίευσης:
mikerrgp έγραψε:

φιλικα παντα

ναι αλλά αυτο είναι 300+ στο 0.5 όχι στο 1.2...
Tzive - Παρ 19 Φεβ 2010, 18:15:18
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
Ναι όντως!!! Στρίβει και παραστρίβει.......

........στις 2 πρώτες στροφές....

Μετά θα βγεί η μπιέλα και θα την κάνεις λεβιέ!!!!!
Και η μόνη στροφή που θα κάνει θα είναι πρός το συνεργείο!!!!

Γιατι φίλε μου είσαι τόσο εριστικός ;;; θες να σου φέρω έγω ενα saxo με 3-4 πραγματάκια... μια 28rs πιστόνια μπίελες και ενα @ρχιδ@το bacci σε ΜΑ σαζμανάκι...γύρω στα 270-280 παίζει το συγκριμένο και σε πληροφορώ ΣΤΡΙΒΕΙ !!!
Tzive - Παρ 19 Φεβ 2010, 18:16:50
alekoukos106 έγραψε:
με 200 αλογα τροχο θες σασμαν και αναρτηση για να το κρατησουν στο δρομο που να στοιχιζουν τουλαχιστον 10000 ευρω...

Μια KW Variant III με 1.500€ είναι υπερΑΡΚΕΤΗ...επίσης με 2.000€ πέρνεις ότι 4-pot kit θες...τώρα εσύ πως το 3.000-3.500€ το έκανες 10.000 τουλάχιστον...
black7monster - Παρ 19 Φεβ 2010, 18:42:07
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομιζω οτι χρειαζεται αλλαγη σασμαν για να αντεξει το 106 200ps τροχο.Απο αναρτησεις βρωμαει ο τοπος........!!Οσο για φρενα η μαμα Peugeot φροντισε για μας.......406 v6.
black7monster - Παρ 19 Φεβ 2010, 18:45:09
Tzive έγραψε:
alekoukos106 έγραψε:
με 200 αλογα τροχο θες σασμαν και αναρτηση για να το κρατησουν στο δρομο που να στοιχιζουν τουλαχιστον 10000 ευρω...

Μια KW Variant III με 1.500€ είναι υπερΑΡΚΕΤΗ...επίσης με 2.000€ πέρνεις ότι 4-pot kit θες...τώρα εσύ πως το 3.000-3.500€ το έκανες 10.000 τουλάχιστον...

Kατι μου θυμιζει η υπογραφη σου....
Tzive - Παρ 19 Φεβ 2010, 19:42:52
black7monster έγραψε:
Kατι μου θυμιζει η υπογραφη σου....
Rolling eyes
vagos222 - Παρ 19 Φεβ 2010, 20:02:48
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον..από ότι διαβάζω εδώ.... αυτό που θέλω μάλλον δεν γίνετε...Οπότε λέω να το βελτιώσω ατμοσφαιρικά για τα 200ps στον τροχό για αρχή και στη συνέχεια άμα δώ ότι δεν μου φτάνουν θα το ξανα-δω το θέμα και για παραπάνω...
Το θέμα είναι τι αξίζει περισσότερο?ατμοσφαιρικά άλογα ή turbo?
Ξέρει κανείς πόσο θα κοστίσει περίπου το καθένα?
Θέλω όμως τα 200ps να είναι αξιόπιστα!!!Να μην πάρω κανα μοτέρ στο χέρι.. και να μην είμαι κάθε 3μηνο στο συνεργεία για επισκευές ect..
stamatis_vts - Παρ 19 Φεβ 2010, 21:28:52
Θέμα δημοσίευσης:
συγνωμη ρε φιλε, αλλα εχεις οδηγησει κατι υποδιεστερο,δλδ με λιγοτερα αλογα, και δεν σου εκανε;;;
καντο γυρω στα 160 αλογα και θα εισαι αψογος...
οι περισοτεροι ειμαστε υπερ της ατμοσφαιρας στα σαξοραλλα...
formulagloria - Παρ 19 Φεβ 2010, 21:53:06
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν εγώ θα ήθελα να μας πεις δυο τρία πράγματα για τα αυτοκίνητα
που είχες στο παρελθόν..??τι μάρκα ήταν και τι ιπποδυνάμεις είχαν..??

Από εκεί και πέρα θα σου πρότεινα αν πράγματι έχεις 106 rallye να
αρχίσεις να το φτιάχνεις σιγά σιγά και με μεθοδικότητα..,ξεκινα με
ένα πρωτο σταδιο, μετά από κάμποσο καιρό ένα δεύτερο και βλέπεις.. Wink

Με αυτόν τον τρόπο θα ελέγχεις καλυτερα και τις αντιδράσεις του
αυτοκινήτου, οπότε θα ξέρεις τι χρειάζεται και πού, θα μάθεις να το
οδηγείς καθώς αυξάνονται οι δυνατότητες του και πάνω απόλα δεν θα
κάνεις βιαστικές κινήσεις και πολυέξοδες.. Rolling eyes

(εδώ ένα φρένο αλλάζεις και το αμάξι κάνει αλλοπρόσαλλα
πράγματα και εσύ μιλάς για τούρμπο απευθείας)..

Εντομεταξύ αυτό το 200 άλογα τροχό που το έχετε δει εσείς σε
""ατμοσφαιρικό"" 106....??
bagosgt - Παρ 19 Φεβ 2010, 21:56:58
Θέμα δημοσίευσης:
vagos222 έγραψε:
Λοιπον..από ότι διαβάζω εδώ.... αυτό που θέλω μάλλον δεν γίνετε...Οπότε λέω να το βελτιώσω ατμοσφαιρικά για τα 200ps στον τροχό για αρχή και στη συνέχεια άμα δώ ότι δεν μου φτάνουν θα το ξανα-δω το θέμα και για παραπάνω...
Το θέμα είναι τι αξίζει περισσότερο?ατμοσφαιρικά άλογα ή turbo?
Ξέρει κανείς πόσο θα κοστίσει περίπου το καθένα?
Θέλω όμως τα 200ps να είναι αξιόπιστα!!!Να μην πάρω κανα μοτέρ στο χέρι.. και να μην είμαι κάθε 3μηνο στο συνεργεία για επισκευές ect..

Shocked Shocked μαλλον δε στα εχουν πει καλα.200 τροχο ατμοσφαιρικα απλα δεν υπαρχουν.στην καλυτερη περιπτωση να παρει στα 195 στροφαλο κ αυτα με τετραπεταλουδο.εχουμε κ ενα τετοιο αοτμοσφαιρικο,μονοπεταλουδο μεν αλλα υπερκυβισμενο σε 1800+ κυβικα για να βγαλει τετοια αλογα.αυτα που λες δεν υπαρχουν η πολυ δυσκολα θα το φτιαξει καποιος που δεν εχει ξανασχοληθει η που ξεκιναει τωρα να ασχολειται.οποτε για να μη σου φαει κανενας "μαστορας" τα λεφτα κ σου κανει το αμαξακι σου "μπρικι" καλυτερα να βρεις κ καποιον που ξερει κ αχολειτε,για να σε συμβουλεψει κ να σε βοηθησει στη βελτιωση σου,κ οχι να βαζεις οτι σου λενε κ να πετας τα λεφτα σου τζαμπα Wink
volvos - Σαβ 20 Φεβ 2010, 01:15:14
Θέμα δημοσίευσης:
re τι μαθαινουμε....

παιρνεις ενα ραλλακι το τουρμπιζεις στα 200+++ αλογα

βαζεις μια αναρτηση και ενα τετραπιστονο και εισαι ετοιμος για πιστα...

πολυ μαλ**ας αυτος ο ntz που εφαγε τοσα λεφτα για να καταφερει να κανει λιγο κατω απο 12 μεγαρα με ενα τετοιο...

οι ψαγμενες γεωμετριες τα μπλοκε τα 15αρια σεμι ραβδοι κλπ ολα περιττα.
και το ΜΑ ειναι τερας αντοχης δε το συζηταμε. τα μπρουτζινα τα γραναζια του δε μασανε στη ροπη....ρε τι μαθαινουμε...

μηπως να πατε σε κανα αλλο φορουμ να βρειτε κανα γιδι να αρμεξετε?
black7monster - Σαβ 20 Φεβ 2010, 02:25:14
Αυτα που αναφερεις δεν θα τα βαλεις μονος σου αλλα σε καποιον επαγγελματια,πχ την αναρτηση ας πουμε σε εκεινο το μαγαζακι στην αχαρνων,ξερεις εκεινο το μικρο...και πιστεψε με μπορει να στο κανει να στριβει(τυχαια αναφορα) Wink .Δεν ξερω αν θα ειναι καταλληλο για πιστα,πραγμα που το παιδι δεν ανεφερε στο αρχικο ποστ του αλλα εσεις βαλατε στην κουβεντα για δικους σας λογους αλλα σε κλειστα κομματια θα ειναι καλο.
Τον ntz δεν τον ξερω αλλα το οτι εχωσε χρημα δεν σημαινει οτι ολοι οι υπολοιποι ειμαστε αχρηστοι και αυτος ειναι η σημαια των turbo και τον κανατε ευαγγελιο....
Οσο για τα υπολοιπα που λες περιττα δεν ειναι για την πιστα.......που κανεις δεν ανεφερε...
Παμε και στο τελευταιο.
Το οτι δεν συμφωνεις δεν σου δεινει το δικαιωμα να προσβαλεις τον αλλο με τετοιο τροπο.Αν το θεωρεις τσιφλικι σου το forum να το πεις ανοιχτα να το ξερουμε.Στην εγγραφη νεων μελων βαλε υποσημιωση οτι γινονται δεκτοι μονο οσοι εχουν την ιδια αποψη με σενα και θα ποσταρουν αυτα που σου αρεσουν.Δεν βγηκα να σου το παιξω εξυπνος,την αποψη μου λεω για τα γραφομενα σου σε αναλογο υφος.Και να φανταστεις οτι ολα ξεκινησαν γιατι μερικοι ειπαν την γνωμη τους την οποια σχηματισαν απο προσωπικες εμπειριες και βιωματα,αλλα ξεχασα, δεν εχουμε ξοδεψει αρκετα οπως ο ntz....
Με αγανακτηση,
Δημητρης Νικος.
alekoukos106 - Σαβ 20 Φεβ 2010, 03:01:58
Tzive έγραψε:
alekoukos106 έγραψε:

ξεχνας και το σασμαν,το μπλοκε,τα ημιαξονια που θα την ακουνε κτλ κτλ...και την τιμη χονδρικα την ειπα Wink
Pughell - Σαβ 20 Φεβ 2010, 08:38:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ο NTZ εκτος απο τα απειρα χρηματα που εχωσε στο τουρμπακι του,εχει και ενα αγωνιστικο Α6 το οποιο το τρεχει κανονικα αραια και που.
Οποτε αν μη τι αλλο,εχει μετρο συγκρισης για το αν κατι στριβει(εστω και με συμβιβασμους) ενω καποιο αλλο οχι. Wink

Απο εκει και περα,το κλειστο στροφιλικι με τα 200 αλογα ειναι "καπως" ρε Δημητρη και ενταξει,δεν θελω να σε πω ψευτηή εντελως ασχετο με στριψιμο καθως ο καθενας διαμορφωνει την αποψη του και εχει αναλογα χερια για το αμαξι που στηνει,το θεμα ομως ειναι οτι οι 3 στους 5 συνειδητοποιημενους που τουρμπισαν,κανενας δεν ειπε οτι στριβει,ιδιαιτερα μαλιστα και σε "σφιχτα" κομματια.
Οποτε αν το δεις σαν πλειοψηφια αποψεων ή σαν κοινη λογικη προσθιοκινητου με 200+ αλογα,τοτε οι πιθανοτητες να στριψει ενα 106 των 200 αλογων σε μια διαδρομη οπως ο Κουβαράς,ειναι οχι απλως λιγες αλλα ελαχιστες... Sad

Και μην μου πεις οτι ειναι θεμα ρυθμισης αναρτησης,εδω ατμοσφαιρικα αγωνιστικα των 170 αλογων δεν μπορουν να στριψουν κυριολεκτικα γρηγορα σε σφιχτα κομματια παρα την υπαρξη αναλογων ελαστικων(καμια σχεση με τα "ψευτικα" 8αρια,κλπ),μπλοκε,αναλογης καροτσας(λογο cage),σχεσεων στο σασμαν,κλπ,κλπ...
volvos - Σαβ 20 Φεβ 2010, 12:12:11
Θέμα δημοσίευσης:
οταν 106 αγωνιστικα των 30000++ευρω με βια 190 ατμοσφαρικα αλογα
παλεουν με προφλεξ ξεχειλωμενα μετατροχια ραλλιτζιδικα λαστιχα και απιστευτα στησιματα να βγαλουν τα αλογα αυτα στο δρομο και να στριψουν και ερχεσαι εσυ και μας λες οτι το δικο σου τουμπισιο και με μεγαλη τουρμπινα για να μη ξεσπα αποτομα στριβει απλα δε το εχεις...

και αν το εχεις δε θα φανει αν μπηκες με 3η σπασμενη στα λιμανακια .

υ.γ για το φιλο που ανοιξε το τοπικ να του δωσω το τηλεφωνο ενος κακομοιρη ηχιεα που ηξερα απο τα μελισια. ειχε ενα σιερα 2.5 οβερ
το οποιο και καλα εβγαζε 440τροχο το 98 και πηγαιναμε εκθεση αυτοκινητου εβλεπε τη 911 τουρμπο και κοιταγε σκεφτικος και ελεγε '' μα να δωσεις τοσα λεφτα και να εισαι πιο αργος απο το σιερα''
ακομα με το σιερα ειναι ο καραμητρος και πλεον γελλαει και η κοτα στη διπλανη πορτα με το μερτσεντες με τη καταντια του ....γιατι ειναι καταντια να εχεις κοντραμαξο 2 δεκαετιων πριν και να το παιζεις και μαγκας.
SnakeMJK - Σαβ 20 Φεβ 2010, 13:28:51
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
οταν 106 αγωνιστικα των 30000++ευρω με βια 190 ατμοσφαρικα αλογα
παλεουν με προφλεξ ξεχειλωμενα μετατροχια ραλλιτζιδικα λαστιχα και απιστευτα στησιματα να βγαλουν τα αλογα αυτα στο δρομο και να στριψουν και ερχεσαι εσυ και μας λες οτι το δικο σου τουμπισιο και με μεγαλη τουρμπινα για να μη ξεσπα αποτομα στριβει απλα δε το εχεις...

και αν το εχεις δε θα φανει αν μπηκες με 3η σπασμενη στα λιμανακια .

υ.γ για το φιλο που ανοιξε το τοπικ να του δωσω το τηλεφωνο ενος κακομοιρη ηχιεα που ηξερα απο τα μελισια. ειχε ενα σιερα 2.5 οβερ
το οποιο και καλα εβγαζε 440τροχο το 98 και πηγαιναμε εκθεση αυτοκινητου εβλεπε τη 911 τουρμπο και κοιταγε σκεφτικος και ελεγε '' μα να δωσεις τοσα λεφτα και να εισαι πιο αργος απο το σιερα''
ακομα με το σιερα ειναι ο καραμητρος και πλεον γελλαει και η κοτα στη διπλανη πορτα με το μερτσεντες με τη καταντια του ....γιατι ειναι καταντια να εχεις κοντραμαξο 2 δεκαετιων πριν και να το παιζεις και μαγκας.

+1368!! Cool
black7monster - Σαβ 20 Φεβ 2010, 14:47:41
Θέμα δημοσίευσης:
black7monster έγραψε:
Αν φοραει μεγαλο turbo δεν εχεις την απαιτηση να στριβει γιατι λαγκαρει,αν το turbo ειναι μικρο το αμαξι γινεται παιχνιδακι στις στροφες....

Εγω ειπα αυτο....,εσυ που τα ειδες αυτα που λες??1ο Φαουλ. Wink
Οσο για το φιλο σου και τον καθενα σαν και αυτον,και γω μαζι,ολα ειναι θεμα επιλογων και γουστων.Ο ανθρωπος και ο χαρακτηρας δεν γινεται ουτε απο τα αμαξι ουτε απο τα λεφτα.2ο φαουλ...
vagos222 - Σαβ 20 Φεβ 2010, 14:52:26
Θέμα δημοσίευσης:
Από ότι κατάλαβα καλύτερα να αρχίσω με μία πολύ πολύ καλή ατμοσφαιρική βελτίωση και στη συνέχεια αν δώ ότι θέλω και άλλο ξαναβλέπουμε την εκδοχή του turbo...
Οπότε τι κάνω?Να πάω για ένα 4πετάλουδο+έκκεντρα+πιστόνια+μπιέλες+μεγαλύτερα μπεκ+αντλία+ecu+ροική στο καπάκι..+ τι άλλο θα χρειαστώ για να βγάλω και άλλη ατμοσφαιρική αλλά παράλληλα αξιόπιστη δύναμη στο μοτέρ?
Μπορείς κάποιος να με καθοδηγήσει τι να αλλάξω ακριβώς και τι να βάλω...Με ένα φίλο που ασχολείτε και συζητάμε μου είπε τα παραπάνω...Θα χρειαστώ κάτι ακόμα?
Ρωτάω για να μην πάω εντελως στα τυφλά και μου που-αλλάξουν ότι να ναι απλά για να πάρουν τα λεφτά μου....Όπως σχεδόν παντού βλέπω ότι άμα σε καταλάβουν ότι δεν ξέρεις ακριβώς τι θες αρχίζουν να σου πλασάρουν διάφορα...
Οπότε τι ακριβώς θα χρειαστώ και πόσο περίπου κοστίζει το καθένα για να έχω μία πολύ καλή ατμοσφαιρική βελτίωση...(και αξιόπιστη..)
θα ήθελα ακόμα να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας.
black7monster - Σαβ 20 Φεβ 2010, 14:59:43
Θέμα δημοσίευσης:
Το καλυτερο ειναι αυτο που ειπε καποιο παιδι πιο πριν,ξεκινα και ανεβαινε σταδια προοδευτικα,μην πας κατευθειαν στα ακρα.Κανε και καμια βολτα με καποιο αντιστοιχα βελτιωμενο 106 και δες αν ειναι αυτο που ψαχνεις.
Pughell - Σαβ 20 Φεβ 2010, 15:15:21
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που ειπε ο Μητσος...
Με το νμ φτιαχνεις φανταστικα σεναρια τυπου F1 δεν βγαζει πουθενα.
Πηγαινε στην λεσχη,κανε μια βολτα με 1-2-3 αυτοκινητα που θα βρεις και βγαλε συμπερασμα.\Απλα προσεχε,η ευθεια ειναι ευκολη,οι στροφες δυσκολες και η αξιοπιστια παντα σχετικη.
SnakeMJK - Σαβ 20 Φεβ 2010, 15:17:26
Θέμα δημοσίευσης:
vago να μας έλεγες κ πόσα φράγκα είσαι διατεθειμένος να ρίξεις για βελτίωση; γιατί με όλα αυτά που λες ανεβαίνει πολύ το κασέ..
bab2112 - Σαβ 20 Φεβ 2010, 19:59:53
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα μαλλον γερναω κ σαν τους βετερανους τερματοφυλακες που πρωτα προστατευουν τα πλευρα τους κ μετα την εστια τα βλεπω λιγο επικινδυνα τα πραγματα.
επειδη ομως οι αριθμοι δεν εμπεριεχουν το υποκειμενικο στοιχειο του γηρατος, ενα ραλλυ με 135+- αλογα εχει αναλογια κιλων ανα ιππο 7.
ενα με πχ 180 αλογα εχει 5.2 περιπου!!!!
ενα με 250 εχει 3.8!!!
formulagloria - Σαβ 20 Φεβ 2010, 21:08:06
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Το καλυτερο ειναι αυτο που ειπε καποιο παιδι πιο πριν,ξεκινα και ανεβαινε σταδια προοδευτικα,μην πας κατευθειαν στα ακρα.Κανε και καμια βολτα με καποιο αντιστοιχα βελτιωμενο 106 και δες αν ειναι αυτο που ψαχνεις.

Εγώ ήμουν αυτός... Wink

..και θυμήσου εγώ "στείνω" κάρτ κυρίως και Φόρμουλες καμια φορά..
κάτι ξέρω για αλλαγές σε σεταρίσματα υψηλών ιπποδυνάμεων.. Wink

..αλλο από τα 120hp στα 135hp και ΑΛΛΟ από τα 135hp στα 180hp..! Laughing
black7monster - Σαβ 20 Φεβ 2010, 22:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
Μα δεν ειπε κανεις κατι παραλογο,ΟΥΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙς ΣΟΥ,απλα οτι μπορεις να ευχαριστηθεις και το τουρμπακι στις στροφες και αρχισε ο ενας τα "σιγα,μπα,θα αγορασεις χωραφι,θα κολλησεις στον τοιχο"και τα λοιπα.Δεν ειπε κανεις οτι το turbo σκοτωνει στην πιστα,απλα οτι γινεται καλο παιχνιδακι στα κλειστα κομματια στο δρομο.Αμφιβαλω αν εστω οι μισοι απο αυτους εχουν κατσει εστω 10 λεπτα πισω απο το τιμονι 106Τ.Εγω μιλαω παντα εμπειρικα και μονο...
Pughell - Κυρ 21 Φεβ 2010, 02:16:28
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα,η αληθεια ειναι οτι οντως θα κολλησεις στον τοιχο αν πας να κανεις με τουρμπατο των 200+ αλογων αυτο που κανεις με ατμοσφαιρικο των 150... Sad
Αυτα και με εμπρακτες εμπειριες,οχι μονον θεωρητικες.
vagos222 - Κυρ 21 Φεβ 2010, 19:03:40
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον με ένα μηχανικό που πήρα τηλ μου είπε ότι αρχικά θα αλλάξουμε σκούπα,φίλτρο,πρόγραμμα,άνοιγμα της πεταλούδας και δίχαλο(νομίζω..) και θα μου πάει κοντά στο 1000αρικο.. Από ότι είπε θα δώ κοντά στα 150άλογα...Τί έχετε να πείτε???Καλά είναι για 1ο στάδιο?

Διάβαζα εδώ και κεί μερικά πράγματα..και έβλεπα τους Κent pt52...Από ότι διάβασα μπορούν να δουλέψουν απλά σκάβοντας τα μαμά πιστόνια και έχωντας μαμά τα πάντα στο αμάξι..και σε συνδιασμό με καλή εξάτμιση και πρόγραμμα + τα παραπάνω που είπα θα δείξει κάπου κοντά στα 170-180ps...σύμφωνα με τα λεγόμενα του μηχανικού..

Επεπλέον μου είπε πως για τα 200ps που θέλω να πρέπει εκτώς από τα παραπάνω να αλλάξω τα πιστόνια σε σφ/τα με τσέπες+ να βάλω μεγαλύτερα μπεκ + να αλλάξουμε φλάτζα ώστε να έχω 12 ή κοντά στο 12 συμπίεση....+ έναν άγραφο..
Έτσι είναι όντως όπως τα λέει?Και αν ναι πόσο αξιόπιστο θα είναι το μοτέρ μετά??
Pughell - Κυρ 21 Φεβ 2010, 19:42:58
Θέμα δημοσίευσης:
Βαγγελακη,για να μην λεμε τα ιδια και τα ιδια,κατσε "ξεσκονισε" τα παρακατω topic και ΑΝ εχεις καποια απορια που ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ εκει,τοτε το συζηταμε... Wink

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=13901&start=0

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=10396&start=0

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=9633&start=0

Εννοειται οτι στα παλιοτερα post του 2004-2005 δεν δινεις τοση σημασια καθως ειμασταν ακομα πιο "τυφλοι" γραφωντας διαφορα τα οποια δεν ειχαν και απολυτη βαση.

Εναλλακτικα,πας στον "τσακαλο" που προανεφερες,του σκας το 1000αρικο για τα 150 αλογα και.......απορεις γιατι σε περνανε ακομα και τα μαμα. Rolling eyes
bagosgt - Κυρ 21 Φεβ 2010, 19:57:37
Θέμα δημοσίευσης:
με τους πτ 52 φιλε βαγγελη κ με καλα πραγματα θα δεις κοντα στα 160 αλογα.ενα που φτιαξαμε τωρα με καλα πραγματα κ αρκετο ψαξιμο κ ρυθμισμα στο δυναμομετρο,εδειξε 158 στροφαλο.αν το φτιαξεις με το καλο το δικο σου κ θες,τοτε πολυ ευχαριστως να δοκιμασουμε με το δικο μας να δουμε τι κανουν στο δρομο Wink κ ασε τα νουμερα πυ μπορει να βγαλει το δυναμομετρο Cool
petros_8v - Κυρ 21 Φεβ 2010, 21:16:09
Θέμα δημοσίευσης:
Για να στο πούμε και πιο ωμά ρε βάγγο( Είσαι καινούριος στο θέμα και προσπαθεί ο κάθε μπακάλης μηχανικός να σου φάει λεφτά.)

Αναλυτικές φυσιολογικές τιμές(STAGE1):
*Σκούπα: -+70 euro
*Προγραμματάκι:(Chip 50-60 euro)
*Εξαγωγή:Αγωνιστικός καταλύτης και gnN + μεσαίο καζανάκι όλο eleuthero.(ίσος και ένα χταπόδι ελαFρύτερο) 500-600 euro. Σύνολο:650 euro max.(ίσως και φθηνότερα με μεταχειρισμένα parts)

Με λίγα λόγια φιλε Βάγγο222 μην ακούς τους μηχανικούς που τα λένε όλα ρόδινα. Συνεπώς για ένα 1.6 16v με τα παραπάνω ενσωματωμένα (FPE) stage 1) θα δεις γύρο στα 138+ άλογα

Από κεφάλι δEN χρειάζεται να ανοίξεις και να πειράξεις τίποτα αν δεν έχεις ξεζουμίσει το πρώτο stage, όλα αυτά περί το άνοιγμα κεφαλής πάνε στο δεύτερο και τρίτο stage.
Pughell - Κυρ 21 Φεβ 2010, 21:31:14
Θέμα δημοσίευσης:
138 αλογα με ΦΠΕ απο χλωμο εως απιθανο.
Περι τα 130,ναι...
Με μαμα εκκεντρα τα 135 ειναι ταβανι οτι και να γινει στην κεφαλη τα οποια οριακα γινονται 140 με κορμο/κεφαλη TU5JP4(παντα σε Maha,αν πας σε αλλο,μπορει και να 150αρισεις).
petros_8v - Κυρ 21 Φεβ 2010, 21:50:54
Θέμα δημοσίευσης:
Υπερβάλλεις λίγο νομίζω Στέλιο έχω δυναμομέτρησει ΦΡe μονο τελικό και είχε βγάλει 132 στρόφαλο.Νταξη μπορεί να είναι κάπως αυτό που λέω απλά δεν μου φαίνεται και αφύσικο αφού αν σκεφτείς ότι ένα 8v ΦΡE ελεύθερο είναι γύρο στα 112 από 105(μαμά). = 7 άλογα. το 16v λογικό είναι να ανεβάζει ευκολότερα, από 120 στα 132 με fpe.an είμαι τέλειοσ λάθος ok.. ps. 138 με χταπόδι + αγωνιστικό καταλύτη.Smile
Pughell - Κυρ 21 Φεβ 2010, 21:58:07
Θέμα δημοσίευσης:
Δες στις δυναμομετρησεις μελων,εχει αρκετες μετρησεις για να παρεις μια ιδεα. Wink
Ακομα και οσα μετρησαν τα παιδια στο Saxoclub,σχεδον κανενα δεν περασε τα 130 στο Maha.

Οσο αφορα την μετρηση με σκετο τελικο και 132 αλογα,σε αλλο δυναμομετρο μπορει,σε Maha παντως δεν εχει τυχει ποτε τετοιο σκηνικο... NodNo

Υ.Γ. Το χταποδι δεν μπορει να δωσει 5-8 αλογα πανω ρε...
petros_8v - Κυρ 21 Φεβ 2010, 23:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω...ενδιαφέρον θα το κοιτάξω.Thanks Stelara Study
vagos222 - Τρι 23 Φεβ 2010, 22:20:45
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπόν...τελικά άκουσα μία ιδέα που είπε κάποιος εδώ σε κάποιο post..και έκανα ένα test drive 3 rallye...Το ένα ήταν 1ου σταδίου με 135 άλογα.. δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι που με εξέπληξε αφού απλά ''τράβαγε'' λίγο καλύτερα από το μαμά...
Στη συνέχεια έκανα μερικές βόλτες με ένα 2ου σταδίου κοντά στα 160ps (157 νομίζω πως ήταν για την ακριβεια ...) το οποίο ήταν πολύ καλό μου άρεσε αρκετα μπορώ να πω..Αισθητή η διαφορά από το μαμά αλλά και από του 1ου σταδίου..όμως θα το ήθελα λίγο πιο γρήγορο στην ευθεία...
Τέλος έκανα κανα 2 βόλτες με ένα 3ου σταδίου με 195 ή 197 άλογα δεν θυμάμαι πόσα είχε ακριβώς...Εκεί κοντά πάντως...Απίστευτη αίσθηση πολύ γρήγορο στην ευθεία αλλά και στις στροφές και ο ήχος που κάνει μετά τις 5000 στροφές είναι απίστευτος...(από ότι μου είπαν για αυτό ήταν υπεύθυνο το 4πετάλουδο..)Δεν νομίζω πως χρειάζομαι κάτι περισσότερο από αυτό..Με κάλυπτε απόλυτα..
Οπότε πλέον κοιτάζω κάτι σχετικά με 3ο στάδιο (δηλαδή 190+ps)..
Από μία ματιά που έρηξα όμως εδώ και κει σχεδον το κάθε συνεργείο έχει διαφορετικό πακέτο 3ου σταδίου...
Οπότε καμία ιδέα???Που μπορώ να βρώ πακέτο 3ου σταδίου για τα 190+ps και αξιόπιστα??Και πόσο περίπου θα έρθει η λυπητερή???
Pughell - Τρι 23 Φεβ 2010, 22:35:15
Θέμα δημοσίευσης:
Για να βγαλεις 190+,υπολογιζε απο τωρα ενα stroker kit(2500Ε)...
Απο εκει και περα οι επιλογες ειναι πολλες,σε καμια περιπτωση παντως δεν θα πεσεις κατω απο 3000Ε για να το φτασεις εκει που θες.

Αμα υπολογισεις και την μεταδοση μαζι,το 10αρικο ειναι ενα νουμερο που δεν θα φανταζει ξενο αν βαλεις μεσα και κοστος αναρτησης/φρενων/κλπ/κλπ...

Υ.Γ. Τα 190 τα εστριψες ή μονον στην ευθεια τα οδηγησες;
Γιατι απο οτι φαινεται,μονον για κοντρες το θες,αρα καλυτερα να κοιταξεις κατα turbo πλευρα...
stamatis_vts - Τρι 23 Φεβ 2010, 22:57:32
Θέμα δημοσίευσης:
και μετα αγορασε και αλλο ενα αμαξι για καθημερινη χρηση... Laughing Laughing Laughing
Jim207GT - Τρι 23 Φεβ 2010, 23:16:48
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Για να βγαλεις 190+,υπολογιζε απο τωρα ενα stroker kit(2500Ε)...
Απο εκει και περα οι επιλογες ειναι πολλες,σε καμια περιπτωση παντως δεν θα πεσεις κατω απο 3000Ε για να το φτασεις εκει που θες.

Αμα υπολογισεις και την μεταδοση μαζι,το 10αρικο ειναι ενα νουμερο που δεν θα φανταζει ξενο αν βαλεις μεσα και κοστος αναρτησης/φρενων/κλπ/κλπ...

Υ.Γ. Τα 190 τα εστριψες ή μονον στην ευθεια τα οδηγησες;
Γιατι απο οτι φαινεται,μονον για κοντρες το θες,αρα καλυτερα να κοιταξεις κατα turbo πλευρα...

Από εμπειρία με αγωνιστικό 106 με περίπου τόσα άλογα έβγαζε μούτρα με 4ες, και εννοείτε με ραλλιτσίδικα και δισκάτο, εμπειρία να σου ασπρίζει τρίχες(αν είχα Razz )......Οπότε τι ρωτάς βρε Στέλιο.......

Φιλαράκι μην πετάς τα χρήματά σου, κάντο τουρμπάκι να τελειώνεις και να σε ευχαριστεί καλύτερα και πιο αξιόπιστα, γιατι 190+ατμοσφαιρα(αν τα δεις ποτέ) σε 106 δεν το λές και αξιόπιστο.
volvos - Τρι 23 Φεβ 2010, 23:27:06
Θέμα δημοσίευσης:
2500 gia 190 aloga?
xaxaxax\

εγω παλι γιατι τοκοβω για κανα 5αρι?
Pughell - Τετ 24 Φεβ 2010, 01:02:36
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν καταλαβες,2500Ε κανει ΜΟΝΟΝ το stroker kit... Laughing Laughing Laughing
vagos222 - Τετ 24 Φεβ 2010, 10:27:48
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά και γώ από την αρχή για τούρμπο έλεγα να πάω (από την άποψη ότι με λιγότερα χρήματα βγάζεισ περισσότερα και πιο αξιόπιστα άλογα...από ότι έχω ακούσει τουλάχιστον..) απλά μου είπατε μετά ότι είναι καλύτερα τα άλογα να βγαίνουν ατμοσφαιρικά...
Επεπλέον δεν έχω μπεί ποτέ μέσα σε αμάξι με τούρμπο οπότε δεν ξέρω πως συμπερ/ται αλλά εδώ ακούω ότι δεν θα μπορεί να μπαίνει στις στροφές με τίποτα....γιατί αυτό?Δηλαδή ένα ατμοσφαιρικό με 190ps μπαίνει άνετα και ένα τουρμπάτο στα ίδια ps με τίποτα?Γιατί έτσι?
Α!Και αυτό με το turbo lag που αργεί να σηκώσει πίεση η τουρμπίνα άμα είναι μεγάλη τι γίνετε???
SAKIS-LEMANS - Τετ 24 Φεβ 2010, 10:33:53
Θέμα δημοσίευσης:
τα 190 άλογα τουρμπάτα, έρχοντε με περισσότερη ροπή απ΄ότι τα 190 ατμοσφαιρικα, οπότε σε προσθιοκίνητο, αν μιλάμε για την ίδια ακριβώς καρότσα είτε με ατμόσφαιρα είτε με τούρμπο, αυτό τα λέει όλα.

θέλει περισσότερη "προσπάθεια" (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) για να στήσεις το τουρμπάτο για αυτό που το θέλεις.... πίστα, βουνό, (θάλασσα πάρε κρις κραφ χαχαχαχ) κτλπ.
Τώρα αν το θέλεις μόνο πίστα είναι πιο εύκολα τα πράγματα (αν και εξαρτάται την πίστα, εγώ ως πίστα στην Ελλάδα θεωρώ μόνο την πίστα των Σερρών), και ακόμα ευκολότερα αν το θέλεις για ευθεία.
Steve - Τετ 24 Φεβ 2010, 11:47:58
Θέμα δημοσίευσης:
vagos222 έγραψε:
λοιπόν...τελικά άκουσα μία ιδέα που είπε κάποιος εδώ σε κάποιο post..και έκανα ένα test drive 3 rallye...
Αμέ, ναι, τί ώρα τα έκανες?
vagos222 - Τετ 24 Φεβ 2010, 16:30:26
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
vagos222 έγραψε:
λοιπόν...τελικά άκουσα μία ιδέα που είπε κάποιος εδώ σε κάποιο post..και έκανα ένα test drive 3 rallye...
Αμέ, ναι, τί ώρα τα έκανες?
?????
vagos222 - Πεμ 25 Φεβ 2010, 12:00:06
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον....αφού κατασταλάξαμε στο ότι δεν συμφαίρει από καμία άποψη το ατμοσφαιρικό οπότε άκυρες οι μετατροπές για άλογα με ατμόσφαιρες...Πάμε στο στύσιμο ενός turbo μοτέρ..
Αρχικά να φανταστώ ότι δεν συζητάμε καν για το αν θα μπουν σφυρήλατα πιστόνια και μπιέλες...(έλεγα κάτι σε wosner πιστόνια και scat μπιέλες...καλά δεν είναι???Άμα έχετε να προτείνετε κάτι καταλυλότερο πείτε το..)
Να φανταστώ ότι θα χρειαστεί και μία ροϊκή στο καπάκι???
Και μετά???Βλεπώ πως άλλοι βάζουν extra μπεκ+εγκεφαλακι για να ψεκάζει όταν πρέπει και άλλοι αλλάζουν όλα τα μπεκ με μεγαλύτερα...τι είναι καλύτερο και γιατί??
Επιπλέον τι τουρμπίνα βάζουμε??Κάποιος μου είπε πως οι 28αρες αν είναι ρουλεμανατες και ζορίζεις το αμάξι θέλουν κάθε 3-4 μήνες επισκευή..από την άλλη τα περισσότερα που βλέπω 28αρες ρουλεμανατες φοράνε...Οπότε ακούω προτάσεις για την τουρμπίνα....
Με το intercooler τι γίνετε???Τα πολύ μεγάλα που ψύχουν καλύτερα έχουν και περισσότερο lag???Άρα τι βάζουμε??
Γενικά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει με το τούρμπισμα του μοτερ γιατι δεν το κατέχω καθόλου..??
Ευχαριστώ προκαταβολικά και sorry για τα μεγάλα post και τις συνεχείς ερωτήσεις αλλά με ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα...
stamatis_vts - Πεμ 25 Φεβ 2010, 13:21:13
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=18444
Rolling eyes
black7monster - Πεμ 25 Φεβ 2010, 19:09:47
Θέμα δημοσίευσης:
Wossner..... Confused Confused
MEMsound - Πεμ 25 Φεβ 2010, 19:39:03
Θέμα δημοσίευσης:
"αξιοπιστία" με την "Απολυτη" εννοια της λέξης (= εργοστασιακου επιπεδου) σε 1600αρι μοτερ 106 με ~200ps ειτε ατμοσφαιρικα είτε τουρμπισια είτε νιτρατα δεν υπάρχει...

με υποκειμενικη εκτίμηση του όρου "αξιοπιστία" κάτι γίνεται και πάντα αν εισαι συγκρατημενος στην "ποσοτητα" και "συχνότητα" που "θα του πίνεις το αίμα..."

Wink Wink

με οποιο τροπο και να επιλεξεις να φτασεις αυτη την ιπποδυναμη το αποτελεσμα (καθενα με τον τροπο του και με την "χάρη" του ) θα ειναι ακρως "πορωτικό" και "εθιστικο" γι αυτο και θελει συνεση για να μην γινει σαν ΚΤΜ δεκαετιας "Κυριακη βολτα, δευτερα μαστορα¨...
Pughell - Πεμ 25 Φεβ 2010, 20:10:27
Θέμα δημοσίευσης:
vagos222 έγραψε:
...Πάμε στο στύσιμο ενός turbo μοτέρ..

Steve,αργησες... Laughing

Τελικα στυσιμο ή στησιμο; Rotfl
gulik - Πεμ 25 Φεβ 2010, 20:53:22
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

με υποκειμενικη εκτίμηση του όρου "αξιοπιστία" κάτι γίνεται και πάντα αν εισαι συγκρατημενος στην "ποσοτητα" και "συχνότητα" που "θα του πίνεις το αίμα..."

Το ίδιο ισχύει και για τα εργοστασιακά "γρήγορα" μοντέλα εξάλλου.
bagosgt - Πεμ 25 Φεβ 2010, 21:11:41
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
vagos222 έγραψε:
...Πάμε στο στύσιμο ενός turbo μοτέρ..

Steve,αργησες... Laughing

Τελικα στυσιμο ή στησιμο; Rotfl

με μαθηματικους ορους αν βαλουμε για οπου στ=χ τοτε εχουμε μια σωστη προταση Wink
vagos222 - Πεμ 25 Φεβ 2010, 21:26:09
Θέμα δημοσίευσης:
stamatis_vts έγραψε:
Rolling eyes

το διάβασα όλο αλλά δεν μπορώ να πω οτι με βοήθησε αρκετά...
Όσο για το ''στύσιμο'' οκ ρε παιδιά αλλά αυτή την εποχή είμαι λίγο στο τρέξιμο και με 3-4 ώρες υπνο τη μερα...Τεσπα..

Έλεγα για 200 τουρμπατα γιατί από ότι κατάλαβα βγαίνουν πολύ πιο εύκολα από τα ατμοσφαιρικά και από ότι λένε άλλα παιδιά και λίγο πιο αξιόπιστα...
Οπότε για πείτε....Τι τουρμπίνα αρχικα? 25αρα-28αρα,ρουλεμανατι η όχι?Άκουσα και για κομπρέσορα ότι είναι πολύ αποδοτικοί και χωρίς καμία extra τροποποίηση αποδίδει λίγα παραπάνω από τα άλογα που θέλω...
Απλα ξέρει κανείς τι παίζει με τις τουρμπίνες????Και μετά τι γίνετε με τους εκκεντροφόρους και τα μπεκ???

ΥΓ* Το αμαξάκι το θέλω για 3-4 χρόνια ακόμα.... (καμια 100,000km δλδ..) και θα είναι everyday car.. δηλαδή το πρωί για τη σχολή΄, το απόγευμα για βόλτες και το βράδακι για κόντρες ect...Α!Και θα κάνει τουλάχιστον 1 φορά τη βδομάδα τη διαδρομή Αθήνα - Λάρισα και Λάρισα-Αθήνα.... Οπότε πάνω στην εθνική το στροφόμετρο θα είναι πάνω από τις 6,000rpm για αρκετή-ες ώρες....
Πιο πολύ για τις κόντρες που θέλω, το θέλω να είναι καλό για τα 0-400..
black7monster - Πεμ 25 Φεβ 2010, 22:00:45
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα αποφασισε τι θες και ξανακανε την ερωτηση οταν εισαι ετοιμος.....
Τα λες μπερδεμενα....
Σε turbo αυτοκινητο στην εθνικη πιστευεις οτι χρειαζεται να πηγαινεις με πανω απο 6000rpm για ωρες???Δεν νομιζω.Μονο αν το πηγαινεις με μισο γκαζι και το πυρομετρο κοντα στους 750βαθμους........
Να γιατι λενε μετα οτι τα turbata σπανε σε 6 μηνες..... Sad
SnakeMJK - Πεμ 25 Φεβ 2010, 22:08:25
Θέμα δημοσίευσης:
vagos222 έγραψε:
stamatis_vts έγραψε:
Rolling eyes

το διάβασα όλο αλλά δεν μπορώ να πω οτι με βοήθησε αρκετά...
Όσο για το ''στύσιμο'' οκ ρε παιδιά αλλά αυτή την εποχή είμαι λίγο στο τρέξιμο και με 3-4 ώρες υπνο τη μερα...Τεσπα..

Έλεγα για 200 τουρμπατα γιατί από ότι κατάλαβα βγαίνουν πολύ πιο εύκολα από τα ατμοσφαιρικά και από ότι λένε άλλα παιδιά και λίγο πιο αξιόπιστα...
Οπότε για πείτε....Τι τουρμπίνα αρχικα? 25αρα-28αρα,ρουλεμανατι η όχι?Άκουσα και για κομπρέσορα ότι είναι πολύ αποδοτικοί και χωρίς καμία extra τροποποίηση αποδίδει λίγα παραπάνω από τα άλογα που θέλω...
Απλα ξέρει κανείς τι παίζει με τις τουρμπίνες????Και μετά τι γίνετε με τους εκκεντροφόρους και τα μπεκ???

ΥΓ* Το αμαξάκι το θέλω για 3-4 χρόνια ακόμα.... (καμια 100,000km δλδ..) και θα είναι everyday car.. δηλαδή το πρωί για τη σχολή΄, το απόγευμα για βόλτες και το βράδακι για κόντρες ect...Α!Και θα κάνει τουλάχιστον 1 φορά τη βδομάδα τη διαδρομή Αθήνα - Λάρισα και Λάρισα-Αθήνα.... Οπότε πάνω στην εθνική το στροφόμετρο θα είναι πάνω από τις 6,000rpm για αρκετή-ες ώρες....
Πιο πολύ για τις κόντρες που θέλω, το θέλω να είναι καλό για τα 0-400..

sorry που στο λέω, αλλά

και αμάξι πολλών ετών
και να φτάσει 300.000χλμ (έχει ήδη 200 αν θυμάμαι καλά)
και ταξίδι κάθε εβδομάδα
και κόντρες
και καθημερινό αμάξι
και 200-300 άλογα δεν ξέρω κ εγώ πόσα

ούτε η νάσα δεν μπορεί να το φτιάξει.... Razz
formulagloria - Πεμ 25 Φεβ 2010, 22:31:56
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν Βάγγο επειδή μάλλον δεν έχεις και πολλές γνώσεις στο
θέμα...και θα χάσεις χρόνο και χρήμα χωρίς λόγο...

..ασε το peugeot και αγόρασε ένα Honda Type r... Wink

Είμαι αρκετά τυχερός να εχω στην κατοχή μου το 106 μου..
..το οποίο το λατρεύω αλλά έχει ένα όριο το οποίο η "ημιμάθεια"
σου δεν σε αφήνει να δεχτείς...

(...και αυτά που σου λέω απορρέουν από τα λεγόμενα
σου και όχι από κάτι προσωπικό δικό μου απέναντι σου..) Wink

υ.γ.ένα Honda type r πριν το 2005 κοστίζει μεχρι και 13.000...
με αλλα 3.000 φτιάχνεις Φ.Π.Ε και καποια περιφερειακά αγγίζεις τους
230 ίππους..έχεις 0-400 πολύ ανταγωνιστικό...αξιοπιστία πολύ μεγάλη
9.200 στ.λ κόφτη για τις εθνικές..στήσιμο-παθητική-στρίψιμο τελευταίας τεχνολογίας.
volvos - Πεμ 25 Φεβ 2010, 22:55:34
Θέμα δημοσίευσης:
vagos ποτε ειπαμε παιρνεις διπλωμα?

ενα θα σου πω. προσεχε μη παρεις και αλλους στο λαιμο σου γιατι οι τυψεις απο ενα δυστυχημα ειναι κατι που θα σε κυνηγαεει μια ζωη
vagos222 - Πεμ 25 Φεβ 2010, 23:54:02
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά στην εθνική που μπορείς να τρέχεις σε μερικά σημεία τι θα κάνεις δεν θα το πατήσεις λίγο???Βασικά ένα δυνατότερο καθημερινό αμάξι θέλω που να μπορώ να κάνω καλές κόντρες στα 0-400 χωρίς να είμαι κάθε 3 μήνες στο συνεργείο... αλλά να μπορώ να πάω και τα ταξιδάκια μου και να κινούμε μέσα στην πόλη χωρίς προβλήματα...Απλά τον επόμενο χρόνο θα κάνω Αθήνα-Λάρισα περίπου όσο συχνά είπα και δεν θέλω να γίνει τίποτα πάνω στο δρόμο...
Από την άλλη θέλω πολύ να κάνω κόντρες αλλά δεν γίνετε να φτιάξω το αμάξι μόνο για αυτό και να πάρω δεύτερο για κάθε μέρα....Οπότε ψάχνω κάτι ανάμεσα...
Κάτι που να μπορώ να έχω πολύ καλούς χρόνους σε κόντρες ect.. αλλά να γίνετε και everyday car..
Από άλλα topics-forums που διαβάζω είναι παιδιά που έχουν τουρμπάτα εδώ και κανα 2 χρόνια με 190-220 άλογα και φοράνε ακόμα τα μαμά πιστόνια...
Εγώ είπα να βάλω ως στόχο τα 200-220 άλογα και να κάνω μετά μετατροπές που να μου δώσουν αξιοπιστία...Δηλαδή να μην θέλει επισκευές ή rebuild κάθε 6μηνο...
Όσο για τις γνώσεις μου σαφώς δεν είναι καλές πάνω στο θέμα γιαυτό σας ρωτάω και περιμένω να μου πείτε και να μου εξηγήσετε τι παίζει...

Ρωτάω λοιπόν γίνετε να έχω ένα πολύ δυνατό 106 για 0-400 με το οποιο να μπορώ να ταξιδεύω και να πηγαίνω και να έρχομαι στη σχολή μου?Και αν ναι τι θα πρέπει να βάλω πάνω για να γίνει???Και πόσο θα κοστίσει???
Pughell - Πεμ 25 Φεβ 2010, 23:57:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ,με ποια λογικη θα ριξεις 10-15 χιλιαρικα σε ενα αυτοκινητο που κοστιζει ηδη 5 χιλιαρικα maximum οταν ξερεις ηδη οτι σε 3 χρονια θα το δωσεις; Confused
Εκτος και αν σου περισσευουν οποτε αλλαζει το πραγμα...
206kwn - Παρ 26 Φεβ 2010, 00:07:46
Θέμα δημοσίευσης:
Βάγγο έχεις ένα τίμιο αυτοκινιτάκι και δυστηχώς πέον είναι δυσεύρετo!!!!
Προκειμένου να το χαλάσεις,
πούλα το σε κανέναν που ίσως το αξιοποιήσει

και εσύ προς το παρόν πάρε κανενα πουντοτζιτο!!!
Θα βρεις πολλά εδώ:

http://www.car.gr/classifieds/cars/?c=62&ot=sale&ca=v&ma=124&mo=144&va=&bpr=&tpr=&so=dm&or=d&bre=1995&tre=1998&rg=&bmi=&tmi=&bpo=160&tpo=&ben=&ten=&fu=&co=&cr=&hi=&ag=&do=&nu=&tr=&dt=
206kwn - Παρ 26 Φεβ 2010, 00:10:50
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/591812/

Ορίστε, τράβα δώστου 4 στο χέρι και θα πάρεις και ρέστα από την πώληση του δικού σου!!!!
vagos222 - Παρ 26 Φεβ 2010, 00:17:32
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί μέχρι τώρα κανείς δεν μου έχει πεί πόσο θα κοστίσουν οι μετατροπές και από μερικά άτομα που ρώτησα μου είπαν πως γίνετε να τουρμπίσω το αμάξι και με 4,000€ αλλά με 6,000-7,000€ θα είναι και αξιόπιστο το μοτέρ...
Κάτι άσχετο..βλέπω σε αγγελίες μερικά σκέτα μοτέρ 106 με 250-350 άλογα και με τιμές από 5,000-7500€.. Αξίζει να αγοραστεί μεταχ/νο τέτοιο μοτέρ ή δεν θα αντέξει καθόλου?
Είχα την εντύπωση από αυτά που ακούω πως με 5- 6,000€ θα είχα το μοτερ που ζητούσα ίσως και κάτι καλύτερο...+1-2,000€ ακόμα για φρένα-αναρτήσεις και ζαντολάστιχα και θα είναι μια χαρά...
Λάθος κάνω?

ΥΓ* (Θα το κρατήσω 4 χρόνια το λιγότερο το αμάξι...κοντά στα 5-6 με βγέπω να το αλλάζω..)
Pughell - Παρ 26 Φεβ 2010, 00:32:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εντελως οικονεικα και με ελαχιστα ρεαλιστικα νουμερα βγαλε συμπερασμα που περιπου θα εισαι...

-Πιστονια 500Ε
-Τουρμπινα 500Ε
-Intercooler/σωληνωσεις/κολλαρα 400-500Ε
-Παραλληλο εγκεφαλακι 500Ε
-Εργασια μηχανικου 500Ε

Οπως βλεπεις τα 2500Ε ερχονται με το καλημερα,με πραγματα της φουτσας...
Τα 200 αλογα δεν ειναι δυσκολα για τουρμπακι,το θεμα ομως ειναι οτι για να γινουν αξιοπιστα θελει αρκετο ψαξιμο(οχι οτι ειναι δυσκολο αλλα κοστιζει).
Οποτε τα 4 χιλιαρικα ειναι λιγα...
Ε,τοσο αξιζει το αμαξι σου ρε! Exclamation Exclamation Exclamation

Α,βαλε επισης και φρενα,αναρτηση,μεταδοση,εξατμιση και οτι πιθανη βλακεια μπορει να μου διαφευγει...

Για μεταχειρισμενο μοτερ,ουτε καν να το σκεφτεσαι.

Οπως πολυ σωστα σου ειπε ο Κωστας,αν το ζητουμενο ειναι κοντρες και ταξιδι,πουλα το και παρε ενα Punto GT.
Με 3000 χιλιαρικα το κανεις πανω απο 200 αλογα,ταξιδευει πολυ καλυτερα απο το 106,εχει σαφως καλυτερη καροτσα και με σωστη χρηση δεν παθαινει και σχεδον τιποτα...
Steve - Παρ 26 Φεβ 2010, 00:44:30
Θέμα δημοσίευσης:
7 σελίδες...
vagos222 - Παρ 26 Φεβ 2010, 01:01:06
Θέμα δημοσίευσης:
Καπου εκεί τα υπολογίζω και γώ...
Πιστονια + μπιέλες 1000€
Τουρμπο + inter 1000€
Εγκεφαλος + μπουζι+καλώδια ect 1000€
Μέχρι εδώ είμαστε στα 3000€..
Εξάτμιση + (μπεκ αν χρειάζονται) + (ροϊκή αν χρ.) + έκκεντρα +φλάτζα + δεν ξερω τι άλλο να πάει κανα 2-3,000ικα ακόμα??
Σύνολο 6,000€ το πολύ...
Και για ανάρτηση+φρένα+ζάντες+λάστιχα κανα 2,000αρο

Συνολο: 8,000€...
Δεν αξίζει λέτε???

Σαν δεύτερη επιλογή είναι να το κρατήσω εργοστασιακό μέχρι να μαζέψω λεφτά να πάρω κάτι καλύτερο αλλά δεν με ενθουσιάζει η ιδέα αφού ούτε λόγος για κόντρα δεν γίνετε με το εργοστασιακό ή ακόμα και με του 1ου σταδίου...

PS* Δεν μου αρέσουν τα punto....Τα ραλάκια και το mazda rx8 μου αρέσουν μόνο αλλά το δεύτερο είναι λίγο ακριβό + βγάζει απίθανες ζημιές από ότι ακούω...
formulagloria - Παρ 26 Φεβ 2010, 06:53:47
Θέμα δημοσίευσης:
Παραπάνω θα σου κοστίσει..γιατί σε αυτά τα λεφτά δεν έχεις υπολογίσει
την "εργασία" που θα πάρει ο μηχανικός και ο προγραμματιστής..
Επίσης λάστιχα, ζάντες, ανάρτηση,εξάτμιση και φρένα δεν έχουν μόνο 2.000Ε.. Confused
Ειδικά αν βάλεις γκρουπ ν ανάρτηση-εξάτμιση, 16ρια ζαντολάστιχα και
κανα 4πιστονο φρένο..

Κανα 10αρικο είναι το πιο εφικτό ποσό...

Αν θες πάντως μπορείς να πάρεις ενα Honda INTEGRA Type r και να τελειώνεις..
reselie - Παρ 26 Φεβ 2010, 10:31:24
Θέμα δημοσίευσης:
ή Πουλας τον ραλλο,δινεις και τα 10.000 χιλ προκαταβολη και παιρνεις κανα εργαλειο καινουργιο
Pugobios - Παρ 26 Φεβ 2010, 13:48:23
Θέμα δημοσίευσης:
astra opc...
vagos222 - Παρ 26 Φεβ 2010, 13:59:30
Θέμα δημοσίευσης:
Άμα άλλαζα το ραλάκι μόνο το mazda rx-8 cosmo θα αγόραζα....Το θεωρώ αρκετά value for money car....
Κοίταζα λίγο τις αγγελίες από το site που μου έδωσε ο 206kwn και είδα πάρα πολλά punto πολύ πάνω από τα 250ps σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές..
Δηλαδή κάτι gt-gt3 ect... με 200-250-300-380++ps από 4 μέχρι 7,000€
Επιπλέον πρόσεξα πως κάτι 1400αρια punto βγάζουν πάνω από 200άλογα από ότι λένε αυτοί που τα έχουν τουλάχιστον....
Πως ένα 1400αρι μοτέρ βγάζει 220-280ps και το 1600αρι του 106 δεν βγάζει...
Επειδή μου είπατε να δώσω το rallye και να πάρω ένα Punto...αξίζει να πάρω κάτι από αυτά με τα 200-300ps που είναι και φτηνά ή θα σκάσουν στην 1η γκαζιά???
Επιπλέον είδα και αυτό :

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/371198/

Κάτι που μπορώ να πώ μου άρεσε αρκετά μιάς που κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου...Δηλαδή κάπου 150-160ps για ταξίδια και μέσα στην πόλη κάθε μέρα (0,5bar), και 260ps για καμια κόντρα δηλαδή (1 bar)..
Aν βρώ κάτι σαν και αυτό αξίζει να το πάρω???
formulagloria - Παρ 26 Φεβ 2010, 14:44:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ανεβάσεις την ημέρα (την στιγμή) της δυναμομέτρησης την πίεση στο
turbo σου δείχνει όσα άλογα θες,,,το θέμα είναι ότι η αξιοπιστία μετά τα
0,5 bar αρχίζει και πέφτει ραγδαία..ειδικά στα αυτοκίνητα που δεν είχε
προνοηθεί η λειτουργεία τούρμπο.. Wink

Το 106 βγάζει τα άλογα στον κινητήρα, το θέμα είναι τι βγάζει στον δρόμο..
και τι θα σε "αφήνει" στην άκρη του δρόμου κάθε 3 και λίγο από ζημιές..
Δεν έχει νόημα να φτιάξεις "σπινιαρίστρα"..

Ελάχιστα punto είναι καλοσυντηρημένα και μην περιμένεις να
αγοράσεις κάποιο που να μην εχει ρίσκο για επερχόμενες ζημιές..
Τούρμπο κινητήρες με 100.000+ χιλιόμετρα και 1,400 8v....?? Shocked
(οι περισσότεροι από αυτούς τρεγμένοι και πουσαρισμένοι)!! Exclamation
Σαν Συνταγή για καταστροφή....ακούγεται...
Αν πάλι βρεις κανέναν τρελό και το έχει συντηρημένο καλώς....αλλα δύσκολο Wink

Αν θες αμάξι για βελτίωση (να σκέφτεσαι Honda)--ιαπωνικά
Αν θες αμάξι για άνεση (να σκέφτεσαι VW)--γερμανικά
Αν θες αμάξι για στρίψιμο (να σκέφτεσαι peugeot)--γαλλικά

..και αν θες και τα τρία.....να σκέφτεσαι με ταμπελάκι τιμής 35.000Ε και πάνω.. Very happy
volvos - Παρ 26 Φεβ 2010, 14:49:46
Θέμα δημοσίευσης:
POIOS ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Evil
MEMsound - Παρ 26 Φεβ 2010, 15:09:24
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
POIOS ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Evil

δεν χρειαζεται να κλειδωθει
μια χαρα εδω στις "γενικές"...
αντι να συζητιουνται στο κομματι των βελτιώσεων Wink
vagos222 - Τρι 09 Μάρ 2010, 14:19:01
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον τελικά,αφού διάβασα αρκετά θέματα στο forum,κατάλαβα πως ήσασταν όλοι σωστοί..άργησα να το καταλάβω οτι τα άλογα όντως δεν είναι στραγάλια και ότι το κάθε πράγμα θέλει θυσίες..(δεν μπορώ να έχω και πολλά άλογα και να είναι και καθημερινό αμάξι..ect..)
Οπότε αποφάσισα να πάω για τα ''βασικά''

Έλεγα να βάλω μία σκούπα (έχω ακούσει πως είναι καλύτερη από ότι ένα καλό φίλτρο...) αλλά δεν ξέρω μάρκα ect..μπορείτε να μου πείτε καμία καλή??

Μετά να βάλω και μία εξάτμιση αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεται αλλαγή όλη η εξάτμιση ή τμήμα της?

Πρέπει να αλλάξω και χταπόδι?Έχω ακούσει πως το μαμά είναι κορυφή..(αλλά έχει και 220,000km ..)????

Τώρα έλεγα να βάλω και μία φλάτζα από 206 για μεγαλύτερη συμπίεση που ακούω ότι κάνει το μοτέρ πιο νευρικό..
Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω τι εκκεντροφόρους να βάλω....καμιά ιδέα???Βλέπω ότι οι περισσότεροι φοράνε ή ps ή kent pt51 ή kent pt52.. τι διαφορές έχουν μεταξύ τους...ποια τα υπερ και τα κατά του καθένα και ποιος θα είναι καλύτερος για το παραπάνω setup???

Επιπλέον ο εργοστασιακός ecu θα είναι εντάξει με ένα πρόγραμμά ή θα χρειαστεί άλλος ecu???

Ακόμα έλεγα για αλουμινένιες τροχαλίες και ελάφρωμα του μαμα βολάν γιατί από ότι λένε το αλουμινένιο έχει προβλήματα....

Μετά από αυτά θα χρειαστεί να αλλάξω κάτι άλλο ή θα είναι οκ?
Πχ θέλει πιστόνια ή και τα μαμά είναι μια χαρά???Ακουσα ότι πρέπει να γίνουν ''τσεπες'' στα μαμά αλλά από την άλλη ότι έτσι χάνεται η συμπίεση...τελικά τι ισχύει???

Οι μπιέλες και τα ωστήρια αντέχουν ή θέλουν αλλαγή???
Ο στρόφαλος θέλει ελάφρωμα για να αντέξει-αποδώσει???
Χρειάζεται και ροϊκή,θα μου προσφέρει κάτι ??
Τα εργοστασιακά μπεκ είναι οκ ή πρέπει να πάρω άλλα??Λένε ότι τα μπεκ του c2 ειναι καλά και πρέπει να μπουν...ισχύει??

Συγνώμη για το μεγάλο Post αλλά και για το βομβαρδισμό των ερωτήσεων αλλά με αυτά που διαβάζω έχω μπερδευτεί λίγο....
Θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε σοβαρά και να πείτε και 2 λόγια για να τεκμηριώσετε την άποψή σας..μπας και καταλάβω τι γίνεται...Ευχαριστώ.
z@ck! - Τρι 09 Μάρ 2010, 18:40:30
Θέμα δημοσίευσης:
πολλα ακους και δεν διαβαζεις μου φαινεται Confused

Για κατσε διαβασε καλυτερα η εστω πιο καλα και ολες μα ολες οι αποριες θα σου λυθουν Wink
Pughell - Τρι 09 Μάρ 2010, 21:33:10
Θέμα δημοσίευσης:
Με 220.000 χλμ το πρωτο πραγμα που θα επρεπε να σε ανυσηχει ειναι το κατα ποσο θα αντεξει ακομα το μοτερ σου και οχι η βελτιωση του... Confused

Οποτε αφου εξασφαλισεις ενα rebuild ή ενα πιο "φρεσκο" μοτερ,μετα μπορεις να επενδυσεις στα υπολοιπα που αυξανουν την ιπποδυναμη.

Το θεμα ειναι που θες να φτασεις και τι παραχωρησεις εισαι προθυμος να κανεις.
Τα 150 αλογα ερχονται αρκετα ευκολα χωρις σχεδον καθολου παραχωρησεις,απο εκει και πανω ομως το πραγμα δυσκολευει και απο τα 160 και πανω αρχιζει να γινεται καπως δυσχρηστο που πανω απο τα 165-170 γινεται πια αρκετα εξειδικευμενο.

Γνωμη μου,ξεκινα με ολα τα υπολοιπα πλην του μοτερ,φτιαξε εκει μια καλη βαση και μετα μπορεις να δεις ποσο πιο δυνατο το θελεις.
Απλως απο τα 150 αλογα και πανω ο "στριφτερος" χαρακτηρας του 106 αλλαζει αρκετα προς το χειροτερο. Confused
vagos222 - Τετ 10 Μάρ 2010, 18:59:24
Θέμα δημοσίευσης:
καλά το rebuild δεν το συζητάμε καν...Πιστεύω ότι είναι must μετά από τόσα km πριν κάνω οτιδίποτε...
Δεν νομίζω πως αξίζει να φτιάξω κάτι πάνω από 170 άλογα με τπτ αλλά όχι και κάτω από 150 άλογα..Με 150 - 160 άλογα είμαι υπερ-ευχαριστημένος..
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τί να αλλάξω για να τα φτάσω όσο τον δυνατόν πιο ασφαλέστερα γίνεται...
Καμιά ιδέα??
Για αυτά που ρωτάω από πάνω??Έχω ακούσει πως με τους kent pt51 δεν μπορώ να πάω πάνω από 155 άλογα με τίποτα...Οπότε τι γίνεται???
Βλέπω ότι με σκούπα,εξάτμιση και πρόγραμμα φτάνουν τα 150 άλογα...
Αλλά δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο...
Για τα 160 άλογα με καλή ροπή και την δύναμη να βγαίνει από τις 3-4,000rpm μέχρι τον κόφτη τι θα χρειαστεί να βάλω???
Όσο για το τι θα γίνεται στις στροφές έχω στο μυαλό μου ένα 4πίστονο kit φρενα για μπροστά και τα μαμά με σωληνάκια υψ/ς να μπουν πίσω..
Ζάντες 16-17' καλά λάστιχα και από αναρτήσεις κοίταζα της tein με αυτό το οργανάκι που τις ρυθμίζει από την καμπίνα...
Ένα διαφορικό τύπου torsen (νομίζω...) που είναι καλύτερο για να στρίβει το αμάξι από ότι βλέπω, ένα 4φτερο δίσκο και μπάρες (θόλων κτλ.)
Αλλά με τη μηχανή τι πρέπει να αλλάξω για 160+ροπή+μεγάλο φάσμα στροφών??
reselie - Τετ 10 Μάρ 2010, 19:17:15
Θέμα δημοσίευσης:
ITBs For the winnie! Twisted evil

οσο αναφορα το διαφορικο αποσο βλεπω Quaife βασιλευει,
για φρενα αρκουνε τα μαμα πισω ,ζαντες μεχρι 15 νομιζω ,παραπανω θα ειναι λαθος χωροταξικα στο 106
Μηχανικα σε αυτα τα αλογα νομιζω ειναι Must Πιστονια/τετραπεταλουδο/κατηγοριας pt52 εκκεντρα/εξατμιση/αγραφος εγγεφαλος/προγραμμα και λοιπα ψιψιψονια για να βγουν αξιοπιστα και σωστα γυρω στα 160 αλογατα

Ολα αυτα ειναι Αμφισβητουμενα ακομα και απο εμενα καθως ειναι θεωρητικα απο οσα εχω μαθει μεχρι τωρα....Πρωθηπουργε της γαλλιαςςςς
Steve - Τετ 10 Μάρ 2010, 19:25:29
Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
ΑΤΒ ίσως? Rolling eyes
reselie - Τετ 10 Μάρ 2010, 19:41:33
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
reselie έγραψε:
ΑΤΒ ίσως? Rolling eyes

Independent throttle bodies Εννοουσα..μπας και το λεω λαθος? Scratch
Steve - Τετ 10 Μάρ 2010, 19:44:03
Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
Independent throttle bodies Εννοουσα..μπας και το λεω λαθος? Scratch
Νόμιζα έλεγες για το Quaife που είναι ATB type Confused

Πάσο!
Pughell - Τετ 10 Μάρ 2010, 22:33:50
Θέμα δημοσίευσης:
vagos222 έγραψε:
καλά το rebuild δεν το συζητάμε καν...Πιστεύω ότι είναι must μετά από τόσα km πριν κάνω οτιδίποτε...
Δεν νομίζω πως αξίζει να φτιάξω κάτι πάνω από 170 άλογα με τπτ αλλά όχι και κάτω από 150 άλογα..Με 150 - 160 άλογα είμαι υπερ-ευχαριστημένος..
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τί να αλλάξω για να τα φτάσω όσο τον δυνατόν πιο ασφαλέστερα γίνεται...
Καμιά ιδέα??
Για αυτά που ρωτάω από πάνω??Έχω ακούσει πως με τους kent pt51 δεν μπορώ να πάω πάνω από 155 άλογα με τίποτα...Οπότε τι γίνεται???
Βλέπω ότι με σκούπα,εξάτμιση και πρόγραμμα φτάνουν τα 150 άλογα...
Αλλά δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο...
Για τα 160 άλογα με καλή ροπή και την δύναμη να βγαίνει από τις 3-4,000rpm μέχρι τον κόφτη τι θα χρειαστεί να βάλω???
Όσο για το τι θα γίνεται στις στροφές έχω στο μυαλό μου ένα 4πίστονο kit φρενα για μπροστά και τα μαμά με σωληνάκια υψ/ς να μπουν πίσω..
Ζάντες 16-17' καλά λάστιχα και από αναρτήσεις κοίταζα της tein με αυτό το οργανάκι που τις ρυθμίζει από την καμπίνα...
Ένα διαφορικό τύπου torsen (νομίζω...) που είναι καλύτερο για να στρίβει το αμάξι από ότι βλέπω, ένα 4φτερο δίσκο και μπάρες (θόλων κτλ.)
Αλλά με τη μηχανή τι πρέπει να αλλάξω για 160+ροπή+μεγάλο φάσμα στροφών??

106 εχεις ρε μλκα,οχι κανενα Evo για να φανταζεσαι 18αρες,ενεργα διαφορικα,κλπ,κλπ...

Κανεις ενα rebuild ή βαζεις ενα μοτερ TU5JP4,αλλαζεις εκκεντροφορους με κατι αγριοτερο και σεταρεις προγραμμα.
Με αυτα οριακα ξεπερνας τα 150 και αν βαλεις και καμια εισαγωγη C2 VTS,τοτε τα 155 ειναι πραγματικοτητα.
Αυτα με σχεδον εργοστασιακο power band.

Εναλλακτικα,αν θες να βαλεις μπελα στο κεφαλι σου,κανεις rebuild στο μοτερ που εχεις,βαζεις 4 σφυρηλατα πιστονια και εκκεντροφορους επιπεδου Kent PT52 ή Cat Cams 708 για να βγαλεις καπου στα 160 αλογα.
Απλα το power band στενευει αρκετα.
Απο μεταδοση επιλεγεις ενα κοντο Κ/Π και τελειωσε το θεμα.

Απο αναρτηση φτιαχνεις μια στενοπιατελη με αμορτισερ Bilstein(για να επισκευαζονται κιολας) και τελειωνει η υποθεση με λιγοτερα απο 1000αρικο.
Βαζεις και ενα σετ 15αρες(800Ε) μαζι με φρενα 283mm και παρελκομενα(500Ε) και το μονο που μενει ειναι...

...ενα ζευγαρι χερια που δυστυχως δεν μπορεις να αγορασεις οποτε τα εκπαιδευεις!
vagos222 - Τετ 10 Μάρ 2010, 23:21:46
Θέμα δημοσίευσης:
15αρες έχω και τώρα αυτές τις άσπρες ακτινωτες της peugeot..απλά δεν ήξερα αν χωράνε τα φρένα μέσα...Αυτό για τις αναρτήσεις δεν το ήξερα...καλές είναι??οκ τότε.
Με kent pt 52 δεν θέλει και ωστήρια μηχανικά άρα ρυθμίσματα ect??Δεν θέλω να μπλέξω σε κάτι τέτοιο...Απλά ύλπιζα να μπορούσα να βγάλω 160 άλογα με τους 51...Αφου δεν γίνεται οκ δεν τρέχει τίποτα...
Μόνο με τους pt51, πρόγραμμα και εισαγωγη C2 VTS θα φτάσω 155 άλογα??
Χωρίς συμπίεση ή τπτ ακόμα??Περίεργο...Τεσπα ακόμα καλύτερα ...Πόσο θα πάει περίπου αυτό??Κανα 700αρι οι kent, 300αρι το προγραμμα και πόσο η εισαγωγή??Όσο για το Κ/Π κάποιο συγκεκριμένο ??Και πόσο πάει περίπου??
Το rebuild μαζί με μια ροϊκή πόσα θα πάει περίπου??

Άμα μπεί και μία φλάτζα από 206 για μεγαλύτερη συμπίεση και μία αλουμ. τροχαλία με ένα ελαφρωμένο βολάν δεν θα γίνει πιο νευρικό το μοτέρ??(να πάει και κανα 700αρι ακόμα αυτό??)
Εξάτμιση-πεταλούδα δεν θα χρειαστεί να αλλάξω??
sps - Πεμ 11 Μάρ 2010, 00:02:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Βαγγο ετσι πληροφοριακα, να σε ρωτησω κατι:
Ολοι μας εδω μεσα εχουμε κανει το σκ@το μας παξιμαδι τωρα με την κριση και τη χωρα σε χρεοκοπια, η βενζινη εχει φτασει 1.40-1.50 και εσυ θες να βαλεις βολαν και πεταλουδες(δλδ πετας τα 700ρια σου απο εδω κι απο εκει σε τετοιες εποχες)
Κατι δε μου κολλαει Idea
Ή εισαι γονος, οποτε πασο, αλλα τοτε με rallye θα ασχολιοσουν?
Ή εισαι 17-18 δλδ μολις βγαζω διπλωμα και ακομα ομνειρευομαι
ή παιρνεις 700 αλλα σε ταιζει η γυναικα σου και μενεις στα πεθερικα σου οποτε σου περισσευουν
Τι ακριβως εισαι για να καταλαβουμε πως πρεπει να απαντησουμε Wink Laughing
Pughell - Πεμ 11 Μάρ 2010, 00:08:59
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως ρε μλκα,μας εχεις πρηξει...

Εχει 200 σελιδες με πληροφοριες στις μηχανολογικες συζητησεις,κατσε και διαβαστα.
RoadRunner122 - Πεμ 11 Μάρ 2010, 00:16:12
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε ας έχει και τα μύρια όσα το παλικάρι και δε μας πέφτει λόγος.

Αυτό που με ενοχλεί εμένα είναι ότι οι 9/10 εδώ μέσα, πριν καταλήξουμε σε κάποια μετατροπή (είτε αυτή είναι "εκτεταμένη" είτε τύπου "αλλαγής βίδας στην κουκουνάρα"), βγάζουμε τα μάτια μας διαβάζοντας ένα εκατομύριο ποστς που έχουν προηγηθεί. Σε αντίθεση, ο Βάγγος θέλει το πιάτο σερβιρισμένο μπροστά του και σα να μην έφτανε αυτό, σπεύδετε να του φέρετε και το DryClean(TM) γιατί λεκιάστηκε!

Ρε Βάγγο, δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, αλλά πρώτα απ'όλα μάθε να διαβάζεις! Θες να βελτιώσεις ανάρτηση? Πας στο τοπικ με τίτλο "ΑΝΑΡΤΗΣΗ", βρίσκεις το αντίστοιχο για 106 κι αρχίσεις ανάγνωση....
Αν έχεις κάποια απορία, εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε με όλη μας τη χαρά. Αλλά ρε φίλε, για σκέψου να σκάσουν 10 τυπάκια σαν εσένα και να βομβαρδίζουν με 1000 ερωτήσεις για κάθε τομέα του 106 και μάλιστα χωρίς να ξέρουν το ΓΙΑΤΙ! Το φόρουμ είναι χώρος δημόσιας συζήτησης, όχι helpdesk! Wink

Sorry για τον τόνο μου, ελπίζω να μην το πήρες στραβά... αλλά θα τον φάω εγώ Laughing
vagos222 - Πεμ 11 Μάρ 2010, 02:49:25
Θέμα δημοσίευσης:
ενταξει η αληθεια ειναι οτι σας εχω κουρασει με τα οσα ρωταω απλα αληθεια εχω διαβασει σχεδον ολα τα θεματα για βελτιωσεις 106 ομως ο καθενας λεει τα δικα του...πχ για τα εκκεντρα ο ενας λεει οτι οι πτ51 δουλευουν οπως ειναι χωρις προγραμμα,πιστονια και ο αλλος λεει οτι πρεπει να γινουν τσεπες στα μαμα , ο τριτος οτι δεν αντεχουν τα μαμα οποτε πας για σφ.. και ο αλλος πως με τσεπες χανεις συμπιεση αρα και αποδοση οποτε βαζεις χωρις τσεπες...ε τελικα δεν καταληγουν πουθενα..και σχεδον σε ολα τα θεματα το ιδιο γινεται..ο αλλος για τα 150 αλογα εβαλε σκουπα-εξατμιση και προγραμμα και ο αλλος ανοιξε πεταλουδα-εβαλε εκκεντρα κτλ. και τελικα ποιος εχει πραγματικα 150 αλογα και ποιανου ειναι πιο αξιοπιστα;επειδη λοιπον εχω χαθει λιγο με τα τοσα που διαβασα γιαυτο ρωταω μπας και καταλαβω τι παιζει..συγνωμη που σας κουρασα αλλα δεν θελω να κανω κατι και να το μετανιωνω μετα...οσο για τις πεταλουδες και τροχαλιες αν θα κερδισω κατι ρωτησα.εννοειτε πως αν δεν χρειαζονται δεν εχω λογο να τα βαλω!επιπλεον κανω 2 δουλειες και δεν πληρωνω δανεια-ενοικ οποτε σχετικα ειμαι καλα οικον.δεν θα ηθελα να δωσω ομως πανω απο 6.000€ για ολες τις μετατροπες... μεχρι στιγμης λοιπον εχουμε κατασταλαξει σε κεντ πτ 51 και εισαγωγη απο c2 vts..προγραμμα αναμεσα σε salex και ανδ/η ποιος κανει καλυτερα και τι τιμες παιζουν;εξατμιση απο χταποδι και μετα θα αλλαξω σιγουρα γιατι αυτη που εχω κοντευει να γινει κομματια,οποτε τι διαμετρο βαζω και απο που την αγοραζω;βλεπω οτι οι περισσοτεροι βαζουν και μια φλατζα απο 206 για μεγαλυτερη συμπιεση που λενε πως βοηθαει..λεω να βαλω και γω..τελος με ολα τα παραπανω μια ροικη και ενα rebuild τι αποδοση θα εχω και ποσο αξιοπιστο θα ειναι;Α!εκτως απο κ/π και διαφορικο θα χρειαστω και κανα δισκο πλατο;νομιζω πως ο μαμα δισκος δεν θα κρατησει...με τα πιστονια πρεπει να κανω κατι τελικα;πχ τσεπες ή αλλαγη;αυτα...αμα απαντηθουν δεν νομιζω πως εχω να ρωτησω κατι αλλο..
Steve - Πεμ 11 Μάρ 2010, 10:33:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εσείς φταίτε που έφτασε 8 σελίδες το topic αυτό, οπότε λουστείτε τα! Wink
volvos - Πεμ 11 Μάρ 2010, 10:58:26
Θέμα δημοσίευσης:
exoyn balei kagkoura section sto neo grand tourismo kai to paidi thelei na ftiaksei ena kalo 106 me liga lefta giati den exei ksekleidosei ola ta credits...
notis1313 - Παρ 12 Μάρ 2010, 17:32:58
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
exoyn balei kagkoura section sto neo grand tourismo kai to paidi thelei na ftiaksei ena kalo 106 me liga lefta giati den exei ksekleidosei ola ta credits...

Θα σε ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ να γραφεις με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ
χαρακτηρες Σεβομενος τους ΚΑΝΟΝΕΣ του FORUM

Eκ της Μod Team Evil Bluegrab Shoot Shoot Whistling Whistling Hunter Warning Warning
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες