GIOVANNI7_1983 έγραψε: |
ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΙ ΟΝΤΩΣ... ΞΕΝΕΡΩΣΑ ΛΙΓΑΚΙ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ PEUGEOT SPORT ΦΡΕΝΑΚΙ... ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΠΤ Κ ΓΙ' ΑΥΤΑ? ΤΙΜΕΣ ΚΛΠ? |
axakias έγραψε: | ||
Παιρνεις σκετες τις δαγκανες απο ps με 620Ε και τις βαζεις με 266χ22 δισκους μαζι με ds 2500 (frp219h)115E,και τα ξεχνας ολα τα αλλα... Και εχεις φρενο απο αλλο πλανητη,και ειναι και μαμα.Αυτα. |
axakias έγραψε: |
Και τα φοραω και σε 14'',φαντασου. |
ds 2500 (frp219h)115E |
xrisa-xs έγραψε: |
από εμφάνιση? ναι τρομερά!
κάτσε να τα βάλει πρώτα γιατί φρένα ακούμε και φρένα δεν βλέπουμε! ουφ! δεν άντεξα!!! τα είπα ![]() ![]() ![]() sorry για το off topic θα αυτοκαταστραφεί σε λίγο |
kane έγραψε: |
re mlk μαζι τους κοιμασαι? ακομα να τα βαλεις? |
Τελικα τι εγινε τα εβαλες τα φρενα; Με το τορνιρισμα τα καταφερες;
Για πες......... |
crazybill έγραψε: |
Παιδιά πείτε σας παρακαλώ τι ακριβώς πλανίζουμε για να μπουν τα AP με δίσκους 266x22??? |
volvos έγραψε: |
λογικα με τους πεζοσπορισιους που εχουν 408 ο ενας
συν νεα ακρα και μουαγιε καλα τα λεω? |
283*26
266*22 |
Ισως να χρειαστεις πιο μακρια σωληνακια γιατι η τρυπα που βιδωνουν στις δαγκανες ειναι πιο χαμηλα απο οτι στις μαμα και ειναι πολυ τσιτα |
crazybill έγραψε: |
Άσε που με αυτό το συνδυασμό κρατάω και τις kosei (Κ1) μου τις 14αρες!
Κάνω λάθος??? |
MEMsound έγραψε: |
δεν μου απαντησατε περι οφφσετ 283χ22 και 266χ22
εχουν το ιδιο? |
RoadRunner122 έγραψε: |
SUM= 805 |
takaki midex 13eyro.... |
266x22 5kgr
283x26 6.8kgr 290x28 7.9 πρεπει να εισαι λιγο βλακας να προσθεσεις 3 κιλα απο το δισκο μονο σε καθε τροχο απλα και μονο για να βαλεις τις δαγκανες του 406 που ειναι εμφανως χειροτερες σε αποδοση (ασχετα αν μας υπερκαλυπτει η αποδοση τους σε οτι και να κανουμε) απο τις δαγκανες του 106 τις πεζοσπορισιες οι οποιες εχουν 550 αυτη τη στιγμη ![]() δηλαδη συνολικα μιλαμε περι τα 5 κιλα εξτρα σε καθε τροχο...και αλλοι βαζουν ουλτρα λεγκερα και κοσει για να ελαφρωσουν 2 |
Στα 406 v6 μπρεμπο στο σαξο μου,με δισκο 290μμ και μαμα τακακι,αν το κυνηγησεις σε κατηφορα μένεις απο φρένο.
Το δοκίμασα προχτες στο βουνο.Ναι μεν φρεναρες απο 120-130 στα 50-60 αλλα "εμεινα" απο φρένο. Θα μου πεις...μαμα ειναι ολα,οποτε ψιλολογικο. |
Steve έγραψε: | ||
|
kane έγραψε: | ||||
|
σταυρε,την κολοκυθια θα παιζουμε?
Ειναι δυνατον να εχει μαμα τακακια,τύπου περφορμανς πχ 2500 οπως λες? για 406 μιλαμε,οχι για κειμαν με κεραμικα. |
Pughell έγραψε: |
...Τα αγωνιστικα φρενα ειναι για αγωνιστικα αυτοκινητα με αγωνιστικες προδιαγραφες και αγωνιστικο κοστολογιο.
Τωρα αν εσεις νομιζετε οτι με ενα ζευγαρι αγωνιστικες δαγκανες πιασατε τον παπα απο τα @@,ειστε γελασμενοι... Καντε ενα γκαλοπ μεταξυ αγωνιζομενων που για να γλιτωσουν κοστος εβαζαν μαμα 266 σε 4πιστονα να σας πουνε ποσο γρηγορα φθειρονται... ![]() Για αυτο και οι ΑΡ εχουν 500Ε-600Ε το ζευγαρι και οι μαμα 266 εχουν λιγοτερα απο 100Ε. |
Καντε ενα γκαλοπ μεταξυ αγωνιζομενων που για να γλιτωσουν κοστος εβαζαν μαμα 266 σε 4πιστονα να σας πουνε ποσο γρηγορα φθειρονται... ![]() |
Για αυτο και οι ΑΡ εχουν 500Ε-600Ε το ζευγαρι και οι μαμα 266 εχουν λιγοτερα απο 100Ε. |
iceage έγραψε: | ||||
Χωρίς να έχω εικόνα 100% τα τακάκια επιπέδου ds2500 ή 3000 είναι λίγα για συνθήκες αγώνα και δη σε αγλωνες ράλλυ.
Όταν όμως πρόκειται για λίγο σβέλτη καθημερινή οδήγηση με που και που καμιά πίστα και βουνό δεν υπάρχει λόγος να πας σε τόσο ακριβό δίσκο την στιγμή που οι 266 έχουν περί τα 50-60€ το ζευγάρι. |
glf έγραψε: |
ε μετά άρχισαν να χάνουν την κάστερ τα απλά ψαλίδια ![]() |
δεν διαφωνουμε στρην αποτελεσματικοτητα των 283...
απλα το βαρος τους χαλαει την αισθηση του τιμονιου... (το 206rc εχει ηλεκτρουδραυλικη κρεμαγιερα - οχι απλα υδραυλικη - και ειναι διαφορετικο σε σχεση με τις αλλες εκδοσεις των 206) |
φυσικα και αξιζουν.
Εγω μετα τα οσα χρηματα εχω πεταξει επι σειρα ετων στο σαξο,ενα πραγμα λεω ή μαλλον δυο! Φρενα και αναρτηση ειναι τα μονο που δεν ειναι πεταμενα λεφτα. ![]() |
spyrakl έγραψε: |
για ενα ραλλυ 170-180 αλογα αξιζουν τα AP?? ή ειναι υπερβολη για δρομο?? |
Για υγρα,μιας και μιλαμε για βολτα,οτιδηποτε σε 5.1. |
![]() |
nsne έγραψε: |
να σας ρωτησω ρε παιδια σε 14αρα με 266 δισκο το μονο που μπορεις να βαλεις απο δαγκανα ειναι μονοπιστονη?δεν εχεις αλλες επιλογες? |
Δεν διαφωνω,για αυτο και οι ανταπτορες της φωτο ειναι απο αεροπορικο αλουμινιου που κοστιζει τα κερατα μας το κιλο,σε αντιθεση με την δαγκανα που ειναι κραμα αλουμινιου... |
μαθε μια (οσο μπορείς πιο) συγκεκριμενη τιμή για 2 τετοιους ανταπτορες για να μπουν σε ακρο 106/206 οι 106ΑΡ με μαμα 266mm x 22mm απο 206 επίσης ισως αυτο που θα πω να ειναι βλακεία αλλα... (με γνωμονα πάντα να κρατηθεί το κόστος χαμηλά - γιατι αλλιως αγοραζουμε 2 ετοιμους 270mm PS με κανα 500αρικο... - εννοείται χωρις να τιθεται θεμα αξιοπιστίας/ασφαλειας) : αντι να φαγωθουν κατα 4mm οι δαγκανες φαγωθουν ειτε κατα 4mm τα ακρα ή κατα 2mm οι δαγκανες και 2mm τα ακρα δε θα ειναι πιο ασφαλές? (και αν χρειαστεί να βαλουμε καποτε ξανα τις μαμα δαγκάνες τις βαζουμε με 2 ροδελες ή βαζουμε και τα μαμα ακρα - αντι των ps - αυτο ισχυει για οσους τα χουν αλλαγμενα) |
...
οι 280κατι που εχει βαλει ο Μητσακος (please μαθε απο τι αμαξι) δεν ειναι "plug 'n' play" θελουν κι αυτοι το πλακακι τους, .... |
Οσο αφορα το βαρος,2 κιλα σιγουρα δεν ειναι αλλα τελοσπαντων,το γεγονος οτι η δαγκανα δεν θα πιανει ολο τον δισκο,δεν σε απασχολει; ![]() |
οπα κατσε τρωμε 4 χιλιοστα δαγκανα για να ερθει πιο μεσα\?????
αρα γιατι να μη βγαλουμε 4 χιλιοστα πιο εξω δισκο με ενα αποστατη αναμεσα δισκο και μουαγιε????? |
το σεναριο 2mm το ακρο και 2mm την δαγκανα πως ακουγεται? |
και να σου πω κατι ρε μαθο στη τελικη
ακρο εχεις δαγκανα εχεις τραβα στο φιλο του iceage να σου φτιαξει πλευστο δισκο να τελειωνετε ποσα θα δωσεις 300-400?? ε ΓΑ**ΣΕ με μια φορα θα το κανετε και θα τελειωσετε για παντα με το θεμα |
Δεν υπαρχει λογος γιατι τις περισσοτερες φορες τα φτιαχτα bell στραβωνουν.
Κακη μεταφορα θερμικων φορτιων... Για αυτο και σε εντελως αγωνιστικα σετ τα εκαναν floating ωστε να εχει μεγαλα περιθωρια διαστολης ο δισκος. |
Απο οτι φαινεται το πλακακι βολευεται το ιδιο και σε δισκο 266 αλλα και σε 283. |
e sorry αλλα αμα μπορει με πλακακι η δαγκανα να δουλεψει σε δισκο 266 και καθεστε και τρεχετε σε μηχανουργεια για να φατε δαγκανες και μαλ***ες ειστε απλα ΒΛΑΚΕΣ... |
αυτο που εγω δεν εχω καταλαβει ειναι γιατι δε μπορουμε να βρουμε δισκο 270 που να παταει σωστα στη δαγκανα? ποσο δυσκολο ειναι να εντοπισουμε τετοιο μοντελο απο σαιτ μπρεμπο πχ? |
το τσεκαρες οτι υπαρχει χωρος να γινουν οι τρυπες στηριξης της δαγκανας πιο κοντα στο κεντρο? |
να στο πω πολυ απλα:
θελουμε μια δισκοπλακα 266~270 χ 22 με οφφσετ τουλαχιστον +4mm απο την μαμα 266χ22 του 206 |
Pughell έγραψε: | ||
Δεν γινεται ρε,αφου η μια βιδα παταει στην νοητη ευθεια αναμεσα στις αλλες δυο,δεν γινεται να πλησιασει περισσοτερο... |
Απο οτι φαινεται το πλακακι βολευεται το ιδιο και σε δισκο 266 αλλα και σε 283. |
Σημαινει οτι η επιφανεια απο το τακακι αξιοποιειται πληρως,ειτε με δισκο 266 ειτε με 283. |
O Σεφ Μάνθους προφανως δεν κατάλαβε εάν η θέση που βιδώνει η δαγκάνα στο πλακάκι είναι η ίδια είτε τοποθετηθεί δίσκος 266 ή 283. Αν είναι η ιδια, δε νομίζω να υπάρχει λόγος να μπει 283 ![]() |
δεν γινεται ρε παιδια αυτο δεν γινεται με το ιδιο πλακακι, το ιδιο τακακι να παταει "σωστα" και ιδανικά σε δυο διαφορετικους δισκους ΕΚΤΟΣ και αν στον 283mm το τακακι παταει οπως θα παταγε στον 266mm οποτε και τα επιπλέον mm του 283 πάνε αχρηστα - αρα δεν ειναι ιδανικό |
τροχισμενη δαγκάνα είναι και η δικιά μου ε... αλλά με 266 δίσκους |
Pughell έγραψε: | ||
Οντως δεν γινεται,απλα παταει οριακα καλα και στις δυο διαστασεις δισκων μιας και ειναι κατασκευασμενα για δισκους περιπου 275 που ειναι ενδιαμεση διασταση στο 266 και στο 283. ![]() |
ράλλυ άσφαλτο, χώμα και.. πίστα. τι άλλο να δοκιμάσω πια; |
greenpug106 έγραψε: |
Φίλε καλώσόρισες.
Υπάρχει ήδη ένα θέμα με τα Brembo. Τι χρώμα είναι? Τα ασημί συνήθως είναι απο Fiat Coupe. Από ότι ξέρω για να μπουν χρειάζεται πατέντα με πλακάκια για να έρθουν στο σημείο που πρέπει. Τα μαύρα από 406 Coupe 3.0 V6 μπαίνουν χωρίς πρόβλημα στα 106. Αυτά μπορείς να τα βρεις από μάντρες εξαρτημάτων (αν πουλήθηκαν αρκετά στην Ελλάδα) αλλά και από εξωτερικό πχ Αγγλία. Στην Αγγλία τα βρίσκεις και με 200 - 220 στερλίνες αλλά είναι αρκετά βαρετά. |
Πάνος έγραψε: |
Για μενα βαλτα στους υπαρχονντες που εχεις αφου δεν θελεις να χαλασεις χρημα.
Και οταν φθαρουν με το καλο τους αλλαζεις. Αλλιως κανεις υπομονη,μαζευεις ρευστο και ιδανικα βαζεις oreca. |
ειπαμε εμείς ειμαστε ειμαστε κανγκουρες δεν ειμαστε γκουρου... ![]() |
καπου μου ειχαν πει οτι σταβωνουν αυτοι...
μπορει βεβαια να ειναι και ραδιο αρβυλα.. ![]() |
(παρα το οτι θα μπουν σε 206) το γραφω εδω μιας και οι δαγκανες ειναι απο 106 μινι γκρουπΑ και τα τακακια τα αντιστοιχα γνωστα ΜΙΝΤΕΧ... |
sps έγραψε: |
Στις bendix παντως αυτο που με χαλασε ειναι οτι εχει σκουριασει ο δισκος εκει που ειναι το bell ![]() |
Και μιας και ασχολούμαστε... μπορεί κάποιος να μετρήσει πόσο παχύ είναι το αυτάκι στις δαγκάνες μετά το πλάνισμα των 4χιλιοστών;
Για τις AP μιλάω πάντα. Θέλω να τσεκάρω τα δικά μου μιας και τα είχα πάρει ήδη πλανισμένα |
για την ιστορία, ας βάλω εδώ ότι με DS2500 στις 4πίστονες AP, στράβωσαν σε 9 μήνες χωρίς αγώνα ράλλυ οι Sasic 2464W14 δισκόπλακες (266).
νομίζω ότι valeo και zimmerman ήταν καλύτερες.... |
Τώρα το είδα. Θα μετρήσω και θα σου πω αύριο Νικόλα ![]() |
nik_marin έγραψε: | ||
Είναι ευκολο να μας πεις ποιες άλλες έχεις χρησιμοποιήσει...? brembo ? ATE ? |
τελικά για πείτε, τι δισκόπλακες 266 φοράτε στα δικά σας 4πίστονα; |