PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - ΔΙΠΛΩΣΕ...........

ΝΙΚΟΣ - Κυρ 09 Μάρ 2003, 06:22:12
Θέμα δημοσίευσης: ΔΙΠΛΩΣΕ...........
Λοιποοννννννν........

Θελω να αναφερω μια εμπειρια μου που ειχα σημερα το βραδυ.

Γυρνωντας λοιπον απο την συναντηση που ειχαμε στην Θεσσαλονικη και σιγκεκριμενα στο Vilage Center με τα υπολοιπα μελοι του Club,και ενω στην γνωστη αναβαση Καστανιας ο δρομος ειχε στεγνωσει και δεν υπηρχε ιχνος ομιχλης.....επαθα το εξης.... Exclamation Exclamation Exclamation

Απο την μερια της Βεροιας ανεβαινωντας ο δρομος καθαρος και στεγνος,το 106 πετουσε.Οχι σε ρυθμους αγωνα αλλα μπορω να πω σχετικα γρηγορα με βαση την κινηση που δεν υπηρχε λογο των ημερων.

Φτανωντας λοιπον στην κορυφη του βουνου στα εκχιονιστηκα μηχανηματα και περνωντας την κατηφορα........Μετα απο τον σταθμο των εκχιονιστηκων ο δρομος εχει μια κατηφορικη ευθεια που στο τελος της κλεινει σε αριστερη κλειστη αρκετα.

Προσπερναω 1-2 αυτοκινητα και στο τελος φρεναρω για να μπω,κατεβαζωντας σε 3 ταχυτητα απο 5.

Φυσιολογικα πραγματα δηλαδη οπως καθε φορα..........

Αφηνω το φρενο λοιπον και ξεκινωντας η στροφη παταω γκαζι και ΄΄κλεινω΄΄αφου δεν ερχωταν κανενας απο το αντιθετο ρευμα......

Εκει λοιπον εγινε αυτο που δεν περιμενα................

Το 106 διπλωσε τοσο ακαριαια που ηταν αδυνατων να το μαζεψω......

Ο κ@λος προσπερασε το μπροστα μερος χωρις δευτερη κουβεντα.

Αφου λοιπον το ενστικτο ελεγε οτι δεν μαζευετε με τιποτα λογο και αιφνηδιασμου και αφου ολοκληρωσε μισο τετ-ακε το ποδι πηγε στο φρενο τα δαχτυλα στα αλαρμ και το αριστερο χερι στον διακοπτη των φωτων για κατεβασμα στην μεσαια σκαλα για να μην πανιασω τους υπολοιπους που κατεβαιναν.

Το αποτελεσμα ηταν μισο τετ-ακε πανω στο ρευμα μου ευτηχως χωρις να ακουμπησω πουθενα.

Στην ολη φαση το αυτοκινητο μου εδωσε εντυπωση οτι ηταν αρκετα ασφαλες λογο και του κλοβου ασφαλειας και των καθισματων με τις ζωνες.

Με λιγα λογια δεν μου περασε καν απο το μυαλο οτι θα χτυπησω...Και αυτο για μενα ειναι βασικο.Το μονο που κοιτουσα ηταν πως να σταματησω το αμαξι χωρις το ανχως του τραυματισμου κτλ.

Το αλλο ειναι οτι τελικα τα 106 ειδικα επειδη μου ετυχε και το λεω ειναι οτι ειναι πολυ ζηγησμενα και γυρισε σαν να ειχε το βαρος του ΑΚΡΙΒΩΣ στο κεντρο του ουρανου...Δηλαδη ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΝΤΡΟ χωρις μουρες ή υπερβολικα πλασαρεισματα με τις πορτες με αποτελεσμα πλαγια στα βραχια.

Το καλο ηταν τελικα οτι εκοψα αρκετα ρυθμο μετα απο αυτο πραγμα καλο γιατι κατεβαινοντας απο την μερια της Κοζανης ο δρομος ηταν γεματος υγρασια και σε καποια φαση το κακο θα γινοταν χωρις να ειμαι τοσο τυχερος λογο χιλιομετρων.

Αποτελεσμα...................ΟΤΑΝ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΗΣΗΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

Μπορει να κανετε ενα σκασμο χιλομετρα και να ειναι ολα ελενχωμενα και προβλεψημα αλλά καποια στιγμη θα σας αιφνιδιαση.............

Και το καλυτερο.............Ποιο κατω........σε μια φουρκετα αριστερη ενα FIAT COUPE με τις πορτες πανω στις μπαριερες.......Μαλλον το ιδιο με εμενα,απλα ηταν ποιο ατυχος αυτος.

Το ολο γελοιο στη υποθεση ηταν ο πισω απο εμενα στο τετ-ακε ενα PEUGEOT 307 ο οποιος πλακωθηκε στα φρενα ενω ειχε μεγαλη αποσταση απο εμενα και με το που γυρισε το 106 και πεσανε τα φωτα μου επανω του,ειχε τεντωσει τα ματια και ανοιξε το στομα.

Αυτον πρεπει να του κοπηκε η περιοδος Laughing Laughing Laughing
glf - Κυρ 09 Μάρ 2003, 08:46:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ήσουν Θεσσ/νίκη το ΣΚ ? τι δεν πήρες κάνα τηλ ?

Εγώ ανέβηκα τη Δευτέρα και μόνο στο πήγαινε μου έφυγε 2 φορές το αμάξι. Στην πρώτη πάτησα σε ... πετρέλαιο που μετά είδα ότι έφευγε από βτιοφόρο (κακοσυντηρημένο) και του έφευγε ΜΟΝΟ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ προφανώς από την υπερχείλιση.......... Μου έφυγε με τα 4 προς τη μπαριέρα αλλά με πάτα - άσε - πάτα - άσε στο γκάζι βρήκε πρόσφυση και πάνω στην άσπρη γραμμή της μπαριέρας ξαναέπιασε.
Και το δεύτερο ήταν σε μια κατηφορική μισό-φουρκέτα όπως μπάινουμε στη Βέροια, εκεί μου έφυγε επάνω σε νερά που.... έτρεχαν από τρακτέρ από ένα ρυμουλκούμενο που είχε !! μιλάμε για πολύ νερό να τρέχει..
Λέω στο παπού "Τρέχει η Βάνα, μπάρμπα!!" , "το ξέρω" μου λέει, "το αδειάζω.........."

Πάντως εσύ είσαι στη μια άκρη (πολύ σκληρό) και εγώ στην άλλη, αφού τα αμορτισερ μου είναι ΤΕΛΕΙΩΣ OFF. Στην έθνική τα μπροστινα ιδίως αμορτισερ δε δουλέουν καθόλου.. Πλέει τελείως....
Slash - Κυρ 09 Μάρ 2003, 12:58:22
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά όλα χθες βράδυ γίναν; Laughing
Εγώ αντίθετα χθες πηγαίνοντας στο Village από το δρόμο της Χαλκιδικής ήμουν πατητός χαλαρά 150 τεστάροντας επιταχύνσεις. Cool Μειώνω για να στρίψω δεξιά, κατεβάζω από 5η σε 3η και μπαίνω χαλαρά (ψιλομπαντούλα) στη γέφυρα. Γκάζι με 3η, προσπέρασμα σε έναν που ήθελε να πάει προς Θέρμη, ανάβει κίτρινο, έχω βγάλει ήδη δεξί φλας και άντε να πάρω την στροφούλα μου με ολίγη μπάντα. Έλα όμως που δεν είχα δει το κοντέρ οτι έγραφε 80 και νόμιζα οτι πήγαινα με λιγότερα... Και το στρίβω... Φλερτάρω πρώτη (αριστερή) μπαριέρα, ανάποδο... ολίγο δεξιά μπαριέρα, ξανά ανάποδο... ολίγη ευθυγράμμιση, τρίτο ελαφρύ ανάποδο και έφυγα κύριος. Όλα πήγαν καλά τελικώς, δεν ακουμπήσαμε πουθενά, και μπορώ να πω οτι το ευχαριστήθηκα, δεν φοβήθηκα όσο περίμενα αν και μετά είχα ένα ψιλοτρέμουλο, το αυτοκίνητο φάνηκε οτι είχε κι άλλα περιθώρια (!!!) για πιο ακραίο handling και κράτημα, και μάλιστα μου ήρθαν στο μυαλό κάτι λόγια του GIANNHS206 για σχέση τιμής με άλλα αυτοκίνητα και πολύ ακριβής (καλής) ανάρτησης του 206 από την μαμά. Very happy Επίσης το μόνο που άκουσα εκείνη την στιγμή, ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο ανάποδο, ήταν τα λάστιχά μου να στριγγλίζουν (και ήταν δυνατότερο από κάθε άλλη φορά), ενώ κάτι πράγματα στην θέση μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού πετούσαν!!
Και τα αντανακλαστικά οκ, από ότι φάνηκε, ασυναίσθητα κοιτούσα κάθε φορά τον δρόμο (δηλαδή εκεί που ήθελα να στρίψω) αν και ακαριαία το μάτι πήγαινε και στην εκάστοτε πλαϊνή μπαριέρα. Rolling eyes

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΟΙ. Cool
alemao - Κυρ 09 Μάρ 2003, 13:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ευτυχώς Νίκο που δεν είχε κίνηση ο δρόμος και ήσουν αρκετά τυχερός μπορώ να πω. Άντε άναψε κανά κεράκι τώρα... Shocked
Και το καλύτερο αμάξι μπορεί να σε προδώσει. Confused
ΝΙΚΟΣ - Κυρ 09 Μάρ 2003, 20:32:43
Θέμα δημοσίευσης:
glf έγραψε:
Ήσουν Θεσσ/νίκη το ΣΚ ? τι δεν πήρες κάνα τηλ ?

Εγώ ανέβηκα τη Δευτέρα και μόνο στο πήγαινε μου έφυγε 2 φορές το αμάξι. Στην πρώτη πάτησα σε ... πετρέλαιο που μετά είδα ότι έφευγε από βτιοφόρο (κακοσυντηρημένο) και του έφευγε ΜΟΝΟ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ προφανώς από την υπερχείλιση.......... Μου έφυγε με τα 4 προς τη μπαριέρα αλλά με πάτα - άσε - πάτα - άσε στο γκάζι βρήκε πρόσφυση και πάνω στην άσπρη γραμμή της μπαριέρας ξαναέπιασε.
Και το δεύτερο ήταν σε μια κατηφορική μισό-φουρκέτα όπως μπάινουμε στη Βέροια, εκεί μου έφυγε επάνω σε νερά που.... έτρεχαν από τρακτέρ από ένα ρυμουλκούμενο που είχε !! μιλάμε για πολύ νερό να τρέχει..
Λέω στο παπού "Τρέχει η Βάνα, μπάρμπα!!" , "το ξέρω" μου λέει, "το αδειάζω.........."

Πάντως εσύ είσαι στη μια άκρη (πολύ σκληρό) και εγώ στην άλλη, αφού τα αμορτισερ μου είναι ΤΕΛΕΙΩΣ OFF. Στην έθνική τα μπροστινα ιδίως αμορτισερ δε δουλέουν καθόλου.. Πλέει τελείως....

Που να ξερω οτι εισαι Θεσσαλονικη ρε Question Question Question Τα νυχια μου να μυρισω Question Laughing

Νικο οταν ειμαι σταματημενος και στριβω το τιμονι με το αυτοκινητο αναμενο να δουλευει δηλαδη το υδραυλικο κανει εντονο θορυβο κρακ-κρακ-κρακ.Σημερα που το πηρα ξανα δεν το εκανε αλλα εχει μια ταση να το κανει.Ξερεις τι μπορει περιπου να ειναι Question Στην αρχη φανταστηκε για κρεμαγιερα αλλα μετα σκεφτηκα τα Upermount που ειναι κατω απο τον θολο μηπως αυτα θελουν αλλαγη.Αυτα εχουν ρουλεμαν για να στριβουν ολο το γονατο οταν στριβεις το τιμονι.Θα το κοιταξω την Τριτη.Και στην οπισθεν οταν παω να ξεκινησω το κανει αρκετα εντονα.Τι να πω δεν ξερω.
Εν το μεταξυ μιλησα σημερα με τον Ζαχο απο την Αλεξ/πολη που τρεχει με Williams και μου λεει οτι θελουν αλλαγη οι αρθροσεις της κρεμαγιερας για να ειναι ποιο αμεση.Και εκτος αυτου με το χαμηλωμα υπαρχει πιθανοτητα να χανουμε καμπερ μισο περιπου.Θα κοιταξω να δω τι ακουγετε και μετα μαλλον θα παραγκειλω αρθρωσεις απο το 106 Maxi.
Miltellas - Δευ 10 Μάρ 2003, 00:57:53
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Το 106 διπλωσε τοσο ακαριαια που ηταν αδυνατων να το μαζεψω......

Φανταστείτε λοιπόν έναν συνηθισμένο οδηγό στο τιμόνι αυτοκινήτου με σκληρή ανάρτηση.
Tomcat - Δευ 10 Μάρ 2003, 16:07:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Μίλτο όμως αν είχε χαλαρή ανάρτηση δεν θα του είχε φύγει στις μπαριέρες με τα 4?????
ΝΙΚΟΣ - Δευ 10 Μάρ 2003, 20:17:48
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ειχα μαλακη αναρτηση μπορει να μην εφευγε αλλα υπο αλλες συνθηκες στα πολλα αν φυγει δεν μαζευετε οπως ενα στημενο αμαξι.Αυτο διπλωσε λογο υγρασιας που ειχε ο δρομος μεσα στην στροφη και δεν το αντιληφθηκα.Δεν ηταν βρεγμενος για να φανει.Ισα που αρχισε να γκριζαρει η ασφαλτος.Και κατι ακομα.............Το αμαξι δεν εφυγε με τα τεσσερα.Αν εφευγε με τα τεσσερα θα εφευγα απο τον δρομο.Το 106 γυρισε απλα ακαριαια.Αυτο εγινε λογο και των αρνητικων καμπερ μπροστα που βιδωνουν την μουρη.Απλα με το που πατησε στην υγρασια το πισω μερος προσπερασε το εμπρος ΑΚΑΡΙΑΙΑ.Απλα πρεπει να αρχισουμε ολοι να υπολογιζουμε οταν λενε οτι ενα αγωνιστηκο αμαξι δεν ειναι για καθε μερα.
Αν ειχα σλικ ή Idermidiate τοτε θα εστριβε Wink
Miltellas - Τρι 11 Μάρ 2003, 00:47:05
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Ρε Μίλτο όμως αν είχε χαλαρή ανάρτηση δεν θα του είχε φύγει στις μπαριέρες με τα 4?????

Όχι γιατί θα προειδοποιούσε! Τα αγωνιστικά δεν προειδοποιούν, αν χαλαρώσεις την έβαψες!

Παιδιά μην μπερδεύεστε!
Το καλύτερα στημένο αμάξι είναι αυτό που στήθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητες του οδηγού (αλλά και του δρόμου που θα οδηγηθεί)! Και αυτό είναι κατόρθωμα να το κάνουν ακόμη και οι καλύτερες αγωνιστικές ομάδες.
Και κάτι ακόμη: Και ο καλύτερος οδηγός είναι άνθρωπος, δεν είναι Θεός. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τις "στιγμές" τους. Για πολλούς είναι και η τελευταία τους (πχ Τοϊβόνεν, Σένα κλπ).
danielos - Τρι 11 Μάρ 2003, 11:16:10
Θέμα δημοσίευσης:
Μπραβο ρε παληκαροι με τα στροφιλικια!!!!!!!!!
ρε δεν σας εχω πει να κοψετε τις ΜΑΛ@@@ΕΣ με τις στροφες και τα γκαζια ???
οταν λεω καλυτερα να το σκατε στην ευθεια οπως εγω για παραδειγμα Very happy Very happy Shocked Laughing Laughing δεν ακουτε!!!
ρε αμα σου κατσει η στραβη στην στροφη δεν την γλιτωνεις και εναποθετεις τις ελπιδες σου στον Υψιστο!αμα αρχισουν τα τετ-ακε αντιο ζωη!
ενω στην ευθεια το σκας πιανεις καμια 200αρα σου πεταγεται ο τρελος ,πατας λαδια και νερα και τι κανεις??!!!τραβας ενα δυνατο φρεναρισμα και τα abs με τις τετραπιστονες Laughing Laughing Shocked Cool Cool αναλαμβανουν την διασωση της καταστασης!!!!
το καλυτερο βεβαια ειναι να μην τρεχεις αλλα αφου σας τρωει που σας τρωει καντε το καπου με ασφαλεια!!
Ronin - Τρι 11 Μάρ 2003, 12:40:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιος ο dany!!!!!!!

Eγω γιατι νομιζετε οτι εχω φαγωθει για το Track day???

Για να το κανω με ασφαλεια.....!!!!!! Very happy Very happy Very happy
ΝΙΚΟΣ - Τρι 11 Μάρ 2003, 14:22:06
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
ρε δεν σας εχω πει να κοψετε τις ΜΑΛ@@@ΕΣ με τις στροφες και τα γκαζια ???
οταν λεω καλυτερα να το σκατε στην ευθεια οπως εγω για παραδειγμα Very happy Very happy Shocked Laughing Laughing δεν ακουτε!!!
ρε αμα σου κατσει η στραβη στην στροφη δεν την γλιτωνεις και εναποθετεις τις ελπιδες σου στον Υψιστο!αμα αρχισουν τα τετ-ακε αντιο ζωη!
ενω στην ευθεια το σκας πιανεις καμια 200αρα σου πεταγεται ο τρελος ,πατας λαδια και νερα και τι κανεις??!!!τραβας ενα δυνατο φρεναρισμα και τα abs με τις τετραπιστονες Laughing Laughing Shocked Cool Cool αναλαμβανουν την διασωση της καταστασης!!!!
το καλυτερο βεβαια ειναι να μην τρεχεις αλλα αφου σας τρωει που σας τρωει καντε το καπου με ασφαλεια!!

Τι το θελω για την ευθεια ρε Ντανι...................

Να δεις σοκ σε αγωνα να πηγαινεις γρηγορα με δυνατο αμαξι και να σε περνανε υποδιεστερα αμαξια με ουτε τα μισα σου αλογα απο εξωτερικη και να κανουν ζεσταμα και να λες που ηρθα εδω........

Στην ευθεια ολα καλα ειναι και γρηγορα....απο εκει και περα τι γινετε....

Φαντασου εσυ τωρα με μοτερ 160+ και σε καμια αναβαση απο γνωστο βουνο να σε φαει λαχανο ενα 106 1300 απλο με μια αναρτησουλα και να μην μπορεις να δικαιολογησεις τον εαυτο σου πως ειναι δυνατων να μην μπορεις ουτε να τον ακολουθησεις.......αστα αστα...
GIANNIS206 - Τετ 12 Μάρ 2003, 00:59:28
Θέμα δημοσίευσης:
Προσέχετε παιδιά!!Εγώ αυτό το τριήμερο όπου έβρισκα στροφή με ασφάλεια από όλες τις απόψεις το γύριζα!!!Καλά ήταν!
ΝΙΚΟΣ - Τετ 12 Μάρ 2003, 17:53:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι Γιαννη μου και εγω το γυριζω οποτε θελω και παιζω ετσι,αλλα εδω μιλαμε για πολλα χιλιομετρα εκει δηλαδη που πας με γραμμες και ενα κλικ πριν το οριο και δεν περιμενεις να σου φυγει.Για τετοια περιπτωση μιλαω.Οταν θες να το διωξεις εσυ ,πανω κατω το περιμενεις και σου αρεσει..Αλλα οταν δεν το περιμενεις και αιφνηδιαζεσε ειναι αλλιως.Και ειδηκα αν τα χιλιομετρα ειναι πολλα Wink
GIANNIS206 - Τετ 12 Μάρ 2003, 21:15:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι Νίκο είναι σίγουρα μια πολύ περίεργη εμπειρία!Μου συνέβη και εμένα αλλά όχι με πολλά και ήρθε εύκολα!Το δικό σου που σου επιτρέπει κιόλας να πας γρήγορα αν σου φύγει δύσκολα τα πράγματα!!
Petros - Τετ 12 Μάρ 2003, 23:33:41
Θέμα δημοσίευσης:
O "Λέων" δαγκώνει και ειδικά το 106. Το χιλιοτρακοσαράκι Rallye, ήθελε να το σέβεσαι όπως το εικόνισμα της Μεγαλόχαρης Wink . Ταρζανιές, φρενιές και άλλα καουμποϊλίκια στις στροφές δε συγχωρούνταν με καμία Παναγία (όπως βλέπω έως τώρα και το 206 δε διαφέρει πολύ).

Κοινώς "αφού ρε φίλε με ήρεμες κινήσεις στρίβω σαν τρένο, τι θες τα τσαλίμια;;; Πάρε τότε ένα τετακέ να το έχεις όλο δικό σου!". Εξού και τα δεκάδες ραλλιά που τέλειωσαν άδοξα την καριέρα τους αγκαλιά σε μπαριέρες, κολώνες και δέντρα, δίνοντας κακό όνομα στο λιονταράκι, ενώ κανονικά έφταιγε ο χρήστης!

Ευτυχώς το έμαθα χωρίς να το πάθω (πάντα κινιόμουν ένα κλικ κάτω από τα όρια του Rallye, δηλαδή ένα κλικ πάνω σε σχέση με σχεδόν οτιδήποτε άλλο σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων Twisted evil ).
Miltellas - Πεμ 13 Μάρ 2003, 08:58:17
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:
(πάντα κινιόμουν ένα κλικ κάτω από τα όρια του Rallye, δηλαδή ένα κλικ πάνω σε σχέση με σχεδόν οτιδήποτε άλλο σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων Twisted evil ).

Έχεις δίκιο, η Θεσσαλονίκη πέφτει λίγο μακρυά... Twisted evil Twisted evil
danielos - Πεμ 13 Μάρ 2003, 13:22:40
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
danielos έγραψε:
ρε δεν σας εχω πει να κοψετε τις ΜΑΛ***ΕΣ με τις στροφες και τα γκαζια ???

Τι το θελω για την ευθεια ρε Ντανι...................

Να δεις σοκ σε αγωνα να πηγαινεις γρηγορα με δυνατο αμαξι και να σε περνανε υποδιεστερα αμαξια με ουτε τα μισα σου αλογα απο εξωτερικη και να κανουν ζεσταμα και να λες που ηρθα εδω........

Στην ευθεια ολα καλα ειναι και γρηγορα....απο εκει και περα τι γινετε....

Φαντασου εσυ τωρα με μοτερ 160+ και σε καμια αναβαση απο γνωστο βουνο να σε φαει λαχανο ενα 106 1300 απλο με μια αναρτησουλα και να μην μπορεις να δικαιολογησεις τον εαυτο σου πως ειναι δυνατων να μην μπορεις ουτε να τον ακολουθησεις.......αστα αστα...

ρε βωβοι , κυρκοι και και λοιποι οδηγοι αγωνων που θα πατε να το τρεχετε σε αγωνες??
ετσι μονοι σας θα παιρνετε τα βουνα και αρχιζετε τις αναβασεις???και αν σκασει απανω στο βουνο κανενας ασχετος και αρχισετε να ροβολατε την πλαγια κουτροβαλωντας τι θα κανετε???
σωστα αυτα που λες ρε νικο για ραλλια 1300 και μιση ιπποδυναμη που μπορουν να σε καταπιουν πανω στο βουνο αλλα αυτα γινονται σε συνθηκες αγωνα!!
τρεχει κανενας εδω μεσα στο πανελληνιο και δεν το ξερω??
αν ειναι να παιρνω τα βουνα και τις ραχουλες για να μπορεσω να ευχαριστηθω το αυτοκινητο αστο εγω προσωπικα δεν θα παρω!!!
α!! και μια παρατηρηση δεν πανε ολα στην ευθεια!αλλα πανε και αλλα χανονται οπως ακριβως κατι παρομοιο ειναι αυτο που μου ειπες με τα ραλλια στις στροφες!!
εγω αν και εχω αρκετα ικανοποιητικη προσφυση στις στροφες δεν το πολυζοριζω γιατι ξερω οτι αν φυγεις θα φυγεις μια καλη και με πολλα χ.α.ω.
οποτε ασε εμενα να τρεχω στις ευθειες και στις στροφες του βουνου να με περναει κανενα ραλλι!!!
Rally - Πεμ 13 Μάρ 2003, 14:01:28
Θέμα δημοσίευσης:
ρε νικο αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το πως γυρισε ο κωλος. για να γινει κατι τετοιο σημαινει οτι η μουρη δεν τραβουσε αρα η μπηκες και εκλεισες στην στροφη χωρις γκαζι η δεν ειχες πολυ γκαζι.αν ειχες γκαζι και ειχε υγρασια κατω το αμαξι θα εφευγε ευθεια. τωρα βεβαια εσυ ξερεις πως εγινε αλλα απο αυτα και μονο που γραφεις προσπαθω να βγαλω ενα λογικο συμπερασμα, γιατι γενικοτερα οσο πιο σφικτη αναρτηση τοσο πιο πολυ ισχυει ο νομος αν αφησεις γκαζι στην στροφη....θα δεις και το πισω μερος του αυτοκινητου!!!
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 13 Μάρ 2003, 14:04:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ντανι στην ευθεια δεν το γουσταρεις ενα αμαξι.Στο συνολο το γουσταρεις και γενηκοτερα σε στροφες.Το δικο σου πχ.Το κανεις βολτα και παει και γα** στην ευθεια.Γκαζια επυταχηνση κτλ.Αναιβενω μετα στο Subaru και το δικο σου μου φαινετε τσιγκαρλιδι μπροστα του.Μετα πας λεμε τωρα σε Μ3 και το Subaru δεν ειναι ουτε να το φτυσεις.

Ακου τωρα.Περνω το IMPREZA βολτα σε ευθεια και στροφες.Ε..καλα...γκαζια ωραια.Μετα οδηγαω το POLO TURBO φιλου με κοντα στα 200+ αναλογα την πιεση.....Και Γ@μω τα γκαζια.Κατι σε IMPREZA περιπου.Μετα ανεβαινω στο δικο μου και μου φαινετε ποιο αργο και απο τις 12 φιλες του ιζραηλ.Αλλα ολα αυτα μεχρι την πρωτη φουρκετα γιατι εκει η αισθηση που μου δινει δεν περιγραφετε με κανενα αμαξι απο τα 2 παραπανω Wink Αυτο μου το ειπε και ο Αδερφος μου που τα κυκλοφορουσε και τα δυο αμαξια.Μου λεει.......Το 106 ειναι αμαξι που σε οδηγικη απολαυση και αισθηση πανω απο ολα σου δινουν λιγα αμαξια απο τα οποια τα περισοτερα ειδικες κατασκευες πχ Lotus Seven.Βεβαια μπορει να με πειτε υπερβολικο αλλα σας προσκαλω οταν τυχη να κανω μια βολτα τον καθενα σας για να καταλαβετε αυτο που λεω.Ειναι σαν να κανετε Καρτ ενα πραγμα,αλλα σε λιγο μεγαλυτερο Wink
Sidobre - Πεμ 13 Μάρ 2003, 14:10:40
Θέμα δημοσίευσης:
Tα + και τα - της ευθείας και των στροφών...

(-) Στις ευθείες κινδυνεύεις να σε γράψει η τροχαία ανα πάσα στιγμή...
(+) Στις στροφές (ιδίως σε ένα βουνό) δεν πρόκειται να πατήσει ποτέ η τροχαία...

(-) Σε περίπτωση που πεταχτεί κάτι (αυτοκίνητο, αρκούδα κλπ) σε μια ευθεία θα χρειαστείς άγκυρα και αλεξίπτωτα για να σταματήσεις. Αν πραγματοποιήσεις ελιγμό θα βρεθείς παρέα με τον Μπότσαρη...
(+) Σε ένα βουνό δεν πρόκειτε ποτέ να συναντήσεις αυτοκίνητο! Αρκούδες μπορεί αλλα αυτές θα προσπαθήσουν να σε προσπεράσουν. Αν παρ'όλα αυτά βρεθεί στο δρόμο σου το πολύ πολύ να πραγματοποιήσεις απότομη κατάβαση... Το κόστος θα περιοριστεί στις υλικές ζημιές διότι η επιβράδυνση στο 99% των περιπτώσεων είναι σταδιακή (αουτς, αουχ, ωχ, ζντουπ κλπ..)

(-) Στις ευθείες δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να πατάς γκάζι, άντε και να αλλάζεις ταχύτητες... ΒΑΡΕΤΟ
(+) Στις στροφές τα δίνεις όλα! Τιμόνια ταχύτητες γκάζι φρένο συμπλέκτης πέρνουν φωτιά... 1 ώρα = 1500 θερμίδες!

(-) Στις ευθείες κύριο λόγο παίζει το αυτοκίνητο... Εσύ έχεις το ρόλο του συνοδηγού και του θεατή
(+) Στις στροφές κύριο λόγο παίζει ο οδηγός... Θα μπορούσε να είναι πλήν (-) αν σε περνάνε seicento ενώ εσύ ιδρώνεις με 300+ άλογα...

(-) Στις ευθείες πηγαίνεις κάθε εβδομάδα στον βελτιωτή σου να σου βάλει νίτρα τούρμπα και προσπαθείς να αγοράσεις όλο τον ιππικό όμιλο. Στο τέλος ένα πάλι ένα Seicento με 3 τουρμπορουφίχτρες και 10 μπουκάλες νίτρο σε παίρνει και πετάς το αμάξι σου...
(+) Στις στροφές μαθαίνεις όσο μπορείς κάθε μέρα ώστε να μην σε περνάνε τα Seicento... Στο τέλος βέβαια πετάς το αμάξι σου γιατί θα το έχεις χαλάσει αλλά θα σου μείνει η γνώση! Αν φτάσεις σε προχωρημένο επίπεδο, το επόμενο αμάξι θα είναι Seicento για να περνάς και εσύ τους υπόλοιπους πορωμένους που ακόμα μαθαίνουν και θα σου μείνουν τα λεφτά!

Ωχ, πρέπει να σταματήσω γιατί με κινυγάει το αφεντικό μου γιατί του πείρα το Seicento...

ΥΓ: Το "Seicento" είναι ενδεικτικό και δεν γίνεται ως διαφήμιση.... Mπορείς να αντικαταστήσεις το "Seicento" με οποιοδήποτε αυτοκίνητο της αρεσκείας σου όπως Matiz, Yugo, και λοιπα μπρικοειδή φθηνά αυτοκινητάκια....
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 13 Μάρ 2003, 14:56:32
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΕΣ ΤΑ ΤΑΣΟ ΠΕΣ ΤΑ Twisted evil Evil Twisted evil Evil Twisted evil Evil
Petros - Πεμ 13 Μάρ 2003, 15:33:33
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Το σωστό είναι:
Τα + των στροφών και τα - της ευθείας...
Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
teoman - Πεμ 13 Μάρ 2003, 16:28:58
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
ΥΓ: Το "Seicento" είναι ενδεικτικό και δεν γίνεται ως διαφήμιση.... Mπορείς να αντικαταστήσεις το "Seicento" με οποιοδήποτε αυτοκίνητο της αρεσκείας σου όπως Matiz, Yugo, και λοιπα μπρικοειδή φθηνά αυτοκινητάκια....

Δεν μαθαίνεις από την ιστορία βλέπω...
Την προηγούμενη φορά ήταν ο dimip,τώρα ποιος θα σε γλιτώσει από την angelbaby?Όχι εγώ πάντως Rolling eyes
Sidobre - Πεμ 13 Μάρ 2003, 16:50:43
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Το σωστό είναι:

Δεν έχεις άδικο....

Τώρα που το σκέφτομαι οι στροφές δεν έχουν κανένα -
Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
Sidobre - Πεμ 13 Μάρ 2003, 16:52:07
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Δεν μαθαίνεις από την ιστορία βλέπω...
Την προηγούμενη φορά ήταν ο dimip,τώρα ποιος θα σε γλιτώσει από την angelbaby?Όχι εγώ πάντως Rolling eyes

... μα λέω και καλά λόγια για αυτά... Rolling eyes

σε ένα "μπρικοειδή" κολάμε τώρα; Razz
chatasos - Πεμ 13 Μάρ 2003, 17:03:00
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Petros έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Το σωστό είναι:

Δεν έχεις άδικο....

Τώρα που το σκέφτομαι οι στροφές δεν έχουν κανένα -
Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

Εκτός του ότι στροφές συναντάς συνήθως στα βουνά και στα βουνά συνήθως έχει γκρεμό από την μια πλευρά (και πολλές φορές χωρίς μπάρες), οπότε αν κάνεις την βλακεία..... άντε γεια....Salute
Sidobre - Πεμ 13 Μάρ 2003, 17:09:33
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Εκτός του ότι στροφές συναντάς συνήθως στα βουνά και στα βουνά συνήθως έχει γκρεμό από την μια πλευρά (και πολλές φορές χωρίς μπάρες), οπότε αν κάνεις την βλακεία..... άντε γεια....Salute

Τσκ τσκ τσκ... δεν με προσέχεις.... Smile

Για κοίτα εδώ:

Sidobre έγραψε:

...το πολύ πολύ να πραγματοποιήσεις απότομη κατάβαση... Το κόστος θα περιοριστεί στις υλικές ζημιές διότι η επιβράδυνση στο 99% των περιπτώσεων είναι σταδιακή (αουτς, αουχ, ωχ, ζντουπ κλπ..)

chatasos - Πεμ 13 Μάρ 2003, 17:12:24
Θέμα δημοσίευσης:
Μόνο υλικές ζημιές????? Shocked Shocked Shocked Shocked
Sidobre - Πεμ 13 Μάρ 2003, 17:15:07
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Μόνο υλικές ζημιές????? Shocked Shocked Shocked Shocked

... και η ολική καταστροφή (φτου φτου μακρυά από εμάς) υλικές ζημιές θεωρείται...

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των εξόδων δεν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός εκτός αν προσγειωθείς σε κανένα δέντρο ή βράχο.... Crying or Very sad

Ομως η σύγκρουση δεν είναι τόσο σφοδρή όσο μια μετωπική σε κάποια εθνική οδό...
chatasos - Πεμ 13 Μάρ 2003, 17:32:08
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Εντάξει η σύγκρουση, η πτώση όμως?
Sidobre - Πεμ 13 Μάρ 2003, 17:36:32
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Εντάξει η σύγκρουση, η πτώση όμως?

Aααααααααααα, δεν μου λές εσύ με ποιούς είσαι;;;;;

Υ.Γ. Αν δεν σ'αρέσουν οι πτωσεις να πηγαίνεις σε στοφές στα πεδινά.

Αν πας π.χ. στην Λιβαδειά μπορείς κάλλιστα να στρίβεις στα χωράφια! Shocked
GIANNIS206 - Πεμ 13 Μάρ 2003, 22:39:41
Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο πολύ ωραία τα συν και τα πλην!!
Σίγουρα για αρκετούς το βουνό είναι μια πρόσκληση-πρόκληση,που χρειάζεται την ανάλογη πειθαρχεία για να μπορέσεις να ξαναπάς!!!!!Με πιάνετε? Wink Wink
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 13 Μάρ 2003, 23:14:30
Θέμα δημοσίευσης:
Chatase συμφωνω με τον Sidobre.Κοιτα ποσα ατυχηματα ποσοστα ειναι στις εθνικες οδους και ποσα σε επαρχιακο δρομο σε βουνο.
Αν φας μετωπικη τελειωσες,ενω σε τουμπαρισμα ειναι αλλιως.Βεβαια και στις δυο περιπτωσεις ειναι επικυνδηνα δεν λεω Wink

Οι γυναικες τωρα εχουν το λογο τους που δεν τις αρεσουν οι στροφες και θελουν ευθειες.
Tomcat - Παρ 14 Μάρ 2003, 00:59:23
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Chatase συμφωνω με τον Sidobre.Κοιτα ποσα ατυχηματα ποσοστα ειναι στις εθνικες οδους και ποσα σε επαρχιακο δρομο σε βουνο.
Αν φας μετωπικη τελειωσες,ενω σε τουμπαρισμα ειναι αλλιως.Βεβαια και στις δυο περιπτωσεις ειναι επικυνδηνα δεν λεω Wink

Οι γυναικες τωρα εχουν το λογο τους που δεν τις αρεσουν οι στροφες και θελουν ευθειες.

Μίλησε και ο αντικειμενικός με το ROLL CAGE!!!!!! Very happy Very happy Very happy Very happy
Φάε εσύ τουμπάρισμα σε γκρεμό και έλα μετά να μου πεις πόσο θα προτιμούσες τα 1-2 δεύτερα της μετωπικής. (ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ μακριά από όλους μας)!
DimiP - Παρ 14 Μάρ 2003, 01:00:56
Θέμα δημοσίευσης:
παντως η ευθεια προσφερεται για οδηγηση εστω και για πρωτη φορα χωρις να χρειαζεται να ξερεις τοσο το δρομο.
Τις στροφες δεν μπορεις να τις ανεβεις/κατεβεις γρηγορα με την πρωτη φορα αν δεν μαθεις λιγο τη διαδρομη, οποτε χρειαζεται να κανεις τη διαδρομη 2-3 η παραπανω φορες να την μαθεις πριν προσπαθησεις να σπασεις τα ρολογια...
ΝΙΚΟΣ - Παρ 14 Μάρ 2003, 09:22:55
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
παντως η ευθεια προσφερεται για οδηγηση εστω και για πρωτη φορα χωρις να χρειαζεται να ξερεις τοσο το δρομο.
Τις στροφες δεν μπορεις να τις ανεβεις/κατεβεις γρηγορα με την πρωτη φορα αν δεν μαθεις λιγο τη διαδρομη, οποτε χρειαζεται να κανεις τη διαδρομη 2-3 η παραπανω φορες να την μαθεις πριν προσπαθησεις να σπασεις τα ρολογια...

Το ζητουμενο δεν ειναι να σπασεις τα χρονομετρα αλλα να μαθεις τις αντιδρασεις του αυτοκινητου και τα ορια σου και να αναθεωρησεις στυλ και τεχνικες οδηγησεις για να γινεις καλυτερος Wink Μετα ερχωνται οι χρονοι.
Rally - Παρ 14 Μάρ 2003, 12:23:05
Θέμα δημοσίευσης:
καποιος σοφος στο φορουμ σε αλλο τοπικ ειχε γραψει οτι στην ευθεια μετραει η τσεπη του καθενα, ισως αυτη η κουβεντα να ειναι απο τις σωστοτερες που εχω διαβασει στο φορουμ.

πιστευω οτι το θεμα ευθεια vs στροφη υποκεινται καθαρα στο οδηγικο γουστο και στυλ του καθενα

ειναι αληθεια οτι θα μου ηταν τεραστεια απολαυση να ειχα το ραλακι τουρμπατο με 200 αλογα και στην ευθεια να ετρωγα ανυποψιαστα καλοφτιαγμενα αμαξια αλλα εμενα προσωπικα η στροφη με συναρπαζει, οχι αναγκαστικα οσο πιο γρηγορα γινεται, οτι μπορει ο καθενας, μπορει να με περναει και το seicento δεν ξερω, σημασια εχει οτι μαθαινω και σιγα σιγα βελτιωνομαι, ετσι μονο μαθαινεις στην ουσια το αμαξι σου, ετσι βελτιωνεις την οδηγηση σου, ετσι αναπτυσεις τα αντανακλαστικα σου.

στο κατω κατω, ολο στροφες και λακουβες εχουμε στην ελλαδα!!! ας τις απολαυσουμε!!!!
ΝΙΚΟΣ - Παρ 14 Μάρ 2003, 12:51:27
Θέμα δημοσίευσης:
Rallye φιλε μου συμφωνουμε απολυτα Wink
Sidobre - Παρ 14 Μάρ 2003, 14:46:26
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
...εμενα προσωπικα η στροφη με συναρπαζει, οχι αναγκαστικα οσο πιο γρηγορα γινεται, οτι μπορει ο καθενας, μπορει να με περναει και το seicento δεν ξερω, σημασια εχει οτι μαθαινω και σιγα σιγα βελτιωνομαι, ετσι μονο μαθαινεις στην ουσια το αμαξι σου, ετσι βελτιωνεις την οδηγηση σου, ετσι αναπτυσεις τα αντανακλαστικα σου.

στο κατω κατω, ολο στροφες και λακουβες εχουμε στην ελλαδα!!! ας τις απολαυσουμε!!!!

Παρακαλώ να τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του συλλόγου!!!

Rally, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο (... και άφωνο!)
Petros - Παρ 14 Μάρ 2003, 14:56:23
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
καποιος σοφος στο φορουμ σε αλλο τοπικ ειχε γραψει οτι στην ευθεια μετραει η τσεπη του καθενα, ισως αυτη η κουβεντα να ειναι απο τις σωστοτερες που εχω διαβασει στο φορουμ.

Πες τα ντε... είχα βαρεθεί με το Rallye να με περνάνε Astra 1.6 στην εθνική κι εγώ να "σπάω" τον κινητήρα με 5η και 7500στρ. (και το δείκτη των λαδιών στα κόκκινα!)
Alex - Σαβ 15 Μάρ 2003, 02:14:41
Θέμα δημοσίευσης:
Να συμπληρωσω και γω κατι σ'αυτη τη σοφη κουβεντα..

Το μεγεθος της ικανοποιησης που σου δινουν οι στροφες ειναι αναλογο με το ρισκο που διατιθεσαι να παρεις ωστε να μπεις οσο το δυνατον πιο γρηγορα - αυτο παλι το ρισκο που ο καθενας προτιθεται να παρει για να ανεβασει την ταχυτητα του εχει αμεση σχεση με την οικονομικη ευχερεια του καθενα καθως καποιος ο οποιος δεν τον νοιαζει ενα τρακαρισμα θα παει πιο γρηγορα, ενω καποιος που δεν θελει να μπει σε οικονομικες περιπετειες θα το σκεφθει πολυ να κανει "χαροντιές".. Υπαρχουν βεβαια και αυτοι που δεν σκεφτονται τις συνεπειες των πραξεων τους οποτε πανε κομματια οπως και να χει... Αυτοι ειναι λιγοι και αποτελουν την εξαιρεση επιβεβαιωνοντας ομως τον κανονα...

Σας μιλαω εκ πειρας δικης μου & φιλων καθως και μακροχρονιων παρατηρησεων στη συμπεριοφορα ατομων του group A & B & C

group A = ατομα με λεφτα
group B = ατομα χωρις λεφτα
group C = ατομα που δεν σκεφτονται το τρακαρισμα ειτε λογω μη παρομοιας εμπειριας ειτε λογω υπεροψιας
ΝΙΚΟΣ - Σαβ 15 Μάρ 2003, 02:20:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ειναι ετσι και το εχω αναφαιρει ξανα.Στεναχωριεμαι που υπαρχουν ατομα που σκεφτωνται ετσι αλλα οπως ξανα ειπα πρωτα μαθαινεις το αμαξι μετα τα ορια σου και μετα ερχωνται οι χρονοι.Αυτα ειναι βγαλμενα μεσα απο τα χιλιομετρα των ειδικων διαδρομων και απο την πειρα που ερχετε με τον καιρο Wink
Miltellas - Σαβ 15 Μάρ 2003, 05:05:02
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Επειδή θέλουν να ασχολείσαι μαζί τους και όχι με την οδήγηση...
ΝΙΚΟΣ - Σαβ 15 Μάρ 2003, 09:42:05
Θέμα δημοσίευσης:
Καλη περιπτωση Μιλτο μου δεν λεω. Wink
Alex - Σαβ 15 Μάρ 2003, 20:39:53
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

Δεν ειναι ετσι και το εχω αναφερει ξανα.Στεναχωριεμαι που υπαρχουν ατομα που σκεφτωνται ετσι αλλα οπως ξανα ειπα πρωτα μαθαινεις το αμαξι μετα τα ορια σου και μετα ερχωνται οι χρονοι.Αυτα ειναι βγαλμενα μεσα απο τα χιλιομετρα των ειδικων διαδρομων και απο την πειρα που ερχετε με τον καιρο

Δεν καταλαβαινω. Ειπα αρνηθηκα οτι πρωτα πρεπει να μαθεις το αμαξι και τα ορια?

Αλλα πες μου αληθεια ποσο ικανοποιηση παιρνεις οταν εισαι σε μια στροφη των 100 (στο οριο) και μπαινεις με 80...?

Ακομα και με 95 να μπεις θα νιωθεις ενα κενο μεσα σου οτι δεν το κανες σωστα ακομα και προσπαθεις να ξεγελασεις τον εαυτο σου με "ελα μωρε καλα ηταν"...

Η διαφορα του 95 με 100 μετα εχει αμεση σχεση με το τι ρισκα εισαι διατεθιμενος να παρεις για να τα φθασεις, ετσι ωστε να εισαι σιγουρος οτι δεν γινεται να μπεις με παραπανω και να ησυχασει το μυαλο σου μια και καλη, γιατι στην τελικη το μυαλο ειναι που ειναι που στερει την ικανοποιηση οταν ξερει οτι γινεται να παει κι'αλλο...

Ελα ομως που η επιτυχια απ'την καταστροφη απεχουν 1 κλικ...και εκει παιζει ρολο ο παραγωντας χρημα για τις αργες στροφες και ο παραγωντας ενστικτο αυτοσυντηρησης + παραγωντας χρημα στις γρηγορες...
ΝΙΚΟΣ - Κυρ 16 Μάρ 2003, 00:11:02
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Παράθεση:

Δεν ειναι ετσι και το εχω αναφερει ξανα.Στεναχωριεμαι που υπαρχουν ατομα που σκεφτωνται ετσι αλλα οπως ξανα ειπα πρωτα μαθαινεις το αμαξι μετα τα ορια σου και μετα ερχωνται οι χρονοι.Αυτα ειναι βγαλμενα μεσα απο τα χιλιομετρα των ειδικων διαδρομων και απο την πειρα που ερχετε με τον καιρο

Δεν καταλαβαινω. Ειπα αρνηθηκα οτι πρωτα πρεπει να μαθεις το αμαξι και τα ορια?

Αλλα πες μου αληθεια ποσο ικανοποιηση παιρνεις οταν εισαι σε μια στροφη των 100 (στο οριο) και μπαινεις με 80...?

Οταν λες 100 στο οριο...Για ποια ορια λες Question Question Question Του οδηγου ή του αυτοκινητου Question Question Question

Γιατι τα ορια του αυτοκινητου ειναι παντα ποιο μεγαλα απο του οδηγου.Δεν μιλαω για ακραια φαινομενα οδηγων πχ Κυρκος κλπ,λεω για ολους εμας και βαζω και τον εαυτο μου μεσα ασχετος εμπειριας σε αγωνιστηκα χιλιομετρα.Απο εκει και περα αν ειναι ετσι και συμφωνεις και εσυ για τα ορια του οδηγου,τοτε ερχεσε στα λογια μου και μιλαμε πλεων για τεχνικες που μαθαινει ο καθενας και βελτιωνει τον εαυτο του ουτοσοστε να παει ενα κλικ καθε φορα πανω αν βεβαια το επιτρεπουν και οι συνθηκες και να φτασει μαλιστα να μπει και με 100+ Wink

Και στο κατω κατω τα 100 μπορει να φαινωντε οριο σε εσενα πχ αλλα σε καποιον αλλον να ειναι φυσιολογικα.Δεν ειμαστε πιστευω κανενας απο εμας ετοιμος να κρινει ποια χιλιομετρα ειναι υπερβολικα και οριακα για μια στροφη με δεδομενο ενα αμαξι γιατι απλα αλλοι εχουν λιγοτερη και αλλοι περισοτερη εμπειρια αλλα δεν παυει να ειμαστε ολοι μας απειροι.Αλλος περισοτερο αλλος λιγοτερο.Ετσι λοιπον για να προσπαθησουμε να βελτιωθουμε θα πρεπει να κοιταμε ΄΄Τα βουνα΄΄ με καλο ματι χωρις να μας φερνουν αναγουλα.Με λιγα λογια ας αλλαξουμε λιγο την νοωτροπια που μας κατεχει στο θεμα Wink
Miltellas - Κυρ 16 Μάρ 2003, 00:33:25
Θέμα δημοσίευσης:
Θα συμφωνήσω για άλλη μία φορά με το Νίκο...
Η οδήγηση είναι καθαρά προσωπική εμπειρία ξεχωριστού ποιοτικού μεγέθους για τον καθένα. Δεν υπάρχει όριο στην απόλαυση πέρα από το όριο που καθορίζουμε οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Εάν σας αρκεί και σας ευχαριστεί ο ρυθμός σας, αφήστε τον "Κύρκο" να προσπερνά από πάνω σας. Την κ**λα του, την κ**λα σας. Αν αφοσιωθείτε στην οδήγηση τη δική σας και οχι του "Κύρκου", στο τέλος της διαδρομής θα είστε το ίδιο ικανοποιημένοι, και ο "Κύρκος" καί εσείς. Wink
Οδηγήστε για σας και όχι για τους άλλους. Μόνο έτσι θα το ευχαριστιέστε πραγματικά και το κυριότερο: Θα είστε ασφαλείς!
Alex - Κυρ 16 Μάρ 2003, 04:33:50
Θέμα δημοσίευσης:
Νικο εχεις απολυτο δικιο που διαχωριζεις τα δυο ορια καθως οντως καποιος μπορει να νομιζει οτι παει γρηγορα και να οδηγησει καποιος αλλος το αμαξι του και να τα δει ολα αχρωματιστα, ταυτοχρονα σκεπτομενος "δεν ηξερα οτι γινεται αυτο"..

Ειναι μεχρι να το δεις και να το πιστεψεις!!

Ποιος ηταν που εγραφε προσφατα για 170αρες μερα μεσημερι και τσιμπιματα χειροφρενου με αναποδα τιπονια?? Δεν θυμαμαι - παντως θα πρεπει σιγουρα να αναπροσδιορισε το τι σημαινει ορια...

Και τοτε ειναι (αφου εχεις δει τα παραπανω ορια σε σχεση με τα δικα σου) που το ανικανοποιητο μυαλο σου θελει να τα προσεγγισει ωστε να μην λεει συνεχως "αφου το ξερω οτι εχει κι'αλλο.. παλι αργα μπηκα"

Βασικα εγω αν και συμφωνω με το Μιλτο οτι καλο ειναι να τρεχουμε με τα δικα μας ορια για να τα ευχαριστιομαστε, προσωπικα δεν μπορω να το κανω. Αν εχεις δει οτι κατι γινεται καλυτερα δεν μπορεις απλα να πατησεις ERASE στο μυαλο και να το σβησεις - σου μενει χαραγμενο... Και μετα καθε φορα που πας γρηγορα αλλα οχι οσο ο αλλος, το μυαλο σου υπενθυμιζει οτι εισαι αργος και οσο στο υπενθυμιζει δεν γινεται να το ευχαριστηθεις παρολο που καταβαλεις προσπαθειες να πεισεις τον εαυτο σου περι του αντιθετου...

Το ιδιο παθαινω εκτος απ'την πραγματικη ζωη και στο F1 championship season 2000 για PC... Οταν βλεπω οτι παω κομματια και δω στο Internet καλυτερο χρονο απ'το δικο μου, μου αναβουν τα λαμπακια - τρελλαινομαι...λεω πως ειναι δυνατον? Πρεπει να το κανω!! Φυσικα αυτο ειναι το ακινδυνο κομματι καθως το να πιεζεις στα ορια ενα computer game ειναι ανεξοδο σε σχεση με το να πιεζεις στα ορια ενα αμαξι σε πραγματικο δρομο οπου εγκυμονουν κινδυνοι...(οπου μετα οπως ανεφερα μπαινει ο παραγων χρημα)
Slash - Δευ 17 Μάρ 2003, 01:11:58
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτή τη διαδρομή που "δίπλωσε¨ο Νίκος είχα την ευκαιρία να την δω και να βιώσω αυτό το 3ήμερο που έλειπα στην Κόνιτσα, στα Ιωάννινα. Όντως καταπληκτική διαδρομή, στροφιλίκι και αναβάσεις καταπληκτικές, και χιονισμένα τοπία που κόβουν την ανάσα. Νίκο επείδη την είδα όλη την διαδρομή από Καστανιές μέχρι και Κοζάνη, πριν αλλά και μετά τα τοπικά φαγάδικα που έχει πάνω στο δρόμο για στάση, πρέπει να ήταν πακέτο γενικά η όλη φάση (συν οτι στο γυρισμό σε όλο το δρόμο βρήκα καλούτσικο χιονάκι). Cool
Το οποίο μου έφερε στο μυαλό το εξής... Υπάρχει ασφάλτινο ράλι Ανάβαση Καστανιάς ή όχι; Επίσης πάρα πολύ καλό στροφιλίκι στην Κόνιτσα μέσα με καλές αναβάσεις και αρκετές φουρκέτες, φιδίσιοι δρόμοι παράλληλα με Βοϊδομάτη και Αώο, φτάνοντας σε ωραίες διαδρομές μέχρι και Μολυβδοσκέπαστη, 300 μ. πριν τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Wink
ΝΙΚΟΣ - Δευ 17 Μάρ 2003, 09:14:57
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου αλλο το ασφαλτινο ραλυ και αλλο η αναβαση.

Παντως δυστιχως δεν ηπαρχει τιποτα απο τα δυο Crying or Very sad
Rally - Δευ 17 Μάρ 2003, 10:45:42
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Να συμπληρωσω και γω κατι σ'αυτη τη σοφη κουβεντα..

Το μεγεθος της ικανοποιησης που σου δινουν οι στροφες ειναι αναλογο με το ρισκο που διατιθεσαι να παρεις ωστε να μπεις οσο το δυνατον πιο γρηγορα - αυτο παλι το ρισκο που ο καθενας προτιθεται να παρει για να ανεβασει την ταχυτητα του εχει αμεση σχεση με την οικονομικη ευχερεια του καθενα καθως καποιος ο οποιος δεν τον νοιαζει ενα τρακαρισμα θα παει πιο γρηγορα, ενω καποιος που δεν θελει να μπει σε οικονομικες περιπετειες θα το σκεφθει πολυ να κανει "χαροντιές".. Υπαρχουν βεβαια και αυτοι που δεν σκεφτονται τις συνεπειες των πραξεων τους οποτε πανε κομματια οπως και να χει... Αυτοι ειναι λιγοι και αποτελουν την εξαιρεση επιβεβαιωνοντας ομως τον κανονα...

Σας μιλαω εκ πειρας δικης μου & φιλων καθως και μακροχρονιων παρατηρησεων στη συμπεριοφορα ατομων του group A & B & C

group A = ατομα με λεφτα
group B = ατομα χωρις λεφτα
group C = ατομα που δεν σκεφτονται το τρακαρισμα ειτε λογω μη παρομοιας εμπειριας ειτε λογω υπεροψιας

Η αληθεια ειναι οτι οι κατηγοριες ανθρωπων στις οποιοες αναφερεσαι φιλε alex δεν ειναι μακρια απο την πραγματικοτητα, εχω συναντησει και εγω τετοιους ανθρωπους, αλλα εχω παρατηρησει οτι οταν ο οδηγος σκεφτεται το αυτοκινητο του κατα την διαρκεια της οδηγησης, τοτε μια συνεπεια υπαρχει, να μην οδηγει καλα!!!
αρκει να σκεφτεσαι την προσωπικη σου ασφαλεια και των υπολοιπων και να κανεις τα πραγματα βημα βημα και σταδιακα. ολα πρεπει να γινονται με ωριμοτητα.
Rally - Δευ 17 Μάρ 2003, 10:49:19
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως να πω κατι σχετικα με τις στροφες, το οποιο αποδεικνυει το ποσο αρεσουν!!!

σε οσους εχω δωσει να οδηγησουν το ραλακι, μα ακομα και στον πατερα μου, κανεις δεν μου σχολιασε επιδοσεις, ολοι ειπαν πως στριβει και πως καθεται στον δρομο. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ!!!! Laughing Laughing
danielos - Δευ 17 Μάρ 2003, 11:12:53
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
Παντως να πω κατι σχετικα με τις στροφες, το οποιο αποδεικνυει το ποσο αρεσουν!!!

σε οσους εχω δωσει να οδηγησουν το ραλακι, μα ακομα και στον πατερα μου, κανεις δεν μου σχολιασε επιδοσεις, ολοι ειπαν πως στριβει και πως καθεται στον δρομο. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ!!!! Laughing Laughing

το στησιμο του ραλλακιου φιλε john ειναι υπερανω κριτικης ακομα και 'μαμα'.κανεις δεν το αμφισβητει αυτο οπως και το οτι εχει ενα απο τα πιο τελεια τιμονια σε αισθηση και ακριβεια!!
ΑΛΛΑ οσο το ζοριζεις στις στροφες αυτο καποια στιγμη θα σε προδωσει!! εδω καλυτερα αυτοκινητα σε κρατηματα απο το ραλλυ και πιστεψε με υπαρχουν πολλα και παλι φευγουν στο οριο!!ειπαμε το ραλλυ εχει τα κρατηματα ειδικα για τα λεφτα του αλλα μην το θεοποιουμε κιολας!!και δεν ειναι παντα το αυτοκινητο ή ο οδηγος που κανουν την πατατια!!ειναι και ασταθμιτοι παραγοντες οπως λαδια ,παγετος διερχομενα ζωακια και ολα τα λοιπα που δεν ξερεις οτι θα συμβουν.και πες μου τωρα οτι με 100 χιλιομετρα σε στροφιλικι θα μπορεσεις να τα αποφυγεις και θα φυγεις σωος!!
γιατι οπως ξερεις πολυ καλα αν σου φυγει το ραλλυ κουκουρουκουυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Laughing Laughing
Rally - Δευ 17 Μάρ 2003, 11:36:06
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

το στησιμο του ραλλακιου φιλε john ειναι υπερανω κριτικης ακομα και 'μαμα'.κανεις δεν το αμφισβητει αυτο οπως και το οτι εχει ενα απο τα πιο τελεια τιμονια σε αισθηση και ακριβεια!!
ΑΛΛΑ οσο το ζοριζεις στις στροφες αυτο καποια στιγμη θα σε προδωσει!! εδω καλυτερα αυτοκινητα σε κρατηματα απο το ραλλυ και πιστεψε με υπαρχουν πολλα και παλι φευγουν στο οριο!!ειπαμε το ραλλυ εχει τα κρατηματα ειδικα για τα λεφτα του αλλα μην το θεοποιουμε κιολας!!και δεν ειναι παντα το αυτοκινητο ή ο οδηγος που κανουν την πατατια!!ειναι και ασταθμιτοι παραγοντες οπως λαδια ,παγετος διερχομενα ζωακια και ολα τα λοιπα που δεν ξερεις οτι θα συμβουν.και πες μου τωρα οτι με 100 χιλιομετρα σε στροφιλικι θα μπορεσεις να τα αποφυγεις και θα φυγεις σωος!!
γιατι οπως ξερεις πολυ καλα αν σου φυγει το ραλλυ κουκουρουκουυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Laughing Laughing

φιλε ντανυ, συμφωνω απολυτα μαζι σου, αλλα καποιοι ασταθμητοι παραγοντες ειναι δυνατον να προβλεθουν και εξηγουμαι:

μην μπαινεις σε στροφες ακομα και σε ανοιχτους δρομους εφοσον δεν εχεις ορατοτητα! ειναι πολυ πιθανον ξαφνικα να αντικρισεις μποτιλιαρισμα, αμα πατησεις φρενο χαθηκες!!!

μην τρεχεις κατω απο κακες καε περιεργες καιρικες συνθηκες, βροχη, κρυο κατω απο 4 βαθμους

μην πατησεις φρενο για καμια γατα και σκυλο εκτος αν ειναι του αγιου βερναδου δηλαδη πανω απο 180 κιλα

πιο ειδικα....

μην τρεχεις και παιρνεις κλειστα τις στροφες στην εθνικη της Κρητης, γιατι 1ον υπαρχουν προβατακια και 2ον καποιοι εχουν παρκαρει πανω στην στροφη για να κατεβουν στον πανυγυρι που εχει πιο κατω

μην τρεχεις σε περιοχες που υπαρχουν εργα γιατι κατω υπαρχει πολυ σκονη και ειδικα με βροχη γινεται της λασπης

τι να πει και ο μηχανοβιος.... Wink
danielos - Δευ 17 Μάρ 2003, 11:43:51
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

φιλε ντανυ, συμφωνω απολυτα μαζι σου, αλλα καποιοι ασταθμητοι παραγοντες ειναι δυνατον να προβλεθουν και εξηγουμαι:

μην μπαινεις σε στροφες ακομα και σε ανοιχτους δρομους εφοσον δεν εχεις ορατοτητα! ειναι πολυ πιθανον ξαφνικα να αντικρισεις μποτιλιαρισμα, αμα πατησεις φρενο χαθηκες!!!

μην τρεχεις κατω απο κακες καε περιεργες καιρικες συνθηκες, βροχη, κρυο κατω απο 4 βαθμους

μην πατησεις φρενο για καμια γατα και σκυλο εκτος αν ειναι του αγιου βερναδου δηλαδη πανω απο 180 κιλα

πιο ειδικα....

μην τρεχεις και παιρνεις κλειστα τις στροφες στην εθνικη της Κρητης, γιατι 1ον υπαρχουν προβατακια και 2ον καποιοι εχουν παρκαρει πανω στην στροφη για να κατεβουν στον πανυγυρι που εχει πιο κατω

μην τρεχεις σε περιοχες που υπαρχουν εργα γιατι κατω υπαρχει πολυ σκονη και ειδικα με βροχη γινεται της λασπης

τι να πει και ο μηχανοβιος.... Wink

αν και μου αρεσει ο τροπος που τα λες ραλλανθρωπε για τα σκυλακια τα προβατακια και τα πανηγυρια το θεμα ειναι παλι γιατι ξεφυγες ολιγον τι οτι αν τα πετυχεις ολα αυτα τα ζωοειδη που ειπες σε στροφη θα τα κανεις κιμα οπως θα γινεις και εσυ!! DATSUN προβατα σκυλια και το F1 RALLYE θα γινουν ενα και θα ψαχνουν να σε βρουν με τα κουταλακια αν δεν εχεις φτασει στο διαολο ή στον υψιστο!!!!!
εγω παλι με τα ιδια ζωακια με ενα ελιγμο θα τα περασω και βγαζοντας το χερι απο το παραθυρο θα σε χαιρεταω !!!!!!!!!!!!!! Laughing Cool Cool Cool Cool
θυμασαι ε????????????????????
Rally - Δευ 17 Μάρ 2003, 13:37:05
Θέμα δημοσίευσης:
χαχαχα θυμαμαι φιλε μου θυμαμαι.θα γινω λιγο κακος ομως!!!

προσεψε οταν το ζοριζεις και με περασεις, μην το κουρασεις πολυ και αρχισουν τα προβληματακια με το ρελαντι και τοτε αρχισω και σε περναω εγω και να σου λεω αντε γεια Cheers Evil Twisted evil
danielos - Δευ 17 Μάρ 2003, 13:45:06
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:

προσεψε οταν το ζοριζεις και με περασεις, μην το κουρασεις πολυ και αρχισουν τα προβληματακια με το ρελαντι και τοτε αρχισω και σε περναω εγω και να σου λεω αντε γεια Cheers Evil Twisted evil

ΟΠΩΣ ακριβως το ειπες:προβληματα με το ρελαντι.ελα ομως που δεν θα ερθει η στιγμη να πιασει ρελαντι .οταν το ποδι θα ειναι τσιτα κατω τοτε να δω ρελαντι και ιστοριες για αγριους!!!!!
ρε μην το πολυτσιτωσεις εσυ καλυτερα και φυγει εκεινη η ρημαδοβιδα εκει που την εχεις στουμπωσει!!!!!!!!!!!!! Cheers Cheers Cheers Cheers Thumb right Thumb right Thumb right
Rally - Δευ 17 Μάρ 2003, 13:50:25
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

ΟΠΩΣ ακριβως το ειπες:προβληματα με το ρελαντι.ελα ομως που δεν θα ερθει η στιγμη να πιασει ρελαντι .οταν το ποδι θα ειναι τσιτα κατω τοτε να δω ρελαντι και ιστοριες για αγριους!!!!!
ρε μην το πολυτσιτωσεις εσυ καλυτερα και φυγει εκεινη η ρημαδοβιδα εκει που την εχεις στουμπωσει!!!!!!!!!!!!! Cheers Cheers Cheers Cheers Thumb right Thumb right Thumb right

ειδες ομως με πατεντουλες απο εδω και απο εκει και με 0 χρηματα πως παει??? ασε λοιπον την βιδουλα στην θεση της να κανει την δουλεια της και να τρωμε κατι ραλακια με ροικη και πιο κοντο κιβωτιο!!!
ΝΙΚΟΣ - Δευ 17 Μάρ 2003, 13:58:11
Θέμα δημοσίευσης:
Πλακα εχετε και οι δυο Laughing Laughing Laughing Laughing

Και ετσι για να αναψω τα αιματα....................

Αντε να μην σας πετυχω με το STI πουθενα και πατε κλαιγωντας στον μηχανηκο σας για περαιτερω σκαλησμα Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
danielos - Δευ 17 Μάρ 2003, 14:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

ειδες ομως με πατεντουλες απο εδω και απο εκει και με 0 χρηματα πως παει??? ασε λοιπον την βιδουλα στην θεση της να κανει την δουλεια της και να τρωμε κατι ραλακια με ροικη και πιο κοντο κιβωτιο!!!

ρε ματζιρη αμα δεν βαλεις το χερι στην τσεπη, με αυτες τις πατεντες πατεντα θα μεινεις!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
με βιδες προκες και λοιπα μεταλλα δεν κερδιζεις σε δυναμη.αυτα αν θες να παιξεις με τα μεγαλα παιδια!!!!
οσο ΝΙΚΟ για σενα ελα με το ραλλακι οχι με το STI . Και εγω ξερω με ξενη πο@@@@ να πηδαω!!!!ελα με τα κορωνοπηνια 13/59 να δουμε τι γινεται!!!
και μην μου αρχισεις τα περι βουνων και λογκων γιατι εγω δεν ειμαι για ραχουλες αναβασεις καταβασεις προβατακια και τα λοιπα συναφη βουκολικου περιεχομενου!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing
Rally - Δευ 17 Μάρ 2003, 14:57:47
Θέμα δημοσίευσης:
α ρε ντανυ θες να με βαλεις στην μπριζα παλι!!!θα τα πουμε μετα το καλοκαιρακι που θα ακους ενα τσαφ τσουφ να ερχεται να σε καταπιει!!!!
Sidobre - Δευ 17 Μάρ 2003, 15:19:26
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
α ρε ντανυ θες να με βαλεις στην μπριζα παλι!!!θα τα πουμε μετα το καλοκαιρακι που θα ακους ενα τσαφ τσουφ να ερχεται να σε καταπιει!!!!

Θα αγοράσεις τραίνο; Scratch Scratch

Dani ο ευθυάκιας έγραψε:
και μην μου αρχισεις τα περι βουνων και λογκων γιατι εγω δεν ειμαι για ραχουλες αναβασεις καταβασεις προβατακια και τα λοιπα συναφη βουκολικου περιεχομενου!!!!!

... θα σου στείλω τον ανηψιό μου που είναι 12 χρονών...
στην ευθεία ξέρει να το πηγαίνει καλά!!!! Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
ΝΙΚΟΣ - Δευ 17 Μάρ 2003, 17:58:11
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Τασο μου με εκανες και γελασα Laughing Laughing Laughing

Ακου εκει θα παρεις τρενο Laughing Laughing Laughing Laughing

Οσο για το αλλο για τον ανηψιο σου..........ΜΠΡΑΒΩ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΠΕΣΤΑ ΠΕΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ.

Εεεε και τηλεκατευθηνομενο να κανουμε ενα αμαξι στις στροφες αν ειναι γρηγορο θα σας σκισει ολους Αλλου ειναι το ζουμι και δεν θελετε να το καταλαβετε
pezomania - Τρι 18 Μάρ 2003, 08:45:10
Θέμα δημοσίευσης:
ΧΑ ΧΑ Αυτό με το τρένο ήταν καλό ΧΑ ΧΑ Laughing Laughing Laughing
danielos - Τρι 18 Μάρ 2003, 08:53:38
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:

καλα μετα το καλοκαιρι ελα να τα ξαναπουμε ασε τα λογια απο τωρα!!!
παρε το τραινακι και ελα !!!!
προσεξε ομως να ειναι light και οχι κανενα heavy και παχυνει το ραλλακι!! Laughing Laughing Laughing Laughing
Rally - Τρι 18 Μάρ 2003, 09:08:26
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Rally έγραψε:

Θα αγοράσεις τραίνο; Scratch Scratch

Dani ο ευθυάκιας έγραψε:
και μην μου αρχισεις τα περι βουνων και λογκων γιατι εγω δεν ειμαι για ραχουλες αναβασεις καταβασεις προβατακια και τα λοιπα συναφη βουκολικου περιεχομενου!!!!!

στην ευθεία ξέρει να το πηγαίνει καλά!!!! Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Laughing Laughing Laughing οτι θα ειναι 'τραινο' θα ειναι το ατιμο!!! τουρμπατα δεν ειναι τα τραινα???

light θα ειναι ντανυ μου αλλα για heavy #@%$^^%$!!!!
danielos - Τρι 18 Μάρ 2003, 09:08:45
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre ο Sainz έγραψε:
Dani ο ευθυάκιας έγραψε:

και καθως μπαινεις με 100 σε αριστερη φουρκετα κατεβασμα σε τριτη τα χερια σφιγμενα στο τιμονι το PUG WRC αρχιζει να πλαγιολισθαινει και τοτε αρχιζει να φαινεται η αξια του "πραγματικου" οδηγου: με σιγουρες κινησεις και οδηγουμενος απο τις καταπληκτικες αναρτησεις κραταει το αυτοκινητο στη τροχια του και οδηγειται με τα τεσσερα προς την εξοδο της στροφης με 130 χιλιομετρα!!!
με το σιγουρο χαμογελο της ικανοποιησης οτι πατησε ακομα εναν ευθειακια στα στροφιλικια στους λογκους και στις ραχουλες και με τον dany να βρισκεται αρκεταααα μετρα πισω του χανει την αυτοσυγκεντρωση του και του φευγει ακριβως στην εξοδο της στροφης!
χτυπαει τις μπαρες οι θεατες αφωνοι κοιτανε το αγωνιστικο PUG να φερνει μια τουμπα και να αρχιζει να περνει την κατηφορα στην πλαγια!!!!!!
σωσων κυριε τον λαο σου και ευλογησων την κληρονομιαν σου!!!!!!!!!!!
να σου και ο ντανι με το παλιοευθειακουλι αυτοκινητακι του στις ακρες της σμπαραλιασμενης μπαρας να ψαχνει βαθια κατω στο ρεμα να βρει το φιλαρακι το sidobre αλλα...
και εκει που παει να φυγει να σου και ο νικος!!!σταματαει με το εταιρο pug wrc !!αφου μαθαινει τι εγινε γινεται κατακιτρινος απο τον φοβο του και μετα απο αυτο αποφασιζει να μην κανει και αυτος τον Pykalisto στην επομενη στροφη!!!!!!την επομενη μερα πουλαει το θρυλικο ραλλακι και περνει ενα........................PUNTO GT Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΡΟΦΑΚΗΔΕΣ!!!!!ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ!!!!!!! Laughing Laughing Cool Cool Cool
DANY O ΕΥΘΕΙΑΚΙΑΣ
Rally - Τρι 18 Μάρ 2003, 09:09:32
Θέμα δημοσίευσης:
ο δικος μου ο ανιψιος ειναι 9 μηνων αλλα νομιζω οτι θα τα καταφερει!!!
danielos - Τρι 18 Μάρ 2003, 09:20:30
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
ο δικος μου ο ανιψιος ειναι 9 μηνων αλλα νομιζω οτι θα τα καταφερει!!!

ΝΑ ΤΑ ΝΑ ΤΑ !!!!
ρε john απο ποτε τα συνηθησες τα G της ευθειας και τα ανω των 200 χιλιομετρα!!!!!???????????????????????? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
μην μου πεις απο το ραλλακι γιατι δεν θα το αντεξω θα παω να παρω μοτοποδηλατο!!!!!!!!!!!!!!
Miltellas - Δευ 24 Μάρ 2003, 03:51:16
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Βασικα εγω αν και συμφωνω με το Μιλτο οτι καλο ειναι να τρεχουμε με τα δικα μας ορια για να τα ευχαριστιομαστε, προσωπικα δεν μπορω να το κανω. Αν εχεις δει οτι κατι γινεται καλυτερα δεν μπορεις απλα να πατησεις ERASE στο μυαλο και να το σβησεις - σου μενει χαραγμενο... Και μετα καθε φορα που πας γρηγορα αλλα οχι οσο ο αλλος, το μυαλο σου υπενθυμιζει οτι εισαι αργος και οσο στο υπενθυμιζει δεν γινεται να το ευχαριστηθεις παρολο που καταβαλεις προσπαθειες να πεισεις τον εαυτο σου περι του αντιθετου...

Συμφωνώ αλλά άλλο να είσαι αργός και άλλο πιο αργός από τον άλλο. Προσωπικά, είμαι γρήγορος, πολύ γρήγορος, αλλά πάντα υπάρχει ένας πιο γρήγορος. Αυτό τί σημαίνει; Ότι θα οδηγώ δυσαρεστημένος μια ζωή;
Αυτό να το έχεις ξεκαθαρισμένο: Πάντα υπάρχει κάποιος καλύτερος από σένα. Νόμος της Ζωής. Και αν δεν έχεις γνωρίσει τον καλύτερο να είσαι σίγουρος ότι θα τον γνωρίσεις, οπωσδήποτε.
Είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος εδώ και χρόνια και όταν συναντήσω κάποιον γρηγορότερο να είσαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθώ και πάλι, αρκεί να οδηγήσω όπως μου αρέσει (και μου αρέσει να οδηγώ τάχιστα με την μέγιστη ασφάλεια, όσο υποκειμενικά και να φαίνονται και τα δύο).
Ronin - Δευ 24 Μάρ 2003, 08:05:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ενα μεγαλο μπραβο στο Μιλτο Exclamation Exclamation Exclamation

Μου θυμιζει κατι που ειχε πει ο ντανυ!!!!

Ωσα λεφτα και να ριξεις στο αμαξι σου,οσο χερας και να εισαι,παντα θα υπαρχει καποιος που θα εχει ριξει περισσοτερα απο εσενα και θα ειναι και καμποσα κανταρια καλυτερος πιλοτος απο εσενα...

Οπωτε το διδαγμα ειναι,οδηγα οσο γρηγορα γουσταρεις και ασε τους αλλους να τραβιουντε....Αμα κανεις εσυ το κεφι σου τα αλλα ειναι ψηλα γραμματα...
ΝΙΚΟΣ - Δευ 24 Μάρ 2003, 09:11:31
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Sidobre ο Sainz έγραψε:
Dani ο ευθυάκιας έγραψε:

και καθως μπαινεις με 100 σε αριστερη φουρκετα κατεβασμα σε τριτη τα χερια σφιγμενα στο τιμονι το PUG WRC αρχιζει να πλαγιολισθαινει και τοτε αρχιζει να φαινεται η αξια του "πραγματικου" οδηγου: με σιγουρες κινησεις και οδηγουμενος απο τις καταπληκτικες αναρτησεις κραταει το αυτοκινητο στη τροχια του και οδηγειται με τα τεσσερα προς την εξοδο της στροφης με 130 χιλιομετρα!!!
με το σιγουρο χαμογελο της ικανοποιησης οτι πατησε ακομα εναν ευθειακια στα στροφιλικια στους λογκους και στις ραχουλες και με τον dany να βρισκεται αρκεταααα μετρα πισω του χανει την αυτοσυγκεντρωση του και του φευγει ακριβως στην εξοδο της στροφης!
χτυπαει τις μπαρες οι θεατες αφωνοι κοιτανε το αγωνιστικο PUG να φερνει μια τουμπα και να αρχιζει να περνει την κατηφορα στην πλαγια!!!!!!
σωσων κυριε τον λαο σου και ευλογησων την κληρονομιαν σου!!!!!!!!!!!
να σου και ο ντανι με το παλιοευθειακουλι αυτοκινητακι του στις ακρες της σμπαραλιασμενης μπαρας να ψαχνει βαθια κατω στο ρεμα να βρει το φιλαρακι το sidobre αλλα...
και εκει που παει να φυγει να σου και ο νικος!!!σταματαει με το εταιρο pug wrc !!αφου μαθαινει τι εγινε γινεται κατακιτρινος απο τον φοβο του και μετα απο αυτο αποφασιζει να μην κανει και αυτος τον Pykalisto στην επομενη στροφη!!!!!!την επομενη μερα πουλαει το θρυλικο ραλλακι και περνει ενα........................PUNTO GT Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΡΟΦΑΚΗΔΕΣ!!!!!ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ!!!!!!! Laughing Laughing Cool Cool Cool
DANY O ΕΥΘΕΙΑΚΙΑΣ

Ντανι τι να σε κανω που στο Περτουλι μου χαλασε τα σχεδια ο καιρος......
Θα αναθεωρουσες αποψεις για στροφες και χιλιομετρα και κρατηματα και και και........Next time....all be there Wink
danielos - Δευ 24 Μάρ 2003, 10:22:32
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Ντανι τι να σε κανω που στο Περτουλι μου χαλασε τα σχεδια ο καιρος......
Θα αναθεωρουσες αποψεις για στροφες και χιλιομετρα και κρατηματα και και και........Next time....all be there Wink

ευτυχως που ο καιρος σου χαλασε τα σχεδια και δεν ειχαμε κανενα παρολιγο ατυχες περιστατικο οπως αυτο που αναφερεις στο topic.
οπως και να θελει να το αιτιολογησει ο καθενας η ευθεια ειναι πολυ πιο ασφαλης απο τη στροφη και οποιος ισχυριζεται το αντιθετο δεν βλεπει περα απο το δαχτυλο του!
δεν λεω περι ορεξεως κολοκυθοπιτα αλλα καποια πραγματα δεν αμφισβητουνται!!!
Sidobre - Δευ 24 Μάρ 2003, 10:49:49
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:

οπως και να θελει να το αιτιολογησει ο καθενας η ευθεια ειναι πολυ πιο ασφαλης απο τη στροφη και οποιος ισχυριζεται το αντιθετο δεν βλεπει περα απο το δαχτυλο του!

Eχεις δίκιο ότι κάποια πράγματα ΔΕΝ αμφισβητούνται γι'αυτό θα σου δείξω τι λένε τα επίσημα στατιστικά!

- Mε βάση τα επίσημα στοιχεία, το 2002 σημειώθηκαν στη χώρα μας 16.560 ατυχήματα

ΘΑΝΑΤΟΙ : 1.410
ΣΟΒΑΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2.058
ΕΛΑΦΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ : 13.092
ΣΥΝΟΛΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ : 16.560

Mάλιστα φίλε Danielo το 2002 "έφυγαν" από κοντά μας 1.410 συνάνθρωποί μας στον "πόλεμο" με την άσφαλτο, έναν πόλεμο που τον έχουμε κυρήξει μόνοι μας και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος πόλεμος δεν θρυνεί τόσους νεκρούς κάθε χρόνο!

ΑΙΤΙΕΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
α) Απροσεξία οδηγού 25%
β) Υπερβολική ταχύτητα 21%
γ) Αντικανονική κίνηση -20%

TEΛΟΣ, Αυτό που σε ενδιαφέρει πιο πολύ:

ΕΙΔΟΣ ΟΔΩΝ
α) Εθνικοί οδοί 49%
β) Δημοτικοί ή/και κοινοτικοί οδοί 38%
γ) Επαρχιακές οδοί 16%

Που σημαίνει ότι σχεδόν τα μισά ατυχήματα γίνονται στις εθνικές οδούς, το μέρος όπου υπάρχουν οι περισσότερες ΕΥΘΕΙΕΣ, όπου πολλοί οδηγοί θεωρούν ένα καλό μέρος να ΤΡΕΞΟΥΝ γιατί η ευθεία προσφέρεται για 'Ο Λ Ο Υ Σ!!!!

Μάλιστα λοιπόν, ο καθένας θεωρεί ότι η ευθεία είναι ένας ωραίος τρόπος να ξεκα@@@σεις, να δείξεις τις δυνατότητες στους άλλους του αυτοκινήτου σου κλπ κλπ. Ετσι σημειώνωνται το 49% των ατυχημάτων σε αυτές με αιτίες την απροσεξία (κάποιος έκανε δεξιά ή αριστερά χωρίς να το πάρουμε πρέφα, χρήση αλκοόλ κλπ) καθώς επίσης και ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ που σημαίνει ότι τρέχουμε αδυνατώντας να ελέγξουμε το αυτοκίνητό μας γιατί όπως είπα και πιο πάνω ο καθένας ξέρει να τρέχει;

Τέλος για τις στροφές αντιστοιχούν μόνο το 16% των ατυχημάτων είτε γιατί οι οδηγοί προσέχουν περισσότερο σε αυτές (δεν είναι εύκολο να τρέχεις στις στροφές, θέλει καλά χέρια και γερό στομάχι!) ΕΙΤΕ γιατί δεν υπάρχουν πολλοί στροφάκιδες λόγω έλλειψης οδηγικής παιδείας, "χεριών" και λοιπών ικανοτήτων.

Τέλος να σημειώσω ένα ρητό που θα ήθελα να σε προβληματίσει λίγο...
Ξέρεις να τρέχεις; -> Ξέρω
Ξέρεις (και μπορείς) να σταματάς; -> εεεμ, ναι, πιστεύω... δηλαδή.... μπορεί

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙΣ???

Επίσης να πώ ότι για να γίνει κανείς οδηγός αγώνων κλπ είτε είναι ευθείας είτε είναι στροφών, αναβάσεων ακόμα και WRC υποχρεούτε να περάσει σχολεία που αφορούν Φυσική, Τεχνογνωσία και λοιπών παραγόντων για να κατανοήσει πλήρως τις δυνάμεις που αφορούν το επάγγελμά του (ή την ιδιότητά του).
Το 90% των σκατοκέφαλων που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους αγνοούν πλήρως οτιδήποτε έχει σχέση με αυτά και καραδοκούν ως γνήσιοι χάρο-υπάλληλοι για να αφερέσουν ανυποψίαστες ψυχές...

(Υ.Γ. Εχεις οδηγήσει ποτέ σε χώμα; Σε ασφάλτινη ανάβαση μόνος σου; Αν ναι και επιμένεις στην ευθεία θα πάω πάσο και θα μείνω στην σιωπή μου... Αν όμως όχι, κάντο και μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πράγματα που αυτή την στιγμή απλώς φαντάζεσαι...)
danielos - Δευ 24 Μάρ 2003, 11:18:02
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Τέλος για τις στροφές αντιστοιχούν μόνο το 16% των ατυχημάτων είτε γιατί οι οδηγοί προσέχουν περισσότερο σε αυτές (δεν είναι εύκολο να τρέχεις στις στροφές, θέλει καλά χέρια και γερό στομάχι!) ΕΙΤΕ γιατί δεν υπάρχουν πολλοί στροφάκιδες λόγω έλλειψης οδηγικής παιδείας, "χεριών" και λοιπών ικανοτήτων.

(Υ.Γ. Εχεις οδηγήσει ποτέ σε χώμα; Σε ασφάλτινη ανάβαση μόνος σου; Αν ναι και επιμένεις στην ευθεία θα πάω πάσο και θα μείνω στην σιωπή μου... Αν όμως όχι, κάντο και μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πράγματα που αυτή την στιγμή απλώς φαντάζεσαι...)

κατ αρχην φιλε sidobre εχω να πω ξανα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα οπως ειπα και πριν και δεν ειναι κανεις αναγκασμενος να ακολουθησει ενα συγκεκριμενο τροπο και τοπο οδηγησης!!!εσενα και σε παρααα πολλους αλλους σας αρεσουν οι στροφες.δεκτο και σεβαστο!
εμενα και σε παρααα πολλους αλλους αρεσουν οι ευθειες περισσοτερο απο τις στροφες.παλι δεκτο και σεβαστο αν και πρεπει να συμπληρωσω οτι το παω οσο μου επιτρεπουν οι λιγοστες μου δυνατοτητες και στις στροφες!!!το οτι δεν προτιμαω τις στροφες απο τις ευθειες δεν σημαινει οτι απεχθανομαι τις στροφες!!!!
το θεμα του αλκοολ που ειπες ισχυει και για ευθειες και για στροφες οποτε ο κινδυνος ο ιδιος!!
στις εθνικες τα 3 στα 5 ατυχηματα τα δημιουργουν λεωφορεια νταλικες και τα λοιπα τεραστια οχηματα που πηγαινουν του σκοτωμου!!! εκει φταινε τα μυαλα των ηλιθιων που πηγαινουν ετσι και οχι η ευθεια!!!γιατι ειμαι σιγουρος οτι οι ιδιοι κοπανοι πηγαινουν και στις στροφες με την ιδια βλακεια!!
τα στατιστικα μου λενε επισης οτι τα καντηλακια στους επαρχιακους δρομους ειναι αμετρητα!!!ειναι εκει για καποιο λογο!!!
προσωπικα οσους γνωστους και φιλους εχω χασει σε τροχαια ειναι σε κατι κωλοστροφες σε λογκους και ραχουλες ειτε επειδη ετρεχαν ειτε επειδη ο απεναντι εφυγε γιατι την ειχε δει οδηγαρα στις στροφες ειτε γιατι γλυστραγε ο δρομος ειτε γιατι στο καπακι μετα τη στροφη τους πεταχτηκε κατι και δεν προλαβαν να αντιδρασουν!!!
εγω οσους κινδυνους εχω περασει με το αυτοκινητο τους εχω περασει γιατι καποιος ηλιθιος εφυγε απο την απεναντι στροφη και ερχοταν πανω μου!!
ατυχηματα γινονται και στις στροφες και στις ευθειες απλα πιστευω 100% οτι στη στροφη οταν σου τυχει κατι ειναι πιο δυσκολο να αντιδρασεις και αν φυγεις κλαφτα χαραλαμπε!!!!
και στην ερωτηση σου ανα εχω κανει ασφαλτινη αναβαση μονος μου και αν εχω οδηγησει σε χωμα θα σου απαντησω ΝΑΙ και στα δυο.και μπορω να πω οτι ειναι πολυ αδρεναλινικα και τα δυο και οντως θελει αντερα να το πας!!αλλα αυτο δεν αντικρουει αυτο που ειπα για ασφαλεια .
για αυτο το λογο Ε Γ Ω προτιμω να το ανοιγω στην ευθεια που θεωρΩ οτι μπορω να χειριστω την δυσκολη κατασταση πιο ευκολα απο οτι σε μια στροφη και ας ειναι λιγοτερο συναρπαστικο για τους περισσοτερους!!!!
ο καθενας ακολουθει οτι αυτος πιστευει ασφαλεστερο και συναρπαστικοτερο για την παρτι του και μονο!!!!
Sidobre - Δευ 24 Μάρ 2003, 11:46:05
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:

στις εθνικες τα 3 στα 5 ατυχηματα τα δημιουργουν λεωφορεια νταλικες και τα λοιπα τεραστια οχηματα που πηγαινουν του σκοτωμου!!! εκει φταινε τα μυαλα των ηλιθιων που πηγαινουν ετσι και οχι η ευθεια!!!γιατι ειμαι σιγουρος οτι οι ιδιοι κοπανοι πηγαινουν και στις στροφες με την ιδια βλακεια!!

Δυστυχώς τα νούμερα εδώ λένε άλλα...

Το 52% των ατυχημάτων είναι από ΕΙΧ (Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης)
Και μόλις το 11% είναι Φορτηγών - Λεωφορείων (που σημειωτέον κυκλοφορούν περισσότερο στον δρόμο)

Επίσης στους επαρχιακούς δρόμους όντως συναντάς εικονοστάσια αλλά αυτά υπάρχουν εκεί εδώ και καιρό... Ενώ στην εθνική όποτε κυκλοφορήσεις βλέπεις συνέχεια ροδιές και μπάρες διαλυμμένες που μαρτυρούν ατυχήματα που μόλις έγιναν... και κάθε φορά πάντα διαφορετικά...

Υ.Γ. Κάθε νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι που πιστεύεις αλλά προσπαθώ να δώσω κάποια στοιχεία που μαρτυρούν από μόνα τους μια εικόνα που δεν μας αφήνει αδιάφορους.

Αυτό πάντως που προσπάθησα να περάσω (και μάλλον άφησες στην άκρη) είναι την ανάγκη για οδηγική παιδεία που πραγματικά έχουμε ανάγκη...
danielos - Δευ 24 Μάρ 2003, 12:01:21
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
danielos έγραψε:

Δυστυχώς τα νούμερα εδώ λένε άλλα...

Το 52% των ατυχημάτων είναι από ΕΙΧ (Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης)
Και μόλις το 11% είναι Φορτηγών - Λεωφορείων (που σημειωτέον κυκλοφορούν περισσότερο στον δρόμο)

Επίσης στους επαρχιακούς δρόμους όντως συναντάς εικονοστάσια αλλά αυτά υπάρχουν εκεί εδώ και καιρό... Ενώ στην εθνική όποτε κυκλοφορήσεις βλέπεις συνέχεια ροδιές και μπάρες διαλυμμένες που μαρτυρούν ατυχήματα που μόλις έγιναν... και κάθε φορά πάντα διαφορετικά...

Υ.Γ. Κάθε νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι που πιστεύεις αλλά προσπαθώ να δώσω κάποια στοιχεία που μαρτυρούν από μόνα τους μια εικόνα που δεν μας αφήνει αδιάφορους.

Αυτό πάντως που προσπάθησα να περάσω (και μάλλον άφησες στην άκρη) είναι την ανάγκη για οδηγική παιδεία που πραγματικά έχουμε ανάγκη...

ρε Sidobre ασε τα συμπερασματα [(μαλλον αφησα στην ακρη)].
δεν αναφερομαι στα αυτονοητα.το οτι χρειαζεται να εχουμε οδηγικη παιδεια ειναι αντιληπτο απο ολους και καλα εκανες που αναφερθηκες σ αυτο αλλα επειδη δεν εκανα αναφορα σ αυτο δεν σημαινει οτι το αφηνω στην ακρη.
αλλωστε στο post μου εγραψα οτι στις στροφες πηγαινω τοσο γρηγορα οσο μου το υπαγορευουν οι ικανοτητες μου οι οποιες ειναι και λιγοστες !!
στην ευθεια που δεν χρειαζεται να εχεις ιδιαιτερες ικανοτητες(συμφωνα με προηγουμενα λεγομενα....) το ανοιγω οταν ο δρομος και ο χρονος το υπαγορευει .
αν δεν ειχα παιδεια θα το επαιζα οδηγαρα παντου και παντα και θα εθετα τον εαυτο μου και τους αλλους σε κινδυνο!!!
ομως τοσα χρονια που οδηγαω ποτε δεν εχω θεσει κανενος αλλου τη ζωη σε κινδυνο απο υπερμετρο ενθουσιασμο και αυτο μου αρκει!!!!!!
sps - Δευ 24 Μάρ 2003, 12:38:21
Θέμα δημοσίευσης:
Nα σημειωσω στην κοντρα "ευθεια ή στροφες",πως στην ευθεια οι ταχυτητες που αναπτυσσονται ειναι 100-120- 150 -200-220 χλμ/ωρα.
Αν σου συμβει κατι,την εχεις βαψει.

Στις στροφες και μαλιστα σε ειδικες πχ,η ταχυτητα δεν ξεπερνα τα 50-60 -70-80 χλμ.
Οποτε σε μια ενδεχομενη εξοδο ή ατυχια εχεις περισσοτερα περιθωρια να γλιτωσεις.
Rally - Δευ 24 Μάρ 2003, 14:52:58
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Nα σημειωσω στην κοντρα "ευθεια ή στροφες",πως στην ευθεια οι ταχυτητες που αναπτυσσονται ειναι 100-120- 150 -200-220 χλμ/ωρα.

Στις στροφες και μαλιστα σε ειδικες πχ,η ταχυτητα δεν ξεπερνα τα 50-60 -70-80 χλμ.
Οποτε σε μια ενδεχομενη εξοδο ή ατυχια εχεις περισσοτερα περιθωρια να γλιτωσεις.
]

φιλε sps συγνωμη αλλα δεν εχεις καθολου δικιο.στροφες με 70-80 χιλ μεγιστη ταχυτητα. μιλαμε για πολλα μερισσοτερα χιλ και δινω παραδειγμα απο δικα μου "κατορθωματα" που δεν ειμαι και οδηγαρα.

στροφη δεξια στην γεφυρα μετα τον σταθμο ηλεκτρικου στο φαληρο προς πειραια με 150χλμ!!!

στροφη δεξια κατω απο την γεφυρα στην αρχη της αμφιθεας 120χλμ!!!
και πολλες αλλες....
Sidobre - Δευ 24 Μάρ 2003, 15:08:01
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
sps έγραψε:

]

φιλε sps συγνωμη αλλα δεν εχεις καθολου δικιο.στροφες με 70-80 χιλ μεγιστη ταχυτητα. μιλαμε για πολλα μερισσοτερα χιλ και δινω παραδειγμα απο δικα μου "κατορθωματα" που δεν ειμαι και οδηγαρα.

στροφη δεξια στην γεφυρα μετα τον σταθμο ηλεκτρικου στο φαληρο προς πειραια με 150χλμ!!!

στροφη δεξια κατω απο την γεφυρα στην αρχη της αμφιθεας 120χλμ!!!
και πολλες αλλες....

Aπ'ότι είδα ο sps ορθά περιέγραψε ταχύτητες από "ειδικές". Δηλαδή σε ανάβαση ενός μικρού επαρχιακού δρόμου με πολλές φιδίσες στροφές με πολλά πέταλα και εσάκια. Σε αυτό τον δρόμο η ταχύτητα στροφής δεν είναι μεγαλύτερη και μόνο σε μικρά τμήματα ευθείας από στροφή σε στροφή μπορείς να δείς 130+ και αυτά αναλόγως τον δρόμο γιατί συνήθως δεν προλαβαίνεις...
Rally - Δευ 24 Μάρ 2003, 15:13:13
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
danielos έγραψε:

Eχεις δίκιο ότι κάποια πράγματα ΔΕΝ αμφισβητούνται γι'αυτό θα σου δείξω τι λένε τα επίσημα στατιστικά!

- Mε βάση τα επίσημα στοιχεία, το 2002 σημειώθηκαν στη χώρα μας 16.560 ατυχήματα

ΘΑΝΑΤΟΙ : 1.410
ΣΟΒΑΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2.058
ΕΛΑΦΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ : 13.092
ΣΥΝΟΛΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ : 16.560

Mάλιστα φίλε Danielo το 2002 "έφυγαν" από κοντά μας 1.410 συνάνθρωποί μας στον "πόλεμο" με την άσφαλτο, έναν πόλεμο που τον έχουμε κυρήξει μόνοι μας και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος πόλεμος δεν θρυνεί τόσους νεκρούς κάθε χρόνο!

ΑΙΤΙΕΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
α) Απροσεξία οδηγού 25%
β) Υπερβολική ταχύτητα 21%
γ) Αντικανονική κίνηση -20%

TEΛΟΣ, Αυτό που σε ενδιαφέρει πιο πολύ:

ΕΙΔΟΣ ΟΔΩΝ
α) Εθνικοί οδοί 49%
β) Δημοτικοί ή/και κοινοτικοί οδοί 38%
γ) Επαρχιακές οδοί 16%

Που σημαίνει ότι σχεδόν τα μισά ατυχήματα γίνονται στις εθνικές οδούς, το μέρος όπου υπάρχουν οι περισσότερες ΕΥΘΕΙΕΣ, όπου πολλοί οδηγοί θεωρούν ένα καλό μέρος να ΤΡΕΞΟΥΝ γιατί η ευθεία προσφέρεται για 'Ο Λ Ο Υ Σ!!!!

Μάλιστα λοιπόν, ο καθένας θεωρεί ότι η ευθεία είναι ένας ωραίος τρόπος να ξεκα@@@σεις, να δείξεις τις δυνατότητες στους άλλους του αυτοκινήτου σου κλπ κλπ. Ετσι σημειώνωνται το 49% των ατυχημάτων σε αυτές με αιτίες την απροσεξία (κάποιος έκανε δεξιά ή αριστερά χωρίς να το πάρουμε πρέφα, χρήση αλκοόλ κλπ) καθώς επίσης και ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ που σημαίνει ότι τρέχουμε αδυνατώντας να ελέγξουμε το αυτοκίνητό μας γιατί όπως είπα και πιο πάνω ο καθένας ξέρει να τρέχει;

Τέλος να σημειώσω ένα ρητό που θα ήθελα να σε προβληματίσει λίγο...
Ξέρεις να τρέχεις; -> Ξέρω
Ξέρεις (και μπορείς) να σταματάς; -> εεεμ, ναι, πιστεύω... δηλαδή.... μπορεί

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙΣ???

Επίσης να πώ ότι για να γίνει κανείς οδηγός αγώνων κλπ είτε είναι ευθείας είτε είναι στροφών, αναβάσεων ακόμα και WRC υποχρεούτε να περάσει σχολεία που αφορούν Φυσική, Τεχνογνωσία και λοιπών παραγόντων για να κατανοήσει πλήρως τις δυνάμεις που αφορούν το επάγγελμά του (ή την ιδιότητά του).
Το 90% των σκατοκέφαλων που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους αγνοούν πλήρως οτιδήποτε έχει σχέση με αυτά και καραδοκούν ως γνήσιοι χάρο-υπάλληλοι για να αφερέσουν ανυποψίαστες ψυχές...

φιλε Sidobre δεν θα διαφωνησω τελειως με τα συμπερασματα σου αλλα αυτα δεν ειναι φυσικα επομενα απο τα στοιχεια που εδωσες και εξηγουμαι.

συμφωνα με τα στοιχεια αυτα λοιπον το 1/2 των ατυχηματων γινονται σε εθνικες οδους. αυτο δεν σημαινει ατυχηματα σε ευθεια. τα στοιχεια αφορουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ που ξερουμε ολοι τι σημαινει αυτο,το μεγαλυτερο μερος του δρομου ειναι χωρις προστατευτικο-διαχωριστικο και ειναι γεματο στροφες με μια και μιση λωριδα στον καθε ρευμα.

αρα τα ατυχηματα αυτα προκληθηκαν απο παρανομες προσπερασεις στο αντιθετο ρευμα, απο στροφες που εφυγαν αμαξια και λιγοτερο απο ατυχηματα σε ευθεια λογω υπερβολικης ταχυτητας.

ο ορισμος των ατυχηματων σε ευθεια ειναι αυτα που γινονται στους ιταλικους δρομους οπου εχουν γινει οι μεγαλυτερες και καλυτερες καραμπολες!!!

η λογικη λεει οτι οι στροφες ειναι πιο επικινδυνες απο τις ευθειες αλλα αμα ειναι να γινει η στραβη θα γινει...
Sidobre - Δευ 24 Μάρ 2003, 15:42:12
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:

φιλε Sidobre δεν θα διαφωνησω τελειως με τα συμπερασματα σου αλλα αυτα δεν ειναι φυσικα επομενα απο τα στοιχεια που εδωσες και εξηγουμαι.

συμφωνα με τα στοιχεια αυτα λοιπον το 1/2 των ατυχηματων γινονται σε εθνικες οδους. αυτο δεν σημαινει ατυχηματα σε ευθεια. τα στοιχεια αφορουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ που ξερουμε ολοι τι σημαινει αυτο,το μεγαλυτερο μερος του δρομου ειναι χωρις προστατευτικο-διαχωριστικο και ειναι γεματο στροφες με μια και μιση λωριδα στον καθε ρευμα.

αρα τα ατυχηματα αυτα προκληθηκαν απο παρανομες προσπερασεις στο αντιθετο ρευμα, απο στροφες που εφυγαν αμαξια και λιγοτερο απο ατυχηματα σε ευθεια λογω υπερβολικης ταχυτητας.

ο ορισμος των ατυχηματων σε ευθεια ειναι αυτα που γινονται στους ιταλικους δρομους οπου εχουν γινει οι μεγαλυτερες και καλυτερες καραμπολες!!!

η λογικη λεει οτι οι στροφες ειναι πιο επικινδυνες απο τις ευθειες αλλα αμα ειναι να γινει η στραβη θα γινει...

Δεν διαφωνώ μαζί σου διότι τα στοιχεία είναι γενικά

Αν χωριζόντουσαν σε "Διεθνή Δίκτυο" και "Εθνικό Δίκτυο" θα ήταν πιο σαφέστατο...

Αλλά και η στροφές των Εθνικών Οδών μεταφράζονται σε ευθείες σύμφωνα με τον ορισμό που δίνουμε στις στροφές ως "ειδικές διαδρομές" και όχι "καμπές" εθνικών οδών.

Από τα ατυχήματα δεν βγάζουμε τίποτα άλλο από το συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι οδηγοί είμαστε ή ανεγκέφαλοι ή αστοιχείωτοι (ασχέτως προτιμήσεων). Πρέπει να βάλουμε "χέρι" σε αυτούς που μαθαίνουν τα μικρά παιδιά. Τουλάχιστον αυτά να έχουν μερικά εφόδεια παραπάνω από εμάς. Η μόνη εξαίρεση σε εμάς είναι σε αυτούς που ενδιαφέρονται από μόνοι τους να κάνουν κάτι παραπάνω είτε γιατί τους/μας αρέσει είτε γιατί απλά ενδιαφέρονται.
sps - Δευ 24 Μάρ 2003, 17:06:56
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε rally,μια διευκρινηση:
Μιλησα για στροφες και οχι για καμπες.
Στροφες του επαρχιακου δικτυου εκει που γινονται αναβασεις και ραλλυ,και οχι μονο.

Βασικα σε τετοιους δρομους βρισκεται η πεμπτουσια του στριψιματος και της ικανοτητας-ικανοποιησης και οχι σε καμπες οπου οπως σωστα ειπες τα χλμ ειναι πολλα και οδηγικα δεν εχει να σου προσφερει κατι συν του οτι ειναι επικινδυνο.
Τις καμπες τις θεωρω υποπεριπτωση της ευθειας.
ΝΙΚΟΣ - Δευ 24 Μάρ 2003, 18:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχην θα ηθελα να απαντησω στον Ντανι......

Ντανι στις στροφες που αναφερω θα ηθελα να πω πως παω οπως παω οταν γνωριζω τον δρομο ΚΑΛΑ.Θα γινει πρωτα μια αναγνωριση μια δυο στροφες-ενα κοματι και μετα θα παω οσο μπορω με κυριο λογο την ασφαλεια,και ξερωντας παντα τις δυνατοτητες του αυτοκινητου μου και εχωντας υποψιν οτι το κοματι που λεμε θα εχει ορατοτητα.Στην ευθεια ειναι αλλιως.Εκει σηκωνεις χιλιομετρα και ΑΝ γινει η στραβη την πατησες.Ενα σκασμενο λαστιχο με εκατον τοσα.......ή ενα τετακε στα 150 απο καποιο κομενο μπαλακι ή σκασμενο λαστιχο,ή......τοσοι αλλοι λογοι πιστεψε με πως δεν θα προλαβαινεις να μετρας τις τουμπες.Να πω και κατι για τα βουνα......
Πιστεψε με πως στις φουρκετες με το ΧΑΟΣ απο κατω και χωρις μπαριερα στα πλαγια κανεις δεν τρεχει.Ολοι οι συνοδηγοι εχουν σε τετοιου ειδους στροφες στα γραπτα τους πολλα SOS ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΣΤΟ ΦΡΕΝΑ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ.Εκει που θα φυγει ενα αμαξι ειναι μετα την στροφη.Αυτο ειναι κατα 98% ΝΟΜΟΣ.Στο βουνο ομως το ποιο ευκολο και ανοδυνο ειναι το τετακε.Οπως και εγω.....Στην ευθεια με οσα αυτο που λεγετε τετακε και ειναι ανοδυνο στα βουνα στην ευθεια ειναι κατι το τρομακτηκο λογο και των χιλιομετρων που μολις το αμαξι γυριση ποιο πολυ απο 10 μοιρες βρισκει κοντρα το λαστιχο και μετα αρχιζεις και θυμιζεις ταινια απο καταδιωξη με τις τουμπες που θα φερεις.Εγω το ΦΟΒΕΡΟ μου ατυχημα το ειχα παθει σε πολυ ανοιχτη καμπη σχεδον ευθεια με 160 (οδηγος αλλος) που μολις για αγνωστο αιτιο χαθηκε ο ελενχος του AUDI και αρχισε να φερνει τετακε με αποτελεσμα να φυγουμε στην ακρη του δρομου και να φερουμε ΤΙΣ τουμπες.Καπου 16-17 προλαβα να μετρισω γη-ουρανο.Το ευτηχες ηταν οτι δεν πεσαμε σε διερχωμενο οχημα με αποτελεσμα οτι θα ειμασταν ΟΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ λογο μετωπικης.Ηταν η μοναδικη στιγμη της ζωης μου που ελεγα καλυτερα τουμπαρισμα παρα μετωπικη.Εκεινη την στιγμη ευχωμουνα να ειμουνα μεσα σε ΄΄αγωνιστικο΄΄ παρα στο AUDI με τους χιλιους αεροσακους και τα συστηματα παθητηκης ασφαλειας.

Γι αυτο μην μιλας αγορι μου για ευθεια γιατι ΑΝ γινει κατι κλαφτα.
Να σε παντα καλα και να σε προσεχει ο Θεος στις ΕΥΘΕΙΕΣ.

Χωρις παρεξηγησεις..........ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ Wink
christhehealer - Τρι 25 Μάρ 2003, 00:56:12
Θέμα δημοσίευσης:
Θα μπορούσαμε να είμαστε δύο οικογένειες από την Κρήτη.

Οι Στροφάτσιδες τσε οι Ευθυάτσιδες. Laughing

Με πολύχρονη βεντέτα.

Τελικά βλέπω ότι χρειάζεται πολλά άντερα να σηκώσεις το πόδι από το γκάζι και να ευχαριστηθείς την οδήγηση και το αυτοκινητό σου.

Στην ευθεία τα πράγματα είναι πιο αποδείξημα και εύκολα. Κάμποσα άλογα κάτω από το καπώ και του έριξα 5 κολώνες του γκιόζη.

Στις στροφές τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Δεν μετράνε τα άλογα αλλά το ταλέντο και η τεχνική. Πράγματα τα οποία δεν μπορούν να τα έχουν όλοι.

Στην ευθεία μπορεί να σε παρασύρει ο εγωισμός, στις στροφές δύσκολο, γιατί στο 99% έχεις να συναγωνιστείς μόνο τον εαυτό σου.

Δεν έχει αξία να πεις που είναι καλύτερα, στην ευθεία ή στις στροφές. Το γιατί... με κάλυψε ο Miltellas με δύο ολιγόλογα post. Ξαναδιαβάστε τα. Wink
Miltellas - Τρι 25 Μάρ 2003, 02:43:23
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
... με κάλυψε ο Miltellas με δύο ολιγόλογα post.

Κάν'τα τρία Θεραπευτή της ψυχής μου...

Στις στροφές οδηγώ,
στις ευθείες κοιμάμαι...

Γι αυτό και αν είχα 42000Ε (από άλλο τόπικ...) θα έπαιρνα ένα 206RC γιατί τρελλαίνομαι να "φονεύω" γίγαντες με διπλάσια ιπποδύναμη! Με τα υπόλοιπα χρήματα θα έστηνα και ένα Rallye (ή και το 206 μου) για αγώνες. Wink

Εάν ποτέ μου λέγανε ότι έχω το γρηγορότερο αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη θα σταματούσα την οδήγηση...
ΝΙΚΟΣ - Τρι 25 Μάρ 2003, 14:57:59
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Εάν ποτέ μου λέγανε ότι έχω το γρηγορότερο αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη θα σταματούσα την οδήγηση...

Ναι σιγα.......θες να σε πιστεψουμε τωρα Question Question Laughing Laughing Laughing Laughing
GIANNIS206 - Τρι 25 Μάρ 2003, 22:42:43
Θέμα δημοσίευσης:
¨ολα έχουν τη επικινδυνότητά τους!Είτε είναι στροφές είτε ευθείες είτε οτιδήποτε άλλο!Μεγάλο ρόλο παίζει ο οδηγός!
Οι στροφές είναι αυτές που αρέσουν και σε εμένα.Όπως είπε ο Μίλτος στις ευθείες κοιμάμαι!!

Ένα έχω να πώ να μας φυλάει ο θεός από τα χίλια μύρια που είανι γύρω μας!!
Miltellas - Τετ 26 Μάρ 2003, 02:30:29
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Ένα έχω να πώ να μας φυλάει ο θεός από τα χίλια μύρια που είναι γύρω μας!!

Έτσι ακριβώς: Χίλια Μύρια... Rolling eyes
pezomania - Τετ 26 Μάρ 2003, 09:03:06
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν Very happy

Εγώ νομίζω ότι όλοι συμφωνήτε μεταξύ σας, απλά διαφωνήτε στο χώρο Shocked Razz

Δηλαδή, συμφωνήτε ότι όλοι τρέχετε, αλλά ο καθένας στο περιβάλον που θεωρεί πιο ασφαλή!!

Άρα όλοι έχετε δίκιο, γιατί δεν μπορείς κάποιον που "αισθάνετε" πιο ασφαλής στις στροφές να τον πείσεις ότι να τρέχεις με 200 είναι ΟΚ, αλλά και ούτε έναν ο οποίος λέει: "Εγώ Σπίτι από Εθνική Very happy Razz " να τον πείσεις ότι με 120-130 ή ακόμα και 70-80 σε κλειστά κομάτια, ότι είναι ασφαλής οδήγηση!!

Αυτά! Εμένα μου αρέσουν και τα δύο Laughing Αλλά πιο ασφαλή θεωρώ μια κοντρούλα στο φανάρι από 0 έως 130!! Σύντομο ασφαλές και αδρεναλινάτο Wink Α! Θέλει και τεχνική Laughing
Rally - Τετ 26 Μάρ 2003, 13:49:46
Θέμα δημοσίευσης:
μαθε τεχνη και αστην......και αν σου φυγει το αμαξι πιαστην!!!!

αυτα τα σοφα λογια ειπα σε εναν φιλο το πρωι απο την δουλεια ο οποιος μου περιεγραψε την περιπετειουλα του σε μια στροφη κοντα στο ολυμπιακο σταδιο.

πηγαινα μου λεει με τον 5τσεντο, με λιγα παραπνω χιλιομετρα απο οτι συνιθιζω αφου δεν τρεχω, και μπαινω σε μια στροφη και αρχιζει το αμαξι και φευγει ευθεια αφου λογω εργων ειχε κατω πολυ σκονη. τι να κανω δεν ηξερα, πατησα φρενο γυρισε το αμαξι, βρηκε σε κατι χωματα, αποτελεσμα λαμαρινοδουλειες 180 ευρω!!!

κοιτα μου λεει τι επαθα εγω που δεν τρεχω....

ποσες φορες την εχω ακουσει αυτη την κουβεντα!!!

ολα αυτα μπορεις να τα σωσεις. προχτες οδηγουσα στην πειραικη στο υψος την μαρινας ζεας. δρομος διπλης κυκλοφοριας και αρκετα στενος με παρκαρισμενα. σε μια στοφη φευγει το ραλλακι ευθεια ντουγρου στα παρκαρισμενα. μιλαμε για αποστασεις παρα πολυ μικρες. το εσωσα τελικα και το χαρηκα γιατι αντεδρασα τελειως ενστικτοδος χωρις να φοβηθω και πολυ γρηγορα. αφηνω γκαζι γυρναει κατευθειαν ο κωλος γκαζι και αναποδο τιμονι και επανηλθαμε.
ΝΙΚΟΣ - Τετ 26 Μάρ 2003, 17:41:34
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
μαθε τεχνη και αστην......και αν σου φυγει το αμαξι πιαστην!!!!

αυτα τα σοφα λογια ειπα σε εναν φιλο το πρωι απο την δουλεια ο οποιος μου περιεγραψε την περιπετειουλα του σε μια στροφη κοντα στο ολυμπιακο σταδιο.

πηγαινα μου λεει με τον 5τσεντο, με λιγα παραπνω χιλιομετρα απο οτι συνιθιζω αφου δεν τρεχω, και μπαινω σε μια στροφη και αρχιζει το αμαξι και φευγει ευθεια αφου λογω εργων ειχε κατω πολυ σκονη. τι να κανω δεν ηξερα, πατησα φρενο γυρισε το αμαξι, βρηκε σε κατι χωματα, αποτελεσμα λαμαρινοδουλειες 180 ευρω!!!

κοιτα μου λεει τι επαθα εγω που δεν τρεχω....

ποσες φορες την εχω ακουσει αυτη την κουβεντα!!!

ολα αυτα μπορεις να τα σωσεις. προχτες οδηγουσα στην πειραικη στο υψος την μαρινας ζεας. δρομος διπλης κυκλοφοριας και αρκετα στενος με παρκαρισμενα. σε μια στοφη φευγει το ραλλακι ευθεια ντουγρου στα παρκαρισμενα. μιλαμε για αποστασεις παρα πολυ μικρες. το εσωσα τελικα και το χαρηκα γιατι αντεδρασα τελειως ενστικτοδος χωρις να φοβηθω και πολυ γρηγορα. αφηνω γκαζι γυρναει κατευθειαν ο κωλος γκαζι και αναποδο τιμονι και επανηλθαμε.

Πες τα πες τα.......
Miltellas - Πεμ 27 Μάρ 2003, 01:41:41
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Πες τα πες τα.......

(Δις)

Wink
Sidobre - Τρι 01 Απρ 2003, 10:12:28
Θέμα δημοσίευσης:
Διάβασα μόλις τις παρακάτω προτάσεις και δεν μπορούσα να αντισταθώ.... Very happy

Σε αυτή την θεματική ενότητα πραγματικά "κολλάνε" κουτί... Wink

To site της αυτοκίνησης έγραψε:

- Η στροφή υπάρχει στη φύση για να ξεχωρίζει τους απόλυτους οδηγούς από αυτούς που απλά «οδηγούν τη κυρία Νταίζη»

- Η στροφή υπάρχει στη φύση για να ξεχωρίζει τα καθαρόαιμα αυτοκίνητα από τα «οικοδομικά καρότσια με 2.5 bar boost»

- Ποσοστό 99% όλων των οδηγών στρίβουν τόσο γρήγορα όσο τους επιτρέπουν οι ικανότητές τους

- Ποσοστό 1% όλων των οδηγών στρίβουν τόσο γρήγορα όσο τους επιτρέπει το αυτοκίνητό τους

- Για το 99% των οδηγών τη καλύτερη βελτίωση αποτελεί η αναβάθμιση ...του οδηγού

- Για το 1% των οδηγών τη καλύτερη βελτίωση αποτελεί η αναβάθμιση του αυτοκινήτου

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
teoman - Τρι 01 Απρ 2003, 10:29:41
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά πρέπει να τυπωθούν και να αναρτηθούν στην κεντρική σελίδα!
Πάρα πολύ σωστά! Very happy
ΝΙΚΟΣ - Τρι 01 Απρ 2003, 13:58:56
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΑΙ ΝΑΙ..........Ριξτα Κεντρικη Σελιδα να αναβωσβηνουν κιολας μπας και σταματησει ο κοσμος να πεταει τα χρηματα του για ψυχολογικους λογους καπου στα 2.5 BAR Wink
christhehealer - Τρι 01 Απρ 2003, 21:43:18
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτός ο τύπος που το έγραψε αυτό, έχει τόση σχέση με την γρήγορη οδήγηση, όση εγώ με την μαγειρική.

Παράθεση:
- Η στροφή υπάρχει στη φύση για να ξεχωρίζει τους απόλυτους οδηγούς από αυτούς που απλά «οδηγούν σαν τη κυρία Νταίζη»

Στα διάφορα Track-Weekend-Something, έχω δει πολλές κυρίες Νταίζη, να ξεφτιλίζουν «χεράδες». O λόγος απλός. Έχουν παραδεχτεί ότι δεν ξέρουν και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αρχίσουν να βελτιώνονται.

Παράθεση:
- Η στροφή υπάρχει στη φύση για να ξεχωρίζει τα καθαρόαιμα αυτοκίνητα από τα «οικοδομικά καρότσια με 2.5 bar boost»

Μπερδεύτηκα. Στην στροφή τελικά τι μετράει το αυτοκίνητο ή ο οδηγός. Μια μου λέει ο οδηγός, μια το αυτοκίνητο. Και από την άλλη, τα dragster δεν είναι καθαρόαιμα αυτοκίνητα;

Παράθεση:
- Ποσοστό 99% όλων των οδηγών στρίβουν τόσο γρήγορα όσο τους επιτρέπουν οι ικανότητές τους

Μακάρι να συνέβαινε αυτό. Εάν το 99% έστριβε σύμφωνα με τις δυνατότητές του αλλά και του δρόμου (πάντα), δεν θα είχαμε τόσα εικονοστάσια σε κάθε στροφή ανά την ελληνική επικράτεια.

Παράθεση:
- Ποσοστό 1% όλων των οδηγών στρίβουν τόσο γρήγορα όσο τους επιτρέπει το αυτοκίνητό τους

Μαύρη ειν’ η νύχτα στα βουνά και στην κορφή, σφάξε κανά δυο να ‘χεις να τρως. Το πόσο γρήγορα το καθορίζει η στροφή και όχι το αυτοκίνητο. Εάν η στροφή είναι των 60 χαω, με 60 θα στρίψεις είτε έχεις Yugo, είτε GT2.

Παράθεση:
- Για το 99% των οδηγών τη καλύτερη βελτίωση αποτελεί η αναβάθμιση ...του οδηγού

Να και ένα σωστό. Κατά λάθος βέβαια, αλλά το πέτυχε. Να το πούμε ότι το πέτυχε, μην τον αδικήσουμε τον άνθρωπο. Εάν κρίνουμε ότι και ο Schumacher, προσπαθεί να βελτιώνεται κάθε μέρα, φανταστείτε εμείς οι υπόλοιποι.

Παράθεση:
- Για το 1% των οδηγών τη καλύτερη βελτίωση αποτελεί η αναβάθμιση του αυτοκινήτου

Δεν υπάρχει οδηγός που να μην χρειάζεται βελτίωση. Ακόμα κι ο Schumacher.
ΝΙΚΟΣ - Τρι 01 Απρ 2003, 22:50:28
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="christhehealer"]Μαύρη ειν' η νύχτα στα βουνά και στην κορφή, σφάξε κανά δυο να 'χεις να τρως. Το πόσο γρήγορα το καθορίζει η στροφή και όχι το αυτοκίνητο. Εάν η στροφή είναι των 60 χαω, με 60 θα στρίψεις είτε έχεις Yugo, είτε GT2.
Παράθεση:

Δεν συμφωνω Φιλε Χρηστο μαζι σου.Το ιδιο στριβει ενα αμαξι σε σχεση με ενα αλλο Question Question Question Αν ηταν ετσι στους αγωνες τα περισοτερα αυτοκινητα θα εκαναν ιδιους χρονους.Και ας μην μπουμε τωρα στους παραγωντες που παιζουν ρολο περα απο τον οδηγο και το αυτοκινητο.(π.χ ασφαλτος σκονη κτλ).Αλλα μην συγκρινουμε και ανομοια πραγματα Wink

Φιλικα παντα

christhehealer - Τρι 01 Απρ 2003, 23:17:35
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Δεν συμφωνω Φιλε Χρηστο μαζι σου.Το ιδιο στριβει ενα αμαξι σε σχεση με ενα αλλο Question Question Question Αν ηταν ετσι στους αγωνες τα περισοτερα αυτοκινητα θα εκαναν ιδιους χρονους.

Δηλαδή Νίκο θέλεις να μου πεις (έστω και στους αγώνες) ότι σε μία στροφή των 60 εάν έχεις 206Cup θα την πάρεις με 60 και εάν έχεις Mitsubishi EVO Α8 θα την πάρεις με 100;

Έχεις χάσει την γραμμή σου και μαζί κάποια δευτερόλεπτα.

Τσεκαρισμένο την Κυριακή από 6 πρωταθλητές αγώνων. Και το βίωσα κυνηγώντας στα Μέγαρα έναν εξ αυτών.

Μ' αυτά τα μυαλά ρε, θα μου κατέβεις στους αγώνες; Θα βάλω τον Μίλτο να σε δέρνει πριν από κάθε ειδική. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Alex - Τετ 02 Απρ 2003, 03:33:55
Θέμα δημοσίευσης:
Chris εδω νομιζω πως εχεις πει ενα λαθακι.. Οποτε παραδεξου το και παμε παρακατω - δεν ειναι κακο να παραδεχομαστε οτι πεταμε και καμια ******* που και που..Σωστοοοοοοοοοος?

Οι στροφες δεν κατηγοριοποιουνται με χιλιομετρα, αλλα με χιλιομετρα σχετικα με το τι οχημα εχεις. Ενοειται οτι αναλογα το οχημα ανεβαινουν τα χιλιομετρα. Και εκει που βλεπεις οτι στην ιδια πιστα των Μεγαρων ενα Yugo μπαινει με τοσα, την ιδια ωρα η GT2 μπαινει με σαφως παραπανω. Και μια F3 με ακομα παραπανω. Και μια F1 ακομα παραπανω. (τηρουμενων οτι αλλες συνθηκες ειναι ιδιες οπως πχ οδηγος)

Πχ η 130R στη Suzuka ειναι στροφη 280 χιλιομετρων για F1. Με ενα GT2 φυσικα θα ταν σαφως χαμηλοτερα και με ενα Yugo θα ταν και παλι ακομα χαμηλοτερα. Αλλα ακομα και σε αργες στροφες να το παρεις, εδω βλεπεις οτι μεσα στο Monaco οι F1 πιανουν σε κατι στροφουλες 80-90 την ωρα που στο Clio Trophy δεν πιανουν ουτε 40... Οποτε τι θα του πεις εσυ σαν συνοδηγος, στον οδηγο του Clio? Οτι ειναι στροφη για 80? Θα το "δωσει" στην μπαριερα...

Γι'αυτο σου λεω... Ασε τον Μιλτο ησυχο γιατι.... τον βλεπω να παιρνει τη σανιδα και να βαραει εσενα!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Miltellas - Τετ 02 Απρ 2003, 08:00:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ξύλο;! Rolling eyes Χμμμμ.... Cool Cool Twisted evil

Πριν αρχίσει το ξύλο δίνω χρόνο για εξηγήσεις...
1) Τί εννοεί ο ποιητής "Στροφή των 60χαω";
2) Εάν εννοεί αυτό που εννόησε ο πληθυσμός ερωτώ: Το 206 GTi έχει υψηλότερα όρια στις στροφές από το 1.6 16V ή τζάμπα αντιστρεπτικές, ελατήρια, αμορτισέρ, Πιρέλλια και δε συμμαζεύεται έβαλα;
3) Εάν τελικά τα άνωθεν αυτοκίνητα στρίβουν το ίδιο, μου επιτρέπεται να πουλήσω το 206 μου και να αγοράσω ένα Lada Samara 10ετίας να μου περισσέψει και κανά φράγκο και σας πετάω τα μάτια στις στροφές;
Sidobre - Τετ 02 Απρ 2003, 09:20:12
Θέμα δημοσίευσης:
Χρήστο δεν μου λές, οδήγησες Scooby και πήραν τα μυαλά σου αέρα; Που να οδηγούσες κανένα CC που είναι και ανοικτό!!!! Shocked Shocked Shocked

christhehealer έγραψε:
Αυτός ο τύπος που το έγραψε αυτό, έχει τόση σχέση με την γρήγορη οδήγηση, όση εγώ με την μαγειρική.

Παράθεση:
- Η στροφή υπάρχει στη φύση για να ξεχωρίζει τους απόλυτους οδηγούς από αυτούς που απλά «οδηγούν σαν τη κυρία Νταίζη»

Στα διάφορα Track-Weekend-Something, έχω δει πολλές κυρίες Νταίζη, να ξεφτιλίζουν «χεράδες». O λόγος απλός. Έχουν παραδεχτεί ότι δεν ξέρουν και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αρχίσουν να βελτιώνονται.

Kαλό είναι να παραδέχεσαι την κατάστασή σου αλλά ο ορισμός του "απόλυτου οδηγού" συμπεριλαμβάνει και την παραδοχή!

"Απόλυτος Οδηγός" εξ' ορισμού ΔΕΝ είναι αυτός που πάει με τις πόρτες και βλέπει τον δρόμο από το παράθυρο... Είναι αυτός που ενδιαφέρεται, διαβάζει, μαθαίνει καθημερινά, γνωρίζει τους νόμους της φυσικής, γνωρίζει σιγά σιγά το αυτοκίνητό του και προσπαθεί με έργα να ξεπερνά καθημερινά τον εαυτό του και να βελτιώνεται.

Από την άλλη ο ορισμός της "κυρίας Νταίζη" είναι αυτός που οδηγεί καθημερινά αγνοώντας όλα τα παραπάνω, γνωρίζει την κατάστασή του αλλά καμμιά φορά (βλέπε Track-Weekend-Something) προσπαθούν να μοιάσουν στους υπόλοιπους σανιδώνοντας ή το μπρίκι τους ή ένα ωραίο εξωτικό αυτοκίνητο που πήραν στα χέρια και... όποιον πάρει ο χάρος. Οι γνώσεις τους είναι τέτοιες που το θεώρησαν "γρήγορη οδήγηση"!

christhehealer έγραψε:
Παράθεση:

Μπερδεύτηκα. Στην στροφή τελικά τι μετράει το αυτοκίνητο ή ο οδηγός. Μια μου λέει ο οδηγός, μια το αυτοκίνητο. Και από την άλλη, τα dragster δεν είναι καθαρόαιμα αυτοκίνητα;

Oταν ανακαλύψεις το τρίπτυχο Οδηγός-αυτοκίνητο-φυσικές δυνάμεις, θα καταλάβεις ότι ο οδηγός είναι το αυτοκίνητο και το αυτοκίνητο αντιδρά βάση φυσικής. Τα "οικοδομικά καρότσια" μαζί με τους "οικοδόμους" αγνοούν τους νόμους της φυσικής και γι'αυτό υπάρχει αυτή η διαφορά

christhehealer έγραψε:
Παράθεση:

Μακάρι να συνέβαινε αυτό. Εάν το 99% έστριβε σύμφωνα με τις δυνατότητές του αλλά και του δρόμου (πάντα), δεν θα είχαμε τόσα εικονοστάσια σε κάθε στροφή ανά την ελληνική επικράτεια.

Aυτό σου λέει... Οταν ξεπερνάνε τα όριά τους -και όχι τα όρια του αυτοκινήτου- τότε γεμίζουν τα εικονοστάσια στους δρόμους και οι ροδιές που καβαλάνε διάζωμα στις εθνικές.

christhehealer έγραψε:
Παράθεση:

Μαύρη ειν’ η νύχτα στα βουνά και στην κορφή, σφάξε κανά δυο να ‘χεις να τρως. Το πόσο γρήγορα το καθορίζει η στροφή και όχι το αυτοκίνητο. Εάν η στροφή είναι των 60 χαω, με 60 θα στρίψεις είτε έχεις Yugo, είτε GT2.

Aγνοείς τουν νόμους της φυσικής λόγω φουσκώματος μυαλών με το scooby σου!

Οταν καταφέρεις να εφαρμόσεις τον τύπο F= (M*u^2)/R στα αυτοκίνητα τότε θα καταλάβεις και την διαφορά! (F=φυγόκεντρος δύναμη, Μ = Μάζα, U=ταχύτητα και R=ακτίνα κύκλου)

christhehealer έγραψε:
Παράθεση:

Να και ένα σωστό. Κατά λάθος βέβαια, αλλά το πέτυχε. Να το πούμε ότι το πέτυχε, μην τον αδικήσουμε τον άνθρωπο. Εάν κρίνουμε ότι και ο Schumacher, προσπαθεί να βελτιώνεται κάθε μέρα, φανταστείτε εμείς οι υπόλοιποι.

Γηράσκω αει διδασκόμενος....
Καλύτερη βελτίωση σε απόδοση αλλά και σε Value for money!

christhehealer έγραψε:
Παράθεση:

Δεν υπάρχει οδηγός που να μην χρειάζεται βελτίωση. Ακόμα κι ο Schumacher.

Aυτό που λέει ο ποιητής είναι ότι όταν φτάσεις σε ένα επίπεδο να έχεις βελτιώσει τον εαυτό σου τότε μπορείς να προχωρήσεις και σε βελτίωση του αυτοκινήτου. Δυστυχώς αυτό το κάνει μόλις το 1%....

Ουφ! Με κούρασες Μπαγάσα! Δεν θα σε δω από κοντά; Θα σου πώ εγώ...
ΝΙΚΟΣ - Τετ 02 Απρ 2003, 13:52:40
Θέμα δημοσίευσης:
Τασο εχω παθει πλακα Shocked Βρε μπραβω σου Wink Για να δουμε ομως τι θα μας πει και ο Χρηστος Question
christhehealer - Τετ 02 Απρ 2003, 19:26:49
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Για να δουμε ομως τι θα μας πει και ο Χρηστος Question

Τίποτα προς το παρόν. Μόλις γύρισε από ούζα στον Κάλαμο και πάει για μπύρες. Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Αύριο θα ασχοληθώ μαζί σας, μωρά μου. Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool
ΝΙΚΟΣ - Τετ 02 Απρ 2003, 19:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
Περνας καλα φιλαρακι Wink
christhehealer - Πεμ 03 Απρ 2003, 22:00:25
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω κι εγώ Νίκο μου.

Σ' ένα test των 4ΤΡΟΧΩΝ, βάζουν το V-Box στην Κ1. Περνάει ο Στρατισσίνο με μια GT3. 60 χαω η ταχύτητα στην κορυφή της στροφής. Ξαναπερνάει μ' ένα Evo VII. Ξανά 60 χαω το V-Box. Ξαναπερνάει μ' ένα STI 330 58 χαω.

Μετράνε το πρώτο κομμάτι της πίστας (μέχρι την πρώτη κοπάνα στην μεγάλη ευθεία - το κλειστό κομμάτι) στην ίδια μέτρηση με τον ίδιο οδηγό.

Χρόνοι:

EVO VII: 0.31.75
GT3: 0.31.85
GT2: 0.32.60
STI 330: 0.32.40

Όλα μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο, και μιλάμε για αυτοκίνητα περί τα 1400 κιλα (+- 50) και από 280 μέχρι 462 ίππους.

Και έρχετε αυτός ο άνθρωπος και σου λέει στο σεμινάριο. Εάν μία στροφή είναι των 60 χαω, μην προσπαθήσεις να την πάρεις με 70. Δεν θα τα καταφέρεις, ανεξαρτήτως αυτοκινήτου.

Ίσως να μην ξέρει κι αυτός. Τι μπορείς να ξέρεις μετά από 25 χρόνια στους αγώνες και έχοντας οδηγήσει ότι κινειται σε 4 τροχούς. Σύμφωνα με τον πλυθυσμό, τίποτα. Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Σεμναααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα.
Alex - Παρ 04 Απρ 2003, 02:22:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα δεν με νοιαζει ποιος ειναι ο καθενας - αμφισβητω τους παντες οταν αυτα που λενε δεν βγαζουν νοημα! Δεν πα 'να ειναι και ο Highlander και να οδηγαει 300 χρονια!! Πως ειναι δυνατον να συγκρινουμε αμαξια οπως την Πορσε με πλευρικο κρατημα κοντα στο 1.1G με το Υugo? Το ξερω οτι το εθεσες σαν ακραιο παραδειγμα αλλα το ζητουμενο ειναι να αποδειξουμε αν ειναι θεμα οδηγου, αυτοκινητου ή το ποσο σου επιτρεπει η στροφη τελικα...(προσωπικα πιστευω οτι ειναι ενα μειγμα ολων μαζι)

Εγω θα σου δωσω ενα παραδειγμα. Με εναν φιλο ειχαμε κανει ενα τεστ σε μια συγκεκριμενη στροφη με 3 αμαξια και οδηγο παντα τον ιδιο (που ηταν και ιδιοκτητης του rallye & punto). Το τεστ περιλαμβανε οδηγηση απο μερους του, του 206 μου (χαμηλωμενο με καινουρια λαστιχα S02), ενος 106 rallye 130hp με p700 σχεδον slick και punto 1.2 μαμα με καινουρια p6000.

To αποτελεσμα ηταν να καταγραφουν minimum ταχυτητες 48-50 για το Punto και 58-60 για το Rallye & 206. Μιλαμε για 10 χιλιομετρα διαφορα. Τωρα αυτη η στροφη των ποσο ειναι? Των 60? Αφου δεν μπορει να την παρει το Punto με 60.. τι να κανουμε τωρα.. Αλλα παλι ειναι σωστο να πουμε οτι ειναι στροφη των 50? Αφου τα αλλα δυο μπηκαν με 60.. Και αν εφερνα και μια GT3 θα εμπαινε με >60...

Τι πιο λογικο? Νομιζω οτι καθομαι και εξηγω αυτονοητα πραγματα.. Σχετικα με το παραδειγμα που εδωσες παντως σημειωσε οτι τα αμαξια δεν εχουν τεραστιες διαφορες για τη συγκεκριμενη περιπτωση. Το αν ενα αμαξι ειναι 250 η 1250 αλογα, λιγο θα τα ωφελησει σε ενα αργο πεταλακι οπως η Κ1 μιας και η ταχυτητα εισοδου θα πρεπει να προσαρμοστει στα ορια πλευρικης προσφυσης που διαθετει το αυτοκινητο, πραγμα που θα προσδιορισει και την μινιμουμ ταχυτητα μεσα στη στροφη. Και φυσικα αυτο αποδυκνειεται και απο τα νουμερα που δινεις. Την ιδια στιγμη το Subaru το Evo και η GT3 δεν διαφερουν τοοοοσο στη ταχυτητα της συγκεκριμενης στροφης καθως απο αποψη συμβιβασμων φτανουν σε ενα παρομοιο σημειο ισορροπιας με διαφορετικους ομως τροπους. Για παραδειγμα ενω η GT3 ειναι πιο δυνατη εχει το μειονεκτημα των 2 μονο τροχων κινησης που δεν μπορει να βαλει ολη τη δυναμη κατω οπως θα ηθελε για να μην χαζεβει το μπροστα (που εχει και μονο 40% της κατανομης του βαρους) ενω τα τετρακινητα ειναι μεν λιγοτερο αδυνατα αλλα εχουν το πλεονεκτημα της τετρακινησης με τις μπροστα ροδες να τραβανε ταυτοχρονα και την μουρη προς τα μεσα, κερδιζοντας χρονο. Aπ'την αλλη παλι τα τετρακινητα χανουν στο οτι εχουν υψηλοτερο κεντρο βαρους απ'την Πορσε οποτε ολα δρουν καπως εξισωτικα. Γι'αυτο δεν με εκπλησει το αποτελεσμα - ειναι αναμενομενο. Αυτο που θα με εξεπλησε θα ηταν αυτο να συμβαινει σε ολων των ειδων τις στροφες (και οχι μονο σε αργα πεταλακια) και με αυτοκινητα εμφανως μικροτερου δυναμικου οπως ενα 206 1.4 ή ενα Υugo πραγμα που θα εδειχνε οτι οντως οι στροφες παιρνονται με τα ιδια χιλιομετρα απο ολα και οτι δεν παιζει ρολο το οχημα, κατι που οπως εγω εχω μετρησει με το παραπανω "πειραμα" που εκανα ειδα οτι δεν ισχυει.
teoman - Παρ 04 Απρ 2003, 10:32:03
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:

Και έρχετε αυτός ο άνθρωπος και σου λέει στο σεμινάριο. Εάν μία στροφή είναι των 60 χαω, μην προσπαθήσεις να την πάρεις με 70. Δεν θα τα καταφέρεις, ανεξαρτήτως αυτοκινήτου.

Ίσως να μην ξέρει κι αυτός. Τι μπορείς να ξέρεις μετά από 25 χρόνια στους αγώνες και έχοντας οδηγήσει ότι κινειται σε 4 τροχούς. Σύμφωνα με τον πλυθυσμό, τίποτα. Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Αν ο ίδιος άνθρωπος έχει θέσει στα όριά του την συγκεκριμένη στροφή να την πάρει με 60,με τόσα θα την πάρει.Όχι γιατί δεν μπορεί να την πάρει με 70,άλλα γιατί δεν "αντέχει" για περισσότερα...

Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση τον συγκεκριμένο οδηγό,τον οποίο και θαυμάζω.Το παράδειγμα είναι γενικευμένο.
Slash - Σαβ 05 Απρ 2003, 18:22:35
Θέμα δημοσίευσης:
Πότε είπαμε πάμε σε πίστα; Wink
GIANNIS206 - Δευ 07 Απρ 2003, 09:35:47
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Πότε είπαμε πάμε σε πίστα; Wink

Αύριο με το χιόνι?
Miltellas - Τρι 08 Απρ 2003, 03:18:29
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Τι να πω κι εγώ Νίκο μου.

Σ' ένα test των 4ΤΡΟΧΩΝ, βάζουν το V-Box στην Κ1. Περνάει ο Στρατισσίνο με μια GT3. 60 χαω η ταχύτητα στην κορυφή της στροφής. Ξαναπερνάει μ' ένα Evo VII. Ξανά 60 χαω το V-Box. Ξαναπερνάει μ' ένα STI 330 58 χαω.

Μετράνε το πρώτο κομμάτι της πίστας (μέχρι την πρώτη κοπάνα στην μεγάλη ευθεία - το κλειστό κομμάτι) στην ίδια μέτρηση με τον ίδιο οδηγό.

Χρόνοι:

EVO VII: 0.31.75
GT3: 0.31.85
GT2: 0.32.60
STI 330: 0.32.40

Όλα μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο, και μιλάμε για αυτοκίνητα περί τα 1400 κιλα (+- 50) και από 280 μέχρι 462 ίππους.

Να αμφισβητήσω τον Στρατή; Αλλίμονο...
Απλά, προφανώς δεν κατάλαβες τί έλεγε...
Θα πω με απλά λόγια αυτά που ανέφερε ο Άλεξ και ήταν ολόσωστα.
Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά εξελιγμένα ώστε σε αργές στροφές των 60χαω όπως τις λές να έχουν εξαντλήσει τις τεχνικές δυνατότητες βελτίωσης του στησίματός τους σε επίπεδο ισορροπιών (βλ. Άλεξ). Γι αυτό και οι διαφορές τους σε επίπεδο "δεκάτων" από στροφή σε στροφή. Γι αυτό και σε τέτοιου επιπέδου αυτοκίνητα το κράτημα έχει οριακές διαφορές και μένει στον οδηγό να προσαρμοστεί στο εκάστοτε αυτοκίνητο και να κάνει τη διαφορά.
Και γι αυτό ο Στρατής μίλησε για στροφή των 60χαω. Είναι το μάξιμουμ που μπορεί να την πάρει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με αντάξιο οδηγό, και όχι ένα οποιοδήποτε 206, κι ούτε με οποιοδήποτε οδηγό. (Με F1 πάντως θα έστριβε γρηγορότερα. Και με ένα καλό καρτ... Wink )

Έχει αναπτυχθεί παρόμοιο θέμα στο "Οδηγικές Αναζητήσεις" και ΚΡΙΜΑ που δεν προσθέσαμε αυτά τα ποστ εκεί ώστε να εμπλουτίσουμε και να αναβαθμίσουμε το "μητρικό" τόπικ-καταφύγιο των απανταχού ανήσυχων οδηγών.
christhehealer - Τρι 08 Απρ 2003, 23:20:40
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Να αμφισβητήσω τον Στρατή; Αλλίμονο...
Απλά, προφανώς δεν κατάλαβες τί έλεγε...

Τι δύσκολο υπήρχε που δεν μπόρεσα να καταλάβω ρε Μίλτε;

Ο άνθρωπος σε σεμινάριο γρήγορης οδήγησης είπε σαφέστατα. "Εάν μία στροφή είναι των 60 χαω, μην προσπαθήσεις να την πάρεις με 65. Δεν θα τα καταφέρεις ανεξαρτήτως αυτοκινήτου."

Και είναι απλό γιατί συμβαίνει αυτό. Τα όρια των σημερινών αυτοκινήτων είναι τόσο ψηλά που είναι δύσκολο να τα ξεπεράσει κάποιος κοινός θνητός.

Και μετά ο καθένας έγραψε το μακρύ του και το κοντό του.

Από που προκύπτει Μίλτο, ότι με Evo VII στην Κ1 στα Μέγαρα στρίβεις με 60 και με F1 στρίβεις με 70; Το έχεις κάνει και το λες;

Τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά. Όποιος νοίωθει τόσο χεράς, ας έρθει να μας τα πει εκεί. Στο Μέγαρο Wink

Αρκετά ασχολήθηκα.
Miltellas - Τετ 09 Απρ 2003, 01:44:50
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Από που προκύπτει Μίλτο, ότι με Evo VII στην Κ1 στα Μέγαρα στρίβεις με 60 και με F1 στρίβεις με 70;

Shocked Πλάκα μου κάνεις; Shocked

Ουδεμία σύγκριση... Έχεις δει τη διαφορά σε χρόνους μιας F3 και του καλύτερου GroupA στην πίστα Σερρών ή Μεγάρων; Μόνο στο γκάζι οφείλεται; (που δεν απέχουν και πολύ)
Αναλογίζεσαι τί σημαίνει 1 και 2 και 3 και 4 πλευρικά G; Δεν υπάρχει αυτοκίνητο (εκτός από F1-3000-3) που να μπορεί να στρίψει γρηγορότερα από ένα καρτ σε στροφές όπου το καρτ παράγει ωφέλιμη ισχύ (όχι δηλαδή με ταχύτητες άνω των 70-90χλμ, με το συνήθες γρανάζωμα, όπου το καρτ βρίσκεται στο στοιχείο του και από πλευράς κατασκευής-βάρους).

Όταν λέμε στροφή των 60χαω εννοούμε στροφή που με ένα καλοστημένο αγωνιστικό και αντίστοιχο οδηγό (με γνώση οχήματος-δρόμου) παίρνεται το πολύ με 60χαω. Όχι με καθημερινό αυτοκίνητο και ούτε με καθημερινό οδηγό...
Σε μια πίστα F1, στροφή των 60χαω είναι η στροφή που οι καλύτερες των F1 στρίβουν χωρίς να γλυστράνε με 60χαω.
Svstouk - Τετ 09 Απρ 2003, 08:57:21
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, επιτρέψτε μου με το φτωχό και καθόλου τεχνικό μυαλό μου.

Πιστεύω ότι όσο πιο κλειστή είναι μια συγκεκριμένη στροφή (από ευθεία μέχρι φουρκέτα δηλαδή) τόσο μειώνονται οι διαφορές στην ταχύτητα που μπορούν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα να την πάρουν.

Δηλ. : μια φουρκέτα θα την πάρει ένα 206 με 60 (ας πούμε) χλμ και ένα EVO με 65 (και μια F1 με 75).

Μια στροφή των 90 μοιρών, το 206 θα την πάρει με 70 (ας πούμε) και το EVO με 80 (και μια F1 με 150).

Μία καμπή (75 μοιρών) το 206 θα την πάρει με 110 και το EVO με 140 (kai h F1 με 240).

Θέλω να πω ότι πιστεύω πως όσο μεγαλώνει η γωνία, τόσο υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, όπως αεροδυναμική, ελκτική πρόσφυση, που επηρρεάζουν την ταχύτητα που θα στρίψει το κάθε αυτοκίνητο. Όσο μειώνεται η γωνία, τόσο μειώνονται οι διαφορές.

Δείτε το κι αλλιώς. Μπορεί μια F1 να ξεδιπλώσει όλα της τα ατού (αεροδυναμική - ιπποδύναμη) σε μια κλειστή φουρκέτα; Όχι. Άρα θα στρίψει σε χαλαρούς-οριακούς (για τη στροφή) ρυθμούς. Το 206 αντίθετα δεν έχει ούτε την αεροδυναμική ούτε την ιπποδύναμη της F1. Και αυτό θα στρίψει, αλλά με οριακούς-οριακούς ρυθμούς. Στην έξοδο της στροφής δεν το συζητάμε τι θα γίνει βέβαια!

Δεν ξέρω αν τα όσα λέω έχουν επιστημονική βάση ή είναι μ....ς. Wink
Sidobre - Τετ 09 Απρ 2003, 11:19:59
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Όποιος νοίωθει τόσο χεράς, ας έρθει να μας τα πει εκεί. Στο Μέγαρο Wink

Αρκετά ασχολήθηκα.

"Παίδαρε" (εκ του εγώ δεν πάω Μέγαρο...)

Μάλλον κάτι δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά διότι με αυτό τον τρόπο ανατρέπεις τους νόμους της φυσικής!

Θα σε συμβούλευα να ρίξεις μια ματιά στο υπέροχο τοπικ που προσπαθούμε να ανοίξουμε στις Τεχνικές/Μηχανολογικές συζητήσεις με τίτλο Skid Pad Test

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=1358

H θεωρία αλλά και η πράξη αποδεικνύουν τα όρια ενός αυτοκινήτου και με τι ταχύτητα μπορεί να μείνει σε κυκλική τροχιά.

Αυτοκίνητο με αυτοκίνητο διαφέρει και μάλιστα πολύ. Οι παράγοντες πολλοί: Βάρος, Ελαστικά, Πιέσεις ελαστικών, Camber, Caster, Σύγκλιση, Αντιστρεπτικές δοκοί, Ελλατήρια, Αμορτισέρ, Πλαίσιο μπλα μπλα μπλα.

Απ'ότι βλέπεις οι παράγοντες είναι πάρα πολλοί και καμμία στροφή δεν είναι των "60" για όλα τα αυτοκίνητα.
Αν ήταν έτσι τα "αγωνιάρικα" δεν θα βάζαν Proflex ανάρτηση πληρώνοντας από 500.000 το αμορτισέρ (!) αλλά τα "φθηνιάρικα" της μαμάς που έχουν 15.000! Ετσι και οικονομία θα κάναν και όλοι θα σημειώναν (οσο αφορά το στήσιμο) τους ίδιους χρόνους!

Για παράδειγμα θα σου παραθέσω επίσημα αποτελέσματα ενός Skid Pad στην Αμερική που πραγματικά θα σε αφήσουν άναυδο:

RANK CAR TIME POINTS NOTES
1 Datsun 510 -> 1.092g
2 Ferrari F360 -> 1.082g
3 Toyota Supra -> 1.065g
4 Acura Type R -> 1.046g
5 Nissan Skyline GT-R -> 0.956g
= Toyota MR2 -> 0.956g
6 Nissan Sentra -> 0.937g
7 Nissan 300ZX -> 0.913g
8 Ford Mustang -> 0.874g
9 Hyundai Tiburon -> 0.661g

Που σημαίνει ότι κάθε αυτοκίνητο σημείωσε διαφορετικό χρόνο όταν όλα "τρέχαν" σε κύκλο ίδιας διαμέτρου.

Αυτός λοιπόν ο κύκλος (στροφή είναι και αυτή) θα έπρεπε να την πάρουν όλα τα αυτοκίνητα με την ίδια ταχύτητα (χρονο);
Και μην μου πείς ότι είναι θέμα δύναμης γιατί στο skid pad η δύναμη του αυτοκινήτου ΔΕΝ παίζει κανένα ρόλο (εξού και το... Datsun στην πρώτη θέση!)
glf - Τετ 09 Απρ 2003, 17:41:53
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ συμφωνώ με τους "πολλούς" στο θέμα.

αλλά για όνομα....

ΤΟ DATSUN ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ FERRARI KAI TA ΑΛΛΑ ΘΗΡΙΑ ???????????????????

Το δέχομαι νόμο σε περίπτωση που έχει αγωνιστικές αναρτήσεις, πισταδόρικο στήσιμο (και μάλιστα για την φορά στροφής του skid-test) και SS sliks !!!! και πάλι παίζεται δηλαδη.... Very happy
Sidobre - Τετ 09 Απρ 2003, 17:51:07
Θέμα δημοσίευσης:
glf έγραψε:
εγώ συμφωνώ με τους "πολλούς" στο θέμα.

αλλά για όνομα....

ΤΟ DATSUN ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ FERRARI KAI TA ΑΛΛΑ ΘΗΡΙΑ ???????????????????

Το δέχομαι νόμο σε περίπτωση που έχει αγωνιστικές αναρτήσεις, πισταδόρικο στήσιμο (και μάλιστα για την φορά στροφής του skid-test) και SS sliks !!!! και πάλι παίζεται δηλαδη.... Very happy

Very happy Very happy

To... Datsun φορούσε τεράαααστιο slick λαστιχάκι και μπλοκέ διαφορικό Wink

"We were sure all the most impressive performances had already passed when Tod Kaneko's 30-year-old Datsun rolled up to the pad. Yes, it's light. Yes, it has big, sticky Hoosiers. But its vintage suspension geometry has been known for its unforgiving nature since before most of our staff were even born."

Sidobre - Τετ 09 Απρ 2003, 17:56:32
Θέμα δημοσίευσης:
Eκτός των ελαστικών, αναφέρει ότι το DATSUN ήταν υπερελαφρύ (Yes, it's light) και ότι ξεπέρασε το φράγμα του 1G οφείλεται σε αυτό Wink

Ο τύπος που βγάζει το G έχει άμεση σχέση με την μάζα (επί το τετράγωνο της ταχύτας και όλα μαζί δια της ακτίνας του κύκλου) Αρα μπορεί να σημείωσε μεγαλύτερο χρόνο αλλά κέρδισε από.... βάρος!!!
Vaggelis - Πεμ 10 Απρ 2003, 08:14:11
Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο, βλέπω έχεις επεκτείνει τη συζήτηση για το Skid Pad και σε άλλα topic...
Εντάξει..., πειστήκαμε..., θα το κάνουμε το test...!!!
Αλλά αυτό το Datsun... τι κάνει στην πρώτη θέση;;;
glf - Πεμ 10 Απρ 2003, 14:16:34
Θέμα δημοσίευσης:
α έτσι οκ...!
κάτι είχα ψιλιαστεί Very happy

Αλλά σε ποιον να το πεις και ποιος να σε πιστέψει!
Αυτό και αν είναι ενδιαφέρον... μικρό βάρος, σφικτή ανάρτηση, μπλοκέ με σλικαδούρες = 1G !!!!!
και το datsun έχει και μεγάλο μεταξόνιο...
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 10 Απρ 2003, 14:42:55
Θέμα δημοσίευσης:
glf έγραψε:
α έτσι οκ...!
κάτι είχα ψιλιαστεί Very happy

Αλλά σε ποιον να το πεις και ποιος να σε πιστέψει!
Αυτό και αν είναι ενδιαφέρον... μικρό βάρος, σφικτή ανάρτηση, μπλοκέ με σλικαδούρες = 1G !!!!!
και το datsun έχει και μεγάλο μεταξόνιο...

Εμμ....Στα λεγα εγω...δεν στα λεγα Question Question Παρε DATSUN Wink

Η αν θες πανω απο 1G παρε F-16

Και αν θες πανω και απο 10G παρε τηλεκατευθυνομενο.Απλα εκει δεν θα μπορεις να τα νοιωσεις
Slash - Πεμ 10 Απρ 2003, 20:39:23
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί ρε; Τι έχει η Datsun; Smile
Έβγαζε κάτι turbάτα μοτέρ που έτριβαν τα μάτια τους όλοι... Επειδή εδώ είναι παρεξηγημένα;
Miltellas - Σαβ 12 Απρ 2003, 01:45:32
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
Πιστεύω ότι όσο πιο κλειστή είναι μια συγκεκριμένη στροφή (από ευθεία μέχρι φουρκέτα δηλαδή) τόσο μειώνονται οι διαφορές στην ταχύτητα που μπορούν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα να την πάρουν.

Δηλ. : μια φουρκέτα θα την πάρει ένα 206 με 60 (ας πούμε) χλμ και ένα EVO με 65 (και μια F1 με 75).

Μια στροφή των 90 μοιρών, το 206 θα την πάρει με 70 (ας πούμε) και το EVO με 80 (και μια F1 με 150).

Μία καμπή (75 μοιρών) το 206 θα την πάρει με 110 και το EVO με 140 (kai h F1 με 240).

Θέλω να πω ότι πιστεύω πως όσο μεγαλώνει η γωνία, τόσο υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, όπως αεροδυναμική, ελκτική πρόσφυση, που επηρρεάζουν την ταχύτητα που θα στρίψει το κάθε αυτοκίνητο. Όσο μειώνεται η γωνία, τόσο μειώνονται οι διαφορές.

Δείτε το κι αλλιώς. Μπορεί μια F1 να ξεδιπλώσει όλα της τα ατού (αεροδυναμική - ιπποδύναμη) σε μια κλειστή φουρκέτα; Όχι. Άρα θα στρίψει σε χαλαρούς-οριακούς (για τη στροφή) ρυθμούς. Το 206 αντίθετα δεν έχει ούτε την αεροδυναμική ούτε την ιπποδύναμη της F1. Και αυτό θα στρίψει, αλλά με οριακούς-οριακούς ρυθμούς. Στην έξοδο της στροφής δεν το συζητάμε τι θα γίνει βέβαια!

Όλα αυτά για μένα τουλάχιστον εννοούνταν. Wink
Σωστός και λογικός ο συλλογισμός σου... Wink
ΝΙΚΟΣ - Σαβ 12 Απρ 2003, 10:02:02
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Γιατί ρε; Τι έχει η Datsun; Smile
Έβγαζε κάτι turbάτα μοτέρ που έτριβαν τα μάτια τους όλοι... Επειδή εδώ είναι παρεξηγημένα;

Ερε καλα τι αρπαζεσε εσυ Question Το αμαξι σου θυξαμε Question Laughing Laughing Laughing
ΝΙΚΟΣ - Δευ 06 Οκτ 2003, 10:12:40
Θέμα δημοσίευσης:
Εβγαλα τα SLICK μιας και δεν ειναι για καθε μερα και εβαλα τις σιδερενιες ζαντουλες της ΄΄μαμα΄΄ με τα 720.Αλλα με 23 ραβδους κτλ το 720 δεν μπορει να σταματησει την σφαλιαρα του πισω αξονα και το αμαξι παει σαν πισωκινητο.2-3 δευτερολεπτα αναποδο.Αυτην η καημενη η κοπελια σημερα πρωι πρωι της στεγνωσε η τσιμπλα οταν ειδε το 106 με τις πορτες στο κομβο Laughing Laughing Laughing
DimiP - Δευ 06 Οκτ 2003, 16:31:14
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Εβγαλα τα SLICK μιας και δεν ειναι για καθε μερα και εβαλα τις σιδερενιες ζαντουλες της ΄΄μαμα΄΄ με τα 720.Αλλα με 23 ραβδους κτλ το 720 δεν μπορει να σταματησει την σφαλιαρα του πισω αξονα και το αμαξι παει σαν πισωκινητο.2-3 δευτερολεπτα αναποδο.Αυτην η καημενη η κοπελια σημερα πρωι πρωι της στεγνωσε η τσιμπλα οταν ειδε το 106 με τις πορτες στο κομβο Laughing Laughing Laughing

χεχε και εις...ανωτερα! Laughing Laughing
Miltellas - Τρι 07 Οκτ 2003, 00:32:57
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
...Αυτην η καημενη η κοπελια σημερα πρωι πρωι της στεγνωσε η τσιμπλα...

Χοσέ Πήξας...
Πήζει τσίμπλες!

Laughing
Bloom - Τρι 07 Οκτ 2003, 01:07:23
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
...Αυτην η καημενη η κοπελια σημερα πρωι πρωι της στεγνωσε η τσιμπλα...

Χοσέ Πήξας...
Πήζει τσίμπλες!

Laughing

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
mick206 - Τρι 07 Οκτ 2003, 01:32:53
Θέμα δημοσίευσης:
ΧΟΣΕ CUERVO ΠΗΞΑΣ έγραψε:
Αυτην η καημενη η κοπελια σημερα πρωι πρωι της στεγνωσε η τσιμπλα...

Μήπως της κόπηκε και η περίοδος πρωί πρωί;;; LaughingLaughingLaughingLaughing
Τέτοια κάνεις και μετά δεν σε θέλει καμία....
Όχι τίποτα άλλο αλλα παραπονιεσαι και μετά!!! LaughingSplat
ΝΙΚΟΣ - Τετ 08 Οκτ 2003, 10:35:12
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν φταιω εγω αν αυτην επρεπε να περναει απο εκει την ωρα που πηγαινα στην δουλεια.Ας συκωνετε νωριτερα για την δουλεια Laughing Laughing Laughing
pugsang - Τετ 08 Οκτ 2003, 11:09:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε να δωσεις δελτιο τυπου στο τοπικο καναλι ποτε σου σηκωνεται εσενα για να ξυπανει ο κοσμος πιο πρωι να πηγαινει στη δουλεια του

Αιντε αιντε......
ΝΙΚΟΣ - Τετ 08 Οκτ 2003, 11:26:40
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Ναι ρε να δωσεις δελτιο τυπου στο τοπικο καναλι ποτε σου σηκωνεται εσενα για να ξυπανει ο κοσμος πιο πρωι να πηγαινει στη δουλεια του

Αιντε αιντε......

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

KΚαι μαζεμενα παω.Που να δεις το αλλο το μισοχαζο (ονοματα δεν λεμε) Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Στο τελος οι θείες θα τον στειλουν τον παππα για να κανει εξορκισμο στο κοκκινο το κακο που μεσα του υπαρχει ο Διαολος (Λεγε με PEUGEOTSPORT) Laughing
glf - Τετ 08 Οκτ 2003, 15:10:01
Θέμα δημοσίευσης:
To σημερινό στο χώμα, το πρόλαβες ? Smile
GIANNIS206 - Τετ 08 Οκτ 2003, 16:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά ρε στην Κοζάνη μονο αγωνιστικά έχει???
Έκανα αυτό έκανα εκείνο!
Κλείστε μια φορά τους δρόμους και παίξτε κρυφό μέσα στα στενά!!
Και μετά στη στενή!!!.... Laughing
ΝΙΚΟΣ - Τετ 08 Οκτ 2003, 16:38:50
Θέμα δημοσίευσης:
glf έγραψε:

To προλαβα.Χρωστας ενα πλυσημο γιατι με την βλακεια σου μου λερωσες το αμαξι Very happy
glf - Τετ 08 Οκτ 2003, 21:59:27
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Καλά ρε στην Κοζάνη μονο αγωνιστικά έχει???
Έκανα αυτό έκανα εκείνο!
Κλείστε μια φορά τους δρόμους και παίξτε κρυφό μέσα στα στενά!!
Και μετά στη στενή!!!.... Laughing

...άστα ..... σήμερα θα με γράφανε !!!!!!!

....

...είχα παρκάρει μπροστά στο Δημαρχείο, για να πάω στην τράπεζα Laughing Laughing
glf - Τετ 08 Οκτ 2003, 22:00:37
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
glf έγραψε:

To προλαβα.Χρωστας ενα πλυσημο γιατι με την βλακεια σου μου λερωσες το αμαξι Very happy

Don't worry, την επόμενη φορά θα φας και πετραδάκια Twisted evil
KASFIKIS NIKOS - Πεμ 09 Οκτ 2003, 08:03:06
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="ΝΙΚΟΣ"]Εβγαλα τα SLICK μιας και δεν ειναι για καθε μερα και εβαλα τις σιδερενιες ζαντουλες της ΄΄μαμα΄΄ με τα 720.Αλλα με 23 ραβδους κτλ το 720 δεν μπορει να σταματησει την σφαλιαρα του πισω αξονα και το αμαξι παει σαν πισωκινητο.2-3 δευτερολεπτα αναποδο.Αυτην η καημενη η κοπελια σημερα πρωι πρωι της στεγνωσε η τσιμπλα οταν ειδε το 106 με τις πορτες στο κομβο Laughing Laughing Laughing[/quote

Τα 720 τι λενε με μαμα αναρτηση;
KASFIKIS NIKOS - Πεμ 09 Οκτ 2003, 08:03:07
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="ΝΙΚΟΣ"]Εβγαλα τα SLICK μιας και δεν ειναι για καθε μερα και εβαλα τις σιδερενιες ζαντουλες της ΄΄μαμα΄΄ με τα 720.Αλλα με 23 ραβδους κτλ το 720 δεν μπορει να σταματησει την σφαλιαρα του πισω αξονα και το αμαξι παει σαν πισωκινητο.2-3 δευτερολεπτα αναποδο.Αυτην η καημενη η κοπελια σημερα πρωι πρωι της στεγνωσε η τσιμπλα οταν ειδε το 106 με τις πορτες στο κομβο Laughing Laughing Laughing[/quote

Τα 720 τι λενε με μαμα αναρτηση;
pugsang - Πεμ 09 Οκτ 2003, 08:08:29
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλε καλυτερα Michelin Exalto.Πιο προοδευτικα και τα ζεσταινει πιο γρηγορα η μαμα αναρτηση
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 09 Οκτ 2003, 08:09:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μα δεν εχω την ΄΄μαμα΄΄ αναρτηση.Μονο τα λαστιχα ειναι βολτας γι αυτο και γλυστραει μιας και τα λαστιχα δεν σταματανε την σφαλιαρα του πισω αξονα
ΝΙΚΟΣ - Τρι 02 Δεκ 2003, 14:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
Φευγοντας απο την δουλεια τωρα το μεσημερι,ειπα να περασω μια βολτα απο τον φιλο μου τον Δημητρη στην RENAULT.

Παω λοιπον με καμια 160 χιλμ σε δρομο με νησιδα στην μεση διπλο.

Φτανοντας στην διασταυρωση για να στριψω αριστερα λοιπον σταματαει η νησιδα και ειναι στην ουσια 90 μοιρες ορθη στροφη.Αρχιζω να κατεβαζω φρεναροντας απο 5 σε 4 σε 3 σε 2 λοιπον αλλα καμια 80 χιλμ.Συνηθησμενος λοιπον απο τα σλικ που ειχα το καλοκαιρι εκεινη την στροφη την εστριβα με δευτερα και το 106 στις δυο ροδες κανονικα.Ελα μου ομως που ειχα τα 720 τωρα....Βεβαια ποιο κρατημενα παω να στριψω (ερχοταν και ενα φορτηγο απο απεναντι αλλα μακρια αρκετα) με το που ξεκιναει να στριβει το 106 τρωει μια σφαλιαρα το πισω μερος και τερματιζω το τιμονι απο το αναποδο.Για μια δωσει λεω αυτο ηταν θα με ξεκολανε απο το τοιχακι απεναντι.Μετα ακαριαια σκεφτομαι οτι το τετακε δεν το αποφευγω. Rolling eyes Τελος παντων παταω το γκαζι και ερχετε....Εδω ομως ειναι το ωραιο....Ακριβως στον δρομο που εβγαινε απο τον κεντρικο για να παει στην RENAULT ειχε κρατημενα νερα απο τις βροχες και εγω τα περασα με τις πορτες...Ειχα και τα παραθυρα ανοιχτα και μου ηρθαν τα λασπονερα στην μαπα. Laughing Laughing Laughing Ακομα γελαω που το θυμαμε δηλαδη Laughing Βγηκε ο καντινιερης απο απεναντι και τραβαγε τα μαλλια του....σταματησε και ο φορτηγατζης και εβριζε...και εγω προσπαθουσα να βρω χαρτι να σκουπησω τα λασπονερα Laughing Laughing Laughing

Γιαυτο μην κανετε παπαριες γενικα.Ακουστε που σας λεω Laughing Laughing
glf - Τρι 02 Δεκ 2003, 15:40:43
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά.... μπήκες με 2α εκεί και έγιναν όλα αυτά ???
Δηλαδή συνήθως έμπαινες με 1η ?????

α θα μας τρελάνεις εσύ..
glf - Τρι 02 Δεκ 2003, 15:42:20
Θέμα δημοσίευσης:
είσαι πολύ αργός φιλαράκι.. πάει τελείωσε....
PoLiThS - Τρι 02 Δεκ 2003, 17:43:02
Θέμα δημοσίευσης:
glf έγραψε:
είσαι πολύ αργός φιλαράκι.. πάει τελείωσε....
Συμφωνώ και επαυξάνω !!!!

Είσαι όντως ΠΑΡΑ πολυ αργος φιλαράκι[/quote]
ΝΙΚΟΣ - Τρι 02 Δεκ 2003, 17:43:17
Θέμα δημοσίευσης:
Nικο εσυ τραβα να φας κανα Μπλοκε και μην ασχωλησε με τα αγωνιστηκα μου δρομενα Laughing
glf - Τρι 02 Δεκ 2003, 17:49:36
Θέμα δημοσίευσης:
ρε συ, δοκίμασε να μπεις με όπισθεν να μας πεις τι θα γίνει

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
PoLiThS - Τρι 02 Δεκ 2003, 18:19:29
Θέμα δημοσίευσης:
Γκάλφα ετοιμάσου... Εγώ εσύ και ο Τυμωρός... να τον Πάμε τριολε Καστανια.... να δούμε με πόσα μπαίνει....
christhehealer - Τρι 02 Δεκ 2003, 22:55:20
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Nικο εσυ τραβα να φας κανα Μπλοκε και μην ασχωλησε με τα αγωνιστηκα μου δρομενα Laughing

Νίκο μην μασάς τίποτα. Μην ακούς τα παλιόπαιδα. Σε ζηλεύουν βρε επειδή σε έσπρωχνα στο Πήλιο και πήγαινες γρήγορα, ενώ αυτοί πήγαιναν μόνοι τους. Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Sidobre - Τρι 02 Δεκ 2003, 23:02:13
Θέμα δημοσίευσης:
PoLiThS έγραψε:
Γκάλφα ετοιμάσου... Εγώ εσύ και ο Τυμωρός... να τον Πάμε τριολε Καστανια.... να δούμε με πόσα μπαίνει....

Ξεχνάς κάποιον σημαντικό! Evil

Αλλά δεν πειράζει, θα προσπαθείς να με φτάσεις! Twisted evil
Ronin - Τετ 03 Δεκ 2003, 08:12:31
Θέμα δημοσίευσης:
PoLiThS έγραψε:

Να προσεχετε μονο,γιατι μπορει να πετυχετε στο δρομο ενα GT και να κλαψετε με μαυρο δακρυ....

Ο οδηγος του θα ειναι ενας κοτσιδας Σαλονικιος...... Wink Wink Very happy Very happy
Miltellas - Τετ 03 Δεκ 2003, 09:02:12
Θέμα δημοσίευσης:
Πρέπει να σχολιάσω;
ΝΙΚΟΣ - Τετ 03 Δεκ 2003, 09:11:26
Θέμα δημοσίευσης:
Πω πωωωωωωωω........................Ολοι οι γρηγοροι εδω μαζευτηκαν.

Βρε μπραβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο......................

ΑΙΝΤΕ ΑΙΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ (Χαμπέρια τωρα) Laughing
Byron206 - Τετ 03 Δεκ 2003, 13:31:50
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια εγω ειμαι αργος και το μονο που σας λεω ειναι οτι παντα πρεπει να σκεφτομαστε και τον ασταθμιτο παραγοντα.....π.χ. ο πιτσιρικας με την μπαλα κ.τ.λ καλυτερα να πηγαινουμε πιο συγκρατημενα ακομα και με οπισθεν.
ΝΙΚΟΣ - Τετ 03 Δεκ 2003, 13:35:42
Θέμα δημοσίευσης:
Byron206 έγραψε:
Παιδια εγω ειμαι αργος και το μονο που σας λεω ειναι οτι παντα πρεπει να σκεφτομαστε και τον ασταθμιτο παραγοντα.....π.χ. ο πιτσιρικας με την μπαλα κ.τ.λ καλυτερα να πηγαινουμε πιο συγκρατημενα ακομα και με οπισθεν.

Και εγω αυτο λεω Αρη............

Την επομενη φορα θα την παρω με 3 ταχυτητα...........ΖΒΑΑΑΡΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.......................................................
mick206 - Τετ 03 Δεκ 2003, 13:40:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Την επομενη φορα θα την παρω με 3 ταχυτητα...........ΖΒΑΑΑΡΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.......................................................

Τον πιτσιρικά θα πάρεις σβάρνα με 3η; LaughingLaughingLaughing
Όσο για τους γρήγορους... υπάρχουν και πιο γρήγοροι... LaughingLaughingLaughing Οι πιλότοι... LaughingLaughing Wink
ΝΙΚΟΣ - Τετ 03 Δεκ 2003, 13:52:56
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Τον πιτσιρικά θα πάρεις σβάρνα με 3η; LaughingLaughingLaughing
Όσο για τους γρήγορους... υπάρχουν και πιο γρήγοροι... LaughingLaughingLaughing Οι πιλότοι... LaughingLaughing Wink

Καλα ρε τι δουλεια εχει ο πιτσιρικας με την μπαλα μεσα στην Εγνατια Question

Μηπως εριξε σουτ τοοοσο δυνατο απο την αυλη του σπιτιου του και εφτασε η μπαλα εξω απο την RENAULT Question Τι σκ**ά δηλαδη........Μερεντα εφαγε ο μικρος Question
FaStOr - Κυρ 14 Δεκ 2003, 23:06:15
Θέμα δημοσίευσης: to idio me tous alous:DDD
man ti na sou po mono oti i kolofardia sou den perigrafete.....prosexe tin epomeni fora min ftasi kamia mouri ston ko*o i ftasi kanena car sto telos tou gremou......i katiforikes diadromes ine poio epikidines [kai to 3eroume oloi auto] kai giauto na pogenis mazemenos.........sou efxome na min sou 3anatixi kati tetio.... Cool Cool Cool Cool
Vasso - Δευ 15 Δεκ 2003, 10:24:03
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Τον πιτσιρικά θα τον καταλάβεις αργότερα ................. Wink Wink Άσε που δεν θα τον ξεχάσεις ποτέ
Νωe - Δευ 15 Δεκ 2003, 17:23:48
Θέμα δημοσίευσης:
Byron206 έγραψε:

ασε ρε κοκο που εισαι αργος...... Cool Cool Cool

μηπως να σου θυμησω πριν λιγο καιρο που το εστρωνες ακομη το αμαξι με ποσα σε επιασαν στην αττικη οδο......;;; Razz

170..... 180...... 190...... καπου εκει ηταν...... Cool Cool Cool
ΝΙΚΟΣ - Δευ 15 Δεκ 2003, 17:42:57
Θέμα δημοσίευσης:
Αααα λλος αυτος.Οταν ειναι για τους αλλους λεμε αλλα οταν ειναι για μας.....ΚΙΝΕΖΟΣ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ......

ΑΙΝΤΕ ΑΙΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Laughing Laughing Laughing
Νωe - Δευ 15 Δεκ 2003, 17:59:00
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Αααα λλος αυτος.Οταν ειναι για τους αλλους λεμε αλλα οταν ειναι για μας.....ΚΙΝΕΖΟΣ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ......

μπαρδον...... Cool Cool Cool

εγω δεν ειπα οτι ειμαι εξω απο τον χωρο..... Wink Cool Cool Cool
ΝΙΚΟΣ - Δευ 15 Δεκ 2003, 21:49:23
Θέμα δημοσίευσης:
Νωe έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

μπαρδον...... Cool Cool Cool

εγω δεν ειπα οτι ειμαι εξω απο τον χωρο..... Wink Cool Cool Cool

Νατα ναταααααααα τα στοιχεια που θελωωωωω.................Ρουφιανος MOTORSPORT θα γινω......λεγε λεγε..θα την βρω δεν θα την βρω Question Ολα θα τα πω Laughing Laughing Laughing Τουλαχιστον σε εμενα το πηρε αποφαση και δεν λεει τιποτα.Εχουμε και το CAGE βλεπεις Wink Οπως οι Ναζι.....Κουκουλα στο κεφαλι (και χωρις δεν εχω προβλημα εγω Very happy )και με το χερι.........ΑΑΑΑΑΑΥΥΥΥΥΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ δεν βαζει μυαλο Laughing Laughing Laughing
Νωe - Τρι 16 Δεκ 2003, 13:18:16
Θέμα δημοσίευσης:
γιατι ποιος σου ειπε οτι εγω εχω προβλημα....... Cool Cool Cool

το εχει παρει χαλαρα το θεμα ηχου κ εχω βρει την ησυχια μου....... Razz

εσυ να δω τι θα κανεις αν πεις οτι θα κατεβεις σε αγωνα......;;; Wink

προβλεπω πολυ πικρα αδελφε...... Laughing Laughing Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες