PSClub - Hellas

Μετάδοση - 106/206 - Συμπλέκτης

stavros k - Κυρ 23 Δεκ 2007, 07:34:22
Θέμα δημοσίευσης: 106/206 - Συμπλέκτης
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΡΥΦΗ Κ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΠΕΜΠΩ ΣΟΣ!ΕΧΩ ΕΝΑ 106 GTI Κ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΑ Κ ΕΒΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΕΝΑ ΘΟΡΥΒΟ ΣΑΝ ΚΡΟΤΑΛΙΣΜΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΩ ΤΟΝ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΚΟ ΠΛΑΤΩ?ΕΧΩ 86000 ΧΛΜ Κ ΕΧΩ ΣΑΣΤΙΣΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ..ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΧΩ ΠΑΕΙ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΕΚΕΙ Κ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΛΕΕΙ Η ΣΑΣΜΑΝ Η ΔΙΣΚΟ ΠΛΑΤΩ ΕΙΝΑΙ.ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ?ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ..ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΩ Κ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΑ?ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ Κ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
Touristas - Κυρ 23 Δεκ 2007, 08:06:49
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με μικρά γιατί έτσι είναι σαν να φωνάζεις.

Στο πρόβλημα σου τώρα.
Έχεις αλλάξει δίσκο ξανά ή είναι με τον μαμά ακόμα.
Πολλές φορές ακούγονται τα ελατήρια του δίσκου αλλά μπορεί να είναι και το ρουλεμάν του πρωτεύων.
stavros k - Κυρ 23 Δεκ 2007, 16:24:41
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνωμη!!! ειναι με τον μαμα δισκο δεν εχει αλλαχτει κατι..
Touristas - Κυρ 23 Δεκ 2007, 16:37:44
Θέμα δημοσίευσης:
Κατά πάσα πιθανότητα είναι από το δίσκο μιας και τα χιλιόμετρα που έχει είναι αρκετά και σίγουρα είναι ταλαιπωρημένος.
stavros k - Κυρ 23 Δεκ 2007, 16:59:16
Θέμα δημοσίευσης:
Οποτε παω για αλλαγη του δισκου μαλλον ε?Εχετε να μου προτεινετε κατι και ποσο να το υπολογιζω περιπου?Ελπιζω τουλαχιστον να φτιαχτει αυριο μη χρειαστει να σπρωχνω χριστουγεννιατικα.. Rolling eyes
stavros k - Πεμ 27 Δεκ 2007, 07:05:02
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλημερα χρονια πολλα κ καλα χριστουγεννα καταρχην!τελικα δεν πηγα στον μηχανικο κ το αφησα για σημερα αλλα κατι με παραξενευει..εχω την εντυπωση οτι το αυτοκινητο αφου ζεσταθει δεν κανει μετα αυτον τον θορυβο με το συμπλεκτη κ δεν θελω να παω στον μηχανικο κ να με περασει για χαζο..ομως οταν ειναι κρυο τον κανει εντονα..να αλλαξω τον δισκο ουτως η' αλλως η' οχι?και οταν μιλαμε για αλλαγη δισκο πλατο αυτο συνεπαγεται κ τα υπολοιπα οπως ρουλεμαν η' γραναζια?επισης οι βαλβολινες του σασμαν παιζουν καποιο ρολο εφοσον αλλαχτει κατι η' οχι?θελω να γινουν ολα σωστα κ γι αυτο συγνωμη αν γινομαι κουραστικος.. Rolling eyes ποσο να υπολογιζω χρηματικα περιπου για να μεινω ησυχος κ να χαιρομαι το πεζακι μου? ευχαριστω προκαταβολικα..!
grpap - Πεμ 27 Δεκ 2007, 09:42:00
Θέμα δημοσίευσης:
Τα χιλιομετρα που εχεις είναι αυτά στα οποια συνηθως χρειαζεται δισκο.Να πας να τον αλλαξεις το συντομοτερο.Καμμια 300 ευρω πρεπει να κοστιζει μαζι με την εργασια.Και κατι άλλο:φθαρμενος δισκος σημαινει μεγαλυτερη καταναλωση καυσιμου και μειωμενες επιδοσεις.
MEMsound - Πεμ 27 Δεκ 2007, 10:08:53
Θέμα δημοσίευσης:
...και φθορα στο κιβώττιο μιας και επειδή δεν αποσυμπλέκει σωστά εσυ "παλευεις" με τον λεβιέ για να βάλεις ταχυτητες και τελικά γρατζουνας γρανάζια/συγχρανιζε κλπ, σου σπάνε τα νευρα..., βριζεις θεούς και δαιμονες... κλπ... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
stavros k - Δευ 07 Ιαν 2008, 20:20:59
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια καλησπερα χρονια πολλα κ καλη χρονια σε ολους! μετα απο δεκα μερες λοιπον αλλαξα επιτελους το δισκο πλατο βαλβολινες κ τα λοιπα...το αμαξι οντως παταει καλυτερα ομως κατι δεν μου παει καλα.οταν το αμαξι ειναι κρυο εξακολουθει να υπαρχει ο ιδιος θορυβος οπως πριν μονο που ειναι ας πουμε πιο τραχυς πιο αγριος.ακουγεται σαν να γυρναει κατι που οταν πατισεις τον συμπλεκτι σταματαει..ο μηχανικος οταν το πηρα ειπε οτι ολα ειναι οκ απλα να περιμενω λιγες μερες για να 'πατησει' ο δισκος.πληρωσα 410 ε γιατι αλλαξα κ τα λαδια μαζι.Να ανησυχω?και αν ειναι κατι αλλο ολοκλιρο σασμαν ελυσε δεν το ειδε?Τι να κανω?νομιζω οτι κανονικα ο μονος θορυβος που θα πρεπε
να ακουγεται ειναι τις μηχανης εκτος αν κανω λαθος..ευχαριστω που με ακουσατε παιδια.και παλι καλη χρονια ευχομαι..
Pugobios - Δευ 07 Ιαν 2008, 20:57:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιός έλυσε σασμάν που έλυσε σασμάν γιατί έλυσε σασμάν? Rolling eyes για ενα δίσκο πλατό λύνουμε κ σασμάν τώρα? Scratch
stavros k - Δευ 07 Ιαν 2008, 21:03:59
Θέμα δημοσίευσης:
Mαλλον εγω δεν το διατυπωσα σωστα δεν ξερω τι εκανε με το σασμαν το μονο που ειπε ειναι οτι εβαλε μια τσιμουχα γιατι ειχε μια μικρη διαροη λεει κ βαλβολινες..
MAD - Δευ 07 Ιαν 2008, 23:31:02
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω αν θα πω βλακια... Αλλα αυτος ο ηχος που σου κανει μοιαζει με τον ηχο που κανει το ρουλεμαν του συμπλεκτη!!!!! Rolling eyes
stavros k - Τρι 08 Ιαν 2008, 19:01:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη? Ειναι κατι το σοβαρο ? κ αφου αλλαξε το δισκο πλατο δεν το ακουσε μετα?Πραγματικα εχω απογοητευτει...
PASALIMANI - Σαβ 02 Αύγ 2008, 20:39:21
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα ο κολητος μου οδηγησε το 206 μου(59000χιλ) και μου ειπε οτι του εκανε εντυπωση το σχετικα βαρυ πενταλ του συμπλεκτη σε συγκριση με το δικο του 206 1.6 το οποιο ειναι μοντελο του 04 με 29000χιλ.Μαλιστα το οδηγησα και πραγματι ηταν πολυ ελαφρυς.Ετσι ειναι το κανονικο του?
drdino - Κυρ 03 Αύγ 2008, 10:25:49
Θέμα δημοσίευσης:
Όσο φθείρεται ο συμπλέκτης, τόσο βαρύτερος γίνεται.
Touristas - Δευ 04 Αύγ 2008, 06:10:28
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά το πλατό είναι αυτό που κάνει το πετάλι ποιο βαρύ και όχι ο δίσκος. Wink
volvos - Δευ 04 Αύγ 2008, 09:14:05
Θέμα δημοσίευσης:
ara βαζοντας 3 φτερο δισκο με μαμα πλατο (π.χ πεζο σπορτ)
γιατι βαραινει το πεταλι?
Pughell - Δευ 04 Αύγ 2008, 09:36:27
Θέμα δημοσίευσης:
Με μαμα πλατο δεν ειναι λογικο να βαραινει το πενταλ ρε Πανο... Confused
Οπως το ειπε ο Αργυρης ειναι,το πλατο ειναι αυτο που βαραινει το πενταλ.
LIONKING - Πεμ 23 Απρ 2009, 16:46:00
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια γεια χαρα, χρονια πολλα σε ολους και φυσικα στους γιωργιδες.δεν ανοιξα καινουργειο τοπικ γιατι μαλλον για συμπλεκτη προκειται.χθες ξεκιναω απο σταση(οχι κοντρα) πρωτη μεχρι 5 αντε 6 να πηγε και την ωρα που αφηνω λιγο παταω συμπλεκτη να βαλω 2αρα αντι να πεσουν οι στροφες εμενε ψηλα στην αλαγη.στην αρχη νομιζα οτι εμπλεξα τα ποδια μου,μεχρι και το πατακι εβγαλα τιποτα.τωρα βεβαια δε το κανει,λετε να φταιει καμια ντιζα?,πιθανων μονο 1η 2η το εκανε.το εκανε και παλιοτερα 1-2 φορες αλα δεν ειχα δωσει σημασια
nido - Δευ 13 Ιούλ 2009, 16:15:42
Θέμα δημοσίευσης:
Πόσο νορμάλ είναι να "χαλαρώσει" το πεντάλ του συμπλέκτη από σκίσιμο εντός/εκτός πίστας ώστε (1) να πιάνει πιο χαμηλά (αυτή τη στιγμή στο δικό μου έχει φτάσει το σημείο που αρχίζει να "δαγκώνει" στα ~3cm από το πάτωμα) και (2) να αποκτήσει μπόσικα (free play) στα πρώτα εκατοστά του πατήματος, δηλ. να πατιέται χωρίς καμία αντίσταση (πέρα από το ελατηριάκι που τον επαναφέρει)?...

Αν γίνει αυτό, ρυθμίζεται εύκολα (π.χ. ξεσφίγουμε, τεντώνουμε και ξανασφίγουμε)?
Question
volvos - Δευ 13 Ιούλ 2009, 16:27:24
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παντως για ντιζα συμπελκτη σε κοβω

προσεξε στο δικο σου δινει η πεζο σπορτ μια γα**τη ρυθμιζομενη (οχι αυτοματη οπως η μαμα ) με αλλο πεταλι για να το φερνεις εκει που θες.
κοστος αστειο 80-\ και τα δυοπ νομιζω
nido - Δευ 13 Ιούλ 2009, 17:40:11
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks Πάνο. Πράγματι, σαν να έχει "ξεχειλώσει" η ντίζα του συμπλέκτη είναι. Αν δε ρυθμίζεται & δίνει από PS ρυθμιζόμενη στα ίδια (ή σχεδόν ιδια) χρήματα εννοείται θα την προτιμήσω.

Άλλο πετάλι τι εννοείς? Αλλάζει μέχρι και το πετάλι λόγω διαφορετικού τρόπου σύνδεσης?!...
volvos - Δευ 13 Ιούλ 2009, 18:59:29
Θέμα δημοσίευσης:
nai alla einai tsαμπα
38 και 40 νομιζω.
δες στο σαιτ στο 206 1.6
(φοραει ΒΕ)
nido - Παρ 17 Ιούλ 2009, 21:44:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά όντως ντίζα είναι. Την έχει ψιλοακούσει το one-way παπάρι της αυτορύθμισης και δε μαζεύει τα μπόσικα.

Πάμε για παραγγελία από Γαλλία [ακόμα και για μαμά, οπότε καλύτερα PS αν βρω κωδικό].
nido - Δευ 20 Ιούλ 2009, 11:29:09
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
στο δικο σου δινει η πεζο σπορτ μια γα**τη ρυθμιζομενη (οχι αυτοματη οπως η μαμα ) με αλλο πεταλι για να το φερνεις εκει που θες.

Δε μπορώ να βρω για το "δικό μου"... Έβαλα και το Δ.Β. στον Κόνδωρα να τσεκάρει τους καταλόγους του και μόνο του 1600 Gr.A βρίσκει. Η ίδια είναι και μπαίνει σε όλα ή έχουμε μαστουρώσει απ' τη ζέστη?!...
Question
volvos - Δευ 20 Ιούλ 2009, 11:30:59
Θέμα δημοσίευσης:
1.6 GROUP A KOITAS
FORAEI TO BE SOY...
nido - Δευ 20 Ιούλ 2009, 18:05:42
Θέμα δημοσίευσης:
Το κοίταξα εδώ:
http://www.peugeotsport-racingshop.com/Catalogue/Pno002_01.aspx?nom=206
(στο "Groupe A" --> "Ensemble Embrayage")
...και δε βγάζω άκρη.

Τι λάθος κάνω? Rolling eyes
volvos - Δευ 20 Ιούλ 2009, 18:10:46
Θέμα δημοσίευσης:
cable embrayge
cc19701-03

kai to petalaki apo panoooo
cc19708-11
nido - Τρι 21 Ιούλ 2009, 00:50:38
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks, το βρήκα (δεν είχα μπει στο "XS", ο πανηλίθιος Laughing ).

Στον Κόνδωρα μου λένε ότι δεν το έχουν ξαναβάλει σε RC...

Το θέμα είναι να είναι "plug+play" (βγάζεις το ένα, βάζεις το άλλο, τέλος). Το έχει κάνει κανείς? Από ρύθμιση τι παίζει? Αν είναι όσο εύκολο είναι να σφίξεις π.χ. το χειρόφρενο, "λέει" πολύ...

Το πεντάλ πάντως φαίνεται αρετά διαφορετικό απ' το μαμά, το οποίο πατάει κι ένα microswitch που βρίσκεται στο επάνω μέρος του (βλ. φωτό) όταν είναι τελείως ελεύθερο.

volvos - Τρι 21 Ιούλ 2009, 08:53:13
Θέμα δημοσίευσης:
καλα ξαναβαλε τη μαμα δεν εισαι εσυ για αυτα...

τετοια πραματα ειναι τραιαλ εντ ερορ Wink
nido - Τρι 21 Ιούλ 2009, 11:28:15
Θέμα δημοσίευσης:
Η αλήθεια είναι πως όταν μιλάμε για κάτι τόσο κρίσιμο θέλω να ξέρω ότι μπαίνει προτού το παραγγείλω, δε με παίρνει να το κάνω κι εγώ εργαστήριο δοκιμών το κουβαδάκι μου.
Laughing Wink

Τελικά το έχει δοκιμάσει κανείς? Rolling eyes
volvos - Τρι 21 Ιούλ 2009, 11:51:58
Θέμα δημοσίευσης:
νικο ειναι μικρο το ποσο και χωρις καμια παρενργεια.
ή θα δουλεψει ή οχι....

και οχι δε το εχει κανει κανεις...
nido - Τρι 21 Ιούλ 2009, 13:01:42
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά τo ιδανικό θα είναι να μπαίνει η PS ντίζα στο "γάντζο" του μαμά πεντάλ. Cool

Λίγο μ***κία να μη μπορείς να δεις από τα σχέδια αν ταιριάζουν και πώς ρυθμίζεται. Τέσπα, όπως λες δεν είναι κάτι το τόσο ακριβό...
Byakuya - Πεμ 23 Ιούλ 2009, 14:02:06
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα και απο μενα
Εχω παρατηρησει και εγω κατι παρομοιο οπως ο φιλος στην πρωτη σελιδα οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο....Το κανει μονο εν κινηση με μικρη ταχυτητα(20-30ΚΜ) και αυτο για κανενα λεπτο και οταν δεν παταω συμπλεκτη.....εαν πατησω τον συμπλεκτη η το γκαζι δεν το κανει.Δηλδ ξεκιναω...με πρωτη ,πιανω 20-30 αφηνω τον συμπλεκτη και το γκαζι...αρχιζουν και πεφτουν οι στροφες και τα χιλιομετρα(οταν πεσουν)... ..τοτε κανει ενα πολυ μικρο τρρρρρρρ στις ροδες(σε εκεινη την περιοχη)...εαν πατησω συμπλεκτη η παλι το γκαζι σταματαει...το αφηνω και παλι το ιδιο σκηνικο για κανενα λεπτο και μονο σε αυτη την ταχυτητα.Μου ειπαν στην peugeot οτι λογικα ειναι το ρουλεμαν του συμπλεκτη οπου ακουγεται οταν ειναι κρυο(γιαυτο και οταν παταω το συμπλεκτη δεν ακουγετε)και να μην ανησυχω.Βεβαια δεν μπορεσαν να τον ακουσουν τον θορυβο γιατι το αυτοκινητο ηταν ζεστο.Εχω 3.000 χιλιομετρα.
Εχετε καποια γνωμη/εμπειρια πανω σε αυτο;
Ευχαριστω
Byakuya - Παρ 24 Ιούλ 2009, 23:46:40
Θέμα δημοσίευσης:
Κανεις ρε παιδες;
nido - Τρι 11 Αύγ 2009, 17:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
εγω παντως για ντιζα συμπελκτη σε κοβω

Επανέρχομαι μετά την αλλαγή της ντίζας με καινούργια (μπήκε μαμά για να δούμε αν το πρόβλημα ήταν στη ντίζα, συνολικό κόστος 66 Ευρώ για εργατικά+ανταλλακτικό). Το πρόβλημα ΔΕΝ λύθηκε, και μάλιστα έχει επιδεινωθεί ελαφρώς - ο συπλέκτης "δαγκώνει" με το πεντάλ 1 με 2 πόντους από το πάτωμα, ΔΕΝ αποσυμπλέκει πλήρως (το οποίο φαίνεται και από την ελαφρώς αυξημένη δυσκολία στη σύμπλεξη της πρώτης & της όπισθεν και από το διαφορετικό θόρυβο στο ρελαντί με και χωρίς ταχύτητα και το πεντάλ πλήρως πατημένο) αλλά εν κινήσει όλα είναι ΟΚ με τις αλλαγές. Ξέρω βέβαια ότι αν το αφήσω θα φθείρω συγχρονιζέ κλπ, οπότε δεν του βάζω χλμ μέχρι να το ταχτοποιήσω.

Τώρα, το θέμα είναι πού ακριβώς είναι το πρόβλημα...

Το σίγουτρο είναι ότι ο ίδιος ο δίσκος έχει αρκετή ζωή ακόμα (μόνο 43.000 χλμ so far με το 90% να είναι εντός πόλης, δεν έχει αρχίσει να πατινάρει και δεν προβλέπεται και ν'αρχίζει σύντομα) και ότι αν το πεντάλ [με τη νέα ντίζα πλέον] δεν είχε καθόλου μπόσικα (εξακολουθεί να έχει κάπου 3-4 πόντους στην αρχή της διαδρομής του) η αποσύμπλεξη θα γινόταν μια χαρά...

Οπότε τα ενδεχόμενα που μπορώ να σκεφτώ είναι τα εξής:

- Έχουν σκληρήνει τα χτένια του πλατώ
- Έχει στραβώσει το δίχαλο (όπου πιάνει η ντίζα) από τα ζόρια και δε δίνει διαδρομή

Ιδανικά θα μπορούσε να μπει κάτι μεταξύ της κωνικής κατάληξης της ντίζας και του δίχαλου, να τεντώσει το πεντάλ και να δώσει διαδρομή. Αλλά η γνώμη του παιδιού που μου άλλαξε τη ντίζα είναι ότι εφόσον το πρόβλημα είναι στο πλατώ ή/και στο δίχαλο, δεν κάνουμε τίποτα έτσι (ούτε με ρυθμιζόμενη ντίζα - αν μπαίνει) και θα επανέλθει - i.e. μια τέτοια λύση είναι προσωρινή.
Rolling eyes
volvos - Τρι 11 Αύγ 2009, 17:54:53
Θέμα δημοσίευσης:
epaνερχομαι και εγω μια απο τα ιδια με σενα

αλλαξα ντιζα και παλι τα ιδια...

οποτε με αργυρη εχουμε καταληξει οτι ειναι το πλατο που αρπαξε οπως λενε...

και προσεξε εμενεα εχει 15-20000χλμ!!!! Evil Evil Evil Evil Evil

ειχα βαλει λουκ. το ιδιο ειχε βαλει και ο σπσ που και σε αυτον αρπαξε αμεσως στα 30-40000χλμ. βεβαια σπυρος δε κανει χρηση πολης καθολου ουτε πιστα οποτε λογικο να αντεξει παραπανω.
ιδια διαγνωση και σε αυτον. τα ειχε φτυσει το πλατο.

παω μαλλον για βαλεο απο γκαγκασταθη να ησυχασω
nido - Τρι 11 Αύγ 2009, 17:59:18
Θέμα δημοσίευσης:
Πάμε παρέα, να παρηγορούμε ο ένας τον άλλο!....
Laughing

Λες να βρω κι εγώ κανένα Valeo? Ιδέα δεν έχω το μαμά τι είναι, πάντως δεν το πολυεμπιστεύομαι...
volvos - Τρι 11 Αύγ 2009, 18:15:53
Θέμα δημοσίευσης:
και το μαμα ουφο βαλεο ειναι
ζητα τους το κουτι να το δεις οταν στο βαλουν....

αν το ψαξεις απο αγορα θα το βρεις πολυ φτηνοτερα απο οσο ζητα η αντιπροσωπεια

εμενα το μαμα μου αντεξε 44000χλμ!!!
mrkaza - Τρι 11 Αύγ 2009, 18:26:41
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνώμη καθως ακουω για πλατο ενω θεωριτικα με ενα πλατο αντέχει πολυ ακομα οταν ο δισκος παραδωσει σωμα και ψυχη , μηπως και οι 2 εχετε το κακο συνηθειο στο φαναρι να περιμενετε με τη πρωτη κουμπομενη απο την πρωτη στιγμή ?

Ειπαμε οκ να βαζουμε πρωτη μολις αναψει ο κος πρασιναδας (ο γρηγορος) αλλα μεχρι εκεινη τη στιγμη δεν θα ξεκηνισεις ποιο γρηγορα αν εισαι με πρωτη μονο ζημια θα κανεις .

Πλατο - διχαλο χαλανε οταν εχουμε πατιμενο τερμα το συμπλέκτη Wink
nido - Τρι 11 Αύγ 2009, 21:49:21
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
αν το ψαξεις απο αγορα θα το βρεις πολυ φτηνοτερα απο οσο ζητα η αντιπροσωπεια

260 ευρώπουλα θέλουν για το σετ δίσκο-πλατώ-ρουλεμάν (κωδ. 205268), 20 για τις τσιμούχες και κάπου 25 για το δίχαλο (κωδ. 211758).

Άλλα τόσα περίπου θέλουν για εργασία βάση καταλόγου.

mrkaza έγραψε:
Συγνώμη καθως ακουω για πλατο ενω θεωριτικα με ενα πλατο αντέχει πολυ ακομα οταν ο δισκος παραδωσει σωμα και ψυχη , μηπως και οι 2 εχετε το κακο συνηθειο στο φαναρι να περιμενετε με τη πρωτη κουμπομενη απο την πρωτη στιγμή ?
...
Πλατο - διχαλο χαλανε οταν εχουμε πατιμενο τερμα το συμπλέκτη Wink

Ειδικά το δίχαλο δε θα έπρεπε να χαλάει με τίποτα, χώρια που και το να "αρπάζει" το πλατώ έτσι εύκολα είναι τραγικό, ακόμα κι αν μιλούσαμε για αναμονή στα φανάρια με κουμπωμένη πρώτη (που προσωπικά το αποφεύγω έτσι κι αλλιώς). Μάλλον δεν τα έχουν σχεδιάσει για να ζήσουν και τόσο πολλά χλμ σε χρήση εντός πόλης...
fynos - Τρι 11 Αύγ 2009, 22:04:23
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν ο δίσκος μυρίζει εύκολα, σημαίνει ότι είναι καμένος ?
nido - Τετ 12 Αύγ 2009, 11:18:46
Θέμα δημοσίευσης:
Πόσο εύκολα? Π.χ. σε κανονικό ξεκίνημα σε ανηφόρα της τάξεως των 20 μοιρών μυρίζει? Από πατινάρισμα καταλαβαίνες κάτι?
Rolling eyes

Για το δικό μου μου πρότεινε ένας φίλος να βάλω αυτό το σετάκι:
http://www.sachsperformance.com/EU/sachs-race-performance-clutch/peugeot/206-schraegheck-2ac/20-rc-130-kw-072003/index.htm

Πάει σχεδόν διπλά λεφτά από το μαμά όμως και δεν ξέρω πώς θα είναι από αντοχή (κυρίως το πλατώ) αλλά και τι μπορεί να προκαλέσει στα μαμά περιφεριακά ως πιο "hard-core" λύση - π.χ. θα τρώει περισσότερο ζόρι η ντίζα (που την άκουσε ήδη μια φορά και "γρατζουνούσε" μετά από 40Κ χλμ), και το ίδιο και το κωλο-δίχαλο....

Έχει τύχει σε άλλον να στραβώσει το δίχαλο λόγω πλατώ που την έχει "ακούσει"? Η ενεργή διαδρομή του πεντάλ πώς στο καλό μικραίνει αν όχι από στραβό δίχαλο αν η ντίζα είναι ΟΚ?
Question
iceage - Τετ 12 Αύγ 2009, 11:25:53
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:

Γιάννη μήπως κατά την εκκίνηση έχεις παρατηρήσει τίποτα τρέμουλο? Το λέω μήπως πατάει μονόπαντα και φορτίζεται παραπάνω στο συγκεκριμένο σημείο παραπάνω? Με αποτέλεσμα να ανάβει τοπικά.
Αλλιώς τα παράπονά σας στον Salex που σας έβγαλε 30kg. Μάλλον πρέπει να αρχίσεται οι κάτοχοι 207 να ψάχνετια για δισκόπλατο ενισχυμένο.
SAKIS-LEMANS - Τετ 12 Αύγ 2009, 11:33:08
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
fynos έγραψε:

Γιάννη μήπως κατά την εκκίνηση έχεις παρατηρήσει τίποτα τρέμουλο? Το λέω μήπως πατάει μονόπαντα και φορτίζεται παραπάνω στο συγκεκριμένο σημείο παραπάνω? Με αποτέλεσμα να ανάβει τοπικά.
Αλλιώς τα παράπονά σας στον Salex που σας έβγαλε 30kg. Μάλλον πρέπει να αρχίσεται οι κάτοχοι 207 να ψάχνετια για δισκόπλατο ενισχυμένο.

μπα δεν νομίζω εκτός αν κάθε βράδι, κυνηγάμε τα opc..... Cool

βάσεις θέλουμε, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό στην άνεση....
iceage - Τετ 12 Αύγ 2009, 11:37:52
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:

μπα δεν νομίζω εκτός αν κάθε βράδι, κυνηγάμε τα opc..... Cool

Ο Γιάννης εξ όψεος δεν φένεται για τέτοιοσ άνθρωπος.
fynos - Τετ 12 Αύγ 2009, 11:37:55
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι δεν πατινάρει καθόλου, την αίσθηση αυτή που λέω την κάνει όταν το ανεβάζω πολύ αργά στην ράμπα,

Και πολύ έντονα με όπισθεν σε πολύ ανηφορική ράμπα . . .
Τρέμουλο κτλ δεν έχει, εκτός το γδουπ του μπλόκε σε κάθε κούμπωμα της 1ης..
nido - Τετ 12 Αύγ 2009, 12:10:50
Θέμα δημοσίευσης: μυρωδιά δίσκου
Αν αρχίσει κραδασμούς, πατιναρίσματα, όχι πλήρη αποσύμπλεξη και τέτοια κόλπα, τότε ν'ανησυχείς, διαφορετικά απλά προσπάθησε να το ψήνεις όσο γίνεται λιγότερο.
nido - Παρ 14 Αύγ 2009, 19:47:23
Θέμα δημοσίευσης:
Mετά από ένα σύντομο ψάξιμο, το κιτ συμπλέκτη που δίνει η αντιπροσωπεία το έχω βρει έως και ~33% φθηνότερα - και κατά πάσα πιθανότατα να βρεθεί κι ακόμα πιο φθηνά όταν πάρω απάντηση σε κάποια email που έστειλα.

Το νορμάλ της SACHS για το GTi/RC (κωδ. 3000859501 αντί 3000951288 που είναι ο "ενισχυμένος") τον πέτυχα καμιά 40ριά ευρώ πιο φθηνό από τον VALEO σε κάποιο ξένο σάιτ.

Περισσότερο, πάντως, με προβληματίζει η αντοχή του πλατώ παρά του δίσκου σε όλα αυτα....
Rolling eyes
mrkaza - Παρ 14 Αύγ 2009, 20:52:40
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Όχι δεν πατινάρει καθόλου, την αίσθηση αυτή που λέω την κάνει όταν το ανεβάζω πολύ αργά στην ράμπα,

Και πολύ έντονα με όπισθεν σε πολύ ανηφορική ράμπα . . .
Τρέμουλο κτλ δεν έχει, εκτός το γδουπ του μπλόκε σε κάθε κούμπωμα της 1ης..

Με οπιστέν μυριζη πολυ ευκολα ιδικα οταν ηταν απο κουτα το αμαξι τωρα που εχει 2,7κ δε μυριζη τοσο ευκολα Shocked εως και καθολου αλλα οταν δεν παω με οπιστεν ουτε αυτο ουτε το 1,4 μου μυρισαν μονο οπιστεν .
volvos - Κυρ 16 Αύγ 2009, 19:34:57
Θέμα δημοσίευσης:
επανεχρομαι και εγω για δικο μου

περσι και εγω και σπυρος sps βαλαμε λουκ

emena αντεξε 20000χλμ
σπυρου νομιζω 40000χλμ (αλλα σπυρος κανει πολυ πιο ηρεμη οδηγση)

εμενα δε γρατζουναγε απο τη πρωτη μερα το σαζμαν το οποιο ηταν ολοκαινουργιο και βασεις τσεκαρισμενες...δεν ειχα ποτε σκεφτει συμπλεκτη.!

εν τελει πιθανον λεω πιθανον οι λουκ να ,μη κανουν τοσο καλη δουλεια στα 206 οσο στα 106. δε ξερω λογους κλπ. ισως ετυχε εκεινη η παρτιδα αν και με σπυρο τα πηραμε απο αλλα μαγαζια

τωρα ψαχνοντας βρηκα οτι δισκος λουκ τον δινει διασταση 18.3χ20.9

ενω βαλεο τον δινει 18.2χ21

παιζει κανενα ρολο??????

επισης βρηκα οτι βαλεο δινει αλλο κωδικο στο c2 vts απο δικο μας

δινει το 826574 (kapoy 190eyro~!!!!!!!!!!!!)
ενω δικα μας δινει 826213 (kapoy 120eyro)

λετε να ειναι πιο ενισχυμενο??????

στελιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
nido - Δευ 17 Αύγ 2009, 02:29:48
Θέμα δημοσίευσης:
Στο TPAUTO που είχα στείλει email μου προτείνουν για το RC σε Valeo το 826033 (βλ. http://www.tpauto.gr/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=10286 ) ο οποίος έχει ίδια διάμετρο (Φ228) αλλά τον έχει για 2λιτρη Xsara. Οι κωδικοί που έχω βρει εγώ (πάντα σε Valeo) είναι 826345 για το RC (δεν τον έχει στο ΤPAUTO) και 826022 για το GTi (βλ. http://www.tpauto.gr/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=19556 ). Τιμές παραπλήσιες. Τώρα, ποια ακριβώς είναι η διαφορά τους............
Question Rolling eyes
volvos - Τετ 19 Αύγ 2009, 12:46:56
Θέμα δημοσίευσης:
times gia meli psclub

826574 timi 130eyro
826213 timi 130 eyro
826345 (rc) timi 190 eyro

nido des kai pes moy perimeno timi kai apo pughell
nido - Τετ 19 Αύγ 2009, 18:14:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραίος Παναγιώτη. Τελικές είναι αυτές φαντάζομαι (με έξοδα αποστολής κλπ).

Το δικό μου κιτ (826345) το έχω βρει 182-183 συν άλλα 10 για ACS κούριερ εδώ:
http://www.e-kostakis.gr/ViewShopCategory2.aspx?CategoryId=56630
(αν δεν εμφανίζεται στα Peugeot θα τον έχει στις Citroen, στη 2λιτρη C4).

Δεν έχω παραγγείλει ακόμα, περιμένω κάποιες ακόμα τιμές παρότι δε νομίζω να το βρω όσο το βρήκα σε κάποιο ξένο site (166), οπότε κάπου κοντά στα 190 είμαστε.
volvos - Τετ 19 Αύγ 2009, 19:52:35
Θέμα δημοσίευσης:
ρε συ αυτος ειναι στο πουθενα ροδο...δε παρινεισ ενα τηλ?
αν ισχυουν οι τιμες με ενδιαφερει και μενα
nido - Τετ 19 Αύγ 2009, 21:02:10
Θέμα δημοσίευσης:
Του είχα στειλει μέηλ και μου είχε απαντήσει προχθές τα παρακάτω:

Παράθεση:
H παράδοσις συνήθως είναι 3 ημέρες εργάσιμες.
Δεν γνωρίζουμε λόγω Αυγούστου άν παραταθεί για 1 ημέρα επιπλέον.
Το προϊόν είναι διαθέσιμο.
Η πληρωμή γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό [ΑLPHA BANK 778002101-010408] ή με πιστωτική κάρτα μέσω internet aπό την διεύθυνση:
http://www.e-kostakis.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=331634

Μπορείτε να παραλάβετε το δέμα από το πρακτορείο μας στον Βοτανικό με 6 ευρώ [ΓΡΑΜΜΗ - Ορφέως & Αγίας Αννης γωνια- τηλ. 210-3478947] διαθέσιμη από τις 25/8/2009 ή με ACS 10 ευρώ.

Eάν προτιμήσετε την ACS θα πρέπει να προσθέσετε στο κατατεθέν ποσόν +10 ευρώ ή στο site με πιστωτική να προσθέσετε 10 ποσ. στην διεύθυνση:

http://www.e-kostakis.gr/ViewShopCategory2.aspx?CategoryId=57053

Ευχαριστούμε
www.e-kostakis.gr

Δεν έχω ψωνίσει απ΄αυτόν ξανά οπότε δεν ξέρω πόσο reliable είναι αλλά ίσως αξίζει να τον δοκιμάσουμε.

[εδιτ]
Με Δισκοτεχνική ( www.diskotechniki.gr ) έχει πάρε-δώσε κανείς?
Gr@lly - Πεμ 20 Αύγ 2009, 21:47:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εχουμε αλλα μην φανταστεις κατι το τρελο..
Θες κατι συγκεκριμενο.

Για αυτη εδω ξερει κανενας τιποτα??? MECARM
nido - Παρ 21 Αύγ 2009, 13:55:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τους πήρα τηλ πριν λίγο στη Δισκοτεχνική να ρωτήσω για το κιτ της Valeo για το δικό μου (#826345).
230+ΦΠΑ έχει λέει...
Shocked Laughing
MEMsound - Παρ 21 Αύγ 2009, 18:21:36
Θέμα δημοσίευσης:
ξαναπάρτους και πες τους "καλοπουλητο" Laughing
volvos - Τετ 26 Αύγ 2009, 17:47:01
Θέμα δημοσίευσης:
niko παρε με τηλ στο κινητο το εχασα το δικο σου

παραγγειλα απο ντινο γκαγκασυταθη το δικο μου αλλα τελικα δε θα ερθει αυριο με τα παιδια. θα μου τον στειλει με κτελ. αν θες να βαλει και δικο σου μεσα
fynos - Τετ 26 Αύγ 2009, 21:35:36
Θέμα δημοσίευσης:
Από τιμές, αυτές που γράφεις παραπάνω ?
volvos - Τετ 26 Αύγ 2009, 21:43:05
Θέμα δημοσίευσης:
για το c2 nai 130
για το ρουσου δε ρωτησα ντινο. λογικα τα ιδια θα το εχει αφου αγορα ειναι σφχτη σε αυτες τις τιμες

ξεχασα να σε ξαναρωτησω το βρηκες φτηνοτερα? Crying or Very sad
fynos - Τετ 26 Αύγ 2009, 21:46:56
Θέμα δημοσίευσης:
Άραγε του 207 υπάρχει ενισχυμένος και σε τι τιμές τους βρίσκουμε ?

Σήμερα μιλήσαμε αλλά πριν μου πει του είπα ξέχνα το, όποτε και εγώ δεν ξέρω . . . αλλά από περιέργεια θα ρωτήσω αύριο αν προλάβω !
volvos - Τετ 26 Αύγ 2009, 21:49:31
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.sachsperformance.com/EU/sachs-race-performance-clutch/peugeot/207-wa_-wc_-0206/16-16v-rc-128-kw-022007/sre-performance-kupplung-set-2-2-2.htm

rvta times ayrio valeo ayta ta 3 na exoyme metro sygkrisis.....
iceage - Τρι 15 Σεπ 2009, 07:35:53
Θέμα δημοσίευσης:
Που μπορώ να βρω σετ συμπλέκτη LUK για ΜΑ στην Αθήνα?
volvos - Τρι 15 Σεπ 2009, 09:05:44
Θέμα δημοσίευσης:
να μη βρεις.

αμα θες περιμενε καμια βδομαδα να σου πω εντυπωσεις απο το βαλεο που πηρα
το δινει για το σ2 βτς πιο ενισχυμενο
iceage - Τρι 15 Σεπ 2009, 09:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
να μη βρεις.

το δινει για το σ2 βτς πιο ενισχυμενο

Tάκη έχω βολάν από XSI 180mm και θα το βάλω πάνω. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Pughell δες θα έχεις πρόβλημα μιας και το αμάξι είναι σε φάση 0,5 1ου σταδίου.
RoadRunner122 - Τρι 15 Σεπ 2009, 09:33:02
Θέμα δημοσίευσης:
Από Μαρούσι προς Πεύκη επί της Πλαπούτα είχα δει ένα ανταλλακτικατζίδικο που στη τζαμαρία του είχε κολλημένο ένα μεγάλο σήμα της LUK (κίτρινο με μαύρα γράμματα). Τώρα το τι έχει, αν έχει κ σε τι τιμή θα έχει δε γνωρίζω. Κοντά είσαι, πέρνα μιά βόλτα.
iceage - Τρι 15 Σεπ 2009, 17:12:53
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Από Μαρούσι προς Πεύκη επί της Πλαπούτα είχα δει ένα ανταλλακτικατζίδικο που στη τζαμαρία του είχε κολλημένο ένα μεγάλο σήμα της LUK (κίτρινο με μαύρα γράμματα). Τώρα το τι έχει, αν έχει κ σε τι τιμή θα έχει δε γνωρίζω. Κοντά είσαι, πέρνα μιά βόλτα.

Έχει μόνο για VAG. Sad Sad Sad
nido - Πεμ 17 Σεπ 2009, 22:15:50
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
να μη βρεις.

Eiμαι περιεργος να μάθω για ποιο λόγο σου γρατζουναγε με το λουκ... κι αν με το νέο θα φτιάξει...
nido - Τρι 22 Σεπ 2009, 15:33:16
Θέμα δημοσίευσης: Ντιζα ή αλλαγή δισκοπλατώ...
Έχοντας πετύχει το πιο κάτω ποστ του Μιχάλη από άλλη ενότητα είπα να πάρω ένα τηλέφωνο και τα παιδιά στο παρακάτω συνεργείο, μήπως και βγάλω άκρη:

mikerrgp έγραψε:
Οι τιμες ειναι για valeo δισκο πλατο ρουλεμαν κ τοποθετιση
TU 1-3 106-206 1.4 -----> 200 euro
TU3 307YJP ---------------> 230 euro
TU5 106-206 1.6 ---------> 240 euro
TU5 307 -------------------> 250 euro
Επισης το καταστημα μας κανει κ απλη τοποθετιση για καποιον που εχει το κιτ με 100 ευρω.
Για περισοτερες πληροφοριες επικοινωνηστε:
Μιχαλης Χρυσικος 6936650020

ACTION SPORT PEUGEOT
ΧΡ.ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 - 2105697890 - 6947123587 Τηλεμαχος

Αφού εξήγησα το πρόβλημα (=ότι δεν αποσυμπλέκει πλήρως ακόμα και με τέρμα πατημένα πεντάλ παρότι αλλάχτηκε η ντίζα με νέα) κι ότι κατά πάσα πιθανότητα πάω για δισκοπλατώ χωρίς να είμαι βέβαιος τι την έχει ακούσει σε τόσο λίγα χλμ, ο μηχανικός μου είπε ότι παίζει και να μην έχει περαστεί σωστά η ντίζα και γι αυτό να μην αποσυμπλέκει πλήρως - το οποίο δε φαίνεται κσι παράλογο από τη στιγμή που το πεντάλ κάνει όλη την κίνηση αλλά δε μεταφέρεται όλη στο δίσκο κι από τη στιγμή που μετά την αλλαγή της ντίζας με νέα το θέμα "αποσύμπλεξη" φαινόταν να χειροτέρεψε λίγο [EDIT: κυρίως στην εμπλοκή της όπισθεν μετά από καλό "ζέσταμα"] αν και βελτιώθηκε η ομαλότητα στο πάτα-άσε του πεντάλ.

Το ερώτημα είναι: Η ντίζα δε ρυθμίζεται. Παίζει, λοιπόν, να είναι και θέμα τοποθέτησης?? Έχει τύχει σε κανένα?...
action_peugeot - Τρι 22 Σεπ 2009, 21:02:55
Θέμα δημοσίευσης:
Στο είπα και στο τηλέφωνο
Η ντίζα είναι σωστά τοποθετημένη αλλά ίσως έχει κάνει πολλά μπόσικα στο πετάλι
Μου έχει τύχει τώρα τελευταία γιατί έχουν αλλάξει κωδικό ανταλλακτικού
nido - Τετ 23 Σεπ 2009, 04:21:35
Θέμα δημοσίευσης:
Τηλέμαχε υπάρχει περίπτωση Δευτέρα να είμαι προς τα μέρη σου για δουλειά - αν είναι θα περάσω να τα πούμε κι από κοντά.

Να μου λύσεις και την απορία τι στο καλό κάνει η "αυτορυθμιζόμενη" ντίζα αν δε μαζεύει τα μπόσικα...

Laughing
action_peugeot - Τετ 23 Σεπ 2009, 21:51:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αν έχεις μαζί σου και την παλιά να σου δείξω τη διαφορά
nido - Πεμ 24 Σεπ 2009, 00:52:17
Θέμα δημοσίευσης:
Έγινε. Wink
nido - Πεμ 01 Οκτ 2009, 14:00:24
Θέμα δημοσίευσης:
Νεότερα μετά από εκτενές test-drive που ακολούθησε το βγάλε-ξαναβάλε της ντίζας μου:

1) Η 1η μπαίνει μια χαρά ("γλυκά") και η όπισθεν πλέον δε "γρατζουνάει" κατά την επιλογή της με το μοτέρ καλά ζεσταμένο. Επιβεβαιώνεται λοιπόν το ότι κάποια μλκ είχαν κάνει εκεί που το είχα πάει για διάγνωση & αλλαγή ντίζας.

2) Η "ενεργή" διαδρομή του πεντάλ μεγάλωσε λίγο, αρχίζει να "δαγκώνει" κανα ποντάκι πιο ψηλά απ' ότι πριν, και δεν παρατήρησα μέχρι στιγμής τόσο τράνταγμα στην εκκίνηση από στάση (που ήταν αυτό που με έκανε ν' αρχίσω το ψάξιμο προτού αλλαχθεί η ντίζα). Ακόμα χαμηλά δαγκώνει, βασικά, αλλά δεν είναι πλέον τόσο "on/off" και δεν τρέμει τόσο αισθητά όταν ξεκινάς.

3) Αν δεν είναι τέρμα (=100%) πατημένο το πεντάλ αλλά ας πούμε 97% υπάρχει θέμα με το βάλε-βγάλε της 1ης και της όπισθεν (=δε γίνεται τόσο "γλυκά") οπότε ίσως είμαστε λίγο οριακά και μετά από κάποια (χιλάδες?) χλμ θα καταλήξει πάλι να μην αποσυμπλέκει πλήρως καθώς την καρδιά του "προβλήματος" δεν την αγγίξαμε ακόμα.

Να πω και το πιο ωραίο:
Στο εξουσιοδοτημένο που το είχα πάει τον Αύγουστο για αλλαγή ντίζας, κοντά στο παλιό μου γραφείο, έφαγαν σχεδόν μισή μέρα, έλυσαν όλη την πεταλιέρα ( Shocked ) και στο "δέσιμο" έκαναν και μια ζημιά (έσπασε ένα πλαστικό) και το αμάξι έμεινε τελικά μέσα 3 μέρες μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό (ήταν ευγενέστατοι όμως και μου έδωσαν αμάξι αντικατάστασης). Μου είχε κάνει, ομολογουμένως, τρομερή εντύπωση που ήταν τόσο μεγάλη ιστορία ν'αλλαχθεί μια απλή ντίζα (το κόστος για την αλλαγή της οποίας ήταν αστείο). Σήμερα λοιπόν έμαθα [δια της παρατήρησης] ότι ούτε πεταλιέρα χρειάζεται να λυθεί ούτε τίποτα. Τσακ-μπαμ βγαίνει, τσακ-μπαμ μπαίνει, αρκεί να ξέρεις τι κάνεις. Wink Cool
action_peugeot - Κυρ 04 Οκτ 2009, 22:13:57
Θέμα δημοσίευσης:
nido έγραψε:
Νεότερα μετά από εκτενές test-drive που ακολούθησε το βγάλε-ξαναβάλε της ντίζας μου:

1) Η 1η μπαίνει μια χαρά ("γλυκά") και η όπισθεν πλέον δε "γρατζουνάει" κατά την επιλογή της με το μοτέρ καλά ζεσταμένο. Επιβεβαιώνεται λοιπόν το ότι κάποια μλκ είχαν κάνει εκεί που το είχα πάει για διάγνωση & αλλαγή ντίζας.

2) Η "ενεργή" διαδρομή του πεντάλ μεγάλωσε λίγο, αρχίζει να "δαγκώνει" κανα ποντάκι πιο ψηλά απ' ότι πριν, και δεν παρατήρησα μέχρι στιγμής τόσο τράνταγμα στην εκκίνηση από στάση (που ήταν αυτό που με έκανε ν' αρχίσω το ψάξιμο προτού αλλαχθεί η ντίζα). Ακόμα χαμηλά δαγκώνει, βασικά, αλλά δεν είναι πλέον τόσο "on/off" και δεν τρέμει τόσο αισθητά όταν ξεκινάς.

3) Αν δεν είναι τέρμα (=100%) πατημένο το πεντάλ αλλά ας πούμε 97% υπάρχει θέμα με το βάλε-βγάλε της 1ης και της όπισθεν (=δε γίνεται τόσο "γλυκά") οπότε ίσως είμαστε λίγο οριακά και μετά από κάποια (χιλάδες?) χλμ θα καταλήξει πάλι να μην αποσυμπλέκει πλήρως καθώς την καρδιά του "προβλήματος" δεν την αγγίξαμε ακόμα.

Να πω και το πιο ωραίο:
Στο εξουσιοδοτημένο που το είχα πάει τον Αύγουστο για αλλαγή ντίζας, κοντά στο παλιό μου γραφείο, έφαγαν σχεδόν μισή μέρα, έλυσαν όλη την πεταλιέρα ( Shocked ) και στο "δέσιμο" έκαναν και μια ζημιά (έσπασε ένα πλαστικό) και το αμάξι έμεινε τελικά μέσα 3 μέρες μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό (ήταν ευγενέστατοι όμως και μου έδωσαν αμάξι αντικατάστασης). Μου είχε κάνει, ομολογουμένως, τρομερή εντύπωση που ήταν τόσο μεγάλη ιστορία ν'αλλαχθεί μια απλή ντίζα (το κόστος για την αλλαγή της οποίας ήταν αστείο). Σήμερα λοιπόν έμαθα [δια της παρατήρησης] ότι ούτε πεταλιέρα χρειάζεται να λυθεί ούτε τίποτα. Τσακ-μπαμ βγαίνει, τσακ-μπαμ μπαίνει, αρκεί να ξέρεις τι κάνεις. Wink Cool

Οπότε Νίκο πάμε λίγο καλύτερα από ότι διαβάζω
Τώρα για να τοποθετήσεις την ντίζα η οτιδήποτε θες είναι θέμα εμπειρίας και ζήλου για δουλειά
volvos - Τετ 14 Οκτ 2009, 13:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
και ο γολγοθας συνεχιζεται...

το σαζμαν κατεβηκε. μεσα ολα ειναι οκ . δεν υπαρχει κανενα θεμα σε κομπλερ συχρονιζε. βασεις οκ συχρονιζε οκ διχαλο οκ

και ρωτω. γιατι δε μπαινανε οι ταχυτητες πιστα? κυριως ζεστο δε κατεβαζε με καμια παναγια. η λογικη λεει μαλλον οτι ηταν θεμα δισκοπλατου και ειδικα δισκου (ειχαμε αλλαξει καποια στιγμη πριν κανα διμηνο πλατο να δουμε τι θα κανει λλα τα ιδια)

καμια ιδεα αλλη πριν το ξαναδεσουμε?
SnakeMJK - Τετ 14 Οκτ 2009, 13:41:44
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξέρω αν είναι άσχετο αυτό που θα πω... αλλά μήπως φοράς quickshift; μου χει τύχει με το griffiths που έχουμε σχεδόν όλοι σε πολύ γρήγορες αλλαγές μερικές φορές να σκαλώνει το πράμα... λίγες φορές (<5%) αλλά συμβαίνει.
volvos - Τετ 14 Οκτ 2009, 13:43:38
Θέμα δημοσίευσης:
nai αλλα το εχω 2 χρονια σχεδον....δυσκολο να ειναι απο αυτο.
Pughell - Τετ 14 Οκτ 2009, 14:27:44
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
και ο γολγοθας συνεχιζεται...

το σαζμαν κατεβηκε. μεσα ολα ειναι οκ . δεν υπαρχει κανενα θεμα σε κομπλερ συχρονιζε. βασεις οκ συχρονιζε οκ διχαλο οκ

και ρωτω. γιατι δε μπαινανε οι ταχυτητες πιστα? κυριως ζεστο δε κατεβαζε με καμια παναγια. η λογικη λεει μαλλον οτι ηταν θεμα δισκοπλατου και ειδικα δισκου (ειχαμε αλλαξει καποια στιγμη πριν κανα διμηνο πλατο να δουμε τι θα κανει λλα τα ιδια)

καμια ιδεα αλλη πριν το ξαναδεσουμε?

Βαλβολινες; Question
Και ο Προφ εκει παει το μυαλο του... Confused
volvos - Τετ 14 Οκτ 2009, 14:49:07
Θέμα δημοσίευσης:
βαλβολινες με τιποτα. φοραγα ελφ και μετα εβαλα σικολεν....

το ευτυχες ειναι οτι παρολο το βιασμο του στα μεγαρα για να πιασω το 12 (ενω το ακουγαν απεξω να γρατζουναει....) δεν εχει σπασει-χαλασει τιποτα...

αν βαλβολινες ηταν οφ λογικα θα ειχαν τρελλη κοπωση τα γραναζια
Pughell - Τετ 14 Οκτ 2009, 17:57:39
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα,αυτο δεν παιζει,εχω δει ΜΑ να μην κανει τσικ με μισο λιτρο να λειπει και με βαλβολινη των 4Ε το λιτρο. Confused
Γενικα τα γραναζια των ΜΑ αντεχουν...
RoadRunner122 - Τετ 14 Οκτ 2009, 18:35:54
Θέμα δημοσίευσης:
Eμένα πάει το μυαλό μου στην παπ***ά της Griffith. Αυτό αν θυμάμαι καλά πάει και βιδώνει πάνω στη μπίλια του παλάτζου του καθρεύτη και ουσιαστικά την προεκτείνει.

Κάντε έναν έλεγχο μηπως όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία παίρνει τζόγους. Με τζόγους δεν θα αφήνει τα μοχλικά να τερματίσουν στο αριστερά-δεξιά οποτε λογικό να μη μπορείς να ξεκουμπώσεις.
volvos - Τετ 14 Οκτ 2009, 18:55:09
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα να δεις. εισαι πιστα εχει πυρωσει το σαζμαν και δε μπαινουν ταχυτητες στο κατεβασμα με τη καμια. αν εκει κανεις συγχρονισμο στις στροφες μπαινουν. επισης αν ηταν το κουικ σιφτ θα το ειχε εμφανισει και στους αλλους (εχουμε παρει καμια 40αρια απο δω) και θα το εκανε κυριως στο ανεβα...
Pughell - Τετ 14 Οκτ 2009, 18:58:42
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλβολινεεεεεες... Confused
Αμα συγχρονιζεις και μπαινουν,το πραγμα βρωμαει απο μακρια.
ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ. Exclamation
volvos - Τετ 14 Οκτ 2009, 19:01:37
Θέμα δημοσίευσης:
σε πρωτη φαση θα ξαναβαλω τις σικολεν αλλαζοντας το δισκοπλατο με το βαλεο που πηρα και λοιπα ρουλεμαν.
αν δω οτι κανει το παραμικρο αλλαζω βαλβολινες την επομενη μερα...

λιγο κουφο δε σου ακουγεται? αν ειναι βαλβολινες γιατι δε το κανει κρυο?
επισης οι σικολεν βγηκαν πεντακαθαρες χωρις καμια αλλαγη στο χρωμα
Pughell - Τετ 14 Οκτ 2009, 20:10:11
Θέμα δημοσίευσης:
Μονος σου το λες ρε μλκα "...οταν ειναι κρυο..." γιατι οσο δεν εχει θερμικα φορτια,εχει σχετικα επαρκη λιπανση αλλα μετα γμιεται ο Διας.
Αμα βαλεις ποτε σχεσατο θα δεις πως γινεται η αισθηση του λεβιε οταν παραζεσταθουν οι βαλβολινες. Confused
volvos - Πεμ 15 Οκτ 2009, 09:31:45
Θέμα δημοσίευσης:
τι ματζουνι βαζετε μαζι με βαλβολινες...?
υποψην εχω quaife και δε θελω να αραιωσουν οπως στα δισκατα
MEMsound - Πεμ 15 Οκτ 2009, 09:53:25
Θέμα δημοσίευσης:
κι εγω σου λεω οτι κάτι τετοια περιεργα νοιωθω με τις σιλκολεν τα οποία δεν ειχα με τις ελφ...

επίσης...
τα ντιζάκια τα εχετε γρασσάρει/λαδώσιε καλά?
προχθες εχτιαξα τα δικα μου και η διαφορα ειναι χαωδεις
Pughell - Πεμ 15 Οκτ 2009, 10:45:15
Θέμα δημοσίευσης:
Το "ματζουνι" που λες,το εχει φτιαξει ενας καθηγητης στο πανεπιστημιο(οχι ο Τανιος).
Σε οσα δοκιμαστηκε δουλευει αψογα,λογικα δεν βλεπω λογο να μην δουλεψει και σε σενα...
Σχετικα με τις Silkolene παντως,θα μεινω σε αυτο που ειπε ο Μανθος,μπορει μεν να ειναι ιδανικες για το μπλοκε,μπορει ομως να μην ταιριαζουν με το σαζμαν οποτε διαλεγεις και παιρνεις... Confused
volvos - Πεμ 15 Οκτ 2009, 10:53:17
Θέμα δημοσίευσης:
kala πηγαινε ντινο κανα κουτακι...

μολις μπει πανω σαζμαν θα κανω μια δοκιμη με τις σικολεν και μετα θα τις ξηλωσω. αν τις αλλαξω απο πριν δε θα ξερω ποτε αν εφταιγε λουκ ή σικολεν
iceage - Πεμ 15 Οκτ 2009, 11:03:58
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Το "ματζουνι" που λες,το εχει φτιαξει ενας καθηγητης στο πανεπιστημιο(οχι ο Τανιος).

Για δώσε specs στον λαό.
RoadRunner122 - Πεμ 15 Οκτ 2009, 11:08:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εσύ δεν το χρειάζεσαι!
Στο έχω πει 1000 φορές!

Είχες πέσει μέσα στο καζάνι όταν ήσουν μικρός!!! Laughing
iceage - Πεμ 15 Οκτ 2009, 11:13:08
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Εσύ δεν το χρειάζεσαι!
Στο έχω πει 1000 φορές!

Είχες πέσει μέσα στο καζάνι όταν ήσουν μικρός!!! Laughing

Δεν φταίω εγώ που προσέχω. Μήπως είναι τίποτα LE με FM?
Pughell - Πεμ 15 Οκτ 2009, 20:11:56
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω καν τι ειναι,παντως δεν νομιζω να ειναι μουφα. Confused
Το φτιαχνει ο επικεφαλης καθηγητης της ομαδας του πανεπιστημιου(ο Μιχαηλιδης,αν ξερει καποιος) οποτε λιγο απιθανο να μαθουμε τι ειναι...
volvos - Πεμ 22 Οκτ 2009, 16:51:37
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα δισκος ηταν διαλυμενος. καποια ελατηριακια του αν καταλαβα καλα ειχαν ξεχαρβαλωθει και ακουμπαγαν σχεδον πλατο. αρα μαλλον οταν ζεσταινοταν γαμιοταν ο διας και για αυτο δε αποσυμπλεκαι. ή καπως ετσι τεσπα...αν θυμαμαι καλα κατι παρομοιο ειχε παθει και ο σπυρος.

οποτε κραταω βαλβολινες (τις εχω πληρωσει 45ευρω τις σικολεν σκαστε) μεχρι πρωτη δοκιμη και βλεπουμε αν εφτιαγαν και αυτες.
SnakeMJK - Παρ 23 Οκτ 2009, 08:17:06
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
τελικα δισκος ηταν διαλυμενος. καποια ελατηριακια του αν καταλαβα καλα ειχαν ξεχαρβαλωθει και ακουμπαγαν σχεδον πλατο.

έχω πάθει ακριβώς το ίδιο... και άθελα μου έκανα ελάφρωμα στο βολάν Razz Razz
volvos - Παρ 30 Οκτ 2009, 15:37:49
Θέμα δημοσίευσης:
αρχ**ια...τελικα δε το ειχε ανοιξει εντελως αργυρης...μετα που το ελυσε τελειως και ειδε μεσα το σαζμαν ειχε τα μαυρα του τα χαλια (πιιθανων να μου το ελεγε για να μη του τα πρηζω Laughing )

μια ασφαλεια σπασμενα τα αυτακια της...μαυρισμενα ολα τα γραναζια και ρινισματα απο τα κομματακια της ασφαλειας...φθορες ευτυχως δεν υπηρχαν...οποτε βαλβολινες τις πεταμε παραυτα Crying or Very sad

ισως και αυτος να ηταν ενας λογος εξτρα που τα κλανε περα απο διαλυμενο δισκο...
RoadRunner122 - Πεμ 12 Νοέ 2009, 11:32:19
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν τα χριστούγεννα θέλω να ελπίζω, θα κατεβάσω σασμάν για ανακατασκευή, μπλοκέ, μοχλικά, κόμπλερ πς, βολάν κλπ..

Είναι αμαρτία να μην αλλάξω δισκόπλατο (απ'το 2001 φοράω το ίδιο).

Μιλάμε λοιπόν για 200ρι δισκόπλατο με μοτέρ μαμά 16V.

Έχω τις εξής επιλογές:
1) Μαμά Valeo
2) LUC
3) Μαμά Valeo από C2 VTS (δεν ξέρω λεπτομέρειες, ο Τάκης το είχε αναφέρει)
4) Άλλο
5) ΔΞ/ΔΑ

Έλα! Πάμε! Για ν'ακούω προτάσεις!!!
volvos - Πεμ 12 Νοέ 2009, 11:33:40
Θέμα δημοσίευσης:
υποψην απο οσο με ενημερωσε αργυρης
το ρουλεμαν του c2 vts δε κανει στα σαζμαν μας ελεω διχαλου.
οποτε βαζουμε αλλο ρουλεμαν απο τα δικα μας μαμα σαζμαν
Steve - Πεμ 12 Νοέ 2009, 11:51:21
Θέμα δημοσίευσης:
Μαμά Valeo Cool
LIONKING - Πεμ 12 Νοέ 2009, 15:22:08
Θέμα δημοσίευσης:
του c2 einai πιο αντοχης?αν και ειχα αλαξει με βαλεο η επομενη οταν θα ερθει θα ειναι με luk απλα και μονο για περιεργια
volvos - Πεμ 12 Νοέ 2009, 15:23:46
Θέμα δημοσίευσης:
nai to δειχνει σα να ειναι πιο ενισχυμενο
ειδωμεν απο αυριο
RoadRunner122 - Πεμ 12 Νοέ 2009, 15:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
Τάκη έχει πιό ενισχυμένα χτένια και ελατήρια στο δίσκο προφανώς ε?

Υπάρχει και η περίπτωση που μου προτείνει ο μηχανικός: φτιαχτό με δίσκο με αμίαντο που θα κρατήσει πολλά km παραπάνω σύμφωνα με τα λεγόμενά του... Rolling eyes
volvos - Πεμ 12 Νοέ 2009, 15:58:27
Θέμα δημοσίευσης:
de μπλεκω με φτιαχτα
MEMsound - Πεμ 12 Νοέ 2009, 16:50:44
Θέμα δημοσίευσης:
δεν μας φτάνουν τα κατα καιρους θεματάκια με τα εργοστασιακά...
θελετε να μπλέξετε και με φτιαχτά...
Confused Confused Confused Confused Confused Shocked Shocked Shocked Shocked
RoadRunner122 - Πεμ 12 Νοέ 2009, 17:14:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ο δίσκος που φοράω τώρα είναι φτιαχτός. Τον είχα αλλάξει στα 20.000km περίπου όταν κατεβάσαμε σασμάν για άλλο λόγο τότε κι επειδή του μαμά του είχα σκίσει τα ελατήρια.

Στα 112.000km που είμαι τώρα δεν έχει κάνει κιχ από πατινάρισμα. Αλλά αφού θα κατεβάσω σασμάν είναι λίγο μλκία να μην τον αλλάξω αφού τα χει τα χιλιομετράκια του και δεν πιστεύω ότι θ'αντέξει πολύ ακόμα.
kane - Παρ 13 Νοέ 2009, 16:40:52
Θέμα δημοσίευσης:
Για εξηγησου λιγο με το "φτιαχτο"....

Ειχα ενα θεμα με το συμπλεκτη μου προχτες και πραγματικα τρελάθηκα.

Περιπου ανα 70-80.000χλμ μικτης χρησης, (κοντρες,βουνο,καγκουριλικια,νορμαλ) αλλάζω δισκοπλατω.

Ακομη και με το βελτιωμενο μοτερ,παλι στις 70+ άλλαξα δισκοπλατω.

Ε προχτες εφυγε ενα ελατηριακι απτο δισκο και αναγκαστηκα να αλλαξω παλι συμπλεκτη στις ουτε 20.000χλμ...

Τι διαολο μπορει να συνέβη? καμια αστοχια υλικου ή κακη ποιότητα του δισκου?

(το αυτ/το δεν ζοριστηκε περισσοτερο απότι τα υπολοιπα χρονια που το χα).

Αυτη τη φορά εβαλα luk,να δουμε τι θα πιασουμε...
RoadRunner122 - Παρ 13 Νοέ 2009, 16:51:32
Θέμα δημοσίευσης:
Φτιαχτό=χειροποίητο από μάστορα όχι επώνυμο δηλαδή (valeo, luk κλπ).

Τότε που είχα ραγίσει καβούκι κ κατεβάσαμε σασμάν, παρήγγειλε ο μηχανικός μου τότε έναν δίσκο σε κάποιον "Νώντα" Smile και του ζήτησε από αυτούς που βάζει στα αγωνιστικά... λοιπά στοιχεία δε γνωρίζω. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχε πιό πολλά χρυσαφένια μεταλλάκια μέσα στην πάστα και κατά πάσα πιθανότητα είχε και αμίαντο. Κακό μεν γιατί είναι καρκινογόνος (και αμφιβάλλω αν θα ξαναέβαζα τέτοιον γι'αυτόν το λόγο) αλλά μετά από 80kkm περίπου και με αρκετό σκίσιμο δεν έχει παρουσιάσει ίχνος πατιναρίσματος. Κόστος είχε βγει γύρω στο 50ρικο.
LIONKING - Παρ 13 Νοέ 2009, 16:56:49
Θέμα δημοσίευσης:
σταυρο παιζουν και valeo τουρκικα τα οποια ειναι μιας χρησης που δεν εχουν καμια σχεση με κατι αλλα valeo αλα ειναι δυσκολα να τα ξεχωρισεις Confused για αυτα ειχα ακουσει στις 20.000 γειας σας ο δισκος. εγω παντως στις 30 χλ ειμαι ψιλο κομπλε μετα απο τα κανιβαλισματα,θα μου πεις τι λε ρε βρηκες την κοτα που κανει τα χρυσα αυγα? οχι απλα πριν 2 3 χρονια ενας φιλος που πηγε για δισκο στο συνεργειο του θειου του τον εστειλε καπου συγκεκριμενα να παρει γιατι παιζουν και οι ταμ ταμ valeo.
RoadRunner122 - Κυρ 15 Νοέ 2009, 14:58:44
Θέμα δημοσίευσης:
Οk, του C2 VTS λοιπόν απορρίπτεται γιατί ξεφεύγουμε.

LUC VS VALEO... για πείτε!

Επειδή LUC βρίσκουμε μόνο Σαλόνικα (θα μας πει ο Στέλιος Smile ) αλλά κι αν καταλήξω σε Valeo πάλι από Σαλόνικα θα τον πάρω (Ντίνο), θέλω να έχω αποφασίσει μέχρι την τετάρτη. Οπότε βοηθάτε!

Γιώργο, θα κάνουμε μιά στάση Σαλόνικα για δισκόπλατο ε??? Very happy
kane - Κυρ 15 Νοέ 2009, 19:38:24
Θέμα δημοσίευσης:
LIONKING έγραψε:
σταυρο παιζουν και valeo τουρκικα τα οποια ειναι μιας χρησης που δεν εχουν καμια σχεση με κατι αλλα valeo αλα ειναι δυσκολα να τα ξεχωρισεις Confused για αυτα ειχα ακουσει στις 20.000 γειας σας ο δισκος. εγω παντως στις 30 χλ ειμαι ψιλο κομπλε μετα απο τα κανιβαλισματα,θα μου πεις τι λε ρε βρηκες την κοτα που κανει τα χρυσα αυγα? οχι απλα πριν 2 3 χρονια ενας φιλος που πηγε για δισκο στο συνεργειο του θειου του τον εστειλε καπου συγκεκριμενα να παρει γιατι παιζουν και οι ταμ ταμ valeo.

βασιλη τι να πω δε ξερω...

Αυτή τη φορά εβαλα εναν λουκ.

Εαν παλι εχω τα ιδια,θα βαλω κανα 4φτερο,και μετα ας φαγωνεται το πλατω...

Ελεος δηλ Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Εδω αντεξε αιωνες ο 1ος δισκος,που ημουνα καυλωμενος οταν πρωτοπηρα το σαξο και εκανε οτι καγκουρια υπηρχε στο κοσμο... Wink
volvos - Κυρ 15 Νοέ 2009, 19:44:35
Θέμα δημοσίευσης:
εγω τπ [ηρα [αρασκευη το αμαξι
το δισκοπλατο μια χαρα
ελαφρυ πεταλ

αλλαγες μια χαρα το σαζμαν δε γρατζουναει
ενω γυρισε εκεινο το κλασικο γκαπ σε καθε αλλαγη που τρανταζεται ολο το αμαξι...γιουπι

απλα θελει ενα μαμα ρουλεμαν για τα 206. στα 106 ισως και να μη θελει καν
RoadRunner122 - Δευ 16 Νοέ 2009, 11:32:40
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
απλα θελει ενα μαμα ρουλεμαν για τα 206. στα 106 ισως και να μη θελει καν

Tάκη για του C2VTS λες προφανώς ε? Eίναι 200ρης αυτός? Ο Ντίνος θα ξέρει άραγε αν μπαίνει κουτί σε 106 ή θέλει ρουλεμάν?

Γνωρίζει κάποιος άλλος?
volvos - Δευ 16 Νοέ 2009, 11:33:37
Θέμα δημοσίευσης:
nai

για ρουλεμαν κανεισ δε θα ξερει...
παιρνεις και βλεπεις Wink
RoadRunner122 - Δευ 16 Νοέ 2009, 11:35:49
Θέμα δημοσίευσης:
Εεεε αυτά τα περίμενε, θέλει ρουλεμάν, άστο άλλη μιά μέρα πάνω για να βρούμε κλπ θέλω να αποφύγω. Θέλω να γίνει αυθημερών όλη η εργασία κομπλέ (οκ το ράψιμο κορώνας στο μπλοκέ νωρίτερα) και δε με παίρνει για πειραματισμούς Rolling eyes
sps - Δευ 16 Νοέ 2009, 13:53:22
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Για εξηγησου λιγο με το "φτιαχτο"....

Ειχα ενα θεμα με το συμπλεκτη μου προχτες και πραγματικα τρελάθηκα.

Περιπου ανα 70-80.000χλμ μικτης χρησης, (κοντρες,βουνο,καγκουριλικια,νορμαλ) αλλάζω δισκοπλατω.

Ακομη και με το βελτιωμενο μοτερ,παλι στις 70+ άλλαξα δισκοπλατω.

Ε προχτες εφυγε ενα ελατηριακι απτο δισκο και αναγκαστηκα να αλλαξω παλι συμπλεκτη στις ουτε 20.000χλμ...

Τι διαολο μπορει να συνέβη? καμια αστοχια υλικου ή κακη ποιότητα του δισκου?

(το αυτ/το δεν ζοριστηκε περισσοτερο απότι τα υπολοιπα χρονια που το χα).

Αυτη τη φορά εβαλα luk,να δουμε τι θα πιασουμε...

Σταυρο εγω με λουκ δε μου κρατησε πανω απο 30-35 χιλ. χλμ,καπου τοσο δε θυμαμαι πρεπει να το εχω ξαναγραψει, εσπασε το ρουλεμαν και μετα οφφ.
Οποτε το ξαναγυρισα σε βαλεο!
volvos - Δευ 16 Νοέ 2009, 14:12:22
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Εεεε αυτά τα περίμενε, θέλει ρουλεμάν, άστο άλλη μιά μέρα πάνω για να βρούμε κλπ θέλω να αποφύγω. Θέλω να γίνει αυθημερών όλη η εργασία κομπλέ (οκ το ράψιμο κορώνας στο μπλοκέ νωρίτερα) και δε με παίρνει για πειραματισμούς Rolling eyes

pare tote kai ena rouleman 106 και εισαι οκ
RoadRunner122 - Δευ 16 Νοέ 2009, 14:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
O του C2 είχε εμφανείς διαφορές σε σχέση με το μαμά? Είναι όντως πιό ενισχυμένο?
volvos - Δευ 16 Νοέ 2009, 14:24:33
Θέμα δημοσίευσης:
θα ρωτησω αργυρη αποιγευμα και θα σου πω
RoadRunner122 - Τρι 17 Νοέ 2009, 13:26:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μίλησα με Ντίνο. Κι εκείνος δεν ήξερε αν το C2-VTS (826213) φοράει πιό ενισχυμένο δισκόπλατο απ'το 106-3φ αλλά έχουν διαφορετικούς κωδικούς.

Τα 106-16V(3φ) και τα 206-16V(1.6) φοράνε το ίδιο σετ συμπλέκτη (826211) οπότε αν Τάκη εσένα χρειάστηκε άλλο ρουλεμάν, το ίδιο θα ισχύει και για το 106.

Το καλό είναι ότι ο Ντίνος τα έχει και τα 2 οπότε την Παρασκευή που θα περάσουμε από κει, θα δούμε και οπτικά αν υπάρχουν διαφορές.

Αν μιλήσεις με Αργύρη, ρώτα τον pls Wink
kane - Σαβ 12 Δεκ 2009, 15:30:10
Θέμα δημοσίευσης:
μια ηλιθια ερωτηξη...

εχει δοκιμασει κανεις δισκοπλατω ενισχυμενο απο την Pro race?

Λεει σαν εταιρια? επειδή η τιμή ειναι καπως τσιμπημενη.

Επισης δινει ενα πλατω ενισχυμενο,και 2 σετ δισκων,εναν χωρις ελατηρια και εναν με ελατηρια.(αμφοτεροι 4φτεροι θαρρω)

Για καθημερινη χρηση ποιος απτους 2 "λεει"? (οχι οτι "λεει" γενικοτερα 4φτερος για καθε μερα και πολη,αλλα κουβεντα να γινεται).
Pughell - Σαβ 12 Δεκ 2009, 15:34:04
Θέμα δημοσίευσης:
Στον Προφητη γιατι δεν ρωτησες,ντρεπεσαι; Laughing
kane - Σαβ 12 Δεκ 2009, 15:37:58
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Στον Προφητη γιατι δεν ρωτησες,ντρεπεσαι; Laughing

πως να ρωτησω αφου ειμαι σπιτι και μολις τωρα βρηκα τον δισκο στο ιντερνετ... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Pughell - Σαβ 12 Δεκ 2009, 18:58:16
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα,δικαιολογιες... Laughing
Εχει βαλει ο Κουτσμανης στο δικο του ρε,οταν ετρεξε Ακροπολης.
Σαν δισκος μια χαρα,το μοναδικο μειονεκτημα οτι σταδιακα βαραινει το πενταλ περισσοτερο απο αυτο ενος απλου δισκου.
Τιποτα αλλο... Wink
iceage - Τρι 27 Δεκ 2011, 19:21:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ψάχνω σετ δίσκο -πλατώ κατηγορίας performance για 180mm βολάν ή έστω σκέτο δίσκο 6 ή 8φτερο με ελατήρια. Για δώστε τα φώτα σας.
Pughell - Τρι 27 Δεκ 2011, 22:30:30
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο,αν σκοπευεις να βαλεις 180αρι βολαν στο δικο σου,μονον με αγωνιστικο δισκο(μεταλλικα τακακια δηλαδη).
Αλλιως θα στον πατιναρει συντομα...
TopGear - Τρι 27 Δεκ 2011, 22:31:21
Θέμα δημοσίευσης:
Για πείτε τη γνώμη σας κι εδώ κάτω κάτω.

Αρχή της κουβέντας από 2 posts πάνω.
iceage - Τετ 28 Δεκ 2011, 22:34:17
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Γιωργο,αν σκοπευεις να βαλεις 180αρι βολαν στο δικο σου,μονον με αγωνιστικο δισκο(μεταλλικα τακακια δηλαδη).
Αλλιως θα στον πατιναρει συντομα...

Τα φόρεσα ήδη τα πράγματα Στέλιο(180άρι ελαφρωμένο με δίσκόπλατω LUK που μου είχες στείλει) και το έχω πιάσει να πατεινάρει όταν είναι φορτωμένο το αυτοκίνητο με βάρος να σπάει την πρόσφηση του σετ στην 2έρα και 3τη στις 4000rpm όταν αρχίζει να δείχνει την δύναμη/ροπή του το αυτοκίνητο λόγω 16βιδου(που αρχίζει να αναπνέει σε αυτές τις στροφές). Το θέμα είναι ποιο από τα δύο πλατώ ή δίσκος είναι ο αδύναμος κρίκος. Αν και πιστεύω ότι το πλατώ μπορεί να διαχειριστή την ροπή του κινητήρα σε αυτό το στάδιο και ότι το θέμα προκείπτει με τον δίσκο.
Pughell - Τετ 28 Δεκ 2011, 22:58:23
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ειναι θεμα δισκου.
Στο XSi(που ηταν και λιγο ελαφρυτερο απο το δικο σου),παρα το close ratio που ειχα,παλι πατιναριζε και το δισκοπλατο ηταν ολοκαινουργιο.

Σε αυτην την διαμετρο θελεις αναποφευκτα "αστερι". Sad
iceage - Τετ 28 Δεκ 2011, 23:05:42
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Δεν ειναι θεμα δισκου.
Στο XSi(που ηταν και λιγο ελαφρυτερο απο το δικο σου),παρα το close ratio που ειχα,παλι πατιναριζε και το δισκοπλατο ηταν ολοκαινουργιο.

Σε αυτην την διαμετρο θελεις αναποφευκτα "αστερι". Sad

Οπότε λες ότι το πλατώ θα τα καταφέρει με την ροπή αυτή. Και πάμε για Χφτερο δίσκο δλδ. Το Χ λέω να είναι 6 ή 8 το 4 το βλέπω ότι μπορεί να έχει πιο απότομη συμπεριφορά (σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις με ελατήρια στον δίσκο).
Pughell - Τετ 28 Δεκ 2011, 23:10:08
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι ρε,ουτε το πλατο θα τα καταφερει γιατι το τακακι υπερθερμαινεται και η δυναμη πιεσης του πλατο δεν ειναι αρκετη για να αποτρεψει το πατιναρισμα... Sad
Σετ δισκοπλατο-αστερι χρειαζεσαι... Confused

Περι 6 και 8 φτερων,το θεωρω ασκοπο...
Παρε οτι πιο φτηνο βρεις σε 4φτερο με ελατηρια απλα εχε υποψιν σου οτι αναλογα με την ποιοτητα θα εχεις και αναλογα σκληρο πενταλ,αν και τουλαχιστον η φυσικη σου διαπλαση δεν θα εχει προβλημα με κατι τετοιο. Laughing
iceage - Τετ 28 Δεκ 2011, 23:15:13
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Οχι ρε,ουτε το πλατο θα τα καταφερει γιατι το τακακι υπερθερμαινεται και η δυναμη πιεσης του πλατο δεν ειναι αρκετη για να αποτρεψει το πατιναρισμα... Sad
Σετ δισκοπλατο-αστερι χρειαζεσαι... Confused

Περι 6 και 8 φτερων,το θεωρω ασκοπο...
Παρε οτι πιο φτηνο βρεις σε 4φτερο με ελατηρια απλα εχε υποψιν σου οτι αναλογα με την ποιοτητα θα εχεις και αναλογα σκληρο πενταλ,αν και τουλαχιστον η φυσικη σου διαπλαση δεν θα εχει προβλημα με κατι τετοιο. Laughing

Έχεις να προτείνει ενδεικτικά κάτι? π.χ OMP, Helix, Sachs(δεν βρήκα στον κατάλογο) ή και κάτι άλλο έστω και κατασκευασμένο.
alfasud - Τετ 28 Δεκ 2011, 23:17:12
Θέμα δημοσίευσης:
Γραφω εναν συνδιασμό που μου είχε δουλεψει καλυτερα στο 106 μου από:
1. τον μαμα Very happy
2.Πλατο πεζο - δισκος 4φτερος ΟΜΡ ( εφυγε ενα ελατηριακι)
3.Πλατο πεζο - δισκος τετραφτερος VALEO (εσπασε τελειως το ενα φτερο)

Πλατο πεζο - δισκος sachs. Ο δισκος ΔΕΝ ηταν τετραφτερος, ηταν κανονικα στρογγυλος, αντεχε 5-6 συνεχομενες εκκινησεις και αλλαγες 8000 στροφες. Μετα αρχιζε να πατιναρει. Χρηστικοτατος, ήταν σε αίσθηση παρόμοιος με μαμα και οχι διακοπτης on/off όπως οι τετραφτεροι..

Ελπιζω να βοηθησα
Pughell - Τετ 28 Δεκ 2011, 23:25:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εχω προσωπικη εμπειρια απο Sachs,OMP και Oreca αλλα και Helix που οδηγησα ειναι μια χαρα.

Προσωπικα θα κοιτουσα το κοστολογιο του καθενος αν και τρεφω μια ιδιαιτερη εκτιμηση κυριως στους Sachs μιας και εχω τις καλυτερες εντυπωσεις. Very happy
sps - Πεμ 29 Δεκ 2011, 10:40:30
Θέμα δημοσίευσης:
Διατηρω καποιες επιφυλαξεις για την αντοχη του omp.
Απο φιλο με 106 grA δεν ειχα ακουσει και τα καλυτερα.
iceage - Παρ 30 Δεκ 2011, 20:32:54
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:

Το κακόμοιρο το δικό μου το μοτέρ είναι σε φάση 3/4 1ου σταδίου. Σιγά το τέρας ροπής. Πάντως για 180άρι βολάν δεν βρήκα κάτι στον κατάλογο της Sachs.
RoadRunner122 - Παρ 30 Δεκ 2011, 22:14:33
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=23940 Idea
Pughell - Παρ 30 Δεκ 2011, 22:18:25
Θέμα δημοσίευσης:
Βγαζει ρε...
Sachs group N ηταν το πρωτο δισκοπλατο που εβαλα στο μαυρο μου 1300αρι ακριβως με το rebuild. Wink
iceage - Παρ 30 Δεκ 2011, 23:46:14
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
sps έγραψε:

Το κακόμοιρο το δικό μου το μοτέρ είναι σε φάση 3/4 1ου σταδίου. Σιγά το τέρας ροπής. Πάντως για 180άρι βολάν δεν βρήκα κάτι στον κατάλογο της Sachs.

Edit. Τελικά βρήκα τον κατάλογο της ZF και μέσα έχει δίσκο/πλατώ.

Πλατώ: ZF Sachs Race Engineering GmbH Κωδ. 883082 999598

Δίσκος : ZF Sachs Race Engineering GmbH Κωδ. 881861 999751

Ρουλεμάν : ZF Sachs Race Engineering GmbH Κωδ. 023151 826001

Να φανταστώ ότι ρουλεμάν μπορείς να βάλεις κάτι εκτός από αυτό που δίνει η ZF. Και τέλος ποιος φέρνει Sachs Performance στην Ελλάδα?
Pughell - Σαβ 31 Δεκ 2011, 19:51:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,ρουλεμαν βαζεις οτι θες...

Για τιμες,εγω(το 2004) ειχα παρει το σετ καπου στα 250-300Ε αν θυμαμαι καλα.
Τωρα ποσο θα το ζητανε,μονον αυτοι ξερουν...

Η τρεχουσα τιμη που ξερω παντως ειναι περιπου στα 650Ε. Confused
z@ck! - Παρ 06 Ιαν 2012, 10:33:04
Θέμα δημοσίευσης:
μπηκα και εγω πλεον στη λιστα για συμπλεκτη..... τα εχει παιξει και στο φασμα που φορτωνει ...πατιναρει σαν τρελο .. Evil
γιωργο οταν μαθεις τιμες, φτιαξε μια λιστουλα να παρουμε και οι αλλοι μια τωρινη γευση....

Παντως οτι και αν διαλεξω, θα ειναι κατι που θα αντεξει λιγο παραπανω την καφριλα μου γιατι με 30.000 χιλ μεσα σε εναμησι χρονο, ο μαμα 180αρης τα επαιξε....
δεν εχει φαγωθει, απλα τα'παιξαν τα ελλατηρια... NodNo
TopGear - Κυρ 29 Ιαν 2012, 18:34:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παίζει να χρειαστώ δίσκο, οπότε:

-Δίνω μέχρι 150-160 ευρώ το πολύ (αν κρίνω από τιμές Ντίνου που κυμαίνονται κάπου στα 105-130 απ'ότι είδα εδώ).
-Θα'θελα αν υπάρχει κάποιος πιο ενισχυμένος με καλύτερο bite.
-Προτιμώ να τους αλλάζω μετά από αρκετά χλμ, τουλάχιστον 60.000+.
-Η χρήση που του κάνω είναι 75%-25% σε πόλη-ταξίδια.
-Δεν κάνω αγωνιστική οδήγηση, ούτε τρελές απότομες καρφωτές αλλαγές (σπάνια).

Διαβάζοντας εδώ (αλλά και ρωτώντας, αν και δεν πήρα απάντηση), αποκόμισα την εντύπωση ότι οι Valeo τα φτύνουν εύκολα και δεν είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικά τα προϊόντα της εταιρείας αν κρίνω από τακάκια κτλ (αν και 1-2 άτομα γράψανε ότι τους κράτησαν για 100.000 χλμ), οι LUK είναι λίγο καλύτεροι και ελαφρώς πιο φτηνοί, αλλά οι καλύτεροι είναι οι Sachs από τις 3 συγκεκριμένες εταιρείες, ακριβότεροι όμως. Για πόση διαφορά μιλάμε και γενικά τι εύρος τιμών υπάρχει;

Λογικά φοράω 4φτερο 180άρη, τι θα προτείνατε βάσει όλων των παραπάνω και αν υπάρχει κανά κατάστημα που ψωνίζετε από Αθήνα για να τον πάρω όσο πλησιάζει ο καιρός ή με αφήσει ξαφνικά; Κυρίως για τη 2η περίπτωση λέω, για να'χουμε το τάχιστο της παραλαβής...

//Ο προηγούμενος που είχα, πρέπει να ήταν Valeo, όπου διαπιστώνω ένα κλακ, 1/5 φορές που πατάω συμπλέκτη. Είχε τοποθετηθεί πριν 30.000 χλμ το πολύ, οπότε μπορεί να είναι και ρουλεμάν απ'ότι διάβασα.
Randy - Κυρ 22 Ιούλ 2012, 14:43:12
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά από αλλαγή δίσκου-πλατώ-ρουλεμάν (Στις 83000χλμ) με ενα σετ της Valeo, ενώ όλα ήταν οκ, από χτες, ειδικά όταν ζεσταθεί το σασμάν, η 1η μπαίνει με δυσκολία ενώ η όπισθεν γρατζουνάει άσχημα και φοβασαι να την κουμπώσεις. Οι υπόλοιπες εν κινήσει ειδικά μπαίνουν άνετα.
Οταν είναι κρύο η όπισθεν κουμπώνει μια χαρά ενώ η πρώτη και μερικές ακόμη ταχύτητες κομπλάρουν(η 1η αρνείται πεισματικά να μπει σε κάποιες περιπτώσεις, κι όταν μπει, μπαίνει δύσκολα).

Εχει αλλαχτεί και ντίζα με γνήσια της Peugeot (33ευρώ) και βαλβολίνες Amsoil MTG γιατί είχαν ρινίσματα.

Τις βαλβολίνες τις είχα από καιρό πριν αλλάξω δίσκο και ήταν μια χαρά. Τώρα έχουν μπει φρέσκιες.

Τι μπορεί να είναι?
Randy - Τετ 25 Ιούλ 2012, 17:21:07
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά ήταν το δίχαλο που πιέζει το ρουλεμάν του δίσκου-πλατώ για να αλλάξεις ταχύτητα. Είχε ραγίσει αρκετά το ένα από τα δύο σιδεράκια που έχει.

Αλλάχτηκε με καινούριο γνήσιο (60 ευρώ), νέες βαλβολίνες Amsoil MTG και προστέθηκε και Motorkote.
nido - Δευ 15 Απρ 2013, 04:27:09
Θέμα δημοσίευσης:
Τους STARCO τους έχει δοκιμάσει κανείς?
http://starco-clutch.com/clutches_lines.php?lang=en

Εγώ μέχρι τώρα αγνοούσα τηην ύπαρξή τους...

Και μια ενδιαφέρουσα σελίδα με κάποια πράγματα που πρέπει να έχουμε υπόψη μας επιλέγοντας υλικά τριβής:
http://www.uucmotorwerks.com/clutch/
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες