Pughell έγραψε: |
Απο εκει και περα για μπουζι,μπουζοκαλωδια,ψυγειο λαδιου,συμπιεση,κλπ επιλεγεις εσυ τι θα βαλεις και ποιας εταιριας. |
alexis qw έγραψε: |
πωλειται το μοτερ.ειναι το γνωστο 1300 8v απο 106 με τα 100 hp.
ειναι πληρως επισκευασμενο,εχει κανει περιπου 1500 χλμ μετα την επισκευη,με λιγα λογια ειναι σχεδον αδουλευτο το μοτερ.και το δινω μονο και μονο επειδη στη θεση του μπηκε κατι μεγαλυτερο... ![]() οποιοι ενδιαφερονται μπορουν να μου στειλουν πμ η να με βρουν στο[6946128776].Ευχαριστω! |
Sidobre έγραψε: |
+1.000
Kαι μάλιστα παίζει να έχω και το μόνο μαμά ραλλυ! |
alexis qw έγραψε: |
...
τα ιδια και παραπανω λεφτα θα χρειαζομουν για να σκαλισω το 13αρι και κατα την γνωμη μου πιστευω οτι τωρα κερδισα πολλα παραπανω ![]() ... |
MEMsound έγραψε: |
να σας προτίνω να "περιοριστούμε" εδω στα 8ν γιατί αν μπλέξουν και τα 16ν μαζί θα χαθεί η μπάλα... ![]() |
τα δεόντα
ενσωματώθηκαν και τα ποστ από το σχετικό τόπικ στις πωλήσεις |
Λευτέρης έγραψε: |
Φιλε Στέλιο είσαι απλά κορυφή!!! ![]() |
Μεχρι πόσα κιλα ροπής μπορεί να βγάλει το 13αρι γιατι απο οτι ξέρω το xsi είναι 1400 ή είναι τα ιδια με το xsi?? |
Pughell έγραψε: | ||
Μανθο αν εννοεις τον Μητσο,ρωταει για το 13αρι που θα παρει ρε,οχι για το βολτισιο του(αν καταλαβα καλα). ![]() |
tsosmoulis έγραψε: |
...ψυγείο λαδιού? |
Για να καταλαβεις λιγο που υστερουν τα 13αρια.
Ειναι κατεξοχην πολυστροφα μοτερ. Αυτο σημαινει οτι οι τριβες ειναι αυξημενες και τα φορτια μεγαλα σε κυλινδρους,πιστονια,μπιελες,κλπ... Το συνολο στροφαλος,μπιελες,πιστονια αντεχει μια χαρα στο στροφαρισμα. Αυτο φαινεται αλλωστε και απο το γεγονος οτι οσα 13αρια "κολλησαν" ή εσπασαν ηταν κατα κυριο λογο απο κακη λιπανση ή κακη χρηση. Συνηθως ή "σφιγγουν" τα κουζινετα στον στροφαλο ή σε σχετικα πιο σπανιες περιπτωσεις(απο προβλημα που οφειλεται αλλου) στραβωνουν μπιελα. Και τα δυο παραδειγματα οφειλονται σε κακη λιπανση και χρηση κυριως καθως τα κουζινετα ειναι απο υπερβολικη φθορα και σχεδον παντα απο λαθος λιπαντικο και η μπιελα απο "αρπαγμενο" πυρο. Τα προσεγμενα μοτερ το μονο μειονεκτημα που εχουν ειναι οτι καινε λαδι,πραγμα λογικο αν αναλογιστουμε οτι ειναι 8βαλβιδο μοτερ που στροφαρει 8000,δηλαδη εχει αρκετες ανοχες για να δουλευει πιο "αερατα". Οσο αφορα την επισκευη,το οτι θα χρειαστεις χιτωνια δεν ειναι απαραιτητο. Ετσι και αλλιως δεν υπαρχουν πια σε ρεκτιφιε και η Peugeot τα πουλαει πανακριβα(700Ε η τετραδα). Αν τα χιτωνια που εχεις εχουν λογικες ανοχες(3-5 δεκατα) τοτε παιρνεις ενα σετ νεων ελατηριων για τα πιστονια,βαζεις και κουζινετα στροφαλου και εισαι jet. Τα ελατηρια και τα κουζινετα δεν κοστιζουν πανω απο 300Ε ολα μαζι,αν βαλεις και εργασια με εξοδα ρεκτιφιε,φλαντζες,κλπ με λιγοτερα απο 800Ε εχεις κανει πληρες rebuild. ![]() |
Ναι.Ιδιαιτερα στο αγωνιστικο χρειαζεται οπωσδηποτε. ![]() Ακομα και σε βολτισιο αυτοκινητο το προτεινω καθως το συγκεκριμενο μοτερ,λογο ανοχων,κανει το λαδι να "τηγανιζεται" με οτι συνεπαγεται αυτο... ![]() |
Steve έγραψε: |
Έχω τέτοιο εργαλείο στα χέρια μου και δεν το πήρα χαμπάρι ακόμα...?
Βρε για δες... ![]() |
είδα τί συνεπάγεται όταν άρχισαν να μπαίνουν καπνοί μέσα στην καμπίνα στα Γιάννενα ![]() για τί κόστος μιλάμε Στέλιο? |
Για πισω δισκοφρενα δεν ξερω κατα ποσο θα βρεις ρε... ![]() Αν υπαρχουν καινουργια απο την PS ειναι πανακριβα. Μαλλον ομως δεν θα υπαρχουν καθολου οποτε τζαμπα το σκεφτεσαι... Ετσι και αλλιως παντως στο φρεναρισμα δεν κανουν καμια τρελλη διαφορα ρε,οποτε δεν νομιζω οτι αξιζουν το κοστολογιο οσο αφορα την αποδοση ![]() ![]() |
Σιγα μωρε,λεφτα δεν εχεις; ![]() Πλακα-πλακα το προγραμμα τζαμπα ειναι σχεδον,βαλε και ενα φιλτρο μεσα στο κουτι και μια καλη εξατμιση με 100αρη καταλυτη και αντε γεια! ![]() |
τι σχεση εχουν τα δισκόμεφρενα με το μοτερ?
αν θελετε φτιάξτε ενα τόπικ για το πως φτιαχνεται ενα 13άρι ΕΑ9... ![]() οπου θα μιλάτε μόνο για αγωνιστικές κατασκευες |
ευχαριστω για την ειρωνεία
κάποτε θα μεγαλώσεις πάρε και μερικές τελείες που σου αρέσουν ... ... ... ... ... |
Παράθεση: |
...
Το φίλτρο έχει δρομολογηθεί, για εξάτμιση/καταλύτη 100άρη και πρόγραμμα ρίξε ένα πμ με καμια πρόταση να έχουμε λίγο θέμα ... |
...
thanks για τις info στέλιο, από εδώ και εμπρός ότι θέλω μόνο μέσω πμ μια και δεν αφορούν αυτά που ρωτάω και άλλους. ... |
Υ.Γ.Το XSi αν το εκτιμησεις για αυτο που ειναι,ειναι πολυ καλυτερο απο το 206 που ειχες. ![]() |
Μητσο κανε ενα topic για 13αρια στους αγωνες ρε ετσι ωστε να αναλυουμε ολα τα σχετικα με το "κυκλωμα". |
by the way ... http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11917 |
nikos_gr.N έγραψε: |
φιλεκαι εγω εχω ενα rallye 1600 8v και το ετοιμαζω για αναβαζεις,το αμαξι φοραει ενα ελευθερο φιλτρο μεσα σε μια σκουπα,εξατμιση απο το σταποδι 50αρα, εκκετροφορο, ροικη και το υπολογιζω περιπου 140-145 αλογα το αμαξι
σπερνει γιατι εχει και το κοντο σασμαν,και αφου λες οτι θα τρεχεις για πλακα πιστευω οτι δεν θες τιποτα αλλο με αυτα θα εισαι κομπλε... |
Στην δικια σου περιπτωση,αναλογα με το προφιλ του εκκεντροφορου που εχεις επιλεξει,πιθανοτατα θα εισαι απο 125 μεχρι 135 αλογα καπου λιγο πριν τις 7000(το peak των αλογων). |
Και αντε μετα να σε πεισει αυτος ο ανθρωπος οτι ειναι φυσικοθεραπευτης. ![]() ![]() ![]() |
145 αλογα θα ειχες αν ηταν το XSi Kit Car φιλε μου... ![]() Εκεινο ηταν 1600αρι 4πεταλουδο με περιπου 160 ιππους,χταποδι,εκκεντροφορο,κλπ,κλπ...Με οτι πραγματα φοραει ενα Kit Car δηλαδη. Στην δικια σου περιπτωση,αναλογα με το προφιλ του εκκεντροφορου που εχεις επιλεξει,πιθανοτατα θα εισαι απο 125 μεχρι 135 αλογα καπου λιγο πριν τις 7000(το peak των αλογων). |
Και αντε μετα να σε πεισει αυτος ο ανθρωπος οτι ειναι φυσικοθεραπευτης. ![]() ![]() ![]() |
kpsig έγραψε: |
160 άλογα τροχό είχε το Kit car. |
Κωστα νομιζω οτι καπου κανεις λαθος... 160 αλογα τροχο ειναι πανω απο 175 στροφαλο. ![]() Εκτος αυτου,η PS δεν δηλωνει ποτε αλογα στον τροχο ρε... ![]() 180 ειχε βγαλει η πρωτη αγωνιστικη εκδοση του 16v μοτερ και μετα το ανεβασαν στα 200. |
volvos έγραψε: |
φοραει και δισκοφρενατο αξονα κρυψηνε ![]() |
δισκόφρενα από 16v άξονα έτσι?όχι τα gs που λέγαμε σωστά? |
Ghost Dog έγραψε: |
Στελαρα καλοριζικοοο!! ![]() |
Εγω...τρελος; ![]() Thanks για ολα George,μονον τις κοντρες δεν θα παρω... ![]() Τελικα εσυ τι λεει,θα παραμεινεις 8v ή θα κανεις "αλλαγη φυλλου"; ![]() |
by the way...
πουλάει ο Manavis207Gt ενα ενδιαφέρον σε specifications μοτερ... δεν χάνεις τιποτα να το δεις... ![]() |
Το 90% των μοτερ της αγορας ειναι "σαπια" ρε οποτε ιδιαιτερα αν θες να 150αρισεις,υπολογιζε και εκει ενα rebuild μαζι με τα υπολοιπα που σημαινει οτι το 3χιλιαρο το εχεις στο τσεπακι... ![]() Εκτος και αν παρεις κατι ηδη ετοιμο αλλα και παλι ρημαδι θα ειναι. ![]() Οχι οτι τα 800Ε που ζητανε για το δικο σου ειναι λιγα,απλα δεν παυει να ειναι το τριπλασιο ποσο... |
Hi,
1321101 is 10° more duration at 1mm and 0.5mm more lift in TDC. It should be better above 5000, but it is difficult to predict how much You will loose in lower revs; That should be tested. Best regards Ludo |
Γιατι,φτιαχνει και κανενας αλλος ομολογκαρισμενους; ![]() Ολα τα εκκεντρα που εχουν οι υπολοιποι ειναι ή πολυ αγρια ή ακομα πιο ηπια και απο τον εργοστασιακο. ![]() Η Kent δεν βγαζει τιποτα,η Schrick και η Piper βγαζουν ενα ψιλοτερας" και η Colombo βγαζει κατι ενδιαμεσο,παλι ομως που δεν με καλυπτει. ![]() |
BTS έγραψε: |
Οι Newman είναι carbon οι Piper σε χαρακτηριστικά.
Στέλιο και ο Colombo δεν είναι ήρεμος.. 7,5βύθισμα... ![]() |
Α,ξεχασα να σας πω...Αναμεσα σε ολα τα κακα,βγηκε και ενα καλο.
Εμαθα τα χαρακτηριστικα του εκκεντροφορου του XSi gr A. Ειναι 302 μοιρες,συμμετρικος,με 7,52 βυθισμα(11,8 βαλβιδας) και 3,30mm στο ΑΝΣ. Η lobe angle του ειναι 106 μοιρες και τα ανοιγματα του 45/77-77/45 με διακενα 0,20/0,20mm. Οπως βλεπετε ειναι πολυ τερας... ![]() |
Και ο grA για το 13άρι είναι ο Σρικ 302, με παρόμοιες προδιαγραφές με αυτόν που έδωσες. ![]() Σπύρο έρχεται Παλλάδιο.. Ξέρω μια καλή ταβέρνα! ![]() ![]() |
άντε ρε βρες καμμιά καλή άκρη να δούμε άσπρη μέρα! |
BTS έγραψε: | ||
A... και από ότι πληροφορήθηκα, ο παραπάνω γκρ Α εκκ βρίσκεται προσωρινά στην κατοχή μου..! ![]() |
sps έγραψε: | ||
Ελπιζω να τρεχεις με το ΑΧ και να ερθουμε για υποστηριξη! |
Και ο grA για το 13άρι είναι ο Σρικ 302, με παρόμοιες προδιαγραφές με αυτόν που έδωσες. ![]() Σπύρο έρχεται Παλλάδιο.. Ξέρω μια καλή ταβέρνα! ![]() ![]() |
z@ck! έγραψε: |
με εκκεντρο 292/12.02 σε 1600 θα χρειαστω τσεπες ετσι?
το μοτερακι ειναι μαμα με απειραχτη κεφαλη. Πετρο αν θες καποια μερα που θα εισαι Αθηνα να φερω το 1400 αλουμινενιο μπλοκ που εχω γιατι οσες φορες και να προσπαθησα να το μετρησω ![]() |
....και οπωσδήποτε ροική (το Short Side Radius επάνω από 270 μοίρες και βύθισμα 11 δεν δουλεύει). |
z@ck! έγραψε: | ||
εισαγωγη εχω επανω απο 1300 την μεταλλικη αλλα απ'οτι ειδα δεν θα ειναι αρκετη.
για συμπιεση ξερω οτι χρειαζεται αλλα θα φτασει μονο μια φλατζα εστω και η πιο λεπτη που παιζει?
αυτο δεν το επιασα, για αναλυσε μου το λιγο αν θες. μιλας για τις εδρες των βαλβιδων? αυτο το λες για να εκμεταλλευτω ολες τις δυνατοτητες του εκκεντροφορου η γιατι αλλιως δεν θα δουλεψει? η για κατι αλλο? |
με εκκεντρο 292/12.02 σε 1600 θα χρειαστω τσεπες ετσι?
το μοτερακι ειναι μαμα με απειραχτη κεφαλη. Πετρο αν θες καποια μερα που θα εισαι Αθηνα να φερω το 1400 αλουμινενιο μπλοκ που εχω γιατι οσες φορες και να προσπαθησα να το μετρησω ![]() |
Αν θες την γνωμη μου,κινησου οριακα σε 280-285 μοιρες με 11,5 βυθισμα.
Απο εκει και πανω χαλας το χαμηλομεσαιο φασμα χωρις να κερδιζεις απολυτως τιποτα ψηλα αφου η παροχη αερα ειναι μικρη. Δες στην Schrick για τετοιο προφιλ. Εναλλακτικα βγαζουν και η Piper αλλα με μεγαλυτερο κοστολογιο. Αυτος της Colombo ειναι πιο αγριος οποτε δεν θα σου κανει... Με εναν εκκεντροφορο σαν τον προαναφερομενο(285/11,5) θα εχεις καλο φασμα και δυναμη μεχρι τις 7000 περιπου. Αμα "δουλεψεις" και την εισαγωγη για να ταιριαξει ακριβως στην κεφαλη,τοτε θα εχεις το μεγιστο της ροης που μπορει να προσφερει η συγκεκριμενη εισαγωγη. Ε,περιπου 125 αλογα,ροπη τρακτερ και δυναμη μεχρι τις 6800-7000 δεν ειναι και ασχημα. ![]() Βαζεις και ενα 4,06 για να ταξιδευεις ανετα και να "απλωνει" και εισαι jet. ![]() |
Απο ποιο μοτερ ειχες μετρησει? Και αν δεν κανω λαθος ηταν και το θεμα με τα μπεκ λαδιου ε?
Ο gr N που εχεις τι προδιαγραφες εχει? Ευχαριστω Πετρο |
Τσάμπα παιδεύεσαι. Ακόμα και αν το συνολικό ύψος των δύο μπλοκ είναι το ίδιο, μετά υπάρχει το εμπόδιο των μπεκ λαδιού. Και όλα αυτά με την προϋπόθεση τα κινούμενα μέρη των δύο μοτέρ είναι συμβατά. Για μένα, δεν αξίζει σε καμιά περίπτωση τον κόπο και το χρήμα. ![]() Ο Ν έχει τις προδιαγραφές που γράφω παραπάνω. |
μιλας για το 1400αρι που εχει φτιαξει ο Sandy σε ενα 205? |
Και ποιος θα του φτιαξει τους θαλαμους ρε Κωτσο; ![]() Γιατι αν μιλαμε για σωστη δουλεια με ισα κυβικα ανα θαλαμο,τα 300-400Ε ειναι λιγα... ![]() Αν μιλαμε για αρπα-κολλα δουλεια,και τα 150Ε πολλα ειναι,απλα μετα το μοτερ του θα δουλευει χειροτερα και απο τρακτερ απο τους κραδασμους λογο διαφορετικης καυσης σε καθε κυλινδρο. ![]() |
...
Δεν θα το ξαναέκανα. Μόνο εάν ανατιναχτεί οπότε θα του βάλω δίλιτρο ![]() |
Να ρωτησω; ![]() Δεν ρωταω,απλα περιμενω... ![]() |
Μην μιλας εσυ ρε,περιμενω να δω τι θα πει ο master Πετρος. ![]() |
Τα λέμε αύριο Παλλάδιο! |
Περι Μητσου και αγωνιστικου το συγκεκριμενο post,μιας και δεν ελεγε να το συνεχισω στο topic των αγωνων.
Μιας και απο οτι καταλαβα το ζητημα ειναι η αποδοση παντου αλλα και το ευρυ φασμα αλλα μεχρι το σημειο που αντεχει το μαμα valvetrain και η εργοστασιακη αλουμινενια εισαγωγη,η γνωμη μου ειναι οτι θα πρεπει να μπουνε και πιστονια προκειμενου να γλιτωσεις το πλανισμα της κεφαλης. Βεβαια τα πιστονια μας ειναι καπως ιδιαιτερα σχεδιασμενα με εντονο "καρουμπαλο" στο κεντρο τους για να ανεβαινει η συμπιεση,πραγμα που δεν ξερω αν θα μας αφηνει πολλα περιθωρια επιλογων... Πχ τα Wossner που τα ειδα λενε οτι πρεπει να διαμορφωθει αναλογα ο θαλαμος καυσης για να δουλεψουν,πραγμα λιγο επιφοβο. ![]() Οποτε αναποφευκτα ή κανεις την παραπανω εργασια ή επιλεγεις ενα πιο ηπιο προφιλ εκκεντροφορου το οποιο θα δουλεψει με τα μαμα πιστονια και λιγο πλανισμα αλλα χωρις να απαιτειται σκαψιμο πιστονιων κλπ... Οποτε μαλλον και εσενα με τον ψευτο Ν εκκεντροφορο της Cat σε βλεπω σε συνδυασμο με κανενα χταποδακι για το κατι παραπανω. ![]() Θελω να πιστευω οτι με τον ψευτο Ν και το Devil η αποδοση θα πλησιασει τα +10,νουμερο λιγο δυσκολο βεβαια αλλα οχι ακατορθωτο. ![]() Το καλο απο την αλλη ειναι οτι δεν λυνεις κορμο και οτι τα πραγματα ειναι σχεδον plug n' play με τον υπαρχον εγκεφαλο,κλπ,κλπ... |
Δημήτρη το πιο αποδοτικό είναι να βάλεις έναν Ν εκκ cat (602), τουλάχιστον 3 δέκατα πλάνισμα (αν είναι μαμά το μοτέρ) για να φτάσεις στο 10,5:1 και να είναι σε καλή κατάσταση όλοι αισθητήρες και τροφοδοσία, ώστε να δουλεύει σωστά το PS προγραμμα.
Οτιδήποτε παραπάνω κοστίζει δυσανάλογα και μπορεί να αρχίσουν οι βλάβες, που μέχρι τώρα ευτυχώς τις έχεις αποφύγει. Φαντάζομαι το ποστ του Πεζωκόλαση που θα ακολουθήσει θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος... ![]() Το Devil βοηθάει σε ροπή, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αν επιτρέπεται σε 13άρι ΕΕ/9. Στο ΑΧ το οποίο ανήκει στα παλιότερα Ε, επιτρέπεται. |
από ελαφρώματα πέτρο μου τί έκανες? |
Το χταποδι εχει ομολοκαριστει βαση προεκτασης ομολογκασιον kit car.
Οποτε το Devil μπαινει αφοβα. Περι εκκεντροφορου,εγω θα ελεγα κατι πιο αγριο. Ο Ν ειναι πολυ γραμμικος και ψηλα δεν θα ειναι αυτο που ζηταει ο Μητσος μιας και με το σχεσατο θα λαχανιαζει. Εγω προτεινω Schrick ή τον Cat που ειναι ενα κλικ πανω απο τον Ν. Το δικο μου παντως με συμπιεση σχεδον στο οριο της ομολογκασιον,με το χταποδι της Supersprint και τον Ν της Cat,μετα τις 7500 εσφιγγε,μαλλον λογο συμπιεσης. Για αυτο λεω ο Μητσος να παει ενα κλικ πανω. Περι Παλαδιου,sorry αλλα τρεχαμε να προλαβουμε τα Τεμπη ανοιχτα για αυτο και δεν ηρθαμε... |
Κατα προτιμηση Schrick...
Λιγο πιο ακριβος αλλα καλυτερη τεχνογνωσια και σχεδιαση. Οσο για την συμπιεση,πλανισμα στα ορια του Ν και ειναι καλα. Για πιστονια ξεχνα το,η κατεργασια που θελει ειναι πολυ δυσκολη για να την κανουμε στην Ελλαδα με επιτυχια. |
Πετρο ο 272 της Schrick ειναι πιο αγριος και απο τον Ν αλλα και απο τον "ενα κλικ πανω" της Cat.
Εχει πιο πολυ βυθισμα στο ΑΝΣ και απο τους δυο της Cat. |
Φωτη μην κανεις μισες δουλειες,μετρα οβαλ πρωτα και δες τα χιτωνια.
Κατα πασα πιθανοτητα θα εχουν γινει σαν βρακι απο τα χιλιομετρα και το σκισιμο οποτε και να βαλεις καινουργια μεταλλα σε πιστονια και στροφαλο,τα λαδια σου θα χτυπανε κοκκινο απο την ανεπαρκη στεγανοποιηση που θα εχεις λογο οβαλ... ![]() Υ.Γ. Και κανονισε τι θα κανεις παλι με την συμπιεση,οταν σου ελεγα οτι με το 12 που ειχες θα σπασει πολυ συντομα,ηξερα τι σου ελεγα. |
fotis-84 έγραψε: |
τα καπακια του 1300 και του xsi ειναι ολοιδια? καποιοι λενε ναι και καποιοι αλλοι ισχυριζονται οτι ειναι ιδιες οι βαλβιδες αλλα αλλαζουν οι αυλοι εισαγωγης..ιχυει κατι τετοιο? |
Ίδια είναι... Αν έχεις και τα δύο, βάλε αυτό που έχει φάει το λιγότερο πλάνισμα, προκειμένου να πέσει σε λογικά νούμερα η συμπίεση. ![]() |
Εμ,εγω σας φταιω... ![]() Μου αρεσει κατα τα αλλα που εχουνε κανει και κατηγοριες στις αναβασεις,Ε/Ν και Ε/Α. Κατεβαινεις εσυ αναβαση με το 13αρι πυροβολο σου των 130 αλογων και των 13 κιλων ροπης και ερχεται και διπλα σου ενα 205 ή ΑΧ με κορμο απο XSi και κεφαλη απο 205 Rallye με τα 40 Weber. Εσυ σκιζεσαι να βγαλεις 130 στις 8500(που λεει ο λογος) και αυτος βγαζει 140 με 14 κιλα ροπη με το καλημερα... ![]() Κατα τα αλλα ομως και τα δυο τρεχουν Ε/Α... ![]() |
Παντως ειλικρινα θα βγαλω το καπελο σε οποιον κατσει και βγαλει ενα καλο Ε/9 205 ή 5αρακι(με Κ4J θα παιρνει σωβρακα στα Ε/9 ![]() |
Μιας και εχεις το σχεσατο σασμαν,μην τσιτωσεις την συμπιεση γιατι θα το παρεις παλι στο χερι. ![]() |
Εμ,εγω σας φταιω... ![]() Κατεβαινεις εσυ αναβαση με το 13αρι πυροβολο σου των 130 αλογων και των 13 κιλων ροπης και ερχεται και διπλα σου ενα 205 ή ΑΧ με κορμο απο XSi και κεφαλη απο 205 Rallye με τα 40 Weber. Εσυ σκιζεσαι να βγαλεις 130 στις 8500(που λεει ο λογος) και αυτος βγαζει 140 με 14 κιλα ροπη με το καλημερα... ![]() Κατα τα αλλα ομως και τα δυο τρεχουν Ε/Α... ![]() |
....ή ΑΧ.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
fotis-84 έγραψε: | ||
δεν εχω σχεσατο..13/59 εχω..οσογια την συμπιεση στα μαμα επιπεδα πρωτα,να δω αν θα ειναι ικανοποιητικο με τον μπουμπη και βλεπουμε...ξερεις ειναι κ ψυχολογικο τωρα,αν ξανακανει μπαμ... ![]() ![]() φυλαμε τα ρουχα μας οσοναναι/// |
το σκεφτηκα και αυτο αλλα ποιος θα ρυθμισει τα weber σωστα? |
Γενικα παντως να ξερεις οτι τα υπερτετραγωνα μοτερ δεν συμπαθουνε καθολου την μεγαλη συμπιεση οποτε αν θες την γνωμη μου,μην κινηθεις πανω απο 11-11,2 στατικη.Ακομα και το gr A της PS με τα διαφορετικα πιστονια που ειχε,καπου εκει ηταν και οχι στο σχεδον 12 που το φτασατε την πρωτη φορα.
|
Ελα ρε,δεν ανεβαζε πολλες,μονον 8600 περιπου... ![]() Απλα οπως ειπε και ο Πετρος,δεν ειναι δυνατον εκεινοι να μην ξερουν μεχρι πιο σημειο αντεχουν μπιελες-πιστονια-στροφαλος και εμεις να ξερουμε καλυτερα. ![]() Α,μιας και το εφερε η κουβεντα,Φωταρα γιατι δεν βαζεις και τις σχεσεις που εβαλε και ο Πετρος ρε; Με την κοντη 5η και το 13/59 θα εισαι μια χαρα,ιδιαιτερα στα μετρια & πατημενα κομματια. Μονον η 2α σου θα "ξενερωνει" ελαφρως αλλα τιποτα το ιδιαιτερο για να πεις οτι εχασες κατι. |
Τις μακριες που φορανε τα απλα μοντελα(πχ 1400 κυβικα με 75 αλογα) και απλα κρατησε την κοντη 5η των γρηγορων εκδοσεων. ![]() |
"Μεγαλη μπουκια φαε,μεγαλες κουβεντες μην λες..." λενε,και μαλλον εχουν δικιο... ![]() Μετα απο λιγο ψαξιμο που εκανα το μεσημερι,ειδα οτι οντως η κεφαλη εχει καποια ασχημα σημεια τα οποια κατα πασα πιθανοτητα ειναι αυτα που λεει ο Κωστας. Ενω ο αυλος σε ολη την διαδρομη του μεχρι τον οδηγο της βαλβιδας ειναι στρωτος και σχετικα ομοιογενης,στο σημειο οπου κοβει το "μαχαιρι" την κεφαλη για να περαστει ο οδηγος δημιουργειται μια εντονη γωνια-σκαλοπατι η οποια δεν ειναι και οτι καλυτερο. Επισης στο ιδιο σημειο απο την απεναντι ομως πλευρα(πανω ουσιαστικα πλευρα του αυλου) ο αυλος ειναι πιο στενος απο οτι το μεγεθος της τρυπας που ανοιγει το μαχαιρι. Κοινως οντως εχει λιγη δουλεια και κατα πασα πιθανοτητα θα χρειαστει λιγο τροχισμα για να εξαλειφθουν τα συγκεκριμενα δοντια καθως μονον με σμυριδοπανο λιγο απιθανο να εξομαλυνθουν εντελως. |
andreaskoudou έγραψε: |
παιδια να ρωτισω...
Με ενα ρυθμιζομενο γραναζι εκεντροφορου θα δω καμια διαφορα στο 8ν μου(1600cc)??? |
Σερβοφρενο το ενα,αναθυμιασεις απο τον κορμο το αλλο. ![]() |
αυτες που λες στελιο ου ειναι κατω δεξια,εγω μιλω για δυο ψιλες μεταλλικες που ειναι πανω και λιγο δεξια.... |
fotis-84 έγραψε: | ||||
ξερει κανεις??? |
Κωτσο εγω δεν πειραξα,και δεν σκοπευω,καθολου τις squish bands καθως ειναι πολυ ιδιομορφη η κατασκευη τους και χωρις flow bench η μλκια ειναι σχεδον σιγουρη... ![]() Παντως περι πλανισματος,και στο Ν καπου εκει ειναι το οριο. ![]() |
ας γράψω κι εγώ πρώτες εντυπώσεις για τον schrick 284 που βάλαμε πάνω στο 13αρι.. ![]() πρέπει να τονίσω ότι ακόμα δεν βάλαμε σωστά μπουζί, ούτε την κεφαλή κτλ κτλ κτλ. απλά μία βόλτα έτσι για πρώτες εντυπώσεις. έχουμε και λέμε... το αυτοκίνητο είναι σταθερά πιο "γεμάτο" από τις 4 και μετά όπου χωρίς συμπλεκτάρισμα στην Γιαννιτσών σπινάρει η 2α μετά τις 5500 όπως επίσης και σε αλλαγή προς 3η!!με πιρελια πάνω βέβαια προς το τέλος της ζωής του. πάντως δεν συμπεριφερόταν έτσι πριν το 13αρακι μου. ![]() ![]() μόλις μπούνε και τα υπόλοιπα parts πάνω θα κάνω ενημέρωση ![]() |
φοράει γνήσιο ps εγκέφαλο. μόλις τσεκάρουμε από στέγνωμα τί γίνεται ανεβάζουμε πίεση από τον ρυθμιστή και βλέπουμε. |
στελιο ,καπου ειχες γραψει για μπουζι για το συγκεκριμενο μοτερ.ειχα τα campion c59r.θελω να δοκιμασω αλλο,πιο οικονομικη λυση υπαρχει? |
Μπεκ μπαινουν απο Alfa 33 που ειναι ιδια με αυτα του gr A. ![]() Απλα σε αυτην την φαση δεν χρειαζεται καθως θα βολεψει πληρως ο ρυθμιστης. Περι χαρτογραφησης,δεν θα χρειαστει καν καθως εχω δει το συγκεκριμενο προγραμμα να δουλευει αψογα με αντιστοιχο Colombo που ειναι καπως πιο αγριος απο τον Schrick. ![]() Το καλο με αυτον τον εγκεφαλο ειναι οτι δεν καταργει τον λ οπως τα 16v αλλα κανει καμποσες διορθωσεις. |
Αναλογα τι ζητας Φωταρα... ![]() Ολα τα "αγωνιστικα" της Champion ειναι πανω απο τα 40-45Ε η τετραδα. Καπου εκει "παιζουν" και τα ιριδιου αλλα κατα την γνωμη μου δεν αξιζουν... Αν παντως εχεις πολυ συμπιεση,τα C59R ειναι οτι καλυτερο. Η Champion προτεινει και τα C63 αλλα ειναι πιο θερμα και σε καταστασεις οπου τα θερμικα φορτια ειναι μεγαλα(πολυ συμπιεση),τοτε μπορει να σε αφηνουν ξεκρεμαστο και να χανει αισθητα σε αποδοση... ![]() |
Μπα,εγω δεν ξερω καποιον να τα εχει βαλει... ![]() Και τα C59R που δινει η PS,για μηχανακι ειναι. ![]() |
Αμα βραχυκυκλωσες τα 59R,ζορικα τα πραγματα... ![]() Μονον απο το kit car... ![]() |
Ωπα,παρανοηση...
Εμενα αμα το ειχα πολλες μερες μπουκωμενο,οντως καμια φορα βραχυκυκλωναν αλλα μονον χειμωνα. Καλοκαιρι και γενικα με ξεκαπνισμενο μοτερ,ποτε δεν εκαναν τσικ... ![]() |
σημερα μου εφεραν να βαλω τα ngk bkr6ek που δινει απο καταλογο η ngk για 1300 ραλλυ και 1.4 xsi...
ta exei δοκιμασει κανεις? ειναι αξιοπιστα? |
σημερα μου εφεραν να βαλω τα ngk bkr6ek που δινει απο καταλογο η ngk για 1300 ραλλυ και 1.4 xsi...
ta exei δοκιμασει κανεις? ειναι αξιοπιστα? |
kpsig έγραψε: | ||
Αυτα είναι τα κλασσικά. Τα πήρα, αλλά τα έβαλα... στο Σέατ Ίμπιζα 1400 της γυναίκας μου και εκεί κατάλαβα κάπως καλύτερο άρπαγμα αν και πιο τραχιά λειτουργία. Μπορείς να ρωτήσεις πόσο έχει τα b9Egv? |
http://www.e-kostakis.gr/ViewShopCategory2.aspx?CategoryId=55165 εχει 9,13 το μπουζι αυτο..λες να δοκιμασουμε? |
http://www.e-kostakis.gr/ViewShopCategory2.aspx?CategoryId=55165 εχει 9,13 το μπουζι αυτο..λες να δοκιμασουμε? |
Με τον Cat 645, το χταπόδι (που τερματίζει λίγο πριν τη γέφυρα, μετά... αέρας), τη συμπίεση κοντά στο 12, με το τετραπετάλουδο και τον εγκέφαλο-μπεκ τα αυθεντικά, ΧΩΡΙΣ μοτέρ ρελαντί, λάμδα, επιστροφές αναθυμιάσεων, κρατά ρελαντί στις 850 στροφές!! και απόκριση που σκοτώνει (ακίνητο ![]() |
Περι κεφαλης,μπαινει αλλα μονον αν ο κορμος σου ειναι μαντεμενιος.
Εναλλακτικα,θα βιδωσει αλλα χλωμο να ταιριαξει οτιδηποτε αλλο... ![]() --- Κωτσο με τοση συμπιεση και τον 645 δεν υπηρχε περιπτωση να κανει κατι διαφορετικο. ![]() |
Γιατι 8μπεκο ρε;
Με μια 4αδα απο 16v θα εισαι ΟΚ... ![]() |
Στέλιο ετοιμάσου γιατί ακούω πεταλούδες να φτερουγίζουν... |
Κοίτα να δεις. ΘΕωρητικά, τα μπεκ στην κεφαλή έχουν καλή θέση για χαμηλές μεσαίες αλλά όχι για υψηλές. Τα άλλα μπεκ απέχουν 340 χιλιοστά από την έδρα της βαλβίδας, που και πάλι, θεωρητικά, θα βοηθούν πραγματικά τη λειτουργία στις υψηλές στροφές. Τη θεωρία επιβεβαιώνει ο Sandy από το 106rallyeforum ο οποίος επανειλημένα έχει τονίσει την αξία των 8 μπεκ στο 8βάλβιδο, καθώς δουλεύει καλύτερα παντού, ενώ και πελάτες του λένε ότι όντως είδαν διαφορά. Στον άγραφο εγκέφαλο δεν είναι τίποτε το σπουδαίο (τουλάχιστον για αρχή). θα δοκιμάσω και τις δύο λύσεις πάντως. |
Steve έγραψε: |
Στράκα στρούκα... στράκα στρούκα.. |
Εχω βαλει κατι πολυ ¨βρωμικο¨στο μυαλο μου,δεδομενου οτι μου λειπει το στροφαρισμα του 1300 μου. ![]() Δεδομενου οτι ολοι οι μαντεμενιοι κορμοι εχουν ιδια εδρανα στροφαλου,παιρνωντας εναν κορμο απο 1600(TU5J) που εχει μπεκ λαδιου προκειμενου να εχουν την ιδανικη λιπανση,βαζουμε εναν στροφαλο απο 14αρι XSi και το υποκυβιζουμε στα 1491 κυβικα. Τα πιστονια παραμενουν τα εργοστασιακα του 1600,στροφαλος μπαινει ο 14αρης και απλα μενει να υπολογιστει η επιπλεον αποσταση που εχει η μπιελα προκειμενου να φτασει το πιστονι στο ιδιο ΑΝΣ με πριν ωστε η συμπιεση να ειναι εκει που πρεπει. Αυτο που δεν ξερω ειναι τι υψος εχει το συνολο μπιελα-πιστονι του XSi προκειμενου να υπολογισω την αποσταση. Σαν κυβικα παντως,βγαινει 78,5 διαμετρος με 77 διαδρομη,συνδυασμος που θα δινει αρκετο σκυλιασμα ψηλα! ![]() Πετροοοοο,θελω infoooo!!! ![]() |
Για τους δυο Σταυρους δεν σχολιαζω,της κοντης ψλης τα μαλλια της φταινε... ![]() Πετρο απο 1100 χλωμο να βαζουν στροφαλο καθως απο οτι ειδαμε τα κομβια των αλουμινενιων κορμων δεν ταιριαζουν με αυτα των μαντεμιων. ![]() Σιγουρεψε το αυτο αν και δεν νομιζω οτι ισχυει καθως σκεφτομουνα να βαλω στροφαλο απο 1300 αλλα δεν... ![]() |
Εχω βαλει κατι πολυ ¨βρωμικο¨στο μυαλο μου,δεδομενου οτι μου λειπει το στροφαρισμα του 1300 μου. ![]() Δεδομενου οτι ολοι οι μαντεμενιοι κορμοι εχουν ιδια εδρανα στροφαλου,παιρνωντας εναν κορμο απο 1600(TU5J) που εχει μπεκ λαδιου προκειμενου να εχουν την ιδανικη λιπανση,βαζουμε εναν στροφαλο απο 14αρι XSi και το υποκυβιζουμε στα 1491 κυβικα. |
Έλα, το βρήκα. Enjolras vends un kit 1400 16s qui permet d'abaisser la cylindré du TU5J4 ou TU5JP4 grâce à la pose de chemises dans le bloc fonte , afin d'avoir un alésage de 78 au lieu des 78.5 d'origine.Ce qui donne avec le vilo du TU24 ou TU2J2 : 1399 cm3. Pour les tarifs , ils sont d'environ 650€ht les 4 chemises et de 950€ht pour les 4 pistons. Παίρνει στρόφαλο από 205/106 1.3 rallye. Θυμόμουνα το 1100 γιατί έχει το ίδιο μπλοκ με το 205 rallye. |
WilDuck έγραψε: |
![]() ![]() ![]() ΡΕ ΤΙ ΤΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ??? ![]() ![]() |
Ναι ρε,αυτο ειπα ομως οτι δεν στεκει...
Σε μαντεμι φιλου πηγαμε να βαλουμε 13αρισιο στροφαλο και δεν εμπαινε γιατι εχουν καποια διαφορα στα εδρανα. 13αρι στροφαλο μπορεις να βαλεις σε αλουμινενιο κορμο,σε μαντεμι ομως οχι(τουλαχιστον εμεις δεν...). ![]() Αυτοι απο οτι καταλαβα βαζουν και αλλα(μικροτερα) χιτωνια στον μαντεμενιο εκτος απο τον 13αρισιο στροφαλο,ε(απο γαλλικα δεν σκαμπαζω πολυ); |
black7monster έγραψε: |
Παιδια καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε ποιο ειναι το οριο ιπποδυναμης του 1600 8v κινητηρα γενικα(και turbo)καθως και αν γνωριζετε καποιο 106 με πουσαρισμενο 8v μοτερ και αν η πιανολα αντεχει σε τετοιους ρυθμους χωρις να παραδωσει πνευμα!!!!! |
Και όμως ρε συ, έτσι λένε. Επίσης βάζουν χιτώνια και πιστόνια 78 mm. Αλλά όλα αυτά είναι ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος, ξάπλωσε λίγο και θα σου περάσουν αυτές οι ιδέες. ![]() |
Ευχαριστω για την απαντηση,σε turbo μετατροπη ποιο ειναι το οριο του μοτερ......(μεχρι να πεις δεν βγαζει αλλο),γνωριζεις κατι???? ![]() |
Αν μιλαμε για μονοπεταλουδο και φυσικα με πολλαπλη εισαγωγης απο 13αρι(και πεταλουδα εννοειται),καπου στα 300 απο οσο ξερω(με ρεαλιστικα νουμερα και οχι με νουμερα βελτιωτικων περιοδικων... Μετα τερματιζει η πληρωση απο την κεφαλη οποτε η 16v κεφαλη ειναι μονοδρομος. ![]() Εννοειται οτι αναφερομαι σε μαμα κυβισμο(1578cc) και βαλβιδες σε κεφαλη. |
Oσο αναφορα στις στροφες που βγαινει η δυναμη δεν παιζει ρολο ο εκκεντροφορος και το μεγεθος της τουρμπινας???Το μετρο συγκρισης που μου δινεις δεν μου λεει απολυτως τιποτα διοτι παιζουν μεγαλο ρολο τα ''πραγματα''που φορανε τα αμαξια.Δεν συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια...!!!Το μεγεθος της τουρμπινας και ο εκκεντροφορος παιζουν μεγαλο ρολο για το ποσο ψηλα θα βγει η δυναμη.Αν το αμαξι του παιδιου που λες φοραει 28αρα μικρη η "μικρους"εκκεντροφορους λογικο δεν ειναι να βγαινει η δυναμη πιο χαμηλα? |
geo106xs έγραψε: |
Λοιπον μιας και το τοπικ αναφερεται στη σειρα κινητηρων TU θελω να κανω κι εγω μερικες ερωτησουλες σχετικα με το μοτερ του 106 μου...Το μοτερακι μου ειναι το γνωστο TU3 των 1.4 λιτρων και 75ιππων(νομιζω),οσοι εχουν οδηγησει 106 με τετοιο μοτερ γνωριζουν για το τραβηγμα του στις χαμηλες rpm οπως επισης και το οτι στις ψηλες rpm ψοφαει ![]() α)εμβολα και μπιελες απο 13αρι β)κεφαλη απο 13αρι μαζι με εισαγωγη(το προβλημα ειναι ο μαπ)και χταποδι χειροποιητο γ)βολαν απο 13αρι δ)σασμαν με κ/π 14/60(στη θεση του 13/59) ε)και τελος αναπρογραμματισμος εγκεφαλου(γμτ ειναι τριφυσο!) Οπερ θα ειμαι γυρω στα 100 αλογα απο 1360cc αν ολα αυτα ταιριαζουν! Τι λετε εσεις; |
Αμα το κανεις μονος σου,και το μοτερ απο το 13αρι ειναι τζαμπα,δοκιμασε το,αν και τα ηλεκτρολογικα ειναι καπως "μανικι" ιδιαιτερα στην πεταλουδα. Αν ειναι να πληρωσεις αλλον να στο κανει,αστο καθως θα σου φαει πολυ περισσοτερα χρηματα απο οτι φανταζεσαι... ![]() |
Μετρ για εστιατοριο μπορει,για μοτερ μαλλον οχι... ![]() Σαν ζυγισματα δεν ξερω,ψεματα θα σου πω... ![]() Του 1300αριου ειναι εντελως διαφορετικος με πολυ μικρα αντιβαρα σε σχεση με τα απλα 75αρια. Τωρα οσο αφορα τα 75αρια με το XSi,μαλλον ο Πετρος(BTS) ξερει καλυτερα αν και πιστευω οτι θα ειναι ιδια οσο αφορα αντιβαρα και βαρος. ![]() Παντως σχετικα με την μετατροπη που θες να κανεις,σε 206 που επιχειρησαμε να το κανουμε εδω στην Θεσσαλονικη πριν καποια χρονια,το συνολο δεν ειχε μηχανικα προβληματα αλλα ηλεκτρικα,και εννοω προγραμμα. Προσπαθησανε πολυ αλλα τελικα ο ιδιοκτητης βαρεθηκε και τελικα το εκανε 16v. Απο μηχανικης φυσης παντως δεν ειχε καποιο προβλημα απλα θα εχει μπλεξιμο στα ηλεκτρικα. Α,το πιο βασικο απο ολα βεβαια ειναι το υψος των κορμων. Το 13αρι εχει διαφορετικο κορμο απο αυτα των απλων 1100 & 1400 οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι σωστες οι διαδρομες των πιστονιων σε σχεση με το υψος της κεφαλης. Εννοω δηλαδη οτι αν ο κορμος του 1400 ειναι πιο κοντος σε υψος,τοτε θα χρειαστει να κανεις "σαντουιτς" απο φλαντζες για να μην χτυπανε οι βαλβιδες στα πιστονια. |
κατι αλλο που θελω να ρωτησω, ο στροφαλος του xsi ειναι ιδιος με το απλο 1,4 ή εχει αλλο ζυγισμα; Ευχαριστω προκαταβολικα! |
ναι,φυσικα και παιζει ρολο απλα οπως σου ειπα και πριν,οσο αγριο εκκεντροφορο ή τουρμπινα και να βαλεις,αμα η ροη του μιγματος δεν επαρκει ακομα και 7 bar να ανεβασεις με εκκεντροφορο 300 μοιρων και 13 βυθισμα,τοτε παλι δεν θα μπορεσεις να βγαλεις δυναμη εκει που ουσιαστικα εχει σχεδιαστει να λειτουργει ο εκκεντροφορος που επελεξες... Το μονο αναμφισβητο πραγμα ειναι οτι η ροη της 8v κεφαλης ειναι σαφως πολυ κατω απο μια 16v(κατα ποσο με μια απο 206 πο φοραει και μεγαλυτερες βαλβιδες απο το εργοστασιο). Αυτο δεν πιστευω οτι το διαπραγματευομαστε,σωστα; ![]() Οποτε εκ των πραγματων,αμα βαλεις σε εναν κορμο με ιδια κυβικα μια 8v κεφαλη και μια 16v με ιδια τουρμπινα,εννοειται οτι το 16v θα ανταποκρινεται σαφως καλυτερα σε μεγαλους ρυθμους περιστροφης. Αλλαζωντας εκκεντροφορους και τουρμπινες ανεβαζεις τις καμπυλες προς τα επανω απλα καπου θα "πιασεις ταβανι". Το "ταβανι" ειναι το οριο στροφων και οχι η ποσοτητα του αερα που θα απαιτει το μοτερ. Για να το πω πιο απλα,ενα μοτερ μπορει να απαιτει μια εισαγωγη που να παρεχει πχ 4 λιτρα αερα για να καλυψει τις αναγκες του στις 6000 στροφες. Μια αλλη εισαγωγη μπορει να παρεχει 5 λιτρα αερα αλλα το ιδιο μοτερ να αξιοποιει μονον τα 4 απο αυτα. Εχουμε δηλαδη ποσοτητα αλλα μας ειναι αχρειαστη... Αν ανεβουμε τωρα σε στροφες,η ιδιες εισαγωγες καλουνται να παρεχουν την ιδια και ισως μεγαλυτερη ποσοτητα αερα αλλα σε πολυ μικροτερο χρονικο διαστημα. Ε,αυτονοητο δεν ειναι οτι το ολο συστημα θα πρεπει να ανταποκρινεται στις απαιτησεις του μοτερ που σημαινει οτι θα πρεπει να ειναι σε θεση να γεμιζει με επαρκη ποσοτητα αλλα και αναλογα μικρο χρονο τους θαλαμους με μιγμα; Για αυτο λεω,μπορει να βαλεις μια τουρμπινα μεγεθους Τ4 αυτο ομως δεν εξυπακουει οτι θα σου αποδωσει και τα μεγιστα αν το υπολοιπο συνολο δεν καλυπτει τις απαιτουμενες προδιαγραφες... ![]() --- Οσο αφορα τα top fuel,εκτος του οτι βασιζονται σε μοτερ παραγωγης,οι αμερικανοι δεν εξελισουν πολυβαλβιδες κεφαλες για τοσο μεγαλα κυβικα πραγμα που αν πας να το κανεις μονος σου,ανεβαζει το κοστολογιο τοσο πολυ που δεν αξιζει οποτε απλα βαζεις τεραστιες βαλβιδες στην υπαρχουσα κεφαλη και καλυπτεις τις αναγκες σου με πιο οικονομικο τροπο. Εννοειται φυσικα οτι και πολλα απο τα μοτερ των top fuel δεν εχουν καν εκκεντροφορο επι κεφαλης που ξερετε τι σημαινει. ![]() |
Κωστα αμα θες να κανεις σωστη δουλεια καλυτερα να παρεις θερμοκρασια απο το καρτερ και οχι απο τον κορμο.
Απο την φουσκα στον κορμο δεν θα εχεις την ακριβη θερμοκρασια... ----- Δημητρη,σχετικα με την αποδοση σου,τι να σου πω... Διαφωνουμε στο γεγονος οτι μπορει αυτη η κεφαλη να αποδιδει τοσο ψηλα την δυναμη της(και κατα δευτερο λογο στον αριθμο των αλογων). Τωρα για το αν κλαινε αλλα 16v,δεν διαφωνω,απλα επειδη τα αλογα εχουν γινει πια στραγαλια,ο καθενας δηλωνει οτι θελει οποτε μονον ασφαλη συμπερασματα δεν βγαινουν. ![]() Οσο αφορα τα τσιμουχακια,δεν ειναι ικανα να βλαψουν σε τοσο μεγαλο βαθμο την μετρηση. |
Για εμενα δεν εχει απαντηση...; ![]() ![]() |
Sorry... ![]() Βασικα αυτα που σου ειπε και ο Πετρος και συμπερανες και μονος σου... ![]() Ενταξει,προβλημα με στροφαλο δεν νομιζω να αντιμετωπισεις αλλα απο λειτουργιας δεν προκειται να σε ενθουσιασει,ιδιαιτερα αμα δεν λυθουν στο 100% τα ηλεκτρολογοηλεκτρονικοπροβληματα του. ![]() |
Κωστα αμα θες να κανεις σωστη δουλεια καλυτερα να παρεις θερμοκρασια απο το καρτερ και οχι απο τον κορμο.
Απο την φουσκα στον κορμο δεν θα εχεις την ακριβη θερμοκρασια... ----- |
Δημητρη,σχετικα με την αποδοση σου,τι να σου πω...
Διαφωνουμε στο γεγονος οτι μπορει αυτη η κεφαλη να αποδιδει τοσο ψηλα την δυναμη της(και κατα δευτερο λογο στον αριθμο των αλογων). Τωρα για το αν κλαινε αλλα 16v,δεν διαφωνω,απλα επειδη τα αλογα εχουν γινει πια στραγαλια,ο καθενας δηλωνει οτι θελει οποτε μονον ασφαλη συμπερασματα δεν βγαινουν. ![]() Οσο αφορα τα τσιμουχακια,δεν ειναι ικανα να βλαψουν σε τοσο μεγαλο βαθμο την μετρηση. |
Για πίεση μιλάω.. Θεμοκρασία έχω πάρει από το κάρτερ. Ζέστες ε? ![]() |
Ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι απολυτως σεβαστη,απλα ποσα παραπανω να δειχνει το δυναμομετρο για να μην ειναι αληθινο το νουμερο των ps??Δεν γινεται να χαριζει 50 αλογα στη ροδα.Ρωτησε και τι αποψη εχει ο volvos για το συγκεκριμενο δυναμομετρο και θα καταλαβεις. |
Λοιπον οποιο μελος του club θελει μπορει να ερθει μαζι μου την αλλη εβδομαδα στο δυναμομετρο για να μπορεσει να μεταφερει σε αυτο το topic αυτο που θα δει.Οποιος ενδιαφερεται ας αφησει πμ το κινητο του για να επικοινωνισουμε.Θα ανεβει και βιντεο......ως ντοκουμεντο.....(ναι το αμαξι δουλευει και πιο ψηλα). |
Ωραια και εγω ρωταω το αμαξακι πως δουλευει???Πως ανεβαζει ως εκει πανω αφου δεν γινεται???Μηπως μας κανανε 1000 στροφες δωρο στη μετρηση η τελικα σας παραμυθιαζω???Μηπως η δυναμομετρηση που ανεβασα ειναι απο αλλο 8v???Mαλλον ειμαι ο Hans Christian Anderson του forum...... ![]() ![]() |
black7monster για πες ακριβώς τι έχει το μοτέρ σου. Τι αυλούς έχεις (διαμέτρους), βαλβίδες, ελατήρια βαλβίδων, πιστόνια, χρονισμό (΄χαρτες), συμπίεση, διάγραμμα πίεσης της τουρμπινας, εξάτμιση (διαμέτρους μήκη) να τα βάλω σε simulation, έτσι από περιέργεια.
πάντως αυτά που σου δείχνουν τα δυναμόμετρα μοιάζουν λίγο ... περίεργα. Αλήθεια, μετρήσεις στο δρόμο έχεις κάνει?? (ρεπρίζ και επιταχύνσεις από κίνηση) |
Περι κεφαλης,μπαινει αλλα μονον αν ο κορμος σου ειναι μαντεμενιος.
Εναλλακτικα,θα βιδωσει αλλα χλωμο να ταιριαξει οτιδηποτε αλλλο |
106_xr έγραψε: |
καλημερα παρεα.για δειτε λιγο και το παρακατω λινκ και πειτε γνωμες.προκειται για μια εταιρια στην ολλανδια οπου δινει ολοκληρωμενα πακετα...... http://www.dp-engineering.nl/EN/products/turbo_kits/component_package/ καλη τιμουλα πιστευω...... αντε για να δουμε εφοσον εχω και ιντερκουλερ ετοιμο...... ![]() |
Ερωτηση-γκαλοπ... ![]() 13αρα κεφαλη με μαντεμενιο κορμο,πιστονια-μπιελες απο 16v και 13αρη στροφαλο. Φυσικα αλλος εκκεντροφορος και χταποδι... Λετε να δουλεψει ή θα μενει απο αερα; ![]() Απο διαμετρο/διαδρομη παντως,οι προδιαγραφες ειναι για πολυυυυ στροφαρισμα(78,5 Χ 72). ![]() |
Στροφαρισμα θα χαθει σιγουρα με τον στροφαλο απο το XSi,το θεμα ειναι ομως οτι κατα πασα πιθανοτητα θα χαθει απο φασμα που ετσι και αλλιως δεν προκειται να δουλεψει ποτε το μοτερ(8500 περιπου) οποτε ισως και να μην εχει νοημα.
Αυτο θα το δω βεβαια,εξαρταται απο τα σχεδια και τις αποφασεις... Ετσι και αλλιως παντως δεν εχω κολλημα με την συμπιεση αφου απο ενα σημειο και πανω δεν κερδιζεις τιποτα απολυτως. ![]() Περι βενζινης,ξερουμε τι να κανουμε(Salex ακουει,ε; ![]() Πιθανολογω οτι με 13αρι στροφαλο θα φτασει,οριακα μεν αλλα μαλλον θα φτασει... Αμα κανουμε και καμια τρυπα στο καπω για ram air,δεν νομιζω να υπαρχει τοσο εντονο προβλημα οπως στα 16αρια. ![]() Για καρμπυρατερ παντως συνεχιζω να μην το σκεφτομαι καθως με μεταχειρισμενα carbs εχω δει να σπαζει μοτερ συνεχεια,μεχρι που αλλαχτηκαν με καινουργια(ιδιου τυπου) και δεν ξανασπασε ποτε. ![]() |
Δειτε τι κανει ενα πολυ υπερτετραγωνο μοτερ με 16v κεφαλη(106),εκκεντρα,χταποδι,4πεταλουδο(40mm) και αγραφο(σιγα μην δουλευε αλλιως).
Υποψιν οτι απο κυβικα ειναι στα 1370,με πιστονια απο 16v των 79,5mm και στροφαλο 69mm(δεν ξερω απο τι). |
Επειδη δεν εχω καταληξει ακομα πιο σεναριο θα επιλεξω,αν τελικα μεινω με το XSi,θα εφαρμοστει καποιο σεναριο απο τα παραπανω,ειτε με Weber,ειτε με πεταλουδες,λογικα παντως με τον 14αρη στροφαλο καθως με το a/c και ολα τα παρελκομενα και το επιπλεον βαρος του XSi,θα μας χρειαστει και λιγη ροπη... ![]() Γενικα παντως θελω να δω τι θα επιλεξω και απο θεμα εκκεντροφορου καθως θα ηθελα να αποφυγω την αγορα νεων(σφυρηλατων) πιστονιων προκειμενου να καλυψω το πιθανο οβαλ που θα εχει ο κορμος που θα χρησιμοποιησω. |
69mm είναι ο στρόφαλος του 1.1.... Τρεις σελίδες πριν τα γράφω.. ![]() ![]() ![]() |
kane έγραψε: | ||
Δε σοβαρευεσαι λεω εγω...??? ![]() |
twister έγραψε: |
ρε παιδια να κανω μια ερωτηση???ακουσα και σε αλλο τοπικ αλλα δεν εδωσα σημασια.... τι ειναι το υπερτετραγωνο μοτερ?? εχει και αλλα ειδη?? ευχαριστω! |
Παιδια σας εχω ερωτηση...
Εχω ενα 106 8ν και φοραω προγραμμα(κοφτη 8.000) χταποδι, σουπα και ολο ελευθερο μεχρι πισω με τελικο γκρουπ Ν. τωρα θα βαλω εκκντρο P.S. με το προγραμμα. Θα χρειαστω πλανισμα ή ροικη? Πρεπει να ξερω κατι αλλο που μπορει να μου φανει χρησιμο? Ευχαριστω.... |
Δλδ? Τι μπορω να κανω εγω μονος μου?
Να βαλω τον εκκεντρ.? και το προγραμμα? |
παω για λεπτοτερη μεταλλικη δηλαδη.θελω να την ανεβασω.ειναι μαμα τωρα.καμια καλη επωνυμη φλατζα? |
καλως φιλε Στελιο.
Ορεξη υπαρχει(και ελπιζω να τα καταφερω-με). θα ξαναγραψω οταν τα παρω στα χερια μου τα πραγματα. Σ'ευχαρηστω πολυ.. |
Πετρο(BTS) πηρε το ματι σου ενα ΑΧ με TU5J2 και στροφαλο TU3FJ2; ![]() Το ειδα στην Ιτεα και ηταν πριονακι! ![]() |
Δεν είχα πάει Ιτέα! |
ΥΓ. Προσωπικά δεν θα έκοβα οδηγούς βαλβίδων... |
Γιατι ρε,και σε γνησια PS κεφαλη TU24 που ειδα,τους ειχαν κομμενους. ![]() Φοβασαι μην βγει καμια βαλβιδα απο τον οδηγο; ![]() |
μεχρι τι χαρακτηριστικα εκκεντροφορου μπορουμε να βαλουμε σε 1300αρι μοτερ χωρις σκαμμενα πιστονια?και ποιες οι aftermarket λυσεις? |
France_8v έγραψε: |
Τι πετυχαίνουμε με το να κοντύνουμε τους οδηγούς βαλβιδών ρε παιδιά? ![]() |
RoadRunner122 έγραψε: |
![]() ![]() |
Στελιο τι ειναι καλυτερο για εκκεντροφορο ο PS ή Cat cams???
κατι αλλο εισαγωγη αλουμινιου απο 13ρι αξιζει? σε 1.6? |
Στελιο για 4πεταλουδο θελω οποσδηποτε αγραφο και σφυρηλατα?
Η μπορω να τα καθηστερισω λιγο δλδ να τα βαλω σε κανα 4μινο? Τι χρειαζομαι ακριβως για το 8ν μου ξερεις? εχω ειδη βρει μπεκ,σωματα 45ρια & πολλαπλη εξαγωγης για 8ν. θα δουλευει καλα με το χταποδι που φοραω και ελευθερας ολο μεχρι τελικο? |
Λοιπον,αυτες ειναι οι φωτο απο την κεφαλη TU24(205 Rallye 1300 gr A) που ελεγα.
Ειναι εργοστασιακη κεφαλη φτιαγμενη μεσα στην PS και εχω την υποψια οτι εχει και ελαχιστα μεγαλυτερες βαλβιδες,στην εισαγωγη τουλαχιστον... Γενικα στους αυλους δεν εχει δραματικες διαφορες εκτος ενος γυαλισματος με εξαιρεση το σημειο κοντα στην βαλβιδα οπου κανει ενα "δοντι". Απλα μου εκανε εντυπωση οτι εχουν ξανασχεδιασει απο την αρχη τα squish bands. |
Στελιο 1ον ειχες δικιο για τον εκκεντροφορο ειναι αντιγραφη PS.
2ον τωρα πηρα το τετραπεταλουδο και θα τα βαλω ολα μαζι ΑΛΛΑ.... δεν εχω αγραφο(προγραμμα PS θα φοραω).. θα χω προβλημα στην καταναλωση????????? ή γενικοτερα θα εχω καμια αλλη παρενεργια ή δυσλειτουργια? Γνωριζεις κατι?? |
δλδ σιγουρα θα μου βγαλει προβληματα ή παιζει και να την γλητωσω?
ζοριζομαι γιατι ο αγραφος θελει αλλα τοσα $$$$$...... |
Παλιοτερα που ηξερα ενα ιδιο rallακι που εκαναν το ιδιο πραγμα(4πεταλουδο με μαμα εγκεφαλο),δεν ηταν κατι το εντυπωσιακο και γενικα δουλευε ολιγον μπουρδελε... ![]() |
Εννοει οτι πρεπει να παρεις 4 διαφορετικες υποπιεσεις απο καθε σωμα,σε αντιθεση με την εργοστασιακη εισαγωγη που εχει μια υποπιεση. |
Megasquirt... ![]() |
Τα χρηματα καλα ειναι,το θεμα ειναι το προγραμμα.
Αμα ειναι να σου φτιαξουν προγραμμα στην τιμη,καλα ειναι,αν οχι και απλως να το βαλεις και να το κυκλοφορεις ετσι,αστο,μπορει να κλαψεις... ![]() |
Αστο...Αμα δεν ειναι αποκλειστικα σεταρισμενο για το μοτερ σου,οσα προβληματα θα ειχες με τον μαμα,αλλα τοσα θα εχεις και με αυτον. |
Εκτος και αν μαζεψεις χρηματα και παρεις εναν φτηνο αγραφο και κανεις προγραμμα. |
Ρε μλκα,μας εχεις πρηξει... ![]() Που να ξερουμε ποσο θα βγει το προγραμμα,αφου εσυ ξερεις που σκτα θα το φτιαξεις... ![]() |
Πολυ μεγαλα τα 45αρια,παλι μλκια θα κανεις ασε που χωρις τον αγραφο σου ειπαμε τι θα γινεται... ![]() |
Σαν μπεκιερα δεν αλλαζει κατι,μονον τα μπεκ αλλαζουν,κραταω μια επιφυλαξη για τον ρυθμιστη... ![]() |
Ειναι πιο μικρα και ειναι για ηλεκτρικα Bosch ρε,κοινως δεν ξερω αν θα ταιριαξουν στα ρευματα.
Αμα θες να βαλεις μεγαλυτερα,παρε απο 16αρι Rallye που ειναι ενα κλικ πανω αν και ιιισως χρειαστει να δεις λιγο μιγματα μπας και θελει λιγο κατω το duty cycle. ![]() |
Αξιολογο pdf ειναι αυτο
http://www.peugeotsport-racingshop.com/Data/Fiches/W205_309Anotice1.pdf Απο την σελιδα 13 και μετα δειχνει διατομες αλυων εισαγωγης/εξαγωγης και που πρεπει να γινουν διαφορες κατεργασιες. Ειναι βεβαια για TU24 αλλα πιστευω οτι θα εχουν αμεση εφαρμογη και σε TU2/TU3/TU5. ![]() |
Αξιολογο pdf ειναι αυτο
http://www.peugeotsport-racingshop.com/Data/Fiches/W205_309Anotice1.pdf Απο την σελιδα 13 και μετα δειχνει διατομες αλυων εισαγωγης/εξαγωγης και που πρεπει να γινουν διαφορες κατεργασιες. Ειναι βεβαια για TU24 αλλα πιστευω οτι θα εχουν αμεση εφαρμογη και σε TU2/TU3/TU5. ![]() |
lord_teras έγραψε: |
τελικα επειδη μωλις τελειωσα διαβασμα 25 σελιδες και δεν τα καταλαβ ολα ας ρωτησω ευθεως τους αρχαιοτερους ( παντα σε εμπειρια ![]() εχουμε ενα 8v rallye για πιστες μεγαρα κτλ ( οχι αγωνες αναβασεις κτλ ) εχουμε και 500 - 700 € ( οχι ακατεβατα οποτε μπορει να γινει και σε σταδια ) τι προταση παιζει? να σημειωσω οτι μεχρι στιγμης φοραει μονοκοματη σωληνα με τελικο N κουφαρι καταλυτη. και προγραμμα τσιπ ( μαλλον ) powerchip ή τουλαχιστον αυτα ξερω. εχουμε κανει μια ψιλοσυντηρηση φιλτρα λαδια ξυδια κτλ νεο ψηγειο ψαλιδια εμπρος κτλ ΥΓ τιποτα απο ολα αυτα δεν εχω βαλει εγω το πηρα ετσι. ΥΓ μου αρεσε πολυ η ιδεα για το ψηγειο λαδιου...... |
Δώστε σημασία στη σελίδα 14. Εκεί εγώ την f'-f την έχω κάνει 38 χιλιοστά για εύρος 5-6 την d'-d 34 χιλ σε εύρος 10 ενώ το SSR το έχω κατεβάσει λίγο περισσότερο. |
lord_teras έγραψε: |
τελικα επειδη μωλις τελειωσα διαβασμα 25 σελιδες και δεν τα καταλαβ ολα ας ρωτησω ευθεως τους αρχαιοτερους ( παντα σε εμπειρια ![]() εχουμε ενα 8v rallye για πιστες μεγαρα κτλ ( οχι αγωνες αναβασεις κτλ ) εχουμε και 500 - 700 € ( οχι ακατεβατα οποτε μπορει να γινει και σε σταδια ) τι προταση παιζει? να σημειωσω οτι μεχρι στιγμης φοραει μονοκοματη σωληνα με τελικο N κουφαρι καταλυτη. και προγραμμα τσιπ ( μαλλον ) powerchip ή τουλαχιστον αυτα ξερω. εχουμε κανει μια ψιλοσυντηρηση φιλτρα λαδια ξυδια κτλ νεο ψηγειο ψαλιδια εμπρος κτλ ΥΓ τιποτα απο ολα αυτα δεν εχω βαλει εγω το πηρα ετσι. ΥΓ μου αρεσε πολυ η ιδεα για το ψηγειο λαδιου...... |
Η πλεξουδα σου φτιαχνεται απλα δεν ξερω τι θα σου χρεωσουν... ![]() Περι δουλειας,εχει,οχι κατι το τρομακτικο αλλα εχει. |
Αξιολογο pdf ειναι αυτο
απο την παρασκευη εχω σπασει το κεφαλι μου,τι πατεντα ειναι αυτη με την βαλβιδα κομμενη σε 4 σημεια γιανα σκαψει πιστονια.οποιοσ καταλαβει ας εξηγησει ρε παιδια....
http://www.106rallyeforum.com/forum2008/showthread.php?t=65269&highlight=sandy ![]() ![]() ![]() |
απο την παρασκευη εχω σπασει το κεφαλι μου,τι πατεντα ειναι αυτη με την βαλβιδα κομμενη σε 4 σημεια γιανα σκαψει πιστονια.οποιοσ καταλαβει ας εξηγησει ρε παιδια....
http://www.106rallyeforum.com/forum2008/showthread.php?t=65269&highlight=sandy ![]() ![]() ![]() |
\ ΚΑι εγώ έτσι το έκανα. Ανατριχιαστική διαδικασία αλλά αποτελεσματική. Περνάς τη βαλβίδα μέσα από τον οδηγό, καλά λαδωμένη, με το καπάκι επάνω και κατεβάζεις τη βαλβίδα/κοπτικό στο βάθος που θες, με το στοπ να γίνεται από οδηγό από επάνω. (βύθισμα εκκ).τη βαλβίδα/κοπτικό πρέπει να την έχεις σε ένα Δράπανο, με στροφές 2-3 χιλιάδες. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, πρεπει μετα να γλυκάνεις κάπως τις ακμές στο πιστόνι με ένα Dremel, στο χέρι δηλαδή. |
ποση ωρα σου πηρε?εγω θελω να το κανω κατευθειαν πανω στο μπλοκ για να μην ξαναβγαζω πιστονια,βαριεμαι το βαλε-βγαλε.. |
εγω θελω να το κανω κατευθειαν πανω στο μπλοκ για να μην ξαναβγαζω πιστονια,βαριεμαι το βαλε-βγαλε.. |
γιατι εδω στην κερκυρα με γδερνουν(750ε μοτερ 13αρη σκετο,600ε 1,6 8β απο 306 90αλογα) |
Συμπληρωνω...
Σελιδα 11 λεει "...κονταινουμε τους οδηγους των βαλβιδων κατα 15mm ενω τους εχουμε εκτος της κεφαλης...". Συνεχιζει λεγοντας "...λειαινουμε τους αυλους εισαγωγης και εξαγωγης χωρις να αφηνουμε αγριαδες..." Επισης αναφερει κατι για τις βαλβιδες εξαγωγης το οποιο ακομα δεν καταλαβα,αναφερεται παντως σε μεγεθος 26,5mm. ![]() Επισης λεει οτι ο ογκος του θαλαμου καυσης ειναι 29cc και οτι η μεγιστη στατικη συμπιεση ειναι στο 11,6(με τον κανιβαλο εκκεντροφορο που χρησιμοποιουν). |
Και μαλλον θα ειναι TU5J2 με χιτωνια για να υποκυβιστει και να μπουν πιστονια 1400αριου XSi.
Τρεμε κοσμε!!! ![]() ![]() ![]() |
Δυστυχως ξαναφησα την κεφαλη στο συνεργειο και δεν μπορω να βγαλω καλες φωτο των εδρων... ![]() Παντως δοκιμη της δικιας μου κεφαλης προβλεπω να κανω στο νεο μου μοτερ! ![]() Και μαλλον θα ειναι TU5J2 με χιτωνια για να υποκυβιστει και να μπουν πιστονια 1400αριου XSi. Τρεμε κοσμε!!! ![]() ![]() ![]() |
Οταν βρεις λυση σε αυτο,απο εκει και περα διαλεγεις τον εκκεντροφορο ο οποιος στις περισσοτερες περιπτωσεις θα εχει βυθισμα οριακα 7-7,1mm.Σε μοιρες τα πραγματα ειναι καπως πιο ελευθερα και μπορεις να ανεβεις στις 280 χωρις ιδιαιτερο προβλημα. |
Έχει δίκιο ο Φώτης, μετράμε και βλέπουμε.
Στο 1.4 xsi με 5,5 δέκατα πλάνισμα και συνυπολογίζοντας το 1,5mm περιθώριο, μπορούσα να βάλω εκκ με βύθισμα στο ΑΝΣ 1.7mm. Ο Ν που έβαλα έχει 1.2mm sto ΑΝΣ. Οι περισσότεροι fast road εκκεντροφόροι μπαίνουν χωρίς πρόβλημα. |
5,5 δεκατα πλανισμα και μαμα φλατζα? ποσο εφτασε η συμπιεση? |
3 δέκατα καπάκι, 2,5 δέκατα μπλοκ και μεταλλική φλάτζα σε μαμά πάχος. Η συμπίεση είναι 10,6:1 από 9,9 που ήταν μαμά. |
εγω γυρω στο 11,2 θελω να παω αλλα με τσεπες 2,5 χιλιοστα δεν ξερω ποσο θα πεσει η συμπιεση.η μονη λυση ειναι να ογκομετρησω για να ειμαι σιγουρος.καμια ιδεα πως να την κανω αυτη την μετρηση? |
πετρο φοβερη δουλεια εκανες...
απλα δεν καταλαιβαινω γιατι ο αγγλος το μετραει 3,29cc το vp. για κοιτα το λιγο.βαζει και την κλιση μεσα στην μετρηση του. http://www.106rallyeforum.com/forum2008/showthread.php?t=65269&highlight=sandy |
Πετραν,μιας και εχει 13αρισια πιστονια(και μπιελες υποθετω),γιατι να μην τα χωσει μεσα στον μαντεμενιο κορμο και να ανεβασει απο εκει συμπιεση;
Ετσι και αλλιως μονο και μονο απο τις πιο κοντες φουστες που εχουν,θα στροφαρει καλυτερα... ![]() |
Στο 1.4 xsi με 5,5 δέκατα πλάνισμα και συνυπολογίζοντας το 1,5mm περιθώριο, μπορούσα να βάλω εκκ με βύθισμα στο ΑΝΣ 1.7mm. Ο Ν που έβαλα έχει 1.2mm sto ΑΝΣ. |
Φλαντζα απο 206 δεν μπαινει ρε χαμενε,εχει μεγαλυτερη διαμετρο πιστονιων... ![]() Σχετικα με τον εκκεντροφορο,εγω πιστευω οτι θα μπλεξεις σε αλχημειες αμα παρεις κατι πολυ αγριο. Οσο πιο πολυ βυθισμα στο ΑΝΣ εχει το προφιλ που θα επιλεξεις,τοσο μεγαλυτερη στατικη συμπιεση θα χρειαστεις,που σημαινει τσεπες ή αν το παρακανεις πιστονια. Γενικα εγω δεν ειμαι fan της επιλογης κατι πολυ αγριου αν υπαρχει προφιλ το οποιο εχει αρκετα αποτομες ραμπες με αρκετο βυθισμα αλλα παραλληλα βολευεται με σχετικα χαμηλη συμπιεση. Εκτος φυσικα και αν σκοπευεις αργοτερα να πας σε 4πεταλουδο,καρμπυρατερ,κλπ,κλπ... Υ.Γ. Αυτα που διαβαζεις σε διαφορα αγγλικα forum μην τα παιρνεις και της μετρητοις,γενικα οι αγγλοι ειναι αρκετα αναξιοπιστοι σε πολλααα θεματα. |
Φλάντζα φτιάχνεται και custom, με 90 €.
Καλό είναι όμως να μην πέσει κάτω από 1 mm πάχος. |
καλησπερα παιδια, να κανω μια ερωτηση για οποιον γνωριζει.
ενδιαφαιρομαι για εναν αγραφο εγγεφαλο και απ οτι βλεπω προσανατολιζομαι στον EFI euro1(http://www.s2mi.hu/pdf/euro1.pdf). το θεμα ειναι οτι τον εχω βρει σε καλη τιμη μεταχειρισμενο ΑΛΛΑ τον φορουσε Mazda tourbo. εκτος απο τον απαραιτητο προγραμματσμο που θα πρεπει να του κανω για το δικο μου μοτερ (1.6 8ν τετραπεταλουδο VGS Ιταλικο) υπαρχει περιπτωση να μην κουμπωνει πανω στη δικια μου πλεξουδα?Πρεπει να προσεξω κατι αλλο? καμια αλλη προταση για αγραφο με χαμηλο κοστος? |
καινουριο τον εχω βρει 600 και μεταχειρισμενο 450.
ναι ρωτησα και εμαθα οτι θελει ηλεκτρολογο για μια μικρη τροποποιηση που πρεπει να γινει για να κουμπωσει. μικρη διαφορα ομως εχουν στην τιμη και προσανατολιζομαι στον καινουριο. |
καλησπερα παιδια, να κανω μια ερωτηση για οποιον γνωριζει.
ενδιαφαιρομαι για εναν αγραφο εγγεφαλο και απ οτι βλεπω προσανατολιζομαι στον EFI euro1(http://www.s2mi.hu/pdf/euro1.pdf). το θεμα ειναι οτι τον εχω βρει σε καλη τιμη μεταχειρισμενο ΑΛΛΑ τον φορουσε Mazda tourbo. εκτος απο τον απαραιτητο προγραμματσμο που θα πρεπει να του κανω για το δικο μου μοτερ (1.6 8ν τετραπεταλουδο VGS Ιταλικο) υπαρχει περιπτωση να μην κουμπωνει πανω στη δικια μου πλεξουδα?Πρεπει να προσεξω κατι αλλο? καμια αλλη προταση για αγραφο με χαμηλο κοστος? |
ΠΟΠΟΠΟ!Πες μας κάτι παραπάνω για το μοτέρ...μας δείχνεις το βάζο αλλά δεν το φτάνουμε... |
με ποσα $ στον ειχαν προγραμματισει και που?
εχει καλη αποδοση? σου χαν κανει πατεντα στην πλεξουδα σου για να κουμπωνει, ή αγορασες και πλεξουδα γι αυτον? |
andreaskoudou έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() παρ ολα τα προβληματα οταν το πετυχεις στις καλες του μαμαειιιιιιιιι............ αλλη αισθηση αλλος ηχος αλλη δυναμη ειδικα μετα τις 4000 Partyyy!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
kpsig έγραψε: | ||||
Άλλαξε και πολλαπλασιαστή ![]() Το δικό μου (με το κοντό διαφορικό βέβαια) είναι πολύ πολύ ωραίο... |
![]() ![]() ![]() παρ ολα τα προβληματα οταν το πετυχεις στις καλες του μαμαειιιιιιιιι............ αλλη αισθηση αλλος ηχος αλλη δυναμη ειδικα μετα τις 4000 Partyyy!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
black7monster έγραψε: | ||||||
Παιδια ο πολλαπλασιαστης δεν εχει προβλημα κανενα,δουλευω 2bar πιεση και δεν υπαρχει κανενα θεμα με τα ρευματα..... |
Αυτο ακριβως. |
Mε 11,7 συμπίεση και 2 bar δε γίνεται ![]() Και 4 πετάλουδο στο Turbo????? Ουαου. Αυτό πρέπει να το δώ!!! |
Και 4 πετάλουδο στο Turbo????? Ουαου. Αυτό πρέπει να το δώ!!! |
geo106xs έγραψε: | ||
Κι ομως θα το δεις αν δεις το παρακατω βιντεο ![]() ![]() |
Ειλικρινα εχω αρχισει και μπερδευομαι πια καθως πολλα διαβαζω σε ξενα forum αλλα λιγα ειναι αληθειες... ![]() Στο "αδελφο" 106 club ο Γιαννης(gjk) ειχε μετρησει το βαρος του στροφαλου απο το TU5J2 του και ειπε οτι ειναι ελαφρυτερος απο 16v. Εγω παλι τα εβγαλα ιδια(σε ζυγαρια super market). Οσο αφορα τις μπιελες,απο οτι φαινεται(με επιφυλαξη μεχρι να μας πει ο Πετρος) το μοναδικο που φοραει διαφορετικες μπιελες ειναι το TU5JP4 που ειναι σαφως ελαφρυτερες απο τα προηγουμενα,flat αντι για τριγωνικες και με πυρο περασμενο με διαστολη και οχι με ασφαλεια οπως ειναι τα 16v. Το ιδιο συστημα στον πυρο εχουν και τα 8v. Αυτο το οποιο σπαω το κεφαλι μου για να καταλαβω ειναι πως γυρω απο εναν κορμο(μαντεμενιο στην προκειμενη περιπτωση) σχεδιαζονται 3 διαφορετικα μοτερ με δυο τυπους στροφαλων(77 & 82). ![]() Καταλαβαινω τα της διαφορετικης κορωνας του καθε πιστονιου και του θαλαμου καυσης της καθε κεφαλης αλλα μου φαινεται λιγο περιεργο το XSi(TU3JF2) να χρησιμοποιει τοσο διαφορετικες μπιελες και πιστονια απο οοολα τα υπολοιπα TU των γρηγορων εκδοσεων. ![]() Αν ειναι ετσι οπως ξερω μεχρι σημερα και το σεναριο οτι εχει πιο κοντες μπιελες απο τα 1300/1600 Rallye,τοτε ποσο ψηλη κορωνα πρεπει να εχουν τα πιστονια του για να μενει η συμπιεση σε λογικο επιπεδο; ![]() |
Το χσι έχει μπιέλες 126 μμ.
Το 16β έχει μπιέλες 133 μμ. |
Νομιζω οτι βρηκα μια ακρη...
Αν ξερει καποιος τα υψη μπλοκ απο τους TU24 & TU3JF2 θα βοηθουσε πολυ. ![]() Υποψιαζομαι οτι ο TU3JF2 χρησιμοποιει τα σωθικα(μπιελες/πιστονια) του TU24 σε αντιθεση με ολους τους αλλους TU2 & TU5 που ειναι νεωτερης σχεδιασης και χρησιμοποιουν κοινα σωθικα αλλα το μπλοκ με το μεγαλυτερο υψος. ![]() |
Μαντεμι TU5 εχω,TU3 δεν ετυχε να μετρησω ακομα... ![]() Ο TU2 ειναι πιο ψηλος απο τα μαντεμια,αυτο το ξερω. Απλα αν ολα τα μαντεμια ειναι ιδια,τοτε το XSi πρεπει να εχει πολυ πιο κοντες μπιελες δεδομενου οτι φοραει τα πιστονια με το καρουμπαλο και εχει διαδρομη 77,σε αντιθεση με το TU5J2 που φοραει κοίλα πιστονια και τις μακριες μπιελες. ![]() |
Έχει δίκιο ο Φώτης, μετράμε και βλέπουμε.
Στο 1.4 xsi με 5,5 δέκατα πλάνισμα και συνυπολογίζοντας το 1,5mm περιθώριο, μπορούσα να βάλω εκκ με βύθισμα στο ΑΝΣ 1.7mm. Ο Ν που έβαλα έχει 1.2mm sto ΑΝΣ. Οι περισσότεροι fast road εκκεντροφόροι μπαίνουν χωρίς πρόβλημα. |
Πεεεεεετροοοοοοοο!!! ![]() http://www.youtube.com/watch?v=QwCzsyyGcKs http://www.youtube.com/watch?v=jHguSFtSD1g |
ερωτηση .εχοντας σαν οδηγο το φοβερο ποστ του bts για μετρηση λογου συμπιεσης θελω να κανω μια ερωτηση.τωρα που εκαψα τα πιστονια πως θα μετρησω τον ογκο στον θαλαμο καυσης αφου πλεον το καρουμπαλο ειναι φαγωμενο? εκει δεν μπορω να βαλω οινοπνευμα γιατι δεν στεκεται. |
Κατάλαβα...
Μπορείς να μετρήσεις αυτό τον όγκο με κάποιο τζελ. το οποίο θα στέκεται. ![]() |
Όγκο της τρύπας που έσκαψε θέλει ο άνθρωπος... ![]() |
Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι αν το έχει παρασκάψει μετά ο σπινθήρας θα προσπαθεί να αναφλέξει το λάδι στο κάρτερ ![]() |
Λοιπόν. Φώτη μετράς διάμετρο κοπτικού. Απόσταση τελειώματος κοψίματος από το κέντρο του τόξου (ευθεία). Βάθος στο μέγιστο σημείο. Απόσταση μέσου το τόξου κοπής από το μέσον της έναρξης κοπής (σημείο όπου το κοπτικό έχει γλείψει το πιστόνι, προς το κέντρο). Μου δίνεις τα στοιχεία και τα περνάω στο CATIA και βγάζω όγκο ![]() |
ΠΛάκα κάνω. Επίσης μπορείς να βάλεις τη μπλε σιλικόνη που έχεις για να φτιάχνεις μήτρες, αντιγράφεις το κόψιμο, τη ζυγίζεις και μετά με βάση το ειδικό βάρος της βρίσκεις τον όγκο!! |
σε μαμα μπλοκ xsi ποση ειναι η αποσταση του πιστονιου στο ανω νεκρο σημειο απο το μπλοκ? ο πετρος με πλανισμενο μπλοκ 2δεκατα εχει βρει 0,95.εγω γιατι βρηκα 1,35? αν μπορεις μετρησε και εσυ βρε ζαχο.. |
Μαλλον ανεφικτο σεναριο... ![]() Καταρχην ποιος ο λογος να μπει μπλοκ 1100... ![]() |
Αυτα μπαινουν μονον σε κορμο 1300 ή 1400(αλουμινιο ή μαντεμι,δεν εχει σημασια).
Και φυσικα προγραμμα... |
GALLOS2010 έγραψε: |
μου ειπαν οτι το υπαρχων μοτερ παει γυρω στα 180 ps με πληρες rebuilding,τετραπεταλουδο και γενικα οτι μπορει να αλλαχτει αληθευει? ευχαριστω ![]() ![]() |
επεισης λιγο δυσκολο για 8β να παει ατμοσφαιρικα στα 180 αλογα.....με υπερτροφοδοτιση ομως ολα γινονται........απλα και φτηνα. ![]() |
γειας σας και παλι.ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.καταρχην ειμαι κολλημενος με την ατμοσφαιρα δεν την αλλαζω με τιποτα,κατι αλλο τωρα
η μετρατοπη για 16β χρειαζεται μοτερ,σασμαν,πλεξουδα μονο η και κατι αλλο?και επισης το 8β μοτερ βελτιωμενο ειναι πιο (ξερο και και εχει ποιο πολλα (μπαμ)οπως λεμε εμεις εδω ενω το 16β μοτερ βελτιωμενο και αυτο εχει πιο πολλα ανοιγματα;και κατι τελευταιο το παλικαρι αυτο ο κωστας Κpsig ετοιμαζει 1.6 8β; |
ο Megasquirt ειναι αγραφος εγκεφαλος σε φαση D.I.Y (do it yourself) ![]() τωρα ειμαι σιγουρος οτι το πολεμαει γιαν α το κανει ετοιμοπολεμο αρμα!!! ![]() ![]() |
κωστα καλημερα καταρχην.μια τιμη που πηρα απο μηχανικο στην αθηνα για τα εξησ πραγματα,πιστονια,μπιελεσ,μεταλλα,ελατηρια βαλβιδων,καπελακια,ροικη,βολαν,τετραπεταλουδο,μπεκ,αντλια βενζινασ,προγραμμα,εκεντροφοροσ,φλατζα κεφαλησ τα οποια ειναι λεει κιτ car και αποδοση γυρω στα 180 ps μου βγηκαν συνολο γυρω στα 4500ευ
εσυ τι λες; |
180? πες μου ποιος στο ειπε να μαζευτουμε ολοι να κανουμε group buy.. ![]() |
κωστα καλημερα καταρχην.μια τιμη που πηρα απο μηχανικο στην αθηνα για τα εξησ πραγματα,πιστονια,μπιελεσ,μεταλλα,ελατηρια βαλβιδων,καπελακια,ροικη,βολαν,τετραπεταλουδο,μπεκ,αντλια βενζινασ,προγραμμα,εκεντροφοροσ,φλατζα κεφαλησ τα οποια ειναι λεει κιτ car και αποδοση γυρω στα 180 ps μου βγηκαν συνολο γυρω στα 4500ευ
εσυ τι λες; |
Τρίχες. ![]() |
το ξερω οτι ειναι απαραδεκτο αλλα δεν τουσ νοιαζει οι πιο πολλοι
τουσ νοιαζει μονο να βγαλουνε φραγκα και να πουλανε παραμυθια ![]() |
Πολύ καλές καμπύλες.
Αλλά φλάντζα 1.6 mm? 1.2 mm είναι η μαμά. |
Κωτσο μηπως κανεις λαθος ρε; ![]() Και εγω για 1,2 ξερω για ολα τα 8v... ![]() |
sto δικο μου xsi htan sigoyra απο 1,4-1,6.την μετρησαμε μαζι με τον κωστα,εγβ τελικα πετρο εβαλα εκει στην θηβων ,gemoflan.0,6 xiliosta thn ekana. |
Αμα ο δικος σου ειναι reprofile(Μπουμπης/Χουρδακης δηλαδη),τοτε πιθανοτατα να χρειαστεις μικροτερη πιεση δεδομενου οτι απο αυτα που εχουμε μετρησει,ο Ν του Μπουμπη μενει στο 10,8 βυθισμα(απο το 11,15 που λεει η ομολογκασιον)... |
αργοτερα μου περναει απο το μυαλο η ιδεα να του ριξω ενα τετραπεταλουδο με 4 μπεκ γομαρια και ενα καλο προγραμμα.αλλα επειδη δν ξερω αν θα αντεξει θελει πιστονια η και τα μαμα αντεχουν?μου ειπαν για jenvey 40mm 1200e ειναι καλα?το προγραμμα να παει κανα 300ε φτιαχτο και λεω για μπεκ απο s3 που ειναι γομαρια.τι παροχη εχουν τα μπεκ του 1300?εχω και μια τετραδα 270μμ μηπως κανουν.θα δω καμια 140αρια ατια η ουτε στα ονειρα μου?τι γινεται με τον θορυβο του τετραπεταλουδου που λενε ολοι οτι ειναι μαγευτικος?υσχιει κατι τετοιο? |
δλδ με ρυθμιστη πιεσης καυσιμου μονο δν θα κανω δουλεια ετσι? |
Πριν ο Στέλιος σου γ****σει τελείως τα όνειρα και εμένα την πιθανότητα να δώσω έναν καλό εκκεντροφόρο που κάπου θα φανεί χρήσιμος, να σου πω ότι πρόγραμμα PS για 1.3 δίνει τσάμπα ο rev. |
Ρε δεν καταλαβα,νομιζα οτι τον εκκεντροφορο στον πηρε ηδη... ![]() Ασχετα με αυτο,δεν ειναι αυτη η προθεση μου μιας και στα χρηματα που τον δινεις,δεν παιρνεις τιποτα. ![]() Σχετικα με το προγραμμα,οντως με 50Ε το βρισκεις πολυ ευκολα,δεν ειναι κανενα ποσο αξιο σημασιας. ![]() |
Τεσπα, θα δουλέψω και τα 8 με το σημείο που θα μπαίνουν τα μοτοσυκλέτας κάπου στις 4100. |
MEMsound έγραψε: | ||
γινεται να κάνεις το "αναποδο"? |
MEMsound έγραψε: | ||
γινεται να κάνεις το "αναποδο"? |
Pughell έγραψε: | ||||
Δηλαδη; ![]() --- Κωστα σαν διαμετρο σωληνας τροφοδοσιας καυσιμου,μεινε στην εργοστασιακη εκτος και αν πιστευεις οτι δεν θα φτασει... ![]() Την εχει παθει ο φιλος μου με καποιο αγωνιστικο ετσι μιας και αλλαξαν σωληνακια αλλα δεν θυμαμαι αν ειχαν βαλει πιο στενα ή πιο φαρδια. Απλα θυμαμαι οτι ειχε πεσει η πιεση στο κυκλωμα(νομιζω πιο στενο εβαλαν,απο λαθος)... |
Εγω παντως ακομα δεν μπορω να καταλαβω το ουσιαστικο κερδος των 8 αντι 4 μπεκ... ![]() Δεν διαφωνω οτι η διασπορα θα ειναι καλυτερη με περισσοτερα μπεκ μικροτερης παροχης αλλα γενικοτερα δεν υπηρχε ποτε "θεμα" σε αυτα τα μοτερ,γιατι να υπαρξει τωρα ωστε να αξιζει φυσικα ολη αυτη η ταλαιπωρια που τραβας ρε; ![]() |
Ναι, αλλά γιατί? |
Επίσης τα τέσσερα επιπλέον μπεκ μόνα τους, με το μαμά πρόγραμμα.
Από ότι έχω καταλάβει, είναι Denso, κάπου στα 160cc/min. Λοιπόν, με τα μαμά μπεκ εκτός, το αμάξι δουλεύει καλύτερα με της μοτοσυκλέτας! Καλύτερο ρελαντί, άρπαγμα κλπ!!! Ίσως να οφείλεται στο ότι είναι μακριά από τις βαλβίδες, αν και είμαι σίγουρος ότι οφείλεται στο ότι έχουν 12 (!) οπές για ψεκασμό. |
Προγραμμα σκετο για 1600 8v δεν βγηκε ποτε απο την PS.Μονον ολοκληρος εγκεφαλος... ![]() Αυτα στο e bay τα εχω δει και εγω αλλα γνωριζοντας οτι ποτε δεν παρηγαγαν κατι τετοιο οι γαλλοι,δεν θελω να σκεφτομαι καν τι ειναι αυτο το "βαφτισμενο" προγραμμα. ![]() |
Περι εισαγωγης παντως και εκκεντροφορου,μια χαρα πολιτισμενο παραμεινει και μαλιστα βγαζει και κανονικα καρτα χωρις παρενεργειες.
Ακομα και με αγριοτερο εκκεντροφορο,παλι δεν εχει δυσλειτουργιες. |
Ειχε φτιαξει καποτε στο 106 club ο Μιχαλης(MikePsycho) το 13αρι του με 16αρι κορμο και αρκετα αγριοτερο Newman(απο τον Ν που δινει ο Πετρος) και δεν ειχε κανενα απολυτως θεμα. ![]() |
Σχετικα με τον 13αρισιο εκκεντροφορο στο 16αρι μοτερ,οχι,δεν υπαρχει προβλημα απο τον εκκεντροφορο,η εισαγωγη ειναι που στελνει την αναλογια μιγματος στα κοκκινα. |
Σχετικα με εκκεντροφορο 1300 vs 1600,ο κωδικος πανω στον εκκεντροφορο ειναι ιδιος(γραμμα J),οπως ιδιο βγαζω και το βυθισμα αλλα απο οτι εχω διαβασει,ο 1300αρης εχει πιο πολλες μοιρες(μικρη διαφορα βεβαια).
![]() |
http://www.gl-yachting.gr/picture_library/eikona004.jpg |
Μου κανει εντυπωση παντω το γεγονος οτι προ ετων,καμια εταιρια δεν εβγαζε εκκεντροφορο για 13αρι ενω για 16αρι εδιναν ολες και μαλιστα τους ιδιους που φορουσε και το XSi. |
Απο την αλλη παλι,υπαρχουν και ομολογιες παιδιων που εβαλαν στα 16αρια τους εκκεντροφορο απο 1300 και ειπαν οτι οντως πηγαινε καλυτερα... Τωρα τι ειναι αληθεια,τι ψεματα,ενας Θεος ξερει... ![]() ............*(μονο οποιος το εχει κανει θα ηταν χρησιμο να μας πει κατι και πως δουλευει σε σχεση με τον μαμα 1,6 8βου!!!)*........... Υ.Γ. Αντι να βαλεις προγραμμα & εισαγωγη,βαλε 4 μπλε μπεκ απο XSi,βαλε και τον εκκεντροφορο με εναν ρυθμιστη πιεσης βενζινης και λογικα θα εισαι jet.Πιθανολογω οτι ο λ θα διαβασει τις διαφορες και θα προσπαθησει να διορθωσει τα μιγματα.Εδω η Kent προτεινει τον ΡΤ11 χωρις καν προγραμμα ρε... |
Ο τοτε αντιπροσωπος της Kent βεβαια(βλεπε Dynotech),τον πλασαριζε για 1300αρι και μαλιστα μου ειχαν πει οτι τα μισα αναβασιαρικα 1300αρια της Αθηνας τρεχουν με τετοιο. ![]() |
Κωστα χρησιμοποιεις εξωτερικο ρυθμιστη ή οτι πιεση σου βγαζει η μαμα αντλια(4 bar); |
Οχι ρε,απλα θα βοηθουσε πολυ να μην δουλευουν τα μαμα μπεκ σε overrun mode... ![]() |
Απλα και το κοστολογιο ειναι αναλογο Πετρο... ![]() Οταν εψαχνα να βρω εκκεντροφορους gr N για το Clio RS του Προφητη,μου ειχαν δωσει μια αστρονομικη τιμη... ![]() |
γειας σας ρε παιδια.πως μπορω να βρω το ποσο πρεπει να πλανιαρω
την κεφαλη μου 1.6 8v με φλατζα απο 206 16v 0.7 για να φτιαξω την συμπιεση στο 11:1 η 11.5:1;ευχαριστω |
η εννοια squish band ειναι |
τι εννοεις οταν λες ξεχωριστα κεφαλη και καπακι. δεν εννοεις οτι η κεφαλη θελει 2 δεκατα κατεβασμα; |
Επισης αν παρατηρηστε,τα πιστονια των TU5J2 εχουν ενα περιμετρικο "χειλος" το οποιο εχει εσωτερικη διαμετρο οσο ακριβως και το "προσωπο" του θαλαμου καυσης...
Τυχαιο ή για καποιον λογο; ![]() |
Ο θαλαμος καυσης των 8v κεφαλων ειναι με διαμετρο περιπου 75mm οποτε οταν καποια στιγμη το υπερκυβισαν και απο στροφαλο αλλα και απο διαμετρο πιστονιων,το μιγμα επρεπε να εχει σωστο στροβιλισμο για αποδοτικοτερη καυση μιας και ετσι οπως ειχε γινει απο διαστασεις ο TU5J2(διαμετρος 78,5),ειναι που ειναι ανεπαρκης η κεφαλη,αμα δεν ειχε και καλη θερμοδυναμικη αποδοση,τοτε θα τσιμπουσαν ενα @@... |
psgeo έγραψε: |
οκ καταλαβα τι ειπες!!! τους βολευει να ειναι ετσι για να κανουν δουλεια λογω κεφαλης!!!
εμας μας εξυπηρετει πουθενα αυτο για καμια βελτιωση λογω του σχηματος των πιστονιων??λενε οτι ειναι και τα πιο ανθετικα απο tu πιστονια ![]() παντως το σχημα τους αν παει κατι στραβα κανει για τασακι ![]() ![]() |
Δεν εχει σχεση το τι μπουκα θα βαλεις,οι διατομες εχουν σημασια και ο ογκος των καζανιων. |
Ξεκολλα ρε μλκα με το καζανι,δεν εχει σχεση το σχημα του λεμε!!!
Οσο για τα 60,ναι,ειναι παααρα πολλα. |
Αντι να πας Ανδριανακη,γιατι δεν πας Maha οπου μετραμε σχεδον ολοι,για να εχεις ενα πιο αντικειμενικο κριτηριο; ![]() Σχετικα με τα 50,ναι,μια χαρα ειναι. |
Μισο γιατι μαλλον δεν ξεκαθαρισες τα πραγματα...
Στο δυναμομετρο θα πας για να σεταρετε το προγραμμα ή για να μετρησεις; Γιατι αν πας για σεταρισμα,πασο,εκει ΟΚ,αν ομως πας για να μετρησεις,καλυτερα να πας Maha. Οχι οτι εχουν τεραστιες διαφορες τα δυο δυναμομετρα απλα επειδη το Maha εχει πιο αξιοπιστους διορθωτικους δεικτες απο τα υπολοιπα,για αυτο και προτιμαμε αυτο. Τωρα αμα τραβας κολλημα και δεν θες,εκει ειναι δικο σου θεμα,στην τσεπη σου δεν μπορει να κανει κουμαντο κανενας αλλος. ![]() Υ.Γ. Οσο για το οτι μετραει τροχο,αυτο τι σχεση εχει ρε,αφου μετραει drag power ετσι και αλλιως. |
Δεκτο το πρωτο,σχετικο το δευτερο...
Τεσπα,οι καμπυλες μετρανε,τρια πανω-τρια κατω δεν θα κανουν την χαωδη διαφορα. ![]() |
Για να ειμαι ειλικρινης,πιστευω οτι θα σου δειξει καπου στα 135-140,οχι παραπανω... ![]() Οι επιλογες που εχεις κανει οσο αφορα εκκεντροφορο και παρελκομενα δεν εχουν προδιαγραφες για κατι extreme... ![]() |
Σωστο εκκεντροφορο,επαρκη μπεκ(πιθανοτατα),χταποδι(υποθετω) και διαφορα αλλα παρελκομενα τα οποια μεμονωμενα δεν κανουν μεγαλη διαφορα αλλα στο συνολο δινουν το κατι παραπανω.
Το οτι ο Κωστας "εφαγε" τα συκωτια του φτιαχνωντας κεφαλη και υπολογιζωντας νουμερα και παραμετρους,δεν ειναι τυχαιο. ![]() Αν παντως εχεις σαν στοχο τα 160-170 του kit car,αστο,θα πεσεις απο τα συννεφα... ![]() |
οχι αλλα γυρο στα 150 με μπολικη ροπη θα τα θελα.. ![]() ![]() Υ.Γ. εν το μεταξυ ολα τα παραπανω τα χω(εκτος απο σφυριλατα) |
Ωπα,μλκια εγραψα... ![]() Για χωνια δεν ξερω καν,υπεθεσα οτι πηρε κομπλε ολο το σετ... ![]() |
Εγω μονο τα σωματα ειδα(πεταλουδες),χωνια πουθενα. |
106 T16 έγραψε: | ||
Εσύ μην προτρέχεις... |
106 T16 έγραψε: |
Ετσι,ετσι και άσε που δεν αφήνει πολύ χώρο από τον καθρεπτη για να ..αναπνέει |
Καλοταξιδο...και με προσοχη στο γκαζι....... ![]() |
Yeap..... ![]() |
υποθετω λοιπον οτι το λιγοτερο θα εχεις τα διπλασια αλογα απο εμενα.. εσενα δλδ πως θα πηγαινει στο δρομο???(αν εμενα με 100 τροχο και πηγαινει ετσι) ποσο καλυτερα δλδ???????????? |
ααααα καλα τωρα καταλαβα...
ωραιοςςςςςςςς:lol: ![]() ![]() πραγματι ο Βαγγελης εκανε παλι το θαυμα του ![]() ![]() Βαγγελη κατι αλλο τετραπεταλουδο και τουρμπο μαζι πανε? ![]() |
Καμια καμπυλη να δουμε ρεεεεεεεεεε!!! ![]() |
και η τελικη εικονα κατω απο το καπω μου. (Στελιο κοιτα πρως τα που κοιτανε τα χωνια): http://img148.imageshack.us/img148/6349/535.jpg http://img19.imageshack.us/img19/1153/533xk.jpg |
απο'τι καταλαβα για ταπες..
ο ανατπτορας (λαιμος) για τις πεταλουδες ειναι απο το 205 1300? ![]() Παντως φιλαρακι... τουμπανο !!! Μπραβω!!!! ![]() ![]() ![]() |
σορρυ ρε παιδια και με το συμπαθειο...........τετραπεταλουδο με μονο 100 τροχο???
σε ενα παλιο drive που εχω του '97 το 1,6 8v rallye μαμα το ειχαν βγαλει τροχο 98 αλογα!!!! ειναι σε σταδιο μηπως εξελιξης και ψαξιματος να υποθεσω????? |
αυτο δεν το γνωριζω φιλε. αυτο που ξερω εγω ειναι οτι πηρα ενα 1.6 8ν του εβαλα σκουπα εξατμιση χταποδι προγραμμα και πηγαινε πολυ καλυτερα. αλλα σε σχεση με αυτο που ειναι τωρα ειναι η μερα με την νυχτα. το αυτοκινητο επιταχυνει σαν δαιμονισμενο. πραγματικα καμια σχεση με το πως ηταν μαμα. τωρα τι λεει το καθε δυναμομετρο αυτο ειναι μια αλλη ιστορια ![]() ![]() ![]() ![]() |
αυτο δεν το γνωριζω φιλε. αυτο που ξερω εγω ειναι οτι πηρα ενα 1.6 8ν του εβαλα σκουπα εξατμιση χταποδι προγραμμα και πηγαινε πολυ καλυτερα. αλλα σε σχεση με αυτο που ειναι τωρα ειναι η μερα με την νυχτα. το αυτοκινητο επιταχυνει σαν δαιμονισμενο. πραγματικα καμια σχεση με το πως ηταν μαμα. τωρα τι λεει το καθε δυναμομετρο αυτο ειναι μια αλλη ιστορια ![]() ![]() ![]() ![]() |
Με μεγαλη μου χαρα σας ανακοινωνω οτι το project τελειωσε. ![]() ![]() ![]() επιτελους ο Βαγγελης ο Καντερες εκανε πααααααρα πολυ καλη δουλεια και μαζι με τον Ανδριαννακη εφτασαν το λεωντα στους 100 ιππους στον τροχο ,αριθμο που δεν με ενθουσιασε για να ειμαι ειλικρινης. Ολα αυτα μεχρι την στιγμη που το εβγαλα στο δρομο.. το αυτοκινητο επιταχυνει με εκπληκτικο τροπο, επαθα μεγαλο σοκ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ειναι γραμμικο, με σταθερη καταναλωση και απολαμβανω καθε δευτερολεπτο πισω απο το τιμονι. στην εθνικη οδο καθε φορα αποκρινοταν αμμεσα στο πατημα του γκαζιου και δεν με προβλιματισε τιποτα. τα μονα μειονεκτηματα του ειναι ο εκοφαντικος θορυβος στις ψηλες στροφες καθως και οι αναθυμιασεις(λογικο για 4πεταλουδο). τωρα ψαχνω συνεχεια αφορμες για να το βγαζω εξω απο το γκαραζ. ![]() ![]() ![]() |
Πέρασα απο εκεί οταν περιμένατε έξω στο αντίθετο ρεύμα!Ελεγα θα σας προλάβω αλλα όταν μπήκα παράδρομο μάλλον εισασταν μέσα και δέν ηθελα να σας ζαλίσω (έλεγα να γνωριστουμε και να δω ενα 4πετάλουδο απο κοντά)μετα λεω ρε μπας και δεν ειναι αυτοι...και ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ποσο φραγκα σου στοιχησε τελικα να το κανεις τετραπεταλουδο??και γενικα κανε μια λιστα με τι περιφερειακα, μπεκ εκκεντροφορο συμπιεση κτλ, δουλευουν οι πεταλουδες περα απο τον αγραφο!! επισης αν συναντησες διαφορα προβληματα μεχρι να το παρεις και να σου δουλευει!!
τι ρελαντι κραταει και ποσο τζινα καιει ![]() και σε αισθηση σε σχεση με πριν πως σου φαινεται?? δλδ ειναι πιο γρηγορο σε 0-100-ρεπριζ-τελικες-παντου!! γιατι απο οτι διαβασα που ειπες οτι δεν εχει σχεση με πριν ειναι αδυνατο να εχεις 100 τροχο η αν θες 110 η 115 στροφαλο........ οταν 98 εχει ενα μαμα στο τροχο..........μαλλον το δυναμομετρο που πηγες ηταν allou fan park εκεινη την μερα ![]() ![]() |
Ανδρεα πατα με εναι 106 μετρημενο για να εχουμε ενα δειγμα του τι κανει το αμαξι στο δρομο.Γιατι αν αρχισω να μιλαω....για τα δυναμομετρα δεν θα βγαλουμε ακρη.Εγω ειχα βγαλει υπερβολικα πολλα σε υψηλες στροφες.....και εσυ μαλλον ''λιγα''σε συγκριση με το μαμα 8v.Πατα ρε συ με ενα μαμα με 98!!!ροδα να δουμε πατε κοπιο?? |
ποσο φραγκα σου στοιχησε τελικα να το κανεις τετραπεταλουδο??και γενικα κανε μια λιστα με τι περιφερειακα, μπεκ εκκεντροφορο συμπιεση κτλ, δουλευουν οι πεταλουδες περα απο τον αγραφο!! επισης αν συναντησες διαφορα προβληματα μεχρι να το παρεις και να σου δουλευει!!
τι ρελαντι κραταει και ποσο τζινα καιει ![]() και σε αισθηση σε σχεση με πριν πως σου φαινεται?? δλδ ειναι πιο γρηγορο σε 0-100-ρεπριζ-τελικες-παντου!! γιατι απο οτι διαβασα που ειπες οτι δεν εχει σχεση με πριν ειναι αδυνατο να εχεις 100 τροχο η αν θες 110 η 115 στροφαλο........ οταν 98 εχει ενα μαμα στο τροχο..........μαλλον το δυναμομετρο που πηγες ηταν allou fan park εκεινη την μερα ![]() ![]() |
Βαλε video....αργεις!!!!! ![]() ![]() |
Ρε μπράβο μανούρα ![]() ![]() |
black7monster έγραψε: | ||
Να φυγεις,να πας αλλου.... |
τι αγραφο επιλεξατε? |
![]() μπραβω και παλι παιδες.... |
Εκτος και αν φταιει αυτο που υποψιαζομαι... ![]() |
υποψιαζεσαι τον εκκεντρο? |
![]() |
andreaskoudou έγραψε: | ||||||
παιζει ![]() ![]() ![]() τεσπα θα εχεται συντομα εικονα και ηχο ![]() ![]() ![]() |
Βαγγο σε Maha τα RC βγαζουν σχεδον οσα ειναι(περιπου 175) και τα 150αρια απο 145-150 οριακα... ![]() Τι περιπου απωλειες υπολογιζει ο Γιαννης για να βγαλει περιπου νουμερο στροφαλου; |
Ναι,απλα το Maha μετραει απωλειες με εναν παραδοξο τροπο και βγαζει νουμερα...4κινητου. ![]() Και την δικια μου μετρηση αμα θα δεις(140 στροφαλο) βγαζει καπου στα 100 τροχο. ![]() |
Αναλογα με το αν το Roto μετρησε σωστα,τοτε με κριτηριο τις μετρησεις που εβαλα πριν,οι απωλειες ειναι καπου στο 15% οποτε βγαζει καπου στα 115 αλογα στροφαλο. ![]() Για αυτο σου ειπα να πας και απο το Maha του Τασου,να δεις και εκει τι θα σου βγαλει... ![]() |
Για τώρα ανέβασε βιντεάκι να δούμεεεεεε!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
greenpug106 έγραψε: |
Το Maha που μετρήθηκε το δικό μου στην Κύπρο έδειξε
1) Στρόφαλο 148,3 και τροχό 114,1 και 2) Στρόφαλο 148,8 και τροχό 116,9 στις 2 μετρήσεις που έκανα πριν το πρόγραμμα. |
15% ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() πολυ δεν ειναι? τοτε και παλι ρε Στελιο ενα 16ν θα επρεπε να κανει πλακα μαζι μου. δεν μου παει... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() τεσπα, δεν ειναι οτι δεν θα το μετρισω καποια στιγμη παλι, απλα σιγουρα οχι τωρα(no money no honey) ![]() ![]() ![]() |
greenpug106 έγραψε: |
Το Maha που μετρήθηκε το δικό μου στην Κύπρο έδειξε
1) Στρόφαλο 148,3 και τροχό 114,1 και 2) Στρόφαλο 148,8 και τροχό 116,9 στις 2 μετρήσεις που έκανα πριν το πρόγραμμα. |
alekoukos106 έγραψε: | ||
νομιζω οτι φοραει 708 γατακια ![]() |
Τι πολυ ρε,15% ειναι πολυ λογικο νουμερο και καπου τοσα βγαζουν και τα περισσοτερα δυναμομετρα... ![]() Το 30% του Maha ειναι παραλογο αλλα ευτυχως η εξομοιωση που κανει ερχεται σε φυσιολογικα νουμερα. Το Maha δειχνει στις τροχο τοσα οσα και ενα G Tech περιπου. Σχετικα με το 16v,σου ειπα,δεν ξερω σε τι παραδειγματα επεσες... ![]() |
Το συγκεκριμένο δυναμόμετρο απο οτι μου έχουν πει έχει απίστευτο φορτίο πέραν του κανονικού καθώς και η ψύξη,παροχή αέρα είναι ελαχιστη ![]() |
kos_argyris έγραψε: |
Τι εννοείς Στέλιο εξομοίωση? Αφού δεν ισχύει το 25 με 30% απωλειών, ποιο νούμερο του maha προσεγγίζει την πραγματικότητα? Η ισχύς που φτάνει στους τροχούς ή η ισχύς στο στρόφαλο? |
τι φορας σκουπα εξατμιση προγραμμα και εφτασες τοσο ![]() ![]() ![]() ![]() |
φιλε Λευτερη πολυ συντομα ![]() ![]() ![]() ![]() |
Θα το καταφερεις???Ειναι κομματακι δυσκολο να τραβηξεις καλο βιντεακι ετσι.Εκτος αν εχεις συνοδηγο.....!!O δικος μου δεν τα καταφερε.....
http://www.youtube.com/watch?v=3PONU-aCBQA Αυτο για το 16v το ψιλιαστηκα γιατι καπου εστειλες πμ??? |
Oι πεταλουδες ειναι πορωση......
Το εβαλα για να δεις οτι απο μεσα δεν φαινεται το κοντερ γιατι παλευεις να εστιασεις,ακους μονο το μοτερ... |
Oι πεταλουδες ειναι πορωση......
Το εβαλα για να δεις οτι απο μεσα δεν φαινεται το κοντερ γιατι παλευεις να εστιασεις,ακους μονο το μοτερ... |
αντι να χαροπαλευεις απο σταση...
στηριξε λιγο πιο καλα το κινητο/καμερα και κανε ενα ανοιγμα 2ας από τις 3000rpm εως πχ κοφτη 3ης... ![]() |
για τα ματια σας και μονο λοιπον, παρ ολες τις αντιξοοτητες παραθετω τα βιντεακια μου ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=oxt_yVXzNiU http://www.youtube.com/watch?v=ki-9VG2WOQc (να σημειωσω οτι, 1ον ειχε ψιλοβροχο και 2ον η βενζυνη ηταν κατω-κατω και μου εκανε κατι ψιλοδιακοπες) ![]() ![]() ακουω αποψεις ![]() |
Eγω ειμαι ο δευτερος??Αnytime....
Παρε και ενα προχθεσινο.... http://www.youtube.com/watch?v=0aMszXWWljQ |
Eγω ειμαι ο δευτερος??Αnytime....
Παρε και ενα προχθεσινο.... http://www.youtube.com/watch?v=0aMszXWWljQ |
Ερωτηση προς BTS (η οποιον αλλο γνωριζει σιγουρα ομως)
Το μπλοκ του XSI εχει μπεκ λαδιου για πιστονια-στροφαλο οπως του 1600 8ν? Απο παλιες κουβεντες που ειχαμε μου ελεγες οτι εχει αλλα θελω να μου πεις σιγουρα τωρα που εχεις το μπλοκ κοματια .... |
Εγω ακομα περιμενω εντυπωσεις,ε... ![]() ![]() |
για τα ματια σας και μονο λοιπον, παρ ολες τις αντιξοοτητες παραθετω τα βιντεακια μου ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=oxt_yVXzNiU http://www.youtube.com/watch?v=ki-9VG2WOQc (να σημειωσω οτι, 1ον ειχε ψιλοβροχο και 2ον η βενζυνη ηταν κατω-κατω και μου εκανε κατι ψιλοδιακοπες) ![]() ![]() ακουω αποψεις ![]() |
ναι φιλε μου απο 1100 τι εννοεις μεγαλο rev drop? |
reselie έγραψε: |
Απορια...σε διαδικασια αλλαγης φλατζας ,δεν συμφερει και η τοποθετηση ενος ραλλυσιου πχ στο δικο μου 1.4 8v? θα χρειαστει και προγραμμα απαραιτητως?
Γενικα το γνωριζω οτι δεν αξιζει.απλα λεω εφοσον ανοιγει και η κεφαλη...ή θελει και αλλες μετατροπες που το καθυστουν ασυμφορο για αυτο το μοτερ? |
ΝΟΜΙΖΩ οτι πρεπει να σε κάνει μια βολτα ο Νικος με το 206 του... ![]() ![]() |
reselie έγραψε: |
Eiχα ανοιξει ενα τοπικ(δες http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=17946)
Πιστευω θα σου λυσει αποριες ![]() |
Νικο αυτο με την κεφαλη για την επιστροφη του λαδιου,το περνας και εξωτερικα με ενα ρακορ ρε,δεν ειναι τοσο προβλημα... ![]() |
Χλωμο Κωστα... ![]() Εχεις ¨θεμα¨ με τα ηλεκτρολογικα; |
Οχι Κωστα δεν θα δουλεψει. Αυτος βλεπει καρτερ και δεν εχει πιεση.
Φτιαξε ενα "Τ" για τον ακριβως απο'πανω ... ![]() με ενα σπειρωμα για τον μαμα και ενα σπειρωμα για τον δικο σου και βαλε και τους δυο. Καπου εχω δει στο ebay τετοια ετοιμα ... Να καποια παραδειγματα .. πχ 1 πχ 2 Απλα θα χρειαστει να το βαλεις ψιλοδιαγωνια αν ειναι "Τ" για να κανεις εξαερωση η την τρυπα απο επανω αν ειναι σαν το δευτερο παραδειγμα. ![]() υγ: Στειλε μου αν θες ενα πμ να μου πεις τι σου εχει κανει ο παπ**ας.... ![]() |
Παρε το πιο μεγαλο γερμανικο κλειδι που θα βρεις,περνα μια απο εκει και ζητα τα χρηματα σου πισω,και αν θελει ας μην τα δωσει... ![]() ![]() ![]() Κατι παραπλησιο επαθα στο παλιο μου 1300αρι και μετα εκατσα και την εφτιαξα ξανα ολη μονος μου,γμω τους παλιοκργληδες που μπλεκουμε. ![]() |
Τι αλλο να πω εκτος απο περαστικα... ![]() ![]() ![]() ----- Α,βρηκα και αυτο... http://pagesperso-orange.fr/krs-competition/Feuille%20de%20Banc%20106%20Kcar.pdf 106 1600 8v Kit Car. 175(στις 7500) αλογα και 19(στις 5000) κιλα ροπη(στο συγκεκριμενο dyno). Τα σωματα που χρησιμοποιει ειναι PS. |
Nik_psa έγραψε: |
Μήπως τα όργανα είναι από BX Gti και όχι ΖΧ 2.0?Του ΒΧ κάθεται κουτί στο 205 απ΄ότι θυμάμαι |
Κουμπωνουν κατευθειαν απλα τσεκαρε μιγματα οταν την βαλεις. ![]() |
z@ck! έγραψε: | ||
Κωστα εχεις τον κωδικο του σενσορα? μηπως βρουμε περιοχες λειτουργειας και αντιστοιχια ...
Γιατι πλεξουδα απο 205? ταιριαζει στην φυσα του μηχανοστασιου ? S1 η S2 ειναι το αμαξι σου? με τον MS τι εκανες τελικα ? Πως παει το project? Παντως αμα θες καμια βοηθεια η κανα κομματι πλεξουδας, βησματα κ.τ.λ λεγε.
+1 απλα μπορει να θελουν επιμηκυνση τα καλωδια της ηλεκτροβαλβιδας του ρελαντι.... |
O κωδικός του σένσορα είναι (μάλλον) 113169... |
Με την μεταλλικη φλαντζα(0,7mm) θα παει πανω απο 11.
Αν βαλεις την μεταλλικη των 106 τοτε θα μεινει σχεδον στα εργοστασιακα επιπεδα(10,2). Μπουζονια αλλαξτα ρε μλκα,20Ε κανει ολο το σετ...Σιγα το κοστος. Περι πολλαπλης εξαγωγης,το μαντεμι του 1600 εχει ελαχιστα φαρδυτερους αυλους αν θυμαμαι καλα. Μικροδιαφορες παντως... |
Οι φλαντζες εισαγωγης/εξαγωγης ειναι φτηνες ρε,μην αγχωνεσαι.
Πας σε ενα εξωτερικο ρεκτιφιε και θα σου δωσουν. Περι μπουζονιων,οντως στην Lion καπου εκει κανουν αλλα σε εξωτερικα ρεκτιφιε τα Goetze(παρα πολυ καλη ποιοτητα) κανουν ουτε 30Ε. ![]() Οσο για την συμπιεση,εγω δεν θα την ανεβαζα καν... Ο 16αρης κορμος εχει ηδη κοιλα πιστονια για να μην ανεβαζει πολυ συμπιεση. Εγω θα εβαζα την μαμα μεταλλικη του 106(νομιζω 1,4 παχος εχει) και θα το αφηνα ετσι. Αυτη του 206 παραειναι λεπτη για τον μαμα εκκεντροφορο... |
Η πιο απλη εξηγηση...
Εστω οτι το μαμα μοτερ δουλευει με 190 psi(10,2 στατικη συμπιεση). Με την εισαγωγη του 1300,μονο και μονο απο τον επιπλεον αερα που θα περναει στους κυλινδρους τα psi θα ανεβουν αναποφευκτα οποτε μαζι και η ενεργος συμπιεση. Οποτε δεν υπαρχει κανενας λογος να αυξησεις την στατικη οταν ολη την δουλεια που εχεις στο μυαλο σου,την κανει η καλυτερη πληρωση. ![]() |
Σχεδον 140 αλογα(ενταξει,πειτε 130 περιπου) με ανοδικες τασεις μεχρι τις 7000+.
Φανταστειτε τωρα αυτο το συνολο με 16v κεφαλη! ![]() |
Δεν ήρθε ο Σωτος χθές εγώ όμως το είχα μαζί μου ![]() ) |
Δυστυχως η Cat μετραει ανοιγμα και κλεισιμο βαλβιδων στο ΑΝΣ + 1mm οποτε απο εκει δεν μπορω να βγαλω ασφαλες συμπερασμα,μπορω ομως να κρινω απο τις μοιρες και αυτο που προκυπτει ειναι οτι ο ομολογκαρισμενος gr N εκκεντροφορος για το XSi(4900604) ειναι 17 μοιρες αγριοτερος στην εισαγωγη και 15 στην εξαγωγη.
Ο δε 4900605 που ειναι ενα κλικ αγριοτερος απο τον Ν(ειναι αυτος που χρησιμοποιησε ο Πετρος και σκοπευω να βαλω και εγω) ειναι 20 μοιρες πανω στην εισαγωγη και 15 στην εξαγωγη. Ε,φανταστειτε τι εχει να γινει δηλαδη... ![]() ![]() ![]() |
Γιατρε μου δεν ξερω να σου πω σιγουρα αν ειναι μετρησεις της PSA μιας και ειναι απο ενα αρχειο excel που ειχα βρει καποτε στο web απο ενα παληκαρι που το ειχε ανακαλυψει και εγω δεν ξερω που...
Εχει μεσα παντως ολα τα 1400αρια μοτερ με καρμπυρατερ,SPi και MPi. Αν στο στειλω θα καταλαβεις αν προκεται περι νουμερα PSA ή δικες του μετρησεις; ![]() |
τα μπεκ του 16αριου με του 13αριου δεν ειναι ιδια ?
τα καφε δεν φορανε και τα δυο? ![]() |
Σαν κωδικος,τα καφε απο τα Rallye ειναι ιδια(στο servicebox),στην πραξη ομως οταν μετρησα τα 1600αρια μου εδειξαν παραπανω(νουμερα επιβεβαιωμενα και στις δυο 4αδες,με ελαφρια αποκλιση).
Τωρα τι ισχυει πραγματικα,δεν ξερω,ψεματα θα σας πω... Τα πρασινα Weber ειναι αυτα που εδινε η PS για το 1300αρι gr A και ειναι ολοιδια με της Alfa 33 με το 16v μοτερ. ![]() Απλα θελει καλο ψαξιμο με τα μιγματα καθως το να λιωσει πιστονι ειναι το μονο ευκολο. ![]() |
Κωστα απο φτωχα μιγματα ραγιζει στις φουστες ή ψωριαζει η κορωνα.
Απο πλουσια το λιωνει μιας και ξεπλενει και απο τις θερμοκρασιες τριβης δεν μενει τιποτα ορθιο. ![]() |
ξερουμε κωδικους και παροχες απο ολα αυτα στα ποσα μπαρ?
Επειδη ειμαι για μπεκ λογω 2χρονης ακινησιας των δικων μου, ενδιαφερομαι... ![]() Και απο καποιο μοτερ του 405 δεν εμεναν? |
iwp iw
injector weber pico IPM001 100 cc/min @3bar 15 IW 024 195 cc/min 3 3,3 IW 025/02 300cc/min @3bar 2.4 Ohm IW 031 270 cc/min 3 17,3 ? Weber IW 031 330cc/min High Impedence @3BAR IW042 200 3 17,3 WEBER ? IW044 265 3 3,3 WEBER IW 044/00 320cc/min @3bar 2.4 Ohm IW050 190 3 16 WEBER IW051 170 3 15 WEBER IW052 140 3 15 WEBER IW054 190 3 16 WEBER IW057 140 3 14,5 WEBER IW058 384 3 14,5 WEBER IW061 500 3 17,4 WEBER IW155 115 3 16 WEBER IW158 380 3 15 WEBER IW204 265 3 16 WEBER IW720 180 3 15 WEBER IWP 001 190 cc/min Nozzle: 4 jet Static Flow (3 bar) : brown/blue ?? 14.5 ohm Bent stream 16° IWP 001 250cc/min Nozzle: 4 jet Static flow (3 bar): green 16° IWP 003 215 cc/min 5 bar 14.5 ohm Pencil stream --- IWP 006 226 cc/min static flow Blue 14.5 ohm Split stream 16° IWP 022 215 cc/min 5 bar 14.5 ohm Single stream 24° IWP 023 169 cc/min Nozzle: 1 jet Static Flow (3 bar) : green 14.5 ohm Pencil stream 15° IWP 024 226 cc/min 5 bar 14.5 ohm Single stream 24° IWP025 190 3 15 WEBER IWP042 230 3 15 WEBER IWP 043 330 cc/min Nozzle: 1 jet Static Flow (3 bar) : brown 14.5 ohm Single spray 20 deg IWP 025 200 cc/min 18° IWP 026 184 ccm/min 19° IWP 041 146 ccm/min 16° IWP 042 283 ccm/min 19° IWP 043 329 ccm/min --- 20°--- --- IWP 044 193 ccm/min--- 24°--- --- IWP 045 200 cc/min static flow 16° IWP 048 215 ccm/min--- 24°-- --- IWP 049 184 cc/min static flow 15° IWP 058 132 ccm/min 16° IWP 064 186 cc/min static flow 14° IWP 065 158 ccm/min--- 15°-- --- IWP 066 2,58 ccm/min--- 24° IWP 067 226 ccm/min---24°- IWP 069 Nozzle: 1 jet Static Flow (3 bar) : 480 cc/min yellow 14.5 ohm Single spray 15 deg IWP 076 215 60SINGLE STREAM --- 24°-- --- IWP116 155 3 15 WEBER IWP 145 510 cc/min 5 bar 14.5 ohm Twin jet 20 deg IWP 189 490 cc/min 5 bar 14.5 ohm 12 hole cone molim ako tko ima vise podatak, tablice za iw neka je ovdje postavi hvala HOLE cc/min HOUSE COLOR IWP 049 4 194 WHITE IWP 113 4 170 WHITE IWP 066 1 170 BLUE IWP 001 4 194 DARK GREY IWP 067 4 194 PINK IWP 003 1 207 WHITE IWP 064 2 166 BIGE IWP 101 2 138 BROWN IWP 157 4 161 YELOW IWP 158 4 170 WHITE IWP 168 4 207 LIGHT GREEN IWP 131 1 184 BLUE IWP 065 1 166 POUPLE IWP 006 4 231 BLUE IWP 127 4 231 ORANGE IWP 119 3 138 GREEN IWP 071 4 194 BLACK IWP 099 2 115 PINK IWP 026 4 194 BIGE IWP 143 4 184 DARK GREEN IWP 024 4 231 DARK GREEN IWP 115 4 207 ORANGE IWP 044 4 194 LIGHT GREY IWP 043 4 324 DARK GREEN IWP 114 4 207 BLACK IWP 058 2 129 BROWN IWP 041 4 138 YELOW IWP 176 5 166 RED IWP 092 4 ORANGE IWP 170 4 166 RED |
κατι καλο τι θα ηταν?
περιπου στα 180-190 cc/min ? Στα 235 δεν μπορεις να παιξεις και με την πιεση ? ξερω ειναι μεγαλα... αφου ειναι σε 2l turbo μοτερακι ![]() Αλλα αν πεσει στα 2 bar αντι για 3 που ειναι κανονικα...... ![]() |
Η επιλογη μου ηταν τελικα 0280 150 702 βγαζουν 189cc/min .ειναι το ιδανικο ια τα μοτερ μας.το μονο κακο ειναι οτι θελω remaping. |
απο μεγκαμανουαλ φορουμ μου ειπαν οτι απο req fuel [αν το βαλω συμφωνα με τα νεα μπεκ] θα ειμαι πολυ κοντα στον χαρτη μου. |
profitis έγραψε: |
Γνωμη μου,θα συμφωνησω με τον Κωστα οτι καλυτερα απο τους χαρτες... ![]() Οτι και να γινει,ο χαρτης εχει τον τελικο λογο για το τι θα ψεκασει. ![]() |
ο σενσορας που βρισκεται στην πισω πλευρα του μοτερ πανω στο καρτερ για τη θερμοκρασια λαδιου σε μοτερ 1.4 xsi exei 1 pin ή ειναι διπλος? |
επισης ο αισθητηρας που βρισκεται στην μπροστινη πλευρα χρωματος πρασινου και διπλος ειναι για επιπεδου λαδιου η για πιεση? |
κωστα και εμενα τα ιδια ειχε.... τον εσπασα καταλαθος .... εβαλα απο το παλιο και .... πακετο...
με τον ρελε τι ακριβως ζητας? δεν εχω καταλαβει... το τι ειναι καθε ποδαρακι μεσα στον ρελε η εξω ?.... Δηλαδη πως κλεινει-ανοιγει κυκλωμα μεσα η το που συνδεεται τι πανω στον ρελε? |
λεπον κωστα
http://rapidshare.com/files/424653419/1600_wiring.PDF http://rapidshare.com/files/424652873/1600_principle.PDF επειδη δεν ξερω ακριβως πιον αριθμο πλαισιου ειχε το αμαξι που ειχε την πλεξουδα σου θα σου βγαλω απο ενα 1600 8ν '96-'99 ........... το εξαρτημα που θες απο τα σχεδια της peugeot ειναι το 1215 : purge canister solenoid valve εδω εχω το pinout του εγκεφαλου http://rapidshare.com/files/354452191/MM_8P_Pinout.pdf εδω μια γενικουρα απο S2 σε μπλοκ διαγραμμα http://rapidshare.com/files/354451149/Typ_Wiring_D_S2.pdf |
...
ΥΓ* περιμενω και μια απαντηση για το παραπανω ποστ .... |
Απαντηση;Τι απαντηση; ![]() |
Αρα τι κανω...??.... ![]() ![]() |
Πριν κανεις οτιδηποτε,επειδη σημερα ψαχναμε το παταρι στο συνεργειο,βρηκα μια 1300αρα κεφαλη. Θα κανεις υπομονη(και κουραγιο να την βαλεις) να περιμενεις να την "σεταρω" και να στην στειλω για να την βαλεις μαζι με την εισαγωγη; ![]() |
Στελιο το τελευταιο μας ποστ μου ειναι πιο επικαιρο απο ποτε ![]() ![]() ![]() http://s181.photobucket.com/albums/x318/zprinos/Rebuilts/kapaki%20zimia/ Επειδη μερικες φορες μαμιουντε τα παντα ολα..... ![]() ![]() ![]() παραδειγμα προς αποφυγη κακου χρονισμου και γιατι πρεπει να βαζεται παντα τα προστατευτικα καπακια του εκκεντροφορου... ![]() ![]() ![]() |
Στελιο το τελευταιο μας ποστ μου ειναι πιο επικαιρο απο ποτε ![]() ![]() ![]() http://s181.photobucket.com/albums/x318/zprinos/Rebuilts/kapaki%20zimia/ Επειδη μερικες φορες μαμιουντε τα παντα ολα..... ![]() ![]() ![]() παραδειγμα προς αποφυγη κακου χρονισμου και γιατι πρεπει να βαζεται παντα τα προστατευτικα καπακια του εκκεντροφορου... ![]() ![]() ![]() |
Φώτη το ακούς; Βάλε το καπάκι |
παρασκευη βραδυ το φορτωνω για αμφικλεια,αν βρω θα βαλω... ![]() ![]() |
Γιατι δεν περιοριζεσαι σε ενα καλο set up με εκκεντροφορο-πιστονια; ![]() |
Pugobios έγραψε: |
για το καπακι του ιμαντα μιλαει προφανως... |
Οπως σου ειπα και πριν,επειδη και εγω ειμαι ακριβως σε ιδια φαση(εξελιξης αγωνιστικου 1300R),προτιμησε να μεινεις στα Α/5 και οχι στα kit car καθως το μονο που θα καταφερεις θα ειναι μια τρυπα στο νερο. ![]() Το μοναδικο 1300αρι kit car που ξυριζε ηταν το παλιο του Βαλεντη(το εχει πια καποιος Μπατρης νομιζω) με 6αρι σασμαν,κλπ,κλπ,κλπ. Ενα αλλο εξ Αθηνων δεν λεει τιποτα,και ας ειναι 4πεταλουδο. Ετσι και αλλιως,τα Yaris δεν μπορουν να πεσουν κατω απο τα 900 κιλα,οποτε εχεις το πλεονεκτημα των 80 κιλων. Οποτε υπολογιζωντας τον μεσο ορο των Yaris να εχουν 900-920 κιλα και 130-135 αλογα(γιατι για παραπανω ειναι μπουρδες),ενα 1300αρι στα 820 κιλα και με 125 αλογα ειναι εφαμιλλο και ισως και καλυτερο. ![]() Απλα σχεδον κανενας δεν ασχολειται πια με 1300αρια... ![]() Εγω,αν και εχω επιλεξει την "γραμμη" μου για τωρα(μοτερ επιπεδου Ν),στο προσεχες μελλον θελω να κανω ενα mild gr A με πιστονια,αγριοτερο εκκεντροφορο και πιθανοτατα και αγραφο αν και ξερω εξαρχης οτι δεν προκειται να ανεβει παραπανω απο +10 απο ενα καλοψαγμενο Ν μοτερ. ![]() Εγω παντως θα προτιμουσα το 6αρι μαζι με το χταποδι του kit car και ιιισως και το "ηπιο" Α μοτερ που λεω. Ειναι ηδη μοτερ με στενο φασμα,φαντασου ποσο χειροτερο θα γινει με ακραιες λυσεις... ![]() |
To Γιάρις πατάει απρόσμενα καλά στο δρόμο, έχει εξαιρετικό μπλοκέ και κιβώτιο και το μοτέρ του δεν πιάνεται πάνω από τις 6000 στροφές. Έχω πολύ καιρό να οδηγήσω καλό 1300αρι αλλά πριν καμιά πενταετία που είχα οδηγήσει ένα GrA (σχεδόν) και ένα Γιάρις GrA, το Γιάρις ήταν αρκετά πιο δυνατό και το κιβώτιο του πολύ καλύτερο. |
bokis έγραψε: |
Αν και αποπροσανατολίσαμε λίγο την κουβέντα από το θέμα του topic θα ήθελα να ρωτήσω αν θα ήταν εφικτό και σύνομο να τοποθετήσει κάποιος μοτέρ με 14άρι κορμό και 16ν καπάκι από 16άρι. Τα αυτοκίνητα μας από ότι μου είπαν του χρόνου μπορούν να τρέξουν σαν ΕΕ. Ισχύει κάτι τέτοιο? Αν ναι, δεν θα ήταν ένα καλό ¨πάτημα¨ για βελτίωση? ![]() Φυσικά το κόστος θα ανέβει αρκετά, αλλά όχι σε απαγορευτικά επίπεδα. Αν και δεν είναι στα πλάνα μου να φτιάξω ένα τέτοιο μοτέρ έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά τις τελευταίες μέρες. ![]() |
Λαμπρο με τι specs θα ειναι το μοτερ; ![]() |
Τελικα ρωτησα τον Παπακωστα...
Τιποτα που δεν ειναι γνησιο(ή φαινεται γνησιο) δεν μπορει να χρησιμοποιηθει και απαξ και χρησιμοποιησεις εστω και ενα ανταλλακτικο(αν φυσικα σου δινεται η δυνατοτητα να επιλεξεις μεμονωμενα),τοτε πας κατευθειαν στην κατηγορια των kit car,που παλι ειναι μεν Α5 οποτε δεν εχει σημασια,αν ομως πρεπει να τα χρησιμοποιησεις ΟΛΑ οσα δινει η ομολογκασιον του kc,φωτια στην τσεπη μας... ![]() Εγω,οσο αφορα την επιλογη του χταποδιου,με βλεπω να κανω ενα φτιαχτο bitubo σαν αυτο που εδινε για το gr A... |
Η λύση του τετραπετάλουδου από μοτοσυκλέτα αν το αυτοκίνητο δηλωθεί kit car επιτρέπεται ή όχι στους αγώνες? Ψάχνοντας για το πως θα βελτιώσω το αμάξι μου βρήκα ένα γαλικό περιοδικό αυτοκινήτου (ότι έχει απομείνει) που είχα αγοράσει πριν από μερικά χρόνια όταν ήμουν φαντάρος στην Κύπρο. Σε αυτό το τεύχος υπάρχει ένα αγωνιστικό 106 με τετραπετάλουδο από GSXR 750. Αν επιτρέπεται πιστεύω είναι μια αρκετά φτηνή λύση για αναβάθμιση του μοτέρ γιατί αλλιώς μονοπετάλουδα άλογα και ακριβά είναι και δύσκολα έρχονται... |
Μόνο ΕΕ. Έτσι το έχω κάνει και εγώ με σώματα από CBR600 σε 8V 1.6 (άλλο αν δεν το έτρεξα - ας όψεται η κρίση στην εργασία μου.....). |
bokis έγραψε: | ||||
Από όσο κατάλαβα απο τα προηγούμενα ποστ το αυτοκίνητο δεν μπορεί να τρέξει ΕΕ και εκτός αυτού το αμάξι σου τώρα θα τρέχει με τα 1600 16ν αν δεν κάνω λάθος. Πόσα άλογα άλογα έχεις βγάλει από αυτό το μοτέρ? Μήπως η επιλογή 16άρι κορμού δεν ήταν η καλύτερη? |
Μην μπαινεις στο tripακι για αγρια πραγματα ρε...
Με ενα καλοψαγμενο 106 gr A των 125 αλογων,κανεις παππαδες στην Α5. |
Πριν κάνεις οτιδήποτε ίσως θα έπρεπε να οδηγήσεις ένα Γιάρις. |
bokis έγραψε: | ||
Το ότι το Yaris είναι καλύτερο σαν αγωνιστικό το ξέρουν και οι πέτρες. |
Το απογευμα "σκαλιζα" στο web και ειδα γαλλικο XSi A/5 με χταποδι... ![]() Τι σκaτα γινεται τελικα με αυτα,επιτρεπονται ή οχι; ![]() ![]() |
dhmhtrhs έγραψε: |
Ευχαριστω πολυ για της συμβουλες που μ εδωσες..παιζουν τοσα
πραγματα που δεν γνωριζω.εσυ ποσο καιρο ασχολησε με αυτα?? |
Α,απεφυγε δια ροπαλου την πολυ συμπιεση. ![]() ![]() ![]() |
rallye1294 έγραψε: | ||
Στελιο, μιας και το ανεφερες, ποσο συμπιεση θεωρεις οτι θα ταιριαζε στην παραπανω μετατροπη - δλδ gr N εκκ, προγραμμα ps και εξατμιση/χταποδι? |
Κωστα και η 50αρα(εξωτερικα) στενη θα ειναι για το setup σου ρε... ![]() Κατι σε 52αρα θες. |
Κωστα αν χρειαστεις βοηθεια με υλικα για την εξατμηση πες μου ![]() \ και δεν λεω για κλασικες διαμετρους ...μιλαω για σπανιες διατομες , υλικο κατασκευης και κουρμπες κ.τ.λ. α... εχεις και πμ ![]() |
Εμενα παντως τα Maxxis μου φανηκαν μια χαρα για τα δικα μου χερια και τα 145 αλογα που ειχε το Saxo που ετρεξα. ![]() |
Αλλης φιλοσοφιας μοτερ αλλα με κοινη βαση,τα 16v με PS προγραμμα φτανουν εως και 36 αν θυμαμαι καλα,με αναλογια ελαχιστα πανω απο 12. |
Αλλης φιλοσοφιας μοτερ αλλα με κοινη βαση,τα 16v με PS προγραμμα φτανουν εως και 36 αν θυμαμαι καλα,με αναλογια ελαχιστα πανω απο 12. |
Αν δεν κάνω λάθος το PS δουλεύει 13+/1 στα 16V, δλδ αρκετά φτωχό. |
Καμια σχεση... 12+ δουλευει,μετρημενο ξανα μαλιστα πολυ προσφατα σε δυο μοτερ. Μαλιστα λογο χαρτογραφησης,διατηρει σταθερη την αναλογια,ειτε ειναι μοτερ μπαμπουλας,ειτε ειναι επιπεδου Ν. |
Κανονιζει ποσοτητα μιγματος μεσω του map.
Ο λ δεν δουλευει καν με το συγκεκριμενο προγραμμα. Απλα σε περιπτωση που καταλαβει πυρακια μεσω knock sensor,κοβει λιγο αβανς. |
Κανονιζει ποσοτητα μιγματος μεσω του map.
Ο λ δεν δουλευει καν με το συγκεκριμενο προγραμμα. Απλα σε περιπτωση που καταλαβει πυρακια μεσω knock sensor,κοβει λιγο αβανς. |
GEMI έγραψε: | ||
Επιβεβαιώνω..! Διατηρεί πλούσιο το μίγμα κ δε λαμβάνει υπόψη τον "λ". Οι διαφορές που βλέπεται από μοτέρ σε μοτέρ, στην σταθερή αναλογία μίγματος είναι λόγω Map. Σε άλλον μετράει πολύ αέρα σε άλλον λίγο. Επίσης δε διορθώνει συνέχεια χάρτες, όπως γίνεται με άλλα προγράμματα. Τελευταία έχω βάλει πρόγραμμα πάνω στο δυναμόμετρο, τύπου Gr "N", με κόφτη στις 8.100, λαμβάνει υπόψη "λ", δίνει καλό αβανς κ κάνει σχετικά φτωχή χαρτογράφηση στο μίγμα για να περνάει ΚΤΕΟ. Νομίζω είναι το ιδανικό σε αυτό τον κινητήρα, μιας κ οικονομία κάνει κ διατηρεί στην ιδανική τομή τις επιδόσεις του. Από πειράκια είναι Οκ κ με απλή βενζίνα. Εχω δοκιμάσει 2-3 προγράμματα + το PS, περισσότερο βενζίνα καίνε κ πειράκια βαράνε παρά επιδόσεις δίνουν. |
volvos έγραψε: |
σε pt52 του λεφ ηταν 13-13.5 δε θυμαμαι οριακοτατο
και σε μαμα 106 με σκουπα εξατμιση μονο επεφτε κατω απο 12 καπου 11.5-12 δε θυμαμαι στελιος τα εχει καπου γραμμενα ![]() ο πεζο σπορτ παντα |
Στέλιο αυτό δε νομίζω ότι γίνεται. Ο knock sensor OK, να κόψει πυράκια, αλλά πως αλλάζει το καύσιμο ο χάρτης και ανταποκρίνεται σε ευρύ φάσμα εκκεντροφόρων δεν το καταλαβαίνω. Ο Map sensor δύσκολα θα δώσει τόσο γρήγορα τα αποτελέσματα μέτρησης υποπίεσης που χρειάζονται, άσε που σε μπαμπούλες εκκεντροφόρους θα δείχνει άλλα αντί άλλων τουλάχιστον μέχρι τις 4000 στροφές -για αυτό ψάχνονται με άγραφους μέσα στο κουτί του Marelli.... και χάρτες Alpha N. Ρε συ, μήπως αυτό το 13/1 που θυμάμαι ήταν από 16V με εκκεντροφόρο μπαμπούλα αλλά πρόγραμμα PS για Ν εκκεντροφόρο;;; |
.. Οι βαλβιδες του χρονιζονται 20/40 και με διαφοροποιημενο διακενο δεν θα δεις κατι διαφορετικο. |
GEMI έγραψε: |
20-40 Οκ. Πως φέρνω τώρα τοπ ΑΝΣ για να μείνουν ελεύθερες οι βαλβίδες ? Έχω ρυθμίσει πολλές μοτοσυκλέτες με το γνωστό φίλε κ κόντρα π-αξιμάδι, κάπως έτσι δεν είναι κ σε αυτόν τον κινητήρα ?
Επίσης Στέλιο θα σ ακούσω κ δε θα το σκαλίσω άλλο το μοτέρ. Άλλωστε για να το στρώσω μέχρι εδώ, ραναλντί, αρρυθμίες κλπ. είδα κ έπαθα-καθηγητής έγινα.. Πλην όμως τώρα που το βόλταρα για μελέτη με το χταπόδι πάνω, ακούω ότι αδειάζει πιο αργά τα καυσαέρια (ακούγεται στις αλλαγές ταχυτήτων) στις πολύ ψηλές. Μάλλον θα βάλω 47 σωλήνα με μπομπέ μεσαίο για να αδειάζει πιο γρήγορα κ να ησυχάσει κ λίγο ακόμα. Μία ερώτηση επίσης ακόμα. Το λαμπάκι έσβησε τελίως σε τι να οφείλεται ? Κάπου διάβασα ότι με πιο άγριο εκκεντροφόρο κ πρόγραμμα ps -σβήνει το λαμπάκι, αυτό σημαίνει ότι "στρώνει" το μίγμα σε πιο πλούσιο με τους άγριους εκκεντροφόρους ? Μέχρι να βάλω halmeter θα μένω με την απορία για το τι μίγμα έχω. Τα μπουζί βγαινουν μάυρα εσωτερικά κ μέσα τους με κάτασπρη ακίδα πάντως. |
Εδω μεσα σχεδον οι περισσοτεροι παλιοι ξερουν τι μλκας ειμαι με τα 1300αρια Rallye και ποσο τα αγαπαω... |
..............
Αυτο που νομιζεις οτι ακους απο τα καυσαερια,ειναι λογο του μαμα τελικου καζανιου γιατι εχει καλη αποβολη απο το μοτερ αλλα στα επιστρεφει πισω στο τελος του συνολου. Ειχα κανει και εγω το λαθος καποια στιγμη,πριν καν βαλω τον εκκεντροφορο,και ειχα βαλει μαμα μεσαιο και τελικο απο 16v με το χταποδι της Supersprint και το καημενο "φυσουσε" οσο το στροφομετρο ανεβαινε,αποδειξη οτι τα καυσαερια ηταν πολλα για το συγκεκριμενο setup εξατμισης. ![]() |
teo106 16v 2001 έγραψε: |
μπορεις βεβαια να φερεις τις βαλβιδες του τεταρτου κυλινδρου στο παλαντζο για να ρυθμισεις τον πρωτο κυλινδρο,μετα τον πρωτο στο παλαντζο για να ρυθμισεις τον τεταρτο,μετα τον τριτο για να ρυθμισεις τον δευτερο,και μετα τον δευτερο για να ρυθμισεις τον τριτο...... ![]() (μπερδεμα ε????? ) |
!! Για περιέγραψε λίγο αυτό με το άκουσμα καυσαερίων στις υψηλές. Ενδιαφέρον ακούγεται. Δλδ με το χταπόδι μειώθηκε η ταχύτητα των καυσαερίων? |
Το 1300αρι ειναι λιγο ιδιοτροπο με συντονισμους και backpressure............... |
Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν..
Στόχος η απόκριση παντού κ ο μειωμένος (μπάσος) θόρυβος: Βάζω 48άρα σωλήνα, decat (για αρχή), μεσαίο μπομπα κοντά στο τελικό όπως η PS κ τελικό supersprint με διπλή απόληξη. Ενδάμεσα του μπομπέ κ του τελικού βάζω πιο χοντρή σωλήνα πχ. 55άρα. Να ξεκινήσω έτσι κ βλέπουμε.. Αργότερα κ όταν βρω καταλύτη 100άρη, βάζω κ ένα καλό μεσαίο αμέσως μετά τον καταλύτη κ είναι ΟΚ. Κάπως έτσι τουλάχιστον είναι οι εξατμίσεις των turbo σε εργοστασιακή μορφή, οπότε πιστεύω να δουλέψει. Το είδα σε Audi turbo, σε EVO, Subaru κλπ. Παρατήρησα ένα μεγάλο μεσαίο αμέσως μετά τον καταλύτη κ μπομπέ όπου κάνει κούρμπες ο σωλήνας τους. Κ μία δυναμομέτρηση μετά να δούμε τι κάναμε να μας διαφωτίσει ως προς το πραγματικό αποτέλεσμα. |
Που σαι ρε Στέλιο, είχες κ το τηλ. κλειστό!! Αύριο μεσημέρι κερνάω καφεδάκι στο Ναυτικό όμιλο στην παραλία δίπλα από το Μπαγκαλός. Στο μεταξύ έχω βρει ένα τελικό supesprint με διπλή μπούκα, έχεις κάτι υπόψη σου ? |
Πω πω τσάμπα τον πήρα τον ρυθμιστή ![]() Τι μπορώ να το κάνω, να αυξήσω την πίεση μήπως ? |
Αν το βάλω στον 4ο σωλήνα της εξαγωγής θα έχει κίνδυνο να καεί ? |
Νέα από τον ρυθμιστή πίεσης : Είναι από άχρηστος ως κ επικύνδυνος θα λεγα. 1ο γιατί δεν έχει λεπτομερής αλλά ξερή ρύθμιση που σημαίνει ότι δε μπορείς να πετύχεις ποτέ την αναλογία που θέλεις, κ 2ο δεν του χω εμπιστοσύνη ότι θα κρατήσει την ρύθμιση κ θα μου κάψει κάνα πιστόνι αν το πάει τέρμα φτωχό ξαφνικά.. Οπότε εγκαταλείπεται.. |
Επίσης δεν είναι διαιρούμενο, είναι μονοκόματο. |
Επίσης λάδι βάζω 5/30 κ δουλεύει καλά, δε το καίει. Λετε να κάνω καμιά μλκ.. θα δείξει. Θα τα αλλάξω την άλλη εβδομάδα με 5/40 ![]() ![]() Λοιπόν το συμπέρασμα είναι λάδι 5/30 με στενούς αυλούς χταπόδι κ πας σφαίρα με 6 λ/100 κm .. μέχρι να καεί το μοτέρ ![]() Catback τι εννοείς Στελιο ? |
ρε παιδια κοιτουσα να βρω τις χωριτικωτιτες για το αλλο τοπικ και ειδα σε ενα προγραμμα οτι το NFW το μοτερκι (1600 rallye 105hp) περνει 5/40 λαδι!!! ειναι σωστο?? ![]() ![]() |
φιλαρακι μου η αληθεια ειναι οτι απο τα motul V300 15-50 που εχω τωρα ειναι χαλια και δεν τα ξαναβαζω.
με τα λαδια των 10Ε τα 4 λιτρα που ειχα αρχικα για καθαρισμα δεν επιανε τοσες θερμοκρασιες σε σχεση με τωρα ![]() Γαμοτ... δηλαδη αν δοκιμασω κατι σε 10-40 λες? δεν με πειραζει να τα καιει αρκει να δουλευει καλυτερα και πιο στρωτα. ![]() Τα εχεις δοκιμασει σε 1600R η σε κατι αλλο ? |
Εγω βεβαια εβαζα τετοιο στο XSi αναγκαστικα,λογο υδραυλικων ωστηριων.. |
Αν ειχα 8v,θα εβαζα 15W50 Elf,εκτος και αν οικονομικα δεν με συμφερε... ![]() |
Σαν αντοχη στις θερμοκρασιες παντως ειναι κυριολεκτικα αλλου το συγκεκριμενο 10W50. |
για το COMPETITION ST 15W50 λες? σε τι τιμη παιζει γιατι ο Λαμπριανιδης με μπερδεψε.. στον τιτλο λεει 5 λιτρα και λιγο πιο πανω λεει 1 λιτρο ![]() |
για ποια λες?
Για τα Kendall η για τα Total? |
Αριστερά το κάνει κ μόνο όταν ζεστένεται ένα ελαφρύ τακ τακ από ραναλντί μέχρι 2.500 στροφές. |
teo106 16v 2001 έγραψε: | ||
να πω μια χαζομαρα? μηπως ακουγεται μεσα απο τον ιμαντα αυτο το τακ τακ? μηπως θελει λιγο σφιξιμο και πολυ απλα "πεταριζει"?.ισως χτυπα και λιγο πανω στο προστατευτικο καπακι του (ο ιμαντας) |
Πολυ πιθανον για δυναμο,αλλα γιατι μονο οταν ζεσταθει ρε; ![]() Ισα ισα που οταν ζεσταθει,σε εμενα τουλαχιστον,οριακα το ακουγες... ![]() |
teo106 16v 2001 έγραψε: |
...αριστεροστροφα ο τεντωτηρας σφιγγει τον ιμαντα,δεξιοστροφα χαλαρωνει τον ιμαντα ![]() |
Πριν βγαλεις συμπερασματα,βαλε ενα προγραμμα της προκοπης και μετα... ![]() |
Ο πολλαπλασιαστής από το punto gt δεν είναι ίδιος με του 1,3 ? Επίσης μπουζί BKR7EIX δοκίμασες ?
Χωρίς λ τελικά πως κρατάς το ραναλντί ? |
Σιγουρα με διακενο το καταφερνεις μεχρι εναν βαθμο αλλα εξαρταται και απο τον σχεδιασμο του μπουζι.
Με πολυακιδο μπουζι δηλαδη δεν μπορεις να εχεις τοσο μεγαλο μετωπο... ![]() |
Με 6άρια κ 7άρια NGK μόλις ζεστένεται καλά, τα πειράκια εμφανίζονται στις χαμηλές.
Στέλιο τα C61YC κάνουν για all round χρήση ? |
Τα BKR6 φοράω. |
bkr6e σκέτα, χωρίς το κ. |
Στέλιο τα ξέρω καλά τα motorcraft, αντέχουν μέχρι 20-22.000 χιλ. το πολύ τα απλά κ τα πλατίνας κοντά στα 35. Έχουν αυτό που είπες -διασπορά φλόγας- οι αντιστοιχίες τους με τα NGK είναι με τα "ανοιχτης ακίδας" στα 1-1,3 χιλ. Χτες έβαλα κ V-POVER βενζίνη κ πειράκια είχα σχεδόν καθόλου, μάλιστα με το "καλό" πρόγραμμα που με οποιδήποτε άλλο ngk-equem ο κινητήρας κροτάλιζε. Χώρια που αφήναν κάτι μαυρίλες στην εξάτμιση κ νόμιζα ότι είχα πλούσιο μίγμα.
Επίσης τα AGPR12P πλατίνας έχουν γύρω στα 25 € κ είναι βαθμού ψυχρότητας στο 7, οπότε το κατακαλόκαιρο θα τα δοκιμάσω κ αυτά. Πλέον ο μηχανικές βελτιώσεις είναι στο τέλος, μένει ένας καταλύτης κ είμαι έτοιμος για ΚΤΕΟ. |
THNX |
Σημερα έκανα δοκιμές με το widebrand κ 2 προγράμματα.
Το ένα δουλεύει στα 13:1 ξεκινώντας από 14:1 στο ραναλντί. Κ το άλλο, το ντεμέκ group N, ξεκινάει από 15:1 κ πάει στο 14:1 στις 6-7000 στροφές. Αυτό είναι που χτυπάει κ πειράκια. Ποιο προτείνετε για σωστή καύση ? |
Sinanai έγραψε: |
Άντε πάλι "ραναλντί"... Βρε άνθρωπε, δεν είναι ούτε πέναλντι, ούτε Ρονάλντο: "Ρελαντί" λέμε! ![]() |
Sinanai έγραψε: |
Πρώτη φορά το ακούω, τι να σου πω... Το έψαξα στον Γούγλη και ο μόνος που το αναφέρει είσαι εσύ! ![]() ![]() ![]() |
Γιαννη,για να μην την πληρωσει την νυφη το μοτερ σου,πρεπει να εισαι καπου στο 12μιση οποτε βγαλε συμπερασμα τι εχει περασει το καημενο τοσο καιρο... ![]() |
Αμα μετρησει και θερμοκρασιες καυσαεριων,θα βγαλει ακομα πιο ασφαλες συμπερασμα... ![]() |
4. Χρειάζομαι αρνητικό κάμπερ εμπρός (πόσο, αλήθεια;![]() |
Επίσης, ξαναθυμήθηκα το ότι στις δεξιές στροφές με τεπόζιτο στο μισό, έχω διακοπές τροφοδοσίας. Παίζει καμία πατέντα ή πάω για swirl pot? |
Σήμερα είχα πάει Μέγαρα με το Abarth Club. Στο τσακ πρόλαβα μιας και άλλαζα δίσκους τακάκια, φούσκες ημιαξονίου αν και το κιβώτιο το γλίτωσα.
Καλά ήταν, αποκλειστική χρήση πίστας κανόνισε το club. Στο δια ταύτα, το αμάξι πήγαινε καλά, το δούλεψα πολύ, 90% των αλλαγών το έκανα στις 7200-7400rpm και το υπόλοιπο 10% κοντά στον κόφτη (7900), δεν το λυπήθηκα και πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά! Για το αμάξι ΜΟΥ, αν και... 1. Χωρίς μπλοκέ πια το αμάξι στην πίστα δεν πατάει. 2. Τα Ds3000 είναι θεικά αλλά με λάστιχα δρόμου η κατάσταση είναι αστεία. 3. Δούλεψα το αυτοκίνητο ελαφρώς πιο πλούσιο από ότι αρχικά, η επίδραση στις επιδόσεις ανύπαρκτη. 4. Χρειάζομαι αρνητικό κάμπερ εμπρός (πόσο, αλήθεια; ![]() 5. Στο πάρα πολύ σκίσιμο η θερμοκρασία λαδιού ήταν 140 βαθμοί. Ερώτηση: Γιατί με το πέρας του trackday το ρελαντί ανέβηκε κατα 200 στροφές; Επίσης, ξαναθυμήθηκα το ότι στις δεξιές στροφές με τεπόζιτο στο μισό, έχω διακοπές τροφοδοσίας. Παίζει καμία πατέντα ή πάω για swirl pot? |
Κωστα κανενας wideband δεν αντεχει τοσο μεγαλα θερμικα φορτια για αυτο και σε ολες τις συσκευες μετρησης λενε για συγκεκριμενη αποσταση και συγκεκριμενη θεση... ![]() |
Δεν βαραω,απλα σε λιγο θα αρχισω να ευχομαι να σπασει,μπας και βαλεις μυαλο... ![]() ![]() ![]() |
Raceland χταπόδι έχω. Για τα 50mm και εγώ έτσι έλεγα αλλά ο εξατμισάς (Σαραντηνάκης) επέμενε.
Κοίτα να δεις, ότι και να έχω κάνει πάνω από 145-150 άλογα ΔΕΝ μπορεί να έχει βγάλει. Και μεταξύ μας, όταν κάποια που φτιάχνει ο Sandy309 βγάζουν 160, εγώ είμαι σούπερ ευχαριστημένος με 140. Γιατί να μη φτάνουν τα 50mm? |
Το ξεκινησες εντελως αναποδα ρε... ![]() Απο μικροτερη σε μεγαλυτερη διατομη επρεπε να πας,δηλαδη χταποδι,50αρα και μετα 55αρα...60αρα δεν χρειαζεται,ειναι πολυ μεγαλη. Ετσι οπως το εχεις τωρα με μισο γκαζι εχεις πολυ χαμηλες ταχυτητες που ετσι και αλλιως δεν ευνοουν την ροπη και με τερμα γκαζι που χρειαζεται πολυ μικρο back pressure,εσυ το περιοριζεις... Κινησου αλλιως...Δηλαδη το dp καντο 50αρι και μολις φτασεις στο σημειο που ξεκιναει το τουνελ βαλε ενα μεσαιο 54αρι και συνεχισε με την ιδια διατομη μεχρι το τελος. Το κομματι των 50mm θα εχει ηδη αρκετο μηκος για να μην χασεις σε ροπη αλλα θα εχεις και ικανοποιητικη αποδοση ψηλα. Btw σημερα ζυγισα αλουμινενιο κορμο και μαντεμι στην ιδια ζυγαρια. 14,7 κιλα βγαινει το αλουμινενιο χωρις τα χιτωνια(το πολυ 18,αντε 20 συνολο) και 39 κιλα το μαντεμι. Σε ολες τις περιπτωσεις χωρις στροφαλο,μπιελοπιστονα,κλπ,κλπ... |
1.χαμηλη πιεση τρομπας.. αν ειναι η μαμα του 1100 μηπως ειναι μικρη?
2. κουκουρουκου αισθητηρας θερμοκρασιας εγκεφαλου? 3. κουκουρουκου wideband? ..... ![]() ![]() ![]() |
Γιαννη το 12 με το 13 απεχει πολυ... ![]() Οσο αφορα τον προγραμματισμο του εγκεφαλου,δεν ειναι τοσο ευκολο οσο νομιζεις... Αμα δεν ξερεις ακριβως ποιον χαρτη να πειραξεις,θα γινει της πτνας το καγκελο εκει μεσα και θα χασεις την μπαλα. Και δεν ειναι να πειραξεις μονον τον ενα χαρτη αλλα και ολους τους υπολοιπους που ελεγχουν τον ψεκασμο και την αναφλεξη μιας και οταν ειναι κρυο θα δουλευει εντελως διαφορετικα ή οταν εχει 40 βαθμους το καλοκαιρι,παλι θα γυριζει σε αλλους χαρτες. |
........πας στον παλιατζη να του ζητησεις να φερει (ωστε να το χει ευκαιρο..για μολις το χρειαστείς) κάνα μοτερακι? ![]() ![]() ![]() ![]() |
κωδικος μοτερ TU5J2-NFW Magneti Marelli 8P16.
zprinos@gmail.com epprom programmer εχω αποτε δεν εχω προβλημα στην δοκιμη. ![]() epprom simulator πρεπει να φτιαξω αν ειναι .... ![]() αυθεντικα .bin εχω και εγω αρκετα απο πολλα αμαξια παντως... Τα ειχα κατεβασει καποια στιγμη που ασχολουμουν-ψαχνομουν πολυ ... |
μαρεσει οταν βλεπω τετοια.βρες και για τριφυσο ρε τρελε μπας και κανουμε τιποτα ![]() |
...
τωρα στο θεμα μας Μολις μπηκα μεσα απο την αποθηκη του πατερα μου που φτιαχνω το αμαξι εν'οψη σεζον στο νησι + πισω αξονα ..... εβγαλα την εξατμηση για να την ραψω σε καποια σημεια που ειχε κοπει απο κραδασμους και ειδα οτι εινα καταμαυρη μεσα..... αλλα οταν λεμε μαυρη μιλαμε για φουμο!!! Παιζει να ειναι απο τοτε που ειχα χαλασει το ποντεσιομετρο της πεταλουδας?? δεν επρεπε να ειχε καθαρισει μεχρι τωρα?? ![]() |
Marreli 1AP 81 με κόφτη 7204 rpn? Νομίζω ότι γίνεται.
Αν μου πεις κ ποιο τσιπάκι φοράς ? |
Στείλε μου ένα bin file αν έχεις από την ecu σου να την φορτώσω κ να δω. |
Σήμερα έβαλα μπουζοκαλώδια σιλικόνης magnetor !! Ρε σεις τι διαφορά είναι αυτή ? Το αμάξι πηδάει από τις χαμηλές κ ψηλά κρατάει πιο καλά. Δεν το περιμενα έτσι με αλλαγή καλώδια μόνο. |
Γιαννη καπου κατι δεν εκανες σωστα... ![]() Σχεδον ολα τα προγραμματα της PS εχουν τσιτωμενο αβανς και πολυ καυσιμο και στο αποτομο πατημα του γκαζιου μονον που δεν κανει σουζα η καροτσα... ![]() |
Στο ειχα πει αλλα δεν το θυμασαι...
Το προγραμμα(ή ο εγκεφαλος) της PS δεν δουλευει σωστα με μαμα εκκεντροφορο για αυτο και παρατηρεις τα οποια προβληματα εντοπιζεις... Το ιδιο προβλημα ειχαμε ολοι μας στο 106SC το οποιο λυθηκε αμεσως σε ολους μας που αλλαξαμε εκκεντροφορο και φυσικα το λαμπακι δεν ξαναναψε ποτε... Ασε που δεν ξερω και κατα ποσο PS συνεχιζει να ειναι το προγραμμα με το οποιο αγορασες το μοτερ. ![]() Και μαλιστα σαν ολοκληρωμενο,ειτε μαμα εγκεφαλος,ειτε γνησιος PS εχουν τον ιδιο επεξεργαστη,παρα το γεγονος οτι ο γνησιος εγκεφαλος εχει μια αξιοσεβαστη διαφορα σε σχεση με το να τσιπαρεις εναν μαμα εγκεφαλο με το τσιπακι της PS. |
Λαμπρο κατα πασα πιθανοτητα προγραμμα και μετα αλλα πραγματα,πχ μπουζι,πολυ συμπιεση,κλπ,κλπ...
Βρες ενα προγραμμα για 1600 8v και δες αν συνεχιζει να στο κανει. Πιθανον να συνεχισει να στο κανει βεβαια αλλα λογικα οχι σε τοσο εντονο βαθμο. ![]() Σχετικα με το rev drop που αναφερεις,δεν εχει σχεση με το προγραμμα αλλα με τις κινουμενες μαζες του μοτερ που στην περιπτωση του 1600 ειναι σαφως μεγαλυτερες απο αυτες του 1300(κυριως απο στροφαλο και βολαν). |
Στέλιο μπερδεύεις το γεγονός "άναμα λαμπακιού" με σωστό πρόγραμμα. Όταν έβαλες τον εκκεντροφόρο απλά στρώσαν τα μίγματα σε σχέση με τα αβάνς, δηλ. έκοβες εξ ορισμού αβανς λόγω εκκεντροφόρου κ το λαμπάκι δεν αναβε ποτέ, οπότε οι χάρτες των χαμηλών στροφών δούευαν σε οπιαδήποτε θερμοκρασία κινητήρα. Επίσης σχετικά με τους επεξεγαστές των εγεφάλων καμία σημασία, απλά ο πεζο σπορτ εγγέφαλος έχει την δυνατότητα να διορθώνει ή να κλειδώνει με ψευδής τιμές τις πραγματικές τιμές που δέχεται από λ, μαφ κ αισθητήρες. Ο κανονικός εγγέφαλος δεν έχει τέτοια κυκλώματα που να "κλειδώνουν¨" τιμές κατα επιθυμία του προγραμματιστή του "χαρτη". Αύριο θα κοιτάξω να διορθώσω το πρόγραμμα για να δέσει κόμα καλύτερα που έκανα κ θα θα βάλω τα μπεκ που μου πρότειναν από Αγγλια. Πάντως είναι εκπληκτικές οι διαφορές στις μεσαίες κ ψηλές που έχω τώρα. Γαζώνει πραγματικά.. Για τον φίλο που είχε μπερδέματα στις χαμηλές οφείλεται σε διαφορετικό χρονισμό εκκεντροφόρου με διαφορετικό βήμα στο στρόφαλο. Μπορεί να το στρώσει χαμηλά αλλά θα χάσει τις ψηλες κοκ. κ αυτό μόνο με συνεχής αλλαγές στο πρόγραμμα. |
Θα δουλέψει με πρόγραμμα από 1600? Είναι ίδια τα ηλεκτρικά? Θα γράψω ένα τσιπάκι αύριο και θα σας πω εντυπώσεις ![]() |
........
Οσο αφορα το αναμα απο το λαμπακι,δεν μπερδευω τιποτα,ξερω πολυ καλα απο τι αναβε και τι ηταν αυτο που το εκανε να σβησει μια και εξω... Αν θυμασαι,μετα απο reset του εγκεφαλου και οσο το μοτερ ηταν κρυο/δροσερο και με σχεδον τερμα γκαζι,σχεδον ποτε δεν αναβε το λαμπακι. Με το που μπηκε ο εκκεντροφορος δεν αλλαξε κατι οσο αφορα τον ψεκασμο και την αναφλεξη,ισα-ισα που σε καποιες περιπτωσεις το μιγμα φτωχυνε ακομα περισσοτερο απο οτι επρεπε... |
........
Οσο αφορα τον εγκέφαλο της PS,καμια σχεση με ψευδης τιμες,κλπ,κλπ... Οι αισθητηρες δουλευουν κανονικα και ο εγκέφαλος διαβαζει τα ιδια πραγματα. Αυτο το ειδε/τσεκαρε φιλος που ειχε αγωνιστικο 1300αρι και ειχε και γνησιο εγκεφαλο αλλα και τσιπακι PS. Απλα για καποιον λογο ο γνησιος εγκεφαλος ειχε κατι διαφορετικο για αυτο και πηγαινε καλυτερα μιας και οταν αλλαξαμε το τσιπακι απο τον γνησιο σε εναν αλλον,δεν πηγαινε το ιδιο καλα,πραγμα το οποιο σημαινει οτι ακομα και να αντιγραψεις το προγραμμα απο γνησιο εγκεφαλο παλι δεν προκειται να κανει την ιδια δουλεια. ![]() |
Γιαννη με ποια κριτηρια οριζεις το σωστο προγραμμα; ![]() |
Με οριακά αυξημένο αβανς που δε χτυπά πυράκια με απλή βενζίνη στο (μεσαια κ τέρμα ανοιχτή πεταλούδα) κ στην περιοχή από 3000-8000. Με κανονικό αβανς (μεσαια κ τέρμα ανοιχτή πεταλούδα) από τις 1.000 έως τις 2.800. Με αυξημένο αβανς στις 800-1.100 στροφές για να μη σου σβήνει. Με αρκετά αυξημένο αβανς στο (τέρμα κλειστή πεταλούδα) για να μην έχεις γονάτισμα όταν κλείνεις το γκάζι σε μεγάλες ταχύτητες. Με μίγματα από 14:1 έως 12,5:1 από τις 2.000-8.000 στροφές, Με 14,7:1 στην περιοχή γύρω από το ρελαντί (να μη σου καπνίζει στο ατελίωτο ελληνικό μποτιλιάρισμα). Με σταδιακό ρίξιμο των στροφών προς το ρελαντί όταν αλλάζεις ταχύτητες. Με ελάχιστο πλούσιο μίγμα κ όχι τέρμα όπως είναι το μαμά, στην ψυχρή εκκίνηση (ε δεν είμαστε κ στην Γερμανία). Με διορθώσεις στις τρύπες που παρουσιάζει το μαμά στην "μέτρηση καυσαερίων". Με μετατόπιση του κόφτη στα όρια αντοχής του κινητήρα (πιστεύω ότι ο 1300 είναι στις 7.800 rpn). |
Για το 14:1 ακόμα δε με έχεις πείσει, γιατί σε όποιον κινητήρα έχω δοκιμάσει το wide δείχνουν το 14,7:1.
Κ σε ότι έχω διαβάσει έως τώρα στους σύγχρονους κινητήρες όλοι εκεί δουλεύουν. Κανένας δε πάει κάτω από 12,8:1 στις τέρμα στροφές, πλην των FSI-TSI (αμέσου ψεκασμού) των VW. BMW δουλεύουν στο 13-16:1 !!!!!!!. Ford, πάνε αυστηρά γύρω στο 14,7:1. Honda, Toyota δουλεύουν στα 13,5-14:1. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένεις στο12:1 σε ατμοσφαιρικά μοτέρ, εκτός κ αν έχεις μετρήσει σε πάνω από 2-3 μοτέρ με όργανο κ μόνο σε γαλλικούς κινητήρες που δε τους κατέχω ακόμα. |
Το superchips το είδες καλό ? Μπορούμε να βρούμε το bin file του να το μελετήσουμε ? |
Ε ναι ρε συ 12,5:1 αυτό λέω κ εγώ. Αλλά μέχρι εκεί κ σε μοτέρ 10ετίας κ από τις 6.000 κ πάνω.
Για το 1300 έχεις δίκιο θα πρέπει να το έχεις πέρα από 12,5-13,2:1 λόγω παλαιότητας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν οφελεί το 12:1 εκτός αν το πας συνέχεια 8άρες. Μιλάμε για βολτίσιες συνθήκες κ όχι για αγώνες- ίσως αυτή να είναι η διαφωνία μας. Όσο για τις θερμοκρασίες στο ρελαντί κ σε άλλες συνθήκες που λες, δεν είναι λύση το αυξημένο μίγμα, μιας κ θα σου καπνίσει τόσο πολύ σε 1 χρόνο, που θα θέλει λύσιμο καθάρισμα κ δέσιμο ξανά. Προσωπικά σου έιπα έβαλα βεντιλατέρ με διακόπτη, τον οποίο ανάβω στην κίνηση κ ούτε γάτα ούτε ζημια. Τσίτωμα, αν το κάνω, δε το κρατάω πάνω από 5 λεπτά. Πιστεύω ότι αυξημένη ψύξη+λεπτό λάδι + ότι καλύτερο μέταλο αλλάξεις (πχ μπουζί- βαλβίδες) είναι η διαφορά των μοτερ του 90 με του 2010. Οπότε γιατί να μην το δουλέψεις σε νορμάλ μίγμα ? Για τα πιστόνια του 1300 τι λες αντέχουν οι κορώνες τους, τα 16v φοράνες τελίως διαφορετικά ? |
Ε ναι ρε συ 12,5:1 αυτό λέω κ εγώ. Αλλά μέχρι εκεί κ σε μοτέρ 10ετίας κ από τις 6.000 κ πάνω.
Για το 1300 έχεις δίκιο θα πρέπει να το έχεις πέρα από 12,5-13,2:1 λόγω παλαιότητας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν οφελεί το 12:1 εκτός αν το πας συνέχεια 8άρες. Μιλάμε για βολτίσιες συνθήκες κ όχι για αγώνες- ίσως αυτή να είναι η διαφωνία μας. Όσο για τις θερμοκρασίες στο ρελαντί κ σε άλλες συνθήκες που λες, δεν είναι λύση το αυξημένο μίγμα, μιας κ θα σου καπνίσει τόσο πολύ σε 1 χρόνο, που θα θέλει λύσιμο καθάρισμα κ δέσιμο ξανά. Προσωπικά σου έιπα έβαλα βεντιλατέρ με διακόπτη, τον οποίο ανάβω στην κίνηση κ ούτε γάτα ούτε ζημια. Τσίτωμα, αν το κάνω, δε το κρατάω πάνω από 5 λεπτά. Πιστεύω ότι αυξημένη ψύξη+λεπτό λάδι + ότι καλύτερο μέταλο αλλάξεις (πχ μπουζί- βαλβίδες) είναι η διαφορά των μοτερ του 90 με του 2010. Οπότε γιατί να μην το δουλέψεις σε νορμάλ μίγμα ? Για τα πιστόνια του 1300 τι λες αντέχουν οι κορώνες τους, τα 16v φοράνες τελίως διαφορετικά ? |
8p 16 1,6 8v :
Δοκίμασε αυτά : https://www.rapidshare.com/files/2583978881/___________________________________.rar |
.....................
Το να πειραματιζεσαι σε ενα μοτερ που δεν ειναι φτιαγμενο για τετοια χρηση και μαλιστα να το συντηρεις με αναλωσιμα που δεν εχουν τις προδιαγραφες που πρεπει ειναι μεγαλο εγκλημα κατα την γνωμη μου για τον εξης απλο λογο... Δεν πηρες ενα μοτερ φτιαγμενο απο το μηδεν με νεα χιτωνια,πιστονια,ελατηρια,κλπ,κλπ... Εδω ακομα και το δικο μου μοτερ που το ειχα κανει ολο με καινουργια ανταλλακτικα PS,παλι ειχε καποιες ανοχες μολις "πατησε" και εκαιγε μια φυσιολογικη ποσοτητα λαδιου(15W50 και 20W50 παρακαλω) το οποιο σημαινει οτι παρα τις πολυ μικρες ανοχες που ειχαν τα χιτωνια και τα πιστονια που μπηκαν,παλι αυτες ειναι αρκετα μεγαλες για πιο λεπτα ιξωδη,κλπ,κλπ... Οποτε με το λεπτο λαδι που λες,αργα ή γρηγορα θα "τηγανισεις" τα κουζινετα του στροφαλου και θα γινει το αναποφευκτο. Αυτο βεβαια μπορει να φανει και αμεσα βεβαια απο τις αναθυμιασεις λαδιου που βγαζει. Αν το πλακωσεις για 10-15 λεπτα κοντα στον κοφτη,αν ανοιξεις την ταπα του λαδιου και βγαζει αρκετες αναθυμιασεις,τοτε ξερεις που βρισκεσαι... ![]() Οσο για τον διακοπτη στο βεντιλατερ,δεν κανει κατι παραπανω περαν της ψυξης στα νερα,δηλαδη στο μπλοκ. Τα θερμικα φορτια πανε κυριως στις βαλβιδες εξαγωγης,οχι στο ψυγειο και στην εξατμιση. Δηλαδη απο καυτη εξατμιση δεν σπας μοτερ αλλα απο λιωμενη βαλβιδα εξαγωγης,γινονται ολα κομματια. ![]() ................................................ |
8p 16 1,6 8v :
Δοκίμασε αυτά : https://www.rapidshare.com/files/2583978881/___________________________________.rar |
Στέλιο για να συνεχίσουμε τη συζήτηση αν θέλεις, είδα στο πρόγραμμα AUTODATA ότι για τον 1,3 δίνει απλά λάδια 15-50 χειμώνα, 20-50 καλοκαίρι ή εναλλακτικά (alternative) 15-40W ημισυνθετικά. Μήπως λέω, επειδή είναι ημισυνθετικά τα επιτρέπει σε αυτόν τον κινητήρα ? Επίσης πρόσεξα στις αναθυμιάσεις ότι δε βγάζει σχεδόν καθόλου, ο σωλήνας είναι καθαρός. Για το πλάκωμα που λες κάπου έχεις δίκιο, γιατί μετά μυρίζει- νομίζω ότι είναι η πολλαπλή με τις θερμοκρασίες, που φέρνει μυρωδιά μέχρι την καμπίνα μέσα. Στην κίνηση επίσης το βεντιλατέρ πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά κ ψύχει κ την πολλαπλή. Ο δείκτης θερμοκρασίας παραμένει σταθερότατος, οι βαλβίδες δεν ακούγονται (όταν το έχω κλειστό κ όταν παραζεσταθεί κουδουνίζουν κάτι σα πειράκια). Με το airco ρε συ έχω πρόβλημα. Δε μπορώ να βάλω την εβαπορέτα πίσω από το ταμπλό κ δε θέλω να το ξηλώσω. Καμιά ιδέα ? Τείνω στο να εγκαταλείψω κ να πάρω 2ο αυτοκίνητο - κρίμα όμως.. |
Ξέμεινα από τσιπάκια ![]() Άφησα στον ήλιο 2-3 μήπως και σβηστούν αλλά δεν βλέπω φως... Την Τρίτη με Τετάρτη περιμένω να μου έρθουν καινούρια. Ελπίζω να μην με αφανήσουν από καύσιμο αυτά που έφτιαξες ![]() |
Βρε βάλτε Megasquirt να δείτε την υγειά σας ![]() |
Μπα το εγκατέλειψα παιδιά. Έκανα καλές ρυθμίσεις με τα μαμά μπεκ στο πρόγραμμα με συνδυασμό απόδοσης-ροπής κ οικονομίας όπως το ήθελα. Λίγο ακόμα fine tunning κ θα έρθει στα ίσα του. Ο κινητήρας δουλεύει σα ραπτομηχανή.
Λάμπρο εσύ τι έκανες, έβαλες το bin file που σου έστειλα ? |
Πριν δυο Σ/Κ ηταν Κοζανη το μπλε Saxo ρε,λες να το ξαναπαω; ![]() ![]() ![]() Ακομα και για εδω το σκεφτομαι μιας και χωρις πινακιδες ειμαι για αυτοφωρο. ![]() |
Μάλλον κάτι δεν έγινε σωστά με τα τσιπάκια μου. Όταν ανοίγω τον διακόπτη η αντλία δεν δουλεύει σωστά και κάνει ένα θόρυβο (τικ τικ..) και δεν παίρνει μπρος το αμάξι. Όπως και να έχει η προσπάθεια μετράει ![]() |
Ποια τσιπάκια ρε? Το δικό σου bin file σου έστειλα με διορθώσεις στο ρελαντί. Το άλλο είναι το original bin του 1,6 8v. Θα μας βγάλεις το όνομα ρε συ.. Μήπως εσύ "προσπάθησες" λάθος ? ![]() Ο κινητήρας σου είναι ότι να ναι, έλεγξε αντλία, μπεκ, αισθητήρες πεταλούδας, "λ" κ μετά σκαλίζεις πρόγραμμα. Η αντλία δε παίρνει καμιά εντολή από τον εγγέφαλο, αλλά από την μπαταρία σου μέσω του "διακόπτη" του κλειδιού. ![]() |
Τι εννοείς αν βρω 13άρι ? Να βάλω το bin file του ?
Επίσης περιέγραψε πως λειτουργεί ο κινητήρας κατά τα άλλα. Έχει ροπές, ευστροφία ?Πιάνει 7.500 στροφές ή ανεβάζει βαριά ? |
Και αυτο...
Γενικα σαν 1600αρι ποναει σε πολλα σημεια. Υποτετραγωνο,κεφαλη με σχετικα μικρη παροχη,ανεπαρκη παρελκομενα(χταποδι/εισαγωγη/κλπ) και η λιστα συνεχιζει... ![]() |
..... Φιλε λαμπρο διαφωνω!! Μαλλον (στανταρ) η δικια σου πατεντα δεν γινεται.
Την δικια σου "πατεντα" την κανουν οι Αγγλοι 10 χρονια τωρα στην καθησια τους (για να μην πω κατι χειροτερο). καποιο ηλετρολογικο προβλημα ειναι .κοιτα και βρες καποιον με 8Ρ εγκεφαλο να δοκιμασεις και να δεις (αν και πιστευω οτι αλλου ειναι το προβλημα).... |
Λαμπρο,πριν μπλεξεις με προγραμματιστες,μηχανικους και ηλεκτρολογους,παρε εναν δανεικο εγκεφαλο απο καποιο αμαξι που ηδη φοραει εργοστασιακο 8P16.
Βαλτον επανω και αφου παρει,βαλε και εναν εξωτερικο ρυθμιστη πιεσης βενζινης με την πιεση περιπου στα 3-3,2 bar. Αν δεις οτι δεν στρωνει,τοτε ξεκινα ολο αυτο που θες να κανεις... |
Θα το προσπαθήσω κι αυτό. Πάντως και με άλλο εγκέφαλο 8Ρ16 που έβαλα τα ίδια έκανε. Οπότε μου μένει μόνο ο ρυθμιστής πίεσης ![]() |
Λαμπρο με τι μπουζι εισαι; ![]() |
GEMI έγραψε: | ||||
Λάμπρο θες προγραμμα. Σου είπα από την αρχή δες τι κάνει αυτό που σου έστειλα κ πες μου να το διορθώσω, όπως-όπου θέλεις. Αν θες σου στέλνω με ταχυδρομείο τσιπάκι έτοιμο γραμμένο, pm me. |
Από όσο θυμάμαι Eyquem RFC 82 LS. |
Στέλιο στο 1300 έχει 2 φούσκες. Η μία είναι μπροστά κ στο κάτω μέρος του κάρτερ (απέναντι από το ψυγείο νερού-την βλέπεις από επάνω ανοίγοντας καπώ) κ την άλλη την βλέπεις από κάτω στο πίσω μέρος του κάρτερ κοντά στη φίσα του λ. Την εμπρός δεν την έχω συνδεμένη τι είναι ? Η άλλη είναι πίεσης λαδιού ? |
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε πριν από δύο χρόνια σαν Α5 και παρέμεινε έτσι χωρίς μετατροπές. Δυστυχώς το μοτέρ μου, μου φαίνεται ότι δεν στροφάρει τόσο καλά και ¨κουφιάζει¨ στο πάτα άσε. Από τη στιγμή που το μοτέρ θα υποστεί ένα ρετουσάρισμα είπα να το αναβαθμίσω και λίγο χωρίς να δώσω κάποιο τρελό ποσό. Όσον αφορά τις σχέσεις προς το παρόν βολεύομαι με το κλασσικό 13-59 του 13αριού. Ελπίζω με την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς να έχω και σχεσάτο σασμάν.
Το ¨κούφιασμα¨που ανέφερα παραπάνω μάλλον είναι από την εξάτμιση μιας και το τελικό έχει παραδώσει πνεύμα ![]() Για τον εν λόγω εκκεντροφόρο η κατασκευάστρια εταιρία δίνει ένα εύρος στροφών από 3000 έως 8000 και σε ένα διάγραμμα που είδα δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο ξέσπασμα ψηλά. Οπότε θα το σκεφτώ... ![]() |
Λαμπρο,αν καταλαβα καλα στον πισω αξονα εισαι με λαστιχενια silent block,ε; ![]() Αν ναι,αλλαξε τα αμεσα με σιδερενια...Το κοστολογιο ειναι αστειο και θα κοψει εντελως το "σκαμπιλισμα" δεξια-αριστερα του κwλου. |
Λαμπρο,αν καταλαβα καλα στον πισω αξονα εισαι με λαστιχενια silent block,ε; ![]() Αν ναι,αλλαξε τα αμεσα με σιδερενια...Το κοστολογιο ειναι αστειο και θα κοψει εντελως το "σκαμπιλισμα" δεξια-αριστερα του κwλου. |
Είναι δυνατόν 300 κυβικά κ 8 βαλβίδες λιγότερα να κερδίζουν μοτέρ 1ας δεκαετίας μετά, με τούμπανο τεχνολογία κ ηλεκτρονικά ? |
Υπολογιζε οτι για σωληνακια μονον(της προκοπης) θα δωσεις καπου στα 200Ε... ![]() |
Εννοεις ποσο πιο κοντες απο το σασμαν που φορας ή γενικα;
Σαν κλιμακωση ειναι ιδιες με ολων των γρηγορων 106. Με 175/60/14 στις 1000 στροφες με 5η βγαζει 26,7χλμ. Δηλαδη στις 6000 εχεις 160 πραγματικα περιπου... Τωρα εσυ με τις 13αρες ζαντες και τα λαστιχακια που εχεις,θα βγαζει ακομα λιγοτερα. ![]() |
Αν δεν έχεις χρήματα για ένα Cat, θα σου πρότεινα να μην βάλεις ούτε τον ρεπροφίλ, αφού στην πορεία έτσι κι αλλιώς βγαίνουν "κρυμμένα" έξοδα. |
nikos p έγραψε: |
Επόμενη ερώτηση: ![]() |
Είδα πόσο μάταιο είναι να προσπάθείς να κάνεις το πολιτικό "σαν αγωνιστικό". |
Πρόσεχε τι εύχεσαι! ![]() Να σου πω την δική μου περίπτωση: με το που έφτιαξα αγωνιστικό (πραγματικό, gr E!) και το οδήγησα, σταμάτησα να βελτιώνω το πολιτικό μου αυτοκίνητο! Είδα πόσο μάταιο είναι να προσπαθείς να κάνεις το πολιτικό αυτοκίνητο, "σαν αγωνιστικό". Αυτά που χάνει κανείς είναι πιο πολλά από αυτά που κερδίζει. Και ο νοών νοείτω. Πάντα με διάθεση να βοηθήσω. |
Περιμένω απάντηση από Ragazzon. Θα την συνδυασω με εναν μεταλλικό americat 100αρη. Η σωλήνα της καινούριας εξάτμισης ξεκιναει πισω απο τον καταλυτη και πάει προς τα πίσω. Το κομμάτι που είναι πιο μπροστά δεν χρειάζεται μεγαλύτερο σωλήνα(έστω αυτό το μικρό μέχρι το δίχαλο)? |
Εγω οταν το αλλαξα ειδα σεβαστη διαφορα οσο το στροφομετρο ανεβαινε... ![]() Το θεμα ειναι ποσα χρηματα θα σου ζητησουν για εξατμιση. Αν ειναι να σου πουνε πανω απο 250Ε,δεν αξιζει... ![]() |
Βασικά μου είπαν ότι και τα δύο κομμάτια δεν είναι homologated οπότε τους ζήτησα να μου στείλουν κάποιο link για homologated GrN. |
Λες η συμπίεση να είναι ό,τι νά'ναι(να έχει πέσει πολύ χαμηλά πλέον); |
Ordonez,που ειναι και η εργοστασιακη τοποθετηση.
Σχετικα με το Valeo που εχεις,για να σου αναβει λαμπακι στο σκισιμο,σημαινει οτι κατα πασα πιθανοτητα εχεις την προβληματικη παρτιδα που ειχε κυκλοφορησει. ![]() |
Μιας και εχω αυπνιες,φιλοσοφουσα το θεμα μπιελοπιστονα 1300R στο XSi και συνειδητοποιησα οτι κανω μια τεραστια μλκια στο μετρημα... ![]() ![]() ![]() Προσπαθω να υπολογισω το υψος του μπλοκ και,ο ηλιθιος,αθροιζω το μηκος της μπιελας και ολη την διαδρομη του πιστονιου,ενω κανονικα πρεπει να αθροισω την μιση. Αυτο σημαινει οτι... Το 1300αρι Rallye εχει στροφαλο 73,2mm και μπιελες 133,5mm. Οποτε αν αφαιρεσουμε απο τα 208mm του μπλοκ το μηκος μπιελων και μισης διαδρομης στροφαλου προκυπτει οτι 208mm - 170.1mm = 37.9mm νουμερο ακρως λογικο για υψος πιστονιου(μετρωντας απο τον πυρο εως την κορωνα). Κανωντας το ιδιο για το XSi εχουμε στροφαλο 77mm και μπιελες 126,8mm τοτε προκυπτει οτι 208mm - 165,3mm = 42,7mm Οποτε αν θεωρησουμε οτι το 1300αρι Rallye εχει πιστονι με υψος 38mm,τοτε με στροφαλο 77mm και μπιελα 133,5mm το συνολο θα ειναι 38,5mm(στροφαλος) + 133,5mm(μπιελα) + 38mm(πιστονι) = 210mm Αυτο σημαινει οτι με μπλοκ υψους 208mm και συνολικο μηκος μπιελοπιστονων και διαδρομης στροφαλου 210mm,χρειαζεται να κοντυνουμε 2mm την κορωνα του πιστονιου και οι κορωνες τους θα ερχονται οριακα προσωπο με το μπλοκ. ![]() Το θεμα που προκυπτει τωρα βεβαια ειναι το εξης... Τα πιστονια και του XSi αλλα και του 1300R εχουν φουσκωμενη κορωνα για να ανεβαινει η συμπιεση σε ικανοποιητικα επιπεδα. Με λιγα λογια,πρεπει με καποιον τροπο να υπολογισω τον ογκο του "καρουμπαλου" για να δω ποσο πρεπει να αφαιρεθει στον τορνο ωστε η συμπιεση να παραμεινει στα ιδια αποδεκτα επιπεδα. Ενταξει,μεχρι ενα σημειο μας σωζει το γεγονος οτι η Spesso βγαζει φλαντζα 1mm αντι για την 1,4mm που ειναι η εργοστασιακη,το θεμα ομως ειναι αν επαρκει το 0,4mm για να παραμεινει η συμπιεση σε λογικα επιπεδα. ![]() Δυστυχως επειδη τετοια ωρα,τετοια λογια,λεω να την πεσω και να το ξανασκεφτω αυριο... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Έχω.. |
Γιαννη ειναι κοντα στο ΚΤΕΟ,σχεδον διπλα στον Φιλλιπιδη που πουλαει εξαρτηματα/ανταλλακτικα για diesel κυριως... ![]() |
α δεν ξερω παλιο καινουριο.ενα ραλλακι που εφτιαχνε αυτος παντως τερμα ατμοσφαιρα με νιτρα ουτε 190 αλογα δεν το βγαζε(χωρις τα νιτρα)και 250 με |
RoadRunner122 έγραψε: |
Απ'όσο ξέρω ο Ζαχαρίας είχε χρησιμοποιήσει πλεξούδα από 13ρι... |
Απλα με τον εγκεφαλο του XSi θα φας λιγο ηττα καθως θελει αρκετο ψαξιμο για το αβανς και το duty cycle,ασε που με τα μπεκ του XSi θα μεινεις απο καυσιμο σχετικα νωρις... ![]() |
Ακουσε με βρε,βαλε μπουζι για να εχεις διαρκεια. ![]() Τα μαμα δυστυχως "τελειωνουν" γρηγορα. |
Επειδή το έχω μελετήσει αρκετά το θέμα, το λαμπάκι ανάβει λόγω υψηλού αβάνς, όχι λόγω μιγμάτων. Ο λ αν λειτουργεί σωστά διορθώνει τα μίγματα κ σβήνει το τσεκ. Θέλει λίγο κατέβασμα να σβήσει ή V power racing. |
Ποια προτείνεις; Υπ' όψιν, δεν στροφάρω 8άρες ![]() |
Τότε ανάβει για αυτόν τον λόγο επειδεί δεν διαβάζει το λ όπως είπες.
Τι εγκέφαλο φοράς ? |
rallakias1.3 έγραψε: |
thnx gia tn apanthsh sou..exei kapoio kata o asumetros giati poloi m lene oti einai kaluteros..apo 8ema flatzas giati aplh k oxi p.x apo 206 dn 8a doulepsei?kai to allo einai oti exw vrei mia etoimi kefali me roiki asumetro(282-288)(m eipan pws douleuei me mama pistonia) kai diamorfomenes valvides...enw h kefali m tpt apo afta dn exei...kai pali euxaristw!! |
twra pou 8imithika kati.otan agorasa to aftokinito eixe allh kefali h opoia kefali dn xerw giati alla otan to anoi3a vrhka guro guro stis akres twn 8alamwn skisimata kai skalismata kai m eipan oti xreiazete gemisma.an ontws usxiei kai xreiazete,a3izei na ths kanw gemisma?8a kratisoun?giati thn koitusa to apogeuma kai exei roiki(apo to na mpainw sthn diadikasia tou tripse) |
twra pou 8imithika kati.otan agorasa to aftokinito eixe allh kefali h opoia kefali dn xerw giati alla otan to anoi3a vrhka guro guro stis akres twn 8alamwn skisimata kai skalismata kai m eipan oti xreiazete gemisma.an ontws usxiei kai xreiazete,a3izei na ths kanw gemisma?8a kratisoun?giati thn koitusa to apogeuma kai exei roiki(apo to na mpainw sthn diadikasia tou tripse) |
Ναι ρε,φυσικα και μπαινει...
Και η κεφαλη μπαινει,απλα το προβλημα ειναι με την διαμετρο των θαλαμων καυσης σε περιπτωση που πας να κανεις 16v ενα 1300αρι/1400αρι. |
βασικα εφοσων μπαινει η κεφαλη των 16β το θεωρω χαζο να μη την βαλεις πανω με αρκετα χαμηλο κοστολογιο εκτος αν εισαι κολημενος 8βαλβιδακιας ![]() |
πουθενα τι εννοεις?? |
Ορισμένα μπλοκ έχουν και την τρύπα έτοιμη εμένα έτσι ήταν ο 8ν κορμός μου... |
Ναι ρε,φυσικα και μπαινει...
Και η κεφαλη μπαινει,απλα το προβλημα ειναι με την διαμετρο των θαλαμων καυσης σε περιπτωση που πας να κανεις 16v ενα 1300αρι/1400αρι. |
RoadRunner122 έγραψε: | ||
σε κανένα εύρος στροφών εννοεί (ούτε χαμηλά, ούτε μεσαίες, ούτε ψηλά) |
ωπ τωρα μου εσκασε ![]() λεγαμε παλιοτερα οτι η κεφαλη απο το 13αρι μπαινει στο μπλοκ του 1.6 8βαλβιδου tu5j2 (επειδη πιθανον εχει καλυτερη ροικη λιγο πιο αγριο εκκεντρο και ποιο σκληρα ελατηρια)...ταιριαζει ομως η διαμετρος της κεφαλης με αυτη των θαλαμων καυσης του 1600αριου μπλοκ απο το 8v που εχει 78,5αρια πιστονια μιας και το 13αρι εχει 75? |
Οχι,δεν ταιριαζει αλλα ετσι βγαινει απο το εργοστασιο οποτε δεν νομιζω οτι ξεφευγεις απο τα εργοστασιακα προτυπα λειτουργιας... ![]() Η διαμετρος των θαλαμων ειναι ιδια σε ολα τα 8v με τα μεγαλα κομβια εκκεντροφορου. |
Το παλιό μου μοτέρ ήταν ΝFZ TU5JP ο κορμός μόνο.
Στα μαντεμένια μπλοκ και να μην έχει τρύπα ίσως γίνει, βέβαια το θεωρώ πολύ δύσκολο να πετύχει ενώ στο αλουμινένιο είναι πιο δύσκολο γιατί πέρα από την υφή του μετάλλου και το πάχος τα αλουμινένια μπλοκ TU έχουν δείξει ταλέντο σε νεροφαγόματα, ρήγματα, καμμένες φλάντζες και διαρροές από αυτές σε σχέση με τα μαντεμένια πάντα. Εγώ το δοκίμασα με 16ν καπάκι στο παραπάνω κορμό γνωρίζοντας ότι δεν αξίζει μαζί με διάφορες άλλες σκέψεις αλλά δεν περπάτησε, βλέπεις ήθελα να το κάνω στο αυτοκίνητό μου αλλά παράλληλα είναι κι αυτό που με εξυπηρετεί σε όλες μου τις μετακινήσεις που πήγαινε-έλα δουλειά και μόνο είναι 40χλμ την ημέρα... |
Ξέρει κανείς πόσα bar είναι η τρόμπα βενζίνης από το ραλλυ κ πόσα bar είναι ο σταθεροποιητής πίεσης που έχει στην μπεκιέρα ? |
Πιο σασμαν του φορας? γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι πολυ κοντο....
Ακριβως επειδη εγω ειχα και πολυ εθνικη του φοραω απο τα πιο μακρια... απο σαξο 1.4 vts (κλαϊν μαϊν) που ειναι με 17/64. Δεν μου κρεμαει για κανενα λογο , αλλα ειναι αρκετα πιο μακρυ απο το κανονικο και φοραω και 185/55-14 που το μακρενουν περισσοτερο σε σχεση με το δικο σου... |
Alex_Rallye16v έγραψε: |
Παιδια εχω ενα σαχο ντς 1400 3φυσο και εχω και ενα μοτερ απο 1300 ραλλυε ....λεω να βαλω κεφαλη και και εισαγωγη μπας και παρει λιγο τα πανω του....τι εχτρα χρειαζομαι για να μπουν ολα πανω στο μοτερ μ? |
Όπως λέει και ο Γιάννης, το πάντρεμα είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο, λόγω των διαφορετικών αισθητήρων στην πεταλούδα, κυρίως. Θα πρέπει να το δουλέψεις με τον εγκέφαλο του 1300. Επίσης, θα χρειαστεί να ξοδέψεις αρκετά σε φλάντζες, πλανίσματα, βίδες, σετ επισκευής, εργατικά, κλπ. |
KP 1.6 8v έγραψε: |
Παιδια καλησπερα!Θα ηθελα να μαθω πως μπορω να κανω ενα 1.6 8v 130 ιππους ή group Ν PS! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! ! ! |
gourtz έγραψε: |
παιδια μια ερωτηση παιζει κανενα προγραμματακι σαν το winols που να μπορω ν ανοιξω το bin απο το τσιπακι του εγκεφαλου ? mm 8p16 να ανοιξω το bin και να δω χαρτες ψεκασμου αβανσ κτλ |
Εβαλες τις μακριες μπιελες στον 77αρη; ![]() |
iceage έγραψε: |
Παρακαλούνται οι αρχαιοκάπηλοι να δηλώσουν αριθμό κατοχής αρχαίου για εξακρίβωση γιατί θα σας κυνηγίσει ο ¨αλέξης¨ για συλλογή φόρων |
Ρεμπιλντ στο "ακροπολικό" 13άρι κάνω, με γατούλη 280 μοίρες. ![]() |
Ωωωωχχχχχ... Προβλεπω γκρινιες οτι μεσαιες δεν τραβαει,να ξερεις... ![]() Εχω να σου στειλω καμπυλες παντως,απο setup δικης μας "φιλοσοφιας". |
nikos_rallye1.3 έγραψε: |
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.Ψάχνω για το 106 rallye 1.3 τον εκκεντροφόρο της Cat cams group n,θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει; |
Ευχαριστω πολυ BTS.Εδω Ελλαδα εχεις υποψην σου αν μπορω να τον βρω καπου ακομα και μεταχειρισμενο.Αληθεια ο 4900645 πως σας φαινεται; |
Ωραία άρα ψάχνω για καινούργιο λοιπόν.Το αυτοκίνητο έχει ήδη πρόγραμμα, σκούπα (δεν υπήρχε το μαμά φιλτροκούτι όταν το αγόρασα αλλιώς θα έβαζα ένα ελεύθερο σ'αυτό,είχε μια χοάνη που μάλλον δεν είχε καθαριστεί ποτέ,το πήρα σε όχι και τόσο καλή κατάσταση αλλά το συμμαζεύω σιγά σιγά) και από εξάτμιση απλά δεν έχει μεσαίο και φοράει τελικό group n.Aς υποθέσουμε ότι επιλέγω τον 645 αυτό το πρόγραμμα αρκεί;Και μπεκ ποια;Επίσης ψάχνω και για χταπόδι 4-2-1 κάποια πρόταση; |
Και σαν εξατμιση,μεινε σε aftermarket καταλυτη και μαμα μεσαιο με εναν σωληνα στην θεση του τελικου.
Θα εχεις πολυ ωραιο ηχο,ισως την ιδανικη αποδοση μεταξυ "καθημερινου" φασματος και δυναμης και μια σχετικη βελτιωση της αποδοσης απο τις μεσαιες και πανω. Το συγκεκριμενο setup χωρις τελικο καζανι,οσο περιεργο και αν σου φαινεται,το εδινε η ιδια η Peugeot Sport στο ενιαιο που ειχε κανει το 1995 περιπου. |
Lef205 έγραψε: |
Ω Θεέ .
Τέτοια εξάτμιση με μεσαίο ps χωρίς τελικό την πέταξα πριν 2-3 εβδομάδες . Ήταν παρατημένη στον κήπο σίγουρα πέντε χρόνια και την σούταρα |
Και σαν εξατμιση,μεινε σε aftermarket καταλυτη και μαμα μεσαιο με εναν σωληνα στην θεση του τελικου.
Θα εχεις πολυ ωραιο ηχο,ισως την ιδανικη αποδοση μεταξυ "καθημερινου" φασματος και δυναμης και μια σχετικη βελτιωση της αποδοσης απο τις μεσαιες και πανω. Το συγκεκριμενο setup χωρις τελικο καζανι,οσο περιεργο και αν σου φαινεται,το εδινε η ιδια η Peugeot Sport στο ενιαιο που ειχε κανει το 1995 περιπου. |
Στα 16v,τα χταποδια ειναι λιγο πονεμενη ιστορια.
Γενικα το value for money δεν ειναι ιδιαιτερα καλο αλλά αν καποιος παιζει με JP4/JP4S μοτερ,εκει αξιζει να πληρωσει ενα Supersprint. Στις υπολοιπες περιπτωσεις του J4 μοτερ,το μαμα μαντεμι ειναι αρκετα καλο και ενα μακρυ(οχι φαρδυ ![]() Σχετικα με την διατομη της εξατμισης,δεν υπαρχουν και πολλα σεναρια,απο τα 48mm της μαμα(παντα εξωτερικη διατομη ![]() Πανω απο 54 δεν θα χρειαστει σχεδον πουθενα μιας και η συγκεκριμενη διατομη εξυπηρετει ανετα 175-180 αλογα οπότε... Οι δοκιμες που εκανα εγω,αφορουν 48 και 50mm. |
Το δικό μου μοτέρ είναι TU5JP4, από Xsara. Με τετραπετάλουδο, άγραφο, χταπόδι 4-2-1. Η εξάτμιση μου είναι 48 εξωτερική, με ένα καζανάκι τελικό, αντιγραφή PS. Για χρήση πίστας, σκέφτομαι να δοκιμάσω τελικό... σωλήνα. Εξυπηρετεί και τον διαχύτη που θέλω να φτιάξω. Τι λες; |
Λεω οτι καπου εχεις μπλεξει τα μπουτια σου μιας και ακομα και τα "υβριδια" των 140 αλογων,την 50αρα την τελειωνουν για πλακα οπότε καπου κατι δεν εχεις υπολογισει καλα αν χρησιμοποιεις 48 εξω σε συνδυασμο με πεταλουδες και παρελκομενα... ![]() |
...
Οι δοκιμες που εκανα εγω,αφορουν 48 και 50mm. |
![]() Πάντως 140 άλογα δεν έχω (δεν γίνεται μιας και το μοτέρ απλά ένα τετραπετάλουδο, τον άγραφο και μια ελεύθερη εξάτμιση έχει...). |
vassat έγραψε: | ||
Εκτιμώ ότι τα νούμερα αυτά αφορούν διαμέτρους σωλήνα και όχι απόσταση μεταξύ τέλος δίχαλου-καταλύτη και καταλύτη-μεσαίου, σωστά; Αν ναι, υπάρχουν από την εμπειρία αυτές οι αποστάσεις, ή αν υπάρχουν από μέτρηση σε υλοποίηση επώνυμων κατασκευαστών εξατμίσεων ή της PTS; / Β ΥΓ ...καλό το SuperSprint χταπόδι, αλλά η εποχή είναι "νο μάνι, νο χάνι", οπότε αναρωτιόμουν μήπως μπορεί να υπάρχει κάποιο κέρδος στη απόδοση, οικονομικά. |
Αν φορας εκκεντροφορους απο J4(με τα παρελκομενα τους),τοτε για 54αρα εισαι σιγουρα. Η 50αρα ειναι μικρη ακομα και για τα υβριδια οπως σου ειπα... |
....Εσυ επισης εχεις και επιπλεον μηκος μιας και η εξατμιση σου κανει την κουρμπα πανω απο την ψευτογέφυρα οπότε αλλαζει το πραγμα σε σχεση με ενα τυπικο σαξοραλλο. |
Εσενα θελει παρα πολυ προσοχη στο διχαλο,για να κρατησεις το μαμα μηκος(αν δεν φορας/φορεσεις εκκεντροφορους) και να κανεις παιχνιδι απο εκει και πισω,αλλά ακομα και με μαμα εκκεντροφορους ξεκινας απο 50αρα ελέω αυξημενου μηκους εξατμισης. |
kostas205 έγραψε: |
Μήπως γνωρίζει κάποιος την εργοστασιακή δίαμετρο της πεταλούδας του 13ριου; |
Αναλογα με τα μελλοντικα σου σχεδια,βαζεις εναν 100αρη ή 200αρη και μετα μεσαιο ή σκετη σωληνα και ενα τελικο.
Νομιζω το εχω γραψει και πιο πανω,θα διαλεγα 50mm διατομης με καταλυτη,μεσαιο και ενα παρα πολυ μικρο σε μηκος τελικο,πρακτικα αντιγραφη της εξατμισης της peugeot sport δηλαδη αλλά και με καταλυτη και μικροτερο τελικο καζανι σε μηκος. Με τον καταλυτη εχεις την ροπη που πιθανον θα σου λειψει αν τον βγαλεις εντελως,δεν εχεις τον φοβο μην σε γραψουν και παραλληλα ο θορυβος απο τα δυο καζανια ειναι περιορισμενος χωρις να χανεις κατι ουσιας σε αποδοση. Με και χωρις καταλυτη και καθολου μεσαιο και με σκετο τελικο,απο προσωπικη εμπειρια,μονον παραπανω θορυβο εκανε στις μεσαιες απο την ελλειψη του μεσαιου. Με και χωρις καταλυτη που δοκιμασα,με τον 200αρη ηταν πιο γεματο στο χαμηλομεσαι φασμα,ισως εναν πολυ μικρο κλικ πιο σφιχτο ψηλα αν και με επιφυλαξη αυτο.Συνδυασμος σωληνας με ενα τελικο καζανι και εβαζα/εβγαζα καταλυτη. Με μεσαιο και τελικο και χωρις καταλυτη,δεν ειχα θορυβο σχεδον καθολου,οσο μπασο επρεπε για να ευχαριστιεται το αυτι μου. Παντα στα 50mm. Αν δεν θες να δωσεις λεφτα και εχεις ηδη μαμα εξατμιση,αλλαξε τον καταλυτη σου με εναν 200αρη και απλά στην θεση του τελικου καζανιου βαλε ενα κομματι σκετη σωληνα,θα σε καλυψει σαν αποδοση και σαν ηχο,απλά ισως κανει λιγη παραπανω βαβουρα απο οσο θα περιμενες ελέω παλαιοτητας μεσαιου καζανιου. |