PSClub - Hellas

Κινητήρας - ανακατασκευή κινητήρα thp

N207r - Τετ 13 Νοέ 2013, 23:48:27
Θέμα δημοσίευσης: ανακατασκευή κινητήρα thp
Προτείνω να γράφουμε εδώ τι παίζει με το θέμα αυτό μιας κ έχει αρκετό ενδιαφέρον..
Ας γράψουν όσοι έχουν κάνει ανακατασκευή τι άλλαξαν τι είδαν οτάν άνοιξαν μοτέρ πόσα χλμ είχαν πόσο λάδι έκαιγαν κτλπ..
marios_207_GT - Πεμ 14 Νοέ 2013, 09:19:50
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ δεν έχω κάνει, έκανε φιλος το καλοκαιρι που εκαιγε 1l/1000km αλλαξε πολλα ομως τουρμπινα σετ χρονισμου κλπ. Οσον αφορα το μοτερ ανοιχτηκε αλλαχτηκαν ελατηρια εμβολων,τσιμουχακια,διαφορα "αναλωσιμα" καθαριστηκε το μοτερ και τιποτα παραπανω. Το αμαξι εχει 80.000km πλεον εχει κανει 1500km χωρις να καψει σταγονα, θα δουμε στη πορεια τωρα....
action_peugeot - Κυρ 24 Νοέ 2013, 11:51:47
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα
Στο συνεργείο μου έχω δει αρκετές ζημιές
Από φθορά μόνο στην κεφαλή
Μέχρι και σπασμένα έμβολα μπιέλα έξω από τον κορμό
Ότι νάνε
recife_rallye - Κυρ 24 Νοέ 2013, 12:13:01
Θέμα δημοσίευσης:
Νταξ πολλα μπορουν να συμβουν..
Η αληθεια ομως ειναι πως τις περισσοτερες φορες φταινε οι ιδιοκτητες.
Alexandros GT - Δευ 25 Νοέ 2013, 08:41:34
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως ανέφερε και ο φίλος Μάριος άλλαξα όλα αυτά γιατί το αμάξι έσταζε λάδια από παντού.Είχα μια τρελή κατανάλωση λαδιού 1λτ/1000χλμ. Όταν ο μηχανικός μου άνοιξε την μηχανή η τουρμπίνα ήταν διαλλειμένη και τα κομμάτια της είχαν μπει στην εισαγωγή,απο κει στον καταλύτη ο οποίος είναι ακόμα βουλωμένος γτ δεν τον αλλάξαμε και τα ελατήρια ήταν διαλλειμένα. Το αμάξι έχανε λάδι ακόμα και από το σωληνάκι το οποίο μεταφέρει λάδι στην τουρμπίνα. Μετά απο την επισκευή έκανα 1500χλμ χωρίς τα κάψει σταγόνα. Στην πορεία θα φανεί αν θα κάψει πάλι αρκετό λάδι. Την ανακατασκευή την έκανα το καλοκαίρι αλλά δεν μπορώ να δω ακόμα πλήρως αποτελέσματα γτ το αμάξι το έχω κάθε Χριστούγεννα,Πάσχα,καλοκαίρι,σπουδάζω Κρήτη και δεν μπορώ να το έχω κάτω! Συμφωνώ με τον lefo στο οτι φταίνε οι ιδιοκτήτες, εγώ πήρα το gt μεταχειρισμένο το 2010 και ο προηγούμενος του χε βγάλει τα μάτια μάλλον!
geo106xs - Δευ 25 Νοέ 2013, 11:41:49
Θέμα δημοσίευσης:
Περασαν κομματια απο την εισαγωγη και μετα στην εξατμιση χωρις να στραβωσει βαλβιδες; Shocked Τυχερος ησουν!!!
Λαχειο τα μεταχειρισμενα...

Οφ τοπικ
Στο τει Ηρακλειου σπουδαζεις;
Alexandros GT - Δευ 25 Νοέ 2013, 12:30:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ήμουν τυχερός μου το πε και ο μηχανικός λίγο ακόμα να το άφηνα θα είχα πάθει πιο χοντρή ζημιά και μετά ααααστα.......

Στο τει Ιεράπετρας σπουδάζω λέγανε να μας φέρουνε Ηράκλειο αλλα τελικά δεν έγινε.
gew_ponos - Δευ 25 Νοέ 2013, 12:58:35
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου πριν αγοράσεις το αυτοκίνητο δεν το τσέκαρες; Δεν το πήγες σε ένα μηχανικό; Από απόδοση αφού η τουρμπινα ήταν διαλυμένη δεν κατάλαβες τίποτα; Και ένα τελευταίο πόσο το αγόρασες; Γιατί αν το πήρες "τσάμπα", είναι λογικό να σου βγάλει οοοοολα αυτά..Sorry για τις πολλές ερωτήσεις, αν θέλεις μην απαντήσεις, δεν είσαι υποχρεωμένος. Απλά απόρησα με αυτά που διάβασα γιατί αυτό το αμάξι δεν θα πήγαινε βήμα, τι να πιάσεις και τι να αφήσεις.
Sorry για το offtopic.
geo106xs - Δευ 25 Νοέ 2013, 13:25:54
Θέμα δημοσίευσης:
Το οτι το ταλαιπωρουσε ο προηγουμενος,δε σημαινει οτι θα εβγαζε τα κουσουρια απ'την αρχη Wink Γι'αυτο ειναι λαχειο τα μεταχειρισμενα...
Αλεξανδρε,δεν ησουν μονο τυχερος με τις βαλβιδες,αλλα και με το τει! Εδω μεχρι πριν λιγες εβδομαδες επικρατουσε κομφουζιο με τη μεταφορα του τει Αγ. Νικολαου Confused
Alexandros GT - Δευ 25 Νοέ 2013, 15:33:18
Θέμα δημοσίευσης:
gew_ponos έγραψε:
Φίλε μου πριν αγοράσεις το αυτοκίνητο δεν το τσέκαρες; Δεν το πήγες σε ένα μηχανικό; Από απόδοση αφού η τουρμπινα ήταν διαλυμένη δεν κατάλαβες τίποτα; Και ένα τελευταίο πόσο το αγόρασες; Γιατί αν το πήρες "τσάμπα", είναι λογικό να σου βγάλει οοοοολα αυτά..Sorry για τις πολλές ερωτήσεις, αν θέλεις μην απαντήσεις, δεν είσαι υποχρεωμένος. Απλά απόρησα με αυτά που διάβασα γιατί αυτό το αμάξι δεν θα πήγαινε βήμα, τι να πιάσεις και τι να αφήσεις.
Sorry για το offtopic.

Όταν πήραμε το αμάξι έδινα για δίπλωμα δεν το δοκίμασα εγώ!Είχα πάει με έναν μηχανικό της peugeot και τον πατέρα μου στον μαντρά. Όταν λοιπόν πήγαμε εκεί το αμάξι ο μαντράς το είχε στεγνό από λάδι και ο μηχανικός είδε ότι δεν είχε και τόσο καλή απόδοση αλλά θεώρησε ότι έφταιγε γι αυτο η έλλειψη λαδιού.Τότε από ότι καταλαβαίνω απο τα λεγόμενα του μηχανικού που μου έκανε την ανακατασκευή η τουρμπίνα ήταν ραγισμένη το διαγνωστικό δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα πουθενά και έτσι πήραμε το αμάξι! Ο μηχανικός που έκανε την ανακατασκευή όταν οδήγησε το αμάξι μας είπε ότι δεν πάει κάτι καλά αλλά τότε το χαμε πάρει ήδη. Το αγόρασα το 2010 10.000Ε τα rc τότε ήταν ακριβά δυστυχώς.(Και εγώ να δοκίμαζα το αμάξι μετά απο ένα ΚΙΑ πικάντο που μάθαινα οδήγηση έπερνα το gt για να το οδηγήσω θα μου φαινότανε κομμήτης! Laughing Laughing Laughing )
Alexandros GT - Δευ 25 Νοέ 2013, 15:41:26
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
Το οτι το ταλαιπωρουσε ο προηγουμενος,δε σημαινει οτι θα εβγαζε τα κουσουρια απ'την αρχη Wink Γι'αυτο ειναι λαχειο τα μεταχειρισμενα...
Αλεξανδρε,δεν ησουν μονο τυχερος με τις βαλβιδες,αλλα και με το τει! Εδω μεχρι πριν λιγες εβδομαδες επικρατουσε κομφουζιο με τη μεταφορα του τει Αγ. Νικολαου Confused

Φίλε Γιώργο ακόμα και τα καινούργια είναι λαχείο,ο κολλητός μου πήρε το 500 abarth και μέσα σε ένα μήνα το πήγε για σασμάν.Του ζητήσανε συγνώμη και παραδεχτήκανε οτι το λάθος ήταν εργοστασιακό,δεν βγάζεις άκρη με αυτούς και στην peugeot να πας θα σου πούν οτι τα 207 είναι τέλεια και όλοι στο club εχουμε τα ίδια προβλήματα. Με το Τει είχα άγιο γτ τελειώνω το Φεβρουάριο και αν τυχόν μας πηγαινανε Ηράκλειο θα αλλάζαμε ακαδημαϊκό πρόγγραμα και θα μου φορτώνανε άλλα 2 χρόνια στην πλάτη Evil Evil Evil Evil
marios_207_GT - Δευ 25 Νοέ 2013, 16:40:32
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω ξανα κανω ερωτηση που εχω κανει και αλλου, οσοι εχουν θεμα με καταναλωση και κανουν ανακατασκευη με ρεκτιφιε εφοσον πανε σε oversized πιστονια πρεπει να γινει και αλλαγη στο προγραμμα του αμαξιου ή μπορει να δουλεψει με το εργοστασιακο?
reselie-206 - Δευ 25 Νοέ 2013, 17:27:58
Θέμα δημοσίευσης:
Θεωρητικά ένα πρόγραμμα χωρίς κομμένες δικλείδες και που θα λειτουργεί σύμφωνα με το λ θα κυνηγάει τον στόχο μίγματος πχ afr 12 έτσι αλλάζοντας ο κυβισμός του αυτοκινήτου θα διαβάσει στεγνωμα του μίγματος και θα αυξήσει τα LFT + όσο % κρίνει σκόπιμο ώστε να πιάσει το λ στόχο..

Σωστό είναι βέβαια να ρυθμιστούν οι σταθερές μέσω hardcoding και όχι "ό,τι κάνει μόνο του"
Giannis307 - Δευ 25 Νοέ 2013, 19:33:07
Θέμα δημοσίευσης:
το παραπάνω μέγεθος σε φάση επισκευής παίζει στα δέκατα που δεν ειναι καν αντιληπτό από τον εγκεφαλλο οτι έχει πιο πολλά κυβικά.
makis106 - Δευ 25 Νοέ 2013, 19:43:33
Θέμα δημοσίευσης:
+1
ο εγκέφαλος αν χρειαστει, απλα θα διορθώσει, αυτη ειναι και η δουλεια του λ.
Τα LTFT μπορει να ανεβουν, αλλα ειναι απλα στατιστικά που δειχνουν τις μεταβολές του μίγματος αέρα/βενζίνης, σε σχέση με την ιδανική τιμή (λ=1)
reselie-206 - Δευ 25 Νοέ 2013, 20:41:56
Θέμα δημοσίευσης:
Το θέμα πάντως είναι οτι πρώτα πρέπει να βρεθεί η αιτία της κατανάλωσης
(Οβάλ? Ξεβρακωμένος κύλινδρος? γδαρμένος κύλινδρος/έμβολα? ελατήρια εμβόλων? τουρμπίνα? τσιμουχάκια βαλβίδων? φλάτζα? διαρροές?)

εκτός και αν κάποιος σκοπεύει να αλλάξει το μισό αυτοκίνητο μπάς και λυθεί το πρόβλημα στη τύχη....
N207r - Δευ 25 Νοέ 2013, 22:07:49
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν τα lift αλλαζεις κάτι απλό όπως εξάτμιση κ αλλάζουν κ αυτά.. Στο θέμα μας τώρα όταν λυνεις ενα μοτέρ μπορείς να καταλάβεις κ απο που είναι το προβλημα.
Το θέμα είναι σε μοτέρ που έχουν λυθεί πόσοι έχουν δει οβάλ κύλινδρο??
reselie-206 - Δευ 25 Νοέ 2013, 22:33:56
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:

Το θέμα είναι σε μοτέρ που έχουν λυθεί πόσοι έχουν δει οβάλ κύλινδρο??

Μουά.
N207r - Δευ 25 Νοέ 2013, 23:10:42
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανώς μιλάς για το σφυρί όπως το πήρες?
marios_207_GT - Δευ 25 Νοέ 2013, 23:28:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως οσα εχω δει ακουσει κλπ απο θεμα καταναλωσης αν βγαλουμε εκτος θεματα διαρροων κανενος ρακορ και τουρμπινα τοτε τα καιει μεσα, και ειναι συνδιασμος ολων, δεν γινετε μοτερ που καιει 1l/1000km να μην εχει οβαλ κυλινδρο δεν γινετε να φευγει τοση μεγαλη ποσοτητα λαδιου ΜΟΝΟ απο τσιμουχακια, ειναι και ελατηρια εμβολων, αρα ειναι ξεκ@λιασμενο και το μπλοκ (οβαλ), δηλαδη παμε για ρεκτιφιε κλπ κλπ. Το αν αξιζει το σφυρι ή οχι το ειχα πει και αλλου η διαφορα ειναι στο αν θα βαλεις σφυρηλατες μπιελες αφου τα oversized πιστονια της Peugeot εχουν ιδια τιμη με τα σφυρηλατα της CP
marios_207_GT - Δευ 25 Νοέ 2013, 23:32:23
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
+1
ο εγκέφαλος αν χρειαστει, απλα θα διορθώσει, αυτη ειναι και η δουλεια του λ.
Τα LTFT μπορει να ανεβουν, αλλα ειναι απλα στατιστικά που δειχνουν τις μεταβολές του μίγματος αέρα/βενζίνης, σε σχέση με την ιδανική τιμή (λ=1)

Μαλιστα αρα πετας και ενα προγραμμα που να φτανει στο οριο τη τουρμπινα μιας και δεν εχεις θεμα αν εισαι σφυρι και δευτερον αμα σπασει η τουρμπινα πετας μια aftermarket να τελειωνεις.
N207r - Δευ 25 Νοέ 2013, 23:40:43
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα εαν καίει τόσο είναι οβάλ οποτε πάμε σε ρεκτιφιε κ οβερσαιζ.. Πάντος είχα ρωτήσει καποτε έτσι να ξέρω κ μου ειπαν οτι μπαίνουν σφυριά μ Μαμα μπιελλες άλλα για κανά 300ρι € παραπάνω δεν υπάρχει λογος να αφήσεις τις μαμα..
Κάτι άλλο όταν καίει απο κύλινδρο έχουμε αναθυμιάσεις απο τις πίσω αυτές που ταπωνουμε?
marios_207_GT - Δευ 25 Νοέ 2013, 23:50:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια γινετε να εχουν προβλημα ομως τα ελατηρια και να εχουν απλα "γδαρει" το μλοκ χωρις να εχει γινει εστω και λιγο οβαλ ή πιο απλα γινετε να εχει μεινει το προβλημα μονο στα ελατηρια και να μην εχει παει και στο μπλοκ ωστε να γλυτωσουμε το ρεκτιφιε-πιστονια κλπ? Αλλα και ετσι να ειναι μιλαμε για ενα 800αρι μαζι με τσιμουχακια.
marios_207_GT - Δευ 25 Νοέ 2013, 23:53:31
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
Σίγουρα εαν καίει τόσο είναι οβάλ οποτε πάμε σε ρεκτιφιε κ οβερσαιζ.. Πάντος είχα ρωτήσει καποτε έτσι να ξέρω κ μου ειπαν οτι μπαίνουν σφυριά μ Μαμα μπιελλες άλλα για κανά 300ρι € παραπάνω δεν υπάρχει λογος να αφήσεις τις μαμα..
Κάτι άλλο όταν καίει απο κύλινδρο έχουμε αναθυμιάσεις απο τις πίσω αυτές που ταπωνουμε?

Πλεον καποιοι μηχανικοι δεν ταπωνουν εμενα π.χ. ο μηχανικος μου παλιοτερα ταπωνε ή εβαζε δοχεια πλεον μου ειπε οταν εκανα καθαρισμο να τις αφησω ετσι οπως ειναι και να καθαριζω καθε 30-40.000 χιλιομετρα αν και το καθε ποσο καθαριζεις εξαρταται και απο το ποσο λαδι καιει
N207r - Τρι 26 Νοέ 2013, 00:00:26
Θέμα δημοσίευσης:
Γίνεται να είναι μαλ**α τα ελατήρια κ να καίνε λάδι κ ο κύλινδρος να είναι οκ αλλά σε άλλα μοτέρ σε thp δεν ξέρω γιατί παίζει ρολο κ η κατεργασία που έχει το χιτώνιο απο την μάνα τ.
Giannis307 - Τρι 26 Νοέ 2013, 00:58:59
Θέμα δημοσίευσης:
το οβάλ θα το δει ο ρεκτιφιατζης και ανάλογα πρατεις....λογικά να γίνει τόσο πολύ οβάλ ειναι τραβηγμένο πιστεύω.πάντως αν ειναι να.σφυρηλατησεις εννοείται μπιελες πιστονια και τουρμπινα υβρίδιο η άλλη....να παίξεις με την.μας είμαι.χάσιμο.χρόνου και χρήματος μακροπρόθεσμα.
makis106 - Τρι 26 Νοέ 2013, 01:08:26
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
N207r έγραψε:

Πλεον καποιοι μηχανικοι δεν ταπωνουν εμενα π.χ. ο μηχανικος μου παλιοτερα ταπωνε ή εβαζε δοχεια πλεον μου ειπε οταν εκανα καθαρισμο να τις αφησω ετσι οπως ειναι και να καθαριζω καθε 30-40.000 χιλιομετρα αν και το καθε ποσο καθαριζεις εξαρταται και απο το ποσο λαδι καιει
εχει τα μειονεκτήματά του και το ταπωμα, τα εχουμε αναφερει στο αναλογο τοπικ. Η καλυτερη λυση ειναι δυο δοχεία αναθυμιασεων.
τωρα αν εχεις ζημια στους κυλινδρους, λογικο ειναι να εχεις και περισσοτερες αναθυμιασεις, καθως διαφευγουν και πιο πολλα καυσααερια προς το στροφαλοθάλαμο, οι οποιες με τη σειρα τους συμπαρασυρουν και περισσοτερα λαδια. και απο τις μπροστα ομως και απο τις πίσω το ιδιο, συγκοινωνούν.
akis1976 - Τρι 26 Νοέ 2013, 07:21:42
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
marios_207_GT έγραψε:
N207r έγραψε:

εχει τα μειονεκτήματά του και το ταπωμα, τα εχουμε αναφερει στο αναλογο τοπικ. Η καλυτερη λυση ειναι δυο δοχεία αναθυμιασεων.
τωρα αν εχεις ζημια στους κυλινδρους, λογικο ειναι να εχεις και περισσοτερες αναθυμιασεις, καθως διαφευγουν και πιο πολλα καυσααερια προς το στροφαλοθάλαμο, οι οποιες με τη σειρα τους συμπαρασυρουν και περισσοτερα λαδια. και απο τις μπροστα ομως και απο τις πίσω το ιδιο, συγκοινωνούν.

Μια ερώτηση πάνω σε αυτό,εγώ όταν είχα πάει για καθαρισμό ο μηχανικός μου είχε ταπώσει της πισω,την επομένη μέρα φεύγω για ταξίδι και όταν έφτασα στον προορισμό μου και το άφησα λίγο να κρυώσει παρατήρησα ντουμάνι άσπρος καπνός από την εξατμίσει,και μέσα απο το μοτέρ,δεν μύριζε λάδι κτλ,το ξαναπήγα στον μηχανικό μου της ξεταπωσε και όλα οκ,όταν τον ρώτησα γιατί μου λέει δεν ξέρω σε άλλα που το έχουμε κάνει δεν έχουν πρόβλημα.
makis106 - Τρι 26 Νοέ 2013, 14:08:38
Θέμα δημοσίευσης:
εχω ξαναπει οτι οταν ταπωνεις τις πισω, αφαιρεις σε μεγαλο βαθμπο την υποπιεση απο το στροφαλοθαλαμο, με διαφορα επακολουθα. ενα απ αυτα πχ. αν η τουρμπινα σου ειναι κώλος απο στεγανοποιηση, θα φτυσει λαδια ο συμπιεστης (εξακριβωμενο 100%).
marios_207_GT - Τρι 26 Νοέ 2013, 19:09:31
Θέμα δημοσίευσης:
akis1976 έγραψε:
makis106 έγραψε:
marios_207_GT έγραψε:
N207r έγραψε:

Μια ερώτηση πάνω σε αυτό,εγώ όταν είχα πάει για καθαρισμό ο μηχανικός μου είχε ταπώσει της πισω,την επομένη μέρα φεύγω για ταξίδι και όταν έφτασα στον προορισμό μου και το άφησα λίγο να κρυώσει παρατήρησα ντουμάνι άσπρος καπνός από την εξατμίσει,και μέσα απο το μοτέρ,δεν μύριζε λάδι κτλ,το ξαναπήγα στον μηχανικό μου της ξεταπωσε και όλα οκ,όταν τον ρώτησα γιατί μου λέει δεν ξέρω σε άλλα που το έχουμε κάνει δεν έχουν πρόβλημα.

νομιζω οτι το να εχεις μυρωδια λαδιου μεσα στο χωρο του κινητηρα με ταπωμα ή με δοχειο ειναι φυσιολογικο δες και εδω ο Μακης εχει και φωτογραφιες και πολλα ποστ για το τι συμβαινει http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=22544&postdays=0&postorder=asc&start=580
marios_207_GT - Τρι 26 Νοέ 2013, 19:14:35
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
το οβάλ θα το δει ο ρεκτιφιατζης και ανάλογα πρατεις....λογικά να γίνει τόσο πολύ οβάλ ειναι τραβηγμένο πιστεύω.πάντως αν ειναι να.σφυρηλατησεις εννοείται μπιελες πιστονια και τουρμπινα υβρίδιο η άλλη....να παίξεις με την.μας είμαι.χάσιμο.χρόνου και χρήματος μακροπρόθεσμα.

Εγω που καιω 300ml/1000km και δεν ειναι απο τουρμπινα αλλα απο τσιμουχακια και ελατηρια (πιθανολογω) τι να κανω να το ανοιξω με τη προυποθεση οτι παω για κανα 800αρι για ελατηρια-τσιμουχακια οσο ειναι "νωρις" ή να το αφησω και οποτε εχω το χρημα να το ανοιξω για ρεκτιφιε σφυρηλατο, υπαρχει περιπτωση να μην εχει προβλημα στο χιτωνιο?
akis1976 - Τρι 26 Νοέ 2013, 20:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
akis1976 έγραψε:
makis106 έγραψε:
marios_207_GT έγραψε:
N207r έγραψε:

νομιζω οτι το να εχεις μυρωδια λαδιου μεσα στο χωρο του κινητηρα με ταπωμα ή με δοχειο ειναι φυσιολογικο δες και εδω ο Μακης εχει και φωτογραφιες και πολλα ποστ για το τι συμβαινει http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=22544&postdays=0&postorder=asc&start=580

Όχι το γράφω καθαρά δεν είχε μυρωδιά απο λάδι,το μόνο θέμα ηταν το άσπρο ντουμάνι απο την εξατμισει και απο τον χώρο του κινητήρα.
N207r - Τρι 26 Νοέ 2013, 21:52:34
Θέμα δημοσίευσης:
Μαριε επειδή δεν ξέρεις τι θα βρείς όταν το ανοιξεις καλύτερα να μαζεψεις τα χρήματα κ να το κανεις μια κ καλη εαν έχεις σκοπό να το κρατήσεις το αμάξι.. Απο την άλη όπως είπα 2 φίλων μ rallye f/l με κάτω απο 30.000 καίνε περιπου 1λιτρο στα 5.000 ίσως κ παραπάνω οπότε τι να πεις... ΕΣΥ πόσα χλμ έχεις?
marios_207_GT - Τρι 26 Νοέ 2013, 21:58:33
Θέμα δημοσίευσης:
65.000 εχω και να πω την αληθεια 2χιλιαρο στο GT αμα σκασω ποτε σιγουρα θα το κρατησω κιολας, αλλα στο δικο μου μυαλο δεν ειναι 2χιλιαρο ειναι πολυ παραπανω γιατι το να εχω σφυρηλατο μοτερ με 150 αλογα οχι απλα δεν λεει αλλα ειναι χαζο, αλλωστε εχω σκοπο να παω σε πιο χοντρο λαδι για να κατασταλαξει λιγο η καταναλωση, με 0-30 Τοταλ θελει 300ml ανα 1000 απο το πρωτο χιλιομετρο με 5-30 καστρολ στα πρωτα 2000 δεν θελει σταγονα και εμτα ξεκιναει μισο λιτρο ανα 1000 και θελω να δοκιμασω το 5-40 τοταλ να δω τι θα γινει
bagos - Τρι 26 Νοέ 2013, 22:17:25
Θέμα δημοσίευσης:
εντελως πληροφοριακα,τα σφυρηλατα ειναι καθαρα μεταλα επιδοσεων κ οχι αντοχης στον χρονο.αυτο σημαινει οτι μετα απο 60000κμ περιπου,πρεπει να λυθει για αλλαγη ελατηριων κτλ κτλ,επειδη ειναι απο διαφορετικο κραμα,για αντοχη,εχει αλλες ανοχες κ δεν αντεχουν στο χρονο.οποτε γνωμη μου,μιας κ τα μοτερ αντεχουν ανετα μεχρι 300 αλογα,απλα κρατας τα λεφτα,κ στα 150000-200000κμ περιπου,οταν θα εχει αρχισει να γινεται σωβρακο το μοτερ,δινεις τα 2000 ευρω,το κανεις γενικη επισκευη με γνησια ολα τα ανταλλακτικα,κ σου βγαζει αλλα τοσα.
οπως κ οι 4φτεροι δισκοι κτλ,μπορει να ειναι δισκοι επιδοσεων κ να μη χαμπαριαζουν στην ροπη κ τη δυναμη,αλλα δεν εχουν αντοχη πολλα κμ...δλδ αν εχεις ενα αμαξι που κανεις 1 πατημα καθε 1000κμ,τοτε ο δισκος θα θελει αλλαγη στα 10000κμ οχι απο το ζορι,αλλα επειδη εχει φαει τα κμ του.ενω ο γνησιο αντεχει περισσοτερα κμ,αλλα θελει λιγοτερο ζορι Wink
N207r - Τρι 26 Νοέ 2013, 22:41:37
Θέμα δημοσίευσης:
Η αλήθεια αύτη είναι κ αν είναι να δόσεις 2κ για σφυρί θέλεις άλλα τοσα για να το κανεις καμια 250/300 ps για να μην πεις οτι χαλασες τζάμπα λεφτά αλλά αν δεν κανεις πατήματα συχνά είναι τζάμπα λεφτά οποτε...
Βαγγο να βγάλει 150/200.000 χλμ χλωμό το κόβω για τα Μοτερ μας δεν 20vt!
bagos - Τρι 26 Νοέ 2013, 23:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχει θεμα ρε.με σωστη συντηρηση κ τα σωστα λαδακια του,ανετα τα βγαζει Wink
marios_207_GT - Τρι 26 Νοέ 2013, 23:49:08
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
εντελως πληροφοριακα,τα σφυρηλατα ειναι καθαρα μεταλα επιδοσεων κ οχι αντοχης στον χρονο.αυτο σημαινει οτι μετα απο 60000κμ περιπου,πρεπει να λυθει για αλλαγη ελατηριων κτλ κτλ,επειδη ειναι απο διαφορετικο κραμα,για αντοχη,εχει αλλες ανοχες κ δεν αντεχουν στο χρονο.οποτε γνωμη μου,μιας κ τα μοτερ αντεχουν ανετα μεχρι 300 αλογα,απλα κρατας τα λεφτα,κ στα 150000-200000κμ περιπου,οταν θα εχει αρχισει να γινεται σωβρακο το μοτερ,δινεις τα 2000 ευρω,το κανεις γενικη επισκευη με γνησια ολα τα ανταλλακτικα,κ σου βγαζει αλλα τοσα.
οπως κ οι 4φτεροι δισκοι κτλ,μπορει να ειναι δισκοι επιδοσεων κ να μη χαμπαριαζουν στην ροπη κ τη δυναμη,αλλα δεν εχουν αντοχη πολλα κμ...δλδ αν εχεις ενα αμαξι που κανεις 1 πατημα καθε 1000κμ,τοτε ο δισκος θα θελει αλλαγη στα 10000κμ οχι απο το ζορι,αλλα επειδη εχει φαει τα κμ του.ενω ο γνησιο αντεχει περισσοτερα κμ,αλλα θελει λιγοτερο ζορι Wink

Με 8.000 χιλιομετρα το χρονο που κανω και 60.000 να αντεξει καλα ειναι γιατι μιλαμε για 7.5 χρονια ακομα, ειπαμε αλλα δεν θα το παντρευτουμε κιολας.
marios_207_GT - Τρι 26 Νοέ 2013, 23:50:09
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
Η αλήθεια αύτη είναι κ αν είναι να δόσεις 2κ για σφυρί θέλεις άλλα τοσα για να το κανεις καμια 250/300 ps για να μην πεις οτι χαλασες τζάμπα λεφτά αλλά αν δεν κανεις πατήματα συχνά είναι τζάμπα λεφτά οποτε...
Βαγγο να βγάλει 150/200.000 χλμ χλωμό το κόβω για τα Μοτερ μας δεν 20vt!

κοντα στο 1000αρικο θες για τουρμπινα μονο αρα το 5χιλιαρο το θελει καποιος για ολα μαζι με σφυρια.
makis106 - Τετ 27 Νοέ 2013, 19:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες sorry για το ψιλοofftopic!
Για να βγάλω τουρμπίνα απο πάνω, πρέπει να βγει μαζι με την πολλαπλή και να ξεβιδωθει μετα ή βγαινει και μόνη της??
N207r - Τετ 27 Νοέ 2013, 20:28:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη απο οτι ξέρω βγαίνει μονη τής.. Τι έκανες βρηκες απο rc?
reselie-206 - Τετ 27 Νοέ 2013, 20:33:20
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ ξέρω 2 τρόπους: Αφαιρείς θερμοασπίδες , downpipe και μετά

α. Αφαιρείς το turbo μαζί με την πολλαπλή εξαγωγής.
β. Χωρίζεις τη τουρμπίνα στα δύο (το μαντέμι απο το αλουμίνιο) και μετά ξεβιδώνεις το μαντέμι απο την πολλαπλή χωρίς να αφαιρέσεις την πολλαπλή.

Καλύτερα να κάνεις το πρώτο
makis106 - Τετ 27 Νοέ 2013, 20:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλιστα, αλλα με τον δευτερο τρόπο θα πρεπει και στην τοποθετηση να μπει σε δυο κομματια, οποτε να ρυθμισεις και wastegate πανω κλπ.
οκ, καλυτερα να βγαλω και πολλαπλή.
ευχαριστω. Thumb Left
Giannis307 - Τετ 27 Νοέ 2013, 21:59:50
Θέμα δημοσίευσης:
οπως ειπε και ο bagos με σωστη συντηρηση και επιμελη αλαγη λαδιων και του ποτε το σκιζεις θα κρατησει και αυτο πολλα χιλιομετρα....
marios_207_GT - Πεμ 28 Νοέ 2013, 00:01:08
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Για να βγάλω τουρμπίνα απο πάνω, πρέπει να βγει μαζι με την πολλαπλή και να ξεβιδωθει μετα ή βγαινει και μόνη της??

Αν τη κανεις μονος σου τη διαδικασια Μακη ευχομαι καλη δυναμη γιατι εχει πολυ λυσιμο η ολη κατασταση, παντως χωρις να εχω γνωσεις οταν ειχα αλλαξει στο δικο μου ο μηχανικος την ειχε βγαλει πακετο με τη πολλαπλη.

Υ.Γ Μακη αν θυμαμαι καλα εχεις service box αν μπορεις κοιταξε σε παρακαλω αμα εχει μεσα oversized πιστονια με τι διαμετρο και τιμη.
action_peugeot - Πεμ 28 Νοέ 2013, 00:06:54
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Μαλιστα, αλλα με τον δευτερο τρόπο θα πρεπει και στην τοποθετηση να μπει σε δυο κομματια, οποτε να ρυθμισεις και wastegate πανω κλπ.
οκ, καλυτερα να βγαλω και πολλαπλή.
ευχαριστω. Thumb Left

Βγάζοντας την τουρμπίνα μαζί με την πολλαπλή μπορείς πολλή εύκολα να λύσεις της τέσσερις βίδες της τουρμπίνας, οι πολλαπλή βγαίνει - ξεβιδώνει εύκολα
makis106 - Πεμ 28 Νοέ 2013, 00:18:10
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
makis106 έγραψε:

Αν τη κανεις μονος σου τη διαδικασια Μακη ευχομαι καλη δυναμη γιατι εχει πολυ λυσιμο η ολη κατασταση, παντως χωρις να εχω γνωσεις οταν ειχα αλλαξει στο δικο μου ο μηχανικος την ειχε βγαλει πακετο με τη πολλαπλη.

Υ.Γ Μακη αν θυμαμαι καλα εχεις service box αν μπορεις κοιταξε σε παρακαλω αμα εχει μεσα oversized πιστονια με τι διαμετρο και τιμη.

Εχει οντως πολυ λυσιμο, εχω βγαλει μια φορα και το d/p και θυμαμαι, απλα σαλιγκαρι πρωτη φορα θα βγαλω, δεν πειραζει, ολη η μερα δικη μου ειναι αυριο!
Μάριε δυστυχως στο servicebox δινει μονο εναν κωδικο για εμβολο...
Εχει παρει το αφτι μου οτι καποιες αντιπροσωπειες που κανουν επισκευη σε ΤΗΡ για καταναλωση λαδιου σε εμβολα, βαζουν εμβολα καινουργια μεν αλλα οχι τα γνησια, αλλα καποια του εμποριου (οχι σφυριλατα) ως πιο αξιοπιστα. εχετε και αυτο υποψην.

action_peugeot έγραψε:

Βγάζοντας την τουρμπίνα μαζί με την πολλαπλή μπορείς πολλή εύκολα να λύσεις της τέσσερις βίδες της τουρμπίνας, οι πολλαπλή βγαίνει - ξεβιδώνει εύκολα
Ευχαριστώ Τηλέμαχε, ετσι θα γινει.
marios_207_GT - Τετ 07 Μάϊ 2014, 18:43:35
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω κι εγω οτι αυτες τις μερες ανοιξα μοτερ για καταναλωση λαδιου και μετα απο ενημερωση του μηχανικου προερχεται απο τσιμουχακια-οδηγους και ελατηρια πιστονιων. Εγινε μετρηση για οβαλ ή καποια "ζημια" στο μπλοκ και ευτυχως ολα ειναι καλα. Το δευτερο THP λοιπον εδω στο φορουμ που κανει ανακατασκευη χωρις οβαλ και διαφορα τετοια.
marios_207_GT - Τετ 07 Μάϊ 2014, 22:05:14
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη με εχουν ρωησει καμποσα ατομα σε pm για την επισκευη και επειδη μπορει να στειλουν και αλλοι και δεν μπορω να γραφω συνεχεια απαντω σε αυτα που ρωτησαν ολοι και καλο ειναι να μιλαμε δημοσια για καλο στο φορουμ.
1) Το αμαξι εχει 70.000km
2) Εκαιγα κατα ΜΕΣΟ ΟΡΟ 400-500ml ανα 1000km και πριν μπει το αμαξι για επισκευη ειχα 7.000km με τα λαδια αυτα οπου απο τα 6.000 εως τα 7.000 εκαψε ΣΧΕΔΟΝ ενα λιτρο
3) Το αμαξι επισκευαζεται σε μηχανικο εκτος Αθηνας, αν μου δωσει το οκ καποιος moderator θα πω και το ονομα δημοσια, μην φανει διαφημιση
4) Τα λαδια που χρησιμοποιουσα ηταν Castrol 5w30 και τα τελευταια 7.000km τοταλ 0w30 οπου με τα τοταλ ειχα μικρη μειωση καταναλωσης
5) Το κοστος της επισκευης δεν το γνωριζω ακριβως ακομα γιατι δεν εχουμε παρει τιμες για καποια ανταλλακτικα και δεν θελω να το ανακοινωσω δημοσια μεχρι να παρω εγκριση απο τον ιδιο το μηχανικο διοτι αφορα τη δουλεια του και οχι το αμαξι μου.
6) Το εαν ειναι οβαλ κλπ μετρηθηκε απο τον ιδιο το μηχανικο αλλα και απο ρεκτιφιατζη ωστε να γινει διασταυρωση

οτιδηποτε αλλο παρακαλω εδω για να μην απαντω σε pm στα ιδια πραγματα
makis106 - Τετ 07 Μάϊ 2014, 22:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
Για βαλβίδες θα αλλάξεις μονο τσιμουχάκια ή θα αλλαξεις και τους οδηγούς?
marios_207_GT - Τετ 07 Μάϊ 2014, 22:17:25
Θέμα δημοσίευσης:
οδηγους τσιμουχακια και επι τη ευκαιρια θα βαλω και τα ελατηρια των βαλβιδων απο τα καινουρια, τα αγχρωμα.
makis106 - Τετ 07 Μάϊ 2014, 22:20:03
Θέμα δημοσίευσης:
Και οδηγους ε. τιποτα βελτιωμένο ή τα ιδια? μηπως σε 70000 εχεις τα ιδια δλδ?
marios_207_GT - Τετ 07 Μάϊ 2014, 22:23:49
Θέμα δημοσίευσης:
Η Peugeot οπως και για τα ελατηρια βαλβιδων ετσι και για τους οδηγους-τσιμουχακια, ελατηρια πιστονιων εχει κανει "αθορυβες" αναβαθμισεις, θα εμπιστευτουμε αυτα και ο θεος βοηθος, αν και 70.000km για μενα ειναι 10 χρονια, ας κανει και μια ανακατασκευη ο επομενος ιδιοκτητης Laughing Laughing
makis106 - Τετ 07 Μάϊ 2014, 22:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
ελπιζουμε τουλαχιστον οτι εχει κανει γιατι το οτι αλλαζουν κωδικους στα ανταλλακτικα, τελικά δεν σημαινει απαραιτητα οτι εχουν αναβαθμιστει. Απλα επειδη εκει πονανε τα μοτερ πολυ πιθανο να τα εχει αναβαθμίσει. Παντως εγω σε μοτερ 2008 εχω αχρωμα, ελπιζω και άλλα ελατρια, οδηγους κλπ μιας και στα 70000 που εχω τωρα, καιω λιγοτερο απο λιτρο στα 5000. Ελπιζω να πανε ολα καλα και να ησυχασεις με αυτο το θεμα. ενημερωνε μας!! Wink
marios_207_GT - Τετ 07 Μάϊ 2014, 22:35:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μακαρι Μακη, μακαρι γιατι τωρα με τα pm καταλαβα οτι δεν ειναι 2-3 τα μοτερ μεσα στο φορουμ που "πονανε" απο καταναλωση λαδιου, θα ενημερωσω με τιμες και εννοειται οσο περνανε τα km με παρατηρησεις για το πως δουλευει πλεον απο καταναλωση.
bagos - Τετ 07 Μάϊ 2014, 22:37:52
Θέμα δημοσίευσης:
Συνηθως το περισσοτερο λαδι καταναλωνεται απο τα τσιμουχακια βαλβιδων...
η εργασια που κανει ο συγκεκριμενος μηχανικος ειναι μια πληρη επισκευη της κεφαλης.αυτο περιλαμβανει λυσιμο καθαρισμα βαλβιδων κεφαλης,αντικατασταση τσιμουχακια βαλβιδων,φρεζαρισμα στα εδρανα των βαλβιδων,αλλαγη φλαντων(κεφαλης,ψευτοκαπακου),μπουζονια,βιδες εκκεντροφορων,εννοειται χρονισμα κ εργασια του μηχανικου.η τιμη γιαυτα(δλδ καθαρισμα της κεφαλης),οταν καποιοι χρεωνουν 150 ευρω τα μπουκαλια με τα καθαριστικα υγρα,κ καποια υπολοιματα θα πανε....μεσα στο μοτερ,ειναι λιγο κατω απο 300 ευρω.βεβαια καποιο αμαξι μπορει να χρειαστει κατι λιγοτερο η περισσοτερο,αναλογα με τη μεχρι τωρα συντηρηση,κ εφοσον δεν αλλαζει η τιμη στα ανταλλακτικα.οποιος θελει,του δινουμε το τηλ.η εγω η ο μαριος η ο τασος(ρεσελιε) κ μιλαει κατευθειαν με τον μηχανικο.
ο μηχανικος ειναι στη χαλκιδα.
marios_207_GT - Τετ 07 Μάϊ 2014, 23:19:17
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
οταν καποιοι χρεωνουν 150 ευρω τα μπουκαλια με τα καθαριστικα υγρα,κ καποια υπολοιματα θα πανε....μεσα στο μοτερ,ειναι λιγο κατω απο 300 ευρω.

Τετοιο καθαρισμο ειχα κανει εγω πριν απο 7.000km, οταν εχω τη φωτο στα χερια μου απο τη κεφαλη μου θα την ανεβασω να δουμε κατα ποσο καθαριζουν τα καθαριστικα υγρα κλπ....η προφορικη ενημερωση ηταν οτι η εισαγωγη και οι βαλβιδες ηταν μπου@@@λο, το λεω επειδη ειχαμε στο θεμα καθαρισμου εισαγωγης καποιες "αμφιβολιες", δεν μπορω να πω ειδα τρομακτικη διαφορα με τα σπρευ, φανταζομαι τι θα δω τωρα!!!
reselie-206 - Πεμ 08 Μάϊ 2014, 00:05:28
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
Συνηθως το περισσοτερο λαδι καταναλωνεται απο τα τσιμουχακια βαλβιδων...
η εργασια που κανει ο συγκεκριμενος μηχανικος ειναι μια πληρη επισκευη της κεφαλης.αυτο περιλαμβανει λυσιμο καθαρισμα βαλβιδων κεφαλης,αντικατασταση τσιμουχακια βαλβιδων,φρεζαρισμα στα εδρανα των βαλβιδων,αλλαγη φλαντων(κεφαλης,ψευτοκαπακου),μπουζονια,βιδες εκκεντροφορων,εννοειται χρονισμα κ εργασια του μηχανικου.η τιμη γιαυτα(δλδ καθαρισμα της κεφαλης),οταν καποιοι χρεωνουν 150 ευρω τα μπουκαλια με τα καθαριστικα υγρα,κ καποια υπολοιματα θα πανε....μεσα στο μοτερ,ειναι λιγο κατω απο 300 ευρω.βεβαια καποιο αμαξι μπορει να χρειαστει κατι λιγοτερο η περισσοτερο,αναλογα με τη μεχρι τωρα συντηρηση,κ εφοσον δεν αλλαζει η τιμη στα ανταλλακτικα.οποιος θελει,του δινουμε το τηλ.η εγω η ο μαριος η ο τασος(ρεσελιε) κ μιλαει κατευθειαν με τον μηχανικο.
ο μηχανικος ειναι στη χαλκιδα.

Thumb Left

Εγώ το μόνο που μπορώ να πώ είναι πως για πέρασμα όλα τα παραπάνω πέρασμα σφυρήλατων + όλες τις φλάτζες (μέχρι και του downpipe) + λάδια ξύδια μπουζί + κάτι άλλα ψιψιψόνια + ένα πρώτο στρώσιμο που κάναμε με το μηχανικό ( Big wink ) = λιγότερα απ'οσα ζήτησε γνωστός μηχανικός στην Αθήνα ΜΟΝΟ για την εργασία
marios_207_GT - Κυρ 13 Ιούλ 2014, 18:05:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω κανει 3.000km μετα την επισκευη και μετρησα λαδια και εχω καψει 150ml Η οδηγηση αυτα τα km ηταν καθολου ζορισμα και μεχρι 3.000 στροφες τα πρωτα 500km και απο κει και περα το 80% αυτων εχουν γινει με πολυ ζορισμα στο αμαξι. Πιστευω πως παει καλα και η φριτεζα που ειχα κατω απο το καπο εφυγε Very happy Very happy Very happy
stergios_ath - Κυρ 13 Ιούλ 2014, 21:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοδούλευτο Μάριε..
akis1976 - Κυρ 13 Ιούλ 2014, 21:52:05
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Εχω κανει 3.000km μετα την επισκευη και μετρησα λαδια και εχω καψει 150ml Η οδηγηση αυτα τα km ηταν καθολου ζορισμα και μεχρι 3.000 στροφες τα πρωτα 500km και απο κει και περα το 80% αυτων εχουν γινει με πολυ ζορισμα στο αμαξι. Πιστευω πως παει καλα και η φριτεζα που ειχα κατω απο το καπο εφυγε Very happy Very happy Very happy

Να πας στον τακη να του πεις ότι σου χρωστάει μια φριτέζα,και μετά θα πάω και εγώ! Laughing
bagos - Δευ 14 Ιούλ 2014, 09:27:21
Θέμα δημοσίευσης:
Τις φριτεζες τις κανουν δωρο πλεον... Laughing Laughing
τελικα τα thp επισκευαζονται σωστα κ με,σχετικα,χαμηλο κοστος... Wink
akis1976 - Δευ 14 Ιούλ 2014, 10:25:32
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
Τις φριτεζες τις κανουν δωρο πλεον... Laughing Laughing
τελικα τα thp επισκευαζονται σωστα κ με,σχετικα,χαμηλο κοστος... Wink

bagos so far so good,εμένα με 2200χλμ και δεν έχει κάψει σταγόνα,ενώ πριν θα είχε κάψει 1λιτρο άνετα,η διαφορά σε αυτόν τον τομέα είναι τεράστια νομίζω.Αν συνεχιστεί ετσι η κατανάλωση και για μετά από 10-20.000 χιλιόμετρα νομίζω οτι θα είναι προφανές(αν δεν είναι είδη) οτι πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος το οποίο πχ δεν έχει καμιά σχέση με το τι λάδι έχεις χρησιμοποίηση από την αρχή 0w30 η 5w30,άντε αυτό να δικαιολογούσε μια διάφορα 100-200ml αλλά εδώ η διαφορά ειναι τεράστια,επίσης εντύπωση μου κάνει πως υπάρχουν περιπτώσεις μοντ 07 με 150.000 χιλιόμετρα που δεν χρησιμοποιούν total/elf/castrol ούτε 0w30 αλλά 5w30 άλλης μάρκας/μάρκες και καίνε φυσιολογικά 1 λίτρο στα 6-7.000 χιλιόμετρα,μάλλον στην peugeot κατι τους ξέφυγε εκεί και τα έφτιαξαν καλά!
Το 0w30 μπορεί να είναι το καλύτερο λάδι για τον κινητήρα μας αλλά αν το πρόβλημα είναι αλλού κανένα λάδι δεν σε σώνει.Εμένα ο τακης μου είπε να βάλουμε το 5w30 και αυτό έχω τώρα,και μέχρι στιγμής όλα καλά,μπορεί να το αφήσω να δω πότε θα τσιμπήσει λάδι και μετά να το αλλάξω σε 0w30 μήπως δω διαφορές.
bagos - Δευ 14 Ιούλ 2014, 11:54:00
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα να δεις,ακομα ειναι νωρις για να καψει κ εννοειται οτι το ΜΗ σωστο λαδι,θα σου δημιουργησει πιο γρηγορα φθορες στα τσιμουχακια,που ποναει το μοτερ μας.με το 5-30 μη περιμενεις να καψει απο τα πρωτα κμ,αλλα δε νομιζω οτι ειναι κ τοσο ασφαλη για μετα απο πολλα κμ.τελος παντων το δικο μου μοτερ λογο βελτιωσης,στρωθηκε με 0-30 κ μετα χρησιμοποιω μονο 5-40.εχω κανει 20000κμ κ δε καιει σταγονα(κουφια η ωρα).
εγω θα συμβουλευα το 0-30 απο την αρχη της επισκευης,αλλα ο καθενας χρησιμοποιει οτι θελει....
νομιζω το δικο σου πρεπει να ηταν οταν ειχα μιλησει με τον τακη κ μουχε πει οτι ειχαν ελειψη τα 0-30 κ θα βαζατε 5-30...δε θυμαμαι ομως... Wink
reselie-206 - Δευ 14 Ιούλ 2014, 12:11:35
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
Κοιτα να δεις,ακομα ειναι νωρις για να καψει κ εννοειται οτι το ΜΗ σωστο λαδι,θα σου δημιουργησει πιο γρηγορα φθορες στα τσιμουχακια,που ποναει το μοτερ μας.με το 5-30 μη περιμενεις να καψει απο τα πρωτα κμ,αλλα δε νομιζω οτι ειναι κ τοσο ασφαλη για μετα απο πολλα κμ.τελος παντων το δικο μου μοτερ λογο βελτιωσης,στρωθηκε με 0-30 κ μετα χρησιμοποιω μονο 5-40.εχω κανει 20000κμ κ δε καιει σταγονα(κουφια η ωρα).
εγω θα συμβουλευα το 0-30 απο την αρχη της επισκευης,αλλα ο καθενας χρησιμοποιει οτι θελει....
νομιζω το δικο σου πρεπει να ηταν οταν ειχα μιλησει με τον τακη κ μουχε πει οτι ειχαν ελειψη τα 0-30 κ θα βαζατε 5-30...δε θυμαμαι ομως... Wink

Κύριε Ευάγγελε λάθος ενθυμάστε!
Αυτό ήταν στη δική μου περίπτωση..!
akis1976 - Δευ 14 Ιούλ 2014, 12:32:49
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:

Βασικά τα δικά μου τα τσιμουχακια ήταν μια χαρά,τα ειχα αλλάξει και πιο πριν παω στον τακη και ηταν σε άριστη κατάσταση,τσάμπα τα λεφτά που έδωσα,και φυσικά δεν υπήρξε καμιά διαφορά στην κατανάλωση λαδιου.
Παράθεση:

και καλά κάνεις,και εγώ την συμβουλή του άκουσα και έβαλα τα 5w30,και οχι δεν υπήρχε καμιά έλλειψη.
akis1976 - Δευ 14 Ιούλ 2014, 12:36:48
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
bagos έγραψε:

Και εσείς κύριε μπερδέψατε το αμάξι σας με το δικό μου καλά που σας διόρθωσε ο κ.τακης αλλιώς θα το έψαχνα τώρα Laughing
reselie-206 - Δευ 14 Ιούλ 2014, 12:53:50
Θέμα δημοσίευσης:
akis1976 έγραψε:
reselie-206 έγραψε:
bagos έγραψε:

Και εσείς κύριε μπερδέψατε το αμάξι σας με το δικό μου καλά που σας διόρθωσε ο κ.τακης αλλιώς θα το έψαχνα τώρα Laughing

χαχα ήταν βράδυ και δέν έβλεπα καλά ,το είδα και γυαλιστερό γυαλιστερό λέω εδώ είμαστε! Laughing Laughing καλά που δέν πήγα να μπώ και μέσα Laughing
bagos - Δευ 14 Ιούλ 2014, 13:12:02
Θέμα δημοσίευσης:
Εφοσον εισαι ικανοποιημενος τοτε εμενα δε μου πεφτει λογος.... Wink
τι να κανω ρε τασο,καφε βδομαδα που μιλαω με τον ολο κ διαφορετικο 207 εχει μεσα... Laughing τουλαχιστον δεν ειναι τα ιδια... Laughing Laughing
marios_207_GT - Δευ 14 Ιούλ 2014, 14:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
Τασο επρεπε να μπερδευτεις και να παρεις το δικο μου, εγω προσωπικα σε μια τετοια ανταλλαγη προβλημα δεν θα ειχα Very happy Very happy Very happy Very happy
Mono AEK - Δευ 04 Αύγ 2014, 18:06:43
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
εντελως πληροφοριακα,τα σφυρηλατα ειναι καθαρα μεταλα επιδοσεων κ οχι αντοχης στον χρονο.αυτο σημαινει οτι μετα απο 60000κμ περιπου,πρεπει να λυθει για αλλαγη ελατηριων κτλ κτλ,επειδη ειναι απο διαφορετικο κραμα,για αντοχη,εχει αλλες ανοχες κ δεν αντεχουν στο χρονο.

πως γινεται κατι που ειναι πιο ανθεκτικο και με μεγαλυτερες αντοχες να εχει μικροτερη διαρκεια ζωης?? Embarassed
reselie-206 - Δευ 04 Αύγ 2014, 19:16:42
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
bagos έγραψε:
εντελως πληροφοριακα,τα σφυρηλατα ειναι καθαρα μεταλα επιδοσεων κ οχι αντοχης στον χρονο.αυτο σημαινει οτι μετα απο 60000κμ περιπου,πρεπει να λυθει για αλλαγη ελατηριων κτλ κτλ,επειδη ειναι απο διαφορετικο κραμα,για αντοχη,εχει αλλες ανοχες κ δεν αντεχουν στο χρονο.

πως γινεται κατι που ειναι πιο ανθεκτικο και με μεγαλυτερες αντοχες να εχει μικροτερη διαρκεια ζωης?? Embarassed

Δέν "χαλάνε" τα έμβολα τα οποία είναι όντως πιο ανθεκτικά όμως επειδή το σύνολο εμβολοχιτώνιο αποκτά άλλα διάκενα ,συστολές,διαστολές κτλπ (ώς σύνολο) φθείρονται περισσότερο και πιο εύκολα τα ελατήρια. (κακά τα ψέματα θέλει καλό blueprinting για να έχεις μηδαμινές ανοχές χωρίς να κολλήσει με το παραμικρό ζέσταμα....)

Bασικά δέν είναι ούτε ακριβώς έτσι... οι κατασκευαστές των σφυρήλατων ξέρουν εξ'αρχής οτι κάποιος που θα βάλει σφυριά δέν πάει για μαμά καταστάσεις και δίνοντας ένα νούμερ αντοχής (πχ εώς 250hp ανα έμβολο) πρέπει τα έμβολα να αντέχουν και τη θερμική καταπόνηση αυτής της δύναμης.. συνεπώς επειδή όσο παραπάνω ζεστένεται ένα έμβολο τόσο παραπάνω διαστέλλεται και επειδή πρέπει στη μέγιστη διαστολή του να είναι αρκετό το διάκενο ώστε να μην κολλήσει το μοτέρ, το έμβολο κατασκευάζεται με μεγαλύτερα διάκενα όσο είναι κρύο. Οπότε και καθημερινή οδήγηση μεταφέρει μεγάλα φορτία στα ελατήρια διότι εκτίθονται περισσότερο λόγω του διάκενου.

Επιπρόσθετα με κρύο μοτέρ κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στα χιτώνια εάν το ζορίζεις διότι τα έμβολα πιθανώς να Σκ@μπιλίζουν με ότι συνέπειες έχει αυ΄το
OnyX - Δευ 04 Αύγ 2014, 19:32:56
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
Mono AEK έγραψε:
bagos έγραψε:

Δέν "χαλάνε" τα έμβολα τα οποία είναι όντως πιο ανθεκτικά όμως επειδή το σύνολο εμβολοχιτώνιο αποκτά άλλα διάκενα ,συστολές,διαστολές κτλπ (ώς σύνολο) φθείρονται περισσότερο και πιο εύκολα τα ελατήρια. (κακά τα ψέματα θέλει καλό blueprinting για να έχεις μηδαμινές ανοχές χωρίς να κολλήσει με το παραμικρό ζέσταμα....)

Bασικά δέν είναι ούτε ακριβώς έτσι... οι κατασκευαστές των σφυρήλατων ξέρουν εξ'αρχής οτι κάποιος που θα βάλει σφυριά δέν πάει για μαμά καταστάσεις και δίνοντας ένα νούμερ αντοχής (πχ εώς 250hp ανα έμβολο) πρέπει τα έμβολα να αντέχουν και τη θερμική καταπόνηση αυτής της δύναμης.. συνεπώς επειδή όσο παραπάνω ζεστένεται ένα έμβολο τόσο παραπάνω διαστέλλεται και επειδή πρέπει στη μέγιστη διαστολή του να είναι αρκετό το διάκενο ώστε να μην κολλήσει το μοτέρ, το έμβολο κατασκευάζεται με μεγαλύτερα διάκενα όσο είναι κρύο. Οπότε και καθημερινή οδήγηση μεταφέρει μεγάλα φορτία στα ελατήρια διότι εκτίθονται περισσότερο λόγω του διάκενου.

Επιπρόσθετα με κρύο μοτέρ κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στα χιτώνια εάν το ζορίζεις διότι τα έμβολα πιθανώς να Σκ@μπιλίζουν με ότι συνέπειες έχει αυ΄το

+1000 Σωστοτατος!

Επισης κατι αναλογο ισχυει και για τα ACL race μεταλλα...
Mono AEK - Τρι 05 Αύγ 2014, 09:56:31
Θέμα δημοσίευσης:
διαφωτιστικοτατος!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marios_207_GT - Τρι 05 Αύγ 2014, 12:05:56
Θέμα δημοσίευσης:
Επιστημοναααααα Very happy Very happy Very happy
turbomaniac - Τρι 05 Αύγ 2014, 14:05:50
Θέμα δημοσίευσης:
κανονικα ενα σφυρηλατο με διακενο όσο προβλεπει ο κατασκευαστης του πιστονιού δεν πρεπει να σκαμπιλιζει καθόλου, αν σκαμπιλιζει είναι λαθος στο ρεκτιφιε ή στην επιλογη του πιστονιου. Ειδικά τα accralite/wiseco δεν σκαμπιλιζουν καθόλου και παρουσιαζουν το λιγοτερο φαινομενο επιβαρυνσης των ελατηρίων, μιας και πλέον δουλευουν με πολυ μικρότερα διακενα, απ' οτι μια φορα και ένα καιρο...

σφυρυλατα πιστονια, πλεον για να βαλεις, για μενα πρεπει να πηγαινεις για πανω απο 80 άλογα στον κύλινδρο.

πλεον, τα συγχρονα stock πιστονια έχουν πολύ καλες αντοχές και αντεχουν και 100% παραπάνω δύναμη, οποτε δεν χρειαζεται καποιος να βαλει σφυρηλατα και να μπλεξει με αμφιβολα ρεκτιφιε, κλπ.

για μέχρι 300-350 σε τουρμπο μοτερ όπως to TΗP, μόνο μπιέλες χρειάζονται, μαμα πιστονι λιώνει, μόνο αν είναι λαθος το μίγμα ή το αβανς.
Mono AEK - Τρι 05 Αύγ 2014, 15:03:51
Θέμα δημοσίευσης:
turbomaniac έγραψε:

για μέχρι 300-350 σε τουρμπο μοτερ όπως to TCP, μόνο μπιέλες χρειάζονται, μαμα πιστονι λιώνει, μόνο αν είναι λαθος το μίγμα ή το αβανς.

αμα ειναι να φτασεις εκει τα αλλαζεις ολα και εχεις το κεφαλι σου ησυχο
marios_207_GT - Κυρ 28 Σεπ 2014, 15:15:55
Θέμα δημοσίευσης:
Γρηγορηηηηηηηηηηη πόσα km εχεις? Μάλλον έφτασα πρώτος στα 7500 και εχω να πω τα εξης. Μέχρι τα 5.000km ειχα καψει 200-250ml τωρα εχω 7500 και αυριο παω να τα αλλαξω. Τωρα στα 7500 εχω καψει 500ml. Συνεχιζω να λεω οτι σε ολα αυτα τα km το αμαξι σπανια παει χαλαρα και το λαδι μου ειναι Total 0W30. Περιμενουμε τον Γρηγορη με τα 5w30 να μας πει τα δικα του.

Γυρω στα 6000km μου αναψε check engine oil level, κοιταζω τα λαδια και ηταν μια χαρα, φαινεται οτι δεν ειμαι μονο εγω που δεν μπορω να συνηθισω το οτι δεν καιω πλεον λαδια αλλα και το ιδιο το αμαξι, εβγαλα μπαταρια, την ξανα εβαλα και ολα οκ.
bagos - Κυρ 28 Σεπ 2014, 15:45:23
Θέμα δημοσίευσης:
καταστραφηκαν οι εμποροι λιπαντικων.... Laughing Laughing Laughing
akis1976 - Κυρ 28 Σεπ 2014, 17:54:09
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Γρηγορηηηηηηηηηηη πόσα km εχεις? Μάλλον έφτασα πρώτος στα 7500 και εχω να πω τα εξης. Μέχρι τα 5.000km ειχα καψει 200-250ml τωρα εχω 7500 και αυριο παω να τα αλλαξω. Τωρα στα 7500 εχω καψει 500ml. Συνεχιζω να λεω οτι σε ολα αυτα τα km το αμαξι σπανια παει χαλαρα και το λαδι μου ειναι Total 0W30. Περιμενουμε τον Γρηγορη με τα 5w30 να μας πει τα δικα του.

Γυρω στα 6000km μου αναψε check engine oil level, κοιταζω τα λαδια και ηταν μια χαρα, φαινεται οτι δεν ειμαι μονο εγω που δεν μπορω να συνηθισω το οτι δεν καιω πλεον λαδια αλλα και το ιδιο το αμαξι, εβγαλα μπαταρια, την ξανα εβαλα και ολα οκ.

Άρχοντας είσαι άρχοντας,5200 έχω κάνει και σταγόνα δεν έχει κάψει(όσο σκέφτομαι οτι πριν έκαιγε 500ml απο τα πρώτα κιόλας 1000 χλμ ανατριχιάζω),αυτήν την εβδομάδα θα πάω να τα αλλάξω κιόλας,προσωπικά δεν μου αρέσει να τα κρατάω πάνω απο 5k,εδω και 22 χρόνια που οδηγώ οσα αυτοκίνητα είχα στα 5k άλλαζα τα λάδια,όπως είπε και ο bagos να μην μείνουν και χωρίς δουλειά οι έμποροι λιπαντικών Laughing
marios_207_GT - Κυρ 28 Σεπ 2014, 18:46:55
Θέμα δημοσίευσης:
akis1976 έγραψε:
marios_207_GT έγραψε:

Άρχοντας είσαι άρχοντας,5200 έχω κάνει και σταγόνα δεν έχει κάψει(όσο σκέφτομαι οτι πριν έκαιγε 500ml απο τα πρώτα κιόλας 1000 χλμ ανατριχιάζω),αυτήν την εβδομάδα θα πάω να τα αλλάξω κιόλας,προσωπικά δεν μου αρέσει να τα κρατάω πάνω απο 5k,εδω και 22 χρόνια που οδηγώ οσα αυτοκίνητα είχα στα 5k άλλαζα τα λάδια,όπως είπε και ο bagos να μην μείνουν και χωρίς δουλειά οι έμποροι λιπαντικών Laughing

Ρε συ γρηγορη και το να μην καιει σταγονα δεν ειναι κακο? Ερωτηση κανω δεν ξερω, μηπως επρεπε να πας κι εσυ στο 0w30? Εφοσον βλεπουμε οτι και το δικο μου μοτερ τα παει μια χαρα με το 0w30..... Confused Confused Confused
akis1976 - Κυρ 28 Σεπ 2014, 19:24:06
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
akis1976 έγραψε:
marios_207_GT έγραψε:

Ρε συ γρηγορη και το να μην καιει σταγονα δεν ειναι κακο? Ερωτηση κανω δεν ξερω, μηπως επρεπε να πας κι εσυ στο 0w30? Εφοσον βλεπουμε οτι και το δικο μου μοτερ τα παει μια χαρα με το 0w30..... Confused Confused Confused

Να σου πω την αλήθεια και εμένα εντύπωση μου κάνει,ίσως να μην το έσκισα τόσο πολύ όσο εσύ,τι να πω...Το να παω στο 0w30 δεν εχω κανένα πρόβλημα,να κάνω μια νέα δοκιμή με τα νέα δεδομένα.
bagos - Κυρ 28 Σεπ 2014, 20:40:12
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παντως στα 2bar δε καιει σταγονα(δοξα το Θεο).παραφλου απο καπου μου σταζει αλλα σχετικα λιγο....αν συμπληρωσω 200μλ το μηνα...
κ ελυσα χταποδι τη προηγουμενη βδομαδα κ δε το κοιταξε ο μηχανικος(οποιος παει πρωτος στον τακη να του το πει,γτ αν του τα πω εγω θα τον στεναχωρησω Laughing )
marios_207_GT - Κυρ 28 Σεπ 2014, 21:41:20
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
Εμενα παντως στα 2bar δε καιει σταγονα(δοξα το Θεο).παραφλου απο καπου μου σταζει αλλα σχετικα λιγο....αν συμπληρωσω 200μλ το μηνα...
κ ελυσα χταποδι τη προηγουμενη βδομαδα κ δε το κοιταξε ο μηχανικος(οποιος παει πρωτος στον τακη να του το πει,γτ αν του τα πω εγω θα τον στεναχωρησω Laughing )

Θα παω εγω ή αυτο το μηνα ή τον άλλο να φορτώσουμε κανα μουλάρι του αμαξιού!!!
recife_rallye - Δευ 29 Σεπ 2014, 11:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:

Ελυσες χταποδι?Το αγοραζω χαχαχαχαχα
bagos - Δευ 29 Σεπ 2014, 14:53:17
Θέμα δημοσίευσης:
Το ξαναβαλα...χαχαχαχα
παντρευτηκε φιλος κοντρακιας κ βαραγα 10 λεπτα launch k ανοιξε το χταποδι...λυσιμο,κολημα κ ξανα δεδιμο....με αγχωσε λιγο μην εχω ραγισει κανενα μαντεμι αλλα ολα καλα,ευτυχως.τωρα κομμενο το λαουντς.το πατησα μαζεμενο στο γα**...χαχαχα
Atmovat - Τρι 28 Οκτ 2014, 18:53:08
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα,τα πιστόνια μάρκας CP τα έχει ακούσει/δοκιμάσει κανείς για ανακατασκευή;

Ευχαριστώ
bagos - Τρι 28 Οκτ 2014, 18:55:33
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θες να βαλεις cp,βαλε τα oversize με ρεκτιφιε,γτ αυτα που δινουν για τις μαμα διαστασεις "κροταλιζουν" λιγο.
reselie-206 - Τρι 28 Οκτ 2014, 21:48:27
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
Αν θες να βαλεις cp,βαλε τα oversize με ρεκτιφιε,γτ αυτα που δινουν για τις μαμα διαστασεις "κροταλιζουν" λιγο.

Δέν κροταλίζουν, τα πρώτης γενιάς CP κροτάλιζαν , τα νέα είναι ελαφρώς μεγαλύτερα κ είναι κομπλέ
saikoe_39 - Τρι 28 Οκτ 2014, 21:52:18
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως εαν καποιος κανει ανακατασκευη το μοτερ...και δεν εχει σκοπο να το κανει bt κλπ....καλυτερα να μεινει στα στοκ πιστονια..ειναι πολυ καλυτερη λυση απο το σφυριλατο εμβολο..
Και το λεω γιατι αρκετοι θεωρουν οτι εαν βαλουν σφυριλατα..ελυσαν το προβλημα τους...
Atmovat - Τρι 28 Οκτ 2014, 23:45:54
Θέμα δημοσίευσης:
Μα ζητάνε τρελά χρήματα για τα Peugeot,έχεις κάποιο aftermarket να προτείνεις;
reselie-206 - Τετ 29 Οκτ 2014, 01:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
Atmovat έγραψε:
Μα ζητάνε τρελά χρήματα για τα Peugeot,έχεις κάποιο aftermarket να προτείνεις;

Δέν ζητάνε τρελά χρήματα αφού αν θυμάμαι καλά έχουν περι τα 120? ευρώ το ένα άρα βγαίνει οριακά φθηνότερα απο σφυριά

Τα σφυρήλατα είναι "συμβιβασμός" επιδόσεων και σίγουρα δεν είναι καλύτερα σε λειτουργία απο τα μαμά που έχουν σχεδιαστεί για το μπλόκ όσον αφορά σε συστολές διαστολές κτλπ...και βγαίνουν και σε 77,5μμ εάν κάποιος θέλει να κάνει επισκευή και ρεκτιφιέ.

αφτερ αμα είναι να πάς (αν βρείς) δεν αξίζει αφού είναι αμφίβολη η ποιότητα..
Atmovat - Τετ 29 Οκτ 2014, 13:02:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα μου είπαν 400+ το ενα μαμα και μου έπεσαν τα μαλλιά...

Υ.Γ. 650Ε το σετ από την dp και χρόνος παράδοσης 20 μέρες.
N207r - Τετ 29 Οκτ 2014, 15:48:50
Θέμα δημοσίευσης:
Τα dp είναι καλά? Ξέρω ότι ελληνικά
makis106 - Τετ 29 Οκτ 2014, 16:36:37
Θέμα δημοσίευσης:
327€ το ένα, τα πιστόνια για ΤΗΡ150. (απο servicebox)
Σαν να ακρίβιναν λίγο??? Rolling eyes
saikoe_39 - Τετ 29 Οκτ 2014, 18:45:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι...να ρωτησω κατι...γιατι να αλλαξεις πιστονια..???ποσα χλμ εχεις..? μετρησες τα πιστονια σου.?και εχουν κατι..???
Octane - Παρ 31 Οκτ 2014, 21:40:06
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:

Αυξηθηκε η ζήτηση Μακη, γι'αυτο Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
makis106 - Σαβ 01 Νοέ 2014, 09:26:12
Θέμα δημοσίευσης:
Octane έγραψε:
makis106 έγραψε:

Αυξηθηκε η ζήτηση Μακη, γι'αυτο Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Είναι πολλά τα άλογα Αρη!!! Laughing Laughing Laughing Cool
makis106 - Σαβ 01 Νοέ 2014, 09:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:
Ναι...να ρωτησω κατι...γιατι να αλλαξεις πιστονια..???ποσα χλμ εχεις..? μετρησες τα πιστονια σου.?και εχουν κατι..???

+1
Αν τα πιστόνια είναι σωστά, ενα σετάκι ελατήρια θα λύσει το πρόβλημα με πολύ μικρότερο κόστος. Άλλωστε η στεγανοποίηση είναι θέμα ελατηρίων.
salex - Σαβ 01 Νοέ 2014, 09:45:13
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:

Οικονομία μεγέθους. Οι κατασκευαστές ξέρουν ότι αντί να πουλάς αυτοκίνητα πουλάς ανταλλακτικά σε τιμές τέτοιες και πάλι βγάζεις πολλά χρήματα.
Βέβαια αν είναι να περιμένεις 20 ημέρες για ένα σετ πιστόνια...

Μεταξύ μας, με λίγα ακόμα χρήματα βρίσκεις ολόκληρο κινητήρα και όχι μόνο τα πιστόνια.
Atmovat - Σαβ 01 Νοέ 2014, 10:46:50
Θέμα δημοσίευσης:
20 μέρες χρειάζονται για τα ελληνικά dp.
Έχω 60.000 απλώς εξετάζω όλες τις εκδοχές...
recife_rallye - Παρ 07 Νοέ 2014, 11:50:40
Θέμα δημοσίευσης:
Έσπασες κανένα εμβολο και το συζητάς;μονο για bt υπάρχει λόγος για σφυρια. Αντε και κανένα πιεσμένο υβρίδιο
bagos - Παρ 07 Νοέ 2014, 23:01:18
Θέμα δημοσίευσης:
Κατα την γνωμη μου,μαμα μπιελοπιστονα-μεταλλα,300 αλογα κ 100000κμ++ ζωη κινητηρα!τα σφυρηλατα ΔΕΝ ειναι μεταλλα μακροζωιας αλλα αντοχης!αν καποιος εχει σκοπο να κρατησει καιρο ταμαξι η να κανει πολλα κμ τοτε η καλυτερη επιλογη ειναι τα μαμα!
nickgreek - Τετ 04 Μάρ 2015, 00:06:05
Θέμα δημοσίευσης:
παιδες καλησπέρα.εχω 207 1.6 120 αλογα εδώ και 8 χρονια,πολυ ευχαριστιμενος αλλα τον τελευταιο χρονο καιει 1 λιτρο στα 1000 χιλιόμετρα.οπου κι αν ρωτησα μου ειπαν για ρεκτιφιέ.εσεις τι λετε?και με το ρεκτιφιέ λυνεται το ζητημα?
reselie-206 - Τετ 04 Μάρ 2015, 09:58:16
Θέμα δημοσίευσης:
nickgreek έγραψε:
παιδες καλησπέρα.εχω 207 1.6 120 αλογα εδώ και 8 χρονια,πολυ ευχαριστιμενος αλλα τον τελευταιο χρονο καιει 1 λιτρο στα 1000 χιλιόμετρα.οπου κι αν ρωτησα μου ειπαν για ρεκτιφιέ.εσεις τι λετε?και με το ρεκτιφιέ λυνεται το ζητημα?

Γενικά πάντα σε ένα πρόβλημα υπάρχει και μια λύση.. Αν δεν τα χάνεις απο κάπου και τα καίει μέσα τότε ή κεφαλή θα είναι (τσιμουχάκια/οδηγοί) ή ελατήρια εμβόλων ή πολύ οβάλ στους κυλίνδρους...
nickgreek - Τετ 04 Μάρ 2015, 11:06:43
Θέμα δημοσίευσης: 207 καιει λαδια
μακαρι να τα εχανε γιατι τοτε θα αλλαζα το πολύ πολύ μια αντλια και θα τελειωνε εκει το θεμα,αλλα δυστυχως τα καιει οποτε είναι πολύ περιπλοκο το ζητημα και φυσικα κοστιζει πολλα.το πιο πιθανο μου ειπε μαστορας οτι πρεπει να ειναι τα ελατηρια.πρεπει να το παρω αποφαση και να κανω το ρεκτιφιέ.
akis1976 - Τετ 04 Μάρ 2015, 19:01:58
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 καιει λαδια
nickgreek έγραψε:
μακαρι να τα εχανε γιατι τοτε θα αλλαζα το πολύ πολύ μια αντλια και θα τελειωνε εκει το θεμα,αλλα δυστυχως τα καιει οποτε είναι πολύ περιπλοκο το ζητημα και φυσικα κοστιζει πολλα.το πιο πιθανο μου ειπε μαστορας οτι πρεπει να ειναι τα ελατηρια.πρεπει να το παρω αποφαση και να κανω το ρεκτιφιέ.

Αν δεν ειναι οβαλ δεν χρειαζεται ρεκτιφιε,για ανακατασκευει 500-600,για αλλους ειναι πολλα λεφτα για αλλους ειναι ενα ανεκτο ποσο.
antoniogt - Τρι 17 Μάϊ 2016, 15:19:33
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα...επειδη θα παω και γω για ανακατασκευη και θελω να αλλαξω και ελλατηρια και κουζινετα αν δεν χρειαστει και κατι αλλο...μπορει καποιος να μου πει που εχει κανει ποσα λεφτα στο περιπου παντα χρειαστηκαν;τα εργατικα πιο πολυ για να ξερω αν ειναι υπερβολικα αυτα που μου ζητανε η οχι...ευχαριστω...
alexandros 207 Rallye - Τετ 18 Μάϊ 2016, 11:08:44
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχω κανει τετοια δουλεια, αλλά απο οσο ξερω, χοντρικα κανα 300αρι € η εργασια
antoniogt - Κυρ 22 Μάϊ 2016, 09:33:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλιστα...εμενα μου ζητησε 400 οποτε ειναι καπως υπερβολικα νομιζω..σ ευχαριστω..
makis106 - Δευ 24 Οκτ 2016, 23:01:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτηση :
Για να "ενοχοποιησουμε" ή όχι, τουρμπινα, για κατανάλωση λαδιού, αρκεί να δούμε αν ρίχνει ο συμπιεστής λάδια στην εισαγωγή (πριν το ιντερκουλερ) , ή υπάρχει και περίπτωση να τα ρίχνει και στο θερμό κομμάτι και να καίγονται στην εξατμιση?
android - Πεμ 27 Οκτ 2016, 13:58:43
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Ερώτηση :
Για να "ενοχοποιησουμε" ή όχι, τουρμπινα, για κατανάλωση λαδιού, αρκεί να δούμε αν ρίχνει ο συμπιεστής λάδια στην εισαγωγή (πριν το ιντερκουλερ) , ή υπάρχει και περίπτωση να τα ρίχνει και στο θερμό κομμάτι και να καίγονται στην εξατμιση?
μπορει να συμβαινει η το ενα η το αλλο η και τα 2 μαζι
JDROGAS - Πεμ 27 Οκτ 2016, 15:25:44
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια οταν τα καιει απο τουρμπο μια απλη δοκιμη.
Μια δευτερα και μια τριτη εαν ανοιξεις και σταματησεις χωρις να σβησεις βρωμαει ο τοπος τηγανισμενο λαδι.
makis106 - Σαβ 29 Οκτ 2016, 11:09:21
Θέμα δημοσίευσης:
Συμπτώματα φριτέζας δλδ!! Laughing
Thx guys!
JDROGAS - Σαβ 29 Οκτ 2016, 13:47:37
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Συμπτώματα φριτέζας δλδ!! Laughing
Thx guys!

Και οχι μονο για πατατες!!! Laughing
Gregts21 - Κυρ 06 Νοέ 2016, 20:27:33
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα στην ομαδα,το ραλλακι μου καιει 400-450ml ανα 1000.και σκεφτομαι να παω να αλλαξω τσιμουχακια και να κανω εναν καθαρισμο βαλβιδων κιολας.το λαδι που χρησιμοποιω ειναι total 5-30.τι λετε ειναι αναγκαιο να ανοιχτει μοτερ και να γινει ολη αυτη η βαβουρα;
puglover - Κυρ 06 Νοέ 2016, 23:59:23
Θέμα δημοσίευσης:
Για αρχη πεταξε τα total και δοκιμασε ενα συνθετικο 5w/40 προδιαγραφων c3 να δεις πως θα παει η καταναλωση. Πρεπει ομως πρωτα να αποκλεισεις το ενδεχομενο τα λαδια να ατα τρωει η τουρμπινα.
Gregts21 - Δευ 07 Νοέ 2016, 00:38:29
Θέμα δημοσίευσης:
Σε λιγες εβδομαδες προκειται να αλλαξω τουρμπινα(θα βαλω απο rc επισκευασμενη)οποτε απο εκει θα εχω το κεφαλι μου ησυχο.επισης θα μπει μαζι προγραμμα και κουλερ.το θεμα ειναι αξιζει να ανοιξω το μοτερ για μια καταναλωση λαδιου της ταξης 400μλ/1000 ;;;ειναι αναγκαιο;ή να βαλω το προγραμμα να δω πως θα παει η καταναλωση λαδιου με την νεα τουρμπινα και το προγραμμα..και αν συνεχισει το προβλημα να παω σε αλλαγη λαδιου;
makis106 - Δευ 07 Νοέ 2016, 00:42:12
Θέμα δημοσίευσης:
Gregts21 έγραψε:
να βαλω το προγραμμα να δω πως θα παει η καταναλωση λαδιου με την νεα τουρμπινα και το προγραμμα..και αν συνεχισει το προβλημα να παω σε αλλαγη λαδιου;
Thumb Left
vagelis207 - Τρι 16 Ιούλ 2024, 13:19:09
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καλησπέρα
Θα ήθελα ένα καλό συνεργειο για rebuild κινητηρα 1.6 thp.
Δεν με ενδιαφέρει τόσο το που θα ειναι όσο να κάνει καλή δουλειά.
Αν ξέρει κάποιος ας γράψει εδώ η σε πμ.
Ευχαριστώ πολύ.
athanas - Κυρ 21 Ιούλ 2024, 11:32:58
Θέμα δημοσίευσης:
pavlidis competition ειναι στην αργυρουπολη αθηνα
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες