PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΣΕ 207

kostaslbc - Σαβ 18 Φεβ 2012, 14:58:37
Θέμα δημοσίευσης: ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΣΕ 207
Βρε παιδιά η μπαταρία τα εχει παιξει μεσα σε 1,5 χρόνο!
Ισχύει η εγγύηση?
τη φόρτισα σε μάστορα και μετά από μία εβδομάδα πάλι τα ίδια (δεν παιρνει μπροστά)!

η μπαταρία είναι Varta 60Ah 650A(EN).
Mitsaras... - Σαβ 18 Φεβ 2012, 18:25:02
Θέμα δημοσίευσης:
κανονικα εαν εισαι στην εγγυηση πρεπει να στην αλλαξουν χωρις δευτερη σκεψη, αλλα επειδη δεν την παλευουν και πολυ μπορει να σου δημιουργησουν θεμα ! Εμενα σε αλλο αυτοκινητο που εμεινε απο μπαταρια στον ενα χρονο και κατι μου την αλλαξαν αμεσως και μου εδωσαν και δυο χρονια εγγυηση για την καινουργια μπαταρια ! Ελπιζω να ισχυουν τα ιδια και για τα peugeot μας.
kostaslbc - Σαβ 18 Φεβ 2012, 18:40:48
Θέμα δημοσίευσης:
Για να δούμε τι θα γίνει τη Δευτέρα!

Varta σου λέει ο άλλος και σκ....ά!
android - Σαβ 18 Φεβ 2012, 19:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
kostaslbc έγραψε:

4 χρονια και 1 μηνα και ακομα περνει μπρωστα και μετα απο 5 μερες και 5 βαθμους εξω
kostaslbc - Σαβ 18 Φεβ 2012, 21:21:45
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
kostaslbc έγραψε:

4 χρονια και 1 μηνα και ακομα περνει μπρωστα και μετα απο 5 μερες και 5 βαθμους εξω

μου έτυχε μπαταρία της Παρασκευής!
polis2006 - Κυρ 19 Φεβ 2012, 12:20:19
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω ειχα παρομοιο προβλημα εκιννησης 2,5 χρονια η ηλικια της μπαταριας πηγα αντιπροσωπια και μου ειπαν οτι εχουν βγει ελλατωματικες δυστιχος για μενα εκτος εγγυησεως ..αλλα δεν το πολυπιστεψα γιατι θεωρω την varta αρκετα αξιοπιστη..Μετρησα με το πολυμετρο και ολα δειχνουν οτι μαλλον εχω προβλημα στο δυναμο κανε μια μετρηση καλου κακου . Confused * (σε μενα δειχνει 13,1 βολτ αναμενο το οχημα ενω θα επρεπε γυρω στα 14 βολτ)
athanas - Κυρ 19 Φεβ 2012, 12:36:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά ή εγώ δεν πάω καλά ή εσείς θα με τρελάνετε Question
Τόσα χρόνια μηχανικός εγγύηση σε μπαταρία πρώτη φορά ακούω Exclamation Shocked
kostaslbc - Κυρ 19 Φεβ 2012, 13:17:37
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:
Ρε παιδιά ή εγώ δεν πάω καλά ή εσείς θα με τρελάνετε Question
Τόσα χρόνια μηχανικός εγγύηση σε μπαταρία πρώτη φορά ακούω Exclamation Shocked

Με όλο το σεβασμό φίλε Θανάση,
αν πάρεις μια μπαταρία από το εμπόριο σου δίνουν δύο χρόνια εγγύηση!
Εμείς που δώσαμε 17000 ευρώ για να πάρουμε το ραλάκι και έχουμε αυτοκίνητο 18 μηνών με 16000 χλμ δεν δικαιούμαστε?
τι συστήματα γαλλικά είναι αυτά?
Φιλικά Κώστας

ήρθε η οδική βοήθεια και μου είπε ότι η μπαταρία καπούτ!
το γυαλάκι που έχει πάνω στην μπαταρία έπρεπε να είναι πράσινο ενώ αυτό είναι μαύρο.
Το δυναμό είναι ΟΚ.
kostaslbc - Δευ 20 Φεβ 2012, 12:38:29
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά η εγγύηση δεν καλύπτει την μπαταρία.........

και μετά σου λέει πέντε χρόνια εγγύηση πεζώ......

πάντως η αντιπροσωπεία μου έβαλε μπαταρία του
Θεοχαράκη (για τα νισσάν) και ΟΧΙ μπαταρία της πεζώ.

κόστος 91,41 ευρώ.

αν αρχίσαμε έτσι το βλέπω να βγαίνει στη σέντρα. Evil
dimkeras - Τρι 21 Φεβ 2012, 11:43:28
Θέμα δημοσίευσης:
kostaslbc έγραψε:
Τελικά η εγγύηση δεν καλύπτει την μπαταρία.........

και μετά σου λέει πέντε χρόνια εγγύηση πεζώ......

πάντως η αντιπροσωπεία μου έβαλε μπαταρία του
Θεοχαράκη (για τα νισσάν) και ΟΧΙ μπαταρία της πεζώ.

κόστος 91,41 ευρώ.

αν αρχίσαμε έτσι το βλέπω να βγαίνει στη σέντρα. Evil

Από τη στιγμή που παίρνεις το αυτοκίνητο από την έκθεση, η μπαταρία θεωρείται αναλώσιμο και δεν καλύπτεται.

Η δική μου αλλάχτηκε μετά από 4,5 χρόνια διότι μας "άφησε" χρόνους, λόγω πειραματισμών! Laughing
Mitsaras... - Τρι 21 Φεβ 2012, 12:44:51
Θέμα δημοσίευσης:
παντως στο audi του πατερα μου που εμεινε απο μπαταρια στον χρονο περιπου , το πηγα εγω στην αντιπροσωπεια και σε 10 λεπτα ειχα φυγει με καινουργια μπαταρια με +2 χρονια εγγυηση ! Επισης σε avensis φιλου του την αλλαξανε χωρις δευτερη κουβεντα στα δυο χρονια και η καινουργια ειχε 3 χρονια εγγυηση ! Παντως με αυτα που ακουω για την αντιπροσωπεια της peugeot αρχιζω και τρεμω για το μελλον. Μεχρι στιγμης(8 μηνες) δεν τους εχω χρειαστει καθολου και ελπιζω να μην τους χρειαστω ποτε Exclamation
kostas207cc - Τρι 21 Φεβ 2012, 13:08:44
Θέμα δημοσίευσης:
εγγυηση σε μπαταρια δισκο πλατο τακακια κτλ δεν υφισταται και αποψη μου πολυ λογικο.αυτο που θα επρεπε να ελενξεις ειναι αν υπαρχει καταναλωση ενω το αμαξι εινα κλειδωμενο και για αυτο αποφορτιζεται το αμαξι.η μπαταρια αυτη εχει υγρα και ταπεσ κανονικα κατω απο το αυτοκολλητο υποτιθεται οτι ποτε δεν συμπληρωνεις ελπιζω τουλαχιστον οταν την φορτισες να ανοιξες τισ ταπες.και να την φορτισε μη μηχανημα της προκοπης στο αργο για πολλες ωρες.οταν ενα αμαξι μενει απο μπαταρια και ειναι καινουργιο δεν παμε και αλλαζουμε μπαταρια αμεσως ελενχουμε πρωτα δυναμο και καταναλωσεις με ενα αμπερομετρο και αν αυτα ολα ειναι οκ τοτε κατηγορουμαι την μπαταρια.και καμμια αντιπροσψπεια δεν δινει εγγυηση παραπανω απο την ισχυοντα στο αμαξι αν αλλαχτει στα πλαισια της εγγυησης το οτιδιποτε.δηλαδη αν εχεις 6 μηνες εγγυηση στο αμαξι ακομα και αλλαξουν πχ δυναμο στα πλαισια της εγγυησης δεν θα εχει 2χρονια εγγυηση το δυναμο ακομα.αλλα 6 μηνες.αν πας και πληρωσεις εργασια και ανταλλακτικο σε αντιπροσωπεια τοτε το ανταλλακτικο εχει εγγυηση 2 χρονια η οσο δινει η καθε αντιπροσωπεια για εργασια και ανταλλακτικα.α και η πεζω δεν βγαζει μπαταριες ουτε η νισσαν ουτε η βμς ουτε η ως κτλ.μπαταριες βγαζουν οι κατασκευαστες μπαταριων μπος βαρτα κτλ
android - Τρι 21 Φεβ 2012, 14:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΛΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ
kostas207cc - Τρι 21 Φεβ 2012, 15:09:32
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="android"]ΟΛΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ[/quote

φυσικα και οχι.διαβασε τους ορουσ της εγγυησης.και πως να εχει?δηλαδη αν εσυ το πατιναρεις θεσ μετα στην εγγυηση να αλλαχτει δισκο πλατο???
android - Τρι 21 Φεβ 2012, 15:30:47
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτη ειναι αποψη θεοχαρακη σαρακακη κ σια. εκλασες φιλε στο αμαξι,γι αυτο φουσκωσε το ταμπλο,εισαι εκτος Laughing

Ελαττωμα δλδ δεν μπορουν να χουν?
athanas - Τρι 21 Φεβ 2012, 18:28:59
Θέμα δημοσίευσης:
H μπαταρία ποτέ δεν είχε εγγύηση και ούτε πρόκειται να έχει ποτέ Exclamation
Φυσικά και μπορεί να υπάρξει ελαττωματικό εξάρτημα εφόσον αυτό διαπιστωθεί μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και δεν είναι υπαιτιότητα του χρήστη...Κάνει 'μπαμ' αν φταίει ο χρήστης ή όχι. Wink
Driver ///M - Τρι 21 Φεβ 2012, 19:06:57
Θέμα δημοσίευσης:
Οι καινούριες μπαταρίες έχουν εγγύηση 2 χρόνια.
Άρα και στο αυτοκίνητο, αν αγοραστεί καινούριο, θα έπρεπε η μπαταρία του να καλύπτεται με τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση.

Σε άλλες εταιρείες που ξέρω (πχ fiat) έχει αλλαχτεί μπαταρία εντός εγγύησης και μάλιστα η καινούρια είχε εκ νέου 2 χρόνια εγγύηση.
Τώρα τι κάνει η πεζώ δεν νομίζω πως παίζει ρόλο.
Είναι γνωστό πως έχει από τα χειρότερα (αν όχι το χειρότερο) aftersales της αγοράς.
kostas207cc - Τρι 21 Φεβ 2012, 19:29:32
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
Άρα και στο αυτοκίνητο, αν αγοραστεί καινούριο, θα έπρεπε η μπαταρία του να καλύπτεται με τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση.

Σε άλλες εταιρείες που ξέρω (πχ fiat) έχει αλλαχτεί μπαταρία εντός εγγύησης και μάλιστα η καινούρια είχε εκ νέου 2 χρόνια εγγύηση.
Είναι γνωστό πως έχει από τα χειρότερα (αν όχι το χειρότερο) aftersales της αγοράς.

εκ νεου εγγυηση δεν δινεται για αλλαγη εξαρτηματος σε καμμια αντιπροσωπεια για ανταλλακτικο που αλλαχθηκε με την εγγυηση.οσο για την μπαταρια υπαρχει η μονη περιπτωση απο ελλατωματικο δυναμο που την υπερφορτιζει να χαλασει οποτε λογικα θα δεχτουν και να την αντικαταστησουν.μονο τοτε
Vini - Τρι 21 Φεβ 2012, 20:59:53
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
...

Επειδή και το δικό μου (στα δύο χρόνια) έμεινε από μπαταρία λόγω ακινησίας, η καινούρια μπαταρία που έβαλα σε κοντινό μου κατάστημα μου έδωσε γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας 5 ετών.

Όταν τον ρώτησα τον άνθρωπο εκεί τι σημαίνει το "καλή λειτουργία" μου είπε ότι αφορά την απόδοσή της εφόσον το αυτοκίνητο κινείται και κρατά "ζωντανή" την μπαταρία.

Για αυτό το λόγο αγόρασα και ένα καλό φορτιστή για να μην έχω πάλι ιστορίες περίεργες... Laughing

Κόστος μπαταρίας με τοποθέτηση: 70euro.
Μάρκα: Rocket Yuasa

υ.γ. με το συνεργείο της Peugeot δεν ασχολήθηκα. Βαριέμαι πλέον τις διενέξεις και το πολύ μπλα-μπλα.
kostas207cc - Τετ 22 Φεβ 2012, 00:14:30
Θέμα δημοσίευσης:
κατι ακομα ακουω πολλα παραπονα για το θεμα της εγγυησης εμενα οτι εβγαλε με εξηπυρετησαν αμεσως και στην λαιον και εδω στην πεζο στην περιοχη μου και στην λαμια στον ανδρικοπουλο(ο οποιος δεν παιζεται αψογος) ακομα και οταν επεσε το εσωτερικο του φαναριου μεσα και εδειχνε κατω που και εγω απορησα πωσ εγινε και αν ημουν στην θεση τους μπορει να ελεγα το χτυπησες αδυνατο μου το αλλαξαν χωρις 2η κουβεντα.
Driver ///M - Τετ 22 Φεβ 2012, 03:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207cc έγραψε:
Driver ///M έγραψε:

εκ νεου εγγυηση δεν δινεται για αλλαγη εξαρτηματος σε καμμια αντιπροσωπεια για ανταλλακτικο που αλλαχθηκε με την εγγυηση.οσο για την μπαταρια υπαρχει η μονη περιπτωση απο ελλατωματικο δυναμο που την υπερφορτιζει να χαλασει οποτε λογικα θα δεχτουν και να την αντικαταστησουν.μονο τοτε

Kάνεις λάθος.
Στον χρόνο πάνω που είχα αγοράσει τη bmw μου το δεξι μπροστά φανάρι θόλωνε τα βράδια λόγω υγρασίας και μου το άλλαξαν στην εγγύηση δίνοντάς μου εκ νέου διετή εγγύηση.

Όταν αλλαχτεί κάποιο εξάρτημα και μπει καινούριο, οφείλει να συνοδεύεται από την εγγύησή του, ακόμα κι αν όταν έγινε η αλλαγή το αυτοκίνητο ήταν εντός εγγύησης.
dimkeras - Τετ 22 Φεβ 2012, 11:33:26
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
Όταν αλλαχτεί κάποιο εξάρτημα και μπει καινούριο, οφείλει να συνοδεύεται από την εγγύησή του, ακόμα κι αν όταν έγινε η αλλαγή το αυτοκίνητο ήταν εντός εγγύησης.

Σωστός. Αυτό ισχύει για τις άλλες αντιπροσωπείες.

Η Lion, μέσω του -ο Θεός να το κάνει- After Sales της, μου είπε το εξής :

1) Αλλάζεις κάτι εντός εγγύησης και δεν το πληρώνεις; Εγγύηση δεν έχει.
2) Αλλάζεις κάτι εκτός εγγύησης και το πληρώνεις; Έχει εγγύηση 1 χρόνο.
3) Σου ξαναχαλάει αλλαγμένο εξάρτημα και το περνάς εγγύηση χωρίς να το πληρώσεις; Δε σε καλύπτει καθόλου.

Αυτές οι διενέξεις γίνονταν κάθε φορά, με τους 3 συνολικά τεντωτήρες που χρειάστηκε να αλλάξω, τα 2 πλεξουδάκια φρένου και τα 2 μπουτόν των αλάρμ.

Και μάλιστα, την τελευταία φορά που ασχολήθηκα μαζί τους, έμαθα πως από τη στιγμή που βγαίνει το αυτοκίνητο από την έκθεση, είσαι έρμαιο των καταστάσεων και ο μόνος που δε θα σε λυπηθεί είναι η Lion .-
Scotty308 - Τετ 22 Φεβ 2012, 15:07:25
Θέμα δημοσίευσης:
Τελος Ιουλιου του 2011 και μετα 3 χρονια η μπαταρια μου , μαρκας fiam Παρεδωσε το Πνευμα..
Εβαλα μια κιτρινη Γιαπωνεζικη οπως μου ειπε, Mitsuba απο ενα τοπικο μαγαζι κοστος 70ε.
Σημερα το πρωι μετα απο 7 μηνες και αυτη η μπαταρια παρεδωσε πνευμα .
Το αυτοκινητο κινειται σχεδον καθημερινα , αλλα για μικρες αποστασεις και για λιγη ωρα .Δεν νομιζω οτι φταει αυτο και επεσε παλι η μπαταρια , νομιζω οτι μια καλη μαρκα αξιοπιστη θα κρατησει πολυ παραπανω απο μια No name με την ιδια χρηση ...
Θα τις κανω μια φορτιση μπας και ζωντανεψει , και βλεπουμε μετα ..αν και δεν το νομιζω να μου βγαλει και τον Μαρτη , Μαλλον με βλεπω για καινουργια
android - Τετ 22 Φεβ 2012, 15:19:28
Θέμα δημοσίευσης:
Να εχετε στο νου σας οτι μια μαπα μπαταρια η πεσμενη,μπορει ευκολα να κανει το αυτοκινητο μας χριστουγενιατικο δεντρο με ακυρα λαμπακια και ανυπαρκτα προβληματα
alexandros 207 Rallye - Τετ 22 Φεβ 2012, 15:51:25
Θέμα δημοσίευσης:
Scotty308 έγραψε:
Εβαλα μια κιτρινη Γιαπωνεζικη οπως μου ειπε, Mitsuba απο ενα τοπικο μαγαζι κοστος 70ε.
Σημερα το πρωι μετα απο 7 μηνες και αυτη η μπαταρια παρεδωσε πνευμα .

Νο εγγύηση? Rolling eyes
εμενα παντως μετα απο 3 χρονια (και που προσφατα εκανα και 10 μερες να το βαλω μπρος) δεν εχει δειξει κανενα ίχνος πτωσης της αποδοσης της
οχι οτι ειναι περιεργο Wink
το avensis του πατερα μου, εβγαλε 9 ολοκληρα χρονια με την μαμα μπαταρια Shocked
και εμεινε απο μπαταρια οταν το αφησε ενα μηνα χωρις να το βαλει μπροστα
Scotty308 - Τετ 22 Φεβ 2012, 19:38:18
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω τι παιζει ακριβως με την εγγυηση , οταν την εβαλα μου ειπε για ενα χρονο ..θα δουμε οταν παω απο εκει
kostas207cc - Τετ 22 Φεβ 2012, 19:42:44
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
kostas207cc έγραψε:
Driver ///M έγραψε:

Kάνεις λάθος.
Στον χρόνο πάνω που είχα αγοράσει τη bmw μου το δεξι μπροστά φανάρι θόλωνε τα βράδια λόγω υγρασίας και μου το άλλαξαν στην εγγύηση δίνοντάς μου εκ νέου διετή εγγύηση.

εχω αποκτησει καινουργια αυτοκινητα εως τωρα 3 mazda,skoda και πεζο.εργαστηκα ως μηχανικος ηλεκτρολογος σε συνεργειο επι 4 χρονια.εκ πειρας λοιπον και διαβασματος των ορων εγγυησεων και στα 3 αυτοκινητα οταν τοποθετειται ανταλλακτικο το οποιο βρεθηκε προβληματικο κατα την διαρκεια που το αυτοκινητο ηταν στην εγγυηση δεν ανανεωνεται η εγγυηση σε αυτο το συγκεκριμενο ανταλλακτικο οταν ληξει η εγγυηση του αυτοκινητου ληγει και σε αυτο
Driver ///M - Τετ 22 Φεβ 2012, 23:15:01
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207cc έγραψε:
Driver ///M έγραψε:
kostas207cc έγραψε:
Driver ///M έγραψε:

Kάνεις λάθος.

εχω αποκτησει καινουργια αυτοκινητα εως τωρα 3 mazda,skoda και πεζο.εργαστηκα ως μηχανικος ηλεκτρολογος σε συνεργειο επι 4 χρονια.εκ πειρας λοιπον και διαβασματος των ορων εγγυησεων και στα 3 αυτοκινητα οταν τοποθετειται ανταλλακτικο το οποιο βρεθηκε προβληματικο κατα την διαρκεια που το αυτοκινητο ηταν στην εγγυηση δεν ανανεωνεται η εγγυηση σε αυτο το συγκεκριμενο ανταλλακτικο οταν ληξει η εγγυηση του αυτοκινητου ληγει και σε αυτο

Αυτό πάντως δεν έχει λογική. Όταν μπαίνει κάτι καινούριο, πρέπει να ισχύει δική του εγγύηση. Τι σχέση έχει η εγγύηση του αυτοκινήτου?
Εκεί μάλλον φαίνονται οι εταιρείες που σέβονται τον πελάτη και αυτές που δεν τις ενδιαφέρει να υποστηρίξουν το προϊόν τους (lion εν προκειμένω).

Όσο γι'αυτά που λέει ο dimkeras πιο πάνω, τι να πω, απλά τραγικοί!
Ακούς εκεί 1 χρόνο εγγύηση!
Αυτό είναι και παράνομο, αφού υπάρχει οδηγία από την ΕΕ κάθε καινούριο προϊόν να καλύπτεται με 2 χρόνια εγγύηση. Όποιος έχει βλάβη σε ακριβό εξάρτημα και δεν έχει περάσει 2ετία, αξίζει να το κυνηγήσει νομικά.
Σχεδόν σίγουρα θα δικαιωθεί.

Ευτυχώς το 207 μου δεν έχει βγάλει εδώ και 5 σχεδόν χρόνια το παραμικρό, γιατί με τέτοιο aftersales άσ'τα να πάνε.
Κρίμα πάντως, γιατί τα πεζώ είναι αξιόλογα αυτοκίνητα και χαντακώνονται πραγματικά από τους εν Ελλάδι αλμπάνηδες.
kostas207cc - Τετ 22 Φεβ 2012, 23:31:46
Θέμα δημοσίευσης:
πολλεσ φορες κιολας σε ηλεκτρικα εξαρτηματα δεν παρεχεται εγγυηση κιολας.λογικο ξε λογικο αυτη ειναι η νομοθεσια επιμενω σε ολες τις αντιπροσωπειες.τωρα αν ο κατοχος του συνεργειου αντιπροσωπειας κανει την καλη (που μπορει ανετα ακομα και με ληγμενη εγγυηση απλα το περναει το ανταλλακτικο σε αλλο αμαξι που εχει εγγυηση) ειναι αλλο θεμα.και δεν νομιζω να υπαρχει κανενας που του αλλαξαν κατι στη εγγυηση στην συνεχεια ελληξε η εγγυηση του αυτοκινητου και πηγε μετα απο ενα χρονο νομιζωντας οτι επεκταθηκε η εγγυηση του ανταλλακτικου και του ξανααλλαξαν το ιδιο ανταλλακτικο.κοιτα καπως λογικο ειναι ομως αλλιως μπορει να ειχε καπποιος 20 χρονια αμαξι και να ειχε εγγυηση σε καπποια μερη του αυτοκινητου.οτι ομως πληρωνεις εχει εγγυηση εργασιας και ανταλλακτικου.scoty γιατι πατε ολοι και αλλαζεται μπαταριες αμεσως.ΞΑΝΑΛΕΩ οπως εγραψα παραπανω πατε μετρατε δυναμο και μετα με κλειδωμενο αμαξι αν υπαρχει καταναλωση ρευματος 5 λεπτα υποθεση σε ενα ηλεκτρολογο δωρεαν οι μονοι σας με ενα πολυμετρο των δεκα ευρω.αντε παμε αλλαζουμε αμεσως μπαταρια.
dimkeras - Πεμ 23 Φεβ 2012, 11:23:28
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
Όποιος έχει βλάβη σε ακριβό εξάρτημα και δεν έχει περάσει 2ετία, αξίζει να το κυνηγήσει νομικά.
Σχεδόν σίγουρα θα δικαιωθεί.

Άσε...

Όπως έχω ξαναπεί, πιο πιθανό είναι να βγούμε από την οικονομική κρίση το 2013...
android - Τρι 17 Ιούλ 2012, 13:00:15
Θέμα δημοσίευσης:
Πηρα και γω σειρα,Δεν αντεξε τον καυσωνα και πηρε το δρομο της ανακυκλωσεις,γ@μ τα 40αρια μου μεσα.4 χρονια και 7 μηνες,μπουρδελα Γαλλικα Laughing
vasilisalessia - Τρι 17 Ιούλ 2012, 19:36:58
Θέμα δημοσίευσης:
δυστυχως στην ελλαδα εχουμε ενα προβλημα..δε το ψαχνουμε σχεδον ποτε οσον αφορα με εγγυησεις και εξαρτηματα..οτι εξαρτημα και να περασεις εχει εγγυηση ενος ετους τουλαχιστον..οτι εξαρτημα..ακομη και αν αυτο ειναι δισκος..και με 10000χλμ βγαινεις εκτος..τωρα η αντιπροσωπεια μπορει να λεει οτι θελει..αν σπασει ο τετωντηρας και αλλαχτηκε πριν κανα 3μηνο η μεσα σε ενα χρονο ειναι υποχρεωμενη να σου καλυψει την επισκευη..ας τριζουμε και λιγο τα δοντια αλλιως τι σοι εγγυηση πληρωνει καποιος?
Driver ///M - Τρι 17 Ιούλ 2012, 21:45:23
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
Πηρα και γω σειρα,Δεν αντεξε τον καυσωνα και πηρε το δρομο της ανακυκλωσεις,γ@μ τα 40αρια μου μεσα.4 χρονια και 7 μηνες,μπουρδελα Γαλλικα Laughing

Mια χαρά κράτησε.

Αν και συνήθως οι μπαταρίες στα κρύα τα φτύνουν, όχι το καλοκαίρι.
android - Τετ 18 Ιούλ 2012, 13:36:16
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
android έγραψε:

Mια χαρά κράτησε.

Αν και συνήθως οι μπαταρίες στα κρύα τα φτύνουν, όχι το καλοκαίρι.

Aκραιες συνθηκες ειναι και ο καυσωνας,και εκει ζηταει τα μεγιστα για να παρει και σιγα μην τα χε μετα απο τοσο καιρο
Pipis - Πεμ 08 Νοέ 2012, 20:17:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρει κανείς αν η peugeot δίνει χωριστά τα καπάκια που προστατεύουν την μπαταρία και πόσο πάνε?
makis106 - Πεμ 08 Νοέ 2012, 20:39:11
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:
Ξέρει κανείς αν η peugeot δίνει χωριστά τα καπάκια που προστατεύουν την μπαταρία και πόσο πάνε?

Αν έχεις τα παλιά καπάκια που είναι 2 κομμάτια, κοστίζουν 11,22€ και 17,71€ κωδ. 00006545X9 και 00006545Y0
Αν έχεις το ενιαίο κάλυμα, κοστίζει 15,96€ κωδ. 00005615K6
Pipis - Πεμ 08 Νοέ 2012, 20:53:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ μάκη......
Scotty308 - Δευ 19 Νοέ 2012, 21:06:42
Θέμα δημοσίευσης:
Eπανέρχομαι , παλι με το προβλημα των μπαταριων..Τελικα αλλαξα την μπαταρια τον φλεβαρη του 12 μεσα στην εγγυηση που ειχε το καταστημα , δηλαδη μετα απο 7 μηνες και εβαλα μια αλλη "καλυτερη' οπως μου ειπε μαρκας Globatt . Aφου μου μετρησε δυναμο και απωλειες ,ηταν ολα ΟΚ και εφυγα ..Σημερα το πρωι πηγα να βαλω μπροστα , μετα απο 9 μηνες αυτη την φορα , η Μπαταρια καπουτ. Η κουκουρουκου μπαταριες μου βαζουν η κατι δεν παει καλα .
Μετραω την μπαταρια 10,7 , μαλιστα λεω ...παει και αυτη λεω παρεδωσε...
Βγαζω το καπακι για να αφαιρέσω την μπαταρια για μια φορτιση και βλεπω στην μεσα μερια , πισω δεξια υγρα απο την μπαταρια να εχουν πεση στην βαση της .
Τωρα τι ειναι αυτο παλι???? μαπα και αυτη η μπαταρια η υπαρχει υπερφόρτωση και την εσκασε ??? μπας και ο δυναμος μου κανει νερα??

Καμμια ιδεα?? αποψη Confused
bagos - Δευ 19 Νοέ 2012, 21:44:38
Θέμα δημοσίευσης:
Να έχετε το νου σας γιατί πολλές φορές πιάνουν άλατα οι πόλοι κ οι ακροδεκτες κ δε κάνουν καλη επαφη.απλά το λέω για να ξέρετε οτι υπάρχει κ αυτή οι εκδοχή.την εχει πατήσει φιλος έτσι κ το διαπίστωσε αφού πλήρωσε καινούρια μπαταρία Crying or Very sad
Scotty308 - Δευ 19 Νοέ 2012, 21:46:45
Θέμα δημοσίευσης:
Στην δικη μου περιπτωση οι πολοι ηταν ολοκάθαροι , απο την πισω γωνια ειχε υγρα
Gr13 - Δευ 18 Φεβ 2013, 11:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
Τον Μάιο κλείνω 5 χρονια και η μπαταρία μου νέκρωσε,βεβαια εδώ και αρκετούς μήνες την κρατούσα με το ζόρι στη ζωή μιας και είχα φορτιστεί και κάθε τόσο την φόρτιζα αλλα δεν παίρνει άλλο ,την φορτίζω και δεν κρατάει ούτε δυο μέρες .Έχουμε καμια άκρη για να παραγγείλω, Varta φοράει το δικό μου.

Αυτή εδώ θα κάνει ?
http://www.bestprice.gr/item/2152815174/exide-premium-ea640-12v-64ah-640en
Gotcha - Δευ 18 Φεβ 2013, 12:19:01
Θέμα δημοσίευσης:
Πηγαινε σε εξουσιοδοτημενο, θα σου ερθει πιο φτηνα απο 79ευρο. (γυρω στα 65-75)
Gr13 - Δευ 18 Φεβ 2013, 13:07:09
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Πηγαινε σε εξουσιοδοτημενο, θα σου ερθει πιο φτηνα απο 79ευρο. (γυρω στα 65-75)

Για να πάω σε εξουσιοδοτημένο πρέπει να περάσω Πάτρα(δεν έχει δυστυχώς Ναύπακτο Paugeot),οποτε θα πάει τουλάχιστον ένα 20 ευρώ στην γέφυρα και πρέπει να αφήσω και την δουλειά .Με βάση αυτών προτιμώ να την αγοράσω είτε από κάποιο ντόπιο συνεργείο η από το internet.
marios_207_GT - Πεμ 25 Απρ 2013, 13:35:28
Θέμα δημοσίευσης:
μετα απο 10ημερη ακινησια εμεινε και εμενα απο μπαταρια, εδωσα ρευμα και πηρε, το αφησα κανα 40λεπτο ρελαντι να φορτισει λιγο μιας και δεν ειχα να παω καπου, η μπαταρια μου ειναι 17 μηνων Varta (η μαυρη σειρα) 56Αh. Και ρωταω τωρα, δεν ειναι μικρη σαν μπαταρια για αμαξι με ξενον, ενισχυτη και κατι καθρεπτες-φωτα που κλεινουν αφου το αμαξι σβησει? Με περνει να βαλω μεγαλυτερη?
Samer - Πεμ 25 Απρ 2013, 14:33:34
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
μετα απο 10ημερη ακινησια εμεινε και εμενα απο μπαταρια, εδωσα ρευμα και πηρε, το αφησα κανα 40λεπτο ρελαντι να φορτισει λιγο μιας και δεν ειχα να παω καπου, η μπαταρια μου ειναι 17 μηνων Varta (η μαυρη σειρα) 56Αh. Και ρωταω τωρα, δεν ειναι μικρη σαν μπαταρια για αμαξι με ξενον, ενισχυτη και κατι καθρεπτες-φωτα που κλεινουν αφου το αμαξι σβησει? Με περνει να βαλω μεγαλυτερη?

Καλυτερα να πηγαινες βολτουλα για κανα τεταρτο για να φορτισει καλα αντι να το αφησεις για 40 λεπτα ρελαντι.
marios_207_GT - Πεμ 25 Απρ 2013, 16:45:26
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ειναι καλυτερο θα το κανω, κατι αλλο, πριν κανα χρονο ειχα θεμα με το δυναμο, εκανε ενα θορυβο, σφυριζε, το πηγα σε συνεργειο το ανοιξε αλλαξα καρβουνακια, μετρησε οτι φορτιζει σωστα αλλα μετα απο καμια βδομαδα ο θορυβος αρχισε, πως γινετε να μετρησω εγω ο ιδιος το δυναμο αν κανει καλα τη δουλεια του, γιατι δεν εμπιστευομαι και πολλους, ολοι θα θελουν να βγαλουν λεφτα.
makis106 - Πεμ 25 Απρ 2013, 16:55:18
Θέμα δημοσίευσης:
πάντως πρέπει να εχει θέμα παλι το δυναμο σου, δεν δικαιολογειται 17 μηνων μπαταρία να αδειαζει σε 10 μέρες.
Η δική μου ειναι η μαμα 5+ χρονων και τραβαει ακομα. και με μεγαλα διαστηματα ακινησιας...
marios_207_GT - Πεμ 25 Απρ 2013, 17:17:45
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο λεει η λογικη Μακη, φυσικα μολις διαπιστωσω το προβλημα θα παω στο μαστωρα να τον ξεχεσω μιας και τοτε μου ελεγε "εγγυηση οτι δεν θα εχεις ποτε προβλημα" ενω το δυναμο σφυριζε, ελπιζω να μην μου κατεστρεψε και τη μπαταρια.
Driver ///M - Πεμ 25 Απρ 2013, 18:28:53
Θέμα δημοσίευσης:
Η δικια μου μπαταρια παντως στα 4 χρονια τα φτυσε.

Οι 17 μηνες σιγουρα ειναι λιγοι, αλλα εχω ακουσει και χειροτερα (με κατι φτηνες σειρες της bosch συνηθως) χωρις να υπαρχει θεμα δυναμο.
marios_207_GT - Πεμ 25 Απρ 2013, 20:11:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μα η μαυρη της Varta ειναι η φθηνη σειρα, σκεφτομαι μηπως ειναι και ελλατωματικη, Δευτερα θα παω σε καταστημα με μπαταριες που προσφερει δωρεαν ελεγχο σε ολο το ηλεκτρολογικο συστημα, να δουμε τι φταιει.
reselie-206 - Πεμ 25 Απρ 2013, 20:22:29
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πάντως σε 206 έβαλα την Bosch S4 60άρα πριν 1 χρόνο. με 15 ημέρες ακινησία (με συναγερμό και τα λοιπά) μέτρησα 12,5V και πήρε μπροστά "σα να μην πέρασε μια μέρα" Laughing

Kόστος 70€
bagos - Πεμ 25 Απρ 2013, 22:00:22
Θέμα δημοσίευσης:
Αν εχεις scangause μπορεις να το δεις κ εκει αν εχει προβλημα ο δυναμος σου.βαζεις το βολτομετρο κ κοιτας ποσο λεει...αν λεει κατω απο 12ν τοτε εχεις θεμα...
marios_207_GT - Σαβ 27 Απρ 2013, 00:19:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχω αυτό που μου είπες φίλε....βασικα δεν ξέρω τι είναι.....εάν κάνω καμία 50αριά χιλιόμετρα θα έχει φορτίσει τέρμα? Και αν ναι με το πολύμετρο τι ένδειξη πρέπει να εχω με σβηστο κινητήρα και με αναμενο.
marios_207_GT - Σαβ 27 Απρ 2013, 00:19:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχω αυτό που μου είπες φίλε....βασικα δεν ξέρω τι είναι.....εάν κάνω καμία 50αριά χιλιόμετρα θα έχει φορτίσει τέρμα? Και αν ναι με το πολύμετρο τι ένδειξη πρέπει να εχω με σβηστο κινητήρα και με αναμενο.
bagos - Σαβ 27 Απρ 2013, 06:43:21
Θέμα δημοσίευσης:
με σβηστο πρεπει να εχεις λιγο πανω απο 12ν δλδ 12.4-12.5 κ με αναμενο 12.9-13.1ν κ αν αναβεις ξενον η αιρκοντισιον να ανεβαινει κ στο 13.8ν γιατι στελνει πιο πολυ ρευμα Wink
αλλιως πας σε κανενα ηλεκτρολογιο κ τους λες να σου μετρησουν το δυναμο Cool
marios_207_GT - Σαβ 27 Απρ 2013, 12:58:23
Θέμα δημοσίευσης:
12,7 σβηστο 13,7 αναμμένο.......τι να πω. Παντός Από τη στιγμή που πήρε μπροστά με καλώδια και έκανε 10 χιλιόμετρα μετά ξανά πήρε άνετα. Άρα με φορτίζει το δυναμό. Να αναφέρω μόνο ότι υπάρχει κατάστημα με μπαταρίες στο Αιγάλεω που προσφέρει δωρεάν έλεγχο σε μπαταρία δυναμό κλπ για όποιον ενδιαφέρεται.
drdino - Σαβ 27 Απρ 2013, 13:26:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ο εναλλάκτης του αυτοκινήτου δεν είναι σχεδιασμένος για να φορτίζει εκ του μηδενός μπαταρία αλλά για να την διατηρεί φορτισμένη. Αν η μπαταρία εκφορτιστεί, η λύση είναι φορτιστής.
marios_207_GT - Σαβ 27 Απρ 2013, 19:39:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μπήκε 7 ώρες σε φόρτιση και γέμισε.....από Δευτέρα θα γίνει και ο έλεγχος ώστε να ταξιδεψουμε άνετα.
nOkpos - Τετ 23 Οκτ 2013, 14:27:53
Θέμα δημοσίευσης:
μετα απο 4 χρονια ειναι η πρωτη φορα που δεν επερνε μπροστα μετα απο 1.5 ευδομαδα ακινησιας ,
το εβαλα μπροστα με αλλη μπαταρια και την επομενη μερα ολα καλα.
σημερα την εβγαλα για να την φορτισω με μηχάνημα. λετε παω για αλλαγη ?
και τι να βαλω ? Peugeot μου ειπαν 75 ευρο, κατι bosch varta η καλη τους σειρα μου ειπαν 90-100 ευρο ..
mathanas - Τετ 23 Οκτ 2013, 17:26:21
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη το 15 Αυγουστο εμεινε και μενα μετα απο 4.5 χρονια....στην αγορα δε βρηκα πουθενα μπαταρια με τα χαρακτηριστικα της μαμισιας (βλεπε varta, bosch ακριβες σειρες κτλ) καμια δε βγαζει 60Ah με 650Α ΕΝ ρευμα , ουτε η Varta σ αυτες που πουλαει εμπορικα. Οποτε οσοι βαζουν κατι μπαταριες 56 Ah με ρευματα 480 ε μετα δε χρειαζεται να ρωτανε γιατι στους 17 μηνες ειναι off. H νατιπροσωπεια δε ξερω αν βαζει και αυτη οτι να ναι, εκτος και αν τους πεις οτι θες τη μπαταρια σα γνησιο ανταλλακτικο οποτε φανταζομαι θα σου δωσουν τη σωστη.

Για να μη πολυλογω η μονη εμποριου που βρηκα με αυτα τα χαρακτηριστικα ηταν μια της EXIDE και μαλιστα αυτη ειναι 64Ah με 650Α ρευμα εκ. Τη χρυσοπληρωσα εδω στη πατρα 100euro στο ιντερνετ εχω δει ν απαιζει στα 85...
206xtreme - Πεμ 24 Οκτ 2013, 08:46:05
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
12,7 σβηστο 13,7 αναμμένο.......τι να πω. Παντός Από τη στιγμή που πήρε μπροστά με καλώδια και έκανε 10 χιλιόμετρα μετά ξανά πήρε άνετα. Άρα με φορτίζει το δυναμό. Να αναφέρω μόνο ότι υπάρχει κατάστημα με μπαταρίες στο Αιγάλεω που προσφέρει δωρεάν έλεγχο σε μπαταρία δυναμό κλπ για όποιον ενδιαφέρεται.

13,7 αν και μέσα στα αποδεκτά όρια, είναι ΠΟΛΥ χαμηλό για φόρτιση της μπαταρίας.

Επίσης, με το να μετρήσεις τάση, ναι μεν έχεις μια πολύ καλή πρώτη ιδέα, αλλά κανένα μα κανένα ασφαλές συμπέρασμα για την τύχη ή την κατάσταση της μπαταρίας.

Ένας ιδανικός έλεγχος ηλεκτρικών (μπαταρίας, που είναι η αποθήκη, και δυναμό, που είναι ο παραγωγός) είναι ο συνδιασμός battery tester, το οποίο θα σου δείξει τα CCA που είναι ικανή να βγάλει μια μπαταρία ώστε να έχεις μια πολύ καλή προσέγγιση για τη μεταβολή της εσωτερικής της αντίστασης, πολυμέτρου, για να δεις την τάση (όπως προαναφέρθηκε) και την κατάσταση των στοιχείων αν έχουν χάσει μνήμες αλλά και την τάση φόρτισης του δυναμού, και φυσικά αμπεροτσιμπίδας (αφού έχεις ανοίξει οτι ηλεκτρικό-ηλεκτρονικό έχει το αμάξι ώστε να μεγιστοποιήσεις την κατανάλωση και να δεις τι παράγει το δυναμό σου και αν τα έχει παίξει ή όχι ο αυτόματος.

Επίσης.................. Αναβαθμίστε τα ρεύματα σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι ελάχιστο το κόστος και η διαφορά χαώδεις!!!!

http://www.streetbassclub.gr/index.php?topic=379.0

http://www.stevemeadedesigns.com/board/topic/13280-how-to-do-the-big-3-tutorial/
marios_207_GT - Πεμ 24 Οκτ 2013, 18:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
206xtreme έγραψε:
marios_207_GT έγραψε:

13,7 αν και μέσα στα αποδεκτά όρια, είναι ΠΟΛΥ χαμηλό για φόρτιση της μπαταρίας.

Επίσης, με το να μετρήσεις τάση, ναι μεν έχεις μια πολύ καλή πρώτη ιδέα, αλλά κανένα μα κανένα ασφαλές συμπέρασμα για την τύχη ή την κατάσταση της μπαταρίας.

Ένας ιδανικός έλεγχος ηλεκτρικών (μπαταρίας, που είναι η αποθήκη, και δυναμό, που είναι ο παραγωγός) είναι ο συνδιασμός battery tester, το οποίο θα σου δείξει τα CCA που είναι ικανή να βγάλει μια μπαταρία ώστε να έχεις μια πολύ καλή προσέγγιση για τη μεταβολή της εσωτερικής της αντίστασης, πολυμέτρου, για να δεις την τάση (όπως προαναφέρθηκε) και την κατάσταση των στοιχείων αν έχουν χάσει μνήμες αλλά και την τάση φόρτισης του δυναμού, και φυσικά αμπεροτσιμπίδας (αφού έχεις ανοίξει οτι ηλεκτρικό-ηλεκτρονικό έχει το αμάξι ώστε να μεγιστοποιήσεις την κατανάλωση και να δεις τι παράγει το δυναμό σου και αν τα έχει παίξει ή όχι ο αυτόματος.

Επίσης.................. Αναβαθμίστε τα ρεύματα σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι ελάχιστο το κόστος και η διαφορά χαώδεις!!!!

http://www.streetbassclub.gr/index.php?topic=379.0

http://www.stevemeadedesigns.com/board/topic/13280-how-to-do-the-big-3-tutorial/

από τοτε φιλε μου εχουν περασει 6 μηνες και ουδεποτε ειχα προβλημα, φυσικα δεν εμεινε ακινητο το αμαξι πανω απο 4 μερες αλλα ακομα και τοτε πηρε μπροστα σαν σπιρτο, πιστευω πως ηταν ενα τυχαιο γεγονος και αν ειχα θεμα καπου θα ειχα μεινει ξανα απο μπαταρια, θα δουμε φυσικα τι θα γινει τα κρυα πρωινα του χειμωνα.
nOkpos - Πεμ 24 Οκτ 2013, 22:02:28
Θέμα δημοσίευσης:
γνωμη μου οσο το δουλευουμε θα περνει για περιπου 5 χρονια .
στην αρχη περνει και μετα απο 15-20 μερες ακινησιας σιγα σιγα παει στης 7-5 λογικο ειναι ...
marios_207_GT - Παρ 25 Οκτ 2013, 17:39:31
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορει καποιος να μου απαντησει με νουμερα ποσα Ah και ποσα A ειναι η μπαταρια που φορανε ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΣΙΟ τα Rallye,GT,RC?
marios_207_GT - Παρ 25 Οκτ 2013, 17:47:31
Θέμα δημοσίευσης:
mathanas έγραψε:
επειδη το 15 Αυγουστο εμεινε και μενα μετα απο 4.5 χρονια....στην αγορα δε βρηκα πουθενα μπαταρια με τα χαρακτηριστικα της μαμισιας (βλεπε varta, bosch ακριβες σειρες κτλ) καμια δε βγαζει 60Ah με 650Α ΕΝ ρευμα , ουτε η Varta σ αυτες που πουλαει εμπορικα. Οποτε οσοι βαζουν κατι μπαταριες 56 Ah με ρευματα 480 ε μετα δε χρειαζεται να ρωτανε γιατι στους 17 μηνες ειναι off. H νατιπροσωπεια δε ξερω αν βαζει και αυτη οτι να ναι, εκτος και αν τους πεις οτι θες τη μπαταρια σα γνησιο ανταλλακτικο οποτε φανταζομαι θα σου δωσουν τη σωστη.

Για να μη πολυλογω η μονη εμποριου που βρηκα με αυτα τα χαρακτηριστικα ηταν μια της EXIDE και μαλιστα αυτη ειναι 64Ah με 650Α ρευμα εκ. Τη χρυσοπληρωσα εδω στη πατρα 100euro στο ιντερνετ εχω δει ν απαιζει στα 85...

Εγω φοραω 56Ah και 480 A φιλε μου αλλα τι να κανω που εμεινα καθως πηγαινα για σερβις στην αντιπροσωπεια, την αλλαξα εκει, τωρα αν δεν ξερουν τι να βαλουν τι να πω, σιγα μην κατσω να τους πω κιολας θελω γνησιο ανταλλακτικο κλπ, εφοσον την αλλαζουν πρεπει να βαλουν ΤΗΝ ΙΔΙΑ σαν χαρακτηριστικα γι αυτο πληρωνονται αλλωστε δεν φταιμε οι καταναλωτες. παντως τα 650A μου φαινεται μεγαλο νουμερο, εισαι σιγουρος? 650A ειναι οι μπαταριες των νεων αυτοκινητων με start-stop.
nOkpos - Παρ 25 Οκτ 2013, 18:04:19
Θέμα δημοσίευσης:
και εμενα ειναι 60ah και 650α αλλα δεν ειναι η μαμα , μου την ειχαν αλλαξει στην εγγυηση πριν 4 χρονια περιπου ..
SAKIS-LEMANS - Παρ 25 Οκτ 2013, 19:53:13
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
γνωμη μου οσο το δουλευουμε θα περνει για περιπου 5 χρονια .
στην αρχη περνει και μετα απο 15-20 μερες ακινησιας σιγα σιγα παει στης 7-5 λογικο ειναι ...
Έχω ξεπεράσει τα 5 χρόνια, χεχε πάω για 5,5
makis106 - Παρ 25 Οκτ 2013, 20:26:32
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομιζω να πας πιο μακριά! Razz Στα 5,5 την άλλαξα εγώ, οποτε ετοιμασου!
mathanas - Σαβ 26 Οκτ 2013, 08:32:38
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
mathanas έγραψε:

Εγω φοραω 56Ah και 480 A φιλε μου αλλα τι να κανω που εμεινα καθως πηγαινα για σερβις στην αντιπροσωπεια, την αλλαξα εκει, τωρα αν δεν ξερουν τι να βαλουν τι να πω, σιγα μην κατσω να τους πω κιολας θελω γνησιο ανταλλακτικο κλπ, εφοσον την αλλαζουν πρεπει να βαλουν ΤΗΝ ΙΔΙΑ σαν χαρακτηριστικα γι αυτο πληρωνονται αλλωστε δεν φταιμε οι καταναλωτες. παντως τα 650A μου φαινεται μεγαλο νουμερο, εισαι σιγουρος? 650A ειναι οι μπαταριες των νεων αυτοκινητων με start-stop.

Τοσο είναι η μαμισια 60 AH (ισως οχι 650Α ρευμα αλλα 640Α ρευμα εκκινησης) η μονη που θα βρεις ειναι αυτη http://www.afoikiriazi.gr/battery/s24633p
marios_207_GT - Σαβ 26 Οκτ 2013, 23:35:04
Θέμα δημοσίευσης:
Αρα το χειμωνα δυσκολα θα περνει μπρος με τοσο μικρη μπαταρια το δικο μου, εγω φταιω που πηγαινα σε αντιπροσωπεια, δεν ξερουν τι κανουν οι ασχετοι.
nOkpos - Κυρ 27 Οκτ 2013, 20:09:08
Θέμα δημοσίευσης:
και εμενα απο αντιπροσωπεια ειναι η 60αρα φιλε ... απλα η καθε αντιπροσωπεια κανει οτι θελει ...

τωρα που μπηκα στο site της Peugeot ειδα αυτο http://www.peugeot.gr/aftersales/offers/price_age.php

ποιοι ειναι οι κινητρες αυτοι ? για gt Κανει ?
SAKIS-LEMANS - Δευ 28 Οκτ 2013, 08:34:20
Θέμα δημοσίευσης:
όχι ούτε rc
Vini - Δευ 28 Οκτ 2013, 08:55:08
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
και εμενα απο αντιπροσωπεια ειναι η 60αρα φιλε ... απλα η καθε αντιπροσωπεια κανει οτι θελει ...

τωρα που μπηκα στο site της Peugeot ειδα αυτο http://www.peugeot.gr/aftersales/offers/price_age.php

Αμφιβάλλω αν τα συνεργεία της Peugeot έχουν γνώση για αυτές τις προσφορές ή τα εκπτωτικά προγράμματα.

Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει από κάποιες τηλεφωνικές ερωτήσεις σε συνεργεία. Στο συνεργείο που πάω οι τιμές είναι στάνταρ όπως και τα προϊόντα που φέρνουν.

Ίσως όμως στο συνεργείο της LION ( λειτουργεί ακόμα; ) να έχουν πληροφόρηση.

υ.γ. εγώ πάντως έβαλα μπαταριούλα της Rocket (Yuasa) το 2010 με 70euro και έχει βγει μέχρι στιγμής πολύ καλή. Φυσικά την φορτίζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επειδή το μαγαζί είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου, αν χρειαστεί πάλι την ίδια θα βάλω γιατί βαριέμαι τα τρεξίματα και τα πέρα-δώθε. Πάω με το σκούτερ παίρνω την μπαταρία και την αλλάζω μόνος... Laughing
Driver ///M - Δευ 28 Οκτ 2013, 13:31:21
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:

Τα 1400αρια προφλ ειναι.

Παντως κι εμενα η εργοστασιακη μπαταρια 650αρα ηταν και μου εκανε εντυπωση γιατι το αμαξι εχει τα αποουτως βασικα ηλεκτρονικα επανω και δεν δικαιολογει τοσο μεγαλη μπαταρια.
Driver ///M - Δευ 28 Οκτ 2013, 13:31:38
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:

Τα 1400αρια προφλ ειναι.

Παντως κι εμενα η εργοστασιακη μπαταρια 650αρα ηταν και μου εκανε εντυπωση γιατι το αμαξι εχει τα αποουτως βασικα ηλεκτρονικα επανω και δεν δικαιολογει τοσο μεγαλη μπαταρια.
marios_207_GT - Δευ 28 Οκτ 2013, 15:39:10
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
nOkpos έγραψε:

Τα 1400αρια προφλ ειναι.

οτνως ειναι μεγαλη αλλα απ οτι φαινεται δεν ειναι και τοσο αδικαιολογητο, σημερα το πρωι ειχα 4 μερες σε ακινησια το αμαξι και δυσκολευτηκε να παρει....αρα τα 480Α που ειναι η δικη μου προφανως δεν κανουν, κριμα το 60αρι που ειχα δωσει για να εχω 2.5 χρονια μπαταρια. Οσον αφορα τα συνεργεια της Πεζο δηστυχως οταν καταλαβα ποσο αχρηστοι ειναι ειχα δωσει αρκετα χρηματα σε βλαβες κλπ ενω θα μπορουσα να κανω τη δουλεια μου οικονομικοτερα, αλλα ρε παιδια τι ψανχεται, εγω οταν αλλαξα τη μπαταρια ειχα κανει το μεγαλο σερβις με μπουζι κλπ και ειχα σκασει ενα σωρο λεφτα και με χρεωσαν και 6 ευρω αλλαγη μπαταριας, καραφλιασα οταν το ειδα, γιατι 6 ευρω για να βγαλει τους πολους?
Samer - Δευ 02 Δεκ 2013, 00:21:50
Θέμα δημοσίευσης:
Μου κανει reset η οθονη καθε φορα που σβηνω το αμαξι παω να ξανα μπω μετα απο καμια ωρα και εχει γινει reset στην ωρα. Αλλες φορες μου το κανει μετα απο ενα 12ωρω, αλλες φορες περνανε μερες και δεν κανει τιποτα! Η μπαταρια ειναι κανα χρονο πανω στο αμαξι. Καμια ιδεα;;
groupN - Δευ 02 Δεκ 2013, 01:16:34
Θέμα δημοσίευσης:
Samer έγραψε:
Μου κανει reset η οθονη καθε φορα που σβηνω το αμαξι παω να ξανα μπω μετα απο καμια ωρα και εχει γινει reset στην ωρα. Αλλες φορες μου το κανει μετα απο ενα 12ωρω, αλλες φορες περνανε μερες και δεν κανει τιποτα! Η μπαταρια ειναι κανα χρονο πανω στο αμαξι. Καμια ιδεα;;

πας σε εναν ηλεκτρολογο απλα να στην μετρησει και θα σου πει αν θελει αλλαγη. και σε μενα εκανε τα ιδια και την ειχα 2 χρονια. το αμαξι το χρησιμοποιω σχεδον καθημερινα απλα ηταν μουφα η μπαταρια. εβαλα μια καινουρια πιο επωνυμη και μεγαλυτερη και ησυχασα. τωρα που επιασαν τα κρυα βγαζουν τα κουσουρια τους οσες δεν ειναι καλες
JDROGAS - Δευ 02 Δεκ 2013, 09:37:08
Θέμα δημοσίευσης:
Aλλαγη πριν απο 15 ημερες στην εδω αντιπροσωπεια (Καλαματα) με 75ευρω προσφορα οπως και πριν 4 χρονια που αντικατεστησα τη μαμισια.
Μιλαω για 60Ah με 650Α ΕΝ.Εμενα αντιθετα η πρωτη μου κρατησε 2 χρονια και η δευτερη (αυτη που αντικατεστησα) 4 χρονια.
Samer - Τρι 03 Δεκ 2013, 13:19:19
Θέμα δημοσίευσης:
Τεσταραμε σημερα μπαταρια καλα ειναι. Τελικα ηταν το πολο που δεν ειχε κουμπωσει καλα.
Samer - Πεμ 05 Δεκ 2013, 12:00:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ακυρω!

Συνεχιζει να το κανει. Περασαν σχεδον 2 μερες χωρις και σημερα το πρωι παλι.
reselie-206 - Πεμ 05 Δεκ 2013, 12:27:55
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως βραχυκυκλώνει τίποτα?
Samer - Πεμ 05 Δεκ 2013, 12:32:38
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
Μήπως βραχυκυκλώνει τίποτα?

Δεν ξερω Crying or Very sad

Το κανει μονο οταν ειναι off το αμαξι.
marios_207_GT - Πεμ 05 Δεκ 2013, 13:51:15
Θέμα δημοσίευσης:
Δυσκολια στην εκινηση εχει το αμαξι? Γιατι αν σου περνει κανονικα κι ευκολα δεν νομιζω να ειναι απο μπαταρια, εμενα οταν ειχε ξελιγωθει δεν αναψε καν η οθονη, αλλα ειχα μεινει κιολας. Πολυ περιεργο προβλημα παντως.
Samer - Πεμ 05 Δεκ 2013, 16:51:45
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Δυσκολια στην εκινηση εχει το αμαξι? Γιατι αν σου περνει κανονικα κι ευκολα δεν νομιζω να ειναι απο μπαταρια, εμενα οταν ειχε ξελιγωθει δεν αναψε καν η οθονη, αλλα ειχα μεινει κιολας. Πολυ περιεργο προβλημα παντως.

Οχι παιρνει κανονικα. Ολα ρολοι δουλευουν μεσα εκτος απο αυτο που βλεπω το πρωι που εχει γινει reset.
dimkeras - Παρ 06 Δεκ 2013, 17:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
Sam, για να κάνει reset το ράδιο πρέπει να σταματήσει η παροχή ρεύματος. Οπότε ή κάποιο καλώδιο που δίνει ρεύμα στο ράδιο δεν κάνει καλή επαφή ή η φίσα που πηγαίνει στην οθόνη δεν πατάει καλά. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια μπαταρία μέσα στο ράδιο που να κρατάει τις μνήμες και να μη φορτίζει ή να χάλασε (κάπως σαν τις μπαταρίες των motherboards). Ρώτησε σε κάποιον που να έχει περισσότερες γνώσεις.

Αν ήταν θέμα της μπαταρίας του αυτοκινήτου θα είχες κι άλλα προβλήματα. Πρώτα-πρώτα δε θα έπαιρνε μπροστά.
makis106 - Παρ 06 Δεκ 2013, 20:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
Δημοσθένη δεν νομιζω να εχει εσωτερικη μπαταρία, γιατι αν ήταν ετσι, οταν θα εβγαζες τον πόλο, δεν θα εκανε reset.
Πιστευω ή ειναι προβληματκή η οθόνη, ή κατι αλλο παιζει με το can bus και διαχειριση ρευματος. Σε διαγνωστκό το εχεις βάλει samer?

Υ.Γ. Δημοσθένη που θα είσαι το σκ Question στειλε π.μ.
Samer - Σαβ 07 Δεκ 2013, 16:13:37
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον κατι καινουριο προσεξα σημερα το πρωι.

Βαζω κλειδει, κοντακτ, αφηνω μεχρι να κανει το κλικ, βλεπω οτι η ωρα ειναι οκ τπτ δεν εχει κανει ρεσετ. Βαζω μπρος και πφφφ εκανε ρεσετ. Shocked
marios_207_GT - Σαβ 07 Δεκ 2013, 17:37:22
Θέμα δημοσίευσης:
Samer έγραψε:

Βαζω κλειδει, κοντακτ, αφηνω μεχρι να κανει το κλικ, βλεπω οτι η ωρα ειναι οκ τπτ δεν εχει κανει ρεσετ. Βαζω μπρος και πφφφ εκανε ρεσετ. Shocked

Μάλλον πρόβλημα της πηγής θα είναι. Μια δοκιμή με πηγή από άλλο αμάξι θα σε διευκολύνει
Manos206 - Σαβ 07 Δεκ 2013, 17:48:42
Θέμα δημοσίευσης:
Samer έγραψε:

Εμενα η πηγη μου (aftermarket sony) δεν κραταει με τιποτα την ωρα.. Ρυθμισεις σταθμοι μια χαρα αλλα ωρα ποτε.. Θα συμφωνισω οτι μαλλον ειναι θεμα πηγης..
marios_207_GT - Τρι 17 Δεκ 2013, 20:26:49
Θέμα δημοσίευσης:
Έβαλα τη προηγουμενη βδομαδα την Exide 64Ah 640A με 77 ευρώ έγινε έλεγχος για απώλειες και έλεγχος δυναμό, ευτυχώς όλα καλά, η διαφορά τεράστια σε σχεση με την παλια μικρη μπαταρία, αυτό που ηθελα να αναφέρω είναι η εγγυηση 2 ετών κάτι που μου έκανε εντύπωση γιατι συνήθως 1 χρόνο έχουν.
Samer - Κυρ 02 Φεβ 2014, 12:36:31
Θέμα δημοσίευσης:
Συνεχιζει και το κανει αυτο με το reset, (μονο την ωρα και ημερομηνια), και τωρα πλεον ολη η οθονη αναβωσβηνει για περιπου 5 λεπτα και μετα με παει στην ωρα κλπ που εχει γινει reset.

Τι να κοιταξω; Που να κοιταξω; Αλλαγη πηγης δυσκολο δεν εχω κανεναν εδω κοντα. Μηπως ειναι τα καλωδια πισω απο τη πηγη να χανει επαφη;
volvos - Κυρ 02 Φεβ 2014, 12:46:13
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παλι υποπτευομαι θεμα μη σωστα γειωμενης πηγης...
σημα ραδιο πως εισαι? κοβεται περιεργα εκτος?
Kostaswannabe - Κυρ 02 Φεβ 2014, 12:55:16
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορω να ερθω εγω για μια δοκιμη αν εχεις καπου να την κανουμε τη δουλεια αμεσως. Να βγαλουμε τη δικια μου να την δοκιμασεις.Αλλα και παλι μπορει εκεινη την στιγμη να μην κανει κατι..
Samer - Κυρ 02 Φεβ 2014, 14:12:28
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
εγω παλι υποπτευομαι θεμα μη σωστα γειωμενης πηγης...
σημα ραδιο πως εισαι? κοβεται περιεργα εκτος?

Οχι σημα εχω κανονικα δεν κοβεται καθολου μονο το RDS μου τα ζαλιζει λιγο. Μονο ωρα και ημερομηνια κανουν τα περιεργα.

Σευχαριστω κωστα! Αν ειναι θα σου πω αλλα θα πρεπει να ειναι πριν βαλω μπρος το πρωι αλλιως μετα το κανει οποτε θελει
Kostaswannabe - Κυρ 02 Φεβ 2014, 14:36:37
Θέμα δημοσίευσης:
ε κανενα προβλημα εγω ξυπναω πρωι ετσι κ αλλιως για δουλεια/σχολη αλλα νομιζω σ/κ θα ειναι πιο ευκολο να γινει
Samer - Κυρ 02 Φεβ 2014, 18:25:45
Θέμα δημοσίευσης:
Kostaswannabe έγραψε:
ε κανενα προβλημα εγω ξυπναω πρωι ετσι κ αλλιως για δουλεια/σχολη αλλα νομιζω σ/κ θα ειναι πιο ευκολο να γινει

Οκ ναι μια χαρα το σκ. Σ΄ευχαριστω κ παλι.

Θα περασω κ μια απο πεζοτ εδω στη βουλιαγμενης γλυφαδα να δω τι θα μου πουνε.
Kostaswannabe - Παρ 07 Φεβ 2014, 10:18:10
Θέμα δημοσίευσης:
μου πε το αυτοκινητο χαμηλ μπαταρ.Εχω βρει μια Dyno αμερικανικη με εξηντα πεντε εβραιους!!Εχει ακουσει κανεις ποτε αυτη τη μαρκα η εχει να προτεινει καποια αλλη οικονομικη λυση??
Samer - Παρ 07 Φεβ 2014, 13:55:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ποσο σου κρατησε αυτη που εχεις τωρα?
Bill207 - Παρ 07 Φεβ 2014, 13:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
γράφουν τα τούρμπο 207 ένδειξη ότι τελειώνει η μπαταρία;; Shocked
Samer - Παρ 07 Φεβ 2014, 13:59:53
Θέμα δημοσίευσης:
Οπα περιμενε, μπορει να ηταν για το κλειδι η μπαταρια να ειναι χαμιλη και οχι του αμαξιου. Για τσεκαρε το πρωτα γιατι νομιζω αν θυμαμαι καλα και σε εμενα το ιδιο εκανε πολυ παλια.
Gotcha - Παρ 07 Φεβ 2014, 14:19:57
Θέμα δημοσίευσης:
Η ενδειξη για χαμηλη μπαταρια στο κλειδι ειναι "Plip battery spent" στην οθονη
Samer - Παρ 07 Φεβ 2014, 14:30:31
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Η ενδειξη για χαμηλη μπαταρια στο κλειδι ειναι "Plip battery spent" στην οθονη

"Remote Control Battery Flat" λεει.. τουλαχιστον σε μενα ετσι εγραφε

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=18062&sid=0228bef6316b8201261395f7420b8ec0
Kostaswannabe - Παρ 07 Φεβ 2014, 15:38:40
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι ρε παιδια που λεει ο λογος χαμηλ μπαταρ. Δεν το πε το κινητο
Απλα ειναι για αλλαγμα. Το χα τρεναρει κανα 4μηνο αλλα κοντευω να σπρωξω κανα βραδυ. Η μπαταρια ειναι πανω 4 χρονια η εργοστασιακη η varta φανταζομαι κατασκευη 9 θα ειναι απλα ειπα να την αλλαξω τωρα μιας κ εχω να το κανω παρα να σπρωχνω!!
Samer - Παρ 07 Φεβ 2014, 15:42:50
Θέμα δημοσίευσης:
Kostaswannabe έγραψε:
Οχι ρε παιδια που λεει ο λογος χαμηλ μπαταρ. Δεν το πε το κινητο
Απλα ειναι για αλλαγμα. Το χα τρεναρει κανα 4μηνο αλλα κοντευω να σπρωξω κανα βραδυ. Η μπαταρια ειναι πανω 4 χρονια η εργοστασιακη η varta φανταζομαι κατασκευη 9 θα ειναι απλα ειπα να την αλλαξω τωρα μιας κ εχω να το κανω παρα να σπρωχνω!!

Τοτε βαλε ξανα την ιδια μπαταρια. Γτ να αλλαξεις μαρκα σε πιο φθηνη και να ρισκαρεις να βαλεις τα διπλασια τα λεφτα αν σου τελειωνει σε κανα χρονο η δυο. Βαλε την ιδια αφου σου εβγαλε 4 χρονια
makis106 - Παρ 07 Φεβ 2014, 15:50:07
Θέμα δημοσίευσης:
+1
Η varta που είχε από το εργοστάσιο, είναι κορυφαία μπαταρία , εγώ την έβγαλα στα 5,5 χρόνια. Τώρα έχω εδώ και κάνα εξάμηνο μια ούτε που θυμάμαι πως τη λένε, και ήδη δεν την βλέπω πολύ ορεξάτή, με το παραμικρό economy mode. Την επόμενη φορά θα προτιμήσω να πληρώσω 30-40€ παραπάνω, και να ξαναβάλω τη varta. Απ οτί έχω ακούσει, απ τις λίγες μπαταρίες που αξίζουν πλέον. Και οι Bosch ξεφτιλίστηκαν...
bagos - Παρ 07 Φεβ 2014, 16:06:21
Θέμα δημοσίευσης:
Κ γω που εχω αλλαξει 2 φορες μπαταρια στο κλειδι,μου εβγαζε plip battery spent...οταν την αλλαξα σταματησε να το βγαζει σφαλμα.
marios_207_GT - Παρ 07 Φεβ 2014, 17:17:13
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
+1
Η varta που είχε από το εργοστάσιο, είναι κορυφαία μπαταρία , εγώ την έβγαλα στα 5,5 χρόνια. Τώρα έχω εδώ και κάνα εξάμηνο μια ούτε που θυμάμαι πως τη λένε, και ήδη δεν την βλέπω πολύ ορεξάτή, με το παραμικρό economy mode. Την επόμενη φορά θα προτιμήσω να πληρώσω 30-40€ παραπάνω, και να ξαναβάλω τη varta. Απ οτί έχω ακούσει, απ τις λίγες μπαταρίες που αξίζουν πλέον. Και οι Bosch ξεφτιλίστηκαν...

Μακη το economy mode δεν παει να πει οτι τα εχει φτυσει η μπαταρία. Εμενα η παλια μου αμα δεν κινουσα 2 μερες το αμαξι εμενε και δεν εβγαζε τιποτα, ενω παντα οταν πηγαινα το αμαξι σε πληντυριο όταν εβαζαν σκουπα μεσα παρολο που έκλειναν τη πλαφονιερα μετα εμπαινε σε economy mode γιατι εμεναν ανοιχτα τα ηλεκτρικα του αμαξιου. Το κανει προληπτικά ο εγκέφαλος. Εγω ειχα βρει οπως ειπα σε παλιοτερο ποστ την εργοστασιακη με 85 ευρω και εβαλα ομως με 77 μια exide επειδή ειναι πιο δυνατη
marios_207_GT - Παρ 07 Φεβ 2014, 17:17:25
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
+1

Μακη το economy mode δεν παει να πει οτι τα εχει φτυσει η μπαταρία. Εμενα η παλια μου αμα δεν κινουσα 2 μερες το αμαξι εμενε και δεν εβγαζε τιποτα, ενω παντα οταν πηγαινα το αμαξι σε πληντυριο όταν εβαζαν σκουπα μεσα παρολο που έκλειναν τη πλαφονιερα μετα εμπαινε σε economy mode γιατι εμεναν ανοιχτα τα ηλεκτρικα του αμαξιου. Το κανει προληπτικά ο εγκέφαλος. Εγω ειχα βρει οπως ειπα σε παλιοτερο ποστ την εργοστασιακη με 85 ευρω και εβαλα ομως με 77 μια exide επειδή ειναι πιο δυνατη
Manos206 - Παρ 07 Φεβ 2014, 17:26:15
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
+1

Και στο 206 το ιδιο γινεται. Μη σε ανησυχει..
makis106 - Παρ 07 Φεβ 2014, 17:35:52
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:

Manos206 έγραψε:

Και στο 206 το ιδιο γινεται. Μη σε ανησυχει..

To economy mode σιγουρα εχει να κανει και με το χρονο που σου δίνει πριν σου κλεισει το ACC ρέυμα (νομιζω 30 λεπτά), αλλα πιστευω εχει να κανει και με την ταση της μπαταρίας (καπου διαβασα οτι δεν πρεπει να πεσει κατω απο 12,1 V) αλλωστε ο εγκεφαλος γνωρίζει ανα πασα στιγμη την ταση της μπαταρίας. Το θέμα μου ειναι οτι ενω με την varta, (πριν φτασει στα τελευταια της), εξαντλούσε παντα το μισαωρο, ενω με αυτην εδω μπορει και στο 2λεπτο να μπει σε economy mode, αρα μαλλον δεν μπορει να κρατησει ευκολα την κατωτερη επιτρεπομενη ταση.
marios_207_GT - Παρ 07 Φεβ 2014, 19:15:10
Θέμα δημοσίευσης:
οταν τελειωνει ο χρονος ζωης σε μια μπαταρια αυτο δεν παει να πει οτι θα εχουμε χαμηλοτερη ταση, τουλαχιστον δεν ειναι απολυτο, εαν η μπαταρια σου ειναι κοντα στα χαρακτηριστικα του κατασκευαστη (60Ah 650A) δεν θα εχεις θεμα, εμενα αυτη που ειχα πανω ηταν πολυ μικρη (56Αh 480A) και παλι αντεξε 2 χρονια και ποτε δεν ειχα χαμηλη ταση, ουτε economy mode σε τετοιο διαστημα,απλα ηταν μικρη και ζοριζοταν και τα εφτησε τελειως. Αυτο που εκανα εγω ειναι με ενα αυτοσχεδιο κυκλωμα με ενα λαμπακι πανω ενω ηταν κλειστο κλειδωμενο το αμαξι να δω αν εχω απωλειες, δες και αυτο.
makis106 - Παρ 07 Φεβ 2014, 19:29:50
Θέμα δημοσίευσης:
H μπαταρία είναι ίδια με την προηγούμενη (60Αh) απλά δειχνει να εχει την αποδοση της varta οταν ηταν στα τελευταια της.
Αυτο με το αυτοσχεδιο κυκλωμα, τι εννοεις οτι εκανες?
marios_207_GT - Σαβ 08 Φεβ 2014, 00:15:13
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
H μπαταρία είναι ίδια με την προηγούμενη (60Αh) απλά δειχνει να εχει την αποδοση της varta οταν ηταν στα τελευταια της.
Αυτο με το αυτοσχεδιο κυκλωμα, τι εννοεις οτι εκανες?

Ηθελα να δω εαν εχω απωλειες απο καποια διαρροη σε καποιο σημειο του αμαξιου, θεωρητικα οταν το αμαξι ειναι κλειδωμενο και με συναγερμους κλπ εκτος λειτουργειας δεν θα πρεπει να εχει καμια καταναλωση παρα μονο απο αυτη απο το λαμπακι του imobilaizer. Πηρα λοιπον λαμπακια απο πλαφονιερα πισω στοπ, προβολακια και αγορασα κιολας ωστε να δω τι συμβαινει, τι θελω να πω, εαν εχεις απο καπου απωλεια βαζοντας μια λαμπιτσα μικρη αναμεσα σε μπαταρια και ακροδεκτη και γινει κυκλωμα θα αναψει εφοσον δεν εχει συνδεθει η λαμπα στη γειωση γιατι ετσι θα κανει κυκλωμα με τη μπαταρια, ενω τωρα θελουμε να κανει με την πιθανη απωλεια. Δοκιμασα διαφορα λαμπακια απο μεγαλα μεχρι μικρα ωστε αν βρω απωλεια να δω το μεγεθος. υπηρξε ελαχιστη που πιθανολογω οτι ηταν απο το imobilaizer.
makis106 - Σαβ 08 Φεβ 2014, 00:29:47
Θέμα δημοσίευσης:
Κατάλαβα τη λογική, αλλα πιστευω οτι δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλή συμπεράσματα, γιατι εκτός απο το λαμπάκι, μονιμα ρευμα νομιζω καταναλωνει και ο εγκεφαλος, (απ οσο ξερω και το can bus για μερικα λεπτα) μνήμη απο οθονη πολλαπλων κ οτι αλλο εχει μονιμη τροφοδοσία.
Ισως αν ήξερες τι καταναλωση πρεπει να εχει κανονικα, και να μετρησεις μετα με πολυμετρο (?)
Τεσπα, ξεφυγαμε.
marios_207_GT - Σαβ 08 Φεβ 2014, 00:32:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αυτο το θεωρησα αυτονοητο το να εχουν σβησει οθονες και να χει περασει κανα 3λεπτο 4λεπτο αλλωστε γω βρηκα απωλειες αλλα οχι τετοιου μεγεθους που να πω οτι εχω προβλημα, με πολυμετρο θα κανεις δουλεια αν εχεις στα χερια σου και ξερεις να μετρας αντισταση προχωρα με αυτο το τροπο.
makis106 - Σαβ 08 Φεβ 2014, 15:44:13
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε πολύμετρο έχω, να μετραω ξερω, το θεμα ειναι αν εχουμε μια τιμη αναφορας. Ο εγκέφαλος ή/και η BSI απ οσο ξερω τροφοδοτουνται μονιμα με ρευμα, οποτε...
207_maniac - Σαβ 03 Ιαν 2015, 20:16:32
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ξερει κανεις πωσ μπορω να ελεγξω αν η μπαταρια που βαζω στο αυτοκινητο μου ειναι καινουρια ( του κουτιου)? Υπαρχει καποιος τροπος ελεγχου, οπως πχ με τα ελαστικα που τα ελεγχουμε με την ημερομηνια κατασκευης? Οι καινουριες μπαταριες ερχονται μεσα σε συσκευασια?Ξερει κανεις?
Vini - Κυρ 04 Ιαν 2015, 17:04:40
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομίζω να βρεις μπαταρία σε ειδική συσκευασία. Οι καινούριες έχουν καλλυμένους τους πόλους.
Επιπλέον για να ισχύει η εγγύηση, σημειώνουν πάνω στη μπαταρία (σε ειδικό σημείο) την ημερομηνία αγοράς.

Από ότι μου έχει πει έμπορος μπαταριών, κάποιους τύπους μπαταριών που δεν πουλάει συχνά, τις φορτίζει ώστε να μην "ψοφήσουν".

Αν αναζητάς μπαταρία, προτίμησε κατάστημα που πουλάει αμιγώς μπαταρίες, ώστε να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει κατανάλωση και δεν θα πάρεις μπαταρία που είναι στο ράφι μεγάλο διάστημα.
marios_207_GT - Κυρ 04 Ιαν 2015, 17:15:33
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Δεν νομίζω να βρεις μπαταρία σε ειδική συσκευασία. Οι καινούριες έχουν καλλυμένους τους πόλους.
Επιπλέον για να ισχύει η εγγύηση, σημειώνουν πάνω στη μπαταρία (σε ειδικό σημείο) την ημερομηνία αγοράς.

Από ότι μου έχει πει έμπορος μπαταριών, κάποιους τύπους μπαταριών που δεν πουλάει συχνά, τις φορτίζει ώστε να μην "ψοφήσουν".

Αν αναζητάς μπαταρία, προτίμησε κατάστημα που πουλάει αμιγώς μπαταρίες, ώστε να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει κατανάλωση και δεν θα πάρεις μπαταρία που είναι στο ράφι μεγάλο διάστημα.

Ακριβως ετσι ειναι, στη δικη μου ο εμπορος χαραξε την εβδομαδα αγορας στον ενα πολο και το ετος στον αλλο για να εχω τα 2 χρονια εγγυησης.
makis106 - Δευ 15 Ιούν 2015, 17:51:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ξερει κανεις τι ειναι αυτός ο αγωγός ψύξης μπαταρίας (Νο 40)??
Οταν ειχα παρει το αμαξι, ειχε εναν σωλήνα ψύξης που συνδεοταν στη μετώπη και στο κουτι τις μπαταρίας, αλλα δεν ηταν ευθυγραμμο σαν αυτο, ηταν με γωνίες.
Οταν ειχα αλλαξει ενα χρόνο μετα δισκο-πλατο εγγυηση , παρατηρησα μετα απο λιγες μερες οτι τον ειχαν αφαιρεσει στο συνεργειο και σκεφτηκα οτι μαλλον θα ξεχασαν να τον βαλουν, αλλα ψαχνοντας στο servicebox να τον παραγγειλω παρατηρησα οτι τον βγαλαν απο ανταλλακτικο και διναν πλεον μια ταπα (Νο 50), οποτε σκεφτηκα οτι επροκειτο για διορθωση. Δεν ειχα παρατηρησει ομως αυτο το σωληνα ψυξης που δινει τωρα, τον ευθυγραμμο. τον εχει δει κανεις, που συνδεεται??

ironman02 - Τρι 23 Ιούν 2015, 19:52:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά ξέρει κανείς πως βγαίνει η ρημάδα η μπαταρία σε 207 THP; Μου βγήκε η μέση να τραβάω αλλά τίποτα...Δε μπορώ να καταλάβω. Έχει κάτι κλίπς από την αριστερή πλευρά αλλά δε ξέρω πώς μπορεί να βγει από εκεί κάτω. Μόνο τον μοχλό που έχει στα αριστερά κατεβάζω, σηκώνεται λίγο από εκείνη τη πλευρά αλλά τίποτα. Θα πάθω λουμπάγκο στο τέλος... Very happy
bagos - Τρι 23 Ιούν 2015, 23:57:05
Θέμα δημοσίευσης:
Βγαζεις τον εγκεφαλο,κ απο την απεναντι μερια τραβας εξω τον "μοχλο" κ ταυτοχρονα τραβας πανω μπαταρια.
ironman02 - Τετ 24 Ιούν 2015, 19:42:51
Θέμα δημοσίευσης:
Α ευχαριστώ για την απάντηση! Ο εγκέφαλος βγαίνει εύκολα? Απλά τον τραβάς προς τα πάνω; Γιατί δεν είδα τίποτα κλίπς εκεί γύρω..
bagos - Πεμ 25 Ιούν 2015, 10:17:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,απλα τον τραβας πανω.τα κλιπς απλα κρατατε τη πλςξουδα στη βαση του εγκεφαλου.
puglover - Δευ 16 Νοέ 2015, 15:08:57
Θέμα δημοσίευσης:
Τα αμπερ ψυχρης εκκινησης πρεπει να ειναι 650 για rallye/rc/gt? Χρειαζονται τοσα πολλα? Οι πιο πολλες 60αρες της αγορας ειναι στα 450,540 αντε μεχρι 610Α. Εγω φοραω μια με μολις 450.
mathanas - Δευ 16 Νοέ 2015, 21:23:36
Θέμα δημοσίευσης:
Τοσο ειναι η μαμα 640 η 650 Α δε θυμαμαι ακριβως. Μονο την exide ειχα βρει θυμαμαι σε τετοιο ρευμα. Για να τη φοραει απο το εργοστασιο μαλλον θα υπαρχει λογος....
alexandros 207 Rallye - Δευ 16 Νοέ 2015, 22:35:49
Θέμα δημοσίευσης:
βγαζει και η PSA μπαταρια για τα δικα μας, κι εχει καπου στα 90-95€
αν και με λιγο ψαξιμο βρισκεις και στο εμποριο ανάλογη μπαταρια
εγω σε 2 μηνες κλεινω 7 χρονια με την εργοστασιακη μπαταρια παντως Thumbs Up
makis106 - Δευ 16 Νοέ 2015, 22:44:20
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
βγαζει και η PSA μπαταρια για τα δικα μας, κι εχει καπου στα 90-95€
αν και με λιγο ψαξιμο βρισκεις και στο εμποριο ανάλογη μπαταρια
εγω σε 2 μηνες κλεινω 7 χρονια με την εργοστασιακη μπαταρια παντως Thumbs Up
VARTA rulez! Cool
Driver ///M - Τρι 17 Νοέ 2015, 04:07:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παλι με την εργοστασιακη εβγαλα μολις 3 χρονια.
Τωρα εχω μια (δεν θυμαμαι μαρκα παντως σιγουρα οχι πολυ γνωστη) μικροτερης χωρητικοτητας και μου'χει ηδη βγαλει 4,5 χρονια χωρις κανενα προβλημα.
Οποτε δε νομιζω οτι η πεζω εχει καποιο ιδιαιτερο λογο που βαζει τοσο μεγαλες μπαταριες.
mathanas - Τρι 17 Νοέ 2015, 17:03:21
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
Εγω παλι με την εργοστασιακη εβγαλα μολις 3 χρονια.
Τωρα εχω μια (δεν θυμαμαι μαρκα παντως σιγουρα οχι πολυ γνωστη) μικροτερης χωρητικοτητας και μου'χει ηδη βγαλει 4,5 χρονια χωρις κανενα προβλημα.
Οποτε δε νομιζω οτι η πεζω εχει καποιο ιδιαιτερο λογο που βαζει τοσο μεγαλες μπαταριες.

Μιλαμε για gt/rallye/rc , δε ξερω στο 1400 αν εβαζε 60/640 (το οποιο δε το βρισκεις ευκολα η exide πχ ειναι 64/650)

Αρα να βαζει ειδικη παραγγελια μπαταρια για πλακα δε το νομιζω , δε κανουν τετοια δωρα οι Γαλλοι...
android - Τρι 17 Νοέ 2015, 17:18:31
Θέμα δημοσίευσης:
Με 96ευρω περνεις 50/480
117 εχει η 60/640

βαζει και 1-2 ακομα 50/420 και 60/540

οπως βγαζει και 3 δυναμο

80-120-150Α
puglover - Τρι 17 Νοέ 2015, 17:39:10
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω με την 60αρα με τα 450 αμπερ ψυχρης εκκινησης κανω ζημια καπου αυτη τη στιγμη? Στη μιζα ισως?

Τα 640 αμπερ ειναι για αυτοκινητα με συστημα start-stop και ειναι και πανακριβες..
android - Τρι 17 Νοέ 2015, 17:52:44
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν δεις και δυσκολευετε σουταρετην αυτο κανει κακο στο αμαξι
εμενα μαμα ειχε την 50αρα παντως

Και επειδη ειστε αριθμολαγνοι πολλοι

Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην πέσετε θύματα διαφημιστικής πλάνης. Και αυτό γιατί υπάρχουν 3 διαφορετικές τιμές για κάθε μπαταρία. Μία είναι η CCA τιμή και είναι η τιμή σε μέτρηση σε -20 βαθμών Κελσίου, μία άλλη είναι η CA και είναι η τιμή για μέτρηση σε 0 βαθμούς Κελσίου και τέλος είναι η HCA που είναι η τιμή για μέτρηση στους 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι τιμές αυτές είναι διαφορετικές πάντα και συνήθως η CCA είναι το 60% της HCA και το 80% της CA.
Συνήθως αν δεν αναφέρεται κάτι άλλο, πρόκειται για την CCA. Μπορεί όμως μια μπαταρία να έχει σαν τιμή "κράχτη" την HCA (επειδή πάντα είναι υψηλότερη) και να σας παραπλανήσει.
puglover - Τρι 17 Νοέ 2015, 20:26:16
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω ενα προβλημα με την εκκινηση οταν ειναι ζεστο. Ζοριζεται λιγο παραπανω η μιζα. Πηγα στον Ροδιτη και δεν μπορουσε να την μετρησει. μου ειπε οτι εχει κοψει στοιχειο. Μετα μου τη βαζει ενας φιλος στο φορτιστη του για 4 ωρες και δεν κουνηθηκε απο το 3 ενω μου λεει επρεπε να παει στο μηδεν,οποτε ειναι βραχυκυκλωμενη μου λεει και αυτος. Μετα πηγα στον Παυλο με τις μπαταριες στον γερακα οπου την μετρησε με φορτιο και χωρις και τη βρηκε φορτισμενη μεν αλλα πεσμενη. Παντως μου ειπε οτι δεν εχει κοψει στοιχειο. Απλα αντι για 450 αμπερ εδινε 326. Δεν ξερω τι να κανω.. Rolling eyes
Giannis307 - Τρι 17 Νοέ 2015, 20:32:13
Θέμα δημοσίευσης:
Na βαλεις μπαταρια γιατι εχει κλασμενο στοιχειο μεσα και μια κανει επαφη μια δεν κανει....
marios_207_GT - Τετ 18 Νοέ 2015, 14:05:09
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Εχω ενα προβλημα με την εκκινηση οταν ειναι ζεστο. Ζοριζεται λιγο παραπανω η μιζα. Πηγα στον Ροδιτη και δεν μπορουσε να την μετρησει. μου ειπε οτι εχει κοψει στοιχειο. Μετα μου τη βαζει ενας φιλος στο φορτιστη του για 4 ωρες και δεν κουνηθηκε απο το 3 ενω μου λεει επρεπε να παει στο μηδεν,οποτε ειναι βραχυκυκλωμενη μου λεει και αυτος. Μετα πηγα στον Παυλο με τις μπαταριες στον γερακα οπου την μετρησε με φορτιο και χωρις και τη βρηκε φορτισμενη μεν αλλα πεσμενη. Παντως μου ειπε οτι δεν εχει κοψει στοιχειο. Απλα αντι για 450 αμπερ εδινε 326. Δεν ξερω τι να κανω.. Rolling eyes

Τα 450 για thp μοτέρ είναι λίγα σκέψου τα 320.
NoDsl - Τετ 18 Νοέ 2015, 14:25:00
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:

Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην πέσετε θύματα διαφημιστικής πλάνης. Και αυτό γιατί υπάρχουν 3 διαφορετικές τιμές για κάθε μπαταρία. Μία είναι η CCA τιμή και είναι η τιμή σε μέτρηση σε -20 βαθμών Κελσίου, μία άλλη είναι η CA και είναι η τιμή για μέτρηση σε 0 βαθμούς Κελσίου και τέλος είναι η HCA που είναι η τιμή για μέτρηση στους 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι τιμές αυτές είναι διαφορετικές πάντα και συνήθως η CCA είναι το 60% της HCA και το 80% της CA.
Συνήθως αν δεν αναφέρεται κάτι άλλο, πρόκειται για την CCA. Μπορεί όμως μια μπαταρία να έχει σαν τιμή "κράχτη" την HCA (επειδή πάντα είναι υψηλότερη) και να σας παραπλανήσει.

Εγώ πάντως στο τέλος της 5ετίας άλλαξα την εργοστασιακή με αυτή

http://www.exide.info/spec/ea640.html

και είμαι κομπλέ. Στα λεφτά της(74€ την είχα πάρει. Έχει ακριβύνει βλέπω) δεν βλέπω κάτι καλύτερο(τώρα κατα πόσο οι μετρήσεις που δίνει η εταιρία είναι spot on, έχει να κάνει με πολλά, ιδιαίτερα με την ηλικία της ίδιας της μπαταρίας). Δίνει 640 CCA.

640/60 φόραγε το δικό μου απο μαμά και με "άφησε" μπαμ-μπαμ. Τη μία μέρα έπαιρνε "σχεδόν" κανονικά, την άλλη δεν γύριζε μίζα.
marios_207_GT - Τετ 18 Νοέ 2015, 15:13:07
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
android έγραψε:

και είμαι κομπλέ. Στα λεφτά της(74€ την είχα πάρει. Έχει ακριβύνει βλέπω) δεν βλέπω κάτι καλύτερο(τώρα κατα πόσο οι μετρήσεις που δίνει η εταιρία είναι spot on, έχει να κάνει με πολλά, ιδιαίτερα με την ηλικία της ίδιας της μπαταρίας). Δίνει 640 CCA.

640/60 φόραγε το δικό μου απο μαμά και με "άφησε" μπαμ-μπαμ. Τη μία μέρα έπαιρνε "σχεδόν" κανονικά, την άλλη δεν γύριζε μίζα.

Την ίδια φοράω κι εγώ 2 χρόνια.
marios_207_GT - Τετ 18 Νοέ 2015, 15:16:09
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
android έγραψε:

Την ίδια φοράω κι εγώ 2 χρόνια.
puglover - Τετ 18 Νοέ 2015, 16:03:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εβαλα αυτην http://www.mpatariesfiamm.gr/?section=1893&language=el_GR&itemid706=1925&detail706=1 Την προηγουμενη τη μετρησα και σε αλλο καταστημα και επιβεβαιωσε τον πρωτο. Ηταν βεβαιο οτι με τα πρωτα κρυα θα με αφηνε καποια στιγμη παρολο που ειχε καλη ταση.
android - Τετ 18 Νοέ 2015, 17:58:47
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Εβαλα αυτην http://www.mpatariesfiamm.gr/?section=1893&language=el_GR&itemid706=1925&detail706=1 Την προηγουμενη τη μετρησα και σε αλλο καταστημα και επιβεβαιωσε τον πρωτο. Ηταν βεβαιο οτι με τα πρωτα κρυα θα με αφηνε καποια στιγμη παρολο που ειχε καλη ταση.

Αυτη εχω απο τον 7/2012 αν και εφαγε εναν ασχημο 1μιση χρονο ,επερνε εμπος μια φορα την βδομαδα,αντεχει ακομα.
alexandros 207 Rallye - Πεμ 04 Αύγ 2016, 20:57:08
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο 7,5 χρονια ηρθε η ωρα να αλλάξω κι εγω την μανησια μπαταρια
Θα βαλω αυτη που γραφετε παραπανω, την FIAMM 64AH 610A EN
Καλη σας βγηκε?
69€ την βρηκα σε ενα μαγαζι που ρωτησα
Βασικα αυτη μου πρότεινε το παιδι που ηταν εκει
George S - Πεμ 04 Αύγ 2016, 22:47:58
Θέμα δημοσίευσης:
Αλεξ 7.5 χρονια με τη μανισιαααααααααααΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ?????!!!!!!!!!! εγω στη θεση σας θα κοιταζα να ξαναβαλω την ιδια Cool
puglover - Πεμ 04 Αύγ 2016, 23:20:54
Θέμα δημοσίευσης:
George S έγραψε:
Αλεξ 7.5 χρονια με τη μανισιαααααααααααΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ?????!!!!!!!!!! εγω στη θεση σας θα κοιταζα να ξαναβαλω την ιδια Cool

+1. 87€ εχει στην αντιπροσωπεια. Εγω τη FIAMM την εχω πολυ λιγο καιρο για να εκφερω γνωμη.
alexandros 207 Rallye - Παρ 05 Αύγ 2016, 08:27:48
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο ναι , πρεπει να ειμαι ο μοναδικος που του κρατησε τοσο πολυ η μανησια μπαταρια στο 207 Shocked Laughing
Η μανησια ειναι Varta, αλλά με αυτα τα χαρακτηριστικά δεν υπαρχει στο εμποριο τετοια Varta
Αυτη που υπαρχει ειναι 63A 610EN και εκει που ρωτησα για την FIAMM, αυτη την ειχε 95€

Βασιλη(puglover) στην αντιπροσωπεια εχουν μια με σηματα πεζω/σιτροεν , δεν γραφει varta
Ασε που αν θυμαμαι καλα την χρεωνουν (τουλαχιστον εδω Γιαννενα που ειμαι) καπου στα 95€
Mono AEK - Παρ 05 Αύγ 2016, 18:19:16
Θέμα δημοσίευσης:
99 ευρω πηρα εγω τη μπαταρια απο αντιπροσωπεια (δε ξερω αν φοραμε την ιδια)

Βαρτα ειναι και της αντιπροσωπειας παρολο που λεει πεζω σιτροεν
alexandros 207 Rallye - Παρ 05 Αύγ 2016, 18:47:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εβαλα την Fiamm τελικά σημερα
Καλα τι γιωτάς ηταν αυτος που την τοποθετησε !?!?!
Κοπαναγε το δοχειο υγρων φρενων με την μπαταρια καθως προσπαθουσε να την βγαλει Mad
alexandros 207 Rallye - Παρ 05 Αύγ 2016, 18:59:58
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
99 ευρω πηρα εγω τη μπαταρια απο αντιπροσωπεια (δε ξερω αν φοραμε την ιδια)

Βαρτα ειναι και της αντιπροσωπειας παρολο που λεει πεζω σιτροεν

Καλα εσενα ποτε σου χαλασε κιολας?
Mono AEK - Σαβ 06 Αύγ 2016, 11:04:38
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν κανα μηνα
3.5 χρονια αντεξε δεν εχω παραπονο
αν σκεφτεις οτι καθε φορα που κλειδωνω ξεκλειδωνω ανοιγοκλεινει καθρεπτες και καθ φορα που ανοιγοκλεινω πορτα ανεβοκατεβαζει (λιγο) το παραθυρο καλα ειναι πιστευω
Rallyestas - Τρι 16 Μάϊ 2017, 00:20:05
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπέρα, σημερα το βραδυ περιμενα στην πιλοτη την κοπελα μου να κατεβει για να φυγουμε και δεν εβαλα μπροστα μεχρι να κατεβει...ειχα ανοιξει και το ραδιοφωνο χαλαρα 5-10 λεπτα...και αν... όχι παραπανω...μολις κατεβηκε στα 5-6 λεπτα, παω να βάλω μπρος και μου εκανε σαν αναπτηρας τσακ τσακ...το προσπαθησα 2-3 φορες και εκανε το ιδιο...το αφησα για να μην κανω και καμια ζημια...θεωρω ειναι η μπαταρια το θεμα μιας και εχω το αμαξι 4 χρονια και ειναι με τη μαμα μπαταρια και ηταν και κανα χρονο στην πεζο πριν το παρω το αμαξι, οποτε 5 χρονια εχει σιγουρα η μπαταρια. ασε που το χειμωνα στα πολλα κρυα μου ειχε δειξει κατι ενδειξεις και δεν επαιρνε αμεσως μπροστα το αμαξι... και πριν λιγες μερες με ειχε βαλει στο eco mode μολις μπηκα πριν καν το αγγιξω(μολις εβαλα το κλειδι δηλαδη). άρα μου φενεται οτι ειναι μπαταρια...ετυχως ειχε και η κοπελα το δικο της αμαξι και φυγαμε με εκεινο :p ....το λοιπον τι βαζω ? τι λετε? τι ακριβως κοιταω? γιατι θα παω σε μαγαζι που εχω εδω κοντα αυριο για μπαταριες...τι να κοιταξω και να ζητησω?
ειδα πιο πανω που λετε για μια fiamm και varta αν δεν τις εχει γενικα τι κοιταω ? να ειναι 60 ah? ή και κατι άλλο? αν και λογικα θα μου πει και κει ο μαγαζατορας, αλλά να ξερω περιπου μην μου βαλει κατι ακυρο...ευχαριστω προκαταβολικα!
alexandros 207 Rallye - Τρι 16 Μάϊ 2017, 00:53:56
Θέμα δημοσίευσης:
Καποια που να ειναι κοντα στα 60 αμπερ και στα 640 αμπερ ψυχρης εκκινησης

Δλδ αν πχ βρεις μια με 64 και 610, ή 62 με 600, βαλτην

Καλυτερα μη βαλεις πανω απο 65 αμπερ μπαταρια
Ουτε κατω απο 550 αμπερ ψυχρης εκκινησης
Rallyestas - Τρι 16 Μάϊ 2017, 01:12:28
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
Καποια που να ειναι κοντα στα 60 αμπερ και στα 640 αμπερ ψυχρης εκκινησης

Δλδ αν πχ βρεις μια με 64 και 610, ή 62 με 600, βαλτην

Καλυτερα μη βαλεις πανω απο 65 αμπερ μπαταρια
Ουτε κατω απο 550 αμπερ ψυχρης εκκινησης

αα και βρηκα 2 που ηταν 60ah αλλά 540 αμπερ ψυχρης εκκινησης. μια varta και μια bosch..αρα ακυρες αυτες ε? (γιατι ηταν σε καλη τιμη γυρω στα 70 η varta και 64 η bosch). συνεπώς κοιταω μόνο κάτι σε 60 ah μεχρι 64ah και απο 600 και πανω ψυχρης εκκινησης ?
κάτι τετοιο δηλαδη : http://www.skroutz.gr/s/5000265/Varta-Silver-Dynamic-D21-12V-61AH-600EN.html
ή
http://www.skroutz.gr/s/4646725/Varta-Silver-Dynamic-D15-12V-63AH-610EN.html

υ.γ ενημερωτικα αν ήταν 540 amper ψυχρης εκκινησης τι διαφορα θα ειχε ? χαλαει πιο γρηγορα ή δεν κανει για το αμαξι μας?
android - Τρι 16 Μάϊ 2017, 01:32:36
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.skroutz.gr/s/4548653/Exide-Premium-EA640-12V-64AH-640EN.html
Rallyestas - Τρι 16 Μάϊ 2017, 01:36:03
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
http://www.skroutz.gr/s/4548653/Exide-Premium-EA640-12V-64AH-640EN.html

οι δυο varta που εβαλα δεν ειναι καλες? εχω διαβασει καλα λογια για τις varta γενικα...η exide μου βγαινει 110 ευρω σε μενα. 20-30 ευρω παραπανω απο τις varta δηλαδη...δεν ξερω αν αξιζει τα παραπανω...αυτες καλες δεν ειναι...εδω κοιτουσα τωρα και για πιο φθηνη (βρηκα μια bosch και βαρτα αλλα ειναι στα 540 ψυχρης εκκινησης)

θελω να ρωτησω τηλεφωνικα και για την fiamm που εχει υπωθει παραπανω...γιατι δεν την ειδα ιντερνετικα καπου κοντα σε μενα...αν ειναι σε καλυτερη τιμη, δεν ειναι κακη και αυτη...(αν και δεν ξερω αν θα υπαρχει καπου κοντα)
JDROGAS - Τρι 16 Μάϊ 2017, 08:01:25
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι δεν κοιτας και σε μια αντιπροσωπεια?
Εμενα 100 ευρω μου την εδωσαν την τελευταια φορα.
Rallyestas - Τρι 16 Μάϊ 2017, 11:09:09
Θέμα δημοσίευσης:
Εντομεταξυ δεν δοκιμασα και δεν σκεφτηκα να την φορτισω...πως δοκιμαζω με αυτη? Βαζω με μπουστερ ή απο αλλο αυτοκίνητο με καλώδιο (ρωταω γιατι σε καποια οχηματα κανει μονο με μπουστερ και οχι με καλωδια απο ενα οχημα σε αλλο). Λετε με φορτιση να βγαλει καποιους μηνες ακομα?
android - Τρι 16 Μάϊ 2017, 12:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyestas έγραψε:
Εντομεταξυ δεν δοκιμασα και δεν σκεφτηκα να την φορτισω...πως δοκιμαζω με αυτη? Βαζω με μπουστερ ή απο αλλο αυτοκίνητο με καλώδιο (ρωταω γιατι σε καποια οχηματα κανει μονο με μπουστερ και οχι με καλωδια απο ενα οχημα σε αλλο). Λετε με φορτιση να βγαλει καποιους μηνες ακομα?

βαλε μια μπαταρια πανω με 540 και πανω (καλυτερα 580) οτι σε περνει οικονομικα
Ασε τα booster κτλ αυτα ειναι για ωρα αναγκης οχι να πηγαινεις ετσι καθε φορα,αν την ακουσουν αισθητηρες απο παραπανω η λιγοτερη ταση πιστεψεμε δε θα σε νοιαζει αν η μπαταρια ειχε 70-80 η 100
Μην ασχολησε με 4 χρονια και μπαταρια,ειναι μακαριτης
Αυτη που σου στειλα ειναι απλα η πιο δυνατη στην εξω αγορα,για καποιο λογο εχει παρει τα πανω της σε τιμη εγω την ειχα βαλει 85
Φυσικα δουλευουν μια χαρα και οι αλλες που στειλες
makis106 - Τρι 16 Μάϊ 2017, 14:40:21
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
Rallyestas έγραψε:

βαλε μια μπαταρια πανω με 540 και πανω (καλυτερα 580) οτι σε περνει οικονομικα
Ασε τα booster κτλ αυτα ειναι για ωρα αναγκης οχι να πηγαινεις ετσι καθε φορα,αν την ακουσουν αισθητηρες απο παραπανω η λιγοτερη ταση πιστεψεμε δε θα σε νοιαζει αν η μπαταρια ειχε 70-80 η 100
Μην ασχολησε με 4 χρονια και μπαταρια,ειναι μακαριτης
Αυτη που σου στειλα ειναι απλα η πιο δυνατη στην εξω αγορα,για καποιο λογο εχει παρει τα πανω της σε τιμη εγω την ειχα βαλει 85
Φυσικα δουλευουν μια χαρα και οι αλλες που στειλες

Εγω 80 τον περασμενο Αυγουστο!! Razz Razz
ο'τι λεει ο Γιώργος, η μπαταρια ειναι τελειωμενη, μην ασχολεισαι...
Rallyestas - Τρι 16 Μάϊ 2017, 15:11:49
Θέμα δημοσίευσης:
ναι δεν το ρισκαρω, θα την αλλαξω...πηγα και σε εναν εδω κοντα μου που εχει μπαταριες...όλες του ηταν στα 540 ψυχρης εκκινησης...αυτο ποσο κακο ειναι ? δηλαδη μου ειπατε να κοιταω απο 550 και πανω και καλυτερα 600... αν παρω δηλαδη μια με 60 ah και 540 αμπερ ψυχρης εκκινησης ποσο κακο ειναι και τι αρνητικα θα εχω σε σχεση με τωρα?

edit: ρωτησα σε ενα αλλο καταστημα εδω κοντα πριν λιγο και μου προτεινε μια hankook 60ah και αναγραφει 540 αμπερ ψυχρης εκκινησης. και μου ειπε οτι την μετρησε και να την δω και γω και οτι γραφει στο μηχανημα του 705 αμπερ ψυχρης και ας γραφει 540...παιζει να ισχυει? γιατι την βρισκω σε καλη τιμη και διπλα σε μενα? λετε να την βαλω ?
makis106 - Τρι 16 Μάϊ 2017, 16:35:52
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως το servicebox δινει δυο τυπους μπαταριας.
-Μια 60ΑΗ 540Α με σημειωση ΗΛΙΚΙΑ >=3
-Και μια 60ΑΗ 640Α
Rallyestas - Τρι 16 Μάϊ 2017, 16:40:47
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Πάντως το servicebox δινει δυο τυπους μπαταριας.
-Μια 60ΑΗ 540Α με σημειωση ΗΛΙΚΙΑ >=3
-Και μια 60ΑΗ 640Α

αρα εννοεις οτι μια 60ah με 540 Α είναι οκ για το αμαξι ? να την βαλω αφοβα...(αν και μου ειπε θα μου δειξει και μπροστα μου οτι στη μετρηση που της κανει βγαζει παραπανω...)αλλά και 540 να ειναι δηλαδη δεν εχω θεμα με βαση αυτο που λες?
puglover - Τρι 16 Μάϊ 2017, 21:07:37
Θέμα δημοσίευσης:
Σε καλυπτει ανετα. Ειδικα στο rallye δεν υπαρχει λογος για μεγαλυτερη μπαταρια αφου δεν εχει ουτε xenon, ουτε φωτα που στριβουν, ουτε ηλιοροφη κλπ.
Rallyestas - Τρι 16 Μάϊ 2017, 22:24:12
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Σε καλυπτει ανετα. Ειδικα στο rallye δεν υπαρχει λογος για μεγαλυτερη μπαταρια αφου δεν εχει ουτε xenon, ουτε φωτα που στριβουν, ουτε ηλιοροφη κλπ.

οκ αρα θα βαλω αυτη την 60ah με 540 ψυχρης (που μου ειιπε οτι βγαζει και παραπανω στην μετρηση του) και πιστευω οτι μια χαρα θα ειναι οπως λες...δεν νομιζω οτι θελει και κατι τρελο οπως ειπες...αρα βαζω αυτη και τελος...ευχαριστω ολους για το χρονο και τις απαντησεις σας!
android - Τετ 17 Μάϊ 2017, 00:19:46
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyestas έγραψε:

edit: ρωτησα σε ενα αλλο καταστημα εδω κοντα πριν λιγο και μου προτεινε μια hankook 60ah και αναγραφει 540 αμπερ ψυχρης εκκινησης. και μου ειπε οτι την μετρησε και να την δω και γω και οτι γραφει στο μηχανημα του 705 αμπερ ψυχρης και ας γραφει 540...παιζει να ισχυει? γιατι την βρισκω σε καλη τιμη και διπλα σε μενα? λετε να την βαλω ?

κοιτα πιο κατω πως μπορει μια μπαταρια μεσα σε 1 λεπτο να φουσκωσει σε επιδοσεις αν αλλαξεις την μοναδα μετρησεις

http://prntscr.com/f8nt6h

εχεις δει κανεναν να βγαζει 390 αλογα αμαξι και να λεει πως ειναι 300?Μονο ποντικαρας κοντρακιας το κανει αυτο

Το τι σε περασε ο γειτονας κοντα σου περιτο να στο πω
Αλλα παντα ετσι γινετε παρακατω βρισκεις παντα σωστοτερο κ καλυτερο ανθρωπο
Rallyestas - Τετ 17 Μάϊ 2017, 00:59:08
Θέμα δημοσίευσης:
ναι οκ μπορει να με δουλεψε στο οτι δειχνει παραπανω η μετρηση...αλλά και 540 να ειναι οπως γραφει πανω, παλι δεν νομιζω να εχει θεμα το αμαξι..εδω σε προηγουμενες σελιδες ειδα οτι αλλοι φορουσαν 450 αμπερ μπαταριες και τους εβγαλε και χαλαρα δυο και βαλε χρονια...τωρα αν αυτη βγαλει 3 αντι για 4 που θα μου εβγαζε η 600αρα της πεζο, δεν με νοιαζει και τοσο ο 1 χρονος...δεν διαφωνω σε αυτο που λες δηλαδη. αλλά με 540 δεν νομιζω να εχω θεμα (οπως ειπα ειδα να φορανε στις προηγουμενες σελιδες ακομα μικροτερες 450 αρες).... τωρα αν κρατησει 3 χρονια αντι για 4 μικρο το κακο...καλα να μαστε...εμενα με ενοιζε μονο μην εχει θεμα το αμαξι, αλλα αφου δεν παιζει τοσο ρολο και το σηκωνει, το αν χαλασει η μπαταρια ενα χρονο νωριτερα δεν με νοιαζει τοσο. εφοσον μου βγαινει και 20 ευρω φθηνοτερα κιολας. δεν πιστευω να υπαρχει θεμα με την 540 οποτε θα παει γιαυτη και ο Θεος βοηθος!
mathanas - Τετ 17 Μάϊ 2017, 13:04:06
Θέμα δημοσίευσης:
Λες το εργοστάσιο να βάζει για πλάκα 640 Α εκκίνησης ? Μάλλον οχι
Rallyestas - Τετ 17 Μάϊ 2017, 16:42:13
Θέμα δημοσίευσης:
μολις τωρα γυρισα πηγα 5 η ωρα να την αλλαξω... λοιπον εβαλα μια 62ah και 540 ψυχρης η οποια μετρηθηκε μπροστα μου και εβγαζε στο μετρητη 730 αμπερ ψυχρης. (η δικια μου η παλια εντομεταξυ στην ιδια μετρηση εβγαζε 130 ηταν ψοφια.. τωρα και 540 να ειναι και να με δουλεψε που δεν νομιζω γιατι στις ιδιες μοναδες μετρησης και ολα μπροστα μου βγηκε μεγαλυτερη...τωρα ο χρονος θα δειξει και ελπιζω να ναι οντως κυριλε και στην παροδο του χρονου. απο κει και περα ο χρονος θα δειξει την αντοχη....

υ.γ σε καποιες πεζο που ρωτησα με 87 ευρω βαζανε 540 ψυχρης..οποτε καθε αντιπροσωπια δεν βαζει την ιδια λογικα...ευχαριστω και παλι και αναμενουμε για να δουμε στην πορεια πως θα παει!

υ.γ2 ποσο δυσκολα εβγαινε η μπαταρια? μιση ωρα παιδευοταν και εσπρωχνε και τον εγκεφαλο λιγο οπως την τραβουσε...αλλά νταξει. παντως ζορικη απεγκατασταση της μπαταριας απο την πεζο.
makis106 - Τετ 17 Μάϊ 2017, 17:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyestas έγραψε:
ποσο δυσκολα εβγαινε η μπαταρια? μιση ωρα παιδευοταν και εσπρωχνε και τον εγκεφαλο λιγο οπως την τραβουσε...αλλά νταξει. παντως ζορικη απεγκατασταση της μπαταριας απο την πεζο.
Πολυ ευκολη η τοποθετηση αρκει να βγαλεις πρωτα τον εγκεφαλο.
Rallyestas - Τετ 17 Μάϊ 2017, 17:03:43
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Rallyestas έγραψε:
ποσο δυσκολα εβγαινε η μπαταρια? μιση ωρα παιδευοταν και εσπρωχνε και τον εγκεφαλο λιγο οπως την τραβουσε...αλλά νταξει. παντως ζορικη απεγκατασταση της μπαταριας απο την πεζο.
Πολυ ευκολη η τοποθετηση αρκει να βγαλεις πρωτα τον εγκεφαλο.
την εβγαλε με ζορι, χωρις να βγαλει εγκεφαλο...φοβοταν ασε που και γω φοβομουν αφου δεν ηξερε. τελος καλο ολα καλα....
mathanas - Τετ 17 Μάϊ 2017, 21:43:04
Θέμα δημοσίευσης:
Καλορίζικη η μπαταρία, σχετικά τώρα με τις μετρήσεις που σου έδειξε προφανώς δε μετράς έτσι απλά το CCA μιας μπαταρίας, δες το link και παρατήρησε σε ποια θερμοκρασία τις τεστάρουν....

http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_measure_cca_cold_cranking_amp
Rallyestas - Πεμ 18 Μάϊ 2017, 10:51:46
Θέμα δημοσίευσης:
mathanas έγραψε:
Καλορίζικη η μπαταρία, σχετικά τώρα με τις μετρήσεις που σου έδειξε προφανώς δε μετράς έτσι απλά το CCA μιας μπαταρίας, δες το link και παρατήρησε σε ποια θερμοκρασία τις τεστάρουν....

http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_measure_cca_cold_cranking_amp

ευχαριστω...τωρα σχετικα με τις μετρησεις...και 540 να ειναι οπως αναγραφει επανω της, δεν νομιζω να εχει θεμα το αμαξι...οποτε ολα καλα και θα δειξει ο χρονος!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες