PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Πρόβλημα σασμάν....

kanelj - Δευ 24 Ιαν 2005, 09:45:08
Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα σασμάν....
εδω και λιγες μερες ακουγεται στο αυτοκινητο μου (απο μεσα και με κλειστα παραθυρα) ενα συνεχομενο τακ τακ τακ τακ οταν αφηνω το γκαζι...
Μετα απο επισκεψη στο συνεργειο,ακουσαν τον θορυβο και μου ειπαν οτι πρεπει να ειναι απο το σασμαν αφου ακουγεται συνεχεια και οταν βγαζω ταχυτητα και πηγαινω με νεκρα.
ξερει κανεις τι μπορει να ειναι???
(ευχομαι να ειναι κορωνα-πηνιο... Twisted evil Twisted evil Twisted evil )
Ydwr - Δευ 24 Ιαν 2005, 10:14:10
Θέμα δημοσίευσης:
Βασεις κιβωτιου Question Question Question Rolling eyes Confused
kanelj - Δευ 24 Ιαν 2005, 10:16:13
Θέμα δημοσίευσης:
Μπααα! δεν νομιζω!
Ο ηχος ειναι συνεχης!Λες και εχει πιαστει κατι στην ροδα και γυριζει συνεχεια!
Vaggelis - Δευ 24 Ιαν 2005, 10:26:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί να έχει σπάσει κανένα "δόντι" από το χτένι...
kanelj - Τρι 25 Ιαν 2005, 18:28:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα ηταν το χειροτερο.... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Οι δορυφοροι,τα ρουλεμαν και τα γραναζια ειχαν γινει ενα Exclamation
Ετσι παμε για ολοκληρο κιβωτιο Exclamation Evil
Κοστος Question Question Question Arrow 980ε (η αλλιως 1000ε-20ε Exclamation Exclamation )
Τουλαχιστον αυτη τη φορα θα μπει το 13/59 οπως ειναι καινουργιο Exclamation Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
SnakeMJK - Τρι 25 Ιαν 2005, 23:32:11
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί τόσα πολλά; Θα βάλεις καινούριο; Καθώς έχει 300 φουλ σασμάν και άλλα 150 τοποθέτηση.

Μήπως το 13/59 παρα είναι κοντό; Θα ξεκινάς με 2α και θα σπινιάρει! Το 14/60 ακούγεται πιο λογικό!
kanelj - Τετ 26 Ιαν 2005, 22:53:35
Θέμα δημοσίευσης:
Tο σασμαν μπηκε και απλα .....ΣΚΟΤΩΝΕΙ Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Οταν λεμε σκοτωνει εννουμε σκοτωνει!!!!!
Το αυτοκινητο εκτος του οτι δεν εχει καμμια μα καμμια σχεση με πριν,εχει γινει ΟΠΛΟ Exclamation γεμιζει σαν τρελο σε οσες στροφες και να εισαι,τραβαει με οτι ταχυτητα και να εχεις και γενικα ειναι οτι καλυτερο για να δειξει το μοτερ την δυναμη του Exclamation
Οσο για το αν σπινιαρει,σας πληροφορω πως (πραγματικα χωρις να θελω να κανω διαφημηση αλλα και δυσφημιση για ορισμενους)απ'ολα αυτα που μου ελεγαν ο μονος που βγηκε σωστος ειναι ο δικος μου μηχανικος!
Ολοι μου ελεγαν οτι θα χασω την πρωτη γιατι θα την γραφω ολη κατω αλλα θα σπινιαρει και η δευτερα!
Σας πληροφορω πως αν φυγεις οπως πρεπει απο σταση ουτε η πρωτη σπινιαρει(αντιθετα γεμιζει σαν τρελη) και με την αλλαγη σε δευτερα το αμαξι σου ριχνει μια κλωτσια απιστευτυη Exclamation Το τρελο ομως ειναι οτι δεν χρειαζεται καν να σηκωσεις και πολλες στροφες στην πρωτη για να επιταχυνει πολυ με δευτερα.Με 3.500 -4.000 να αλλαξεις σε 2α και παλι τρως τιναγμα Exclamation
Μου ειχε πει οτι θα γινονταν ετσι τα πραγματα αφου φοραω καταλληλη διασταση ελαστικου-καταλληλο βαρος αυτοκινητου κτλ...
Ευτυχως δικαιοθηκε..... Rolling eyes Wink

Θελετε ομως να δουμε και λιγο τα αρνητικα?
Μετα απο μικρη εμπειρια ακομα με το 13/59 σασμαν καταλαβα οτι το μοτερ δουλευει σχεδον συνεχεια (αν το πατας) σε ψηλες στροφες,αφου στροφαρει πολυ γρηγορα, με αποτελεσμα την μεγαλυτερη καταναλωση αλλα και οτι η θερμοκρασια λαδιου ακομα και με ελαχιστο σκισιμο ειναι στην μεση-γυρω στους 120 βαθμους-(τουλαχιστον σε μενα...)
Αυτα τα αποτελεσματα της μετατροπης!
ελπιζω να σας καλυψα!
(εγω παντως καλυφθηκα Exclamation )

YΓ:Ζηση ναι καινουργιο το εβαλα ολο το κιβωτιο και απ'οτι εμαθα υπαρχουν 2 τυποι
-Μεγαλο κιβωτιο (για 1.6) και
-Μικρο (1.4).
(ή κατι τετοιο)
Δεν ξερω τις τιμες αλλα εγω εβαλα το μεγαλο...
scrat - Παρ 28 Ιαν 2005, 16:10:30
Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρόβλημα σασμάν....
kanelj έγραψε:
εδω και λιγες μερες ακουγεται στο αυτοκινητο μου (απο μεσα και με κλειστα παραθυρα) ενα συνεχομενο τακ τακ τακ τακ οταν αφηνω το γκαζι...

Kanelj, κι εμένα μου κάνει έναν θόρυβο τελευταία που τον ακούω με κλειστα παραάθυρα, από μπροστά δεξιά, όταν αφήνω γκάζι σε 2α και 3η, ένα άρρυθμο τακ τακ σα να είναι χαλαρωμένο κάτι από κάτω. Το κάνει μόνο με ταχύτητα συμπλεγμένη! Με νεκρά ή με πατημένο συμπλέκτη σταματάει. Είναι το ίδιο;
kanelj - Παρ 28 Ιαν 2005, 19:46:24
Θέμα δημοσίευσης:
Μπα δεν νομιζω.εμενα μου το εκανε και με ταχυτητα αλλα και χωρις(λιγοτερο βεβαια)
Για να καταλαβεις ο θορυβος ειναι λες και ειναι ποδηλατο και του εχουν βαλει στην ροδα τραπουλοχαρτο για να κανει θορυβο!!!!
scrat - Παρ 28 Ιαν 2005, 22:05:39
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Μπα δεν νομιζω.εμενα μου το εκανε και με ταχυτητα αλλα και χωρις(λιγοτερο βεβαια)
Για να καταλαβεις ο θορυβος ειναι λες και ειναι ποδηλατο και του εχουν βαλει στην ροδα τραπουλοχαρτο για να κανει θορυβο!!!!

Φαντάζομαι τι θα σε έπιανε όταν το άκουγες αυτό!! Rolling eyes
Anyway, με γειά το νέο σου σασμάν!!! Very happy
SnakeMJK - Κυρ 30 Ιαν 2005, 11:34:23
Dio78 έγραψε:
Kanelj, κι εμένα μου κάνει έναν θόρυβο τελευταία που τον ακούω με κλειστα παραάθυρα, από μπροστά δεξιά, όταν αφήνω γκάζι σε 2α και 3η, ένα άρρυθμο τακ τακ σα να είναι χαλαρωμένο κάτι από κάτω. Το κάνει μόνο με ταχύτητα συμπλεγμένη! Με νεκρά ή με πατημένο συμπλέκτη σταματάει. Είναι το ίδιο;

Δεν θέλω να σε ξενερώσω... Αλλά αυτό μου το έκανε λίιιιγο πριν χαλάσει εντελώς το σασμάν μου. Μετά έκανε τακ τακ συνέχεια Razz
tsikis - Κυρ 30 Ιαν 2005, 12:58:39
Θέμα δημοσίευσης:
Παρατηρώ ένα πρόβλημα με τα σασμαν ... ή μου φαίνεται ?
Τι γίνετε ρε παιδιά , πώς τα μεταχειρίζεστε ? Rolling eyes
Για πόσο καιρό σκισήματος μιλάμε ?
Tomcat - Κυρ 30 Ιαν 2005, 14:06:22
Dio78 έγραψε:
kanelj έγραψε:

Πιθανότατα κάτι έχεις φάει στο σασμαν... Εγώ άκουγα τον ήχο αυτό από την δευτέρα μέχρι και 5η (πιο αμυδρά βέβαια) όταν άφηνα γκάζι.
Όταν τα λέγαμε εμείς για το σασμάν.... "Τα καλύτερα γαμησιάτικα που έχω πληρώσει ποτέ"!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
shiba - Κυρ 30 Ιαν 2005, 14:27:35
Θέμα δημοσίευσης:
εγω μερικεσ φορεσ οταν βαζω το τουτου στο γκαραζ και το εχω παρκαρει ,πατωντασ γκαζι με νεκρα,την στιγμη που σταματαει ο ηχοσ απο το γκαζι ακουγεται ενα τακ απτην εξατμιση...δεν ξερω τι ειναι και δεν ξερω αν πρεπει να το ψαξω η αν ειναι φυσιολογικο..οπωσ σασ εχω πει μηχανικα ειμαι υπερασχετοσ..οτι μαθαινω απο ολουσ εσασ εδω μεσα
scrat - Κυρ 30 Ιαν 2005, 16:56:58
SnakeMJK έγραψε:
Dio78 έγραψε:

Δεν θέλω να σε ξενερώσω... Αλλά αυτό μου το έκανε λίιιιγο πριν χαλάσει εντελώς το σασμάν μου. Μετά έκανε τακ τακ συνέχεια Razz

Shocked Confused Ωραία.... Razz
Τεσσάρων μηνών είναι το τουτού, τουλάχιστον το έβγαλε νωρίς (δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ βέβαια...). Τι να πω, δεν το έχω σκίσει καθόλου, σα γιαγιά οδηγώ, με μερικά ξεμπουκώματα όποτε τύχει. Και ούτε σκαλώνει ο επιλογέας ούτε έχω άλλα προβλήματα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως SnakeMJK και Tomcat! Έλεγα να περιμένω να κλείσει το εξάμηνο για να τα κάνω όλα μαζί, αλλά τελικά θα το πάω σύντομα για έλεγχο.
CC-Gio - Κυρ 30 Ιαν 2005, 20:53:28
Dio78 έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:
Dio78 έγραψε:

Shocked Confused Ωραία.... Razz
Τεσσάρων μηνών είναι το τουτού, τουλάχιστον το έβγαλε νωρίς (δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ βέβαια...). Τι να πω, δεν το έχω σκίσει καθόλου, σα γιαγιά οδηγώ, με μερικά ξεμπουκώματα όποτε τύχει. Και ούτε σκαλώνει ο επιλογέας ούτε έχω άλλα προβλήματα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως SnakeMJK και Tomcat! Έλεγα να περιμένω να κλείσει το εξάμηνο για να τα κάνω όλα μαζί, αλλά τελικά θα το πάω σύντομα για έλεγχο.

Το συγκεκριμενο μου το κανει και εμενα! Ενας περιεργος ηχος που ερχεται απο μπροστα αλλα δεν μπορω να εντοπισω.Το εχουμε σχεδον ισο καιρο! Θα δειξει στο 6μηνο!
Tomcat - Δευ 31 Ιαν 2005, 03:48:38
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά χαλαρώστε λίγο ... πολυ δύσκολα αμάξι 6 μηνών να παρουσιάζει πρόβλημα με το σασμάν σε τέτοια έκταση...Πιθανότατα κάτι άλλο θα είναι.. ή μπορεί και να μην είναι τίποτα..

Όταν έτυχε και είδα το σασμάν.... μετά την αλλάγη μόνο που δεν έκλαψα από τις κακουχίες που φάνηκε ότι τράβηξε.. Δύσκολα πράγματα για 6 μηνών αυτοκίνητα!!@
kanelj - Δευ 31 Ιαν 2005, 06:49:29
Θέμα δημοσίευσης:
6 μηνες???
Εδω μιλαμε οτι εχω το αυτοκινητο 2,5 χρονια εχω κανει 94.000χλμ και με δυο κινητηρες!!!!
Εχει φαει τα σκισιματα της ζωης του!!!!
κατι καρφωτες που εχει φαει ή κατι κατεβασματα που του εχω κανει....
Αφου απο μια περιοδο και μετα με εβριζε!!!
εγω βασικα περιμενα με την χρηση που του εκανα να το παρω στο χερι απο τα 50.000!
Και πολυ κρατησε....!

by the way....βγηκα ενθικη χτες με το new σασμαν και αν και δεν μπορεσα να το πατησω μεχρι τελικη ειδα οτι με 6.000 στροφες ειχα περιπου 175χλμ!
Επισης ειναι φοβερες εως τελειες οι ρεπριζ μου!!!!
οσες στροφες και να εχεις με 5η τραβαει σαν τρελο!!!!
scrat - Παρ 04 Φεβ 2005, 14:11:45
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα πήγα για έλεγχο του προβλήματος (στην Automotivo Πειραιώς...)
Στην αρχή κόντεψα να φανώ τρελλός γιατί δεν ακουγόταν τίποτα. Τελικά τα χαρακτηριστικά του θορύβου είναι τα εξής:
Προέρχεται από μπροστά και δεξιά. Είναι μη περιοδικός. Παράγεται με ταχύτητα συμπλεγμένη στο κιβώτιο+άφημα του γκαζιού, κυρίως με μικρές ταχύτητες και όπισθεν, και γύρω στις 2000σαλ. Σταματάει με το πάτημα του συμπλέκτη (αποσύμπλεξη δηλαδή). Κατά 99% παράγεται μόνο με ζεστό κινητήρα (και με ό,τι αυτό συνεπάγεται - διαστολές, ζεστά υγρά κλπ). Ακούγεται σαν να είναι κάτι χαλαρωμένο και να κοπανάει ελαφρά σε κάτι σταθερό, και λίιιγο σαν αναρρόφηση (μία σύνθεση 80-20 των παραπάνω ήχων). Και ακούγεται μόνο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, και μόνο με κλειστά παράθυρα. Η δική μου εντύπωση είναι ότι εξαρτάται αρκετά και από τις ανωμαλίες του δρόμου (λιγότερες αναταράξεις=πιο ήρεμος θόρυβος και πιο αραιά), ο μηχανικός είπε ότι δεν έχει σχέση.

Ο μηχανικός που το έλεγξε πιστεύει ότι είναι η βαλβίδα του κανίστρου, που με το άφημα του γκαζιού διακόπτει την παροχή βενζίνης για κάποια διαστήματα. Το αυτοκίνητο ελέγχθηκε από κάτω στην ανάρτηση, στις βάσεις της μηχανής και σε όλο το σύστημα εξαγωγής, αλλά ο ήχος δεν εμφανίστηκε πουθενά και όλα φάνηκαν εντάξει.
Κάτι με το κιβώτιο δεν είναι μάλλον γιατί αυτό είναι αριστερά. Ίσως πάω και σε άλλο συνεργείο για μια δοκιμή. Προς το παρόν απλά ελέγχω αν αυξάνεται το πρόβλημα.

Συγνώμη που το αναφέρω εδώ μιας και μάλλον δεν είναι πρόβλημα με το κιβώτιο, απλά συνεχίζω την αναφορά στο πρόβλημα, ειδικά για τον CC-Gio που έχει κάτι παρόμοιο και ίσως να του φανούν χρήσιμα τα παραπάνω.
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Παρ 04 Φεβ 2005, 14:28:59
Θέμα δημοσίευσης:
Dio78 έγραψε:
Σήμερα πήγα για έλεγχο του προβλήματος (στην Automotivo Πειραιώς...)
Στην αρχή κόντεψα να φανώ τρελλός γιατί δεν ακουγόταν τίποτα. Τελικά τα χαρακτηριστικά του θορύβου είναι τα εξής:
Προέρχεται από μπροστά και δεξιά. Είναι μη περιοδικός. Παράγεται με ταχύτητα συμπλεγμένη στο κιβώτιο+άφημα του γκαζιού, κυρίως με μικρές ταχύτητες και όπισθεν, και γύρω στις 2000σαλ. Σταματάει με το πάτημα του συμπλέκτη (αποσύμπλεξη δηλαδή). Κατά 99% παράγεται μόνο με ζεστό κινητήρα (και με ό,τι αυτό συνεπάγεται - διαστολές, ζεστά υγρά κλπ). Ακούγεται σαν να είναι κάτι χαλαρωμένο και να κοπανάει ελαφρά σε κάτι σταθερό, και λίιιγο σαν αναρρόφηση (μία σύνθεση 80-20 των παραπάνω ήχων). Και ακούγεται μόνο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, και μόνο με κλειστά παράθυρα. Η δική μου εντύπωση είναι ότι εξαρτάται αρκετά και από τις ανωμαλίες του δρόμου (λιγότερες αναταράξεις=πιο ήρεμος θόρυβος και πιο αραιά), ο μηχανικός είπε ότι δεν έχει σχέση.

Ο μηχανικός που το έλεγξε πιστεύει ότι είναι η βαλβίδα του κανίστρου, που με το άφημα του γκαζιού διακόπτει την παροχή βενζίνης για κάποια διαστήματα. Το αυτοκίνητο ελέγχθηκε από κάτω στην ανάρτηση, στις βάσεις της μηχανής και σε όλο το σύστημα εξαγωγής, αλλά ο ήχος δεν εμφανίστηκε πουθενά και όλα φάνηκαν εντάξει.
Κάτι με το κιβώτιο δεν είναι μάλλον γιατί αυτό είναι αριστερά. Ίσως πάω και σε άλλο συνεργείο για μια δοκιμή. Προς το παρόν απλά ελέγχω αν αυξάνεται το πρόβλημα.

Συγνώμη που το αναφέρω εδώ μιας και μάλλον δεν είναι πρόβλημα με το κιβώτιο, απλά συνεχίζω την αναφορά στο πρόβλημα, ειδικά για τον CC-Gio που έχει κάτι παρόμοιο και ίσως να του φανούν χρήσιμα τα παραπάνω.

Φιλε Διονυση, χωρις να θελω να φανω οτι κανω διαφημιση κανε μια επισκεψη στην DAKAR οταν εγω πριν λιγο καιρο μου ετιχε προβλημα στο σασμαν και πηγα στην AUTOMOTIVO μου ειπανε οτι ηταν η ιδεα μου και την επομενη μερα εμεινα στην DAKAR εμεινα ευχαριστημενος χωρισ να θελω να σε υποχρεοσω ή να σε παρακινησω να πας αλλα η εξυπηρετηση ηταν αψογη
scrat - Παρ 04 Φεβ 2005, 16:08:20
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:
Φιλε Διονυση, χωρις να θελω να φανω οτι κανω διαφημιση κανε μια επισκεψη στην DAKAR οταν εγω πριν λιγο καιρο μου ετιχε προβλημα στο σασμαν και πηγα στην AUTOMOTIVO μου ειπανε οτι ηταν η ιδεα μου και την επομενη μερα εμεινα στην DAKAR εμεινα ευχαριστημενος χωρισ να θελω να σε υποχρεοσω ή να σε παρακινησω να πας αλλα η εξυπηρετηση ηταν αψογη

Οκ Αντώνη, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα διαφήμισης! Θα το έχω υπ' όψιν, έτσι κι αλλιώς είχα σκοπό να πάω κάπου αλλού να πάρω μια δεύτερη γνώμη. Ευχαριστώ Smile
SnakeMJK - Σαβ 05 Φεβ 2005, 12:30:05
Θέμα δημοσίευσης:
For the record, το δικό μου χάλασε στα 2,5 χρόνια με 52.000χλμ (αν θυμάμαι καλά!), μετά από πολύ πολύ σκίσιμο!
asa1 - Σαβ 05 Φεβ 2005, 13:12:13
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Παρατηρώ ένα πρόβλημα με τα σασμαν ... ή μου φαίνεται ?
Τι γίνετε ρε παιδιά , πώς τα μεταχειρίζεστε ? Rolling eyes
Για πόσο καιρό σκισήματος μιλάμε ?

Aκου να δεις φιλε μου peugeot και καλο σασμαν δεν πανε ποτε μαζι.O Δημητρης οταν πηρε το πρωτο του 16v rallye κατεστρεψε ΟΛΟ το σασμαν μαζι με το διαφορικο σε τεσσερις μηνες απλα δεν θελει να εισαι κανιβαλος
Lef205 - Σαβ 05 Φεβ 2005, 18:55:06
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως το μονιμο προβλημα των Peugeot ειναι το σασμαν και κατα τη γνωμη μου το συγχρονιζε δευτερας οπως και τα ημιαξονια.
freestyler - Πεμ 17 Φεβ 2005, 20:23:44
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον εχουμε κ λεμε.. μετα απο παραγγελια μοτερ ρελαντι,αισθητηρα ταχυτητας, ιμαντα χρονισμου κ ιμαντα δυναμο ερχεται κ κατι αλλο απο το σασμαν να μου αδειασει λιγο τις ηδη αδειες τσεπες μου....
οταν το πρωι που ειναι τελειως κρυο το μοτερ το βαλω μπροστα κανει ενα ρυθμικο θορυβο που απ οτι καταλαβα προερχεται απο το σασμαν... μαλιστα οταν βαλω πρωτη κ ξεκινησω σιγα σιγα κανει κ ενα σφυριγμα σαν του ιμαντα οταν θελει αλλαγη... μετα οταν ζεσταθει λιγο τερμα ολα.... κ ερωτω.. να μην αφηνω το μοτερ να κρυωνει??? Very happy Very happy
εχω 48000km κ σκεφτηκα οτι ισως ηρθε η ωρα του κ σ'αυτο... ειναι παλουκι να κατεβει κ να φτιαχτει??αν χαλασει τελειως, να ψαξω για κανα μεταχειρισμενο σασμαν? σε τι τιμες παιζουν?αν αλλαξω θελω να βαλω πιο κοντο σαν του kanelj....
freestyler - Πεμ 17 Φεβ 2005, 20:27:24
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΑ!! ξεχασα να πω οτι οταν το κανει αυτο(το πρωι) κ πατησω συμπλεκτη λιγο πριν φτασει τερμα κατω ο ηχος σταματαει... τι να ναι ρε π...στη μου......
Touristas - Παρ 18 Φεβ 2005, 08:22:02
Θέμα δημοσίευσης:
freestyler έγραψε:
ΑΑ!! ξεχασα να πω οτι οταν το κανει αυτο(το πρωι) κ πατησω συμπλεκτη λιγο πριν φτασει τερμα κατω ο ηχος σταματαει... τι να ναι ρε π...στη μου......

Κατά πάσα πιθανότητα είναι το ρουλεμάν το συμπλέκτη.
freestyler - Παρ 18 Φεβ 2005, 16:38:05
Θέμα δημοσίευσης:
φτιαχνεται ευκολα αυτο?? θελει πολλη δουλεια για να κατεβει το σασμαν κ να αλλαχτει?
GIANNIS206 - Παρ 18 Φεβ 2005, 19:13:32
Θέμα δημοσίευσης:
freestyler έγραψε:
φτιαχνεται ευκολα αυτο?? θελει πολλη δουλεια για να κατεβει το σασμαν κ να αλλαχτει?

To ρουλεμάν κοστίζει 30 ευρώ αλλά η εργασία είναι ακριβή!
Καμιά 150 αρα μέσο όρο.
ababapanos - Κυρ 19 Ιούν 2005, 23:42:33
Θέμα δημοσίευσης:
Θέλω να ρωτήσω κάτι άσχετο, που μπορεί να είναι και χαζό, αλλά επειδή δεν γνωρίζω θα ήθελα να μάθω…

Μπορεί κάποιος που το αμάξι του έχει μηχανοκίνητο κιβώτιο να το μαλάξει σε αυτόματο? Και το αντίστροφο?

Ακούω πολλά για το μηχανοκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων του 206 και σκέπτομαι, αν μου τα παρουσιάσει και εμένα, να το αλλάξω με ένα αυτόματο και να τελειώνω …
gianic - Δευ 20 Ιούν 2005, 00:05:33
Θέμα δημοσίευσης:
ρε φιλε εσυ εχεις χεστει κανονικα . δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα απλα δεν ειναι και σαν γερμανικου οι ταχυτητες !
ababapanos - Δευ 20 Ιούν 2005, 00:31:02
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing

εχεις δικιο. ειμαι υπερβολικα επιφιλακτικος... Embarassed

παρολα αυτα εστω και για εγκυκλοπαιδικους λογους,για να μου λυθει η απορια,η συγκεκριμενη αλλαγη ειναι εφικτη Question
gianic - Δευ 20 Ιούν 2005, 00:33:22
Θέμα δημοσίευσης:
χμμ δεν γνωριζω. παντως 1.100 και αυτοματο= κλαυτα χαραλαμε
ababapanos - Δευ 20 Ιούν 2005, 00:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
ενταξει δεν νομιζω να ηταν και τοσο τραγικο αν γινονταν, εδω το σμαρτ και ειναι μονο 600-800 κυβικα και ειναι αυτοματο.
gianic - Δευ 20 Ιούν 2005, 00:42:20
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αλλα το σμαρτ ειναι παναλαφρο και εχει καπου στο 15 0-100 γα** ε ?α εχει και τουρμπο
Lef205 - Δευ 20 Ιούν 2005, 02:40:33
Θέμα δημοσίευσης:
ababapanos έγραψε:

παρολα αυτα εστω και για εγκυκλοπαιδικους λογους,για να μου λυθει η απορια,η συγκεκριμενη αλλαγη ειναι εφικτη Question

Ειναι εφικτη,φυσικα με το αναλογο κοστος.
Touristas - Δευ 20 Ιούν 2005, 06:40:03
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
ρε φιλε εσυ εχεις χεστει κανονικα . δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα απλα δεν ειναι και σαν γερμανικου οι ταχυτητες !

Για αυτό δεν φταίει το παλικάρι αλλά μάλλον εμείς και συγκεκριμένα …..

giannis_cc έγραψε:
σκαλωνει σημαινει δεν μπαινει αμεσα η ταχυτητα . διορθωνεται με αλλαγη βαλβολινων .

μην ανησυχεις τα περισσοτερα ετσι ειναι . απλα οταν πας να δεις το αμαξι , ας το λιγο να ζεσταθουν οι βαλβολινες και μετα βαλε ταχυτητες αφηνοντας τον συμπλεκτη σε καθε αλλαγη .

Οπότε καλώ είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε
Recifees - Δευ 20 Ιούν 2005, 07:21:08
Θέμα δημοσίευσης:
ababapanos έγραψε:

Γίνεται αλλά δεν νομίζω ότι θα κερδίσεις και τίποτα εκτός απο το συμπλέκτη και την υσυχία του αριστερού σου ποδιού .

Να μη το φοβάσαι και να είσαι πιο προσεκτικός στη χρήση του ,λίγο ζεσταματάκι λίγη προσοχή και όλα καλά .είναι μια ιδιοτροπία του που αν την σεβαστείς δεν θα σου παρουσιάσει error .
Wink
Εχω δει και αλλαγές μέσα σε 4μηνες και σε 1,5χρόνο χωρίς τα χιλιόμετρα να είναι πάνω απο 20000χλμ και απο οδηγούς που γκαζώναν κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα ....
gianic - Δευ 20 Ιούν 2005, 13:00:20
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
giannis_cc έγραψε:

Για αυτό δεν φταίει το παλικάρι αλλά μάλλον εμείς και συγκεκριμένα …..

giannis_cc έγραψε:
σκαλωνει σημαινει δεν μπαινει αμεσα η ταχυτητα . διορθωνεται με αλλαγη βαλβολινων .

μην ανησυχεις τα περισσοτερα ετσι ειναι . απλα οταν πας να δεις το αμαξι , ας το λιγο να ζεσταθουν οι βαλβολινες και μετα βαλε ταχυτητες αφηνοντας τον συμπλεκτη σε καθε αλλαγη .

Οπότε καλώ είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε

να μαι πιο προσεχτικος για να ρθει μετα και να μου πει "ρε μλκ το κιβωτιο μου σκαλωνει γιατι δεν μου το πες ? "
Αφου ετσι ειναι η κατασταση γιατι να του πω ψεμματα ?
ababapanos - Δευ 20 Ιούν 2005, 16:33:03
Θέμα δημοσίευσης:
δεν υπαρχει κανενα προβλημα, σας ευχαρηστω ολους οσους μου απαντησατε Smile
ababapanos - Τρι 21 Ιούν 2005, 01:22:27
Θέμα δημοσίευσης:
Recifees η Lef205 , εσείς που γνωρίζατε ότι γίνεται, ξέρετε να μου πείτε ποσό περίπου είναι το κόστος για μια τέτοια αλλαγή ? πάνω από 500 ευρο ?

Και κάτι τελευταίο, στην περίπτωση αυτή, το πεντάλ του συμπλέκτη αφαιρείται τελείως? Η παραμένει απενεργοποιημένο στην θέση του?
Touristas - Τρι 21 Ιούν 2005, 07:01:15
Θέμα δημοσίευσης:
Καλύτερα να το ξεχάσεις να το κάνεις αυτόματο.
Εκτός από το κιβώτιο θα χρειαστεί ημιαξώνια , πλεξούδα αυτοκινήτου, εγκέφαλο αυτομάτου ,άλλη τρόμπα φρένων (είναι πιο κοντή λόγο εγκεφάλου σαζμάν).
Αυτά είναι τα χοντρά συν ότι άλλο θα χρειαστεί.
Το πετάλι βγαίνει χωρίς πρόβλημα , απλά αλλάζεις του φρένου.
Θες ακόμα να μάθεις κόστος ?

Όσο για τα 500 που λες δεν φτάνουν ούτε για των εγκέφαλο του κιβωτίου.
Ενδεικτικά να σου πω ότι το αυτόματο έχει περίπου 3000ευρω μόνο το κιβώτιο Smile Wink
Pugakias206 - Πεμ 07 Ιούλ 2005, 00:38:21
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες εχω κι εγω τελικα προβλημα με το σασμαν που μου κανει αυτο τον ενοχλητικο θορυβο οταν αφηνω το γκαζι εν κινηση και τελικα το πηγα σε συνεργειο και μου παν οτι θελει αλλαγη σασμαν αλλα δεν ξερω (ουτε και το συνεργειο ηξερε ακριβως) ποσο ακριβως θα κοστισει. Θα δωσω και τις (κατω) τριχες της κεφαλης μου??? Rolling eyes
Touristas - Πεμ 07 Ιούλ 2005, 06:52:54
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλαγή Rolling eyes Rolling eyes ……συγνώμη αλλά τα σαζμάν επισκευάζονται κιόλας Exclamation
SnakeMJK - Πεμ 07 Ιούλ 2005, 09:38:05
Θέμα δημοσίευσης:
Pugakias206 έγραψε:
Παιδες εχω κι εγω τελικα προβλημα με το σασμαν που μου κανει αυτο τον ενοχλητικο θορυβο οταν αφηνω το γκαζι εν κινηση και τελικα το πηγα σε συνεργειο και μου παν οτι θελει αλλαγη σασμαν αλλα δεν ξερω (ουτε και το συνεργειο ηξερε ακριβως) ποσο ακριβως θα κοστισει. Θα δωσω και τις (κατω) τριχες της κεφαλης μου??? Rolling eyes

Για καινούριο μην το σκέφτεσε... είναι τετραψήφιο το νούμερο. Εγώ τσίμπησα ένα μεταχειρισμένο 280 ευρώ (το οποίο βγήκε καλό καθώς στα 22.000χλμ που το έχω είναι καλύτερο απ το προηγούμενο μου το εργοστασιακό!) και άλλα 150 ευρώ για τοποθέτηση-βλαβολίνες κλπ. Αν επισκευάζεται υπολόγισε 200-300 ευρώ συνολικό κόστος, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει. Το επισκευασμένο λογικά θα ξαναχαλάσει.. Λογικά..

Κ μιας κ θα κατεβάσεις σασμάν σκέψου για βολάν,κορώνες-πηνία,στροφάλους αν υπάρχουν τα φράγκα κ η όρεξη Smile
Pugakias206 - Πεμ 07 Ιούλ 2005, 11:41:21
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα το πηγα σε αλλο συνεργειο για 2η γνωμη και μου παν οτι επισκευαζεται, δεν χρειαζεται αλλαγη σασμαν (δοξα το θεο!) αλλα πρεπει να ανοιξουν πρωτα το σασμαν να δουν τι φταιει ακριβως και μετα να το επισκευασουν... Τελικο κοστος γυρω στις 300€.
Αν μου το επισκευασουν τελικα στα 102.000 χλμ που ειμαι ας το προσεξω καλυτερα που σημαινει τερμα τα χειροφρενα! Embarassed
SnakeMJK - Πεμ 07 Ιούλ 2005, 11:51:55
Θέμα δημοσίευσης:
Pugakias206 έγραψε:
στα 102.000 χλμ

Shocked Shocked Shocked

Και φχαριστημένος να'σαι!!! Εμένα τα έπαιξε τελείως (δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί) στα 50.000χλμ κ έχω ακούσει άλλους εδώ μέσα να αλλάζουν πολύ νωρίτερα!
kanelj - Πεμ 07 Ιούλ 2005, 12:07:14
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου ειστε καφροι ρε Exclamation Laughing
Ενταξει ειπαμε να μην το λυπομαστε αλλα δεν χρειαζεται να ξεσπαμε πανω του για οσα μας εκανε η γκομενα..... Cool Cool
Πλακα πλακα εγω ημουν πολυ ευχαριστημενος Shocked Shocked Shocked
Με την χρηση που του εκανα νομιζα οτι στα 40-50.000 θα τα εφυνε και κρατησε μεχρι τα 95.000 Exclamation
Pugakias206 - Πεμ 07 Ιούλ 2005, 12:12:33
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Παράθεση:
έχω ακούσει άλλους εδώ μέσα να αλλάζουν πολύ νωρίτερα

Δηλ. ειμαι ο μοναδικος που θα επισκευασει το σασμαν στα 102.000 χλμ??? Surprised
Δεν εχω διαβασει αλλους εδω μεσα (η μαλλον θα παρελειψα λογω βιασυνης) να αλλαζουν σασμαν στα περισσοτερα χλμ οπως κι εγω γι αυτο και ανεφερα ξανα το θεμα στο τρεχον τοπικ μηπως θα εχω προβληματα στα τοσα χλμ που εχω..! Τελος παντων, ευχαριστω και παλι!
freestyler - Τετ 26 Οκτ 2005, 22:19:52
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον εχω το 206 1,4 8v κ αποφασισα μιας κ κατεβασα σασμαν για να αλλαξω δισκο πλατω κ ρουλεμαν να στειλω το σασμαν στην αθηνα για συντηρηση κ να φορεσω το 13/59 κορονοπινιο απο ενα ραλι 1300 που βρηκα. το ξενερωμα ηταν οτι σημερα ηρθε κατω στο νησι το σασμαν το τοποθετησαμε με το μαστορα κ οταν ηρθε η ωρα να μπουν τα ημιαξονια τον ηπιαμε... δεν μπαινουν μεσα στο γραναζι για να κλεισουν οι τσιμουχες κ να μην χανει βαλβολινες...τι μπορει να συμβαινει... να αλλαξε ο μ..τιτ!! σασμανας στην αθηνα το τελικο γραναζι που μπαινουν τα ημιαξονια πανω κ να εβαλε απο αλλο καρο? βασικα το αριστερο δεν μπαινει μεχρι μεσα κ χανει βαλβολινες απο την τσιμουχα ενω το δεξι μπαινει αλλα οταν γυριζει καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα...πλιζ χελπ!!! αυριο θα παρουμε αθηνα να δουμε τι ακριβως εχουν κανει αλλα σημερα δεν με περνει ο υπνος... ο μηχανικος μου μου ειπε οτι στην τελικη παιρνουμε αλλες κεφαλες για τα ημιαξονια να μην κατεβαζουμε κ στελνουμε παλι το σασμαν μεσα αθηνα... σορρυ για το μεγαλο ποστ αλλα παω να σκασω...
Touristas - Πεμ 27 Οκτ 2005, 07:09:12
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε δυστυχώς όλα τα διαφορικά δεν είναι ίδια, έχει με μικρούς και μεγάλους πλανήτες. Αυτό σημαίνει ότι έχουν και διαφορετικό καρέ στο σημείο που μπαίνει το ημιαξώνιο.
Τα 106 έχουν τους μικρούς ενώ το σου έχει μεγάλους , άρα δεν μπορούν να μπουν σωστά τα ημιαξώνια
Ghost Dog - Πεμ 27 Οκτ 2005, 08:14:54
Θέμα δημοσίευσης:
Pugakias206 έγραψε:
... Τελικο κοστος γυρω στις 300€.
...........:

Αν σε ενδιαφερει παντως,πουλαω το δικο μου (Το οποιο ειναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατασταση) με 100 ευρω Very happy

(Συγνωμη και για το off-topic Wink )
freestyler - Πεμ 27 Οκτ 2005, 13:27:37
Θέμα δημοσίευσης:
το καρε ειναι το ιδιο αλλα τα ημιαξονια τωρα ειναι πιο μακρυα απ οτι πρεπει...μπαινουν μεσα γυριζουν αλλα πρεπει να πανε ακομα λιγο μεσα...εχει να κανει δηλαδη με το κορωνοπηνιο? η' ο σασμανας αλλαξε κ αλλα γραναζια απο το σασμαν με αλλα απο 106?
GIANNIS206 - Παρ 28 Οκτ 2005, 08:09:00
Θέμα δημοσίευσης:
Pugakias206 έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:
Παράθεση:
έχω ακούσει άλλους εδώ μέσα να αλλάζουν πολύ νωρίτερα

Δηλ. ειμαι ο μοναδικος που θα επισκευασει το σασμαν στα 102.000 χλμ??? Surprised
Δεν εχω διαβασει αλλους εδω μεσα (η μαλλον θα παρελειψα λογω βιασυνης) να αλλαζουν σασμαν στα περισσοτερα χλμ οπως κι εγω γι αυτο και ανεφερα ξανα το θεμα στο τρεχον τοπικ μηπως θα εχω προβληματα στα τοσα χλμ που εχω..! Τελος παντων, ευχαριστω και παλι!

Στα 102.000 το είχα ανοίξει 2 φορές!
Touristas - Παρ 28 Οκτ 2005, 11:31:12
Θέμα δημοσίευσης:
freestyler έγραψε:
το καρε ειναι το ιδιο αλλα τα ημιαξονια τωρα ειναι πιο μακρυα απ οτι πρεπει...μπαινουν μεσα γυριζουν αλλα πρεπει να πανε ακομα λιγο μεσα...εχει να κανει δηλαδη με το κορωνοπηνιο? η' ο σασμανας αλλαξε κ αλλα γραναζια απο το σασμαν με αλλα απο 106?

Ναι έχει να κάνει με το κορωνοπήνιο.
Συνήθως το πρόβλημα είναι στο αριστερό ημιαξώνιο που δεν μπαίνει μέχρι μέσα.
Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις για να μην κατεβάζεις πάλι στο κιβώτιο είναι να βρεις ένα ημιαξώνιο που μπαίνει κανονικά και να αλλάξεις το άκρο του (ποτηράκι το λένε πολλές φορές)
freestyler - Παρ 28 Οκτ 2005, 13:39:04
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο ακριβως που λες συμβαινει... λες να αλλαξω μονο στο αριστερο δλδ? το δεξι ουτε χανει ουτε τιποτα απλα κανει ενα περιεργο θορυβο οταν γυρναει η ροδα... υποψιαζομαι μηπως το κανει απλα επειδη η ροδα ειναι στον αερα τοσες μερες κ εχει ανοιξει πολυ το αμορτισερ κ κανει μεγαλη γωνια το ημιαξονιο...απο ποιο αμαξι κανει το ποτηρακι? απο το ραλι?
manaros - Τετ 09 Νοέ 2005, 22:46:11
Θέμα δημοσίευσης: περιεργο σκαλωμα στο κιβωτιο
ρε παιδια εχει ξεκινησει εδω και περιπου μια εβδομαδα.το κιβωτιο αρνειται να δεχτει την 5η η την οπισθεν.κατα βαση δεν κανει αυτο το κουμπωμα προσ τα δεξια για να βαλεις η την 5η η την οπισθεν.οχι παντα αλλα οσο περναν οι μερες ολο και χειροτερευει.λες και καπου βρισκει ο λεβιες...δεν πρεπει να ειναι τα γραναζια παντως...τι λετε;
tirokomos - Πεμ 10 Νοέ 2005, 02:25:58
Θέμα δημοσίευσης: Re: περιεργο σκαλωμα στο κιβωτιο
manaros έγραψε:
ρε παιδια εχει ξεκινησει εδω και περιπου μια εβδομαδα.το κιβωτιο αρνειται να δεχτει την 5η η την οπισθεν.κατα βαση δεν κανει αυτο το κουμπωμα προσ τα δεξια για να βαλεις η την 5η η την οπισθεν.οχι παντα αλλα οσο περναν οι μερες ολο και χειροτερευει.λες και καπου βρισκει ο λεβιες...δεν πρεπει να ειναι τα γραναζια παντως...τι λετε;
Aν εχεις και διαφορα ηχητικα εφε καθε φορα που πας να κουμπωσεις μια απο τις 2......δε ριχνεις καμια ματια και στα συχρονιζε????
Touristas - Πεμ 10 Νοέ 2005, 08:04:36
tirokomos έγραψε:
manaros έγραψε:
Aν εχεις και διαφορα ηχητικα εφε καθε φορα που πας να κουμπωσεις μια απο τις 2......δε ριχνεις καμια ματια και στα συχρονιζε????

Το γρανάζι της όπισθεν ΔΕΝ έχει συγχρονιζέ το θέμα είναι ότι δεν πάει ο λεβιές εύκολα προς τα δεξιά.
Τώρα ή είναι από της ντίζες ή έχει κάποιο πρόβλημα εσωτερικά
gianic - Πεμ 10 Νοέ 2005, 12:09:10
Touristas έγραψε:
tirokomos έγραψε:
manaros έγραψε:

Το γρανάζι της όπισθεν ΔΕΝ έχει συγχρονιζέ το θέμα είναι ότι δεν πάει ο λεβιές εύκολα προς τα δεξιά.

τυχερακηδες 307αδες....... Θελω και γω ντιζατο σαζμαν ......... Sad Sad Sad Sad Sad
manaros - Πεμ 10 Νοέ 2005, 18:21:37
Θέμα δημοσίευσης:
μαλιστα............δηλαδη να ανησυχω...παντως απο χθες που το ζορισα λιγο δεν το ξανακανε....βεβαια τωρα παιρνει την 5η και την οπισθεν πιο ευκολα απο το κανονικο...σαν ξεχαρβαλωμενο θα ελεγα.........αλλα εστω τις παιρνει!και πριν απο 20 μερες ειχα μεινει απο πολλαπλασιατη!αχ βρε πεζο...
GIANNIS206 - Πεμ 10 Νοέ 2005, 19:16:48
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν ανοίγετε και επισκευάζετε το σαζμάν καλό είναι να βάζετε και καλή βαλβολίνη.Εγώ τελικά πήρα καινούργιο την τρίτη φορά που ήθελε επισκευή.
manaros - Πεμ 10 Νοέ 2005, 20:06:15
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη δεν το ανεφερα,το αυτοκινητο εχει κανει ηδη 80000 χλμ και το σασμαν δεν ειχε κανει το παραμικρο.να υποθεσω πως ηρθε ο καιρος του,ε;και του πινω και ελαφρως το αιμα παρα τα 1100 ατιθασα κυβικα!
tirokomos - Πεμ 10 Νοέ 2005, 23:08:04
giannis_cc έγραψε:
Touristas έγραψε:
tirokomos έγραψε:
manaros έγραψε:

τυχερακηδες 307αδες....... Θελω και γω ντιζατο σαζμαν ......... Sad Sad Sad Sad Sad
Θες να σου δωσω το σασμαν μου και να μου δωσεις το αυτοκινητο σου???? Laughing Laughing Laughing
pugy306 - Παρ 11 Νοέ 2005, 01:50:04
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια συγνωμη κιολας.....αλλα ΕΛΕΟΣ!!!!!! 980 ευρω???????Με τοσα βαζω τον 2λιτρο full χωρις σασμαν...Εγω το ιδιο σασμαν το εβαλα με 350 ε και παλι ακριβα......πραγματι σκιζει........αλλα οχι και τοσα ρε μεγαλε.....
gianic - Κυρ 13 Νοέ 2005, 03:46:12
tirokomos έγραψε:
giannis_cc έγραψε:
Touristas έγραψε:
tirokomos έγραψε:
manaros έγραψε:

Θες να σου δωσω το σασμαν μου και να μου δωσεις το αυτοκινητο σου???? Laughing Laughing Laughing

πριτς !
tirokomos - Κυρ 13 Νοέ 2005, 04:00:49
Θέμα δημοσίευσης:
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
gianic - Κυρ 13 Νοέ 2005, 20:29:08
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

καλα ντε μην κλαις ! Αν ερθεις πατρα καμια μερα θα στο δωσω να καμακωσεις καμια φοιτητριουλα ... Razz Razz Razz Laughing Laughing Laughing Laughing
tirokomos - Δευ 14 Νοέ 2005, 00:39:56
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
tirokomos έγραψε:

καλα ντε μην κλαις ! Αν ερθεις πατρα καμια μερα θα στο δωσω να καμακωσεις καμια φοιτητριουλα ... Razz Razz Razz Laughing Laughing Laughing Laughing
Και γω θα στο εδινα το δικο μου αλλα το μοναδικο πραγμα για το οποιο ειναι χρησιμο ειναι να κανει την αποσταση σπιτι-συνεργειο.....Θες???? Laughing Laughing Laughing
206.1.4 - Δευ 14 Νοέ 2005, 01:45:26
Θέμα δημοσίευσης: ανταλλακτικα peugeot...
παιδια δεν ξερω αν το εχετε υποψη σας αλλα προσοχη στα ανταλλακτικα... παιζει να σας πουλησουν ανταλλακτικο ανακατασκευης πχ σασμαν σε τιμη πραγματικα καινουργιου!!!!!! εξωτερικα δεν φαινεται... παρα μονο οταν ανοιχτει... το επαθε φιλος . απλα το επισημαινω...
tirokomos - Δευ 14 Νοέ 2005, 01:56:09
Θέμα δημοσίευσης: Re: ανταλλακτικα peugeot...
206.1.4 έγραψε:
παιδια δεν ξερω αν το εχετε υποψη σας αλλα προσοχη στα ανταλλακτικα... παιζει να σας πουλησουν ανταλλακτικο ανακατασκευης πχ σασμαν σε τιμη πραγματικα καινουργιου!!!!!! εξωτερικα δεν φαινεται... παρα μονο οταν ανοιχτει... το επαθε φιλος . απλα το επισημαινω...
Aυτο φιλε μου ειναι πολυ δυσκολο να το διαπιστωσει κανεις εκτος αν εχεις μηχανικες γνωσεις....οποτε απλα παρακαλας να σου ερθει κατι καλο.... Wink Πραγμα που σε μενα δεν εγινε...Εγω παλι εχω ακουσει το εξης,χωρις να ειναι επιβεβαιωμενο,οποτε και δεν το ενστερνιζομαι,οτι η LION παιρνει εξαρτηματα απο ετοιμοπαραδοτα αυτοκινητα,τα αντικαθιστα με μεταχειρισμενα και τα ξαναπουλαει οποτε βγαζει κατι παραπανω κι'απο κει... Evil Evil Evil
gianic - Δευ 14 Νοέ 2005, 02:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
giannis_cc έγραψε:
tirokomos έγραψε:

Και γω θα στο εδινα το δικο μου αλλα το μοναδικο πραγμα για το οποιο ειναι χρησιμο ειναι να κανει την αποσταση σπιτι-συνεργειο.....Θες???? Laughing Laughing Laughing

βαψτο μπλε και ριχτο στη θαλασσα το ρημαδι σου .... Laughing
Touristas - Δευ 14 Νοέ 2005, 07:59:22
tirokomos έγραψε:
206.1.4 έγραψε:
Aυτο φιλε μου ειναι πολυ δυσκολο να το διαπιστωσει κανεις εκτος αν εχεις μηχανικες γνωσεις....οποτε απλα παρακαλας να σου ερθει κατι καλο.... Wink Πραγμα που σε μενα δεν εγινε...Εγω παλι εχω ακουσει το εξης,χωρις να ειναι επιβεβαιωμενο,οποτε και δεν το ενστερνιζομαι,οτι η LION παιρνει εξαρτηματα απο ετοιμοπαραδοτα αυτοκινητα,τα αντικαθιστα με μεταχειρισμενα και τα ξαναπουλαει οποτε βγαζει κατι παραπανω κι'απο κει... Evil Evil Evil

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗ ΛΕΤΕ αν δεν είστε σίγουροι για κάποια πράματα.
Ιδικά για αυτό που είπες tirokomos …….
Όσο για τα ανακατασκευής , όταν θα πας να πάρεις κάτι εάν υπάρχει το συγκεκριμένο ανταλλακτικό και σαν ανακατασκευής το οποίο έχει και χαμηλότερη τιμή σε ρωτάνε αν το θες η προτιμάς καινούργιο.
206.1.4 - Δευ 14 Νοέ 2005, 17:12:43
tirokomos έγραψε:
206.1.4 έγραψε:

χρηστο, συμφονω, δεν διαπιστωνεται ευκολα, αλλα μπορεις να το επισημανεις του μηχανικου -αντιπροσωπου, οτι κοιτα γνωριζω τι γινεται, μην κανεις κατι τετοιο... ειδικα αν προκειται για μεγαλης αξιας ανταλλακτικο οπως σασμαν..
οσο LION δεν πιστευω... αλλα δεν παιρνω και ορκο.. παντως σε μικροτερες αντιπροσωπειες, ξερω οτι αφαιρουν εξαρτηματα που χρειαζονται αμεσα απο εκθεσιακα αυτοκινητα αν δεν τα εχουν στοκ, ειτε για δοκιμη σε καποιο αλλο με προβλημα ειτε γιατι βιαζονται, και μετα ξαναβαζουν το αντιστοιχο σε καινουργιο στη θεση του...
Υ.Γ τιροκομος μεσα σε ολα εισαι... οπου γραφω εσυ μου απαντας... Smile
206.1.4 - Δευ 14 Νοέ 2005, 17:21:08
Touristas έγραψε:
tirokomos έγραψε:
206.1.4 έγραψε:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗ ΛΕΤΕ αν δεν είστε σίγουροι για κάποια πράματα.
Ιδικά για αυτό που είπες tirokomos …….
Όσο για τα ανακατασκευής , όταν θα πας να πάρεις κάτι εάν υπάρχει το συγκεκριμένο ανταλλακτικό και σαν ανακατασκευής το οποίο έχει και χαμηλότερη τιμή σε ρωτάνε αν το θες η προτιμάς καινούργιο.

αργυρη συμφωνω ετσι πρεπει να γινεται κανονικα αλλα λεω για τις περπτωσεις που δεν γινονται τα νομιμα....το επαθε φιλος, για αυτο το ανεφερα...
tirokomos - Δευ 14 Νοέ 2005, 22:21:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ειπα απλα κατι που ακουσα και μου το ειπε φιλος του οποιου πολυ κοντος συγγενης εργζεται εκει μεσα...Αλλα και να μην αληθευει...ΟΚ!Γι'αυτο ειπα οτι και δεν τα ενστερνιζομαι. Wink
Touristas - Δευ 14 Νοέ 2005, 22:29:40
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
Ειπα απλα κατι που ακουσα και μου το ειπε φιλος του οποιου πολυ κοντος συγγενης εργζεται εκει μεσα...Αλλα και να μην αληθευει...ΟΚ!Γι'αυτο ειπα οτι και δεν τα ενστερνιζομαι. Wink

Καλό είναι τέτοια πράματα να μην λέγονται δημόσια εξάλλου αν το σκεφτείς και μόνος σου θα δεις ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για τα ανταλλακτικά Wink

Τέλος του Off Topic
tirokomos - Δευ 14 Νοέ 2005, 23:24:02
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
tirokomos έγραψε:

Καλό είναι τέτοια πράματα να μην λέγονται δημόσια εξάλλου αν το σκεφτείς και μόνος σου θα δεις ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για τα ανταλλακτικά Wink

Τέλος του Off Topic
Σε πληροφορω απο προσφατη εμπειρια...οτι ολα τους τα λεφτα ειναι εκει!Τωρα ειναι το τελος του Off Topic Και δε φοβαμαι να πω κατι για τα συγκεκριμενα ατομα δημοσια οταν οι ιδιοι με κοροιδευουν μπροστα στα ματια μου.... Evil Evil Evil
manaros - Παρ 16 Δεκ 2005, 15:45:46
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον..............ειχα αναφερει πριν λιγο καιρο για το προβλημα στο κιβωτι οπου ειχα(δεν επαιρνε ευκολα 5η και οπισθεν)αφου περναγε ο καιρος και ειχε ηρεμησει λογο,ξεκινησε να μου τα κανει και στην 3η-4η και αργοτερα και στην 1η-2α...... το αμαξι ακομα δεν εχει παει στον μαστορα...και ξαφνικα απο χθες σταματησε να σφιγγει το κιβωτιο αλλα αντι στην νεκρα ο λεβιες να καθεται στο κεντρο,καθεται στην δεξια μερια !!!!!!δηλ αν απλα τον σπρωξω επανω βαζει απ ευθειας 5η...τι μπορει να φταιει ρε παιδια.επισης σημερα αλλαξα βαλβολινες και βρηκα στην κατω ταπα πολλα γρεζια αν και δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο ενα κιβωτιο 80000 χλμ.να επισημανω οτι ποτε δεν κανω καρφωτες και οτι δεν εχω καποιο θορυβο σε οποιαδηποτε ταχυτητα που να δειχνει προβλημα στο συχνονιζε.ετσι νομιζω δηλαδη.περιμενω γνωμες απο εμπειροτερους!
GIANNIS206 - Παρ 16 Δεκ 2005, 18:47:56
Θέμα δημοσίευσης:
Το ότι ο λεβιές δεν κάθεται εκεί που πρέπει μπορεί να φταίει η βάση του λεβιέ.Μπορεί να έχει σπάσει.Είναι βέβαια εξαιρετικά απίθανο να συμβεί αλλά συμβαίνει.Τώρα για τα γρέζα που λες μαλλον κάποιο κομματάκι έχει κάνει ζημιά μέσα στο σαζμάν.
SnakeMJK - Σαβ 21 Ιούλ 2007, 00:58:49
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο thread, καθώς δεν ξέρω τι έχει το αυτοκίνητό μου! Πριν από μία ώρα έμεινα για πρώτη φορά με το 206 μετά από 5+ χρόνια συνεχής κίνησης!

Καθώς κατέβαινα από Καρέα προς παραλία μεριά και εκεί που πήγα να βάλω μια τρίτη σε εντελώς χαλαρούς ρυθμούς, τσακ.... Δεν μπαίνει! Η ταχύτητα δεν έμπαινε με τίποτα! Η αίσθηση ήταν σαν να μην πατάω καθόλου συμπλέκτη! Πάω να βάλω άλλη ταχύτητα, τίποτα. Σταματάω με νεκρά στην άκρη... Τίποτα! Ακριβώς ίδια αίσθηση, σαν να μην πατάω συμπλέκτη. Σβήνω μηχανή. Οι ταχύτητες έμπαιναν κανονικά. Πάω να βάλω μπρος με ταχύτητα μέσα, δεν έπαιρνε μπρος, μύριζε δισκίλα και ίσως έβγαλε και λίγο καπνό (ήταν βράδυ, δεν έβλεπα καλά). Με τα πολλά, κάλεσα οδική και μου το παράτησε έξω από το συνεργείο που το κάνω service.

Πείτε σας παρακαλώ ότι είναι στην χειρότερη ένα δισκο-πλατώ μόνο.... Αν ξαναλλάξω σασμάν θα αυτοκτονήσω. Πάντως for the record δεν είχε δείξει καθόλου σημάδια ταλαιπωρημένου δίσκου, όπως πατιναρίσματα κλπ.

Και τα στατιστικά... Άλλαξα δισκο-πλατο-σασμαν στα 50.000χλμ. Τώρα έχει 115.000....
drdino - Σαβ 21 Ιούλ 2007, 01:06:52
Θέμα δημοσίευσης:
Συμπλέκτης φαίνεται... Η ντίζα είναι οκ;
SnakeMJK - Σαβ 21 Ιούλ 2007, 08:39:54
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά έμεινε από δισκο.... Sad
dimmal - Κυρ 22 Ιούλ 2007, 16:07:40
Θέμα δημοσίευσης: help//
ρε παιδια εχω ενα 307 leader 1.6 με 17.000χλμ τα περισσοτερα απο τα οποια τα κανει η μανα μου πολυ ηρεμα. εγω το οδηγω μονο στις διακοπες. πασχα-καλοκαιρι κλπ.. εκανε ενα θορυβο τακ τακ τακ μονο με ταχυτητα στο κιβωτιο οταν παταγα γκαζι ισα ισα για να μην φρεναρει. το πηγα στη μινι μοκε και αρχικα μου ειπαν οτι ειναι το διαφορικο και πρεπει να αλλαχτει. μετα μου ειπαν οτι το διαφορικο ειναι μεσα στο σασμαν και οτι εχει πειραχτει και το σασμαν και οτι θελει ολο αλλαγμα!!!{εγω νομιζω πως απλα βαριουνται να ανοιξουν το σασμαν} επισης εχω λεει το ''ενισχυμενο'' σασμαν το οποιο κανει 2400€ περιπου ή ανακατασκευης (μαιμου?) 1650€.και τωρα ψαχνω σε μαντρες να βρω κανενα γυρω στα 400€. αλλα μου λενε οτι ειναι δυσκολο να βρω το ιδιο σασμαν επειδη υπαρχουν πολλα και διαφορα. τι λετε να κανω?? καμια μαντρα ξερεται?μηπως να την πουλησω τη μ@λ@κι@ και να παρω γκολφ? καλα ουτε στυλο peugeot δεν προκειτε να ξαναπαρω!!!
kanelj - Δευ 23 Ιούλ 2007, 08:02:03
Θέμα δημοσίευσης:
ηρεμησε και αλλαξε συνεργειο!
κανενα ρουλεμαν θα κανει θορυβο και σου λενε οτι να ναι!
Και μην κανεις το λαθος να παρεις Golf!
Αυτο και αν θα το πεταξεις μετα απο λιγες δεκαδες χιλιαδες χλμ! Cool Cool
Wink
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Δευ 23 Ιούλ 2007, 17:10:03
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα το μεσημέρι είμαι σταματημένος σε μποτιλιάρισμα.
Βάζω πρώτη, κάνω πέντε μέτρα και σταματάω. Πάω να βγάλω την ταχύτητα και δεν βγαίνει με τη συνηθισμένη δύναμη. Βάζω αρκετή περισσότερη δύναμη και ξεκουμπώνει η πρώτη. Πάω να αφήσω το συμπλέκτη και παραμένει πατημένος τέρμα στο πάτωμα Shocked . Τελικά σκύβω και τραβάω τον συμπλέκτη με το χέρι προς τα πάνω και επανέρχεται. Ο συμπλέκτης λειτουργεί κανονικά από εκείνη την ώρα, όπου εγραψα και 30 χλμ χωρίς πρόβλημα.
Τι μπορεί να είναι?

ΥΓ.Όλα αυτά έγιναν μεσημέρι στο κέντρο της Γλυφάδας, με απίστευτο κόσμο απο πίσω μου και με τόσα αυτοκίνητα που ούτε ποδήλατο δεν μπορούσες να παρκάρεις. Δεν θέλω να το σκέφτομαι τι θα γινόταν αν έμενα... Laughing Laughing Laughing
Touristas - Δευ 23 Ιούλ 2007, 20:01:30
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν βρήκε στο πατάκι το πετάλι μπορεί να έσπασε το ελατήριο επαναφοράς που έχει.
Το ότι λειτουργεί κανονικά αυτό οφείλεται στη ντίζα , καλό θα είναι να πας να το δεις.
kovac - Δευ 23 Ιούλ 2007, 20:19:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πριν από κανένα 2ωρο, κι ενώ ήταν κομπλέ το 206, πατάω συμπλέκτη κι ακούγεται ένα κλακ. Αφήνω-πατάω, κλακ κλακ. Ωραία λέω...δοκιμάζω να βάλω ταχύτητα (1η φορά) δεν μπαίνει ή ήθελε πολύ ζόρι (δεν δοκίμασα γιατί το μοτέρ ήταν αναμένο, μη γ@μήσουμε και τα γρανάζια). Πανέμορφα λέω. Ξαναδοκιμάζω...ούτε κλακ ούτε τίποτα. Μπαίνει κανονικά. Ξαναδοκιμάζω κλακ και πάλι, αλλά αυτή τη φορά μπαίνει.
Μην τα πολυλογώ..μετά δεν έκανε τίποτα...κι αν έκανε έμπαιναν κανονικά οι ταχύτητες.

Η αίσθηση ήταν πως κάπου "έβρισκε" (τώρα έβρισκε, έβοσκε...τι να πω..).
Επαναφορά κανονικά. Το κλακ το έκανε/κάνει μόνο στο πάτημα. Στην επαναφορά αν δεν κάνω λάθος εκεί που μπαίνει η ντίζα κουνιόταν λες και ήθελε να γεννήσει η μοκέτα κανα alien (ξέρετε, που σκάει η κοιλιά προς τα έξω και βγαίνει..ντίζα! Laughing Laughing Laughing Laughing ).
Από περιγραφή δε νομίζω να έχετε παράπονο έτσι? Laughing Laughing Laughing

Αύριο με την αυγή πάει στο γιατρό, αλλά για προετοιμάστε με λίγο...

Ντίζα συμπλέκτη?
Και αν ναι, πόσο να πάει ρε παιδιά? Γιατί πραγματικά δεν παίζει σάλιο.. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

(Γη καλεί Τουριστόπαιδο...HELP!!!! Κάνε μια τηλεδίαγνωση πάλι). Laughing Laughing Laughing Wink
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Δευ 23 Ιούλ 2007, 20:59:03
Θέμα δημοσίευσης:
Στο πατάκι σίγουρα δεν κόλησε.
Θα πάω να δω για το ελατήριο....

Αργύρη thanks
Giannis307 - Δευ 23 Ιούλ 2007, 21:05:25
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικο μου οταν ειναι ζεστο στο αποτομο αφημα συμπλεκτη ακοω ενα τακ...Τι μπορει να ειναι? το κανει παντα ειτε κινουμαι ειτε ειμαι σταματημενος....
Touristas - Τρι 24 Ιούλ 2007, 06:03:44
Θέμα δημοσίευσης:
kovac έγραψε:
(Γη καλεί Τουριστόπαιδο...HELP!!!! Κάνε μια τηλεδίαγνωση πάλι). Laughing Laughing Laughing Wink

Να δεις κι εσύ μήπως έσπασε το ελατήριο που έχει το πετάλι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Τρι 24 Ιούλ 2007, 08:01:43
Θέμα δημοσίευσης:
Το ελατήριο δεν έσπασε αλλά όταν πατάω τον συμπλέκτη δεν το βλέπω να συμπιέζεται ή γενικά να αλλάζει κατάσταση.
Σημαίνει κάτι αυτό?
Touristas - Τρι 24 Ιούλ 2007, 11:08:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιό ελατήριο βλέπεις και λες πως δεν έσπασε... Question Question Question
SnakeMJK - Τρι 24 Ιούλ 2007, 12:07:17
Θέμα δημοσίευσης:
Πέρασα πριν λίγο απ το συνεργείο να δω πως πάει το αυτοκίνητο... Πέρα απ τα γνωστά μπινελίκια του μηχανικού που πάντα έχει την απορία "τι του κάνεις του αμαξιού", μου έδειξε το δισκοπλατο... OMG! Είχαν σπάσει τα πάντα εκεί μέσα... Να φανταστείτε είχε φύγει το ένα από τα 4 ελατήρια που έχει εκεί πάνω και αυτό τα έκανε όλα πουτ@ν@... Μου έφαγε κ λίγο το βολάν και "δυστυχώς" πήγε για ελάφρωμα λίγο Razz

Μου πέρασε και την βάση powerflex... OK, η μηχανή από κάτω με το χέρι δεν κουνιόταν με τίποτα!!! Με την εργοστασιακή ένιωθε... Θα το δω και το απόγευμα το αυτοκίνητο εν κινήσει τι λέει... Θα γράψω τα απαραίτητα σχόλια στο αντίστοιχο θρεντ!

Τιμούλα δεν μου είπε και θα έχουμε εγκεφαλικά. Laughing
kovac - Τρι 24 Ιούλ 2007, 13:17:52
Θέμα δημοσίευσης:
kovac έγραψε:
Εμένα πριν από κανένα 2ωρο, κι ενώ ήταν κομπλέ το 206, πατάω συμπλέκτη κι ακούγεται ένα κλακ. Αφήνω-πατάω, κλακ κλακ. Ωραία λέω...δοκιμάζω να βάλω ταχύτητα (1η φορά) δεν μπαίνει ή ήθελε πολύ ζόρι (δεν δοκίμασα γιατί το μοτέρ ήταν αναμένο, μη γ@μήσουμε και τα γρανάζια). Πανέμορφα λέω. Ξαναδοκιμάζω...ούτε κλακ ούτε τίποτα. Μπαίνει κανονικά. Ξαναδοκιμάζω κλακ και πάλι, αλλά αυτή τη φορά μπαίνει.
Μην τα πολυλογώ..μετά δεν έκανε τίποτα...κι αν έκανε έμπαιναν κανονικά οι ταχύτητες.

Η αίσθηση ήταν πως κάπου "έβρισκε" (τώρα έβρισκε, έβοσκε...τι να πω..).
Επαναφορά κανονικά. Το κλακ το έκανε/κάνει μόνο στο πάτημα. Στην επαναφορά αν δεν κάνω λάθος εκεί που μπαίνει η ντίζα κουνιόταν λες και ήθελε να γεννήσει η μοκέτα κανα alien (ξέρετε, που σκάει η κοιλιά προς τα έξω και βγαίνει..ντίζα! Laughing Laughing Laughing Laughing ).
Από περιγραφή δε νομίζω να έχετε παράπονο έτσι? Laughing Laughing Laughing

Αύριο με την αυγή πάει στο γιατρό, αλλά για προετοιμάστε με λίγο...

Ντίζα συμπλέκτη?
Και αν ναι, πόσο να πάει ρε παιδιά? Γιατί πραγματικά δεν παίζει σάλιο.. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Λεπόν, η ντίζα ήταν. Σε ένα σημείο που έχει ένα πλαστικό είχε γίνει κWλος! Laughing Laughing Laughing
Αλλάχθηκε όλο το ματζαφλάρι και τώρα είναι οκ, κιχ δεν κάνει. Very happy
Ελπίζω να ήταν μόνο αυτό.. Embarassed Embarassed Rolling eyes
Thanks πάντως! Wink
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Τρι 24 Ιούλ 2007, 15:25:51
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Ποιό ελατήριο βλέπεις και λες πως δεν έσπασε... Question Question Question

Αυτό που υπάρχει στο πεντάλ...... Rolling eyes
Touristas - Τρι 24 Ιούλ 2007, 21:23:16
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ λέω αυτό που είναι στων κύκλο
http://i56.photobucket.com/albums/g179/touristas_gr/.jpg.jpg
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Τρι 24 Ιούλ 2007, 21:27:49
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Εγώ λέω αυτό που είναι στων κύκλο
http://i56.photobucket.com/albums/g179/touristas_gr/.jpg.jpg

Εγώ κοίταξα το Νο 11. Θα κοιτάξω και αυτό που λές.

Thanks
loco - Πεμ 27 Οκτ 2011, 23:42:06
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα παιδια!!!διαβαζα τωρα διαφορα τοπικ,κ προσεξα για καποιο παιδι που ελεγε οτι ακουγετε στο αμαξι ενας θορυβος σαν τραπουλοχαρτο σε ακτινα ποδηλατου.αυτο το ακουω κ γω στο δικο μου.αλλα με κλειστα παραθυρα δεν ακουω κατι.το χα παει στον μηχανικο κ μου ειπε πωσ δεν ακουει κατι που να μην ειναι φυσιολογικο στο αμαξι Confused !!επισης ο αλλος λογος που το πηγα ηταν επειδη καθως οδηγουσα δεν κουμπωνε η 3η!κανω ακρη με αλαρμ εμπαινε μονο 1η κ 2α.πηγα δουλεια με 2α... μετα οταν σχολασα εμπαιναν ολες εκτοσ απο οπισθεν κ 5η με αποτελεσμα να καθομαι ν παιζω με τν συμπλεκτη κανα 15λεπτο κ ξεκολλησε.μην πολυλογω αλλο το πηγα κ ηθελε ειπε γρασο mia μπιλια επειδη ειχε στεγνωση!αλλα αν τυχον το ξανακανει θα κοιταξει το σασμαν..!!!!τωρα επανερχομαι σην αρχικη μου απορια!γιατι ακουγετε αυτος ο θορυβος????
loco - Σαβ 29 Οκτ 2011, 00:18:38
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστωωω που καποιος ειπε κατι!!!χαχαχα
plaketokofths - Σαβ 29 Οκτ 2011, 00:54:48
Θέμα δημοσίευσης:
loco έγραψε:

θα μπορούσες αντι του παραπάνω να γραψεις
"θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει?"
Svstouk - Σαβ 29 Οκτ 2011, 08:19:59
Θέμα δημοσίευσης:
καταρχήν από πού ακούγεται αυτός ο ήχος; πού τον εντοπίζεις;
loco - Σαβ 29 Οκτ 2011, 18:37:45
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
loco έγραψε:

θα μπορούσες αντι του παραπάνω να γραψεις
"θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει?"

μα δεν το ειπα το παραπανω παραξηγημενα!!!γιαυτο γελαω μωρεεε!!!αμεσως ν μου την πεις!!για πλακα το πα!!
loco - Σαβ 29 Οκτ 2011, 18:40:03
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
καταρχήν από πού ακούγεται αυτός ο ήχος; πού τον εντοπίζεις;

βασικα κοιταξε,μπορει νσ ειναι ισως κ ο θορυβος στο γκαζι,γιατι το ακουω αυξομειονοντας το γκαζι.αλλα με κλειστα ασ πουμε τα παραθυρα δεν ακουω κατι
Svstouk - Σαβ 29 Οκτ 2011, 22:04:11
Θέμα δημοσίευσης:
αδερφέ, σε χάνω............τι εννοείς θόρυβος στο γκάζι;;; μήπως εννοείς την εισαγωγή αέρα;
loco - Σαβ 29 Οκτ 2011, 22:16:25
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
αδερφέ, σε χάνω............τι εννοείς θόρυβος στο γκάζι;;; μήπως εννοείς την εισαγωγή αέρα;

τι να σου πω ισως!!ΡΕ συ ειμαι ασχετη λιγο εως πολυ!!!!!!!!!!!!!παρα πολυ!!!!!
Svstouk - Σαβ 29 Οκτ 2011, 22:39:45
Θέμα δημοσίευσης:
ξέρω ένα καλό μέντιουμ για την περίπτωσή σου.......... Shocked Cool Cool Cool Cool
loco - Σαβ 29 Οκτ 2011, 23:44:16
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
ξέρω ένα καλό μέντιουμ για την περίπτωσή σου.......... Shocked Cool Cool Cool Cool

Laughing Laughing Laughing καποιος με κοροιδευει!!! Exclamation Question
mrtclub - Σαβ 14 Ιαν 2012, 02:05:27
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, πριν λίγες μέρες πήρα το αμάξι και δεν έχω προλάβει ακόμα να βρω άκρη. Έχω δύο ερωτήσεις αναφορικά με το σασμάν. Η πρώτη είναι ότι στο δικό μου 206 όταν βάζω 2αρα μπαίνει κάπως δύσκολα και το δεύτερο είναι ένα περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί. Πηγα να βάλω όπισθεν να ξεπαρκάρω και μου κράτησε το συμπλέκτη κάτω ενώ το αμάξι τσούλαγε χωρίς να με αφήνει να βγάλω την ταχύτητα. Το έσβησα, το έβαλα πάλι μπρος και όλα καλά. Έχει συμβεί σε κανέναν?
RoadRunner122 - Σαβ 14 Ιαν 2012, 12:58:50
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι προφανές πως κάτι παίζει με το συμπλέκτη (κολλημένη ντίζα, φθαρμένα χτένια πλατώ, κολλημένο ρουλεμάν συμπλέκτη).
Pughell - Σαβ 14 Ιαν 2012, 13:34:37
Θέμα δημοσίευσης:
Για αλλαγη 1η σε 2α ειναι το συγχρονιζε...
Για το αλλο,συμπλεκτης.
mrtclub - Σαβ 14 Ιαν 2012, 15:25:37
Θέμα δημοσίευσης:
ΝτιζΑ συμπλέκτη?
Pughell - Σαβ 14 Ιαν 2012, 15:35:21
Θέμα δημοσίευσης:
Καμια σχεση...
mrtclub - Σαβ 14 Ιαν 2012, 15:43:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ωχ...τιμές να ακούω...
Pughell - Σαβ 14 Ιαν 2012, 16:10:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεκινας με 250 και ανεβαινεις αν θελει ανοιγμα το σασμαν...
mrtclub - Σαβ 14 Ιαν 2012, 16:13:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλιστα...το έχει κανείς το πρόβλημα αυτό? Το έχει φτιάξει πρόσφατα να μάθω μια τιμή?[/quote]
Pughell - Σαβ 14 Ιαν 2012, 16:14:35
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα ειναι σασμαν,υπολογιζε απο 300-350Ε και ανεβαινεις,χωρις φυσικα νεο δισκοπλατο σε αυτο το κοστος...
fotis 16v - Πεμ 01 Μάρ 2012, 11:23:25
Θέμα δημοσίευσης: προβλημα σασμαν...
καλημερα!! ειμαι νεο μελος!! εχω ενα 106 rallye 16v 2000 μοντελο!! εχω αλαξει δισκοπλατο πριν 3χιλιαδες χιλιομετρα και ακουω παλι εναν ηχο απο αριστερα και οταν παταω συμπλεκτη σταματαει... αυτα τα κανει οταν ειναι κριο μωλις ζεσταθει τα ξεχναει ολα!! το συνεργειο μου ειπε οτι ειναι τα ρουλεμαν του σασμαν... ξερει καποιος να μου πει ποσο θα μου κοστισει επισκευη?? ευχαριστω!!
greenpug106 - Πεμ 01 Μάρ 2012, 12:09:23
Θέμα δημοσίευσης: Re: προβλημα σασμαν...
fotis 16v έγραψε:
καλημερα!! ειμαι νεο μελος!! εχω ενα 106 rallye 16v 2000 μοντελο!! εχω αλαξει δισκοπλατο πριν 3χιλιαδες χιλιομετρα και ακουω παλι εναν ηχο απο αριστερα και οταν παταω συμπλεκτη σταματαει... αυτα τα κανει οταν ειναι κριο μωλις ζεσταθει τα ξεχναει ολα!! το συνεργειο μου ειπε οτι ειναι τα ρουλεμαν του σασμαν... ξερει καποιος να μου πει ποσο θα μου κοστισει επισκευη?? ευχαριστω!!

Πρέπει να κατεβεί το σασμάν, να ανοιχθεί, να αλλαχθεί ότι χρειάζεται, να κλείσει και να τοποθετηθεί πίσω.

Θα έλεγα εργατικά 200 - 250 περίπου + ανταλλακτικά 50 - 150 αν αλλάξεις πολλά κομμάτια.
307__:)(dimitris) - Τρι 10 Ιούλ 2012, 17:22:50
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον σημερα μετα απο 157000 χλμ με το 307 το σασμαν παρεδωσε το πνευμα του Crying or Very sad ηρθα απο πατρα μεχρι αγρινιο χωρις βαλβολινη η εστω λιγη αφου αδειασε ολη κατω απο το αυτοκινητο κοινω τα εκανε ολα που...να και με σφυρηγμα σαν λουριου σε 4-5η ταχυτητα κοινως φαρδος που εφτασα, ταχυτητες επερνε και παιρνει κανονικα αλλα στις αλλαγες ακουγονται λες και το σασμαν εχει μεσα χαλικια. Αυτο ειναι αυτοκινητο κινειται και χωρις σασμαν. Τελος πηγα στο μαστορα θα το κατεβασει να δουμε αλλα μαλλον παμε για αλλαγη. Οποιος ξερει τι εγινε ας ριξει τα φωτα του αυτα Idea

Υ.Σ πηγα και ηρθα με 70-80 χλμ κοινως αυτη ειναι η ταχυτητα εδω και πολυ καιρο.
ydroxoos - Τετ 11 Ιούλ 2012, 12:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
307__:)(dimitris) έγραψε:
Λοιπον σημερα μετα απο 157000 χλμ με το 307 το σασμαν παρεδωσε το πνευμα του Crying or Very sad ηρθα απο πατρα μεχρι αγρινιο χωρις βαλβολινη η εστω λιγη αφου αδειασε ολη κατω απο το αυτοκινητο κοινω τα εκανε ολα που...να και με σφυρηγμα σαν λουριου σε 4-5η ταχυτητα κοινως φαρδος που εφτασα, ταχυτητες επερνε και παιρνει κανονικα αλλα στις αλλαγες ακουγονται λες και το σασμαν εχει μεσα χαλικια. Αυτο ειναι αυτοκινητο κινειται και χωρις σασμαν. Τελος πηγα στο μαστορα θα το κατεβασει να δουμε αλλα μαλλον παμε για αλλαγη. Οποιος ξερει τι εγινε ας ριξει τα φωτα του αυτα Idea

Υ.Σ πηγα και ηρθα με 70-80 χλμ κοινως αυτη ειναι η ταχυτητα εδω και πολυ καιρο.

Αν αδειασαν οι βαλβολινες στην πορεια, λογικά χανει απο τσιμουχα ή έχεις ρηγμα στο καβουκι του σαζμαν (αν ειδες μεγαλη ποσοτητα βαλβολινης να χυνεται, το πιθανοτερο ειναι ρηγμα). Τωρα οσο για το σφυριγμα σε 4η και 5η, κατι μου λεει οτι σχεδον ειχε στεγνωσει απο τη βαλβολινη και αναψε. Μετα απ' αυτο, μη δινεις σημασια ...στα χαλικια!!!!
307__:)(dimitris) - Τετ 11 Ιούλ 2012, 17:53:33
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι αναψε ειναι ειναι το σιγουρο τωρα περισσοτερα δεν ξερω παντως ρηγμα στο καβουκι δεν εχει σιγουρα εξωτερικα. Ενα αλλο οποιος γνωριζει αξιζει να δωσω 400 για μεταχειρισμενο σασμαν?(το σασμαν θα αγοραστει απο προμηθευτη του club) Γιατι για καινουργιο δεν παιζει με την καμια αλλα ουτε και επισκευη αξιζει Thumb Down πολλα χρηματα.
307__:)(dimitris) - Πεμ 12 Ιούλ 2012, 15:27:20
Θέμα δημοσίευσης:
Μια βοηθεια οποιος ξερει αν κανει σασμαν απο C2 1600 16v στο 307 οχι σαν σασμαν αλλα σας σχεσεις Question
307__:)(dimitris) - Πεμ 12 Ιούλ 2012, 17:32:14
Θέμα δημοσίευσης:
307__:)(dimitris) έγραψε:
Μια βοηθεια οποιος ξερει αν κανει σασμαν απο C2 1600 16v στο 307 οχι σαν σασμαν αλλα σας σχεσεις Question

Τελικα το βρηκα 13χ61 με τελική σχέση μετάδοσης 4,69:1 το δικο μου 16χ63 το c2 με τελική σχέση μετάδοσης 3,93:1 αρα ποιο μακρυ Question δηλαδη θα σερνεται η οχι Question javascript:emoticon('Idea')
touge - Κυρ 15 Ιούλ 2012, 12:29:08
Θέμα δημοσίευσης:
καλημέρα.Πριν λίγες ημερες το αμάξι έκανε ένα περίεργο klak συνήθως σε πρώτη-δευτερα που δεν ακουγόταν πολύ σχεδόν καθόλου όταν πάταγα απότομα το γκάζι και το άφηνα.Υποψιάστηκα ότι είναι βάσεις σασμάν οποτε και τις άλλαξα αλλα τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα όχι μονο δεν έχει διορθωθεί το πρόβλημα αλλα παρουσιάστηκε και άλλο καθώς όταν πατάω και αφήνω το γκάζι συνεχόμενα ακούω έναν ήχο λες και κουνιέται όλη η μηχανή μπροστά ,με μικρές ταχύτητες τρέμει και το τιμόνι και ο λεύγες ταχυτήτων πηγαίνει εμπρός πίσω!Το πρόβλημα το παρουσιάζει όταν είσαι σταματημένος η πας με χαμηλές στροφές και πατάς τέρμα γκάζι
307__:)(dimitris) - Δευ 13 Αύγ 2012, 18:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια να κανω μια ερωτηση και οποιος ξερει μου λεει γιατι ο μηχανικος μου ειναι εξωτερικο και εγω θελω να φυγω με την οικογενεια για διακοπες πριν μερικες ημερες αλλαξα σασμαν και δισκο πλατω ολα καλα.Σημερα μετα απο την αλλαγη που εκανα ηταν η πρωτη φορα που πηγα πανω απο 130 και το αποτελεσμα με 5η ηταν να ο λεβιες να τριζει με θορυβο λες και ειχε απο κατω ξυριστικη μηχανη το κανει μονο με 5η και πανω απο 130 ξερεται τι μπορει να φταιει Question βοηθηστε γιατι την τεταρτη θελω να ταξιδεψω ευχαριστω
loco - Παρ 14 Σεπ 2012, 18:37:03
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα παιδιαααα!ειχα αναφερει πιο παλια προβλημα με σασμαν.ηρθε η ωρα λοιπον!μετα απο 4,5μηνες αφοτου ειχαμε μιλισει, τα εφτυσε το σασμαν μου εξω απο το συνεργειο!χαχα.μια βδομαδα πριν χαλασει οταν εστριβα το τιμονι κ απο τις δυο πλευρες κ οταν πηγαινα ευθεια ακουστηκαν κατι θορυβη "γκρανκ" σα να σπανε σιδερα!!!το πηγα στον μηχανικο το ζορισεσαι λιγο για ν δει μην ειναι κανενασ μπιλιοφορος κ ξαφνικα μετα απο 3-4λεπτα ζορισματος παει να βαλει 1η κ δν κουνιοταν το αμαξι μονο τα γραναζια ακουγοντουσαν που εκαναν παρτυ!!!τραγικοοο δε μπορουσα να το ακουω.μονο η οπισθεν επιανε.τελοςπαντων,το αλλαξα 350 ευρο εδωσα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες