kanelj έγραψε: |
εδω και λιγες μερες ακουγεται στο αυτοκινητο μου (απο μεσα και με κλειστα παραθυρα) ενα συνεχομενο τακ τακ τακ τακ οταν αφηνω το γκαζι... |
kanelj έγραψε: |
Μπα δεν νομιζω.εμενα μου το εκανε και με ταχυτητα αλλα και χωρις(λιγοτερο βεβαια)
Για να καταλαβεις ο θορυβος ειναι λες και ειναι ποδηλατο και του εχουν βαλει στην ροδα τραπουλοχαρτο για να κανει θορυβο!!!! |
Dio78 έγραψε: |
Kanelj, κι εμένα μου κάνει έναν θόρυβο τελευταία που τον ακούω με κλειστα παραάθυρα, από μπροστά δεξιά, όταν αφήνω γκάζι σε 2α και 3η, ένα άρρυθμο τακ τακ σα να είναι χαλαρωμένο κάτι από κάτω. Το κάνει μόνο με ταχύτητα συμπλεγμένη! Με νεκρά ή με πατημένο συμπλέκτη σταματάει. Είναι το ίδιο; |
Dio78 έγραψε: | ||
Kanelj, κι εμένα μου κάνει έναν θόρυβο τελευταία που τον ακούω με κλειστα παραάθυρα, από μπροστά δεξιά, όταν αφήνω γκάζι σε 2α και 3η, ένα άρρυθμο τακ τακ σα να είναι χαλαρωμένο κάτι από κάτω. Το κάνει μόνο με ταχύτητα συμπλεγμένη! Με νεκρά ή με πατημένο συμπλέκτη σταματάει. Είναι το ίδιο; |
SnakeMJK έγραψε: | ||
Δεν θέλω να σε ξενερώσω... Αλλά αυτό μου το έκανε λίιιιγο πριν χαλάσει εντελώς το σασμάν μου. Μετά έκανε τακ τακ συνέχεια ![]() |
Dio78 έγραψε: | ||||
![]() ![]() ![]() Τεσσάρων μηνών είναι το τουτού, τουλάχιστον το έβγαλε νωρίς (δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ βέβαια...). Τι να πω, δεν το έχω σκίσει καθόλου, σα γιαγιά οδηγώ, με μερικά ξεμπουκώματα όποτε τύχει. Και ούτε σκαλώνει ο επιλογέας ούτε έχω άλλα προβλήματα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως SnakeMJK και Tomcat! Έλεγα να περιμένω να κλείσει το εξάμηνο για να τα κάνω όλα μαζί, αλλά τελικά θα το πάω σύντομα για έλεγχο. |
Dio78 έγραψε: |
Σήμερα πήγα για έλεγχο του προβλήματος (στην Automotivo Πειραιώς...)
Στην αρχή κόντεψα να φανώ τρελλός γιατί δεν ακουγόταν τίποτα. Τελικά τα χαρακτηριστικά του θορύβου είναι τα εξής: Προέρχεται από μπροστά και δεξιά. Είναι μη περιοδικός. Παράγεται με ταχύτητα συμπλεγμένη στο κιβώτιο+άφημα του γκαζιού, κυρίως με μικρές ταχύτητες και όπισθεν, και γύρω στις 2000σαλ. Σταματάει με το πάτημα του συμπλέκτη (αποσύμπλεξη δηλαδή). Κατά 99% παράγεται μόνο με ζεστό κινητήρα (και με ό,τι αυτό συνεπάγεται - διαστολές, ζεστά υγρά κλπ). Ακούγεται σαν να είναι κάτι χαλαρωμένο και να κοπανάει ελαφρά σε κάτι σταθερό, και λίιιγο σαν αναρρόφηση (μία σύνθεση 80-20 των παραπάνω ήχων). Και ακούγεται μόνο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, και μόνο με κλειστά παράθυρα. Η δική μου εντύπωση είναι ότι εξαρτάται αρκετά και από τις ανωμαλίες του δρόμου (λιγότερες αναταράξεις=πιο ήρεμος θόρυβος και πιο αραιά), ο μηχανικός είπε ότι δεν έχει σχέση. Ο μηχανικός που το έλεγξε πιστεύει ότι είναι η βαλβίδα του κανίστρου, που με το άφημα του γκαζιού διακόπτει την παροχή βενζίνης για κάποια διαστήματα. Το αυτοκίνητο ελέγχθηκε από κάτω στην ανάρτηση, στις βάσεις της μηχανής και σε όλο το σύστημα εξαγωγής, αλλά ο ήχος δεν εμφανίστηκε πουθενά και όλα φάνηκαν εντάξει. Κάτι με το κιβώτιο δεν είναι μάλλον γιατί αυτό είναι αριστερά. Ίσως πάω και σε άλλο συνεργείο για μια δοκιμή. Προς το παρόν απλά ελέγχω αν αυξάνεται το πρόβλημα. Συγνώμη που το αναφέρω εδώ μιας και μάλλον δεν είναι πρόβλημα με το κιβώτιο, απλά συνεχίζω την αναφορά στο πρόβλημα, ειδικά για τον CC-Gio που έχει κάτι παρόμοιο και ίσως να του φανούν χρήσιμα τα παραπάνω. |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε: |
Φιλε Διονυση, χωρις να θελω να φανω οτι κανω διαφημιση κανε μια επισκεψη στην DAKAR οταν εγω πριν λιγο καιρο μου ετιχε προβλημα στο σασμαν και πηγα στην AUTOMOTIVO μου ειπανε οτι ηταν η ιδεα μου και την επομενη μερα εμεινα στην DAKAR εμεινα ευχαριστημενος χωρισ να θελω να σε υποχρεοσω ή να σε παρακινησω να πας αλλα η εξυπηρετηση ηταν αψογη |
tsikis έγραψε: |
Παρατηρώ ένα πρόβλημα με τα σασμαν ... ή μου φαίνεται ?
Τι γίνετε ρε παιδιά , πώς τα μεταχειρίζεστε ? ![]() Για πόσο καιρό σκισήματος μιλάμε ? |
freestyler έγραψε: |
ΑΑ!! ξεχασα να πω οτι οταν το κανει αυτο(το πρωι) κ πατησω συμπλεκτη λιγο πριν φτασει τερμα κατω ο ηχος σταματαει... τι να ναι ρε π...στη μου...... |
φτιαχνεται ευκολα αυτο?? θελει πολλη δουλεια για να κατεβει το σασμαν κ να αλλαχτει? |
ababapanos έγραψε: |
![]() ![]() ![]() εχεις δικιο. ειμαι υπερβολικα επιφιλακτικος... ![]() παρολα αυτα εστω και για εγκυκλοπαιδικους λογους,για να μου λυθει η απορια,η συγκεκριμενη αλλαγη ειναι εφικτη ![]() |
giannis_cc έγραψε: |
ρε φιλε εσυ εχεις χεστει κανονικα . δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα απλα δεν ειναι και σαν γερμανικου οι ταχυτητες ! |
giannis_cc έγραψε: |
σκαλωνει σημαινει δεν μπαινει αμεσα η ταχυτητα . διορθωνεται με αλλαγη βαλβολινων .
μην ανησυχεις τα περισσοτερα ετσι ειναι . απλα οταν πας να δεις το αμαξι , ας το λιγο να ζεσταθουν οι βαλβολινες και μετα βαλε ταχυτητες αφηνοντας τον συμπλεκτη σε καθε αλλαγη . |
ababapanos έγραψε: |
![]() ![]() ![]() εχεις δικιο. ειμαι υπερβολικα επιφιλακτικος... ![]() παρολα αυτα εστω και για εγκυκλοπαιδικους λογους,για να μου λυθει η απορια,η συγκεκριμενη αλλαγη ειναι εφικτη ![]() |
Touristas έγραψε: | ||||
Για αυτό δεν φταίει το παλικάρι αλλά μάλλον εμείς και συγκεκριμένα …..
Οπότε καλώ είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε |
Pugakias206 έγραψε: |
Παιδες εχω κι εγω τελικα προβλημα με το σασμαν που μου κανει αυτο τον ενοχλητικο θορυβο οταν αφηνω το γκαζι εν κινηση και τελικα το πηγα σε συνεργειο και μου παν οτι θελει αλλαγη σασμαν αλλα δεν ξερω (ουτε και το συνεργειο ηξερε ακριβως) ποσο ακριβως θα κοστισει. Θα δωσω και τις (κατω) τριχες της κεφαλης μου??? ![]() |
στα 102.000 χλμ |
Παράθεση: |
έχω ακούσει άλλους εδώ μέσα να αλλάζουν πολύ νωρίτερα |
... Τελικο κοστος γυρω στις 300€.
...........: |
Pugakias206 έγραψε: | ||
SnakeMJK έγραψε:
Δηλ. ειμαι ο μοναδικος που θα επισκευασει το σασμαν στα 102.000 χλμ??? ![]() Δεν εχω διαβασει αλλους εδω μεσα (η μαλλον θα παρελειψα λογω βιασυνης) να αλλαζουν σασμαν στα περισσοτερα χλμ οπως κι εγω γι αυτο και ανεφερα ξανα το θεμα στο τρεχον τοπικ μηπως θα εχω προβληματα στα τοσα χλμ που εχω..! Τελος παντων, ευχαριστω και παλι! |
το καρε ειναι το ιδιο αλλα τα ημιαξονια τωρα ειναι πιο μακρυα απ οτι πρεπει...μπαινουν μεσα γυριζουν αλλα πρεπει να πανε ακομα λιγο μεσα...εχει να κανει δηλαδη με το κορωνοπηνιο? η' ο σασμανας αλλαξε κ αλλα γραναζια απο το σασμαν με αλλα απο 106? |
manaros έγραψε: |
ρε παιδια εχει ξεκινησει εδω και περιπου μια εβδομαδα.το κιβωτιο αρνειται να δεχτει την 5η η την οπισθεν.κατα βαση δεν κανει αυτο το κουμπωμα προσ τα δεξια για να βαλεις η την 5η η την οπισθεν.οχι παντα αλλα οσο περναν οι μερες ολο και χειροτερευει.λες και καπου βρισκει ο λεβιες...δεν πρεπει να ειναι τα γραναζια παντως...τι λετε; |
tirokomos έγραψε: | ||
|
Το γρανάζι της όπισθεν ΔΕΝ έχει συγχρονιζέ το θέμα είναι ότι δεν πάει ο λεβιές εύκολα προς τα δεξιά. Τώρα ή είναι από της ντίζες ή έχει κάποιο πρόβλημα εσωτερικά |
giannis_cc έγραψε: | ||||||
τυχερακηδες 307αδες....... Θελω και γω ντιζατο σαζμαν ......... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tirokomos έγραψε: | ||||||||
![]() ![]() ![]() |
tirokomos έγραψε: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
giannis_cc έγραψε: | ||
καλα ντε μην κλαις ! Αν ερθεις πατρα καμια μερα θα στο δωσω να καμακωσεις καμια φοιτητριουλα ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
206.1.4 έγραψε: |
παιδια δεν ξερω αν το εχετε υποψη σας αλλα προσοχη στα ανταλλακτικα... παιζει να σας πουλησουν ανταλλακτικο ανακατασκευης πχ σασμαν σε τιμη πραγματικα καινουργιου!!!!!! εξωτερικα δεν φαινεται... παρα μονο οταν ανοιχτει... το επαθε φιλος . απλα το επισημαινω... |
tirokomos έγραψε: | ||||
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗ ΛΕΤΕ αν δεν είστε σίγουροι για κάποια πράματα. Ιδικά για αυτό που είπες tirokomos ……. Όσο για τα ανακατασκευής , όταν θα πας να πάρεις κάτι εάν υπάρχει το συγκεκριμένο ανταλλακτικό και σαν ανακατασκευής το οποίο έχει και χαμηλότερη τιμή σε ρωτάνε αν το θες η προτιμάς καινούργιο. |
tirokomos έγραψε: |
Ειπα απλα κατι που ακουσα και μου το ειπε φιλος του οποιου πολυ κοντος συγγενης εργζεται εκει μεσα...Αλλα και να μην αληθευει...ΟΚ!Γι'αυτο ειπα οτι και δεν τα ενστερνιζομαι. ![]() |
Touristas έγραψε: | ||
Καλό είναι τέτοια πράματα να μην λέγονται δημόσια εξάλλου αν το σκεφτείς και μόνος σου θα δεις ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για τα ανταλλακτικά ![]() Τέλος του ![]() |
kovac έγραψε: |
(Γη καλεί Τουριστόπαιδο...HELP!!!! Κάνε μια τηλεδίαγνωση πάλι). ![]() ![]() ![]() ![]() |
kovac έγραψε: |
Εμένα πριν από κανένα 2ωρο, κι ενώ ήταν κομπλέ το 206, πατάω συμπλέκτη κι ακούγεται ένα κλακ. Αφήνω-πατάω, κλακ κλακ. Ωραία λέω...δοκιμάζω να βάλω ταχύτητα (1η φορά) δεν μπαίνει ή ήθελε πολύ ζόρι (δεν δοκίμασα γιατί το μοτέρ ήταν αναμένο, μη γ@μήσουμε και τα γρανάζια). Πανέμορφα λέω. Ξαναδοκιμάζω...ούτε κλακ ούτε τίποτα. Μπαίνει κανονικά. Ξαναδοκιμάζω κλακ και πάλι, αλλά αυτή τη φορά μπαίνει.
Μην τα πολυλογώ..μετά δεν έκανε τίποτα...κι αν έκανε έμπαιναν κανονικά οι ταχύτητες. Η αίσθηση ήταν πως κάπου "έβρισκε" (τώρα έβρισκε, έβοσκε...τι να πω..). Επαναφορά κανονικά. Το κλακ το έκανε/κάνει μόνο στο πάτημα. Στην επαναφορά αν δεν κάνω λάθος εκεί που μπαίνει η ντίζα κουνιόταν λες και ήθελε να γεννήσει η μοκέτα κανα alien (ξέρετε, που σκάει η κοιλιά προς τα έξω και βγαίνει..ντίζα! ![]() ![]() ![]() ![]() Από περιγραφή δε νομίζω να έχετε παράπονο έτσι? ![]() ![]() ![]() Αύριο με την αυγή πάει στο γιατρό, αλλά για προετοιμάστε με λίγο... Ντίζα συμπλέκτη? Και αν ναι, πόσο να πάει ρε παιδιά? Γιατί πραγματικά δεν παίζει σάλιο.. ![]() ![]() ![]() (Γη καλεί Τουριστόπαιδο...HELP!!!! Κάνε μια τηλεδίαγνωση πάλι). ![]() ![]() ![]() ![]() |
Touristas έγραψε: |
Ποιό ελατήριο βλέπεις και λες πως δεν έσπασε... ![]() ![]() ![]() |
Touristas έγραψε: |
Εγώ λέω αυτό που είναι στων κύκλο
http://i56.photobucket.com/albums/g179/touristas_gr/.jpg.jpg |
loco έγραψε: |
ευχαριστωωω που καποιος ειπε κατι!!!χαχαχα |
plaketokofths έγραψε: | ||
θα μπορούσες αντι του παραπάνω να γραψεις "θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει?" |
Svstouk έγραψε: |
καταρχήν από πού ακούγεται αυτός ο ήχος; πού τον εντοπίζεις; |
αδερφέ, σε χάνω............τι εννοείς θόρυβος στο γκάζι;;; μήπως εννοείς την εισαγωγή αέρα; |
ξέρω ένα καλό μέντιουμ για την περίπτωσή σου.......... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
fotis 16v έγραψε: |
καλημερα!! ειμαι νεο μελος!! εχω ενα 106 rallye 16v 2000 μοντελο!! εχω αλαξει δισκοπλατο πριν 3χιλιαδες χιλιομετρα και ακουω παλι εναν ηχο απο αριστερα και οταν παταω συμπλεκτη σταματαει... αυτα τα κανει οταν ειναι κριο μωλις ζεσταθει τα ξεχναει ολα!! το συνεργειο μου ειπε οτι ειναι τα ρουλεμαν του σασμαν... ξερει καποιος να μου πει ποσο θα μου κοστισει επισκευη?? ευχαριστω!! |
307__:)(dimitris) έγραψε: |
Λοιπον σημερα μετα απο 157000 χλμ με το 307 το σασμαν παρεδωσε το πνευμα του ![]() ![]() Υ.Σ πηγα και ηρθα με 70-80 χλμ κοινως αυτη ειναι η ταχυτητα εδω και πολυ καιρο. |
307__:)(dimitris) έγραψε: |
Μια βοηθεια οποιος ξερει αν κανει σασμαν απο C2 1600 16v στο 307 οχι σαν σασμαν αλλα σας σχεσεις ![]() |