PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - 206 rc-ibiza cupra αγορα?

CYDONIA - Παρ 23 Φεβ 2007, 01:25:35
Θέμα δημοσίευσης: 206 rc-ibiza cupra αγορα?
Χαιτερώ όλους του club.Θέτω ενα ερωτημα το οποιο απ την αρχη φαντάζει ευκολο στην απαντηση απο ολους μας καθως γουσταρουμε την μαμα peugeot για πολλους και διαφορους λογους. Εχω περάσει πολλες ωρες μεσα σε ενα 106 ραλλυ και απο τοτε το λιονταρακι εχει μπει στην καρδια μου.Το ερωτημα δεν απευθυνεται μονο στις επιδοσεις καθως ολοι γνωριζουμε οτι ενα cupra στις ευθειες τουλαχιστον ειναι ενα κλικ πιο γρήγορο...τωρα στις στροφες απλα ακολουθει το seataki. Λογω του οτι ενδιαφερομαι να προβω στην αγορα ενος εκ των 2 μεταχειρισμενων του 2004-2005 μοντελου θα ήθελα τις απόψεις σας. Εμφανησιακα νομιζω γνωριζω ποιο κερδιζει αλλα τι γινεται οσο αφορα την αξιοπιστία και το κοστος συντήρησης? Κυβικά ή τουρμπινα?Μακάρι να ξανάβγαιναν τα 106 πλέον για να λέμε οτι πάμε πρέπει να διαθέτουμε τα διπλάσια φράγκα!
Lef205 - Παρ 23 Φεβ 2007, 02:28:26
Θέμα δημοσίευσης:
Το αν θες ευθεια ή στροφες ειναι δικη σου επιλογη, εγω επιλεγω στροφες και για αυτες μπορω να φερω γνωμη.
Μιας και εχω στην κατοχη μου 106 μπορω να σε καταλαβω απολυτα γιατι αυτοκινητον σαν αυτο δεν ξαναβγαινει δυστυχως!
Παραλληλα ομως σου εχω ενα πολυ ευχαριστο νεο!
Rc εχει ο συνοδηγος μου και οταν το οδηγησα μπορω να σου πω ηταν ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ αυτοκινητο που μου θυμησε το 106 μου . . . οκ δεν ηταν 106 αλλα το προσεγγιζε κατα πολυ και απο σπιρταδα μοτερ και απο οδικη συμπεριφορα και απο τιμονι.
Αν σε ενδιαφερουν τα στροφιλικια τσιμπας ενα μεταχειρισμενο ρουσου στα "καλοπαζαρεμενα" 15 χιλιαρικα, του κανεις ενα καλο πλυσιμο,τσεκ στο μοτερ και φευγεις για ορεινη διαδρομη να το μαθεις!
Α! και παρεπιπτοντως ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ ΒΙΔΑ!Το αυτοκινητο και στην τελειως μαμα κατασταση μπορει να σε ικανοποιησει αφανταστα!

ΥΓ Το RC δεν ειναι 206, ειναι απλα RC! Laughing
MEMsound - Παρ 23 Φεβ 2007, 10:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχουν μερικά σχετικά τόπικς:

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=1445

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=6223

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=3706

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=2984

Εγώ απλά θα πω ότι και τα δύο αμάξια είναι πάρα πολύ καλά.
Από πλευράς αξιοπιστίας τα ίδια θεωρώ πως είναι.

Επίσης και το ibiza με μια σοβαρή ανάρτηση μια χαρά θα στρίβει (ίσως χωρίς την αίσθηση που σου αφήνει το RC) αλλά μια χαρά από πλευράς αποτελεσματικότητας.

Αν γουστάρεις πολλά (=δεν αρκείσε στα μαμά άλογα των 2 αυτοκινήτων) άλογα τότε το ibiza είναι μονόδρομος.

Αν πάλι θες περισσότερο αίσθηση τότε με κλειστά μάτια RC... Wink Wink
nik_marin - Παρ 23 Φεβ 2007, 10:42:09
Θέμα δημοσίευσης:
Clio II RS
volvos - Παρ 23 Φεβ 2007, 10:43:29
Θέμα δημοσίευσης:
ΗΞΕΡΑ ενα παιδι με ενα ραλλυ.
βεβαια το 106 του ηταν μεχρι τα μπουνια φτιαγμενο και στημενο.

παραγγειλε μολις πρωτοβγηκε το κουπρα.
μα του λεω εισαι σιγουρος?
ναι μου λεει στριβει...
δε παιρνεις 206?
οχι μου λεει θελω κατι αλλο οχι παλι πεζο.

σε 3μηνες το εδωσε μονο αυτο σου λεω...
το αμαξι ειναι ΑΘΛΙΟ απο στριψιμο.
πηρε ενα λεον 4χ4 και το εχει κανει τουμπανο και αυτο Laughing

να κοιταξεις και τα φιεστα st. ειναι σιγουρα το πιο κοντινο στο 106 και αρκετα φτηνο. καινουργιο ειχε και 16500 καποια στιγμη σε μια προσφορα...

θα το βρεις αρκετα πιο κατω απο τα αλλα δυο Cool και με 5χρονια εγγυηση για μηχανικα.
CYDONIA - Παρ 23 Φεβ 2007, 13:11:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ολα καλα και ωραια μεχρι εδω,αλλα τι γινεται με την αξιοπιστια του κινητηρα και με τα ηλεκτρικά του?Εννοω μηπως εκει το cupra υπερισχυει λογω και τησ εμπλοκης του ομιλου vag?Λέω τώρα..Ενα φιλαράκι έχει ένα 206 αλλα το 1.4 και εχει αρχισει στα πρωτα 20000 κμ να βγάζει κατι περιεργες ενδειξεις στο ταμπλο για χειροφρενο, θα μου πεισ ποιο αυτοκινητο πλεον δεν βγάζει και απο κατι αλλα απ την άλλη οταν κάνεισ μια αγορα στα 15χιλιαρικα μεταχειρα δεν θα θελες και να τα κλαις ε?Εν ολιγοις το rc για μενα φαινεται να ειναι μια πιο ολοκληρωμενη προταση καθως η προτεραιοτητα μου ειναι η στροφη και οχι τοσο η ωμη δυναμη στα 400 μετρα.Τελικα μαλλον ολα ειναι θέμα γουστου και προτεραιοτητων..Για να δουμε λοιπον
MEMsound - Παρ 23 Φεβ 2007, 13:14:59
Θέμα δημοσίευσης:
CYDONIA έγραψε:
...Τελικα μαλλον ολα ειναι θέμα γουστου και προτεραιοτητων..Για να δουμε λοιπον
Wink Wink Wink Wink Wink
bakclima - Δευ 26 Φεβ 2007, 19:46:40
Θέμα δημοσίευσης:
το μονο θετικο του κουπρα για μενα ειναι οι τετραπιστονες μπροστα δαγκανες.
τα μειον, πολυ ακριβα σερβις πχ καθαρισμος τουρμπινας,ιντερκοιλερ κ.τ.λ., ειναι τουρμπο, δεν στριβει σαν το rc
WilDuck - Τρι 27 Φεβ 2007, 09:20:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ήμουν στο Octavia RS ABT του κολλητού μου και κυνηγιόμασταν με ένα RC.

Το Ρου Σου στρίβει εκπληκτικά!
Ειδικά σε απότομες αλλαγές κατεύθυνσης το ψιλοχάναμε. Shocked

Καταλαβαίνω κάπως το δίλημμά σου, αλλά έχεις μπει σε αυτοκίνητο με τον κινητήρα 1.8Τ VAG?

Φίλε, είσαι με 5η και 100km/h, σανιδώνεις και παθαίνεις πλάκα!
Νομίζεις ότι έχεις 3η μέσα! Shocked
ΡΟ-ΠΑ-ΚΛΑ. Τελεία και παύλα.

Ο κολλητός μου, τώρα πλέον, έχει τουρμπίνα από S3 (K04) και παίζει στα 270-280hp.

Ένα θα σου πω. Από 2ες χαμηλά μέχρι κούμπωμα τετάρτης, ΜΑΖΙ με Μ3. Twisted evil
(Στο γέμισμα 4ης μας έκανε 2-3 καρότσες).

Όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Μάνθος:
"...Τελικα μαλλον ολα ειναι θέμα γουστου και προτεραιοτητων..."

Σε Ρου Σου δεν έχω μπει.
Αν και είμαι στροφάκιας, όμως, θα πήγαινα για τη ροπή. Very happy

Στο χαλαρό φτάνεις τα 260-270hp. Εκεί να δεις κυνηγητό με Μ3...

Παράθεση:
Ολα καλα και ωραια μεχρι εδω,αλλα τι γινεται με την αξιοπιστια του κινητηρα και με τα ηλεκτρικά του?Εννοω μηπως εκει το cupra υπερισχυει λογω και τησ εμπλοκης του ομιλου vag?

Κάνε μια βόλτα από το seatclub.gr ή κάτι παρόμοιο.
Όσον αφορά τον κολλητό μου πάντως, σκυλί ο κινητήρας και γενικότερα το octavia.
Ghost Dog - Τρι 27 Φεβ 2007, 10:23:05
Θέμα δημοσίευσης:
bakclima έγραψε:
το μονο θετικο του κουπρα για μενα ειναι οι τετραπιστονες μπροστα δαγκανες.
τα μειον, πολυ ακριβα σερβις πχ καθαρισμος τουρμπινας,ιντερκοιλερ κ.τ.λ., ειναι τουρμπο, δεν στριβει σαν το rc

Γιωργο μονο τη διαφορα που πληρωνουν οι κατοχοι rc (και των 2λιτρων gti) καθε χρονο για τελη κυκλοφοριας ερχετε μια η αλλη...
Τα πραγματα ειναι πιο απλα πιστευω...
(Βγαζοντας εκτος το θεμα της εμφανισης που ειναι τελειως υποκειμενικο)
Αν θες απιστευτη ροπη και "ικανοποιητικο" στριψιμο παιρνεις cupra
Aν θες απιστευτο στριψιμο και "ικανοποιητικο" γκαζι παιρνεις rc
(τωρα το οτι για να στριψεις στα ορια του το rc θα πρεπει να εχεις τρελα χερια,αυτο ειναι αλλου παππα ευαγγελιο...)
sps - Τρι 27 Φεβ 2007, 11:21:04
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΗΞΕΡΑ ενα παιδι με ενα ραλλυ.
βεβαια το 106 του ηταν μεχρι τα μπουνια φτιαγμενο και στημενο.

παραγγειλε μολις πρωτοβγηκε το κουπρα.
μα του λεω εισαι σιγουρος?
ναι μου λεει στριβει...
δε παιρνεις 206?
οχι μου λεει θελω κατι αλλο οχι παλι πεζο.

σε 3μηνες το εδωσε μονο αυτο σου λεω...
το αμαξι ειναι ΑΘΛΙΟ απο στριψιμο.
πηρε ενα λεον 4χ4 και το εχει κανει τουμπανο και αυτο Laughing

να κοιταξεις και τα φιεστα st. ειναι σιγουρα το πιο κοντινο στο 106 και αρκετα φτηνο. καινουργιο ειχε και 16500 καποια στιγμη σε μια προσφορα...

θα το βρεις αρκετα πιο κατω απο τα αλλα δυο Cool και με 5χρονια εγγυηση για μηχανικα.

Και τωρα τοσο εχει το ST!
nik_marin - Τρι 27 Φεβ 2007, 11:24:06
Θέμα δημοσίευσης:
nik_marin έγραψε:
Clio II RS

Auto-Moto > Πωλήσεις Αυτοκινήτων > PEUGEOT
PEUGEOT 306 GTi Race, 2.000 cc, μοντ. 12/'98, λευκό, γνήσιο (όχι μετατροπή), πληρωμένα τέλη '07, τιμή 9.500 ευρώ
Νέα αγγελία

Volve ξυπνά.... άντε πάρε κανένα αυτοκίνητο της προκοπής
MEMsound - Τρι 27 Φεβ 2007, 11:34:25
Θέμα δημοσίευσης:
μας γάμησες την ψυχολογία με το λευκό 306...
αλλά εγώ την νύφη μου δεν την αλλάζω με τίποτα και ας είναι αργή...
volvos - Τρι 27 Φεβ 2007, 16:04:54
Θέμα δημοσίευσης:
Κ Ρ Α Τ Η Σ Τ Ε Μ Ε Ε Ε Ε Ε Ε
Stevon - Τρι 27 Φεβ 2007, 16:13:45
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
Κ Ρ Α Τ Η Σ Τ Ε Μ Ε Ε Ε Ε Ε Ε

ΞΑΜΟΛΗΣΟΥΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.....................
nOkpos - Τρι 27 Φεβ 2007, 16:22:16
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδες ολα καλα και κανενα προβλημα αλλα οταν ανοιξα εγω ενα θεμα με rc FR kai polo gti την επομενη στιγμη ειχε κλειδωθει...και sorry για το Off Topic
MEMsound - Τρι 27 Φεβ 2007, 18:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
γιατί http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=183448#183448 Wink
Ronin - Τρι 27 Φεβ 2007, 18:29:12
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντος εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι εννοούμε όταν λέμε οτι ένα αμάξι ''δεν'' στρίβει...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούμε όταν λέμε οτι το RC στρίβει και το Cupra δεν στρίβει... Confused

Μήπως μπερδεύουμε την αίσθηση με την απόλυτη ταχύτητα?
Μάλλον αυτό εννοείτε και μπερδεύομαι

Rolling eyes
volvos - Τρι 27 Φεβ 2007, 18:47:13
Θέμα δημοσίευσης:
το κουπρα ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ...

κυριολεκτικα και μεταφορικα και απο αισθηση και απο πραξη και αν δεν ειχε το τερατακι το μοτερ θα ετρωγε ακομα περισσοτερο ξυλο...δες απλα στα μεγαρα που ειναι κλειστη πιστα ποσο τρωει το γυρο απο κλιο και 206 Cool
Ronin - Τετ 28 Φεβ 2007, 10:16:04
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
το κουπρα ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ...

κυριολεκτικα και μεταφορικα και απο αισθηση και απο πραξη και αν δεν ειχε το τερατακι το μοτερ θα ετρωγε ακομα περισσοτερο ξυλο...δες απλα στα μεγαρα που ειναι κλειστη πιστα ποσο τρωει το γυρο απο κλιο και 206 Cool

Μιας και το έθιξες ,πόσο γυρνάνε στα Μέγαρα αυτα τα 2 (RC,Cupra)?
volvos - Τετ 28 Φεβ 2007, 10:33:12
Θέμα δημοσίευσης:
αμα βαλεις στο 4τ library 206rc θα στα βγαλει...
δε θυμαμαι τευχος...

παντως το ibiza ηταν αισθητα πισω. και υπολογισε οτι ποτε μα ποτε η σεατ δε δινει μαμα μοτερ στα τεστ Wink
χρονιααααααααααα τωρα...

βεβαια μπορουμε να πιστεψουμε και το drive Που στο στροφοδιαδρομη ειχε βγαλει πιο γρηγορο το ιμπιζα....
βεβαια κανεις δεν ειδε οτι η διαδρομη ηταν μια ατελειωτη ανηφορα με 3φουρκετες και 2 πατημενες.....χεσε ψηλα.

και μη ακουσω για μπλοκε γιατι αν ενα αμαξι δε το εχει στο αιμα του.......
Ronin - Τετ 28 Φεβ 2007, 11:24:03
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ για το τελευταίο ,γιατί αν είναι να πάρεις ένα αμάξι και να του ρίξεις άλλα 5.000...χέσε ψηλά...

Εμένα πάντος το Cupra μου έχει δώσει την εντύπωση GT.
Σε ανοιχτό δρόμο είναι πυροβόλο.
Δεν ξέρω πόση διαφορά έχω απο RC ,αλλα Cupra με έχει ξεκωλιάσει πολλές φορές (μαμά φαινομενικά).

Το RC αντίθετα έχει ποιό ''ορεινές'' καταβολές.
Αρκετά γρήγορο και στον ανοιχτό δρόμο (φαντάζομαι) ,αλλα άλλη φάση η τουρμπίνα και η ροπάκλα.

Είναι δύσκολο να τα συγκρίνουμε άμεσα ,νομίζω οτι ο επίδοξος κάτοχος θα πρέπει να ξέρει τι θέλει απο το αυτοκίνητο του και μετά να επιλέξει.

Θεωρώ οτι κάποιος που σκοπεύει να ταξιδεύει σβέλτα (και δεν έχει background απο peugeot) ,πολύ δύσκολα θα επιλέξει το RC.

Το RC αντίθετα ,ξέρουμε όλοι καλά ποιος θα το επιλέξει...
volvos - Τετ 28 Φεβ 2007, 11:27:56
Θέμα δημοσίευσης:
gia αυτο θεωρω οτι εγινε θρυλος στην εποχη μας το κλιο καθως συνδιαζε και τα δυο αυτα αυτοκινητα κανοντας πολυ καλα τα παντα Cool
Ronin - Τετ 28 Φεβ 2007, 14:55:56
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω οδηγήσει το πρώτο clio sport (172).

Δεν περίμενα οτι θα είναι τόσο διαφορετικό απο το 206 μου (προς το καλύτερο φυσικά...).

Αισθάνθηκα δέος οταν αναλογίστηκα τι θα κάνει το cup (182).

Τρομοκρατήθηκα όταν αναλογίστηκα τι θα κάνει το καινούργιο (200+6άρι).
volvos - Τετ 28 Φεβ 2007, 15:04:05
Θέμα δημοσίευσης:
to 2o.... αμ εγω που ειχα οδηγησει στη τριπολη τη καπ εκδοση εκεινου του σπορ τι να πω? (αν και να πω την μαυρη αληθεια το 206 μου τωρα μου αρεσει πιο πολυ)
το πρωτο ηταν με τα 170 και την αλλη μασκα εμπρος Cool
απο οσα λεει το παπι και μπορω να συγκρινω δε νομιζω οτι το καινουργιο ειναι καλυτερο..με εξαιρεση τα φρενα
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες