PSClub - Hellas

Εισαγωγή - Εξαγωγή - 106 - Σκούπα για 1.6 8V/16V

RASTAVIPER - Σαβ 17 Φεβ 2007, 23:20:35
Θέμα δημοσίευσης: Προταση για 106 1600?
Λοιπον για να μην ανοιγω νεο θεμα, πειτε μου εδω τη γνωμη σας για το δικο μου αμαξι.
Ψαχνω σκουπα για 106 1600.
Τι μάρκα προτείνετε και από που σε καλή τιμή?
Βρήκα σε 1 μαγαζί με αξεσουάρ σκούπα Simota. σε carbon fibre με 140 ευρω, με το φιλτρο και ολους τους σφιγκτηρες,Ειναι καλη η τιμη?
Της peugeot sport ποσο εχει?
Ακουσα οτι εχουν βγει και κατι σκουπες που πιανουν ολη τη μετωπη απο ακρη σε ακρη.Αυτες τι λενε?
RASTAVIPER - Σαβ 17 Φεβ 2007, 23:49:39
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης μπορείτε να μου πείτε τι διαφορές βλέπετε ανάμεσα σε αυτή τη σκούπα
http://www.e-autoshop.gr/images/12504%D3%CA%CF%D5%D0%C1%20P.106%20S16%201.6%2016V%2097.jpg?osCsid=64df56d86f070be81d86d0c174289db0

και σε αυτή??
http://www.e-autoshop.gr/images/12504.jpg?osCsid=64df56d86f070be81d86d0c174289db0
Γιατί πέρα από το γεγονός ότι η 2η είναι Simota και φαίνεται να είναι από carbon, δεν μπορώ να δικαιολογήσω γιατί η 1η έχει 55 € και η 2η 105 €.
Αποδίδει και διπλάσια η 2η??[/url]
MEMsound - Κυρ 18 Φεβ 2007, 16:42:48
Θέμα δημοσίευσης:
ολοιδιες ειναι
και οι 2 σιμοτα
πλαστικες ειναι
και βαμμενες σε χρωμα λοοκ καρμπον

οι μεγαλες σκουπες δεν εχουν νοημα σε μικρες (κοντα στις μαμά) ιπποδυνάμεις
Lef205 - Κυρ 18 Φεβ 2007, 20:06:21
Θέμα δημοσίευσης:
Θωμα οι σκουπες αποδιδουν σε 16ν μοτερ,στο δικο σου μπορει και να χασεις αν βαλεις,καλυτερα βαλε ελευθερο φιλτρο.
RASTAVIPER - Κυρ 18 Φεβ 2007, 23:10:22
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Θωμα οι σκουπες αποδιδουν σε 16ν μοτερ,στο δικο σου μπορει και να χασεις αν βαλεις,καλυτερα βαλε ελευθερο φιλτρο.

Όταν λες δικό μου τι εννοείς?? Razz Razz
Αυτό που έχω τώρα ή αυτό που θα έχω από την Τρίτη??? Twisted evil Twisted evil
Πάντως και το 8v με σκούπα το είχα τόσο καιρό.
Lef205 - Δευ 19 Φεβ 2007, 02:20:45
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν λες δικό μου τι εννοείς?? Razz Razz
Αυτό που έχω τώρα ή αυτό που θα έχω από την Τρίτη??? Twisted evil Twisted evil
Πάντως και το 8v με σκούπα το είχα τόσο καιρό.[/quote]
Καλοριζικο λοιπον,γιατι δεν κρατας τη σκουπα που ηδη εχεις?
RASTAVIPER - Δευ 19 Φεβ 2007, 10:20:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ! Smile
Η σκούπα που έχω είναι σε μαύρα χάλια.Την είχα πάρει πριν αρκετά χρόνια από Tarantula και από τότε έκλαιγα τα λεφτά μου.
Ο Τάσος προτείνει της P. Sport.Ξέρει κανείς τι έκπτωση έχουμε και από τι υλικό είναι?Το φίλτρο που έχει (Green) είναι της προκοπής?
Lef205 - Δευ 19 Φεβ 2007, 15:54:20
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτη εχω και εγω,την εχα με αλλο φιλτρο και τωρα εβαλα γκριν.
WilDuck - Τρι 20 Φεβ 2007, 10:15:41
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:

Ρε αυτή η σκούπα πολύ μύθος τελικά... Shocked

Θωμά, είδες διαφορά με τη σκούπα που έβαλες?
RASTAVIPER - Τρι 20 Φεβ 2007, 19:16:42
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα η σκουπα της Peugeot Sport ειναι πανακριβη...
Δε λεω, φαινεται ανθεκτικη, αλλα 178 ευρω, χωρις κολαρο ειναι κλεψια.
Pughell - Τετ 21 Φεβ 2007, 15:38:17
Θέμα δημοσίευσης:
Η σκουπα της PS ειναι κατασκευασμενη απο την Green.
Οποτε αν παρεις Green,θα εχεις ιδια. Wink

Απο εκει και περα το φοβερο πλεονεκτημα της PS ειναι οτι ο μεταλικος αγωγος ειναι free μεσα στο κελυφος οποτε οσο και να κουνιεται το μοτερ,η σκουπα δεν σπαζει.
Κοινως βρες μια σκουπα που να κανει το ιδιο ακριβως και βαλε μεσα οτι χοανη θες.

Εγω προσωπικα παντως αν προκειται να μεινει μαμα το μοτερ,θα εβαζα το μαμα φιλτροκουτι με καποιες τροποποιησεις. Wink
WilDuck - Πεμ 22 Φεβ 2007, 11:26:23
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι εύκολο να αφαιρεθούν οι πνίχτες στο μαμά φιλτροκούτι του 8βου?
RASTAVIPER - Πεμ 22 Φεβ 2007, 21:33:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά ο ήχος που κάνει το 16v όταν γεμίζει η σκούπα στις 4000 στροφές, είναι σκέτη καβλάουα!!!
Pughell - Παρ 23 Φεβ 2007, 09:35:53
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν διαφωνησε κανεις απλα να στο πω πιο "ξερα".

Τι να το κανεις το 4πεταλουδο αν σε περναει ενα απλο μονοπεταλουδο... Rolling eyes
greenpug106 - Δευ 28 Ιαν 2008, 19:47:53
Θέμα δημοσίευσης:
Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται εγώ στο 106 μου φοράω αυτήν της Ecosse Αγγλίας με φίλτρο Green. Έρχεται με κολλάρο Samco.

http://i6.photobucket.com/albums/y201/Greenpug/106%20GTi%202001/HPIM0104Medium.jpg
vasillis17 - Πεμ 26 Ιούν 2008, 13:13:13
Θέμα δημοσίευσης: ΣΚΟΥΠΑ 106
ΣΤΟ 106 Η ΣΚΟΥΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙ ΛΑΜΑΡΙΝΑ Η ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΜΟΥ ΤΙΝ ΕΧΕΙ ΑΦΙΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΟΣΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ.
alekoukos106 - Πεμ 26 Ιούν 2008, 15:49:05
Θέμα δημοσίευσης:
εγω την εχω στερεομενη με tire-ups....ψιλοχαλαρα!!!ισα-ισα να την κρατανε....
MEMsound - Πεμ 26 Ιούν 2008, 16:14:54
Θέμα δημοσίευσης:
alekoukos106 έγραψε:
εγω την εχω στερεομενη με tire-ups....ψιλοχαλαρα!!!ισα-ισα να την κρατανε....

Thumb right Thumb right
vavis - Σαβ 08 Νοέ 2008, 10:27:15
Θέμα δημοσίευσης: Τοποθετηση σκουπας σε rallye 1600 8v
Τοποθετηση σκουπας σε rallye 1600 8v.θελω να μου πειτε ποιο σωληνακι αναθυμιασεων να βαλω στη σκουπα.Αυτο που βγαινει απ το καπακι?Αν ναι,τα αλλα δυο τα αφηνω ελευθερα προς τα κατω?Επισης τον αισθητηρα(νομιζω θερμοκρασιας αερα) να κανω μια τρυπα και να τον τοποθετησω στο κολαρο?Ευχαριστω
vavis - Δευ 10 Νοέ 2008, 23:18:42
Θέμα δημοσίευσης:
κανεις Crying or Very sad
NemesisUltra - Δευ 10 Νοέ 2008, 23:21:53
Θέμα δημοσίευσης: Θελωωω σωστο αερα στο 106 16V
Γεια σας παιδια

Θελω να αλλαξω τι σκουπα που μου πεταξαν για καλη στο αμαξι μου και να βαλω μια καλη ανθεκτικη και λειτουργικη για το επιπεδο που θελω να φτασω το αμαξι!!

Δειτε τι εχω ( ακομα δεν ειρθε η εξατμιση που πειρα! και εχω αλλη θολομπαρα για να αλαξω αυτη τη βλακια που εχω πανω)

Ξεκινησα για 2 επιπεδο και θελω να βαλω καλα πραματα πανω!

Μπορω να μαθω απο καποιους που γνωριζουν καλα το αντικιμενο και να μου πει καποιος απο που να την παραγγειλω τα χαρακτηριστικα της και ποσο κανει και αν γινετε να μου στειλετε κανα λινκ να δω!!

σκεφτομαι να βαλω λαστιχενιο σωληνα και να αλαχω το βαρελακι εκει στη σκουπα πανω και να αλλαξω και την πεταλουδα να αλαξω ολλο το συστημα στην εισαγωγη ωστε να εχω καλη αναπνοη για εκει που σκοπευω να παω!

αν γινετε να μου πειτε για ολο το πακετο τι να κανω και ποσο κανουν!!
NemesisUltra - Τρι 11 Νοέ 2008, 21:40:52
Θέμα δημοσίευσης:
βοηθεια ρε παιδια θελω να μαθω αν ξερει καποιος!!!
toure7 - Πεμ 11 Δεκ 2008, 18:04:12
Θέμα δημοσίευσης: Green σκουπα large ή απλη?
Θα βαλω σκουπα στον ραλο και ειμαι αναμεσα στην large και στην απλη. Θα δω διαφορα αν βαλω large? Η απλη κανει 140 ευρο και η large 143 http://atlasteam.gr/eshop/catalog/product_info.php?cPath=22_181_28_31&products_id=4643

Επισης οι τιμες ειναι καλες ή υπαρχουν και μαγαζια που τις εχουν φθηνοτερα? Της peugeotsport ποσο κανει?

Υ.Γ Το αμαξι μου ειναι 106 16v rallye
greenpug106 - Πεμ 11 Δεκ 2008, 19:33:57
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε εγώ πήρα αυτήν από την Ecosse στην Αγγλία.

Είναι αρκετά πιο ποιοτική από αυτές που κυκλοφορούν και μου αρέσει και το κολλάρο.

Αυτή που έχω είναι η παλιά.
Πιθανόν να τη βρείς μεταχειρισμένη στο ebay.

Η καινούργια είναι αυτή.

http://www.ecosse-peugeot.co.uk/show_product.asp?id=1890

toure7 - Πεμ 11 Δεκ 2008, 20:06:27
Θέμα δημοσίευσης:
greenpug106 έγραψε:
Φίλε εγώ πήρα αυτήν από την Ecosse στην Αγγλία.

Είναι αρκετά πιο ποιοτική από αυτές που κυκλοφορούν και μου αρέσει και το κολλάρο.

Αυτή που έχω είναι η παλιά.
Πιθανόν να τη βρείς μεταχειρισμένη στο ebay.

Η καινούργια είναι αυτή.

http://www.ecosse-peugeot.co.uk/show_product.asp?id=1890

Δεν την ξερω τη συγκεκριμενη μαρκα. Ψαχνω να βρω κανα site που να δοκιμαζει τις σκουπες για να δω ποια εχδι μεγαλυτερη αποδοση και ποια ειναι ποιοτικη.

Την συγκεκριμενη σκουπα που παρεθεσες μπορω να την παραγγελω και να την στειλουν? Ποσο καιρο περιπου θα κανει να φτασει?
toure7 - Παρ 12 Δεκ 2008, 03:59:31
Θέμα δημοσίευσης:
Διαβασα οτι καλη σκουπα ειναι και της simota που δινει 6 αλογακια στον ραλο. Ξερει κανεις ποιος πουλαει simota σκουπες στην Αθηνα?

Eπισης πολλοι εχουν βαλει και βαρελακια BMC και λενε οτι εχουν παρει τα ιδια αλογα με σκουπα.
greenpug106 - Παρ 12 Δεκ 2008, 07:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
Στείλε τους κανένα email να σου πούνε για τα μεταφορικά.

Σίγουρα την στέλλουν και έξω.
Αυτή έρχεται με Pipercross Foam Filter αλλά το άλλαξα σε Green filter.

Simota νομίζω πουλάει ο Τικκος racing.
Αλλά και αυτές είναι πολύ παρόμοιες με αυτές που φοράς και το φίλτρο τους είναι πολύ μικρό.

Εδώ μπορείς να δεις τη Simota που είχε ο Τίκκος στην Κύπρο για Saxo

RoadRunner122 - Παρ 12 Δεκ 2008, 21:08:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μα στη φωτό του το παιδί τη simota φοράει (την έχει ήδη) και ψάχνει κάτι καλύτερο αν κατάλαβα καλά.

Κατά τη γνώμη μου παρέμεινε σε φιλτροκούτι τύπου σκούπας και όχι σε βαρελάκια κ.α. πετέντες. Η σκούπα λειτουργεί δοκιμασμένα καλύτερα.

Τώρα, όσον αφορά τους τύπους σκουπών για 106, η πιο εξελιγμένη είναι η μεγάλη της Green. Πιάνει σχεδόν από άκρη σε άκρη τη μετώπη και δεν έχει κατασκευαστικά σχέση με την ψευτοκαρμπονοπλαστικούρα της simota.

Εκτώς κι αν τα διαθέτεις χοντρά ή πιάνουν τα χέρια σου και ασχοληθείς προσωπικά με κάποια κατασκευή carbon και φίλτρο panel κάθετης ροής.
toure7 - Παρ 12 Δεκ 2008, 22:52:08
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Μα στη φωτό του το παιδί τη simota φοράει (την έχει ήδη) και ψάχνει κάτι καλύτερο αν κατάλαβα καλά.

Κατά τη γνώμη μου παρέμεινε σε φιλτροκούτι τύπου σκούπας και όχι σε βαρελάκια κ.α. πετέντες. Η σκούπα λειτουργεί δοκιμασμένα καλύτερα.

Τώρα, όσον αφορά τους τύπους σκουπών για 106, η πιο εξελιγμένη είναι η μεγάλη της Green. Πιάνει σχεδόν από άκρη σε άκρη τη μετώπη και δεν έχει κατασκευαστικά σχέση με την ψευτοκαρμπονοπλαστικούρα της simota.

Εκτώς κι αν τα διαθέτεις χοντρά ή πιάνουν τα χέρια σου και ασχοληθείς προσωπικά με κάποια κατασκευή carbon και φίλτρο panel κάθετης ροής.

Εμενα με συμφερει να αγορασω την σκουπα της green μιας και την εχει το atlas στα 150 ευρο
RoadRunner122 - Παρ 12 Δεκ 2008, 23:01:13
Θέμα δημοσίευσης:
toure7 έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:

Εμενα με συμφερει να αγορασω την σκουπα της green μιας και την εχει το atlas στα 150 ευρο

http://atlasteam.gr/eshop/catalog/product_info.php?cPath=22_181_28_31&products_id=4629

είναι η "large" που λέει... (όχι αυτή στη φωτο).

Ρίξε μιά ματιά κι εδώ:
http://www.106sportclub.gr/main/htlm_pages/articles/technical_articles/dyno_skoupes.htm

Η μεγάλη είναι η 2η.
Pughell - Σαβ 13 Δεκ 2008, 10:19:32
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
...

...

Αρχδα λειτουργει απλα δεν εχετε δοκιμασει για να εχετε αποψη... Cool
Το BMC ειναι πολυ μπροστα απο καθε σκουπα και μαλιστα υπαρχει και σε φτηνη version χωρις ανθρακονηματινο κελυφος που ριχνει το κοστολογιο στα 130Ε.

Εσεις βεβαια μπορειτε να βαζετε σκουπες,δεν εχει σημασια... Rolling eyes
RoadRunner122 - Σαβ 13 Δεκ 2008, 16:39:50
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:
...

...

Αρχδα λειτουργει απλα δεν εχετε δοκιμασει για να εχετε αποψη... Cool
Το BMC ειναι πολυ μπροστα απο καθε σκουπα και μαλιστα υπαρχει και σε φτηνη version χωρις ανθρακονηματινο κελυφος που ριχνει το κοστολογιο στα 130Ε.

Εσεις βεβαια μπορειτε να βαζετε σκουπες,δεν εχει σημασια... Rolling eyes

Σιγά ρε μάστορα, θα μας δείρεις κι από πάνω?

Δεν ξέρω αν η σκούπα λειτουργεί καλύτερα από κάθε άλλη κατασκευή αλλά σίγουρα είναι κάτι δοκιμασμένο και αποδοτικό. Με το κρασοβάρελο της bmc ίσως με ιδανικές ρυθμίσεις στους χάρτες και μιά ειδική κατασκευή συλλέκτη στη μετώπη να τσίμπαγες μισό ps παραπάνω. Αλλά με σκέτο βαρελάκι δε με πείθεις ότι θα πάρει αυτόν τον παραπάνω ίππο εκτώς κι αν έχεις χειροπιαστά αποτελέσματα. Τα ίδια συζητούσαμε και το 106sc οι μισοί επιμένατε για σκούπα οι άλλοι μισοί για βαρέλι και τελικά δεν αποδείχθηκε κάτι... Exclamation
kane - Σαβ 13 Δεκ 2008, 16:52:16
Θέμα δημοσίευσης:
εγω θα μπορουσες να πεις οτι το απεδειξα ενμερει,μιας και με βαρελι φτωχαινε περισσοτερο αποτι με τη σκουπα, οποτε "δουλευε".
Τεσπα,ας βαλει ο καθενας οτι θελει...εδω αλλος ηθελε να μας πεισει οτι φιλτρο πανω στη πεταλουδα ειναι το καλυτερο...
RoadRunner122 - Σαβ 13 Δεκ 2008, 20:00:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Σταύρο αυτό λέω κι εγώ. Ότι δηλαδή εφόσον θέλεις μιά δοκιμασμένη λύση που δουλεύει και αποδίδει στανταρ και χωρίς πειραματισμούς, πας σε σκούπα.

Τώρα, όπως είπα και στο παιδί παραπάνω, αν είσαι διατεθειμένος να παίξεις με βαρελάκια ή άλλες κατασκευές οι οποίες ενδεχομένως να σου δώσουν κάτι παραπάνω, εξαρτάται απ' το χρόνο, το χρήμα και την όρεξη του καθενός.
Pughell - Κυρ 14 Δεκ 2008, 00:39:17
Θέμα δημοσίευσης:
Στο 106 σας ειχα εξηγησει και με σχεδια μαλιστα τον λογο για τον οποιο το βαρελι εχει πιο καλη ροη.
Αμα βαριεστε να διαβασετε,αυτο ειναι αλλη υποθεση...
greenpug106 - Κυρ 14 Δεκ 2008, 12:51:23
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο έχει γίνει καμιά δυναμομέτρηση σε ίδιο αυτοκίνητο και δυναμόμετρο και με τα 2 είδη?
RoadRunner122 - Κυρ 14 Δεκ 2008, 20:39:21
Θέμα δημοσίευσης:
greenpug106 έγραψε:
Στέλιο έχει γίνει καμιά δυναμομέτρηση σε ίδιο αυτοκίνητο και δυναμόμετρο και με τα 2 είδη?

Εμ εδώ σε θέλω μάστορα Cool
kane - Κυρ 14 Δεκ 2008, 20:45:37
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
greenpug106 έγραψε:

Εμ εδώ σε θέλω μάστορα Cool

oxi...Μαλιστα πιστευω πως το βαρελι θα δουλεψει χειροτερα στο νταινο απο τη σκουπα...
Αμα υπηρχε νταινο με ανεμιστηρες 180χλμ/ωρα αερα τοτε κατι θα γινοταν...
Pughell - Δευ 15 Δεκ 2008, 09:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
Με επιφυλαξη,νομιζω ειχε κανει καποιο περιοδικο αλλα δεν το λεω με σιγουρια.

Σε θεωρητικη βαση παντως(για αυτους που δεν εχουν δοκιμασει),ψαξτε λιγο το κομματι με τις ροες και θα δειτε για ποιον λογο η σκουπα δεν μπορει να κανει αυτο που κανει το βαρελι.
Σε πρακτικη βαση,μπορειτε να ρωτηστε τον Σταυρο ή και τον Πανο(Καλαματα) που ειχε πατενταρει κατι αναλογο σε διαταξη με το βαρελι,δηλαδη που η χοανη δεν ηταν μεσα στην σκουπα αλλα το φιλτρο ηταν σε καθετη διαταξη ως προς την ροη του αερα.
alekoukos106 - Δευ 15 Δεκ 2008, 15:49:32
Θέμα δημοσίευσης:
μια καλη πατεντα που ειχα δει ειναι σκουπο-βαρελακι....δηλ...στη μετωπη μπροστα σκουπα αδεια και πισω απο την σκουπα προσαρμοσμενο βαρελακι και μια γωνια για να πιανει πανω στην πεταλουδα....δεν ξερω τι κανει λειτουργικα...αλλα δεδομενου οτι τα βαρελακια ειναι τοπ και οι σκουπες μ@μ@νε ενα παντρεμα και των 2 θα ηταν οτι καλυτερο... Wink
Pughell - Δευ 15 Δεκ 2008, 16:06:56
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που ειπες Alex ειναι οντως η καλυτερη εφαρμογη αρκει και η σκουπα να εχει σωστη θεση ωστε να εκμεταλλευεται το βεντουρι. Smile
alekoukos106 - Δευ 15 Δεκ 2008, 17:00:28
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη τι ακριβως???το να ειναι τοποθετημενη σε σημειο οπου θα τραβαει τον περισσοτερο αερα??? Rolling eyes
Pughell - Τρι 16 Δεκ 2008, 09:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι.
Να ειναι σε σημειο οπου θα μπορει να περασει ο αερας ελευθερα κατευθειαν απο το περιβαλλον χωρις να αλλαζει διευθυνση.
Δηλαδη οπως ειναι στα 106/Saxo,η σκουπα δεν κανει απολυτως τιποτα.
Θα επρεπε το πεδιο μπροστα απο την σκουπα να ειναι εντελως κενο ωστε οσο αυξανεται η ταχυτητα να αυξανεται και η ποσοτητα του αερα μεσα στο μοτερ.
Επισης το φιλτρο πρεπει να ειναι καθετο ή εστω αντιθετα τοποθετημενο(βλεπε βαρελακι BMC) προς την ροη του αερα για να δημιουργειται ενα τυπικο φαινομενο υπερπιεσης.
Βεβαια ολα τα παραπανω πολυ δυσκολα εφαρμοζονται σε ενα βολτισιο αυτοκινητο λογο ελλειψης χωρου οποτε οι πατεντες με τους χαρτοσωληνες σε μαμα φιλτροκουτι ή βαρελακι,ειναι προτιμοτερες...
NemesisUltra - Δευ 17 Αύγ 2009, 18:22:30
Θέμα δημοσίευσης: 106 - 16V Εισαγωγη!
Τι μπορω να κάνω στα 106(εισαγωγή πεταλούδα) ώστε να έχω πιο πολύ ροή αέρα - απόδοση Question

Θέλω να βελτιώσω και το συγκεκριμένο κομμάτι , θέλω τις γνώσεις σας Very happy .
panagiwtis - Τρι 22 Σεπ 2009, 00:34:26
Θέμα δημοσίευσης: ραλλυε
θα βαλεις μια σκουπα και τελειωσε η υποθεση...:p
vasilis106 - Κυρ 25 Οκτ 2009, 14:13:48
Θέμα δημοσίευσης:
πως σας φαινεται αυτη η σκουπα?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/344861/
kane - Κυρ 25 Οκτ 2009, 14:46:52
Θέμα δημοσίευσης:
vasilis106 έγραψε:
πως σας φαινεται αυτη η σκουπα?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/344861/

πολυ ωραια και μεγαλη.

Απλα κατ'εμε? θελει βασεις μηχανης γερες για να μην "παιζει" η σκουπα(εννοω σκουπα,μοτεροσυνολο),μιας και θα σπασει γρηγορα,κι επισης θελει λιγο μονωση εκει που ειναι κοντα στη κατω δεξια γωνια του μοτερ γιατι ειναι θεμα χρονου να λιωσει.

Εγω θα την ψωνιζα αφοβα,με λιγο δουλιτσα την κανεις τελεια!

Απότι ειδα εχει αφρολεξ μπροστα στη μετωπη για να εχεις λιγο "αερα".
vasilis106 - Κυρ 25 Οκτ 2009, 15:04:58
Θέμα δημοσίευσης:
τις φτιαχνει ενας τυπος αθηνα τιμη καινουργιας 200ε κ απο οτι λεει ασθητη διαφορα σε αυτοκινητα με εκκεντρα,τωρα δεν ξερω αν παιζει αυτο,η δικια μου τα εχει παιξει κ ετσι σκεφτομαι την αλλαγη της με μια τετοια,απο βασεις kane ειμαι κομπλε καθως οι πανω ειναι group A κ η κατω φτιαχτη απο αλουμινιο
kane - Κυρ 25 Οκτ 2009, 15:09:05
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα μ'αρεσει σαν κατασκευη παντως.

Παιρνει λογικα μεγαλο φιλτρο,μοιαζει με πολλες πατεντες που χω δει...

Ηθελα παντα να φτιαξω μια τετοια για να την δοκιμασω.

Τι φιλτρο παιρνει ομως? κατι σαν πανελ? ή το φιλτρο της ειναι εκεινο το αφρολεξ που βλεπω?

(κανε τρυπες στην μετωπη σου για να δουλέψει σωστα).

Αλλα φοβαμαι μηπως ειναι υπερβολικη για "μαμα" αμαξι.

Δυστηχως χωρις wideband δε μπορουμε να ξερουμε,και η πατεντα "βγαζωμπουζιβλεωπχρωμα" δν μας καλυπτει στην παρουσα φαση.
vasilis106 - Κυρ 25 Οκτ 2009, 15:27:30
Θέμα δημοσίευσης:
περνει φιλτρο τυπου πανελ που μπαινει μπροστα,καπου ειχε ποσταρει αυτος που τις φτιαχνει μια δυναμομετρηση με αυτην την σκουπα κ με μια απλη θα την βρω κ θα την ανεβασω
vasilis106 - Κυρ 25 Οκτ 2009, 15:31:54
Θέμα δημοσίευσης:

η μπλε ειναι με σκουπα green κ η κοκκινη με αυτη
LIONKING - Κυρ 25 Οκτ 2009, 17:05:39
Θέμα δημοσίευσης:
που τη βρηκες ρε φιλε με πανελ γιατι σε κανα δυο που εχω δει ειναι χωρις φιλτρο και μονο με σιτα και οπως ειπες πρεπει να ειναι κτηνος
NemesisUltra - Κυρ 25 Οκτ 2009, 17:44:57
Θέμα δημοσίευσης:
εγω τι βλακεια την 106 σκουπα εχω ακομα θελω να παρω μια μεγαλη green Sad μαζι με πολλα αλλα που θελω χααχχα
vasilis106 - Κυρ 25 Οκτ 2009, 17:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
το πανελ μπορεις να το βαλεις εσυ δεν ειναι τιποτα δυσκολο οπως την ειδα
kane - Δευ 26 Οκτ 2009, 20:28:39
Θέμα δημοσίευσης:
vasilis106 έγραψε:
περνει φιλτρο τυπου πανελ που μπαινει μπροστα,καπου ειχε ποσταρει αυτος που τις φτιαχνει μια δυναμομετρηση με αυτην την σκουπα κ με μια απλη θα την βρω κ θα την ανεβασω

mporeis να μαθεις λεπτομερειες,ή να βγαλεις φωτό οταν την παρεις?

Παιρνει καποια φιλτρο πανελ του εμποριου? και αν ναι,ποιο...

Ισως προβώ και γω στην αγορα της,βαριεμαι να μπλέκω με βαρελακια παλι.
sps - Δευ 26 Οκτ 2009, 20:47:26
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι δε βαζετε 60ρα πεταλουδα?
kane - Δευ 26 Οκτ 2009, 20:54:03
Θέμα δημοσίευσης:
60ρα πετ θελει και αναλογη εισαγωγη και κεφαλη σπυρο.

Σε κεφ 206 με εισαιγωγη σ2 δουλευει ΤΕΛΕΙΑ.

Σε 106...ετσι κι ετσι.
kari - Δευ 26 Οκτ 2009, 21:12:51
Θέμα δημοσίευσης: σκουπα
η σκουπα αυτη δεν περνει φιλτρο εχει μπροστα μια μεταλλικη σιτα, καποιοι την εχουν ταιριαξει με μια προεκταση ενα παραλληλογραμμο κουτι δηλαδη για να παιρνει περισσοτερο αερα κοστιζει καινουρια 200€ απο τον SRT motorsport
toure7 - Δευ 09 Νοέ 2009, 04:46:57
Θέμα δημοσίευσης: 106 - Green ή καποια αλλη για peugeot 106 rallye 16v
Θελω να βαλω σκουπα(μαζι με την φιλτροχοανη) στον ραλο ,αλλα δεν ξερω τι να διαλεξω. Επισης δεν ξερω κανα μαγαζι να πουλαει εντος Αττικης. Οποιος ξερει ας με ενημερωσει. Προτιμω να μην παρω απο ηλεκτρονικα sites.

Εχω διαβασει οτι σπανε οι σκουπες στα rallye ευκολα. Ισχυει κατι τετοιο και αν ναι ποια ειναι η πιο ανθεκτικη σκουπα και ποσο κοστιζει?

Y.Γ 173 ευρο ειναι καλη τιμη για σκουπα green μαζι με την φιλτροχοανη μεσα?

Y.Γ2 Το atlasteam μπορω να το εμπιστευτω ή ειναι απατη site? Εκει εχει μια μεγαλη σκουπα green στα 175 ευρο
greenpug106 - Δευ 09 Νοέ 2009, 13:12:33
Θέμα δημοσίευσης: Re: Green ή καποια αλλη για peugeot 106 rallye 16v
toure7 έγραψε:
Θελω να βαλω σκουπα(μαζι με την φιλτροχοανη) στον ραλο ,αλλα δεν ξερω τι να διαλεξω. Επισης δεν ξερω κανα μαγαζι να πουλαει εντος Αττικης. Οποιος ξερει ας με ενημερωσει. Προτιμω να μην παρω απο ηλεκτρονικα sites.

Εχω διαβασει οτι σπανε οι σκουπες στα rallye ευκολα. Ισχυει κατι τετοιο και αν ναι ποια ειναι η πιο ανθεκτικη σκουπα και ποσο κοστιζει?

Y.Γ 173 ευρο ειναι καλη τιμη για σκουπα green μαζι με την φιλτροχοανη μεσα?

Y.Γ2 Το atlasteam μπορω να το εμπιστευτω ή ειναι απατη site? Εκει εχει μια μεγαλη σκουπα green στα 175 ευρο

Όταν βιδώσεις τη σκούπα στο σασί με την κίνηση της μηχανής συνήθως σπάνε οι σκούπες. Άρα για να μην συμβεί αυτό μπορείς να μην τη στερεώσεις ή να τη στερεώσεις με zip ties όπως έκανα και εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.

Στο δικό μου έχω σκούπα από Αγγλία με Green φίλτρο μέσα και είμαι ευχαριστημένος.
8emos - Κυρ 24 Ιαν 2010, 22:48:00
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδία η σκούπα PS αξίζει τα λεφτά της?έχει διαφορές με τις άλλες?
Pughell - Κυρ 24 Ιαν 2010, 23:38:42
Θέμα δημοσίευσης:
Μια τυπικη σκουπα,πανακριβη αν θελεις την γνωμη μου.
Με τα 200Ε που κοστιζει,εχεις σαφως καλυτερες επιλογες σε φιλτροκουτι κλειστου τυπου.
8emos - Κυρ 24 Ιαν 2010, 23:45:51
Θέμα δημοσίευσης:
φιλτροκουτι κλειστου τυπου ειναι το "βαρέλακι"?
Pughell - Δευ 25 Ιαν 2010, 10:38:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι... Wink
8emos - Δευ 25 Ιαν 2010, 20:08:31
Θέμα δημοσίευσης:
Το βαρελάκι αποδίδει καλήτερα απο την σκούπα?Εχω σκέφτει πατέντα να βάλω σκούπα χωρίς φίλτρο και μετα βαρελάκι.Δέν ξερω αν έγινα κατανοητός Razz ..δλδ η σειρα θα είναι πεταλούδα=====βαρελακι======σκούπα={ η σκούπα οπως είπα κ πρίν κενη,μονο το καβούκι.το εχει δοκιμάσει κανένας?
Pughell - Δευ 25 Ιαν 2010, 20:53:15
Θέμα δημοσίευσης:
Κατανοητος εγινες αλλα αστο,δεν αξιζει,το κερδος ειναι μηδεν για λογους που βαριεμαι να εξηγω... Sad
NemesisUltra - Δευ 25 Ιαν 2010, 21:13:11
Θέμα δημοσίευσης:
αν δεν σου κανει κοπο ανεβασε καποια φωτο να δουμε πως φενεται και αν μπορει καποιος να μας πει αν λειτουργει καλυτερα με τη σκουπα τη green που φοραμε ολοι ???
Pughell - Τρι 26 Ιαν 2010, 20:27:15
Θέμα δημοσίευσης:

8emos - Τετ 27 Ιαν 2010, 00:46:24
Θέμα δημοσίευσης:
Οπότε ποιά καταλήγουμε οτι είναι ι καλήτερη λύση για 106 16V 1ου σταδίου?Βαρελάκι ή σκούπα?
kataras - Σαβ 30 Ιαν 2010, 22:37:33
Θέμα δημοσίευσης:
μετά από άπειρες δοκιμές και μετρήσεις στο δρόμο, το καλύτερο για 16βάλβιδο είναι συνδυασμός σούπας-βαρελάκι και μάλιστα σε συνδυασμόμε κάποια οπή-άνοιγμα στην μετώπη ώστε να εισέρχεται καλύτερα ο αέρας!
όσο για το κόστος, μπορεί κάποιος να ασχοληθεί λίγο μόνος του και να την φτιάξει ο ίδιος, καθώς ο πολυεστέρας για ένα τέτοιο εγχείρημα δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ!
Pughell - Σαβ 30 Ιαν 2010, 23:26:32
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν χρειαζεται συνδυασμος των δυο,αν τροφοδοτησεις σωστα το βαρελι,ενας απλος σωληνας επαρκει και με το παραπανω.Η σκουπα στο σημειο που μπαινει δεν κανει καν ram air...
kataras - Κυρ 31 Ιαν 2010, 12:31:59
Θέμα δημοσίευσης:
η σκούπα μπαίνει ακριβώς εκεί που θα έμπαινε και χωρις βαρέλι.
Το βαρέλι λειτουργεί απλά σαν δεξαμενη αέρα κυρίως για το πρώτο πάτημα (ρεπριζ) ενώ όσο η ταχύτητα και ποσότητα του αέρα αυξάνεται,με την αύξηση των χιλιομέτρων, εμφανίζονται τα ευεργετικά οφέλη της σκούπας.
Πίστεψε με έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς και διαφορους τύπους σκούπες, μα αυτός δούλεψε αισθητά καλύτερα
Pughell - Κυρ 31 Ιαν 2010, 14:23:46
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη και εγω εχω δοκιμασει ολους τουςε πιθανους συνδυασμους για αυτο και σε ρωταω,η σκουπα πως κανει ram air αφου παρεμβαλλονται μετωπη,κλειδαρια καπο,ψυγεια και χιλλια δυο αλλα πραγματα; Rolling eyes
kataras - Δευ 01 Φεβ 2010, 01:27:17
Θέμα δημοσίευσης:
συγγνώμη κιόλας, μα αν κάποιος δεν εξασφαλίσει παροχή κρύου αέρα προς την εισαγωγ'η (είτε κόβωντας μέρος της μετώπης, είτε ανοίγοντας μια οπή σε αυτήν είτε με οποιονδήποτε τρόπο) όχι απλά για ram-air effect δεν έχουμε λόγο να μιλάμε, μα ούτε καν για βαρελάκι ή για οποιουδήποτε τύπου φίλτρο πέραν του εργοστασιακού! καμμία μεταβολή στην απόδοση δεν θα δεις όταν απλά περιμενεις να δουλεψει με τον αέρα που φτάνει περνώντας από το καπώ, κλειδαριες,μετώπες κ.λ.π.!
Πάντως αν κάποιος θυσιάσει μέρος της μετώπης,μεταφέρει με κατάλληη πατέντα την κλειδαριά πιο αριστερά και βρει τρόπο να έρχεται άμεσα ο αέρας στην εισαγωγή(το χω κάνει μα θέλει προσωπική δουλειά) τότε το set-up σκούπα-βαρελάκι δουλεύει σε όλο το φάσμα-->γεμίζοντας την καμπύλη απόδοσης=αύξηση ροπής τελικά!
mechanic - Δευ 01 Φεβ 2010, 01:32:42
Θέμα δημοσίευσης:
Symfono me ta paidia anothen... Very happy

@"kane"
re file pou einai i foto me tin patenta sou? Wink Very happy
kane - Δευ 01 Φεβ 2010, 12:17:23
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:

@"kane"
re file pou einai i foto me tin patenta sou? Wink Very happy

οριστε κυριε θαναση,οι φωτο με τη πατεντα ΣΟΥ.

...Φιλε μου.

Και σκετο το βαρελι αρκει.

Αρκει φυσικα να εχεις μελετησει κανεις,ή εστω εμπειρικά διατομές σωλήνων και θεσεις.
Και επειδή εμένα μου το σχεδίασε ενας ΓΝΩΣΤΗΣ,κι οχι αεριτζης σαν και μας στο παραθετω.
Η σκουπα,βαρελι πολύ απλά ειναι αχρηστη γιατι την μετωπη μας ΟΣΟ και να την σφαξεις,υπαρχουν παντα εμποδια.
Βουαλά:

και το σφαξιμο...

Τα ευσημα στον κυριο θαναση,1ο μηχανικό κρουαζιεροπλοιου ΣΕΒΑΣΤΩΝ διαστάσεων Laughing Laughing Laughing
kataras - Δευ 01 Φεβ 2010, 15:30:52
Θέμα δημοσίευσης:
εάν εξασφαλίσεις άνοιγμα στην μετώπη-καπώ με εμβαδό ίσο όσο το άνοιγμα της σκούπας το set up θα δουλέψει !(μπορείς κάλλιστα μετά να τοποθετήσεις σίτα μπροστά για λόγους αισθητικής)
Μπορεί να στο έφτιαξε μηχανικός ή ειδικός και να σαι ικανοποιημένος από την απόδοση, δεν λέω το αντίθετο. Απλά εγώ πειραματίστηκα δυστυχώς μόνος μου και μέσα από δοκιμές στο δρόμο κατέληξα κάπου, το οποίο σας παραθέτω.
Μάλιστα η τέλεια διαταξη, θεωρητικά, θα ήταν σκούπα όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή μπροστά, με το σκεύος-δεξαμενή αέρα που ακολουθεί έπειτα να είναι κωνικού σχήματος στενεύοντας προς την πεταλούδα! Κάτι τέτιοο έχω στο δικό μου αυτή την στιγμή, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου με πολυεστέρα από τον ομιλώντα.... το οποίο δουλεύει εξαιρετικά.
Γνώμες λέμε και μοιραζόμαστε παιδιά, τίποτα δεν είναι απόλυτο..
Pughell - Δευ 01 Φεβ 2010, 17:44:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον δεν εχεις αντιληφθει σωστα το ολο σκηνικο της σκουπας. Wink

Για να δημιουργηθει βεντουρι,πρεπει η πιεση σε ολο το "προσωπο" της σκουπας να ειναι ιδια ωστε οσο κινειται προς τα πισω ο αερας,να ανεβαινει και η ταχυτητα του.
Κατι τετοιο ειναι εφικτο ΜΟΝΟΝ αν "καθαρισεις" οτιδηποτε παρεμβαλεται αναμεσα στην σκουπα και στις υπολοιπες λαμαρινες ετσι ωστε ο αερας να φτανει μεσα στην σκουπα χωρις στροβιλισμους,κλπ,κλπ. Smile

Υ.Γ. Αν θες να παρεις αξιοπιστες μετρησεις,βρες ενα OBD reader που θα σου δειχνει νουμερα map sensor.Εκεινη ειναι η μοναδικη αδιαμφησβητητη μετρηση. Wink
kane - Δευ 01 Φεβ 2010, 17:56:42
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε χαρη,ολα αυτα που αναφερεις τα εχουμε ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ πριν πολλλλααααα χρονια,τοσο εγω οσο και ο στελιος.

Πιστεψε,σε κοντρες που ειχαμε σε αλλα φορουμς,για να αποδειξουμε το δικιο μας,επιστρατευσαμε βαρελια σκουπες, widebands πραματα και θαματα.

Αυτο πυο εχω κανει εγω ειναι οτι καλύτερο μπορεις να κανεις,αλλα εχει μια σχεδιαστικη λεπτομερεια που μονο ο κυρ θανασης με την μηχανικη ρευστών του,μπορει να σου αναλυσει/εξηγησει.

Αυτα απο μενα,πραγματικα γιαυτο το θεμα εχουμε ξοδεψει ΑΠΕΙΡΟ ιντερνετικο σαλιο,τοσο εγω οσο και ο στελιος,γραφοντας σελιδες επι σελιδων σε σαξοκλΟΥμπ,και 106κλαμπ.

ΑΑΑΑΑΑΑ και κατι πυο ξεχασα χαρη...εσυ ολα αυτα που λες,τα εχεις δει σε κεφαλη 106 με τις νορμαλ βαλβίδε?
Γιατι εμεις ουσιαστικα αποδειξαμε οτι αυτο το πραγμα σε τετοια κεφαλή απλα λειτουργεί ανεκτα,κι οχι τελεια,οπως σε κεφαλη 206 με 33% μεγαλυτερες βαλβιδες.
Δηλαδή,ΑΝΤΕ και βρηκαμε τροπο να ριξουμε μπολικο αερα,τι να τον κανουμε αμα δε μπορουμε να τον φερουμε μεσα στη κεφαλη και το πιο σημαντικο να τον "καψουμε" μαζι με τη βενζινη... ???
kataras - Τρι 02 Φεβ 2010, 00:38:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς ναι, αναφέρομαι στο να αφαιρέσεις οτιδήποτε παρεμβάλεται μπροστάαπό την σκούπα, φίλε pughell! Ακριβώς αυτό λέω! Μα σου επαναλαμβάνω πάλι πως αν δε το κάνεις αυτό καμμία σκούπα δεν θα δουλέψει, το ίδιο λέμε ακριβώς. Οπή στο καπώ, στην μετώπη και αφαίρεση ή μεταφορά κλειδαριάς ώστε η σκούπα να παίρνει απρόσκοπτα αέρα!
Όσο για το βεντούρι ξέρω πόλυ καλά τι είναι και πως δημιουργείται, καθώς το αντικείμενο μου είναι αυτό, καλώς ή κακώς!
Σίγουρα τα όργανα μετρήσεων θα έδιναν καλύτερα αποτελέσματα , μα και οι δοκιμές στο δρόμο με αμάξι που πηγαίνει το ίδιο ακριβώς και ύστερα από πάρα πολλά πατήματα με όλων των ειδών τα set up πιστεύω ότι είναι αξιοπιστη.
Φίλε kane, αυτά που λέτε ότι έχετε δοκιμάσει εγώ τα δοκιμάζω από το 2001 και μάλιστα αλλάζοντας εκτός από εισαγωγές και μοτέρ (8βάλβιδο 13αρι, 16άρι και τέλος 16βάλβιδο) , εξατμίσεις κ.λ.π. και μάλιστα ύστερα από ιάβασμα βιβλίων για μηχανική ρευστών καθώς και μηχανολογικά βιβλία άρχισα να πειραματίζομαι ο ίδιος σε ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ διαφόρων τύπων-σχημάτων εισαγωγών , πάντα με δοκιμή μετά από την κατασκευή - τοποθέτηση, Άρα όχι μόνο χαλάω σάλιο και χρόνο μα και χρήμα και αφιερώνω προσωπική δουλειά σε αυτό πειραματιζόμενος.
Τέλος μιλάω για κεφαλή κλασσική του 106 όχι του 206. Και ναι είναι αλήθεια ότι πρεσσάροντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα στην εισαγωγή φτάνεις σε ένα όριο μετά από το οποίο ο επιπολέον αέρας παύει να είναι εκμεταλεύσιμος . Λόγω του εργοστασιακού map που δεν επαρκεί, λόγω σχεδίασης των αυλών πλέον της εργοστασιαής εισαγωγής καθώς και λόγω ότι πρέπει να συντονίσεις ανάλογα και την εξαγωγή ώστε να πετύχεις εντέλει υπερπλήρωση σε ατμοσφαιρικό μοτερ, πράγμα που ναι, απαιτεί πλέον αλλες γνώσεις καθώς και τεχνικά μέσα που μόνο σε αγωνιστικές εταιρείες συναντάς.
mechanic - Τρι 02 Φεβ 2010, 04:24:31
Θέμα δημοσίευσης:
@ kane
se eyxaristo gia ta kala sou logia alla...
re min me kaneis kai ntrepomai Very happy

File mou ta paidia anothen milane sosta opos kai esy...
Apla epeidi to exete emvathinei to thema prepei na ksekatharisoune kapoia pragmata...
To opoiodipote emvoloforo moter
an thes na "nioseis" ti leitourgia tou prepei
prota prota na to deis san mia antlia aeros...
(to ksero akougetai kapos)
alla etsi einai...
Ayto simainei oti asxetos ti tha kaneis
me tin eisagogi tou akoma kai tourmpina na tou valeis
ayto exei mia maximum timi paroxis aera sti monada tou xronou.
an yperveis ayti tin timi tote xaneis anti na kerdizeis...
(se meses akres kai sto peripou kati tetoio paizei me ta tourmpinata kai psila kremane)
An parakolouthiseis leitourgia moter pano sto dynamometro pagkou
(@"kane" teleytaia exoume update sta epaggelmatika Wink tha sou po kapoia stigmi kat'idian i rota to Stelara)
kalodiomeno tha deis oti to provlima ksekinaei apo tin ptosi piesis
apo tin arxi tis eisagogis
(opou kai na einai ayti opos kai na einai ayti)
mexri mm prin tis valvides eisagogis...
To ram air stin ousia i douleia pou kanei einai na trofodotei to moter
me oso aera mporei pragmatika na parei.
me apotelesma an ta ilektronika sou mpek ktl mporoun na doun ti diafora
na dosoun parapano kaysimo (logo tou oti etsi ftoxainei to migma)
kai na exeis megalytero firing pressure.
to opoio sto orio peristrofis (kai oxi mono) se atmosfairika mporei aneta na perasei to +1 kilo ropis pou an exeis empeiria apo dynamometriseis
mporeis monos sou na deis gia posa aloga diafora milame kanontas mia apli kinisi...
Ayto pou vlepeis sti foto egine apo retalia, kai ypoloimata solinon
kata ti diarkeia pou kapoioi pinane kafe mesa Evil
eno emeis traviomastan ekso sto parking Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
akoma kai varelaki na min eixe pali tha ekane diafora,
alla epeidi to palikari eixe kai to varelaki akoma kalytera.
kai stin prokeimeni tha mporousame na to pressaroume kai allo
alla eidame oti ftoxaine to migma polly
(thymamai kala i kano lathos? Rolling eyes paei kai posos kairos tora)
Telos panton exeis ti daikritiki eykairia na paikseis opos theleis
kai den nomizo oti xreiazetai koptoraptiki se vathmo tou na mouvareis kleidaries ktl
(an thymamai kala fysika)
Opote an theleis kati fancy na anoigeis to kapo na exei oraia xromata
ktl...
pigaine agorase to apo tin etairia pou tis poulisa ta dikaiomata Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

An apo tin alli theleis na kaneis ti douleia sou
dokimase apla na to antigrapseis.
kai apo ekei kai epeita eksartatai apo to kapaki sou
(roikes ktl) kai tin eksatmisi sou to an mporei kai mexri poio simeio na diaxeiristei ta epipleon kaysaeria
Tora an theleis nte kai kala na valeis skoupa kai na ta ksiloseis ola
diko sou einai to amaksi oti theleis to kaneis Wink
mechanic - Τρι 02 Φεβ 2010, 04:38:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ksexasa na po, pos aytes oi skoupes (aytoy tou sximatos peripou)
doulevoun poio poly san plenum pou apothikevoune aera oste na min adeiazei i eisagogi sta apotoma patimata kai fysika trofodotoune me atmosfairikis thermokrasias aera to moter.
Stin praksi DEN einai gia ram air me tin pragmatiki ennoia tou orou aytes oi kataskeves...
ekei mesa ginetai to vasileio tis tyrvodous rois...

eno to barelaki bmc an to deis ston eksomoiti pos doulevei
tha to paradexteis...
(malista i BMC exei mia kainourgia veltiomeni morfi pou fysika dimosios den mporo na anafero giati den ksero (gia kapoion logo argise) den exei vgei akoma stin agora
i ektos kai an tora pou milame exei vgei kai apla ego den to exo parei xampari akoma... Very happy
Pughell - Τρι 02 Φεβ 2010, 11:18:54
Θέμα δημοσίευσης:
Θανο,νομιζω οτι το παιδι ειπε στην αρχη οτι χρησιμοποιει συνδυασμο των δυο και οχι σκετη σκουπα.
Χρησιμοποιει δηλαδη το κελυφος της σκουπας και μετα κολλαει το βαρελι...

kataras - Τρι 02 Φεβ 2010, 11:29:00
Θέμα δημοσίευσης:
φίλε mechanic όλα καλά και ωραία, δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες. Μάλιστα συμφωνώ απόλυτα! όμως αν δοκίμαζες στην πράξη καμμιά 20αριά πράγματα , που στην θεωρία ήξερες ποιο θα ταν το βέλτιστο,μα τελικά ύστερα από επαναλαμβανόμενες μετρήσεις και δοκιμές σου προέκυπτε κάποιο άλλο για βέλτιστο ποιο θα επέλεγες?
Για να το τελειώσουμε εδώ, θεωρώ πως και το set up που δείχνεται μα και κάποια άλλα τα οποία εξασφαλίζουν παροχή καλύτερη της εργοστασιακής θα δείξουν μεγάλη διαφορά. Απλά θεωρω πως αν κάποιος φορά carbon ή πολυεστερικό καπό με άνοιγμα custom made, έχει προσπαθήσει να ανοίξει τελείως την μετώπη ή να περάσει την σκούπα από κάτω της μετακινώντας ελαφρά τα βεντιλατερ προς τα κάτω κ.λ.π. διώχνωντας τα πάντα από μπροστά από την εισαγωγή η σκούπα σε συνδυασμό με το βαρέλι σε TU5J4 δίνει κορυφαία αποτελέσματα! Πάντα σε συνδυασμό με κατάλληλο πρόγραμμα (για μονόφυσσα μιλώ, όχι τρίφυσσα).
kataras - Τρι 02 Φεβ 2010, 11:33:52
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά μοιράζομαι την πειραματική μου εμπειρία μαζί σας παιδιά, τίποτε άλλο. Θα δοκιμάσω σήμερα κιόλας την ίδια ακριβώς διαταξη που έχετε postαρει, και θα δώσω feedback.
Eπισης θα προσπαθήσω να κάνω upload το handmade σκεύος μου να το δείξω
Pughell - Τρι 02 Φεβ 2010, 12:10:23
Θέμα δημοσίευσης:
Σου ειπα και πριν,ασχετα με το το δοκιμαζεις(γιατι και εμεις δοκιμασαμε αλλα η αισθηση μπερδευει),παρε νουμερα απο τον map sensor για να εισαι σιγουρος. Wink
Του Σταυρου καταφερε και εκαψε map απο την προκειμενη διαταξη,φαντασου για τι πιεσεις μιλαμε πια... Sad

Εγω που μετρησα με διαγνωστικο σε αλλο αμαξι(στα Clio του Προφητη),με το ramair το νουμερο του map ξεπερνουσε κατα πολυ το 1000 οταν τα χιλιομετρα ξεπερνουσαν τα 100-120.
kane - Τρι 02 Φεβ 2010, 15:56:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως θαναση καλα θυμασαι...

Θανο,για να καταλαβεις για το ποσο καλα δουλεψε αυτο που φτιαξαμε αναμεσα ουσιαστικα απτον καφε (δηλ κατασκευαστικα ηταν στο "ποδι") το μοτερ καταφερε να στεγνωσει τον πεζο σπορ εγκεφαλο.

Επειδη εχεις μονοφυσοο,ξερεις τι σημαινει πς εγκ...ΤΕΡΜΑ βενζινες.

Ε αυτο,το μοτερ (με JP4 κεφαλη) στεγωνσε.Αυτο λεει σε εμενα,οτι τπτ τελειοτερο δεν υπαρχει.

Και επισης προς πικρια πολλων εμπλεκωμενων που κοροιδευαν τη πατεντας,προσπαθουσαν να καταλαβουν πως με μια σωληνα φτωχαινε,και με 2 σωληνες δουλευε σωστα...ακομα τα θυμαμαι και γελαω.

και για να κλεισω καπου εδω, θα κανω μια παραθεση απτα λεγομενα του θαναση που τα λεει ολα σε μια γραμμη...

mechanic έγραψε:

pigaine agorase to apo tin etairia pou tis poulisa ta dikaiomata Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

Οταν με ρωτουσε ο φιλος με το οπισι, "μα πως με περασες?" του δειχνα το βαρελι και απο μεσα μου ελεγα "ρωτα το θαναση", Laughing Laughing Laughing
mechanic - Τρι 02 Φεβ 2010, 20:46:29
Θέμα δημοσίευσης:
kataras έγραψε:
φίλε mechanic όλα καλά και ωραία, δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες. Μάλιστα συμφωνώ απόλυτα! όμως αν δοκίμαζες στην πράξη καμμιά 20αριά πράγματα , που στην θεωρία ήξερες ποιο θα ταν το βέλτιστο,μα τελικά ύστερα από επαναλαμβανόμενες μετρήσεις και δοκιμές σου προέκυπτε κάποιο άλλο για βέλτιστο ποιο θα επέλεγες?
Για να το τελειώσουμε εδώ, θεωρώ πως και το set up που δείχνεται μα και κάποια άλλα τα οποία εξασφαλίζουν παροχή καλύτερη της εργοστασιακής θα δείξουν μεγάλη διαφορά. Απλά θεωρω πως αν κάποιος φορά carbon ή πολυεστερικό καπό με άνοιγμα custom made, έχει προσπαθήσει να ανοίξει τελείως την μετώπη ή να περάσει την σκούπα από κάτω της μετακινώντας ελαφρά τα βεντιλατερ προς τα κάτω κ.λ.π. διώχνωντας τα πάντα από μπροστά από την εισαγωγή η σκούπα σε συνδυασμό με το βαρέλι σε TU5J4 δίνει κορυφαία αποτελέσματα! Πάντα σε συνδυασμό με κατάλληλο πρόγραμμα (για μονόφυσσα μιλώ, όχι τρίφυσσα).

Kalimera kai pali (mallon kalispera gia sas)
Koita to amaksi ayto den to gnorizo kala
mias kai i poio kontini epafi pou eixa me ayto itan otan kapote paraligo na agoraso ena kainourgio 106 to 16v...
apla tote epireastika apo diafora pou akousa (kalos i kakos pote den tha matho) kai den to pira... Confused
Opote opos katalavaineis den exo idea an kai ti kanei o 3fysos i o monofysos egkefalos ktl...
Apla pano se mia syzitisi eida tote to amaksi (by the way porotika grigoro Twisted evil )
tou filou kai kaname sta grigora mia douleia...
Tora apo ekei kai epeita ayto pou sou lene kai ta paidia anothen
einai oti ayto to set up (an to antigrapseis sosta)
einai yperarketo gia to sygkekrimeno moter.
An theleis na kaneis skisimo sto kapo ktl...
nai mporeis na to kaneis alla prosexe ta migmata sou
pou fantazomai tha to kaneis kathos apo oti vlepo exeis gnoseis kai ksereis ti "paizei"
Apla gia tin istoria, enas filos mou ston canada eftiakse kati antistoixo
se v6 moter (ekei den metrane ta moter me ta kyvika alla me ta emvola Very happy )
kai sta 120 milia (peripou 200 xlm) eixe me terma gkazi patimeno
(den thymamai akrivos paei kairos tora)
+0.34 manometriki (oxi apolyti) piesi.
sto afima eixe eksoteriki skastra gia prostasia kai anoige kanontas ena asteio ixo san sfyrigma xaramadras Very happy kathos to moter einai atmosfariko...
To paradeigma sto efera gia na katalaveis oti an pas se skisimo kapo metaliki kataskevi kai den kaneis kapoio lathos stin oli syndesmologia tote apla kane prosextika tis dokimes sou.
vevaia mporei na mou peis oti pote den tha 200sariseis
i telos panto oti striveis mono ktl...
ego pao paso...
syzitisi kanoume, (makria apo olous mas) alla min peis kapoia mera espase to moter
i arxizei kai "xanei dynami"
Ta systimata ram air theloun poly prosoxi kai meleti prin topothetithoune
kati pou einai dyskolo (oxi esy vevaia) alla stous diaforous kserolidides na katalavoun...

@Stelio
re Stelara exeis dikio den proseksa ti eipe to paidi...
Confused
pantos to ksanaleo ayto to sxima pou exoun oi skoupes
(xoris na simainei oti den apodidei)
alla den kanei gia ram air me tin pragmatiki tou ennoia
einai ena kalo plenum pou eksasfalizei aera atmosfairikis thermokrasias sto moter.
kalo men alla oxi to kalytero pou mporeis na kaneis...
volvos - Τρι 02 Φεβ 2010, 21:21:53
Θέμα δημοσίευσης:
XARI οταν ο μαπ σου τελειωνει σε μια Α τιμη -δε θυμαμαι ακτιβως που- στοιχειομετρικα αντιστοιχη σε Β παροχη

και αν εσυ εχεις ξηλωσει το καπο και εχεις βαλει ενα ανεμιστηρα και φυσαει πανω στη πεταλουδα σου ειναι προφανες οτι θα εχεις Β+χ παροχη την οποια ομως ποτε δε θα διαβαζει ο μαπ που σταματαει στο Α

αρα απο εκει και πανω πας με trial and error τακτικες που δεν εχουν και ιδιαιτερο νοημα εφοσον δεν εχεις αγωνιστικο με περιορισμους στη πεταλουδα και την εισαγωγη

γιατι δε δοκιμαζεις ενα φτηνο τετραπεταλουδο να ησυχασεις...
Pughell - Τρι 02 Φεβ 2010, 21:32:35
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι τα 2-3 χιλιαρικα του λειπουν; Laughing Laughing Laughing
NemesisUltra - Τρι 02 Φεβ 2010, 21:54:40
Θέμα δημοσίευσης:
οποτε μια καλή λύση από τι καταλαβαίνω είναι η σκούπα και πιο καλά το βαρελάκι, πιο βαρελάκι προτείνεται ?
kane - Τρι 02 Φεβ 2010, 22:51:20
Θέμα δημοσίευσης:
κι αυτα που λες μιχαλη... Razz Razz Razz
kataras - Τετ 03 Φεβ 2010, 15:07:47
Θέμα δημοσίευσης:
όπως προείπα σίγουρα ο map είναι ένας περιορισμός.
Επίσης σίγουρα οι διαφορές που θα δει κάποιος είναι της τάξης των +ή - 2-3 ίππων το πολύ.
Επιφυλάσσομαι και θα επανέλθω με feedback από on road μετρήσεις
Pughell - Τετ 03 Φεβ 2010, 15:12:30
Θέμα δημοσίευσης:
Η αισθηση παντως που δινει στον δρομο ειναι σιγουρα περισσοτερο απο 2-3 ιππους... Sad

Οσο για τον map,ειναι περιορισμος αλλα μπορεις να δουλεψεις με ασφαλεια μεχρι ενα σεβαστο σημειο.
Απλα αν πειραξεις τα μιγματα,απλα αφηνεις την αναλογια σε ενα επιπεδο πιο πλουσιο ωστε στο ram air mode να ερχεσαι λιγο πιο φτωχος απο το προκαθορισμενο. Smile
kataras - Τετ 03 Φεβ 2010, 18:35:43
Θέμα δημοσίευσης:
ούτως ή άλλως τα μίγματα μέχρι και τις 8300 είναι παααρα πολύ ανεβασμένα(πολύ περισότερο από όσο προτείνουν οι διάφοροι tuners) και παρ όλα αυτά φτωχαίνει...
Pughell - Τετ 03 Φεβ 2010, 21:11:20
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο σημαινει οτι κανει δουλεια ρε! Wink

Υ.Γ. Ελπιζω να μην εννοεις 8300 με μαμα εκκεντρα...
kataras - Πεμ 04 Φεβ 2010, 02:36:11
Θέμα δημοσίευσης:
ναι, αλλά σου αναφέρομαι στο δικό μου set up. προσπαθώ να βρώ χρόνο να δοκιμάσω του kane
petros_8v - Τετ 17 Φεβ 2010, 21:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
Egw exw sto 1.6 8v skoupa green (gia 16v) kai eimai euxaristimenos alla na ksereis oti einai ligo mithos i markes... auto pu metraei einai to filtro kai i ifh tou eswterikou tis skoupas diladi an einai lia i exei traxia epifania episis na tin katharizeis SIXNOTATA..Smile
crazybill - Πεμ 25 Φεβ 2010, 16:58:43
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου αν σκοπεύεις η εξέλιξη στο αυτοκίνητό σου να συνεχιστεί πέρα από μια σκούπα θα πρότεινα να βάλεις από τις πολύ μεγάλες που φτάνουν σχεδόν μέχρι την πεταλούδα!Οι οποίες όμως δεν έχουν φίλτρο και πρέπει συχνά πυκνά να καθαρίζεις την πεταλούδα.
Αν τώρα θέλεις να βάλεις από τις κλασικές σκούπες να βρεις μια πολυεστρερική μεγάλη (σχεδόν το κάθε συνεργείο έχει έναν δικό του προμηθευτή)και να βάλεις φίλτρο 2ου κώνου!Εγώ είχα omp και ήμουν πολύ ευχαριστιμένος.
crazybill - Πεμ 25 Φεβ 2010, 17:00:41
Θέμα δημοσίευσης:
Α...επίσης η atlasteam είναι μια κάλη και σοβαρή εταιρία και αν μένεις αθήνα μπόρεις να πεταχτείς να πάρεισ ότι θέλεις από τις αποθήκες τους στο καπανδρίτι.
Pughell - Πεμ 25 Φεβ 2010, 18:32:31
Θέμα δημοσίευσης:
Το να βαλεις σκουπα χωρις φιλτρο ειναι η μεγαλυτερη μaλaκια που μπορειτε να κανετε...
Εκτος φυσικα και αν ειστε ηλιθιοι. Confused
petros_8v - Πεμ 25 Φεβ 2010, 18:43:18
Θέμα δημοσίευσης:
+10000
nfx1587 - Δευ 01 Μάρ 2010, 21:28:40
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Το να βαλεις σκουπα χωρις φιλτρο ειναι η μεγαλυτερη Mad που μπορειτε να κανετε... Εκτος φυσικα και αν ειστε ηλιθιοι. Confused

Σκούπα ή ελεύθερο φίλτρο - τι είναι καλύτερο; π.χ. http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=33-2772

Sad Σκούπα - 'σπάει' αν δεν είναι βαλμένη σωστά
Sad Φίλτρο - δεν 'ρούφαει' τόσο κρύο / καθαρό αέρα, λόγω θέσης (?)

Από πλευρά απόδοσης τι λέει για το καθένα;
Pughell - Τρι 02 Μάρ 2010, 08:06:14
Θέμα δημοσίευσης:
Βαρελακι που δεν σπαει,δεν κανει θορυβο,ρουφαει καλυτερα απο ολα και εχει εξισου λογικο κοστολογιο.
nfx1587 - Τρι 02 Μάρ 2010, 19:32:54
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Βαρελακι που δεν σπαει,δεν κανει θορυβο,ρουφαει καλυτερα απο ολα και εχει εξισου λογικο κοστολογιο.

Sorry, όταν λές 'βαρελάκι' εννοείς αυτό:

http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=69-7502TP

Question
Pughell - Τρι 02 Μάρ 2010, 19:41:28
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι,κατι τετοιο
http://www.bmcairfilters.com/infoCDA.asp
nfx1587 - Τρι 02 Μάρ 2010, 19:57:32
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Οχι,κατι τετοιο
http://www.bmcairfilters.com/infoCDA.asp

Αυτό το πράμα θέλει τρύπα στο καπώ Shocked
Pughell - Τρι 02 Μάρ 2010, 20:36:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τι τρυπημα ρε,κανονικα μπαινει οπως πχ μια σκουπα... Confused
nfx1587 - Τρι 02 Μάρ 2010, 22:10:52
Θέμα δημοσίευσης:
Embarassed

Μάλλον θα προτιμήσω σκούπα...
8emos - Κυρ 14 Μάρ 2010, 23:07:34
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell τον σωλήνα που τον βγάζεις?πίσω απο το φανάρι???
Pughell - Δευ 15 Μάρ 2010, 00:14:03
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι,στην μασκα.
RoadRunner122 - Δευ 15 Μάρ 2010, 00:55:22
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΕ αυτό:

κόβεις τη μετώπη α'λα kane και ρουφάει τέρμα αγέρα το αργαλείο!

Χούβερ μιλάμε ΧΟΥΒΕΡ! Laughing
8emos - Δευ 15 Μάρ 2010, 21:12:18
Θέμα δημοσίευσης:
Α δεν το ειχα προσεξει.Θελω να αποφυγω το κοψημο της μετωπης...Αμα αφαιρουσα το ένα προβολάκι και το εβγαζα εκεί??
Pughell - Δευ 15 Μάρ 2010, 21:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ μεγαλη διαδρομη,κοινως δεν κανει... Confused
8emos - Τρι 16 Μάρ 2010, 00:53:27
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή το κόψημο της μετώπης είναι μονόδρομος? Shocked
RoadRunner122 - Τρι 16 Μάρ 2010, 03:36:59
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο, σε περίπτωση που κάποιος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει το φανάρι του οδηγού (ok μιλάμε για extreme καταστάσεις), και φτιάξει κάποια πολυεστερική κατασκευή τύπου "χωνί" που θα καταλήγει με σωλήνα στο βαρελάκι, λογικά θα δουλεύει άψογα, ενδεχομένως καλύτερα και από κόψιμο μετώπης. Ε?
Pughell - Τρι 16 Μάρ 2010, 07:57:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,αυτο ειναι το ιδανικοτερο ολων.
Το ειχε κανει φιλος που ειχε βαλει Morette...
kane - Τρι 16 Μάρ 2010, 18:52:38
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
ΜΕ αυτό:

κόβεις τη μετώπη α'λα kane και ρουφάει τέρμα αγέρα το αργαλείο!

Χούβερ μιλάμε ΧΟΥΒΕΡ! Laughing

χαχαχαχα, φερτε το πριοοοοοοοοοοοοοννννννννννιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι Laughing Laughing Laughing
RoadRunner122 - Τετ 17 Μάρ 2010, 00:56:07
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
χαχαχαχα, φερτε το πριοοοοοοοοοοοοοννννννννννιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι Laughing Laughing Laughing

...που είναι ο έταιρος Σταύρος να σου μάθει ορθογραφία αγόρι μου??? Laughing
kane - Τετ 17 Μάρ 2010, 01:55:04
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
kane έγραψε:

...που είναι ο έταιρος Σταύρος να σου μάθει ορθογραφία αγόρι μου??? Laughing

xaxaxa,σε καποιας το βρακι προφανως! Laughing Laughing Laughing

ειναι η αγαπημενη θεση του αλλου σταυρου. Cool
nfx1587 - Κυρ 18 Απρ 2010, 21:37:49
Θέμα δημοσίευσης: 106 - Σκούπα 16v rallye
Υπάρχει γνωστή, καλή σκούπα που να ταιριάζει γάντι σε 2003 106 Rallye (χωρίς να κοπεί πουθενά και χωρίς να μετακομίζω δοχεία);

Η Green ξέρω ότι μάλλον κάνει (αλλά έχει 200+ ευρώ) και η Simota που πρόσφατα αγόρασα (και τώρα πουλάω) δεν κάνει.

Ξέρει κανείς κάποια τέτοια σκούπα (και μαγαζί αν γίνεται!);
Pughell - Κυρ 18 Απρ 2010, 21:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
nfx1587 έγραψε:
...
Πές, εντάξει για το δοχείο, αλλά να θέλει και 'φάγωμα' δεν μου κάθεται καλά. Να δείχνει και κάπως τακτοποιημένο όταν ανοίγω το καπώ..

Γιατι να θελει φαγωμα το κελυφος ρε,μονον το δοχειο θα χρειαστει να κουνησεις... Scratch
Αν η σκουπα ειναι για 106(και οχι για Saxo),δεν θελει κατι αλλο. Confused
nfx1587 - Κυρ 18 Απρ 2010, 21:48:49
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι η 'μεγάλου τύπου' της Simota. Και δυστυχώς, η Energizer μπαταρία πιάνει πολύ χώρο. Ναι, καλά ακουσες, Energizer! Δεν την έβαλα εγώ πάντως Embarassed
Pughell - Κυρ 18 Απρ 2010, 22:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως τοσα χρονια,δεν εχω δει επωνυμη σκουπα που να θελει κατι αλλο εκτος απο το δοχειο του υδραυλικου... Neutral
Εκτος και αν οντως ειναι θεμα μπαταριας οποτε,σε λαθος μερος ψαχνεις να λυσεις το προβλημα σου. Sad
groupN - Δευ 19 Απρ 2010, 10:13:03
Θέμα δημοσίευσης:
εγω εχω την Simota και δεν εχω προβλημα μια χαρα μπηκε. και την Green να βαλεις το δοχειο του υδραυλικου θα πρεπει να το κουνησεις. σε ολες τις σκουπες ειναι υποχρεωτικο. οι διαφορα ειναι στην στηριξη και στα κολαρα. βαλτην μην την πουλησεις
nfx1587 - Δευ 19 Απρ 2010, 19:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιά μπαταρία έχεις στο αμάξι; Εργοστασιακή; Αν ναι, μάλλον αυτός είναι ο λόγος που δεν είχες πρόβλημα
groupN - Δευ 19 Απρ 2010, 23:32:15
Θέμα δημοσίευσης:
αυτη ειναι η δικια μου σκουπα, οχι εκεινη. την εχω τρια χρονια και δεν εχει παθει τιποτα. παλι με λαστιχακια την στηριζω αλλα στις ακρες με γωνιες. ετσι καθεται πιο κοντα στην μετωπη, καλυτερα δεν γινεται. μαλλον η μπαταρια σου φταιει αν εχουμε την ιδια σκουπα. για να μην μπαινει...!!! μαλλον πρεπει να την αλλαξεις γιατι ουτε η Green θα μπαινει ουτε καμμια. εγω δεν ζοριστηκα καθολου για να την βαλω και την βγαζω συνεχεια για να καθαρισω την χοανη. βαλε καμμια φωτο να δουμε πως ειναι το μηχανοστασιο και η σκουπα. μηπως κατι δεν κανεις σωστα και δεν μπαινει. δεν μπορει...!!!

nfx1587 - Τρι 20 Απρ 2010, 08:17:36
Θέμα δημοσίευσης:
Βλέπω ότι η μπαταρία σου είναι VARTA. Θα πάρω μεζούρα και θα πάω σε κάνα μαγαζί και θα αρχίσω να μετράω μου φαίνεται Wink
groupN - Τετ 21 Απρ 2010, 18:03:51
Θέμα δημοσίευσης:
δες εδω για να καταλαβεις με και χωρις μπαταρια, ειναι παρομοια...

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=15531
nfx1587 - Τετ 21 Απρ 2010, 21:44:55
Θέμα δημοσίευσης:
Το χω δεί ήδη. Πολύ καλό.

Πήρα και μια μπαταρία σήμερα. Είναι και ΟΚ από διαστάσεις οπότε και δεν θα χρειαστεί κόψιμο η σκούπα. Μάλλον θα την βάλω μες στο ΣΚ..
nfx1587 - Τετ 21 Απρ 2010, 22:06:30
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτι ακόμα που παρατήρησα και που μου έκανε εντύπωση. Για πολλούς ίσως να ναι κάτι γνωστό.

Έβγαλα το εργοστασιακό σύστημα εισαγωγής και εγκατέστησα μόνο την φιλτροχοάνη (χωρίς την σκούπα μέχρι στιγμής). Η χοάνη στέκεται ουσιαστικά στον 'αέρα'. Όταν φτάνω και διατηρώ το γκάζι περίπου στις 3000σαλ (με 1η ή 2α), το πεντάλ του γκαζιού 'τρέμει' από κραδασμούς. Και αυτό συμβαίνει γιατί το εργοστασιακό φιλτροκούτι τους απορροφούσε!

Ελπίζω με το που θα εγκαταστήσω την σκούπα να φτιάξει και αυτό. Το χει παρατηρήσει κανείς;
RoadRunner122 - Πεμ 22 Απρ 2010, 00:26:57
Θέμα δημοσίευσης:
nfx1587 έγραψε:
Κάτι ακόμα που παρατήρησα και που μου έκανε εντύπωση. Για πολλούς ίσως να ναι κάτι γνωστό.

Έβγαλα το εργοστασιακό σύστημα εισαγωγής και εγκατέστησα μόνο την φιλτροχοάνη (χωρίς την σκούπα μέχρι στιγμής). Η χοάνη στέκεται ουσιαστικά στον 'αέρα'. Όταν φτάνω και διατηρώ το γκάζι περίπου στις 3000σαλ (με 1η ή 2α), το πεντάλ του γκαζιού 'τρέμει' από κραδασμούς. Και αυτό συμβαίνει γιατί το εργοστασιακό φιλτροκούτι τους απορροφούσε!

Ελπίζω με το που θα εγκαταστήσω την σκούπα να φτιάξει και αυτό. Το χει παρατηρήσει κανείς;

Αν προσέξεις από την πίσω πλευρά της χοάνης, θα καταλάβεις γιατί τρέμει το γκάζι. Κατά 99% η χοάνη τρίβεται πάνω στα σωληνάκια των φρένων Wink
groupN - Τρι 27 Απρ 2010, 14:07:54
Θέμα δημοσίευσης:
nfx1587 έγραψε:
Το χω δεί ήδη. Πολύ καλό.

Πήρα και μια μπαταρία σήμερα. Είναι και ΟΚ από διαστάσεις οπότε και δεν θα χρειαστεί κόψιμο η σκούπα. Μάλλον θα την βάλω μες στο ΣΚ..

Τι εγινε την εβαλες την σκουπα;
a1ex - Τρι 01 Ιούν 2010, 23:07:45
Θέμα δημοσίευσης: 106 - σκούπα σε 106 rallye help!!!
γεια σε ολους.
εχω ενα 106 rallye και εχει μια μεγαλη σκουπα.το θεμα ειναι οτι δεν εχει
φιλτρο μεσα και θελω να βαλω ενα.πουαλανε φιλτρα που να μπαινουν σε αυτην τη σκουπα? ή θελει πατεντα???
http://img109.imageshack.us/img109/8052/dsc00222wg.jpg
nikolas206gti - Τρι 01 Ιούν 2010, 23:20:50
Θέμα δημοσίευσης: Re: σκούπα σε 106 rallye help!!!
a1ex έγραψε:
γεια σε ολους.
εχω ενα 106 rallye και εχει μια μεγαλη σκουπα.το θεμα ειναι οτι δεν εχει
φιλτρο μεσα και θελω να βαλω ενα.πουαλανε φιλτρα που να μπαινουν σε αυτην τη σκουπα? ή θελει πατεντα???

Φυσικά και υπάρχει φίλτρο. Υπάρχουν πολλά e-shops στο ίντερνετ που πουλάνε ή καλύτερα πήγαινε σε ένα μαγαζί με αξεσουάρ αυτοκινήτων έχοντας μαζί σου την σκούπα ώστε να βρείτε το φίλτρο που ταιριάζει ακριβώς. Wink
a1ex - Τρι 01 Ιούν 2010, 23:26:37
Θέμα δημοσίευσης: σκούπα σε 106 rallye help!!!
ευχαριστω.
κατι ακομα ασχετο με το θεμα
μπορω να βαλω εικονα στην συζητηση?
nikolas206gti - Τρι 01 Ιούν 2010, 23:59:36
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχουν άλλα τόπικ σχετικά με αυτό που ζητάς. Δες εδώ:

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=16328
LIONKING - Τετ 02 Ιούν 2010, 04:09:32
Θέμα δημοσίευσης:
δεν υπαρχει φιλτρο για αυτη τη σκουπα ουτος η αλλως ειναι πολυ πλακε για να χωρεσει οτιδηποτε.η βαζεις στην πεταλουδα τουλι-σιτα κλπ πολυ ψιλο(οχι να χωραω και γω) η αλαζεις σκουπα
nikolas206gti - Τετ 02 Ιούν 2010, 09:38:03
Θέμα δημοσίευσης:
LIONKING έγραψε:
δεν υπαρχει φιλτρο για αυτη τη σκουπα ουτος η αλλως ειναι πολυ πλακε για να χωρεσει οτιδηποτε.η βαζεις στην πεταλουδα τουλι-σιτα κλπ πολυ ψιλο(οχι να χωραω και γω) η αλαζεις σκουπα

+1 Wink

Γνωστή και ως ελευθέρας ροής Laughing
xouzouris83 - Παρ 04 Ιούν 2010, 08:10:56
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εχει βγει νεου τυπου σκουπα η οποια δινει πολυ καλυτερα ηχο και αποδοση..και κουμπωνει κατευθειαν στην πεταλουδα χωρις κολαρο
xouzouris83 - Παρ 04 Ιούν 2010, 08:12:34
Θέμα δημοσίευσης:
η σκουπα που εχει βαλει ο βασιλης στην αρχη αποδιδει καλυτερα απο ολες επιβεβαιωμενα
Pughell - Παρ 04 Ιούν 2010, 17:38:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλα χωρις φιλτρο δεν ειναι και οτι καλυτερο...
Απο ολες τις σκουπες παντως,εχει το φιλτρο στο πιο σωστο σημειο.

Πλησιαζει αρκετα την φιλοσοφια κατασκευης του BMC.
xouzouris83 - Παρ 04 Ιούν 2010, 22:38:28
Θέμα δημοσίευσης:
ε ναι δεν μιλαω μονο με σιτα που την δινουνε!!!!
Pughell - Σαβ 05 Ιούν 2010, 08:21:00
Θέμα δημοσίευσης:
Με φιλτρο ομως ρε κοστιζει οσο(ισως και περισσοτερο) απο ενα BMC DIA που ειναι ακομα καλυτερο,οποτε γιατι να επιλεξεις την σκουπα;
xouzouris83 - Σαβ 05 Ιούν 2010, 09:52:46
Θέμα δημοσίευσης:
τοτε συμφωνουμε!! Very happy Very happy Very happy
RoadRunner122 - Σαβ 05 Ιούν 2010, 12:44:23
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως αν πιάνουν τα χεράκια σου κι έχεις ασχοληθεί με πολυεστέρες και εποξικές ρητίνες έστω και λίγο, δεν είναι κάτι τραγικά δύσκολο το να κατασκευάσεις μιά τέτοια σκούπα με εσωτερικό panel φίλτρο το οποίο θα μπαίνει συρταρωτά (κι όχι με βίδες κλπ πατέντες...).
Όλο το παίδεμα είναι η κατασκευή καλουπιού (που οκ και πάλι δεν είναι κάτι το τραγικό) και το ψάξιμο για το κατάλληλο φίλτρο (διαστάσεις). Από κει και πέρα χρειάζεται λίγος ελεύθερος χρόνος. Και φυσικά όλο αυτό σε συνδυασμό με πρόγραμμα ώστε να μη στεγνώνει ψηλά.

Αν ποτέ αξιωθώ και ξεμπερδέψω με το clio και τελειώσω και με το σασμάν του 106, θα φτιάξω μία. Κι αν αποδώσει και αρέσει και σε άλλους, βγάζουμε μαζικά... Wink
NemesisUltra - Σαβ 05 Ιούν 2010, 21:50:31
Θέμα δημοσίευσης:
group buy Laughing
jimgti - Δευ 01 Νοέ 2010, 23:58:33
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια τελικα η καλυτερη σκουπα ειναι η peugeot sport την εχει μονο ο κονδωρας στην κηφισιας και κοστιζει γυρω στα 250..........αλλα αξιζει!!!!!
toure7 - Πεμ 11 Νοέ 2010, 01:57:30
Θέμα δημοσίευσης:
jimgti έγραψε:
παιδια τελικα η καλυτερη σκουπα ειναι η peugeot sport την εχει μονο ο κονδωρας στην κηφισιας και κοστιζει γυρω στα 250..........αλλα αξιζει!!!!!

Φιλε μου εισαι σιγουρος? Γιατι να δωσω 250ε οταν η σκουπα της green εχει 180ε? Επισης της simota εχει 120ε!

http://atlasteam.gr/eshop/catalog/product_info.php?cPath=22_181_28_31&products_id=4643
http://atlasteam.gr/eshop/catalog/product_info.php?cPath=22_181_28_31&products_id=32
toure7 - Τετ 24 Νοέ 2010, 21:17:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια εχει βαλει κανενας racesport σκουπα? Εχω βρει σε ενα site μια racesport στα 60 ευρο και μια simota στα 105 ευρο. Και οι 2 ειναι κομπλε με φιλτροχοανη μεσα!

Μηπως ειναι πολυ μετρια τα υλικα κατασκευης και ειναι τοσο φτηνες?

http://www.e-autoshop.gr/index.php?cPath=48_305_317
http://www.e-autoshop.gr/product_info.php?cPath=48_305_306&products_id=654
greenpug106 - Πεμ 25 Νοέ 2010, 07:37:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τα φίλτρα και των 2 είναι πάρα πολύ μικρά.

Θα σου σύστηνα ένα Green φίλτρο μεγαλύτερο

Όπως αυτό από την Kam Racing.
Είναι κιτ σκούπα & φίλτρο

http://www.kamracing.co.uk/index.php/peugeot/peugeot-106/engine/enclosed-induction-kits/raceland-induction-kit-green-filter-option-peugeot-106-gti.html
takis_206 - Πεμ 25 Νοέ 2010, 09:49:44
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.car.gr/parts/view/632359/ δείτε αυτή πραγματικά αξίζει
MEMsound - Πεμ 25 Νοέ 2010, 10:09:53
Θέμα δημοσίευσης:
takis_206 έγραψε:
http://www.car.gr/parts/view/632359/ δείτε αυτή πραγματικά αξίζει

+1
αλλα να τσεκαρετε το προγραμμα μετα στο δρόμο
Pughell - Πεμ 25 Νοέ 2010, 10:58:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,και μετα απο 6 μηνες παιρνεις το μοτερ στο χερι... Rolling eyes
Την πηρε ενας "εξυπνος" της παρεας με αγωνιστικο και την αφησε και ξεφιλτρη...Οταν σε λιγο καιρο θα κλαιει το μοτερ του,εκει να δεις γελια. Laughing Laughing
takis_206 - Παρ 26 Νοέ 2010, 02:06:01
Θέμα δημοσίευσης:
για ποιο λογο το λες αυτο ?? ενα φιλαρακι κυκλοφορει ενα ραλλυε τωρα 2 χρονια με σκετη πεταλουδα και δεν εχει προβλημα , αλλα με αυτη την σκουπα και το φιλτρο δεν νομιζω να παθει κατι...
MEMsound - Παρ 26 Νοέ 2010, 02:10:47
Θέμα δημοσίευσης:
οταν λες μονο πεταλουδα εννοεις χωρις φιλτρρ?
ποσα χιλιομετρα κανει το χρονο?
σε τι περιοχες κυκλοφορεί?
ποσο λαδι καιει καθε 10000km?

προφανως και αν εχει φιλτρο δεν υπαρχει προβλημα
takis_206 - Παρ 26 Νοέ 2010, 03:02:52
Θέμα δημοσίευσης:
χωρις φιλτρο σε σημειο που βλεπεις την πεταλουδα μαυρη απο την μπιχλα.. παντα δουλευει 7000-8000 και κανει καθε μερα αρκετα χιλιομετρα. το λεω σαν συγκρισι με τον αλλο που πιρε το μοτερ στο χερι χωρις φιλτρο στη σκουπα.
Pughell - Κυρ 28 Νοέ 2010, 09:56:45
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν ενα μοτερ δεν εχει αναθυμιασεις,τοτε δεν λερωνει και την πεταλουδα του.
Οταν η πεταλουδα ειναι τερμα μαυρη απο την μπιχλα,τοτε οι αναθυμιασεις προερχονται ειτε απο το καρτερ(αν ειναι συνδεδεμενες),ειτε απο την εισαγωγη(λογο overlap και κακη στεγανοποιησης) οποτε το αν του φιλου σου δεν εχει παθει κατι,ξανασκεφτειτε το... Laughing

Δυστυχως η χωρα μας εχει πολυυυυ σκονη.
Αναλογιστειτε που παει αυτη εδω,οταν το μοτερ μας ειναι σαν ηλεκτρικη σκουπα για οση ωρα δουλευει... Rolling eyes
takis_206 - Κυρ 28 Νοέ 2010, 10:18:00
Θέμα δημοσίευσης:
μα αυτο λεω και εγω αθλια κατασταση παντα στον κοφτι λαδια αλλαζει μονο bp και το γ@μ1δ1 δουλευει ρολοι...την αλλη φορα τον πειραζα και του λεω φτανει στον κοφτι ο γκουβας ι μπουκονει και μπενει μεσα και πιγενε 100 μετρα +/- με 1η κοφτι και δεν παθενει τιποτα το ατιμο αυτο λεγετε πραγματικα ΑΘΑΝΑΤΟ
Pughell - Κυρ 28 Νοέ 2010, 11:02:46
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο λεω και εγω ρε...Πρεπει να σπασει για να καταλαβετε οτι ξεφιλτρο του γμς οτι εχει και δεν εχει; Sad
Ενταξει,ξερουμε οτι σαν μοτερ αντεχει,αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν παθαινει κατι.
Και καρκινο αν εχεις,δεν πεθαινεις την αλλη μερα,θελει λιγο καιρο...
valxris - Τετ 02 Φεβ 2011, 21:40:52
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια εχω σκουπα simota με το φιλτρο το δικο της. Μπορω να καθαρισω το φιλτρο με το καθαριστικο κιτ της Κ&Ν που ειναι για τα φιλτρα της που μπαινουν στο φιλτροκουτι?

thanks
Pughell - Τετ 02 Φεβ 2011, 22:27:07
Θέμα δημοσίευσης:
Βρες ενα συμπυκνωμενο καθαριστικο για γρασα/λαδια,καθαρισε καλα την χοανη με εκεινο και μετα λαδωσε την με οτι λαδι θες.

Τα διαλυτικα που πουλανε οι εταιριες δεν ειναι τοσο δραστικα και αφηνουν υπολειματα λαδιου επανω στο φιλτρο με αποτελεσμα οταν το ξαναλαδωνεις να γινεται μουργα.

Πηγαινε σε ενα καταστημα που πουλαει αποκλειστικα ειδη καθαρισμου και παρε ενα τετοιο υγρο.
Ειναι πολυ φθηνο,λιγοτερο απο 5Ε το λιτρο. Wink
valxris - Τετ 02 Φεβ 2011, 22:36:35
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω για την απαντηση. προτεινεις κατι συγκεκριμενο? εχεις δοκιμασει κανενα εσυ? το κιτακι της Κ&Ν το εχω ηδη επειδη ειχα φιλτρο στο φιλτροκουτι. η απορια μου συγκεκριμενα ειναι αν υπαρχει διαφορα στο υλικο και δεν κανω δουλεια με το κιτακι αυτο...
Pughell - Τετ 02 Φεβ 2011, 23:11:19
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλος απο Αθηνα χρησιμοποιει αυτο
http://www.epilogi.com/products.php?p=36&c=512&l=1&pg=1&category=%CE%92%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%80%CF%8E%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%20%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82&title=Y%CE%B3%CF%81%CF%8C%20%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%20%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%20Swaz

ή αυτο
http://www.goclean.gr/index.php?pageid=1&prod_id=1828

Εγω παλι στην Θεσ/νικη δεν βρηκα το παραπανω και σε καταστημα αυτης της εταιριας
http://www.cleantech.gr/
βρηκα ενα υγρο της Kitter ονομασια Enginet engine cleaner το οποιο ειναι απιστευτο.

Οποτε οτι βρεις,παιρνεις... Very happy

---

Σχετικα με τα καθαριστικα της K&N,δεν υπαρχει προβλημα,απλα το θεμα ειναι να φυγει εντελως το παλιο λιπαντικο.
Αν καθαρισει,μετα χρησιμοποιεις οτι λαδι κατακρατησης θες. Wink
Pugobios - Πεμ 03 Φεβ 2011, 01:34:36
Θέμα δημοσίευσης:
της κ&ν χρησιμοποιω καθαριει τελεια...απλα το δοχειο του λαδιου ειναι αθλιο δεν λαδωνεις σωστα και αφηνει κενα
valxris - Πεμ 03 Φεβ 2011, 01:37:26
Θέμα δημοσίευσης:
υπαρχουν αρκετες εναλλακτικες απ οτι βλεπω... Laughing θα δοκιμασω με το Κ&Ν
και αν δεν κανω δουλεια θα παω στη μεθοδο σου...

λες να την βαλω στο πλυντηριο να ξεμπερδευω στα γρηγορα?? η ακομα καλυτερα να την δωσω καθαριστηριο??
Laughing

thanks για την απαντηση!!
valxris - Πεμ 03 Φεβ 2011, 01:42:27
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
της κ&ν χρησιμοποιω καθαριει τελεια...απλα το δοχειο του λαδιου ειναι αθλιο δεν λαδωνεις σωστα και αφηνει κενα

και το φιλτρο στο φιλτροκουτι θυμαμαι το καθαριζε πολυ καλα...

thanks
sakis106 - Πεμ 03 Φεβ 2011, 19:20:32
Θέμα δημοσίευσης: σκουπα...
γεια σας παιδια μολις μπηκα στο φορουμ αγορασα ενα 106 ραλλυ σαν μικρο παιδι κ γω με πολυ τρελα....αλλα το κακο-καλο ειναι οτι ειναι τελειως μαμα...για σκουπα αλλοι λενε μεγαλη κ αλλοι μικρη τελικα ποια ειναι η καλητερη?υποψιν ειναι μονοφυσο εμενα μοντελο 2000 αλλοι μ λενε δεν θα τραβαει στις χαμηλες με την μεγαλη γτ ειναι μαμα κ στις ψηλες θα ειναι καλητερη μια γνωμη???ευχαριστω.....
sakis106 - Πεμ 03 Φεβ 2011, 19:23:23
Θέμα δημοσίευσης:
γεια σας παιδια μολις μπηκα στο φορουμ αγορασα ενα 106 ραλλυ σαν μικρο παιδι κ γω με πολυ τρελα....αλλα το κακο-καλο ειναι οτι ειναι τελειως μαμα...για σκουπα αλλοι λενε μεγαλη κ αλλοι μικρη τελικα ποια ειναι η καλητερη?υποψιν ειναι μονοφυσο εμενα μοντελο 2000 αλλοι μ λενε δεν θα τραβαει στις χαμηλες με την μεγαλη γτ ειναι μαμα κ στις ψηλες θα ειναι καλητερη μια γνωμη???ευχαριστω.....
Pughell - Πεμ 03 Φεβ 2011, 23:06:32
Θέμα δημοσίευσης:
BMC DIA...
sakis106 - Πεμ 03 Φεβ 2011, 23:54:26
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
BMC DIA...

σκουπα ειναι αυτο???για σιμοτα μου ειχαν πει...αλλα δεν ξερω μεγαλη η μικρη αν μπορεις γιατι ειμαι νεος πες μ λεπτομερειες...ευχαριστω...κ σορρυ για το ζαλισμα.... Very happy
nikolas206gti - Πεμ 03 Φεβ 2011, 23:56:07
Θέμα δημοσίευσης:
Βαρελακι ειναι. Δουλευει πολυ καλυτερα. Wink
sakis106 - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:00:55
Θέμα δημοσίευσης:
nikolas206gti έγραψε:
στανταρ αυτο λενε πως με σκουπα βγαζει +6 κ εχει κ ποοοοοοολυ καλητερο ηχο....
nikolas206gti - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:02:58
Θέμα δημοσίευσης:
sakis106 έγραψε:
nikolas206gti έγραψε:

+6?????????????????????? Laughing Laughing Laughing Laughing Poios to eipe?????????? Cool Cool Cool Cool
sakis106 - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:04:58
Θέμα δημοσίευσης:
nikolas206gti έγραψε:
sakis106 έγραψε:
nikolas206gti έγραψε:

+6?????????????????????? Laughing Laughing Laughing Laughing Poios to eipe?????????? Cool Cool Cool Cool

βασικα αρκετα ατομα εδω...(απο βολο ειμαι πολλα σαξοραλλα....)
nikolas206gti - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:07:44
Θέμα δημοσίευσης:
Σαξοραλλα???????Η αδυναμια μου Laughing Laughing Laughing Laughing

Περα απο την πλακα τωρα, δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις 6 αλογα απο μια σκουπα. Απλα δεν γινετε. Τα αλογα εχουμε ξαναπει πως δεν ειναι στραγαλια Cool

Απο πλευρας αποδοσης το βαρελακι ειναι καλυτερο, η σκουπα απο πλευρας ηχου Cool

Διαλεγεις και παιρνεις Wink
Pughell - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:08:54
Θέμα δημοσίευσης:
Την τυφλα τους την μαυρη βγαζει... Laughing

Αν θες ηχο,παρε σκουπα.
Αν θες αποτελεσμα,παρε BMC. Cool

Αν τα πας καλα με την φυσικη,τοτε σχεδιαστικα θα καταλαβεις αμεσως γιατι η σκουπα δεν κανει τιποτα ενω το BMC κανει πολυ περισσοτερα.
sakis106 - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:12:10
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Την τυφλα τους την μαυρη βγαζει... Laughing

Αν θες ηχο,παρε σκουπα.
Αν θες αποτελεσμα,παρε BMC. Cool

Αν τα πας καλα με την φυσικη,τοτε σχεδιαστικα θα καταλαβεις αμεσως γιατι η σκουπα δεν κανει τιποτα ενω το BMC κανει πολυ περισσοτερα.

ασε ξαναδινω κ δεν θελω να ακουω φυσικη.... Very happy δηλαδη προτεινετε βαρελακι?100 της εκατο?αποδωση θελω οχι ηχο....ξερω πως τα αλογα δεν εινα στραγαλια απλα ενα παιδι στο δυναμομετρο ετσι του εδειξε...
Pughell - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:15:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω ακουσει και εγω τετοια νουμερα αλλα σε σκουπα χωρις φιλτρο,με σφαγμενη εντελως την μετωπη,κλπ,κλπ...
Και επειδη με φιλτρο θα εδειχνε τα μισα,τζαμπα χρηματα θα δωσεις.

Εκτος και αν υπαρχει περιπτωση να το κυκλοφορησεις ξεφιλτρο οποτε εκει δεν εχει και νοημα η συζητηση...

Αν μπορεις να προσομοιωσεις με το μυαλο σου την ροη του αερα στο βαρελακι της BMC(συγκεκριμενα αυτο) και στην σκουπα,θα κατανοησεις γιατι η σκουπα δεν κανει ποτε ram air.
sakis106 - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:18:13
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Εχω ακουσει και εγω τετοια νουμερα αλλα σε σκουπα χωρις φιλτρο,με σφαγμενη εντελως την μετωπη,κλπ,κλπ...
Και επειδη με φιλτρο θα εδειχνε τα μισα,τζαμπα χρηματα θα δωσεις.

Εκτος και αν υπαρχει περιπτωση να το κυκλοφορησεις ξεφιλτρο οποτε εκει δεν εχει και νοημα η συζητηση...

Αν μπορεις να προσομοιωσεις με το μυαλο σου την ροη του αερα στο βαρελακι της BMC(συγκεκριμενα αυτο) και στην σκουπα,θα κατανοησεις γιατι η σκουπα δεν κανει ποτε ram air.

οχι με το φιλτρο κανονικα θα το δουλεβω μαμα ειναι το αμαξι απλα ξερω πως ειναι δοκιμασμενη λυση η σκουπα για αυτο ρωτησα παντος το βαρελακι ειναι κ πιο οικονομικο νομιζω???κ υπαρχει σε μονο ενα μεγεθος να μην ψαχνω παλι.....
Pughell - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:23:37
Θέμα δημοσίευσης:
Η σκουπα ειναι δοκιμασμενη αλλα τα γιδια που την φορανε δεν καταλαβαινουν τις διαφορες.
Η σκουπα κανει ξεσπασμα γιατι το μοτερ πνιγεται χαμηλομεσαιες ενω το βαρελακι ειναι γραμμικο.

Αν δεν σε πειραζει η γραμμικοτητα(γουστα ειναι αυτα),τοτε σαν απολυτη αποδοση το βαρελι ειναι σαφως καλυτερο.

Αυτο που ζητας σε βαρελι ειναι BMC DIA 70-130 ή εναλλακτικα βαρελακι Simota,αρκει να ειναι ιδιο σχεδιαστικα με το BMC μεσα(με αναστροφο κωνο δηλαδη).
sakis106 - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:28:34
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Η σκουπα ειναι δοκιμασμενη αλλα τα γιδια που την φορανε δεν καταλαβαινουν τις διαφορες.
Η σκουπα κανει ξεσπασμα γιατι το μοτερ πνιγεται χαμηλομεσαιες ενω το βαρελακι ειναι γραμμικο.

Αν δεν σε πειραζει η γραμμικοτητα(γουστα ειναι αυτα),τοτε σαν απολυτη αποδοση το βαρελι ειναι σαφως καλυτερο.

Αυτο που ζητας σε βαρελι ειναι BMC DIA 70-130 ή εναλλακτικα βαρελακι Simota,αρκει να ειναι ιδιο σχεδιαστικα με το BMC μεσα(με αναστροφο κωνο δηλαδη).
κατσε μπερδευτηκα τι διαφορα εχουν???τα 2 βαρελακια??κ τι τιμουλα αν ξερεις...κ βασικα δλδ προτεινεις ανεπηφυλακτα βαρελακι για αποδοση γτ ειναι κ μονοφυσο εμενα...(που δεν ξερω καν τι διαφορα εχει με το 3φυσο...)
Pughell - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:30:34
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο ειναι ενα βαρελακι BMC.
Παρατηρησε την ροη του αερα και την χοανη που δουλευει αναποδα...

Pughell - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:32:16
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν τιμες,στην ελληνικη αγορα τα BMC DIA πανε καπου κατω απο 200αρι αν και εξω τα πουλανε πολυ λιγοτερο οποτε αν εχεις σχεσεις με e-bay,παρτο απο εκει.

Σχετικα με το Simota,ηταν πιο φτηνο αλλα δεν ξερω σιγουρα αν εχει αναστροφη χοανη μεσα του.
Αν δεν εχει,αστο,δεν κανει...
sakis106 - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:32:33
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Αυτο ειναι ενα βαρελακι BMC.
Παρατηρησε την ροη του αερα και την χοανη που δουλευει αναποδα...

αρχιζω να καταλαβαινω....λιγα πραγματα ακομα βεβαια δηλαδη τι διαφορα εχουν τα 2 βαρελακια...?που μ ειπες?σε τι τιμουλες παιζουν...?
sakis106 - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:34:06
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Σαν τιμες,στην ελληνικη αγορα τα BMC DIA πανε καπου κατω απο 200αρι αν και εξω τα πουλανε πολυ λιγοτερο οποτε αν εχεις σχεσεις με e-bay,παρτο απο εκει.

Σχετικα με το Simota,ηταν πιο φτηνο αλλα δεν ξερω σιγουρα αν εχει αναστροφη χοανη μεσα του.
Αν δεν εχει,αστο,δεν κανει...
δηλαδη μονο βμς δια ειναι αυτο που θα κανει την δουλεια γτ εχει αναστροφη χοανη μεσα δηλαδη ετσι θα το ζητησω??κ θα καταλαβουν ετσι?
Pughell - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:38:06
Θέμα δημοσίευσης:
Αν τους πεις το πλαστικο BMC βαρελι,θα καταλαβουν.
Το πλαστικο λεγεται DIA και το carbon λεγεται CDA.
Η διασταση που ζητας ειναι το 70-130.

Οσο για την δουλεια που κανει,σου ειπα,αν εχει και το Simota την χοανη αναποδα μεσα του,τοτε σχεδον την ιδια δουλεια κανει. Wink
sakis106 - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:41:26
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Αν τους πεις το πλαστικο BMC βαρελι,θα καταλαβουν.
Το πλαστικο λεγεται DIA και το carbon λεγεται CDA.
Η διασταση που ζητας ειναι το 70-130.

Οσο για την δουλεια που κανει,σου ειπα,αν εχει και το Simota την χοανη αναποδα μεσα του,τοτε σχεδον την ιδια δουλεια κανει. Wink

οκ τελευταια ερωτηση...τι διαφορα εχει το dia apo to cda μονο εμφανιση?
Pughell - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:43:38
Θέμα δημοσίευσης:
Υλικο κατασκευης κελυφους και μια παρα πολυ μικρη διαφορα εσωτερικα που δεν ειναι καν αξια λογου.
sakis106 - Παρ 04 Φεβ 2011, 00:46:49
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Υλικο κατασκευης κελυφους και μια παρα πολυ μικρη διαφορα εσωτερικα που δεν ειναι καν αξια λογου.

κ φανταζομαι κ οικονομικη....τεσπα να σαι καλα...κ σε ευχαριστω παρα πολυ κ συγνωμη για το πολυ ζαλισμα απλα ειμαι νεος κ δεν θελω να κανω λαθη γτ ειχα ενα 307 διλιτρο κ ακομα το εχω κ τελικα καταλαβα πως δεν μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε στο αμαξι κ ειδικα οταν δεν ειναι για αυτο το λογο το συγκεκριμενο...τεσπα κατι ερωτησεις για αυτοκολλητα ραλλυ,αναρτησεις,φρενα κ εξατμιση ποιον θα ζαλισω...? Very happy που να ρωτησω?κ παλι παντος να σαι καλα για την βοηθεια σου θα σου πω τα αποτελεσματα....κ πιστεβω να κανω το σωστο...
greenpug106 - Παρ 04 Φεβ 2011, 07:35:44
Θέμα δημοσίευσης:
Χρονολογία?
Για να δούμε εάν είναι τρίφυσο / μονόφυσο.
Υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες για τη σκούπα.
reselie-206 - Παρ 04 Φεβ 2011, 10:13:21
Θέμα δημοσίευσης:
kataρχάς προφανώς είναι μετατροπή? γιατί xt 16 16v δεν νομίζω πως βγήκε ποτε!
Tzive - Παρ 04 Φεβ 2011, 10:41:58
Θέμα δημοσίευσης:
greenpug106 έγραψε:
Χρονολογία?
Για να δούμε εάν είναι τρίφυσο / μονόφυσο.
Υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες για τη σκούπα.
διαβασε καλε το post. σου λεει οτι ειναι του 2000 και μονοφυσσο...Τελικά είναι rallye ή XT?
106PYRGOS - Παρ 04 Φεβ 2011, 11:58:51
Θέμα δημοσίευσης:
υπαρχει 106 1.6 16v χτ?αν υπαρχει πιανομαι αδιαβαστος Rolling eyes
sakis106 - Παρ 04 Φεβ 2011, 20:11:30
Θέμα δημοσίευσης:
1.6 16v..rallye...MONOFYSO...
France_8v - Σαβ 19 Μάρ 2011, 21:49:07
Θέμα δημοσίευσης:
+1 Pughell Wink
TOMMI - Παρ 26 Αύγ 2011, 00:23:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιο απο τα τρια βαρελακια αξιζει
ι. bmc cda 70-130
ii. bmc dia 70-130
iii. simota cb-603
Pughell - Σαβ 27 Αύγ 2011, 23:56:44
Θέμα δημοσίευσης:
Το 2.
RoadRunner122 - Κυρ 28 Αύγ 2011, 09:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
TOMMI έγραψε:
Ποιο απο τα τρια βαρελακια αξιζει
ι. bmc cda 70-130
ii. bmc dia 70-130
iii. simota cb-603

Εξαρτάται απ'το τι εννοείς λέγοντας "αξίζει". Αν μιλάς για value for money, τότε σαφώς το 2 όπως σου είπε κ ο Στελάρας. Όχι γιατί το 1 είναι κακό, απλά λόγω της carbon κατασκευής του, είναι αρκετά τσιμπιμένη η τιμή. Από την άλλη, ενώ 1 κ 2 έχουν ίδια ροηκότητα, το 1 πάλι λόγω carbon, έχει καλύτερη θερμοαγωγιμότητα (η θερμοκρασία του χώρου μέσα στο βαρέλι δεν επιρρεάζεται από αυτή του μηχανοστασίου).
Για το 3 διατηρώ επιφυλάξεις μιάς και τα φίλτρα της Simota προσωπικά δε με ικανοποιούν ποιοτικά.

Οπότε αν ψάχνεις κάτι vfm πας στο 2. Αν σου τρέχουν απ τα πατζάκια, πας στο 1 Wink
TOMMI - Κυρ 28 Αύγ 2011, 10:30:37
Θέμα δημοσίευσης:
κατι αλλο αν παρω εισαγογη απο χαμιλα ποιο κατω απο το φαναρι θα εχει απωλειες δεν θελω να κοψω μετοπη ευχαριστω
Pughell - Κυρ 28 Αύγ 2011, 11:30:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,θα εχει,λογο μηκους σωληνα.
Μην κοψεις μετωπη,απλα κανε τον αλουμινοσωληνα που θα εχει το BMC οβαλ στην ακρη του για να περασει οσο γινεται αναμεσα απο ψυγειο και μετωπη.
TOMMI - Κυρ 28 Αύγ 2011, 12:17:28
Θέμα δημοσίευσης:
συγνωμη που σας ζαλιζω πως η πατεντα στην σελιδα 4 με δυο σωληνες εχει καλλητερη εισαγωγη αερα ευχαριστω
Pughell - Κυρ 28 Αύγ 2011, 14:27:21
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου δεν θες να κοψεις μετωπη,πως θες να βαλεις και δευτερο σωληνα; Sad
TOMMI - Κυρ 28 Αύγ 2011, 14:42:37
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω και σορρυ για το ζαλισμα
TOMMI - Πεμ 01 Σεπ 2011, 17:08:23
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια για το βαρελακι της bmc cda υπαρχει ανταλακτικο φιλτρο για το dia ? η παιρνει το ιδιο με το cda
Pughell - Πεμ 01 Σεπ 2011, 18:46:31
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι,μονον για το CDA υπαρχει ανταλλακτικο και κοστιζει καπου στο 100αρικο. Sad
sNicaKoS - Παρ 09 Σεπ 2011, 15:42:19
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας παιδιά!!Να κάνω 1 ερώτηση γιατί το αναλύσατε το θέμα κ τα διάβασα όλα αλλά δεν είπατε..Εγώ που έχω 1.6 8v τι είναι το καλύτερο??Όταν το πήρα το αμάξι είχε ξόφιλτρο πάνο στην πεταλούδα..Μετά πήρα κολάρο κ το έβγαλα ποίο έξω κ δεν είδα διαφορά κ τώρα έβαλα πολυεστερικιά σκούπα..έχει διαφορά πιστεύω αλλά τι είναι καλύτερο για ένα 8v?Σκούπα Βαρελάκι ή το μανίσιο φιλτροκούτι με ελεύθερο φίλτρο?κ αν βάλω βαρελάκι όταν θα ζεσταίνεται μέσα στο μηχανοστάσιο θα κάνει δουλειά?
Συγνώμη για τα γκρίκλις..
RoadRunner122 - Παρ 09 Σεπ 2011, 17:23:17
Θέμα δημοσίευσης:
Tα διάβασες όλα, μόνο που δεν παρατήρησες ότι ΟΛΟΙ γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σε παρακαλώ κάνε edit το post σου και γράψτο με ελληνικά Wink
sNicaKoS - Σαβ 10 Σεπ 2011, 15:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
Κανείς να μου πει?
RoadRunner122 - Σαβ 10 Σεπ 2011, 17:00:01
Θέμα δημοσίευσης:
H αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν ξέρω τι κάθεται καλύτερα στο 8V. Aλλά οι περισσότεροι απ'όσο έχω δει κ ακούσει, αφήνουν το μαμά φιλτροκούτι με ελεύθερο φίλτρο και ανοίγουν απλά κάποιες έξτρα τρύπες εμπρός.
sNicaKoS - Δευ 12 Σεπ 2011, 15:52:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλά που ακριβώς να κάνω τρύπες? κ εγώ το έχω ακούσει αυτό αλλά νομίζω ότι αυτό το κάνουν στα μόνο 1.3άρια γιατί έχουν διαφορετικό φιλτροκούτι..στα 1.6 8v το φιλτροκούτι είναι σχεδόν ίδιο με το 16v.
RoadRunner122 - Δευ 12 Σεπ 2011, 16:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
Α ναι, είχα στο μυαλό μου υβρίδιο 1.6-8β με εισαγωγή/παπά 13ριού Rolling eyes
sNicaKoS - Δευ 12 Σεπ 2011, 16:48:04
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι το δικό μου δεν είναι υβρύδιο..Rolling eyes
οπότε τι κάνω??
nikosdramapt52 - Παρ 30 Σεπ 2011, 16:31:24
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια χαρά σε ολους. Έχω ένα 106 μονοφυσο! Έχω αγοράσει εκκεντροφόρους kent pt52 σφυρηλατα wossner κ προγραμμα με κοφτη στις 8200. Το αμαξι εχει μαμα φιλτροκουτι με φιλτρο KN. Θελω να μάθω αν χρειαστεί να βάλω κάποια σκούπα ή βαρελάκι ή αν επαρκεί το φίλτρο που έχω?
RoadRunner122 - Παρ 30 Σεπ 2011, 16:39:46
Θέμα δημοσίευσης:
To κύριο μειονέκτημα που έχει το φιλτροκούτι του 106-16V είναι η μεγάλη και όλο γωνίες διαδρομή που κάνει η σωλήνωση από τη μετώπη μέχρι αυτό. Αν μπορείς να την καταργήσεις-αφαιρέσεις κ να τοποθετήσεις μιά σωλήνα απευθείας απ'το φιλτροκούτι στη μετώπη, δε νομίζω να χρειάζεται να το αλλάξεις.
nikosdramapt52 - Τρι 04 Οκτ 2011, 17:51:41
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
To κύριο μειονέκτημα που έχει το φιλτροκούτι του 106-16V είναι η μεγάλη και όλο γωνίες διαδρομή που κάνει η σωλήνωση από τη μετώπη μέχρι αυτό. Αν μπορείς να την καταργήσεις-αφαιρέσεις κ να τοποθετήσεις μιά σωλήνα απευθείας απ'το φιλτροκούτι στη μετώπη, δε νομίζω να χρειάζεται να το αλλάξεις.
μια απλη σωληνα δλδ θα ειναι οκ? Καλυτερα δεν ειναι μια πολυεστερικη κατασκευη σαν χονι να μαζευει αερα?
Pughell - Τρι 04 Οκτ 2011, 20:52:04
Θέμα δημοσίευσης:
Το μαμα φιλτροκουτι εχει πολυ μεγαλυτερη χωρητικοτητα σε λιτρα απο οποιαδηποτε σκουπα οποτε μην παραμυθιαζεις τον εαυτο σου...
nikosdramapt52 - Τετ 05 Οκτ 2011, 19:41:23
Θέμα δημοσίευσης:
Δε μιλαω για σκουπα, να κρατησω το μαμα το φιλτροκουτι κ να βαλω μπροστα στη μετωπη μια κατασκευη να μαζευει αερα. Δεν ειναι καλυτερα απο μια απλη σωληνα?
RoadRunner122 - Τετ 05 Οκτ 2011, 20:16:31
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανώς Cool
Pughell - Τετ 05 Οκτ 2011, 20:30:04
Θέμα δημοσίευσης:
Το ιδανικο θα ηταν να φτιαξεις ενα καινουργιο κατω τμημα για το μαμα φιλτροκουτι και να του συνδεσεις εναν σωληνα οπως πρεπει,μιας και το μαμα κουτι εχει το στομιο με τετοια γωνια που δεν ευνοει την συνδεση σωληνας και την σωστη παροχη αερα. Sad
RoadRunner122 - Πεμ 06 Οκτ 2011, 02:36:41
Θέμα δημοσίευσης:
Κάπου είχα δει πατέντα που τοποθετούσαν ανάποδα το φιλτροκούτι (εισοδος αέρα από πάνω, έξοδος προς πεταλούδα από κάτω κλπ) αλλά δε θυμάμαι που Scratch κ ούτε ξέρω αν δούλεψε και σωστά...
nikosdramapt52 - Πεμ 06 Οκτ 2011, 12:47:01
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Το ιδανικο θα ηταν να φτιαξεις ενα καινουργιο κατω τμημα για το μαμα φιλτροκουτι και να του συνδεσεις εναν σωληνα οπως πρεπει,μιας και το μαμα κουτι εχει το στομιο με τετοια γωνια που δεν ευνοει την συνδεση σωληνας και την σωστη παροχη αερα. Sad
Nα κρατησω δλδ το πανω κομματι κ το κατω να το φτιαξω απ την αρχη? δεν ειναι καπως δυσκολο? Rolling eyes
Pughell - Πεμ 06 Οκτ 2011, 14:03:30
Θέμα δημοσίευσης:
Το να κανεις καινουργιο κατω τμημα ειναι πανευκολο,αρκει βεβαια να ειναι ικανος αυτος που θα στο κανει.
Το αν θα ειναι πολυεστερας ή carbon δεν εχει σημασια,αρκει να ειναι σωστο απο σχημα(βασικη προυποθεση).
groupN - Πεμ 06 Οκτ 2011, 23:12:51
Θέμα δημοσίευσης:
το ειχα δει παλια αυτο στο περιοδικο και το θυμηθηκα. κατι τετοιο πιστευω ειναι οτι καλυτεροhttp://www.lioliosracing.gr/images/stories/106_175/rallye02.jpg
nikosdramapt52 - Παρ 07 Οκτ 2011, 15:37:49
Θέμα δημοσίευσης:
groupN έγραψε:
το ειχα δει παλια αυτο στο περιοδικο και το θυμηθηκα. κατι τετοιο πιστευω ειναι οτι καλυτεροhttp://www.lioliosracing.gr/images/stories/106_175/rallye02.jpg

Ακριβως αυτο ειχα στο μυαλο μου. κ γω πιστευω οτι ειναι ο,τι καλυτερο!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες