PSClub - Hellas

Κινητήρας - 207 - Στρωσιμο κινητηρα 207 1.6 EP6DT

Z109 - Παρ 02 Φεβ 2007, 09:45:49
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Στρωσιμο κινητηρα 207 1.6 EP6DT
Φιλοι μου εχω παραγειλει το καινουργιο πυραυλακι της Peugeot.Το 207 1.6 gt.Και εχω καποιες ερωτησεις λογω μη υπαρξης εμπειριας απο τουρμπο μοτερ.Σε μια συζητηση στην αντιπροσωπια μου ειπανε οτι δεν χρειαζεται ο συγκεκριμενος κινητηρας στρωσιμο με την εννοια ανεβαζω μεχρι 4000 στρ.αν.λ. Αλλα κανονικα οπως οδηγαω σε ολο το φασμα των στροφων αρκει να μην το παω κοφτη στη πρωτη, δευτερη και τριτη ταχυτητα(οχι οτι θα το πηγαινα ετσι και αλλιως).Επισης ειπανε οτι δεν χρειαζεται να αλλαξω τα πρωτα λαδια στα 1000 χλμ. διοτι ενδεχεται να περιεχει ειδικο λαδι για τα πρωτα χλμ. του κινητηρα,για το στρωσιμο.Πρωτη επισκεψη στην αντιπροσωπια μου ειπανε στα 10000 χλμ. Κατα τη γνωμη σας ισχυουν τα παραπανω η να ακολουθησω αλλη τακτικη; Σας ευχαριστω για το χρονο σας!
gianic - Παρ 02 Φεβ 2007, 09:55:45
Θέμα δημοσίευσης:
καλοριζικο καλοταξιδο κλπ κλπ ! να το χαιρεσαι το κουκλι σου !

Οσο για το στρωσιμο ακολουθα πιστα τις οδηγιες του κατασκευαστη (βλ. manual) Αντε καλα τουρμπισματα !!!!! Very happy
STELIOS - Παρ 02 Φεβ 2007, 10:13:19
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 - Στρωσιμο κινητηρα 207 1.6 GT
Z109 έγραψε:
... Κατα τη γνωμη σας ισχυουν τα παραπανω η να ακολουθησω αλλη τακτικη; Σας ευχαριστω για το χρονο σας!

Αφου στο λενε απο την ιδια τη Peugeot, γιατι να ακολουθησεις αλλη τακτικη ?
Εκτως αυτου, το συγκεκριμενο μοτερ ειναι τοσο νεο που δεν νομιζω οτι κανεις απο εμας ειναι σε θεση να ξερει καλητερα απ΄την ιδια τη Peugeot.
Παντως τα 10.000 χλμ σε γενικες γραμμες ειναι απολυτος φυσιολογικο νουμερο για 1ο service

Καλοταξιδο σου ευχομαι. Very happy
MEMsound - Παρ 02 Φεβ 2007, 10:58:49
Θέμα δημοσίευσης:
ότι γραφει το manual
όχι ότι σου πει ο κάθε "κατσαβιδοφορέας"
netblaster - Παρ 02 Φεβ 2007, 11:54:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ρωτα και μια απο BMW μερια να δεις τι προβλεπεται για το MINI που εχουν το ιδιο μοτερ!!! Δεν χανεις τιποτα να διατσαυρωσεις τις δυο μεριες...
volvos - Παρ 02 Φεβ 2007, 23:18:46
Θέμα δημοσίευσης:
to στρωσιμο καλο ειναι να κρατησει καπου 1000χλμ.
σε αυτα τα χλμ στρωνεις σαζμαν-φρενα-λαστιχα κλπ κλπ και οχι μοτερ...

τι ενννοουμε στρωσιμο?
καλο ζεσταμα και κρυωμα(αν λογω τουρμπο καλο ειναι να το προσεχεις παντα αυτο)
κινηση μεσα στην αθηνα και οχι ταξιδι...
δηλαδη δε το καβαλας και πας λαρισα με 3500σαλ και 140 σερι π.χ...

θελει αυτα τα πρωτα χλμ να δουλευει σε σχεδον ολο το φασμα στροφων...μη φοβηθεις να ανεβασεις στροφες ακομα και κοντα στο κοφτη.
το μυστικο ειναι το ποσο θα πατας το γκαζι.
πρεπει σε αυτα τα πρωτα χλμ να πατηθουν σωστα τα ελατηρια των εμβολων. για να γινει αυτο θα πρεπει να πατας σχεδον παντα πανω απο το μισο το γκαζι...και δε θα πρεπει να αφηνεις χαμηλα τις στροφες...
δηλαδη δε παμε με 1500σαλ και 4η και παταμε τερμα γκαζι το γαμησες...

θελει συνεχεια να παιζεις με ταχυτητες για να κρατας στις μεσσαιες σαλ τισ στροφες του κινητηρα και να πατας σχετικα βαθια το πεταλι για να πιεζεται (οχι να σκιζεται) το μοτερ μεσα και να υπαρξουν οι σωστες ανοχες κλπ κλπ κλπ...

εδω ειναι ενα ενδιαφερον τοπικ αλλα δε νομιζω να βγαλεις περισσοτερα συμπερασματα...
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6656

υγ.
υπαρχουν και 2 αλλες θεωριες
η 1η λεει στρωσιμο για 5000χλμ με 2000σαλ που σου εξηγησα γιατι την απορριπτω
η 2η λεει τσιτα γκαζια απο την αρχη και στα αρχ**ια μας ολα αλλα αυτο το θεωρω λαθος και απο την αποψη στρωσιματος του υπολοιπου αυτοκινητου....
brz20 - Σαβ 03 Φεβ 2007, 01:22:14
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοταξιδο.
Και να ακους τον volvo γιατι τα λεει πολυ ωραια.
Z109 - Σαβ 03 Φεβ 2007, 20:49:33
Θέμα δημοσίευσης:
Cool Σας ευχαριστω για την ανταποκριση.Περιμενω πως και πως να ερθει το τουρμπακι...και θα σας ενημερωσω για τις πρωτες εντυπωσεις.
Pughell - Κυρ 04 Φεβ 2007, 12:53:41
Θέμα δημοσίευσης:
Πανο διαφωνω σε καποια πραγματα...
Καταρχην καλο ειναι να μην κανει ταξιδι Αθηνα-Θεσσαλονικη αλλα οχι και να κινειται κολλημενος μεσα στην κινηση.
Διαδρομες της μισης ωρας maximum με 10-15λεπτα διαλλειματα μετα απο καθε μισαωρο λειτουργιας.

Επισης καλο ειναι το πρωτο 25ωρο λειτουργιας να μην το πιεσει...
Ναι μεν ροπατη οδηγηση αλλα ουτε και πανω απο 4000-4500 αλλα ουτε και κατω απο τις 2000-2500.

Επισης ποτε τερμα γκαζι,παντα μετρημενη πιεση στο πενταλ.
Ο λογος απλως,μπουκωνει χωρις λογο αφου ετσι και αλλιως δεν προκειται να ανεβασεις ,μεγαλο αριθμο στροφων για να καψει το μιγμα που στελνει ο εγκεφαλος.

Ακομα επειδη οσο καλη κατεργασια και αν λενε οτι εχει στους κυλινδρους,ολα τα μοτερ εχουν καποιες ανοχες,κοινως αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να κανεις 3 αλλαγες λαδιου μεχρι τα 5000 χλμ,καντες,καθως ταλαιπωρειται ιδιαιτερα απο τις μεγαλες τριβες.
Κατα προτιμηση στην πρωτη αλλαξε και το φιλτρο του λαδιου μαζι.

Αυτα... Rolling eyes
volvos - Κυρ 04 Φεβ 2007, 14:47:04
Θέμα δημοσίευσης:
στελιο συμφωνω και δεν ειπα πουθενα για τερμα γκαζι...ειπα απλα οτι δε πρεπει να το παταει και λιγο το γκαζι...το σωστο ειναι απο 1/2 ως 3/4 περιπου ...και απο στροφες ουτε κοφτες(αν και δεν εινα απαραιτητα αυτο το προβλημα) αλλα οχι και με 1500σαλ που πανε πολλοι....
brz20 - Κυρ 04 Φεβ 2007, 22:28:39
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα του γκαζιου ειναι να μην το παταει αποτομα προς τα κατω.Τοτε ειναι που δεν θα του κανει καλο.
Αν αρχιζει σιγα σιγα και καθως ανεβαζει στροφες τοτε βυθιζει αναλογα το ποδι του να δειτε που δεν φτανει μεχρι τερμα το πεταλ.Αυτο πιστευω θα ειναι το ιδανικοτερο.
Z109 - Πεμ 08 Φεβ 2007, 09:04:37
Θέμα δημοσίευσης:
Cool Τα πρωτα χλμ. θα γινουν σε νησι,οποτε σιγουρα κοντινες διαδρομες και οχι στη τσιτα.Μετα τα 1000 θα το δουμε σε ταξιδι Αθηνα-Θεσ/νικη-Γιαννενα.Εκει θα το πατησω λιγο... Αντε με το καλο να ρθει...
Pughell - Σαβ 10 Φεβ 2007, 16:29:01
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως σου ειπα,πριν περασεις το 25ωρο μην το πατησεις...
Βεβαια δικο σου ειναι,οτι θες κανεις. Rolling eyes
Steve - Σαβ 10 Φεβ 2007, 16:50:53
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοτάξιδος μωρέ! Very happy
Z109 - Παρ 16 Φεβ 2007, 12:52:19
Θέμα δημοσίευσης:
Cool Απο τα παιδια που το εχουν παρει στα χερια τους και απο ολους οσους εχουν εμπειρια πανω σε παραγγελια μοντελου απο την peugeot,ιδιαιτερα του εν λογω 207 GT.Αν καποιος το εχει παραγγειλει 3 του Γεναρη ποτε περιπου να το περιμενει να του ρθει; Στην εταιρεια μου τα ψιλομασανε,απο μεσα Φλεβαρη παμε σε αρχες Μαρτη αλλα οχι σιγουρα.Η αληθεια ειναι οτι δουλευω και θα θελα να ξερω πανω κατω για να κανονισω αδειουλα!!!
Persis9 - Τρι 23 Οκτ 2007, 13:32:52
Θέμα δημοσίευσης: Στρώσιμο 207 GT
παίδες καλησπέρα
είμαι καινούριος και θα ήθελα να ρωτήσω τί γίνεται με το στρώσιμο

εδώ και 5 μέρες έχω ένα 207 GT 150 hp
μου είπαν από αντιπροσωπεία ότι δεν χρειάζεται καθόλου στρώσιμο
τι λέτε ?
GeoMel - Τρι 23 Οκτ 2007, 13:57:49
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοταξιδο με καλα κ ασφαλη χιλιομετρα το αυτοκινητο σου.. Απο την αντιπροσωπεια μου ειπαν για τα πρωτα 2000km οχι πανω απο τισ 4000στροφες κ οχι αποτομα πατηματα του γκαζιου.. Κ μετα για τα επομενα 1000km να ανεβασεις σταδιακα ολες τις στροφες.. Αλλα μου εδωσαν εμφαση στο ΣΤΑΔΙΑΚΑ.. Ολα αυτα απο την lionHellas.. Ελπιζω να βοηθησα..
dimkeras - Τρι 23 Οκτ 2007, 17:55:09
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοτάξιδο κι από εμένα!

Τα ίδια ακριβώς με τον GeoMel μου είπαν κι εμένα. Βέβαια, σε μια αντιπροσωπία που άλλαξα έναν αισθητήρα πίεσης ελαστικού (στα 1000+ km) μου είπαν επί λέξη :
"Δώσ'του να καταλάβει, μην το δουλεύεις τεμπέλικα! Δεν παθαίνουν τίποτα αυτά τα μοτέρ!"
Όταν βέβαια τον ρώτησα από που συμπεραίνει ότι δε θα πάθει τίποτα, με κοίταζε σαν την αγελάδα...
drdino - Τετ 24 Οκτ 2007, 01:24:40
Θέμα δημοσίευσης:
Μέχρι 4k για τα πρώτα 1000 χλμ είναι καλά, χωρίς όμως να κρεμάει το μοτέρ. Επίσης, πατάμε αρκετά το γκάζι, όχι από το ρελαντί αλλά σταδιακά. Το πλήρες φορτίο είναι που θέλουμε να αποφύγουμε. Μετά τα 1000, ανά 150-200 χλμ ανεβάζουμε όριο στροφών και στις 2-2,5k χλμ είμαστε έτοιμοι. Laughing
Persis9 - Τετ 24 Οκτ 2007, 08:10:12
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας
σκεφτόμουνα και εγώ μέχρι τα 2000 ΚΜ μέχρι τις 3500rpm με 4000rpm
και μετα μια σταδιακή αύξηση!!
Πάντως από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία μου φαίνεται ότι θέλουν λένε!!
GeoMel - Τετ 24 Οκτ 2007, 18:52:39
Θέμα δημοσίευσης:
Να σου πω την αληθεια μου φανηκε πολυ περιεργο αυτο που σου ειπαν απο την αντιπροσωπεια που πηγες.. εχουμε παρει 3 καινουργια αυτοκινητα τα τελευταια 2 χρονια κ ολο μας ειπαν για 2-2.5-3000km να μην το πιεζουμε.. Οτι δοκιμες κ να κανουν στο εργοστασιο δεν νομιζω να μην θελουν εστω μια μικρη περιοδο χωρις πολυ πιεση...Για καλο κ για κακο στην αρχη πηγαινε το λιγο πιο συντιρητικα κ εχεις το κεφαλι σου ησυχο.. Wink
dimkeras - Τετ 24 Οκτ 2007, 22:58:07
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα κι από εμένα. Φίλε GeoMel, μάλλον το τελευταίο σου ποστ απευθυνόταν σ'εμένα. Εντάξει πάντως, το έστρωσα με βάση τις αρχικές οδηγίες που μου έδωσαν και όχι σύμφωνα με την άποψη του "γρήγορου" που μου πρότεινε να μην το δουλεύω τεμπέλικα.
Τώρα έχω αισίως 23.000km και κάτι ψιλά...
Αλέξανδρος15 - Τρι 18 Δεκ 2007, 11:14:11
Θέμα δημοσίευσης: Στρώσιμο και βελτίωση
Παίδες σας χαιρετώ όλους, είναι η πρώτη φορά που αγοράζω peugeot, είμαι κάτοχος ενός 207 rallye εδώ και ένα μήνα τώρα. Μέχρι τώρα μου αρέσει πάρα πολύ το αυτοκίνητο και είμαι ευχαριστημένος, ήμουν μεταξύ αυτού και του να περιμένω το punto abarth αλλά όταν το συζήτησα με τον πατέρα μου πήγε να πάθει εγκεφαλικό γιατί λάτρευε τα lancia που είχε και τα fiat και τα alfa μάλλον τα αντιπαθεί. Θα ήθελα να μου δώσετε πληροφορίες για το στρώσιμο του κινητήρα. Μέχρι τώρα έχω κάνει 1000 χλμ μέχρι 3000 στροφές χωρίς να ζορίζω τον κινητήρα δηλαδή 5η και 1000 στροφές πχ και 500 περίπου που το πάω μέχρι 4000 στροφές, τι να κάνω παρακάτω έχω κάνει καλά μέχρι εδώ? Και επίσης διάβασα για το κιτ της peugeot sport και τρελάθηκα, στα πόσα χιλιόμετρα θα μπορούσα να το βάλω αν και ακόμα δεν έχω τα λεφτά. Οι ζάντες είναι πολύ όμορφες αλλά μου φαίνονται ακριβές αλλά το υπόλοιπο το θέλω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προταίρων.
papasmurf735 - Τρι 18 Δεκ 2007, 11:19:59
Θέμα δημοσίευσης:
μια χαρα το πας απλα κανε κανα 4000χλμ.και στο δικο μου rallye μια απο τα ιδια κανω εχω μεχρι τωρα 3000χλμ
αν μπορεις ανεβασε καμια φοτο να το δουμε!!!
Stevon - Τρι 18 Δεκ 2007, 12:11:51
Θέμα δημοσίευσης:
Αλέξανδρε καλοτάξιδο το νέο σου αυτ/το. Wink

Το τόπικ που άνοιξες , μεταφέρθηκε στο υπάρχον , μιάς και ήδη έχουν γραφτεί αρκετά πράγματα για το στρώσιμο του κινητήρα σου.

Για την βελτίωση του , μπορείς να διαβάσεις χρήσιμες πληροφορίες και στα υπόλοιπα τόπικ.

Έκ της Mod-Team
Stevon

Αλέξανδρος15 - Τετ 19 Δεκ 2007, 10:46:52
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτήσω κάτι άλλο? Για να δω αν έχω κάνει καλό στρώσιμο του κινητήρα θα πρέπει να το δυναμομετρήσω? Αν ναι που μπορώ να το κάνω αυτό? Το στρώσιμο παιζει ρόλο στο πόσα άλογα θα βγάζει?
Αλέξανδρος15 - Τετ 19 Δεκ 2007, 10:48:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέχασα να πω δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες αλλά είναι ίδιο με της διαφήμησης, το χρώμα μου άρεσε πάρα πολύ.
bagosgt - Τετ 19 Δεκ 2007, 16:43:59
Θέμα δημοσίευσης:
το στρωσιμο πεζει μεγαλο ρολο στη διαρκεια ζωης του κινητητρα σου.τωρα για τα αλογα,οσα ειναι να σου βγαλει θα τα βγαλει Laughing μπορει να βγαλει κ παραπανο αλλα κ πιο λιγα.ειναι θεμα κατασκευης Wink
Black_Lion - Τρι 29 Ιαν 2008, 13:37:31
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτή η διαδικασία του στρωσίματος με έχει απασχολήσει αρκετά χρόνια. Έχω ακούσει αρκετά και διάφορα. Επίσης έχω διαβάσει αρκετά άρθρα στο δίκτυο. Τα πράγματα είναι απλά! Ένας κινητήρας, όπως όλοι ξέρουμε, οταν βγεί απο τη γραμμή παραγωγής έχει ατέλειες στις επιφάνειες τριβής. Αυτές οι επιφάνειες όταν τρίβονται μεταξύ τους (έστω και ελάχιστα λογο ύπαρξης λαδιού) παράγουν θερμότητα. Αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε για να μην κολλήσει το μοτέρ. Απο την άλλη όμως, πρέπει ο θάλαμος καύσης να έχει αρκετή πίεση για να πατήσουν καλα τα ελατήρια ώστε να έχουμε μεγαλύτερη συμπίεση και λιγότερες απώλειες. Συνεπώς, πιέζουμε τον κινητήρα σταδιακά αλλά περιοδικά πατάμε και το γκάζι τέρμα με δευτέρα ή τρίτη για κάποια δευτερόλεπτα και αφήνουμε να χαμηλώσουν οι στροφές φρενάρωντας με τον κινητήρα. Έτσι επιτυγχάνουμε να πιέζονται καλα τα ελατήρια, να μην υπερθερμαίνεται ο θάλαμος καύσης και να τραβάει περισσότερο λάδι προς τα ελατήρια τη στιγμή της αναρώφησης. Καλό στρώσιμο και καλές διαδρομές!
android - Τρι 29 Ιαν 2008, 16:34:43
Θέμα δημοσίευσης:
δωστε γκαζι ρεεεεεεεεεεεε
απλα οχι τερμα
να χει συμπιεση το μοτερ μην το πατε σαν ταριφες
θα σας καιει λαδια Laughing
RC_MANOS - Πεμ 31 Ιαν 2008, 20:19:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ολα τα παραπανω ισχυουν κ για το RC ετσι?
myth - Τετ 13 Φεβ 2008, 03:25:47
Θέμα δημοσίευσης: Στρωσιμο 207 GT
καλησπερα παιδες...σε 10 μερουλες μου ερχετε ενα 207 GT...ξερετε αν πρεπει να το στρωσω???στην αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι δεν χρειαζετε στρωσιμο.....αλλα ψιλοκουλο μου φαινεται...θελω γνωμες οτι ξερετε...ευχαριστω παιδες
nickzotos - Τετ 13 Φεβ 2008, 08:21:50
Θέμα δημοσίευσης:
αν ψαξεις λιγο καλυτερα θα δεις οτι θα βρεις την πληροφορια που θες..μην ανοιγουμε ετσι θεματα απο εδω και απο εκει Wink
android - Τετ 13 Φεβ 2008, 20:28:17
Θέμα δημοσίευσης: Re: Στρωσιμο 207 GT
myth έγραψε:
καλησπερα παιδες...σε 10 μερουλες μου ερχετε ενα 207 GT...ξερετε αν πρεπει να το στρωσω???στην αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι δεν χρειαζετε στρωσιμο.....αλλα ψιλοκουλο μου φαινεται...θελω γνωμες οτι ξερετε...ευχαριστω παιδες

μην το πας σαν ταριφας...απο το 1/3 κ κατω το γκαζι... κ μην το πας πατωμα για τα πρωτα 1000χλμ
μην κανεις μεγαλες βολτες στην αρχη σιγα σιγα να ποιασει θερμοκρασιες...
15-20λεπτα... σβησιμο να πεσει τελιως η θερμοκρασια κ αντε παλι
Steve - Τετ 13 Φεβ 2008, 20:52:38
Θέμα δημοσίευσης: Re: Στρωσιμο 207 GT
android έγραψε:
μην κανεις μεγαλες βολτες στην αρχη σιγα σιγα να ποιασει θερμοκρασιες...
15-20λεπτα... σβησιμο να πεσει τελιως η θερμοκρασια κ αντε παλι

Εσύ έτσι έκανες στο δικό σου? Rolling eyes
dimkeras - Τετ 13 Φεβ 2008, 21:04:57
Θέμα δημοσίευσης:
Κάνε το βόλτες, να ζεστάνουν τα μέταλλα και να ανοίξουν. Μην το φοβάσαι. Σε ένα τέταρτο δεν προλαβαίνει ούτε το νερό να ζεσταθεί...
giannis27 - Τετ 13 Φεβ 2008, 21:15:25
Θέμα δημοσίευσης:
βασικα για τα πρωτα 1000-1500χιλιομετρα δεν πρεπει να ζοριζεται ο κινητηρας!
ο κινητηρας τραβαει ζορια οταν:
ειναι κρυος
πολυ ζεστος
οταν πατας το γκαζι παντωφλα
οταν κινησαι με μεγαλη σχεση αλλα λιγες στροφες
οταν εισαι με μικρη σχεση κ πολλες στροφες!

δηλαδη βαζεις μπροστα περιμενεις λιγο να ανεβασει λαδια!ξεκινας !
πατας απαλα το γκαζι μεχρι τις μεσαιες(κ λιγο ποιο πανω) στροφες ,
δεν κινησαι με την ιδια σταθερη ταχυτητα για πολυ ωρα !
το ποιο βασικο ειναι να πατας απαλα το γκαζι για τα πρωτα χιλιομετρα οχι παντωφλα μερχι τις 4-4500χιλιαδες στροφες(απλα το σκοτωνεις )!
αυτα μερχι τα 1000-1500 κ μετα σταδιακα ανεβαζεις στροφες εκει ο καθενας κανει οσα χιλιομετρα θελει (αλλος μερχι τις 2.000χιλιομετρα αλλος 3.οοο αλλος 4.000)
εγω προσωπικα στο προηγουμενο αμαξι μου το ειχα κανει 1.500χιλιομετρα στρωσιμο κ αλλα 1.000 σταδιακα ανεβαζα στροφες μετα το εκανα μερικα καλουτσικα σκισιματακια για να ξεμπουκωσει η εξατμισει να καει καλα Twisted evil
android - Τετ 13 Φεβ 2008, 23:20:28
Θέμα δημοσίευσης:
α και οπως ανεβαζεις στροφες μετα πατας φρενα να πεσουν κ κανεις αλλαγη μην κανεις στισ 4000-4500 αλλαγες Laughing
volvos - Πεμ 14 Φεβ 2008, 08:44:27
Θέμα δημοσίευσης:
aytes τις βλακειες ηθελα να ξερω τις σκεφτεστε μονοι σας???
ή σας τις λενε

ακους εκει ως το 1/3 το γκαζι...
και μετα κλαιτε γιατι στα 100000χλμ αρχιζει και καιει λαδια το μοτερ Evil
myth - Πεμ 14 Φεβ 2008, 09:02:05
Θέμα δημοσίευσης:
σας ευχαριστω πολυ παιδες...ειστε πραγματικα μια πολυ καλη βοηθεια για οποιον την χρειαστει...Volvos τι εννοεις με αυτο που ειπες απο πανω???εννοεις το 1/3 του γκαζιου κανει κακο??εξηγησε μου σε παρακαλω γιατι δεν καταλαβα...ευχαριστω
volvos - Πεμ 14 Φεβ 2008, 09:42:31
Θέμα δημοσίευσης:
patas κατω δεξια στο
προηγουμενη σελ.
και βλεπεις...
Evil οπως και οσα εχουν γραφτει στο παρελθον
android - Πεμ 14 Φεβ 2008, 17:13:07
Θέμα δημοσίευσης:
μα αυτο δεν ειπα?? να μην το παει στο 1/3 πανω απο αυτο

και ναι steve ετσι εκανα....
μεχρι 4500 στροφες φρενα...επομενη....

κ σε 15-20 λεπτα αν το πας ετσι οχι μονο το νερο ζεσταινεται αρχηζει κ μυριζει πλαστικουρα κ βερνικια κτλ... αμα ανοιξεις το παγουρακι θα καει κ τα λαδια το ιδιο

το 207 ζεσταινεται σε 1 με 3λεπτα αναλογα το ποσο κρυο θα χει
Scotty308 - Δευ 01 Δεκ 2008, 15:44:43
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω και εγω λιγα πραματα για το νεο μου 308....
Μια και μου ειπανε οτι δεν θελει στρωσιμο και ουτε σερβις στα πρωτα 1000 κμ , λεω οκ ..παμε κανονικα ..Το εχω σχεδον μια βδομαδα και εχω κανει 800 κμ τα πρωτα 500 εδω γυρω , οχι στην κινηση με γκαζι μαλακο να ξυπναει το μοτερ μεχρι και 3500 - 4000 στροφες στις αλαγες το πολυ .. μετα τα 500 κμ σταθερα μεχρι 4000 στροφες στο ταξιδι με την βοηθεια του cc , και για το ξεκαπνισμα μετα τα 700 προς θεσαλονικη πηγαινοντας χτυπησα μια 200αρα για πολυ λιγο ..ετσι να δουμε πως παει .. Laughing Laughing Laughing
Γενικα ειμαι τις αποψης οτι αυτα τα μοτερ δεν θελουν να παραμενουν αδρανή και νυσταγμενα , θελει το γκαζακι τους που και που αλλα οχι κοφτες μεχρι τα πρωτα 1000 μετα απο εκει και περα σταδιακα και περισσοτερο πατημα του γκαζιου μεχρι τα 2-2500 κμ .
Επισης να τονισω για το θεμα της βενζινης .. τα πρωτα 500κμ ειχα βαλει shell απλη και μετα τα επομενα racing ..δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα ειδα καλυτερα τραβηγματα με την 100σταρα
Μεχρι να τελειωσουν τα τζαμπα κουπονια Wink Wink θα βαζω shell 100 h v-power , και μετα θα δοκιμασω και τις αλλες 100σταρες να δω τι παιζει στη τελικη μια και πολυ ντορος εχει γινει με τις 100σταρες στα τουρπο αυτοκινητα
recife_rallye - Δευ 01 Δεκ 2008, 19:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
Scotty308 έγραψε:
Να πω και εγω λιγα πραματα για το νεο μου 308....
Μια και μου ειπανε οτι δεν θελει στρωσιμο και ουτε σερβις στα πρωτα 1000 κμ , λεω οκ ..παμε κανονικα ..Το εχω σχεδον μια βδομαδα και εχω κανει 800 κμ τα πρωτα 500 εδω γυρω , οχι στην κινηση με γκαζι μαλακο να ξυπναει το μοτερ μεχρι και 3500 - 4000 στροφες στις αλαγες το πολυ .. μετα τα 500 κμ σταθερα μεχρι 4000 στροφες στο ταξιδι με την βοηθεια του cc , και για το ξεκαπνισμα μετα τα 700 προς θεσαλονικη πηγαινοντας χτυπησα μια 200αρα για πολυ λιγο ..ετσι να δουμε πως παει .. Laughing Laughing Laughing
Γενικα ειμαι τις αποψης οτι αυτα τα μοτερ δεν θελουν να παραμενουν αδρανή και νυσταγμενα , θελει το γκαζακι τους που και που αλλα οχι κοφτες μεχρι τα πρωτα 1000 μετα απο εκει και περα σταδιακα και περισσοτερο πατημα του γκαζιου μεχρι τα 2-2500 κμ .
Επισης να τονισω για το θεμα της βενζινης .. τα πρωτα 500κμ ειχα βαλει shell απλη και μετα τα επομενα racing ..δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα ειδα καλυτερα τραβηγματα με την 100σταρα
Μεχρι να τελειωσουν τα τζαμπα κουπονια Wink Wink θα βαζω shell 100 h v-power , και μετα θα δοκιμασω και τις αλλες 100σταρες να δω τι παιζει στη τελικη μια και πολυ ντορος εχει γινει με τις 100σταρες στα τουρπο αυτοκινητα

Ελπιζω να εχεις διαβασει τα post του volvos και του pughell!!Ειναι ο τελειος τροπος στρωσιματος,γιατι κατι μου λεει πως κατι κανεις λαθος Confused Αν δεν τα εχεις διαβασει πηγαινε στη σελιδα 1..
spyros_rallye - Σαβ 07 Φεβ 2009, 18:03:41
Θέμα δημοσίευσης:
εχω το 207 rallye με 2000κμ, στην ουσια αστρωτο ακομα και το μοτερ πολυ σφιχτο. Οδηγησα χθες το gt ενος φιλου ο οποιος ειχε κανει 15000κμ και ειδα μεγαλες διαφορες. ηταν εμφανες πιο γρηγορο συνολικα και ενιωθες πιο εντονα την δυναμη του turbo!
ειναι φυσιολογικο να εχουν τετοιες διαφορες και να ειναι τοσο σφιχτος ο κινητηρας μου ακομα?
makis106 - Σαβ 07 Φεβ 2009, 18:57:53
Θέμα δημοσίευσης:
206SPYROS έγραψε:
εχω το 207 rallye με 2000κμ, στην ουσια αστρωτο ακομα και το μοτερ πολυ σφιχτο. Οδηγησα χθες το gt ενος φιλου ο οποιος ειχε κανει 15000κμ και ειδα μεγαλες διαφορες. ηταν εμφανες πιο γρηγορο συνολικα και ενιωθες πιο εντονα την δυναμη του turbo!
ειναι φυσιολογικο να εχουν τετοιες διαφορες και να ειναι τοσο σφιχτος ο κινητηρας μου ακομα?

Φυσιολογικό κατα τη γνώμη μου, αλλα το έχεις κακομάθει, θα έπρεπε ήδη να το ανοίγεις, -κατά τη γνώμη μου πάντα-. Εγω μετά τα 1000 του δωσα και κατάλαβε. ¶ψογο μέχρι στιγμής και κατανάλωση λαδιού μηδέν.
Scotty308 - Σαβ 07 Φεβ 2009, 23:48:53
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:

Φυσιολογικό κατα τη γνώμη μου, αλλα το έχεις κακομάθει, θα έπρεπε ήδη να το ανοίγεις, -κατά τη γνώμη μου πάντα-. Εγω μετά τα 1000 του δωσα και κατάλαβε. ¶ψογο μέχρι στιγμής και κατανάλωση λαδιού μηδέν.

Σωστα ..συμφωνω και εγω ...και εγω απο τα 1000 και μετα το ανοιξα αλλα οχι κοφτες .. και γενικα δεν το κακομαθαινω να τεμπελιαζει ..και βλεπω οσο το παταω τοσο καλα το προγραμμα προσαρμοζεται και θελει και αλλο Wink ετσι μου ειπε ο Στελιος ..το προγραμμα μαθαινει το τροπο οδηγησης σου και προσαρμοζεται αναλογα Cool
sotos 207Gt - Κυρ 08 Φεβ 2009, 14:30:40
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
206SPYROS έγραψε:

+1 κι εγω το ιδιο...
spyros_rallye - Κυρ 08 Φεβ 2009, 14:56:31
Θέμα δημοσίευσης:
λετε, ε..? και εγω πιστευω οτι τα 2000κμ ηταν αρκετα για στρωσιμο. αυριο λεω να του αλλαξω τα πρωτα του λαδακια και να αρχισω να το σκιζω σιγα σιγα!
peugeotναύτης21 - Κυρ 08 Φεβ 2009, 18:10:09
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστα ..συμφωνω και εγω ...και εγω απο τα 1000 και μετα το ανοιξα αλλα οχι κοφτες .. και γενικα δεν το κακομαθαινω να τεμπελιαζει ..και βλεπω οσο το παταω τοσο καλα το προγραμμα προσαρμοζεται και θελει και αλλο Wink ετσι μου ειπε ο Στελιος ..το προγραμμα μαθαινει το τροπο οδηγησης σου και προσαρμοζεται αναλογα Cool[/quot

Όταν λες το πρόγραμμα μαθαίνει?......δηλαδή σε δυο αυτοκίνητα με ίδια χαρακτηρηστικά και ίδια ιπποδύναμη(π.χ. δυο 207 rallye) το ένα θα πηγαίνει πιο γρήγορα απ'το άλλο με βάση το στυλ οδήγησης?Λίγο κουλό μου ακούγεται.... Rolling eyes
Scotty308 - Κυρ 08 Φεβ 2009, 19:34:52
Θέμα δημοσίευσης:
peugeotναύτης21 έγραψε:

Όταν λες το πρόγραμμα μαθαίνει?......δηλαδή σε δυο αυτοκίνητα με ίδια χαρακτηρηστικά και ίδια ιπποδύναμη(π.χ. δυο 207 rallye) το ένα θα πηγαίνει πιο γρήγορα απ'το άλλο με βάση το στυλ οδήγησης?Λίγο κουλό μου ακούγεται.... Rolling eyes

Φιλε μου μιλαω για το προγραμμα της αναβαθμισης του Στελιου ...και οχι μαμισιο προγραμμα ...και να μην σου φαινεται κουλο ..ετσι ειναι τα πραματα οπως μαθεις στην αρχη το αυτοκινητο ετσι θα ειναι και στο τελος ...αλλο τεμπελικο αυτοκινητο ..και αλλο σπιρτοζικο Wink Αλλωστε το προγραμμα μαθαινει βαση του στυλ οδηγησεις και αποδιδει αναλογα ..
Επιστημονικες αναλυσεις και εξηγησεις θα σου πει ο Στελιος (Σαλεχ) που το κατεχει το αθλημα Cool
sotos 207Gt - Κυρ 08 Φεβ 2009, 19:42:01
Θέμα δημοσίευσης:
Και με το μαμα προγραμμα το ιδιο ειναι.
Πχ πηγαινετε ενα ταξιδι και κρατατε σταθερη πορεια ας πουμε 120χαω.Μετα απο μιση ωρα οδηγησης η καταναλωση εχει πεσει στα 7.5 λ.
Αν κανετε να το πατησετε δεν θα αντιδρασει το ιδιο οπως αν πηγαινατε ταπα.Αυτο συμβαινει γιατι ο ιδιος ο εγκεφαλος μπαινει σε 'οικονομικη λειτουργια' αναλογως με το στυλ οδηγησης.
Τωρα με το ''καλο'' προγραμμα εγω μονο συγχαρητηρια του δινω του σαλεξ μιας και δεν αλλοιωνεται η συγκεκριμενη λειτουργια.
Μαλιστα αν εχετε cruise control και του δωσετε σταθερη ταχυτητα λογικη παντα μην εκπλαγειτε αν δειτε την ιδια αλλα ισως και καλυτερη καταναλωση απο το μαμα...
Scotty308 - Κυρ 08 Φεβ 2009, 21:49:32
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο ειπα και εγω συνονόματε ..για την καταναλωση ..εχει μειωθει , αντι να αυξηθει με το προγραμμα
manaros - Κυρ 08 Φεβ 2009, 23:10:32
Θέμα δημοσίευσης:
παντως εγω εχω παρατηρησει οτι το αμαξι μετα απο ταξιδι πραγματικα πεταει και μες την πολη ενω αν ολα τα χιλιομετρα γινονται στην πολη,μου δινει μια αισθηση τεμπελιας απο το ιδιο!!βεβαια ακομα δεν του εχω κανει κανενα καλο ανοιγμα και εχω ηδη πανω απο 1500 χλμ....
Scotty308 - Κυρ 08 Φεβ 2009, 23:33:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ανοιξετο λιγο μανο ..βγες λιγο Αττικη και γεμισε μεχρι 5000 στροφες , να ξεμπουκωσει λιγο το εργαλειο ....
manaros - Δευ 09 Φεβ 2009, 00:10:55
Θέμα δημοσίευσης:
κατι μου λεει πως και πολυ το αφησα Scotty308....νομιζω πως του αρκει μεχρι τα 1500 το στρωσιμο!
recife_rallye - Δευ 09 Φεβ 2009, 11:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
manaros έγραψε:
κατι μου λεει πως και πολυ το αφησα Scotty308....νομιζω πως του αρκει μεχρι τα 1500 το στρωσιμο!

Αντε παλι απ την αρχη..διαβασε εδω το πρωτο ποστ του volvos και του pughell..http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=9344&postdays=0&postorder=asc&start=0
Στρωσιμο δε σημαινει παω σαν κοτα..βαρατε με μετρο ομως!! Smile Wink
surgeon - Σαβ 21 Φεβ 2009, 22:25:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ειμαι δυνατος χαρακτηρας αλλα κλονιζομαι!!!
Εχουν δικιο τα παιδια για το σωστο στρωσιμο στις σωστες στροφες και προοδευτικο ανοιγμα μετα.
Εγω μετα τα 1000km το ανοιξα καλα, λαθος μεν αλλα ειδωμεν.
Το ατιμο το RX-8 φταιει (ευτυχως οχι το cosmo).
Vini - Παρ 20 Μάρ 2009, 21:17:09
Θέμα δημοσίευσης: Re: Στρώσιμο 207 GT
Persis9 έγραψε:
παίδες καλησπέρα

τι λέτε ?

Eγώ το έχω 5 μέρες. Εχω κανει 100 χιλιομετράκια όλα και όλα...

Και προσπαθώ να το κρατήσω γιατί εκτοξεύεται με το παραμικρό.
Τι στρώσιμο λέτε ρε σεις; Αυτό από την 2η μέρα που το πήγα μία χαλαρή εκδρομούλα ξύπνησε το λιοντάρι και μου την είπε ...

Και αν το πηγαίνω στο χαλαρό (και καλά) μέχρι 4000 θα πρέπει να τρέχω πάνω 150χιλ/ώρα... Χαμός ...

Εβαλα μέσα τον πατέρα μου πριν από λίγο και όταν κατέβηκε μου έλεγε κάτι για "ψιψιψίνια και κοκοψόψαρα"... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Φαντάζομαι ότι μετά τις 5000 χιλιόμετρα θα τρέχω πίσω από το 207 για το φτάσω ... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Εργαλείο λέμε...!...!...!

υ.γ. α! στην εμπορία μου είπαν να το πάω χαλαρά τα πρώτα 1000χλμ, και στο manual δεν είδα να γράφει κάτι κάπου. Λεπτομέρειες... Laughing
Steve - Παρ 20 Μάρ 2009, 22:22:13
Θέμα δημοσίευσης:
Καλώς μας (ξανα)ήρθες λοιπόν Smile
Vini - Σαβ 21 Μάρ 2009, 12:03:44
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Καλώς μας (ξανα)ήρθες λοιπόν Smile

Καλώς σας (ξανά)βρήκα το λοιπόν...! Wink Wink

Να δω πότε θα βρω χρόνο να κατέβω μία και στο σύλλογο για εγγραφές κλπ... Exclamation
surgeon - Σαβ 21 Μάρ 2009, 12:47:43
Θέμα δημοσίευσης:
Τα μοτερ αυτα ειναι τριμεταλλικα (κραμα), οχι σαν τα παλια σαφως και δεν τα στρωνουν απλα ειναι ποιο σκληρα και ανθεκτικα (θεωρητικα).
Σωστη συντηρηση και σκιστετα γιαυτο τα διαλεξαμε (γνωμημου).
android - Σαβ 21 Μάρ 2009, 13:17:40
Vini έγραψε:
Persis9 έγραψε:
παίδες καλησπέρα

τι λέτε ?

Eγώ το έχω 5 μέρες. Εχω κανει 100 χιλιομετράκια όλα και όλα...

Και προσπαθώ να το κρατήσω γιατί εκτοξεύεται με το παραμικρό.
Τι στρώσιμο λέτε ρε σεις; Αυτό από την 2η μέρα που το πήγα μία χαλαρή εκδρομούλα ξύπνησε το λιοντάρι και μου την είπε ...

Και αν το πηγαίνω στο χαλαρό (και καλά) μέχρι 4000 θα πρέπει να τρέχω πάνω 150χιλ/ώρα... Χαμός ...

Εβαλα μέσα τον πατέρα μου πριν από λίγο και όταν κατέβηκε μου έλεγε κάτι για "ψιψιψίνια και κοκοψόψαρα"... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Φαντάζομαι ότι μετά τις 5000 χιλιόμετρα θα τρέχω πίσω από το 207 για το φτάσω ... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Εργαλείο λέμε...!...!...!

υ.γ. α! στην εμπορία μου είπαν να το πάω χαλαρά τα πρώτα 1000χλμ, και στο manual δεν είδα να γράφει κάτι κάπου. Λεπτομέρειες... Laughing

δυστιχως μην περιμενεις τπτ τρελο ....οτι παει μεχρι τις 5500 ειναι αλλα εκει που το πας τωρα ειναι ο καλυτερος του χαρακτηρας...εκει σε ξεγελαει οτι εχει τρελο γκαζι παραπανω αλλα δεν..... Crying or Very sad
makis106 - Σαβ 21 Μάρ 2009, 13:21:56
android έγραψε:

δυστιχως μην περιμενεις τπτ τρελο ....οτι παει μεχρι τις 5500 ειναι αλλα εκει που το πας τωρα ειναι ο καλυτερος του χαρακτηρας...εκει σε ξεγελαει οτι εχει τρελο γκαζι παραπανω αλλα δεν..... Crying or Very sad

+1
Μετά του σκας το προγραμματάκι για να δεις τι αξίζει Wink
Vini - Σαβ 21 Μάρ 2009, 17:59:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πρόγραμμα;

Καλά του χρόνου ... και βλέπουμε
Μέχρι να συνηθίσω την ιπποδύναμη αυτή έχουμε καιρό ακόμα.
18 χρόνια με ατμόσφαιρα ... το turbo μου φαίνεται ότι πάει αέρα-πατέρα το αυτοκίνητο. Και έχω κάνει μόλις 120χιλιόμετρα.
Ασε που είναι και βεντούζα στην άσφαλτο...

Πολύ καλό...

Προς το παρόν το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μπει μεμβράνη γιατί είναι πολύ φωτεινό ρε παιδί μου ... Laughing
Scotty308 - Σαβ 21 Μάρ 2009, 23:03:10
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλα..... ετσι λενε ολοι στην αρχη ..βαλε το προγραμμα να δεις διαφορα ..αν τωρα νομιζεις οτι πεταει τοτε θα νομιζεις οτι απογειωνεται Laughing Laughing Laughing Laughing
akis23 - Σαβ 21 Μάρ 2009, 23:32:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μεχρι να το συνηθισεις και με το προγραμμα, γιατι μετα θα θες κι αλλο.
makis106 - Σαβ 21 Μάρ 2009, 23:41:17
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Πρόγραμμα;

Καλά του χρόνου ... και βλέπουμε
Μέχρι να συνηθίσω την ιπποδύναμη αυτή έχουμε καιρό ακόμα.
18 χρόνια με ατμόσφαιρα ... το turbo μου φαίνεται ότι πάει αέρα-πατέρα το αυτοκίνητο. Και έχω κάνει μόλις 120χιλιόμετρα.

Κάπου εκεί στο εξάμηνο αρχίζεις και το βαριέσαι, εκεί είναι η κατάλληλη στιγμή για να του ανάψεις τα αίματα! Evil
Vini έγραψε:

Προς το παρόν το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μπει μεμβράνη γιατί είναι πολύ φωτεινό ρε παιδί μου ... Laughing

Εννοείται, εγώ απο την αντιπροσωπεία το πήγα απ'ευθείας για φιμέ και μετά στο σπίτι! Very happy
sasasj - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 22:14:28
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτοχος πλέον απο την Τρίτη 05 Μαϊου 2009 ενός 207 LeMans, έχω ως τώρα 1200 km, και δεν άντεξα να το πάω για πολύ καιρό χαλαρά... Την πρώτη μέρα έκανα καμια 100 km και καθε μέρα και απο λίγα. Δεν μπορώ να πω οτι το ζόρισα υπερβολικά, αλλα το έχω πατήσει για λίγο όμως μεχρι και 5-5500 στροφές. Πετάει! Πριν ακόμα πατήσω το γκάζι... Δεν χριάζεται πλέον να πώ οτι απο τότε δεν το άφησα και πολύ ώρα χαλαρό... Ελπίζω το "στρώσιμό" μου να ναι αυτό που θέλει και να μην του κακοφανεί με τον καιρό... Embarassed Twisted evil
king207cc - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 22:21:13
Θέμα δημοσίευσης:
sasasj έγραψε:
Κάτοχος πλέον απο την Τρίτη 05 Μαϊου 2009 ενός 207 LeMans, έχω ως τώρα 1200 km, και δεν άντεξα να το πάω για πολύ καιρό χαλαρά... Την πρώτη μέρα έκανα καμια 100 km και καθε μέρα και απο λίγα. Δεν μπορώ να πω οτι το ζόρισα υπερβολικά, αλλα το έχω πατήσει για λίγο όμως μεχρι και 5-5500 στροφές. Πετάει! Πριν ακόμα πατήσω το γκάζι... Δεν χριάζεται πλέον να πώ οτι απο τότε δεν το άφησα και πολύ ώρα χαλαρό... Ελπίζω το "στρώσιμό" μου να ναι αυτό που θέλει και να μην του κακοφανεί με τον καιρό... Embarassed Twisted evil

Ετσι πρέπει απο την αρχη για να μην γίνει νεμπέλικο! Laughing
sasasj - Τρι 12 Μάϊ 2009, 22:50:37
Θέμα δημοσίευσης:
2000 km είχε την Κυριακή, και στο καπάκι ταξιδάκι με διαδρομή Κοζάνη - Αθήνα - Κοζάνη. Αναχώρηση 1:00 μμ Κυριακής για Αθήνα, και αναχώρηση απο Αθήνα στις 21:00 της ίδιας μέρας. Ώρα άφιξης στην Κοζάνη 1:00 πμ την Δευτέρα. Ταχύτητα στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής 200km/h +- 10km. Κάπου κάπου το 'ριχνα και κάνα 220km/h για να ξεμπουκώνει! Very happy
Στην επιστροφή μου έκαψε απο Λαμία (που φουλάρισα) ώς Κοζάνη κοντά στα 40-45 λίτρα. Δεν ξέρω αν θεωρείτε στρώσιμο αλλα ελπίζω να μην του κακοφάνηκε και πολύ. Τώρα γράφει 2700 km το κοντέρ.
egefalos - Τρι 12 Μάϊ 2009, 23:22:54
Θέμα δημοσίευσης:
2700? ωρα για λιωσιμο. ετσι εκανα κ εγω στην αρχη μετα τα 2500 καμια 3τη 4τ κοφτη καλο του κανει κ 1τη κ2ρα Very happy
sasasj - Τρι 12 Μάϊ 2009, 23:52:56
Θέμα δημοσίευσης:
egefalos έγραψε:
2700? ωρα για λιωσιμο. ετσι εκανα κ εγω στην αρχη μετα τα 2500 καμια 3τη 4τ κοφτη καλο του κανει κ 1τη κ2ρα Very happy

Αύριο Τρίτη στις 7 η ώρα μμ, κλείνει την μια εβδομάδα στα χέρια μου! Και θα χει αισίως περι τα 2.800 km.
Πόσα km έχεις τώρα εσύ στο αμάξι σου;
makis106 - Τρι 12 Μάϊ 2009, 23:59:57
Θέμα δημοσίευσης:
sasasj έγραψε:
egefalos έγραψε:

Αύριο Τρίτη στις 7 η ώρα μμ, κλείνει την μια εβδομάδα στα χέρια μου! Και θα χει αισίως περι τα 2.800 km.
Πόσα km έχεις τώρα εσύ στο αμάξι σου;

Eσύ είσαι χειρότερος και απο μένα Laughing Μεσα κοιμάσαι? Laughing
...Καλά χιλιόμετρα να χεις Wink
egefalos - Τετ 13 Μάϊ 2009, 00:02:09
Θέμα δημοσίευσης:
20000 και πριν μια εβδομαδα salexopiithika Very happy εχει και το laptop μεσα στο αυτοκινητο Laughing καλουσ δρομουσ
sasasj - Τετ 13 Μάϊ 2009, 21:05:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ παιδιά! Να στε όλοι καλά για τις ευχές.
Αν γινόταν να κοιμομουν μέσα και να γράφω km θα το κανα... Embarassed ... πιστεύω...
sfakattakrc - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 01:08:51
Θέμα δημοσίευσης:
τι να πω και εγω ...εκλεισα 7μηνεσ και τα χιλιομετρα ειναι 4200 Sad ...και το εχω και πρωτο σταδιο και δεν το εχω χαρει ..
MEMsound - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 09:58:26
Θέμα δημοσίευσης:
offtopic αλλα... ΓΑΜΑΤΕΣ οι ζάντες σου sfakattakrc...
advanti σωστά?
dimkeras - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 10:12:12
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
offtopic αλλα... ΓΑΜΑΤΕΣ οι ζάντες σου sfakattakrc...
advanti σωστά?

offtopic αλλα... +1
Πολύ όμορφες. Καλοπάτητες!
sasasj - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 20:52:13
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα είπα για πρώτη φορά να τσεκάρω το δείκτη λαδιού της μηχανης για να δω ποσο έχει κάψει ώς τώρα (το είχα σιγουρο οτι θα έκαιγε).
Έχω αισίως 3000 km ως τώρα και ο δείκτης μου δείχνει οτι έχει λάδι μέχρι την μέση... Shocked Confused Laughing Embarassed Rolling eyes
Είναι λογικό να έχει κάψει ώς τώρα τόσο πολύ; Μέχρι τις 10000 που μου είπαν για σερβις δεν θα απομείνει τίποτα μέσα... Exclamation
rubal - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 21:31:46
Θέμα δημοσίευσης:
τα ειχες κοιταξει οταν το πηρες να δεις αν ηταν οντως full ή απλα το υποθετεις? Παντως και το δικο μου τσιμπαει λαδακια...
android - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 21:35:17
Θέμα δημοσίευσης:
sasasj έγραψε:
Σήμερα είπα για πρώτη φορά να τσεκάρω το δείκτη λαδιού της μηχανης για να δω ποσο έχει κάψει ώς τώρα (το είχα σιγουρο οτι θα έκαιγε).
Έχω αισίως 3000 km ως τώρα και ο δείκτης μου δείχνει οτι έχει λάδι μέχρι την μέση... Shocked Confused Laughing Embarassed Rolling eyes
Είναι λογικό να έχει κάψει ώς τώρα τόσο πολύ; Μέχρι τις 10000 που μου είπαν για σερβις δεν θα απομείνει τίποτα μέσα... Exclamation

εγω στην θεση σου στις 5000 θα τα αλλαζα κ δε θα συμπληρωνα...
απο κει κ περα ολους μεχρι τα 5000 πρωτα χλμ περιπου εχει καψει...
sasasj - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 21:46:08
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε rubal όχι δεν το είχα κοιτάξει τότε. Και δεν νομίζω να υπήρχε λόγος να το κοιτάξω. Πέρνεις ένα αμάξι έτοιμο και δεν κοιτάς άν έχει λάδια, παραφλού ή νερό στο ψυγείο, υγρά φρένων και δεν ξέρω και γω τι άλλο! Δεν είχα σκοπό να το κοιτάξω αλλα μπήκα στον πειρασμό να δώ πόσο λάδι τσιμπάει στα πρώτα km. Όταν το πήρα είχε 5km το κοντέρ.
Το δικο σου πόσο τσιμπάει; Στα πόσα km και πόσα έχεις τώρα;
Πήγα στην αντιπροσωπεία σήμερα το απόγευμα και τους τό είπα, και αύριο πρωί μου είπανε να τους το πάω να το τσεκάρουν οι τεχνικοί τους.
Πάντως άν χρειαστεί συμπλήρωμα, λογικά θα τα αλλάξω με φρέσκα!
Θα δούμε αύριο!
android - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 21:54:39
Θέμα δημοσίευσης:
μπα μονο συμπληρωνουν αν θελει...ενταξει δεν ειναι τρελη ποσοτητα ε ..μιλαμε για 500ml στα πρωτα 3000 χλμ
παντως σε πολλα καινουρια θελει συμπληρωμα παραφλου στην αρχη
Arvas - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 21:54:58
Θέμα δημοσίευσης:
Στα 1500χλμ τα αλλαξα και ειχε φτασει μεχρι τη μεση ισως και πιο κατω... Απο τοτε σταγονα... Αμα ξερεις να το στρωνεις σωστα ενα αμαξι δεν σου καει μεχρι τα 10000χλμ που λενε καποιοι εδω μεσα...
sasasj - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 22:07:29
Θέμα δημοσίευσης:
Στο καντράν πάντως μου βγάζει "oil ok". Δεν έχει πρόβλημα με το λάδι που έμεινε. Οπότε λίγο το κακό. Μάλλον θα τα δούν όλα αύριο που θα το παω.
Τώρα για το στρώσιμο (και δεδομένου του οτι μου είπαν απο την αντιπροσωπεία οτι είναι στρωμένος ο κινητήρας) δεν νομίζω να το ζόρισα και γιαυτο να έκαψε το λάδι που λέιπει. Για μερικά km στην αρχή, το πήγαινα αρκετά χαλαρα (για να το συμηθήσω και σαν μάζα, πάτημα, άνεση κλπ) και μετά το πατούσα σε κάμια προσπέραση και σε καμιά ευθεία αλλα όχι υπερβολές.
Arvas - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 23:16:30
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν χρειαζοταν στρωσιμο τοτε δεν θα εκαιγε στα πρωτα χιλιομετρα ουτε θα ηταν "σφιχτο" στην αρχη... Απλα για αρχη χρειαζεται αρκετη πιεση και μετα ρολαρισμα και μετα απλα πολλη πιεση για να καταφερουν να πατησουν τα ελατηρια σωστα...
rubal - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 23:54:28
Θέμα δημοσίευσης:
καταρχας το max min δεν εχει να κανει με την χωρητικοτητα του καρτερ... συνηθως ειναι 700-900ml λαδιου οποτε μην σας ανυσηχει ακομα και αν ειναι στο min....

Απο εκει και περα για να αναψει λαμπακι για λαδια πρεπει να εχει μεινει το αμαξι με γυρω στα 3 λιτρα (ας με διορθωσει καποιος αν ξερει καποιος που αναβει στο 207) οποτε παλι δεν υπηρχε περιπτωση να στο γραψει αν ελειπαν 400ml (το οποιο δεν δημιουργει σε καμια περιπτωση προβλημα).

εμενα μου τσιμπαει οταν το σκιζω και ειναι λογικο.... εχει τυχει να καψει κοντα 1 λιτρο στα 5000χλμ. τωτα το αμαξι εχει σχεδον 19000 και εχει μεσα motul xmax για τα οποιοα εχω ακουσει και απο αλλους οτι τα ψιλοτσιμπαει...
giannis27 - Παρ 15 Μάϊ 2009, 00:52:50
Θέμα δημοσίευσης:
το δικό μου πάντως όταν το πήρα τα λάδια δεν ήταν συμπληρωμένα μέχρι το max έλειπαν περίπου 200ml ,τα περισσότερα αμάξια έτσι έρχονται το γιατί άγνωστο .ίσως κ το δικό σου να μην ήταν γεμάτο μέχρι το max να σου έκαψε κάνα 100ml που είναι κ φυσιολογικό για καινούργιο κινητήρα.
Pughell - Παρ 15 Μάϊ 2009, 13:36:23
Θέμα δημοσίευσης:
Arvas έγραψε:
... Απλα για αρχη χρειαζεται αρκετη πιεση και μετα ρολαρισμα και μετα απλα πολλη πιεση για να καταφερουν να πατησουν τα ελατηρια σωστα...

Αν καταλαβα καλα,το να πιεσεις ενα μοτερ οσο ειναι σφιχτο,μονον κακο κανει και σε καμια περιπτωση καλο.

Τα ελατηρια δεν "πατανε" σκιζοντας το αλλα σταδιακα,μεχρι να ερθουν σε πληρη εφαρμογη με την περιμετρο του κυλινδρου.
sasasj - Παρ 15 Μάϊ 2009, 21:27:50
Θέμα δημοσίευσης:
Απ όσο ξέρω, απο το min ώς το max στον δεικτη λαδιου, αντιστοιχει σε περιπου ένα λίτρο λάδι ανάλογα τα κυβικά της μηχανης. Και εννοείτε οτι ο δείκτης λαδιου δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρο το κάρτερ, αλλα το επάνω τμήμα του που επιτρέπεται να φτάσει η στάθμη του λαδιού.

Φιλε rubal, το 1 λίτρο που λες οτι σου έχει κάψει στα 5000km για μενα είναι πολύ και μη αποδεκτό. Δεν μπορώ να σκεφτώ οτι το αυτοκίνητο μου και μάλιστα καινούριο θα καιει τόσα λάδια! Στα πρώτα km στο στρώσιμο του, λογικό και επόμενο είναι και το δέχομαι οτι θα κάψει λάδια. Το πόσο δεν το ξέρω και δεν περιμένω να μάθω κιόλας. Αλλα ώς εκεί! Απο κει και πέρα αν αρχίσει να καίει λάδια, θα ψάξω να βρώ κάποιο λάδι που δεν θα το καίει και θα κάνει και την δουλειά του.

Μακάρι να ναι έτσι giannis27. Να λείπανε απο την αρχή κάποια λάδια και στην πορεία στο στρώσιμο να έκαψε μερικά ακόμα. Ένα άλλo LeMans πάντως που κοιτάξαμε στην αντιπροσωπεία, ήταν μέχρι πάνω γεμάτο λάδι.

Pughell, πιστεύω οτι σε αυτό που λες κάνεις λάθος. Δεν εννοώ δηλαδή οτι πρέπει να το έχεις συνέχεια στα κόκκινα και να μην παίρνει ανάσα, αλλα να το έχεις μια στην τσίτα και δύο χαλαρά. Και συνέχεια έτσι για κάμποσα km. Κατα την γνώμη μου, τα ελατήρια και κάθε σημείο που τρίβετε κάπου είναι φύσης αδυνατον να εφάπτετε τέλεια και να έχει αμέσως την τέλεια επαφή με το αλλο σημείο (λόγο ατελειών). Οπότε, αν το πας χαλαρά για καποιο διάστημα, τα ελατήρια θα πατάνε απο την αρχή στο σημείο επαφης που έχουν απο την κατασκευή τους, και τα άλλα σημεία θα είναι στο "κενο". Λέγοντας κενό, εννοώ οτι δεν θα ακουμπάνε πουθενά και θα υπάρχει απόσταση μεταξί ελατηρίου και κυλίνδρου. Με την πίεση που θα ασκηθει στο ελατήριο με την μικρής διάρκειας πίεση του μοτέρ, το ελατήριο θα ανοίξει (λόγο πίεσης) και θα ακουμπήσει τελικά τον κύλινδρο για να τον ξίσει όπως χριάζεται και θα πάρει την μορφή που πρέπει. Σταδιακά με τον καιρό, το ελατήριο πέρνει και αυτό την μορφή που του δίνει ο κύλινδρος και επιτυγχάνεται η τέλεια επαφή μεταξή τους. Αυτά πιστέυω εγώ γίνονται στο στρώσιμο και γιαυτο πρέπει να μην το έχεις ούτε χαλαρο ούτε και συνέχεια τσίτα!

Σήμερα, τελικά, πήγα το πρωί στην αντιπροσωπεία για να δουν τι γίνεται με το λάδι και οταν κοίταξαν τον δεικτη μου είπαν οτι είναι πάνω απο την μέση και δεν υπάρχει πρόβλημα. Το είδα και ο ίδιος όταν το έβγαλε, και μου έκανε εντύπωση γιατι εγώ το ειχα δει να ναι στην μέση. Υπόψιν οτι εγω το είχα κοιτάξει μετά απο 3-4 ώρες που καθόταν το αυτοκίνητο, ενώ αυτόι το είδανε μετα απο 5 λεπτά που έσβησα την μηχανή. Και τις 2 φορές ήταν σε επίπεδο μέρος. Τι να πω; Μας δουλεύει και το 207, ακόμα δεν πρόλαβε να βγάλει τα δόντια του...
giannis27 - Παρ 15 Μάϊ 2009, 22:02:30
Θέμα δημοσίευσης:
πολύ παράξενα πάντως αυτά τα μοτερ στο θέμα λαδιού!το δικό μου μέχρι τις 10.000 χιλιόμετρα δεν μου είχε κάψει σταγόνα λάδι κ από τις 12.000-13.000 χιλιόμετρα μου είχε κάψει μισό λίτρο λάδι κ μέχρι τώρα στις 21.000 κ κάτι που είμαι δεν μου έχει κάψει καθόλου λάδι.
το πήγαινα χαλαρά μέχρι τα 1.500χιλιόμετρα(3.000-3.500 στροφές) κ μετά κανονικά πότε χαλαρά πότε σκίσιμο ανάλογα με την διάθεση!
makis106 - Παρ 15 Μάϊ 2009, 22:19:18
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
πολύ παράξενα πάντως αυτά τα μοτερ στο θέμα λαδιού!το δικό μου μέχρι τις 10.000 χιλιόμετρα δεν μου είχε κάψει σταγόνα λάδι κ από τις 12.000-13.000 χιλιόμετρα μου είχε κάψει μισό λίτρο λάδι κ μέχρι τώρα στις 21.000 κ κάτι που είμαι δεν μου έχει κάψει καθόλου λάδι.
το πήγαινα χαλαρά μέχρι τα 1.500χιλιόμετρα(3.000-3.500 στροφές) κ μετά κανονικά πότε χαλαρά πότε σκίσιμο ανάλογα με την διάθεση!

Πραγματικά παράξενα, εμένα αντίθετα μέχρι τα 10000 τσίμπησε λίγα, απο τότε, δεν έχει λείψει καθόλου. Ακόμη και μετά απο το πρόγραμμα. 21000 τώρα...
Arvas - Παρ 15 Μάϊ 2009, 23:13:35
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Αν καταλαβα καλα,το να πιεσεις ενα μοτερ οσο ειναι σφιχτο,μονον κακο κανει και σε καμια περιπτωση καλο.

Τα ελατηρια δεν "πατανε" σκιζοντας το αλλα σταδιακα,μεχρι να ερθουν σε πληρη εφαρμογη με την περιμετρο του κυλινδρου.

Οταν λεω ζορι δεν εννοω μολις παρεις τα κλειδια απο την αντιπροσωπεια κατευθειαν κοκκινα... Μονο το μοτερ στο χερι μπορεις να παρεις ετσι... Συμφωνα με πολλες γνωμες απο γνωστες θελει στην αρχη ρεπριζ μεχρι τη μεση αλλα με πολλη πιεση (τερμα γκαζι) και μετα (500-1000χλμ) κοκκινα και ρολαρισμα αναμεσα ωστε να φυγει οτι γρεζι υπαρχει.. Αλλιως το μονο που θα καταφερεις ειναι να φερεις τον κυλινδρο στα μετρα του ελατηριου και οχι το αντιθετο πραγμα που σημαινει οτι ποτε δεν θα πατησει απολυτα... Αυτο συμβαινει επειδη τα ελατηρια ειναι αρκετα σκληροτερα απο τα χιτωνια.. Ολα αυτα βεβαια σε ενα μοτερ πολυ προσεγμενο απο ανοχες κτλ... Αν σου κανει ο κυρ μητσος ρεκτιφιε και το κανεις αυτο κλαφτα... Γι αυτο λενε τα τελευταια χρονια να μην το στρωνεις αλλα να πηγαινεις οπως θελεις γιατι πλησιαζει αρκετα αυτο και γιατι ακριβως αυτο λιγοι μπορουν να το ακολουθησουν... Ειδικα εκει που παιζει ρολο η αποδοση εφαρμοζεται ευλαβικα αυτη η μεθοδος (αγωνιστικα μοτερ που μετα απο λιγη ωρα λειτουργιας ολο το στρωσιμο στον κοφτη...) Wink
power - Σαβ 16 Μάϊ 2009, 00:14:48
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
giannis27 έγραψε:

Πραγματικά παράξενα, εμένα αντίθετα μέχρι τα 10000 τσίμπησε λίγα, απο τότε, δεν έχει λείψει καθόλου. Ακόμη και μετά απο το πρόγραμμα. 21000 τώρα...

+1
bagosgt - Σαβ 16 Μάϊ 2009, 07:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
προβληματα που εχει ο κοσμος.... Laughing δε νομιζω οτι υπαρχει αμαξι που να μη καιει λαδια.τωρα το ποσο καιει εξαρταται απο τον τροπο οδηγησης,την εξωτερικη θερμοκρασια κ το λαδι.εχετε διαβασει το βιβλιο συντηρησης να δειτε ποσο λαδι δικαιολογει ο κατασκευαστης??
android - Σαβ 16 Μάϊ 2009, 13:22:56
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
προβληματα που εχει ο κοσμος.... Laughing δε νομιζω οτι υπαρχει αμαξι που να μη καιει λαδια.τωρα το ποσο καιει εξαρταται απο τον τροπο οδηγησης,την εξωτερικη θερμοκρασια κ το λαδι.εχετε διαβασει το βιβλιο συντηρησης να δειτε ποσο λαδι δικαιολογει ο κατασκευαστης??

κατι ειπες τωρα ολοι δικαιολογουν 1 λιτρο στα 1000 χλμ αν φτασει σε τετοιο σημειο για να σου μπει εγγυηση...αντε γεια...
sasasj - Σαβ 16 Μάϊ 2009, 21:10:50
Θέμα δημοσίευσης:
To 306 που είχα πριν πάρω το 207, το είχα 3 χρόνια και έκανε σε αυτο το διάστημα 140000 km περίπου. Το πήρα μεταχειρισμένο, και το άλλαξα φλάντζα κεφαλής μόλις το πήρα γιατί έχανε κάπου λάδια. Απο την στιγμή εκείνη μέχρι και σήμερα, δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι και το έχω και σχεδον πάντα σε γρηγορους ρυθμούς οδήγησης. Δεν μπορώ να φανταστώ το 207 μου να αρχίσει να καίει λάδια μετα απο κάποιο διάστημα που θα χριαστεί για την ολοκληρωση του στρωσίματος του κινητήρα.
Ίσως ο κατασκευαστής να δικαιολογεί το κάψιμο κάποιου ποσοστού απο το λάδι, αλλα ίσως να το κάνει αυτό για συγκεκριμένα λάδια που προτείνει ο ίδιος. Στο 306 μου έβαζα κατι CASTRO MAGNATEC 10W40 χειμώνα-καλοκαίρι και τα άλλαζα κάθε 5000 με 7500 km και δεν έλειπε καθόλου!!!
Για το πόσο και πότε θα κάψει λάδια του καθενός το αυτοκίνητο, πιστεύω εξαρτάται και απο το που το οδηγείς, πώς το οδηγείς, το περιβάλλον σε εκείνη την περιοχή και μερικές ακόμα παραμέτρους που δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε...
bagosgt - Κυρ 17 Μάϊ 2009, 01:00:18
Θέμα δημοσίευσης:
μιλαμε για πολυ γκαζι το 306 κ τρελο στροφαρισμα,α κ ξεχασα κ τη θερμοκρασια που φτανει οταν τουρμπιζει..... Laughing τι μου λες τωρα,εγω στο 106 που ειχα κ αυτο εκαιγε.η μηπως τα γιαπωνεζικα οπως τα χοντα σου ειπαν οτι δε καινε?γιατι ψεματα θα σου εχουν πει.η μηπως τα γκρουπ βαγκ δε καινε?κ απλα θα σου πω αυτο που μου ειχε πει ο μηχανικος μου που εχει φτιαξει αρκετα αξιολογα αυτοκινητα(για εμενα κ για οσους νυχτοπερπατουν) οτι ακομα κ τα αυτοκινητα που τρεχουν σε ντραγκστερ καινε λαδι γιατι στεγανοποιουν τον κινητηρα κ εχουν καλυτερη συμπιεση.το καταλαβαινουμε αυτο?
android,αν σου καψει 5 λιτρα στα 5000κμ τοτε να το πας πισω,αλλα με 1 λιτρο,κ ουτε,στα 5000κμ δε νομιζω να σου κανουν τιποτα στην αντιπροσωπια,το μονο που θα κανουν θα ειναι να βαλουν τα γελια κ να μη σας ξαναπαρουν στα σοβαρα.
σαν μια θειτσα που ειχε διαβασει στο manual οτι το αμαξι δε κανει να δουλευει ρελαντι πανω απο μιση ωρα,χωρις να κινειται,γιατι χαλαει ο καταλυτης,κ ειχε παει κ επρηζε τους μηχανικους να τις αλλαξουν καταλυτη γιατι περιμενε στην κινηση 40 λεπτα Shocked Laughing Laughing οεοεοε
Pughell - Τρι 19 Μάϊ 2009, 13:55:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ελπιζω οσοι εκφερετε αποψη για το πως στρωνουν μοτερ,να εχετε δει τουλαχιστον πως τοποθετουνται τα ελατηρια στο πιστονι,πριν αυτο τοποθετηθει μεσα στον κυλινδρο.
Αν υποθεσουμε οτι ξερετε,τοτε θα γνωριζετε οτι τα ελατηρια εχουν πιο μεγαλη περιμετρο απο το πιστονι,εχουν ενα διακενο και γενικα εχουν τασεις να "ισιωσουν" οποτε αναποφευκτα συμπιεζονται απο μονα τους για να εφαρμοσουν οσο πιο τελεια μπορουν στον κυλινδρο.
Με σταδιακα φορτια το ελατηριο θα ανοιξει και θα ακουμησει στα τοιχωματα εφαρμοζωντας οσο το δυνατον καλυτερα αφου ετσι και αλλιως καποια σημεια του θα φαγωθουν περισσοτερο απο καποια αλλα.

Για να το περιγραψω καλυτερα,το ελατηριο τεινει να ανοιξει πιεζοντας τον εαυτο του στον κυλινδρο.
Οταν το πιστονι κινειται,τοτε στο ελατηριο ασκουνται και κατακορυφες δυναμεις απο τις πιεσεις του θαλαμου καυσης αλλα και απο τις κινησεις του πιστονιου.
Φανταστειτε τωρα ποσο πιο μεγαλα φορτια δεχεται ενα ελατηριο οταν εκτος απο τις καθετες δυναμεις των καυσαεριων αλλα και της κινησης του πιστονιου,εχει επιπλεον να αντιμετωπισει και ενα Χ επιπλεον φορτιο που λεγεται τερμα γκαζι,ιδιαιτερα σε ενα μοτερ που ανεβαζει το 80% της πιεσης του τουρμπο απο τις 1500 στροφες.

Ο νοων,νοητο...
android - Τρι 19 Μάϊ 2009, 14:58:41
Θέμα δημοσίευσης:
στελιο μονο σε ενα σημειο εχω παραφωνια...80% πιεσεις τουρμπο απο 1500?μονο αν πας τερμα γκαζι θα το βγαλει...εχω την ενυπωσει οτι δεν εχουν σχεση οι στροφες αλλα το πως πατας το γκαζι.....
παντως εχω διαβασει σε αρκετα θεματα αρθρα κτλ οτι αν πας ταπα στην αρχη τα ελατηρια θα πατησουν μπαμ μπαμ ωραια κ καλα αλλα δεν στρωνουν καλα 1002 αλλα Wink
ειχα βρει ενα πολυ ωραιο ποστ στο seat club αλλα δεν το βρισκω τωρα Embarassed

ολα αυτα βεβεα ειναι θεωριες εγω ξερω οτι αν φτασουν τα λαδια μου 8000χλμ θα λειπουν 200-300ml και δε θα φταινε ουτε ελατηρια ουτε τπτ απλα θα θελει καινουρια λαδια

το βρηκα τελικα
http://seatclub.gr/forum/index.php?topic=15779.0
Pughell - Τρι 19 Μάϊ 2009, 15:43:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ολα τα twin scroll spoolαρουν απο το ρελαντι σχεδον,για αυτο και σε ολες τις μετρησεις που εχετε κανει βλεπετε την ροπη να εκτοξευεται μετα τις 2000.

Απο εκει και περα οσο αφορα τα ελατηρια,καντε το κλασσικο παραδειγμα μιας υδραυλικης πρεσσας.
Ειναι κοινως αποδεκτο οτι ενα εμβολο που δουλευει σε χαμηλες ταχυτητες παντα εχει λιγοτερες φθορες.
Το ιδιο ισχυει και το μοτερ...

Οσο αφορα το αρθρο του seatclub,το παληκαρι μια χαρα τα λεει με την μονη ενσταση οτι ολα τα μοτερ πια δουλευουν πριν σε ηλεκτρομηχανες με κινηση απο τον στροφαλο που σημαινει οτι τα ελατηρια των πιστονιων ειναι κατα ενα μερος δουλεμενα.
rubal - Τρι 19 Μάϊ 2009, 16:32:07
Θέμα δημοσίευσης:
Σακη οσο αναφορα τα λαδια και το ποσο καει η οχι ενα μοτερ, εγω απο την εμπειρια μου εχω δει οτι παιζει πολυ μεγαλο ρολο και το λαδι αλλα και ο τροπος κ οι συνθηκες οδηγησης. Και το φιεστα που ειχα και εχω εχει τυχει να μου καψει τοσο ενα διαστημα που του επινα το αιμα και με τα castrol που του εβαζα τοτε. επειτα με αλλο λαδι και ειδικα απο τοτε που το χρησιμοποιουν οι γονεις μου δεν καει σχεδον τπτ...

Για το rc τωρα δεν ξερω καθως δεν το ξερω και τοσο καλα το μοτερ... Με τα motul τσιμπαει αρκετα. Θα δοκιμασω και με αλλο λαδι στην επομενη και βλεπουμε. Παντως δεν νομιζω οτι αξιζει να σκαμε τοσο γιατι δεν πιστευω οτι κανεις μας εχει σκοπο να το παντρευτεί το αμαξι αυτο και να τον νοιαζει αν 8α βγαλει 250000 χιλιομετρα η 350000. Κατα τα αλλα αμα το τσεκαρεις συχνα και συμπληρωνεις οταν χρειαζεται δεν πιστευω να εχεις ποτε προβλημα απο αυτο.... (δεν μιλαω για ακραιες καταστασεις βεβαια)
Steve - Τρι 19 Μάϊ 2009, 19:33:38
Θέμα δημοσίευσης:
rubal έγραψε:
οσο αναφορα
Το έχουμε πει χιλιάδες φορές, βιαστές της Ελληνικής γλώσσας:

Ως αναφορά

Ή όσον αφορά

Όσο αναφορά ΔΕΝ υφίσταται σαν έκφραση.

Για πολλοστή φορά,

Φιλικά, Σταύρος Smile
makis106 - Τρι 19 Μάϊ 2009, 19:43:20
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
rubal έγραψε:
οσο αναφορα
Το έχουμε πει χιλιάδες φορές, βιαστές της Ελληνικής γλώσσας:

Ως αναφορά

Ή όσον αφορά

Όσο αναφορά ΔΕΝ υφίσταται σαν έκφραση.

Για πολλοστή φορά,

Φιλικά, Σταύρος Smile

Μαζί σου Wink
Arvas - Τρι 19 Μάϊ 2009, 19:59:15
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που λεει ο τυπος στο seatclub εννοουσα κι εγω αλλα βαριομουν να το γραψω ολο αυτο..
rubal - Τρι 19 Μάϊ 2009, 21:33:04
Θέμα δημοσίευσης:
οσω αναφωρα θα το γραφω ρε απο εδω και περα! Very happy αντε μην αρχισω τα θαυμασια greeklish μου.. Study
sasasj - Τετ 20 Μάϊ 2009, 00:48:34
Θέμα δημοσίευσης:
Πές τα όπως θες ρε rubal!
Απλά και σοφά λόγια να λέγονται και απο κει και πέρα όποιος μένει στις λέξεις να και ο Αλέξης... Razz
sasasj - Τετ 20 Μάϊ 2009, 00:50:25
Θέμα δημοσίευσης:
Έλεγχος πάλι σήμερα για το λάδι, και σαν να κατέβηκε ένα κλίκ πιο κάτω... Embarassed
_daemon_ - Κυρ 21 Ιούν 2009, 03:57:23
Θέμα δημοσίευσης:
εξαιτίας του turbo πρέπει να αφήνουμε λίγο το αμάξι στο ρελαντί στην αρχή να ζεσταθεί και μετά στο τέλος να κρυώσει ή δεν είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο; thx
bagosgt - Κυρ 21 Ιούν 2009, 08:27:02
Θέμα δημοσίευσης:
πρεπει,αλλα οχι μονο στα τουρμπο,καλο ειναι σε ολα τα αμαξια.τα τουρμπο εχουν κ εναν λογο παραπανω Wink
mrkaza - Κυρ 21 Ιούν 2009, 10:02:20
Θέμα δημοσίευσης:
Αν πας πολύ χαλαρά τα τελευταία km πρέπει παλι να το αφήσεις στο ρελαντι ?

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλά κοιτάω την θερμοκρασία λαδιού και η θερμοκρασία είναι κάτω απο την ευθεία στο κέντρο του δείκτη σημαίνει ότι είμαι εντάξει ή πρέπει πάλι να περιμένω ?

PS καθώς δεν το έχω ζορίσει δεν έχει ανέβει ΠΟΤΕ η θερμοκρασία πάνω από εκεί εχω βέβαια και μόνο 70 km στο κοντέρ που να προλάβω .

Σήμερα πάντως που παω δουλειά όποτε θα βρω ποτάμι εχω σκοπό να κάνω περίπου αυτό που λεει στο seat Club χαλαρά ανηγματακια - επιβραδύνσεις με τρίτη πηγαίνοντας και με Τετάρτη Γυρνώντας καλό δεν θα του κάνω

Ευχαριστώ
bagosgt - Κυρ 21 Ιούν 2009, 10:24:22
Θέμα δημοσίευσης:
κ χαλαρα να πηγαινεις καλο ειναι να το αφησεις να κρυωσει λιγο,τουλαχιστον μεχρι να βγαλεις ζωνες,να κλεισεις παραθυρα κ οτι αλλο μπορεις.καλο ειναι να το αφηνεις εστω κ 30" με 1' κ οχι να το σβηνεις πριν καν προλαβεις να σηκωσεις χειροφρενο Wink
mrkaza - Κυρ 21 Ιούν 2009, 10:34:12
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι και αλλιώς πάντα μαζεύω τα πράγματα μου κτλ κτλ με το αμάξι αναμμένο γιατι κάνει ζέστη :D
Το σβήσιμο είναι το τελευταίο πράγμα που κάνω Wink αλλά συνήθως άντε να πάρει 10-20 sec η διαδικασία + 20 sec να παρκάρω στο ανηφορικό γκαραζ μου που πάντα βρίσκει ελάχιστα το λαστιχάκι της μάσκας όποτε παω αργα και σταθερά με όπισθεν .

Όταν λεω ελάχιστα με 40 psι (Τόσα είχε όπως το παρέλαβα) δεν βρίσκει με 38 που άφησα βρίσκει το 1.4 έβρισκε πάντα αλα αυτο ειναι για αλλο τοπικ
sasasj - Παρ 03 Ιούλ 2009, 17:18:09
Θέμα δημοσίευσης:
Παραέστρωσε πλέον ο κινητήρας μου (13000km) και πλέον αρχίζω να μαζεύω εντυπώσεις! Απο το συμπλήρωμα λαδιών στις 5000km μεχρι και τώρα δεν είδα να καίει καθόλου. Και βάλανε στην αντιπροσωπια λάδι SHELL HELIX ULTRA 5W30.
Μετά τις 9000km περίπου, είδα διαφορά και στο άνοιγμα το μοτέρ, και στην κατανάλωση καυσίμου. ¶ρχισε να αρπάζει πιο εύκολα, χωρίς να μπουκώνει όπως έκανε σε μικρό βαθμό βέβαια πριν. Απο αυτονομία καυσίμου, είδα 50-100 km παραπάνω σε κάθε γέμισμα. Και πλέον απο τα 450-500 km που έβγαζε τώρα πάω άνετα στα 450-600km με κανονική-γρήγορη οδήγηση. Οπότε μέχρι εδώ όλα καλα!
manos82 - Παρ 21 Αύγ 2009, 01:06:36
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παντως μου ειπανε τα πρωτα λαδια να τα αλλαξω στα 5.000klm αν και οσους εχω ρωτησει που εχουν 207 Τ δεν τους καει λαδια....
sasasj - Παρ 21 Αύγ 2009, 23:19:46
Θέμα δημοσίευσης:
22000 km και κανένα πρόβλημα. Αλλαγή λαδιών έγινε στις 15000 (περιπου) και ώς τώρα δεν έκαψε καθόλου (τουλάχιστον έτσι φένεται). Ώς τώρα όλα καλά!
Rallyes - Παρ 21 Ιούν 2013, 21:25:47
Θέμα δημοσίευσης:
ειμαι καπου στα 850 χιλιομετρα με το 207 rallye! μιας και εχω σκοπο να αφιερωσω για το στρωσιμο μεχρι τα 2000 χιλιομετρα και μετα να κανω οτι νανε με το αμαξι....
εχω μια απορια... : τωρα που ειμαι ακομα αστρωτος στα 850 km δηλαδη... θελω να παρω ενα ταξιδακι 300 χιλιομετρα πηγαινε και αλλα τοσα ελα...συνολο 60 χιλιομετρα....ειναι κακο πριν το στρωσιμο το ταξιδι? πρεπει να προσεξω κατι? ή να το αποφυγω αφου ειμαι στο στρωσιμο ακομα? ευχαριστω προκαταβολικα!
Rallyes - Παρ 21 Ιούν 2013, 23:28:00
Θέμα δημοσίευσης:
τιποτα ? Very happy
vasilisalessia - Σαβ 22 Ιούν 2013, 00:36:52
Θέμα δημοσίευσης:
κανε το ταξιδακι.μονο οχι τερμα γκαζι.και οχι απο χαμηλα με τερμα γκαζι.σιγα σιγα προοδευτικα.και εισαι οκ
athanas - Σαβ 22 Ιούν 2013, 08:04:38
Θέμα δημοσίευσης:
vasilisalessia έγραψε:
κανε το ταξιδακι.μονο οχι τερμα γκαζι.και οχι απο χαμηλα με τερμα γκαζι.σιγα σιγα προοδευτικα.και εισαι οκ

εκτός από αυτό που λέει ο Βασίλης μην κρατήσεις σταθερές στροφές στον κινητήρα....μέγα λάθος για στρώσιμο αυτό....επίσης οδήγησε "ατμοσφαιρικά" όσο μπορείς μην βάλεις την τουρμπίνα στο παιχνίδι ακόμα...όσο είναι εφικτό παίζε από 2500rpm μέχρι 3500rpm με 5η ανεβάζοντας με αρκετό γκάζι (χωρίς να τουρμπίσει ο κινητήρας όμως) και αφήνοντας να ρολάρει χωρίς να πατάς καθόλου γκάζι...
αν έχεις την οικονομική δυνατότητα όταν φτάσεις στον προορισμό σου άλλαξε λάδια και φίλτρο λαδιού
γυρνάς με τον ίδιο τρόπο οδήγησης και αλλάζεις λάδια και φίλτρο
οι δύο παραπάνω σειρές είναι το ιδανικό σενάριο εφόσον μπορείς να το κάνεις...
Rallyes - Σαβ 22 Ιούν 2013, 15:22:44
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη αυτο που πρεπει να κανω ειναι να πηγαινω νορμαλ απο 2 χιλιαδες στροφες μεχρι 3.500 στροφες...οσο αποδιδει το αμαξι σε αυτο το φασμα στροφών... ετσι?
ενα φιλαρακι μου που εχει και αυτος τουρμπατο αμαξι συγκεκριμενα ενα golf tsi μου ειπε οτι κατα το στρωσιμο σε ταξιδι καλο ειναι να γινονται ανα μιση ωρα στασεις για κανα 10λεπτο για την τουρμπινα.... ισχυει αυτο? γιατι μου φενεται λιγο κουραστικο καθε μιση ωρα αλλα αν πρεπει οκ τοτε....
αυτο με τα λαδια φιλε δυστυχως δεν εχω τα οικονομικα να το κανω....σκεφτομαι στο τελος του στρωσιματος να αλλαξω μία και καλη!!!
Τελος, μεχρι ποσα χιλιομετρα ειναι το ιδανικο στρωσιμο γιατι δεν κρατιεμαι αλλο!!!!???? Laughing
recife_rallye - Σαβ 22 Ιούν 2013, 18:50:13
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου επειδη σε αυτο το σταδιο που βρισκεσαι,θα ακουσεις ΟΤΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑ μπορεις να φανταστεις(ηδη ακουσες μερικες),ψαξε λιγο μονος σου περι στρωσιματος(ακομη και εδω μεσα υπαρχουν καποια καλα ποστ απο pughell & volvos σε αλλο thread ομως Wink ).

2 συμβουλες μονο..τα ταξιδια απαγορευονται κατα το ρονταρισμα και μην φοβασαι να πατας το γκαζι σου ακομη και στο 80% προσεχοντας παντα να μην καταπονεις θερμικα το μοτερ σου.Υπ οψιν οτι το μοτερ καταπονειται θερμικα στις ψηλες στροφες,οποτε καταλαβαινεις τι εννοω Wink
Rallyes - Σαβ 22 Ιούν 2013, 21:25:55
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Φιλε μου επειδη σε αυτο το σταδιο που βρισκεσαι,θα ακουσεις ΟΤΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑ μπορεις να φανταστεις(ηδη ακουσες μερικες),ψαξε λιγο μονος σου περι στρωσιματος(ακομη και εδω μεσα υπαρχουν καποια καλα ποστ απο pughell & volvos σε αλλο thread ομως Wink ).

2 συμβουλες μονο..τα ταξιδια απαγορευονται κατα το ρονταρισμα και μην φοβασαι να πατας το γκαζι σου ακομη και στο 80% προσεχοντας παντα να μην καταπονεις θερμικα το μοτερ σου.Υπ οψιν οτι το μοτερ καταπονειται θερμικα στις ψηλες στροφες,οποτε καταλαβαινεις τι εννοω Wink

αρα αμα παω ενα ταξιδι μεχρι 3-3500 στροφες.... θα ειμαι κομπλέ????
αυτο με το οτι πρεπει να σταματαω που λενε ισχυει τελικα?
bagos - Σαβ 22 Ιούν 2013, 21:35:51
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι ρε αφου θα πηγαινεις ατουρμπιστος,οποτε τις στασεις τις ξεχνας.ταξιδια πας αφοβα,αρκει να μη πηγαινεις με σταθερες στροφες για πολλα κμ,δλδ πας με 3000 στροφες για 500-1000μ,μετα ανεβαζεις 3500, κ πας για αλλσ τοσα,μετα κοβεις κτλ κτλ
Rallyes - Σαβ 22 Ιούν 2013, 23:01:37
Θέμα δημοσίευσης:
ε παω αφοβα τοτε... κομπλε! ευχαριστω μαγκες!
android - Κυρ 23 Ιούν 2013, 21:12:41
Θέμα δημοσίευσης:
Για να χει νοημα η σταση,πρεπει να κρυωσει ολο το μοτερ,δλδ πανω απο μια ωρα σταση
saikoe_39 - Κυρ 23 Ιούν 2013, 23:58:55
Θέμα δημοσίευσης:
Φτασε 500 χλμ νορμαλ...αλλαξε λαδια...τουρπιζε ελαφρα...και στα 700 χλμ ριχτου ξυλο..στα 1200 παλι λαδια και εισαι ετοιμος!!!

Εγω το πρωτο βραδυ που το αγορασα εσπασα την ντιζα του σασμαν...πατουσα απο σταση με crx...Laughing
Στα 800 χλμ εβαλα πρόγραμμα...δεν καίει σταγονα λαδι..δεν μου εχει βγαλει κανενα προβλημα.....!!! Laughing
Rallyestas - Τετ 24 Ιούλ 2013, 14:45:55
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα, εχω το 207 rallye... εχω 1000 χιλιομετρα μολις σημερα...αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποσο ειναι το καταλληλο-σωστο στρωσιμο? μεχρι τα 1000 ή πιο πολλα...??? στην αντιπροσωπια μου χαν πει απλα τα πρωτα χιλια να μην παω κοφτες...εγω βεβεα το πηγαινα μεχρι 3.5 - 4 χιλιαδες στροφες οπως διαβασα σε πολλα τοπικ....ευχαριστω προκαταβολικα!!!
Samer - Τετ 24 Ιούλ 2013, 15:47:54
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω στα 1500χλμ σταματησα το στρωσιμο, εκανα αλλαγη λαδιου με φιλτρα και μετα καθε 5,000 χλμ. Η μπορεις να κανεις οπως σου ειπε ο Σαικος ακριβως απο πανω αν δεν εχεις αλλαξει ηδη στα 700χλμ. Στα 1500 αλλαξα και βαλβολινες μαζι.
Rallyestas - Τετ 24 Ιούλ 2013, 15:57:08
Θέμα δημοσίευσης:
Samer έγραψε:
Εγω στα 1500χλμ σταματησα το στρωσιμο, εκανα αλλαγη λαδιου με φιλτρα και μετα καθε 5,000 χλμ. Η μπορεις να κανεις οπως σου ειπε ο Σαικος ακριβως απο πανω αν δεν εχεις αλλαξει ηδη στα 700χλμ. Στα 1500 αλλαξα και βαλβολινες μαζι.

αμα αλλαξω τα λαδια γυρω στις 3000 χιλιομετρα γιατι σκοπευω να κανω ενα ταξιδακι μεχρι κομοτηνη 700 χιλιομετρα πηγαινε και αλλα τοσα ελα....οποτε ελεγα μετα τις διακοπες που θα ξαναειμαι Αθηνα να αλλαζα τοτε...θα επηρρεασει καπου αυτο? ή πρεπει να αλαξω αυστηρα οταν σταματησω το στρωσιμο δηλαδη στα 1500 km?
athanas - Τετ 24 Ιούλ 2013, 16:22:24
Θέμα δημοσίευσης:
αλλάζεις λάδια και φίλτρο και μετά πας ταξίδι....
δεν μπορείς να φανταστείς πόσα γρέζια παράγονται στις πρώτες ώρες λειτουργίας ενός μοτέρ!!!!
Rallyestas - Τετ 24 Ιούλ 2013, 16:41:25
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:
δεν μπορείς να φανταστείς πόσα γρέζια παράγονται στις πρώτες ώρες λειτουργίας ενός μοτέρ!!!!

εγω τωρα ειμαι στα 1000 km, το στρωσιμο θα το σταματισω στα 1500 km...
ομως το ταξιδι θα το κανω την εβδομαδα που ερχετε και λογικα δεν θα εχω φτασει ακομα τα 1500 km..... οποτε δεν θα εχω αλλαξει λαδια πριν το ταξιδι....
αρα γιαυτο ρωταω αν πειραζει να αλλαξω μετα το ταξιδι που θα χει 2500 km περιπου....?
athanas - Τετ 24 Ιούλ 2013, 17:05:13
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyestas έγραψε:
athanas έγραψε:

ομως το ταξιδι θα το κανω την εβδομαδα που ερχετε και λογικα δεν θα εχω φτασει ακομα τα 1500 km..... οποτε δεν θα εχω αλλαξει λαδια πριν το ταξιδι....
αρα γιαυτο ρωταω αν πειραζει να αλλαξω μετα το ταξιδι που θα χει 2500 km περιπου....?

τι δεν καταλλλλαβαίνεις...??? Laughing Laughing

πρώτα αλλάζεις λάδια ότι χλμ και να έχεις και μετά πας ταξίδι.... Wink
Rallyestas - Τετ 24 Ιούλ 2013, 17:18:25
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:
Rallyestas έγραψε:
athanas έγραψε:

τι δεν καταλλλλαβαίνεις...??? Laughing Laughing

πρώτα αλλάζεις λάδια ότι χλμ και να έχεις και μετά πας ταξίδι.... Wink

καθαρα ενημερωτικα? αν αλλαξω μετα το ταξιδι τι προβλημα θα εχω? ( απλα ρωταω για να ξερω)...
reselie-206 - Τετ 24 Ιούλ 2013, 17:23:15
Θέμα δημοσίευσης:
Αν κάνεις ταξίδι με αλλοιωμένα λάδια (γρέζια κτλπ) θα έχεις αυξημένες φθορές στον κινητήρα
recife_rallye - Σαβ 27 Ιούλ 2013, 10:46:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδι μου αλλαξε λαδια ειπαμε...στρωθηκε το μοτερ σου..δε βλεπεις τον saikoe αγγλικο στρωσιμο εκανε! Laughing Laughing
volvos - Σαβ 27 Ιούλ 2013, 11:01:24
Θέμα δημοσίευσης:
νταξ μη τρελαινομαστε. υπαρχει 1 εκατομυριο κοσμος που δεν ασχολειται με το στρωσιμο και δεν εχει θεμα.
προφανως το παιδι δεν τον απασχολει το θεμα στρωσιμο απλα ειδε φως μπηκε και ρωτησε.

επισης το στρωσιμο γινεται με ωρες λειτουργιας και ΟΧΙ ΜΕ ΧΛΜ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
δεν ειναι θεμα ποσα χλμ κανεις αλλα ποσες ωρες δουλευει το μοτερ και πως.

χιλιογραμμενα απο μια ακομα ψυχη που μας αφησε αλλα στα παπαρια μας εμεις τα ξερουμε ολα.
Rallyestas - Σαβ 27 Ιούλ 2013, 23:15:50
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
νταξ μη τρελαινομαστε. υπαρχει 1 εκατομυριο κοσμος που δεν ασχολειται με το στρωσιμο και δεν εχει θεμα.
προφανως το παιδι δεν τον απασχολει το θεμα στρωσιμο απλα ειδε φως μπηκε και ρωτησε.

επισης το στρωσιμο γινεται με ωρες λειτουργιας και ΟΧΙ ΜΕ ΧΛΜ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
δεν ειναι θεμα ποσα χλμ κανεις αλλα ποσες ωρες δουλευει το μοτερ και πως.

χιλιογραμμενα απο μια ακομα ψυχη που μας αφησε αλλα στα παπαρια μας εμεις τα ξερουμε ολα.

τι εννοεις φιλε? τι λαθος εκανα?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες