PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Οξειδωση καταλυτη...

Alex - Δευ 27 Ιαν 2003, 04:11:39
Θέμα δημοσίευσης: Οξειδωση καταλυτη...
Γνωριζει κανεις αν ο ατμοσφαιρικος αερας οξειδωνει τον καταλυτη?

Ρωταω γιατι εγω παντα παρκαρω το αμαξι με την εξατμιση κοντρα στον πνεοντα ανεμο ετσι ωστε να μην γεμιζει με τσαμπα σκονη το φιλτρο του αερα (λογω του περισκοπικου σωληνα). Κατα συνεπεια κατι μερες σαν τη σημερινη που φυσαει με 7-8-9 μποφορ εξω, (μενω και σε "ισωμα") ολος ο αερας να χτυπαει πανω στην εξατμιση. Η εξατμιση οντας straight-through τα βαζει "ολα μεσα" και ολο αυτο οδηγειται μοιραια στον καταλυτη και στη συνεχεια στην πολλαπλη εξαγωγης (που μπορει να σκουριαζει και αυτη εσωτερικα)....

Ξερετε τιποτα σχετικο? Μηπως ο καταλυτης κινδυνευει και πρεπει να χρησιμοποιω καποια αυτοσχεδια "κουκουλα" στην εξατμιση ωστε να τον προστατευσω?
Miltellas - Δευ 27 Ιαν 2003, 07:47:50
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι βέβαια! Από τον καταλύτη περνάει νερό και δεν παθαίνει τίποτα. Από τον αέρα θα πάθει;
Μην ξεχνάς ότι για κάθε λίτρο βενζίνης παράγεται και ένα λίτρο νερού που με την μορφή υδρατμών εξάγεται από την εξάτμιση (και ένα ελάχιστο μέρος περνάει στα λάδια και τα οξειδώνει...)
Alex - Δευ 27 Ιαν 2003, 10:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι το καταλαβαινω αυτο που λες αλλα εγω σκεφτομουν οτι μακροχρονια ισως ειναι επικινδυνο.. Σκεψου ποσα λιτρα αερα μπενουν μεσα 24 ωρες το 24ωρο με το αμαξι παρκαρισμενο κοντρα στον ανεμο για 3-4 η 10 χρονια..Γι'αυτο λεω μπας και εχει ευοξειδωτα στοιχεια και τον ψοφανε...
DimiP - Δευ 27 Ιαν 2003, 14:17:54
Θέμα δημοσίευσης: Re: Οξειδωση καταλυτη...
Alex έγραψε:
Γνωριζει κανεις αν ο ατμοσφαιρικος αερας οξειδωνει τον καταλυτη?

Ρωταω γιατι εγω παντα παρκαρω το αμαξι με την εξατμιση κοντρα στον πνεοντα ανεμο ετσι ωστε να μην γεμιζει με τσαμπα σκονη το φιλτρο του αερα (λογω του περισκοπικου σωληνα). Κατα συνεπεια κατι μερες σαν τη σημερινη που φυσαει με 7-8-9 μποφορ εξω, (μενω και σε "ισωμα") ολος ο αερας να χτυπαει πανω στην εξατμιση. Η εξατμιση οντας straight-through τα βαζει "ολα μεσα" και ολο αυτο οδηγειται μοιραια στον καταλυτη και στη συνεχεια στην πολλαπλη εξαγωγης (που μπορει να σκουριαζει και αυτη εσωτερικα)....

Ξερετε τιποτα σχετικο? Μηπως ο καταλυτης κινδυνευει και πρεπει να χρησιμοποιω καποια αυτοσχεδια "κουκουλα" στην εξατμιση ωστε να τον προστατευσω?

Ρε συ Αlex αμαξι εχεις, δεν εχεις ιστιοφορο ! ! ! !

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Petros - Δευ 27 Ιαν 2003, 14:46:24
Alex έγραψε:

Ρωταω γιατι εγω παντα παρκαρω το αμαξι με την εξατμιση κοντρα στον πνεοντα ανεμο ετσι ωστε να μην γεμιζει με τσαμπα σκονη το φιλτρο του αερα (λογω του περισκοπικου σωληνα).

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Στις φωτογραφίες του 206 σου δε φαινεται ο... ανεμοδείκτης Very happy
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Miltellas - Τρι 28 Ιαν 2003, 02:27:51
DimiP έγραψε:
Ρε συ Αlex αμαξι εχεις, δεν εχεις ιστιοφορο ! ! ! !

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Υποβρύχιο αναποδογυρισμένο έχει, με το περισκόπιο προς τα κάτω, γι αυτό και μπάζει... αέρα από παντού! Laughing
Alex - Τρι 28 Ιαν 2003, 03:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω αλλα εγω πιστευω οτι κατα ενα 90% ο αερας σε 24ωρη βαση και επι μηνες σε εξατμιση STRAIGHT-THROUGH (ολα μεσα δηλαδη) επηρεαζει τον καταλυτη.. Περιμενα καποιος να μου το επιβεβαιωσει αλλα προς το παρων τιποτα..Μακαρι να μην ισχυει αλλα φοβαμαι οτι ισχυει...
Miltellas - Τρι 28 Ιαν 2003, 03:58:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ε, ρε κόλλημα!
1) Ποιό είναι πιο οξειδωτικό; Ο ατμοσφαιρικός αέρας ή το νερό;
2) Ατμοσφαιρικός αέρας υπάρχει στην εξάτμιση και με σβηστό κινητήρα
3) Ο αέρας που εισέρχεται με το αυτοκίνητο σταματημένο εγκλωβίζεται λόγω έλλειψης εξόδου από την άλλη μεριά και έτσι δεν ανανεώνεται

Ηρέμησες τώρα;
Alex - Τρι 28 Ιαν 2003, 23:28:16
Θέμα δημοσίευσης:
Αν σου πω οχι θα με πιστεψεις?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες