PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Πυράκια ή κάποιος άλλος μεταλλικός ήχος?

Δημήτριος - Παρ 24 Ιαν 2003, 23:00:29
Θέμα δημοσίευσης: Πυράκια ή κάποιος άλλος μεταλλικός ήχος?
Λοιπόν είμαι καινούργιος χρήστης (είχα κάνει προηγουμένως άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα υποβολή θέματος) και θέλω να θίξω ένα καίριο ζήτημα που θα συζητηθεί Shocked. Από τότε που χρησιμοποιοώ το peugeot μου (206 1.6 16v 2001) ακούω κάποιους θορύβους (όχι πάντα και μόνο όταν είναι ζεστό) κατά το πάτημα του γκαζιού είτε στην επιτάχυνση, είτε στο ξεκίνημα. Πήγα σε δύο εξουσιοδοτημένα συνεργεία (το πρώτο ήταν ο Στόικος - Θεσσαλονίκη όπου το αυτοκίνητο οδηγήθηκε απο τον ίδιο τον Στόικο Shocked ). Και στις δύο περιπτώσεις μου είπαν πως φταίει το ζουάν της εξάτμισης (ο ελατηριωτός σύνδεσμος που συνδέει το χταπόδι με την κεντρική σωλήνα). Γεγονός είναι οτι δεν έχω πειστεί πλήρως. Πάντως απο την αρχή φρόντιζα να βάζω πολύ καλής ποιότητας καύσιμα στο αυτοκίνητό μου και να μην το "κρεμάω".
Μήπως έχει τύχει και σε κάποιον άλλο αυτό το πράγμα; Αν ναι, ξέρει να μου δώσει παραπάνω πληροφορίες για να είμαι σίγουρος;
BTS - Παρ 24 Ιαν 2003, 23:48:56
Θέμα δημοσίευσης:
Στο 106 μου ακούω έναν μεταλλικό θόρυβο όταν πατάω και όταν αφήνω το γκάζι απότομα, κάτι σαν 'τακ'.Δεν μιλάμε για υποψία θορύβου, αλλά ήχο που ακούγεται μέσα-έξω.Το join πρέπει να είναι, αλλά κανένα συνεργείο μέχρι τώρα δεν έχει εντοπίσει το πρόβλημα.
Δημήτριος - Σαβ 25 Ιαν 2003, 00:25:13
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
Στο 106 μου ακούω έναν μεταλλικό θόρυβο όταν πατάω και όταν αφήνω το γκάζι απότομα, κάτι σαν 'τακ'.Δεν μιλάμε για υποψία θορύβου, αλλά ήχο που ακούγεται μέσα-έξω.Το join πρέπει να είναι, αλλά κανένα συνεργείο μέχρι τώρα δεν έχει εντοπίσει το πρόβλημα.

Να σε ρωτήσω κάτι; Ποιο απο τα δύο 106 της φωτογραφίας είναι το δικό σου; Rolling eyes Έχει πολύ μεγάλη σημασία Very happy, γιατί αν είναι το λευκό το αγοράσω όπως είναι! Razz Και άσε το join να χτυπιέται! (αν είναι όμως το άλλο... Confused ).
BTS - Σαβ 25 Ιαν 2003, 01:06:42
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
BTS έγραψε:

Να σε ρωτήσω κάτι; Ποιο απο τα δύο 106 της φωτογραφίας είναι το δικό σου; Rolling eyes Έχει πολύ μεγάλη σημασία Very happy, γιατί αν είναι το λευκό το αγοράσω όπως είναι! Razz Και άσε το join να χτυπιέται! (αν είναι όμως το άλλο... Confused ).

Δυστυχώς, Very happy σε προλάβανε. Το άσπρο που βλέπεις το πούλησα για να πάρω το μωβ.
Γιωργος77 - Σαβ 25 Ιαν 2003, 01:29:33
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω αν ειναι ο ιδιος θορυβος αλλα το δικο μου 1.6 κανει σαν να υπαρχει ενα μεταλλικο αντικειμενο που εχει λασκαρει και κοπαναει μεσα εξω!

Δεν το ειχε ομως απο την πρωτη μέρα. το εμφάνισε γυρω στα 25000 χιλιομετρα.
GIANNIS206 - Δευ 27 Ιαν 2003, 00:05:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα που έκανε τέτοιο θόρυβο μου είπε ο μάστορας(λέμε τώρα) ότι είναι από τα καύσιμα!επέμενα όμως και μου ρύθμισε τις βαλβίδες από τον υπολογιστή!δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται αυτό!τώρα πάντος δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου!
Δημήτριος - Δευ 27 Ιαν 2003, 01:47:59
Θέμα δημοσίευσης:
Πρέπει να διευκρινίσω ότι ο ήχος αυτός μοιάζει πολύ με πυράκι. Το μόνο που το διαφοροποιεί είναι ότι δεν έχει τόσο τραχεία και μεταλλική χροιά. Ακούγεται μόνο όταν ο κινητήρας είναι ζεστός, είτε έχω super είτε απλή (V-power) αμόλυβδη. Άλλες φορές ακούγεται επανειλημμένα σε κάθε πάτημα του γκαζίού και άλλες μια ή δύο φορές κάνοντάς το να μοιάζει πιο πολύ με πυράκι. Αυτό που πιστέυω είναι ό,τι μου είπαν οι διάφοροι μηχανικοί περί του ζουάν. Από 'κει και πέρα έχω τις επιφυλάξεις μου.
Γιωργος77 - Δευ 27 Ιαν 2003, 01:54:10
Θέμα δημοσίευσης:
αυτό που ακουω στο δικο μου δεν ειναι σαν πυρακι αλλα πιο δυνατος ηχος. μοιαζει περισσοτερο με αυτο που ακουει ο BTS στο 106
Alex - Δευ 27 Ιαν 2003, 02:41:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω μετα τα 5000 χιλιομετρα μου παρουσιαστηκε ενας μεταλλικος ηχος που συνοδευει τις στροφες του κινητηρα. Αυτος εμφανιζεται μονο αφου ζεσταθει η μηχανη (+72C) και μετα... οταν παταω το γκαζι ακουγεται οτι επιταχυνεται.. ειναι σαν ενα πολυ γρηγορο τακ-τακ-τακ μεταλλικο το οποιο οταν γκαζωνω κανει πιο γρηγορα τακ-τακ-τακ μεχρι που δεν μπορω πλεον να διακρινω τον ηχο πανω απο τις 1700 στροφες..

Οταν ειχα ρωτησει μου χαν πει χωρις ουτε να ακουσουν ουτε να κοιταξουν οτι ειναι το injection και οτι αυτο "ετσι κανει"... τωρα ειναι δεν ειναι δεν εχω ιδεα.. παντως εξακολουθει μεχρι σημερα και δεν νομιζω οτι ειναι κατι φυσιολογικο..
Γιωργος77 - Δευ 27 Ιαν 2003, 09:27:34
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Εμένα που έκανε τέτοιο θόρυβο μου είπε ο μάστορας(λέμε τώρα) ότι είναι από τα καύσιμα!επέμενα όμως και μου ρύθμισε τις βαλβίδες από τον υπολογιστή!δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται αυτό!τώρα πάντος δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου!

Μπορεις να περιγραψεις πως περιπου εμοιαζε αυτος ο θορυβος; ηταν δυνατος και τραχυς η εμοιαζε με πυρακια και ηταν λεπτος και συνεχομενος;
Στο δικο μου ειναι ενας δυνατος χτυπος που ακουγεται στο αφημα η στο πατημα του γκαζιου αποτομα και γινεται πιο δυνατος οταν ο κινητηρας ειναι ζεστος.
GIANNIS206 - Δευ 27 Ιαν 2003, 09:56:16
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτός ο θόρυβοσ ήταν πυράκια!όπως ακούγονται τα παλιά αυτοκινητα.Στο απότομο πάτημα και διαρκούσε γύρω στισ 500στροφες!είτε ημουν στισ 2000 ειτε στις 3000 ειτε αλλου!
και με Vpower δεν σταμάτησε.Ρύθμισε κατι και κάνει πολύ σπάνισ στισ χαμηλές και μόνο στροφές και για πολυ λιγο!¨ηταν ένασ μεταλλικόσ!Κλασικό ήχος απο πυράκια!
STEFANOS - Παρ 18 Απρ 2003, 15:57:02
Θέμα δημοσίευσης: Re: Πυράκια ή κάποιος άλλος μεταλλικός ήχος?
Δημήτριος έγραψε:
Λοιπόν είμαι καινούργιος χρήστης (είχα κάνει προηγουμένως άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα υποβολή θέματος) και θέλω να θίξω ένα καίριο ζήτημα που θα συζητηθεί Shocked. Από τότε που χρησιμοποιοώ το peugeot μου (206 1.6 16v 2001) ακούω κάποιους θορύβους (όχι πάντα και μόνο όταν είναι ζεστό) κατά το πάτημα του γκαζιού είτε στην επιτάχυνση, είτε στο ξεκίνημα. Πήγα σε δύο εξουσιοδοτημένα συνεργεία (το πρώτο ήταν ο Στόικος - Θεσσαλονίκη όπου το αυτοκίνητο οδηγήθηκε απο τον ίδιο τον Στόικο Shocked ). Και στις δύο περιπτώσεις μου είπαν πως φταίει το ζουάν της εξάτμισης (ο ελατηριωτός σύνδεσμος που συνδέει το χταπόδι με την κεντρική σωλήνα). Γεγονός είναι οτι δεν έχω πειστεί πλήρως. Πάντως απο την αρχή φρόντιζα να βάζω πολύ καλής ποιότητας καύσιμα στο αυτοκίνητό μου και να μην το "κρεμάω".
Μήπως έχει τύχει και σε κάποιον άλλο αυτό το πράγμα; Αν ναι, ξέρει να μου δώσει παραπάνω πληροφορίες για να είμαι σίγουρος;

FILE MOY AYTO POY LES EINAI ARKETA GNWSTO EXW ALLAKSH 7 FORES ZOYAN DEN ERXETE APO EKEI O THORIBOS................
Δημήτριος - Παρ 18 Απρ 2003, 16:17:30
Θέμα δημοσίευσης: Re: Πυράκια ή κάποιος άλλος μεταλλικός ήχος?
Ο μηχανικός της Μπακανιάρη (εξουσιοδοτημένο στην Θεσσαλονίκη) μου είπε πως μπορεί να φταίνε και τα καπελώτα των βαλβίδων. Πάντως με διαβεβαίωσε (όπως και ο Στόικος και η Lion) πως τα μοτέρ αυτά δεν κτυπάνε πυράκια εύκολα.

Τώρα πλέον δεν το κάνει πολυ. Τους πρώτους μήνες όμως το έκανε ΣΥΝΕΧΕΙΑ μέχρι τις 3.000 στροφές. Είχα τρελαθεί στην κυριολεξία! Δεν τολμούσα να αγγίξω το γκάζι μέχρι το αυτοκίνητο να ξεπεράσει δειλά - δειλά τις 3.000 στροφές. Με περνούσαν ακόμα και οι φορτωμένες νταλίκες. Χώρια το βρίσιμο και την κόρνα που έτρωγα. Για τον λόγο αυτόν λέω πως δεν είναι δυνατόν να ήταν πυράκια εκείνοι οι ήχοι (που είναι ίδιοι με τους τωρινούς). Μου φαίνεται παράλογο...
Γιωργος77 - Κυρ 20 Απρ 2003, 21:51:02
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που ακουγα εγω πάντως, όπως αποδείχτηκε ήταν βάση μηχανής. Το άλλαξα στην Power Boost Service που το διέγνωσε και απο τότε ολα εντάξει.
chatasos - Κυρ 20 Απρ 2003, 22:00:02
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργος77 έγραψε:
Αυτο που ακουγα εγω πάντως, όπως αποδείχτηκε ήταν βάση μηχανής. Το άλλαξα στην Power Boost Service που το διέγνωσε και απο τότε ολα εντάξει.

Αν δεν είναι το ζουάν της εξάτμισης, το ίδιο πρόβλημα είναι μάλλον και σε μένα (μάλλον η πάνω βάση μηχανής).
Δημήτριος - Δευ 21 Απρ 2003, 13:39:44
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Αν δεν είναι το ζουάν της εξάτμισης, το ίδιο πρόβλημα είναι μάλλον και σε μένα (μάλλον η πάνω βάση μηχανής).

Γι' αυτό όταν είχα πάει στον Στόικο να του εκθέσω την κατάσταση αυτός πείραζε συνέχεια την (πάνω) βάση του κινητήρα... Razz

Γιατί εκτός από το ειδικό σπρέυ με το οποίο ψέκασε στο ζουάν, έκανε το ίδιο και στην εν λόγω βάση...Έκτοτε βέβαια την έχω τρελάνει την βάση αυτή στο ψέκασμα με σπρέυ!!! Twisted evil
Δημήτριος - Δευ 21 Απρ 2003, 13:44:28
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:

Αυτό που λές (για την ρύθμιση των βαλβίδων και όχι για τα καύσιμα) διασταυρώνεται με αυτό που μου ανέφερε ο μηχανικός της Μπακανιάρη (εξουσιοδοτημένο στην Θεσσαλονίκη), ότι μπορεί να φταίνε τα καπελώτα (το διάκενο τους) των βαλβίδων...Πάντως ο ίδιος μου είπε ότι ποτέ δεν χρειάζονται αυτά ρύθμιση (για το 1,6 16v).

Συνοπτικά δηλαδή υπάρχουν τρεις πιθανοί λόγοι για την ύπαρξη των κ@λοήχων αυτών :
1) Ζουάν εξάτμισης
2) Βάση(εις) μηχανής
3) Καπελώτα βαλβίδων

Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι πυράκια αυτά που ακούμε, αλλά οι διαβεβαιώσεις περί του αντίθετου είναι πολλές...
TONY PAP - Πεμ 19 Ιούν 2003, 09:57:10
Θέμα δημοσίευσης:
τι spray είναι αυτό για να το αγοράσω γιατί και το δικό μου
τώρα στα 21000χλμ αρχίσε αυτόν τον μεταλλικό θόρυβο μάλλον
ζουαν.

σε μένα ακούγεται μόνο όταν είναι κρύο ενώ πυράκια καμμιά φορά
έχω άμα είναι ζεστός ο κινητήρας και εχω απλή αμόλυβδη.

πάντως είναι μεταλλικός θόρυβος και μοιάζει αρκετά με τον ήχο από πυράκια γι αυτό και μπερδεύει.
teoman - Πεμ 19 Ιούν 2003, 10:13:41
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
τι spray είναι αυτό για να το αγοράσω γιατί και το δικό μου
τώρα στα 21000χλμ αρχίσε αυτόν τον μεταλλικό θόρυβο μάλλον
ζουαν.

Τα ίδια κάνει και σε μένα (και μάλιστα στα ίδια χιλιόμετρα...).
Ψεκάζεις με σπρέι σιλικόνης (κοινό σπρέι που χρησιμοποιούμε για κάθε είδους τριγμούς/σκουριάς κτλ).Εγώ χρησιμοποιώ της sonax.
99% ο θόρυβος προέρχεται από τον σύνδεσμο της εξάτμισης (ζοαν)...
TONY PAP - Πεμ 19 Ιούν 2003, 11:21:26
Θέμα δημοσίευσης:
θα μου αλλάξει σήμερα το ζουαν ο Καλλιαντάσης (Βουλιαγμένης)
οπότε αύριο θα ξέρω τι γίνεται και πόσο κάνει.

Πάντως έτυχε και σε φιλο μου με saxo vts και άλλαξε ζουάν.

τεομαν έχεις καθόλου πυράκια ή βαζεις μόνο superplus?
teoman - Πεμ 19 Ιούν 2003, 11:28:29
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
τεομαν έχεις καθόλου πυράκια ή βαζεις μόνο superplus?

Συνήθως απλή αμόλυβδη.Ένα στα 5 γεμίσματα βάζω v-power.Διαφορά στην απόδοση δεν βλέπω.Πρόβλημα με πυράκια δεν έχω (το δίχνει το διαγνωστικό στην αντιπροσωπεία).

Πες μου πόσο θα σου πάρει για την αλλαγή (FYI:κόστος ανταλλακτικού <10Ε).
TONY PAP - Πεμ 19 Ιούν 2003, 12:50:01
Θέμα δημοσίευσης:
ok θα σου πω αύριο.

έχεις να προτείνεις σίγουρο βενζινάδικο στην ευρύτερη περιοχή
(Λ.Βουλιαγμένης κλπ) shell ή ΒΡ ?

εγώ βάζω shell στην ανηφόρα της Αργυρουπόλεως (vpower καμμία διαφορά) η superplus καλύτερη.
teoman - Πεμ 19 Ιούν 2003, 12:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
ok θα σου πω αύριο.

έχεις να προτείνεις σίγουρο βενζινάδικο στην ευρύτερη περιοχή
(Λ.Βουλιαγμένης κλπ) shell ή ΒΡ ?

εγώ βάζω shell στην ανηφόρα της Αργυρουπόλεως (vpower καμμία διαφορά) η superplus καλύτερη.

Για shell βάζω στην Γ. Παπανδρέου,ΕΚΟ Αργυρουπόλεως ή Κύπρου.
Πάντως στην περιοχή μας δεν έχω ακούσει για προβλήματα με νοθεύσεις...
TONY PAP - Παρ 20 Ιούν 2003, 09:01:28
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν τιμές Καλλιαντάση

ζουαν ελατήριο 7,18
εργασία 11,86
πλεον ΦΠΑ

Αλλα τα χω πάρει στο κρανίο γιατί ο θόρυβος όταν είναι
κρύο παραμένει !!! Ο μηχανικός ισχυρίστηκε ότι το ζουάν είχε
πρόβλημα γι αυτό και αλλάχτηκε...

τι στα κομματια είναι τότε?
teoman - Παρ 20 Ιούν 2003, 09:08:05
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:

Αλλα τα χω πάρει στο κρανίο γιατί ο θόρυβος όταν είναι
κρύο παραμένει !!! Ο μηχανικός ισχυρίστηκε ότι το ζουάν είχε
πρόβλημα γι αυτό και αλλάχτηκε...

τι στα κομματια είναι τότε?

Τον θόρυβο τον ακούς μέσα από το αυτοκίνητο?Ακούγεται στο ρελαντί ή σε κάποιες στροφές και μετά εξαφανίζεται?

Έχεις βάλει εξάτμιση?
TONY PAP - Παρ 20 Ιούν 2003, 10:48:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ο θόρυβος είναι μόνο εν κινήσει, κρύο στις 2000-3000 στρ περίπου
και ποτέ στο ρελαντί.

φοράω ένα τελικό αλλά ο μηχανικός στον Καλλιαντάση είδε
οτι δεν υπήρχε τίποτα από την εξατμιση.
teoman - Παρ 20 Ιούν 2003, 11:14:05
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Ο θόρυβος είναι μόνο εν κινήσει, κρύο στις 2000-3000 στρ περίπου
και ποτέ στο ρελαντί.

φοράω ένα τελικό αλλά ο μηχανικός στον Καλλιαντάση είδε
οτι δεν υπήρχε τίποτα από την εξατμιση.

Τα ίδια και σε μένα... Από τότε που έβαλα το τελικό,μου παρουσίαζε μεταλλικό θόρυβο,από το δεξιά-μπροστά μέρος.Πιθανολογώ ότι ο σωλήνας κάπου βρίσκει (ίσως λόγω μεγαλύτερου βάρους εξάτμισης ? Rolling eyes ).

Βέβαια εμένα δεν μου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.Μέσα στα τόσα τριξίματα,τί είναι ένα παραπάνω...? Smile
TONY PAP - Παρ 20 Ιούν 2003, 13:26:03
Θέμα δημοσίευσης:
τουλάχιστον είσαι ευχαριστημένος με το τελικό?

νιώθεις καμμία διαφορά με πριν? γιατί έχω κάποιες επιφυλάξεις.

σκούπα φοράς?
teoman - Παρ 20 Ιούν 2003, 13:28:07
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
τουλάχιστον είσαι ευχαριστημένος με το τελικό?

νιώθεις καμμία διαφορά με πριν? γιατί έχω κάποιες επιφυλάξεις.

σκούπα φοράς?

Είμαι ευχαριστημένος,μόνο όμως από την εμφάνιση και από τον ήχο...
Διαφορά απόδοσης δεν υπάρχει σημαντική.
Δεν φοράω σκούπα,μόνο φίλτρο k&n (στο κουτί).
TONY PAP - Παρ 20 Ιούν 2003, 14:05:36
Θέμα δημοσίευσης:
πάντως μια που τόφερε η συζήτηση ένας με 206 1,6 xs και κομπλέ
supersprint και superchips έριξε 1/2 με 1καρότσα σε φίλο μου με
σαξο vts με σκουπα που μου ρίχνει 2 καρότσες...

μήπως η supersprint είναι η λύση?

για το πρόβλημα του θορύβου μάλλον θα το πάω αργότερα
στον Παρασκευόπουλο
teoman - Παρ 20 Ιούν 2003, 14:11:12
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
πάντως μια που τόφερε η συζήτηση ένας με 206 1,6 xs και κομπλέ
supersprint και superchips έριξε 1/2 με 1καρότσα σε φίλο μου με
σαξο vts με σκουπα που μου ρίχνει 2 καρότσες...

μήπως η supersprint είναι η λύση?

Είχα ρωτήσει σε 2 για supersprint,και οι δύο είπαν ότι δεν δίνει κάτι παραπάνω (max 1-2hp είπαν αλλά πολύ μου φάνηκε...).Την διαφορά την κάνει το πρόγραμμα...
Δημήτριος - Παρ 20 Ιούν 2003, 14:58:54
Θέμα δημοσίευσης:
Από τότε που πρωτάκουσα τους θορύβους αυτούς (από τις πρώτες μέρες που αγόρασα το αυτοκίνητο) βάζω Super αμόλυβδη για να μην με τρώει αυτή η έννοια. Τώρα κάποιοι από αυτούς τους θορύβους προέρχονται από τις αιτίες που αναφέρθηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι είναι πυράκια.

Τις προάλλες δεν έβαλα super αμόλυβδη (αλλά V-power) και το φαινόμενο των θορύβων επανήλθε στο προσκήνιο (είχε εξαφανιστεί για πολύ καιρό)... Τώρα κοιτάω πως και πως να ξοδέψω την βενζίνη αυτή (οδηγώντας αντιοικονομικά, ξέρετε εσείς Twisted evil Smile Smile ) για να βάλω ξανά super αμόλυβδη.
Το γεγονός αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μερικά από αυτά τα τακ - τακ - τακ στην περιοχή των 1000 - 2000 r.p.m. πρέπει να είναι πυράκια... Mad Mad Crying or Very sad

Για τον λόγο αυτόν θα βάζω μόνο super αμόλυβδη...
Από το να μιζεριάζω κάθε φορά που ακούω τους θορύβους αυτούς, καλύτερα να πληρώνω κάτι παραπάνω...
TONY PAP - Παρ 20 Ιούν 2003, 15:15:24
Θέμα δημοσίευσης:
είναι ότι έχουμε υψηλή συμπίεση 10,6 αν θυμάμαι καλά
οπότε θέλουμε πολύ καλή βενζίνη.
Δημήτριος - Σαβ 21 Ιούν 2003, 11:51:08
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
είναι ότι έχουμε υψηλή συμπίεση 10,6 αν θυμάμαι καλά
οπότε θέλουμε πολύ καλή βενζίνη.

Αν δεν κάνω λάθος, η συμπίεση του 1,6 16v που "φοράει" το 206 είναι μεγαλύτερη (λόγω σχεδιαστικών βελτιώσεων στην κυλινδροκεφαλή, οι οποίες έδωσαν την δυνατότητα στους σχεδιαστές να αυξήσουν την συμπίεση) από αυτήν του 1,6 16v που "φοράει" το 106 Rallye & GTI...
TONY PAP - Δευ 23 Ιούν 2003, 08:58:06
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπόν μετά από ένα ΠΣΚ με αρκετά χλμ διαπίστωσα ότι
ο ήχος αυτός δεν είναι πειράκια και ότι ακούγεται στις
2700-2800 στροφές με πρώτη ή δευτέρα ταχύτητα.

μάλλον θα πρέπει να ψάξω όλη την εξάτμιση αφού το ζουαν
είναι καινούργιο.
sps - Δευ 23 Ιούν 2003, 10:51:56
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
λοιπόν μετά από ένα ΠΣΚ με αρκετά χλμ διαπίστωσα ότι
ο ήχος αυτός δεν είναι πειράκια και ότι ακούγεται στις
2700-2800 στροφές με πρώτη ή δευτέρα ταχύτητα.

μάλλον θα πρέπει να ψάξω όλη την εξάτμιση αφού το ζουαν
είναι καινούργιο.

Λοιπον φιλε Tony εχουμε το ιδιο προβλημα:
Οταν το αμαξι ειναι κρυο,και με πρωτη δευτερα σε χαμηλες στροφες,ακουω ενα τακ-τακ-τακ που οσο επιταχυνω,γινεται πιο γρηγορο,και μετα απο 2500-3000 στροφες σταματαει.

Μου εμφανιστηκε πριν 2-3 μερες στα 6500 χλμ.
Αλλα το πρωτοακουσα μετα το εξης περιστατικο.
Ειχε βρεξει και οι δρομοι ηταν σαπουνι.
Τι μου ηρθε και μενα να χαζοσπιναρω,και καθως ημουν με πρωτη και την πατησα,οι τροχοι δεν ηχαν καθολου προσφυση και ολο το μπροστινο συστημα εκανε απαισιο θορυβο γκαπ-γκουπ,πανω κατω.

Μετα απο αυτο και οταν ξαναξεκινησα εμφανιστηκε το τακ τακ για 10-20 μετρα και μετα εξαφανιστηκε και εμφανιζεται σε καθε κρυο ξεκινημα.

Τελικα μηπως ειναι βαση μηχανης,λογω του σπιναρισματος ή κατι σχετικο με τη μεταδοση πχ διαφορικο?

Να πω πως ενας γνωστος με πουντο εκανε τις ιδιες και χειροτερες μλκς στη βροχη και του χαλασε το διαφορικο.

Για πειτε ρε παιδια,εχω αρχισει και ανησυχω Sad
TONY PAP - Δευ 23 Ιούν 2003, 11:18:42
Θέμα δημοσίευσης:
ε όχι και διαφορικό ήμαρτοοοοννν.

είναι σπαστικά όλα αυτά τα τακ-τουκ
αλλά όλα σχεδόν τα saxo-ραλλα κάνουν διαφορους
θορύβους αφού τα σκίζουνε....

συνήθως δεν είναι τίποτα πολύ σοβαρό εκτός αν
ο θόρυβος είναι πολύ δυνατός.
Δημήτριος - Δευ 23 Ιούν 2003, 16:07:51
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως σε εμένα τα τακ - τακ (ακούστηκαν και σήμερα και ας έβαλα ξανά super αμόλυβδη Evil Evil Evil ) ακούγονται κυρίως όταν το αυτοκίνητο ζεστένεται, όπου υπάρχουν και περιπτώσεις που για μερικά δευτερόλεπτα κτυπάει συνέχεια...
Δημήτριος - Πεμ 26 Ιούν 2003, 17:03:50
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή εξακολουθώ να ακούω του θορύβους αυτούς με αμειώτη ένταση, αποφάσισα το εξής : Να προσθέσω ένα ενισχυτικό οκτανίων. Το κόστος του ανέρχεται σε ~3 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο ανεβαίνουν τα οκτάνια του καυσίμου οπότε αν συνεχίσει το αυτοκίνητο να κάνει αυτόυς τους θορύβους, σημαίνει πως μάλλον από κάπου αλλού προέρχεται η αιτία (και όχι από πυράκια).
Αν αναλόγιστεί κανείς πως σε μισό ρεζερβουάρ με super αμόλυβδη πρόσθεσα ένα μπουκαλάκι ενισχυτικού (δεν θυμάμαι την ποσότητά του), πρέπει να ξεπέρασα τα 100 οκτάνια.
Αυτό που διαπίστωσα (μάλλον με χαρά) είναι πως ο θόρυβος παρέμεινε με αμείωτη ένταση Evil Mad ...

Επίσης έφτιαξα ένα "προφίλ" των συμπτωμάτων.
Οι θόρυβοι ακούγονται κυρίως όταν η θερμοκρασία του λαδιού φτάνει τους 110 οC (όπως συνήθως) και η εξωτερική θερμοκρασία είναι υψηλή. Τα καλοκαίρια δηλαδή το ξεφτιλίζει το θέμα (ειδικά το μεσημέρι με οδήγηση πόλης ακούγεται συνέχεια). Τον χειμώνα ή όταν το αμάξι είναι κρύο ακούγεται λίγο.
Επίσης το φαινόμενο εντείνεται στις ανηφόρες (αλλά ακούγεται και στις κατηφόρες λίγο)...
Το γκάζι αρκεί να βυθιστεί πολύ λίγο για να ακουστεί ο θόρυβος. Αν το πατήσω τέρμα το γκάζι (πλήρες φορτίο, άρα και εξάντληση των αντικροτικών ικανότήτων του κινητήρα) ο θόρυβος σχεδόν παύει να ακούγεται... Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει πάντα και ούτε είναι απόλυτο...

Ένα πράγμα ξέρω όμως : ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ !!!! Evil Evil Cussing out Confused
TONY PAP - Πεμ 26 Ιούν 2003, 17:10:12
Θέμα δημοσίευσης:
Να το πας να το ακούσει ένας καλός γιατρός
και το πιο πιθανό είναι ότι δεν είναι πυράκια...

εκτός εαν έχεις κανένα πρόγραμμα ή παραπάνω συμπίεση...?
Δημήτριος - Παρ 27 Ιούν 2003, 14:55:20
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Να το πας να το ακούσει ένας καλός γιατρός
και το πιο πιθανό είναι ότι δεν είναι πυράκια...

εκτός εαν έχεις κανένα πρόγραμμα ή παραπάνω συμπίεση...?

Το αυτοκίνητο είναι τελείως νορμάλ.
Το πήγα σε 850 μηχανικούς αλλά κανείς δεν μου έδωσε εμπεριστατωμένη απάντηση.
Μόνο ο Στόικος (ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου εξουσιοδοτημένου συνεργείου στην Θεσσαλονίκη) όμως που το οδήγησε, και άκουσε τον θόρυβο, μου είπε το ότι είναι από το ζουάν (πάντως, όταν άνοιξε το καπώ, σκάλιζε πολύ και την δεξιά βάση μηχανής).
Και εγώ προς τα 'κει κλείνω...

Το θέμα όμως είναι ότι θέλω αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για να κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
TONY PAP - Παρ 27 Ιούν 2003, 15:01:12
Θέμα δημοσίευσης:
η πιό οικονομικές λύσεις είναι:

ή πιό δυνατά τη μουσική....

ή κλειστά παράθυρα και A/C

η πιο ακριβή : να αλλάξεις ζουαν , βάσεις μηχανής κλπ κλπ κλπ

ΤΟ να αλλάξεις αυτοκίνητο δεν το συζητάμε....
TONY PAP - Τρι 05 Αύγ 2003, 08:12:18
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
ΖΟΥΑΝ. ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ. ΛΥΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΑΛΚΟΥΧΟΥ ΓΡΑΣΣΟΥ. Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟΥ ΠΛΕΚΤΟΥ ΖΟΥΑΝ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 106 ΚΑΙ 206.

Το βρήκα στο forum 4T και αφορά 307.

Ξέρει κανείς τίποτα για το ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΠΛΕΚΤΟ ΖΟΥΑΝ ?

Εχω βαρεθεί να το ακούω κάθε μέρα εκτός αν
βάζω γράσσο κάθε φορά πριν ξεκινήσω Evil
Δημήτριος - Τρι 05 Αύγ 2003, 16:39:02
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Το βρήκα στο forum 4T και αφορά 307.

Ξέρει κανείς τίποτα για το ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΠΛΕΚΤΟ ΖΟΥΑΝ ?

Εχω βαρεθεί να το ακούω κάθε μέρα εκτός αν
βάζω γράσσο κάθε φορά πριν ξεκινήσω Evil

Αύριο μαζί με το service θα αλλάξω και το ζουάν. Θα προσπαθήσω να βάλω το συρμάτινο...
TONY PAP - Τρι 05 Αύγ 2003, 16:50:01
Θέμα δημοσίευσης:
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ....

ΠΑΝΤΩΣ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΖΟΥΑΝ
Ή ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΡΑΣΣΟ Exclamation Exclamation
Δημήτριος - Τετ 06 Αύγ 2003, 16:31:53
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ....

ΠΑΝΤΩΣ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΖΟΥΑΝ
Ή ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΡΑΣΣΟ Exclamation Exclamation

Τελικά με το (ενδελεχές) service διαπιστώθηκε το εξής :
Ο καταλύτης δεν εδράζονταν καλά πάνω στο χταπόδι. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να υπήρχει από την στιγμή που το αυτοκίνητο βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. Συγκεκριμένα οι τρεις από τις τέσσερις βίδες ήθελαν μισή στροφή για να σφίξουν (με το κλειδί που ταιριάζει σε αυτές τις βίδες) ενώ η τέταρτη μπορούσε να ξεβιδώσει με το χέρι! (τόσο χαλαρή ήταν)...

Πριν γίνει η σύσφιξη η εξάτμιση κατά το τράνταγμά της (με τα χέρια) έκανε κάποια τακ - τακ από την περιοχή του καταλύτη. Μετά αυτοί οι θόρυβοι εξαφανίστηκαν...
Ελπίζω εκεί να εντοπίζεται η πηγή των θορύβων. Εξάλλου τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρυντικά. Ακόμα όμως επιφυλάσσομαι...

Πάντως ο μηχανικός, όπου έκανα το service, μου είπε το εξής (δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει): Στο πρώτο service κάθε αυτοκινήτου πρέπει να ελέγχονται όλες οι συνδέσεις με βίδες (κυρίως από τον χώρο της ανάρτησης και του κινητήρα) ώστε να αποφεύγονται τυχόν αμέλειες (σε ότι αφορά την σύσφιξη) κατά την κατασκευή του αυτοκινήτου... Σε 'μένα, που το πρώτο service έγινε στις 5.500 χλμ, είχε διάρκεια 20 λεπτών (μόνο για την αλλαγή λαδιών) Evil Evil Evil Evil . Το service έγινε στον Στόικο...
TONY PAP - Τετ 06 Αύγ 2003, 16:53:20
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή το ζουαν ήταν εντάξει Question

Επίσης κάποιος στο forum 4T μου είπε ότι το εργοστασιακό ζουαν είναι
συρματινο και όχι μεταλλικό Shocked
Δημήτριος - Τετ 06 Αύγ 2003, 16:57:06
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Δηλαδή το ζουαν ήταν εντάξει Question

Επίσης κάποιος στο forum 4T μου είπε ότι το εργοστασιακό ζουαν είναι
συρματινο και όχι μεταλλικό Shocked

Το ζουάν μου είναι μεταλλικό.
Αν δω ότι οι θόρυβοι συνεχίζονται, θα αλλάξω και το ζουάν... Rolling eyes Rolling eyes
Miltellas - Πεμ 07 Αύγ 2003, 03:37:23
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
Ο καταλύτης δεν εδράζονταν καλά πάνω στο χταπόδι. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να υπήρχει από την στιγμή που το αυτοκίνητο βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. Συγκεκριμένα οι τρεις από τις τέσσερις βίδες ήθελαν μισή στροφή για να σφίξουν (με το κλειδί που ταιριάζει σε αυτές τις βίδες) ενώ η τέταρτη μπορούσε να ξεβιδώσει με το χέρι! (τόσο χαλαρή ήταν)...

Σε μένα η μία βίδα είχε χαθεί. Τότε κατάλαβα τί συμβαίνει και πήγα και έβαλα άλλη σφίγγοντας τις υπόλοιπες. Πρέπει να ήταν πρόβλημα στο ρομπότ της γραμμής παραγωγής της παρτίδας μας.
(Άρα έχουμε 206 από την ίδια παρτίδα)

Με το ζοάν δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Δημήτριος - Πεμ 07 Αύγ 2003, 11:55:42
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Με το ζοάν δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Αυτοί οι θόρυβοι συνεχίζονται... Evil Evil
Τώρα όμως είναι πιο πνιχτοί (δεν ακούγονται τόσο έντονα)
Μάλλον (με την επόμενη αλλαγή λαδιών) θα αλλάξω και το ζουάν και θα βάλω ένα συρμάτινο...
TONY PAP - Πεμ 07 Αύγ 2003, 13:13:34
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικό μου 206 ο θόρυβος ακούγεται μεχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας
πάντα εν κινήσει στις 2600-2800 στροφές Exclamation
Δημήτριος - Πεμ 07 Αύγ 2003, 14:37:56
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Στο δικό μου 206 ο θόρυβος ακούγεται μεχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας
πάντα εν κινήσει στις 2600-2800 στροφές Exclamation

Σε 'μένα το αντίθετο! Μόλις φτάσει την θερμοκρασία λειτουργίας...
Anonymous - Κυρ 17 Αύγ 2003, 00:59:56
Θέμα δημοσίευσης:
Απο ότι φαίνεται όσα χρόνια και άν περάσουν τα ρομπότ στη γραμμή παραγωγής δεν το αλλάζουν Evil Evil Evil
Στο μόλις δύο ημερών 206 και 1,6 το οποίο είναι και η ανανεωμένη έκδοση )Wink ακούγεται ένας μικρός και αρκετά χαρακτηριστικός ήχος απο το ίδιο σημείο .
Συγκεκριμένα : ο ήχος μοιάζει περισσότερο με άσφιχτες βίδες ή θα μπορούσα να πώ και με μια μικρή αλυσίδα που κρέμεται ...
Παρουσιάστηκε σε λιγότερο απο 100χλμ ( ας όψεται η δουλεία γιατί δεν μπορώ να φύγω για ταξιδάκι ) στην περιοχή των 750 -1200 στροφών με
<<απαλό >>άνοιγμα του γκαζιού ή και στο άφημα μετά το σβήσιμο
Το παρατήρησα μόλις σήμερα έχοντας κατεβάσει το παράθυρο περνώντας απο στενά.
Μετά τις στροφές αυτές εξαφανίζεται ώς δια μαγείας και εμφανιζεται και η ηρεμία μου . Very happy
Είναι σπαστικό όχι γιατί είναι καινούργιο ,πολλά καινούργια έχουν παρόμοια προβλήματα αλλά γιατί το ατιμούλικο είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έβαλα στο χέρι και μου έφτιαξε την δίαθεση απο την πρώτη στιγμή .
Εννοείται πως θα πάει για προληπτικό έλεγχο μέσα στην εβδομάδα μόλις τα συμπτώματα γίνουν πιο συγκεκριμένα ,έχετε υπόψη και τίποτα άλλο για να τους βάλω να ελέγξουν προτού το ψάξουν ???
Δημήτριος - Δευ 18 Αύγ 2003, 13:47:45
Θέμα δημοσίευσης:
sgonzales έγραψε:
Είναι σπαστικό όχι γιατί είναι καινούργιο ,πολλά καινούργια έχουν παρόμοια προβλήματα αλλά γιατί το ατιμούλικο είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έβαλα στο χέρι και μου έφτιαξε την δίαθεση απο την πρώτη στιγμή .
Εννοείται πως θα πάει για προληπτικό έλεγχο μέσα στην εβδομάδα μόλις τα συμπτώματα γίνουν πιο συγκεκριμένα ,έχετε υπόψη και τίποτα άλλο για να τους βάλω να ελέγξουν προτού το ψάξουν ???

Και 'γώ ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν μόλις το πήρα το αυτοκίνητο... Wink
Και ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι και τώρα, ύστερα από δύο χρόνια, και ας μην διαθέτει το clima, την οθόνη πολλαπλών ενδείξεων (δεν με ενοχλεί η απουσία τους...), τους πλευρικούς αερόσακούς και το A.B.S. (πολύ κρίμα... Crying or Very sad ) που διαθέτει το XS2 Wink Wink
Στην περίπτωσή μου έπρεπε να περιμένω τουλάχιστον 6 μήνες την παραλαβή για να διαθέτω όλα τα παραπάνω... Δυστυχώς η τοποθέτησή τους εκ των υστέρων (κάποιων από αυτά) είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη...

Τα συμπτώματα σου μοιάζουν πολύ με αυτά που εμφανίζει το δικό μου αυτοκίνητο...
pezomania - Δευ 18 Αύγ 2003, 15:08:03
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά και το δικό μου έχει το ίδιο πρόβλημα και είναι το ΖΟΥΑΝ!!! Παίφτω από κάτω το λυπαίνω το σφίγγω και το ξεσφίγγω, σταματάει αυτός ο εκνευριστικός ήχος για μία άντε δύο μέρες και μετά ξανά τα ίδια Evil Evil
Το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα Shocked και να το πάω σε εξατμισά!!!! Μέχρι στιγμής το έχω αφήσει έτσι, αν και σαν πρώτη σκέψη είναι να το καταργήσω τελείως!!!!
Anonymous - Δευ 18 Αύγ 2003, 18:40:16
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγα σήμερα απο εξουσιοδήμενο περιμένοντας -όχι παίζουμε που θα έφευγα-πήγα βολτούλα με τον μηχανικό μέσα .Με τον μηχανικο στο τιμόνι και τις στροφές πάνω 2000 ο ήχος απουσίαζε ,με οδηγό εμένα και λίγο κάτω απο τις 2000 νατονε τον ήχο !!!
Επιστροφή στο συνεργείο και η πρώτη διάγνωση¨
<<Θέλει λίγο σπρέι,είχε μείνει σε ακινησία ,καποιο σημείο παρατηρείται οξείδωση στην εξατμιση και για αυτό το κάνει>>
Διάγνωση νουμερο ΔΥΟ-2 μετά και απο μια μικρή συνομιλία με τον υπέυθυνο του συνεργείου -τι βγήκε απο την βόλτα - και τον μηχανικό που έκανε την βόλτα μαζί μου εξαφανισμένο για κάποιο διάστημα....

Ο μηχανικός που αφού εμφανίστηκε αν και περίμενε να κρυώσει η εξάτμιση για να την ψέκασει ,βάζει μπροστά βγάζει το αυτοκίνητο απο το συνεργείο και μου δίνει τα κλειδία μαζί με την ακόλουθη απάντηση:

Περιμένουμε ανταλακτικο(Ζουαν) πάρε σε καμια εβδομαδα υπάρχει έλλειψη . Shocked Shocked Shocked Shocked
Ετσι γρήγορα ,στεγνά και σύντομα δόθηκε απάντηση Exclamation
Εφταιγε το ότι το αυτοκίνητο ήταν baby μολις 120 χλμ,έφταιγε το γεγονός ότι πήγα πολύ νωρίς Question Question Question Question
Η το ότι είμουνα κατατοπισμένος και συγκεκριμενος Question Question Exclamation Exclamation
Anonymous - Δευ 18 Αύγ 2003, 18:47:19
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Παιδιά και το δικό μου έχει το ίδιο πρόβλημα και είναι το ΖΟΥΑΝ!!! Παίφτω από κάτω το λυπαίνω το σφίγγω και το ξεσφίγγω, σταματάει αυτός ο εκνευριστικός ήχος για μία άντε δύο μέρες και μετά ξανά τα ίδια Evil Evil
Το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα Shocked και να το πάω σε εξατμισά!!!! Μέχρι στιγμής το έχω αφήσει έτσι, αν και σαν πρώτη σκέψη είναι να το καταργήσω τελείως!!!!

Τα παιδία που έχουν κάνει αλλαγή στην εξάτμιση -καποια βελτιωμένη -συνεχίζουν να το ακούν ????????
pezomania - Τρι 19 Αύγ 2003, 09:49:02
Θέμα δημοσίευσης:
sgonzales έγραψε:
pezomania έγραψε:

Τα παιδία που έχουν κάνει αλλαγή στην εξάτμιση -καποια βελτιωμένη -συνεχίζουν να το ακούν ????????

Ναι εκτός και αν στο σημειο του ΖΟΥΑΝ το καταργησαν τελείως!!! Εγώ έχω αλλάξει μεσαίο και τελικό και ο ήχος μου έχει σπάσει τα νεύρα!!!!!
Anonymous - Τρι 19 Αύγ 2003, 18:23:27
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:

Και 'γώ ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν μόλις το πήρα το αυτοκίνητο... Wink
Και ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι και τώρα, ύστερα από δύο χρόνια, και ας μην διαθέτει το clima, την οθόνη πολλαπλών ενδείξεων (δεν με ενοχλεί η απουσία τους...), τους πλευρικούς αερόσακούς και το A.B.S. (πολύ κρίμα... Crying or Very sad ) που διαθέτει το XS2 Wink Wink
Στην περίπτωσή μου έπρεπε να περιμένω τουλάχιστον 6 μήνες την παραλαβή για να διαθέτω όλα τα παραπάνω... Δυστυχώς η τοποθέτησή τους εκ των υστέρων (κάποιων από αυτά) είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη...
Τα συμπτώματα σου μοιάζουν πολύ με αυτά που εμφανίζει το δικό μου αυτοκίνητο...

Δεν έχει πλευρικούς αερόσακους Exclamation klima είναι όντως ανακούφιση ιδαίτερα αυτές τις <<κρύες>> μέρες (το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα δεν είχε τίποτα απο οτιδήποτε απο τα παραπάνω)για το ABS θα ξέρω απο φθινόπωρο με τις βροχούλες Wink Τα φρένα ωστόσο είναι αρκετα δυνατά ...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ @$#%@^&&@& ΖΟΥΑΝ
Anonymous - Τετ 20 Αύγ 2003, 17:07:34
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί το πρόβλημα με το ζουάν χτυπά τα <<κλειστά 206>> ?
Ολοι εδω μέσα έχουμε τα κανονικά και αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα
Tα cc λάμπουν δια της απουσίας και να συνεχίσουν να λάμπουν και μακρυά απο τα παιδία αλλά τι υπάρχει διαφορετικό απο κλειστό σε cc εκει απο κάτω και εξαφανίζει το πρόβλημα ??
Δημήτριος - Τετ 20 Αύγ 2003, 17:23:50
Θέμα δημοσίευσης:
sgonzales έγραψε:
Γιατί το πρόβλημα με το ζουάν χτυπά τα <<κλειστά 206>> ?
Ολοι εδω μέσα έχουμε τα κανονικά και αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα
Tα cc λάμπουν δια της απουσίας και να συνεχίσουν να λάμπουν και μακρυά απο τα παιδία αλλά τι υπάρχει διαφορετικό απο κλειστό σε cc εκει απο κάτω και εξαφανίζει το πρόβλημα ??

Λάθος!...
Εγώ είχα ακούσει μια φορά στον δρόμο (εντελώς τυχαία) ένα cc (1,6 16v) να βγάζει ένα ωραιότατο τακ - τακ - τακ από το ζουάν του...
Anonymous - Τετ 20 Αύγ 2003, 17:39:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό το ανέφερα βλέποντας απο τα παιδία και τα αυτοκίνητα ....Μου έκανε ιδαίτερη εντυπωση το γεγονός ότι τα παιδία μέσα (κάτοχους cc) δεν έχουν αναφερθεί στο πρόβλημα
Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
TONY PAP - Δευ 25 Αύγ 2003, 12:11:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μόλις γύρισα μαζί με το αγαπητό ζουαν από διακοπές
οπου με συντρόφεψε φυσικά κανονικότατα.
Διάβασα στο φορουμ των 4Τ τα παρακάτω από κάτοχο 307
και τα μεταφέρω για τα περαιτέρω...

ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΓΙΑ SERVICE. AΛΛΑΞΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΖΟΥΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ 307μου ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΑ ΝΕΟ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΣΠΡΕΫ ΤΗΣ WURT (CU 800) TO OΠΟΙΟ ΛΙΠΑΙΝΕΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 1200οC. ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΘΟΡΥΒΟΣ.

Είδομεν.....
Δημήτριος - Δευ 25 Αύγ 2003, 12:52:57
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Μόλις γύρισα μαζί με το αγαπητό ζουαν από διακοπές
οπου με συντρόφεψε φυσικά κανονικότατα.
Διάβασα στο φορουμ των 4Τ τα παρακάτω από κάτοχο 307
και τα μεταφέρω για τα περαιτέρω...

ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΓΙΑ SERVICE. AΛΛΑΞΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΖΟΥΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ 307μου ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΑ ΝΕΟ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΣΠΡΕΫ ΤΗΣ WURT (CU 800) TO OΠΟΙΟ ΛΙΠΑΙΝΕΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 1200οC. ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΘΟΡΥΒΟΣ.

Είδομεν.....

Εγώ το αποφάσισα... Στην επόμενη αλλαγή λαδιών θα τοποθετήσω και το συρμάτινο ζουάν...
aris ioannina - Δευ 25 Αύγ 2003, 17:26:29
Θέμα δημοσίευσης:
πηγα σημερα αντιπροσωπεια για τον γαμοηχο αυτο.αφου μου ειχαν αλλαξει τα ζαμφορ νομιζω τα λενε...τωρα μου ειπαν οτι προκειται για πυρακια..να βαζεις ακριβη βενζινη μου ειπαν Twisted evil και θα φυγει.δεν ξερω ρε παιδες Sad , ετσι μου ερχεται να το πουλησω. μια το τιμονι μια αυτο μια το καθησμα....που δεν εχει τιποτα οπωσ λενε τα μεγαλα μυαλα... α!!και το καλυτερο. μου ειπαν οτι αν αλλαξω λαδια θα με βγαλουν απο την εγγυηση..ακουσον ακουσον Shocked
Kouzman - Δευ 25 Αύγ 2003, 17:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
λαθος!!!!!!!!!!!!!!!1 και τα cc εχουν αυτο το προβλημα. Κυριως ομως αρχισε να ακουγεται με την αλλαγη της εξατμισης...

Μιλαμε κανει σα να ανοιγοκλεινω πορτα 80 χρονων αλαδωτη... Shocked Shocked Shocked

Ωστοσο δεν ασχολουμαι αφου η εξατμιση θα αλλαξει απο χταποδι λειαν συντομως...
nik7 - Τρι 26 Αύγ 2003, 08:05:18
Θέμα δημοσίευσης:
emena ektos aftou tou thorivou mou parousiastike kai ena thorivos san kati na ine ksekouboto......oso gia ton thorivo pou lete perisotero san tsik para san tak akougete oso gia ton allo thorivo akougete vathis kai ipokofos.......den ksero ti mporei na ine isos na ine o katalitis kai tha pao simera na ton do se ena filo (stin Quick fit) opou evala lastixa extes kai otan to kaname tin proti volta to akouse kai mou ipe ti ine afto.......anyway anaminate giati o tipos ine tzimani......
Δημήτριος - Τρι 26 Αύγ 2003, 12:34:31
Θέμα δημοσίευσης:
aris ioannina έγραψε:
πηγα σημερα αντιπροσωπεια για τον γαμοηχο αυτο.αφου μου ειχαν αλλαξει τα ζαμφορ νομιζω τα λενε...τωρα μου ειπαν οτι προκειται για πυρακια..να βαζεις ακριβη βενζινη μου ειπαν Twisted evil και θα φυγει.δεν ξερω ρε παιδες Sad , ετσι μου ερχεται να το πουλησω. μια το τιμονι μια αυτο μια το καθησμα....που δεν εχει τιποτα οπωσ λενε τα μεγαλα μυαλα... α!!και το καλυτερο. μου ειπαν οτι αν αλλαξω λαδια θα με βγαλουν απο την εγγυηση..ακουσον ακουσον Shocked

Κοίτα και' γώ είχα τρελαθεί στην αρχή να τρέχω από μηχανικό σε μηχανικό (από την επίσημη αντιπροσωπεία έως τον μαστρονίκο, συνολικά πάνω από δέκα μηχανικοί) για τον ήχο που μοιάζει με πυράκι αλλά και για έναν άλλο ήχο που οφείλεται στην λειτουργία του σαζμάν (και εξαφανίζεται μόλις πατηθεί ο συμπλέκτης).
Βασικά οι κινητήρες αυτοί δεν κτυπούν εύκολα πυράκια (έτσι μου είπαν αρκετοί μηχανικοί της Peugeot). Η εξήγησή μου είναι ότι η σχεδιαστική τους ποιότητα (τουλάχιστον σε ότι αφορά την σχεδίαση του θαλάμου καύσης) είναι πολύ καλή.
Όλοι (ρώτησα πάνω από 4 μηχανικούς της Peugeot) "φωτογραφίζουν" την δεξιά βάση της μηχανής και το ζουάν. Στην περίπτωσή μου επίσης ο καταλύτης εδράζοταν πολύ χαλαρά πάνω στο χταπόδι, αφού οι βίδες του δεν ήταν σφιγμένες (ΚΑΙ εκείνο το σημείο ήταν μια πηγή θορύβου. Έλεγξε αν συμβαίνει το ίδιο και σε 'σένα).

Για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι πυράκια βάλε μια πολύ καλή βενζίνη (100 οκτανίων με προσθετικό οκτανίων) και κάνε ήρεμη χρήση του αυτοκινήτου (φρόντισε όμως να κάνεις πολλά χιλιόμετρα υπ' αυτές τις συνθήκες). Αν συνεχιστεί ο θόρυβος σημαίνει πως από κάπου αλλού προέρχεται... (Αυτό ακριβώς έκανα εγώ αλλά με βενζίνη 98 οκτανίων και προσθετικό. Ο θόρυβος συνέχισε απτόητος. Ακούγεται όμως τόσο περισσότερο όσο ψηλότερη είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος και όσο πιο ζεστός είναι ο κινητήρας. Αυτό το πείραμα το έκανα πριν σφίξω τον καταλύτη. Τώρα ο ίδιος θόρυβος ακούγεται πιο πνιχτός)

Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι οι μηχανικοί δίνουν διαφορετικές απαντήσεις, ανάλογα με την διάθεσή τους!!. Ακούγεται λίγο ανεύθυνο αλλά έτσι είναι. Είμαι σίγουρος ότι αν πας μετά από έναν μήνα στον ίδιο μηχανικό για το ίδιο πρόβλημα, θα σου δώσει και διαφορετική απάντηση... Shocked (εκτός βέβαια αν πρόκειται για κάτι οφθαλμοφανές).

Τα λάδια άλλαξέ τα όποτε θες (καλύτερα να τα αλλάξεις τώρα) και βάλε ότι λάδι θές (καλύτερα full - συνθετικό 5w-40), όπου θες!! Μην ακούς αυτά που σου λένε. Στην ανάγκη δεν χρειάζεται να μάθουν ότι άλλαξες λάδια... Rolling eyes

Επίσης όταν στρίβεις το τιμόνι είναι φυσιολογικό να ακούς έναν απαλό και χαμηλής έντασης βόμβο αφού τότε δουλεύει η αντλία του τιμονιού. Επίσης είναι φυσιολογικό να βαραίνει μερικές φορές και στιγμιαία το τιμόνι (λόγω απώλειας της υποβοήθησης) σε απότομες και γρήγορες αλλαγές διεύθυνσης των τροχών (π.χ. όταν σταθμεύεις και χρειάζεται να στρίψεις γρήγορα από τέρμα δεξιά σε τέρμα αριστερά), αφού η αντλία δεν προλαβαίνει να στείλει υγρά αμέσως στο κύκλωμα του τιμονιού. Στην περίπτωσή μου πάλι, το φαινόμενο αυτό έχει να μου εμφανιστεί πάρα πολύ καιρό...
Plasmer - Τρι 02 Σεπ 2003, 23:02:31
Θέμα δημοσίευσης: μαλλον πυράκια ειναι...
βλέπω οτι πολλοί το έχετε ψάξει πολύ βαθιά το θέμα...

Ομολογώ ότι δεν είμαι και ο πιο ειδικός στα αυτοκίνητα,
αλλά κάποια βασικά πράγματα τα γνωρίζω, από ένα
σαράβαλο που είχα και το έτρεχα στα συνεργεία.

Έχω και εγώ λοιπόν αυτόν τον σπαστικό ήχο,
που είτε τσακ-τσακ το πεις, είτε τικ-τικ,
ακούγεται σαν κλασσικά πυράκια!!!

Το παλιό μου αυτοκίνητο είχε παρόμοιο ήχο
και τότε σίγουρα ηταν πυράκια, λόγω συγκεκριμένων
επεμβάσεων που είχαν γίνει.

Επίσης ο ήχος του ζουαν, αν δεν κάνω λάθος,
περισσότερο θυμίζει αλάδωτη πόρτα όπως ανέφερε
και κάποιος άλλος. Δεν είναι κοφτός και επαναλαμβανώμενος.
Εκεί όντως κάνουν δουλεια κάποιες ειδικές αλοιφές κλπ...

Εγώ γενικά στεναχωριέμαι με το θέμα γιατί βλέπω ασαφή στάση
από τις επίσημες αντιπροσωπίες. Μάλλον πρόκειται για πυράκια,
και αυτό μου σπάει τα νεύρα. Ειναι καινούριο αμάξι ρε γα**το!

Και με τις διάφορες βενζίνες δεν βλέπω μεγάλη διαφορά.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι το να δίνεις μια περιουσία σε βενζίνη,
δεν είναι λύση αλλά workaround...
Τα HONDA κλπ , ξεκινάνε με δευτέρα χωρίς να ακουστεί κιχ!

Τέλος πάντων, όποιος βρήκε
καμια άκρη στο πρόβλημα όπως το περιγράφω εγώ,
ας μου το πει...

Ciao
Δημήτριος - Πεμ 04 Σεπ 2003, 19:03:49
Θέμα δημοσίευσης: Re: μαλλον πυράκια ειναι...
Βασικά μου φαίνεται υπερβολικό να πρόκειται για πυράκια (ή έστω η πλειονότητα των ήχων αυτών), καταναλώνοντας BP 100 Ultimate ή 98άρα με αντικροτικό (το έκανα μια φορά και αυτό για δοκιμή). Το θέμα είναι πως όσο πιο ψηλή είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τόσο πιο έντονα ακούγεται ο ήχος. Βέβαια αυτό μάλλον συνηγορεί προς το πυράκι, αλλά σε εμένα, κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί να το κάνει και σε μόνιμη βάση (με τα προαναφερθέντα καύσιμα).

Πολλοί μηχανικοί (της peugeot oi περισσότεροι) εμένα μου είπαν πως είναι το ζουάν (ή και η δεξιά βάση).
Τώρα τι να πώ... Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος...
Και ένας φίλος μου με Focus 3θ 1,6 16v αντιλαμβάνεται παρόμοιο ήχο, κατά το ξεκίνημα κυρίως...
Δημήτριος - Κυρ 07 Σεπ 2003, 23:49:20
Θέμα δημοσίευσης: Re: μαλλον πυράκια ειναι...
Χθες που το πήρα το αυτοκίνητο για μια ήρεμη βόλτα (ο καιρός ήταν αρκετά δροσερός) άκουσα πάλι αυτούς τους θορύβους (εκεί που πήγα να ηρεμήσω, νάτη πάλι αυτή η έννοια να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στον εγκέφαλό μου!! Evil Evil Evil ). Είπα στον εαυτό μου ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!! Τώρα θα βγάλω το άχτι μου...
Αναφέρω μόνο πως τον τελευταίο καιρό κινούμαι με BP 100 Ultimate.

Αμέσως το πήγα σε μια ανηφόρα. Είχα δευτέρα στο κιβώτιο και οι στροφές ήταν περίπου στο ρελαντί (το πολύ 1250rpm). Μόλις το αυτοκίνητο μπήκε στην ανηφόρα, σανίδωσα σε χρόνο dt με αδυσώπητο μίσος και περισσή μανία το γκάζι!!! Evil Twisted evil Evil Twisted evil
Συνολικά προέβην σε αυτήν την δοκιμασία τρεις φορές... Και τις τρεις φορές δεν ακούστηκε τίποτα...

Μετά άρχισα να προκαλώ το αυτοκίνητο κατά το ξεκίνημα, στο άφημα του συμπλέκτη. Ο θόρυβος ακούστηκε, όχι πάνω στο ρετάρισμα (οι στροφές πέφταν περίπου στις 500rpm), αλλά λίγο πιο πρίν, πάνω στο πατινάρισμα...
Εξάλλου ο ήχος κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του μετά από έντονο πατινάρισμα του συμπλέκτη (π.χ. όταν προσπαθώ να το ανεβάσω σε πεζοδρόμιο). Σε μια φορά μάλιστα τα λαμπάκια του λαδιού και της μπαταρίας ανάψαν στιγμιαία, αφού ο κινητήρας, έσβησε και ξανάναψε αστραπιαία...Εκείνη την φορά δεν ακούστηκε τίποτα...

Επίσης ο ήχος ακούγεται όταν δεν πατώ πολύ το γκάζι. Αν την στιγμή που ακούω τον ήχο, πατήσω τέρμα το γκάζι, τότε αυτός υποχωρεί (δεν εξαλείφεται όμως). Το έχω παρατηρήσει πολλές φορές αυτό...

Επειδή το κουράσαμε πολύ το θέμα (καταναλώνω μέρος της ενεργητικότητάς μου σε αυτό το κ@λοζήτημα Evil Evil ), λέω ότι η πλειονότητα (τουλάχιστον) των ήχων αυτών είναι από το ζουάν, από την βάση του κινητήρα ή από οπουδήποτε αλλού...

Το κακό όμως είναι ότι μοιάζουν διαβολικά με πυράκια (μόνο που η χροιά τους είναι λίγο πιο ασθενική)... Μερικές στιγμές σκέφτομαι : Μα καλά το άσπρο μαύρο προσπαθώ να κάνω; Αν δεν είναι αυτά πυράκια, τότε τι είναι;;;; Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil
TONY PAP - Δευ 08 Σεπ 2003, 07:55:38
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα πρόκειται για Γαλλική ασθένεια...
Δυστυχώς για μας Evil
Δημήτριος - Δευ 08 Σεπ 2003, 13:32:36
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Σίγουρα πρόκειται για Γαλλική ασθένεια...
Δυστυχώς για μας Evil

Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil
TONY PAP - Δευ 08 Σεπ 2003, 13:47:15
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη υπομονή...

τώρα που θα έχει περισσότερη ψύχρα με κλειστά παράθυρα
και λίγη μουσική ... πρόβλημα ουδέν Wink
Δημήτριος - Τρι 09 Σεπ 2003, 23:21:33
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Δημήτρη υπομονή...

τώρα που θα έχει περισσότερη ψύχρα με κλειστά παράθυρα
και λίγη μουσική ... πρόβλημα ουδέν Wink

Προσπαθώ να το κρατάω μακρυά από την σκέψη μου (εφόσον με καθυσηχάζουν οι θεωρίες περί ζουάν), γιατί μερικές φορές μιζεριάζω πολύ και αυτό με απομακρύνει γενικώς από την ουσία των πραγμάτων, την οποία θελω να πιστεύω ότι προσπαθώ να την προσεγγίζω με τις ενέργειές μου...

(γενικά για μιζέριασμα, κολλήματα, υποχονδριακή συμπεριφορά μιλάω, όχι μόνο για το ζουάν Shocked Wink Wink )...
giannissss - Πεμ 11 Σεπ 2003, 16:53:55
Θέμα δημοσίευσης: ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΑΚΙΑ ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ....
Παιδια, καλως σας βρηκα!
Αν μπορειτε να μου πειτε κατι για τα πυρακια...?
Αντιμετοπιζω το προβλημα που αναφερει ο Δημητριος.
Ακριβως αυτο, στο ιδιο μοντελο .....
Απο την πρωτη μερα που το οδηγησα....
Ευχαριστω....
Δημήτριος - Σαβ 13 Σεπ 2003, 16:14:16
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΑΚΙΑ ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ....
giannissss έγραψε:
Παιδια, καλως σας βρηκα!
Αν μπορειτε να μου πειτε κατι για τα πυρακια...?
Αντιμετοπιζω το προβλημα που αναφερει ο Δημητριος.
Ακριβως αυτο, στο ιδιο μοντελο .....
Απο την πρωτη μερα που το οδηγησα....
Ευχαριστω....

Κοίτα όλο αυτό το topic από την αρχή του, και ίσως να βρεις κάποιες απαντήσεις...
Επίσης πολλοί απάντησαν και στο άλλο topic σου, που βρίσκεται στις Τεχνικές/Μηχανολογικές συζητήσεις.
Anonymous - Δευ 15 Σεπ 2003, 18:15:59
Θέμα δημοσίευσης:
Mέτα 2000χλμ και κάτι ψιλα ,ένα μπάνιο στην περιοχή του Ρέντη (το νέρο έφτασε μόνο μέχρι το κάρτερ),δύο ταξιδάκια εκτός Αθήνων

το ζουαν το βούλωσε
ούτε κλανκ ,ούτε κλινκ ........

Τώρα αυτό είναι καλό Rolling eyes
Δημήτριος - Δευ 15 Σεπ 2003, 22:59:13
Θέμα δημοσίευσης:
sgonzales έγραψε:
Mέτα 2000χλμ και κάτι ψιλα ,ένα μπάνιο στην περιοχή του Ρέντη (το νέρο έφτασε μόνο μέχρι το κάρτερ),δύο ταξιδάκια εκτός Αθήνων

το ζουαν το βούλωσε
ούτε κλανκ ,ούτε κλινκ ........

Τώρα αυτό είναι καλό Rolling eyes

Παιδιά και 'γώ σήμερα που το οδήγησα και το ψιλοκρεμούσα στις εκκινήσεις, ξανάκουσα τον θόρυβο (εξακολουθώ να κινούμαι με BP100) αλλά αυτήν την φορά ακούγονταν πιο ασθενικά και όχι πάνω στο ρετάρισμα. Αυτό εξάλλου μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές...
Αν ήταν ο ίδιος ήχος (που έτσι μου φάνηκε αλλά με λιγότερη ένταση), σημαίνει πως μάλλον δεν πρόκειται για πυράκια... Δεν μπορεί ο ήχος να αλλάζει χροιά άμα είναι πυράκι...
Δημήτριος - Δευ 22 Σεπ 2003, 22:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά έχω συγκλονιστικές αποκαλύψεις... Shocked Shocked

Πήγα το αυτοκίνητο σε έναν μηχανικό που μου συνέστησε ο Μίλτος...
Τον έβαλα μέσα (τον μηχανικό) στο αυτοκίνητο (στην θέση του συνοδηγού) για να ακούσει τον θόρυβο...

Όταν τον άκουσε τον θόρυβο μου είπε ότι είναι πυράκι... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Ήταν αρκετά κατηγορηματικός...
Του είπα για την βάση μηχανής αλλά απέρριψε την πρότασή μου...

Γεγονός όμως είναι ότι εξακολουθώ να έχω τις αμφιβολίες μου... (και με βενζίνη 100 οκτανίων ρε Γα**το;;; Mad Mad Crying or Very sad )
Όταν θα το πάω (ίσως και αύριο) θα του πώ να μου αλλάξει, μεταξύ άλλων, και την δεξιά βάση μηχανής.
Αυτός μου είπε ότι θα αλλαχθεί ο αισθητήρας προανάφλεξης (Knock sensor) ο οποίος βρίσκεται πίσω από την πολλαπλή εισαγωγής (κάπου κρυμμένος)...
Επίσης θα αλλάξω και το ζουάν της εξάτμισης... (μάλλον την Τετάρτη στον Στόικο)
Ady - Τρι 23 Σεπ 2003, 07:53:57
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
Αυτός μου είπε ότι θα αλλαχθεί ο αισθητήρας προανάφλεξης (Knock sensor) ο οποίος βρίσκεται πίσω από την πολλαπλή εισαγωγής (κάπου κρυμμένος)...

Ναι, είναι κρυμμένος ο άτιμος.

Τουλάχιστον στα 1.4 πρέπει να πέσεις από κάτω από το αμάξι για να έχεις πρόσβαση σ'αυτόν.
TONY PAP - Τρι 23 Σεπ 2003, 08:07:48
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη good luck Exclamation Exclamation

περιμένουμε να δούμε Shocked τι τελικά θα γίνει μετά
την επίσκεψη σου στο συνεργείο....
Δημήτριος - Τρι 23 Σεπ 2003, 12:30:17
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Δημήτρη good luck Exclamation Exclamation

περιμένουμε να δούμε Shocked τι τελικά θα γίνει μετά
την επίσκεψη σου στο συνεργείο....

Παιδιά ευχαριστώ...
Τελικά θα πάω στο συνεργείο την Πέμπτη το πρωί ή αύριο το πρωί, αφού έτυχε στον μηχανικό μια δουλειά για σήμερα...Θα αλλάξω ότι πει αυτός και κυρίως τον knock sensor...
(θα τον αλλάξω...με τα ίδια μου τα χέρια!!! Laughing Wink )

Αλλά έχω μια απορία... Αν υπεύθυνος για τους θορύβους ήταν ο αισθητήρας προανάφλεξης δεν θα έπρεπε να διαπιστωθεί η βλάβη από την συσκευή αυτοδιάγνωσης;

Το έχω περάσει τουλάχιστον 10 φορές από ηλεκτρονικό έλεγχο και ποτέ δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο (άλλα πράγματα ναι αυτό όχι)...
Αντίθετα ο ήχος αυτός άρχισε να ακούγεται από το ίδιο βράδυ που έκανα την πρώτη μου βόλτα με αυτό το αυτοκίνητο...
Γι' αυτό λέω πως πρέπει να αλλαχθεί η βάση οπωσδήποτε (όπως έκανε ο Sodobre και απαλλάχθηκε), έστω και προληπτικά

Τώρα που θυμάμαι, την πρώτη φορά που το πήγα για έλεγχο, κάτι μου είχε βγάλει για "γενικό σφάλμα ανάφλεξης", αλλά ο Στόικος (εξουσιοδοτημένο συνεργείο στην Θεσσαλονίκη) δεν το έδωσε σημασία. Πάτησε το κουμπί επιδιόρθωσης και εντάξει. Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσαμε δηλαδή... Evil Evil Evil Evil 2gunfire 2gunfire 2gunfire 2gunfire Sniper Sniper

Καλά η πρώτη με το αυτοκίνητο μου βγήκε εντελώς ξυνή...

1) Έμεινα από βενζίνη Shocked Shocked και έσπρωχνα το αυτοκίνητο σαν να είχε μείνει από μπαταρία. Δεν φανταζόμουνα ότι ο αντιπρόσωπος ήταν τόσο ματζίρης ώστε να βάλει τόσο λίγη βενζίνη στο ρεζερβουάρ...

2) Άκουσα αυτόν τον κωλοήχο!!!

3) Άκουσα τον ήχο που βγαίνει από τον συμπλέκτη (ή από το σαζμάν) ο οποίος εξαφανίζεται με το πάτημά του. Αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα που με βασανίζει από την αρχή αλλά μπήκε σε δεύτερη μοίρα λόγω του ήχου... (δεν τολμώ να γράψω την λέξη "πυράκια" και ας φαντάζει πλέον ως η πιο πιθανή εξήγηση...)
TONY PAP - Τρι 23 Σεπ 2003, 12:44:33
Θέμα δημοσίευσης:
Αντε μέχρι την γιορτή σου να έχουν λυθεί τα προβλήματα Rolling eyes

Ξέρεις Πέμπτη βράδυ αφού τεστάρεις το αμάξι στείλε mail να δούμε
τι έγινε Wink
Δημήτριος - Τρι 23 Σεπ 2003, 13:10:27
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Αντε μέχρι την γιορτή σου να έχουν λυθεί τα προβλήματα Rolling eyes

Ξέρεις Πέμπτη βράδυ αφού τεστάρεις το αμάξι στείλε mail να δούμε
τι έγινε Wink

Από το στόμα σου και στου θεού το αυτί...

Πάντως μάλλον οι αντιπροσωπείες δεν κάνανε σωστά την δουλεία τους...

Θα μπορέσω να τους κάνω μήνυση άραγε για την κακή εξυπηρέτησή τους;;

Θα αξιώσω την αντικατάσταση του κινητήρα αυτού από έναν ίδιο αλλά ολοκαίνουργιο...
Θα πω ότι αφού ο κινητήρας μου έχει κτυπήσει τόσες πολλές φορές πυράκια και οι διαγνώσεις σας ήταν εσφαλμένες, τώρα έχω έναν φθαρμένο κινητήρα εξ' αιτίας σας (άσχετα με το αν το αυτοκίνητο "πετάει")...
Θέλω έναν καινούργιο κινητήρα... Evil Evil Evil
TONY PAP - Τρι 23 Σεπ 2003, 13:30:26
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά και εγω θέλω ενα SUBARU αλλά τα Χριστούγεννα είναι μακρυά Laughing

Οπότε ας λύσουμε τα μικροπροβλήματά μας και ας χαρούμε ότι
μας αρέσει:-D πέρα από μιζέριες και γκρίνιες...

Δες το αλλιώς : αν είχες το 14αρι θάθελες το 16αρι και σε λίγο
θα θέλεις το 2λιτρο αλλά τελικά οταν δεις το RC σίγουρα θα το
προτιμήσεις Wink

Αλλά αν μια μέρα σου ρίξει στα αυτιά ένα MITSU ή SUBARU τότε
τι θα θες Question Question Question
Δημήτριος - Τρι 23 Σεπ 2003, 14:23:02
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Καλά και εγω θέλω ενα SUBARU αλλά τα Χριστούγεννα είναι μακρυά Laughing

Οπότε ας λύσουμε τα μικροπροβλήματά μας και ας χαρούμε ότι
μας αρέσει:-D πέρα από μιζέριες και γκρίνιες...

Δες το αλλιώς : αν είχες το 14αρι θάθελες το 16αρι και σε λίγο
θα θέλεις το 2λιτρο αλλά τελικά οταν δεις το RC σίγουρα θα το
προτιμήσεις Wink

Αλλά αν μια μέρα σου ρίξει στα αυτιά ένα MITSU ή SUBARU τότε
τι θα θες Question Question Question

Την ίδια άποψη έχω και 'γω... Γι' αυτό λέω πως είναι άσκοπο να θές συνέχεια περισσότερα γκάζια...

Εγώ όμως λέω το εξής...
Αφού αυτοί ευθύνονται για τα 40 κύματα που πέρασα και για την φθορά που ενδεχομένως να προκλήθηκε στον κινητήρα μου, πρέπει να με αποζημιώσουν...
Θα αξιώσω, όπως είπα, την αντικατάσταση του κινητήρα μου από έναν άλλο καινούργιο αλλά ολόιδιο με πριν
Κανονικά θε έπρεπε να δικαιωθώ...
Miltellas - Τετ 24 Σεπ 2003, 06:27:37
Θέμα δημοσίευσης:
Το 1.6 16V είναι αδύνατο να χτυπάει πυράκια λόγω του αισθητήρα προανάφλεξης που αντιλαμβάνεται την κακή καύση (λόγω κακής ποιότητας καυσίμου) ο οποίος λειτουργεί άψογα και ταχύτατα και εμείς αντιλαμβανόμαστε την λειτουργία του με αισθητή πολλές φορές πτώση απόδοσης είτε περιοδική (με νοθευμένη βενζίνη) είτε συνεχής (με βενζίνη λίγων οκτανίων). Το να βλέπεις Δημήτριε να χτυπάει το μοτέρ σου συνεχώς πυράκια, πάει να πει ότι η βενζίνη σου είναι συνεχώς χαμηλής ποιότητας οπότε άλλαξε το βενζινάδικο. Αν το έχεις κάνει ήδη τότε ίσως να μην φταίει μόνο ο knock sensor αλλά και κάτι άλλο. Ο Βασίλης είναι μοναδικό τσακάλι και θα σου το λύσει, έχει και εγκέφαλο εάν χρειαστεί, αλλά ίσως χρειαστεί να κάνεις υπομονή. Στην παρούσα φάση μην βιαστείς γιατί είσαι πλέον στον σωστό δρόμο.
Δημήτριος - Τετ 24 Σεπ 2003, 14:11:17
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Το 1.6 16V είναι αδύνατο να χτυπάει πυράκια λόγω του αισθητήρα προανάφλεξης που αντιλαμβάνεται την κακή καύση (λόγω κακής ποιότητας καυσίμου) ο οποίος λειτουργεί άψογα και ταχύτατα και εμείς αντιλαμβανόμαστε την λειτουργία του με αισθητή πολλές φορές πτώση απόδοσης είτε περιοδική (με νοθευμένη βενζίνη) είτε συνεχής (με βενζίνη λίγων οκτανίων). Το να βλέπεις Δημήτριε να χτυπάει το μοτέρ σου συνεχώς πυράκια, πάει να πει ότι η βενζίνη σου είναι συνεχώς χαμηλής ποιότητας οπότε άλλαξε το βενζινάδικο. Αν το έχεις κάνει ήδη τότε ίσως να μην φταίει μόνο ο knock sensor αλλά και κάτι άλλο. Ο Βασίλης είναι μοναδικό τσακάλι και θα σου το λύσει, έχει και εγκέφαλο εάν χρειαστεί, αλλά ίσως χρειαστεί να κάνεις υπομονή. Στην παρούσα φάση μην βιαστείς γιατί είσαι πλέον στον σωστό δρόμο.

Όπως έχω εκατομμύρια φορές πεί ρε Μίλτο, οι βενζίνες που βάζω είναι τουλάχιστον 98 οκτανίων από κεντρικά βενζινάδικα (περίπου 6 - 7). Δεν μπορέι να έχουν όλα τόσο νοθευμένη super αμόλυβδη βενζίνη (και δη κεντρικά). Τέλος πάντων...

ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ (το συνεργείο) ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ...

Ο τύπος μου φάνηκε γνώστης, σωστός και ευσυνείδητος...
Αυτός μου είχε πει για τον αισθητήρα προανάφλεξης την Δευτέρα που το πήγα απλώς για να το δεί (γιατί δεν το σκέφτηκε κανείς άλλος;;; Εγώ απλά δεν ήξερα ότι έχει και τέτοιον αισθητήρα...) .
Όταν του το πήγα σήμερα, κοίταξε τον αισθητήρα και μου είπε ότι ότι ήταν στραβά τοποθετημένος, μάλλον από το εργοστάσιο . Τον ξεβίδωσε και τον τοποθέτησε σωστά...
Μου είπε ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα να ξαναπάω πίσω...

Επειδή δεν λύθηκε το πρόβλημα, ξαναπήγα πίσω. Του είπα ότι ξανάκουσα τον θόρυβο (λίγο), στο ξεκίνημα. Του είπα επίσης ότι ειδικά για την περίσταση χρησιμοποίησα 95άρα V-power. Μου είπε να βάζω Super (ξανά : όπως κάνω πάντα) για να μην έχω καθόλου πρόβλημα...
Επειδή μου τελείωνε η βενζίνη πήγα και το φούλαρα με 100άρα Ultimate. Αυτό εκεί...Το βιολί του...Μια χαρά ακουγόταν...

Τέλος πάντων, ο Βασίλης μου απέρριψε κατηγορηματικά το εδεχόμενο της βάσης μηχανής, αλλά μάλλον θα την αλλάξω αργά ή γρήγορα...

Τι να κάνω;;;...
Επίσης έκλεισα ραντεβού στον Στόικο (εξουσιοδοτημένο συνεργείο) για να μου αλλάξουν το ζουάν... Θα τους (ξανά-μανά) πω για τους θορύβους...
Miltellas - Πεμ 25 Σεπ 2003, 01:05:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εάν δεν σου λύσει το πρόβλημα ο Βασίλης... ελπίδα καμιά!
Αλλά για σκέψου, στραβά τοποθετημένος ο αισθητήρας προανάφλεξης... Τόσο μέσα έπεσε ο Βασίλης; Τυχαίο ήταν; Σύμπτωση; Περπάτα το λίγο και δες εάν στρώνει ο εγκέφαλος στα νέα δεδομένα του αισθητήρα που τόσον καιρό τον κακόμαθε... Για σιγουριά δεν αποσυνδέεις τον ένα πόλο από την μπαταρία για 0,5-1 λεπτό ώστε να μηδενίσει ο εγκέφαλος τα δεδομένα του;

Εάν δεν λυθεί, θα ήθελα να ακούσω κι εγώ τα "πυράκια" που λες... Όταν συναντηθούμε...
TONY PAP - Πεμ 25 Σεπ 2003, 08:46:18
Θέμα δημοσίευσης:
Κάπου διάβασα ότι έχοντας ανοιχτό το a/c τότε λογικά τα πυράκια πρέπει να μειώνονται ή εξαφανίζονται και είναι ένα τεστ για οποιοδήποτε
πρόγραμμα (ανεβασμένο αβανς κλπ).

Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Rolling eyes

Πάντως με 95αρα βενζίνη πριν βάλω Superchips είχα πολύ σπάνια πυράκια
ενω τώρα έχω πολύ σπάνια πυράκια με 98αρα Evil
(πάντως σε punto 75 και punto gt παλιότερα δεν είχα ποτέ πυράκια ακόμα και με superchips Exclamation Exclamation Exclamation )

Τελικά εμένα πιό πολύ και από το ζουαν και τα πυράκια με χαλάει το
ηλεκτρονικό γκαζι με την χάλια αίσθηση του. Η αλλαγή από 1η σε 2α
είναι σαν να είναι το αμάξι αυτόματο Evil Evil Evil
Δημήτριος - Πεμ 25 Σεπ 2003, 08:53:57
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Εάν δεν σου λύσει το πρόβλημα ο Βασίλης... ελπίδα καμιά!
Αλλά για σκέψου, στραβά τοποθετημένος ο αισθητήρας προανάφλεξης... Τόσο μέσα έπεσε ο Βασίλης; Τυχαίο ήταν; Σύμπτωση; Περπάτα το λίγο και δες εάν στρώνει ο εγκέφαλος στα νέα δεδομένα του αισθητήρα που τόσον καιρό τον κακόμαθε... Για σιγουριά δεν αποσυνδέεις τον ένα πόλο από την μπαταρία για 0,5-1 λεπτό ώστε να μηδενίσει ο εγκέφαλος τα δεδομένα του;

Εάν δεν λυθεί, θα ήθελα να ακούσω κι εγώ τα "πυράκια" που λες... Όταν συναντηθούμε...

Αυτό θα το κάνω. Θα αποσυνδέσω τον πόλο της μπαταρίας. Επίσης θα στο δώσω να το κάνεις μια βόλτα, όταν συναντηθούμε, για να ακούσεις και 'συ τον θόρυβο...
Το ζουάν το είχα παραγγείλει πριν μάθω για τον Βασίλη, οπότε δεν μπορώ να τους πω "Α, ξέρετε το μετάνοιωσα..."

Χώρια που ακούω και κάτι τριγμούς από τις ταπετσαρίες και θα τους βάλω να μου τις λύσουν... (αυτό σκέφτομαι να το κάνω μόνος μου, αλλά θα δούμε. Κάτι πρέπει να έχει λασκάρει από μέσα. Δεν είναι τίποτα...)
Miltellas - Πεμ 25 Σεπ 2003, 23:46:37
Θέμα δημοσίευσης:
Προς όσους με 1.6 16V (για τους άλλους δεν ξέρω):
Ο κινητήρας μας, εφόσον ο αισθητήρας προανάφλεξης και ο εγκέφαλος λειτουργούν και συνεργάζονται σωστά, είναι αδύνατο να χτυπήσει πυράκια (ή σχεδόν αδύνατο κι αν χτυπήσει θα είναι στιγμιαίο).
Μεταβάλλει το χρονισμό ανάλογα με την ποιότητα της βενζίνης και μάλιστα άμεσα έτσι ώστε να μην χτυπάει πυράκια αλλά απλώς να ρίχνει την απόδοση. Γι αυτό και σε νοθευμένη βενζίνη, ή βενζίνη με παρουσία νερού, όπου το μίγμα δεν είναι ομοιογενές παρατηρείται το φαινόμενο να ανεβοκατεβάζει το αβάνς αυτόνομα ο εγκέφαλος και να μεταφράζεται σε μας ως διακοπτόμενη λειτουργία με πατημένο ή σταθερό γκάζι. Έτσι προστατεύεται το μοτέρ από την φθορά που του προκαλεί το φαινόμενο της προανάφλεξης (πυράκια).

Άρα, με αυτήν τη γνώση, όσοι με 1.6 16V (και ίσως και οι άλλοι) ακούνε πυράκια σημαίνει ή ελαττωματικό αισθητήρα προανάφλεξης ή κακή επικοινωνία αισθητήρα-εγκεφάλου. Γι αυτό και όσοι έχουν προβεί σε επαναπρογραμματισμό είναι πολύ πιθανό (εφόσον γίνει πρόχειρη δουλειά) να καταστρέψουν τη σωστή επικοινωνία του εγκεφάλου με τον αισθητήρα (και να καταλαβαίνει άλλα αντί άλλων).
Δημήτριος - Παρ 26 Σεπ 2003, 22:32:13
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Άρα, με αυτήν τη γνώση, όσοι με 1.6 16V (και ίσως και οι άλλοι) ακούνε πυράκια σημαίνει ή ελαττωματικό αισθητήρα προανάφλεξης ή κακή επικοινωνία αισθητήρα-εγκεφάλου. Γι αυτό και όσοι έχουν προβεί σε επαναπρογραμματισμό είναι πολύ πιθανό (εφόσον γίνει πρόχειρη δουλειά) να καταστρέψουν τη σωστή επικοινωνία του εγκεφάλου με τον αισθητήρα (και να καταλαβαίνει άλλα αντί άλλων).

Οπότε ή ελαττωματική βάση κινητήρα έχω, ή προβληματική επικοινωνία του αισθητήρα με τον εγκέφαλο, ή προβληματικό εγκέφαλο (δεν νομίζω, πάει πολύ μακρυά η βαλίτσα...), ή προβλημάτικό αισθητήρα.

Ο Βασίλης έχει εγκέφαλο, έτσι δεν είναι;
(αν και κάνοντας μια γύρα στο συνεργείο του δεν τον εντόπισα...)

Επίσης άλλαξα και το ζουάν (ξανά : εκτός από την επανατοποθέτηση του knock sensor, που έγινε στον Βασίλη). Από την αρχή ήξερα ότι θα έδινα 12 ευρώ τζάμπα, αλλά το έκανα. Εξάλλου τους μηχανικούς στον Στόικο δεν μπορείς ούτε να τους μιλήσεις. Σε έχουν γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνη! Evil Evil Evil
Επαναπρογραμματισμό πρέπει να έχω κάνει, στον Στόικο πάλι (γι 'αυτό δεν είμαι σίγουρος, αφού δεν μπορείς να τους μιλήσεις αυτούς, ή να βγάλεις συμπέρασμα από τις τηλεγραφικές και ψυχρές απαντήσεις που δίνουν), αλλά δεν άλλαξε (πριν και μετά) τίποτα σε ό,τι αφορά τον θόρυβο.

Α! Να μην ξεχνιόμαστε! Κινούμαι με 100 οκτανίων βενζίνη, τώρα που ακούω όπως και πριν τους θορύβους...
Μάλλον από Δευτέρα τηλέφωνο στον Βασίλη... (Και έχω τόσα πράγματα να κάνω ρε Γα**το!!! Evil Evil )

Επίσης το άκουσα και σε άλλα 206 αυτόν τον θόρυβο... Μια φορά πέρασε τυχαία από μπροστά μου ένα 206cc αγνώστων λοιπών στοιχείων, και άκουσα τον ίδιο θόρυβο που κάνει και σε μένα (κατά την διάρκεια μιας πολύ ομαλής εκκίνησης, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε 'μένα)...
Και αυτός είχε προβληματικό αισθητήρα;;; Το ενδεχόμενο της βάσης μηχανής πιο πολύ μου ταιριάζει...
GIANNIS206 - Δευ 29 Σεπ 2003, 21:19:36
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη ότι περίεργοι μεταλλικοί ήχοι ακουγόταν από την μηχανή με μισό ρεζερβουάρ super αμόλυβδης εξαφανίστηκαν τελείως!Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε!
Δημήτριος - Τρι 30 Σεπ 2003, 13:01:13
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Δημήτρη ότι περίεργοι μεταλλικοί ήχοι ακουγόταν από την μηχανή με μισό ρεζερβουάρ super αμόλυβδης εξαφανίστηκαν τελείως!Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε!

Εδώ και δύο μέρες αρνείται το αυτοκίνητο να βγάλει αυτόν τον ήχο...
Δεν πήρα τηλέφωνο στον Βασίλη γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Όταν και εαν αρχίσω να τα ξανακούω (ΠΑΝΤΑ με τουλάχιστον 98 οκτάνια στο καύσιμο), τότε θα τον πάρω τηλέφωνο...
TONY PAP - Πεμ 02 Οκτ 2003, 10:03:36
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη τι νεα απο τους θορύβους ?

Είναι όλα ΟΚ Question
Plasmer - Πεμ 02 Οκτ 2003, 11:07:37
Θέμα δημοσίευσης: Kostos aytokinhtou
Kalhmera se olous...

Parakolou8w toso kairo thn syzhthsh gia ayto to 8ema,
kai exw problhmatistei poly...

To problhma to exw kai egw, opws hdh egrapsa se allo post...
Telika fainetai ontws na beltiwnetai h katastash me BP Ultimate, opote 99% exoume na kanoume me pyrakia... Mad

Ayto pou 8elw na tonisw einai oti se ka8e agora DEN koitame mono
thn timh apokthshs tou proiontos alla kai to kostos kata th diarkeia zwhs tou!

Paw loipon egw kai agorazw ena PEUGEOT se mia A timh kai lew wraia ekana oikonomia.
Anoigw kai to manual kai leei mesa xrhshmopoihste "benzinh 95 oktaniwn" .
DEN leei pou8ena oti me ayth th benzinh 8a xalasw to aytokinhto mou!!!

Ara ti na to kanw egw otan prepei na adeiasw tis tsepes mou gia na mhn akouw 8orybous kai na mhn xalaw to aytokinhto?
An htan etsi 8a epairna ena HONDA na exw yshxo to kefali mou.
(as mou plhrwsei h Lion th diafora kai den exw problhma,
alliws na dior8wsoun th blabh se ola ta aytokinhta AMESA)

To 8ema paidia einai sobaro, kai nomizw oti prepei oloi na piesoume oso mporoume tis antiproswpies kai th LION!!!
To Club (oloi mas dhladh) isws mporei na boh8hsei edw.

Sorry an eimai ligo ektos klimatos, alla egw etsi to blepw to 8ema.

Xairetismous se olous, kai YPOMONH!!!
pezomania - Πεμ 02 Οκτ 2003, 11:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά εγώ το είχα πεί και το ξαναλέω, ο κινητήρας μας θέλει super αμόλυβδη!! Εμένα μου το είχαν πεί με το που το πήρα.

Και είναι λογικό (νομίζω), διότι ο 1.6 16V, έχει πολύ υψηλή συμπίεση και αυτό τον κάνει ευαίσθητο στην απλή ή μάλλον νερομένη Ελληνική βενζίνη!!! Σκεφτήτε ότι την φλάτζα του 206 την βάζουν στο Rallye 2ου σταδίου, για αύξηση της συμπίεσης.!.!
Δημήτριος - Πεμ 02 Οκτ 2003, 13:38:26
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Δημήτρη τι νεα απο τους θορύβους ?

Είναι όλα ΟΚ Question

Εξακολουθεί το αυτοκίνητο να αρνείται να κάνει τον θόρυβο αυτόν... (τελευταία φορά που τον άκουσα ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο, πριν 5 μέρες δηλαδή, με Bp Ultimate στο ρεζερβουάρ)

Δηλαδή από την προηγούμενη Πέμπτη (που έγινε η επανατοποθέτηση του knock sensor και αμέσως μετά έβαλα Bp Ultimate) μέχρι το Σαββατοκύριακο ακουγότανε σχετικά συχνά.

Κινούμαι επί μονίμου βάσεως με Bp Ultimate τώρα. Στο παρελθόν όμως είχα ακούσει τον ήχο αυτόν έχοντας στο ρεζερβουάρ πάλι Bp Ultimate (και πριν επανατοποθετηθεί ο knock sensor)
Ady - Πεμ 02 Οκτ 2003, 13:52:30
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη, αυτό που σου είχε πει ο Μίλτος (να αποσυνδέσεις τον πόλο της μπαταρίας) το έκανες τελικά;
Δημήτριος - Πεμ 02 Οκτ 2003, 14:05:20
Θέμα δημοσίευσης:
ady έγραψε:
Δημήτρη, αυτό που σου είχε πει ο Μίλτος (να αποσυνδέσεις τον πόλο της μπαταρίας) το έκανες τελικά;

Οχι... Το ξέχασα... Embarassed Embarassed
Δημήτριος - Πεμ 09 Οκτ 2003, 00:26:48
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά έχω νέα...

Όπως σας είχα πει, μόλις έβαλα την 100άρα βενζίνη (μετά την επανατοποθέτηση του knock sensor) άκουγα για ένα διάστημα (1,5 με 2 ημέρες) τους κτύπους. Μετά, για μια εβδομάδα, δεν άκουγα τίποτα. Έτσι δεν πήρα τηλέφωνο τον Βασίλη...

Προχθές έβαλα πάλι 98άρα βενζίνη (γυρνώντας από Κιλκίς, από ένα βενζινάδικο της ΕΚΟ. Λέτε να ήταν νοθευμένη;;; NodNo NodNo NodNo ). Πάντως με 98άρα βενζίνη ανέκαθεν είχε το πρόβλημα των κτύπων. Πριν καλά-καλά μπω στην πόλη λοιπόν (και αρχίσει το σταμάτα-ξεκίνα) άρχισα πάλι να τους ακούω (όχι πολύ, λίγο, όπως και με την 100άρα βενζίνη)...

Έκλεισα ραντεβού με τον Βασίλη την Παρασκευή που μας έρχεται...
Τότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο... Πρέπει να πω πως ο Βασίλης μου απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της βάσης μηχανής και είναι σίγουρος ότι πρόκειται για πυράκια. Μου είπε πως θα ελέγξει την επικοινωνία του αισθητήρα με τον εγκέφαλο (έχει διαγνωστική συσκευή). Θα του ξαναπώ για την βάση αλλά μάλλον θα το απορρίψει πάλι.
Miltellas - Πεμ 09 Οκτ 2003, 07:15:12
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ο Βασίλης είπε πυράκια, είναι πυράκια!
VVV - Πεμ 09 Οκτ 2003, 07:48:04
Θέμα δημοσίευσης:
My opinion: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΑΚΙΑ... Mad

Επειδή έχω οδηγήσει ΠΟΛΛΑ αυτοκίνητα βελτιωμένα και ΜΗ ο θόρυβος μοιάζει με πυράκια αλλά ΔΕΝ είναι.

Επίσης στο δικό μου το ξεκίνησε να το κάνει έντονα μόλις έβαλα το μεσαίο/τελικό και στα 75.000χλμ

Αν ήταν πυράκια θα το έκανε απο την αρχή.

Τα συμπτώματα είναι τα ίδια που λέει ο Δημήτριος με χαμηλές στροφές και όταν ξεκινάω με πολύ συμπλέκτη κάνει σαν να τρίζουν μεταλλικά μέρη απο μπροστά κάτω απο τη μηχανή.

Εγώ δεν έχω αλλάξει μέχρι στιγμής τίποτα (ούτε ζουαν, ούτε βάση) αλλά είμαι σίγουρος ότι αν το πάω στον εξατμισά και αλλάξω ζουάν με συρμάτινο και γενικά ελένξω την εξάτμιση δεν θα το κάνει.

Παρεπιπτόντος εγώ έχω το 8V το 206 και όχι το 16V. Άλλο μοτέρ τελείως και παρόλα αυτά το κάνει.
Άρα φταίει κάτι εξωτερικά του αυτοκινήτου και ότι μηχανικό.
Άλλος ένας λόγος να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την περίπτωση πυράκια.

Βενζίνη έχω βάλει απο Ελίν του κώλου μέχρι ΒΡ 100 και κάνει το ίδιο.

Επίσης αν ήταν πυράκια με 3η ταχύτητα και 1500 στροφές εν κινήσει αν πατάγαμε γκάζι θα το έκανε ενώ εμάς το κάνει μόνον κατά την εκκίνηση που δέχεται μεγαλύτερη δύναμη για να ξεκινήσει.

Τέσπα... μόλις το πάω στον εξατμισά να το δεί, σφίξω όλες τις βίδες απο κάτω, το λαδώσω και αλλάξω και το ζουάν πιστεύω δεν θα το ξανακάνει.

Άντε στη χειρότερη να φταίει και η βάση της μηχανής. Rolling eyes
Δημήτριος - Πεμ 09 Οκτ 2003, 12:23:42
Θέμα δημοσίευσης:
VVV έγραψε:
My opinion: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΑΚΙΑ... Mad
Τα συμπτώματα είναι τα ίδια που λέει ο Δημήτριος με χαμηλές στροφές και όταν ξεκινάω με πολύ συμπλέκτη κάνει σαν να τρίζουν μεταλλικά μέρη απο μπροστά κάτω απο τη μηχανή.

Εγώ δεν έχω αλλάξει μέχρι στιγμής τίποτα (ούτε ζουαν, ούτε βάση) αλλά είμαι σίγουρος ότι αν το πάω στον εξατμισά και αλλάξω ζουάν με συρμάτινο και γενικά ελένξω την εξάτμιση δεν θα το κάνει.

Παρεπιπτόντος εγώ έχω το 8V το 206 και όχι το 16V. Άλλο μοτέρ τελείως και παρόλα αυτά το κάνει.
Άρα φταίει κάτι εξωτερικά του αυτοκινήτου και ότι μηχανικό.
Άλλος ένας λόγος να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την περίπτωση πυράκια.

Βενζίνη έχω βάλει απο Ελίν του κώλου μέχρι ΒΡ 100 και κάνει το ίδιο.

Επίσης αν ήταν πυράκια με 3η ταχύτητα και 1500 στροφές εν κινήσει αν πατάγαμε γκάζι θα το έκανε ενώ εμάς το κάνει μόνον κατά την εκκίνηση που δέχεται μεγαλύτερη δύναμη για να ξεκινήσει.

Τέσπα... μόλις το πάω στον εξατμισά να το δεί, σφίξω όλες τις βίδες απο κάτω, το λαδώσω και αλλάξω και το ζουάν πιστεύω δεν θα το ξανακάνει.

Εγώ έχω αλλάξει ζουάν στον Στόικο, από τον οποίο δεν είμαι ευχαριστημένος καθόλου. Όπως το περίμενα. Δεν άλλαξε τίποτε...
Όταν λέω άλλαξα το ζουάν εννοώ ότι αντικατέστησα το μεταλλικό δακτυλίδι που βρίσκεται μέσα στην σωλήνα και τα μεταλλικά εξωτερικά ελάσματα.

Επίσης πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν ακούγεται σαν τριγμός μηχανικών μερών αλλά σαν φιμωμένος ήχος από πυράκια...Το κάνει κυρίως (δηλαδή όχι μόνο τότε) στα ξεκινήματα...
Η φιμωμένη χροιά του ήχου μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι ο κινητήρας έχει πολύ μικρές λειτουργικές ανοχές (πολύ λίγους τζόγους δηλαδή) και γι' αυτό δεν ακούγεται πολύ...

VVV έγραψε:
Άντε στην χειρότερη να φταίει και η βάση μηχανής Rolling eyes

Στην περίπτωσή μου ισχύει : Άντε στην καλύτερη να φταίει η βάση μηχανής... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Δεν ξέρω, έχω μπουχτίσει με αυτό το θέμα...
Δεν με αφήνει να ηρεμίσω... (Μα πιο πολύ δεν αφήνει να ηρεμίσω το γεγονός ότι με απασχολεί κάτι το οποίο και χρόνο μου κλέβει και σκέψη μου κλέβει και δεν θα έπρεπε να γνωρίζω καν την ύπαρξη του ζουάν και των υπολοίπων κ@λοεξαρτημάτων... Evil Evil Evil Evil Evil )

Πρέπει να πω πως το αυτοκίνητο δεν το χάρηκα ποτέ πραγματικά. Εντάξει έκανα ότι τραβούσε η ψυχή μου με αυτό (πολλές εξορμήσεις, πολλά ταξίδια, "δυναμικές" εισόδους σε στροφές, σβέλτες και ασφαλείς προσπεράσεις, μηχανολογική φροντίδα κινητήρα και λοιπών μερών, χρήση υψηλής ποιότητας αναλωσίμων, είσοδος στο 206club, κ.α.), αλλά πάντα αυτό το πρόβλημα βρισκόταν εκεί για να μου χαλάει την γεύση!!! Evil Evil Evil Evil Evil Evil

Δεν ξέρω τι θα κάνω... Όταν με το καλό περάσω στο πανεπιστήμιο (δίνω όπως ξέρετε κατατακτήριες) μπορεί (το σκέφτομαι) να ψήσω τους γονείς μου (οι οποίοι θέλουν να μου αγοράσουν "ακριβό και ασφαλές" (και καλά) αυτοκίνητο) να μου αγοράσουν το RC!!! (βέβαια αν μάθουν ότι έχει 180 ίππους θα φρικάρουν κανονικά...)
Όμως δεν θέλω να κοροϊδεύω τους γονείς μου, ούτε να πατάω πάνω στην ασχετίλα τους, ούτε να τους βάζω να πληρώνουν για κάτι το οποίο είναι (ας είμαστε ειλικρινείς) υπερβολή (και τα 115 άλογα μια χαρά είναι...)
Από την άλλη δεν θέλω να δώσω το αυτοκίνητο που έχω τώρα σε όποιον και όποιον... (γερό κόλλημα ε;;; Rolling eyes Rolling eyes )
Δημήτριος - Τρι 14 Οκτ 2003, 23:40:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εντάξει, ίσως τα παραλέω...

Πάντως έχει καιρό να μου το παρουσιάσει (κινούμαι με 98άρα), από τότε που έγραψα την παραπάνω δημοσίευση.

Είναι γεγονός πως το αυτοκίνητο, όταν το αγόρασα, το περίμενα τέλειο. Ούτε τριγμός ούτε λιγμός (που λέει και το τραγούδι...) να ακούγεται. Ακόμη και ο παραμικρός τριγμός μου την δίνει... Ακόμα και το παραμικρό τσικ...

Αλλά όπως μου είπε και ο "Pughell", Γαλλικό (και μάλιστα μικρής κατηγορίας) αμάξι πήρα, είναι λογικό να εμφανίζει τέτοια "προβλήματα"...
Δεν πειράζει, έχουν πολλές άλλες αρετές...

(Άντε να βγεί και η 100άρα EKO να κάνουμε δουλειά...)

Μόλις βάλω και το ελεύθερο μεσαίο, κάνω και τις αλλαγές στην ανάρτηση (ό,τι έκανε ο Μίλτος συν τα top mounts και μερικά άλλα μικροπαρελκόμενα της Peugeot Sport, αρκεί να μην γίνει τούβλο το αυτοκίνητο και κοπανάει και αποκτήσει και επιπλέον τριγμούς), θα αλλάξω τροπάριο... Wink
Άσε που είδα και την πολλαπλή εισαγωγής (από το topic "Σκούπες Peugeot Sport") της PS και μου άρεσε πολύ (αρκεί να δίνει ψυχρότερο αέρα στον κινητήρα, να μην κάνει υπερβολικό θόρυβο και να μην δημιουργεί παρενέργειες). Μόλις ανοίγεις το καπώ και βλέπεις την μεταλλική αυτή κατασκευή με την επιγραφή πάνω της να δεσπόζει, Φτιάχνεσαι!!!

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι σίγουρα... Θα δείξει (ιδίως για την πολλαπλή που μόνο σαν σκέψη μου πέρασε από το μυαλό). Εξάλλου όλα μια ιδέα είναι... Ας μην είμαστε θύματα του marketing. Και φυσικά δεν πρέπει να υποχωρούμε σε κάθε παρόρμησή μας. Είναι σημαντικό αυτό που λέω. Πρέπει να θυμόμαστε πως ό,τι κάνουμε αφαιρεί από το είναι μας (Ηράκλειτος)

Πάντως, ανεξάρτητα με το τι είπε ο Ηράκλειτος, κάτι σαν shoping therapy για το αυτοκίνητο μου χρειάζεται (όπως κάνουν οι γυναίκες με τα ρούχα και τα καλλυντικά)... Laughing Laughing Wink
Miltellas - Τετ 15 Οκτ 2003, 01:25:23
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
...Μόλις βάλω και το ελεύθερο μεσαίο, κάνω και τις αλλαγές στην ανάρτηση (ό,τι έκανε ο Μίλτος συν τα top mounts και μερικά άλλα μικροπαρελκόμενα της Peugeot Sport...

Για τον 106Rallye υπάρχουν Τop Mounts με παράκεντρο uniball που εκτός από ενίσχυση δίνει και δυνατότητα αλλαγής του κάμπερ. Αν βγαίνουν τέτοια και για μας θα είναι φανταστική περίπτωση... Wink
Δημήτριος - Τετ 15 Οκτ 2003, 21:46:00
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Για τον 106Rallye υπάρχουν Τop Mounts με παράκεντρο uniball που εκτός από ενίσχυση δίνει και δυνατότητα αλλαγής του κάμπερ. Αν βγαίνουν τέτοια και για μας θα είναι φανταστική περίπτωση... Wink

Δηλαδή απλά top mounts (χωρίς παράκεντρο uniball) που πρσφέρουν μόνο ενίσχυση δεν βγάζει η PS για το 206;
- Τι είναι το uniball;

Έχουμε ξεφύγει από το θέμα, αλλά αυτό έχει εξαντληθεί...
Miltellas - Πεμ 16 Οκτ 2003, 00:12:30
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
Δηλαδή απλά top mounts (χωρίς παράκεντρο uniball) που πρσφέρουν μόνο ενίσχυση δεν βγάζει η PS για το 206;
- Τι είναι το uniball;
...

Φυσικά και βγάζει ενισχυμένα Top Mounts η PS.
Uniball είναι σφαιρική άρθρωση προκειμένου να επιτραπούν μέχρι ενός ορίου σφαιρικές κινήσεις. Είναι πολύ ανθεκτική αλλά και δεν απορροφά κραδασμούς. Τα ψαλίδια εμπρός του CC είναι χωρίς λαστιχένιες βάσεις (σινεμπλοκ) αλλά με uniball. Γι αυτό και μία ακόμη σπορ βελτίωση -για το 206- που καλυτερεύει πολύ το τιμόνι σε ακρίβεια είναι τα ψαλίδια του cc, αλλά θα αυξηθούν οι κραδασμοί.
Δημήτριος - Σαβ 08 Νοέ 2003, 20:36:29
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά το πρόβλημα ξαναχτύπησε!!! Confused Confused

Δεν πήγα στον Βασίλη, τότε που σας έλεγα, γιατί το αυτοκίνητο δεν εμφάνισε καθόλου τον θόρυβο όλο αυτόν τον καιρό, είτε με 98 είτε με 100άρα (κυρίως αυτή βάζω τώρα).
Χθές όμως το ρεζερβουάρ ήταν σχεδόν άδειο. Καθώς το οδηγούσα (με 100άρα BP) το αυτοκίνητο πήγαινε μια χαρά, όπως όλες τις προηγούμενες εβδομάδες... Σε μια φάση πήγα να το ξεκινήσω από στάση. Δεν ξέρω τι το έπιασε, αλλά στα καλά καθούμενα άρχισε πάλι τους θορύβους και μάλιστα πολύ έντονα!!! Μέχρι εκείνη την στιγμή το αυτοκίνητο πήγαινε περίφημα Shocked . Όσο και να προσπαθούσα να το αποφύγω δεν γινόταν να το απαλείψω πλήρως!!! ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΡΡΕΠΕΣ!!!
Ευτυχώς πήγαινα στο σπίτι μου το οποίο ήταν πολύ κοντά. Έτσι δεν χρειάστηκε να το "βασανίσω" πολύ. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση (που μάλλον έχει) αλλά το ρεζερβουάρ ήταν στο μηδέν...

Σήμερα το πρωί η πρώτη μου δουλειά ήταν να πάω να το φουλάρω με την 100 της ΕΚΟ. Μέχρι το βενζινάδικο (μια απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων με τρέξιμο στον δρόμο προς Χαλκιδική) το αυτοκίνητο πήγαινε πολύ ωραία και χωρίς θορύβους. Από τότε που το γέμισα εννοείται πως δεν ακούγεται τίποτα...

Και άλλες φορές το αυτοκίνητο ήταν επιρρεπές στα πυράκια, χωρίς όμως να είναι άδειο το ρεζερβουάρ. Βέβαια πολύ συχνά το ρεζερβουάρ το εξαντλούσα πριν το γεμίσω. Πάντως αυτήν την φορά παρατήρησα ότι μόλις η βελόνα πήγε κάτω από το 1/4, το αυτοκίνητο κάποιες φορές (πολύ σπάνια) έκανε στιγμιαία αυτόν τον θόρυβο... Μέχρι που το ξεφτίλισε τελείως όταν έφτασε το αμήν η βελόνα!!!
Λέτε να σχετίζονται αυτά τα δύο (πυράκια - ρεζερβουάρ); Πάντως ένα είναι σίγουρο : Το γεγονός ότι άρχισε να το κάνει ξεκάρφωτα και έντονα αποδεικνυέι ότι την στιγμή εκείνη το αυτοκίνητο έκαιγε ΚΑΚΗ βενζίνη...

Όπως ξέρετε το πρόβλημα αυτό παρουσιάστηκε από την πρώτη μέρα που πήρα το αυτοκίνητο (το ρεζερβουάρ τότε ήταν σίγουρα καθαρό από κατακάθια, αν υποθέσουμε ότι τώρα είναι βρώμικο)...
TONY PAP - Δευ 10 Νοέ 2003, 16:49:14
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριε να κανουμε ένα replay :

Ο θόρυβος ακούγεται με κρύο ή ζεστό κινητήρα,
σε ποιές στροφές, από εμπρός ή πίσω και πως μοιάζει αυτός
ο ήχος ? Question
ΝΙΚΟΣ - Δευ 10 Νοέ 2003, 17:45:06
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Δημήτριος έγραψε:
...Μόλις βάλω και το ελεύθερο μεσαίο, κάνω και τις αλλαγές στην ανάρτηση (ό,τι έκανε ο Μίλτος συν τα top mounts και μερικά άλλα μικροπαρελκόμενα της Peugeot Sport...

Μιλτακο τα TOP MOUNTS μπαινουν κατω απο τον θολο των αυτοκινητων στο ανω μερος του γονατου.Αυτα που λεμε εμεις με τα UNIBALL ειναι τα UPPER MOUNT και μπαινουν πανω απο τον θολο εκει που καθετε η μπαρα θολων.Φυσικο ειναι αν μπουνε αυτα να μην μπαινει μετα μια μπαρα θολων.(ασε που δεν χρειαζετε μετα η μπαρα).Αυτο που λεω ειναι στανταρ γιατι τα εχω κανει παραγγελεια εδω και ποσους μηνες και ακομα περιμενω Wink Απο εκει και περα απ οσο ξερω εχει και για το 206 απο το CUP ή του SUPER 1600.(Kαι τα δικα μου απο το 106 MAXI ειναι).Ρωτηστε στον Ντινο για ποιο σιγουρα Wink
Δημήτριος - Τρι 11 Νοέ 2003, 15:42:51
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Δημήτριε να κανουμε ένα replay :

Ο θόρυβος ακούγεται με κρύο ή ζεστό κινητήρα,
σε ποιές στροφές, από εμπρός ή πίσω και πως μοιάζει αυτός
ο ήχος ? Question

Ο ήχος είναι πυράκια σύμφωνα με την γνώμη του πλέον έμπιστου μηχανικού (του Βασίλη). Ακούγεται μόνο όταν είναι ζεστός ο κινητήρας (αυτό δυστυχώς ενισχύει την εκδοχή των πυρακίων) και από το μπροστινό μέρος (πάντα). Το ενδεχόμενο της βάσης μηχανής έχει απορριφθεί.

Για μεγάλα χρονικά διαστήματα εξαφανίζεται. Με 98 και πάνω βενζίνη δεν το κάνει ποτέ παρά μόνο όταν του την δώσει!!! Κάτι τέτοιο συνέβη και την Παρασκευή (που μας πέρασε), εντελώς ξαφνικά, έχοντας μάλιστα 100άρα βενζίνη.
Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι η αντλία "τράβηξε" τα κατακάθια αφού η στάθμη του ρεζερβουάρ ήταν στο 0...
Βέβαια πολλές φορές που ο θόρυβος εμφανίζονταν το ρεζερβουάρ ήταν πάνω από το 1/4.
Αν δεχθούμε ότι το knock sensor φτιάχθηκε (αν είχε ποτέ του πόβλημα) γιατί εμφανίζονται ξανά κρούσματα (πολύ σπάνια από τότε βέβαια);
Είναι παζλ για δυνατούς λύτες... Confused Confused Confused Confused
TONY PAP - Τρι 11 Νοέ 2003, 16:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

Ο ήχος είναι πυράκια σύμφωνα με την γνώμη του πλέον έμπιστου μηχανικού (του Βασίλη). Ακούγεται μόνο όταν είναι ζεστός ο κινητήρας (αυτό δυστυχώς ενισχύει την εκδοχή των πυρακίων) και από το μπροστινό μέρος (πάντα). Το ενδεχόμενο της βάσης μηχανής έχει απορριφθεί.

Για μεγάλα χρονικά διαστήματα εξαφανίζεται. Με 98 και πάνω βενζίνη δεν το κάνει ποτέ παρά μόνο όταν του την δώσει!!! Κάτι τέτοιο συνέβη και την Παρασκευή (που μας πέρασε), εντελώς ξαφνικά, έχοντας μάλιστα 100άρα βενζίνη.

Ετσι συμβαίνει και σε μένα μόνο που εγώ φοράω πρόγραμμα Superchips
και μου συνέστησαν να βάζω τουλάχιστον 98αρα για να δουλεύει σωστά
(πράγμα που ισχύει). Μήπως έχεις ανεβασμένο αβανς και δεν το ξέρεις?

Ζήτησε να κάνεις μια αναβάθμιση προγράμματος Wink
GIANNIS206 - Τρι 11 Νοέ 2003, 16:11:36
Θέμα δημοσίευσης:
Πρόγραμμα?Τι ακριβώς έχεις κάνει?Τι αλλάγές είδες?
TONY PAP - Τρι 11 Νοέ 2003, 16:39:39
Θέμα δημοσίευσης:
Πρόγραμμα superchips σειριακά φορτωμενο (ισχυρίζονται +10%).

Υπάρχει σαφής βελτίωση σε ροπή, απόκριση και ρεπρίζ και κόφτης στις 7200 στροφές. ( Η 2α περίπου 115 κοντερ).
Μη με ρωτήσεις για νούμερα δεν εχω δυναμομετρήσει
αλλά σε γνωστό μου δρόμο και ανηφόρα είδα διαφορά όταν το έβαλα παρόλη την ζέστη. Τελική δεν το έψαξα (γιατί δεν με ενδιαφέρει) πχ
τις μέρες του Ακρόπολις πήγα Ελάτεια με 98αρα και όχι σκούπα
και μέχρι τα 180 ανέβαζε πάρα πολύ καλά Very happy

Η κατανάλωση δεν αυξήθηκε ή αυξήθηκε ελάχιστα.

Στα μείον η χρηση 98αρας ή και παραπάνω και τα ελάχιστα στιγμιαία πυράκια με αρκετά ζεστό κινητήρα χαμηλά στην 2α (ειδικά με 95αρα σίγουρα Confused )

Ψάχνομαι με το φιλτρόκουτο ή την σκούπα γιατί καπου χανω καπου κερδίζω και βάζω - βγαζω δεν μπορώ να αποφασίσω ....
GIANNIS206 - Τρι 11 Νοέ 2003, 21:54:38
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Πρόγραμμα superchips σειριακά φορτωμενο (ισχυρίζονται +10%).

Υπάρχει σαφής βελτίωση σε ροπή, απόκριση και ρεπρίζ και κόφτης στις 7200 στροφές. ( Η 2α περίπου 115 κοντερ).
Μη με ρωτήσεις για νούμερα δεν εχω δυναμομετρήσει
αλλά σε γνωστό μου δρόμο και ανηφόρα είδα διαφορά όταν το έβαλα παρόλη την ζέστη. Τελική δεν το έψαξα (γιατί δεν με ενδιαφέρει) πχ
τις μέρες του Ακρόπολις πήγα Ελάτεια με 98αρα και όχι σκούπα
και μέχρι τα 180 ανέβαζε πάρα πολύ καλά Very happy

Η κατανάλωση δεν αυξήθηκε ή αυξήθηκε ελάχιστα.

Στα μείον η χρηση 98αρας ή και παραπάνω και τα ελάχιστα στιγμιαία πυράκια με αρκετά ζεστό κινητήρα χαμηλά στην 2α (ειδικά με 95αρα σίγουρα Confused )

Ψάχνομαι με το φιλτρόκουτο ή την σκούπα γιατί καπου χανω καπου κερδίζω και βάζω - βγαζω δεν μπορώ να αποφασίσω ....

Οκ ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Miltellas - Πεμ 13 Νοέ 2003, 08:18:40
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
....Είναι παζλ για δυνατούς λύτες...

Έχεις ρίξει καμιά φορά ProTec στο ρεζερβουάρ σου;
Δοκίμασέ το...
Εγώ βάζω ανελλιπώς ανά 10000χλμ το πολύ. Wink
Δημήτριος - Πεμ 13 Νοέ 2003, 14:19:59
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Έχεις ρίξει καμιά φορά ProTec στο ρεζερβουάρ σου;
Δοκίμασέ το...
Εγώ βάζω ανελλιπώς ανά 10000χλμ το πολύ. Wink

Έχω ρίξει δύο φορές έως τώρα...
Θα ρίξω μάλλον και στην επόμενη αλλαγή λαδιών...

Τις προάλλες του έκανα και διαγνωστικό έλεγχο στον ηλεκτρολόγο που το πήγα για να μου αλλάξει την κονσόλα του ταμπλώ (και μου έβαλε αυτήν του quicksilver, βλ. "Καμμένες λάμπες φωτισμού του ταμπλώ"). Αυτός αγόρασε μια διαγνωστική συσκευή και μερικά φις (τα οποία είναι πανάκριβα...), μεταξύ των οποίων και αυτό που ταιριάζει σε peugeot. Έτρεξε το πρόγραμμα διάγνωσης (και με ανοικτή και με κλειστή μηχανή) και τα βρήκε όλα ΟΚ.
Μου είπε ότι όλα τα μοντέλα από το 2002 (δεν θυμάμαι καλά) και μετά , ανεξάρτητα από την μάρκα και τον τύπο τους, θα έχουν πρίζα συμβατή με ένα μόνο φις (το οποίο λέγεται euro-κάπως, δεν θυμάμαι) και έτσι δεν θα χρειάζεται να καταξοδεύονται αγοράζοντας τα σημερινά φίς. Μόνο τα απαραίτητα λογισμικά θα αγοράζουν φαντάζομαι, για να τα εγκαθιστούν στις συσκευές τους.
Βέβαια, για να κάνει φαντάζομαι απόσβεση, χρεώνει υπερβολικά ακριβά τον έλεγχο αυτόν. Μου πήρε 20 ευρώ αλλά κανονικά χρεώνει λέει 35!!!

Επίσης δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο τον εντόπισε σωστά, αφού από αυτό που πήρε το μάτι μου, είδα να εμφανίζει μια λίστα από διάφορους τύπους Bosch (μάλλον για εγκεφάλους επρόκειτο) στην οθόνη της διαγνωστικής συσκευής. Ο εγκέφαλός μας τι μάρκα είναι;
TONY PAP - Πεμ 13 Νοέ 2003, 14:37:12
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Ο εγκέφαλός μας τι μάρκα είναι;

Bosch διάφοροι τύποι, ελάχιστοι παλαιότεροι MAGNETI MARELLI
και SAGEM (1400 κυβικά).
Δημήτριος - Πεμ 13 Νοέ 2003, 14:53:50
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Bosch διάφοροι τύποι, ελάχιστοι παλαιότεροι MAGNETI MARELLI
και SAGEM (1400 κυβικά).

Δηλαδή τα μοντέλα 1,6 16v, από το 2001 και μετά, φοράνε τον τρίφυσο της Bosch;
TONY PAP - Πεμ 13 Νοέ 2003, 15:02:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι με διαφορετικούς κωδικούς.

Τώρα για τα φετινής εσοδίας δεν ξέρω τι ισχύει.
Miltellas - Δευ 17 Νοέ 2003, 03:09:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ναί Δημήτρη, ο "εγκέφαλός μας" είναι Bosch. Wink
Δημήτριος - Δευ 17 Νοέ 2003, 11:31:36
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Ναί Δημήτρη, ο "εγκέφαλός μας" είναι Bosch. Wink

Άρα μάλλον έκανε σωστή διάγνωση η συσκευή. Το θέμα όμως είναι ότι κατά την διαδικασία της αναγνώρισης του εγκεφάλου, αράδασιε πολλούς τύπους εγκαφάλων, όλοι της Bosch... Πως ξέρω ότι επέλεξε τον σωστό Bosch;

Αυτός ο ηλεκτρολόγος, όπως είπα και σε άλλη δημοσίευσή μου, είναι καλός επαγγελματίας και ευσυνείδητος. Επίσης διαθέτει και καλό εξοπλισμό. Από τιμές; Έτσι κι' έτσι... Τον ξέρω από παλιά, όταν είχα το Φιατάκι της μητέρας μου (του '76) και τον επισκεπτόμουνα ΠΟΛΥ συχνά!
Τον διαγνωστικό έλεγχό του όμως τον έχει πάρα πολύ ακριβά (κανονικά τον χρεώνει με 35 ευρώ, αλλά εμένα τότε μου είχε πάρει 20 ευρώ!)

Εφόσον δεν έχουμε (αμιγώς) ηλεκτρολόγους στην λίστα των συνεργατών, θα θέλατε να του κάνω μια κρούση για το club; (το έχω ξαναρωτήσει αυτό...). Η ερώτηση απευθύνεται κυρίως στον Μίλτο...
Άμα νομίζεις Μίλτο ότι εσύ έχεις καλύτερη "διαπραγματευτική ισχύ", να σου δώσω την διεύθυνση ώστε να πας να τον βρεις. Είναι κοντά στο σπίτι μου, δηλαδή κοντά στο κατάστημα "Future"...
Miltellas - Τρι 18 Νοέ 2003, 07:11:48
Θέμα δημοσίευσης:
Στείλε pm με διεύθυνση ή έλα από το Future. Αύριο και μεθαύριο απόγευμα εκεί θα είμαι.

Την διάγνωση την χρεώνει πανάκριβα ειδικά αν σκεφτείς ότι συμπεριλαμβάνεται στο σέρβις σε οποιοδήποτε συνεργείο έχει εγκέφαλο (πχ οι Βασίληδες στους οποίους όποτε και να πας δεν σου παίρνουν μία για τον εγκέφαλο - αν είσαι πελάτης εννοείται).

Αλλά θα τον δω από κοντά για να συζητήσω μαζί του μήπως και ισχύει κάτι που μου διαφεύγει.
TONY PAP - Τρι 18 Νοέ 2003, 09:06:40
Θέμα δημοσίευσης:
Γνωρίζοντας έναν μηχανικό που έχει στη Μητροδώρου στη Λ.Καβάλας
εξουσιοδοτημένο service bosch μπορώ να πω ότι όντως χρεώνουν πολύ ακριβά την διάγνωση για διάφορους λόγους και βέβαια μπορούν να διορθώσουν κάποιες βλάβες κλπ

Πάντως καθώς το συγκεκριμένο συνεργείο ειναι πολύ καλά 'δικτυωμένο'
και δουλεύει απο το πρωι μέχρι το βραδυ ανελιπως έχει τρελαθει στην δουλεια από αγωνιστικά bmw, accord, saxo, rally,μέχρι και επιβατικά mercedes, tzip, ταξι κλπ . Πλάκα είναι ότι απο πάνω του είναι η δουλειά της γυναίκας μου και όποτε παω εκει χαζεύω γκάζια... και τα δοκιμάζουν και σε τόσο μικρό δρόμο και γίνεται χαμός Arrow εξατμίσεις και σκούπες δουλεύουν υπερωρίες Laughing Laughing
johnfromhaidari - Τρι 16 Δεκ 2003, 19:28:33
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΟΤΑΝ ΡΟΛΛΑΡΕΙ ΣΕ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΦΡΕΝΑΡΩ ΛΙΓΟ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΑΝ (ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ FORUM...) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ???Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ @!#@ΚΙΑ?
Plasmer - Παρ 09 Ιαν 2004, 17:24:27
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν παιδιά.

Όπως ειχα γράψει και παλιότερα , πιστεύω ότι
ο θόρυβος που μας απασχολεί είναι πράγματι πυράκια!

Σε αυτό συνηγορούν πολλά πράγματα,
όπως καλύτερη συμπεριφορά με ultimate,
χειρότερη συμπεριφορά σε ψηλη θερμοκρασία κλπ...

Πρόσφατα άλλαξα ζουαν, το οποίο προκαλεί
θόρυβο σαν αλάδωτη πόρτα. Φυσικά ο ήχος
που παραπέμπει σε πυράκια δεν εφυγε...
Κάναμε και τηλε-φόρτωση SW και τίποτα δεν άλλαξε.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΡΑ: Άρχισαν στο συνεργείο
να μου λενε απέξω - απέξω ότι έχουν directiva να προτείνουν
βελτιωμένες βενζίνες γιατί οι απλές λέει στην Ελλάδα δεν ειναι καλές!!!!!
Γιατί δε μας το λέγαν από πριν ότι θα θέλουμε 20% παραπάνω
κόστος βενζινης σε σχέση με άλλες φίρμες για όλη τη ζωή
του αυτοκινήτου μας??? Θα το αγοράζαμε τότε?

Τέλος πάντων, εγώ θα τους πιέσω μέχρι τέλους για αυτό το θέμα.
Θα τα ψάξουν όλα. Τώρα κάτι λένε για καπνισμένα μπουζιά και τέτοια.
Δεν νομιζω αλλά άστους να παιδεύονται...

Αυτά.
Δημήτριος - Σαβ 10 Ιαν 2004, 19:08:51
Θέμα δημοσίευσης:
Plasmer έγραψε:
Λοιπόν παιδιά.

Όπως ειχα γράψει και παλιότερα , πιστεύω ότι
ο θόρυβος που μας απασχολεί είναι πράγματι πυράκια!

Ναι, αυτό είναι σχεδόν εξακριβωμένο. Και 'μένα οι αντιπροσωπείες με κοροϊδεύανε... Evil Evil Evil Evil (άκου εκεί, το ζουάν!!)
Όπως θα ξέρεις ο δικός μου knock sensor ήταν στραβά τοποθετημένος (αλλά αυτό απλά επέτεινε το πρόβλημα με τα πυράκια).

Τέλος πάντων, εγώ βάζω πάντα 100άρα βενζίνη (παλαιότερα 98άρα), και ο κινητήρας είναι μια χαρά... Εκτός των άλλων παραμένει και καθαρός από τα κατάλοιπα καύσης

Συμφωνώ απόλυτα με το γεγονός ότι επιβάλλονταν, για λόγους επαγγελματισμού, να μας ενημερώναν εγκαίρως (προ της αγοράς) για την ιδιαιτερότητα αυτή. Αλλά τώρα τι να λέμε... Μόνο ο αντιπρόσωπος, στα πρώτα παράπονά μου, μου είχε ρίξει κάτι υπονοούμενα.
Προσωπικά την ιδιαιτερότητα αυτή, θεωρώ πολύ λογική, βάσει των χαρακτηριστικών του κινητήρα (αρκετά υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας, πολύ υψηλή συμπίεση, τολμηρό avans κ.τ.λ.- η πολύ καλή σχεδίαση του θαλάμου καύσης δεν μπορέι να σώσει την κατάσταση). Το αυτοκίνητο θα το αγόραζα, μιας και ήταν απελπιστικά μόνο στον κατάλογό μου με τα προτιμήτέα αυτοκινητα που κοστίζαν (τότε) ~5.000.000 δρχ
Δημήτριος - Πεμ 18 Μάρ 2004, 23:11:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά επανεκκινώ το θέμα με τα πυράκια, μιας και τα φαντάσματα του παρελθόντος ξαναγυρνούν Confused Confused Confused

Κάθε φορά που το αυτοκίνητο εμπλέκεται σε μποτιλιάρισμα (ευτυχώς σπάνια συμβαίνει αυτό) εμφανίζεται αυτό το ακατανόμαστο φαινόμενο!!
Αυτό νομίζω συμβαίνει επειδή τότε η θερμοκρασία του υγρού ψύξης ανεβαίνει, ανάβει δηλαδή ο κινητήρας, και είναι επιρρεπής στα πυράκια.
Τόσο καιρό είχα ησυχάσει (πληρώνοντας το τίμημα της βενζίνης 100 οκτανίων), αλλά τώρα που η θερμοκρασία περιβάλλοντος ανεβαίνει, τα πράγματα σφίγγουν.

Σήμερα το μεσημέρι (είχε πολύ ζέστη) για παράδειγμα, που χρησιμοποίησα το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, άκουσα πάλι αυτούς τους πνιχτούς μεταλλικούς θορύβους. Το αυτοκίνητο, όπως πάντα, καίει 100άρα βενζίνη.

Τι σκ**ά να κάνω ρε γαμ...το;;;; Evil Evil
Sidobre - Παρ 19 Μάρ 2004, 04:34:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ Δημήτρη, δεν λέω σίγουρα πυράκια θα είναι αλλά δεν ρίχνεις και μια ματιά και σε κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα στο μυαλό;

Πρόσφατα έβγαλα τον καταλύτη από μπροστά και ο βλάκας ο εξατμισάς δεν έσφιξε καλά το μεταλλικό προστατευτικό της πολλαπλής με αποτέλεσμα να κάνει ένα μεταλλικό θόρυβο όμοιο με τα πυράκια (λίγο πιο μεταλλικό).

Δες καμιά μέρα πριν ανάψεις το αυτοκίνητο (για να μην καίει) εκεί μπροστά μπας και κουδουνάει τπτ...

Οχι τίποτα άλλο αλλα ρε γα**το τόσα πυράκια;
TONY PAP - Παρ 19 Μάρ 2004, 09:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ρε συ Δημήτρη, δεν λέω σίγουρα πυράκια θα είναι αλλά δεν ρίχνεις και μια ματιά και σε κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα στο μυαλό;

Πρόσφατα έβγαλα τον καταλύτη από μπροστά και ο βλάκας ο εξατμισάς δεν έσφιξε καλά το μεταλλικό προστατευτικό της πολλαπλής με αποτέλεσμα να κάνει ένα μεταλλικό θόρυβο όμοιο με τα πυράκια (λίγο πιο μεταλλικό).

Δες καμιά μέρα πριν ανάψεις το αυτοκίνητο (για να μην καίει) εκεί μπροστά μπας και κουδουνάει τπτ...

Οχι τίποτα άλλο αλλα ρε γα**το τόσα πυράκια;

Μπορείς να γίνεις λίγο πιό σαφής για το σημείο που είναι αυτό το μεταλλικό προστατευτικό και τι σφίγγουμε (αν μπορούμε εμείς οι ίδιοι).
Sidobre - Παρ 19 Μάρ 2004, 10:05:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ανοίγοντας το καπώ μπροστά στην πολλαπλή εξαγωγής έχει μια προστατευτική λαμαρίνα. Ε, αυτή λέω. Κάπου στις άκρες έχει βίδες. Μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις αν κάνει θόρυβο αυτή, έχοντας την μηχανή στο ρελαντί και παίζοντας λίγο με το γκάζι από μπροστά, θα ακούσεις αν κάνει θόρυβο.
TONY PAP - Παρ 19 Μάρ 2004, 10:22:05
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks ... θα το τσεκάρω με την πρώτη ευκαιρία.

Υπενθυμίζω ότι εγω έχω και συντονισμό - μεταλικό ήχο τρρρρρρρρρ με κρύα μηχανή στις 2800 στροφές.

Τα πυράκια είπαμε χαμηλά στην 2α με πολύ ζεστό κινητήρα.
Δημήτριος - Παρ 19 Μάρ 2004, 14:00:57
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά έχω νέα από το μέτωπο!

Σήμερα το πρωί πήγα στον Στόϊκο (εξουσιοδοτημένο στην Θεσσαλονίκη) για έναν επαναπρογραμματισμό των κλειδιών.
Αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα που μάλλον θα το συζητήσουμε στο topic "προβλήματα στην εκκίνηση".

Είπα τον πόνο μου σε έναν νέο μηχανικό εκεί (οι υπόλοιποι βαρεθήκαν να με ακούνε) και μου είπε ότι, έτσι όπως μου τα περιγράφεις, φταίνε τα καπελώτα των βαλβίδων. (ή κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων κάτι ανάλογο με αυτό που έχουν και οι 1,4 κινητήρες)

Αυτό μου το είχε πει και στα πεταχτά ο μηχανικός της Μπακανιάρη όταν συζήτησα το θέμα μαζί του. Η μπακανιάρη είναι άλλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο (υπάρχει ένα είδος συνεργασίας με το club) . Ο μηχανικός, με τον οποίο συνεργάζεται το club, μου είπε πως φταίει ο knock sensor (στραβά τοποθετημένος) και ότι είναι πυράκι. Το ίδιο μου είπαν και οι "Βασίληδες" (άλλο συνεργείο με το οποίο συνεργάζεται το club). Διάφοροι άλλοι μηχανικού μου είπαν ότι φταίει η βάση ή το ζουάν (που, όπως αποδείχθηκε, ήταν λαθός) αλλά επίσης μου είπαν ότι δεν είναι πυράκια σε καμιά περίπτωση.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι η μέχρι τώρα επικρατέστερη θεωρία του στραβά τοποθετημένου knock sensor απέτυχε, αφού ο μηχανικός που τον ξανατοποθέτησε μου είπε ότι δεν θα στο ξανακάνει εφόσον χρησιμοποιείς καλές βενζίνες. Η πράξη βέβαια τον διέψευσε...
Τους Βασίληδες, όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, δεν τους έχω και πολύ εμπιστοσύνη σε περίπλοκα θέματα και δύσκολες διαγνώσεις...

Επειδή ανοίγω το καπώ του αυτοκινήτου αρκετά συχνά και σκαλίζω τον κινητήρα (λύνω - δένω, κυρίως για να καθαρίσω. Ο χώρος του κινητήρα λάμπει!), θα είχα καταλάβει αν κάποια λαμαρίνα είναι χαλαρή και θα την έσφιγγα μόνος μου.

Η εκδοχή των καπελώτων ενισχύεται από τους εξής παράγοντες:
1) Ο ήχος αυτός είναι πνιχτός, μικρής έντασης και όχι ακριβώς μεταλλικός. Μπορώ να τον ακούσω μόνο με ανοικτά παράθυρα. Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές αυτοκίνητα (παλιά - νέα) να κτυπάνε πυράκια. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Βέβαια κάποιοι άλλοι μηχανικοί μου είχαν πει πως επειδή ο κινητήρας αυτός είναι πολύ σφικτός (σε ότι αφορά τις συναρμογές του) δεν ακούγεται το πυράκι. Αυτό όμως δεν το πιστεύω, αφού το πυράκι έχει να κάνει με το είδος της καύσης και όχι με τις συναρμογές. Ο ήχος δηλαδή παράγεται από την κρουστική αυτανάφλεξη και όχι από κάποιο κτύπημα μετάλλου.
2) Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όταν το αυτοκίνητο εμπλέκεται σε κίνηση, όπου η θερμοκρασία του παραφλού (άρα και της κυλινδροκεφαλής) παίζει στα 90 - 100οC (ανάβει).
Το φαινόμενο ΔΕΝ παρατηρείται όταν το λάδι έχει ψηλή θερμοκρασία και το παραφλού χαμηλή (π.χ. σταμάτημα και ξεκίνημα σε αυτοκινητόδρομο). Η κυλινδροκεφαλή νομίζω πως εξαρτάται περισσότερο από την θερμοκρασία του παραφλού (αφού μέσα σε αυτήν κυκλοφορεί σε άφθονες ποσότητες), παρά από αυτήν του λιπαντικού.
3) Ο ήχος αυτός, διαπιστώνω πλέον, πως ακούγεται με οποιαδήποτε βενζίνη (ακόμα και με αντικροτικό!). Απλά παλαιότερα (ανεξάρτητα από την βενζίνη) ακουγόταν πιο πολύ.
4) Όταν το αυτοκίνητο μουλαρώσει (ανάψει σε μποτιλιάρισμα), ο ήχος αυτός θα ακούγεται σαν κουδουνίστρα, όσο λίγο και αν το πιέζω, όσο καλή βενζίνη και αν χρησιμοποιώ!!. Ακούγεται παντού και πάντα, μέχρι να ανέβουν οι στροφές. Απ' όσο ξέρω, τα πυράκια ακούγονται συνήθως δύο ή τρεις φορές και σταματάνε αμέσως. Επίσης ακούγονται όταν πατάς πολύ το γκάζι (μεγάλο φορτίο) και όχι όταν το χαϊδεύεις, όπως εγώ. Τέλος, έχω την εντύπωση, πως όταν πατάω πολύ το γκάζι, ενόσω ακούγεται ο θόρυβος, το φαινόμενο μειώνεται αισθητα...
5) Τον ίδιο σχεδόν ήχο έχω ακούσει και στο Ford Focus 1,6 του φίλου μου. Τα χαρακτηριστικά του ήταν περίπου τα ίδια. Ακουγόταν πάρα πολύ συχνά, όπως και σε 'μένα. Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι λίγο "ψόφιος" (καθόλου, μα καθόλου πουσαρισμένος). Οι πιθανότητες, σε έναν τέτοιο κινητήρα, να κτυπήσει πυράκι είναι πολύ μειωμένες. Επίσης τον θόρυβο τον άκουσα και από ένα 206cc (προφανώς 1,6 16v). Ο τύπος που το οδηγούσε απλά το άφησε να τσουλίσει μερικά μέτρα (σε ευθεία). Εγώ ήμουν στο διπλανό πεζοδρόμιο. Στο αυτοκίνητό μου τον ακούω (καμιά φορά) ακόμα και όταν βάζω πρώτη εν κινήσει!!

Ένα πράγμα που μου είπε αυτός ο μηχανικός, έιναι ότι φταίει το λιπαντικό που βάζω γιατί είναι πολύ λεπτό (5w-40 total quartz 9000). Εγώ του είπα ότι ακόμα και με το 15w-50 (shell hellix ultra) που μου βάζανε πάλι ακουγόταν.
Τέλος πάντως, αυτός φάνηκε σίγουρος πως δεν είναι πυράκια και επίσης μου είπε να μην ανυσηχώ...

Τι λέτε εσείς γι' αυτά;
Λέτε να μην χτυπούσε πυράκια ο κινητήρας όλον αυτόν τον καιρό; (μακάρι να είναι έτσι! Νομίζω ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες!! Rolling eyes Rolling eyes )
Δημήτριος - Τρι 23 Μάρ 2004, 18:38:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά μην σκοτώνεστε!!!

Κρατείστε μια σειρά στις απαντήσεις σας!! Rolling eyes Confused Confused Confused
Touristas - Τρι 23 Μάρ 2004, 20:18:37
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή έχουμε τον ίδιο κινητήρα προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς ακούγεται !!
Τελικά από αυτά που λες δεν πρέπει να χτυπάει πυρακια αλλά ίσως ακούγονται οι βαλβίδες …. Γιατί τα πυρακια όντως ακούγονται για λίγο δεν είναι συνεχόμενο το χτύπημα!!
Αν μπορείς κάντο μια βόλτα να ζεσταθεί και μετά βαλε κάποιον μέσα να ανεβάζει σιγά σιγά στροφές μέχρι να ακουστή ο θόρυβος ……δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι θα των ακούσης κι ας μην είσαι στην κινήσει Exclamation
Δημήτριος - Τρι 23 Μάρ 2004, 23:08:19
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Αν μπορείς κάντο μια βόλτα να ζεσταθεί και μετά βαλε κάποιον μέσα να ανεβάζει σιγά σιγά στροφές μέχρι να ακουστή ο θόρυβος ……δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι θα των ακούσης κι ας μην είσαι στην κινήσει Exclamation

Γιατί να το κάνω αυτό;

Πάντως σήμερα ξανάκουσα τον θόρυβο αυτόν. Τον έκανε πολύ λίγο. Πρέπει να πω πως τώρα το αυτοκίνητο καίει (μετά από πολύ καιρό) συμβατική super αμόλυβδη (98άρα) και όχι 100άρα βενζίνη, όπως συνήθως. Την επόμενη φορά θα ξαναβάλω 100άρα.
Σε μια ανηφόρα πείσμωσα και από τις ~1.300 rpm σανίδωσα βάρβαρα το γκάζι με 2α. Δεν ακούστηκε κιχ. Αντιθέτως σε μια άλλη ανύποπτη στιγμή (με χαλαρή χρήση του γκαζιού) ξανακούστηκε.
Έχω την αίσθηση πως καμιά φορά εξακολουθεί να το κάνει και όταν αφήνω το γκάζι.
Επίσης ο ήχος αυτός ακούγεται (όταν το συμβαίνει το φαινομενο αυτό) πάνω στο πατινάρισμα του συμπλέκτη, δηλαδή ακριβώς κατά την διάρκεια που πέφτουν οι στροφές, λόγω της σύμπλεξης. Καμιά φορά όμως συνεχίζουν και μετά το ξέκίνημα ή και μετά την αλλαγή ταχύτητας. (αυτό συνηγορεί υπέρ των πυρακίων Sad Sad )
Νομίζω ότι όσο επιμένω με το πατινάρισμα τόσο περισσότερο γίνεται επιρρεπές στο να κάνει αυτόν τον ήχο (μάλλονβ επειδή πέφτουν πιο "βασανιστικά" οι στροφές).

Συνήθως όμως (υπό φυσιολογικές συνθήκες) αφήνω τον συμπλέκτη απότομα με λίγο γκάζι (όταν είμαι σε ευθεία) και όλα μέλι - γάλα... Αυτό το έχω κάνει και με 95άρα βενζίνη και δεν υπήρχε πρόβλημα.
Το θέμα είναι πως άμα επιμείνω σε αυτήν την τακτική (του απότομου αφήματος) θα το κάνει με την τρίτη ή τέταρτη "προσπάθεια", και μετά... ποιος το πιάνει!!!
Έτσι νιώθω, ότι αν αρχίσει μετά δεν σταματάει! Είναι να μην αρχίσει...

Ο θόρυβος είναι σαν πυράκι αλλά με πιο ασθενική χροιά (πιο ψεύτικος ήχος), χωρίς εκείνη την μεταλλική τραχύτητα.
Touristas - Τετ 24 Μάρ 2004, 17:42:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως ακούγεται από την δεξιά μεριά περισσότερο Question Exclamation
Απλά ρωτάω μήπως και βρούμε καμία άκρη …….είσαι και μακριά για να το άκουγα !! Smile
Δημήτριος - Τετ 24 Μάρ 2004, 20:45:29
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Μήπως ακούγεται από την δεξιά μεριά περισσότερο Question Exclamation
Απλά ρωτάω μήπως και βρούμε καμία άκρη …….είσαι και μακριά για να το άκουγα !! Smile

Δεν νομίζω ο θόρυβος αυτός να προτιμά κάποια πλευρά! Μάλλον ακούγεται και από τις δύο μεριές το ίδιο...

Όπως ξαναείπα, ο θόρυβος ακούγεται μόνο με ανοικτά παράθυρα. Επίσης καλό είναι έξω να έχει ησυχία, γιατί αλλιώς πάλι δεν μπορείς να τον διακρίνεις.

Όλα τα άλλα γνωρίσματά του τα έχω αναφέρει άπειρες φορές.
Μπορεί να μην μπορέις να το ακούσεις στο δικό μου αυτοκίνητο, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλα 1,6 16v που κάνουν αυτόν τον θόρυβο.
Εγώ τον έχω ακούσει σε ένα 206cc 1,6 16v. Τον ήχο τον έκανε, όπως προανέφερα, χωρίς καθόλου ζόρισμα...

Είναι ήχος που μόλις τον ακούσεις, θα πείς : Α! πυράκι είναι!
Αλλά άμα τον ξανακούσεις, θα δεις ότι έχει μια αλλιώτικη χροιά, πιο ψεύτικη... Επίσης θα διαπιστώσεις ότι ο θόρυβος αυτός ακούγεται με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιες περιστάσεις (τα ανέφερα), που απομακρύνουν (τουλάχιστον κάποιες από αυτές) την εκδοχή του πυρακίου.

Επίσης υπάρχουν πολλά 1,6 16v που δεν κάνουν τον θόρυβο αυτόν, τον κώλο σου να χτυπάς κάτω!! Αν ήταν πυράκι θα έπρεπε να τον κάνουν όλα τα 1,6 16v (τουλάχιστον μέχρι να αντιληφθούν από το εργοστάσιο το πρόβλημα)
Touristas - Τετ 24 Μάρ 2004, 21:53:24
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα είναι μερικοί κινητήρες που ακούγονται η κάνουν πολύ θόρυβο …για NFU μιλάω….ακόμα και καινούργιο μοτέρ αδούλευτο !!! Πολλές φορές ακούγονται πάρα πολύ τα υδραυλικά οστηρια κροταλίζουν με λίγο γκάζι και μετά σταματάνε!!
Τώρα θα μου πεις γιατί δεν το κάνει πάντα ….προσπαθώ να βρω με όλα αυτά που λες τι άλλο μπορεί να είναι,βέβαια αν δεν το έχω ακούσει και δεν είναι και εύκολο !!
Προσπαθώ πάντως όσο μπορώ Smile
Δημήτριος - Πεμ 25 Μάρ 2004, 10:26:40
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Κοίτα είναι μερικοί κινητήρες που ακούγονται η κάνουν πολύ θόρυβο …για NFU μιλάω….ακόμα και καινούργιο μοτέρ αδούλευτο !!! Πολλές φορές ακούγονται πάρα πολύ τα υδραυλικά οστηρια κροταλίζουν με λίγο γκάζι και μετά σταματάνε!!
Τώρα θα μου πεις γιατί δεν το κάνει πάντα ….προσπαθώ να βρω με όλα αυτά που λες τι άλλο μπορεί να είναι,βέβαια αν δεν το έχω ακούσει και δεν είναι και εύκολο !!
Προσπαθώ πάντως όσο μπορώ Smile

Λες και τα δικά μου ωστήρια να ακούγονται έτσι;
Γιατί πάντα με λίγο γκάζι ακούγονται και μετά σταματάνε (όπως ακριβώς το λες κι' εσύ)...
Και ο ήχος είναι σαν κροτάλισμα το οποίο αποτελείται από ψεύτικους μεταλλικούς ήχους (όπως το περιγράφω και προηγούμενα) που παραπέμπουν σε πυράκι.

Πάντως συνέχισε τις προσπάθειες Very happy Very happy Wink
Υπάρχει άλλο ένα παιδί απ' την Αθήνα (ο Giannissss) που μου αναφέρει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Και αυτός έχει απορήσει και έχει μείνει άναυδος με το πόσο εύκολα μπορεί να κτυπά πυράκια ο κινητήρας, αν είναι πυράκια τελικά!!!...

Οι 1,6 16v έχουν την ονομασία - κωδικό NFU;
Touristas - Πεμ 25 Μάρ 2004, 11:59:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι τα δικα μας ειναι NFU του rallye NFX Wink
voudas - Τρι 30 Μάρ 2004, 00:15:46
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα...

έχω να καταθέσω κι εγώ για έναν θόρυβο σε 1600άρι 3 ημερών...

είναι ένας στιγμιαίος (όχι επαναλαμβανόμενο κροτάλισμα), υποθέτω όχι πυράκι, μοιάζει με συντονισμό κάποιου μεταλλικού αντικειμένου από συγκεκριμένες στροφές, κάπου δεξιά στη μηχανή (πάνω βαση??), συνήθως σε αλλαγή από 2α σε 3η ή από 3η σε 2α, συνήθως όταν πατάω το γκάζι μετά την αλλαγή... πάντως δεν είναι καθόλου τρομαχτικός...

από όσα διάβασα, υποθέτω ότι πρέπει να γίνει έλεγχος μήπως έχει μείνει τπτ λάσκα... είδωμεν...
voudas - Τρι 30 Μάρ 2004, 21:38:59
Θέμα δημοσίευσης:
-update-

προσπάθησα σήμερα να αναπαράξω επίτηδες τον ήχο για να καταγράψω τις συνθήκες και παρουσιάζεται αν πχ πηγαίνω χαλαρά με 3η, βάλω 4η και αφήνοντας να πέσουν οι στροφές ένα κλικ κάτω από τις 2000 πατήσω το γκάζι. θα κάνει αυτον τον ήχο (σα να τραντάζεται κάτι στο μοτέρ) και θα συνεχίσει να επιταχύνει ομαλά χωρίς να κομπιάσει...

τελικά συντονισμός ή πυράκι? (έχω κάνει 2 γεμίσματα, ένα με εκο100 και ένα με bp ultimate)

θα πάω αύριο έτσι κι αλλιώς να μου βάλουν την αεροτομή και θα μο πουν και στην αντιπροσωπία γνώμη. Evil
Δημήτριος - Τρι 30 Μάρ 2004, 21:45:59
Θέμα δημοσίευσης:
voudas έγραψε:
-update-

προσπάθησα σήμερα να αναπαράξω επίτηδες τον ήχο για να καταγράψω τις συνθήκες και παρουσιάζεται αν πχ πηγαίνω χαλαρά με 3η, βάλω 4η και αφήνοντας να πέσουν οι στροφές ένα κλικ κάτω από τις 2000 πατήσω το γκάζι. θα κάνει αυτον τον ήχο (σα να τραντάζεται κάτι στο μοτέρ) και θα συνεχίσει να επιταχύνει ομαλά χωρίς να κομπιάσει...

τελικά συντονισμός ή πυράκι? (έχω κάνει 2 γεμίσματα, ένα με εκο100 και ένα με bp ultimate)

θα πάω αύριο έτσι κι αλλιώς να μου βάλουν την αεροτομή και θα μο πουν και στην αντιπροσωπία γνώμη. Evil

Μπορεί να είναι και βάση(εις) μηχανής.
voudas - Παρ 02 Απρ 2004, 08:03:19
Θέμα δημοσίευσης:
μετά από επίσκεψη για τοποθέτηση αεροτομής και προτροπής μου για έλεγχο μπας και είναι τπτ λάσκα, ο ήχος εξαφανίστηκε...

και ο γάλλος θέλει το σφιξιματάκι του... Smile
ROLAND GARROS - Παρ 02 Απρ 2004, 12:47:56
Θέμα δημοσίευσης:
ΧΕΧΕ! ατυχε να δω το θεμα ξανα... μολις πριν από δυο ώρες μου αλλάξανε ζουαν... θα βρω υγειά με αυτο η να πάω και για βάση μηχανής όπως διαβασα σε πολλούς?

ο δικός μου θόρυβος ήταν κάτι σας τρίξιμο κατι μεταλλικου αρχικά νόμιζα από το κιβώτιο μίας που το κάνει μόνο στην πρώτη, σε χαμηλές στροφές και όταν άφηνα το γκάζι απότομα...
το πηγα για μια ακόμη φορά στην DAKAR όπου ο ευγενέστατος κ. Αρωλιάς (εργοδηγός εκει) μου άλλαξε επιτόπου το ζουαν και μου είπε οτι ελπίζει να είναι αυτό και οτι αν δεν είναι να επανέλθω να αλλάξει κάτι ακόμη...

να φοβάμαι μη πέσει καμια εξάτμιση στο δρομό ή τιποτα άλλο
?
TONY PAP - Παρ 02 Απρ 2004, 12:54:59
Θέμα δημοσίευσης:
ROLAND GARROS έγραψε:
ΧΕΧΕ! ατυχε να δω το θεμα ξανα... μολις πριν από δυο ώρες μου αλλάξανε ζουαν... θα βρω υγειά με αυτο η να πάω και για βάση μηχανής όπως διαβασα σε πολλούς?

ο δικός μου θόρυβος ήταν κάτι σας τρίξιμο κατι μεταλλικου αρχικά νόμιζα από το κιβώτιο μίας που το κάνει μόνο στην πρώτη, σε χαμηλές στροφές και όταν άφηνα το γκάζι απότομα...
το πηγα για μια ακόμη φορά στην DAKAR όπου ο ευγενέστατος κ. Αρωλιάς (εργοδηγός εκει) μου άλλαξε επιτόπου το ζουαν και μου είπε οτι ελπίζει να είναι αυτό και οτι αν δεν είναι να επανέλθω να αλλάξει κάτι ακόμη...

να φοβάμαι μη πέσει καμια εξάτμιση στο δρομό ή τιποτα άλλο
?

Τί να αλλάξει ακόμη ????

Υπάρχουμε πολλά μέλη που έχουμε παράπονα απο την DAKAR (βλέπε άλλα TOPIC)

Επιτόπου ?? Τόση αναδουλειά έχει πέσει? γιατί μέχρι πέρσυ ήθελες ραντεβού πολλές μέρες πριν για να πας το αμάξι σου στην dakar...

Για τα ευρώ δεν ακούσαμε τίποτα Rolling eyes
ROLAND GARROS - Παρ 02 Απρ 2004, 13:07:43
Θέμα δημοσίευσης:
hmmm τι να πρωτοπώ;;;Αφενως ναι η DAKAR ακόμη θέλει μέρες ραντεβού πρίν... αλλά επειδή το αυτοκινητο είναι δυο μηνων (28/1 παραλαβη) και επειδή ήδη τις 20 μέρες από τις 60 τις έχει περάσει εκει με χαλασμενη οροφή κλπ κλπ και επειδη με τον συγκεκριμένο κύριο κατάφερα να συνεννοηθώ πιο καλά από οτι με τους τεχνικούς υπεύθυνους. Του έκανα λοιπον χτες ένα τηλ και του είπα οτι ακούω το τρίξιμο, μου είπε φερτο μου στις 10 αυριο και 8α το παρεις αμέσως. Έτσι και εγινε το πήγαμε δοκιμή, κατεβήκαμε μαζί στο συνεργείο και επιτόπου το έβαλε σε ράμπα και άλλαξε το ζουλιέν.

Αφετερού... να πληρώσΩ?!?!?!!!?? Εγγυηση!

(συν τοις άλλοις μετά από όλα όσα είχα ακούσει για τα peugeot έκανα την πιο έξυπνη κίνηση και αγόρασα το αυτοκίνητο μου με χρονομίσθωση εταιρική απότην sixt... οπότε, ότι και να πάθει στα @@ μου αφου πληρώνει η sixt!)καλό ε!?
TONY PAP - Παρ 02 Απρ 2004, 13:16:07
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
(συν τοις άλλοις μετά από όλα όσα είχα ακούσει για τα peugeot έκανα την πιο έξυπνη κίνηση και αγόρασα το αυτοκίνητο μου με χρονομίσθωση εταιρική απότην sixt... οπότε, ότι και να πάθει στα @@ μου αφου πληρώνει η sixt!)καλό ε!?

Χμ ακούγεται ενδιαφέρον...

Πάντως μεγάλο σπάσιμο Evil να τρέχεις συνέχεια για το αυτοκίνητο ειδικά αν είναι και καινούργιο Twisted evil Twisted evil .
ROLAND GARROS - Παρ 02 Απρ 2004, 13:20:34
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ! ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΑΡΕΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ
Recifees - Τρι 06 Απρ 2004, 22:12:32
Θέμα δημοσίευσης:
Πλακα πλάκα ακούω πολλά αυτοκίνητα διαφορετικών εταιριών και κυβισμών να κάνουν το ήχο αυτό (σκρικ κρικ και λοιπά συναφή )
Δημήτριος - Τετ 07 Απρ 2004, 12:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
Πλακα πλάκα ακούω πολλά αυτοκίνητα διαφορετικών εταιριών και κυβισμών να κάνουν το ήχο αυτό (σκρικ κρικ και λοιπά συναφή )

Και 'γω ακούω πολλά SEAT και VW να τον κάνουν.
Αλλά αυτός ο ήχος είναι διαφορετικός. Είναι πιο τραχύς, με σαφή μεταλλική χροιά, και το κυριότερο : Ακούγεται 2 το πολύ 3 φορές και σταματάει. Άρα είναι μάλλον πυράκια.
Δεν έχω ακούσει όμως ποτέ γιαπωνέζικο αμάξι να κάνει οποιοδήποτε θόρυβο!! Evil Evil Evil

Σε ένα Ford (1,6) ενός φίλου μου έκανε θόρυβο παρόμοιο με τον δικό μου, έτσι τελείως αδικαιολόγητα και συνέχεια. Και εκείνου μάλλον πρέπει να είναι τα καπελώτα.
Απ' την 'αλλη δεν ξέρω, μπορεί να είναι και πυράκια.
Απλά με τόσα πυράκια που χτύπησε (αν ήταν πυράκια), έπρεπε να είχε καταστραφεί ο κινητήρας μου.

Χθες για παράδειγμα, πάλι τον άκουσα τον ήχο και ας είχα και 100άρα βενζίνη και ας πήγαινα πολύ χαλαρά.
ROLAND GARROS - Τετ 07 Απρ 2004, 12:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα μου το αλλάξανε το ζουαν το ζητήμα ειναι οτι τωρα κάνει άλλους ήχους, σταμάτησε το τρίξιμο το τσιριχτο και άρχισε το ελαφρυ σκρουθτσου σκρουτσου οταν κανει πείεργες κινήσεις το αυτοκίνητο. πχ όταν ... βάλω πρώτη και αφήσω το γκάζι...

ΤΙ ΝΑ ΚΑΜΝΩ?
Δημήτριος - Τετ 07 Απρ 2004, 15:24:41
Θέμα δημοσίευσης:
ROLAND GARROS έγραψε:
Εμένα μου το αλλάξανε το ζουαν το ζητήμα ειναι οτι τωρα κάνει άλλους ήχους, σταμάτησε το τρίξιμο το τσιριχτο και άρχισε το ελαφρυ σκρουθτσου σκρουτσου οταν κανει πείεργες κινήσεις το αυτοκίνητο. πχ όταν ... βάλω πρώτη και αφήσω το γκάζι...

ΤΙ ΝΑ ΚΑΜΝΩ?

Πάντως όταν το δικό μου ήταν πολύ καινούργιο, έκανε έναν θόρυβο όταν περνούσε πάνω από απαλές ανωμαλίες. Έμοιαζε με τρίξιμο σούστας παλιού κρεβατιού. Πήγα μια φορά σε έναν, μου λάδωσε την βάση μηχανής (την μικρή, όχι του σαζμάν) και από τότε όλα εντάξει...
Recifees - Τετ 07 Απρ 2004, 16:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
gskarmou έγραψε:

Και 'γω ακούω πολλά SEAT και VW να τον κάνουν.
Αλλά αυτός ο ήχος είναι διαφορετικός. Είναι πιο τραχύς, με σαφή μεταλλική χροιά, και το κυριότερο : Ακούγεται 2 το πολύ 3 φορές και σταματάει. Άρα είναι μάλλον πυράκια.
Δεν έχω ακούσει όμως ποτέ γιαπωνέζικο αμάξι να κάνει οποιοδήποτε θόρυβο!! Evil Evil Evil
Χθες για παράδειγμα, πάλι τον άκουσα τον ήχο και ας είχα και 100άρα βενζίνη και ας πήγαινα πολύ χαλαρά.

Για το ήχο αυτών (Σεατ- VW) εχω παρατηρήσει ότι μοίαζει περισσότερο με το ζουάν μας
Οσο για τους γιαπωνέζους ΑΧ ΑΧ
Δημήτριος - Τετ 07 Απρ 2004, 16:27:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά τι λέτε και 'σεις τελικά; Pale Pale Pale
Αυτό που περιγράφω (πάνω από 20 φορές) μπορεί να είναι τα καπελώτα των βαλβίδων (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων);

Εγώ νομίζω πως ναι, αφού μου φαίνεται πολύ πιο λογικό...

Πάντως την επόμενη φορά θα βάλω απλή αμόλυβδη (από καλό βενζινάδικο) και θα δω πως θα συμπεριφερθεί το αμάξι. Αν τον θόρυβο τον κάνει πολύ πιο συχνά τότε... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Χαράλαμπε!!!
Δημήτριος - Δευ 12 Απρ 2004, 21:35:36
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά τελικά έβαλα απλή αμόλυβδη. Το ρεζερβουάρ είχε συνολικά :

12 λίτρα BP Ultimate 100 και 19 λίτρα EKO Unleaded 95+ (περίπου)

Έκανα ένα ταξιδάκι μέχρι την Ποτίδαια Χαλκιδικής και όλα ήταν εντάξει. Όταν γύρισα σπίτι προσπάθησα να πιέσω το αυτοκίνητο.

- Σε μια ζόρικη ανηφόρα (~15%), για παράδειγμα, το κρέμασα με τρίτη. Πήγα δηλαδή με 1.700 στροφές και φούλ γκάζι. Σε μια στιγμή το γκάζι το άφησα και το ξαναπάτησα τέρμα. Δεν ακούστηκε τίποτα. Βέβαια το αμάξι δεν ήταν πολύ ζεστό (λάδι : 90oC, παραφλού : 80oC)...
- Σε μια άλλη φάση που είχε ζεσταθεί καλά (λάδι : 110oC, παραφλού : 90oC) πήγα να το ξεκινήσω με ρετάρισμα και ακούστηκε ένας ήχος (2 φορές) ο οποίος ήταν μάλλον πυράκι. Αυτός ο ήχος όμως ήταν διαφορετικός με αυτόν που περιγράφω πιο πάνω (~100 φορές). Ήταν πυράκια γιατί ακούστηκε πολύ πιο έντονα σε σχέση με τον άλλο και μόνο 1 με 2 φορές.
- Μια άλλη φορά το πατίναρα σε χαμηλές στροφές με 4η και άφησα τον συμπλέκτη απότομα, όπου και ξανακούστηκε (1~2 φορές).

Οι ήχοι αυτοί ήταν πιο μεταλλικοί και πιο ηχηροί

Άρα κλείνω προς το συμπέρασμα πως η συντριπτική πλειοψηφία των ήχων που άκουγα όλον αυτόν τον καιρό ήταν από τα καπελώτα των βαλβίδων. Αυτό το λέω επειδή το αυτοκίνητο πάντα δούλευε με super αμόλυβδη (98 ή 100 οκτάνια) και οι ήχοι που έβγαζε κατά καιρούς ήταν αυτοί που περιέγραφα όλον αυτόν τον καιρό (ψεύτικη μεταλλική χροιά, μουλωχτοί, δεν ακούγονται δυνατά και πάντα με μικρά πατήματα του γκαζιού κ.τ.λ.). Αυτό το συμπέρασμα υποστηρίζεται και από την γνώμη δύο μηχανικών (και πολλών άλλων που απλά απέκλεισαν τα πυράκια, χωρίς όμως να πουν ότι φταίνε τα καπελώτα).

Επίσης έχω βγάλει το συμπέρασμα πως το αυτοκίνητο με 95άρα βενζίνη θα κτυπίσει πυράκια μόνο αν το προκαλέσεις. Βέβαια άμα έχει ντάλα ήλιο και πολύ ζέστη δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Σίγουρα θα είναι χειρότερα. Ειδικά όταν μέσα στο ρεζερβουάρ δεν υπάρχει μείγμα super και απλής αμόλυβδης, αλλά μόνο απλή αμόλυβδη.

Άρα για ταξίδια (σταθερή ταχύτητα, όχι σταμάτα-ξεκίνα) μπορώ να χρησιμοποιώ απλή αμόλυβδη, ενώ για την πόλη πρέπει να βάζω super αμόλυβδη.

Αυτά. Τι λέτε και 'σεις;
Alex - Δευ 12 Απρ 2004, 21:56:37
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω το ιδιο λεω. Δεν ειναι πυρακια.
Recifees - Τρι 13 Απρ 2004, 08:01:52
Θέμα δημοσίευσης:
Τον μεταλλικό ήχο που κάνει ενίοτε είτε ζεστό είτε κρύο και θυμίζει Βαλβίδες στα πρόθυρα κατάρευσης τον ακούω και εγώ αρκετά(συνήθως στον 2ο ή 3ο κύλινδρο ή κάπου εκεί πιθανών να είναι και από την εισαγωγή ... Δεν είναι θέμα βαλβίδων (έχοντας ακούσει και έναν ΤU στα 60.000χλμ ο ήχος είναι κάτι αντίστοιχο -κάποιο κροτάλισμα - ,ο εν λόγω ΤU δεν έχει δεί ποτέ μηχανικό εκτός απο τα σέρβις)
Οι βενζίνες που βάζω Vpower +99 ,BP 100 .
To βασικό είναι ότι δεν βλέπω καμία πτώση απόδοσης ή κρεμάσματος ούτε προβλήματα θερμοκρασιών λαδιού νερού ..

Kάτι κροταλίζει σίγουρα η έτσι ακούγεται αυτό το ρημάδι ..
Εγώ το έχω πάρει απόφαση αυτός ο κινητήρας δεν πρόκειται να ακουστεί ποτέ σαν το V6 της GTa ( η μελωδία!!!!)
ή σαν εξακύλινδρος BMW ( η απόλυτη υσηχία)
Δημήτριος - Τρι 13 Απρ 2004, 14:08:59
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
Τον μεταλλικό ήχο που κάνει ενίοτε είτε ζεστό είτε κρύο και θυμίζει Βαλβίδες στα πρόθυρα κατάρευσης τον ακούω και εγώ αρκετά(συνήθως στον 2ο ή 3ο κύλινδρο ή κάπου εκεί πιθανών να είναι και από την εισαγωγή ... Δεν είναι θέμα βαλβίδων (έχοντας ακούσει και έναν ΤU στα 60.000χλμ ο ήχος είναι κάτι αντίστοιχο -κάποιο κροτάλισμα - ,ο εν λόγω ΤU δεν έχει δεί ποτέ μηχανικό εκτός απο τα σέρβις)
Οι βενζίνες που βάζω Vpower +99 ,BP 100 .
To βασικό είναι ότι δεν βλέπω καμία πτώση απόδοσης ή κρεμάσματος ούτε προβλήματα θερμοκρασιών λαδιού νερού ..

Kάτι κροταλίζει σίγουρα η έτσι ακούγεται αυτό το ρημάδι ..
Εγώ το έχω πάρει απόφαση αυτός ο κινητήρας δεν πρόκειται να ακουστεί ποτέ σαν το V6 της GTa ( η μελωδία!!!!)
ή σαν εξακύλινδρος BMW ( η απόλυτη υσηχία)

Εμένα μου το κάνει μόνο όταν είναι ζεστό.

Οι κινητήρες που αναφέρεις είναι εξακίλυνδροι. Αυτό λέει κάποια πράγματα (σε ότι αφορά τους κραδασμούς, τον ήχο κ.τ.λ.). Επίσης είναι πολύ ακριβοί κινητήρες.

Εγώ έχω να πω πως ο κινητήρας μας είναι πολύ αξιόλογος σχεδιαστικά και κατασκευαστικά (με κάποια έλλειψη προσοχής σε διάφορες λεπτομέρειες όμως). Αυτό το αποδεικνύεται από πολλά πράγματα. Νομίζω υπερέχει σε σχέση με τους περισσότερους σημερινούς κινητήρες 1,6 λίτρων (και όχι μόνο). Βέβαια αυτό δεν θα ισχύει για πολύ ακόμα (η τεχνολογία προχωρά)...
Παρόλα αυτά όμως δεν παύει να απευθύνεται σε αυτοκίνητα μέχρι 6~7 εκατομυρίων (μιλάω για ακριβή έκδοση του 307).
Οι προδιαγραφές, που διέπουν την κατασκευή ακόμα και των πιο φθηνών μοντέλων, έχουν ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, και θα ανέβουν ακόμα περισσότερο. Αντίστοιχα όμως ανεβαίνουν και οι προδιαγραφές κατασκευής των ακριβών αυτοκινήτων.
Recifees - Τρι 13 Απρ 2004, 14:39:28
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:

.....Οι κινητήρες που αναφέρεις είναι εξακίλυνδροι. Αυτό λέει κάποια πράγματα (σε ότι αφορά τους κραδασμούς, τον ήχο κ.τ.λ.). Επίσης είναι πολύ ακριβοί κινητήρες.

Ετσι ακριβώς ..... ακριβοί και εξακύλινδροι Wink Very happy
Για ολες αυτές τις παρεμβολές κροταλίσματα ,ζουαν κτλ δεν νομίζω ότι φταίει αυτός καθαυτός ο κινητήρας ..
Τα περιφερειακά του μάλλον...
Στο προσεχές μέλλον σχεδιάζω την αντικατάσταση βάσης κιβωτιου με άλλη απο Powerflex και όσο για την εισαγωγή θα την δει μηχανικός όχι βλακας αντιπροσωπείας
Δημήτριος - Τρι 13 Απρ 2004, 15:15:37
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
Ετσι ακριβώς ..... ακριβοί και εξακύλινδροι Wink Very happy
Για ολες αυτές τις παρεμβολές κροταλίσματα ,ζουαν κτλ δεν νομίζω ότι φταίει αυτός καθαυτός ο κινητήρας ..
Τα περιφερειακά του μάλλον...
Στο προσεχές μέλλον σχεδιάζω την αντικατάσταση βάσης κιβωτιου με άλλη απο Powerflex και όσο για την εισαγωγή θα την δει μηχανικός όχι βλακας αντιπροσωπείας

Εννοείται πως, ό,τι και αν προκύψει, μας ενημερώνεις εκτενώς και πάραυτα!!
Very happy Very happy Wink
Δημήτριος - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 23:28:54
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:

Τελικά Γιάννη τι έγινε με τον μηχανικό, έβγαλες κανένα συμπέρασμα;
Recifees - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 15:24:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
gskarmou έγραψε:

Τελικά Γιάννη τι έγινε με τον μηχανικό, έβγαλες κανένα συμπέρασμα;

Για την βάση της Powerflex το ξανασκέφτηκα γιατι δεν υπάρχει κάτι άλλο που να αφορά τις υπόλοιπες βάσεις (να ενισχυθούν και οι υπόλοιπες) οπότε για να μην δημιουργηθούν διαφορές ανοχών και κλείσω μια πληγη και ανοίξω άλλη μεγαλύτερη θα το ψάξω περισσότερο.

Για την εισαγωγή δεν το έχω πάει ακόμα λόγω βεβαρυμένου προγράμματος δικού μου καθώς και του ίδιου του αυτοκινήτου λόγω προβλημάτων με το άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας -ένα 307 - που μας έχει βγάλει την πίστη ανάποδα με τα κουλά που βγάζει. Evil Evil Evil Evil
Ετσι το μικρό χρησιμοποιείται και απο τον αδελφό μου ,την νύφη μου ....
Εντός της εβδομάδας πάντως θα λήξουν τα μαρτύρια και του 307 και θα μπορέσω να το δώ καλύτερα .
Δημήτριος - Παρ 21 Μάϊ 2004, 12:29:52
Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ...
The nightmare strikes back!!!!! Shocked Shocked Confused Confused Confused Confused
Τελικά ρε παιδιά, επειδή τον ξανάκουσα τον θόρυβο, πήγα ξανά σε ένα εντελώς νέο συνεργείο.
Αυτό το συνεργείο ήταν παλιά εξουσιοδοτημένο, αλλά όπως μου είπε ο μηχανικός εκεί, μάλωσαν με την αντιπροσωπεία και τώρα είναι απλά "εξειδικευμένο". Είναι και πολύ κοντά στο σπίτι μου...

Διάγνωση (μάλλον οριστική)
Τελός πάντων, ο τύπος μου είπε ότι ο θόρυβος που ακούω (τον άκουσε και αυτός) είναι κάτι σαν πυράκια! Μου απέκλεισε όλες τις άλλες εκδοχές (ζουάν, καπελώτα, βάση μηχανής, knock sensor κ.τ.λ.)
Αλλά μου τόνισε ότι δεν πρόκειται για τυπική αυτανάφλεξη καυσίμου, αλλά για σκάσιμο των αερίων, με αποτέλεσμα να εκτονώνονται στα τοιχωματα. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Δεν μπόρεσε να μου δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα του προβλήματος...
Μού είπε ότι ο κινητήρας δεν πρόκειται να παρουσιάσει πρόβλημα από αυτό το φαινόμενο και να μην το φοβάμαι καθόλου. Μου τόνισε επίσης (επανειλημμένως) ότι δεν πρόκειται για αυτανάφλεξη. Οφείλω να ομολογήσω πως δεν πείστηκα, παρόλες τις πολύ κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του μηχανικού Confused Confused Confused ...

Συμπτώματα
Μου μέτρησε τα καυσαέρια και διαπίστωσε ότι η ποσότητα του οξυγόνου που εισέρχεται μέσα στον θάλαμο καύσης είναι παραπάνω από το κανονικό. Δηλαδή (όπως καταλαβαίνω εγώ) αφού υπάρχει η ίδια ποσότητα καυσίμου με περισσότερο αέρα, έχουμε την δημιουργία φτωχού μίγματος.
Αυτό όμως συμβαίνει μόνο στις χαμηλές στροφές. Στις 3000 στροφές τα πράγματα είναι εντάξει. Μου είπε να αλλάξουμε τον αισθητήρα παροχής αέρα (map sensor), μπας και είναι χαλασμένος. Τον αλλάξαμε, αλλά πάλι τα ίδια. Έτσι βάλαμε πάλι τον παλιό.
Επίσης κάτι που του έκανε εντύπωση, αλλά εγώ ποτέ δεν του είχα δώσει σημασία, είναι πως το αυτοκίνητο "βήχει" στο ρελαντί, κάτι που δικαιολογείται (όπως λέει) από το πολύ οξυγόνο (δηλαδή ο κινητήρας μπουκώνει).
Μου είπε πως το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι μια αναβάθμιση του προγράμματος και το πρόβλημα θα διορθωθεί, κατά πάσα πιθανότητα...

Τρόπος αντιμετώπισης
Την αναβάθμιση θα την κάνει ένας τύπος που δουλεύει στην Lion Hellas Θεσσαλονίκης και ασχολείται με τα ηλεκτρονικά κυκλώματα της Peugeot. Ο μηχανικός αυτός μου τον παίνεψε πολύ, καθότι μου είπε πως την εκπαίδευσή (μάλλον την μετεκπαίδευσή του θα ενοούσε) του ως ηλεκτρονικός αυτοκινήτων την έλαβε στην Γαλλία από την Peugeot.
Ο μηχανικός επικοινώνησε με τον ηλεκτρονικό αυτόν μέσω τηλεφώνου, παρουσία εμού και του είπε πως πρέπει να το αφήσω ένα απόγευμα στο συνεργείο, ώστε να μπορέσει ο ίδιος να περάσει από 'κει και να ασχοληθεί μαζί του.
Καλά άμα τον δω, θα τον ξεσκίσω στις ερωτήσεις!!! Twisted evil Twisted evil

Αντίλογος
Υπάρχουν κάποια πράγματα, που στηρίζουν την εκδοχή του μηχανικού που λέει ότι το φαινόμενο είναι εντελώς ακίνδυνο :
1) Αν όλοι αυτοί οι θόρυβοι που άκουγα από την πρώτη μέρα που πήρα το αυτοκίνητο ήταν αυτανάφλεξη καυσίμου, τότε ο κινητήρας έπρεπε να είχε καταστραφεί εδώ και πολύ καιρό!!! (κοντεύω τα 50.000χλμ. με αυτόν τον βραχνά) Όμως ο κινητήρας είναι ακμαιότατος (ξέρετε τι εννοώ Twisted evil Twisted evil Twisted evil )
2) Ο ήχος λειτουγίας του υποδηλώνει σφρίγος και υγεία!! Επίσης η κατανάλωσή του είναι λογικότατη (βλ. καταναλώσεις και βενζίνες).
3) Το κυριότερο όμως είναι το εξής: Κρουστική αυτανάφλεξη (πυράκια) σημαίνει απώλεια θερμικής ενέργειας. Αυτό το βλέπω σε παλιά αυτοκίνητα με κακοσυντηρημένους κινητήρες, τα οποία "κόβουν" πάρα πολύ σε μια ανηφόρα, όταν κτυπάν πυράκια. Το δικό μου όχι μόνο δεν έκοβε, όταν ακούγονταν αυτός ο ήχος αυτός, αλλά πήγαινε μια χαρά, υπάκουε στο γκάζι και γενικά πήγαινε γα***ντας!!! Twisted evil Twisted evil (sorry για την λέξη αυτή, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ άσεμνη λέξη)
4) Αν πρόκειται για αυτανάφλεξη, γιατί δεν επενέβαινε ο knock sensor (που έχει ελεγχθεί ως προς την λειτουργία του) και άφηνε τον κινητήρα απροστάτευτο; Άρα κάτι δεν ταιριάζει εδώ...

Επίλογος
Βάσει των νέων δεδομένων έχω δημιουργήσει μια δική μου εκδοχή μέσα στο μυαλό μου, αλλά μου φαίνεται λίγο επισφαλής...
Να την πώ; Rolling eyes Rolling eyes
Όποιος διαβάζει R&D (κορυφή!!), μπορεί να ανατρέξει στο τελευταίο τεύχος και θα καταλάβει για ποιο πράγμα μιλάω (δεν χρειάζεται να του πω το άρθρο, κάνει μπαμ!)...
p206xs2 - Παρ 21 Μάϊ 2004, 15:26:33
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη έχουμε το ίδιο αμάξι αλλά το δικό μου είναι μοντέλο Μαίου 2003 οπότε είναι multiplexing.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω όταν λες στο ρελαντί ότι ο κινητήρας σου ''βήχει'' τι εννοείς ακριβώς; Eννοείς μικρή αρρυθμία στο ρελαντί; Περιέγραψε λίγο καλύτερα αυτό το ''βήξιμο''.
Eπίσης σε ποιες στροφές ακούς τα πιράκια γενικά και γενικά σε ποιες συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα (θερμοκρασία κινητήρα, είδος χρησιμοποιούμενης βενζίνης) τα ακούς τα πιράκια;
Δημήτριος - Παρ 21 Μάϊ 2004, 19:16:56
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Δημήτρη έχουμε το ίδιο αμάξι αλλά το δικό μου είναι μοντέλο Μαίου 2003 οπότε είναι multiplexing.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω όταν λες στο ρελαντί ότι ο κινητήρας σου ''βήχει'' τι εννοείς ακριβώς; Eννοείς μικρή αρρυθμία στο ρελαντί; Περιέγραψε λίγο καλύτερα αυτό το ''βήξιμο''.
Eπίσης σε ποιες στροφές ακούς τα πιράκια γενικά και γενικά σε ποιες συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα (θερμοκρασία κινητήρα, είδος χρησιμοποιούμενης βενζίνης) τα ακούς τα πιράκια;

Το βήξιμο είναι μια μικρή αρρυθμία του ρελαντί. Δηλαδή διακοπή της συνέχειας του ήχου του κινητήρα από κάποια σκασιματάκια.

Μάλλον δεν είναι πυράκια για τους λόγους που εξηγώ πιο πάνω. Evil Έχω δημιουργήσει και το δικό μου σενάριο, δεν θέλω να ξανακούσω αυτήν την λέξη!!.
Τα "πυράκια" λοιπόν εμφανίζονται σε χαμηλές στροφές, κυρίως στο ξεκίνημα, πάντα με λίγο γκάζι και όταν ο κινητήρας είναι ζεστός (παραφλού ~90oC, λάδι ~110oC). Ο δε ήχος τους είναι ένας πολύ μικρής έντασης και θέλει ησυχία και ανοικτά παράθυρα για να τον ακούσεις. Εκτενείς αναφορές επί του φαινομένου υπάρχουν σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου σε αυτό το topic, διάβασέ τες, αν θέλεις να έχεις μια εμπεριστατωμένη εικόνα
teodor_v - Παρ 21 Μάϊ 2004, 19:23:54
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
p206xs2 έγραψε:

Το βήξιμο είναι μια μικρή αρρυθμία του ρελαντί. Δηλαδή διακοπή της συνέχειας του ήχου του κινητήρα από κάποια σκασιματάκια.

Αυτό ακριβώς μου κάνει και μένα απο την πρώτη μέρα. Όπως είπες και εσύ πιο πάνω εγώ δεν του έδωσα σημασία αλλά ένας γνωστός μου μηχανικός που έτυχε και το παρατήρησε μου είπε να το κοιτάξω και συγκεκριμένα μου είπε να το πάω για επαναπρογραμματισμό.
Δημήτριος - Παρ 21 Μάϊ 2004, 19:33:53
Θέμα δημοσίευσης:
teodor_v έγραψε:
Αυτό ακριβώς μου κάνει και μένα απο την πρώτη μέρα. Όπως είπες και εσύ πιο πάνω εγώ δεν του έδωσα σημασία αλλά ένας γνωστός μου μηχανικός που έτυχε και το παρατήρησε μου είπε να το κοιτάξω και συγκεκριμένα μου είπε να το πάω για επαναπρογραμματισμό.

Μάλλον τότε θα έχεις και εσύ περίσσεια αέρα μέσα στον θάλαμό σου, στις χαμηλές στροφές. Ο μηχανικός που το πήγα μου είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα: Αναβάθμιση του προγράμματος...
Αν ακούς και εσύ μεταλλικούς αλλά μικρής έντασης ήχους στο ξεκίνημά σου, ακόμα και με 100άρα βενζίνη (εγώ σχεδόν πάντα αυτήν χρησιμοποιώ), τότε έχουμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Η θεωρία μου συνοπτικά λεεί ότι πρόκειται για αυτανάφλεξη χωρίς μπουζί, κατά τρόπο μη κρουστικό (δηλαδή όχι πυράκι). Μιλάμε για προανάφλεξη (χωρίς μπουζί), κάτι σαν την λειτουργία του diesel κινητήρα.
Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει πολύς αέρας μέσα στον θάλαμο, που μαζί με τα καυσαέρια του προηγούμενου κύκλου (λόγω αναπόφευκτα ατελούς σάρωσης του κυλίνδρου) δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ελεγχόμενη (και όχι κρουστική, όπως είναι τα κλασικά πυράκια) αυτανάφλεξη.
Δηλαδή αν εκείνη την στιγμή απενεργοποιούνταν τα μπουζί, πιστεύω ότι ο κινητήρας θα συνέχιζε να δουλεύει κανονικότατα και χωρίς προβλήματα!!!

Αυτό το πράγμα το έχω δει σε βενζινοκινητήρα. Από μικρός μου άρεζε να κουρεύω το χόρτο του κήπου του εξοχικού μας στην Χαλκιδική. Μια φορά λοιπόν (πρέπει να ήμουν 1η ή 2α λυκείου) το χορτοκοπτικό μας (50cc, δίχρονο, τώρα όμως έχουμε ένα νέο τετράχρονο 3,5 ίππων) είχε τρελαθεί!! Το καρπυρατέρ πρέπει να είχε χαλάσει και ο κινητήρας του έπιασε τρελές στροφές (φυσικά δεν υπήρχε κόφτης)!! Στην προσπάθειά μου να το κάνω να σταματήσει αποσύνδεσα το καλώδιο (ένα και μοναδικό) του μπουζί. Το μηχανάκι όμως δούλευε κανονικότατα και πολύ στρωτά!! Αλλά τότε που να φανταστώ αυτά περί ελεγχόμενης αυτανάφλεξης...

Αυτή είναι η λύση του μέλλοντος. Με αυτόν τον τρόπο θα δουλεύουν (μέχρι όμως κάποιο ποσοστό επί του μέγιστου φορτίου τους, στα υψηλά φορτία θα το γυρνάνε πάλι στην παραδοσιακή καύση) όλοι οι κινητήρες της επόμενης γενιάς (είναι οι κινητήρες HCCI). Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του είδους της καύσης είναι ότι διαδίδεται πολύ ταχύτερα από την κλασική καύση (σε σχεδόν υποδεκαπλάσιο χρόνο!!) με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο ισόχωρη η εκτόνωση των αερίων της καύσης. Έτσι δεν θα τρίζουν πια τα κόκκαλα του Otto που επινόησε τον ομόνυμο θερμοδυναμικό κύκλο, τον οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι βενζινοκινητήρες Wink Very happy
teodor_v - Παρ 21 Μάϊ 2004, 19:45:47
Θέμα δημοσίευσης:
Με ότι βενζίνη και να βάλω έχω τέτοιους ήχους σχεδόν πάντα στο ξεκίνημα.
Μάλλον συμφωνώ με την θεωρία σου και ένας λόγος είναι οτι τα πυράκια λογικά δεν εμφανίζονται όταν ζεσταίνεται ο κινητήρας;
Δημήτριος - Παρ 21 Μάϊ 2004, 20:14:48
Θέμα δημοσίευσης:
teodor_v έγραψε:
Με ότι βενζίνη και να βάλω έχω τέτοιους ήχους σχεδόν πάντα στο ξεκίνημα.
Μάλλον συμφωνώ με την θεωρία σου και ένας λόγος είναι οτι τα πυράκια λογικά δεν εμφανίζονται όταν ζεσταίνεται ο κινητήρας;

Επιτέλους!!!
Βρήκα έναν άνθρωπο να με καταλάβει!!! Very happy Very happy

Πιστεύω στον μηχανικό αυτόν που μου είπε τα περί αναβάθμισης. Με αυτόν τον τρόπο (μεταξυ άλλων) μάλλον θα μειωθεί και η ποσότητα του εισερχόμενου οξυγόνου στις στροφές του ρελαντί.

Τα πυράκια (τα κλασικά, αλλά και το φαινόμενο που περιγράφω) ευννοούνται όταν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες. Για παράδειγμα ένα καλοκαιριάτικο μεσημέρι, που ο αέρας είναι ζεστός, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ακουστεί ο ήχος αυτός. Σε 'μένα συνέβαινε κατά κόρον αυτό. Το βράδυ ηρεμούσε, αλλά τα μεσημέρια ευχόμουν να μην μπλέξω σε κίνηση (ευτυχώς που δεν χρησιμοποιώ πολύ το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη!! Very happy ).
Τις πρώτες μέρες που πήρα το αυτοκίνητο ο ήχος αυτός ακουγόταν συνέχεια!!! Τώρα έχει μειωθεί αρκετά.

Οι βασικότεροι, κατ' εμέ, λόγοι που απωθούν την εκδοχή των κλασικών πυρακίων είναι οι εξής :
1) Δεν είναι δυνατόν να μην επεμβαίνει ο knοck sensor, ώστε να μειώσει το avans. Αυτό σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τον ήχο αυτόν σαν πυράκι. Εξάλλου ο ήχος αυτός έχει και άλλη συχνότητα, πιο ψηλή... Ο knock sensor δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μικρόφωνο με φίλτρο που αντιλαμβάνεται (ή αλλιώς ενισχύει) μόνο ένα εύρος ηχητικών συχνοτήτων. Φυσικά είναι έτσι ρυθμισμένο από το εργοστάσιο ώστε να αντιλαμβάνεται το εύρος των συχνοτήτων που αντιστοιχούν στα κλασικά πυράκια. Άρα ο ήχος αυτός είναι εκτός των συχνοτήτων που αντιλαμβάνεται το μικρόφωνο αυτό.
2) Αν ήταν κλασικό πυράκι θα σταματούσε με 100άρα βενζίνη. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Το φαινόμενο εξάλλου που περιγράφω είναι σχεδόν άσχετο με την αντικροτικότητα του καυσίμου.
3) Αν ήταν κλασικό πυράκι, το αυτοκίνητο θα έκοβε κάθε φορά που ακούγονταν αυτός ο ήχος. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει. Το αυτοκίνητο εκείνη την στιγμή επιταχύνει πολύ αβίαστα.
4) Αν ήταν κλασικό πυράκι, τότε τα μπουζί του αυτοκινήτου θα έπρεπε να βγαίνουν μαύρα. Όμως τα μπουζί (του δικού μου αυτοκινήτου τουλάχιστον, έτσι όπως τα έχω επανειλημμένα δει) είναι μια χαρά!!
5) Αν ήταν κλασικά πυράκια οι κινητήρες μας έπρεπε να είχαν καταστραφεί μέχρι τώρα (πόσα χιλιόμετρα έχεις;). Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως ο κινητήρας είναι ολοζώντανος και ο ήχος του δεν υποδηλώνει τίποτα άλλο παρά υγεία και άριστη κατάσταση....

Σε ό,τι αφορά την θεωρία μου, εννοείται ότι δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά. Απλές εικασίες κάνω...
Αυτό που με ανυσηχεί είναι το εξής : Ας υποθέσουμε ότι ισχύουν αυτά που έγραψα. Δηλαδή ότι το καύσιμο μείγμα αναφλέγεται χωρίς την βοήθεια των μπουζί (κατά τα πρότυπα της ελεγχόμενης αυτανάφλεξης). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα μπουζί απερνεργοποιούνται. Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να καταλάβει την κατάσταση αυτή. Έτσι στέλνει κανονικά σήμα στα μπουζί, σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Και τότε τι γίνεται;;; Rolling eyes Rolling eyes
Steve - Παρ 21 Μάϊ 2004, 21:34:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ωχ...

Έχω περάσει τα 1000 χλμ και με το που βάζω μπρος το αμάξι και είναι κρύο, αρχίζει και κάνει σαν τζιτζίκι μπροστά... Μια μέρα που άνοιξα το καπώ, μου φάνηκε ο ήχος ότι προερχόταν από τον ιμάντα. Ελπίζω να μην είναι πυράκια!

Ο ήχος αυτός, αν κάνω 1 χλμ ή αν το πάω στις 3.000 σ.α.λ. όπως είναι κρύο το μοτέρ, εξαφανίζεται...

Τί παίζει ρε σεις? Rolling eyes Sad
Recifees - Σαβ 22 Μάϊ 2004, 15:26:45
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
........

.........

Για αυτό το συγκεκριμένο είχα και μια συζήτηση με μηχανικό άλλης εταιρίας (γερμανικά και πισωκίνητα Wink )

Αυτό που μου είπε τουλάχιστον απο την δικιά του εμπειρία σε κινητήρες με βελούδινα ρελαντι ,οταν παρουσιάζεται τέτοιο πρόβλημα συνήθως φταίει κάποιος "λ" // στέλνει λάθος στοιχεία και δεν ρυθμίζεται σωστά το μείγμα .Οποσδήποτε η κίνηση που έκανες να μετρήσεις καυσαέρια ήταν σωστότατη Wink
Recifees - Σαβ 22 Μάϊ 2004, 15:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ωχ...

Έχω περάσει τα 1000 χλμ και με το που βάζω μπρος το αμάξι και είναι κρύο, αρχίζει και κάνει σαν τζιτζίκι μπροστά... Μια μέρα που άνοιξα το καπώ, μου φάνηκε ο ήχος ότι προερχόταν από τον ιμάντα. Ελπίζω να μην είναι πυράκια!

Ο ήχος αυτός, αν κάνω 1 χλμ ή αν το πάω στις 3.000 σ.α.λ. όπως είναι κρύο το μοτέρ, εξαφανίζεται...

Τί παίζει ρε σεις? Rolling eyes Sad

Well come to the club

Aν είσουν 1600αρης υπάρχει ολόκληρο μενού Evil Evil αλλά με το 1,4 Rolling eyes Rolling eyes
p206xs2 - Σαβ 22 Μάϊ 2004, 18:20:58
Θέμα δημοσίευσης:

Δημήτρη όταν λες μικρή αρρυθμία του ρελαντί, εννοείς ότι ανεβοκατεβαίνουν λίγο και οι στροφές του κιμητήρα ή εννοείς αυτή την ηχητική ασυνέχεια μόνο;
Δημήτριος - Σαβ 22 Μάϊ 2004, 21:40:54
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Δημήτρη όταν λες μικρή αρρυθμία του ρελαντί, εννοείς ότι ανεβοκατεβαίνουν λίγο και οι στροφές του κινητήρα ή εννοείς αυτή την ηχητική ασυνέχεια μόνο;

Μόνο αυτήν την ηχητική ασυνέχεια.
Θα προσπαθήσω να σου κάνω μια εξομοίωση...
ββββββββββββββββββββ...γκούχ!...βββββββββββββββββ...γκούχ!...ββββββββββββββββββββ...γκούχ! γκούχ!...βββββββββββββββββ

κ.ο.κ.... Laughing Laughing Laughing Laughing
Steve - Κυρ 23 Μάϊ 2004, 00:24:51
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
Well come to the club

Aν είσουν 1600αρης υπάρχει ολόκληρο μενού Evil Evil αλλά με το 1,4 Rolling eyes Rolling eyes

Για δείξε μου το μενού να πάρω μια ιδέα τουλάχιστον! Cool
Recifees - Κυρ 23 Μάϊ 2004, 14:55:17
Θέμα δημοσίευσης:
Le menou de problems de 1.600

1. Πολλαπλασιαστής.
2. Μπουζί.
3. Βενζίνες (της κακιάς ώρας).
4. Βρώμική πεταλούδα γκαζιού.(μετά απο κάποια χλμ ή κίνηση σε περιβάλλον με πολλή σκόνη ,νέφος κτλ κτλ
5. Προβληματικοί αισθητήρες "λ" ενίοτε κακοβαλμένοι.
6. Πολλαπλή εισαγωγής χαλαρά σφιγμένη .

Αυτά τα ολίγα για αρχή .... Cool
Steve - Κυρ 23 Μάϊ 2004, 15:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά, τα απορρίπτω όλα αυτά στο menu Razz λόγω του ότι είμαι στα 1300 χλμ και το αμάξι το έχω 3½ βδομάδες. Βρές μου άλλο menu Evil Twisted evil Razz
Recifees - Κυρ 23 Μάϊ 2004, 17:00:10
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Βασικά, τα απορρίπτω όλα αυτά στο menu Razz

TIII δεν σου αρέσει το μενού Shocked

Steve έγραψε:
λόγω του ότι είμαι στα 1300 χλμ και το αμάξι το έχω 3½ βδομάδες.

Στα 70 χλμ ζουάν Confused
Στα 600χλμ τα πρώτα κροταλίσματα ανάλογα του Δημήτρη Confused
-Απο την αρχή στραβοβαλμένη τάπα κάρτερ Shocked -την είδε ο μηχανικός που πήγαινα το άλλο μου αυτοκίνητο και ευτυχώς δεν ξεροψήθηκε ο <<μικρός>>Ηταν λίγο πρίν το τρίτο ταξιδάκι του (κάπου 600χλμ πήγαινε -έλα) στα 3500χλμ.Είχα πάει για λάδια προληπτικά .Ολο αυτόν τον καιρό τριγύρναγα με κάρτερ έτοιμο να Puke right τα λάδια!
Ουτέ 100χλμ ο δείκτης λαδιού έβγαζε ότι του κατέβαινε.

Κάτι έλεγες για 1300 χλμ Cool

Steve έγραψε:
Βρές μου άλλο menu Evil Twisted evil Razz

Είσαι σίγουρος ότι θέλεις άλλο μενού Rolling eyes Εγώ στη θέση σου δεν θα το ήθελα Razz
Δημήτριος - Δευ 24 Μάϊ 2004, 13:20:00
Θέμα δημοσίευσης:
gskarmou έγραψε:
Στα 600χλμ τα πρώτα κροταλίσματα ανάλογα του Δημήτρη Confused
-Απο την αρχή στραβοβαλμένη τάπα κάρτερ Shocked
Κάτι έλεγες για 1300 χλμ Cool

- Στην περίπτωσή μου τα κροταλίσματα τα άκουγα από την πρώτη μέρα που πήρα το αυτοκίνητο.
- Επίσης όταν έκανα την πρώτη αλλαγή σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ο μηχανικός έκανε τόσο βιαστικά την αλλαγή (φυσικά δεν ξαναπήγα...), που δεν βιδώθηκε σωστά η τάπα. Αυτό το αντιλήφθηκα στην επόμενη αλλαγή. Evil Evil Evil

εξάλλου ένας πολύ σημαντικός λόγος που αλλάζω λιπαντικό συχνότερα από το κανονικό, είναι και ότι το λάδι που θα μείνει απο την προηγούμενη αλλαγή (λόγω βιασύνης του μηχανικού Evil Evil Evil ) να έχει ακόμα ζωή.
Steve - Δευ 24 Μάϊ 2004, 13:38:01
Θέμα δημοσίευσης:
Θα προσπαθήσω να το ηχογραφήσω με το 6600 μου να σας το δώσω να το ακούσετε μπας και βγεί κάποια άκρη... γιατί δεν πάμε καλά! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Evil
Recifees - Δευ 24 Μάϊ 2004, 15:05:59
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
.....
- Επίσης όταν έκανα την πρώτη αλλαγή σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ο μηχανικός έκανε τόσο βιαστικά την αλλαγή (φυσικά δεν ξαναπήγα...), που δεν βιδώθηκε σωστά η τάπα. Αυτό το αντιλήφθηκα στην επόμενη αλλαγή. Evil Evil Evil

Ενας μηχανικός Confused άφησε την τάπα αβίδωτη Evil Evil
Καλα σε μένα για να μην τον κουράσουν την άφησαν ξεβίδωτη απο το εργοστάσιο ,εκτός του το είχαν πλυμμηρίσει στο λάδι (ένα πόντο πάνω απο το maximum )
Δημήτριος - Κυρ 06 Ιούν 2004, 12:32:15
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά έκανα την αναβάθμιση του προγράμματος, μέσω κάποιου ηλεκτρονικού της Lion. Ο κόφτης κατέβηκε στις 6.500 rpm ακριβώς (ήταν περί τις 6.700 rpm) και το αυτοκίνητο ίσως να έχασε λιιίγο στα ψηλά και να πήρε λιιίγο στα χαμηλά...

Τέλος πάντων, ενώ είχα 100άρα βενζίνη, χθες ξανάκουσα Shocked Shocked Shocked Evil τον θόρυβο σε μια ανηφόρα που πάτησα λιιίγο παραπάνω το γκάζι (από τα 30 στα 40 με δευτέρα)...
Αυτήν την φορά το έκανε στιγμιαία (2-3 φορές) και όχι συνεχόμενα όπως μερικές φορές το έκανε παλιά...
Πάντως (επειδή το ξέρω το αυτοκίνητο) μου έδωσε την αίσθηση ότι δεν αλλαξαν και πολλά Mad Mad Mad Mad Mad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Έστειλα γράμμα στην peugeot. Σας το παραθέτω:

Dear Sir, madam
I would to ask you something technical about my car (the question is at the end of the text).

Since I bought it, I hear from the engine a strange sound which sounds like a detonation (knocks). It occurs whenever I partially open the throttle, and whenever the engine is hot. It doesn't stop immediately, sometimes it is heard for several seconds. It never happens when I fully press the accelerator. I almost always use petrol with 100 octanes, but there is no difference!
I try to handle the car as better as I can. I never force the engine unless the lubricant is quite hot and generally speaking I take much care about this car. The last I want for my car is to suffer detonation! I liked this car very much, that's why I bought it, but problems like that make me want to sell it! I can’t relish the car due to this.
I had already my engine computer's program upgraded, but it seems like nothing has changed. Nobody from the authorized garages (not "Lion Hellas") provided me with specific information and nobody from them did something about that problem. I have visited them countless times but they did nothing! I am very displeased!
In addition there are many other reasons that make feel displeased against them. For example, I have a small problem with the BSI unit of my car. During the year of the guaranty I mentioned it to them many times, but they did nothing. When the guaranty expired they told me that I have to change the BSI unit!!! The same happened with the thermostat's flange, but I forced them to replace it for free...
Anyway, some mechanics told me that this sound is not exactly a detonation, but something different. They also told me that it is harmless for the engine and I should not be aware of it. Before the program upgrade, I had my car's fumes monitored and the mechanic that did the job found that there is an excess of oxygen inside the combustion chambers. This mechanic urged me to proceed to the program upgrade. This work (the monitoring of the fumes) has been made by a non-official garage. The program upgrade has been made by an electronic mechanic of "Lion Hellas".

My basic question (s) is (are): Is this a pure detonation and in case of not what is it? In addition does this problem results in damage (due to striking forces or other consequences) for the engine? Is this problem threats the engine's longevity and efficiency? Will I face engine damage in the near (or in the father) future? Why the knock sensor does not intervene?

volvos - Κυρ 06 Ιούν 2004, 12:48:45
Θέμα δημοσίευσης:
ωχ ωχ ωχ ....
εμενα παντως 04 μοντελο δε βαραει πυρακια με τιποτα...εχω 4500χλμ
θεωρητικα αφου το εχεις τρια χρονια θα επρεπε να εχει προκληθει ζημια οσο και αν προσεχεις παντως
teodor_v - Κυρ 06 Ιούν 2004, 14:26:30
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
Παιδιά έκανα την αναβάθμιση του προγράμματος, μέσω κάποιου ηλεκτρονικού της Lion. Ο κόφτης κατέβηκε στις 6.500 rpm ακριβώς (ήταν περί τις 6.700 rpm) και το αυτοκίνητο ίσως να έχασε λιιίγο στα ψηλά και να πήρε λιιίγο στα χαμηλά...

Δημήτρη γιατί κατέβηκε ο κόφτης; Είναι καινούριο πρόγραμμα της Peugeot
διαφορετικό απο αυτό που έχω εγώ; (Δεκέμβριος 04). Ο κόφτης σου με κάθε σχέση στο κιβώτιο ήταν στις ίδιες στροφές ή έπαιζε λίγο; Τώρα είναι μόνιμα στις 6.500;
Δημήτριος - Κυρ 06 Ιούν 2004, 14:27:46
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ωχ ωχ ωχ ....
εμενα παντως 04 μοντελο δε βαραει πυρακια με τιποτα...εχω 4500χλμ
θεωρητικα αφου το εχεις τρια χρονια θα επρεπε να εχει προκληθει ζημια οσο και αν προσεχεις παντως

Ένα αυτό (που είναι πάρα πολύ βασικό, έπρεπε να είχα πάρει τον κινητήρα στα χέρια προ πολλού) και το άλλο είναι το εξής : Γιατί ο knοck sensor δεν επεμβαίνει; Τον ήχο αυτόν τον έχω ακούσει και σε άλλα 206 που πάλι ακουγόταν για πολύ χρόνο. Άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι ο knock sensor μου είναι χαλασμένος. Εξάλλου θα μου το 'δειχνε και σε κάποια διάγνωση...
Τον ίδιο ήχο τον έχω ακούσει και σε ένα Ford Focus 1,6 16v. Και άντε πες ότι ο δικός μας κινητήρας είναι πουσαρισμένος και με υψηλή συμπίεση, που χτυπά πυράκια και με 100 οκτάνια. Αλλά ο κινητήρας του focus; Από που και ως που; Είναι από τα πιο ήπια 1600άρια που έχω δει...

Πάντως πιστεύω τον μηχανικό που μου είπε ότι δεν είναι ακριβώς πυράκια, αλλά κάτι άλλο ακίνδυνο. Απλά όλα αυτά τα φαινόμενα στον χώρο καύσης τα αποκαλούν οι μηχανικοί συλλήβδην "πυράκια" (έτσι μου είπε)
Αλλιώς δεν έχει λογική!!!! Shocked Shocked Shocked Mad Mad Mad Evil Evil Evil
Συγκεκριμένα μου είπε : Έχεις πολύ οξυγόνο στου θαλάμους σου και αυτό το οξυγόνο δεν προλαβαίνει να εκτονωθεί. Έτσι χτυπάει στα τοιχώματα και ακούγεται αυτός ο ήχος. Με την αναβάθμιση θα έρθει στα ίσια του το οξυγόνο.
Τον ρώτησα : -Δηλαδή δεν είναι αυτανάφλεξη;
-Οχι! Μην το φοβάσαι.
Τώρα τρέχα, γύρευε!!! Δεν με πείθει σαν διάγνωση...
Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και με τον ηλεκτρονικό της Lion που έκανε την δουλειά, αυτός σίγουρα θα ξέρει...

Ο κόφτης κατέβηκε. Δεν ξέρω πιο πρόγραμμα μου έβαλε, ούτε και πολλές λεπτομέρειες. Crying or Very sad Crying or Very sad
Του το άφησα και έφυγα...
Δημήτριος - Δευ 07 Ιούν 2004, 14:54:39
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά τελικά η θεωρία μου περί ελεγχόμενης αυτανάφλεξης (και όχι κρουστικής αυτανάφλεξης, δηλαδή πυράκια) δείχνει να δικαιώνεται!!!! Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Cool Cool Cool Cool Cool

Πήγα σήμερα το πρωϊ στον μηχανικό και του είπα ότι σε 'σας. Δηλαδή ότι το αυτοκίνητο κάνει τον θόρυβο ξανά, αλλά όταν τον κάνει διαρκεί πολύ λιγότερο από πρίν (2-3 χτύποι). Μου είπε ότι είναι φυσιολογικό τόσο λίγο που στο κάνει και να μην το φοβάμαι.

Επέμεινα πολύ για να μου πει ό,τι ξέρει επί του φαινομένου και μου είπε το εξής : Μου είπε ότι το καύσιμο μίγμα που δεν πρόλαβε να καεί από τον προηγούμενο κύκλο, αλλά ούτε και να φύγει μέσω των καυσαερίων, μένει μέσα για τον επόμενο κύκλο λειτουργίας και αυταναφλέγεται πριν εμφανιστεί ο σπινθήρας. (εδώ, στο πριν τον σπινθήρα, κολλά και η ελεγχόμενη αυτανάφλεξη)

Το συμπλήρωμά μου
Πριν είχα πολύ όξυγόνο στους θαλάμους (το διαπιστώσαμε με μέτρηση των καυσαερίων), υπάρχει φτωχό μίγμα. Επειδή η σάρωση του κυλίνδρου είναι ελλιπής (ως απόροια του "λάνθασμένου" για εκείνη την περιοχή στροφών overlap) μένει κάποια ποσότητα καυσίμου μίγματος μέσα στον θάλαμο από τον προηγούμενο κύκλο.
Αυτή η ποσότητα αναμειγνύεται με τα καυσαέρια και δημιουργεί την τέλεια "μαγιά" για την εμφάνιση της ελεγχόμενης αυτανάφλεξης. Δηλαδή το μείγμα αυτό αναφλέγεται πριν εμφανιστεί ο σπινθήρας και όχι μετά από αυτόν (όπως συμβαίνει στα κλασικά πυράκια). Για να συμβεί αυτό χρειάζονται πολύ υψηλή θερμοκρασία, κάτι που το προσφέρουν τα καυσαέρια
Εν τω μεταξύ επειδή ακριβώς το νέο εισερχόμενο μείγμα είναι φτωχό σε καύσιμο, δεν μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία που επικρατεί μέσα στον θάλαμο, αφού δεν υπάρχουν σε αυτό μεγάλες ποσότητες βενζίνης που δρουν ψυκτικά. Έτσι το φαινόμενο διατηρείται, μέχρι να ανέβουν οι στροφές και ο (σταθερός) χρονισμός των εκκεντροφόρων να γίνει πιο ευνοϊκός σε ό,τι αφορά την σάρωση των καυσαερίων.

Βέβαια η καύση με ελεγχόμενη αυτανάφλεξη διαρκεί πολύ λιγότερο χρόνο (είναι σχεδόν ισόχωρη καύση, αφού γίνεται αστραπιαία και καθολικά, σε όλη την έκταση του θαλάμου καύσης, εξού και οι μηδενικές σxεδόν εκπομπές HC). Αυτό όμως για να συμβεί, χρειάζονται καυσαέρια που εμπεριέχουν μέσα τους ενώσεις πολύ ασταθείς θερμοδυναμικά (ονομάζονται ενεργές ρίζες) και ως εκ τούτου "επιβιώνουν" μόνο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες αναπτύσσονται μόνο κατά την διάρκεια της κάυσης. Αυτές οι ενεργές ρίζες βοηθούν το μέτωπο της φλόγας να εξαπλωθεί αστραπιαία. Χωρίς αυτές η ελεγχόμενη αυτάφλεξη μπορεί να συμβεί, αλλά δεν θα είναι ατραπιαία, ούτε καθολική.
Συνεπώς ο κινητήρας μου (και πολλοί άλλοι κινητήρες) εμφανίζουν ελεγχόμενη αυτανάφλεξη γιαλαντζί!!! Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Very happy Very happy Very happy

Αυτά! Είμαι πολύ χαρούμενος και γιατί μάλλον έχει αίσιο τέλος η "περιπέτειά" μου, αλλά και γιατί μπόρεσα να βγάλω ένα αξιόλογο συμπέρασμα!!! Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
TONY PAP - Δευ 07 Ιούν 2004, 15:02:52
Θέμα δημοσίευσης:
Οπότε Δημήτρη τελικά μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό χωρίς καμμία ανησυχία και απλά σε άλλους 1600 16v συμβαίνει και σε άλλους όχι ?
Δημήτριος - Δευ 07 Ιούν 2004, 15:07:25
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Οπότε Δημήτρη τελικά μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό χωρίς καμμία ανησυχία και απλά σε άλλους 1600 16v συμβαίνει και σε άλλους όχι ?

Μάλλον ναι. Πάντως σε εμένα έχει συμβεί τοσες φορές, που αν προκαλούσε ό,τι ζημιά προκαλεί και το πυράκι, ο κινητήρας τώρα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον χλωμός (αν όχι κατεστραμένος)!!
Αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Ο κινητήρας είναι ακμαιότατος!

Εξάλλου συμβαίνει και σε άλλα αυτοκίνητα (206 και μη), όπως και στο Ford Focus 1,6 16v του φίλου μου...
Και αυτός δεν έχει κανένα πρόβλημα με το αυτοκίνητό του.
aris ioannina - Παρ 25 Ιούν 2004, 12:13:16
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα μου ειπαν οτι επικεινωνησαν με την πεζο αγγλιας και τους ειπαν οτι φταινε οι βενζινες στην ελλαδα!!!
εγο λοιπον κυριοι εχω και ενα ερωτημα αφου δεν σας ανησυχει τιποτα. γιατι δεν το κανουν ολα τα pug??
και γιατι δεν το κανουν ολα τα αλλα αμα φταιει η βενζινη.
επισης οταν λενε οτι πεφτει το avans οταν αντιλαμβανεται ο εγκεφαλος κατι ...αφτο δεν ειναι κακο. δεν μειωνει την αποδωση του κινητηρα εστω και στιγμιαια. και για να μην τρελλαθουμε τελειως. προωλημα θα εχουμε. ειναι μια διαδικασια μη προβλεπωμενη. οποτε στο χρονο πιστευω οτι θα εχουμε μεγαλυτερες φθορες και πτωση αποδοσης.
teoman - Παρ 25 Ιούν 2004, 12:16:20
Θέμα δημοσίευσης:
Οτιδήποτε αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος,θα στο δείξει στο διαγνωστικό.Έχω δει να έχει καταγράψει πυράκια από "κακή" βενζίνη.
Δημήτριος - Παρ 25 Ιούν 2004, 14:28:45
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Οτιδήποτε αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος,θα στο δείξει στο διαγνωστικό.Έχω δει να έχει καταγράψει πυράκια από "κακή" βενζίνη.

Εμένα δεν μου έχει βγάλει ποτέ τέτοια ένδειξη στους πολυάριθμους διαγνωστικούς ελέγχους που το έχω κάνει.

Πάντα όλα δούλευαν ρολόι, εκτός από μια φορά (στον 2ο μήνα χρήσης του) που έβγαλε κάτι για ελαττωματική ανάφλεξη και παροδικο ψεκασμό ή κάτι τέτοιο... Ο Στόικος, στον οποίο το πήγα, δεν έκανε τίποτε γι' αυτό, απλά πάτησε ένα κουμπί και εξαφανίστηκε η ένδειξη.
Και μια άλλη φορά (πάλι στον Στόικο) είχε βγάλει ένα μήνυμα για τα μπεκ.
Κατά τα άλλα όμως όλα ήταν ΟΚ...

Η μείωση του Avans μπορεί απλά να αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμα το φαινόμενο της προανάφλεξης. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μόνιμα αυτό, αφού έτσι θα προκαλέσει αργότερα νέα πυράκια στον κινητήρα (λόγω του ότι πέφτει η θερμοδυναμική απόδοση του κινητήρα και η πλεονάζουσα θερμότητα πάει στα τοιχώματα που τα υπερθερμαίνει), κάτι που θα οδηγήσει σε νέα μείωση του Avans κ.ο.κ.
Οπότε αυτό περί μόνιμης μείωσης του Avans είναι μια ΠΑΠΑΡΙΑ!!!

Εγώ πάντως πιστεύω στην θεωρία μου ακόμα... Rolling eyes Rolling eyes
Εξάλλου η πράξη με δικαιώνει. Ο knock sensor δεν επεμβαίνει, ο κινητήρας επιταχύνει αβίαστα κατά την διάρκεια του ήχου (αντί να "κρεμάει" όπως θα έπρεπε αν ήταν πυράκια), οι επιδόσεις του είναι πάρα πολύ καλές (μάλλον καλύτερες από τις "επίσημες"), λειτουργεί θαυμάσια (αντί να δυσλειτουργεί όπως θα έπρεπε), καταναλώνει λογικότατες ποσόστητες καυσίμου και τα καυσαέριά του είναι πολύ χαμηλά, όπως θα έπρεπε...
Όλα αυτά μετά από 50.000+ χλμ. συνεχούς παρουσίας αυτού του ήχου!
Δημήτριος - Πεμ 07 Οκτ 2004, 00:33:53
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά σχημάτισα μια νέα εικασία στο μυαλό μου. Την περιγράφω στο topic "Πυράκια"... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Natassa - Τρι 11 Ιούλ 2006, 13:27:32
Θέμα δημοσίευσης:
BTS έγραψε:
ακούω έναν μεταλλικό θόρυβο όταν πατάω και όταν αφήνω το γκάζι απότομα, κάτι σαν 'τακ'.Δεν μιλάμε για υποψία θορύβου, αλλά ήχο που ακούγεται μέσα-έξω.

Λοιπόν αυτό μου το κάνει και εμένα εδώ και πολύ καιρό, μόλις πατήσω γκάζι και είναι μεταλλικός ήχος.

Τι μπορεί να είναι;;

ΥΓ
Μην μου πείτε να διαβάσω δέκα σελίδες θέμα, πλιζ. Embarassed
Sidobre - Τρι 11 Ιούλ 2006, 13:36:04
Θέμα δημοσίευσης:
... Ζοάν (ή ζουάν)
Είναι ένας σύνδεσμος της εξάτμισης μπροστά. Στο επόμενο σέρβις ζήτησε να στο αλλάξουν (αν είσαι σε εγγύηση δωρεάν) με τα καινούργια που δεν χαλάνε Wink
Natassa - Τρι 11 Ιούλ 2006, 13:42:41
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
... Ζοάν (ή ζουάν)
Είναι ένας σύνδεσμος της εξάτμισης μπροστά. Στο επόμενο σέρβις ζήτησε να στο αλλάξουν (αν είσαι σε εγγύηση δωρεάν) με τα καινούργια που δεν χαλάνε Wink

Αχ, ευχαριστώ!
Και να σκεφτείς λήγει η εγγύηση μου 31/7.
Στο τσακ Smile
shiba - Τρι 11 Ιούλ 2006, 16:26:26
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα παιδες ακουγεται ενας ηχος(αραια και που+οχι δυνατος φυσικα)οταν αλλαζω ταχυτητες+μονο τοτε..τι μπορει να ειναι?
kas - Τετ 12 Ιούλ 2006, 16:09:00
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο με τα πηρακια με προβληματιζει κ εμενα αρκετο καιρο..το καταλαβαινω εντονα στην 2αρα σε ανηφορες..οταν παω να δωσω γκαζι παρολου που δεν το δεινω τερμα κ το αμαξι δεν ζοριζεται κ οσο γκαζωνω το αμαξι φευγει κανονικα.ακουω τα πηρακια να χτυπανε..γιατι το κανει αυτο ενω δεν ζοριζεται το αμαξι??? Evil Evil
Pugobios - Σαβ 22 Ιούλ 2006, 13:20:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάλι απο την ώρα που άλλαξα εξάτμιση(ολόσωμη χειροποίητη) ακούω ένα θόρυβο σαν κάποιος να χτυπάει την εξάτμιση με μεταλικό αντικείμενο και μόνο όταν αφήνω το γκάζι με ταχύτητα μέσα κάτω απο της 2000 rpm.Τί μπορεί να είναι??
giannos - Σαβ 16 Δεκ 2006, 12:43:08
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριε! (εδώ Γιάννης. δε ξέρω αν με θυμάσαι, είχαμε γνωριστέι μιά φορά σους Βασίληδες) κι εμένα μου το κάνει αυτό!!! και θέλω να πιστεύω πως δεν είναι πιράκια..... Το κάνει όταν είναι ζεστό, όπως λές, και πολλές φορές το κάνει όταν είναι ζεστο και πατάς απότομα χωρίς ταχύτητα μέσα, όταν π.χ. είσαι στο τσακιρ κέφι σε καμιά στριφτερή ανάβαση και πας να κάνεις καμιά κατεβασιά να γουστάρεις λίγο ακούς αυτό το πράμα και ξενερώνεις....Αχ! Sad σου κόβωνται τα πόδια...
Πάντως έχω παρατηρήσει οτι όταν βάζω 100 οκτάνια δε το κάνει!!
Τι να πω...
Steve - Σαβ 16 Δεκ 2006, 12:54:25
Θέμα δημοσίευσης:
giannos έγραψε:
Τι να πω...

Τίποτα Razz
giannos - Δευ 18 Δεκ 2006, 20:28:38
Θέμα δημοσίευσης:
οκ λοιπον....

Τιποτα Razz
INFERNO - Κυρ 09 Σεπ 2007, 13:08:01
Θέμα δημοσίευσης:
Εκατσα και διάβασα όλες τις σελίδες, έχοντας κ εγω το ίδιο πρόβλημα με το αμάξι της αδελφής μου, ένα 207 1,4 16v με τα 90 άλογα και τον ίδιο ήχο είχα παρατηρήσει και στο 206 1,1 8v που είχα πάρει το 2001. έχω κάνει με το 207 1000+ χιλιόμετρα και το αμάξι έχει κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο μιάς και λόγω του ότι είμαι φαντάρος στο στρατόπεδο στα μέγαρα(πάχη) πάω και έρχομαι όποτε είμαι εξοδούχος(όπως και σήμερα). Ο ήχος εμφανίζεται όταν έχει ζεσταθεί το μοτέρ(και λογικά και η εξάτμιση) και τον κάνει είτε πατώντας με νεκρά ελάχιστο γκάζι(ανέβαζα σιγά σιγά τις στροφές με νεκρά και διαπίστωσα τον τριγμό αυτόν, σάν κάτι να συντονίζει), είτε τον κάνει σε χαλαρό ξεκίνημα με 1η ή με 2α ρεπρίζ με λίγες στροφές. Στο δρόμο έχω ακουσει να περνάει απο μπροστά μου και άλλο 207 το οποίο έκανε τον ίδιο μεταλλικό θόρυβο.... ξέρω οτι η ερώτηση είναι βαρετή αλλα... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΌ?... δε μπορεί να είναι το μοτέρ(πυράκια), αφού οι κινητήρες είναι διαφορετικοι και το ακουστικό πρόβλημα ίδιο. να πώ οτι κ εγώ έκανα τεστ με βενζίνες αλλα ο ήχος ακριβώς ίδιος... ο ήχος παρουσιάζεται στις πολύ χαμηλές στροφές ενώ μετά δεν ακούγεται τίποτα.
BABIS2005 - Παρ 14 Σεπ 2007, 15:44:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχα και εγω παιδια προβλημα με το 307 που ειχα πηγα στη Peugeot Κοκκινοπουλος και οι ανθωποι το εφτιαξαν με κοστος 15 ευρο καποια πατεντα εκαναν την οποια κανουν συχνα και απ" οτι ειπαν ειναι κατι ευκολο και τερμα ο θορυβος μεχρι που το πουλησα
INFERNO - Κυρ 16 Σεπ 2007, 13:30:16
Θέμα δημοσίευσης:
BABIS2005 έγραψε:
Ειχα και εγω παιδια προβλημα με το 307 που ειχα πηγα στη Peugeot Κοκκινοπουλος και οι ανθωποι το εφτιαξαν με κοστος 15 ευρο καποια πατεντα εκαναν την οποια κανουν συχνα και απ" οτι ειπαν ειναι κατι ευκολο και τερμα ο θορυβος μεχρι που το πουλησα

Μηπως σου είπαν τί ακριβώς έκαναν? μπορείς να μου πείς διευθυνση της συγκεκριμένης Peugeot? ευχαριστώ Cool
BABIS2005 - Δευ 17 Σεπ 2007, 16:28:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι Πατρα φιλε δεν ξερω ακριβως τι εκαναν αλλα δεν εχω πλεον προβλημα.2 συνεργεια ειναι peugeot το ενα φερνει το ονομα του.
Giannis307 - Δευ 17 Σεπ 2007, 18:23:37
Θέμα δημοσίευσης:
BABIS2005 έγραψε:

Eπειδη το αμαξι μου πηγαινε αρχικα εκει για την συντηρηση του κλπ ξερω το συνεργειο και τους μηχανικους....Σε ενα προβλημα "συντονησμου" που ειχα με ειχαν κατα τρομαξει οτι θελει αλλαγμα το ρολεμαν του σαζμαν (!!! Shocked Shocked ) με αποτελεσμα να θελει να κατεβει ολο το κιβωτιο κατω και να γινει βιδες....με κοστος γυρω στα 450-500 ευρω(χρεωνουν ρε γ@μοτο λες και τα ευρω ειναι φυστικια)...Εννοειται πως δεν εγινε αυτη η εργασια γιατι δεν υπηρχε χρημα...Μετα ψαχνοντας νακαλυψα οτι αυτο που συντονιζε ηατν η ντιζα του γκαζιου η οποια διορθωθηκε με ενα δεματικο Wink Wink Wink και κοστος μισο ευρω!!!!!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες