PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Ηχος παράξενος και ανατριχιαστικός... (ρουλεμάν ή όχι;;;;;)

giannos - Σαβ 16 Δεκ 2006, 14:13:55
Θέμα δημοσίευσης: Ηχος παράξενος και ανατριχιαστικός... (ρουλεμάν ή όχι;;;;;)
Χαιρετώ!!! (206 1.6. 16v 2003_65.000 χιλομετρα)
Αυτό που γενικώς ακούγεται είναι ένα σφύριγμα (τύπου... τσιρ τσιρ Laughing ) το οπόίο και σταματάει όταν αγγίζω απλώς ή παταω το συμπλέκτη. Αυτό ακούγετε και όταν είναι ζεστό το αμάξι και πολύ πιο έντονα όταν είναι κρύο. Μέχρι εδω καλά... (ρουλεμάν συμπλέκτη... έχω σκοπό να τον αλλάξω!)
Αυτό όμως που με ανησυχει είναι ένας άλλος ήχος (τύπου... ηηηγγγγγ...σαν να ακούς τροχό σε οικοδομη....)που ακούγετε μόνο όταν είναι κρύο και στο φάσμα των στροφών 1800-2100 μονο! ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω! την πρώτη φορά που το άκουσα νόμιζα οτι ακούστηκε απ'έξω που εχτίζαν οι άνθρωποι μιά οικοδομη παραδίπλα και δε το κατάλαβα... Μετά βέβαια, άρχισε να γίνεται εντονότερο και οχι απλώς το κατάλαβα... το εμπέδωσα... Confused
Το κάνει πάντα όταν είναι κρύο! είτε εν κινήσει με ταχύτητα μέσα, ειτε με νεκρά και σταματημένος,είτε σε κατηφόρα με ταχύτητα.... πάτοτε, αρκεί ο κινητήρας να είναι κρύος και σταθερά κάπου μεταξυ 1800-2100 στρ. Κι αυτός ο ήχος σταματάει επίσης όταν πατάς ή αγγίζεις το συμπλέκτη.
Και όλα αυτά ξεχνιούνται μετά απο κάνα 10λεπτο. ...μέχρι την άλλη μέρα το πρωί...
Αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως τελικά χρειάζομαι άμεσα αλλαγή ρουλεμάν συμπλέκτη;;; και πόσο θα βγεί περίπου αυτή η ιστορία; Confused
και το σημαντικότερο, είναι μόνο αυτό ή μπορεί να'ναι και τίποτα άλλο πίο βαρύ;;; Confused
volvos - Σαβ 16 Δεκ 2006, 17:03:41
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο 1800 πρεπει να ειναι απο μεσσαιο εξατμιση.εγω εχω αλλαξει 3 και παω για 4ο...
Touristas - Σαβ 16 Δεκ 2006, 18:54:03
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ θα έλεγα να αλλάξεις το συντομότερο σετ συμπλέκτη γιατι μπορεί και να μείνεις.
Lef205 - Σαβ 16 Δεκ 2006, 18:58:21
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Εγώ θα έλεγα να αλλάξεις το συντομότερο σετ συμπλέκτη γιατι μπορεί και να μείνεις.

Aυτο πρεπει να τον πονεσε λιγο.
Και σου εχω πει να τα λες πιο απαλα . . . δεν ακους εσυ! Laughing
Touristas - Σαβ 16 Δεκ 2006, 19:12:01
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Touristas έγραψε:

Aυτο πρεπει να τον πονεσε λιγο.
Και σου εχω πει να τα λες πιο απαλα . . . δεν ακους εσυ! Laughing

Whistling Whistling Whistling Whistling
giannos - Δευ 18 Δεκ 2006, 20:20:48
Θέμα δημοσίευσης:
Με πονεσε λίγο, η αλήθεια είναι... Αλλά δε ξέρω πόσο θα πονέσω όταν θα πάω στο συνεργείο... Confused Confused Confused
zafeirop - Τετ 20 Δεκ 2006, 01:54:20
Θέμα δημοσίευσης:
giannos έγραψε:
Με πονεσε λίγο, η αλήθεια είναι... Αλλά δε ξέρω πόσο θα πονέσω όταν θα πάω στο συνεργείο... Confused Confused Confused

Για να πονέσουμε παρέα...
Πόσο πάει το σετ συμπλέκτη;

Αλλάζεται μονάχα ο δίσκος;
Ή μόνο το ρουλεμάν;
Ή το πλατό; (βλακεία είπα??!??!)

Πόσο περίπου έχουν αυτα;
Lef205 - Τετ 20 Δεκ 2006, 03:27:43
Θέμα δημοσίευσης:
zafeirop έγραψε:
giannos έγραψε:

Για να πονέσουμε παρέα...
Πόσο πάει το σετ συμπλέκτη;

Αλλάζεται μονάχα ο δίσκος;
Ή μόνο το ρουλεμάν;
Ή το πλατό; (βλακεία είπα??!??!)

Πόσο περίπου έχουν αυτα;

Παιδια ειναι μια λεξη δισκοςπλατωρουλεμαν! Laughing Laughing
Συνηθως αυτα πανε μαζι παιδια . . . Confused
Touristas - Τετ 20 Δεκ 2006, 07:37:44
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχουν και χώρια σαν ανταλλακτικά αλλά εάν έχεις αρκετά χιλιόμετρα καλό είναι να αλλάζονται όλα μαζί.
Είναι κρίμα να πληρώσεις εργασία για αλλαγή δίσκου και μετά από λίγο να έχεις πάλι πρόβλημα.
giannos - Τετ 20 Δεκ 2006, 13:23:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή για να αλλαχτούν όλα μαζί αυτά θα πιάσει κανα 300 μαζί με τα εργατικά;
Confused
όλα καλά ... Confused αλλά αυτό που δε καταλαβαίνω είναι εκείνο το τσίριγμα που μου κάνει όταν είναι σταθερό το γκάζι τώρα το κάνει και στις 2800 στροφές κάπου εκει... τί πράμα είναι αυτό..
Πώς εξηγείται... Question Question
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες