PSClub - Hellas

Κινητήρας - 106 - Τοποθέτηση 106 1.6 16v, σε 1.6 8v. Τι ισχύει??

RASTAVIPER - Παρ 15 Δεκ 2006, 13:45:21
Θέμα δημοσίευσης: 106 - Τοποθέτηση 106 1.6 16v, σε 1.6 8v. Τι ισχύει??
Ψάχνω εδώ και λίγο καιρό να αναβαθμίσω το αμαξάκι μου με μοτεράκι 16v από το μεγαλύτερο αδελφάκι.Αλλά βρε παιδιά τα έχω μπλέξει με αυτά που ακούω για τους μονόφυσους και 3φύσους.

-Το συνεργείο Α λέει να βάλω 3φυσο καθώς έχει φοβερό εγκέφαλο.

-Φίλος μου λέει ότι αν βάλω 3φυσο, θα πρέπει να αλλάξω αντλία και όργανα γιατί αλλιώς θα έχω πρόβλημα.

-Συνεργείο Β λέει καλύτερα μονόφυσο, γιατί το 3φυσο θέλει πολύ παραπάνω δουλεια για να συνδεθούν σωστά τα ηλεκτρολογικά.Επίσης, ο ίδιος λέει ότι δε χρειάζομαι πλεξούδα-εγκέφαλο αν πάρω μονόφυσο μοτέρ, καθώς το 16v δουλέυει μια χαρά με τα δικά μου πλεξούδα-εγκέφαλο.Το συνεργείο Α όμως λέει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Το καθένα θέλει το δικό του εγκέφαλο και πλεξούδα.

-Το συνεργείο Β λέει μόλις μπει το νέο μοτεράκι πάνω να βάλουμε πιο παχιά φλάτζα πάνω, για να αυξήσουμε και λίγο τη συμπίεση στο νέο μοτέρ, χωρίς να χρειαστεί κάτι άλλο.Το συνεργείο Α όμως λέει, ότι αν βάλω τη φλάτζα χωρίς πρόγραμμα, το μοτέρ μπορεί να σπάσει, λόγω αυξημένης συμπίεσης ή ότι δε θα δουλεύει σωστά.

Τελικά τι ισχύει βρε παιδια?Γιατί τόσο διαφορετικές απόψεις?? Shocked Shocked
tsosmoulis - Παρ 15 Δεκ 2006, 13:49:32
Θέμα δημοσίευσης:
στείλε ένα πμ στον manolis που έχει λιγότερο από μήνα που έκανε την μετατροπή και όλα πάνε ρολόι μέχρι στιγμής. Επίσης χρησιμοποίησε το σασμάν σου Wink
επίσης μπορεί το 3φυσο να έχει κάποια θετικά αλλά για προγραμματισμό κτλ κτλ το πράγμα περιπλέκεται αρκετά (βλ στο 106sportclub) ενώ με το μονόφυσο τα πράγματα είναι περισσότερο plug & play (βλέπε peugeot sport).

ότι και να κάνεις (3φυσο-μονόφυσο) θα ξανανιώσεις φίλε,άλλο πράγμα.
Καλή μετατροπή σου εύχομαι Twisted evil Twisted evil
STELIOS - Παρ 15 Δεκ 2006, 13:52:21
Θέμα δημοσίευσης: Re: 1.6 16v από 106 , σε 1.6 8v.Τελικά τι ισχύει??
RASTAVIPER έγραψε:
...
-Το συνεργείο Β λέει μόλις μπει το νέο μοτεράκι πάνω να βάλουμε πιο παχιά φλάτζα πάνω, για να αυξήσουμε και λίγο τη συμπίεση στο νέο μοτέρ, χωρίς να χρειαστεί κάτι άλλο....

Αν βαλεις πιο ΠΑΧΙΑ φλατζα η συμπιεση θα πεσει, δεν θα αυξηθει.
nik_marin - Παρ 15 Δεκ 2006, 13:52:57
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ λεω να αφήσεις το αυτοκινητάκι σου όπως είναι...
Μετά από λίγο καιρό όλοι θα θέλουν ένα τελείως μαμά RALLYE
Φτιάξε το πολύ πολύ εισαγωγή – εξαγωγή και πρόγραμμα.
Αν θες σώνει και καλά να χαλάσεις λεφτά ...
Lef205 - Παρ 15 Δεκ 2006, 15:50:02
Θέμα δημοσίευσης:
Θωμα το δικο μου ειναι ιδιας χρονολογιας με το δικο σου και μετατροπη.
Αν βαλεις 16ν θα βαλεις μονοφυσσο για να μην αλλαζεις ταμπλο κλπ.
Η μετατροπη δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο παντως.
RASTAVIPER - Παρ 15 Δεκ 2006, 19:55:41
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια δε μου απαντησατε κατι ξεκαθαρα.
Τελικα ποιος τα μασαει?Τι ισχυει απο ολα αυτα?
Αν βρω μονοφυσο με 80.000 χλμ ειναι καλα?Σα μοτερ ποιο ειναι πιο σκυλι?Το δικο μου ή το 16v?Το συν. Α λεει το 16v παντως.
Τα εργατικα που μου λενε (650 ευρω) για μηχανικο+ηλεκτρολογο χωρις παραλειπομενα δεν ειναι πολλα?400-450 ευρω η δουλεια του μηχανικου μου ακουγεται καπως.
Ο manolis ποιος ειναι?Ερχεται στη λεσχη?
Road_Runner - Παρ 15 Δεκ 2006, 20:24:47
Θέμα δημοσίευσης:
ο μανωλης ελιναι παιδι απο θεσσαλονίκη
Lef205 - Σαβ 16 Δεκ 2006, 14:30:20
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Αν βρω μονοφυσο με 80.000 χλμ ειναι καλα?Σα μοτερ ποιο ειναι πιο σκυλι?Το δικο μου ή το 16v?Το συν. Α λεει το 16v παντως.
Τα εργατικα που μου λενε (650 ευρω) για μηχανικο+ηλεκτρολογο χωρις παραλειπομενα δεν ειναι πολλα?400-450 ευρω η δουλεια του μηχανικου μου ακουγεται καπως.

Τα μασανε οι μηχανικοι που πας, το θεμα δεν ειναι τα χιλιομετρα αλλα η κατασταση, αν εχει διαρροες αν ειναι σε καλη κατασταση η πλεξουδα κλπ.
Και τα δυο σκυλια ειναι, ισως να ειναι λιγο πιο σκυλι το 16ν
Τα εργατικα ειναι λογικα.
RASTAVIPER - Σαβ 16 Δεκ 2006, 18:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:

Τα μασανε οι μηχανικοι που πας, το θεμα δεν ειναι τα χιλιομετρα αλλα η κατασταση, αν εχει διαρροες αν ειναι σε καλη κατασταση η πλεξουδα κλπ.

Μια που λες για τα εργατικα..
Το Συν.Γ σήμερα ζήτησε σήμερα 450 ευρω για εργατικα συνολικά,για δουλειά σε μονόφυσο.
Πως ειναι νορμαλ, όταν οι αλλοι 2 ζητανε 450 μονο για τη δουλεια τους ως μηχανικοι και καμια 200αρα ακομα για τον ηλεκτρολογο?2 κατοσταρικα διαφορα στα εργατικα του μηχανικου ειναι τρελη διαφορα και μου φαινεται οτι καποιοι μας δουλευουν.
Ποση ωρα θελει να μπει το μονοφυσο και ποσα εργαλεια και ζητανε τοσα λεφτα??
Lef205 - Σαβ 16 Δεκ 2006, 19:03:48
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Lef205 έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:

Μια που λες για τα εργατικα..
Το Συν.Γ σήμερα ζήτησε σήμερα 450 ευρω για εργατικα συνολικά,για δουλειά σε μονόφυσο.
Πως ειναι νορμαλ, όταν οι αλλοι 2 ζητανε 450 μονο για τη δουλεια τους ως μηχανικοι και καμια 200αρα ακομα για τον ηλεκτρολογο?2 κατοσταρικα διαφορα στα εργατικα του μηχανικου ειναι τρελη διαφορα και μου φαινεται οτι καποιοι μας δουλευουν.
Ποση ωρα θελει να μπει το μονοφυσο και ποσα εργαλεια και ζητανε τοσα λεφτα??

βρε χρυσε μου εσυ γιατι ταλαιπωρεις το κεφαλακι σου χωρις λογο?
Εσυ θα πας στον φτηνοτερο αν σου γεμισε και το ματι.
Ελευθερη αγορα εχουμε, ο καθενας ζηταει οτι θελει! Wink
Πχ εχω ακουσει και 400 ευρω απο ηλεκτρολογο ΜΟΝΟ για συνδεση πλεξουδας.
RASTAVIPER - Κυρ 17 Δεκ 2006, 12:21:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρεις ποιο είναι το θέμα Λεφτέρη?Ότι τα Α,Γ συνεργεία είναι γνωστά συνεργεία για Peugeot με καλό όνομα στην αγορά και το Β είναι συνεργείο φίλου που έχει φτιάξει κάποια γνωστά μου αμάξια.
Κανέναν όμως δεν εμπιστεύομαι απολύτα αφού δεν έχω κάνει κάποια ιδιαίτερη δουλειά, πέρα από κάποια αλλαγή μίζας ή κάποια προβλήματα με αισθητήρα.
Στον Γ, που ζήτησε τα λιγότερα, δεν έχω πάει ποτέ πριν.
ΚΑι επειδή για μένα τα λεφτά που βλέπω να σκάω, είναι σημαντική επένδυση που δε μου περισσεύουν, πρέπει να σιγουρευτώ ότι θα πιάσουν τόπο και ότι δε τα τρέχω μετά την αλλαγή για προβλήματα.
Lef205 - Κυρ 17 Δεκ 2006, 16:23:35
Θέμα δημοσίευσης:
το Γ συνεργειο ποιο ειναι?
Αφου ειναι γνωστο πεζω ποιο το προβλημα?
Παντως η μετατροπη αυτη δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και ηδη την εχουν κανει πολλοι οποτε δεν ειναι δυσκολο για τους μηχανικους.
RASTAVIPER - Δευ 18 Δεκ 2006, 10:50:03
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Παντως η μετατροπη αυτη δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και ηδη την εχουν κανει πολλοι οποτε δεν ειναι δυσκολο για τους μηχανικους.

Λευτέρη δυσκολία ούτε εγώ βλέπω στην τοποθέτηση.Με προβλήματίζει μόνο τι μοτέρ θα βρεθεί και σε τι κατάσταση θα είναι και το γεγονός ότι για εργατικά έχουν τρελή απόκλιση μεταξύ τους.
Θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο.Εδώ θα έπρεπε κάπως να μπορεί να βοηθήσει και το PSClub.Γιατί αυτή τη στιγμή νιώθω ότι η δύναμη που υποτίθεται ότι πρέπει να έχει αυτό το club με τα τόσα μέλη και τη διαπραγματευτική ισχύ, δε φαίνεται πουθενά.Τι που αν πήγαινα μόνος, όπως κάνω τώρα, τι ως μέλος του PSClub, του πιο εξειδικευμένου Club για Peugeot, το ίδιο είναι το αποτέλεσμα. Crying or Very sad Crying or Very sad Γιατι να μην υπάρχει κάποια συνεργασία ή συμφωνία που να μπορεί να δώσει λύση μέσω κάποιου γνωστού συνεργείου?Και οκ έχουμε με τον Κόνδωρα, αλλά στο θέμα μοτέρ δεν κάνει τίποτα, ούτε αυτός ούτε κάποιο άλλο συνεργείο της Peugeot.
Sidobre - Δευ 18 Δεκ 2006, 11:46:04
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Lef205 έγραψε:

Λευτέρη δυσκολία ούτε εγώ βλέπω στην τοποθέτηση.Με προβλήματίζει μόνο τι μοτέρ θα βρεθεί και σε τι κατάσταση θα είναι και το γεγονός ότι για εργατικά έχουν τρελή απόκλιση μεταξύ τους.
Θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο.Εδώ θα έπρεπε κάπως να μπορεί να βοηθήσει και το PSClub.Γιατί αυτή τη στιγμή νιώθω ότι η δύναμη που υποτίθεται ότι πρέπει να έχει αυτό το club με τα τόσα μέλη και τη διαπραγματευτική ισχύ, δε φαίνεται πουθενά.Τι που αν πήγαινα μόνος, όπως κάνω τώρα, τι ως μέλος του PSClub, του πιο εξειδικευμένου Club για Peugeot, το ίδιο είναι το αποτέλεσμα. Crying or Very sad Crying or Very sad Γιατι να μην υπάρχει κάποια συνεργασία ή συμφωνία που να μπορεί να δώσει λύση μέσω κάποιου γνωστού συνεργείου?Και οκ έχουμε με τον Κόνδωρα, αλλά στο θέμα μοτέρ δεν κάνει τίποτα, ούτε αυτός ούτε κάποιο άλλο συνεργείο της Peugeot.

Γιατί όπως είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή, δεν θέλουμε να ανακατευτούμε με παρεχόμενες υπηρεσίες. Δηλαδή αν ο Α, ο Β, ή ο Γ μηχανικοί/συνεργεία είναι καλοί, είναι κάτι που δεν μπορεί να το πιστοποιήσει το PSClub (και κάθε Club). Και δεν είναι μόνο το αν μπορεί να πιστοποιήσει κάτι, γιατί μεταξύ μας ακούμε ποιός είναι καλός και ποιός είναι κακός. Αν σαν Club σου προτείνουμε τον Α/Β/Γ και εσύ πας και ενώ είναι καλός μηχ. σε εσένα κάνει κάποιο σφάλμα (που στις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι εύκολο να συμβεί) τότε τί ακριβώς θα πεις για εμάς;

Οπως εύκολα λες σήμερα "ότι το PSClub δεν μου λέει που να πάω"...
Το ίδιο εύκολο θα πεις ότι εμείς σε στείλαμε και εμείς σε "καταστρέψαμε"

Ετσι η απόφαση μέσα στον κατάλογό μας να μην έχουμε παρεχόμενες υπηρεσίες, παρά μόνο προϊόντα που πιστοποιούμαστε και την ποιότητά τους, νομίζω ότι είναι απόλυτα ορθή.

Από εκεί και ύστερα -όπως κάνουμε ήδη- συμβουλές όσες θες.
MEMsound - Δευ 18 Δεκ 2006, 11:54:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ ευθύνη σαν Υπέυθυνος Συνεργασιών για το αν θα ξυπνήσει καλά ένας μάστορας και θα σου βιδώσει σωστά την Χ βίδα ή θα κοιτάξει/ακούσει σοβαρά (αλλά χονδρικά κατα τ' άλλα) ένα μοτερ για να σου πει αν είναι οκ δεν παίρνω με την καμία...

Από εκεί και πέρα. Αν θες και ονομαστικά εγώ μπορώ να σου αναφέρω συνεργεία που ξέρω και που έχουν επιτυχημένα τέτοιες μετατροπές.

Εν πάση περιπτώση επειδή κάπου υπερβάλουμε.

Για εμένα δεν υπάρχει περιπτωση να μην δουλεψει ΤΕΛΙΚΑ>
Απλά μπορεί σε κάποιον να χρειαστεί να το πάς μία φορά ενώ σε κάποιον άλλο 2 ή και 3 μέχρι να τελειωποιηθεί.
Εξάλλου σχεδόν πάντα όλο και κάτι θέλουν μετά αυτές οι "μετατροπές"
Οπότε για εμένα καλύτερα να βρεις τον πιο ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΙΜΟ συνεργείο ώστε να μπορέσεις ευκολα να βρεις άκρη μετά και να κάνεις την δουλειά και όχι το πιο φθηνό.

Από κει και πέρα γνωστά συνέργεια έχουμε όλοι.
RASTAVIPER - Πεμ 21 Δεκ 2006, 10:09:12
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον πηρα τιμη και απο τη Lion για καινουριο τριφυσο.
4000+.Πώς σας φαίνεται?
Εχουμε έκπτωση εκει?
volvos - Πεμ 21 Δεκ 2006, 11:18:31
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
4000+.Πώς σας φαίνεται?
Εχουμε έκπτωση εκει?

λαιον???????αλλαγη μοτερ?????

το αλλο με το τοτο το ξερεις????

τιμη για μοτερ ή τοποθετηση???
RASTAVIPER - Πεμ 21 Δεκ 2006, 13:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:
4000+.Πώς σας φαίνεται?
Εχουμε έκπτωση εκει?

λαιον???????αλλαγη μοτερ?????

το αλλο με το τοτο το ξερεις????

τιμη για μοτερ ή τοποθετηση???

Τιμη για σκέτο ολοκαίνουριο μοτέρ χωρίς τοποθέτηση-πλεξούδα-εγκέφαλο.

Ξέρει κανείς να μου πει αν ένα μονούφυσο και ένα τρίφυσο μοτέρ έχει καμιά διαφορά μεταξύ τους ή όλα είναι θέμα πλεξούδας-εγκέφαλου?

Επίσης, αν βρω ανακαταστκευή ενός μονόφυσου και ενός τρίφυσου, οι τιμές του θα είναι περίπου ίδιες ή πρέπει να λεχουν κάποια διαφορά?
Gr@lly - Πεμ 21 Δεκ 2006, 14:57:56
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή το είχα ψαξει και εγω και έτυχε να δουμε 4-5
ξεκιναγανε απο 1400 μεχρι 2500.
Συν 1000 ευρο τα υπολοιπα..
Και μιλαμε για πριν 3 μήνες.
Cool
Lef205 - Πεμ 21 Δεκ 2006, 16:53:28
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
4000+.Πώς σας φαίνεται?
Εχουμε έκπτωση εκει?

Οτι πας να πληρωσεις τον κουκο αηδονι. Confused

Γιωργο πριν απο ενα μηνα στον κρασουλη, τοποθετηση 16ν 2003 απο τριφυσσο με 30.000 χλμ απο τρακαρισμενο που ειχε εκει καοι ειδαμε οτι ηταν οντως τοσα τα χλμ περασμενο πανω ετοιμο με σερβις και το κλειδι στο χερι, 2000 ευρω.
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 21 Δεκ 2006, 17:04:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Sidobre...........που ειναι τα παλια μου ποστ....Τα εγραφα αναλυτηκα γιαυτην την μετατροπη τι χρειαζετε και ποσες περιπτωσεις υπαρχουν και τι μπορεις να κανεις.......Αν δεν τα βρειτε θα κατσω καποια στιγμη να τα ξαναγραψω......

Ερε τα νιατα μου....τι με θυμησατε με το 106 Razz
RASTAVIPER - Πεμ 21 Δεκ 2006, 18:10:20
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:
4000+.Πώς σας φαίνεται?
Εχουμε έκπτωση εκει?

Γιωργο πριν απο ενα μηνα στον κρασουλη, τοποθετηση 16ν 2003 απο τριφυσσο με 30.000 χλμ απο τρακαρισμενο που ειχε εκει καοι ειδαμε οτι ηταν οντως τοσα τα χλμ περασμενο πανω ετοιμο με σερβις και το κλειδι στο χερι, 2000 ευρω.

Σουπερ τιμη, αλλα εγω Κρασουλη ξανα δεν παταω.
Παντως και παλι λεω οτι η τιμη φοβερη.
Τοσο θελει το ενα απο τα 3 συνεργεια μονο για το μοτερ!!
Lef205 - Πεμ 21 Δεκ 2006, 18:28:55
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Lef205 έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:
4000+.Πώς σας φαίνεται?
Εχουμε έκπτωση εκει?

Σουπερ τιμη, αλλα εγω Κρασουλη ξανα δεν παταω.
Παντως και παλι λεω οτι η τιμη φοβερη.
Τοσο θελει το ενα απο τα 3 συνεργεια μονο για το μοτερ!!

Τι σουπερ?
Μα και ο competition motor service τα ιδια περιπου ζηταει ή 200 ευρω παραπανω νομιζω.
Η γνωμη μου ειναι πατνως για το μοτερ να ψαξεις και εσυ ο ιδιος μεσω αγγελιων και μαγαζιων.

2000 ευρω που σου ζητανε μονο για το μοτερ δεν ειναι απλα πανακριβα, σκετο ξυδι ειναι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Παρ 22 Δεκ 2006, 11:46:27
Θέμα δημοσίευσης:
Το ανταλλακτικάδικο που λέγαμε χθες.......

Ιατρίδης-Κωστής 210 2586185-6
Road_Runner - Παρ 22 Δεκ 2006, 12:02:32
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Ρε Sidobre...........που ειναι τα παλια μου ποστ....Τα εγραφα αναλυτηκα γιαυτην την μετατροπη τι χρειαζετε και ποσες περιπτωσεις υπαρχουν και τι μπορεις να κανεις.......Αν δεν τα βρειτε θα κατσω καποια στιγμη να τα ξαναγραψω......

Ερε τα νιατα μου....τι με θυμησατε με το 106 Razz

Νίκο τα παλιά σου ποστ τα είχες γράψει στα τεχνικά θέματα σωστά; Αυτόν τον καιρό γίνεται μια εκαθάριση για να ξεκλειδωθείτ ο φόρουμ από το νέο έτος. Επομένως από 1/1/2007 θα μπορείς να τα ξαναβρείς. Wink
RASTAVIPER - Παρ 22 Δεκ 2006, 15:11:46
Θέμα δημοσίευσης:
Από αγγελία:
"PEUGEOT 106 Rallye 1.600 cc, μοντ. '01, 17V, full extra, πωλείται για ανταλλακτικά ή επισκευή"

Πότε βγήκε μοτερ με 17 βαλβίδες?? Shocked Shocked
Γεια σου Peugeot απιστευτη.

Ας σοβαρευτούμε τώρα.
Τι ξέρετε για κορμο-κεφαλη απο 307 και πανω σε αυτο να έχουν μπει ολα τα ραλλισια περιφερειακα(εισαγωγη,εξαγωγη,εκκεντροφοροι).
Ισχύει ότι: για αντοχη,ο κορμος ειναι ολοιδιος με του 106(βασικα ολα τα 16αρια TU εχουν ιδιο ακριβως κορμο) και τα πιστονια του 206 ειναι πολυ καλυτερα απο του 106.Επισης οι μπιελες ειναι αρκετα ελαφρυτερες που συνεπαγεται καλυτερο στροφαρισμα.
Sidobre - Παρ 22 Δεκ 2006, 15:17:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Κορμός και το καπάκι του 206/307 είναι πιο τελειοποιημένα σε σχέση με του 106. Το καπάκι έχει μεγαλύτερους αυλούς, αλλά για να έχει γίνει σωστά η μετατροπή πρέπει να μπουν τα ελλατήρια και τα καπελώτα του ραλλύ. Ο κορμός είναι plug'n'play αν και οι περισσότεροι βάζουν μόνο το καπάκι (... λόγω τιμής)
RASTAVIPER - Παρ 22 Δεκ 2006, 18:48:18
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ο Κορμός και το καπάκι του 206/307 είναι πιο τελειοποιημένα σε σχέση με του 106. Το καπάκι έχει μεγαλύτερους αυλούς, αλλά για να έχει γίνει σωστά η μετατροπή πρέπει να μπουν τα ελλατήρια και τα καπελώτα του ραλλύ. Ο κορμός είναι plug'n'play αν και οι περισσότεροι βάζουν μόνο το καπάκι (... λόγω τιμής)

Και μου λετε βρε παιδια.
Αν αυτο το κολπο ειναι τοσο καλο, γιατι δεν το κανουν οσοι θελουν να αναβαθμισουν το μοτερ τους?Γιατι δεν ακουγεται?
Και τα λοιπα οργανα,αντλιες ολα δουλευουν σωστα στο αμαξι?Η φτιαχνεις το μοτερ και χαλανε τα αλλα?
Lef205 - Σαβ 23 Δεκ 2006, 04:54:15
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Και μου λετε βρε παιδια.
Αν αυτο το κολπο ειναι τοσο καλο, γιατι δεν το κανουν οσοι θελουν να αναβαθμισουν το μοτερ τους?Γιατι δεν ακουγεται?
Και τα λοιπα οργανα,αντλιες ολα δουλευουν σωστα στο αμαξι?Η φτιαχνεις το μοτερ και χαλανε τα αλλα?

Γιατι κοστιζει πολλα παραπανω λεφτα απο το να βελτιωσεις το ηδη υπαρχον 16ν και γιατι οι λυσεις για τα 16ν ειναι στανταρ και δοκιμασμενες.
RASTAVIPER - Τετ 27 Δεκ 2006, 21:59:42
Θέμα δημοσίευσης:
Μιλησα με 1 ατομο για μοτερ-πλεξουδα-εγκεφαλο απο τροπετο.Μενει στην Ελευσινα και ειναι μονοφυσο 2000 μοντελο.Εχει μοο 68.000 χλμ λεει.Επισης ειναι χωρις μετατροπες.
Και η τιμη εκπληξη: 1400 ευρω!!! Shocked Shocked
Σαν λιγα δεν ειναι??Το κακο ειναι οτι ειναι μακρια.Τι να κανω τωρα?Πως να τσεκαρω τι παιζει με το μοτερ??Να παω εκει να το δω?
Lef205 - Πεμ 28 Δεκ 2006, 06:00:23
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Μιλησα με 1 ατομο για μοτερ-πλεξουδα-εγκεφαλο απο τροπετο.Μενει στην Ελευσινα και ειναι μονοφυσο 2000 μοντελο.Εχει μοο 68.000 χλμ λεει.Επισης ειναι χωρις μετατροπες.
Και η τιμη εκπληξη: 1400 ευρω!!! Shocked Shocked
Σαν λιγα δεν ειναι??Το κακο ειναι οτι ειναι μακρια.Τι να κανω τωρα?Πως να τσεκαρω τι παιζει με το μοτερ??Να παω εκει να το δω?

Η τιμη δεν ειναι κατι το τρελλο, ειναι λογικη,Επισης τα 68,000 χλμ παλι λογικα μου ακουγονται.Αν το μοτερ ειναι πανω στο τροπετο και το αυτοκινητο εχει κοπει απο ταμπλο και μετα τοτε ενας τροπος ειναι να δεις τα χλμ στο κοντερ.
Παιρνεις λοιπον μαζι τον μηχανικο που εχεις καταληξει να σου περασει το μοτερ πατε το βλεπει και αν σου δωσει το οκ το παιρνεις επι τοπου και φευγετε.
Α! αφου εχεις πεταξει την κλασσικη ατακα πριν στον πωλητη μεσο τηλεφωνου:
"κοιταξε να δεις, με ενδιαφρερει και θα ερθω να το τσεκαρω με τον μηχανικο μου, αν ειναι οπως τα λες θα το παρω επι τοπου, τι καλυτερο μπορεις να μου κανεις?" μηπως γλυτωσεις και κανενα φραγκο! Wink
RASTAVIPER - Πεμ 28 Δεκ 2006, 10:13:22
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Η τιμη δεν ειναι κατι το τρελλο, ειναι λογικη,Επισης τα 68,000 χλμ παλι λογικα μου ακουγονται.Αν το μοτερ ειναι πανω στο τροπετο και το αυτοκινητο εχει κοπει απο ταμπλο και μετα τοτε ενας τροπος ειναι να δεις τα χλμ στο κοντερ.
Παιρνεις λοιπον μαζι τον μηχανικο που εχεις καταληξει να σου περασει το μοτερ πατε το βλεπει και αν σου δωσει το οκ το παιρνεις επι τοπου και φευγετε.
"κοιταξε να δεις, με ενδιαφρερει και θα ερθω να το τσεκαρω με τον μηχανικο μου, αν ειναι οπως τα λες θα το παρω επι τοπου, τι καλυτερο μπορεις να μου κανεις?" μηπως γλυτωσεις και κανενα φραγκο! Wink

Λέφο, λογικά όλα αυτά που λες, αλλά προκύπτουν 2 θέματα.
Πρώτον, ρωτάς τον μηχανικό αν μπορεί να τρέχει μαζί σου στην Ελευσίνα και να αφήσει τις δουλειές του?
Δεύτερον, αν είναι όντως οκ το μοτέρ και θες να το πάρεις, πώς θα το κουβαλήσεις?Μπαίνει στο πορτμπαγκάζ του ραλλυέ ή χρειάζεσαι φορτηγάκι?
Από χαρτιά τι πρέπει να ζητήσω??
Lef205 - Πεμ 28 Δεκ 2006, 13:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Lef205 έγραψε:

Λέφο, λογικά όλα αυτά που λες, αλλά προκύπτουν 2 θέματα.
Πρώτον, ρωτάς τον μηχανικό αν μπορεί να τρέχει μαζί σου στην Ελευσίνα και να αφήσει τις δουλειές του?
Δεύτερον, αν είναι όντως οκ το μοτέρ και θες να το πάρεις, πώς θα το κουβαλήσεις?Μπαίνει στο πορτμπαγκάζ του ραλλυέ ή χρειάζεσαι φορτηγάκι?
Από χαρτιά τι πρέπει να ζητήσω??

Θα κουβαληθει αν θελει να παρει τη δουλεια να κανονισετε απογευματακι ή το Σαββατο.
χωραει ανετα στο ραλλυ και δυο ατομα μπορουν να το σηκωσουν.Θα ριξεις τα πισω καθισματα θα βαλεις ενα κουρελι για να μη λερωσει ταπετσαριες και θα το ριξετε μεσα.
Απο χαρτια δε νομιζω να χρειαζεται κατι, απλα να εχει νουμερατο μοτερ πανω!
Lef205 - Πεμ 28 Δεκ 2006, 13:56:56
Θέμα δημοσίευσης:
A! και για τον φοβο των Ιουδαιων καντε ενα χαρτι οτι σου πυλησε το ταδε μοτερ με αυτα τα νουμερα σε αυτο το ποσο και βαλτον να υπογραψει.
volvos - Πεμ 28 Δεκ 2006, 16:37:58
Θέμα δημοσίευσης:
θελει υπευθυνη δηλωση απο αστυνομια ....ή τιμολογιο αν ειναι μαγαζι
διοτι αν ειναι κλεμενο το μοτερ?π.χ οταν και αν χρειαστει να το δηλωσει-κτεο? τι θα τους πει?φαινοταν καλο παιδι?
RASTAVIPER - Σαβ 30 Δεκ 2006, 13:17:10
Θέμα δημοσίευσης:
Οι αθρωποι ειναι βλακες.
Παιρνω την αστυνομια να ρωτησω τι πρεπει να κανω για να ειναι νομιμος με το νεο μοτερ.Μου λεει ο τυπος στην τροχαια, και τι δουλεια εχουμε εμεις παρε στο υπουργειο.Παιρνω στο υπουργειο σε 2-3 τλεφωνα, μου λενε παρε στη νομαρχια.Παιρνω στη νομαρχια, στο τμημα αυτοκινητων, και λενε οτι αυτοι για μοτερ δεν ξερουν.Μου δινουν και δοκιμαζω 4-5 τηλεφωνα.Τελικα καταληγουμε οτι αν τα 3 πρωτα ψηφια ειναι ιδια, δε θελει δηλωση.(Ποια ψηφια?Το NFW ή το TUJ??)
Ξαναπαιρνω τον ιδιο μπατσο στην τροχαια, του λεω οτι με το υπουργειο ειμαστε οκ και ακομα περιμενω απαντηση για το τυπικο του πραγματος.Τελικα μου ειπε οτι με 1 υπευθ, δηλωση καθαρισα.Την αποδειξη του μηχανικου που θα κανει την εγκατασταση γιατι τη θελουν?

Επισης κατι για την πλεξουδα.
Αποτελειται απο 2 μερη?Ειτε μοοφυσο ειτε τριφυσο μοτερ αν μπει σε μενα, πρεπει να ξηλωθει ολη η πλεξουδα μου και να μπει αλλη??Ποσο παει σκετη 1 πλεξουδα μεταχειρα?Πρεπει να ξηλωθει ολο το ταμπλο μου για να μπει η νεα πλεξουδα?'Η απλα κουπωνει καπου και περναει απο μεσα, χωρις να πρεπει να βγουνε ολα τα πλαστικα??
manolis - Σαβ 30 Δεκ 2006, 21:01:44
Θέμα δημοσίευσης:
φίλε σόρι σήμερα είδα το mail Embarassed

εγώ πάντως δεν δήλωσα τπτ και ούτε πρόκειτε το αυτοκίνητο εφόσον ειναι
1600 δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν οτι έχεις κάνει μετατροπή
ούτε στο ΚΤΕΟ ούτε τα μπατσόνια θα καταλάβουν

όσο για το κόστος για μηχανικό έδωσα 400 και για ηλεκτρολόγο 280

όσο για αντοχή σίγουρα το 8V είναι σκυλί αλλα οπως είπε και ο
tsosmoulis άλλο το 16V

σου εύχομαι καλή μετατροπή και σου συστήνω μονόφυσο γιατί το τρίφυσο χρειάζεται μετατροπή στην πλεξούδα και θα σου βγεί πιο ακριβά
+ οτι τσιπάρετε και πιο εύκολα Wink
Lef205 - Κυρ 31 Δεκ 2006, 07:54:06
Θέμα δημοσίευσης:
Νομιζω οτι το TU ειναι το θεμα.
Αν παρατηρησετε οι 206ακηδες οι αδειες σας πλεον γραφουν μονο κωδικο μοτερ και αυτο εχει σημασια.
Η αποδειξη μηχανικου δεν εχει επισης καμια βαση, δηλαδη αν εσενα πιανουν τα χερια σου και ριξεις το μοτερ πανω μονο σου θα κοψεις τιμολογιο στον εαυτο σου?
Απο την πλεξουδα αλλαζεται ενα κομματι στα μονοφυσσα,λογικα αυτο που καταληγει στην πλεξουδα.
Ταμπλω δε χρειαζεται να κατεβασεις για κανενα λογο, εδω δεν ειχε χρειαστει στο 205 οταν εβαλα το μοτερ σου.
Οσο για την αξιοπιστια του 8ν ε σχεση με το 16ν εχω καποιες ενστασεις.
volvos - Κυρ 31 Δεκ 2006, 10:18:09
Θέμα δημοσίευσης:
η δηλωση του μηχανικου εχει νοημα με την εννοια οτι η μετατροπη εγινε συμφωνα με τα εργοστασιακα στανταρ για να το πω απλα και οτι ολα λειτουργουν με ασφαλεια και νομιμα συμφωνα με κοκ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ...ειναι απαραιτητη ειτε το δηλωνεις ειτε οχι.
βγαζουν ολοι τετοιες σιγα το θεμα...αν σου ζητησουν πανω απο 100ευρω πες μου Wink

το τιμολογιο εχει νοημα για το αν ειναι κλεμενο το μοτερ...συν το που το βρηκες?οεο?
Lef205 - Κυρ 31 Δεκ 2006, 10:20:15
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
η δηλωση του μηχανικου εχει νοημα με την εννοια οτι η μετατροπη εγινε συμφωνα με τα εργοστασιακα στανταρ για να το πω απλα και οτι ολα λειτουργουν με ασφαλεια και νομιμα συμφωνα με κοκ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ...ειναι απαραιτητη ειτε το δηλωνεις ειτε οχι.
βγαζουν ολοι τετοιες σιγα το θεμα...αν σου ζητησουν πανω απο 100ευρω πες μου Wink

το τιμολογιο εχει νοημα για το αν ειναι κλεμενο το μοτερ...συν το που το βρηκες?οεο?

Τα κλεμμενα μοτερ εχουν παντα ξυσμενα νουμερα!
volvos - Κυρ 31 Δεκ 2006, 10:27:01
Θέμα δημοσίευσης:
αμα δε σου δωσει χαρτια σιγα μη κατσει να ξησει τα νουμερα??
τι τον νοιαζει αυτος θα μπλεξει? Wink
Lef205 - Κυρ 31 Δεκ 2006, 10:31:01
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
αμα δε σου δωσει χαρτια σιγα μη κατσει να ξησει τα νουμερα??
τι τον νοιαζει αυτος θα μπλεξει? Wink

οκ οτι πεις.
RASTAVIPER - Κυρ 31 Δεκ 2006, 14:57:40
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Νομιζω οτι το TU ειναι το θεμα.
Αν παρατηρησετε οι 206ακηδες οι αδειες σας πλεον γραφουν μονο κωδικο μοτερ και αυτο εχει σημασια.
Η αποδειξη μηχανικου δεν εχει επισης καμια βαση, δηλαδη αν εσενα πιανουν τα χερια σου και ριξεις το μοτερ πανω μονο σου θα κοψεις τιμολογιο στον εαυτο σου?
Απο την πλεξουδα αλλαζεται ενα κομματι στα μονοφυσσα,λογικα αυτο που καταληγει στην πλεξουδα.
Ταμπλω δε χρειαζεται να κατεβασεις για κανενα λογο, εδω δεν ειχε χρειαστει στο 205 οταν εβαλα το μοτερ σου.
Οσο για την αξιοπιστια του 8ν ε σχεση με το 16ν εχω καποιες ενστασεις.

Λεφο εισαι σιγουρος για το ταμπλω?Γιατι τα παιδια στη λεσχη ειπαν οτι στανταρ θελει ξυλωμα.
Για την πλεξουδα αν καταλαβα καλα, αλλαζω μονο το κομματι που ξεκιναει απο το μοτερ?Δηλαδη το κομματι που ξεκιναει απο το ταμπλω,απο την πλεξουδα που εχω τωρα, μενει και θα ενωθει καπου με την πλεξουδα του 16v??
RASTAVIPER - Τετ 03 Ιαν 2007, 13:25:03
Θέμα δημοσίευσης:
Εκτός από την απορία που έχω για την πλεξούδα για το αν κρατάω κάποιο κομμάτι ή θέλει άλλαγμα όλη, με απασχολεί και κάτι άλλο.
Μπορεί να μου πεις κάποιος τι γίνεται με την εξαγωγή αν μπει άλλο μοτέρ?Εγώ τώρα έχω χταποδάκι που φεύγει και πάει μέχρι τον καταλύτη.Μετά με το άλλο μοτέρ, τι θα υπάρχει μέχρι τον καταλύτη?
Με τον υπάρχοντα σωλήνα και εξάτμιση θα κάνω δουλειά?Ή χρειάζομαι μεγαλύτερη διάμετρο σε σωλήνα και καζανάκι?
MEMsound - Τετ 03 Ιαν 2007, 13:32:51
Θέμα δημοσίευσης:
Κατά 99% το χταπόδι που έχεις για 8ν δεν είναι το ιδανικό για το 16ν.
θα δουλεύει = θα μπορεί να κυκλοφορέι το αμάξι (εννοείται αυτό) αλλά το αν θα αποδίδει όπως με το μαμά χταπόδι του 16ν δεν το ξέρω και εξαρτάται από την γεωμετρία του χαποδιού που έχεις τώρα.
Υπάρχει ολόκληρη θεωρία πάνω σε αυτό που δεν είναι του παρόντος αλλά αν θες μπορούμε να δούμε τι και πως σχετικά με αυτό.
Από εκεί και πέρα τα 16ν δουλεύουν από όσο ξέρω μέχρι 1ο στάδιο με 48~50mm.

Περισσότερα πάνω σε αυτό ξέρει σίγουρα ο Λευτέρης.
tsosmoulis - Τετ 03 Ιαν 2007, 13:48:32
Θέμα δημοσίευσης:
manolis έγραψε:
φίλε σόρι σήμερα είδα το mail Embarassed

εγώ πάντως δεν δήλωσα τπτ και ούτε πρόκειτε το αυτοκίνητο εφόσον ειναι
1600 δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν οτι έχεις κάνει μετατροπή
ούτε στο ΚΤΕΟ ούτε τα μπατσόνια θα καταλάβουν

όσο για το κόστος για μηχανικό έδωσα 400 και για ηλεκτρολόγο 280

όσο για αντοχή σίγουρα το 8V είναι σκυλί αλλα οπως είπε και ο
tsosmoulis άλλο το 16V

σου εύχομαι καλή μετατροπή και σου συστήνω μονόφυσο γιατί το τρίφυσο χρειάζεται μετατροπή στην πλεξούδα και θα σου βγεί πιο ακριβά
+ οτι τσιπάρετε και πιο εύκολα Wink

και φυσικά η βάση για το ότι τα 8V είναι περισσότερο σκυλιά είναι οι "χαμηλότερες" στροφές ωφέλιμης λειτουργείας.

ΥΓ. άκου εκεί μπατσόνια χαχαχαχαχαχα

ρε παντρεμένος άνθρωπος είσαι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Pughell - Τετ 03 Ιαν 2007, 13:54:39
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω και εγω την βλακεια μου; Laughing

Το 8βου ειναι μακραν πιο ανθεκτικο σε σχεση με το 16βου αλλα απο οτι καταλαβα αυτο δεν ειναι το θεμα της συζητησης.

Απο εκει και περα,σχετικα με τις πλεξουδες,δεν χρειαζεται να βγει ουτε ταμπλο,ουτε τιποτα.
Και η πλεξουδα του μοτερ και η πλεξουδα του αμαξωματος "κουμπωνουν" στην εσωτερικη πλευρα(προς το ψυγειο εννοω) του αριστερου ραμφους.
Ε,του αμαξωματος παραμενει ως εχει ενω η αλλη θα τροποποιηθει αναλογα για να δουλεψουν πληρως ολα τα ηλεκτρικα.

Απο εκει και περα,απο την στιγμη που ψαχνεις μονο μοτερ χωρις σασμαν,τα 1500Ε ειναι "ταβανι" καθως απο εκει και περα σε ξεβρακωνουν κανονικα,χωρις λογο... Wink

Οσο για το αν πρεπει να δηλωθει,τα κυβικα ειναι ακριβως ιδια.
Οπως επισης και το μοτερ εχει ιδιο κωδικο,δηλαδη TU5J.
Εσυ ειχες TU5J2 ενω τωρα θα βαλεις TU5J4.Και στις δυο περιπτωσεις το 2 και το 4 ειναι το πεμπτο ψηφιο στον κωδικο οποτε δεν τους ενδιαφερει. Wink

Α,και σχετικα με το τριφυσο,ξεχασε το...
Ναι,μεν εχει διαφορες σαν μοτερ(δλαδη ειναι πιο αποδωτικο) αλλα θα δωσεις αλλα τοσα χρηματα για να δουλεψουν τα ηλεκτρικα. Sad
tsosmoulis - Τετ 03 Ιαν 2007, 13:56:12
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο όταν λες περισσότερο αποδοτικό τί ακριβώς εννοείς?
122 άλογα δεν απέδιδαν και τα 2 μοτέρ?
Pughell - Τετ 03 Ιαν 2007, 13:56:25
Θέμα δημοσίευσης:
tsosmoulis έγραψε:

και φυσικά η βάση για το ότι τα 8V είναι περισσότερο σκυλιά είναι οι "χαμηλότερες" στροφές ωφέλιμης λειτουργείας.

Τι ειπες παλι ρε Θεε; Laughing
7400 εχει κοφτη το μαμα 16v και 7200 το μαμα 8v. Smile

Σχετικα με το χταποδι που συζητατε παραπανω,ολα πρεπει να αλλαχτουν,μονο μεσαιο και τελικο καζανι ταιριαζουν. Wink
tsosmoulis - Τετ 03 Ιαν 2007, 13:58:20
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ρε συ Στέλιο καλά ο κόφτης αλλά δεν είναι περισσότερο χαμηλόροπο το 8V?
Pughell - Τετ 03 Ιαν 2007, 14:04:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ασχετο...Και τα δυο βγαζουν τα αλογα τους μετα τις 6000.
6200 το 8βου και 6600 το 16βου. Wink Δεν ειναι και χαωδης διαφορα. Smile

Εκτος αυτου εχουν ιδια συμπιεση και τα δυο. Wink
RASTAVIPER - Τετ 03 Ιαν 2007, 14:17:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις αμεσες απαντησεις.
Σχετικα με τη ροπη και τον κοφτη στο 8v.Απο οτι θυμαμαι η ροπη του 8v ειναι κοντα στις 3500 στροφες και ο κοφτης σκαει καπου λιγο πιο πανω απο τις 7200.
Οποτε συμφωνα με τον Pughell, με το ταμπλω ειμαστε οκ και δε θελει πειραγμα, οπως μου ειχαν πει τα παιδια στη λεσχη και με ειχαν αγχωσει.
Τωρα σχετικα με το 1500 ταβανι.Εννοεις σαν τιμη μονο για μοτερ, ετσι?Γιατι και για εργατικα στανταρ θα παει +500-600 ευρω, χωρια τα μπουζια,ιμαντες,λαδια για την 1η αλλαγή.

Σχετικα με το χταποδι τωρα.Ετσι και αλλιως, αυτό που εχω θα το δωσω μαζι με το μοτερ μου σε οποιον το παρει.Οποτε η απορια μου ειναι, αν τα μοτερ που κυκλοφορουν, θα εχουν ηδη καποια εξαγωγη που θα με καλυπτει ή θα πρεπει να τρεχω να βρω εγω κατι, για να μπει στο κενο που θα υπαρχει μεχρι τον καταλυτη.Με πιο απλα λογια, εκει που τωρα εχω το χταποδι, τι βαζω με το νεο μοτερ??
MEMsound - Τετ 03 Ιαν 2007, 14:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
Το 16ν είχε γαμάτο χταπόδι από μαμά.
Οπότε απλά βρήσκεις ένα μαμά χταπόδι και κάνεις την δουλειά σου. Wink

για την ακρίβεια είναι
Χταπόδι = 4 σε 2 και μετά
δίχαλο = τα 2 σε 1 και μετά σωλήνα για καταλύτη κλπ κλπ

οπότε ζητάς χταπόδι+δίχαλο (τις περισσότερες φορές πωλούνται πακέτο αυτά)
Pughell - Τετ 03 Ιαν 2007, 14:24:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Μανθος σου απαντησε... Wink
Πιθανοτατα μαζι με το μοτερ θα παρεις και την εξαγωγη και το διχαλο. Wink
Στην χειροτερη να χρειαστεις ενα διχαλο,κοστος κανενα 100αρικο για μεταχειρο. Smile

Οσο για τα 1500Ε,εννοειται οτι εργασια κλπ θα τα πληρωσεις χωριστα. Confused
tsosmoulis - Τετ 03 Ιαν 2007, 14:46:18
Θέμα δημοσίευσης:
για το γαμάτο χταπόδι ισχύει γιατί μόλις έβγαλα το supersprint που φορούσα για επισκευή και το αυτοκίνητο πάει πιο γραμμικά και όμορφα απότι πριν.απότι φαίνεται δεν θα το ξαναβάλω Laughing (οπότε όποιος ενδιαφέρεται ας κοπιάσει).
MEMsound - Τετ 03 Ιαν 2007, 14:53:31
Θέμα δημοσίευσης:
αυτότο superspnt το είχε κάποιος γνωστός μου σε saxo ΦΠΕ και το εβγαλε και εβαλε μαμά και πήγαινε καλήτερα.
το supersprint από όσο έχω ακούσει (και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστά) δουλεύει (καλήτερα από ότι το μαμα) με πιο αγριους εκκεντροφόρους....
tsosmoulis - Τετ 03 Ιαν 2007, 15:01:49
Θέμα δημοσίευσης:
ακριβώς Wink
Lef205 - Τετ 03 Ιαν 2007, 15:09:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ταμπλο δε χρειαζεται να ξυλωσεις,μην τα ξαναλεμε.
Δεν ξερω τι σου ειπαν αλλα οποτε θες μπορεις να δεις το δικο μου που εχει το ιδιο ταμπλο με το δικο σου.
Χταποδι θα βαλεις το μαμα του 16ν και διχαλο μαμα 16ν με κανενα 50αρικο 70αρικο το βρισκεις μεταχειρο,αν πειραξεις διχαλο σε μαμα μοτερ θα το χαλασεις.
Κιβωτιο θα βαλεις το δικο σου που ειναι πιο κοντο απο το 16ν.
Lef205 - Τετ 03 Ιαν 2007, 15:11:02
Θέμα δημοσίευσης:
tsosmoulis έγραψε:

105 το 1.6 8ν
122 το 1.6 16ν
RASTAVIPER - Τετ 03 Ιαν 2007, 15:17:25
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
tsosmoulis έγραψε:

105 το 1.6 8ν
122 το 1.6 16ν

Νομιζω αναφερεται αναμεσα σε μονοφυσο και 3φυσο του 16v.
Lef205 - Τετ 03 Ιαν 2007, 15:19:22
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Lef205 έγραψε:
tsosmoulis έγραψε:

105 το 1.6 8ν
122 το 1.6 16ν

Νομιζω αναφερεται αναμεσα σε μονοφυσο και 3φυσο του 16v.

δεν το πιασα αυτο. Confused
tsosmoulis - Τετ 03 Ιαν 2007, 15:22:37
Θέμα δημοσίευσης:
το μονόφυσο με το τρίφυσο καλέ μου!
Pughell - Τετ 03 Ιαν 2007, 15:47:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως. Wink
Ειναι αυτο που λεμε οτι τα τριφυσα ειναι πιο δυνατα σε μαμα μορφη. Smile
Lef205 - Τετ 03 Ιαν 2007, 16:05:49
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ακριβως. Wink
Ειναι αυτο που λεμε οτι τα τριφυσα ειναι πιο δυνατα σε μαμα μορφη. Smile

ναι αλλα στο μονοφυσσο κουμπωνουν πιο ευκολα οι πεζοσπορισιοι! Roll eyes Silly Afroman Afroman Hunter Shoot
RASTAVIPER - Τετ 03 Ιαν 2007, 16:22:32
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορει καποιος να αριθμησει ακριβως τα πλεονεκτηματα του 3φυσου απεναντι του μονοφυσου?
Ξερω οτι εχει περισσοτερη μνημη και εχω ακουσει οτι εχει περισσοτερους χαρτες φορτωμενους το 3φυσο, οποτε χωρις προγραμμα και αν εχεις πειραξει καποια πραγματακια στο αμαξι, αυτο ανταποκρινεται αμεσως καλυτερα γιατι ο εγκεφαλος διαβαζει αμεσως τις αλλαγες σε μειγμα και αερα και τις δουλευει καλυτερα.
Οκ, λοιπον εχει καλυτερα ηλεκτρικα.Αυτο τι σημαινει σε βελτιωσεις και συμπεριφορα?Βελτιωνεται καλυτερα απο το μονοφυσο?Δηλαδη αλλαζοντας τα ιδια πραγματα σε 2 αμαξια, αυτο με το 3φυσο μπορει να δουλευει καλυτερα?
Lef205 - Τετ 03 Ιαν 2007, 16:25:36
Θέμα δημοσίευσης:
εξαρταται που θες να φτασεις, προγραμμα μπορεις να φτιαξεις πιο ευκολα σε μονοφυσσο παρα σε τριφυσσο.
Pughell - Τετ 03 Ιαν 2007, 16:36:34
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα...Με ποιο απλα λογια ο τριφυσος ειναι καλυτερος παντου,οσο παραμενεις σε κατασταση ΦΠΕ,αντε και μπουμπισιους εκκεντροφορους.
Απο εκει και περα ομως... Confused

Γενικα τι καιγεσαι παντως για τριφυσο;
Τα λεφτα που θα χρειαστουν για να το κανεις τριφυσο ειναι τοσα πολλα που παιρνεις μονοφυσο και το κανεις και PS mini group A που λεει ο λογος... Laughing
Sidobre - Τετ 03 Ιαν 2007, 16:39:02
Θέμα δημοσίευσης:
Εντάξει το παιδί έχει κάποιο λόγο. Αν το μοτέρ είναι τρίφυσο το πιο πιθανό είναι να έχει λιγότερα χιλιόμετρα από το μονόφυσο (τα τρίφυσα είναι μετά από το 2001).

Από εκεί και ύστερα μόνο πλεξούδα μηχανής θέλει, δεν χρειάζεται τπτ παραπάνω... Δεν είναι δα και μουλτιπλεξ! Εφ'όσον το πάρει κομπλέ (μηχανή/πλεξούδα/Εγκέφαλο) είναι plug'n'play Wink
RASTAVIPER - Τετ 03 Ιαν 2007, 16:43:01
Θέμα δημοσίευσης:
Σαφεστατα ειναι αυτο που λεει ο Τασος.Το θεμα χλμ.
Βεβαια αν ειναι να δωσω 1500 ευρω για μονοφυσο στα 80.000 χλμ και 2000 ευρω για 3φυσο με 50.000, παλι μονοφυσο θα διαλεγα.Αρκει να ισχυει οτι ειναι οντως τοσο σκυλια αυτα τα μοτερ.Αλλιως ειναι κριμα.Το δικο μου το ειχα παρει με 61.000 χλμ και τωρα δε βλεπω να πεφτω καν κοντα σε αυτα τα χλμ...
tsosmoulis - Πεμ 04 Ιαν 2007, 08:39:38
Θέμα δημοσίευσης:
θωμά το ενδεχόμενο να πούλήσεις το δικό σου να συμπληρώσεις τα χρήματα και να πάρεις ένα 16v το έχεις σκεφτεί?(φαντάζομαι πως ναι)
καταλαβαίνω την περίπτωση που είσαι συναισθηματικά δεμένος κτλ κτλ αλλά αν δεν πάρεις το μοτέρ σε τιμή ευκαιρίας (όπως ο μανώλης 700€) το budget ανεβαίνει επικίνδυνα. άσε που θα θέλεις μετά να βελτιώσεις και το 16v ΣΤΑΝΤΑΡ Laughing και ο λόγος δεν είναι ότι δεν πάει απλά πάντα θα ξέρεις ότι μπορεί σχετικά "εύκολα" και με πληθώρα προτάσεων να πάει πολύ καλύτερα Razz
MEMsound - Πεμ 04 Ιαν 2007, 10:01:34
Θέμα δημοσίευσης:
...τώρα που έκανε ολικό βάψιμο στο 106 και το έχει "σαν καινούργιο" ενδεχόμενο πώλησής του δεν παίζει.
Το θέμα λοιπόν είναι να βρει ένα καλό μοτεράκι 16ν να το βάλει πάνω. Wink
Pughell - Πεμ 04 Ιαν 2007, 10:02:24
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Από εκεί και ύστερα μόνο πλεξούδα μηχανής θέλει, δεν χρειάζεται τπτ παραπάνω... Δεν είναι δα και μουλτιπλεξ! Εφ'όσον το πάρει κομπλέ (μηχανή/πλεξούδα/Εγκέφαλο) είναι plug'n'play Wink

Τασο,χωρις να ειμαι και 100% σιγουρος,πρεπει να αλλαξεις και ολους τους αισθητηρες πανω στον κορμο καθως ειναι διαφορετικα τα φισακια... Sad
RASTAVIPER - Πεμ 04 Ιαν 2007, 18:45:22
Θέμα δημοσίευσης:
tsosmoulis έγραψε:
θωμά το ενδεχόμενο να πούλήσεις το δικό σου να συμπληρώσεις τα χρήματα και να πάρεις ένα 16v το έχεις σκεφτεί?(φαντάζομαι πως ναι)
καταλαβαίνω την περίπτωση που είσαι συναισθηματικά δεμένος κτλ κτλ αλλά αν δεν πάρεις το μοτέρ σε τιμή ευκαιρίας (όπως ο μανώλης 700€) το budjet ανεβαίνει επικίνδυνα. άσε που θα θέλεις μετά να βελτιώσεις και το 16v ΣΤΑΝΤΑΡ Laughing και ο λόγος δεν είναι ότι δεν πάει απλά πάντα θα ξέρεις ότι μπορεί σχετικά "εύκολα" και με πληθώρα προτάσεων να πάει πολύ καλύτερα Razz

Οχι απλα το εχω σκεφτει αλλα ειναι το στανταρ.Το μοτερ μου πρεπει να πουληθει για να συμπληρωθει το κοστος της μετατροπης.Αλλιως δε βλεπω ποτε να τα μαζευω τα χρηματα.
Βεβαια οχι οτι δε θα ηθελα να εχω καπου καβατζα το παλιο μου μοτερ για περιπτωση αναγκης, αλλα αυτο πλεον φανταζει εξαιρετικα δυσκολο.. Sad Sad
MEMsound - Πεμ 04 Ιαν 2007, 18:54:17
Θέμα δημοσίευσης:
Θωμά αν κατάλαβα καλά ο tsosmoulis εννοεί να πουλήσεις το 8ν 106 σου (ολοκληρο αμάξι = όχι μόνο το 8ν μοτερ) και να πάρεις ένα 106 16ν (ολοκληρο αμάξι και όχι μόνο 16ν μοτερ)... πράγμα που έγραψα πιο πάνω ότι απ ότι έχω καταλάβει δεν παίζει κλπ κλπ...
RASTAVIPER - Δευ 15 Ιαν 2007, 19:08:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει περασει 1 μηνας που ανοιξα αυτο το topic και ακομα δεν εχω βρει κατι αξιολογο.Ολα ειναι παλια οσα παιζουν στις αγγελιες.Αντε μεχρι 2000.Και αυτα 1-2.Μα καλα που πηγαν ολα τα μοτερ??
Lef205 - Δευ 15 Ιαν 2007, 19:13:00
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Εχει περασει 1 μηνας που ανοιξα αυτο το topic και ακομα δεν εχω βρει κατι αξιολογο.Ολα ειναι παλια οσα παιζουν στις αγγελιες.Αντε μεχρι 2000.Και αυτα 1-2.Μα καλα που πηγαν ολα τα μοτερ??

Σε 13αρια σε 1.6 8ν (καλη ωρα) σε 205 σε 206 σε 306 σε ΖΧ σε ξαρα σε ΑΧ,γενικα σε ολα τα μοντελα του γκρουπ!
Pughell - Τρι 16 Ιαν 2007, 11:18:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Λευτερης μολις σου απαντησε... Wink
Και εκεινο που σου ειχα πει,"πεταξε" εντος της περασμενης εβδομαδας σε 13αρι... Sad
MEMsound - Τρι 16 Ιαν 2007, 12:13:15
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγά να μην περίμενε πότε ο Θωμάς θα βρει το σουπερντουπερ μεταχειρισμένο μοτερ σε τιμή ευκαιρίας.
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα ρε. Laughing
Πάιρνεις ένα μοτερ σε νορμαλ τιμή
Το ψιλολύνεις βλέπεις τι έχει τι χρειάζεται κλπ κλπ κλπ
το κουμπώνεις επάνω και τέλος.
Υπολογίζεις από την αρχή ότι όλο το concept από την αρχή θα πάει 2500~3000 και ξεμπερδεύεις. Wink
Pughell - Τρι 16 Ιαν 2007, 13:16:27
Θέμα δημοσίευσης:
Μωρε υπαρχουν αλλα το θεμα ειναι να τα βρεις... Confused Αν δεν εχεις τις αναλογες "δικτυωσεις" σιγα και μην βρεις... Sad

Το εν λογω 13αρι εγινε 16v με 1500Ε...Δεν ειναι και ασχημα πιστευω... Confused
RASTAVIPER - Τρι 16 Ιαν 2007, 19:18:30
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Σιγά να μην περίμενε πότε ο Θωμάς θα βρει το σουπερντουπερ μεταχειρισμένο μοτερ σε τιμή ευκαιρίας.
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα ρε. Laughing
Πάιρνεις ένα μοτερ σε νορμαλ τιμή
Το ψιλολύνεις βλέπεις τι έχει τι χρειάζεται κλπ κλπ κλπ
το κουμπώνεις επάνω και τέλος.
Υπολογίζεις από την αρχή ότι όλο το concept από την αρχή θα πάει 2500~3000 και ξεμπερδεύεις. Wink

Βασικα σκεφτομαι με τα εξης κριτηρια.Στανταρ δεν παω οπου ακουω, γιατι ακουω διαφορα με ευκαιρειες κλπ γυρω μου, αλλα ειμαι δυσπιστος.Στανταρ θελω να ειναι απο 2000 και πανω το μοτερ και με κατω απο 100.000 χλμ.Και μαμα.Μετα κοιταω πιο πολυ να ειναι απο μαντρα ή απο τυπο που μπορω να τον ξαναβρω αν γινει μαλ***α.Γιατι το σκηνικο που επαιξε με τον τυπο στη Ελευσινα, που το μοτερ το ειχε σε αποθηκη του ξαδελφου και με περιμενε με αλλα 2 ατομα, με αγχωσε και δε θελω να ξαναβρεθω σε τετοια θεση.Σιγουρα δεν περιμενω να βρω μοτερ με 1000 ευρω, αλλα τουλαχιστον να δω οτι ο τυπος που εχω απεναντι μου, δε μιλαει για φουμαρα.Γιατι ξερω οτι κανεις δε θα μου χαριστει, ειδικα αφου δε με ξερει και απο χτες..
Pughell - Τετ 17 Ιαν 2007, 08:40:34
Θέμα δημοσίευσης:
Θωμα λυπαμαι που θα σε "χαλασω" αλλα αν δεν εχεις καλα κονε με καποιο συνεργειο,πολυ δυσκολα θα βρεις αυτο που ζτηας... Sad
RASTAVIPER - Σαβ 20 Ιαν 2007, 11:46:05
Θέμα δημοσίευσης:
2 ερωτήσεις ακόμα:
1)Πώς ξεχωρίζει στο μάτι το τρίφυσο από το μονόφυσο μοτερ.Έχει κάτι χαρακηριστικό πάνω στο μπλοκ ή κάπου αλλού?Δηλαδή πώς θα καταλάβω τι μου πουλάει κάποιος?
2)Τι έχετε ακούσει για το χταπόδι της Powerfull?Από όσο γνωρίζω, σε 16v με σκούπα-εξάτμιση, δε χρειάζεται να αλλάξεις εξαγωγή γιατι είναι μια χαρά αυτή που έχει.Αυτή το χταπόδι μου το πρότειναν για καλύτερο από το μαμά.Εσείς τι λέτε??
Lef205 - Σαβ 20 Ιαν 2007, 15:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
Το τριφυσσο μοτερ εχει τρεις μπριζες που κουμπωνουν απο την πλεξουδα στον εγκεφαλο, ενω το μνοφυσσο μια.
RASTAVIPER - Σαβ 20 Ιαν 2007, 21:11:57
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Το τριφυσσο μοτερ εχει τρεις μπριζες που κουμπωνουν απο την πλεξουδα στον εγκεφαλο, ενω το μνοφυσσο μια.

Μαλιστα.Και αν παρεις απο αλλου το μοτερ και απο αλλου την πλεξουδα+εγκεφαλο (που παιζει αυτο το σεναριο), τι απαντας για το 1ο ερωτημα?
Lef205 - Σαβ 20 Ιαν 2007, 21:58:18
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Lef205 έγραψε:

Μαλιστα.Και αν παρεις απο αλλου το μοτερ και απο αλλου την πλεξουδα+εγκεφαλο (που παιζει αυτο το σεναριο), τι απαντας για το 1ο ερωτημα?

οτι δεν ξερω και οτι τα μπλοκ και τα καπακια ειναι ιδια οποτε μαλλον δυσκολο να το καταλαβεις.
Παντως σε τριφυσσο μοτερ βαζεις ευκολα μονοφυσση πλεξουδα και εγκεφαλο.
Τελος αν ανοιξεις το καπω σου και δω ποτε 16ν μοτερ θα εχω σοβαρες ελπιδες για την επιλυση του Κυπριακου. Laughing
volvos - Κυρ 21 Ιαν 2007, 01:00:26
Θέμα δημοσίευσης:
katse εδω το εβαψε πριν λυθει το ιρακινο....μην τον απογοητευεις!!!
RASTAVIPER - Κυρ 21 Ιαν 2007, 09:44:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ειστε γνωστοι αστειατορες και οι 2 σας.
Δεν ξερω για σας, αλλα εγω 2000 ευρω τα δινω πολυ σπανια (και τα μαζευω εξισου δυσκολα), οποτε την ψαχνω τρελα πριν τα σκασω ετσι.Γιατι αν γινει λακαμια μετα... Confused Confused
Lef205 - Κυρ 21 Ιαν 2007, 12:34:05
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Δεν ξερω για σας, αλλα εγω 2000 ευρω τα δινω πολυ σπανια (και τα μαζευω εξισου δυσκολα), οποτε την ψαχνω τρελα πριν τα σκασω ετσι.Γιατι αν γινει λακαμια μετα... Confused Confused

Δεν διαφωνει κανεις μαζι σου απλα δεν καταλαβαινω τι αλλο ψαχνεις! Question
Pughell - Δευ 22 Ιαν 2007, 10:49:44
Θέμα δημοσίευσης:
Θωμα το τριφυσο ξεχωριζει καθως εχει ενα ιδιομορφο μαυρο βαρελακι ανακυκλωσης μπροστα απο το καπακι των εκκεντροφορων,σε περιπτωση που δεν εχει πλεξουδα επανω.
Επισης εχει διαφορετικα μπεκ,πραγμα δυσκολο να το ξεχωρισεις εσυ...Γενικα αν σου δωσουν μοτερ χωρις τα περιφερειακα αξεσουαρ του,μαλλον δυσκολο να καταλαβεις τι ειναι.
Παρολα αυτα δεν μπορω να καταλαβω ποιος ο λογος να μην παρεις 3φυσο.
Ειναι καλυτερο σε ολα του και αφου θα βαλεις και ηλεκτρικα απο μονοφυσο,γιατι στεναχωριεσαι; Confused

Α!Καλα που το θυμηθηκα!
Στα τριφυσα δεν υπαρχει ο αλουμινενιος εναλλακτης λαδιου-νερου που "πιανει" στο κολλαρο του νερου,οπως επισης και στο καρτερ δεν υπαρχει θερμοκρασια λαδιου καθως ειναι ενσωματωμενη στην φουσκα της πιεσης,διπλα στο φιλτρο λαδιου δηλαδη.

Κοινως μπορεις πια ευκολα να το καταλαβεις. Very happy
WilDuck - Παρ 26 Ιαν 2007, 15:38:16
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:

Στην ίδια μοίρα είμαστε φίλε. Rolling eyes

Εγώ να δεις τι ψάξιμο του κάνω... Devil
Lef205 - Δευ 16 Απρ 2007, 13:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
Το εχω γραψει πιο πανω και το ξαναγραφω γιατι μου φαινεται οτι δεν καταλαβαινομαστε και εχετε ρημαξει το τοπικ.
ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Το τι θα γινει αφου πεσει το μοτερ πανω δεν αφορα αυτο το τοπικ!!!! Evil
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Θελετε να γινουν αγενεις και δρακουλες οι διαχειριστες για να το καταλαβετε????

Οι βελτιωτικές σαχλαμάρες πήραν δρόμο...
Δεν έχουν καμία δουλειά σε ένα τόπικ που αφορά την "μεταμόσχευση" ενός μοτερ.
Δεν είναι δυνατόν κάποιος που ψάχει πως γίνεται κάτι τέτοιο να χάνεται μεταξύ ποστς για το ποιος φτάνει πιο γρύγορα στο επόμενο φανάρι.... ή αν ο "Χ" μηχανικός κάνει ή όχι σωστή δουλειά...

Για την βελτίωση του 106 υπάρχουν σχετικά τόπικ.

Εκ της MOD Team
MEMsound

RASTAVIPER - Δευ 23 Απρ 2007, 16:26:45
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν 1 απορία σχετική με τη μετατροπή.
Είναι νορμάλ ενώ παίζω με το σασμάν του 8v να πιάνει η 4η μου 183 χλμ πριν τις 7000 rpm?
Και επιπλέον στη δυναμομέτρηση πώς τελίκιασε το αμάξι στις 7540 rpm στα 181 xlm?? Shocked
Pughell - Τρι 24 Απρ 2007, 08:38:15
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνα με τον υπολογιστη χλμ του club,η 4η σου βγαζει 24,87 χλμ για καθε 1000 στροφες.
Αρα στις 7000 θα εχεις 174,09 χλμ.

Μιλαω για 175/60/14.

Με 185/55/14 θα εχεις 24,59/1000στροφες,αρα στις 7000 θα εχεις 172,13 χλμ.

Με 16v διαφορικο και 185/55 θα ειχες 25,38 χλμ/1000 στροφες αρα στις 7000 θα εχεις 177,66 χλμ. Wink

Ελπιζω να σε καλυψα. Rolling eyes
fotis-84 - Τρι 24 Απρ 2007, 09:16:44
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Είναι νορμάλ ενώ παίζω με το σασμάν του 8v να πιάνει η 4η μου 183 χλμ πριν τις 7000 rpm?
Και επιπλέον στη δυναμομέτρηση πώς τελίκιασε το αμάξι στις 7540 rpm στα 181 xlm?? Shocked

λογικα δεν ειναι τα πραγματικα χιλιομετρα αυτα διοτι εχεις αλλο κορωνοπηνιο πιο κοντο και μαλλον δεν εχεις κανει την απαραιτητη πατεντα για να σου δειχνει χιλιομετρα συμφωνα με το 16/65..

οσο για τα χιλιομετρα που επιασε κοφτη, απο που τα ειδες ? απο το δυναμομετρο ή απο το αυτοκινητο?
RASTAVIPER - Τρι 24 Απρ 2007, 10:42:01
Θέμα δημοσίευσης:
fotis-84 έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:

λογικα δεν ειναι τα πραγματικα χιλιομετρα αυτα διοτι εχεις αλλο κορωνοπηνιο πιο κοντο και μαλλον δεν εχεις κανει την απαραιτητη πατεντα για να σου δειχνει χιλιομετρα συμφωνα με το 16/65..

οσο για τα χιλιομετρα που επιασε κοφτη, απο που τα ειδες ? απο το δυναμομετρο ή απο το αυτοκινητο?

Για ποια πατέντα λες φίλε μου?
Υπόψην ότι δεν άλλαξα σασμάν.Μόνο μοτέρ άλλαξα.
Και λάστιχα έχω το 185/55/14.
Τα 183 χλμ πριν τις 7.000 rpm στο αμάξι μου, τα είδα στο Scangauge, που σου βγάζει ψηφιακά τις τιμές.
Τα 181 χλμ στις 7.540 στο δυν/τρο, τα είδα στην εκτύπωση της δυναμομέτρησης, που την έχω ανεβάσει και στο topic για το Dynoday.

Αυτό που μπορώ να σκεφτώ, είναι ότι στάνταρ έχω αρκετή απόκλιση στα χλμ που δείχνει το αμάξι στα όργανά του από τα πραγματικά.Δηλαδή αν συνέχιζα την 4η μέχρι κόφτες, θα έφτανα ίσως τα 190.Άρα 9 χλμ παραπάνω από αυτά που έδειξε το δυν/τρο.Ίσως όμως το δυν/τρο μετράει τα πραγματικά.
Pughell - Τρι 24 Απρ 2007, 11:11:30
Θέμα δημοσίευσης:
Το δυναμομετρο βγαζει χλμ απο τις σχεσεις μεταδοσης που του βαζεις και απο τις περιστροφες των ραουλων. Wink

Οποτε αν του δωσατε σωστα νουμερα θα εβγαλε και σωστα χλμ. Smile
RASTAVIPER - Τρι 24 Απρ 2007, 14:32:12
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης, είναι λογικό να έχεις στη 2α κόφτη στις 7.250 rpm και στην 4η στις 7.690??
Pughell - Τρι 24 Απρ 2007, 15:08:11
Θέμα δημοσίευσης:
What??? Shocked
RASTAVIPER - Τρι 24 Απρ 2007, 19:08:16
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Επίσης, είναι λογικό να έχεις στη 2α κόφτη στις 7.250 rpm και στην 4η στις 7.690??

Μάλλον ανάποδα τα είπα.Ρώτησα και άλλο γνωστό με rallye και είπε ότι μάλλον η 2α έδειξε πιο ψηλά κόφτη και η 4η πιο κάτω.Το ίδιο κάνει και το δικό του.
Αυτό γιατί γίνεται?
WilDuck - Τετ 25 Απρ 2007, 09:11:56
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Ρώτησα και άλλο γνωστό με rallye και είπε ότι μάλλον η 2α έδειξε πιο ψηλά κόφτη και η 4η πιο κάτω.Το ίδιο κάνει και το δικό του.
Αυτό γιατί γίνεται?

Στο δυναμόμετρο ή στο δρόμο?
Pughell - Τετ 25 Απρ 2007, 09:34:21
Θέμα δημοσίευσης:
Αν τα νουμερα που αναφερεις ειναι στο στροφομετρο και οχι με τηλεμετρια ή καποιον αλλο τροπο ακριβειας,τοτε ειναι απο την αδρανεια της βελονας. Wink
RASTAVIPER - Τετ 25 Απρ 2007, 16:54:17
Θέμα δημοσίευσης:
Τα νούμερα που αναφέρω είναι σε συνθήκες δρόμου και τα είδα στο scangauge.
Το παιδί που ρώτησα για τον κόφτη, επίσης είναι από συνθήκες δρόμου αυτά που μου είπε και έτσι τα είδε αυτός στο καντράν του.
RASTAVIPER - Δευ 30 Απρ 2007, 09:12:12
Θέμα δημοσίευσης: Νεώτερα μέτρησης
Δυστυχώς κατάφερα να μετρήσω μόνο 2α και 3, καθώς η κίνηση χτες στην εθνική ήταν απαγορευτική για 180+.
Οπότε έχουμε και λέμε:
2α κόφτη στις 7300+, με 102-105 χλμ/ώρα
3η κόφτη στις 7500+, με 140-145 χλμ/ώρα

Περίεργα πράγματα με αυτό το μοτέρ...
RASTAVIPER - Τετ 02 Μάϊ 2007, 08:02:47
Θέμα δημοσίευσης: Re: Νεώτερα μέτρησης
RASTAVIPER έγραψε:
Δυστυχώς κατάφερα να μετρήσω μόνο 2α και 3, καθώς η κίνηση χτες στην εθνική ήταν απαγορευτική για 180+.
Οπότε έχουμε και λέμε:

Περίεργα πράγματα με αυτό το μοτέρ...

...και τέλος, 4η κόφτη στις 7500+, με 193 χλμ/ώρα

Τώρα πείτε μου.Είναι νορμάλ να ανεβάζει τόσο ψηλά η 4η μου με αυτό το μοτέρ?Σαν πολύ μακριά δεν είναι?
kataras - Τρι 08 Μάϊ 2007, 11:24:53
Θέμα δημοσίευσης:
Καθόλου πολύ! Στο δικό μου με κόφτη στις 8250 βλέπω 205-208 κοντερίσια με 4η,
165 κοντερίσια η 3η,
125 κοντερίσια η 2α.
(πάντα με 14αρες 185-55-14)
RASTAVIPER - Τρι 08 Μάϊ 2007, 17:44:15
Θέμα δημοσίευσης:
kataras έγραψε:
Καθόλου πολύ! Στο δικό μου με κόφτη στις 8250 βλέπω 205-208 κοντερίσια με 4η,
165 κοντερίσια η 3η,
125 κοντερίσια η 2α.
(πάντα με 14αρες 185-55-14)

Μιλάμε όμως για σασμάν 8v, έτσι?
nikos_gr.N - Κυρ 24 Φεβ 2008, 22:18:03
Θέμα δημοσίευσης: rallye 1600 8v se 16v
hi paides eimai kainourgios stin parea kaitha hthela na mathw an ginete na balw sto 1600 8v to kapaki apo to 16v... giati to amaksi proorizete gia agwnistiko.dektes kai alles simboules gia auto to thema... tnx gia tis apantiseis.

Θα σε παρακαλουσα να γραφεις με Ελληνικους χαρακτηρες σεβομενος τους κανονες του forum!
Εκ της MOD-Team
Ghost Dog

Pughell - Δευ 25 Φεβ 2008, 09:04:32
Θέμα δημοσίευσης:
Γινεται αλλα δεν αξιζει καθως οι πατεντες/ανταλλακτικα που θα χρειαστουν θα ξεπερασουν σε κοστολογιο την αγορα ενος 16v μοτερ.
RASTAVIPER - Παρ 04 Απρ 2008, 14:21:21
Θέμα δημοσίευσης: Re: Νεώτερα μέτρησης
RASTAVIPER έγραψε:
Οπότε έχουμε και λέμε:

...και τέλος, 4η κόφτη στις 7500+, με 193 χλμ/ώρα

Μπορεί κάποιος να τσεκάρει αυτά τα νούμερα πιο πάνω για 16-65 κορώνα και στις στροφές που δίνω, αν είναι τα νορμάλ??
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες