Blue_Devil έγραψε: |
Λοιπον τον τελευταιο καιρο τα φρενα μου τσιριζουν ενοχλητικα....τι μπορει να φταει?Εχω 12500 χλμ ειναι κακις ποιοτιτας τα τακακια?εχει κανενας αλλος το προβλημα?
Δεν νομιζω να εχουν φθαρει τοσο γρηγορα ωστε να θελουν αλλαγμα.... Παντως ειναι πολυ ενοχλητικο..... |
alxdr74 έγραψε: |
Θα υπαρξει προβλημα εαν στο service που θα κανει καποιος ζητησει να βγουν τα τακακια να καθαριστουν και να ξαναμπουν? Απο οτι ξερω αλλες εταιριες το κανουν αυτο χωρις να το ζητησεις (π.χ. toyota) Ειναι μεσα στο service! |
teoman έγραψε: | ||
Τί λες τώρα? ![]() Κάνε τον σταυρό σου αν κάνουν σωστά-κατά τα άλλα- το service (σε εξουσιοδοτημένο πάντα).Ένας λόγος είναι ότι υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα στην αναμονή και δεν θα ασχοληθούν με "λεπτομέρειες".Ένας άλλος λόγος είναι ότι-δυστυχώς- δεν απολαμβάνουμε τις ανέσεις του service της toyota... |
Ποτε δεν αφηνω το αυτοκινητο μονο του ουτε ενα λεπτο! Σε μια αντιπροσοπεια μου ειπαν οτι δεν γινεται να ειμαι στο χωρο του service και εγω τους απαντησα οτι ευχαριστω αλλα δεν θα παρω!! Πηρα το αυτοκινητο και πηγα σε αλλη πολη ![]() |
Blue_Devil έγραψε: |
Παιδια ευχαριστω για τις αποψεις,μαλλον θα παω καμμια βολτα απο το συνεργειο να το τσεκαρω.....ασχετο ποσο παει περιπου η αλλαγη στα τακακια? |
Θα υπαρξει προβλημα εαν στο service που θα κανει καποιος ζητησει να βγουν τα τακακια να καθαριστουν και να ξαναμπουν? Απο οτι ξερω αλλες εταιριες το κανουν αυτο χωρις να το ζητησεις (π.χ. toyota) Ειναι μεσα στο service! |
DimiP έγραψε: | ||
XEXEXE AKOY TI ΖΗΤΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠOΣ..XEXEXEXEΧE ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ ..... ΟΧΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΩΟ ΥΦΟΣ...ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.....ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Ε; |
DimiP έγραψε: | ||
XEXEXE AKOY TI ΖΗΤΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠOΣ..XEXEXEXEΧE ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ ..... ΟΧΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΩΟ ΥΦΟΣ...ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.....ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Ε; |
racing-girl έγραψε: |
Δεν θέλω να σ'απογοητεύσω αλλά τα δικά μου κράτησαν για λίγες μέρες μόνο.Πάντως παρατήρησα πως τον τελευταίο καιρό που σταματάω περισσότερες φορές πατώντας φρένο και λιγότερες κατεβάζοντας ταχύτητα έχει βελτιωθεί η κατάσταση.Αυτό με συμβούλεψε ο μηχανικός και δούλεψε.
PS: Blue της είπες κιόλας πως τα φρένα σου δεν θα τσιρίζουν πλέον όπως αυτή?? ![]() |
DimiP έγραψε: |
...καθως επισης και τα λαστιχα σου που τρωγωνται γρηγοροτερα. |
Miltellas έγραψε: |
Με τα τακάκια της Bendix (τα καλά) ουδέποτε είχα το παραμικρό σφύριγμα στα φρένα. Μόνο πίσω που έβαλα της Valeo σφυρίζουν ξεδιάντροπα, αλλά δεν έχουν μειωμένη δύναμη στο φρενάρισμα, κι αυτό είναι το παρήγορο της υπόθεσης. Το σφύριγμα είναι ζήτημα άριστης εφαρμογής του τακακιού στο δίσκο, και αυτό παίζει από παρτίδες σε παρτίδες τακακιών. Με την παύση της χρήσης αμιάντου, τα τακάκια έγιναν πιο επιρρεπή στα σφυρίγματα. |
Για τα 1.4 και 1.1 κωδικό δεν ξέρω αλλά από ότι ξέρω εάν ο κωδικός πάνω στο πλακάκι ξεκινά με AS... τότε είναι τα καλά. |
Για το σπρέι αλουμινίου είχαμε αναφερθεί και παλιότερα ως πολύ αποτελεσματική λύση. Μήπως από αυτό το σπρέι μου έβαλαν στο συνεργείο;
Τα Bendix που βάζω έχουν κωδικό 571965Β, πάνω στα πλακάκια γράφουν AS89 και ASFM380. Είναι η έκδοση για τα 1.6 16V, 2.0Gti, 2.0HDi και για τα CC. Για τα 1.4 και 1.1 κωδικό δεν ξέρω αλλά από ότι ξέρω εάν ο κωδικός πάνω στο πλακάκι ξεκινά με AS... τότε είναι τα καλά. Πάντως, υπόψιν ότι η Bendix κυκλοφόρησε για τα 1.4 και 1.1 μία παρτίδα με σαβούρα και έχασε ελαφρώς την αξιοπιστία που την διέκρινε. Προσωπικά, μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αν και από τα φρένα που είχα στο Ρενό απέχω ακόμη "χιλιόμετρα" αλλά εκεί φορούσα μεγαλύτερους (αεριζόμενους) δίσκους (με νορμάλ τακάκια - Valeo) και το κυριότερο: ζύγιζε μόνο 900 κιλά! Στην προσεχή αλλαγή (σε λιγότερα από 1000χλμ) θα βάλω της Lucas που έχουν πολύ καλή φήμη στην πιάτσα και για να δω αν αξίζουν σε ποιότητα γιατί από τιμή σκίζουν (περίπου 45Ε και για τα 1.4 ~30Ε)! |
GIANNIS206 έγραψε: |
Όχ δεν φοράνε τα ίδια τα 1.6 φοράνε ίδια με τα 2.0! |
teoman έγραψε: | ||
Το κουτί γράφει ότι κάνουν για 1.1,1.4,1.6,1.9 >08/98 Το 2lt έχει πιο μεγάλους δίσκους από το 1.6... |
Το 1.6 16V φοράει τα ίδια ακριβώς φρένα εμπρός-πίσω με του 2.0, το ίδιο και το 2.0HDi και όλα τα CC. Σημειώστε ότι τα πισινά δισκόφρενα είναι τα ίδια και στο Rallye.
Καμία σχέση με τα 1.1, 1.4 και 1.6 8V που φοράνε μεταξύ τους τα ίδια μπροστά (και υποθέτω ότι έχουν και τα ίδια ταμπούρα). Για να ξέρετε τί να ζητάτε όσοι με 1.6 16V, γιατί το μοντέλο μας δεν υπάρχει ακόμη στους καταλόγους των κατασκευαστών φρένων. Εάν τους πέιτε ότι έχετε το 1.6 16V την πατήσατε, θα σας δώσουν για 1.6 8V. Να τους λέτε ότι έχετε το 2.0 για να μην μπερδεύονται... |