PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Αγορα καινουριου 307cc και μερικες αποριες...

kavaliotis - Τετ 22 Νοέ 2006, 22:39:06
Θέμα δημοσίευσης: Αγορα καινουριου 307cc και μερικες αποριες...
Τελικα αποφασισα να μην αγορασω μεταχειρισμενο αμαξι και να δωσω κατι παραπανω για να αγορασω το καινουριο Peugeot 307cc 1.6. Εχει παρα πολλα πραγματα στον βασικο εξοπλισμο και ελαχιστα extra. Μεσα σε αυτα ειναι τα φωτα Xenon, ο συναγερμος, το parking control system, το cruise control και το JBL hi-fi system.

Ηθελα να ρωτησω σε οσους εχουν το συγκεκριμενο μοντελο, την προσωπικη τους γνωμη για το τι να βαλω (γιατι αν δεν μπουν στην αρχη, μπαινουν δυσκολα μετα). Θελω να βαλω φωτα Xenon, αξιζουν σε σχεση με τα υπαρχοντα? Συναγερμο δεν ξερω αν αξιζει να βαλω της Peugeot ή καποιον της αγορας που ισως θα εχει περισσοτερες ευκολιες (πχ να παιρνει μπρος το αμαξι απο μακρια, κατι τηλεκοντρολ με οθονες που βλεπεις την κατασταση του αμαξιου κτλ). Επισης το Cruise Control το χρησιμοποιει κανεις ή απλα θα μπει και θα ξεχαστει? Ταξιδια κανω αρκετα... Το parking control system ειναι καλο ή ειναι πιο πολυ για το "ασθενες φυλο" (με ολον τον σεβασμον!!! Laughing Laughing Laughing ). Στο 206 ουτε ειχα ουτε το χρειαστηκα ποτε, για αυτο ρωταω!

Και κατι τελευταιο που θελω να ρωτησω. Απο extras εσας σας κανανε τιποτα δωρο? Για να ξερω μεχρι τι μπορω να ζητησω! Wink
brz20 - Τετ 22 Νοέ 2006, 23:18:20
Θέμα δημοσίευσης:
Τα Xenon θα τα περνουσα με κλειστα ματια.Αξιζει οσο τιποτα αλλο.Το Cruise Control αν κανεις ταξιδια ειναι πολυ καλη υποθεση.Εγω τουλαχιστον θα το εβαζα γιατι οταν κατεβαινω Αθηνα μουδιαζει το ποδι μου συνεχεια στο γκαζι.Το Parking Sensor θα το εβαζα οχι γιατι δεν ξερω να παρκαρω αλλα γιατι θα μπορουσε να βοηθησει σε κατι δυσκολες περιπτωσεις που ο χωρος ειναι λιγο παραπανω απο το μηκος του αυτοκινητου.Αν και δεν το συνηθηζω να το βαζω σε τετοια μερη.
DIMCHRI - Πεμ 23 Νοέ 2006, 00:30:51
Θέμα δημοσίευσης:
cruise control, με κλειστά τα μάτια !!!! άλλο πράγμα...
MEMsound - Πεμ 23 Νοέ 2006, 02:28:58
Θέμα δημοσίευσης:
βάλε ότι extra θες επάνω.
Αλλά ΠΡΙΝ το πάρεις κάντο ένα τεστ drive να δεις αν σε ικανοποιεί οδηγικά.
= είναι βαρύ και τα 110άλογα και η ροπή του 1,6 δεν ξέρω αν θα σου είναι αρκετά.

Αν είσαι ευχαριστημένο οδηγικά τότε όλα σου είπαν παιδιά πιο πάνω με βρήσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Αν όχι και σου φαίνεται "δυσκίνητο" με τον 1,6 κινητήρα... εγώ δεν θα έβαζα κανένα extra και τα παραπάνω χρήματα θα τα έδινα για να πάρω το 2λιτρο με τα 140ps και τα σχεδόν 20κιλά ροπής (έχοντας βέβαια το έξοδο των επιπλέον 200ε για το τέλος κυκλοφορίας και την λίγο περισσότερη ασφάλεια)

αυτά. Wink
brz20 - Πεμ 23 Νοέ 2006, 03:12:46
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτα τα τελη τα κανουν ολα ρε γμτ.
Και εγω το διλιτρο θα επερνα αλλα αυτα τα τελη μου κατεστρεψαν το ονειρο.
COOL ALEXIS - Πεμ 23 Νοέ 2006, 09:39:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλά άλλο πράγμα το δίλιτρο Cool

Άσε που μιλάμε για 200 ευρώ διαφορά το χρόνο δηλαδή κατά την γνώμη μου...
Τίποτα μπροστά στην διαφορά που απολαμβάνεις Wink
DIMCHRI - Πεμ 23 Νοέ 2006, 09:50:55
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
Ναι αλλά άλλο πράγμα το δίλιτρο Cool

Άσε που μιλάμε για 200 ευρώ διαφορά το χρόνο δηλαδή κατά την γνώμη μου...
Τίποτα μπροστά στην διαφορά που απολαμβάνεις Wink

συμφωνώ μαζί σου.

βέβαια από την άλλη θα πρέπει να πούμε ότι δεν πρέπει κανείς να περιμένει από κάμπριο τέτοιυ μεγέθους οδηγικές συγκινήσεις, δεδομένου ότι μόλις λίγο τα πιέσεις αυτά τα αυτοκίνητα, νιώθεις ότι θα φύγει ο ουρανός από το κεφάλι σου ...

απλά με το δίλιτρο θα κινείται το βαρύ αμάξωμα σβέλτα, και ξεκούραστα.
COOL ALEXIS - Πεμ 23 Νοέ 2006, 10:19:07
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή ακριβώς χρησιμοποίησα την λέξη απολαμβάνεις γι'αυτο επιμένω στο δίλιτρο μοτέρ Cool

Είναι ότι πρέπει για ατελείωτο cruising Wink
brz20 - Πεμ 23 Νοέ 2006, 11:23:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι ετσι.
Το διλιτρο ειναι φοβερο.
Και ειδικα το 307CC αν ειναι διλιτρο ειναι αυτοκινητο που προσφερει ολες τις συγκινισεις.
netblaster - Πεμ 23 Νοέ 2006, 13:18:47
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου κανεις ταξιδια Cruise control (που νομιζω οτι για να το βαλεις εκ των υστερων θελει διαδικασια)!!! Τα Xenon μπορεις να τα βαλεις καποια στιγμη, το ιδιο και το ηχοσυστημα και το PDC!!!

Για την υποθεση του 2λιτρου, αν το αντεχεις οικονομικα... Wink
brz20 - Πεμ 23 Νοέ 2006, 13:58:30
Θέμα δημοσίευσης:
Τα Xenon στην Peugeot κανουν 760 ευρω.Το κοιταξα χθες γιατι σκεφτομουν να κανω κατι.
COOL ALEXIS - Πεμ 23 Νοέ 2006, 14:23:02
Θέμα δημοσίευσης:
Όποτε την ψάχνουμε απ'έξω και τελειώνει η δουλειά εύκολα κι ανώδυνα για το πορτοφόλι μας Wink
netblaster - Πεμ 23 Νοέ 2006, 14:39:21
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Τα Xenon στην Peugeot κανουν 760 ευρω.Το κοιταξα χθες γιατι σκεφτομουν να κανω κατι.

Νομιζω οτι στην Peugeot σου αλλαζουν και φαναρια γιαυτο παει τοσο...
nOkpos - Πεμ 23 Νοέ 2006, 14:47:22
Θέμα δημοσίευσης:
Απο οσο ξερω οτι extra βαλεις πανω στο αυτοκινητο 1ο στο πραγμα που θα βαλεις εχεις 75%εκπτωση!προσεξετο αυτο γιατι εμενα δεν μου το ειπαν το εμαθα μετα και με φασαρια πηρα κατι ακομα.αν και θα μπορουσα να ειχα βαλει κατι αρκετα ακριβω σαν 1ο...
kavaliotis - Πεμ 23 Νοέ 2006, 15:06:53
Θέμα δημοσίευσης:
όσο αναφορά το 2λίτρο, εχω ήδη ξεφύγει από τον προϋπολογισμό οπότε ούτε καν το σκέφτομαι. το 206 1.4 75 άλογα με είχε αφήσει ευχαριστημένο οπότε δεν θα εχω πρόβλημα.

τελικά σκέφτομαι να βάλω το ηχόσύστημα JBL, τον συναγερμό και το cruise control. τα JBL πρέπει να είναι σούπερ ε? τα xenon δεν θα έχουν διαφορά στον φωτισμό με τα προβολακιά? άσε που είναι και πολύ ακριβά. και μπαίνουν και αργότερα.
COOL ALEXIS - Πεμ 23 Νοέ 2006, 15:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
kavaliotis έγραψε:
όσο αναφορά το 2λίτρο, εχω ήδη ξεφύγει από τον προϋπολογισμό οπότε ούτε καν το σκέφτομαι. το 206 1.4 75 άλογα με είχε αφήσει ευχαριστημένο οπότε δεν θα εχω πρόβλημα.

τελικά σκέφτομαι να βάλω το ηχόσύστημα JBL, τον συναγερμό και το cruise control. τα JBL πρέπει να είναι σούπερ ε? τα xenon δεν θα έχουν διαφορά στον φωτισμό με τα προβολακιά? άσε που είναι και πολύ ακριβά. και μπαίνουν και αργότερα.

Συμβουλή προσωπική!

Στριμώξου μαζέψου βρες ότι μπορείς κόψε τα ηχεία(που τα βάζεις και μετά) και δεν θα χάσεις Wink

ΥΓ Ρώτα και τον Μάνο Rolling eyes
COOL ALEXIS - Πεμ 23 Νοέ 2006, 15:20:44
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως η διαφορά στην τιμή τους είναι 3530 ευρά μόνο Exclamation
Stevon - Πεμ 23 Νοέ 2006, 15:22:46
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

Σωστά, ο λόγος είναι και αυτό που ανέφερε ο Γιώργος (Netblaster) αλλά και σε συνδιασμό του ότι έρχονται με σύστημα πλύσης προβολέων ΚΑΙ το σημαντικότερο ότι πλέον δέν θα έχουν την ρύθμιση "δέσμης φώτων" εσωτερικά = χειροκίνητα ,αλλά αυτό θα γίνεται απο το αυτ/το αυτόματα ανάλογα με το βάρος την κλίση κτλ..κτλ..κτλ...
Πράγμα το οποίο δυστηχώς δέν μπορεί να μας το προσφέρει κανένα after-market κίτ Xenon.... Sad
brz20 - Πεμ 23 Νοέ 2006, 15:55:36
Θέμα δημοσίευσης:
Κατσε δηλαδη με το που περασω Xenon kit(μιλαω για aftermarket)δεν θα μπορω να ρυθμηζω τα φωτα μου να πανε πανω κατω?
Αν και δεν τα εχω πειραξει ποτε αλλα γιατι να το χασω.
netblaster - Πεμ 23 Νοέ 2006, 16:55:17
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Κατσε δηλαδη με το που περασω Xenon kit(μιλαω για aftermarket)δεν θα μπορω να ρυθμηζω τα φωτα μου να πανε πανω κατω?

Τα φωτα σου θα τα ρυθμιζεις οπως κανεις και τωρα αν βαλεις aftermarket Xenon!!! (Καλο ειναι να τα ρυθμιζεις απο το διακοπτη αναλογα με το φορτιο και καλυτερα θα βλεπεις και δεν θα στραβωνεις)

Απλα, οταν τα Xenon ειναι απο "μαμα" (στα περισσοτερα), ρυθμιζονται απο μονα τους αναλογα με το φορτιο!!!
DIMCHRI - Πεμ 23 Νοέ 2006, 23:20:05
Θέμα δημοσίευσης:
kavaliotis έγραψε:
....... τα JBL πρέπει να είναι σούπερ ε? .....

Είναι όντως.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Αν έχει τα ίδια ηχεία με το δικό μου και τον ενισχυτή είναι όντως Σούπερ !!!

Κόλαση !!!!!
brz20 - Παρ 24 Νοέ 2006, 01:25:21
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικα τα αμαξακια μας εχουν καλα ηχεια.Χθες ειδα μια σελιδα και αυτα που φοραει το δικο μου ελεγε οτι ηταν 100W.
Stevon - Παρ 24 Νοέ 2006, 09:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
brz20 έγραψε:

Τα φωτα σου θα τα ρυθμιζεις οπως κανεις και τωρα αν βαλεις aftermarket Xenon!!! (Καλο ειναι να τα ρυθμιζεις απο το διακοπτη αναλογα με το φορτιο και καλυτερα θα βλεπεις και δεν θα στραβωνεις)

Απλα, οταν τα Xenon ειναι απο "μαμα" (στα περισσοτερα), ρυθμιζονται απο μονα τους αναλογα με το φορτιο!!!

Σωστός... Thumb right
brz20 - Παρ 24 Νοέ 2006, 10:54:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο με την αυτοματη ρυθμιση δεν με πολυνοιζει κιολας.Εγω το μονο που θελω ειναι να λειτουργουν και το αυτοματο αναμα των φωτων και η ρυθμιση του υψους τους.
COOL ALEXIS - Παρ 24 Νοέ 2006, 11:00:16
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα θα λειτουργούν μην αγχώνεσαι Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες