PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις - γεμισμα στο βενζιναδικο με διακοπες

DimiP - Τρι 14 Νοέ 2006, 22:02:30
Θέμα δημοσίευσης: γεμισμα στο βενζιναδικο με διακοπες
πριν 2-3 μερες παρατηρησα κατι που δεν το ειχα ξαναδει.
Πηγα να βαλω βενζινη.
του ειπα να το γεμισει-ημουν με τη ρεζερβα.
αρχισε λοιπον να βαζει , μαγκωσε τη μανικα και φευγει.
μπαινουν περιπου 20-25 λιτρα και εκει που κοιταγα το μετρητη βλεπω να σταματαει.
λεω αερα θα εχει μεσα και "πεταξε" τη μανικα.
κοιταω και βλεπω πως η μανικα ηταν "μαγκωμενη" δηλ. επρεπε να ριχνει βενζινη.
μετα απο 1δευτερολεπτο βλεπω το μετρητη να συνεχιζει.
μεχρι να καταλαβω τι εγινε, ξανασταματα και μετα 2-3 δευτερολεπτα ξανασυνεχιζει. αυτο το σκηνικο εγινε συνολικα 4-5 φορες σε ακανονιστα διαστηματα και με ακανονιστους χρονους, δη.λ ποτε σταματησε για 1-2 δευτ. ποτε για καμια 10αρια.
υπαρχει εξηγηση ;
απο οσο ξερω αν το τεποζιτο εχει αερα μεσα τοτυε "πεταει" τη μανικα και αυτη σταματα να ριχνει βενζινη, εδω ομως σταματουσε κ αρχιζε μονη της
DimiP - Πεμ 16 Νοέ 2006, 01:00:49
Θέμα δημοσίευσης:
μαλλον επεσα σε ανεξηγητο φαινομενο για να μην σχολιαζει κανεις! Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
plaketokofths - Πεμ 16 Νοέ 2006, 01:45:40
Θέμα δημοσίευσης:
Κατάλαβες εσύ να σου λείπουν λίτρα απο αυτά που θα έπρεπε να έχεις?
DimiP - Πεμ 16 Νοέ 2006, 18:08:49
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Κατάλαβες εσύ να σου λείπουν λίτρα απο αυτά που θα έπρεπε να έχεις?

oxι Confused Shocked Question Question Question
volvos - Πεμ 16 Νοέ 2006, 18:10:54
Θέμα δημοσίευσης:
όταν μπήκες μεσα ηταν φουλ το ρεζερβουαρ...
παντως αν εχει αερα ναι σταματα....

δε παιρνεις το ινκα να κανεις μια τηλ. καταγγελια να ελεγξουν τις αντλιες του?
DimiP - Παρ 17 Νοέ 2006, 16:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
όταν μπήκες μεσα ηταν φουλ το ρεζερβουαρ...
παντως αν εχει αερα ναι σταματα....

δε παιρνεις το ινκα να κανεις μια τηλ. καταγγελια να ελεγξουν τις αντλιες του?

καλη ιδεα Exclamation
STELIOS - Παρ 17 Νοέ 2006, 17:15:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια τη καταγκελια ? Για ποιο πραγμα ? Αφου λες οτι τη στιγμη που σταματουσε η αντλια σταματουσε και ο μετρητης. Οποτε πως σε κλεβει ?
Και λες πως δεν διαπιστωσες να σου λειπει ποσοτητα καυσιμου.
Οποτε τη καταγκελια ρε παιδια ? Πριν κανεις κατι τετοιο ας εχεις ενα σοβαρο λογο, ή μια βασιμη υποψια τουλαχιστον....
DimiP - Παρ 17 Νοέ 2006, 22:56:17
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Ρε παιδια τη καταγκελια ? Για ποιο πραγμα ? Αφου λες οτι τη στιγμη που σταματουσε η αντλια σταματουσε και ο μετρητης. Οποτε πως σε κλεβει ?
Οποτε τη καταγκελια ρε παιδια ? Πριν κανεις κατι τετοιο ας εχεις ενα σοβαρο λογο, ή μια βασιμη υποψια τουλαχιστον....

μπορεις να εξηγησεις το φαινομενο;
μπορεις να δωσεις καποια αιτια , γιατι το εκανε αυτο ;
cipher - Σαβ 18 Νοέ 2006, 02:20:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως εάν η αντλία έβαζε με γρήγορο ρυθμό, αλλά η αντίστοιχη έξοδος του αέρα δεν ήταν εξίσου γρήγορη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μικρή πίεση και να "νομίζει" η αντλία ότι έχει γεμίσει. Question

Το ότι είναι "μαγκωμένη" η αντλία δε σημαίνει ότι πρέπει να ρίχνει βενζίνη. Ακόμη κι έτσι, αν συναντήσει πίεση σταματάει. Τώρα για τις επανεκκινήσεις που λες, δεν ξέρω... Εκτός εάν έπεσες σε προβληματική αντλία. Ή ακόμη κι αν (για κάποιο περίεργο λόγο) ρουφούσε αέρα από τη δεξαμενή. Στο βενζινά το είπες;
STELIOS - Σαβ 18 Νοέ 2006, 11:52:06
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
STELIOS έγραψε:

Οχι, αλλα προφανος καποιο προβλημα ειχε η αντλια. Αλλα αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι σε κλεβει. Αφου το διαπιστωσες και μονος σου...
DimiP - Σαβ 18 Νοέ 2006, 17:22:54
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
DimiP έγραψε:
STELIOS έγραψε:

Οχι, αλλα προφανος καποιο προβλημα ειχε η αντλια. Αλλα αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι σε κλεβει. Αφου το διαπιστωσες και μονος σου...

Δεν διαπιστωσα οτι δεν με εκλεψε αλλα διαπιστωσα οτι μαλλον δεν με εκλεψε.
κιαυτο γιατι τα λεφτα συμφωνουσαν με τα λιτρα μεν αλλα το τεποζιτο (πως αλλοστε;) δεν ηταν εντελως αδειο , ουτε και γεμισε εντελως.
δεν ειπα οτι με εκλεψε 20 λιτρα, αλλα αν παιχτηκε κατι υποπτο αυτο δεν μπορω να το ξερω.
το να το πω στο βενζινα δε λεει τιποτα , γιατι ουτε ιδιαιτερες σχεσεις εχουμε ουτε και ξερω το αφεντικο. στις αντλίες ειναι ολοι αλλοδαποι.
πιστευεις οτι ακομα κιαν το ελεγα θα εδινε σημασια ;
ισως...
STELIOS - Σαβ 18 Νοέ 2006, 17:52:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω απλα σου λεω πως πριν κανεις μια καταγκελια καλο ειναι να εισαι σιγουρος γι'αυτο που θα κανεις. Εγω προσωπικα αν πιστευα οτι ΙΣΩΣ καποιο βενζινας κλεβει, απλα δεν θα ξαναπηγαινα σ'εκεινο το πρατηριο. Αν ημουν σιγουρος οτι κλεβει τοτε θα εκανα καταγκελια.
Απλα δεν βγαζει λογικη οτι σε κλεβει επειδη σταματαει ο μετρητης της αντλιας. Να πω οτι ειχε σταματησει να βαζει καυσιμο και το μηχανιμα μετρουσε ακομα, τοτε ΝΑΙ.
papas_nik - Δευ 20 Νοέ 2006, 17:25:59
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια αυτο το κανει κ σε μενα αλλα μου ειπε το συνεργειο οτι ειναι βρομικη η ανακουφιση του ρεζερβουαρ και δεν προλαβαινει να βγει ο αερας απο μεσα.ελενξε κ αυτο.....
DimiP - Τρι 21 Νοέ 2006, 22:15:11
Θέμα δημοσίευσης:
papas_nik έγραψε:
παιδια αυτο το κανει κ σε μενα αλλα μου ειπε το συνεργειο οτι ειναι βρομικη η ανακουφιση του ρεζερβουαρ και δεν προλαβαινει να βγει ο αερας απο μεσα.ελενξε κ αυτο.....

αυτο θα ελεγα κιεγω γιατι ανεκαθεν ειχα προβλημα με τον αερα.
9 στις 10 φορες με αδειο ρεζερβουαρ θα μου "πεταξει" το πιστολι στα πρωτα 10 λιτρα χωρις φυσικα να εχει γεμισει Crying or Very sad
Sidobre - Τετ 22 Νοέ 2006, 11:51:39
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
papas_nik έγραψε:

9 στις 10 φορες με αδειο ρεζερβουαρ θα μου "πεταξει" το πιστολι στα πρωτα 10 λιτρα χωρις φυσικα να εχει γεμισει Crying or Very sad

Αυτό το κάνει σε όλα τα 206 (ρώτα όποιο βενζινά θες). Εχει στενό λαιμό το ρεζερβουάρ με αποτέλεσμα η επιστροφή του αέρα να μπλοκάρει την αντλία.

Αλλά εκεί κάποιος πρέπει να ξαναπατήσει την αντλία για να ξεκινήσει.

Μπας και ο βενζινάς σου να έχει κανένα καινούργιο σύστημα επανεκίνησης; Shocked
DimiP - Τετ 22 Νοέ 2006, 15:17:31
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
DimiP έγραψε:
papas_nik έγραψε:

Αυτό το κάνει σε όλα τα 206 (ρώτα όποιο βενζινά θες). Εχει στενό λαιμό το ρεζερβουάρ με αποτέλεσμα η επιστροφή του αέρα να μπλοκάρει την αντλία.

Αλλά εκεί κάποιος πρέπει να ξαναπατήσει την αντλία για να ξεκινήσει.

Μπας και ο βενζινάς σου να έχει κανένα καινούργιο σύστημα επανεκίνησης; Shocked

να σου πω!
δεν ξερω αν εχει καποιο τετοιο συστημα αλλα τον Αυγουστο ενα μεσημερι τον πετυχα να αλλααζει τα πιστολια σε 2-3 αντλιες (δεν ξερω αν τα αλλαξε ολα τελικα) μαλλον γιατι ειχαν προβλημα.
μου εκανε εντυπωση γιατι δεν ειχα ξαναδει τετοια φαση.
λες; Idea
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες