PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - ABS FAULT

deppy - Σαβ 04 Νοέ 2006, 18:36:59
Θέμα δημοσίευσης: ABS FAULT
Καλησπέρα,
τον τελευταίο καιρό μου παρουσιάζεται το εξής πρόβλημα όταν ξεκινάω το αυτοκίνητο. Ακούγεται ο ήχος που κανει όταν ανοίξεις την πόρτα με αναμμένη την μηχανή και εμφανίζεται το μήνυμα ABS FAULT στην οθόνη. Να διευκρινήσω ότι το παραπάνω δεν συμβαίνει πάντα, αλλά σε τυχαίες χρονικές στιγμές.
Μήπως γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει?
Ευχαριστώ
307aris - Σαβ 04 Νοέ 2006, 23:13:57
Θέμα δημοσίευσης:
Κάποιο πρόβλημα με το ABS ίσως? Για να σου βγάζει ένδειξη κάτι θα ξέρει...
brz20 - Κυρ 05 Νοέ 2006, 02:41:13
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορει να ειναι απλα κολλημα του PC.Που ειναι πολυ αισιοδοξο κατι τετοιο αλλα ολα παιζουν.Παντως ριξε μια ματια σε καποιο συνεργειο της Peugeot γιατι με τα φρενα δεν παιζουμε.
deppy - Κυρ 05 Νοέ 2006, 12:58:43
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι έκανα το τελευταίο service στα τέλη Αυγούστου. Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, δεν θα το εντόπιζαν τότε?
tsikis - Κυρ 05 Νοέ 2006, 13:05:32
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου μήπως έκανες χειρόφρενα ?

εμένα οταν το ειχα παει στο δυναμόμετρο με τραβιγμενο χειρόφρενο ...οταν πατησε γκάζι ..βγήκε εκτος το Abs

Αν έχεις ακόμα εγγύηση.... όλα καλα .... Wink
deppy - Κυρ 05 Νοέ 2006, 13:43:36
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:

Μάλλον δεν το πρόσεξες, αλλά είμαι γυναίκα.
Όχι, το χειρόφρενο το χρησιμοποιώ μόνο οταν παρκάρω ή ξεκινάω σε ανηφόρα.
tsikis - Κυρ 05 Νοέ 2006, 16:52:07
Θέμα δημοσίευσης:
Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Απλα πήγαινε μια βόλτα σε καποια αντιπροσωπία να δεις τι έχεις !
BadSpud! - Κυρ 05 Νοέ 2006, 19:58:11
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστέυω το καλύτερο είναι να πάς στην αντιπροσωπία να μπεί το αμάξι στο διαγνωστικό, θα δούνε αμέσος τι παίζει....
brz20 - Κυρ 05 Νοέ 2006, 23:16:24
Θέμα δημοσίευσης:
deppy έγραψε:
tsikis έγραψε:

Μάλλον δεν το πρόσεξες, αλλά είμαι γυναίκα.
Όχι, το χειρόφρενο το χρησιμοποιώ μόνο οταν παρκάρω ή ξεκινάω σε ανηφόρα.

Υπαρχουν βεβαια και αλλη ομαδα γυναικων που το χρησιμοποιει και αλλιως.
307aris - Κυρ 05 Νοέ 2006, 23:35:49
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θυμάμαι καλά κάπου στο manual του αυτοκινήτου λέει πως αν βγει εκτός το ΑΒS τα φρένα λειτουργούν κανονικά απλά τι στιγμή που θα χρειαστεί δεν ενεργοποιείται το ABS.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση πήγαινε σε κάποια αντιπροσωπεία να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.... δεν παίζουν με αυτά.
STELIOS - Δευ 06 Νοέ 2006, 09:52:24
Θέμα δημοσίευσης:
307aris έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά κάπου στο manual του αυτοκινήτου λέει πως αν βγει εκτός το ΑΒS τα φρένα λειτουργούν κανονικά απλά τι στιγμή που θα χρειαστεί δεν ενεργοποιείται το ABS.

Eτσι ακριβος ειναι, εχεις κανονικα φρενα απλα χωρις ABS
brz20 - Δευ 06 Νοέ 2006, 11:27:55
Θέμα δημοσίευσης:
Πρεπει να ξερεις να το πατας ομως γιατι αν μπλοκαρει τοτε χανεις τον ελενχο.
Πατας αφηνεις και παει καλα.
Να ρωτησω κατι καπως ασχετο και σχετικο μαζι.Ειχα ακουσει παλιοτερα οτι αν αλλαξεις ζαντολαστιχα τοτε μπορει το ABS να μην πιανει.Αυτο κατα ποσο ειναι αληθεια?Πχ τωρα εχω 205/55/16 αν βαλω 18αρες ζαντες με το αναλογο λαστιχο θα δημιουργισει προβλημα?
Συγνωμη που ειμαι καπως εκτος αλλα μου ηρθε τωρα και δεν μπορω να μην ρωτησω.
drdino - Δευ 06 Νοέ 2006, 15:37:43
Θέμα δημοσίευσης:
Να μην πιάνει όχι, απλά πρέπει να το δηλώσεις στην bsi ώστε να βλέπει σωστά την ταχύτητα.
brz20 - Δευ 06 Νοέ 2006, 17:17:44
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα μου ειχαν πει οτι δεν θα πιανει καθολου.
Ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του τελικα.
geo1st487 - Τρι 07 Νοέ 2006, 23:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
307aris έγραψε:

Σε μενα δεν ετυχε ποτε να ενεργοποηθει το ABS. Μια φορα το δοκιμασα ετρεχα νορμαλ και πατησα σχετικα αποτομα το φρενο χωρις να ενεργοποιηθει το ABS. Υπαρχει περιπτωση να εχει βγει εκτος χωρις να το ξερω; Ποτέ δεν εμφανισε καποια ενδειξη σφαλματος για το ABS οποτε υποθετω πως δεν ειναι εκτος.
drdino - Τρι 07 Νοέ 2006, 23:15:28
Θέμα δημοσίευσης:
Πιάσε 30-40 σε σαπούνι και πάτα τέρμα φρένο με προσοχή μην σκάσει κανείς πάνω σου. Πρέπει να μπει τότε. Όταν γυρίζεις το κλειδί στην 2η σκάλα, πριν βάλεις μπρος, ανάβει το λαμπάκι του abs;
206 Gti - Τετ 08 Νοέ 2006, 00:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
K mena sxedon kathe fora meta apo xeirofreno anavei to ABS fault....Svino, xana anavo k ola ok...k to abs leiturgei mia xara.einai kati to anisixitiko???
brz20 - Τετ 08 Νοέ 2006, 02:53:50
Θέμα δημοσίευσης:
Πρωτον καλως ορισες στο club.Δευτερον πρεπει να γραφεις μονο ελληνικα.Υπαρχει σχετικο θεμα με greeklish που μπορεις να ξεδεινεις ανετα.
Θελω να ρωτησω.Γιατι κανετε χειροφρενα στα καημενα τα αμαξια?Κριμα ειναι.Αν ειναι και θες τοσο πολυ να πας με τον κ...ο γιατι δεν περνεις μια πισωκουνα?
Οπως και να εχει το αμαξι τραβαει πολλα με το τραβηγμα του χειροφρενου.Αφηνει την ψυχη του στην ασφαλτο.
Οσο για το ABS Fault που σου βγαζει ειναι επειδη τα παιζει προς στιγμη και μετα επανερχετε.
206 Gti - Τετ 08 Νοέ 2006, 03:00:40
Θέμα δημοσίευσης:
Efxaristo!!Sorry gia ta greeklish alla sto mixanima pu eimai(logo spudon stin agglia) dn exo ellinika....to oti ta paizei stigmiaia to katalavaino k ego..mia pio texniki exigisi iparxei??paidia eimaste,ama dn kanume k kamia mlkia(akindini pano apo ola) na perasei i ora ti allo tha kanume Razz Razz Razz Very happy Very happy
brz20 - Τετ 08 Νοέ 2006, 03:20:10
Θέμα δημοσίευσης:
Σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι επειδη ο τροχος κινητε και μπλοκαρει για πολυ ωρα και οχι στιγμιαια οπως γινετε με το ABS.Αρα εφοσον ο εγκεφαλος "διαβασει" τετοιου ειδος μπλοκαρισμα τοτε λεει στον οδηγο οτι κατι με το ABS δεν παει καλα.
xenophon - Σαβ 02 Δεκ 2006, 16:07:28
Θέμα δημοσίευσης:
Κύριοι γεια σας.
Μιλώ εκ μέρους φίλου που δεν διαθέτει Ιντερνέτ.
Έχει ένα 407 1,8 full και έχει μονό 9.000 km και γύρω στους 10 μήνες.
Τον τελευταίο καιρό όμως μου λέει πως ανάβει το ABS ειδικά το πρωί όταν είναι κρύο. Μετά μπορεί να μην ανάψει, εφόσον κουνηθεί λίγο και ξαναβάλει μπρος τη μηχανή. Άλλοτε ανάβει και άλλοτε όχι. Συνήθως από ότι μου έχει πει ανάβει με κρύα μηχανή.
Από αντιπροσωπεία του είπαν πως θα του αλλάξουν όλη τη μονάδα ABS.
Ποια είναι η γνώμη σας;
drdino - Σαβ 02 Δεκ 2006, 22:01:29
Θέμα δημοσίευσης:
Eφόσον του αλλάξουν την μονάδα στην εγγύηση ποιός ο λόγος ανησυχίας; Very happy
brz20 - Κυρ 03 Δεκ 2006, 03:57:04
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστο και αυτο.
Αλλα και εγω εκανα κατι πειραματα την προηγουμενη φορα στην ασφαλειοθηκη και εβγαλα την ασφαλεια του ABS.Οταν εβαλα μπροστα(αφου την ξαναβαλα στην θεση της)μου εβγαζε το μηνυμα ABS FAULT.
Δεν πανικοβληθικα ομως.Εσβησα το αμαξι και περιμενα 30 λεπτα.Αποσυνδεσα τον πολο της μπαταριας και μετα απο 10 λεπτα τον ξαναβαλα.Αυτο ηταν.Ουτε γατα ουτε ζημια.
Το πηγα και στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν ολα οκ.
xenophon - Κυρ 03 Δεκ 2006, 13:00:31
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Σωστο και αυτο.
Αλλα και εγω εκανα κατι πειραματα την προηγουμενη φορα στην ασφαλειοθηκη και εβγαλα την ασφαλεια του ABS.Οταν εβαλα μπροστα(αφου την ξαναβαλα στην θεση της)μου εβγαζε το μηνυμα ABS FAULT.
Δεν πανικοβληθικα ομως.Εσβησα το αμαξι και περιμενα 30 λεπτα.Αποσυνδεσα τον πολο της μπαταριας και μετα απο 10 λεπτα τον ξαναβαλα.Αυτο ηταν.Ουτε γατα ουτε ζημια.
Το πηγα και στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν ολα οκ.

Εγώ του είπα να βγάλει λίγο τον πόλο αλλά αυτός φοβάτε τον συναγερμό.Υποψιάζομαι οτι μπορεί να είναι κανένας αισθητήρας κολλημένος και με το reset να ξεκολήσει.Λέτε να κάνει τίποτα με τη μπαταρία;
drdino - Κυρ 03 Δεκ 2006, 13:36:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μα αν ήταν απλά ο αισθητήρας θα ήθελε η αντιπροσωπεία να του αλλάξει ολόκληρη την μονάδα; Confused

Στο διαγνωστικό τι σφάλμα του έγραψε;

Αν και πραγματικά, εφόσον του αλλάζουν την μονάδα σε εγγύηση, δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα ποιό είναι. Μπορεί να έπεσε σε ελαττωματική παρτίδα.
Giannis307 - Κυρ 28 Ιαν 2007, 11:43:48
Θέμα δημοσίευσης: ABS FAULT
Καλημερα σε ολους....
Θα ηθελα καποια απαντηση σε κατι...Χτες λοιπον ειχα παει μια βολτουλα στην αγαπημενη μου σβουροαλανα απως κανω σχεδων καθε σαββατοκυριακο...Ολα ηταν οκ μεχρι που κανοντας το τελευταιο χειροφρενο αναψε ξαφνηκα ABS FAULT στην οθονη και στο καντραν το φωτακι προσοχη να μη χασεις ελενχο....Σταματησα και μολις το εσβησα και το ξαναβαλα μπρος ολα οκ.Απο τι εγινε αυτο ξερει κανεις?Και γιατι εγινε τωρα πρωτη φορα....
Ευχαριστω....

Σε παρακαλώ την επόμενη φορά να κάνεις μια αναζήτηση πριν δημιουργήσεις νέο θέμα και ειδικά από στιγμή που υπάρχει κάτι με τον ίδιο τίτλο!
Εκ της MOD-Team

SnakeMJK - Κυρ 28 Ιαν 2007, 16:41:04
Θέμα δημοσίευσης: Re: ABS FAULT
Giannis307 έγραψε:
Καλημερα σε ολους....
Θα ηθελα καποια απαντηση σε κατι...Χτες λοιπον ειχα παει μια βολτουλα στην αγαπημενη μου σβουροαλανα απως κανω σχεδων καθε σαββατοκυριακο...Ολα ηταν οκ μεχρι που κανοντας το τελευταιο χειροφρενο αναψε ξαφνηκα ABS FAULT στην οθονη και στο καντραν το φωτακι προσοχη να μη χασεις ελενχο....Σταματησα και μολις το εσβησα και το ξαναβαλα μπρος ολα οκ.Απο τι εγινε αυτο ξερει κανεις?Και γιατι εγινε τωρα πρωτη φορα....
Ευχαριστω....

Τον πρώτο χρόνο που είχα αγοράσει το αυτοκίνητο και το είχα πατήσει κάτω στα χειρόφρενα, μου το έβγαζε συνέχεια Razz Δεν είναι τίποτα, απλά μπερδεύεται ο εγκέφαλος απ την κανιβαλίστικη οδήγηση και βγάζει το ABS στο Off. Αν σβήσεις και ξαναβάλεις μπροστά, θα είναι ΟΚ.
deppy - Τρι 06 Φεβ 2007, 09:28:04
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς το συγκεκριμένο μήνυμα ήταν για μένα η αρχή για μια σειρά άλλων μηνυμάτων που εμφανίστηκαν περίπου πριν ένα μήνα. Συγκεκριμένα αυτά που εμφανίστηκαν κατά σειρά είναι:
Immobilizer engine fault
Passenger airbag deactivated
airbag fault.
Το τελειωτικό ήταν να ανάψει η ενδειξη check engine. Πήγα το αυτοκίνητο στο συνεργείο της αντιπροσωπείας, το έβαλαν στο διαγνωστικό αλλά δεν βρήκαν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα Mad .
Αφού πήρα το αυτοκίνητο, δούλευε καλά αρχικώς, αλλά ύστερα από κάποιο διάστημα ξαναρχισε να εμφανίζει περιστασιακά το μήνυμα Abs fault, ενώ τις 2 τελευταίες μέρες εμφάνισε κατά την εκκίνηση πάλι το μήνυμα Passenger airbag deactivated.
Σκέφτομαι να ξαναπάω στην αντιπροσωπεία αλλά φοβάμαι ότι πάλι δεν θα βρουν τίποτα. Λυπάμαι που το λέω αλλά μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν είναι ικανοί να επιλύσουν τέτοια προβλήματα.
307_fotini - Τρι 06 Φεβ 2007, 10:52:29
Θέμα δημοσίευσης: Re: ABS FAULT
Giannis307 έγραψε:
Καλημερα σε ολους....
Ευχαριστω....

Σε παρακαλώ την επόμενη φορά να κάνεις μια αναζήτηση πριν δημιουργήσεις νέο θέμα και ειδικά από στιγμή που υπάρχει κάτι με τον ίδιο τίτλο!
Εκ της MOD-Team

δεν ειναι τιποτα . μην ανησυχεις . εμενα που μου το ειχε κανει ακολουθησα τις οδηγιες του manual, .δηλ. το εσβησα και περιμενα 10 λεπτα, και μετα που το ξαναεβαλα. ολα οκ. δεν μου το εχει ξανακανει. αυτο το εκανε στον 1ο χρονο . τωρα συμπληρωνουμε τα 4 χρονια
drdino - Τρι 06 Φεβ 2007, 14:42:13
Θέμα δημοσίευσης:
deppy έγραψε:
Δυστυχώς το συγκεκριμένο μήνυμα ήταν για μένα η αρχή για μια σειρά άλλων μηνυμάτων που εμφανίστηκαν περίπου πριν ένα μήνα. Συγκεκριμένα αυτά που εμφανίστηκαν κατά σειρά είναι:
Immobilizer engine fault
Passenger airbag deactivated
airbag fault.
Το τελειωτικό ήταν να ανάψει η ενδειξη check engine. Πήγα το αυτοκίνητο στο συνεργείο της αντιπροσωπείας, το έβαλαν στο διαγνωστικό αλλά δεν βρήκαν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα Mad .
Αφού πήρα το αυτοκίνητο, δούλευε καλά αρχικώς, αλλά ύστερα από κάποιο διάστημα ξαναρχισε να εμφανίζει περιστασιακά το μήνυμα Abs fault, ενώ τις 2 τελευταίες μέρες εμφάνισε κατά την εκκίνηση πάλι το μήνυμα Passenger airbag deactivated.
Σκέφτομαι να ξαναπάω στην αντιπροσωπεία αλλά φοβάμαι ότι πάλι δεν θα βρουν τίποτα. Λυπάμαι που το λέω αλλά μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν είναι ικανοί να επιλύσουν τέτοια προβλήματα.

Όσον αφορά το passenger airbag deactivated, μπορεί να έχει πρόβλημα ο διακόπτης απενεργοποίησης του αερόσακου του συνοδηγού. Να το κοιτάξεις.

Όσον αφορά το abs fault, να ζητήσεις να σου πουν τι ακριβώς βλάβη καταγράφει ο εγκέφαλος. Σε πολλά συνεργεία σβήνουν την βλάβη χωρίς να δουν τι έχει καταγραφεί αυτό.

Για το immobilizer fault, δεν ξέρω, αλλά αν ήταν παροδικό δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.
Giannis307 - Τρι 06 Φεβ 2007, 22:23:53
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως εγω συνεχιζω να το σκιζω στα χειροφρενα και δεν μου το ξαναβγαλε!!
deppy - Δευ 28 Μάϊ 2007, 21:59:46
Θέμα δημοσίευσης:
Πληροφοριακά να αναφέρω ότι όλα τα προβλήματα που μου παρουσιάστηκαν οφείλονταν σε προβληματική μπαταρία. Με την αλλαγή της, όλα δείχνουν μέχρι στιγμής (εδώ και κάποιες εβδομάδες) να δουλεύουν τέλεια.
Giannis307 - Τρι 29 Μάϊ 2007, 06:38:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παλι δεν το εχει ξανακανει...Και συνεχιζω το σκισημο στα χειροφρενα.....
XSive - Παρ 11 Μάρ 2011, 00:53:50
Θέμα δημοσίευσης:
Γειά σας. Είμαι ένας κάτοχος ενός 206 1.6 από το 2002. Είχα κι έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Το πήγα στην αντιπροσωπεία πριν καιρό όπου μου είπαν ότι φταίει ο πίσω αριστερός αισθητήρας του ABS τον οποίο κι άλλαξα.
Μετά από κάποιο διάστημα μου έβγαλε πάλι το πρόβλημα το οποίο έχω παρατηρήσει γίνεται όταν το έχω αρκετά φορτωμένο (4+ άτομα) ή οταν παρκάρω σε απότομη ανηφόρα ή κατηφόρα. Έχω μάθει να ζω με αυτό, αφού όποτε μου το βγάζει απλά το σβήνω και το ξανανάβω και είναι όλα οκ.

Παρεπιπτώντως στην αντιπροσωπεία αφού δεν κατάφεραν να βρουν κάτι, μου είπαν ότι μπορούν να γδύσουν όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου για να βρουν το καλώδιο που βραχυκυκλώνει με κόστος μόνο (!) 530 ευρώ!! Κι επείδη είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρίσκαν τίποτα και μετά το μοντάρισμα θα έτριζε ολόκληρο, απλά προσέχω πότε βγαίνει off το ABS για να έχω τον νου μου.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες