PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Περίεργος, μικρός θόρυβος από μπροστά, με μεταλλική χροιά

cipher - Παρ 03 Νοέ 2006, 17:38:18
Θέμα δημοσίευσης: Περίεργος, μικρός θόρυβος από μπροστά, με μεταλλική χροιά
Καλησπέρα σε όλους!

Λοιπόν, εδώ και λίγο καιρό παρατήρησα έναν μικρό θόρυβο και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι...

Η αίσθησή μου είναι ότι προέρχεται από το χώρο της μηχανής. Έχει μια μεταλλική χροιά και αρκετά μεγάλη συχνότητα (δηλαδή δεν ακούγεται σαν σπαστά τρ-τρ-τρ, αλλά περισσότερο ως συνεχόμενο τρρρρρ). Η δε έντασή του είναι αρκετά χαμηλή. Μόνο με κλειστά παράθυρα και κλειστό κλιματισμό (ή αερόθερμο) είναι δυνατό να τον ακούσεις, αλλιώς τον επικαλύπτουν οι άλλοι θόρυβοι. Έχει τύχει να ακούσω 16βάλβιδο να χτυπάει πιράκια και μπορώ να πω ότι εκείνο α)ήταν πολύ πιο έντονο και β)σου έδινε την αίσθηση ότι προέρχεται και από κάτω, ενώ αυτός που περιγράφω μόνο από μπροστά.

Μου το κάνει περίπου στις 2200-3000 στροφές (τις περισσότερες φορές μεταξύ 2500-3000), με όλες σχεδόν τις ταχύτητες αν και το φαινόμενο είναι πιο συχνό (?) και ξεκάθαρο από 3η και πάνω. Το περίεργο είναι ότι το κάνει κυρίως όταν πατάω πολύ αργά το γκάζι και συνεχίζει μέχρι να περάσουμε τις 3000 στροφές. Σε απότομο πάτημα του γκαζιού τις περισσότερες φορές δεν το κάνει.

Έβαλα μισό ντεπόζιτο V-Power για να δω μήπως έφταιγε το καύσιμο (είχα κάνει αρκετά km με αναμμένο φωτάκι ρεζέρβας πριν πάω για ανεφοδιασμό). Όταν πήγα να βάλω άλλο μισό, είχε τελειώσει η V-Power και έβαλα απλή αμόλυβδη Shell Cussing out

Μόλις το κάψω κι αυτό, ελπίζω να είμαι πιο τυχερός όταν θα πάω να ξαναβάλω V-Power. Το αυτοκίνητο είναι 1.4 8v του 2003, με 41.000 km και δεν έχει γίνει ποτέ ρύθμιση βαλβίδων (στην αντιπροσωπεία μού είπαν ότι γίνεται στα 60.000 και επειδή τους είπα κάτι "μα-μου κάποιοι λένε στα 40.000 km", έκανα μια βόλτα με έναν τεχνικό, ο οποίος είπε ότι δεν ακούγονταν οι βαλβίδες και άρα ήμουν ΟΚ).

Καμιά ιδέα...?
drdino - Σαβ 04 Νοέ 2006, 20:21:03
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν συντονισμός δλδ; Έλεγξε την θερμική ασπίδα που έχει στην πολλαπλή εξαγωγής...
bakclima - Κυρ 05 Νοέ 2006, 00:11:53
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω πιστευω οτι ειναι απο το συστημα εξαγωγης
cipher - Τετ 08 Νοέ 2006, 03:18:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα το ψαχουλέψω και βλέπουμε...
cipher - Δευ 30 Ιούν 2008, 23:09:58
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν από περίπου 2 βδομάδες άλλαξα ρουλεμάν τεντωτήρα (55.500 km). Μαζί με το σφύριγμα του χαλασμένου ρουλεμάν, εξαφανίστηκε κι αυτός ο συντονισμός (ή έστω έγινε τόσο μικρός που δεν τον ακούω). Οπότε, ή σχετιζόταν με τα ρουλεμάν, ή πέρασε ο μάστορας κανένα χέρι τις βίδες της γύρω περιοχής και συμπτωματικά έσφιξε τη βίδα του "κακού". Τι να πω... Scratch

Συνεχίζω να έχω αφτιά ανοιχτά μήπως ξαναεμφανιστεί...
red_storm - Παρ 04 Ιούλ 2008, 17:43:37
Θέμα δημοσίευσης:
Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί πώς ακριβώς δουλεύουν εκεί τα ρουλεμάν μαζί με το λουρί? Δηλαδή πιο είναι αυτό το ρουλεμάν που δίνει κίνησει και γυρνάει το λουρι και πάει λέγοντα......
Και κάτι άλλο, αν στραβώσει ένα ρουλεμάν τι γίνετε? Στραβώνει και ο άξονας που κρατάει το ρουλεμάν?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες