PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Δυναμομετρα και αξιοπιστια μετρησεων

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Παρ 03 Νοέ 2006, 16:29:26
Θέμα δημοσίευσης: Δυναμομετρα και αξιοπιστια μετρησεων
Δυναμόμετρα.
Ποσο αξιόπιστα είναι?
Εχοντας ως δεδομένο (Λιγο μπακάλικα βέβαια) ότι για την απόδοση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης ΄΄παιζουν ρόλο΄΄
1) Η θερμοκρασία περιβάλλοντος
2) Η πίεση
3) Το καύσιμο
4)Η φόρτηση του μοτερ
(Τι αλλο?)
Εχω ακουσει τα ακόλουθα
* Υπάρχουν δυναμόμετρα που θέτεις τις περιβαντολογικές συνθήκες και άλλα που τις υπολογίζουν μόνα τους
* Πως θα φορτήσεις το μοτερ(με τα φορτια αεροδυναμικής αντίστασης ΚΥΡΊΩΣ) για να πάρεις αξιόπιστη μέτρηση μέγιστης ισχύος?
*Το αυτοκίνητο ειναι ακίνητο και το μοτέρ ζεσταίνεται. Στα καινούρια οχήματα ο εγκαίφαλος ρειχνει το avans αμα ζεσταθει το μοτερ.
Συντελει αυτο στο αποτέλεσμα της μέτρησης και αν ναι πως?
* Η μέτρηση των απΩλειών πως γίνεται και πως υπολογίζεται?Είναι αξιόπιστη?
Τι εχετε να πειτε για τα παραπάνω?
Εμπειρίες?
Ευχαριστω!
bob - Παρ 03 Νοέ 2006, 17:37:42
Θέμα δημοσίευσης: Re: Δυναμομετρα και αξιοπιστια μετρησεων
red206rc έγραψε:

*Το αυτοκίνητο ειναι ακίνητο και το μοτέρ ζεσταίνεται. Στα καινούρια οχήματα ο εγκαίφαλος ρειχνει το avans αμα ζεσταθει το μοτερ.

Επισης υπαρχουν και "ιδανικες" θερμοκρασιες νερου-λαδιου!(επηρεαζουν σημαντικα τις τιμες)
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Παρ 13 Φεβ 2009, 23:17:08
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα ελέω επικείμενης ψιλοβελτίωσης στο όχημά μου επιχείρησα να κάνω μια δυναμομέτρηση στο ,κατα την μέχρι σήμερα πεποίθησή μου , αξιόπιστο δυναμόμετρο ΜΑΧΑ του Τάσου Αγγελίδη στα Σπάτα.
Ενα ακόμη κριτήριο της επιλογής μου είναι και το ότι έχω κάνει άλλες 5 δυναμομετρήσεις εκεί.

Και στις 5 προηγούμενες το αποτέλεσμα με τις διορθώσεις ηταν το ίδιο 178BHP και περί τα 202 Νm με μικρές αναμενόμενες αποκλήσεις.

Η πρό διορθώσεων ισχυή ήταν μεταξύ 179-186 ΒΗP

Σήμερα το όχημα ήταν ακριβώς ''ίδιο'' και με μόνη πρόσθεση το εργοστασιακό τελικό.

Η απόδοση με τις διορθώσεις έδειξε 167 BHP και 186Νm !!!!
(τα ίδια πρότυπα ΕG.. kai ISO...)
Πρό διορθώσεων έδειξε 182BHP περίπου.

Το αποτέλεσμα με εξέπληξε και προβλημάτισε καθώς το μοτέρ αποδίδει πάρα πολύ καλά και δεν έχω καταλάβει μείωση της απόδοσης, το αντίθετο μάλιστα!!

επανέλάβαμε αρκετές μετρήσεις, μέχρι και το τελικό έβγαλα αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο...
Ο Τάσος που ήταν πολύ εξυπερετικός και πρόθυμος να βοηθήσει, πιστεύει πως κάτι με το καύσιμο συμβάινει ή ότι το μοτέρ έχει χάσει συμπίεση...
Προσωπικά δεν συμφωνώ καθώς η BP ultimate Που έβαλα και πάντα βάζω από κέντρικό βεντζινάδικο έχει χαρακτηριστική οσμή καύσης και μια ενδεχόμενη νοθεία που να ''κοστίσει'' 10+ άλογα είναι αντιληπτή στην απόδοση του μοτέρ και επιδόσεις κάτι στο οποίο τ όχημα άλλα παρουσιάζει!!
Το όχημα είναι άριστα συντηρημένο έχει 50000 χλμ και ολοκαίνουρια αναλώσημα(μπουζι λάδια, φίλτρα...)

Επειδή οι πρό διορθώσεων τιμές είναι παρόμοιες και λόγω άλλων παρόμοιων πρόσφατων γεγονότων που μου αναφέρθηκαν μετά, στο προκείμενο δυναμόμετρο, πιστεύω ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τους αισθητήρες(?) και γενικότερα με το σύστημα διόρθωσης του εν λόγω δυναμομέτρου...
Pughell - Σαβ 14 Φεβ 2009, 10:16:02
Θέμα δημοσίευσης:
Μια λεπτομερεια που πιθανοτατα δεν αναλογιστηκατε καν...
Οι αγωνιστικοι εγκεφαλοι στο 90% των περιπτωσεων εχουν bore wash με αποτελεσμα να φθειρονται σχετικα προωρα αναλογικα με ενα νορμαλ προγραμμα.
Αυτο το εχω δει σε μοτερ Ν απο 106 που χρησιμοποιει τετοιον εγκεφαλο...

Θα μου πεις,αμα απο την προηγουμενη μετρηση εκανες μονον 3000 χλμ τοτε σιγα και μην και θα εχεις και δικιο... Sad
Ghost Dog - Σαβ 14 Φεβ 2009, 10:20:48
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Οι αγωνιστικοι εγκεφαλοι στο 90% των περιπτωσεων εχουν bore wash με αποτελεσμα να φθειρονται σχετικα προωρα αναλογικα με ενα νορμαλ προγραμμα.
...........................
............... Sad

Τι ειναι παλι αυτο?!?!?!?! Shocked Confused
Pughell - Σαβ 14 Φεβ 2009, 10:42:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεπλυμα με λιγα λογια. Laughing
Το μιγμα ειναι πιο πλουσιο για να διατηρει χαμηλες θερμοκρασιες σε μοτερ και θαλαμους καυσης ωστε να αντεχει στο πολυωρο και συνεχομενο σκισιμο αλλα αυτο,οπως και ολα τα πραγματα,εχει και την κακη του πλευρα... Sad
Ghost Dog - Σαβ 14 Φεβ 2009, 10:48:23
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ξεπλυμα με λιγα λογια. Laughing
Το μιγμα ειναι πιο πλουσιο για να διατηρει χαμηλες θερμοκρασιες σε μοτερ και θαλαμους καυσης ωστε να αντεχει στο πολυωρο και συνεχομενο σκισιμο αλλα αυτο,οπως και ολα τα πραγματα,εχει και την κακη του πλευρα... Sad

o Χριστος κι η Μανα Του..... Shocked Silent Silent Silent Sad

Μητσο οταν παω το δικο μου στον Τασο θα σου πω νεοτερα μιας και εχω παει 2-3 φορες και ξερω ποσα δειχνει (συνηθως! Laughing )................
MEMsound - Σαβ 14 Φεβ 2009, 12:09:36
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
...Οι αγωνιστικοι εγκεφαλοι στο 90% των περιπτωσεων εχουν bore wash με αποτελεσμα να φθειρονται σχετικα προωρα αναλογικα με ενα νορμαλ προγραμμα...

να φανταστω οτι αναφερεσαι στα μοτερ και οχι στους ιδιους τους εγκεφάλους? Laughing
Ghost Dog - Σαβ 14 Φεβ 2009, 12:11:37
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Pughell έγραψε:
...Οι αγωνιστικοι εγκεφαλοι στο 90% των περιπτωσεων εχουν bore wash με αποτελεσμα να φθειρονται σχετικα προωρα αναλογικα με ενα νορμαλ προγραμμα...

να φανταστω οτι αναφερεσαι στα μοτερ και οχι στους ιδιους τους εγκεφάλους? Laughing

Φαντασια που την εχεις...! Tease Tease Laughing
Pughell - Σαβ 14 Φεβ 2009, 12:33:30
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα,αμα καταφερεις και χαλασεις προωρα τον εγκεφαλο απο τις βενζινες,τοτε μαλλον θα χρειαστει να ανακαλεσω εντελως την θεωρια μου... Laughing
Jim207GT - Σαβ 14 Φεβ 2009, 12:38:39
Θέμα δημοσίευσης:
"bore wash can happen when the engine is operating overly rich and oil is washed away from the walls of the cylinders."

Κοινώς ξεπλένει η βενζίνη τα τοιχόματα και έχεις πρόωρη φθορά, σε σχέση με το μαμά πρόγραμμα.
Ghost Dog - Σαβ 14 Φεβ 2009, 12:48:51
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Κοιτα,αμα καταφερεις και χαλασεις προωρα τον εγκεφαλο απο τις βενζινες,τοτε μαλλον θα χρειαστει να ανακαλεσω εντελως την θεωρια μου... Laughing

Mανθος ειναι αυτος, τον εχω ικανο για ολα..... Laughing Laughing Laughing

Jim207GT έγραψε:
"bore wash can happen when the engine is operating overly rich and oil is washed away from the walls of the cylinders."

Aυτο το Εγγλεζικο θελω να μου το ξαναπεις απο κοντα την Πεμπτη στη λεσχη την ωρα που θα χτυπαμε τα κοψιδια και τα κρασακια μας.... Tease Tease
MEMsound - Σαβ 14 Φεβ 2009, 12:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
ουστ... κοπρίτες αστειάτορες!!!
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Miss 207 GT - Σαβ 14 Φεβ 2009, 13:50:55
Θέμα δημοσίευσης:
Μία ερώτηση κι από μένα ...

Πολύ σύντομα σκοπεύω σε δυναμομέτρηση του GT (δεν έχει πειραχθεί τίποτα) έτσι ώστε να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς σε περίπτωση που μελλοντικά γίνει βελτίωση ...
'Εχει κάνει 7.000 χιλιόμετρα και πιστεύω ότι το έχω στρώσει όσο γινόταν (και μου το επέτρεψαν οι συνθήκες της πόλης) πιό σωστά.
Σημειωτέον, δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι στη δυναμομέτρηση αυτή θα αποδώσει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του γιατί όπως και να το κάνουμε, δεν έχει ακόμα ''ανοίξει'' ...

Σε τί δυναμομετρο να το πάω στην πρώτη αυτή φάση ;
recife_rallye - Σαβ 14 Φεβ 2009, 14:09:01
Θέμα δημοσίευσης:
Miss 207 GT έγραψε:
Σε τί δυναμομετρο να το πάω στην πρώτη αυτή φάση ;

Κοιτα...υπαρχει μια ατυπη συμφωνια μεταξυ των παιδιων εδω μεσα,η οποια λεει οτι για να εχουμε ιδια μετρα συγκρισης πρεπει να πηγαινουμε σε παρομοια δυναμομετρα με τις ιδιες ρυθμισεις..
Εμεις εδω τα μετραμε σε ΜΑΧΑ 3000...
Τετοια θα βρεις στα Σπατα, του κ.Αγγελιδη(αν εισαι απο Αθηνα)και,
στο Ωραιοκαστρο,του exellixis(αν εισαι απο Θεσσαλονικη)

Ελπιζω να σε καλυψα.. Wink
Miss 207 GT - Σαβ 14 Φεβ 2009, 14:25:36
Θέμα δημοσίευσης:
Καλύφθηκα, ευχαριστώ Smile

Ήθελα να δω τί προτείνετε, MAHA ή TAT ...

Θα το πάω Σπάτα λοιπόν .
MEMsound - Σαβ 14 Φεβ 2009, 14:32:53
Θέμα δημοσίευσης:
ναι...
ΑΛΛΑ δεν θα το πας μέχρι να επισκευάσει ο Τάσος το δυναμόμετρο γιατι αυτή την στιγμή εχει χαλάσει κάποιος αισθητήρας και τα νουμερα ΔΕΝ ειναι επακριβώς αυτά που θα επρεπε.

αρα
κανε λιγο υπομονη. Wink
Miss 207 GT - Σαβ 14 Φεβ 2009, 14:40:52
Θέμα δημοσίευσης:
Α, μάλιστα !
Όταν επισκευαστεί, let us know ... Smile

Εν αναμονή λοιπόν και ευχαριστώ για την ενημέρωση ...
Ghost Dog - Σαβ 14 Φεβ 2009, 14:41:19
Θέμα δημοσίευσης:
Tον εχει επισκευασει τον αισθητηρα.... Wink
Touristas - Σαβ 14 Φεβ 2009, 14:46:30
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι σίγουρο αυτό?
Πάνος - Σαβ 14 Φεβ 2009, 14:48:37
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ναι...
ΑΛΛΑ δεν θα το πας μέχρι να επισκευάσει ο Τάσος το δυναμόμετρο γιατι αυτή την στιγμή εχει χαλάσει κάποιος αισθητήρας και τα νουμερα ΔΕΝ ειναι επακριβώς αυτά που θα επρεπε.

αρα
κανε λιγο υπομονη. Wink

Μεγαλη συζητηση αυτη.
Απο διπλα κοντεψαμε να γκρεμισουμε ολοκληρο σιτε.
Ο κυριος Αγγελιδης δηλωσε παντως οτι εχει επισκευασθει εδω κι 20-25 μερες.
Τωρα τι ισχυει και πως μονο ο υψιστος... Rolling eyes
MEMsound - Σαβ 14 Φεβ 2009, 14:50:29
Θέμα δημοσίευσης:
τι να σου πω...
ισως να μην ειναι ο αισθητήτρας αλλα κάτι άλλο

ο ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ που μιλάγαμε πριν λίγο μου ελεγε οτι η μετρηση που εκανε προχθες (μάλιστα το μέτρησαν 2~3 φορες) ειχε ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιες καμπύλες με τις παλιότερες μετρήσεις που ειχε κάνει (χωρις να εχει γινει οτδηποτε στο μοτερ από τότε) ΑΛΛΑ ηταν μετατοπισμένη προς τα κάτω κατα κάμποσα PS.

και ο salex ελεγε στον Δημήτρη ακόμα το μαχα του Τάσου δεν μετράει απόλυτα σωστά (φανταζομαι θα το χουν δει αυτό και σε άλλα αμαξια), ισως κάτι να παίζει με τις διορθώσεις.

δεν ξέρω τι άλλο να πώ
Miss 207 GT - Σαβ 14 Φεβ 2009, 15:05:31
Θέμα δημοσίευσης:
Έπεσα στην περίπτωση που λένε ...
Μέρες που βρήκα κι εγώ να θέλω δυναμομέτρηση ε ... Laughing

( Πάω να πλύνω κανένα πιάτο καλύτερα Wink )
Scotty308 - Σαβ 14 Φεβ 2009, 16:23:23
Θέμα δημοσίευσης:
Eπειδη εχω και εγω σειρα για δυναμομετρηση εδω και τοσο καιρο ..μου ειπε ο Στελιος οτι το δυναμομερτο δεν ειναι ακομα σωστα ρυθμισμενο , εκτος απο τους αισθητηρες θερμοκρασιας .. παρουσιαζει και καποιο αλλο προβλημα που το ψαχνουν..ελπιζουν την εβδομαδα που ερχεται να το φερουν στα ισια του για ακριβεστερα αποτελεσματα...Λεπτομεριες ξερει ο Στελιος να μας πει πως και το γιατι Cool
Ghost Dog - Σαβ 14 Φεβ 2009, 16:58:24
Θέμα δημοσίευσης:
Miss 207 GT έγραψε:
..........................
Μέρες που βρήκα κι εγώ να θέλω δυναμομέτρηση ε ... Laughing

( Πάω να πλύνω κανένα πιάτο καλύτερα Wink )

ReSpEcT................. Very happy
Aχαχοχοαοχαοχοαοχαοχοαχο......!!! Laughing
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Σαβ 14 Φεβ 2009, 20:06:16
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτι δεν πάει καλά με το δυναμόμετρο αυτό... κάτι έχει χαλάσει και για ευνόητους λόγους δεν το λέει...
Το πρόβλημα είναι στις διορθώσεις...

Το όχημά μου κινείται πολύ καλά και το ξέρετε όσοι το έχετε δεί!!! μείον 10+ άλογα παντού με απόλυτη συμμετρία στις καμπύλες πρίν και μετα δεν δικαιολογούν φθορά....

Κοινώς πεταμένα χρήματα.... κατα την άποψή μου...
salex - Κυρ 15 Φεβ 2009, 08:56:29
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά για να ξεκαθαρίσουμε πως έχουν τα πράγματα επειδή μεταφέρονται τα λεγόμενά μου μέσω τρίτων:

Μέχρι πριν από 10 μέρες δεν λειτουργούσαν:
1) Αισθητήρας θερμοκρασίας εισαγωγής
2) Αισθητήρας θερμοκρασίας περιβάλλοντος
3) Θύρα επικοινωνίας OBD για το όχημα

Στη συνέχεια όμως ο Τάσος επισκεύασε (δεν ξέρω ακριβώς τι) και άρχισαν να λειτουργούν
1) Αισθητήρας θερμοκρασίας περιβάλλοντος
2) Θύρα επικοινωνίας OBD

Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας εισαγωγής γιατί το δυναμόμετρο βλέπει τη θερμοκρασία του αέρα μέσα από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου.

Το βασικό πρόβλημα τώρα είναι ότι ο αισθητήρας απόλυτης βαρομετρικής πίεσης μετράει σταθερά 1074hPa, δηλαδή 1074mbar.

Αν ρίξετε μια ματιά στον ορισμό της πίεσης στην επιφάνεια της θάλασσας (που είναι 1013mbar), 1074 mbar σημαίνει ότι βρισκόμαστε τουλάχιστον 100 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bar_(unit)

Το κακό με αυτό τον αισθητήρα είναι ότι δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς επηρεάζει τις μετρήσεις του δυναμομέτρου.

Το σίγουρο είναι ότι ελαττώνει δραματικά τη διορθωμένη ισχύ, γιατί μεγαλύτερη απόλυτη πίεση σημαίνει πυκνότερος αέρας (δηλαδή περισσότερη ισχύς για ένα κινητήρα) - εξού και τα πρόσφατα αποτελέσματα.

Φαντάζομαι ότι η συζήτηση θα λήξει μέσα στις επόμενες ημέρες, μόλις καλιμπραριστεί ο αισθητήρας.
Πάνος - Κυρ 15 Φεβ 2009, 09:01:10
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
εξού και τα πρόσφατα αποτελέσματα.

Στελιο αναφερεσαι στα γειτονικα αποτελεσματα;
salex - Κυρ 15 Φεβ 2009, 09:38:24
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω ποιά αποτελέσματα εννοείς Πάνο.
Αναφέρομαι σε αυτά που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες.
Πάνος - Κυρ 15 Φεβ 2009, 09:54:03
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Δεν ξέρω ποιά αποτελέσματα εννοείς Πάνο.
Αναφέρομαι σε αυτά που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες.

Sta αποτελεσματα απο τις δυναμομετρησεις των παιδιων στο σαξοκλαμπ.
salex - Κυρ 15 Φεβ 2009, 14:05:19
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνος έγραψε:

Sta αποτελεσματα απο τις δυναμομετρησεις των παιδιων στο σαξοκλαμπ.

Δυστυχώς δεν τα πήρε το μάτι μου. Έχω πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω τον λογαριασμό μου στο saxosportsclub κι ετσι ούτε που θυμάμαι αν έχω πρόσβαση.
MEMsound - Δευ 16 Φεβ 2009, 01:54:49
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
...Το βασικό πρόβλημα τώρα είναι ότι ο αισθητήρας απόλυτης βαρομετρικής πίεσης μετράει σταθερά 1074hPa, δηλαδή 1074mbar.

Αν ρίξετε μια ματιά στον ορισμό της πίεσης στην επιφάνεια της θάλασσας (που είναι 1013mbar), 1074 mbar σημαίνει ότι βρισκόμαστε τουλάχιστον 100 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bar_(unit)

Το κακό με αυτό τον αισθητήρα είναι ότι δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς επηρεάζει τις μετρήσεις του δυναμομέτρου.

Το σίγουρο είναι ότι ελαττώνει δραματικά τη διορθωμένη ισχύ, γιατί μεγαλύτερη απόλυτη πίεση σημαίνει πυκνότερος αέρας (δηλαδή περισσότερη ισχύς για ένα κινητήρα) - εξού και τα πρόσφατα αποτελέσματα.

Φαντάζομαι ότι η συζήτηση θα λήξει μέσα στις επόμενες ημέρες, μόλις καλιμπραριστεί ο αισθητήρας.

μάλιστα...
δεν ηξερα ολες αυτές τις λεπτομέρειες
εν αναμονή καλιμπραρισματος λοιπόν... Wink Wink
volvos - Δευ 16 Φεβ 2009, 09:34:54
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη στο saxoclub γραφτηκαν διαφορα
και βρεθηκα ενω μπηκα να υπερασπιστω το τασο να βγω και υπολογος ενω σβηστηκε και ενα ποστ μου
και επειδη ο αγγελιδης ειναι ενα ατομο που εχει στηριξει ΠΟΛΥ στο παρελθον το psclub με πολλους τροπους
και επειδη ολοι ξερουμε οτι ουτε λαμογιο ειναι ουτε απατεωνας ουτε εχει αναγκη να κοροιδεψει κανενα ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ........

παρακαλω καποιος να τον ενημερωσει να μας γραψει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι γινεται για να λυθει οριστικα το θεμα χωρις παρεξηγησεις παρερμηνειες και θεωριες του χαους και του σκοταδισμου Laughing
Ghost Dog - Δευ 16 Φεβ 2009, 09:53:31
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως ο Τασος ειναι γ@μ* τα παιδια.... Cool
asa1 - Δευ 16 Φεβ 2009, 10:17:20
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο μου οπως σου ειπα η πλακετα βαρομετρικου και θερμοκρασιας ειναι εντελως καινουργεια και συμφωνα με τους τεχικους της μαχα που την τοποθετησαν σωστα καλιμπραρισμενη τετοια νουμερα βαρομετρικου ειχαμε και στο παρελθον.Για το rc οπως ειπα και στο δημητρη ενα κακο καυσιμο μπορει να εχει τετοια αποτελεσματα απο διορθωση αβανς η απο πεσμενη συμπιεση (εσυ στελιο μπορεις να το εξηγησεις αυτο στα παιδια γιατι το εχουμε δει απειρες φορες)
volvos - Δευ 16 Φεβ 2009, 10:20:02
Θέμα δημοσίευσης:
ara τασο για να τελειωνουμε

στο δυναμομετρο υπαρχει κατι που δε δουλευει αυτη τη στιγμη και περιμενουμε να αποκασταθει στο αμεσο μελλον ή ειναι κομπλε ? για να μη λεει κανεις οτι δεν εχει ενημερωθει και λοιπα
asa1 - Δευ 16 Φεβ 2009, 10:21:11
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
επειδη στο saxoclub γραφτηκαν διαφορα
και βρεθηκα ενω μπηκα να υπερασπιστω το τασο να βγω και υπολογος ενω σβηστηκε και ενα ποστ μου
και επειδη ο αγγελιδης ειναι ενα ατομο που εχει στηριξει ΠΟΛΥ στο παρελθον το psclub με πολλους τροπους
και επειδη ολοι ξερουμε οτι ουτε λαμογιο ειναι ουτε απατεωνας ουτε εχει αναγκη να κοροιδεψει κανενα ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ........

παρακαλω καποιος να τον ενημερωσει να μας γραψει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι γινεται για να λυθει οριστικα το θεμα χωρις παρεξηγησεις παρερμηνειες και θεωριες του χαους και του σκοταδισμου Laughing

Παναγιωτη και τα δικα μου ποστ σβηστηκαν στα οποια τους εξηγουσα πως και τι!
asa1 - Δευ 16 Φεβ 2009, 10:21:52
Θέμα δημοσίευσης:
οχι παναγιωτη ολα ειναι οκ
Πάνος - Δευ 16 Φεβ 2009, 10:41:53
Θέμα δημοσίευσης:
Εχετε πμ και οι δυο για να μην χαλαμε την ενοτητα εδω.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 16 Φεβ 2009, 11:59:40
Θέμα δημοσίευσης:
asa1 έγραψε:

Κανείς δεν είπε ότι ο Τάσος είναι χ ψ μη σωστός... αντιθέτως μάλιστα ήταν και είναι εξυπερετικός και φιλικός υπέρ του δέοντως!!

Πάντως Τάσο μου κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με τις διορθώσεις σου... ψάχτο πάλι...

Εάν είχε κάποιο πρόβλημα το μοτέρ ή με καύσιμο δεν θα παρούσίαζε παρόμοιες τιμές πρό διορθώσεων με παλιά...
Επίσης Δεν θα ήταν οι καμπύλες συμμετρικά μετατοπισμένες κατα 10+ άλογα προς τα κάτω σε ΟΛΟ το φάσμα rpm σε σχέση με παλιά..

Το πόσο αποδίδει το όχημά μου το γνωρίζω και το βλέπω και σε άλλες μετρήσεις... δε χάθηκε τίποτα για 2-3 άλογα που είναι και στα όρια του σφάλματος... όμως 10+ παντού είναι ένα θέμα αξιοπιστίας της διόρθωσης...

Φιλικά πάντα..
Scotty308 - Δευ 16 Φεβ 2009, 15:47:16
Θέμα δημοσίευσης:
asa1 έγραψε:

Ωραια ,,αφου ειναι ΟΚ τασο το μηχανημα να κανονισουμε να ερθουμε απο εκει να κανουμε μια δυναμομετρηση και την στιγμη που ξερουμε πανω κατω τι αλογα βγαζουν οι αναβαθμισμενοι απο τον Στελιο κινητηρες θα δουμε και στο χαρτι τι θα παιξει και απο εκει και μετα βλεπουμε οντως αν οι ενδειξεις εναι σωστες η αν ειναι κατα 10 αλογα πιο κατω , οπως και στον φιλο "ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ" .Εγω δεχομαι να κανω το πειραμα στο δικο μου Wink
MEMsound - Δευ 16 Φεβ 2009, 17:57:25
Θέμα δημοσίευσης:
asa1 έγραψε:

ολα οκ και με την ρυθμιση βαρομετρικής πίεσης ?
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τετ 18 Φεβ 2009, 18:12:49
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα το μεσημέρι πήγα στο ''άλλο'' ΜΑHΑ LSP3000 της Αθήνας.
Με την ίδια βενζίνη.
Τα όργανα δούλευαν κανονικά εκεί(αυτή τη φορά πονηρεμένος τσέκαρα τις μετρούμενες τιμές από πρίν) και έτσι το όχημα έδειξε τα αναμενόμενα, με το ίδιο πρότυπο διόρθωσης.

Τα 1074+ hPa που μετράει περίπου του Τάσου είναι για αρκετά μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.
Εξού και το πρόβλημα με τις διορθώσεις...

Τεσπα τουλάχιστον είμαι ήσυχος ότι το όχημά μου δεν έχει πρόβλημα και έχω πάλι το λεγόμενο ''μετρο''.
Ελπίζω μην χαλάσει και αυτό!!
ayrton - Παρ 20 Φεβ 2009, 08:45:57
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ποσο κοστιζει περιπου μια δυναμομετρηση?
CorsaSport - Παρ 20 Φεβ 2009, 09:12:26
Θέμα δημοσίευσης:
Απο οτι ξερω ενα 50αρι τωρα αν εισαι απο θεσσαλονικη και δεν βιαζεσε θα κανονισουμε dynoday με το opel-club και θα παμε στον μιστερ exelixis οπου θα μας βγει 25-30 Ε το αυτοκινητο
ayrton - Παρ 20 Φεβ 2009, 10:54:16
Θέμα δημοσίευσης:
CorsaSport έγραψε:
Απο οτι ξερω ενα 50αρι τωρα αν εισαι απο θεσσαλονικη και δεν βιαζεσε θα κανονισουμε dynoday με το opel-club και θα παμε στον μιστερ exelixis οπου θα μας βγει 25-30 Ε το αυτοκινητο

Οχι ειμαι απο Αθηνα. 50euro ε? δεν ειναι και λιγα.....θα δουμε Cool
Scotty308 - Παρ 20 Φεβ 2009, 16:44:47
Θέμα δημοσίευσης:
70ε ειναι το κοστος , σημερα πηγα και εκανα στο unlimited exelixis ..Αλλα δεν μου αρεσε καθολου και δεν εμεινα ευχαριστημενος ..Ασε που δεν εχει συνδεση με το αυτοκινητο μεσω του ODB , κατι που εχει του Αγγελιδη στα σπατα και τα αποτελεσματα ειναι πολυ πιο κοντα στα πραγματικα .
Καπακι εφυγα απο unlimited exelixis , και βρηκα τον στελιο και καναμε δυναμομετρηση στον αγγελιδη ...
Τα αποτελεσματα διαφορετικα ..και αυτο γιατι ?? γιατι απλως ο αλλος εκανε μετρηση με φορτιο 30% κατι που δεν επρεπε να βαλει συμφωνα με αυτα που μου ειπε ο Στελιος ..
Θα σας τα εξηγησει ο στελιος καλυτερα με λεπτομεριες

Και εδω οι δυο δυναμομετρησεις .....τα συμπερασματα δικα σας

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

unlimited exelixis

volvos - Παρ 20 Φεβ 2009, 16:47:18
Θέμα δημοσίευσης:
siga siga enas enas παιρνω ποπ κορν και ερχομαι Laughing
bagosgt - Παρ 20 Φεβ 2009, 17:12:28
Θέμα δημοσίευσης:
κ εσενα σε χαλασε που σου εβγαλε λιγοτερα αλογα? Laughing
οι καμπυλες αποτι βλεπω ειναι οι ιδιες σχεδον κ στα 2 δυναμομετρα απλα αλλαζουν τα νουμερα.τελος παντων επειδη εγω εχω αρκετες δυναμομετρησεις,παντα δειχνω την μικροτερη(κ αυτη που εχω απο τις αρχες,χωρις το κουλερ) για να ειμαι καλυμενος Wink
Dikonou - Παρ 20 Φεβ 2009, 17:18:37
Θέμα δημοσίευσης:
Οι διαφορετικές θερμοκρασίες εισαγωγής που οφείλονται? στη μία 15 και στην άλλη 60 και οι διαφορές στην ατμοσφαιρική πίεση επίσης.
Scotty308 - Παρ 20 Φεβ 2009, 17:22:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω δεν χαλιεμε στα λιγοτερα αλογα που εδειξε ..απλα θελω να δω αυτα που ειναι πραγματικα και αγγιζουν την πραγματικοτητα ...τις λεπτομεριες και το πως και το γιατι μου το εξηγησε ο Στελιος , που ειναι ο γνωστης των πραγματων .
Και ξαναλεω μπας και δεν το καταλαβες ..ο "εξελιξις" ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΣΕ τιποτα στο αυτοκινητο , ουτε καν το εδεσε Sad
Ενω ο αγγελιδης εδεσε το αυτοκινητο και στους 4 τροχους και συνδεσε με το δυναμομετρο το αυτοκινητο μεσω του ODB ...αυτα για μενα σημαινει οτι οι μετρησεις του πρεπει να ειναι πιο ακριβεις ....

Εδω το αμαξι "δεμενο" στον αγγελιδη , και το σημα του Στελιου πισω στην μεση ειναι ολα τα λεφτα Wink Wink

Αυτα ..οι γνωστες ξερουν καλυτερα και ας πουν τι παιζει Cool
volvos - Παρ 20 Φεβ 2009, 17:26:59
Θέμα δημοσίευσης:
paidia επειδη φευγω για σκ αν αρχισει το μαλλιοτραβηγμα μη τα σβησετε να εχω να βλεπω οταν γυρισω Laughing Laughing Laughing

φιλε σκοτι εμενα το βασικο που με νοιαζει ειναι οτι εβγαλες ιδια αδιορθωτη ισχυ που ειναι βασικοτατο Cool
Scotty308 - Παρ 20 Φεβ 2009, 17:34:41
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

φιλε σκοτι εμενα το βασικο που με νοιαζει ειναι οτι εβγαλες ιδια αδιορθωτη ισχυ που ειναι βασικοτατο Cool

Σωστο και αυτο Wink
venzinas - Παρ 20 Φεβ 2009, 17:44:30
Θέμα δημοσίευσης:
Scotty308 έγραψε:
ο "εξελιξις" ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΣΕ τιποτα στο αυτοκινητο , ουτε καν το εδεσε
Ενω ο αγγελιδης εδεσε το αυτοκινητο και στους 4 τροχους

???????????????????????????
Scotty308 - Παρ 20 Φεβ 2009, 17:51:20
Θέμα δημοσίευσης:
Τι δεν καταλαβες Μανθο?? Το δεσιμο??? και εμενα μου εκανε εντυπωση πως το στερεωσε και δεν "πεταξε" το αυτοκινητο Sad ισως υπαρχει μεθοδος στερεωσης χωρις ιμαντες Sad

Εδω φενεται απο πισω την ωρα της δυναμομετρησης

Pughell - Παρ 20 Φεβ 2009, 18:26:15
Θέμα δημοσίευσης:
Μεθοδος στερεωσης δεν υπαρχει,απλα κατα την γνωμη του η ρουτινα το επετρεψε να κρινει οτι το αμαξι δεν προκειται να φυγει απο τα ραουλα και μακαρι να μην φυγει ποτε(αν το επαναλαβει) καθως την φορα που θα φυγει θα κλαψουνε καποιες μανες... Confused
recife_rallye - Παρ 20 Φεβ 2009, 18:52:32
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο (σαλεξ) κατι δε μ αρεσει εδω..
Τι κοιλια ειναι αυτη στις 5?τι μπορει να φταιει γι αυτο?πρωτη φορα το βλεπουμε σε παρομοια δυναμομετρηση....
Αυτη η κοιλια ειναι πιο μεγαλη και απο τη κοιλια του ταβερνιαρη στα Γιαννιτσα(ξερει ο kane) Laughing Laughing
Scotty308 ελπιζω φιλε να ειναι ενα απλο μπουκωματακι και τπτ αλλο... Wink
kane - Παρ 20 Φεβ 2009, 19:00:21
Θέμα δημοσίευσης:
Η ανωθεν φωτογραφια απο που ειναι? απτο νταινο του αγγελιδη?
Scotty308 - Παρ 20 Φεβ 2009, 19:03:55
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:

Δεν ξερω φιλε μου ..ισως μπορει να το εξηγησει ο Στελιος , δεν ξερω αν φταιει οτι δεν εχει φιλτρο , που δεν το νομιζω , ισως με το καιρο "ξεμπουκωσει" μια και εχει λιγα χιλιομετρα το αμαξι , εγω παντως στο ταξιδι δεν νιωθω κανενα "μπουκωμα"

Υ.Γ Αν θυμαμε καλα ..εκεινη την ωρα εχει ανεβει πολυ η θερμοκρασια του IC και αναγκαζεται ο εκγεφαλος να ριξει την ισχυ ....καπως ετσι μου το εξηγησε ο στελιος
salex - Παρ 20 Φεβ 2009, 19:12:27
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Τι κοιλια ειναι αυτη στις 5?τι μπορει να φταιει γι αυτο?πρωτη φορα το βλεπουμε σε παρομοια δυναμομετρηση....
Αυτη η κοιλια ειναι πιο μεγαλη και απο τη κοιλια του ταβερνιαρη στα Γιαννιτσα(ξερει ο kane) Laughing Laughing

Όχι βρε ευλογημένε! Τί μπουκωματάκι, αυτό που είδες είναι υπερθέρμανση του intercooler, αυτό που γράφω και ξαναγράφω ασταμάτητα από την πρώτη στιγμή.

Θα δείτε στη δυναμομέτρηση του Σωτήρη ακριβώς τί μπάχαλο γίνεται με τη θερμοκρασία. Αντίστοιχο με αυτό που παθαίνουν τα 207!
Μετά τις 5000rpm η θερμοκρασία εισερχομένου ξεπερνά τους 60 βαθμούς Κελσίου επάνω στα ΜΑΗΑ. Οπότε το παιχνίδι τελειώνει εκεί...
Scotty308 - Παρ 20 Φεβ 2009, 19:14:57
Θέμα δημοσίευσης:
Με προλαβες ...μαζι γραφαμε την διευκρίνηση... Laughing Laughing Laughing
kos_argyris - Παρ 20 Φεβ 2009, 19:35:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά, κάποιος το ξαναρώτησε αλλά δε δώσατε πολλή σημασία. Στο 2ο διάγραμμα είδατε την πίεση περιβάλλοντος? Μήπως και αυτό το δυναμόμετρο έχει σφάλμα στους αισθητήρες και η διορθωμένη ισχύς βγαίνει ότι να ναι?
Επίσης μια γενικότερη ερώτηση? Η διορθωμένη ισχύς αφορά φαντάζομαι πίεση στο επίπεδο της θάλασσας και κάποια συγκεκριμένη θερμοκρασία? Αφορά και τίποτε άλλο?
Scotty308 - Παρ 20 Φεβ 2009, 19:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Μεθοδος στερεωσης δεν υπαρχει,απλα κατα την γνωμη του η ρουτινα το επετρεψε να κρινει οτι το αμαξι δεν προκειται να φυγει απο τα ραουλα και μακαρι να μην φυγει ποτε(αν το επαναλαβει) καθως την φορα που θα φυγει θα κλαψουνε καποιες μανες... Confused

Συμφωνω μαζι σου , εκρινε οτι δεν θα φυγει το αμαξι απο τα ραουλα ..Προβλέπεται ομως αυτη η διαδικασια ?? ειναι ο σωστος τροπος?? αν εφευγε , ποιος θα επερνε την ευθυνη για το τι θα γινοτανε ..τελος παντων ειναι αλλη μια ελληνικη δακρύβρεχτη ιστορια ..που λεμε ευτυχως που δεν εγινε τιποτα και μακαρι να μην γινει κατι ποτε Cool
kos_argyris - Παρ 20 Φεβ 2009, 19:49:52
Θέμα δημοσίευσης:
...επίσης τα δύο δυναμόμετρα διορθώνουν την ισχύ με βάση διαφορετικά πρότυπα. Το σημαντικό είναι ότι η πραγματική ισχύς είναι σχεδόν η ίδια, άρα μπορεί να θεωρήσει κανείς τα δύο δυναμόμετρα αξιόπιστα (παρόλο που οι απώλειες δεν είναι και πολύ ίδιες). Όλη η μ......α παίζεται στις διορθώσεις τελικά. Ανάλογα τα πρότυπα, την ακρίβεια των αισθητήρων και φαντάζομαι κάποιες ρυθμίσεις, βγαίνει ότι να ναι
bagosgt - Παρ 20 Φεβ 2009, 20:07:07
Θέμα δημοσίευσης:
εκτος απο το οτι το δενει κ ο unlimited το δενει μπροστα.δεν υπαρχει περιπτωσει να μη δεθει αμαξι στο δυναμομετρο.κ σου ξαναλεω,αποτι βλεπω,με εξωτερικη θερμοκρασια 15 βαθμους,αυτος που εβγαλε τα αλογα που σε "βολευουν" σου εβαλε αερα εισαγωγης 60 βαθμους Shocked 15 εξωτερικη θερμοκρασια κ 60 εισαγωγης??? κ παραπανω αλογα?γιαυτο ειδαμε κ τον κινεζο σε αλλο βιντεο που με λαδακια κ φιλτροχοανη ειδε +6 αλογα Laughing
Scotty308 - Παρ 20 Φεβ 2009, 20:10:45
Θέμα δημοσίευσης:
Για να το λες φιλε μου εσυ κατι θα ξερεις περισσοτερο Cool
kos_argyris - Παρ 20 Φεβ 2009, 20:19:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως έχεις δίκιο baggo, αλλά από το βίντεο που αναφέρεσαι δε κατάλαβα αν το νούμερο που φαίνεται αναφέρεται σε πραγματική ή διορθωμένη ισχύ. Παρόλα αυτά μου κάνει εντύπωση πως σε 175 άλογα σου φαίνονται πολλά τα +6 από λάδια και φιλτροχοάνη σε συνθήκες δυναμόμετρου. Δηλαδή όταν κάποιος βάζει ένα άλλο λάδι και του κάνει εντύπωση το πόσο καλύτερα στροφάρει ο κινητήρας, αυτό τι είναι, παραπάνω άλογα δε σημαίνει?
salex - Παρ 20 Φεβ 2009, 20:33:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ρίξτε μια ματιά στο σχετικό αφιέρωμα
http://www.carsinspections.com/gr/tuning/Peugeot308/stage1.html

Τα γράφω ξανά και ξανά μέχρι να το χωνέψετε.
Η υπερθέρμανση ενός αυτοκινήτου πάνω στο δυναμόμετρο δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική ισχύ του.
Απλώς δεν έχουμε δυνατότητα να κάνουμε καλύτερη προσομοίωση των συνθηκών δρόμου σε ένα τεχνητό περιβάλλον. Την αδυναμία μας αυτή προσπαθούν να διορθώσουν οι κανονικοποιήσεις κατά ISO, EWG κλπ.
bagosgt - Παρ 20 Φεβ 2009, 20:34:33
Θέμα δημοσίευσης:
μαλλον οικονομια καυσιμου κ χαμηλωτερες θερμοκρασιες Wink κ για το συγκεκριμενο βιντεο με τα 175-181 ειναι λιγακι μουφα για εμενα μιας κ εξατμηση κ φιλτρο να βαλεις στο αμαξι,χωρις προγραμμα,ο εγκεφαλος θα κοιταξει να ρυθμιστει παλι ωστε να ειναι κοντα στα εργοστασιακα δεδομενα.γιαυτο κ χωρις προγραμμα στα καινουρια αυτοκινητα οι διαφορες στις μετατροπες ειναι πολυ μικρες(κ παντα χωρις το προγραμμα) γιατι αμα μπει το προγραμμα μετα,αντε γεια Twisted evil
Scotty308 - Παρ 20 Φεβ 2009, 20:49:16
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Ρίξτε μια ματιά στο σχετικό αφιέρωμα
http://www.carsinspections.com/gr/tuning/Peugeot308/stage1.html
.

OFF TOPIC
Ευχαριστω Στελιο που χρησιμοποίησες το αμαξι μου στην παρουσιαση του αφιερώματος του πρωτου 308 της αναβάθμισης σου , και "κοσμει" την σελιδα σου Cool
kos_argyris - Παρ 20 Φεβ 2009, 21:18:13
Θέμα δημοσίευσης:
To ίδιο λέμε ρε baggo. Tην οικονομία καυσίμου που λες και ο ίδιος γιατί την έχεις? Γιατί έχεις μικρότερες τριβές στα κινούμενα μέρη του κινητήρα. Δηλαδή από τα 190 άλογα που φτάνουν στο έμβολο μου (τυχαίο νούμερο) τα 15 χάνονται σε τριβές, και έχω 175 στο στρόφαλο. Με το καλύτερο λάδι θα χάσω λιγότερα άλογα σε τριβές. Αυτά θα πάνε στο δρόμο. Αφού τη νιώθεις τη διαφορά στο δρόμο. Δε νιώθεις την οικονομία, τα άλογα νιώθεις.
Εν πάση περιπτώση, δεν επιμένω, νομίζω έτσι είναι και σόρυ για το off topic.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Παρ 20 Φεβ 2009, 21:29:56
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως ο Τάσος το έφτιαξε τον αισθητήρα με το βαρομετρικό... δεν δείχνει πλέον 100+ μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας....

Αυτό είναι θετικό...

Η διακύμανση που έχει σαν τουρμπο μοτέρ είναι φισιολογική...

Το όχημα είναι γύρω στα 190 άλογα και 28 με 30 ροπή.

Ακριβή αποτελέσματα μην περιμένετε από τέτοια δυναμόμετρα μόνο πάγκου..
recife_rallye - Παρ 20 Φεβ 2009, 22:28:20
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
recife_rallye έγραψε:

Όχι βρε ευλογημένε! Τί μπουκωματάκι, αυτό που είδες είναι υπερθέρμανση του intercooler, αυτό που γράφω και ξαναγράφω ασταμάτητα από την πρώτη στιγμή.

Θα δείτε στη δυναμομέτρηση του Σωτήρη ακριβώς τί μπάχαλο γίνεται με τη θερμοκρασία. Αντίστοιχο με αυτό που παθαίνουν τα 207!
Μετά τις 5000rpm η θερμοκρασία εισερχομένου ξεπερνά τους 60 βαθμούς Κελσίου επάνω στα ΜΑΗΑ. Οπότε το παιχνίδι τελειώνει εκεί...

Μαλιστα..αυτο τα εξηγει ολα λοιπον. Wink
ειπα και γω...
Giannis307 - Σαβ 21 Φεβ 2009, 10:06:37
Θέμα δημοσίευσης:
Scotty308 έγραψε:
Τι δεν καταλαβες Μανθο?? Το δεσιμο??? και εμενα μου εκανε εντυπωση πως το στερεωσε και δεν "πεταξε" το αυτοκινητο Sad ισως υπαρχει μεθοδος στερεωσης χωρις ιμαντες Sad

venzinas έγραψε:
Πως γινετε να μην δεθει πουθενα στην μια περιπτωση με ρτον κινδινα να κανει δεξια αριστερα η μουρη συν τον κινδυνο να γινει η μουρη με extra βεντιλατερ.... Rolling eyes περαν αυτου αμα δεθουν και οι 4 ροδες τι θα μετρησει την ρεζερβα Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

salex - Σαβ 21 Φεβ 2009, 20:06:15
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά, έχω πέσει κάτω από την καρέκλα από τα γελια... Laughing
kostas207rc - Σαβ 21 Φεβ 2009, 20:22:18
Θέμα δημοσίευσης:
Στελάρα για κανόνισε από βδομάδα να μετρήσουμε και το δικό μου είμαι περίεργος να δω καμπύλη με το i/c
recife_rallye - Κυρ 22 Φεβ 2009, 01:20:09
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207rc έγραψε:
Στελάρα για κανόνισε από βδομάδα να μετρήσουμε και το δικό μου είμαι περίεργος να δω καμπύλη με το i/c

Εσυ την εκανες τη σκαστρα η θα βγαλει 20 αλογα πιο κατω η μετρηση??? Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Σαβ 05 Σεπ 2009, 14:06:34
Θέμα δημοσίευσης:
κάπως ετσι φτιάχνεται ενα μοτερ αγωνιστικών προδιαγραφών...

http://www.peugeot-sport.com/en/endurance/media-photo-1368-engine-dyno.html

Cool Cool Cool
Road_Runner - Σαβ 05 Σεπ 2009, 14:27:18
Θέμα δημοσίευσης:
To τιμονι τι ρολο βαραει??
turborabbit - Δευ 21 Σεπ 2009, 15:26:57
Θέμα δημοσίευσης:
Scotty308 έγραψε:

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

unlimited exelixis

====
Τελικά τα μετρημένα νούμερα είναι ίδια, έ;
183.6 και 183.9 βλέπω...
Τα διορθωμένα είναι διαφορετικά και μάλιστα τελικά λιγότερα φούμαρα πρόσθεσε το εξέλιξης από το άλλο... Scratch Scratch Scratch

Πάντως λέω αυτές τις μέρες να επαναλάβω το πείραμα του Scotty, να τα μετρήσω ίδια μέρα και στα δύο...

***Επίσης, φίλε Scotty, είναι δυνατόν να δείξεις και τις δύο μετρήσεις ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ, θέλω να δω τι γράφει η κάθε μέτρηση στο κάτω μέρος της κόλλας (εκεί που είναι τα κιλά κλπ). Ευχαριστώ.
volvos - Δευ 21 Σεπ 2009, 15:40:43
Θέμα δημοσίευσης:
τωρα ρε κυριλλε αυτα θες και τα γραφεις?

δηλαδη ποιος κοπανος θα πιστεψει τις θερμοκρασιες αερα που εχει του φωτεινελη. αμα ο τυπος ειχε ξεχασει το αισθητηρα θερμοκρασιας πανω στο μηχανημα του αιρκοντισιον . . . . . ΓΑ**ΣΕ μας μεσημεριατικα

εχω και τη μαλακο τη σχεδιαστρια που δε ξερει το Polyline διαβαζω και αυτα Evil Evil
turborabbit - Δευ 21 Σεπ 2009, 15:54:40
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
τωρα ρε κυριλλε αυτα θες και τα γραφεις?

δηλαδη ποιος κοπανος θα πιστεψει τις θερμοκρασιες αερα που εχει του φωτεινελη. αμα ο τυπος ειχε ξεχασει το αισθητηρα θερμοκρασιας πανω στο μηχανημα του αιρκοντισιον . . . . . ΓΑ**ΣΕ μας μεσημεριατικα

εχω και τη μαλακο τη σχεδιαστρια που δε ξερει το Polyline διαβαζω και αυτα Evil Evil

====
Παναγιώτη, ηρέμησε.

183.6 και 183.9 είναι νούμερα που μετρήθηκαν υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Είναι αυτο που ΜΕΤΡΑΕΙ.

Το corrected power (διορθωμένη ισχύ) είναι αυτό που έχει να κάνει με τα βαρομετρικά, θερμοκρασίες κλπ. Δεν μιλάμε για θερμοκρασίες και φούμαρα κανονικοποίησης.

Το engine power (Ισχύς κινητήρα) είναι καθαρά το τί μέτρησε...

Δεδομένου ότι μετρήθηκε ίδιο αυτοκίνητο, την ίδια μέρα, με σχεδόν ίδιες θερμοκρασίες (13.5 και 15.8) και τα δύο δυναμόμετρα μέτρησαν ίδιο νούμερο...

Ναι, δεν διαφωνώ ότι του Τάσου έχει OBD, σωστό βαρομετρικό κλπ. αλλά τουλάχιστον αν ξεχάσεις το correction - δείχνουν να μετράνε το ίδιο.
volvos - Δευ 21 Σεπ 2009, 16:02:06
Θέμα δημοσίευσης:
η κουβεντα σου ξεκινησε οτι να οριστε το εξελιξις βγαζει και λιγοτερα....αυτο το σχολιο δε χρειαζοταν αφου προσβαλει τη νοημοσυνη οποιου το διαβαζει.

τα ιδια δυναμομετρα ειναι
απο τη στιγμη που θα τους βαλεις ιδιο φορτιο γιατι να βγαλουν κατι διαφορετικο? αλλο ομως τι μετραει και αλλο πως το διορθωνει. δε καταλαβαινω ποιος ειπε κατι διαφορετικο?

το μαγειρεμα μπορει να γινει απο αλλου οπως βλεπεις...
και αφου λοιπον βλεπεις οτι μιλαμε για ιδια δυναμομετρα γιατι φοβασαι να πας στο τασο??????????????????
turborabbit - Δευ 21 Σεπ 2009, 16:10:16
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
η κουβεντα σου ξεκινησε οτι να οριστε το εξελιξις βγαζει και λιγοτερα....αυτο το σχολιο δε χρειαζοταν αφου προσβαλει τη νοημοσυνη οποιου το διαβαζει.

====
Αχα, τώρα σας προσβάλλει την νοημοσύνη, αλλά όταν με την κάθε ευκαιρία πέφτετε σα τα κοράκια να το βγάλετε άχρηστο του φωτεινέλλη - δεν σας προσβάλλει;

volvos έγραψε:
τα ιδια δυναμομετρα ειναι
απο τη στιγμη που θα τους βαλεις ιδιο φορτιο γιατι να βγαλουν κατι διαφορετικο?

====
Εμ ...

volvos έγραψε:
και αφου λοιπον βλεπεις οτι μιλαμε για ιδια δυναμομετρα γιατι φοβασαι να πας στο τασο??????????????????

====
Δήλωσα κάπου ότι φοβάμαι;
Γιατί το λες έτσι;
Θες να με προσβάλλεις;
volvos - Δευ 21 Σεπ 2009, 16:19:59
Θέμα δημοσίευσης:
koita και μονο με την υπογραφη σου προσβαλλεις.
θα μου πεις σε προσβαλλουν/
δεκτο αλλα αν ετσι ξερεις να απαντας χανεις το δικιο σου...

εγω στη θεση σου θα ειχα δωσει ηδη τις απαντησεις μου ζητωντας απο το παιδι με το εν λογω rc να περασει μια βολτα απο τη λεσχη και το μαχα στα σπατα . και αν ειναι ολα ετσι οπως τα λες αυτη τη στιγμη καποιοι θα ετρεχαν να κρυφτουν... και θα αρμεγαν οντως αγελαδες αντι να σε προσβαλλουν.

επισης δε θυμαμαι να εχει γραφτει ποτε εδω μεσα οτι το μαχα του φωτεινελη δε μετραει σωστα με την εννοια οτι ειναι προβληματικο σα δυναμομετρο. ολων τα σχολια απο οσο θυμαμαι αφορουν αυτα τα θεματα που εθιξες και εσυ απο μονος σου. κανονικοποιηση και διορθωσεις. οσων ξερουν...

και δε ειναι δυνατο να περιμενουμε απο το καθε ενα βλαχο που το μονο που το νοιαζει ειναι τι γραφει εκει κατω στο corrected power Να ξερει με τι φορτιο του μετρησε το αμαξι και που ηταν παρατημενος ο αισθητηρας αερα......

επισης αν ειδες το τοπικ απο τη αρχη και στο μαχα ειχαμε αναλογα θεματα τα οποια ομως ο ιδιοκτητης του τα ειδε και τα διορθωσε........
turborabbit - Δευ 21 Σεπ 2009, 16:39:34
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
koita και μονο με την υπογραφη σου προσβαλλεις.

====
Προσβάλλω;
Με όλη την καλή μου θέληση προσπαθώ να δείξω ότι τίποτα απολύτως προσωπικό δεν έχω με την εν λόγω εταιρεία και τους ιδιοκτήτες τους.
Το 90% του κλαμπ τους εμπιστεύεται και δείχνω ότι και εγώ συμφωνώ;
Δεν κάνω δυσδήμηση αλλά διαφήμηση ουσιαστικά. Πως αλλιώς να το πω...
Και μου λές ότι προσβάλλω;
Τι να πω... "να κάτσω στ'αυγά μου και να μη βγάζω λέξη";
Να φτιάξω 10/20/100 αυτοκίνητα που να κάνουν 100.000χιλιόμετρα το κάθε ένα;

volvos έγραψε:
θα μου πεις σε προσβαλλουν
δεκτο αλλα αν ετσι ξερεις να απαντας χανεις το δικιο σου...

====
Ειλικρινά, από αυτά που διαβάζω (απαντήσεις σε μένα) έχω την αίσθηση ότι έχει ψηφιστεί και είναι δεδομένο για εσάς ότι ΔΕΝ έχω δίκαιο...

volvos έγραψε:
εγω στη θεση σου θα ειχα δωσει ηδη τις απαντησεις μου ζητωντας απο το παιδι με το εν λογω rc να περασει μια βολτα απο τη λεσχη και το μαχα στα σπατα . και αν ειναι ολα ετσι οπως τα λες αυτη τη στιγμη καποιοι θα ετρεχαν να κρυφτουν... και θα αρμεγαν οντως αγελαδες αντι να σε προσβαλλουν.

====
Αν πραγματικά είσουν στην θέση μου, δε νομίζω ότι θα ενοχλούσες τον πελάτη που είναι 300 χιλιόμετρα μακρυά, για να κατέβει στην Αθήνα κάποια Πέμπτη το μεσημέρη, να μετρηθεί σε ένα συγκεκριμένο δυναμόμετρο και να περάσει το βράδυ με το χαρτί από ένα (άσχετο γι'αυτόν) μέρος για να αποδείξει ότι ο προγραμματιστής του δεν λέει ψέμματα... Αν θα το έκανες - ΟΚ. Εγώ ντρέπομαι!

volvos έγραψε:
επισης δε θυμαμαι να εχει γραφτει ποτε εδω μεσα οτι το μαχα του φωτεινελη δε μετραει σωστα

====
Ειλικρινά, θες να αρχίζω να κάνω quote τον Στέλιο;

volvos έγραψε:
επισης αν ειδες το τοπικ απο τη αρχη και στο μαχα ειχαμε αναλογα θεματα τα οποια ομως ο ιδιοκτητης του τα ειδε και τα διορθωσε........

====
Τα ίδια λέω και στον Γιάννη... Θα του δείξω και την συζήτηση αυτή...
akis1987 - Δευ 21 Σεπ 2009, 16:46:40
Θέμα δημοσίευσης:
παντως για το rc 247ps ισχυει οτι ο ιδιοκτητης του ειναι εκτος Αθηνας...
volvos - Δευ 21 Σεπ 2009, 16:53:40
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη το μοναδικο rc Που εχεις φτιαξει ειναι 300χλμ μακρυα απο την αθηνα? η λεσχη ειναι καθε πεμπτη ανοιχτη. καποια στγμη θα βρεις καποιο να μας στειλεις. ή καλυτερα να ερθεις ο ιδιος. γραπτα βλεπεις τι παρεξηγησεις γινονται.

ειδικα για το φωτεινελη επειδη δεν εχω καμια διαθεση να μπει το παιδι κια να γραφει διαφορα και να γινει μια ακομα παρεξηγηση ξανατονιζω

το psclub δεν εχει απολυτως τιποτα με το δυναμομετρο του γιαννη του φωτεινελη και μαλιστα πολλα παιδια εχουν παει και μετρηθει εκει. δεν εχουμε κανενα προβλημα και σε καμια περιπτωση κανεις δεν εχει υπαινιχθει οτι υπαρχει κατι μεπτο ή υποπτο στο εν λογω δυναμομετρο οπως καποιοι ισχυριζονται για το αλλο μαχα της αθηνας.

ο μονος λογος που πολλοι παμε στο μαχα σπατα ειναι καθαρα οτι ο τασος ειναι φιλος και συναγωνιζομενος των περισσοτερων απο εμας εδω μεσα. μας εχει σταθει παρα πολυ σα κλαμπ ΣΑ ΦΙΛΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ και πολυ πριν ανοιξει το δυναμομετρο οταν ακομα καγκουρευε το κιτρινο 106 του...

στο θεμα παραμετροποιησης ή λαθος βαρομετρικου οποιος θελει ειναι παρα πολυ απλο να κανει τις αναγωγες στα σωστα νουμερα με τυπους που εχουν γραφτει και εδω μεσα.

τακης
turborabbit - Δευ 21 Σεπ 2009, 17:05:50
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
δηλαδη το μοναδικο rc Που εχεις φτιαξει ειναι 300χλμ μακρυα απο την αθηνα?

====
Προς το παρόν δεν υπάρχουν "δικά μου" RC στην Αθήνα.
Υπάρχει ένα Le Mans αλλά ακόμα δεν έχω τελειώσει.

volvos έγραψε:
ή καλυτερα να ερθεις ο ιδιος.

====
Αυτό με την πρώτη ευκαιρία.
Έχω συμπληρώσει και την αίτηση!
Ήδη χτες βρέθηκα με κάποια παιδιά από το PSClub.
Steve - Δευ 21 Σεπ 2009, 17:08:35
Θέμα δημοσίευσης:
turborabbit έγραψε:
Στην Πάτρα?
turborabbit - Δευ 21 Σεπ 2009, 17:09:39
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
turborabbit έγραψε:
Στην Πάτρα?

====
Ναι έχει έρθει ο Μάνθος μαζί με κάποια άλλα παιδιά.
Steve - Δευ 21 Σεπ 2009, 17:18:14
Θέμα δημοσίευσης:
turborabbit έγραψε:
Ήμουν και εγώ αλλά δεν σε είδα... Confused
turborabbit - Δευ 21 Σεπ 2009, 17:30:23
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
turborabbit έγραψε:

====
Sad
salex - Δευ 21 Σεπ 2009, 18:07:49
Θέμα δημοσίευσης:
turborabbit έγραψε:

Με όλη την καλή μου θέληση προσπαθώ να δείξω ότι τίποτα απολύτως προσωπικό δεν έχω με την εν λόγω εταιρεία και τους ιδιοκτήτες τους.
Το 90% του κλαμπ τους εμπιστεύεται και δείχνω ότι και εγώ συμφωνώ;
Δεν κάνω δυσδήμηση αλλά διαφήμηση ουσιαστικά. Πως αλλιώς να το πω...
Και μου λές ότι προσβάλλω;
Τι να πω... "να κάτσω στ'αυγά μου και να μη βγάζω λέξη";
Να φτιάξω 10/20/100 αυτοκίνητα που να κάνουν 100.000χιλιόμετρα το κάθε ένα;

Αυτό έλειπε, να πάρεις αυτοκίνητο δικό σου για να εξελίξεις προγράμματα και να κάνεις έλεγχο αξιοπιστίας!
Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα πάντως. Μπορείς να αρχίσεις φτιάχνοντας ένα που να βγάλει 20.000χλμ. Καλό δεν είναι για αρχή; Εμείς τόσα κάναμε για να βεβαιωθούμε ότι όλα πάνε ρολόι πρωτού προωθήσουμε τις βελτιώσεις στα 207. Το συγκεκριμένο GT μέχρι σήμερα έχει 60.000 με πρόγραμμα και καλώς βαδίζει. Σε λίγο θα τον φτάσω με το δικό μου αν συνεχίσω να οργώνω την Ευρώπη.

Σε ευχαριστώ πάντως για τη διαφήμιση Very happy .
(Βρε συ, μπας και σου δίνουμε ποσοστά και δεν το ξέρω; Θα πάω να ρωτήσω τον Κρίτωνα γιατί εδώ κάτι μου μυρίζει)

Παράθεση:

να περάσει το βράδυ με το χαρτί από ένα (άσχετο γι'αυτόν) μέρος για να αποδείξει ότι ο προγραμματιστής του δεν λέει ψέμματα... Αν θα το έκανες - ΟΚ. Εγώ ντρέπομαι!

Επικροτώ τη στάση σου ως πραγματικός τζέντλεμαν.
Σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν οι βελτιωτές του τότε δυνατότερου αυτοκινήτου είχαν πάει στη Λέσχη, με το αυτοκίνητο και πάταγαν με όποιον τους το ζήταγε. Οπότε υπάρχει προηγούμενο και οι απαιτήσεις είναι ψηλά.

Όπως και να το κάνουμε, μιλάμε για το δυνατότερο RC στην Ευρώπη (κατά τας Γραφάς), όχι μόνο στην Ελλάδα! Ακόμη και να μην θέλει ο ίδιος να εμφανιστεί, θέλουν οι υπόλοιποι να τον βρούνε! Laughing

Παράθεση:

Ειλικρινά, θες να αρχίζω να κάνω quote τον Στέλιο;

Αχ κάνε με! Λατρεύω να με διαβάζω και να με καμαρώνω.
Θα βρείς πάρα πολλά να έχω γράψει για το εν λόγω δυναμόμετρο και τα κατά καιρούς αποτελέσματά του.
Ένα προς ένα τα έχω κοσκινήσει και ένα προς ένα έφαγαν από 3 καρότσες εως μία κολώνα από ίδια ιπποδύναμη μετρημένη στα Σπάτα. Παράξενο; Όχι. Συστηματικό; Σίγουρα!

Λυπάμαι πολύ, δεν εκπροσωπω το PSClub σε αυτά που γράφω, αλλά εμείς δεν λαμβάνουμε υπόψη το συγκεκριμένο δυναμόμετρο ως μέτρο σύγκρισης.

Και σίγουρα δεν βοηθάνε την εικόνα του τα αποτελέσματα που προβάλεις ως δείγμα γραφής.
turborabbit - Δευ 21 Σεπ 2009, 18:21:57
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:

Σε ευχαριστώ πάντως για τη διαφήμιση Very happy .
(Βρε συ, μπας και σου δίνουμε ποσοστά και δεν το ξέρω; Θα πάω να ρωτήσω τον Κρίτωνα γιατί εδώ κάτι μου μυρίζει)

====
Laughing

Παράθεση:
Σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν οι βελτιωτές του τότε δυνατότερου αυτοκινήτου είχαν πάει στη Λέσχη, με το αυτοκίνητο και πάταγαν με όποιον τους το ζήταγε. Οπότε υπάρχει προηγούμενο και οι απαιτήσεις είναι ψηλά.

====
Κατάλαβα.
ΟΚ, δε πειράζει. Προς το παρόν θα συμβιβαστώ με τον χαρακτηρισμό του ψεύτη. Έτσι κι αλλιώς είναι κανα 2 RC και "RC setup" που θα τελειώσω σύντομα και μάλλον είναι απ'αυτούς που θέλετε.

Παράθεση:
Ακόμη και να μην θέλει ο ίδιος να εμφανιστεί, θέλουν οι υπόλοιποι να τον βρούνε! Laughing

====
Αυτά κανονίστε τα μεταξύ σας.

Παράθεση:
Αχ κάνε με! Λατρεύω να με διαβάζω και να με καμαρώνω.
Θα βρείς πάρα πολλά να έχω γράψει για το εν λόγω δυναμόμετρο και τα κατά καιρούς αποτελέσματά του.

====
Το βραδάκι.

Παράθεση:
Λυπάμαι πολύ, δεν εκπροσωπω το PSClub σε αυτά που γράφω, αλλά εμείς δεν λαμβάνουμε υπόψη το συγκεκριμένο δυναμόμετρο ως μέτρο σύγκρισης.

====
Κατανοητό.

Παράθεση:
Και σίγουρα δεν βοηθάνε την εικόνα του τα αποτελέσματα που προβάλεις ως δείγμα γραφής.

====
Βρε σταμάτήστε την γκρίνια επιτέλους.
Θα πάμε και στον Τάσο.
Έτσι κι αλλιώς το δήλωσες, ακόμα και να το μετρήσουμε σε σωστό δυναμόμετρο, ακόμα και να είναι δυνατό στο δρόμο - θα σπάσει μόνο και μόνο επειδή το ακούμπησα εγώ.[/img]
Sinanai - Δευ 21 Σεπ 2009, 18:31:39
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
turborabbit έγραψε:

Σταύρε ήταν μετά την αναχώρησή σας για Αθήνα. Wink
Steve - Δευ 21 Σεπ 2009, 18:32:43
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:
Σταύρε ήταν μετά την αναχώρησή σας για Αθήνα. Wink
Εμ έτσι, πάντα χάνω τα καλύτερα Evil Twisted evil
Scotty308 - Δευ 21 Σεπ 2009, 19:20:05
Θέμα δημοσίευσης:
turborabbit έγραψε:

***Επίσης, φίλε Scotty, είναι δυνατόν να δείξεις και τις δύο μετρήσεις ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ, θέλω να δω τι γράφει η κάθε μέτρηση στο κάτω μέρος της κόλλας (εκεί που είναι τα κιλά κλπ). Ευχαριστώ.

Φιλε μου , την διαφορα αυτη , μου την εξηγησε τοτε ο Στελιος που ηταν κατι για το φορτιο ..δεν θυμαμε ... Ο στελιοςε μπορει να σε ενημερωσει τι επαιζε στο ενα και τι στο αλλο ....

Μαλιστα τοτε ηταν η εποχη που ειχα αναβαθμισει το αμαξι στο πρωτο σταδιο ,, και ο Τασος ειχε καποιο προβλημα με τους αισθητηρες θερμοκρασιας ..και ετσι πηγα στο αλλον που μου το συστησε καποιο παιδι απο εδω μεσα ..αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενος στην ολη μετρηση και γενικα στο "σερβις" της υποθεσης ...
Οταν ο τασος εφτιαξε το μηχανημα του πηγα εκει με τον στελιο , και εγινε η μετρηση , καθως και η φωτογραφηση για το σιτε του Στελιου... Cool

Οτι λεπτομεριες και αποριες θελεις πανω σε αυτο το θεμα , ενας θα σου πει , που ειναι και ο ειδικος ..Ο Στελιος Wink
MEMsound - Δευ 21 Σεπ 2009, 19:29:33
Θέμα δημοσίευσης:
turborabbit έγραψε:
Steve έγραψε:
turborabbit έγραψε:

====
Sad

Ειχαμε μιλησει με Κυριλλο πριν κατεβοπυμε Πάτρα και ειχαμε πει αν κάτσει να βρεθουμε. Τελικά πέρασε από Ριο οταν εσεις φυγατε για Αθηνα και εμεις κάτσαμε για καφε.
Ηρθε αρκετα αργότερα και δεν εκατσε και πολυ γιατι ειχε δουλεια.
Ειπαμε 5-10 καφεδογενικοσαχλαμάρες και αυτό ηταν. Laughing
turborabbit - Τετ 23 Σεπ 2009, 11:53:38
Θέμα δημοσίευσης:
Scotty308 έγραψε:
turborabbit έγραψε:

Φιλε μου , την διαφορα αυτη , μου την εξηγησε τοτε ο Στελιος που ηταν κατι για το φορτιο ..δεν θυμαμε ...

====
Το θέμα δεν είναι να την εξηγήσει ο Στέλιος. Εγώ το ζήτησα για δικούς μου λόγους, να δω και τις δύο κόλλες χωρίς να γίνεται κάποια "λογοκρισία" στα στοιχεία...
Ευχαριστώ για την απάντηση σου πάντως.
asa1 - Παρ 25 Σεπ 2009, 09:07:51
Θέμα δημοσίευσης:
turborabbit έγραψε:
Scotty308 έγραψε:

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

http://img21.imageshack.us/img21/4038/dyno1np4.jpg

unlimited exelixis

http://img11.imageshack.us/img11/4674/dyno2zz3.jpg

====
183.6 και 183.9 βλέπω...
Τα διορθωμένα είναι διαφορετικά και μάλιστα τελικά λιγότερα φούμαρα πρόσθεσε το εξέλιξης από το άλλο... Scratch Scratch Scratch

Πάντως λέω αυτές τις μέρες να επαναλάβω το πείραμα του Scotty, να τα μετρήσω ίδια μέρα και στα δύο...

η διαφορα ειναι στη διορθωση!!πειτε μου τωρα οτι η εισαγωγη ειχε 15 βαθμους να πεσω κατω!!!σε αυτοκηνητα οπως τα αγωνιαρικα τα οποια δεν εχουν obd για να δουμε πραγματικη θερμοκρασια εισαγωγης βγαζουμε αδιορθωτη τη δυναμη απλα τα συγριτικα πατηματα κοιταμε να εχουν τις ιδιες συνθηκες!!αυτος ειναι και ο λογος που δεν χρησημοποιουμε τον εξωτερικο αισθητηρα!!επισης βαρομετρικο 96κατι???και να ξεκαθαρισω αυτο που ειπε και ο τακης ποιο πανω εγω με τα παιδια εδω μεσα ειμαι φιλος πριν ξεκινησω να ασχολουμε επαγγελματικα με αυτο που γουσταρω εδω και χρονια και τους ευχαριστω για την υποστιριξη!!ρε κυριλε λιγα δικα σου εχουμε μετρηση στο μαγαζι?ειχες ποτε θεμα με την μετρηση και την αξιοπιστια της?παντος τα τηλεφωνα μου τα ξερεις οποτε θελεις παρε με να σου εξηγησω οτι θελης!
asa1 - Παρ 25 Σεπ 2009, 09:12:11
Θέμα δημοσίευσης:
επισης το φουμαρα ειναι εκφραση για τη λαικη αγορα φιλε κυριλε και οχι για να σηζητησουμε τεχνικα θεματα!!
ημαρτον αν δεν μπορουμε να καταλαβουμε τοσο απλα πραγματα!!
recife_rallye - Παρ 25 Σεπ 2009, 10:00:35
Θέμα δημοσίευσης:
Τασο απ οτι καταλαβα εισαι ο ιδιοκτητης του μαχα που μετραει ο στελιος ε?

Μπορεις να μας πεις τι παιζεται με το βαρομετρικο και τις θερμοκρασιες?

Εκανα μια μετρηση σε εναν συναδελφο σου με ιδιο δυναμομετρο στη θεσ/νικη και μου εβγαλε 210ps..Η θερμοκρασια εισαγωγης αερα ηταν 2 βαθμους πιο κατω απ την εξωτερικη και διορθωμενη ισχυς ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια με την μετρημενη!Πως γινεται αυτο?

Πολυ περιεργο καθως εχω ακριβως οτι εχει και ο στελιος και στο δρομο δειχνει πολυ πολυ καλα αποδεδειγμενα.. Confused
turborabbit - Παρ 25 Σεπ 2009, 11:51:34
Θέμα δημοσίευσης:
asa1 έγραψε:
turborabbit έγραψε:
Scotty308 έγραψε:

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

unlimited exelixis

====
183.6 και 183.9 βλέπω...

η διαφορα ειναι στη διορθωση!!πειτε μου τωρα οτι η εισαγωγη ειχε 15 βαθμους να πεσω κατω!!!σε αυτοκηνητα οπως τα αγωνιαρικα τα οποια δεν εχουν obd για να δουμε πραγματικη θερμοκρασια εισαγωγης βγαζουμε αδιορθωτη τη δυναμη απλα τα συγριτικα πατηματα κοιταμε να εχουν τις ιδιες συνθηκες!!αυτος ειναι και ο λογος που δεν χρησημοποιουμε τον εξωτερικο αισθητηρα!!επισης βαρομετρικο 96κατι???και να ξεκαθαρισω αυτο που ειπε και ο τακης ποιο πανω εγω με τα παιδια εδω μεσα ειμαι φιλος πριν ξεκινησω να ασχολουμε επαγγελματικα με αυτο που γουσταρω εδω και χρονια και τους ευχαριστω για την υποστιριξη!!ρε κυριλε λιγα δικα σου εχουμε μετρηση στο μαγαζι?ειχες ποτε θεμα με την μετρηση και την αξιοπιστια της?παντος τα τηλεφωνα μου τα ξερεις οποτε θελεις παρε με να σου εξηγησω οτι θελης!

====
Γεια σου Τάσο.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που διαβάζεις και γράφεις εδώ, διότι μου έφυγε αυτή η κακή αίσθηση του "μιλάω πισώπλατα".
Πάμε τώρα ένα-ένα τα θέματα.

1) Εγώ ο Κύριλλος προσωπικά, με εσένα τον Τάσο προσωπικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Το δήλωσα πριν και το επαναλαμβάνω εδώ και τώρα. Προσωπικά ως Τάσος μου έχεις δείξει την καλύτερη συμπεριφορά και χαρακτήρα .-

2) Το 308 για το οποίο ο λόγος, μετρήθηκε με τις σχεδόν ίδιες εξωτερικές συνθήκες. Την ίδια μέρα, με διαφορά εξωτερικής θερμοκρασίας στους 2.3 βαθμούς Κελσίου. Και όπως ήταν αναμενόμενο και τα δύο δυναμόμετρα μέτρησαν σχεδόν ίδια δύναμη (διαφορά 0.3 άλογα).

3) Τα 960-970mbar της ατμοσφαιρικής πίεσης του Φωτεινέλλη είναι λάθος και το λέω και στον Γιάννη και στον πατέρα του σχεδόν κάθε φορά που είμαι εκεί.

4) Πάμε τώρα στο θέμα της διόρθωσης.
Είπαμε, αυτό που ΜΕΤΡΑΕΙ το δυναμόμετρο το γράφει δίπλα στο Engine Power.
Είναι η δύναμη που βγάζει το μοτέρ στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ, ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ περιβαλλοντικές συνθήκες. Δηλαδή όταν κατέβει από τα ράουλα και το πάει στον δρόμο, αυτά και μόνο αυτά θα είναι τα άλογα που θα τον "επιταχύνουν" !!!
Έρχεται λοιπόν η διόρθωση η οποία προσπαθεί με μαθηματικές πράξεις να προσομοιώσει την δύναμη του μοτέρ υπό κάποιες ιδανικές τυποποιημένες συνθήκες. Δηλαδή πόσο θα έβγαζε το μοτέρ πχ με 20 βαθμούς κελσίου και 1010mbar και 50% υγρασία κοκ. Χωρίς όμως να γίνει η πραγματική μέτρηση υπό συνθήκες αυτές.
Έρχεσαι λοιπόν και κοτσάρεις το OBD logger σε ένα turbo αυτοκίνητο, με τέρμα πιεσμένη τουρμπίνα που δουλεύει με απόδοση <55%) και ένα εργοστασιακό intercooler…
Και σου μετράει 60 (70, 80, 90) βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία εισαγωγής στο σημείο μέγιστης ισχύος.
Και τα μετρημένα 200 τα κάνει 220. Διότι ΑΝ η θερμοκρασία εισαγωγής (πρόσεχε, εισαγωγής, όχι ατμοσφαιρική θερμοκρασία) ΔΕΝ ΉΤΑΝ 60 αλλά 20, ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ τα 220…
Είναι όμως πραγματικά 220 άλογα το αυτοκίνητο που θα γράψεις στο χαρτί που θα δώσεις στον ιδιοκτήτη? Έγινε δηλαδή η τουρμπίνα πιο αποδοτική που ανέβηκε στα ράουλα; Έγινε το intercooler front mount από μόνο του;
Δεν έγινε. Συνεχίζει να βγάζει τα 200 που μέτρησε.
Στα turbo αυτοκίνητα η θερμοκρασία εισαγωγής αέρα πρέπει να μετριέται στην αναρρόφηση, πριν την τουρμπίνα. Τότε και μόνο τότε η διόρθωση θα είναι σωστή.
Το ξέρω ότι ΔΙΚΟ ΣΟΥ είναι, το ξέρω ότι είναι 2 άνθρωποι με πτυχία δίπλα σου και φαντάζομαι ότι για να μετράς ΕΤΣΙ, θα έχουν άλλη γνώμη από την δική μου, αλλά εγώ τουλάχιστον είπα πως τα βλέπω τα πράγματα προσωπικά ως Κύριλλος και μιας και διαβάζεις και γράφεις εδώ, μου έφυγε και ένα άγχος να θέλω να έρθω να σου τα πω από κοντά.
Ευχαριστώ.
recife_rallye - Παρ 25 Σεπ 2009, 13:06:19
Θέμα δημοσίευσης:
turborabbit έγραψε:

====

Στα turbo αυτοκίνητα η θερμοκρασία εισαγωγής αέρα πρέπει να μετριέται στην αναρρόφηση, πριν την τουρμπίνα. Τότε και μόνο τότε η διόρθωση θα είναι σωστή.

Επετρεψε μου φιλε να διαφωνησω..
Δηλαδη εσυ μ αυτο που λες,υποννοεις οτι ο αερας που μπαινει στην πολλαπλη εισαγωγης εχει την ιδια θερμοκρασια ειτε το αυτοκινητο ειναι στο δυναμομετρο,ειτε στο δρομο!

Αν ο αισθητηρας εισαγωγης αερα μπει στον παπα(η οπουδηποτε πριν την τουρμπινα)τοτε η διορθωμενη ισχυς δεν θα ειναι μεγαλυτερη..θα ειναι σχεδον ιση με την μετρουμενη!Κατι που δεν μπορει να ισχυει με την καμια γιατι στο δρομο η θερμοκρασια εισαγωγης αερα πεφτει δραματικα σε σχεση με το δυναμομετρο! Confused
turborabbit - Παρ 25 Σεπ 2009, 13:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
turborabbit έγραψε:

Δηλαδη εσυ μ αυτο που λες,υποννοεις οτι ο αερας που μπαινει στην πολλαπλη εισαγωγης εχει την ιδια θερμοκρασια ειτε το αυτοκινητο ειναι στο δυναμομετρο,ειτε στο δρομο!

Αν ο αισθητηρας εισαγωγης αερα μπει στον παπα(η οπουδηποτε πριν την τουρμπινα)τοτε η διορθωμενη ισχυς δεν θα ειναι μεγαλυτερη..θα ειναι σχεδον ιση με την μετρουμενη!Κατι που δεν μπορει να ισχυει με την καμια γιατι στο δρομο η θερμοκρασια εισαγωγης αερα πεφτει δραματικα σε σχεση με το δυναμομετρο! Confused

====
Ξέρει ο αλγόριθμος πόσο καλό είναι το συγκεκριμένο ιντερκούλερ που φοράς;
Ξέρει ο αλγόριθμος σε τι απόδοση παίζει η τουρμπίνα σου;
Δεν μπορεί να τα ξέρει!
Και δεν μπορεί να ξέρει κατά πόσο θα πέσει η θερμοκρασία μετά το ιντερκούλερ στον δρόμο !
Δεν τα ξέρει και δεν μπορεί να υπολογίσει ούτε στο περίπου.
Επίσης, στο δρόμο με μικρές ταχύτητες μπορεί να έχεις και πιο ψηλές θερμοκρασίες από αυτές του δυναμόμετρου!

recife_rallye έγραψε:
η διορθωμενη ισχυς δεν θα ειναι μεγαλυτερη..θα ειναι σχεδον ιση με την μετρουμενη!

====
Μόνο και μόνο που το θέτεις έτσι... σα να λές ότι de facto, πρέπει να είναι μεγαλύτερη, τέλος... εμ δε...
recife_rallye - Παρ 25 Σεπ 2009, 17:15:34
Θέμα δημοσίευσης:
turborabbit έγραψε:
recife_rallye έγραψε:
turborabbit έγραψε:

====
Δεν μπορεί να τα ξέρει!
Και δεν μπορεί να ξέρει κατά πόσο θα πέσει η θερμοκρασία μετά το ιντερκούλερ στον δρόμο !
Επίσης, στο δρόμο με μικρές ταχύτητες μπορεί να έχεις και πιο ψηλές θερμοκρασίες από αυτές του δυναμόμετρου!

recife_rallye έγραψε:
η διορθωμενη ισχυς δεν θα ειναι μεγαλυτερη..θα ειναι σχεδον ιση με την μετρουμενη!

====
Μόνο και μόνο που το θέτεις έτσι... σα να λές ότι de facto, πρέπει να είναι μεγαλύτερη, τέλος... εμ δε...

Μα αν ειναι ετσι,η δυναμομετρηση δεν θα δειχνει τπτ αφου τα νουμερα δεν θα ισχυουν στο δρομο! Confused
Jim207GT - Παρ 25 Σεπ 2009, 20:20:12
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι δεν καταλαβαίνετε το αυτονόητο. Το ΣΩΣΤΟ δυναμόμετρο πρέπει να έχει ΟΛΟΥΣ τους αισθητήρες σωστά ρυθμιζμένους και λειτουργικούς, και η ΜΟΝΗ υποδύναμη που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη είναι η διορθωμένη σύμφωνα με αυτούς. ΜΟΝΟ τοτε έχει αξία γιατι είναι συγκρίσιμο μέγεθος πλέον με οποιδήποτε παρόμοιο δυναμόμετρο στο ΚΟΣΜΟ είτε είναι αυτό στη κορυφή του Εβερεστ είτε στην Αφρική. Γιαυτο υπάρχει η κανονικοποίηση κατα ISO, άμα δεν το καταλαβαίνετε τότε τι να πώ, είτε είστε χαζοί είτε το παίζετε χαζοί.......
recife_rallye - Παρ 25 Σεπ 2009, 20:25:25
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Γιατι δεν καταλαβαίνετε το αυτονόητο. Το ΣΩΣΤΟ δυναμόμετρο πρέπει να έχει ΟΛΟΥΣ τους αισθητήρες σωστά ρυθμιζμένους και λειτουργικούς, και η ΜΟΝΗ υποδύναμη που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη είναι η διορθωμένη σύμφωνα με αυτούς. ΜΟΝΟ τοτε έχει αξία γιατι είναι συγκρίσιμο μέγεθος πλέον με οποιδήποτε παρόμοιο δυναμόμετρο στο ΚΟΣΜΟ είτε είναι αυτό στη κορυφή του Εβερεστ είτε στην Αφρική. Γιαυτο υπάρχει η κανονικοποίηση κατα ISO, άμα δεν το καταλαβαίνετε τότε τι να πώ, είτε είστε χαζοί είτε το παίζετε χαζοί.......

Δημητρη αλλο λεμε φιλε μου...μιλαμε για τη σωστη θεση του αισθητηρα θερμοκρασιας εισαγωγης αερα...
Jim207GT - Παρ 25 Σεπ 2009, 20:32:50
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως θα θέλατε να κλείσει και το καπό και να έχει βάλει τον αισθητήρα μέσα στο φιλτροκούτι και να πετάει αέρα με 100χλμ/ω από μπροστά. Σοβαρευτείτε από την OBDII πέρνει τις πληροφορίες όπως θα κάνει και για οποιδήποτε άλλο αυτ/νο άρα πάλι συγκρίσημη και αξιόπιστη θα είναι η μέτρηση. Δεν καταλαβαίνω πού κολλάτε.
salex - Παρ 25 Σεπ 2009, 21:05:03
Θέμα δημοσίευσης:
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι:

http://www.carsinspections.com/forum/viewtopic.php?t=315
black7monster - Παρ 25 Σεπ 2009, 22:24:57
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι:

http://www.carsinspections.com/forum/viewtopic.php?t=315

Mου τα βγαζει κινεζικα.............
Steve - Σαβ 26 Σεπ 2009, 02:10:15
Θέμα δημοσίευσης:
black7monster έγραψε:
Είναι η γνωστή gay παραμελημένη διόρθωση της κωδικοποίησης.

Άλλαξε μέσω του broswser που χρησιμοποιείς σε Ελληνική ISO 8859-7 και θα τα δείς όπως έπρεπε να τα βλέπεις Very happy
SAKIS-LEMANS - Σαβ 26 Σεπ 2009, 06:52:19
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
black7monster έγραψε:
Είναι η γνωστή gay παραμελημένη διόρθωση της κωδικοποίησης.

Άλλαξε μέσω του broswser που χρησιμοποιείς σε Ελληνική ISO 8859-7 και θα τα δείς όπως έπρεπε να τα βλέπεις Very happy

volvos - Σαβ 26 Σεπ 2009, 10:47:55
Θέμα δημοσίευσης:
turborabbit έγραψε:
recife_rallye έγραψε:
turborabbit έγραψε:

====
Δεν μπορεί να τα ξέρει!

recife_rallye έγραψε:

====

ξερει ξερει...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες