PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 307cc φρένα - τρεμει το τιμόνι

manos - Πεμ 26 Οκτ 2006, 17:09:25
Θέμα δημοσίευσης: 307cc φρένα - τρεμει το τιμόνι
φίλοι και συναγοραστές:
έχω ήδη αλλάξει 2 φορές δισκόπλακες στα 7.000 χλμ (6 μήνες) και στα 21.000χλμ (1 χρόνο μετά και κοντά στο τέλος της εγγύησης) εντός εγγύησης (μετά απο πολύ κουβέντα) και τώρα στα 26.000 όταν φρενάρω πάλι τρίζει το τιμόνι.
Πrοσπαθώ να μην κουράζω τα φρένα, φρενάρω με την ταχύτητα μέσα και γενικά δεν τρέχω (ούτε το αμάξι τρέχει).
στα 2 προηγούμενα τουτου μου (saxo και αστρα 92) άλλαζα δίσκους γύρω στα 60.000. Μετά τις 2 αλλαγές δισκόφρενων (+ τακάκια) τα φρένα δούλευαν κανονικά και θεωρώ οτι για 400-500χλμ τα έστρωνα.
α. γίνεται να υπάρχει 3 φορές αστοχία υλικού?
β. μήπως υπάρχει γενικά πρόβλημα με το cc? (πχ λόγο βάρους θέλει πιο δυνατά φρένα)?
γ. μήπως ειμαι ατζαμής?
Pugobios - Πεμ 26 Οκτ 2006, 20:57:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τί ενοείς όταν λές τρίζει?Τρέμει θες να πείς?
manos - Παρ 27 Οκτ 2006, 14:32:02
Θέμα δημοσίευσης:
...μάλλον ήμουν πολύ κουρασμένος, σόρρυ, φυσικα δεν τρίζει, τρέμει το τιμόνι. καμία ιδέα?
STELIOS - Σαβ 28 Οκτ 2006, 12:19:15
Θέμα δημοσίευσης: Re: 307cc φρένα - τρεμει το τιμόνι
manos έγραψε:
φίλοι και συναγοραστές:
έχω ήδη αλλάξει 2 φορές δισκόπλακες στα 7.000 χλμ (6 μήνες) και στα 21.000χλμ (1 χρόνο μετά και κοντά στο τέλος της εγγύησης) εντός εγγύησης (μετά απο πολύ κουβέντα) και τώρα στα 26.000 όταν φρενάρω πάλι τρίζει το τιμόνι.

Στους δισκους που αλλαξες εντος εγγυησης σου ειπαν πιο ηταν το προβλημα τους ? Στραβωναν και ετρεμαν ? Δηλαδη οταν βαζεις καινουριους σταματει το τρεμουλο ?
Ενα κουλο σεναριο:
Υπαρχει περιπτωση να εχεις παει το αμαξι για πλησιμο αμεσος μετα απο βολτα οπου εχουν ζεσταθει οι δισκοι ?
Αν με τους εργοστασιακους σου βγαζει σηνεχεια το ιδιο προβλημα δοκιμασε κατι σε after-market την επομενη φορα που θα αλλαξεις.
brz20 - Σαβ 28 Οκτ 2006, 22:53:39
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη αν ειναι ζεστα παιζει να στραβωσουν απο την αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας?
bakclima - Σαβ 28 Οκτ 2006, 23:54:38
Θέμα δημοσίευσης:
βεβαιος και μπορει να συμβει
brz20 - Κυρ 29 Οκτ 2006, 12:29:42
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστευα οτι το μεταλλο τους δεν παθαινει τιποτα.Λαθος τελικα.
manos - Δευ 30 Οκτ 2006, 11:18:15
Θέμα δημοσίευσης:
καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις:
οι πρωτοι μηχανικοί μου ειπαν:"οι δισκόπλακες σου ειναι στραβωμένες"
οι δευτεροι μηχανικοι μου ειπαν:"οι δίσκοι έχουν πιτσικάρει". μέτα η κουβέντα πήγε στα γνωστά περί εγγυήσεων,
[b]ποτέ δεν το έχω πλύνει με ζεστά φρένα, τους δίσκους τους έστρωσα για περίπου 400 χιλιόμετρα με πολύ προσεκτικά φρεναρίσματα[/b], το τιμόνι μετά την αλλαγή των δίσκων δεν έτρεμε.
drdino - Δευ 30 Οκτ 2006, 13:00:16
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα, 4 είναι οι κυριότερες αιτίες για στράβωμα δίσκων:

-πλύσιμο όταν είναι ακόμα πολύ ζεστές
-πέρασμα από νερολακούβα ενώ είναι πολύ ζεστές
-αστοχία υλικού
-υπερβολικό σφίξιμο στα μπουλόνια

Λιγότερο πιθανό είναι να στράβωσε από πολύ δυνατά φρεναρίσματα.
thanasis - Δευ 30 Οκτ 2006, 17:38:49
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο μου το κανει και εμενα.τορναρισα μια φορα τους δισκους αλλαξα και τα τακακια αλλα τα ιδια παλι.το πηγα και για ευθυγραμιση αλλα τα βρηκαν ολα οκ.
volvos - Δευ 30 Οκτ 2006, 18:04:22
Θέμα δημοσίευσης:
to τορναρισμα δισκων ειναι μια μεγαλη μουφα κατεμε... σχεδον σε κανεναν δε πετυχαινει...

απαξ και στραβωσουν τα φρενα κατα 90% θες δισκους τκακακια καινουργια απο την αρχη για να στρωσει η κατασταση...

πηγαινε αμεσα και φωναξε τους...εχω ακουσει περιπτωση που με αναλογο προβλημα σε γκολφ τσακωνοταν με τη καρεντα...
τελικα οταν τους ειπαν οτι λογω χλμ πλεον δε καλυπτοταν οι δισκοι απο εγγυηση (θεωρειται αναλοσιμο και συνηθως εχει εγγυηση καποια χιλιαδες 3-4χλμ απο τοποθετηση και οχι σαν το αλλο αμαξι) πηγε εξω σε φρενα και ανακαλυψε οτι τη προηγουμενη φορα αντι να του τα αλλαξουν στην εγγυηση σε εξουσιωδοτημενο του τα ειχαν απλα τορναρει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες