max έγραψε: |
Με το ιξωδες του λαδιου τι γινεται ρε παιδια?ποιο ειναι το πιο καταλληλο?στην αντιπροσωπεια βαζουν 15W50 αλλα ο κινητηρας γενικα ζοριζεται να ανεβασει στροφες ειδικα μετα τις 5000.Η αλλαγη σε 10W40 πως σας φαινεται?Υπαρχει περιπτωση να τα καιει στην αρχη μεχρι τα ελατηρια να παρουν την νεα τους θεση? |
Alexandros έγραψε: |
Απο οτι εχω ακουσει οταν το αμαξι ειναι καινουργιο καλυτερα ειναι τα 50αρια λαδια οσο ομως παλιωνει το γυριζουμε σε 40αρια. |
Miltellas έγραψε: |
Όπως το λέει ο Μάξ!
Τα έχουμε πει και πολύ εκτεταμένα. Να μην τα ξαναλέμε. Σε λίγο θα εκδώσουμε βιβλίο για λιπαντικά. Το σωστό λάδι για τα Peugeot είναι το 0W30, 5W30, 0W40, 5W40 και 10W40. Για χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία δεν αποκλείεται και το 15W50 για τα καλοκαίρια. Εγώ βάζω 40άρι και θα το γυρίσω σε 50άρι μόνο όταν αρχίζω να καίω λάδι σε υπερβολικές ποσότητες, δηλαδή θα αργήσω αρκετά... |
alxdr74 έγραψε: | ||
Στην peugeot μου ειπανε οτι το 15-50 μπορεις να το φορας αφοβα σε 1,4 που ειναι 8βαλβιδο αλλα δεν συνιστατε για τους 16βαλβιδους κινητηρες που θελουν ποιο λεπτορευστο λαδι! |
Miltellas έγραψε: |
2ον) όποιος έχει χρησιμοποιήσει για πολύν καιρό 50άρι, πιθανότατα να διαπιστώσει ότι το μοτέρ του δεν μπορεί να δουλέψει 40άρι χωρίς να το καίει (καύση=εξάτμιση). Μετά βέβαια από την επόμενη αλλαγή με 40άρι η καύση μειώνεται αισθητά, αλλά εάν είναι παλιό το μοτέρ ίσως να μην μπορέσει ποτέ να επαναφέρει τις ανοχές του ώστε να μην καίει 40άρι λιπαντικό. |
chatasos έγραψε: |
Εγώ που έχω κάνει 20.000 χλμ με 40άρι, 45.000 χλμ με 50άρι, έχω ελπίδες αν ξαναγυρίσω στο 40άρι? |