plaketokofths έγραψε: |
Εγώ καταλαβαίνω τι λέει ο Πέτρος, σε μερικούς κινητήρες με υψηλή συμπίεση είναι απαραίτητη η χρηση βενζίνης με υψηλό αριθμό οκτανίων.
πχ. στα suzuki ignis sport το manual του κατασκευαστή προτείνει για καύσιμο super αμόλυβδη... βέβαια ο λόγος συμπίεσης ειναι 11:1. Εγώ πιστεύω απο 10,8:1 και πάνω. |
DIMCHRI έγραψε: | ||
το 1.6 16 v της πεζώ το μοτέρ, δεν έχει 11.1 συμπίεση... δεν λέει πουθενά όμως για σούπερ αμόλυβδη. |
volvos έγραψε: |
τι διαωβαζω ρε φουστη μου...
μολις γυρισα απο τσιμπουσ σε μια οικοδομ και ειμ λιαρδα............. εγω βναζω μονο απο επ πρατηρια νο ναιμ με το φθηνορτερο που υπαρχ αττικη |
DIMCHRI έγραψε: | ||
το 1.6 16 v της πεζώ το μοτέρ, δεν έχει 11.1 συμπίεση... δεν λέει πουθενά όμως για σούπερ αμόλυβδη. |
PEPE έγραψε: |
Ελπίζω το 207 να μην εχει και αυτο προβλήματα με τα ηλεκτρικά.να μην ισχύει δηλαδή... κρατάει χρόνια αυτη η κολώνια!!!!!
Πάντως στο polo της γυναίκας μου η carenta της σύστησε να βαζει 100 οκτάνια παρολο ειναι 1.4 16v 75 αλογα μιας και ο αισθητήρας λ της ανάβει σε τακτά χρονικά διαστήματα.τι να πω.....ολα τα ρίχνουν στην βενζίνη μου φαίνεται και δεν κοιτάνε να φτιάξουν το πρόβλημα.προχθές πληρώσαμε 220 ευρώ για την βαλβίδα επιστροφής καυσαερίου και ακόμα το λαμπάκι ειναι αναμένο. αντε να βγάλεις ακρη....... λέω να βάλω κηροζίνη τελικά μπας και βρούμε την υγειά μας χαχα!!! |
drdino έγραψε: |
Και όμως, 11:1 έχει. |