PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - ΣΑΖ(Α)ΜΑΝ

karmagos - Παρ 29 Σεπ 2006, 21:05:38
Θέμα δημοσίευσης: ΣΑΖ(Α)ΜΑΝ
Αμαν με αυτο το σαζμαν στα 206, ολα ****** ειναι.

Edited by STELIOS
Mod. Team

Φιλλιπε γραφε σε παρακαλω με κανονικα γραμματα και ΟΧΙ με κεφαλαια, ας μην επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια.
fynos - Παρ 29 Σεπ 2006, 22:56:24
Θέμα δημοσίευσης:
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρατηρήσει στα δικά μου 206 κάτι παρόμοιο, μήπως είναι συγχρονιζέ ??
Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι τα παρακάτω :
1) Από 3η για 2α πολλές φορές αρνείται...
2) Σε μποτιλιάρισα από τις 10 φορές που θα βάλω 1η μόνο οι 5 θα μπουν κανονικά
3) Μόνο αν ζεσταθεί καλά το σασμάν τότε όλα είναι μέλι γάλα.
4) Αρκετές φορές που θα κουμπώνω μια ταχύτητα θα κάνει έναν θόρυβο .. σαν να πάει να γδάρει το γρανάζι
5) Σαν αίσθηση πολλές φορές ακούγεται λαστιχένιος θόρυβος κατά την αλλαγή..
Αν κάποιος ξέρει κάτι από αυτά ή έχει κάτι να προσθέσει, ας μας δώσει τα φώτα του !!!
1,4 cc 8v & 1.6cc 16v
Road_Runner - Παρ 29 Σεπ 2006, 23:13:23
Θέμα δημοσίευσης:
Συχρονιζε......
fynos - Παρ 29 Σεπ 2006, 23:25:27
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θέλει πράγματι συχρονιζέ, γιατί να το κάνει από την 1η μέρα που τα πήρα και στην αντιπροσωπεία να μην λένε τίποτα όταν τους το λέω ??
volvos - Σαβ 30 Σεπ 2006, 08:51:36
Θέμα δημοσίευσης:
συμπλεκτης ποσα χλμ εχει? Wink Wink
fynos - Σαβ 30 Σεπ 2006, 12:34:36
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιώτη να σου πω το 1,4 έχει 45000km και το 1,6 35500km. Αλλά θα το ξαναπώ ότι το έκανε από την αρχή..... στο 1,6 πολλές φορές όταν το ζορίζω ο συμπλέκτης μυρίζει ακόμα και σε μη ανηφορικούς δρόμους... Rolling eyes
karmagos - Σαβ 30 Σεπ 2006, 14:19:04
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
4) Αρκετές φορές που θα κουμπώνω μια ταχύτητα θα κάνει έναν θόρυβο .. σαν να πάει να γδάρει το γρανάζι

αυτο σου λεω και εγω,αυτο ακριβως κανει αλλα μονο στην δευτερα και σε υψηλες στροφες της.
συχρονιζε ειναι?ποσο θα παει να το φτιαξω?θα ξαναχαλασει?

υ.σ.σορρι παιδια για τα κεφαλαια πριν
volvos - Σαβ 30 Σεπ 2006, 15:23:48
Θέμα δημοσίευσης:
emena το εκανε απο καινουργιο...τους το ελεγα τιποτα.
τελικα στα 40000χλμ αλλαξα δισκοπλατο και βαλβολινες και εστρωσε....

και πριν γκρινιαξεις...ο συμπλεκτης εχει εγγυηση 10000χλμ ή 6μηνες
bakclima - Κυρ 01 Οκτ 2006, 09:06:06
Θέμα δημοσίευσης:
αλλαξε πρωτα βαλβολινες, και εμενα και το 14αρι που ειχα και το rc μεχρι τα 30000χιλμετρα ηταν πολυ σφυχτα, μολις τα αλλαξα βαλβολινες (με μαμα βεβαια) κουμπονω οτι ταχυτητα θελω.
nOkpos - Κυρ 01 Οκτ 2006, 10:05:36
Θέμα δημοσίευσης:
και εμενα κανει κατι γκρακ γρουκ.... ειναι λιγο για το π... το κιβωτιο μας Laughing
Kama_Supra - Κυρ 01 Οκτ 2006, 11:27:28
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω το αμάξι 8 μήνες και είχα αυτα τα γκλαπ γκλουπ...Μετά από 11.000 χλμ. που συμπλήρωσα την Παρασκευή το σαζμάν παραλίγο να παραδώσει το πνευμα του!!!Ενώ είχα πρώτη στις 4.000 στροφές και πάω να βάλω δευτέρα ο λεβιές πετάχτηκε προς τα πάνω και δεν μπήκε!!!Έμεινα χωρίς δευτέρα και όπισθεν...Μετά από 2-3 αλλαγές από πρώτη σε τρίτη ο λεβιές ξανακατέβηκε με αποτέλεσμα να μπαίνουν όλες αλλά με πολύ πιο ''μαλακό'' τρόπο.
Αύριο θα πάω να το κοιτάξω...Έλεος!!!
Συνιστώ προσοχή σε όλους γιατί το σαζμάν είναι για τα μπάζα!!!

Evil
gianic - Κυρ 01 Οκτ 2006, 12:06:22
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα γρατζουναγε δευτερα μετα απο σπασιμο πρωτης , αλλαξα συμπλεκτη βαλβολινες και ολα καλα ! Wink
Miltellas - Κυρ 01 Οκτ 2006, 17:27:05
Θέμα δημοσίευσης:
Όσοι δεν έχετε αλλάξει ακόμη βαλβολίνη, αλλάξτε την... ΧΘΕΣ, για να σταματήσετε αμέσως την φθορά (που δεν αντιστρέφεται χωρίς επισκευή ό,τι και να κάνετε)! Και μην βάζετε την εργοστασιακή πρόταση (TOTAL-SHELL 75W80), καμία σχέση και χαλάει και γρήγορα. Δεν ξέρω γιατί η Peugeot επιμένει σε αυτήν την κάκιστη επιλογή που δεν αντέχει καθόλου στην σκληρή χρήση...

Τα έχουμε πει. Στην έδρα του PS Club υπάρχει διαθέσιμη η λύση!
Μάνθοοοο! Wink
karmagos - Κυρ 01 Οκτ 2006, 18:24:16
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas καμια προταση για βαλβολινη?
gianic - Κυρ 01 Οκτ 2006, 19:54:09
Θέμα δημοσίευσης:
εγω εβαλα τοταλ παντως και το κιβωτιο μεταμορφωθηκε εννοειται προς το καλυτερο !
volvos - Κυρ 01 Οκτ 2006, 20:25:15
Θέμα δημοσίευσης:
kala Περιμενε καμια 10000χλμ και τα ξαναλεμε.

υ.γ ρε γιαννη δε το εδωσες? εδω πουλησε το ταφο ο le205f Evil Evil Evil
gianic - Κυρ 01 Οκτ 2006, 20:38:00
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
kala Περιμενε καμια 10000χλμ και τα ξαναλεμε.

υ.γ ρε γιαννη δε το εδωσες? εδω πουλησε το ταφο ο le205f Evil Evil Evil

τωρα με τη μηχανη τα 10.000 θα αργησουν να ρθουν..

οσο για την πωληση τι να κανω περιμενω ακομα...μαλλον θα παει προς μαντρα μερια
Miltellas - Δευ 02 Οκτ 2006, 08:21:21
Θέμα δημοσίευσης:
karmagos έγραψε:
Miltellas καμια προταση για βαλβολινη?

Διάβασε στο ειδικό τόπικ για βαλβολίνες.
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=173805#173805
MEMsound - Δευ 02 Οκτ 2006, 08:29:34
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
....Τα έχουμε πει. Στην έδρα του PS Club υπάρχει διαθέσιμη η λύση!
Μάνθοοοο! Wink

.......... Wink Wink Cool Cool
Downhill - Δευ 02 Οκτ 2006, 13:14:20
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Αν θέλει πράγματι συχρονιζέ, γιατί να το κάνει από την 1η μέρα που τα πήρα και στην αντιπροσωπεία να μην λένε τίποτα όταν τους το λέω ??

Δεν έχει σημασία άν το αυτοκίνητο είανι καινούργιο. Και εμένα με ελλατωματικό συγχρονιζέ ήρθε. Το άλλαξα, έφτιαξε. Πάρε μια δευτερη ή και τρίτη γνώμη απο κάποιον μάστορα εμπιστοσύνης...απο εκεί και πέρα καταφεύγεις σε αλλαγή βαλβολίνης...
plaketokofths - Δευ 02 Οκτ 2006, 13:39:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα που χτυπάν όλες είτε εν κινησει είτε οχι κι εχω 9000χλμ! ...τι να πω?
Πάντως άμα το σκίσω δεν παίρνει χαμπάρι μπαίνουν όλες "αεροπορία".
Αλλά η αίσθηση του κιβωτίου είναι απαίσια, ότι πιο χειρότερο έχω οδηγήσει ποτέ μου! από την πρώτη μέρα είναι σαν να σφηνώνουν όλες για τους δε ήχους που βγάζει είναι λες και την βάζεις χωρίς να πατάς τον συμπλέκτη. Σε μερικά θέματα το 206 είναι πολύ χάλια, για εμένα ένα ειναι αυτό του κιβωτίου.
Pughell - Τρι 03 Οκτ 2006, 13:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα τα σαζμαν μια χαρα ειναι... Smile Εμεις ειμαστε κανιβαλλοι... Sad

Τεσπα,να ξερετε οτι γραναζια σπαζουν παρα που δυσκολα.Αυτα που την πληρωνουν συνηθως ειναι τα ρουλεμαν και τα συγχρονιζε.
Αυτα αλλαζουν με κοστος περιπου στα 150-200Ε τα ρουλεμαν και τα συγχρονιζε με μικροτερο κοστος βεβαια αλλα ενα κομπλε σετ παει κοντα στα 150Ε αν θυμαμαι καλα(για τις 3 πρωτες σχεσεις).
Κοινως με 400Ε,με την εργασια μεσα σε αυτα τα χρηματα,εχετε ενα πληρως ανακατασκευασμενο σασμαν.

Το θεμα βεβαια ειναι ο "κρετινος" που θα το φτιαξει,να εχει σχεση με το αθλημα και να μην προσπαθει να κλεισει το σασμαν βαζοντας το στην πρεσσα!!! Shocked Ναι,πιστεψτε με το εχω δει και το εχω ακουσει απο αρκετους...Επειδη δεν μπορουν να κλεισουν το καπακι,επειδη δεν "πατανε" σωστα οι αξονες,το βαζουν στην πρεσα και το κλεινουν με το ζορι! Evil
Λογικο ειναι τα ρουλεμαν να "κλωτσανε" απο την πρεσα και το σασμαν σας ειτε απο την αρχη,ειτε μετα απο καποιο μικρο χρονικο διαστημα να μην λειτουργει σωστα. Sad

Αυτα... Smile

Υ.Γ.Οι βαλβολινες της Peugeot οντως δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα υπαρχουν λυσεις. Wink

Επισης πριν καταληξτε στο γεγονος οτι χρειαζεται επισκευη το σασμαν,ελεξτε την ντιζα του συμπλεκτη και την ρυθμιση της.Ειναι πολλες φορες υπαιτια για κακο κουμπωμα ταχυτητων.
p206gt - Τετ 04 Οκτ 2006, 23:51:24
Θέμα δημοσίευσης:
εγω εχω κοφτη 8000 στροφες και οταν φτανω την πρωτη στις 7000+ και παω να κουμποσω την δευτερα το μαμαει το σασμαν.ακουγετε ενα κρακ λεσ και παει να σπασει.
Pughell - Πεμ 05 Οκτ 2006, 08:36:56
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικο...
Εκτος απο το φθαρμενο συγχρονιζε που εχεις πιθανοτατα,το καθε σασμαν εχει και καποιο οριο στροφων που συγχρονιζει.
Κοινως οι ραλλισιες σχεσεις μπορουν να κουμπωνουν και στις 7000+.
Αυτες του 206 ομως,οχι απαραιτητα... Sad
Κοινως αν κανεις ενα μοτερ που ανεβαζει 9000,ακομα και ραλλισιο σασμαν να εχεις,δυσκολα θα κουμπωνει στις στροφες που θελεις...

Εκτος αυτου το ραλλισιο σασμαν εχει μικροτερο "χασμα" αναμεσα στην 1η-2α,κοινως ριχνει λιγοτερες στροφες,σε σχεση με του 206 παντα,και ισως και αυτος να ειναι ο λογος του θορυβου. Confused
fynos - Δευ 09 Οκτ 2006, 13:06:47
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα πήγα και άλλαξα τις βαλβολίνες σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Φυσικά η επιλογή μου ήταν η elf TRP. Για κάποιους που ρωτούν το πόσο για την αλλαγή των υγρών είναι μόλις 13 euro. Cool
fynos - Δευ 09 Οκτ 2006, 13:08:09
Θέμα δημοσίευσης:
Αααα ξέχασα να σας πω εντυπώσεις, το σαζμάν έχει γλυκάνει μετά από 10km που έκανε, τώρα για περαιτέρω θέλω να το δω και σε κρύο ξεκίνημα κάνα βραδάκι για να δω τελικά αν γιατρεύτηκε και το δικό μου 206 !! Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες