PSClub - Hellas
Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Θόρυβος κατά την επιβράδυνση
pn76 - Τρι 26 Σεπ 2006, 16:46:07
Θέμα δημοσίευσης: Θόρυβος κατά την επιβράδυνση
Στις 15 Ιουνίου 2005 αγόρασα ένα αυτοκίνητο, τύπου POLO 1.4 COMFORT
Δυστυχώς, το συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάζει πρόβλημα μεταλλικού θορύβου στα μέσα Μαρτίου έχοντας διανύσει τα 8.500 χιλ..
Ο θόρυβος αυτός έχει περιοδικό χαρακτήρα, ακούγεται ως σφύριγμα ή καλύτερα σαν προστριβή δύο μεταλλικών πλακών (παρόμοιος θόρυβος με το θόρυβο των φρένων) και παρουσιάζεται μόνο όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει έχοντας ταχύτητα (1η ή 2η ή 3η, ακόμη και στην 4η έχει ακουστεί) από τις 2 με 3,5 χιλιάδες στροφές μέχρι και τις 1,5 χιλιάδες περίπου.
Επιπρόσθετα παρουσιάζεται στο αυτοκίνητο μια περιοδική δυσκολία επιλογής των ταχυτήτων υπό την μορφή κολλήματος επιλογής της πρώτης ταχύτητας από στάση (απαιτείτε να μπει πρώτα δευτέρα και μετά πρώτη).
Tέλος παρατηρείτε, κυρίως σε παρατεταμένη ανηφόρα, συνεχόμενος θόρυβος (σαν σύρσιμο) με την πρώτη ταχύτητα (για τους εκ Θεσσαλονίκης στην ανηφόρα του City Gate).
Έχω πάει περίπου εννιά φορές στην αντιπροσωπία (από τα μέσα Μαρτίου) αλλά δε βλέπω καμιά λύση στο πρόβλημα. Πιθανολογούνε για σαζμάν, αλλά δε βάζουν και το χέρι στη φωτιά!
Πλέων είμαι ιδιαίτερα απογοητευμένος, αν κάποιος έχει καμιά ηδέα…
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
Νίκος
drdino - Τρι 26 Σεπ 2006, 19:36:03
Θέμα δημοσίευσης:
Eίσαι εντός εγγύησης; Αν ναι, απαιτείς να σου βρουν το πρόβλημα.
Downhill - Τετ 27 Σεπ 2006, 07:59:32
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοείται οτι αν είσαι μέσα στην εγγύηση θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να στο φτιάξουν...
Ο πεθερός μου έιχε ένα polo όλο προβλήματα (και μετά λένε για την Peugeot....) και ώς ήρεμος άνθρωπος που είναι το πήγαινε στην αντιπροσωπία, το μπαλώνανε, το έπαιρνε και σε 2 με 6 μήνες ξανά πρόβλημα...
Την τελευταία φορά τον βάλανε να πληρώσει κιόλας 200 € με την αιτιολογία οτι φταίει αυτός για τα προβλήματα του αυτοκινήτου... (ο άνθρωπος το πρόσεχε σάν τα μάτια του και με εμπιερία οδήγησης 20 χρόνων).
Ε, και μιάς και δεν είχα τίποτα να χάσω, όταν το ξαναπαρουσίασε πήγαμε μαζί και μιλήσαμε με κάποιον υπεύθυνο. Όταν μας άρχισε τα "θεωρητικά" (το αυτοκίνητο πρέπει να μείνει και το κόστος είναι μεγάλο -πώς το ήξερε άραγε???-) με ήρεμο τρόπο του έδωσα να καταλάβει οτι ο Κάτοχος αγόρασε VW γιατί το κύριο ατού τους (σύμφωνα με το μάρκετινγκ και τη φήμη της εταιρείας) είναι η αξιοπιστία και η ποιότητα κατασκευής...Το μόνο που είχε δεί μέχρι τότε ήταν ταλαιπωρία. Και απαίτησα να μου εξηγήσει λεπτομερώς τα προβλήματα του αυτοκινήτου και τί σκοπούς είχε η δ/νση του service για να προβούμε και εμείς στις απαραίτητες ενέργειες...
Ξέρεις τί κάνανε???
Το έφτιαξάν δωρεάν, μέσα σε 3 ώρες το είχαμε πάρει και εδώ και 2 χρόνια το αυτοκίνητο είναι άψογο....
ΑΠΕΙΛΕΣ φίλε...μόνο έτσι θα σε ακούσουν οι απατεώνες.
Τρέναραν τις βλάβες επι 2 χρόνια μέχρι να βγεί το αυτοκίνητο απο την εγγύηση και να αρχίσουν να ζητάνε λεφτά....εγώ αυτό κατάλαβα...
pn76 - Τετ 27 Σεπ 2006, 16:12:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,
Ευτυχώς το αυτοκίνητο είναι μέσα στην εγγύηση! Αλλά η μέχρι τώρα ταλαιπωρία είναι το κάτι άλλο. Δε μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, δεδομένης της εξάμηνης άνευ αποτελέσματος καθυστέρησης.
Σήμερα επισκέφτηκα εκ νέου την αντιπροσωπία η οποία μετά από σχετική εισήγηση μηχανικού, θα διαβιβάσει το θέμα στα κεντρικά γραφεία (Αθήνα) για να στείλουν κατάλληλο εμπειρογνώμονα.
Πάντως, αν σήμερα κάποιος με ρωτούσαν τι αυτοκίνητο θα αγόραζα, δε νομίζω να απαντούσα VW. Και τούτο όχι τόσο για την εξυπηρέτηση (η οποία πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν δεδομένης της περίστασης, μέσα στα πλαίσια που θα περίμενε κανείς -με λίγο φωνές, περισσότερη συζήτηση, και ακόμη περισσότερη επιμονή εκ μέρους μου) αλλά για την απογοήτευση στην υποτιθέμενη αξιοπιστία, ποιότητα και υπεροχή της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας.
Πάντως σε άλλη απάντηση που διάβασα μου περιγράφουν σας πιθανή λύση:
πρόωρη φθορά στον συμπλέκτη.
Ίδωμεν, τώρα περιμένω τηλ. για την επίσκεψη από Αθήνα.
Ευχαριστώ και πάλι
Νίκος
volvos - Τετ 27 Σεπ 2006, 16:44:36
Θέμα δημοσίευσης:
filos με ιδιο αμαξι ειχε παρομοιο προβλημα...
σαζμαν ολικη αλλαγη η λυση....................
pn76 - Πεμ 28 Σεπ 2006, 16:58:11
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά είναι λογικό να γίνει αλλαγή σαζμάν!;
Γιατί αγόρασα καινούριο αυτοκίνητο; Δε νομίζω για να του αλλάξω στο χρόνο απάνω σαζμάν
Θα στείλω επιστολή στην Μητρική για αντικατάσταση και βλέπουμε…
Νίκος
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες