PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - ANTIPOLLUTION FAULT

lagios - Δευ 25 Σεπ 2006, 10:03:09
Θέμα δημοσίευσης: ANTIPOLLUTION FAULT
ANTIPOLLUTION FAULT μου βγαζει αυτο το μηνημα στην κεντρικη οθονη και ειναι αναμενο το λαμπακι του CHECK..Εχω βαλει τελικο GROUP N και εχω βγαλει το μεσαιο μηπως παιζει κατι μ'αυτο?

Σε παρακαλω αλλες φορες γραφε με κανονικα γραμματα κι οχι με καφαλαια.

Εdited by STELIOS
Mod. Team

antonios16V - Δευ 25 Σεπ 2006, 15:03:10
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλτω σε διαγνωστικο.Το πιο πιθανον ειναι προβλημα σε καποιο λαμδα η πιο σπανια γηρασμενος καταλυτης.
p206gt - Παρ 13 Οκτ 2006, 22:51:57
Θέμα δημοσίευσης:
εγω ειχα πανω to sping booster tis pezo οταν πρωτοβγηκε.μου την εβγαλε μια φορα αυτη την ενδειξη γιατι δεν ειχε κουμπωσει καλα και ειχε βγει.τωρα μετα απο 1 χρονο και κατι,το εβγαλα ,εχω βαλει πολλαπλη εξαγωγης απο ραλλυ,διχαλο ,κατηργησα το μεσαιο και εβαλα καταλυτη ραλλυ.και οταν το σκιζω το αυτοκινητο στην κυριολεξια μου την βγαζει αυτην την ενδειξη και αναβει το λαμπακι του εγκεφαλου.Ο ΒΕΛΤΙΩΤΗΣ ΜΟΥ EIPE OTI δεν εχει προβλημα. ας ελπισω να ειναι ετσι γιατι με τους εγκεφαλους δεν παιζουν. Rolling eyes
brz20 - Δευ 16 Οκτ 2006, 18:27:07
Θέμα δημοσίευσης:
Κατι παιζει με την αλλαγη που εκανες.Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
Πηγαινε το σε εναν μαστορα μηπως και δεν εχει βαλει κατι σωστα απο κατω.
kazanovas - Κυρ 28 Ιαν 2007, 22:46:35
Θέμα δημοσίευσης:
Τα φώτα σας.Χτεσ μου έβγαλε αυτό το μήνυμα και άναψε το σηματάκι του εγκεφάλου.Όμως επειδή χρειαζόμουν το αμάξι για κάτι δουλειές το ρίσκαρα και το πήρα.όλη τη μέρα με το που άναβα τη μηχανή μου έβγαζε αυτό το μήνυμα.Σήμερα όμως που το έβαλα μπροστά τίποτα.όλα καλά.Το έκανα επανεκκίνηση αρκετέσ φορέσ και τίποτα όλα καλά.Να το πάω στην peugeot ή απλά ήταν κάποιο κόλλημα?
206 groupA - Δευ 29 Ιαν 2007, 18:03:33
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη καλησπερα επειδη και εγω εχω αντιμετοπιση το ιδιο προβλημα αρκετουτσικες φορες αυτο που εχω να πω ειναι οτι τωρα ακομα να μη σε ανυσιχει κατι αφου ηρθε στα κανονικα απο μονο του.
Αν θα πρεπει να ανυσιχησεις θα ειναι αν αυτο αρχισει να σου το κανει ποιο συχνα και με μεγαλυτερη διαρκεια.
Πιθανα αιτια πολλά π.χ.
1)η βενζινη
2)τα καυσαερια
3)ο καταλυτης
4)οι αισθητηρες λαμδα(L)
5)ο πολλαπλασιαστης
και αν τελικα δεν ειναι κατι απο ολα αυτα μετα παμε για εγκεφαλικα κολπα και αστα να πανε.
kazanovas - Δευ 29 Ιαν 2007, 23:23:45
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλιστα..Θα το πάω και μια βόλτα από peugeot.Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό.Δεν είναι καιρός για έξοδα..
Ευχαριστώ πάντως!
panosgep - Πεμ 01 Φεβ 2007, 10:45:05
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη μην αγχώνεσαι.
Μου το έκανε μόλις έβαλα την σκούπα επί 10 λεπτά και μετά δεν το ξαναέκανε ακόμα και όταν την βγάζω και την ξαναβάζω.
Αν δε στο ξανακάνει είναι πολύ πιθανό να μπερδεύτηκε ο εγκέφαλος για λίγο.
kazanovas - Παρ 02 Φεβ 2007, 12:34:39
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά το πήγα στη peugeot (στο παράρτημα της LION στη Συγγρού) και μου είπαν ότι ήθελε update ο εγκέφαλος. Επίσης, μου είπαν ότι αν το ξανακάνει θέλει αλλαγή η πεταλούδα του γκαζιού, με κόστος περίπου στα 200-250 euros.
Εμένα τώρα γιατί μου φαίνεται ότι με πιάσαν κώτσο?!Λοιπόν 28 ευρώ κόστισε η διάγνωση και αναζήτηση βλάβης, 22 η τηλεφόρτωση εγκεφάλου.Σύνολο 50 ευρώ για κάτι το οποίο μπορεί και να ήταν παροδική βλάβη.Κι όσο σκέφτομαι ότι στη peugeot στα Γιάννενα όποτε μπαίνει στο διαγνωστικό δε μου πίρνουν τίποτα..
Α τους είπα να μου ρυθμίσουν και τα φώτα γιατί μου φα΄νοταν ότι φώτιζαν το Θεό.Κόστος για ρύθμιση προβολέων...16,7 ευρώ!!Μη τα πολυλογούμε επειδή άλλαξα και μία λάμπα που είχε καεί τελικά έδωσα 74,5ευρώ από το πουθενά!
Δε πάμε καλά...
fallen_angel82 - Παρ 23 Μάρ 2007, 19:49:33
Θέμα δημοσίευσης:
Το πήγα για το πρώτο μεγάλο service πριν 2 μέρες. Σήμερα μου έβγαλε και μένα το antipollution fault. Να το πάω στη LION (εκεί έκανα το service) ή να περιμένω λίγο. Μέχρι τη Δευτέρα ας πούμε, μιας και λέτε ότι μπορεί να είναι και παροδικό. Φοράω DEVIL σύστημα εξαγωγής το οποίο μου το έχει τοποθετήσει η μαμά Peugeot όταν πήρα το αμάξι. Ευχαριστώ!
Spyros_L - Τρι 27 Μάρ 2007, 10:50:35
Θέμα δημοσίευσης:
Επιδημία απ οτι φαίνεται. Χθές πέρασα απο Κτέο. Μου λένε "Το αμάξι σου έχει πολυ υψηλές τιμές σε καυσαέρια, τσέκαρε "λ" ή καταλύτη". Λέω αποκλείεται γιατί θα είχα και λαμπάκια αναμένα. Κοίτα να δείς όμως καμιά φορά. Το βάζω σήμερα το πρωί μπροστά και μετά απο λίγα λεπτά τσούπ...πορτοκαλί λαμπάκι. ε λέω δεν γίνονται αυτά. Το απόγευμα πάει μέσα.
206 groupA - Πεμ 12 Απρ 2007, 19:26:03
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες καλησπερα δωστε μου τα φωτα σας.Λοιπον εδω και μια εβδομαδα μου εχει αναψει το CHECK ENGINE και κλασσικα το μυνηματακι ANTIPOLLUTION FAULT μου το ειχε κανει αυτο αρκετες φορες παλιοτερα αλλα οπως ειχα πει και στον φιλο Γιαννη(kazanovas) εχω αλλαξει και τους 2 'λ',πολλαπλασιαστη,μπουζι,εχω κανει καθαρισμο injection και καθαρισμο πεταλουδας μεχρι που αλλαξα και βενζιναδικο, να ομως που μου το ξαναεκανε.
Λοιπον σημερα το πρωι πηγα στην PEUGEOT NEWLAND στο Κιλκις εκει παω συνεχεια εν το μεταξυ οταν βαζω μπρος το αυτοκινητο ρεταρει και οταν παταω γκαζι κανει σαν να θελει να σβησει το μοτερ αλλα επανερχεται.
Ο pc εδειξε ως μονιμο σφαλμα στο συστημα ψεκασμου και ως παροδικο προβλημα στο αισθητηρα 'λ' 2.
Ο μηχανικος μου ειπε οτι πρεπει να ξανα αλλαξουμε και τους 2 αισθητηρες 'λ' και να κανουμε τηλεφορτωση με κοστος -360euro (απο 155euro ο καθε αισθητηρα =310euro και 50euro η τηλεφορτωση)

Αν εχετε να μου προτεινεται κατι παρακαλω καντε το γιατι πλεον μου εχουν γινει τα νευρα πορτοκαλαδα.
MEMsound - Πεμ 12 Απρ 2007, 19:29:38
Θέμα δημοσίευσης:
μήπως υπάρχει κανένα πρόβλημα στην καλωδίωση των "λ" (επαφές καλωδίων, φθαρμένο καλώδιο, τραβηγμένο κατα λάθος, διαρροή η κάτι τέτοιο τέλος πάντων) και από εκεί παρουσιάζεται βλάβη?
206 groupA - Πεμ 12 Απρ 2007, 19:45:39
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθο καλησπερα τι να σου πω ρε φιλε και εγω το εψαξα επιφανιακα αλλα τιποτα πες μου κατι αλλο η τιμες που μου ειπαν σου ακουγονται λογικες?
MEMsound - Πεμ 12 Απρ 2007, 19:49:11
Θέμα δημοσίευσης:
αυτό μπορούμε να το διασταυρώσουμε αυριο το πρωί. Wink
salex - Παρ 13 Απρ 2007, 08:53:06
Θέμα δημοσίευσης:
206 groupA έγραψε:
και εγω το εψαξα επιφανιακα αλλα τιποτα πες μου κατι αλλο η τιμες που μου ειπαν σου ακουγονται λογικες?

Δημήτρη, οι τιμές είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να σε κάνει να ανησυχείς.

Τα σφάλματα που βλέπεις στον εγκέφαλο προέρχονται από κάποιο πρόβλημα στους λάμβδα. Κι εγώ τα είχα συναντήσει την πρώτη φορά που τους σκάλιζα και έπαιζα με την πλεξούδα για να δω που θα εγκαταστήσω halmeter και τί μετρήσεις δίνουν.

Δοκίμασε να ξεκουμπώσεις και να κουμπώσεις ξανά τις μπρίζες τους. Λογικά κάποιος από τους δύο δεν κάνει σωστή επαφή καθότι είναι καινούργιοι.
Οι αισθητήρες αυτοί καταστρέφονται πολύ δύσκολα υπό κανονικές συνθήκες και μου κάνει εντύπωση γιατί να πρέπει να τους ξαναλλάξεις.

Τέλος, έλεγξε το σύστημα της εξάτμισής σου για διαρροές. Μήπως χάνει πουθενά ανάμεσα στην πολλαπλή και τον δεύτερο λάμβδα (που βρίσκεται πιο πίσω στη σωλήνωση), γιατί κι αυτό καταχωρείται ως αιτία σφάλματος.

Χωρίς να γνωρίζω τί γενιάς είναι το αυτοκίνητό σου, έχει καταντήσει πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στα τελευταία 206 να καίνε πολ/στές, κάτι που οδηγεί σε ρετάρισμα. Ειδικά αν φοράς μπουζί διαφορετικά από του κατασκευαστή...

Καλό κουράγιο! Wink
sps - Παρ 13 Απρ 2007, 09:02:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα μου αναψε antipollution fault οταν εμεινα απο αντλια βενζινης, και προσπαθουσα να το βαλω εμπρος,μου τσουλησε λιγακι, και ο εγκεφαλος αυτο το ειδε σαν σπρωξιμο για να το βαλω μπροστα κλπ.
206 groupA - Παρ 13 Απρ 2007, 19:13:26
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια καλησπερα ευχαριστω για την βοηθεια αυριο με το καλο θα παω παλι σε ενα φιλο που εχει συνεργειο να ξανακοιταξω τισ φισες και μηπως υπαρχει καμια διαρροη στην εξατμιση οπως λεει και ο salex.
χθες εστειλα e-mail στην lion ellas στη Μουδανιων και σημερα το πρωι με πηραν τηλ. και μου εκλεισαν ραντεβου για την τριτη το πρωι.θα παω και απο εκει να δω τη θα μου πουν.
klain - Κυρ 15 Απρ 2007, 11:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα παιδιά... Και ότι μπήκα για να γράψω για το συγκεκριμένο θέμα αλλα για 207!
Χθές καθώς οδηγούσα η θερμοκρασία ανέβηκε στα ύψη και μου έβγαλε "Depollution System faulty" sto trip computer... Αγχώθηκα... Είδα νερά λάδια πραγματική θερμοκρασία και τελος πάντων ότι έπρεπε να δω...
Όλα έδειχναν πως είναι θέμα εγκεφάλου - Αισθητήρα... οπότε δεν θα είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα...
Πήγα σιγά σιγά σε έναν αχαίρευτο λίγο πιο πάνω απο τη δελφών ο οποίος άρχισε την old school δουλειά (κατσαβίδια - πένσες κτλ).
Όταν του είπα να το βάλει πρώτα στον υπολογιστή για να δεί το προφανές (και να μην μου μαμήσει την εγγύηση) άρχισε να ωρίεται και να φωνάζει .. (δεν θα μου πείς εσύ πως να κάνω τη δουλειά μου κτλ...)
Έφυγα επιτόπου (αν και φοβόμουν να το κυκλοφορήσω με τέρμα θερμοκρασία (έστω και εικονική)...
Στην peugeot που πήγα μου είπαν το εξής που θα ενδιαφέρει αρκετούς...

"...Στα αυτοκίνητα παραγωγής Ιουνίου-Ιουλίου έχει υπάρξει γνωστό πρόβλημα με έναν αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίος λόγω χαλασμένης αντίστασης προκαλεί τον εγκέφαλο να δείχνει συνεχώς μέγιστη θερμοκρασία και να δουλεύει το δεύτερο βεντιλατέρ... Είναι γνωστό φαινόμενο και μάλιστα θα σταλέι γράμμα απο την peugeot ΣΕ ΟΛΟΥΣ για αντικατάσταση του... Κατα τα άλλα το πρόβλημα είναι καθαρά εικονικό και ελάτε απο δευτέρα (παρασκευή στις 4 πήγα) που θα είναι ανοιχτά τα ανταλλακτικά για να σας εξυπηρετήσουμε... Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία κτλ κτλ...
Το αυτοκίνητο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΦΟΒΑ..."

Αυτά για να μην αγχωθείτε οι των 207...
Και για να μην πηγαίνετε σε ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ(για αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας) μηχανικούς που έχουν μείνει στη φλάντζα και την τσιμούχα...

Αυτά...
fynos - Κυρ 15 Απρ 2007, 23:19:32
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ σημαντική πληροφορία Wink
Τώρα μένει να περιμένουμε το γράμμα Laughing
panosgep - Δευ 16 Απρ 2007, 09:18:46
Θέμα δημοσίευσης:
klain έγραψε:

Το αυτοκίνητο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΦΟΒΑ...

Αυτά για να μην αγχωθείτε οι των 207...

Αυτά...

Εσύ fynos έχεις 206 όπως λέει και το avatar, άρα μη περιμένεις γράμμα Wink
fynos - Δευ 16 Απρ 2007, 09:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
Silly Ναι αλλά το avatar δεν λέει ότι τα 206 είναι 2 και 1 το 207 Very happy
DaSoP - Δευ 16 Απρ 2007, 10:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
kazanovas έγραψε:
Τελικά το πήγα στη peugeot (στο παράρτημα της LION στη Συγγρού) και μου είπαν ότι ήθελε update ο εγκέφαλος. Επίσης, μου είπαν ότι αν το ξανακάνει θέλει αλλαγή η πεταλούδα του γκαζιού, με κόστος περίπου στα 200-250 euros.
Εμένα τώρα γιατί μου φαίνεται ότι με πιάσαν κώτσο?!Λοιπόν 28 ευρώ κόστισε η διάγνωση και αναζήτηση βλάβης, 22 η τηλεφόρτωση εγκεφάλου.Σύνολο 50 ευρώ για κάτι το οποίο μπορεί και να ήταν παροδική βλάβη.Κι όσο σκέφτομαι ότι στη peugeot στα Γιάννενα όποτε μπαίνει στο διαγνωστικό δε μου πίρνουν τίποτα..
Α τους είπα να μου ρυθμίσουν και τα φώτα γιατί μου φα΄νοταν ότι φώτιζαν το Θεό.Κόστος για ρύθμιση προβολέων...16,7 ευρώ!!Μη τα πολυλογούμε επειδή άλλαξα και μία λάμπα που είχε καεί τελικά έδωσα 74,5ευρώ από το πουθενά!
Δε πάμε καλά...

Οταν καποια μερα βρεθηκα στην Peugeot Ιωαννινων (δεν θυμαμαι ακριβως τι πηγα να κανω αλλα ηθελα τον ηλεκτρολογο) τον ρωτησα μηπως υπαρχει νεο update στο προγραμμα του αυτοκινητου μου! Το εβαλε στον εγκεφαλο και οντως υπηρχε νεο προγραμμα! Το εβαλε και δεν μου πηρε μια!!!
Οσο για το Antipolution error εμενα μου το εδειξε στους πρωτους 6 μηνες που ειχα το αμαξι! Τι εφταιγε? Η μπαταρια!!!
Ναι ειχε γινει ασπρος ο ενας πολος και βραχυκυκλωσε τον λ(!?!?!?!?!?!?) αλλαξα μπαταρια στην εγγυηση εσβυσε το λαθος και απο τοτε ολα κομπλε! Να σημειωθει οτι φοραω χειροποιητη εξατμιση απο καταλυτη και πισω χωρις μεσαιο καζανακι και φιλτρο ΚΝ!
206 groupA - Δευ 16 Απρ 2007, 19:03:08
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα παιδια αυριο το πρωι με περιμενουν στην Lion στη Θεσ/νικη
για να μου βρουν λυση στο προβλημα μου.
Ηθελα να ρωτησω μηπως εχει ακουσει κανεις τιποτα σχετικο με ανακοινωσεις μεσα απο την Peugeot σχετικα με το συγκεκριμενο μοντελο(το δικο μου ειναι Quiksilver 206 1.4 16v 90ps 09/2004)
klain - Δευ 16 Απρ 2007, 22:13:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα υστερόγραφο σχετικά...
Μετά απο αρκετές ώρες οδήγησης (~200χλμ) με εικονικό Depollution system faulty kai Max temperature δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.. (όπως μου είχαν πέι άλλωστε....)
ΟΜΩΣ:
Σήμερα όταν πήγα να βάλω μπρός, το αυτοκίνητο μουλάρωσε...
Έπαιρνε μπροστά αλλα αδυνατούσε να κρατήσει ρελαντί και έσβηνε...
Τελικά μετά απο καμια 5-6 βγάλε βάλε το κλειδί (για να επανεκκινείται ο εγκέφαλος) και πολύ άγχος έστρωσε και έκανα αλλα 100κμ απο Χαλκιδική(ευτυχώς)..

Αυτή ήταν και μια άλλη παράμετρος της συζήτησης που δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία...

"-Μπορεί βέβαια να μην παίρνει μπροστά σε κάποια φάση... Άστο λίγο και θα στρώσει...
-Δηλαδή μπορεί να μου μείνει στα χέρια;
-ΟΧΙ! Θα δοκιμάσεις να βάλεις μπρός σε 2 λεπτάκια και θα είναι ΟΚ..."

Νέες τεχνολογίες σου λέει μετά...
Αν τώρα αύριο καταφέρω να το πάω αντιπροσωπεία είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!
Είδωμεν!
fynos - Τρι 17 Απρ 2007, 14:25:50
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο, πόσα χιλιόμετρα έχει κάνεις συνολικά το 207 σου ?
206 groupA - Τετ 18 Απρ 2007, 14:52:36
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον παιδια πηγα χθες στο προκαθορισμενο ραντεβου μου με την Lion στη Θεσ/νικη και ηστερα απο πολυ ψαξιμο το συμπερασμα ηταν το εξης-
1)προβλημα με την πλεξουδα
2)προβλημα και με τους 2 "λ"
3)προβλημα με τα καυσαερια απο τον καταλυτη
με αποτεολεσμα να μου πουν μια εξωφρενικη τιμη και εγω μες τα νευρα πηρα το αυτοκινητο και εφυγα.
Απο εκει φευγοντας περασα απο 5 διαφορετικα συνεργεια για να παρω και μια ακομη γνωμη.
Σε ολα μου ειπαν το ιδιο με την μονη διαφορα οτι δεν χρειαζεται να αλλαξω ουτε τους "λ" ουτε και την πλεξουδα αλλα μονο τον καταλυτη.
Τελευταια αργα το απογευμα πηγα σε 1 συνεργειο στην Κ.Καραμαλη στο οποιο ο μαστορας εκει μου εβγαλε ολες τις φυσες τις καθαρισε και τις ξανακουμπωσε επειτα εκανε διαγραφη σφαλματος και απο τοτε μου δειχνει οτι το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι με τον καταλυτη.
Σημερα πηγα σε αυτον τον φιλο μου τον μηχανικο να το βαλουμε και στο δικο του διαγνωστικο και μου εδειξε παλι το ιδιο.
(σημειωτεων οτι απο χθες εχει σταματηση να ρεταρη το αυτοκινητο και δεν εχει ξαναναψει το λαμπακι CHECK ENGINE)
Μηπως τελικα θελαν να μου πιασουν τον κ....ο στην Lion?
klain - Τετ 02 Μάϊ 2007, 12:36:40
Θέμα δημοσίευσης:
206 groupA έγραψε:

Έλα τώρα!
Γιατί το΄λές αυτό?!
Twisted evil

Όσον αφορά το δικό μου (ίδιο φαινομενικά πρόβλημα στο 207)...
Σε 20 λεπτάκια το πήρα και έχουν σταματήσει βλακοενδείξεις και τα προβλήματα στο ξεκίνημα...
Το μόνο περίεργο που παρατήρησα...είναι οτι πλέον το βεντιλατέρ συνεχίζει να λειτουργεί και αφότου σβήσω τη μηχανή, βγάλω κλειδί κτλ...
Κάτι που 99% δεν το έκανε πρίν το "σέρβις"...
Να αρχίσω να ανησυχώ; Δεν το κάνει πάντα... κάποιες φορές μονο...
(και χωρίς να το έχω ζορίσει ιδιαίτερα..εώς καθόλου..)
Touristas - Τετ 02 Μάϊ 2007, 12:44:21
Θέμα δημοσίευσης:
klain έγραψε:
206 groupA έγραψε:

Σε 20 λεπτάκια το πήρα και έχουν σταματήσει βλακοενδείξεις και τα προβλήματα στο ξεκίνημα...
Το μόνο περίεργο που παρατήρησα...είναι οτι πλέον το βεντιλατέρ συνεχίζει να λειτουργεί και αφότου σβήσω τη μηχανή, βγάλω κλειδί κτλ...

Αυτό το 99% καλύτερα να το ξανασκεφτείς μιας και δεν έχει καμία απολύτως σχέσει με το σέρβις.
Αυτή τη λειτουργία την έχουν ΟΛΑ σχεδόν τα μοντέλα.
206 groupA - Τετ 02 Μάϊ 2007, 14:01:44
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο για το βεντιλατερ να μην ανυσηχεις καθολου αφου σταματησε να σου κανει ολα τα υπολοιπα χαζα.
fynos - Παρ 18 Μάϊ 2007, 23:10:23
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα το βράδυ και ενώ το αυτοκίνητο (207) ήταν κρύο, μετά από 5 λεπτά λειτουργίας του ξαφνικά ο δείκτης λαδιού εκτινάχτηκε στα ύψη Shocked Φυσικά υπήρχαν και οι σχετικές ειδοποιήσεις του STOP το κόκκινο λαμπάκι στο θερμόμετρο λαδιού και η εμφάνιση του μηνύματος για Engine Temperature too high και το ventilater να δουλεύει σαν τρελό !
Ξέρει κανείς κάτι ?? είναι του ίδιου περιστατικού με του . klain. . ?
Το αυτοκίνητο 1400cc 16v παραγγέλθηκε Ιούνιο και παραδόθηκε Ιούλιο . . . !
Touristas - Σαβ 19 Μάϊ 2007, 06:25:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ο δείκτης λαδιού…………….αααχχχχ!!!!!!!
Ο δείκτης νερού ήταν , αφού σου έγραψε και στην οθόνη τη πρόβλημα έχει.
Βαλβίδα θερμοκρασίας θέλει και είναι οκ.
fynos - Σαβ 19 Μάϊ 2007, 08:28:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι πολύ σωστά ΝΕΡΟΥ !!!
Ευχαριστώ Αργύρη . . . . Thumb Left
kazanovas - Τρι 10 Ιούλ 2007, 10:32:30
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν, μου ξαναεβγαλε μήνυμα ο εγκέφαλος για antipollution fault. Είπα να το αφήσω και να το πάω για έλεγχο όταν θα εόχα λίγο διαθέσιμο χρόνο, αλλά χθέσ ποπυ χρειάστηκα το αμάξι όταν το έβαλε μπροστά μου έκανε το εξήσ: δεν κρατούσε σταθερό ρελαντί αλλά και δεν ανέβαζε πάνω από 2000 στροφέσ. Αφού το έσβησα και το αφησα για κανα λεπτό το έβαλα μπροσ και όλα οκ(βέβαια η ένδειξη για antippolution fault να παραμένει). Μπορεί το ένα πρόβλημα να μη σχετίζεται με το άλλο αλλά ποτέ δε ξέρεις. Πήρα τηλ κανά δυο συνεργεία της peugeot (και τη Lion μέσα σε αυτές ) και δε μπορούσαν να μου κλείσουν ρεαντεβου μέχρι το τέλος του μήνα!!! Επειδή 'εχω βγάλει ήδη εισητήρια για πλοίο να το πάρω το αμαξάκι μου ή θα μου μείνει στα χέρφια σο νησί? Έχετε να προτείνετε κανά καλό συνεργείο άμα ειναι να μου κοιτάξουν μέσα στην εβδομάδα?

Ευχαριστώ!
nickzotos - Τρι 10 Ιούλ 2007, 10:45:13
Θέμα δημοσίευσης:
kazanovas έγραψε:
και δε μπορούσαν να μου κλείσουν ρεαντεβου μέχρι το τέλος του μήνα!!

και που εινα το παραξενο;ολοι θελουν σερβις γιατι πανε διακοπες...λογικο δεν ειναι;
kazanovas - Τετ 11 Ιούλ 2007, 13:57:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά πεταλούδα γκαζιού είναι το πρόβλημα.Ξέρει κανείς αν είναι κάτι σοβαρό και αν μπορώ να το αφήσω κανά δυο βδομάδεσ και να το αλλάξω μετά? Μπορεί να κάνω μγαλύτερη ζημιά έτσι?
(κανείσ που να την αλλάζει εδώ μέσα? Very happy )
kovac - Τετ 11 Ιούλ 2007, 16:09:42
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
klain έγραψε:
206 groupA έγραψε:

Αυτό το 99% καλύτερα να το ξανασκεφτείς μιας και δεν έχει καμία απολύτως σχέσει με το σέρβις.
Αυτή τη λειτουργία την έχουν ΟΛΑ σχεδόν τα μοντέλα.

Αργύρη, εννοείς και τα 206? Shocked
Γιατί μάλλον πρέπει να ανήκω στην κατηγορία του "σχεδόν".. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Ποτέ δεν έχει δουλέψει το βεντιλατέρ αφού σβήσω τη μηχανή και είναι το μόνο μου παράπονο [καλό το 206, χρυσό το 206] (πολλές φορές αν το αφήσω 1' και ξαναπάω είναι σχεδόν στο κόκκινο [το νερό πάντα έτσι? το λάδι πρέπει να το φτιάξουμε αν και δε χρειάζεται], άρα πρέπει λογικά να δουλέψει).
Αν δεν πρέπει να το κάνει (που μάλλον έτσι θα είναι) no prob, απλά να μου φύγει η ιδέα, αλλιώς.. Laughing Laughing Laughing Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
volvos - Τετ 11 Ιούλ 2007, 16:13:59
Θέμα δημοσίευσης:
Oyte εμενα δουλευει το βεντιλατερ αμα κλεισω μηχανη...
νομιζω οτι ειναι χαρακτηριστικο ολων των μουλτιπλεξ...
vagva - Δευ 16 Ιούλ 2007, 11:57:59
Θέμα δημοσίευσης:
ούτε εμένα....
kovac - Δευ 16 Ιούλ 2007, 12:16:02
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ, ευχαριστώ παίδες! Very happy
Και sorry για το off topic. Wink
chemist89 - Παρ 20 Ιούλ 2007, 20:38:37
Θέμα δημοσίευσης:
Πηρα το 206 cc καινουργιο πριν απο 6 μηνες και σημερα μου εβγαλε το μυνημα Antipollution Vault. Εχω συμπληρωσει 18000 χλμ και δεν ξερω αν ειναι κατι το επειγον η οχι.
Να σημειωσω εδω οτι μολίς εχτες πηρα το αυτοκινητο απο την ΛΑΙΟΝ ΕΛΛΑΣ λογω τρακας στο μπροστινο μέρος του αυτοκινητου(μικρης έκτασης).
Μηπως ξεχασανε κατι οι φανοποιοι-μηχανικοι να επισκευασουν στη μηχανή ή ειναι συμπτωματικό το γεγονός;
206 groupA - Σαβ 21 Ιούλ 2007, 18:19:59
Θέμα δημοσίευσης:
jimmako καλα θα ηταν να μην το κοιταξεις το συντομοτερο δυνατο κοιτα μηπως εχει σπσει καμια φυσσα απο τους "λ"
chemist89 - Κυρ 22 Ιούλ 2007, 22:31:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ευτυχως,το προβλημα λυθηκε απο μονο του.Την επομενη μερα το εβαλα μπρος το αυτοκινητο νσ πσω χαλκιδικη και ως δια μαγειας δεν μου εβγαζε πια την ενδειξη.Εφτιαξε μονο του
206 groupA - Τετ 25 Ιούλ 2007, 16:54:44
Θέμα δημοσίευσης:
Καλου κακου Δημητρη καλα θα ηταν να το κανεις εναν ελεγχο για να δεις αν ηταν απλα παρ5οδικο το προβλημα.
chemist89 - Πεμ 26 Ιούλ 2007, 20:02:19
Θέμα δημοσίευσης:
Στο σερβις των 20000 χλμ θα τους το αναφερω.
George Pap - Παρ 03 Αύγ 2007, 11:40:39
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας και απο εμενα ...

εχω ενα 307 1600 (2003) με 60.000χλμ (το πηρα μεταχειρισμενο με 30.000 μετα απο ελεγχο σε γνωστο μηχανικο)
απο τα 30 μεχρι τα 55 ολα καλα εδω και κανα 2μηνο εχω το ιδιο προβλημα (antipollution fault)
τι μια μου το εκανε εν κινηση και με 160 στο ταμπλο στην εθνικη αθηνων λαμιας ... γενικα εχω παρατιριση οτι το βγαζη οταν το σκιζω, το service της Peugeot στην Κλισθενους Γερακα μολις το πηγα μετα απο 15 λεπτα μου ειπαν : αλλαγη εγγεφαλου 800ε παραγελια και εργασια αν θυμαμε καλα κανα 100αρη...
το αφισα ετσι και για καιρο με 100αρες βενζινες ενοιτε ολα καλα μεχρι σημερα
οπου ξαναεμφανιστικε....

εχω φρικαρη δεν ξερω τι να κανω (ειναι ξεκαθαρο οτι οι τυποι εκει δεν ασχολιθικαν και βγαλανε το πορισμα μπαμ μπαμ)

sorry για την ορθογραφια μου (δισλεκτικος)

Sad Sad Sad
ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ - Τρι 21 Αύγ 2007, 08:58:45
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω το 307 μοντελο 2002 με 95000 χλμ.
Ημουν σε ανηφορα οταν πατισα το γκαζι και εφτασε στις 5000 στροφες περιπου.Ξαφνικα μου βγαζει το μήνυμα antipollution fault και σβηνει η μηχανη.
Το ξαναβαζω μπροστα το αμαξι πηρε αλλα το λαμπακι παρεμεινε ανοικτο σε ολη την διαδρομη.Εκανα 400 χλμ με λαμπακι ανοικτο.
Την επομενη μερα το βαζω μπροστα και παλι εμφανιστηκε το antipollution fault.Η μηχανη αρχισε να κομπιαζει σαν να πηγαινε να σβησει.
Εβαλα 100σταρα βενζινη αλλα δεν ειδα αμεσα αποτελεσμα.Θελει 2 με 3 γεμισματα.Την επομενη μερα βαζω μπροστα αλλα πατωντας το γκαζι.Εδω και 2 μερες δεν μου το εχει ξαναβγαλει το μηνυμα και εσβησε το λαμπακι.
Βεβαια η μηχανη κομπιαζει ακομα.Θα σινεχισω να βαζω 100σταρα για κανενα εξαμηνο και βλεπουμε.Απο Δευτερα θα το παω στον μηχανικο για να μου καθαρισει πεταλουδα -μπεκ.
Γενικα το αμαξι δεν αρπαζει οταν παταω το γκαζι.Αυτο μου συνεβει πριν κανενα 8μηνο.Οταν το πηγα στην αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι χρειαζεται αλλαγη η πεταλουδα.Αλλαξα map αλλα τιποτα.Πιθανως να χρειαζεται απλα και μονο καθαρισμος της πεταλουδας και οχι αντικατασταση.Παντως ο μηχανικος της peugeot μου ειπε οτι η αιτια ειναι νοθευμενη βενζινη.
Τι μπορει να φταιει και το αμαξι δεν αρπαζει αλλα φαινεται σαν να μπουκωνει οταν παταω αποτομα το γκαζι?
DIMCHRI - Παρ 21 Σεπ 2007, 08:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
μου άναψε και εμένα το κίτρινο λαμπάκι του κινητήρα και εμφάνισε στην οθόνη antipollution fault καθώς πήγαινα στην αττική οδό και ...
Πρώτα έκανε ένα κόμπιασμα και μετά ξαναάναψε.

Μου το πρωτοέκανε όταν βάλαμε τα ξένον, και το σβήσαμε με τον αργύρη.

Τώρα θα πρέπει να το ξαναπάω να δω τι παίζει.... Evil Evil .
DIMCHRI - Δευ 24 Σεπ 2007, 09:02:32
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
μου άναψε και εμένα το κίτρινο λαμπάκι του κινητήρα και εμφάνισε στην οθόνη antipollution fault καθώς πήγαινα στην αττική οδό και ...
Πρώτα έκανε ένα κόμπιασμα και μετά ξαναάναψε.

Μου το πρωτοέκανε όταν βάλαμε τα ξένον, και το σβήσαμε με τον αργύρη.

Τώρα θα πρέπει να το ξαναπάω να δω τι παίζει.... Evil Evil .

και ξαφνικά έσβυσε μόνο του....και υποψιάζομαι ότι θα είναι θέμα τροφοδοσίας, ή φταίει το αυτόματο άναμα των φώτων - ξένον... γιατί την μία φορά που άναψε μου το έκανε βράδυ μόλις το έβαλα μπρος..

Έβγαλα off την λειτουργεία να ανάβουν αυτόματα τα φώτα , και έσβησε μόνο του.... το "antipollution fault"...
Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Τώρα επανέφερα το άναμα των φώτων στο κανονικό και όλα δουλεύουν πάλι ρολόϊ...
rm_307 - Τρι 11 Μάρ 2008, 05:26:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο καθαρισμο της πεταλουδας σε 307 1,6 ξεχασα να βαλω τη φισα και εβαλα μπροστα αποτελεσμα να βγαζει σφαλμα antipollution fault μετα που την συνδεσα δουλευει κανονικα χωρις κανενα προβλημα αλλα οποτε βαλω μπροστα αναβει το λαμπακι του κινητηρα και βγαζει το μηνυμα στην οθονη. Αν βγαλω τον πολο της μπαταριας θα σβησει?Υπαρχει καποιος τροπος για να μην παω συνεργειο?
206 groupA - Πεμ 13 Μάρ 2008, 17:48:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μπαμπη καλησπερα εαν βγαλεις τον πολο απο την μπαταρια οτι θα κανει διαγραφη σφαλματος θα κανει αλλα κατα πασα πιθανοτητα μετα απο λιγες ωρες,μερες να ξανα αναψει το καλυτερο θα ηταν να πας σε ενα συνεργειο που εχει διαγνωστικο να ξεσυνδεσεις τις φυσσες να τις καθαρισεις νατις μονωσεις για τυχον υγρασια και να σου κανουν και μια διαγραφη σφαλματος και πιστευω δεν θα ξανα εχεις προβλημα.
WrcOne69 - Τρι 08 Απρ 2008, 12:17:12
Θέμα δημοσίευσης:
3 EINAI OI LYSEIS

1. O LAMDA
2. H PETALOYDA
3. OI KALODIOSEIS THS PETALOYDAS
4. KATALYTHS

GIA ARXH BALTE TO PEUGEOT STO DIAGNOSTIKO KAI BLEPETE...

EMENA HTAN OI KALODIOSEIS .. 15 EURO MOY STOIXISE TO OLO...
Ghost Dog - Τρι 08 Απρ 2008, 12:29:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ξανα γραψ'το με Ελληνικους χαρακτηρες,αλλιως θα διαγραφει........ Evil
Giannis307 - Παρ 18 Απρ 2008, 21:02:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Ξανα γραψ'το με Ελληνικους χαρακτηρες,αλλιως θα διαγραφει........ Evil

Sniper Shoot
tsikis - Παρ 18 Απρ 2008, 22:13:41
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πάντως χωρίς καταλύτη δεν μου έβγαλε τίποτα
το προβλημα ήταν ο δεύτερος λαμδα και ο μαπ .
charinio - Παρ 02 Απρ 2010, 10:50:59
Θέμα δημοσίευσης:
paidia emena mou evgale shmera to prwi to antipollution fault epeidh peiraza ligo tous aisthitires kai suggekrimena ton aisthitira ths tourmpinas kai ton aisthitira dipla apo to filtro aera tous evgala evala mpros kai meta esvhsa tous ksanakoumpwsa alla otan evala mpros pali eixa th endeiksh ta xw kanei panw mou ti na kanw shmera megalh paraskeuh parakalw voitheia
charinio - Παρ 02 Απρ 2010, 11:03:27
Θέμα δημοσίευσης:
και συγνωμη για τα γκρικλις!
Giannis307 - Παρ 02 Απρ 2010, 14:22:50
Θέμα δημοσίευσης:
Να μην βαζεις το χερακι σου εκει που δεν πρεπει.....απο κει και επειτα πας διαγνωστικο να σου σβησουν την βλαβη....
charinio - Παρ 02 Απρ 2010, 16:38:09
Θέμα δημοσίευσης:
η βλαβη εσβησε μονη της με το ποθ εβαλα μπρος μετα απο ωρα χρειαζεται ακομα διαγνωστικο ελεγχο?
imaginas - Πεμ 08 Απρ 2010, 12:18:40
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα κινούμενος στην Αττική Οδό με 120 χαω βλέπω στα όργανα λαμπάκι μηχανής και μετά στην οθόνη "antipollution fault".Κάνω δεξιά και καλώ την οδική βοήθεια να το πάω στο συνεργείο.Τελικά εκεί μου είπε ο μηχανικός ότι ήταν το μοτεράκι που κρατάει ρελαντί.Το αλλάζει αυτή την ώρα και θα πάω να το πάρω,ελπίζω να μην είναι και τίποτα άλλο...
bak - Πεμ 15 Απρ 2010, 14:07:34
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω 307 μοντελο 2006 1600κε. Γεμισα με απλη αμολυβδη σε s***l πανω στην εγνατια οντας σε εκδρομη και μετα απο καμια 50αρια χλμ δε μου κραταγε ρελαντι. Οποτε μαρσαρω στις 5-6000 στρ και μου βγαζει το ANTIPOLLUTION FAULT με παραλληλο συμπτωμα να μην κραταει ρελαντι 7 στις 10 φορες. Συμπληρωσα οτι εκαψε με 100αρα απο εταιρο ανταγωνιστη B* και μετα απο καμια 50αρια χλμ εσβησε το λαμπακι κι εφτιαξε και το ρελαντι.Εν τω μεταξυ πηρα κι ενα υγρο καθαριστικο που το βαζεις στο ντεποζιτο αλλα δεν το χρησιμοποιησα και το φυλαξα, αχρειαστο να ειναι! Στην αντιποσωπεια που ρωτησα (β.ελλαδα) μου ειπαν οτι αν δεν λειτουργει τρικυλινδρο, οποτε ειναι σοβαρο το θεμα, να μην ανησυχα γιατι ειναι θεμα βενζινης και θα σβησει ειτε μονο του ειτε με διαγνωστικο!
nikolas206gti - Πεμ 15 Απρ 2010, 14:22:10
Θέμα δημοσίευσης:
bak έγραψε:
Εχω 307 μοντελο 2006 1600κε. Γεμισα με απλη αμολυβδη σε s***l πανω στην εγνατια οντας σε εκδρομη και μετα απο καμια 50αρια χλμ δε μου κραταγε ρελαντι. Οποτε μαρσαρω στις 5-6000 στρ και μου βγαζει το ANTIPOLLUTION FAULT με παραλληλο συμπτωμα να μην κραταει ρελαντι 7 στις 10 φορες. Συμπληρωσα οτι εκαψε με 100αρα απο εταιρο ανταγωνιστη B* και μετα απο καμια 50αρια χλμ εσβησε το λαμπακι κι εφτιαξε και το ρελαντι.Εν τω μεταξυ πηρα κι ενα υγρο καθαριστικο που το βαζεις στο ντεποζιτο αλλα δεν το χρησιμοποιησα και το φυλαξα, αχρειαστο να ειναι! Στην αντιποσωπεια που ρωτησα (β.ελλαδα) μου ειπαν οτι αν δεν λειτουργει τρικυλινδρο, οποτε ειναι σοβαρο το θεμα, να μην ανησυχα γιατι ειναι θεμα βενζινης και θα σβησει ειτε μονο του ειτε με διαγνωστικο!

Λογικά ο αισθητήρας Λ στην κάνει την ζημιά εκτός αν αναβοσβήνει το λαμπάκι της μηχανής όπου πας για πολλαπλασιαστή.

Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά και σε αυτό το topic :

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4312
MLN - Σαβ 24 Απρ 2010, 11:21:40
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια σημερα μου αναψε και εμενα check καθως κινούμουν στην αττική οδο με 120 χλμ. διαβασα ολο το τοπικ αλλα ο καθενας ειχε διαφορετικη αποψη και λύση για το πρόβλημα.το αμαξι εχει 23000χλμ .. αυτο μου το εμφάνισε 10 λεπτά έπειτα απο φουλάρισμα του νετπόζιτου με 100αρα βενζινη..τι μου προτείνετε να κανω ????
MLN - Κυρ 25 Απρ 2010, 01:37:40
Θέμα δημοσίευσης:
να σημειωσω κιολας πως το αμαξι δεν τουρμπιζει !!!!!!!
salex - Κυρ 25 Απρ 2010, 10:31:52
Θέμα δημοσίευσης:
MLN έγραψε:

Μάνο, παρατήρησες αν το αυτοκίνητο λειτουργεί τρικύλινδρο; Αν έστω και για λίγο ρέταρε ή ένιωσες κάτι περίεργο στη λειτουργία του;

Αν όχι, τότε υπάρχουν τρία υποενδεχόμενα:
1) Απώλεια Χρονισμού (πολύ συνηθισμένο)
2) Σφάλμα με την βαλβίδα διαχείρισης πίεσης που προκαλεί την απώλεια της τουρμπίνας.
3) Να διαλύθηκε η σκάστρα, οπότε δεν πρόκειται να ξανατουρμπίσει ποτέ μέχρι να αντικατασταθεί.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να δεις τον κωδικό βλάβης με διαγνωστικό, ώστε να πάρεις μια ιδέα του τί μπορεί να το προκάλεσε.
android - Κυρ 25 Απρ 2010, 10:58:31
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να δεις τον κωδικό βλάβης με διαγνωστικό, ώστε να πάρεις μια ιδέα του τί μπορεί να το προκάλεσε.

+100000 αν δεν πας να δουν τι ακριβως ειναι...το λαμπακι αυτο ειναι αρκετα γενικο
MLN - Κυρ 25 Απρ 2010, 18:23:56
Θέμα δημοσίευσης:
απωλεια χρονισμου ??? δηλαδη ??? πως διορθώνεται αυτο ??? αυριο το παω συνεργειο ... αν βγαλω το πλακακι της forge που εχει η σκαστρα μου λετε να φτιάξει το πρόβλημα ??
android - Κυρ 25 Απρ 2010, 19:14:11
Θέμα δημοσίευσης:
MLN έγραψε:
απωλεια χρονισμου ??? δηλαδη ??? πως διορθώνεται αυτο ??? αυριο το παω συνεργειο ... αν βγαλω το πλακακι της forge που εχει η σκαστρα μου λετε να φτιάξει το πρόβλημα ??

δες την σκαστρα σου σε τι κατασταση θα ναι...μπορει με το που ανοιξεις να την παρεις κ στο χερι αν τα παιξε
fuji091 - Παρ 04 Μάϊ 2012, 10:23:34
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
MLN έγραψε:

Μάνο, παρατήρησες αν το αυτοκίνητο λειτουργεί τρικύλινδρο; Αν έστω και για λίγο ρέταρε ή ένιωσες κάτι περίεργο στη λειτουργία του;

Αν όχι, τότε υπάρχουν τρία υποενδεχόμενα:
1) Απώλεια Χρονισμού (πολύ συνηθισμένο)
2) Σφάλμα με την βαλβίδα διαχείρισης πίεσης που προκαλεί την απώλεια της τουρμπίνας.
3) Να διαλύθηκε η σκάστρα, οπότε δεν πρόκειται να ξανατουρμπίσει ποτέ μέχρι να αντικατασταθεί.

Εμενα μπυ εβγαζε antipollution fault σενα 206cc και εφταιγε τελικα η φισα που κουμπωνει στη πεταλουδα αλλαχτηκε κ κανενα προβλημα
dimisboukis - Τρι 02 Ιούλ 2013, 12:58:02
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια εδω και μια βδομαδα εχω το εξης προβλημα.Πριν μου αναψει το λαμπακι για την βενζινη μου πεταει antipolution fault.Το προβλημα παραμενει και οταν σβηνω τον κινητηρα και τον ξαναβαλω μπρος.Παω στο πρατηριο,το σβηνω,βαζω καυσιμα και οταν βαλω μπρος να φυγω το σφαλμα εχει εξαφανιστει.Τι να ειναι ρε παιδια και γιατι το κανει οταν το τεποζιτο ειναι στο αδειασμα?
vasilisalessia - Τρι 02 Ιούλ 2013, 13:20:51
Θέμα δημοσίευσης:
το τεποζιτο σου ειναι πολυ βρωμικο και ρουφαει μονο βρωμια
dimisboukis - Δευ 08 Ιούλ 2013, 17:42:08
Θέμα δημοσίευσης:
Απο προχτες το ειχα μονιμα το σφαλμα χωρις να συμβαινει το παραπανω.Σημερα πηγα σε διαγνωστικο να το σβησω και ο κωδικος του σφαλματος ειναι P0141?Tι ακριβως σημαινει αυτο γιατι μολις το εσβησα το ξαναεβγαλε παλι.
athanas - Δευ 08 Ιούλ 2013, 18:37:32
Θέμα δημοσίευσης:
dimisboukis έγραψε:
Απο προχτες το ειχα μονιμα το σφαλμα χωρις να συμβαινει το παραπανω.Σημερα πηγα σε διαγνωστικο να το σβησω και ο κωδικος του σφαλματος ειναι P0141?Tι ακριβως σημαινει αυτο γιατι μολις το εσβησα το ξαναεβγαλε παλι.

o κωδικός αυτός έχει να κάνει με τον αισθητήρα λ και κυρίως με την καλωδίωση του λ....

δες μήπως έχει κοπεί κανα καλώδιο ή αν έχει λιώσει το προστατευτικό κάποιου/κάποιων και ακουμπάνε μεταξύ τους ή γειώνει πουθενά κάποιο...
YuGo007 - Τρι 19 Αύγ 2014, 08:57:14
Θέμα δημοσίευσης: ANTIPOLLUTION FAULT
Καλησπέρα σε όλους !!
Εδώ και ένα μήνα είμαι πάλι κάτοχος Peugeot 206cc, καθώς στο παρελθών είχα το κανονικό 206 και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος.
Πριν αγοράσω το cc επισκέφτηκα τον μηχανικό μου να το ελέγξει, ο οποίος μου έδωσε και το πράσινο φως για την αγορά του. Το αμάξι είναι στα 120.000 και είναι μοντ 12/2002 με προκάτοχο γυναίκα και όλο εργοστασιακό μαμά. Γυρίζοντας λοιπόν Κυριακή απο διακοπές, πάω χθες το απόγευμα να βάλω βενζίνη στο βενζινάδικο που πάω εδώ και 3 χρόνια, και τσουπ σήμερα το πρωί χτυπάει το μνμ: ANTIPOLLUTION FAULT!!!

Τι πρέπει να κάνω ?? Να το πάω στην Peugeot ? Να το πάω πάω στον μηχανικό μου ? Πρέπει να μπει οπωσδήποτε σε διαγνωστικό ? και αν ναι ξέρουμε το κόστος της διαδικασίας ?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες