Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Αντικατάσταση ψαλιδιών σε 206 1400cc Nuntius - Τρι 19 Σεπ 2006, 15:46:06 Θέμα δημοσίευσης: Αντικατάσταση ψαλιδιών σε 206 1400cc
Καλησπέρα, αγαπητοί peugeotβιοι!!! Παιδιά, χρειάζομαι τα "φώτα" σας...έχω ένα 206 1400cc με 25000km το οποίο εκτός από λίγες λακκούβες που έχει φάει δεν έχει ζοριστεί σε ανώμαλο δρόμο ή με αναρριχήσεις σε πεζοδρόμια. Το πήγα την περασμένη εβδομάδα για το μεγάλο service και άλλαξα και ιμάντες. Όταν πήγα να το παραλάβω ο υπάλληλος του εξουσιοδοτημένου συνεργείου είπε πως το αμάξι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμως...όταν το ξαναπάω για τεχνικό έλεγχο στο εξάμηνο...να κοιτάξουμε για αλλαγή των μπροστινών ψαλιδιών γιατί διαπίστωσαν οι μηχανικοί ότι ψιλοχτυπάνε...μάλιστα ήταν τόσο προνοητικός και συμπονετικός ώστε να μου έχει ήδη εκτυπώσει σε λίστα τα αναγκαία έξοδα προς αντικατάσταση των ψαλιδών. Ρε παιδιά, είναι δυνατόν τα ψαλίδια να χάλασαν χωρίς ζόρισμα;;; Μήπως πάνε να μου τη φορέσουν γιατί είχα καιρό να πάω στο εξουσιοδοτημένο και προσπαθούν να βγάλουν τα λεφτά που δεν πήραν τόσο καιρό; Πού μπορώ να πάω το αμάξι για να το ψάξουν υπεύθυνα; Εγώ δεν θα έπρεπε να έχω καταλάβει έστω κάτι αν υπήρχε το συγκεκριμένο πρόβλημα; Παρεμπιπτόντως να πω ότι και αμορτισεράς γνωστός είπε ότι ήθελα αλλαγή αναρτήσεων και το πήγα σε 10 συνεργεία και είπαν πως οι αναρτήσεις είναι σαν καινούριες και δεν χτύπησε μέχρι τώρα το αμάξι ποτέ!!!! Καμιά βοήθεια κανείςςςς;;;; Road_Runner - Τρι 19 Σεπ 2006, 16:02:50 Θέμα δημοσίευσης:
Είναι κανόνας πως οι περισσότεροι "μαστορες" πάνε να βγάλουν τα σπασμένα αν υποψιαστουν πως μπορεί να υποχωρήσεις. Γνώμη μου να πας και αλλού να τα δουν για να εχεις και αλλη 2η γνώμη.... STELIOS - Τρι 19 Σεπ 2006, 16:58:10 Θέμα δημοσίευσης:
Ενας ευκολος τροπος να δεις αν χρειαζεσαι καινουρια ψαληδια ειναι ο εξης:
Σηκωνεις το αμαξι ωστε η μπροστινη ροδα να ειναι στον αερα. Τη πιανεις και τη κουνας να δεις αν εχει τζογο. Αν εχει (τζογο) στο κατακορηφο (πανω/κατω) αξωνα, τοτε ναι εχει φαγωθει η μπιλια που συνδεει το ψαληδι με τη πλημνη του τροχου. Οποτε χρειαζεται αντικατασταση (ολοκληρο ψαληδι).
Αν εχει τζογο στον οριζοντιο αξωνα (δεξια/αρηστερα) τοτε εχεις φαγωμενο ακρομπαρο-ημιμπαρο.
Παντως με ΜΟΝΟ 25.000χλμ (και με τη χρηση που λες οτι κανεις) κανονικα δεν υπαρχει περιπτωση να χρειαζονται αλλαγη. Nuntius - Τρι 19 Σεπ 2006, 17:16:01 Θέμα δημοσίευσης:
Να'σαι καλά!!! Οπότε λέω να το πάω στους θείους που λόγω του ότι έχουν συνεργείο όχι για peugeot όμως, έχουν μηχάνημα...τζόγο τι εννοείς;;; volvos - Τρι 19 Σεπ 2006, 17:17:01 Θέμα δημοσίευσης:
Σε ποια περιοχη μενεις? Nuntius - Τρι 19 Σεπ 2006, 18:04:12 Θέμα δημοσίευσης:
Does it help??? STELIOS - Τρι 19 Σεπ 2006, 18:22:40 Θέμα δημοσίευσης:
Nuntius έγραψε:
Να'σαι καλά!!! Οπότε λέω να το πάω στους θείους που λόγω του ότι έχουν συνεργείο όχι για peugeot όμως, έχουν μηχάνημα...τζόγο τι εννοείς;;;
Αν ΔΕΝ ειναι σφηχτα στη θεση της. Πως αλλιος να στο πω? Αν βλεπεις τελος παντων πως κουνιεται ευκολα αρκετα περα δωθε... Nuntius - Τρι 19 Σεπ 2006, 18:48:43 Θέμα δημοσίευσης:
ok!!!! Να'σαι καλά!!! Είσαι κατατοπιστικότατος!!! Ελπίζω να είναι σφιχτά, αλλιώς θα πρέπει να χαλαρώσω το φερμουάρ της τσέπης μου...ουγκκκκκκκ