PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - μηπως ''μου τρωει'' πολλα?

shiba - Κυρ 17 Σεπ 2006, 13:15:23
Θέμα δημοσίευσης: μηπως ''μου τρωει'' πολλα?
γεια χαρα παιδες...αποφασισα πριν αποσυρω το αμαξι μου σε κανενα συνεργειο να μου το κοιταξουνε να ρωτησω εσας..λοιπον φετος επειδη ταξιδεψα πολυ εθνικη οδο με το cc παρατηρησα οτι το τουτου μου καει παρα πολυ...συγκεκριμενα σε 1000 χλμ σε εθνικη εβαλα περιπου 100 ευρω βενζινη...ο υπολογιστης στην οθονη ενδειξης ελεγε 10,3/100...δεν ειναι πολυ παραξενο?δεν πιστευω οτι μια 17''ζαντα ενα ελευθερο φιλτρο και μια εξατμιση να μου δημιουργει τετοια καταναλωση...οσο για την πολη μεσα?αφηστε το...πηγαινω κα ιερχομαι γλυφαδα με 10 ευρω..
υγ..ενασ φιλος με renault megane cc 2000 με τα 180 ατια μου λεει οτι το δικο του εχει καταναλωση 7,5 εντοσ πολης..ελεοσ δηλαδη..μηπως μου δωσανε cc με μηχανη porsche? Rolling eyes
τα φωτα σας plizzzzzzzzzzzz
cipher - Κυρ 17 Σεπ 2006, 15:31:20
Θέμα δημοσίευσης:
Για δώσε λίγα ακόμη στοιχεία...
α) Το βιβλιαράκι πόση κατανάλωση λέει ότι πρέπει να έχει εκτός πόλης;
β) Με τι διαστάσεις ελαστικών δίνουν το "μαμά";
γ) Με πόσο το πηγαίνεις στην εθνική;
δ) Το είχες ανοιχτό, ή σκεπασμένο;

Από μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα ότι για εθνική πρέπει να είσαι γύρω στα 8 lt / 100 km, θεωρητικά.
plaketokofths - Κυρ 17 Σεπ 2006, 16:16:16
Θέμα δημοσίευσης: Re: μηπως ''μου τρωει'' πολλα?
shiba έγραψε:
γεια χαρα παιδες...αποφασισα πριν αποσυρω το αμαξι μου σε κανενα συνεργειο να μου το κοιταξουνε να ρωτησω εσας..λοιπον φετος επειδη ταξιδεψα πολυ εθνικη οδο με το cc παρατηρησα οτι το τουτου μου καει παρα πολυ...συγκεκριμενα σε 1000 χλμ σε εθνικη εβαλα περιπου 100 ευρω βενζινη...ο υπολογιστης στην οθονη ενδειξης ελεγε 10,3/100...δεν ειναι πολυ παραξενο?δεν πιστευω οτι μια 17''ζαντα ενα ελευθερο φιλτρο και μια εξατμιση να μου δημιουργει τετοια καταναλωση...οσο για την πολη μεσα?αφηστε το...πηγαινω κα ιερχομαι γλυφαδα με 10 ευρω..
υγ..ενασ φιλος με renault megane cc 2000 με τα 180 ατια μου λεει οτι το δικο του εχει καταναλωση 7,5 εντοσ πολης..ελεοσ δηλαδη..μηπως μου δωσανε cc με μηχανη porsche? Rolling eyes

άμα το πήγαινες "τάπα" είναι λογικό.
Διαφορετικά το πρόβλημα ίσως είναι ηλεκτρονικό, πχ το air fuel regulator (AFR) ή αισθητήρας λ.
Το αμάξι οδηγικά είναι όπως ήταν πάντα? Πάντα τόσο έκαιγε?
RASTAVIPER - Κυρ 17 Σεπ 2006, 17:59:29
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη στα 1000 χλμ 100 ευρω βενζινη, μιλας για 10 ευρω τα 100 χλμ.Τοσα περιπου καιω εγω για βολτα μεχρι τα λιμς-περιχωρα και πισω.Αλλα μιλαμε για βολτα μεσα στην Αθηνα και για ταπα στο κομματι "εκτος πολης".
Εσενα 1600 με 110 αλογα δεν ειναι?Βασικα οντως ειναι πολλα για ταξιδι σε εθνικη και αν δεν πας με ταχυτητες 160-200 ολη την ωρα.
bakclima - Κυρ 17 Σεπ 2006, 18:24:25
Θέμα δημοσίευσης:
ο πατερας μου περνει τακτικα το δικο μου και κατεβαινει Αθηνα (πλεον δεν τρεχει και ειδικα αν εχει τη μανα μου) το παει Αθηνα σταθερα με 120χιλ/ωρα και του καιει 20λιτρα, με το παλιο 14αρι 8v με 120χιλ/ωρα του εκαιγε 25λιτρα!!! Τωρα οι καταναλωσεις που λες... πρεπει να το ξεσκισες.
drdino - Κυρ 17 Σεπ 2006, 18:46:16
Θέμα δημοσίευσης:
bakclima έγραψε:
ο πατερας μου περνει τακτικα το δικο μου και κατεβαινει Αθηνα (πλεον δεν τρεχει και ειδικα αν εχει τη μανα μου) το παει Αθηνα σταθερα με 120χιλ/ωρα και του καιει 20λιτρα, με το παλιο 14αρι 8v με 120χιλ/ωρα του εκαιγε 25λιτρα!!! Τωρα οι καταναλωσεις που λες... πρεπει να το ξεσκισες.

Είχε κάποιο πρόβλημα και του έκαιγε τόσο πολύ; Shocked
cipher - Κυρ 17 Σεπ 2006, 19:00:27
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
bakclima έγραψε:

Είχε κάποιο πρόβλημα και του έκαιγε τόσο πολύ; Shocked

Δε νομίζω ότι αναφέρεται σε 20 lt / 100 km, αλλά σε 20 lt / 500 km (Θεσ/κη -> Αθήνα). Είχα ακριβώς την ίδια έκφραση με το smiley σου όταν το είδα Laughing

Αν και μου φαίνονται λίγα τα 4 lt / 100 km... Με τέτοιες ταχύτητες, το 1.4 8v μου παίζει 5-6 lt / 100 km (ανάλογα τα άτομα, A/C, κτλ)
drdino - Κυρ 17 Σεπ 2006, 19:18:23
Θέμα δημοσίευσης:
A ok... γιατί τα είδα όλα! Laughing
Touristas - Κυρ 17 Σεπ 2006, 21:20:01
Θέμα δημοσίευσης: Re: μηπως ''μου τρωει'' πολλα?
shiba έγραψε:

Την αλλαγή διάστασης στα λάστιχα τα έχεις δηλώσει στο ABS.
Επίσης για πες μας το στυλ οδήγησης και θα σου πω εάν είναι πολύ ή όχι.

plaketokofths έγραψε:

Διαφορετικά το πρόβλημα ίσως είναι ηλεκτρονικό, πχ το air fuel regulator (AFR) ή αισθητήρας λ.

Πάνω σε αυτό … τα δικά μας δεν έχουν AFR αλλά MAP (Manifold Absolute Pressure)
shiba - Δευ 18 Σεπ 2006, 12:18:56
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον πρωτα απο ολα να πω οτι τα λαστιχα απο 205/45/16 εγιναν 205/40/17...επισης να αναφερω οτι στην εθνικη το πηγαινα(εννοειται κλειστος) με μια σταθερη ταχυτητα 140-170...δηλαδη δεν του επινα το αιμα...παντως ολοι μου λενε να παω να μου το κοιταξουνε γιατι η καταναλωση δεν ειναι καθολου φυσιολογικη..να θυμισω απλα οτι η αντιπροσωπεια δινει καταναλωση εκτος πολης 7,6..αν δεν κανω λαθος.δηλαδη μιλαμε για 2,5 λιτρα πανω Sad
drdino - Δευ 18 Σεπ 2006, 12:30:08
Θέμα δημοσίευσης:
Μην δίνεις σημασία τόσο στην εργοστασιακή κατνάλωση...
Πάντως, για ταχύτητες 14-170 δεν είναι τόσο παράλογη η κατανάλωση...
shiba - Δευ 18 Σεπ 2006, 12:52:46
Θέμα δημοσίευσης:
140 παντως με 3500 στροφες δεν πιστευω οτι ειναι και ζορισμα....
drdino - Δευ 18 Σεπ 2006, 13:03:03
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είναι σταθερή ταχύτητα, δεν ζορίζεται ιδιαίτερα και πέφτει η κατανάλωση. ΑΝ υπάρχουν αυξομειώσεις όμως, ναι.

Αλήθεια, ποιός δίλιτρος της ρενώ που μπαίνει σε cc έχει 180 άλογα; Μήπως κάνεις λάθος;
volvos - Δευ 18 Σεπ 2006, 13:16:19
Θέμα δημοσίευσης:
αν δε δηλωσεις την αλλαγη ελαστικου ο εγκεφαλος βλεπει οτι παει με 140χλμ/ωρα το αμαξι ενω αυτα πραγματικα παει π.χ 138...
οποτε ειναι λογικο να βλεπει και λαθος καταναλλωση αφου μετρα λιτρα/100χλμ....
βεβαια το λαθος ειναι πολυ μικρο καθως δεν εχεις φυγει πολυ απο ττη μαμα σου διασταση...
shiba - Δευ 18 Σεπ 2006, 13:21:15
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
αν δε δηλωσεις την αλλαγη ελαστικου ο εγκεφαλος βλεπει οτι παει με 140χλμ/ωρα το αμαξι ενω αυτα πραγματικα παει π.χ 138...
οποτε ειναι λογικο να βλεπει και λαθος καταναλλωση αφου μετρα λιτρα/100χλμ....
βεβαια το λαθος ειναι πολυ μικρο καθως δεν εχεις φυγει πολυ απο ττη μαμα σου διασταση...
που το δηλωνω αυτο?αν και πιστευω δεν θα δω καμια διαφορα στην καταναλωση...μαλλον πρεπει να αρχισω να το ελαφραινω το ccακι μου.. Rolling eyes
_205rallye_ - Δευ 18 Σεπ 2006, 13:30:36
Θέμα δημοσίευσης:
Shocked Shocked Shocked ,ρε παιδια τι ειναι αυτα που λετε;;;αλλη δουλεια δεν ειχε ο εγγεφαλος απο το να καθεται να διαβαζει τον χιλιομετρητη για να υπολογισει ποσο θα καψει...,για μενα ο πιο πιθανος λογος που καιει τοσο πραγμα που συμβαινει και σε μενα και τα χω παι3ει ειναι απο την διασταση της ζαντας,αν τωρα συμβαινει και κατι αλλο μπορει να ναι καμμια διαρροη απο κανα σωληνακι η΄κανας λ που τα χει παι3ει.εγω με 15αρα και 195/50 αντι 13αρας και 165/70 και με το 1400ρακι 8βαλβιδο 21 λιτρα βενζινης σε 110 χιλιομετρα το ανωτερο με αναμενο λαμπακι σταθμης και με πολυ ηπια οδηγηση,για μενα ειναι καθαρα θεμα διαστασης ελαστικου και ζαντας.περαστικα μας... Confused
plaketokofths - Δευ 18 Σεπ 2006, 13:49:08
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Μην δίνεις σημασία τόσο στην εργοστασιακή κατνάλωση...
Πάντως, για ταχύτητες 14-170 δεν είναι τόσο παράλογη η κατανάλωση...

Θα συμφωνήσω και θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν έχει σημασία μόνο με πόσα χλμ/ω πας αλλά και πόσο πατάς το γκάζι! πχ.αν είναι ανηφόρα πας με 90 και 5η με τέρμα γκάζι τότε σίγουρα καίει!
shiba - Δευ 18 Σεπ 2006, 13:52:59
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη ρε παιδια οποιος βαζει 17'' ειναι καταδικασμενοσ?εγω παντως πιστευω οτι δεν ειναι θεμα ζαντας...
drdino - Δευ 18 Σεπ 2006, 14:01:12
Θέμα δημοσίευσης:
Μα δεν είναι τόσο τραγικά μεγάλη η κατανάλωση για ταξίδι με αυξομειώσεις στα 140-170. Με σταθερό γκάζι στα 120 πόση στιγμιαία βλέπεις;
volvos - Δευ 18 Σεπ 2006, 14:18:56
Θέμα δημοσίευσης:
_205rallye_ έγραψε:
Shocked Shocked Shocked ,ρε παιδια τι ειναι αυτα που λετε;;;αλλη δουλεια δεν ειχε ο εγγεφαλος απο το να καθεται να διαβαζει τον χιλιομετρητη για να υπολογισει ποσο θα καψει...,για μενα ο πιο πιθανος λογος που καιει τοσο πραγμα που συμβαινει και σε μενα και τα χω παι3ει ειναι απο την διασταση της ζαντας,αν τωρα συμβαινει και κατι αλλο μπορει να ναι καμμια διαρροη απο κανα σωληνακι η΄κανας λ που τα χει παι3ει.εγω με 15αρα και 195/50 αντι 13αρας και 165/70 και με το 1400ρακι 8βαλβιδο 21 λιτρα βενζινης σε 110 χιλιομετρα το ανωτερο με αναμενο λαμπακι σταθμης και με πολυ ηπια οδηγηση,για μενα ειναι καθαρα θεμα διαστασης ελαστικου και ζαντας.περαστικα μας... Confused

αφηνω να σου απαντησει ο αργυρης....
αλλα εσυ πως πιστευεις οτι υπολογιζει το trip computer που επικαλειται ο shiba τη καταναλωση?????με gps?
Touristas - Δευ 18 Σεπ 2006, 15:48:44
Θέμα δημοσίευσης:
Neutral Shocked
TiMoRiS - Δευ 18 Σεπ 2006, 16:15:45
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ Γιώργο πάνω κάτω τις ίδιες καταναλώσεις έχω και είμαι 1.4 16v, αλλά το παρατήρισα μόλις έβαλα τις 17άρες!!!Δυστηχως αυξήθηκε πολύ!

Άργυρη μπορείς να πείς πως δηλώνουμε στο ABS την αλλαγή του ελαστικού?
Touristas - Δευ 18 Σεπ 2006, 16:52:15
Θέμα δημοσίευσης:
Μέσω διαγνωστικού αρκεί βέβαια η διάσταση που έχεις βάλει να είναι κάποια από αυτές που βάζει το εργοστάσιο.
Αλλιώς κάποια που είναι αρκετά κοντά σε αυτά που φοράς.
corey - Δευ 18 Σεπ 2006, 16:55:33
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω πάντως που το καλοκαίρι έκανα 1-2 δρομολόγια απο το 1ο πόδι στο 2ο ποδι (κ αντιστροφα) στην χαλκιδική, κ ενα δρομολογιο να παω κ ενα να γυρισω. Δλδ ενα δυο φαναρια στην διαδρομή με σταθέρη (σχεδον σε όλη την διαδρομη) ή 90χλμ ή 110χλμ με μικρες αυξομίωσης. Έκαψα 5,5lt/100χλμ. Το υπολογισα μονος μου. Ειχα αναμένο λαμπάκι βενζίνης εβαλα βενζίνη, κ σχεδον οταν εφτασα σπίτι αναψε πάλι κ υπολόγισα (μένω εκτος πόλης, χωρις κίνηση με λίγα φαναρια). Με 205/45/16 λάστιχο.
Downhill - Τετ 20 Σεπ 2006, 09:19:55
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
λοιπον πρωτα απο ολα να πω οτι τα λαστιχα απο 205/45/16 εγιναν 205/40/17...επισης να αναφερω οτι στην εθνικη το πηγαινα(εννοειται κλειστος) με μια σταθερη ταχυτητα 140-170...δηλαδη δεν του επινα το αιμα...παντως ολοι μου λενε να παω να μου το κοιταξουνε γιατι η καταναλωση δεν ειναι καθολου φυσιολογικη..να θυμισω απλα οτι η αντιπροσωπεια δινει καταναλωση εκτος πολης 7,6..αν δεν κανω λαθος.δηλαδη μιλαμε για 2,5 λιτρα πανω Sad

Φίλε, εγώ πρίν απο 10 μερούλες έκανα ταξιδάκι Αθήνα-Θεσ/κή με μέση ωριαία (trip computer) 120χμ... Αν κάνεις συχνά αυτό το ταξιδάκι θα ξέρεις οτι μια τέτοια μέση ωριαία συνεπάγεται στους ανοιχτούς δρόμους ταχύτητες απο 130-170 και στα "επικίνδυνα" σημεία ταχύτητες μεταξύ 50-90. Αντε να σου κάτσει και κανα φορτηγό μπροστά στα Τεμπη πέφτεις στα 30.... Crying or Very sad

τέλοσπάντων, το αυτοκίνητο είναι 1400, 90Hp, με αεροτομή (συμβάλλει στην κατανάλωση) λάστιχο 195/45/16 και το ταξίδι γίνεται το μισό με ανοιχτό παράθυρο (πρωί) και το μισό με το A/C ανοιχτό...που επίσης ανεβάζουν την κατανάλωση.

Και γίνομαι αναλυτικός για να καταλάβεις τις διαφορές. Πηγαίνοντας το πάτησα λίγο πιό πολύ (δοκίμαζα τελικές) και έκαψα γύρω στα 45lt (ο υπολογιστής έγραψε 9Lt/100km με μέση ωριαία τα 120 κάτι km). Ο γυρισμός έγινε μεν γρήγορα αλλά με πίο ήρεμες επιταχύνσεις και ταχύτητες όχι μεγαλύτερες απο 150 με τον υπολογιστή να γράφει 7,8lt/100km και μέση ωριαία τα 105km...

Σίγουρα μετά τα 130 το αυτοκίνητο "καταπίνει" έυκολα βενζίνη. Και οι διαφορές είναι μεγάλες. Αν πήγαινες όντως πλακωμένος 140-170 με δυνατές επιταχύνσεις και νευρική οδήγηση νομίζω οτι η κατανάλωση είναι νορμάλ.

Τώρα για την πόλη εξαρτάται... πώς καταλαβαίνεις πόσο σου καίει? Εγώ έχω παρατηρήσει οτι αν δεν μηδενίσω τον υπολογιστή θα μου γράψει οτι μέσα στην πόλη καίει μέχρι και 12,5!!!!! Αυτό δεν το βρίσκω πραγματικό!! γιατί εγώ που ακολουθώ διαδρομή με φανάρια που ξεχνάνε το πράσινο και τα αυτοκίνητα πάνε με ρυθμούς χελώνας δεν θα έχω την ίδια κατανάλωση με εσενα που βγαίνεις στον Κηφησό, βρίσκεις ένα φανάρι σε κάποια έξοδο και παρκάρεις έξω απο την δουλειά σου!! Και ας κινούμαστε και οι δύο ... μέσα στην πόλη Wink
206 CC RG - Πεμ 21 Σεπ 2006, 14:38:18
Θέμα δημοσίευσης:
Όντως δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη η κατανάλωση με αυτά τα χιλιόμετρα. Επειδή κάνω αρκετά ταξίδια,στο CC με 16άρες εντελώς μαμά και με ταχύτητα 130χλμ(~4000rpm) το trip λέει 7.6 lt.
Saxo 1.4 εντελώς μαμά έκαιγε 5.9 lt,ενώ με 15άρες και σκούπα 6.9 lt!
plaketokofths - Πεμ 21 Σεπ 2006, 14:58:39
Θέμα δημοσίευσης:
Περί κατανάλωσης το καλοκαίρι έφερε το αμάξι απο Θεσαλονίκη - Αθήνα με 5,8 κατανάλωση με 3 άτομα, αποσκευές & A/C κινούμενος με 120-140km/h.
Το αμάξι είναι φουλ μαμά.
Προσωπικά μου έχει τύχει να κάψω 10ευρώ για να πάω Παγκράτι - Ν.Μάκρη μέσω Πεντέλης (δλδ απόσταση 40 περίπου χλμ) αλλά όλη την ώρα τάπα.
Είναι πιστεύω καθαρά θέμα πόσο πιέζεις το γκάζι εν συναρτησει των στροφών και όχι τόσο η ταχύτητα που έχεις.
Στην Αθήνα με νορμάλ οδήγηση και συνθήκες που για εμένα αυτό σημαίνει, αλλαγές εως 3000 στροφές και σπάνια κανά άνοιγμα, κίνηση και όχι έχω τιμές απο 7 έως 7,5. Τιμές δλδ που ανταποκρίνονται σε αυτές του κατασκευαστή.

ΥΓ. Ακόμα και ως 3000rpm να το πηγαίνεις αν είναι γρήγορος ο ρυμθός (δλδ το ψιλοδανιδώνεις φεύγοντας σούζα στο φανάρι) πάλι καίει.
shiba - Πεμ 21 Σεπ 2006, 15:29:20
Θέμα δημοσίευσης:
παντως εγω παιδες δεν ειμαι πολυ του τσιτα γκαζιου...προχτεσ εβαλα 20 λιτρα και μ τα εκαψε σε 200 χλμ...κα ιοδηγουσα οσο πιο συντηρητικα μπορουσα..παντως η διαφορα 7,6 π λεει ενασ φιλος παραπανω με την 10,3 την δικια μ ειναι αρκετα μεγαλη...χτεσ αναρωτηθηκα κατι αλλο..πριν 10000 εβαλα ελευθερο φιλτρο και δεν το εχω καθαρισει ακομα..μηπως φταιει και αυτο? Rolling eyes
MEMsound - Πεμ 21 Σεπ 2006, 18:20:31
Θέμα δημοσίευσης:
εσύ έχεις τις 17άρες και προφανώς κινείσαι πολύ σε κίνηση.

Γειτόνισσα μου έχει ένα cc σαν το δικό σου και έχει μέση κατανάλωση 7,1 και το κυκλοφορεί Χαλάνδρι και τριγύρω σε δρόμους χωρίς πολύ κίνηση.

Επίσης το cc λόγω επιπλέον βάρους έχει περισσότερη κατανάλωση από το αντίστοιχο κλειστό 206.

Παρεπιπτόντως το δικό μου με "πάτημα" "καθε τρεις και λίγο" και με κίνηση σε δρόμους χωρίς ιδιαίτερη κίνηση... παίζει από 9,4~9,7 ενώ όταν/αν/εφόσον/κλπ κλπ ελαφρώσω το ποδαράκι μου... θα πέσει χαλαρά στο 8,5~8,6...
vinman - Πεμ 21 Σεπ 2006, 19:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
1. Mε κίνηση μέσα στην πόλη και με το clima ανοιχτό βλέπω μέση κατανάλωση απο 10,5 εώς και 11,2(ανάλογα τις συνθήκες της κίνησης).
2. Με κίνηση μέσα στην πόλη και χωρίς clima 9,5 με 10,4 (ανάλογα και πάλι τις συνθήκες).
3. Στην εθνική με ήπιους ρυθμούς (90km με 130km) και σε συνδυασμό με επαρχιακούς δρόμους από 8,3 εώς και 9,5.
4. Στην εθνική με τσίτα γκάζια (150km με 220+) και σε συνδυασμό με επαρχιακό δρόμο 9,2 με 9,9.(με clima ανοιχτό 9,7 με 10,8).
5. Τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχω κάνει με ένα γέμισμα ήταν 645 και περιελάμβαναν περίπου 160 χιλιόμετρα εθνικής οδού,80 χιλιόμετρα ορεινής επαρχιακής οδού και όλα τα υπόλοιπα (405) έγιναν στην Αθήνα με συνθήκες σχετικής κίνησης.Αν βάλουμε ως δεδομένο ότι το αυτοκίνητο είναι 2λιτρο και βαρύ (1450 κιλά),τότε οι καταναλώσεις του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικές... Wink
plaketokofths - Πεμ 21 Σεπ 2006, 20:17:10
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
1. Mε κίνηση μέσα στην πόλη και με το clima ανοιχτό βλέπω μέση κατανάλωση απο 10,5 εώς και 11,2(ανάλογα τις συνθήκες της κίνησης).
2. Με κίνηση μέσα στην πόλη και χωρίς clima 9,5 με 10,4 (ανάλογα και πάλι τις συνθήκες).
3. Στην εθνική με ήπιους ρυθμούς (90km με 130km) και σε συνδυασμό με επαρχιακούς δρόμους από 8,3 εώς και 9,5.
4. Στην εθνική με τσίτα γκάζια (150km με 220+) και σε συνδυασμό με επαρχιακό δρόμο 9,2 με 9,9.(με clima ανοιχτό 9,7 με 10,8).
5. Τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχω κάνει με ένα γέμισμα ήταν 645 και περιελάμβαναν περίπου 160 χιλιόμετρα εθνικής οδού,80 χιλιόμετρα ορεινής επαρχιακής οδού και όλα τα υπόλοιπα (405) έγιναν στην Αθήνα με συνθήκες σχετικής κίνησης.Αν βάλουμε ως δεδομένο ότι το αυτοκίνητο είναι 2λιτρο και βαρύ (1450 κιλά),τότε οι καταναλώσεις του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικές... Wink

Ναι αλλά λογικά δεν έχεις ίδιο ντεπόζιτο καυσίμου με εμάς! Στα 206 είναι 50άρι νομίζω, στο δικό σου ειναι 60+ πιστεύω.
vinman - Πεμ 21 Σεπ 2006, 20:32:02
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
vinman έγραψε:

Ναι αλλά λογικά δεν έχεις ίδιο ντεπόζιτο καυσίμου με εμάς! Στα 206 είναι 50άρι νομίζω, στο δικό σου ειναι 60+ πιστεύω.

64άρι είναι...αλλά αυτό παίζει ρόλο μόνο στην διάρκεια της αυτονομίας...δηλαδή στα πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις...Αν με κάποιον που έχει υποθετικά 1600άρι και έχει κατανάλωση την ίδια με μένα είναι λογικό σαν αυτονομία να κάνει λιγότερα χιλιόμετρα λόγω μικρότερης χωτητικότητας ρεζερβουάρ...
Σαν κατανάλωση όμως όταν βλέπω ότι 1600άρια καίνε από 9 εώς και 10,5 δηλαδή παρόμοιες τιμές με το δίλιτρο,σημαίνει ότι έχω πολύ λογικές καταναλώσεις... Wink
plaketokofths - Πεμ 21 Σεπ 2006, 20:51:01
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ και εννοείται περι αυτονομίας ήταν το σχόλιο μου!
vinman - Πεμ 21 Σεπ 2006, 20:57:53
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Συμφωνώ και εννοείται περι αυτονομίας ήταν το σχόλιο μου!

Wink
Downhill - Παρ 22 Σεπ 2006, 08:45:23
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι για να ξεαγχώνονται κάποιοι...μετά απο 190km μέσα στην πόλη η μέση κατανάλωση σήμερα στρογγυλοποιήθηκε στο 10lt/100km. Και όσο δεν το μηδενίζω εννοείται θα ανεβαίνει...(εκτός και αν το βγάλω στην εθνική)...
Πρίν απο 7 μέρες ήταν στα 9lt/100km....

Όπως καταλαβαίνετε αυτές δεν είναι αξιόπιστες μέθοδοι σύγκρισης. Ο καθένας έχει διαφορετική κατανάλωση ανάλογα με το στύλ οδήγησης και τα διάφορα πρόσθετα που έχει φορτώσει στο αυτοκίνητο...το πόσα φανάρια συναντάει, σε τί δρομους κυκλοφορεί κλπ κλπ....

Τώρα οι τιμές του Marketing των αντιπροσωπιών γίνονται με συγκεκριμένα στάνταρ τα οποία δεν είναι πάντα ξεκάθαρα...Δηλαδή, τί σημαίνει μικτός κύκλος??? Ή πώς ξέρω εγώ πώς οδηγούσε αυτός για να πετύχει σε ταξίδι την κατανάλωση που λένε οτι εχει το όχημα???

Αν δείτε το ρεκόρ γκίνες υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει 80000Km με 50 (νομίζω) γεμίσματα στο ρεζερβουάρ (50lt)....ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ...ΒΑΡΙΕΜΑΙ!!!! Τί κατανάλωση θα έδινε αυτό το αυτοκίνητο?? 3lt/100km?? ΚΑι τί διαδρομές έκανε??

Ένα είναι σίγουρο. Τα 90hp θέλουν ταϊσμα και οι αεροδυναμικές αντιστάσεις πάνω απο τα 120km αυξάνονται δραματικά!

Νομίζω οτι 10lt/100km είναι λογική κατανάλωση...Μήπως αντί για βελτιώσεις του τύπου turbo κλπ να στραφούμε στους ηλεκτροκινητήρες??? Shocked Shocked Shocked Shocked Razz
206 CC RG - Δευ 25 Σεπ 2006, 09:12:27
Θέμα δημοσίευσης:
10 lt/100 km μέσα στην πόλη πάντως έχει φίλος με Mini Cooper S που έχει και λίγο βαρύ πόδι...
MEMsound - Δευ 25 Σεπ 2006, 11:03:40
Θέμα δημοσίευσης:
206 CC RG έγραψε:
10 lt/100 km μέσα στην πόλη πάντως έχει φίλος με Mini Cooper S που έχει και λίγο βαρύ πόδι...

έχει "πολύ λίγο" βαρύ πόδι γιατί δικός μου φίλος με mini S έχει εκτός πόλης και λίγο εντός 11,2... Laughing Laughing Laughing
DIMCHRI - Δευ 25 Σεπ 2006, 11:38:47
Θέμα δημοσίευσης:
Downhill έγραψε:

........Τώρα οι τιμές του Marketing των αντιπροσωπιών γίνονται με συγκεκριμένα στάνταρ τα οποία δεν είναι πάντα ξεκάθαρα...Δηλαδή, τί σημαίνει μικτός κύκλος??? Ή πώς ξέρω εγώ πώς οδηγούσε αυτός για να πετύχει σε ταξίδι την κατανάλωση που λένε οτι εχει το όχημα???
.......

ταστάνταρ που κάνουν την δοκιμή είναι εντελώς στάνταρ !!! είναι σύμφωνα με I.S.O. (INTERNATIONAL STANDARISATION ORGANISATION) και περιγράφει ακριβώς και με απίστευτη λεπτομέρεια πως γίνεται η μέτρηση.

Οι 4 τροχοί του σεπτ. γράφουν ακριβώς τι περιλαμβάνει η μικτή διαδρομή.

τώρα σχετικά με την κατανάλωση, το cc μου τέρμα σκισμένο σε ταξίδι στην εθνική δεν κατανάλωνε ποτέ περισσότερο από 10.4 λτ και συνήθως μέσα στην πόλη είχα καταναλώσεις από 7.5 έως 8.5 χωρίς σκίσιμο....

Τώρα με το 406 2.2 έχω μέσα στην πόλη μονίμως πάνω απο 10-11.5 ενώ στην εθνική με γύρω στα 160 χλμ την ώρα πάει γύρω στα 9.5 η καταναλωση.

Αυτό όμως που πρόσεξα είναι ότι με την χρήση του ρυθμιστή ταχύτητας (ή όποιος αλλιώς λέγεται ) πετυχαίνει περισσότερη οικονομία στην εθνική...
Χώρια που είναι και σούπερ βολικό ειδικά όταν είναι άδειος ο δρόμος !!!

πάντως παίζει φοβερό ρόλο στην κατανάλωση το φάρδος του ελαστικού ...
Road_Runner - Δευ 25 Σεπ 2006, 11:44:53
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Αυτό όμως που πρόσεξα είναι ότι με την χρήση του ρυθμιστή ταχύτητας (ή όποιος αλλιώς λέγεται ) πετυχαίνει περισσότερη οικονομία στην εθνική...

Αυτό είναι απόλυτα λογικό και συμβαίνει γιατί δεν κάνει "άσκοπα πατήματα" στο γκάζι. Δηλαδή για να διατηρήσει τα 160 θα πατήσει μόνο το απαραίτητο γκάζι και όχι παραπάνω... If you know what I mean...
shiba - Δευ 25 Σεπ 2006, 11:52:25
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
.

τώρα σχετικά με την κατανάλωση, το cc μου τέρμα σκισμένο σε ταξίδι στην εθνική δεν κατανάλωνε ποτέ περισσότερο από 10.4 λτ και συνήθως μέσα στην πόλη είχα καταναλώσεις από 7.5 έως 8.5 χωρίς σκίσιμο....

και που παω εγω ο καραμητροσ με 10,3 εντος πολης? Sad
DIMCHRI - Δευ 25 Σεπ 2006, 13:05:56
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
.

ετσι όπως το έγραψα μπορεί να μπερδέψω και κανέναν...

στην εθνική έβλεπα από 6 λτ - 10.4 στο φουλ - τσιτα γκαζι...
μέσα στν πόλη με οικονομι΄κή οδήγηση έβλεπα 7.5-8.5...

αυτό που θέλω να πω είναι πάντως το 206 είναι πολύ οικονομικό αυτοκίνητο αναλογικά με το 406 μου...

Γιώργο εσύ μου φαινεται καις πολλά ...
φοράς και 16άρια βέβαια ή 17 άρια αν θυμάμαι καλά?

Να σημειώσω ότι εγώ σε κάθε γέμισμα το μηδένιιζα το trip computer... και αυτό είχε θετικό αν΄τίκτυπο στην κατανάλωση γιατι το αυτοκινητο κινείται περισσότερο εντός πόλης...
Χώρια που το 406 παίρνει και 70 λίτρα βενζίνη !!!!!
Downhill - Τρι 26 Σεπ 2006, 10:29:15
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
.

δεν έχει σημασία τί λέει το trip computer σου. Δεν μπορείς να κάνεις απευθείας συγκρίσεις με τους άλλους οδηγούς αφού δεν ακολουθέίτε την ίδαι διαδρομή...το trip computer μιλάει για lt/km.

Σκέψου το ώς εξής... αν εσύ κάτσεις 3 μέρες στο φανάρι με τη μηχανή αναμένη, το trip computer θα σκεφτεί...."ρε σύ αυτός έκαψε 20lt και έκανε 0km...άρα κατανάλωση 5000000000λίτρα/100km...τόσο θα καίει ο Πέζουλάς σου??? Κάνε το εξής απλό. Κάτσε σε φανάρι και μηδένισε τον υπολογιστή ταξιδίου...όχι στην στιγμιαία αλλά στην μέση κατανάλωση...θα δείς τον αριθμό να ανεβαίνει σάν τρελός...μόλις ανάψει το φανάρι, στα πρώτα μετρα που θα κάνεις θα ξαναπέσει σε νορμάλ επίπεδα! Στο λέω ξανά και ίσως να έγινα κουραστικός...όλες οι διαδρομές πόλης δεν είναι ίδιες. Εγώ με το 1.4 έχω κατανάλωση 10,2lt/100km (μπαίνω στο κεντρο)...όταν ακολουθούσα άλλη διαδρομή (Πήγαινα Νίκαια απο Περιστέρι) είχα 7,5lt/100km.

Γι'αυτό και λέω οτι τα στάνταρ των περιοδικών δεν είναι απόλυτα (Φίλε DIMCHRI δεν χρησιμοποίησα σωστούς όρους στο προηγούμενο Post)...τί θα σου πούν?? "Διαδρομή μέσα στην πόλη με 10 φανάρια διάρκειας 15 λεπτών και διαστάυρωση με 5 αυτοκίνητα 3 απο τα οποία ήταν νέοι και δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν στην ανηφόρα..." Laughing Laughing Laughing

Οι μετρήσεις των περιοδικών ακολουθούν κάποια στάνταρ που είναι χρήσιμα για να σχηματίσεις μία άποψη σχετικά με τις διαφορές σε κατανάλωση που έχουν τα διάφορα μοντέλα μεταξύ τους αλλά δεν ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα...σίγουρα ο Σταθάκης δεν πήρε το Z3 το πρωί να μπεί στον δακτύλιο και μετά πετάχτηκε μέχρι Λαμία για να δεί τον μικτό κύκλο της bmw... Απο τα περιοδικά θα βγάλεις το συμπέρασμα οτι, το Ζ3 έχει μεγαλύτερη κατανάλωση απο το 206 άν τα χρησιμοποιήσω με το ίδιο στύλ οδήγησης στις ακριβώς ίδιες διαδρομές...Τώρα δεν μπορεί να σου λέει ο καθένας (με την καλή έννοια Laughing Laughing ) οτι π.χ το mini καίει λιγότερο απο το 206....δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν τα μεγέθη παρα μόνο αν οδηγήσεις εσύ το όχημα στις ίδιες διαδρομες.

Και πέρα απο αυτό, το άν έχεις πρόβλημα μόνο τεχνικός μπορεί να στο πεί. Με βάση τα όσα λές όμως η κατανάλωσή σου είναι σωστή...
206 CC RG - Τετ 27 Σεπ 2006, 16:55:09
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα από Λάρισα-Αθήνα, με μέση ωριαία 120km/h έκαψε 7 lt/100km!
Το έβλεπα και δεν το πίστευα!
plaketokofths - Τετ 27 Σεπ 2006, 17:02:31
Θέμα δημοσίευσης:
Μετς (Παγκράτι δλδ) - Αιγάλεω από Συγγρού και εθνική ώρα αιχμής και τα φανάρια του Παγκρατίου όσο πιο οικονομικά μπορούσα... μέση κατανάλωση 4,8 σε ώρα αιχμής.
DIMCHRI - Τετ 27 Σεπ 2006, 17:27:46
Θέμα δημοσίευσης:
206 CC RG έγραψε:
Σήμερα από Λάρισα-Αθήνα, με μέση ωριαία 120km/h έκαψε 7 lt/100km!
Το έβλεπα και δεν το πίστευα!

Εύκολα.... και όσο ανοίγει ο κινητήρας τόσο μικρότερη κατανάλωση θα έχεις...
Αν φόραγες και 15άρια με 195 θα έβλεπες 6.4-6.5 Wink
shiba - Πεμ 28 Σεπ 2006, 13:22:26
Θέμα δημοσίευσης:
νεα τιμη...11,3 εντος πολης κα ιοχι σε δρομους με πολυ κινηση...μηπως να ''φουνταρω''?χαχα
DIMCHRI - Πεμ 28 Σεπ 2006, 13:25:14
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
νεα τιμη...11,3 εντος πολης κα ιοχι σε δρομους με πολυ κινηση...μηπως να ''φουνταρω''?χαχα

μήπως μέσα στην πόλη δεν βάζεις παραπάνω απο δευτέρα ???
shiba - Πεμ 28 Σεπ 2006, 13:45:06
Θέμα δημοσίευσης:
σου ξαναλεω μητσο οτι πιο συντηρητικη οδηγηση απο μενα δεν κανει κανενας....αντε να κανει ο πατερας μου.. Wink
Downhill - Παρ 29 Σεπ 2006, 08:49:31
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:

Που τριγυρνάς να ανοίξω βενζινάδικο??? Laughing Laughing Laughing

Εγώ αισίως έφτασα τα 10.4 Μέση και ας μήν φτάνει ποτέ η στιγμιαία πάνω απο 9,8....
COOL ALEXIS - Παρ 29 Σεπ 2006, 09:09:35
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
vinman έγραψε:

Το μέγιστο που έχω διανύσει με ένα ρεζερβουάρ είναι 750 χλμ.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες