PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Δυναμόμετρα

asa1 - Παρ 08 Σεπ 2006, 19:26:12
Θέμα δημοσίευσης: Δυναμόμετρα
Το συγκεκριμενο δημοψηφισμα αφορα τα δυναμομετρα αν τα εχετε επισκευτεί και αν ναι ποσο συχνα??
Αν εχετε παει σε καποιο δυναμομετρο αναφερετε σε ποιο και τι εντυπωσεις εχετε.
ultra-one - Παρ 08 Σεπ 2006, 20:14:00
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ προτείνω να κάνουμε ένα Dynoday!

Το Rover Club το έκανε πρόσφατα με κόστος 19ευρώ για κάθε αυτοκίνητο.
Έχει πάει ένας συνάδελφος και αν θέλετε θα μάθω λεπτομέριες και θα σας πω.

Τους έχουν βάλει και σε ένα Καγκουροπεριοδικό (δεν θυμάμαι πιο) όπως και στο DVD που ερχόταν μαζί!!!! Laughing
MEMsound - Παρ 08 Σεπ 2006, 20:20:13
Θέμα δημοσίευσης:
θα κάνουμε κι εμείς...
BadSpud! - Παρ 08 Σεπ 2006, 21:20:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ μια φορά έχω κάνει δυναμομέτρηση στο Power Techniques… Τεύχος Φεβρουαρίου 2006 lol lol lol Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Αρκετά αξιόπιστο αν και νομίζω ότι βγάζει λιγότερη ροπή απΆ ότι πραγματικά έχει το αμάξι. Αυτό δεν το λέω βασισμένος στην δικιά μου διναμομέτριση αλλά άλλων αυτοκίνητων

Πάντως πολύ καλή ιδέα για dynoday!!!!
nik_marin - Παρ 08 Σεπ 2006, 22:53:10
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
θα κάνουμε κι εμείς...

ΜΕΣΑ
manosm3 - Σαβ 09 Σεπ 2006, 00:18:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω κανει μια φορα στου power. Καλο ηταν! Μονο που η μερα ηταν ζεστη κι εκει μεσα, μετα απο αλλα 12 αυτοκινητα, εκανε πολλη ζεστη...
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Σαβ 09 Σεπ 2006, 07:48:31
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μην πιστευεται τα νομερα που βγαζουν τα δυναμομετρα των περιοδικων! Εχω τυχη σε φωτογραφιση φιλου που του εκαναν παζαρια για τα αλογα που θελει να βγαλει το αμαξι του χωρις να του το μετρησουν! Και οταν το μετρησανε κανονικα και το αμαξι εβγαλε περισσοτερα αλογα απο οτι περιμενανανε του ειπαν καποιο προβλημα αντιμετωπισαν με το δυναμομετρο και δεν μπορουσαν να του γραψουν τοσα αλογα! Confused
MEMsound - Σαβ 09 Σεπ 2006, 12:03:54
Θέμα δημοσίευσης:
Οι μεμονομένες παρουσιάσεις αυτοκινήτων από περιοδικά είναι σχεδόν πάντα ότι να 'ναι... για πααααάρα πολλούς λόγους...

Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με μια δυναμομέτρηση που θα κάνει κάποιος μόνος του ή με την μαζική δυναμομέτρηση που θα κάνουμε σαν club κάποια στιγμή. Wink
Tomakos - Σαβ 09 Σεπ 2006, 12:15:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ούτε εγω έχω κάνει αλλά θα ήθελα με τη πρώτη ευκαιρία να γίνει και αυτό! Razz
manosm3 - Σαβ 09 Σεπ 2006, 14:20:22
Θέμα δημοσίευσης:
O Mανθος εχει δικιο.
Συνηθως, οι ιδιωτες κοντρακηδες θελουν να παρουσιαζουν το αυτοκινητο τους με λιγοτερα αλογα και οι βελτιωτες με περισσοτερα.
Ενος γνωστου μου, που εχει ενα συλλεκτικο fiat coupe turbo 20v, του το μετρησαν 340+ αλογα (αν θυμαμαι καλα) και στην παρουσιαση το εβγαζε 220 ή 240. Δε θυμαμαι ακριβως.
fotis-84 - Σαβ 09 Σεπ 2006, 14:34:15
Θέμα δημοσίευσης:
τα δυναμομετρα μπορουν να βγαλουν ΟΤΙ εσεις ή ο μηχανικος σας επιθυμειτε!δεν υπαρχει ουτε μια στο εκκατομυριο ,αν το θελουν να μην σας κλεψουν στις μετρησεις!ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ!!!!!!ΦΙΛΕ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΗ!!
BadSpud! - Σαβ 09 Σεπ 2006, 18:52:14
Θέμα δημοσίευσης:
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
Παιδια μην πιστευεται τα νομερα που βγαζουν τα δυναμομετρα των περιοδικων! Εχω τυχη σε φωτογραφιση φιλου που του εκαναν παζαρια για τα αλογα που θελει να βγαλει το αμαξι του χωρις να του το μετρησουν! Και οταν το μετρησανε κανονικα και το αμαξι εβγαλε περισσοτερα αλογα απο οτι περιμενανανε του ειπαν καποιο προβλημα αντιμετωπισαν με το δυναμομετρο και δεν μπορουσαν να του γραψουν τοσα αλογα! Confused

- 180HP να το αφίσω?
- Ναι καλά είναι....
- Χέρι ή πακέτο?

Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
any_tunes.com - Κυρ 10 Σεπ 2006, 08:04:19
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπάρχει λάθος δυναμόμετρο,υπάρχουν λάθος χειρηστές.Συγκεκριμένα,δεν μπορεί όπιος να ναι να κάθεται πάνω σε ένα δυναμόμετρο να μετράει γιατί δεν γίνεται να γνωρίζει τις ρυθμίσεις ενώς δυναμομέτρου ο καθένας.
Το πιο αξιόπιστο δυναμομετρο κατα την γνώμη μου πάντα ήταν αυτό της KINGDRAGON μέχρη βέβαια που αποχώρισε ο προγραμματιστής που είχαν..αυτή την στιγμή δεν γνωρίζω κάπιο αλλο τόσο σωστό και αξιόπιστο δυναμόμετρο.
manosm3 - Κυρ 10 Σεπ 2006, 16:25:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ακομα οι μετρησεις τους δεν ειναι το μονο κριτηριο για ενα αυτοκινητο. Ο δρομος ειναι το καλυτερο. Στο ιδιο δυναμομετρο, ιδια μερα ειχαν μετρηθει 2 ιδια αυτοκινητα. Το ενα εβγαλε 320 αλογα κια το αλλο 347. Στο γυρισμο ανοιξαν και πηγαιναν διπλα-διπλα.
silver turbo - Κυρ 10 Σεπ 2006, 16:40:52
Θέμα δημοσίευσης:
Δυναμομετρηση εχω κανει μια φορα μετα την βελτιωση που εγινε στο αυτοκινητο μου.Τωρα αν εδειξε ο υπολογιστης τα πραγματικα αλογα αυτο ειναι αλλο θεμα.Αμα θελει να πουλαει φουμαρα ο μηχανικος τοτε μπορει να σου δειχνει παραπανω απο οσα εχεις για να νομιζεις οτι εχεις γρηγορο αυτοκινητο.Ειναι θεμα μηχανικου καθαρα.
ΜΙΧΑΛΗΣ - Δευ 11 Σεπ 2006, 11:10:01
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Εγώ προτείνω να κάνουμε ένα Dynoday!

Το Rover Club το έκανε πρόσφατα με κόστος 19ευρώ για κάθε αυτοκίνητο.
Έχει πάει ένας συνάδελφος και αν θέλετε θα μάθω λεπτομέριες και θα σας πω.

Τους έχουν βάλει και σε ένα Καγκουροπεριοδικό (δεν θυμάμαι πιο) όπως και στο DVD που ερχόταν μαζί!!!! Laughing

Το περιοδικό ήταν το POWER TECHNIQUES, αλλά δυστυχώς στο DVD δεν είχαν βάλει όλα τα αμάξια που δυναμομετρήθηκαν, μόνο τα πιο 'εντυπωσιακά' και 'δυνατά' του club.

Ο κολλητός μου έχει Rover και είμουν εκεί καθόλη τη διάρκεια της δυναμομέτρησης.

Ως εμπειρία έχει πολύ γέλιο, ειδικά όταν τα άτομα του club είναι δεμένα - όπως είμαστε στο psclub, βεβαίως βεβαίως - ώστε να μην υπάρχουν εντάσεις για το ποιος θα βγάλει τα περισσότερα άλογα και τελικά αντι να διασκεδάσουμε και να δούμε τελικά και τι ψάρια πίανουμε να καταλήξουμε σε καμία σύραξη Laughing

Όσον αφορά την αξιοπιστία, ότι έδειχνε το δυναμόμετρο αυτό καταγραφόταν. Τώρα αν ήξεραν να το χειριστούν, φαινόταν ότι ξέρουν μια χαρά Cool Βέβαια στο περιοδικό είχαμε κάποιες μικρές ανακρίβειες σε μικρο λεπτομέρειες και μόνο σε μια περίπτωση περισσότερα άλογα από το κανονικό. Αλλά από την άλλη η δημοσίευση των δυναμομετρήσεων δίπλα από κάθε αυτοκίνητό, έβαζε τα πράγματα στη θέση τους Wink

Που θέλω να καταλήξω Question Exclamation

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Crazy Multi color Multi color Big wink
BadSpud! - Δευ 11 Σεπ 2006, 21:40:46
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ εκεί έκανα δυναμομέτρηση στο POWER TECHNIQUES ωραία ήταν είχε χαβαλέ αλλά όταν κατέβηκε το αμάξι μου από το δυναμόμετρο η αλήθεια είναι ότι ένοιωσα καλύτερα… δεν είναι ότι καλύτερο να βλέπεις το αμάξι σου να δουλεύει κόφτες 4αρτης δεμένο με 2 ιμάντες, μπροστά τοίχος και από πάνω τεράστια ταμπέλα να λέει “για τυχόν ατύχημα δεν ευθυνόμαστε εμείς”
Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused
fotis-84 - Δευ 11 Σεπ 2006, 21:47:20
Θέμα δημοσίευσης:
και ποιος ευθυνεται? το αμαξι?ωραιοι ειναι αυτοι!!!!!! Laughing Laughing Laughing
Road_Runner - Δευ 11 Σεπ 2006, 22:23:41
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανως ευθύνεται ο τοιχος που είναι μεσα στην μέση.....
vio - Δευ 18 Σεπ 2006, 08:58:06
Θέμα δημοσίευσης:
3 φορές (1 με το 206 και 2 με το Leon πλέον) σε ένα απο τα ποιό διαδεδομένα δυναμόμετρα (ΤΑΤ). Το δυναμόμετρο αυτό είναι απο τα ποιό "απαισιόδοξα" πράγμα που επαληθεύεται και στον δρόμο Cool . Παρόλα αυτά πρέπει να σας πώ οτι η δυναμομέτρηση έχει νόημα μόνο για να δείς τι κέρδισε το αυτοκίνητο σου πρίν και μετά και όχι για να συγκρίνεις τα απόλυτα νούμερα της με άλλα αυτοκίνητα. Το άλλο σημαντικό (για όσους ενδιαφέρονται) είναι το οτι μαθαίνεις πού πρέπει τελικά να κάνεις τις αλλαγές Very happy

Παράγοντες όπως Θερμοκρασία, υγρασία παίζουν τεράστιο ρόλο στα νούμερα που θα δείς... Βεβαίως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο και δυστηχώς η ρύθμιση αυτών γίνεται απο τους χειριστές του δυναμομέτρου. Για αυτό λέω.. όχι συγκρίσεις Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες