tsosmoulis έγραψε: |
Νομίζω ότι αυτά αλλάζονται στο service των 60000 χιλιομέτρων.
Το αυτοκίνητο το έχεις εσύ από το 2002 ή το πήρες μετά? |
ΑΡΓΥΡΗΣ έγραψε: | ||
Tο Ραλλύ μου το πήρα καινούργιο το 2002....έχει καμιά σχέση αυτό; ΑΡΓΥΡΗΣ |
Touristas έγραψε: |
Στις 70000χλμ αλλάζει ο ιμάντας χρονισμού για τα rallye όπως και στα 8V.
Τα περισσότερα μοτέρ όμως τώρα αλλάζουν στις 90000χλμ ή κάθε 6 χρόνια. |
STELIOS έγραψε: |
Εγω παντως θα σου φερω παραδειγμα.
Η 147 του πατερα μου εκοψε τον ιμαντα χρονισμου στα 60.000 χλμ και φησικα ως αποτελεσμα βαρεσε βαλβιδες..... Ο λογαριασμος τωρα πλησιαζει το 2χιλιαρο. Μια προληπτικη αλλαγη ιμαντα πχ. στα 40.000 ή 50.000 δεν θα στηχιζε πανω απο 120 ευρο. Το βιβλιο του κατασκευαστη (Alfa Romeo) δεν ειμαι σιγουρος στα ποσα χλμ λεει αλλαγη, ομως σιγουρα δεν ηταν πριν τα 60.000. Δεν λεει κανενας οτι πρεπει να αλλαζεις πολυ συχνοτερα, απλα λιγο πιο νωρις για να εισαι σιγουρος και φησικα γιατι το συγκεκριμενο εξαρτημα αν σπασει νωριτερα (για τον Χ, Ψ λογο) εχει ως αποτελεσμα ΠΟΛΥ μεγαλητερη και ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΗ ζημια. Πχ. ο ιμαντας δυναμο αν παθει κατι δεν χαλασε ο κοσμος, απλα δεν θα εχεις Air Condition και Υδραυλικη Υποβοηθηση στο τιμονι. Ουτε ρευμα θα εχεις απ'το δυναμο αλλα η μπαταρια θα σε βγαλει μερικα χλμ μεχρι να πας σε συνεργειο. Οποτε ουσιαστικα δεν επαθες και τιποτα... Ο ιμαντας χρονισμου ομως ετσι και σπασει (για τον Χ,Ψ λογο), χανει τον χρονισμο του ο εκκεντροφορς/οι και οι βαλβιδες δινουν φιλακια στα πιστονια. Εδω μιλαμε για ΜΕΓΑΛΗ ζημια εσωτερικα του κινητηρα. Ειναι απλα ζημια που ΔΕΝ τη ρισκαρεις. Καλητερα να πληρωσεις τα 120 ευρω λγιο νωρητερα παρα να πληρωνεις τα χιλιαρικα αργοτερα... Τοσο απλο ειναι... |
STELIOS έγραψε: |
Εγω παντως θα σου φερω παραδειγμα.
Η 147 του πατερα μου εκοψε τον ιμαντα χρονισμου στα 60.000 χλμ και φησικα ως αποτελεσμα βαρεσε βαλβιδες..... Ο λογαριασμος τωρα πλησιαζει το 2χιλιαρο. Μια προληπτικη αλλαγη ιμαντα πχ. στα 40.000 ή 50.000 δεν θα στηχιζε πανω απο 120 ευρο. Το βιβλιο του κατασκευαστη (Alfa Romeo) δεν ειμαι σιγουρος στα ποσα χλμ λεει αλλαγη, ομως σιγουρα δεν ηταν πριν τα 60.000.... |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε: |
φιλοι πεζουκλεσ
εχθεσ πηρα στην dakar στην βουλιαγμενησ και μου ειπανε για τον ιμαντα χρονισμου αλλαγη στα 5χρονια κοστοσ με εργασια και ανταλλακτικο περιπου 200 ευρω, επισησ πηρα και ρωτησα και στον πουλακη που ειναι επανω στην καβαλας υψοσ χαιδαριου ιδια τιμη μου ειπε και αυτοσ |
billisdim έγραψε: |
Touristas μηπως ειναι ο τεντωτηρας του ιμαντα του δυναμο που σφυριζει τοτε?αφου λες οτι ο χρονισμου σπανια σφυριζει..
Για να μη σε κουραζω,αν το καθυστερησω κανα μηνα ακομα μεχρι να τον αλλαξω,θα εχω προβλημα?η πρεπει να αλλαχθει αμεσα? |
Touristas έγραψε: | ||
Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα. Πολλές φορές κάνει θόρυβο και ο ίδιος ο ιμάντας μέχρι να ζεσταθεί. |
Touristas έγραψε: |
Αν είναι ο εξωτερικός ιμάντας δεν έχεις πρόβλημα.
Ο ιμάντας χρονισμού πολύ σπάνια κάνη φασαρία εκτός και αν είναι πολύ σφικτός αλλά αυτό μετά από αλλαγή. |
Ivang έγραψε: |
Έχω μοντέλο 2002 (1.6 16V) με 64000 χλμ. και απ'ότι βλέπω ο ιμάντας μου έχει κάτι ψιλοραγίσματα στην εξωτερική επιφάνεια, αυτό είναι φυσιολογικό ? να τον αλλάξω στα 70000 ή άμεσα ? |
LefterisK έγραψε: | ||
δηλαδη πειραζει εαν σφυριζει;;; εννοω φιλε μου κανει κακο στο αυτοκινητο;; (ρωταω επειδη δεν ξερω...ευχαριστω!) |
loukoumas έγραψε: |
το 106 gti 2002 ,εχει μονο 32000 χιλιομετρα και σε εξουσιοδοτημενο ειπαν να μου αλλαξουν ιμαντα χρονισμου? με 250 ευρω!!!!!
το αμαξι δε ειναι ζορισμενο καθολου,δεν ειναι πολυ νωρις για αλλαγη ιμαντα και επιπλεον πολυ ακριβη η τιμη? καλως σας βρηκα !!!!!!!! |
loukoumas έγραψε: |
το 106 gti 2002 ,εχει μονο 32000 χιλιομετρα και σε εξουσιοδοτημενο ειπαν να μου αλλαξουν ιμαντα χρονισμου? με 250 ευρω!!!!!
το αμαξι δε ειναι ζορισμενο καθολου,δεν ειναι πολυ νωρις για αλλαγη ιμαντα και επιπλεον πολυ ακριβη η τιμη? καλως σας βρηκα !!!!!!!! |
Apostolos-106 rallye έγραψε: |
Το αμαξι μου το πηρα μεταχειρισμενο με 84000 χιλιομετρα και ο προηγουμενος ιδιοκτήτης ειχε αλλαξει ιμαντα χρονισμου (Δεν ξερω εγω ομως ακριβως σε ποια χιλιομετρα). Τωρα εχω 110458, λογικα στις 140000 θα πρεπει να αλλαξω (καπου εκει) εε? |
drdino έγραψε: |
Πότε τον άλλαξε (χρονικά); |
RoadRunner122 έγραψε: | ||
Στη θέση σου θα τον είχα αλλάξει ήδη (δεδομένου ότι δεν ξέρεις με σιγουριά τι έκανε ο προηγούμενος). Κανονικά θέλει στα 60.000, 120.000 κοκ... |
drdino έγραψε: |
Καινούριος πρέπει να βγαίνει ο ιμάντας, όχι σκασμένος και έτοιμος να κοπεί. Εγώ μάλλον θα τον άλλαζα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, 200 ευρώ είναι πολύ λίγα μπροστά στην βαλβιδόσουπα. |
TopGear έγραψε: |
Ερώτηση γιατί ίσως χρειαστώ κι εγώ κάποια στιγμή:
ο ιμάντας μόνο είναι αυτός ενώ ετούτο είναι σετ μαζί με τρόμπα, ρουλεμάν κτλ, έτσι; Στις αλλαγές του, χρειάζεται να αλλαχτούν και τα ρουλεμάν ή απλά του λουρί και η τρόμπα ή αναλόγως αν είναι φθαρμένα, πάει αντικατάσταση όλο το σετ; Γιατί βλέπω λουρί+τρόμπα σύνολο κανά 40, ενώ το σετ 100 κοντά. Βάλε και την εργασία... |
geo106xs έγραψε: | ||
Το σετ χρονισμου,δε περιλαμβανει αντλια νερου. Καλο ειναι,οταν αλλαζεις ιμαντα,να αλλαζεις ρουλεμαν και αντλια,ετσι κι αλλιως τα εργατικα ειναι ιδια νομιζω,αντε με καποια μικρη διαφορα οταν βαλεις και αντλια ![]() |
TopGear έγραψε: | ||||
Άρα μιλάμε όλο το σετ χρονισμού (κανά 100) και κανά 20 η αντλία, συν εργατικά, σωστά; |
Apostolos-106 rallye έγραψε: | ||||||
Σύνολο πες 180 ευρώ. Ολα μαζί |