max έγραψε: |
Καταρχην δεν καταλαβαινω γιατι σου βαλαν μιγμα φρεον-φωσφορου αφου και με σκετο φρεον και με μια λυχνια διαρροης μπορει ευκολα και με μεγαλη ακριβεια να εντοπιστει η διαρροη. |
Touristas έγραψε: | ||
Από πότε το φρεον φωσφορίζει και φαίνεται με την λυχνία. Αν σου έχουν πει κάτι τέτοιο σε γελάσανε. Επίσης είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις μια διαρροή ακόμα και εάν ρίξεις φωσφορούχο υγρό στο κύκλωμα. |
Touristas έγραψε: |
Όντως τελικά δεν ξέρω από ότι φαίνεται μετά από 17 χρόνια στην δουλειά δεν έχω μάθει ακόμα.
Και για να σε ξαναρωτήσω μιας και από ότι φαίνεται εσύ ξέρεις καλύτερα…..το φρεον φωσφορίζει , γιατί εάν ναι τότε αυτοί που έβγαλαν τις αμπούλες για να ΦΑΙΝΕΤΑΙ μια διαρροή απλά μας δουλεύουν. Επειδή λοιπόν ίσως εσύ να μην ξέρεις καλύτερα να ρωτάς πρώτα και να μαθαίνεις καλύτερα πως έχουν τα πράγματα. |
Touristas έγραψε: |
Ναι γίνεται λόγο κατασκευής του στοιχείου (ψυγείο A/C ) όταν δεν έχει την σωστή ποσότητα φρεον το κύκλωμα δεν φτάνει για να το παγώσει όλο. Οπότε η μεριά που είναι κοντά στην είσοδο τις εκτονωτικής προλαβαίνει να παγώσει. |
elias έγραψε: |
Τελικά κάτι άλλο πρέπει να φταίει. Ενώ έγινε αλλαγή στο φρέον, το a/c στην αρχή έβγαζε ζεστό αέρα. Κάνοντας κάποια χιλιόμετρα έβγαλε κρύο αέρα. Με δυο λόγια βγάζει πότε ζεστό και πότε κρύο αέρα. Την Τετάρτη θα το πάω για περαιτέρω έλεγχο. Έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο? Τι μπορεί να φταίει? |
elias έγραψε: |
Βγήκε ο συμπιεστής και αλλάχτηκε το λάδι. Είχε λάδι μέσα αλλά δεν ξέρω αν είχε όσο θα έπρεπε, γιατί δεν το μέτρησε. Τώρα δείχνει να λειτουργεί κανονικά όπως πριν. Αν το ξανακάνει μου είπε πάω για συμπιεστή. Συνολικό κόστος με φπα 95 ευρώ, 2 φορές φρέον, χρέωσε την 1, εργασία, βαλβίδες, (τσιμούχες-λάδι δεν χρέωσε). |
teoman έγραψε: | ||
Το γρύλισμα σταμάτησε τελείως?Την παραπάνω διαδικασία την έχω κάνει και εγώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Συνήθως το πρόβλημα είναι στον ίδιο τον συμπιεστή (ρουλεμάν) και δυστυχώς διορθώνεται μόνο με αντικατάσταση. |