PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Μεταλλικό κομμάτι σαν πίρος

cipher - Πεμ 22 Ιούν 2006, 02:32:41
Θέμα δημοσίευσης: Μεταλλικό κομμάτι σαν πίρος
Σήμερα βρήκα το παρακάτω μεταλλικό πραγματάκι στη θέση των ποδιών πίσω από τον οδηγό:
Question http://xs302.xs.to/xs302/06265/piros_ka8ismatos_206.jpg Question

Ξέρει κανείς τι είναι; Από πού έχει φύγει; Έριξα μια ματιά κάτω από το κάθισμα του οδηγού (όσο μπορούσα να δω), αλλά δεν είδα κάτι...
Οι διαστάσεις του είναι:
Μήκος: 3 cm
Μεγάλη διάμετρος: 2 cm
Μικρή διάμετρος 6 mm.

Μη μου πείτε ότι το 206 μου αρχίζει να διαλύεται... Eek
Touristas - Πεμ 22 Ιούν 2006, 06:36:35
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι από το κάθισμα.
Δες αν όλα λειτουργούν κανονικά στο κάθισμα.
cipher - Πεμ 22 Ιούν 2006, 13:34:01
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα λειτουργούν μια χαρά: Ρύθμιση καθ' ύψος, μπρος-πίσω στο σιδηρόδρομο, πλάτη και αποδέσμευση για είσοδο/έξοδο πίσω επιβατών.

Καμιά ιδέα για την πιθανή ακριβή του θέση; Αλλιώς το κόβω για αντιπροσωπεία, να το βάλουν εκεί που... πρέπει! Smile

Έχει λήξει κι η εγγύηση, αλλιώς θα άλλαζα το κάθισμα Very happy
kas - Πεμ 22 Ιούν 2006, 15:29:32
Θέμα δημοσίευσης:
k εμενα μου εχει φυγει το συγκεκριμενο πραγμα κ μια μακρια βιδα περιπου 4-5ποντους αλλα τα καθισματα δουλευουν μια χαρα μερικεσ φορες κολλαει του οδηγου..απο αυτο θα ειναι??
cipher - Πεμ 22 Ιούν 2006, 22:15:52
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμμ... Εσύ βλέπω έχεις μοντέλο του 2001. Να υποθέσω ότι το συγκεκριμένο κομμάτι σου έφυγε το 2004; Smile

Το κόβω σε κανένα φρενάρισμα να φεύγουμε με το κάθισμα, ωσάν "Τζέμης Μποντ" (κατά το γνωστό λαϊκό άσμα) Tease
zafeirop - Παρ 23 Ιούν 2006, 02:57:33
Θέμα δημοσίευσης:
kas έγραψε:
k εμενα μου εχει φυγει το συγκεκριμενο πραγμα κ μια μακρια βιδα περιπου 4-5ποντους αλλα τα καθισματα δουλευουν μια χαρα μερικεσ φορες κολλαει του οδηγου..απο αυτο θα ειναι??

Μιας και μιλάμε για βίδες και άγνωστα αντικείμενα στους πέζουρες μας.

Όταν το πήρα φρέσκο από την αντιπροσωπεία, μπήκα μέσα και παρατήρησα ότι στο χαλάκι του συνοδηγού είχε πεσμένο ένα γερμανικό κλειδί άλεν και μία βίδα σταυρό, μικρή.
Πανικόβλητος, πήγα την άλλη μέρα από την αντιπροσωπεία και ανέφερα το γεγονός και ο πωλητής ψύχραιμος μου απάντησε:

"Μη φοβάσαι. Εχθές σε ένα 206 βρήκαμε ένα γαλλικό κλειδί. Αυτή η παρτίδα έφυγε λίγο άτσαλα". Evil

Εγώ μετά από 5 χρόνια σκέψης καταλήγω στο ότι πρέπει να είναι από το συνεργείο όπου μου τοποθέτησαν τον δωρεάν συναγερμό (όπου δεν ήμουν παρών).
kas - Παρ 23 Ιούν 2006, 16:57:20
Θέμα δημοσίευσης:
οχι πριν κατι μηνες μου ειχε φυγει αλλα δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια..εχεις δικιο μου φενεται οτι καμια μερα θα βρεθουμε face to face με την ασφαλτο Laughing Laughing Laughing Laughing
cipher - Παρ 30 Ιούν 2006, 01:03:45
Θέμα δημοσίευσης:
Έκανα επιχείρηση "κάθισμα" σήμερα και ήταν επιτυχής! Thumbs Up

Τελικά, το να βγει το κάθισμα ήταν πιο εύκολο από ότι φανταζόμουν (αν και έβρισα ώσπου να βγάλω την μπροστά δεξιά βίδα).

Ο πίρος που έφυγε φαίνεται να συγκρατούσε την αριστερή υποστήριξη της ρύθμισης καθ' ύψος του καθίσματος. Γι' αυτό και όλα λειτουργούσαν μια χαρά. Απλά, μάλλον επιβαρύνονταν η δεξιά μεριά, αφού άρχισα να ακούω κάτι μικρά τριξιματάκια από τότε που έφυγε ο πίρος. Από τη στιγμή που ξαναέβαλα τον πίρο, τα τριξιματάκια εξαφανίστηκαν.

Ακολουθεί φωτό με τον πίρο να λείπει
http://xs102.xs.to/xs102/06264/ka8isma_206_1.jpg

και αφού έχει τοποθετηθεί μερικώς:
http://xs102.xs.to/xs102/06264/ka8isma_206_2.jpg

Το πιο δύσκολο σημείο ήταν να πατάω τις σούστες και τα αφρολέξ με ένα ξυλάκι (το οποίο ακουμπούσε στον πίρο), ενώ ταυτόχρονα να προσπαθώ να ρίξω μερικές σφυριές στο ξυλάκι, ώστε να μπει ο πίρος μέσα. Τελικά, φαίνεται να τα κατάφερα. Αν αντέξει μέχρι το 2009 είμαι σε καλό δρόμο Mr. Green

Πολύ φάβα το σύστημα όμως... Thumb Down
Χάθηκε να βάλουν μια φουρκέτα από την πίσω μεριά, για να το συγκρατεί στη θέση του; Τι να πω...
cipher - Παρ 01 Δεκ 2006, 16:57:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ο πίρος αυτός ξαναβγήκε μετά από 1-2 μήνες, τον ξαναέβαλα, ξαναβγήκε και για να μην εκνευριστώ άλλο, πήγα στην αντιπροσωπεία να μου το φτιάξουν. Μέχρι στιγμής όλα καλά, με κόστος 25 ευρουλάκια (μαζί με εργατικά αλλαγής βαλβολίνης).
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες