brz20 έγραψε: |
Ναι αλλα ο αλλος ειπε να πανε μια κοντρα.Το παλικαρι δεν φταιει που ηταν ελαφρυτερο. |
legenD έγραψε: |
και να λές ότι 8α μου κάνεις και 2 κολώνες δώρο? .. |
bob έγραψε: |
παντως ειχαμε παλια το 309 1.4 colour line και πηγαινε πολυ καλα!!!! |
Spyros_L έγραψε: |
Και τι να λέει η διαφορά βάρους, όταν τα 2 αμάξια διαφέρουν σχεδόν μια 20ετία ως προς την τεχνολογική εξέλιξη. Καινούριο το γκολφάκι, με πιο φρέσκο κινητήρα και τις επιδόσεις του στο μαξιμουμ των δυνατοτήτων του. Και απ την άλλη το πεζό να το έχουν πάρει τα χρόνια με όλα τα συμπτώματα που πιθανόν να είχε. Εμένα μου κάνει εντύπωση μεγάλη και πραγματικά τον συγχαίρω τον φίλο. Οι φιλοσοφίες περι διαφοράς βάρους θα πρέπει να λαμβάνονται υπ οψην μόνο σε αυτοκίνητα ίδιας σειράς, χρονολογίας και φθοράς. Στην περίπτωση αυτή σίγουρα εξισορροπήται. |
Spyros_L έγραψε: |
Όσον αφορά το 309 έχω την εντύπωση ότι είναι συμβατικής τεχνολογίας (καρμπυρατέρ), επομένως υπάρχουν φθορές και στο καρμπυρατερ, αν κάνω λάθος διορθώστε με. |
plaketokofths έγραψε: |
309 1.4: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=3223&Peugeot Ίδιο μοτέρ δεν νομίζω να έχουν το 207 με το 309 πάντως, μπορεί το μπλοκ σαν διάταξη-όγκος κάθε κυλίνδρου να είναι το ίδιο αλλά τα υλικά, η κεφαλή και ο σχεδιασμός πιστεύω θα είναι άλλα. |
plaketokofths έγραψε: |
Ούτε εγώ τα πάω καλά με τα μηχανολογικά ![]() απλά μου φάνηκε περίεργο να μην έχει εξελιχθεί και να έχει διαφορές έστω και μεσα σε 15 χρόνια ο 1.4 8V! Δεν αποκλείεται βέβαια, δεν ήξερα ότι ηταν ΤU3 καν. Πάντως αν είναι έτσι σημαίνει οτι για την εποχή η Γάλλοι φτιάξαν πολύ καλό μοτέρ. |
MEMsound έγραψε: |
...με απότερο σκοπό την μείωση των ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου (προκειμένου να αντισταθμισεί η αυξησή της κατανάλωσης από την αυξηση του βάρους των αυτοκινήτων) |
STELIOS έγραψε: |
Λογο κοστους.... απλα. |